facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Νέος τρόπος πληρωμής των συντάξεων από τον Μάιο

Αλλάζει, και μάλιστα άμεσα με την καταβολή των συντάξεων του μηνός Μαΐου που θα γίνει μετά τον Πάσχα, ο τρόπος καταβολής των συντάξεων.

Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, καθορίζεται ότι όλες οι συντάξεις, θα «περνούν» πλέον μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου και θα γίνονται οι σχετικές κρατήσεις έτσι ώστε στη συνέχεια τα ποσά να κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Η απόφαση προβλέπει –και αυτό αφορά κυρίως τους νέους συνταξιούχους- ότι η καταβολή της σύνταξης θα αναστέλλεται αν ο συνταξιούχος δεν έχει προσκομίσει αριθμό λογαριασμού προκειμένου να του καταβάλλεται η σύνταξη, ενώ θεσπίζονται και άμεσες διαδικασίες διακοπής της σύνταξης σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου. Επίσης, η απόφαση προβλέπει ότι και η έκδοση των μηνιαίων βεβαιώσεων που έπαιρναν μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι, θα γίνεται ηλεκτρονικά. Έτσι, εκτός από τις ετήσιες έντυπες βεβαιώσεις αποδοχών, καταργούνται και οι μηνιαίες.

Η συνεργασία της ΗΔΙΚΑ –Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης- με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή των συντάξεων, ξεκινάει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς επίκειται και η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης φόρου στις συντάξεις. Με τον καινούργιο φορολογικό νόμο, στους συνταξιούχους θα γίνεται παρακράτηση φόρου για το άθροισμα όλων των αποδοχών τους από κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει:

Ολόκληρη η απόφαση

Ημερομηνία καταβολής της σύνταξης: «Οι συντάξεις κάθε μήνα θα πιστώνονται στους οικείους λογαριασμούς την προτελευταία εργάσιμη του προηγούμενου μήνα. Από την ημερομηνία αυτή οι συνταξιούχοι μπορούν να αναλαμβάνουν τη σύνταξή τους. Η ημερομηνία πίστωσης της σύνταξης στον οικείο λογαριασμό θεωρείται για το Δημόσιο και ως ημερομηνία πληρωμής αυτής, ανεξάρτητα από το χρόνο ανάληψής της εκ μέρους του δικαιούχου»

Τραπεζικός λογαριασμός για την πληρωμή της σύνταξης: «Εφόσον ο δικαιούχος της σύνταξης δεν έχει γνωστοποιήσει λογαριασμό κατά την έναρξη συνταξιοδότησής του, σε ένα από τα ανωτέρω πιστωτικά ιδρύματα στην Αρμόδια Υπηρεσία Συντάξεων τότε αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής του, μέχρις ότου προσκομίσει φωτοαντίγραφο της σελίδας του βιβλιαρίου στην οποία θα αναγράφεται ο λογαριασμός IBAN. Σε περίπτωση κλεισίματος του λογαριασμού στον οποίο πιστώνεται η σύνταξη, η εντολή πίστωσης μετατρέπεται σε εντολή πληρωμής. Στην περίπτωση που εκδοθούν τρεις (3) διαδοχικές εντολές πληρωμής για κάποιο συνταξιούχο, η σύνταξή του αναστέλλεται μέχρι τη γνωστοποίηση νέου λογαριασμού IBAN. Η σύνταξη επανακαταβάλλεται από τότε που άρχισε η αναστολή της.

Υπολογισμός κρατήσεων:
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) αποστέλλει στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προς επεξεργασία έως την 10η ημέρα κάθε μήνα α) κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό αρχείο συνταξιούχων (EMPS) για τον υπολογισμό των μειώσεων και β) κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό αρχείο συνταξιούχων (SYNT) που περιέχει όλες τις επιπλέον πληροφορίες που απαιτούνται για τον υπολογισμό των κρατήσεων και του τελικού πληρωτέου ποσού.

Μηνιαία εκκαθαριστικά συντάξεων: Οι συνταξιούχοι θα ενημερώνονται για τη μηνιαία εκκαθάριση της σύνταξης τους, καθώς και για την ετήσια βεβαίωση καταβληθεισών συντάξεων μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γ.Γ.Π.Σ. www.gsis.gr .

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος τρόπος πληρωμής των συντάξεων από τον Μάιο"

Σφοδρή καταδίκη Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση του Π. Καμμένου

«Λάσπη» αποδείχτηκαν και με δικαστική απόφαση οι ισχυρισμοί του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, για το πρόσωπο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Π. Καμμένου, σχετικά με την υπόθεση του σκάφους «Ηλιάτορας».

Ο κ. Γεωργιάδης είχε κατηγορήσει τον Πάνο Καμμένο για σκάφος που δήθεν είχε στην κυριότητα του, δηλωμένο δήθεν σε off shore εταιρεία, με σκοπό να φοροδιαφεύγει.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθ. 1465/2014 απόφασή του, έκρινε ότι οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ήταν συκοφαντικές και εξυβριστικές, καθώς αποδείχθηκε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν είναι ιδιοκτήτης σκάφους που ανήκει σε off shore εταιρεία και δεν φοροδιαφεύγει.

Ο υπουργός Υγείας υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημίωση 15.000 ευρώ στον κ. Καμμένο λόγω ηθικής βλάβης. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Πρόεδρος του Δικαστηρίου είχε την γνώμη πως στον κ. Καμμένο έπρεπε να επιδικασθεί το ποσό των 100.000 ευρώ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή του κ. Καμμένου ως ουσιαστικά βάσιμη, προσπάθησε μέσω αναρτήσεων στα social media να παρουσιαστεί ο ίδιος δικαιωμένος για την υπόθεση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολίασαν πως «αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά και με δικαστική απόφαση, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι κοινός συκοφάντης και υβριστής, αλλά και με τη σημερινή ανάρτησή του στο twitter ότι είναι επίσης ψεύτης, αφού δεν διστάζει να παραποιεί δικαστική απόφαση».

Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην εκδίκαση των αγωγών του Πάνου Καμμένου κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο οποίος είναι υπότροπος, για προγενέστερες συκοφαντικές δημοσιεύσεις κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όταν εκείνος ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αποκάλυπτε το σκάνδαλο των υποβρυχίων.




newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρή καταδίκη Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση του Π. Καμμένου"

Τέλος στο σήμα ασφάλισης αυτοκινήτων – Τι αλλάζει για τους οδηγούς

Μετά την κατάργηση του σήματος τελών κυκλοφορίας, τώρα καταργείται και το σήμα ασφάλισης του αυτοκινήτου. Όχι όμως και η υποχρέωση ασφάλισης η οποία μάλιστα γίνεται αυστηρότερη καθώς αν δεν εξοφλήσουμε, δεν ασφαλιζόμαστε.
Οι αλλαγές επέρχονται με νομοθετική ρύθμιση που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή. Από το κείμενο του νομοσχεδίου προκύπτει ότι 16 ημέρες μετά τη λήξη του ασφαλιστικού συμβολαίου, ο ασφαλισμένος θα σταματήσει να καλύπτεται. Επίσης, το ασφαλιστήριο θα πρέπει να έχει εξοφληθεί για να τεθεί σε ισχύ ενώ αν η τροχαία ζητήσει αποδεικτικό ασφάλισης, θα πρέπει να προσκομίζεται το συμβόλαιο. Οι βασικές αλλαγές που επέρχονται με το νομοσχέδιο είναι οι εξής:
  1. Η ασφαλιστική κάλυψη αρχίζει μόνο με την καταβολή ολόκληρου του οφειλόμενου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο
  2. Η ασφαλιστική κάλυψη, αποδεικνύεται έναντι των οργάνων που είναι αρμόδια για την επιβολή των κυρώσεων, με την κατοχή του ασφαλιστηρίου το οποίο αποστέλλει ο ασφαλιστής στον ασφαλισμένο εντός πέντε ημερών από την είσπραξη του ασφαλίστρου
  3. Σε περίπτωση που γίνει έλεγχος μέσα στο διάστημα των πέντε ημερών, αρκεί η προσκόμιση της απόδειξης πληρωμής του απαιτούμενου ποσού ασφάλισης του οχήματος.
  4. Η ασφαλιστική επιχείρηση, μπορεί να αντιτάξει τη λήξη της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι του ζημιωθέντος τρίτου, μετά την πάροφο 16 ημερών από την επομένη της ημερομηνίας που ορίζεται με το ασφαλιστήριο ότι λήγει η ισχύς της χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή ενημέρωση του λήπτη της ασφάλισης
  5. Ανανέωση της ασφαλιστικής σύμβασης, επιτρέπεται μόνο μετά την εμπρόθεσμη καταβολή του ασφαλίστρου της επομένης ασφαλιστικής περιόδου, το αργότερο έως την λήξη της ισχύουσας ασφαλιστικής σύμβασης
  6. Η ασφαλιστική επιχείρηση ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το κέντρο πληροφοριών για την έναρξη και τη διάρκεια ισχύος κάθε νέας ασφαλιστικής σύμβασης και κάθε ανανέωση αυτής.
  7. Ο χρόνος πληρωμής που αναφέρει η προσφορά αποζημίωσης, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 10 ημέρες από την προσφορά. Αν συμφωνηθεί αυτούσια αποκατάσταση της ζημιάς, ο χρόνος αυτός δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20 ημέρες από τη συμφωνία. 
fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στο σήμα ασφάλισης αυτοκινήτων – Τι αλλάζει για τους οδηγούς"

Κατεβάζει ρολά από τη Μεγάλη Δευτέρα το νοσοκομείο “Αττικόν”

Αναστέλλεται επ΄ αόριστον η λειτουργία του συνόλου σχεδόν των τμημάτων του νοσοκομείου “Αττικόν”.

Οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος προχωρούν από τη Μεγάλη Δευτέρα σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από τις 7 έως τις 9 το πρωί, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τις 9 έως τις 11 και στη συνέχεια γενικές συνελεύσεις.

Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου, το οποίο – όπως καταγγέλλουν – γεμίζει ράντζα, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό (9.500 οφειλόμενα ρεπό και άδειες για το 2013), φάρμακα και υλικά.

Απλήρωτοι
Μένουν, δε, απλήρωτοι το Πάσχα, καθώς τους οφείλονται πέντε μήνες εφημεριών, νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και απογευματινά.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα λειτουργήσουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό τμήμα, τα εργαστήρια, τα τακτικά χειρουργεία, ενώ δεν θα γίνουν τακτικές εισαγωγές.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατεβάζει ρολά από τη Μεγάλη Δευτέρα το νοσοκομείο “Αττικόν”"

Μεταβιβάστηκε το 17% της ΔΕΗ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ

Τη μεταβίβαση άνευ ανταλλάγματος από το ελληνικό Δημόσιο 39.440.000 μετοχών ΔΕΗ (ποσοστό 17%) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ΑΕ, ανακοίνωσε η Επιχείρηση. Κατόπιν αυτού, το ποσοστό του Δημοσίου στην ΔΕΗ περιορίστηκε σε 34,123%.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α.Ε. ανακοινώνει, σύμφωνα με τον Ν.3556/2007 και κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε στις 10 Απριλίου 2014 τη μεταβίβαση άνευ ανταλλάγματος από το Ελληνικό Δημόσιο 39.440.000 μετοχών ΔΕΗ (ποσοστό 17,000%) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Α.Ε., σε εκτέλεση της υπ' αριθμ. Αποφ. 249/2014 (ΦΕΚ 864/Β) απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) και των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 2 του Ν. 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» (ΦΕΚ 152/Α').»

» Η μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου επήλθε κατόπιν εκτέλεσης εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 2 του Ν. 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» (ΦΕΚ 152/Α') και της υπ΄αριθμ. 249/2014 (ΦΕΚ 864/Β) απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ).»

» Σημειώνεται ότι, μετά την ως άνω μεταβολή, το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ Α.Ε. διαμορφώνεται σε 34,123% και το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ σε 17,000%.»

» Το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχει κατά 100% το ΤΑΙΠΕΔ και ως εκ τούτου ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου. Σε συνέχεια της ανωτέρω μεταβίβασης, η πληρεξουσιότητα του Ελληνικού Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ δυνάμει της από 11.09.2012 Σύμβασης Παραχώρησης Άσκησης Δικαιωμάτων Ψήφου με αντικείμενο τις 39.440.000 μετοχές ΔΕΗ (ποσοστό 17,000%) που είχε ανακοινωθεί προς το επενδυτικό κοινό με τις από 14.9.2012 και 11.10.2012 ανακοινώσεις της ΔΕΗ Α.Ε. σε συνέχεια των από 13.9.2012 και 10.10.2012 ανακοινώσεων του ΤΑΙΠΕΔ, παύει να είναι σε ισχύ».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταβιβάστηκε το 17% της ΔΕΗ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ"

Το Υπουργείο Υγείας παραπέμπει ανασφάλιστους ασθενείς στο ΜΚΙΕ

Για άλλη μια φορά έγινε ένα απίστευτο – για τους περισσότερους πολίτες – γεγονός. Ο εθελοντής γιατρός μας Γιώργος Βήχας δέχτηκε 2 τηλεφωνήματα από 2 διαφορετικούς πολίτες που ζητούσαν την βοήθεια του, για να βρεθούν συγκεκριμένα φάρμακα που είχαν ανάγκη. Η όλη ιστορία δεν θα ήταν αξιοσημείωτη (αφού το ΜΚΙΕ βοηθάει καθημερινά δεκάδες πολίτες) εάν αυτοί οι πολίτες δεν είχαν παραπεμφθεί από το γραφείο … του Υπουργού Υγείας.

Ναι καλά διαβάσετε. Το Υπουργείο Υγείας αντί να βρίσκει λύσεις για το δράμα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, τους παραπέμπει σε ένα κοινωνικό ιατρείο. Αναρωτιόμαστε για πόσο θα μένει στη θέση του ο ανεπαρκέστατος Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης!

Σημείωση: Στη φωτογραφία βλέπετε βεβαίωση που έχει εκδώσει κάποιο ΙΚΑ (εσκεμμένα έχουμε σβήσει τα στοιχεία τους ώστε να προστατέψουμε την ταυτότητα του υπαλλήλου που την έκδωσε για να βοηθήσει φυσικά έναν ανασφάλιστο συμπολίτη μας) και αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφισβήτηση την ανεπάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους – από την κρίση – πολίτες, με αποτέλεσμα ακόμα και το ΙΚΑ να παραπέμπει για ασφάλιση (;;;) ανασφάλιστους πολίτες στα κοινωνικά ιατρεία.

Ενημερωτικά και μόνο αναφέρουμε ότι η ημερομηνία του εγγράφου που έχουμε στη κατοχή μας είναι πολύ κοντινή, οπότε το ΠΕΔΥ λειτουργούσε. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει και πολλά αφού και να εξεταζόταν από γιατρό του ΠΕΔΥ ο ανασφάλιστος και πάλι δεν θα μπορούσε να πάρει τα φάρμακα του ΔΩΡΕΑΝ ή να κάνει εξετάσεις ΔΩΡΕΑΝ. Το σχόλιο μας αυτό είναι για όσους θα σπεύσουν στα κανάλια να πουν ότι με το ΠΕΔΥ τώρα οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ, ενώ ουσιαστικά δεν έχουν, και απλά θα πουν ΨΕΜΑΤΑ για να θολώσουν τα νερά.


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com


Διαβάστε Περισσότερα » "Το Υπουργείο Υγείας παραπέμπει ανασφάλιστους ασθενείς στο ΜΚΙΕ"

ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε φόρους οικογενειών

Αύξηση στις 25 από τις 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ έχει καταγράψει τα τελευταία τρία χρόνια η φορολογία προσωπικού εισοδήματος, καθώς οι χώρες μείωσαν τα αφορολόγητα και τις φορολογικές πιστώσεις σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την φορολόγηση των εισοδημάτων.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρεται πως την μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση για οικογένειες με έναν εργαζόμενο και δυο παιδιά φέρουν η Ελλάδα (44,5%), η Γαλλία (41,6%), το Βέλγιο (41%) και η Αυστρία (38,4%), ενώ η χαμηλότερη επιβάρυνση καταγράφεται σε Νέα Ζηλανδία (2,4%), Ιρλανδία (6,8%), Χιλή (7%) και Ελβετία (9,5%), με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ να διαμορφώνεται στο 26,4%.

Τα παραπάνω αποτελέσματα εμφανίζονται παρότι η Ελλάδα εμφάνισε την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στις εργοδοτικές εισφορές (σ.σ. μετά τη περσυνή μείωση των συντελεστών) και τη φορολογία προσωπικού εισοδήματος (-1,4%), ακολουθώντας την Ολλανδία (-1,8%), ενώ τρίτη έρχεται η Γαλλία (-1,2%).

Τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση για εργαζόμενους χωρίς τέκνα έχουν οι Βέλγοι (55,8%) και ακολουθούν Γερμανοί (49,3%), Αυστριακοί (49,1%) και Ούγγροι (49%), ενώ η χαμηλότερη επιβάρυνση καταγράφεται στη Χιλή (7%), τη Νέα Ζηλανδία (16,9%) και το Μεξικό (19,2%).

Οι αυξήσεις στα φορολογικά βάρη των εισοδημάτων από εργασία το 2013 ήταν μεγαλύτερες στην Πορτογαλία (λόγων των υψηλότερων συντελεστών), τη Σλοβακία (λόγω των υψηλότερων εργοδοτικών εισφορών) και τις ΗΠΑ (λόγω της λήξης ισχύος των προηγούμενων μειώσεων στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης), ενώ η μέση φορολογική επιβάρυνση στις χώρες του ΟΟΣΑ αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες το 2013, στο 35,9%, σύμφωνα με την έκθεση.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε φόρους οικογενειών"

Καταργούνται οι βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία

Τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων επιχειρεί να βάλει η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να καταργήσει τη διαδικασία των βεβαιώσεων για τις συντάξιμες αποδοχές από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για πρώτη φορά από φέτος, οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, δεν θα στηθούν στις ουρές για να πάρουν τις βεβαιώσεις των συντάξιμων αποδοχών τους από τους ασφαλιστικούς φορείς. Στο εξής, το σύνολο των αποδοχών θα συμπεριλαμβάνεται στην προσυμπληρωμένη ηλεκτρονική φορολογική δήλωση που υποβάλλεται μέσω του συστήματος Taxis.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν επίσης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, να επιβεβαιώσουν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία από ηλεκτρονικές βεβαιώσεις στους δικτυακούς τόπους των ταμείων και της ΗΔΙΚΑ.

«Άλμα προόδου» χαρακτήρισε το νέο σύστημα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και υπογράμμισε ότι σηματοδοτεί το «πέρασμα της λειτουργίας του υπουργείου Εργασίας «σε μια άλλη εποχή».

«Για πρώτη φορά από εφέτος 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, δεν θα χρειαστεί να πάρουν βεβαιώσεις συντάξεων από τους αντίστοιχους ασφαλιστικούς τους φορείς» ανέφερε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος και αυτής της αλλαγής ας θυμηθεί τι γινόταν. Την πολύωρη ταλαιπωρία και τις ατελείωτες ουρές των συνταξιούχων, που θα αποτελούν πλέον κακή ανάμνηση όπως και τα διοικητικά κόστη και οι εστίες παραβατικότητας που κόστιζαν πολλά εκατομμύρια ευρώ στο κράτος.

Αντιμετωπίζεται φοροδιαφυγή ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ ετησίως, λόγω της απόκρυψης εισοδημάτων από συντάξεις και της έλλειψης διασταυρώσεων, ενώ παράλληλα, από την κατάργηση της σχετικής γραφειοκρατίας, προκύπτει εξοικονόμηση 4 εκατ. ευρώ ετησίως. Για να γίνουν όλα αυτά, χρειάστηκε βούληση, σχεδιασμός και πάνω απ' όλα η οργανωτική αναβάθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, η οποία απέδωσε καρπούς» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Οι διαδικασίες για την εφαρμογή του νέου συστήματος, έχουν ολοκληρωθεί.

Η «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης» (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), έχει ήδη παραδώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) το αρχείο των συντάξιμων αποδοχών του έτους 2013 για 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχους από το Δημόσιο και 69 άλλους φορείς και τομείς κοινωνικής ασφάλισης συνολικού ύψους 28,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούνται οι βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news