facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Εγκρίθηκαν οι ενέργειες της τρόικας

Εγκρίθηκε,με μεγάλη πλειοψηφία, από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η έκθεση για την αξιολόγηση των ενεργειών της τρόικας, σε χώρες που εφαρμόζονται προγράμματα προσαρμογής (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος).

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η δημιουργία του σχήματος της τρόικας ήταν αναπόφευκτη στην πρώτη φάση της κρίσης, λόγω της απουσίας κατάλληλων μηχανισμών και κατάλληλων πολιτικών στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ταυτοχρόνως, ασκείται έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι «τρόικες» σε ζητήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ζητήματα διαφάνειας, αλλά και στον συχνά ανεπαρκή συντονισμό μεταξύ της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Έντονη κριτική επίσης ασκεί η έκθεση και για τις αστοχίες στον οικονομικό σχεδιασμό και στις προτάσεις πολιτικής.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, επισημαίνονται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μη βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών λόγω της συνεχούς μείωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος, ενώ αναφέρεται ότι «η προβληματική κατάσταση στην Ελλάδα οφειλόταν επίσης και στη στατιστική απάτη στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος», επισημαίνοντας, ωστόσο, την αποφασιστική δράση της κυβέρνησης για ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010.

Αναγνωρίζεται η άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε στη χώρα, χάρη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και στον μεγάλο αριθμό διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται και ασκείται, παράλληλα, κριτική για αστοχίες και αδικίες στον επιμερισμό του κόστους.

Με την έκθεσή του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο τη σταδιακή κατάργηση των σχημάτων τύπου τρόικας και την αντικατάστασή τους με έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό εποπτείας, όπως επίσης τη μετεξέλιξη των σημερινών μνημονίων σε προγράμματα που θα υπάγονται πλήρως στο κοινοτικό σύστημα και θα είναι συμβατά με το κοινοτικό δίκαιο, το κοινοτικό κεκτημένο και τις στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΕ (Ευρώπη 2020).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά, τέλος, τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα αναλάβει σε συνδυασμό με τον ESM την ευθύνη της χρηματοδότησης, αλλά και της εποπτείας χωρών που εντάσσονται σε πρόγραμμα προσαρμογής.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκαν οι ενέργειες της τρόικας"

Λανθασμένες πληροφορίες στο διαδικτυακό χώρο του ΕΟΠΥΥ παραπλανούν τους ασφαλισμένους


Πολιτική Υγείας χωρίς σοβαρότητα δε νοείται

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης κοινοποίησε εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία κατά του ΕΟΠΥΥ, με την οποία καταγγέλλει την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διότι στο ηλεκτρονικό σύστημα του οργανισμού διατίθενται τα προσωπικά στοιχεία του, ως ιατρού συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός το οποίος βεβαίως είναι ψευδές και παραπλανά τους ασφαλισμένους του φορέα.

Το ζήτημα αυτό έχει προκύψει σε πολλά μέλη του ΙΣΑ, οι οποίοι παραπονούνται καθότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τηλεφωνούν στα ιατρεία τους, για να κλείσουν ραντεβού και εν συνεχεία οι ιατροί λαμβάνουν αποδοκιμασία από τους ασθενείς για την ως άνω παράλειψη ή ενέργεια του ΕΟΠΥΥ, η οποία παραπλανά τους ασφαλισμένους.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η προχειρότητα με την οποία η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται τόσο σοβαρά ζητήματα και ζητάμε για μια ύστατη φορά να δειχθεί η δέουσα σοβαρότητα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ             ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Λανθασμένες πληροφορίες στο διαδικτυακό χώρο του ΕΟΠΥΥ παραπλανούν τους ασφαλισμένους"

Βενιζέλος: Να διαπραγματευτεί η Ευρώπη ενιαία τιμή αερίου

Να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διαπραγμάτευση ενιαίας τιμής φυσικού αερίου για ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να ζητήσει η ελληνική πλευρά από τον επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, στο συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο Athens Energy Forum ο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος τόνισε ότι έχει προσκληθεί ειδικά γι αυτό το σκοπό ο Επίτροπος Ενέργειας. «Το πρώτο πράγμα που θα περίμενε κανείς από την Ευρώπη είναι να υπάρξει μια ενιαία διαπραγμάτευση στην τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου για να μην υπάρχουν ανισότητες εις βάρος του Νότου και της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά θα προτρέψει τον κ. Έτινγκερ να διαπραγματευτεί την ενιαία τιμή για το αέριο.

Αναφερόμενος εξάλλου στον αγωγό South Stream και τις πληροφορίες περί παγώματος του αγωγού από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ

. Βενιζέλος εξέφρασε εμμέσως τις ελληνικές ανησυχίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει μόνο ο South Stream υπάρχουν και άλλοι αγωγοί που συνδέουν την Ευρώπη με τη Ρωσία και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει μια ισότιμη αντιμετώπιση όλων των αγωγών στην ίδια βάση. «Έχουμε πληρώσει και άλλες ανισότητες δεν θα μπορούσε να υπάρξει και μια νέα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά θα θέσει και αυτό το ζήτημα στον κ. Έτινγκερ.

Αναφερόμενος στο κομμάτι των ερευνών των υδρογονανθράκων ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά είναι συγκρατημένη σε αυτό το κομμάτι και ότι αυτή την περίοδο ανοίγεται στην διεθνή αγορά, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και να προσελκύσει επενδυτές για την έρευνα και αξιοποίηση των πιθανών πόρων. «Ακούμε συνεχώς προτάσεις για αξιοποίηση, τιτλοποίηση, υπολογισμό της αξίας των πόρων είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κινηθεί κάποιος σε αυτό το επίπεδο, υπάρχει πληθωρισμός τέτοιων προτάσεων, δεν θέλουμε να καλλιεργούμε προσδοκίες, προτιμούμε να κινούμαστε με στέρεα βήματα και ταυτόχρονα προσπαθούμε να διαμορφώσουμε το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, το κατάλληλο περιφερειακό τοπίο ώστε να αποφευχθούν εντάσεις» σημείωσε.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος: Να διαπραγματευτεί η Ευρώπη ενιαία τιμή αερίου"

86 τα θύματα της γρίπης

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 86, οι περισσότερους εκ των οποίων ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιασθεί.

Αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και στον αριθμό των νοσηλευομένων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 59 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, ενώ συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 256 άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα » "86 τα θύματα της γρίπης"

Αρση ασυλίας για Κασιδιάρη, Ζαρούλια και Αρβανίτη αποφάσισε η Βουλή

Την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων επτά χρυσαυγιτών βουλευτών, για τους οποίους ζητείται η άρση ασυλίας, θα συνεχίσει το έργο της η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Εννέα βουλευτές ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη, που η ασυλία του έχει αρθεί και παραμένει προσωρινά ελεύθερος, ζητείται η άρση της ασυλίας του λόγω της πρόσθετης κατηγορίας της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Την Πέμπτη, μέχρι τη διακοπή της συνεδρίασης, η Επιτροπή εξέτασε τρεις υποθέσεις και με συντριπτική πλειοψηφία
αποφάσισε να άρει τις ασυλίες των Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια και Μιχάλη Αρβανίτη.

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ), πλην των ΑΝΕΛ, που δήλωσαν «παρών» και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε.

Έτσι η πρόταση πέρασε με 8 ψήφους υπέρ.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας περιλάμβανε ακρόαση των βουλευτών Κασιδιάρη και Αρβανίτη, ενώ η Ζαρούλια δεν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή αλλά έστειλε υπόμνημα, επικαλούμενη κώλυμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, την ίδια ώρα επισκέπτονταν τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η απουσία της, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος της καταλόγισε «περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Στις 3:30 το μεσημέρι της Τρίτης, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, προγραμμάτισαν να επισκεφθούν τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακροαστούν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος, μετά την θετική ανταπόκρισή του στη σχετική πρόταση της Επιτροπής, θα μεταφερθεί για το σκοπό αυτό στην Αθήνα, από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί εμφανίστηκαν στο να τους επισκεφθούν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας στον Κορυδαλλό για να δώσουν εξηγήσεις επί των συμπληρωματικών κατηγοριών με τις οποίες ζητείται η άρση ασυλίας τους, είναι και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρση ασυλίας για Κασιδιάρη, Ζαρούλια και Αρβανίτη αποφάσισε η Βουλή"

Κλείνει το ΓΝ Παίδων Πεντέλης από την Δευτέρα 17/3 λόγω της αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας

- Κλείνει την ερχόμενη Δευτέρα το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

- Δεν έχουν πληρωθεί γιατροί και προσωπικό δεδουλευμένες εφημερίες από το 2012!

- Σε απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες

Το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης θεωρείται από τα αρτιότερα παιδιατρικά νοσοκομεία στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί να καλύψει σχεδόν το σύνολο νοσημάτων αλλά και πλήρη περίθαλψη σε μικρούς ασθενείς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων και ειδικών ιατρών του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών του Νοσοκομείου, για την άμεση εξόφλησή των δεδουλευμένων εφημεριών τους (για την απόφαση πατήστε εδώ).

Οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους για 22 μήνες

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση των ιατρών του ΓΝ Παίδων Πεντέλης. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ δήλωσε ότι το ΓΝ Παίδων Πεντέλης είναι ένα σύγχρονο «περιφερειακό» παιδιατρικό Νοσοκομείο με πλήρη αυτάρκεια και γρήγορες διαδικασίες λειτουργίας , το οποίο είναι συνεχώς αναπτυσσόμενο, λόγω δε της γεωγραφικής του θέσης καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού Αττικής και για αυτό ο ΙΣΑ δημιούργησε το υγειονομικό μπλοκ στα βορειοανατολικά προάστια. Είναι λοιπόν ντροπή , το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά τόσο μεγάλο πληθυσμό να αντιμετωπίζεται από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με εγκληματική αδιαφορία. Δεν είναι δυνατό οι ιατροί να παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες που εκτέλεσαν το 2012 και να μην έχουν ακόμα πληρωθεί. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε με δριμύτητα ότι πρέπει επιτέλους «οι αρμόδιοι φορείς να αντιληφθούν ότι υγεία χωρίς γιατρούς δεν νοείται, πρέπει να κινηθούμε όλοι ενωμένοι ώστε να καταφέρουμε να αποκατασταθεί η αδικία και να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους.»

Ο ΙΣΑ ΑΠΑΙΤΕΙ: Α) την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών για το έτος 2014 και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου,

Β) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013,

Γ) την άμεση καταβολή των παράνομων περικοπών του Μαΐου και Αυγούστου του 2013,

Δ) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερβάσεων για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013

Εφόσον τα ως άνω δεν δρομολογηθούν μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 17/3/2014 , οι γιατροί του Νοσοκομείου έχουν προαναγγείλει ότι δεν θα υπάρχουν προγράμματα εξωτερικών εφημεριών στο Νοσοκομείο, θα κλείσουν τα τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας. Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών, καθότι οι μόνοι υπεύθυνοι είναι αυτοί που δεν παραλείπουν να λαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους παραλείπουν όμως να πράξουν το καθήκον τους , δηλαδή να καταβάλουν τα δεδουλευμένα των ιατρών.

Ο ΙΣΑ θα σταθεί αρωγός στην δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων των ιατρών οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και δια τούτο θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και των δικαιωμάτων των μελών του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ του ΙΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει το ΓΝ Παίδων Πεντέλης από την Δευτέρα 17/3 λόγω της αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας"

Χωρίς φόρο υπεραξίας τα ακίνητα πριν το 1994

Σθεναρές είναι οι αντιδράσεις των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στο σχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει μειώσεις των προστίμων και ευνοϊκότερο καθεστώς για τον φόρο υπεραξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια δεν φαίνεται να αποδέχονται κυρίως τις αλλαγές για τη φορολόγηση της υπεραξίας κατά την πώληση ακινήτων, ενώ για τα πρόστιμα, αν και εμφανίζονται αντίθετα για τις μειώσεις έως και 80%, το συζητούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι για τα πρόστιμα μπορεί να επέλθει συμφωνία εφόσον κάνουν πίσω σε άλλα θέματα. Για τον φόρο υπεραξίας η κυβέρνηση παρουσίασε χθες νεότερο σχέδιο με το οποίο απαλλάσσονται από τον φόρο οι ιδιοκτήτες που κατέχουν ακίνητα πριν από το 1994.

Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι στόχος είναι να συμφωνήσουν με την τρόικα για τα δύο ανωτέρω θέματα. Σε διαφορετική όμως περίπτωση, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει μονομερώς, όπως έκανε και με τον ΦΠΑ στην εστίαση. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Οι περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να προστεθούν ορισμένες ακόμα από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που προωθούνται είναι:

Φόρος υπεραξίας

Το τελευταίο σχέδιο που παρουσιάσθηκε στα τεχνικά κλιμάκια προβλέπει την απαλλαγή από τον φόρο υπεραξίας των ιδιοκτητών που έχουν στην κυριότητά τους το προς πώληση ακίνητο πριν από το 1994. Οπως όλα δείχνουν, το 1994 θα είναι το έτος αναφοράς για την απαλλαγή από τον φόρο.

Πρόκειται για μία τελείως διαφορετική πρόταση από αυτή που είχε υποστηρίξει αρχικώς το οικονομικό επιτελείο και προέβλεπε την απαλλαγή των ακινήτων από τον φόρο υπεραξίας εφόσον το ακίνητο βρίσκεται στην κατοχή του πωλητή περισσότερα από 25 χρόνια. Δηλαδή το κριτήριο για την επιβολή ή μη του φόρου υπεραξίας δεν θα είναι η περίοδος κατοχής του ακινήτου, αλλά εάν αποκτήθηκε πριν ή μετά το 1994.

Για τα υπόλοιπα ακίνητα θα εφαρμόζεται ένα σύστημα αυτόματου προσδιορισμού της τιμής κτήσης που θα «αποπληθωρίζει» την αξία του κάθε ακινήτου.

Ουσιαστικά θα τιμαριθμοποιείται η τιμή κτήσης (κόστος αγοράς) του ακινήτου, ώστε να γίνεται ορθά η σύγκριση με τις σημερινές τιμές πώλησης. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί σημαντικά ο φόρος υπεραξίας, ενώ θα είναι σωστότερος ο τρόπος υπολογισμού του φόρου. Ο συντελεστής θα διατηρηθεί στο 15%. Επίσης διατηρείται η απαλλαγή από τον φόρο υπεραξίας για όσους έχουν κέρδος από την πώληση έως 25.000 ευρώ και έχουν κρατήσει το ακίνητο στην ιδιοκτησία τους τουλάχιστον πέντε χρόνια. Ο φόρος υπεραξίας θα υπολογίζεται και θα βεβαιώνεται από τις εφορίες και οι συμβολαιογράφοι θα είναι υπεύθυνοι για την είσπραξη και την απόδοση του φόρου στο Δημόσιο.

Πρόστιμα

Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει μείωση έως 80% των προστίμων για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων και για τη μη έκδοση αποδείξεων.

Ειδικότερα: • Μειώνεται στα 250 ευρώ από 1.000 ευρώ το πρόστιμο που προβλέπεται για τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Β΄ κατηγορίας). • Μειώνεται στα 500 ευρώ από 2.500 ευρώ το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Γ΄ κατηγορίας). • Για τις αποδείξεις που δεν εκδίδονται, θα καθιερωθεί πλαφόν στο ύψος του προστίμου, το οποίο θα οριστεί στις 30.000 ευρώ.

Συγκεντρωτικές

Αλλαγές σχεδιάζονται και για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις. Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε την υποβολή των σχετικών καταστάσεων ανά τρίμηνο. Η αρχική απόφαση προέβλεπε οι συγκεντρωτικές να υποβάλλονται κάθε μήνα απ’ όλους τους υπόχρεους.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς φόρο υπεραξίας τα ακίνητα πριν το 1994"

Περιθώριο 15 ημερών για προσλήψεις νέων με επιδότηση έως 450 ευρώ

Χρονικό περιθώριο έως τις 26 Μαρτίου - δηλαδή λιγότερο από 15 ημέρες- έχουν οι επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν στις επιχειρήσεις τους άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών, λαμβάνοντας από τον ΟΑΕΔ επιδότηση.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους κάτω των 25 ετών που θα προσληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ ημερησίως (ή 375 ευρώ μηνιαίως) ενώ σε περίπτωση που η ηλικία κυμαίνεται από τα 25 έως τα 29, η επιδότηση ανεβαίνει στα 18 ευρώ ημερησίως ή 450 ευρώ μηνιαίως. Η διάρκεια της επιδότησης, ισχύει για έξι μήνες.

Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (ημερομηνία δημοσίευσης είναι η 11η Μαρτίου) δίνει το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης προκειμένου να μπορέσουν να βρουν δουλειά 4000 νέοι οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε πρόγραμμα κατάρτησης μέσω των επιταγών εισόδου (voucher)

. H συγκεκριμένη απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν έχει προσληφθεί με βάση τα ανωτέρω, δύναται η δικαιούχος επιχείρηση να υπαχθεί στις διατάξεις της παρούσας απόφασης, εφόσον προβεί σε αναγγελία πρόσληψης του ωφελούμενου και υποβάλλει αίτηση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας τροποποιητικής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Η συγκεκριμένη απόφαση, στηρίζεται στα όσα αναγράφονται στο ΦΕΚ 3144/2013 (τεύχος Β) το οποίο και παραθέτουμε σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση θέλει να προχωρήσει σε πρόσληψη ενός νέου μέσω του προγράμματος. Το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε η τροποποίηση που προαναφέρθηκε είναι το 617 της 11η Μαρτίου 2014.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιθώριο 15 ημερών για προσλήψεις νέων με επιδότηση έως 450 ευρώ"

Καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας

Χωρίς άδεια αλιείας θα μπορούν πλέον οι ερασιτέχνες ψαράδες να ασκούν το χόμπι τους ενώ επίσης δεν θα χρειάζεται κάθε δύο χρόνια να ανανεώνουν την άδεια τους σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας ''Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις'' που κατατέθηκε την Τετάρτη στην βουλή.

Συγκεκριμένα στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 του νομοσχεδίου προτείνονται ρυθμίσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας που έχουν ως στόχο να διευρύνουν τις δραστηριότητες που μπορούν να συνδυαστούν και να ενισχύσουν την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, καταργείται η υποχρέωση εφοδιασμού με ερασιτεχνική άδεια αλιείας (ατομικής και σκάφους) για τη διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιεία όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου.

Περαιτέρω όπως αναφέρετε στο νομοσχέδιο, η κατάργηση της έκδοσης και θεώρησης των ερασιτεχνικών αδειών θαλάσσιας αλιείας, αναμένεται να οδηγήσει στην εξοικονόμηση σημαντικού αριθμού εργατοωρών και προσωπικού για τις Λιμενικές Αρχές, που θα διευκολύνει και θα βελτιώσει το ελεγκτικό τους έργο, ιδίως ως προς τη διέλευση των συνόρων και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει άμεσα δυνατότητα κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων του ΛΣ-Ελ.Ακτ., συνεπώς η βελτίωση του έργου των Λιμενικών Αρχών μπορεί να προκύψει κυρίως μέσα από την ορθολογιστική οργάνωση των καθηκόντων τους.

Τονίζεται ότι η κατάργηση της άδειας σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται εξαίρεση από την εφαρμογή των υπόλοιπων προβλέψεων της νομοθεσίας σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία, όπως ενδεικτικά: ώρες της ημέρας, εποχές του έτους και περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η αλιεία, επιτρεπόμενα εργαλεία, είδη και ποσότητες αλιευμάτων, απαγόρευση πώλησης και γενικά εμπορίας των αλιευμάτων.

Με την ρύθμιση αυτή οι ερασιτέχνες ψαράδες γλιτώνουν και ένα σημαντικό κόστος που ανερχόταν σε 30 ευρώ που κατέβαλαν στις Λιμενικές Αρχές.

Το μέτρο είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό και κρίνεται από τους κόλπους των ερασιτεχνών ψαράδων ως πολύ θετικό αφού μειώνει αισθητά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν έως τώρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας"

Η απάντηση της NEOSET στα δημοσιεύματα περί πτώχευσης

Μετά τις απαράδεκτες δημοσιεύσεις σχετικά με την εταιρεία "FURNITURE NEW LINE ΕΠΕ", η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του επίπλου NEOSET στην Ελλάδα ως κύριος δικαιοπάροχος με δικαίωμα χρήσης των σημάτων "NEOSET", ενημερώνουμε ότι:

Η πτώχευση της NEOSET Α.Ε. ουδόλως επηρεάζει τα δικαιώματα της εταιρείας μας και το δίκτυο των franchises, εφόσον δεν βάζει τέλος στην ισχύ των συμβάσεων franchising, ως αναληθώς και παραπλανητικά αναφέρονται σε ορισμένα δημοσιεύματα.

Η εταιρεία μας νόμιμα λειτουργεί ως δίκτυο επίπλων NEOSET με την έγκριση ως προς την ποιότητα και τα σχέδια της NEOSET, από τον Ιούνιο του 2012 μέσω της μητρικής της εταιρείας HAZAREZO LTD.

Η εταιρεία μας θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της κατά των ψευδών και παραπλανητικών άρθρων που δημοσιεύονται με σκοπό και μόνο να θίξουν και πλήξουν τα συμφέροντα μας, υπηρετώντας προφανώς ανταγωνιστικά προς εμάς συμφέροντα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση της NEOSET στα δημοσιεύματα περί πτώχευσης"

Πάτρα: 411 έπαιρναν τις συντάξεις των νεκρών συγγενών τους - Εισέπραξαν 273.000 μόνο το 2013

Οι νεκροί φαίνεται πως τους κρατούσαν ζωντανούς…Παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τη δικαστική παρέμβαση, 411 Πατρινοί συνέχιζαν το 2013 να εισπράττουν συντάξεις συγγενικών τους προσώπων που είχαν δεν βρίσκονταν στη ζωή.

Η συνολική ζημιά για το ΙΚΑ μόνο για τη χρονιά που πέρασε είναι 273.000 ευρώ.

Το σύστημα που ισχύει στην Ελλάδα είναι η βασική αιτία που ωθεί κάποιους να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες και να συνεχίζουν να παίρνουν συντάξεις αποθανόντων. Το Ληξιαρχείο κάνει τρεις μήνες για να ενημερώσει το ΙΚΑ για τον θάνατο ενός ασφαλισμένου και είναι φυσικό το ταμείο να συνεχίσει να "πιστώνει" τον λογαριασμό του, βάζοντας συντάξεις. Το ΙΚΑ έχει αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα στους 411 και τους ζητά να επιστρέψουν τα ποσά. Για όσους δεν το πράξουν, θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: 411 έπαιρναν τις συντάξεις των νεκρών συγγενών τους - Εισέπραξαν 273.000 μόνο το 2013"

Σκάνδαλο με το wi-fi στο Μέτσοβο - 230.000 ευρώ για τον εξαφανισμένο εξοπλισμό

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετσόβου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως ο φάκελος της υπόθεσης του έργου Mobile Portal, δαπάνης 230 χιλιάδων ευρώ, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ, αν και παραδόθηκε το 2009, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Το έργο περιελάμβανε δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ, με εφαρμογές ενημέρωσης των πολιτών.

Μετά από έλεγχο στο έργο Mobile Portal, που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ψηφιακής Σύγκλισης, εξεδόθη πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν μεγάλες ελλείψεις σε όλα τα στάδια. Μάλιστα η Ψηφιακή Σύγκλιση, εισηγήθηκε την απένταξη του έργου και την επιστροφή των χρημάτων από τον Δήμο.

Το έργο είχε παραδοθεί το 2009 και οι τελευταίες πληρωμές είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2010. Όπως προκύπτει από τον επίσημο έλεγχο, μεγάλο μέρος του εξοπλισμού δεν βρέθηκε, ενώ φαίνεται ότι οι λειτουργίες δεν αναπτύχθηκαν στο σύνολό τους.

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται επιπλέον λόγος για «αίτηση θεραπείας», δηλαδή ζητείται από το αρμόδιο υπουργείο, χρονικό περιθώριο, σε μια εκ νέου προσπάθεια του Δήμου να τεθεί το έργο σε λειτουργία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο με το wi-fi στο Μέτσοβο - 230.000 ευρώ για τον εξαφανισμένο εξοπλισμό"

Ομολογία Τόμσεν στην Πορτογαλία: «Προφανώς το πρόγραμμα της τρόικας δεν ήταν τέλειο»

Στην παραδοχή ότι τα προγράμματα της τρόικας «προφανώς δεν ήταν τέλεια» προέβη από τη Λισαβόνα ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πολ Τόμσεν,την ίδια ώρα που στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξεταζόταν ο ρόλος και οι ευθύνες των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στις χώρες που εφαρμόστηκαν Μνημόνια.

Σύμφωνα με Τα Νέα, μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε στη Λισσαβόνα η πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negócios και το Rádio Renascença με θέμα «Η Πορτογαλία μετά την τρόικα», στο οποίο μετείχε και ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Πάσους Κοέλιου,

ο Τόμσεν εστίασε στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα τις Ιβηρικής, ενώ απέφυγε να αναφερθεί απευθείας στο ελληνικό πρόγραμμα. Πάντως, πολλές εκ των αναφορών του Δανού οικονομολόγου είχαν και ελληνικό ενδιαφέρον.

Παρεμβαίνοντας με την ιδιότητα του αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του πρώην επικεφαλής του πορτογαλικού προγράμματος (Απρίλιος 2011 – Απρίλιος 2012) ο Δανός οικονομολόγος έκανε ένα απολογισμό της εφαρμογής του Μνημονίου στην Πορτογαλία, υποστηρίζοντας πως οι δυσκολίες για τη χώρα επιδεινώθηκαν μετά την έναρξη του προγράμματος το Μάιο του 2011, κάτι που όπως υποστήριξε δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν η ρίζα των προβλημάτων.

Απαντώντας στον Πορτογάλο Πρωθυπουργό Πάσους Κοέλιου που στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι το αρχικό μνημόνιο κατανόησης της χώρας του με την τρόικα σε «υπεραισιόδοξες» προσδοκίες σχετικά με την εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο Τόμσεν προχώρησε σε ένα έμμεσο mea culpa

. «Ήταν το τέλειο πρόγραμμα; Προφανώς όχι », παραδέχθηκε, προσθέτοντας ωστόσο ότι η βασική στρατηγική του μνημονίου ήταν να παράξει αποτελέσματα. Η αναφορά αυτή αποτελεί ουσιαστικά τη δεύτερη επίσημη αναγνώριση σφαλμάτων εκ μέρους της τρόικα, μετά την αναγνώριση των λανθασμένων δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών.

Όχι σε «κούρεμα»

Σχολιάζοντας τη πρωτοβουλία γνωστών προσωπικοτήτων της Πορτογαλίας που με διακήρυξή τους ζήτησαν προχθές τρίτη την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας (ανέρχεται στο 129% του ΑΕΠ) ο Τόμσεν εμφανίσθηκε κατηγορηματικά αντίθετος. «Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε τα θέματα αυτά», τόνισε , προσθέτοντας πως το χρέος της Πορτογαλίας είναι «μάλλον» υψηλό, αλλά με την εφαρμογή του προγράμματος θα μειωθεί σταδιακά.

«Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές. Είναι σαφές ότι οι αγορές είναι πεπεισμένες, ότι πρόσβαση στις αγορές επιστρέφει, και τα επιτόκια είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών. Από τη δική μας οπτική, το θέμα είναι η εφαρμογή των πολιτικών, των μεταρρυθμίσεων, που θα ξεκλειδώσουν την παραγωγικότητα και θα οδηγήσουν σε αύξηση του ΑΕΠ. Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταδιακή μείωση του χρέους», είπε.

Δικαστικές αποφάσεις και φόροι

Ο Τόμσεν τόνισε πως η αύξηση των εξαγωγών και η συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για το πορτογαλικό πρόγραμμα. «Η δημοσιονομική προσαρμογή θα συνεχίσει να είναι ένα ζήτημα για τα επόμενα χρόνια. Το τελευταίο τρίτο της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι το πιο δύσκολο», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο προσφάτως απέρριψε τις μειώσεις στις συντάξεις στον δημόσιο τομέα, είπε πως με τις αποφάσεις του «ενδεχομένως να καθυστερήσει» τη μείωση των φόρων από το 2015.

Με την αναφορά αυτή έστειλε έμμεσο μήνυμα ότι για όσο διάστημα οι δικαστικές αποφάσεις επιδρούν στον προϋπολογισμό οι φορολογικοί συντελεστές θα διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα (κάτι που ισχύσει διασταλτικά και για την Ελλάδα).

Νέες μειώσεις μισθών

Ο ίδιος είπε πως η Πορτογαλία έχει διανύσει πολύ δρόμο από το 2011 και εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα μπορεί να διατηρήσει την ορμή των μεταρρυθμίσεων. Στο σημείο αυτό είπε εμμέσως πως χρειάζονται και άλλες μειώσεις μισθών. «Μεγαλύτερη ευθυγράμμιση μεταξύ της παραγωγικότητας και των μισθών είναι απαραίτητη», τόνισε. Πρέπει να σημειωθεί πως στην Πορτογαλία οι κατώτατες μηνιαίες αποδοχές είναι στα 485 ευρώ και το κατώτατο ωρομίσθιο στα 2,92 ευρώ, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το εάν η Λισαβόνα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια προληπτική γραμμή πίστωσης, είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις των επομένων μηνών και την πρόσβαση της χώρας στις αγορές. «Εξαρτάται από τη θέση της κυβέρνησης και των βασικών πολιτικών κομμάτων», είπε, αναγνωρίζοντας πως βασικό πλεονέκτημα της Πορτογαλίας ήταν το υψηλό επίπεδο κοινωνικής συναίνεσης...


Διαβάστε Περισσότερα » "Ομολογία Τόμσεν στην Πορτογαλία: «Προφανώς το πρόγραμμα της τρόικας δεν ήταν τέλειο»"

Το Υπουργείο Υγείας υπόσχεται την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου

Στην αποδοχή και υιοθέτηση των προτάσεων του Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Π. Μοσχολιού για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου, προέβη το Υπουργείο Υγείας, όπως προκύπτει από έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και Τεχνικών Υποδομών, που απευθύνεται προς το Δήμο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι προτάσεις προβλέπουν τη συγκέντρωση των Υπηρεσιών Υγείας στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου, δηλαδή τη λειτουργία Κέντρου Υγείας, των Υπηρεσιών του ΠΕΔΥ, των Ασφαλιστικών Ταμείων (ΟΠΑΔ), του ΙΚΑ – Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και του ΕΚΑΒ.

Με την υλοποίηση των προτάσεων αυτών, επιτυγχάνεται το «νοικοκύρεμα», η τακτοποίηση και η συγκέντρωση των υπηρεσιών υγείας σε ενιαίο χώρο, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι για τον έλληνα φορολογούμενο.

Μετά την αποδοχή των προτάσεων, ο Δήμαρχος Αγρινίου, τόσο με επιστολή του όσο και με προφορικές παρεμβάσεις, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών από πλευράς του Υπουργείου, ώστε η μεταφορά των Υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου να συντελεστεί το ταχύτερο δυνατό, γιατί όσο αυτή η τεράστια υποδομή παραμένει αχρησιμοποίητη, αφενός μεν απαξιώνεται, αφού ήδη παρατηρούνται φαινόμενα φθορών, λεηλασιών κλπ, αφετέρου δε δημιουργείται μία «μαύρη τρύπα» στον οικιστικό ιστό της περιοχής.

Κάθε καθυστέρηση στη μεταφορά των Υπηρεσιών στο συγκεκριμένο χώρο, τονίζει ο Παύλος Μοσχολιός, σημαίνει «μεγαλύτερο κόστος επισκευών για επανέναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων, το οποίο πρέπει να αποφύγουμε, σεβόμενοι τους κόπους και τις στερήσεις του φορολογούμενου έλληνα πολίτη».

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Υπουργείο Υγείας υπόσχεται την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου "

Αντιδράσεις για τη «μικρή ΔΕΗ»

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν με την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» στην ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε σήμερα το Σωματείο «Σπάρτακος» που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής Πτολεμαίδας - Κοζάνης.

Ο Σπάρτακος υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο εκποιεί εθνική περιουσία, δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και θα σημάνει την αρχή της οπισθοδρόμησης και της παρακμής για τη ΔΕΗ και για ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις για τη «μικρή ΔΕΗ»"

Lamda Development: 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο Ελληνικό

Τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας για την ανάπλαση του Ελληνικού ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ, όπως είπε, μελλοντικά θα φτάσουν τις 50.000.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της lamda που είναι και η μοναδική προσφορά για την αξιοποίηση του Ελληνικού, εκτός από το τεράστιο πάρκο που θα είναι κατά 15 φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο, θα δημιουργηθούν τουριστικές εγκαταστάσεις σε απόσταση 300 μέτρων από την παράλια, η οποία, όπως είπε, θα είναι ελεύθερη και στους πολίτες.

Επίσης θα υπάρξει ανάπτυξη της μαρίνας και θα δημιουργηθούν και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Είναι σημαντικό, είπε ο κ. Αθανασίου, ότι στο επενδυτικό σχήμα μετέχουν όμιλοι από την Κίνα και το Αμπού Ντάμπι.

Ανέφερε τέλος ότι από τα 100 εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες το χρόνο παγκοσμίως, μόνο 50 χιλιάδες τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Lamda Development: 10.000 νέες θέσεις εργασίας στο Ελληνικό"

Ζημιά 10 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από απάτη επιχειρηματία ιατρικών μηχανημάτων

Ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ η ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο από την δράση του 55χρονου επιχειρηματία εισαγωγέα ιατρικών μηχανημάτων και παραιατρικών υλικών, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στη Γλυφάδα.

Μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα την οποία διεξήγαγε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, προέκυψε πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας υπερκοστολογούσε τα υλικά που πουλούσε σε δημόσια νοσοκομεία. Μεταξύ των νοσοκομείων τα οποία φαίνεται να έχουν ζημιωθεί, είναι ο Ευαγγελισμός, το Θριάσειο, το Παίδων Πεντέλης καθώς και άλλα, τόσο σε Αττική όσο και σε επαρχία. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε συστήσει μία εταιρεία στην Κύπρο και μέσω αυτής, πραγματοποιούσε τις συμφωνίες με τα ελληνικά νοσοκομεία. Ο επιχειρηματίας αγόραζε από χώρες του εξωτερικού ιατρικά υλικά αλλά με πλαστά τιμολόγια και παρουσίαζε στα ελληνικά νοσοκομεία ότι τα αγόραζε από την δική του εταιρεία στην Κύπρο.

Χαρακτηριστικό της απάτης, είναι ότι ο επιχειρηματίας αγόραζε ένα αιμοστατικό από την Τσεχία στην τιμή των 2,5 ευρώ το τεμάχιο και το πουλούσε στην Ελλάδα 500 ευρώ το κομμάτι, δηλαδή με κέρδος 497,5 ευρώ το τεμάχιο.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζημιά 10 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από απάτη επιχειρηματία ιατρικών μηχανημάτων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news