facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας την Κυριακή 6-4-2014

Λόγω διεξαγωγής του 21ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας, την Κυριακή 6-4-2014 και από ώρα 09.00΄ έως το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

• Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλ. Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

• Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

• Πλ. Ομονοίας.

• Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

• Πλ. Συντάγματος.

• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

• Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

• Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως τη Λ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

• Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

• Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

• Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Αλεξάνδρας έως τη Β. Αλεξάνδρου- Λ. Βασ. Κων/νου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

• Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως τη Λ. Βασ. Σοφίας.

• Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

• Πατησίων, στο τμήμα της από την οδό Κοδριγκτώνος έως την πλ. Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

• Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κηφισίας.

• Ανώνυμη Οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

• Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

• Μονής Πετράκη, στο τμήμα της από την οδό Υψηλάντου έως τη Λ. Βασ. Σοφίας.

• Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

• Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

• Τσόχα, στο τμήμα της από την οδό Π. Κυριακού έως τη Λ. Βασ. Σοφίας.

Επιπρόσθετα κατά μήκος της διαδρομής διεξαγωγής της εν λόγω ποδηλατικής εκδήλωσης δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων από τα τμήματα αυτής, η οποία θα γίνεται από τους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους κάθετης διέλευσης.

• Λ. Αλεξάνδρας – Ασκληπιού.

• Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

• Πατησίων – Στουρνάρη.

• Πατησίων – Χαλκοκονδύλη.

• Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού.

• Λ. Βασ. Σοφίας – Μαρασλή.

• Λ. Βασ. Σοφίας – Κόκκαλη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας την Κυριακή 6-4-2014"

Παράνομες οι κάμερες παρακολούθησης σε χώρους εργασίας

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ’ αριθμ. 13/2014 απόφασή της υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής, κλπ, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την απόφασή της η Αρχή καθορίζει σε ποιους χώρους εργασίας απαγορεύεται η τοποθέτηση κάμερας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτή μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει.

Η Αρχή αναφέρει ότι απαγορεύεται η λειτουργία των εν λόγω μηχανών σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών με σκοπό την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας.

Αντίθετα, υπογραμμίζει η Αρχή, μπορεί να υπάρχουν κάμερες, σε χώρους που βρίσκονται τα ταμεία επιχειρήσεων ή υπάρχουν χρηματοκιβώτια ή ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός υπό τον όρο όμως ότι οι κάμερες θα εστιάζουν στο αντικείμενο που προστατεύεται και όχι στους χώρους των εργαζομένων.

Εξάλλου, η Αρχή αναφέρει ότι τα βίντεο από τις κάμερες πρέπει να καταστρέφονται μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες, ενώ έμπροσθεν του χώρου όπου υπάρχουν οι κάμερες, πρέπει να έχουν αναρτηθεί πινακίδες οι οποίες να αναγράφουν ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται.

Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω απόφαση της Αρχής, η χρήση εικονοληπτικών μηχανών που έχουν τη δυνατότητα να εστιάζουν και να στρίβουν, επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο επιχειρηματίας, καταστηματάρχης, κλπ παρακολουθεί κινήσεις φυσικών προσώπων προκειμένου να επέμβει άμεσα προς αποτροπή κάποιου κινδύνου ή συμβάντος, όπως είναι σε εργοστάσια, αποθήκες, κλπ.

Εξάλλου, η Αρχή με την ίδια απόφαση διέταξε την «αποκαθήλωση» εν λόγω μηχανών που υπήρχαν σε κατάστημα πιτσαρίας και επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της- και παράλληλα τον υποχρέωσε να καταστρέψει τις βιντεοκασέτες με προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων που διατηρούσε.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας είχε εγκαταστήσει τρεις κάμερες στον χώρο παρασκευής και μία στον διάδρομο και όλες οι κάμερες είχαν τη δυνατότητα λήψης ήχου, εστίασης και στρέψης, ενώ υπήρχε και χειριστήριό τους. Στο κατάστημα δεν υπήρχαν ενημερωτικές πινακίδες για την λειτουργία των μηχανών και δεν είχε πάρει την απαιτούμενη άδεια από την Αρχή.

Η Αρχή αναφέρει ότι οι κάμερες στην πιτσαρία ήταν μεν σε χώρο εργασίας χωρίς όμως να δικαιολογούνται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομες οι κάμερες παρακολούθησης σε χώρους εργασίας"

«Κουνήθηκε» η μισή Ελλάδα από τα 5,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ύδρας

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες εννιά ώρες μετά την ισχυρή σεισμικό δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:08 το βράδυ της Παρασκευής με επίκεντρο 9 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις περιοχές από την Κρήτη έως τη Θεσσαλία αναστατώνοντας τους πολίτες και δημιουργώντας ανησυχία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο δεδομένου του μεγάλου εστιακού βάθους, που υπολογίστηκε στα 110 χλμ.

Όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς, η βραδινή δόνηση είναι ο κύριος σεισμός προσθέτοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί μετασεισμοί.

Κατά τον κ. Γκανά πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο στο Μυρτώο πέλαγος, περιοχή από την οποία μπορεί να προκληθούν αναλόγου μεγέθους σεισμοί.

Σε επικοινωνία που είχε το βράδυ της Παρασκευής το protothema.gr με τον δήμαρχο Ύδρας, Άγγελο Κοτρώνη, στην περιοχή δεν υπάρχουν ζημιές και οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι.

«Εμείς εδώ, ίσα – ίσα που τον καταλάβαμε. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί, οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κουνήθηκε» η μισή Ελλάδα από τα 5,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ύδρας"

Δεκτά από την εφορία και τα ψώνια στο εξωτερικό για το φορολογικό έτος 2014

Στη φορολογική του δήλωση θα μπορούν να περάσουν για το φορολογικό έτος 2014 οι πολίτες και τις αποδείξεις που έχουν εκδοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό αναφέρει σε εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων Χάρης Θεοχάρης με αφορμή γραπτά και προφορικά θέματα που του έχουν τεθεί.

Έτσι όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης του φόρου (και το οποίο ανέρχεται στα 2.100) μπορούν να συμπεριληφθούν και οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου».

ΠΟΛ 1090/2014

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: Καθορισμός δαπανών για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων για το φορολογικό έτος 2014.

Με την ΑΥΟ - ΠΟΛ.1070/7.3.2014 καθορίστηκαν οι δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων για το φορολογικό έτος 2014.

Με αφορμή προφορικά και γραπτά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας αναφορικά με το παραπάνω θέμα, διευκρινίζεται ότι στις αποδείξεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και αυτές που έχουν εκδοθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ε.Ο.Χ..

Επομένως και οι αποδείξεις που προσκομίζει ο φορολογούμενος, προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης του φόρου (άρθρο 16ν.4172/2013), που προκύπτει από την κλίμακα μισθωτών – συνταξιούχων της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν.4172/2013 και έχουν εκδοθεί στις παραπάνω χώρες, γίνονται αποδεκτές.


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκτά από την εφορία και τα ψώνια στο εξωτερικό για το φορολογικό έτος 2014"

Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν οι τόκοι των καταθέσεων

Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν φέτος τα ποσά των τόκων καταθέσεων στις φορολογικές δηλώσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

'Ετσι, δεν θα ισχύσει το περυσινό καθεστώς, με βάση το οποίο απαλλάσσονταν από την υποχρέωση αυτή, όσοι φορολογούμενοι είχαν τόκους από καταθέσεις έως 250 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι τόκοι καταθέσεων φορολογούνται αυτοτελώς με παρακράτηση του φόρου 15% στην τράπεζα.

Λαμβάνονται, όμως, υπόψη στον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, εφόσον το σύνολο του εισοδήματος υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Από το πρώτο ευρώ θα δηλωθούν οι τόκοι των καταθέσεων"

Αναίρεση του βουλεύματο​ς για «ENERGA» και «HELLAS POWER»

Σε επανεξέταση οδηγείται η υπόθεση των υπευθύνων των εταιριών «ENERGA» και «HELLAS POWER», από το Συμβούλιο Εφετών μετά την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Βάσει της εξέλιξης αυτής τα συνολικά 19 στελέχη των εταιρειών που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη αντιμετωπίζοντας κακουργήματα, τα οποία επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης, θα κριθούν εκ νέου.

Η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από αίτηση του κατηγορούμενου Άρη Φλώρου, άσκησε αναίρεση κατά του επίμαχου παραπεμπτικού βουλεύματος κρίνοντας ότι πάσχει από «έλλειψη αιτιολογίας» και ότι περιέχει «ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές ως προς τη σχέση εντολής για την προμήθεια ρεύματος και τη λειτουργία των εταιρειών, όπως και για τις σχετικές συμβάσεις και τις ιδιότητες των συμβαλλομένων προσώπων».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (το λεγόμενο χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία υπολογίζεται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναίρεση του βουλεύματο​ς για «ENERGA» και «HELLAS POWER»"

Τηλεφωνικός αριθμός για το κοινωνικό τιμολόγιο

Νέος τηλεφωνικός αριθμός για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Απριλίου, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών ΔΕΗ στον αριθμό 11770 (επιλογή 4) με αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα, αντικαθιστώντας τον αριθμό 210 9298000. Το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών 11770 λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 19:00. Πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, τους δικαιούχους και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων δημοσιεύονται και στο www.dei.gr.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα περίπου 550.000 πολίτες έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνικός αριθμός για το κοινωνικό τιμολόγιο"

Το 2015 μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό και το 2017 θα δέχεται κόσμο

Μετά από πολλά χρόνια που ρημάζει το Ελληνικό, επιτέλους θα ανοίξει τις πόρτες για το κοινό το 2017, καθώς από το 2015 θα ξεκινήσουν οι εργασίες και θα μπουν οι πρώτεςμπουλντόζες από τη Lamda Development.

Με την αρχή των εργασιών αναμένεται να εισπράξει και το ελληνικό δημόσιο μία προκαταβολή συνολικού ύψους 300 εκατομμμυρίκων ευρώ από την κοινοπραξία των Lamda Development - Al Mabaar - Fosun.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε και κάποιες περίπλοκες διαδικασίες όπως η θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το επενδυτικό πλάνο της Lamda Development, αλλά και η έγκριση της σύμβασης πώλησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαδικασίες που μπορεί να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια.

Η προκαταβολή των 300 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να να καταβληθεί το 2015 και εν συνεχεία θα υπάρξει άλλη μία αποπληρωμή ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 6ου και 7ου χρόνου.

Ποιό είναι το όφελος του Δημοσίου σύμφωνα με τη Lamda Development

Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες είναι προφανή και σύμφωνα με υφιστάμενες μελέτες και εκτιμήσεις της Εταιρίας, συμπυκνώνονται στα εξής:

· Η αναμενόμενη συμβολή του έργου στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας θα είναι της τάξης του 1,2% σε ετήσια βάση έως το 2025.

· Το έργο θα συμβάλλει στη δημιουργία κατά προσέγγιση 50.000 θέσεων εργασίας την περίοδο 2014-2025 και θα απασχολήσει εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό καθώς και προσωπικό τεχνικής κατεύθυνσης, που μαστίζεται από την ανεργία, ιδιαίτερα αυτή την εποχή λόγω της οικονομικής κρίσης.

· Τα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., φόρος εισοδήματος κ.λπ.) στην περίοδο πλήρους λειτουργίας του έργου αναμένεται να είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ ετησίως και θα αποτελέσουν μια υγιή και σταθερή συμβολή στην εθνική προσπάθεια για πρωτογενή πλεονάσματα και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

· Η Ελλάδα και ειδικότερα, η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, ενδυναμώνει τη θέση της ως ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, κερδίζοντας 1.000.000 επιπλέον τουρίστες ετησίως με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κίνηση της οικονομίας της.

· Η ευρύτερη νότια ζώνη της Αθήνας και οι όμοροι δήμοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο κύκλο ανάπτυξης και προόδου, συνδυαστικά και με τα άλλα μεγάλα projects που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 2015 μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό και το 2017 θα δέχεται κόσμο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news