facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Εκκενώθηκε παιδικός σταθμός μετά από κρούσματα Η1Ν1

Εκκενώθηκε παιδικός σταθμός στο Άργος μετά από τρία κρούσματα του ιού Η1Ν1 σε μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το pelopnews.gr, ο παιδικός σταθμός στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Κίου στον Δήμο Άργους εκκενώθηκε μετά από τρία κρούσματα του ιού Η1Ν1.

Ο δήμος αντέδρασε άμεσα και απολύμανε τους χώρους στο κτήριο του παιδικού σταθμού ενώ θα παραμείνει κλειστός για προληπτικούς λόγους. Ένα από τα παιδάκια που προσλήφθηκε από τον ιό νοσηλεύεται σε παιδιατρική κλινική.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκκενώθηκε παιδικός σταθμός μετά από κρούσματα Η1Ν1"

Ακαρπες οι έρευνες για το αεροσκάφος με 239 επιβάτες της Malaysia Airlines

Πέντε ασιατικές χώρες μετέχουν στις έρευνες για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που μετέφερε τουλάχιστον 239 άτομα απο την Κουάλα Λουμπούρ και εξαφανίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου πάνω απο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νοτίου Βιετνάμ και της βορείου Μαλαισίας. Μέχρι το απόγευμα οι αρχές δεν είχαν αναφέρει καμμία πρόοδο στις έρευνες.

Ο πύργος ελέγχου του Σουμπάνγκ, προαστίου της Κουάλα Λουμπούρ, έχασε επαφή με το αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200 που εκτελούσε την πτήση MH370 στις 02:40 (τοπική ώρα, 20:40 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί στο Πεκίνο αλλά δεν υπάρχει καμία επικοινωνία.

Αξιωματούχοι του Βιετνάμ δήλωσαν ότι το αεροσκάφος δεν έφτασε στον εναέριο χώρο της πρώην Σαιγκον όπως προέβλεπε η διαδρομή πάνω απο τον ωκεανό μεταξύ της βόρειας Μαλαισίας και του νότιου Βιετνάμ.

Σύμφωνα με την Malaysia Airlines στο αεροσκάφος επιβαίνουν 227 επιβάτες, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη και δωδεκαμελές πλήρωμα. Μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και 7 Αυστραλοί, τρεις Αμερικανοί, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός.

«Η ομάδα μας ενημερώνει τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άχμαντ Γιαχία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines. «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι σε όλους τους επιβάτες, το πλήρωμα και τις οικογένειές τους. Η Malaysian Airlines συνεργάζεται με τις αρχές που έχουν θέσει σε συναγερμό τις ομάδες τους αναζήτησης και διάσωσης για να εντοπίσουν το αεροσκάφος», υπογράμμισε ο ίδιος.

Εξάλλου η εταιρεία σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη. Η Malaysian Airlines υπογράμμισε ότι το Μπόινγκ δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ επικαλέστηκε πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα ότι αυτό ενδέχεται να έχει προσγειωθεί στην πόλη Νανμίνγκ στη νότια Κίνα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πιλότος του Μπόινγκ είναι έμπειρος και εργάζεται στη Malaysian Airlines από το 1981 έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά 18.365 ώρες πτήσης.

Η κινεζική πρεσβεία στη Μαλαισία έχει δημιουργήσει μια ομάδα έκτακτης ανάγκης υπό τον πρεσβευτή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

«Ανησυχούμε πολύ. Ελπίζω όλοι όσοι επιβαίνουν στο αεροπλάνο να είναι ασφαλείς», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι.

«Το αεροσκάφος δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας. Πάντως η Υπηρεσία επεσήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τη συντριβή κάποιου αεροπλάνου στα κινεζικά χωρικά ύδατα.

Το Πεκίνο έχει στείλει δύο πλοία αναζήτησης και διάσωσης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας για να συνδράμουν στην επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Στην επιχείρηση συμμετέχει επίσης το υπουργείο Άμυνας του Βιετνάμ σε συνεργασία με τη Μαλαισία και την Κίνα.

Εξάλλου η πληροφορία που εμφανίστηκε λίγο νωρίτερα σε κινεζικά και βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης ότι ελήφθη ένα σήμα από το Μπόινγκ ήταν ανακριβής, σύμφωνα με αξιωματούχο του Βιετνάμ.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Πεκίνου σημείωσε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Μέλη των οικογενειών των επιβατών έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο, ενώ στις οθόνες η πτήση εμφανίζεται απλώς να έχει «καθυστέρηση».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακαρπες οι έρευνες για το αεροσκάφος με 239 επιβάτες της Malaysia Airlines"

Με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού ο πρωθυπουργός

Με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού επέστρεψε από το Δουβλίνο ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι του το Σάββατο και έτσι δεν θα παραβρεθεί στην 6η Διάσκεψη Κορυφής των περιφερειών και των πόλεων της Ευρώπης.

Η Διάσκεψη πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό από το Δουβλίνο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού ο πρωθυπουργός"

ΕΦΕΤ:Ανάκληση δημητριακών ολικής αλέσεως

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση τροφίμου με δημητριακά ολικής αλέσεως με παρουσία προνυμφών εντόμων.

Πρόκειται για το τρόφιμο με την εμπορική ονομασία «Nestle Fitness Fruits» με δημητριακά ολικής αλέσεως, σε συσκευασία των 375g, με αρ. παρ.: L3185081900 06 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 04/07/2014. Το προϊόν
διανέμεται από την CPW ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Πατρόκλου 4, 15125, Μαρούσι.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της εν λόγω παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ:Ανάκληση δημητριακών ολικής αλέσεως"

Εξι στους δέκα Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν την Εφορία

To 59% των Ελλήνων, δηλαδή έξι στους δέκα πολίτες, δηλώνουν ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις για το 2014, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η έρευνα, που έχει τίτλο Οικονομικό Βαρόμετρο, δείχνει οριακή βελτίωση των εκτιμήσεων των συμμετεχόντων αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και των προσωπικών τους οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το πρώτο από τα τρία ερωτήματα που κατά περίπτωση θέτει το ΕΒΕΑ σε κάθε Οικονομικό Βαρόμετρο, αναφέρεται στην εκτίμηση των πολιτών για τη μείωση των τιμών των προϊόντων -γάλα, ψωμί, φάρμακα- εάν αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους.

Σχεδόν έξι στους δέκα θεωρούν ότι οι τιμές των προϊόντων δε θα μειωθούν μετά και την αλλαγή στον τρόπο διάθεσης τους, το 16% των συμμετεχόντων είναι αβέβαιοι για το αποτέλεσμα, ενώ
μόλις το 26% θεωρεί ότι οι τιμές των προϊόντων για τα οποία θα αλλάξει ο τρόπος διάθεσής τους, θα μειωθούν.

Σε ερώτημα σχετικά με τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις φορολογικές τους υποχρεώσεις για το 2014, έξι στους δέκα (59%) πολίτες εκτιμούν ότι δε θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν. Αντιθέτως, τρεις στους δέκα (31%) απάντησαν ότι θεωρούν πως θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν, ενώ ένας στους δέκα (10%) δεν είναι σε θέση να παρέχει κάποια εκτίμηση στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Το τρίτο και τελευταίο από τα ερωτήματα αναφέρεται στην πρόθεση αγοράς ακινήτων και ακριβών αυτοκινήτων το προσεχές διάστημα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, και συγκεκριμένα το 92,5%, απάντησε ότι δεν έχει καμία πρόθεση αγοράς ακινήτου και ακριβού ΙΧ τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, μόλις 2% δηλώνει πρόθεση αγοράς ακινήτου με το ποσοστό να πέφτει μόλις στο 0,5% όταν πρόκειται για την αγορά ακριβού αυτοκινήτου.

Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις των συμμετεχόντων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα ποσοστά φανερώνουν μικρή βελτίωση.

Συγκεκριμένα, το 18% των συμμετεχόντων, δηλώνουν αισιόδοξοι για τη μελλοντική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Σε σύγκριση με το προηγούμενο ποσοστό του 14% στην ίδια ερώτηση, το νέο ποσοστό αποτελεί σημάδι βελτίωσης, εντούτοις, το ποσοστό απαισιοδοξίας παραμένει αρκετά υψηλό, στο 65%, καταδεικνύοντας ότι η πλειοψηφία των πολιτών εξακολουθεί να διατηρεί αρνητική στάση σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές εξελιξεις.

Τέλος, όσον αφορά στην πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, το 15% των συμμετεχόντων δήλωσαν αισιόδοξοι για τη μελλοντική τους εξέλιξη.

Μάλιστα, και εδώ σημειώθηκε μικρή βελτίωση σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου Βαρόμετρου, όπου το ποσοστό αισιοδοξίας των συμμετεχόντων βρισκόταν στο 12%. Ωστόσο, και στο δείκτη αυτό το ποσοστό απαισιοδοξίας εξακολουθεί να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, προσμετρώντας περισσότερους από 7 στους 10 (72%) συμμετέχοντες.

Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία ALCO, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 28 Φεβρουαρίου - 02 Μαρτίου 2014 και τα στοιχεία της επεξεργάστηκαν από το κέντρο μελετών και έρευνας του ΕΒΕΑ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξι στους δέκα Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν την Εφορία"

Σε διαθεσιμότητα στέλνει ο Μητσοτάκης μέχρι τον Απρίλιο, 3.000 υπαλλήλους

Μετά τα συνεχόμενα μπλόκα της Τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και την επιμονή των δανειστών για άμεσες απολύσεις, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει νέο, εναλλακτικό σχέδιο που στέλνει σε διαθεσιμότητα 4.000 δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται 3.000 εργαζόμενους από δήμους, περιφέρειες και 1.000 άτομα από Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμμένει στην τήρηση των στόχων για 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις το 2014 και 25.000 διαθεσιμότητες τη διετία 2013-14 που προβλέπονται στο Μνημόνιο , δηλαδή 21.000 διαθεσιμότητες και 3.600 απολύσεις το 2013, καθώς και τον προγραμματισμό του 2014 για την επίτευξη των στόχων.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Τρόικα επιμένει ότι θα πρέπει και το 2015 να υπάρξει διαθεσιμότητα από την οποία θα προκύψουν απολύσεις, ενώ συνολικά υπολογίζει έναν αριθμό 5.000 απολύσεων μέσα στο 2015.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε διαθεσιμότητα στέλνει ο Μητσοτάκης μέχρι τον Απρίλιο, 3.000 υπαλλήλους"

Nέες αλλαγές στη χωροταξία των εφοριών από τις 15 Μαρτίου

Σε νέες αλλαγές στη χωροταξία των εφοριών προχωρεί από τις 15 Μαρτίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιών Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης σύμφωνα με το News.gr διαπίστωσε το τελευταίο διάστημα την ανάγκη έναρξης λειτουργίας περισσότερων του ενός τμημάτων ελέγχων σε κάποιες εφορίες.

Έτσι, από τις 15Μαρτίου 2014 θα λειτουργήσουν «διπλά» τμήματα «Ελέγχων» στις εφορίες : ΔΟΥ Α' Αθηνών, ΔΟΥ ΙΖ' Αθηνών, ΔΟΥ Κηφισιάς, ΔΟΥ Παλλήνης, ΔΟΥ Α' Πειραιά, ΔΟΥ Ε' Πειραιά, ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, ΔΟΥ Ιωαννίνων, ΔΟΥ Ρόδου και ΔΟΥ Χανίων. Ο κ. Θεοχάρης θεωρεί ότι με τις παρεμβάσεις αυτές τα τμήματα ελέγχου και το δικαστικό των εφοριών μπορούν να φέρουν εισπρακτικά αποτέλεσμα.

Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιών Εσόδων αποφάσισε την μετονομασίας κάποιων ΔΟΥ, ύστερα από την ολοκλήρωση της ένταξης τους στο νέο TAXIS. Έτσι, από τις 15 Μαρτίου, οι κάτωθι εφορίες θα ονομασθούν ως εξής:

α) Την «Δ.Ο.Υ. ΣΤ' (ΣΤ' - Ζ') Αθηνών - (ΣΤ' [ΣΤ' - Ζ'] - Ε' [Ε' - Θ'] - ΙΣΤ') σε «Δ.Ο.Υ. ΣΤ' Αθηνών», με έδρα τον Δήμο Αθηναίων.

β) Την «Δ.Ο.Υ. Αγρινίου (Αγρινίου - Αστακού - Θέρμου - Αμφιλοχίας - Βόνιτσας)» σε «Δ.Ο.Υ. Αγρινίου», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου του Δήμου Αγρινίου.

γ) Την «Δ.Ο.Υ. Αιγίου (Αιγίου - Ακράτας - Καλαβρύτων - Κλειτορίας)» σε «Δ.Ο.Υ. Αιγίου », με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας.

δ) Την «Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης (Αλεξανδρούπολης - Σουφλίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ε) Την «Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας (Αμαλιάδας - Βάρδας - Γαστούνης Λεχαινών)» σε «Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας του Δήμου Ήλιδας.

στ) Την «Δ.Ο.Υ. Άμφισσας (Άμφισσας -Λιδωρικίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Άμφισσας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αμφίσσης του Δήμου Δελφών.

ζ) Την «Δ.Ο.Υ. Βέροιας (Βέροιας - Αλεξάνδρειας - Νάουσας)» σε «Δ.Ο.Υ. Βέροιας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Βέροιας του Δήμου Βέροιας.

η) Την «Δ.Ο.Υ. Γρεβενών (Γρεβενών - Δεσκάτης)», σε «Δ.Ο.Υ. Γρεβενών», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Γρεβενών του Δήμου Γρεβενών.

θ) Την «Δ.Ο.Υ. Δράμας (Δράμας - Νευροκοπίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Δράμας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Δράμας του Δήμου Δράμας.

ι) Την «Δ.Ο.Υ. Έδεσσας (Έδεσσας - Σκύδρας - Αριδαίας)» σε «Δ.Ο.Υ. Έδεσσας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Εδέσσης του Δήμου Έδεσσας.

ια) Την «Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσας - Παραμυθιάς - Φιλιατών)» σε «Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Ηγουμενίτσης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

ιβ) Την «Δ.Ο.Υ. Ηλιούπολης (Ηλιούπολης - Αργυρούπολης)» σε «Δ.Ο.Υ. Ηλιούπολης», με έδρα τον Δήμο Ηλιουπόλεως.

ιγ) Την «Δ.Ο.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης (Α΄-Β΄ [Β' - Γ' ] Θεσσαλονίκης)» σε «Δ.Ο.Υ. Α' Θεσσαλονίκης», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Θεσσαλονίκης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ιδ) Την «Δ.Ο.Υ. Δ' Θεσσαλονίκης (Δ' - Θ' - Ι' Θεσσαλονίκης)» σε «Δ.Ο.Υ. Δ' Θεσσαλονίκης», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Θεσσαλονίκης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ιε) Την «Δ.Ο.Υ. ΣΤ' Θεσσαλονίκης (ΣΤ' Θεσσαλονίκης - Τούμπας)» σε «Δ.Ο.Υ. ΣΤ' Θεσσαλονίκης», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Θεσσαλονίκης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ιστ) Την «Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας (Καρδίτσας - Μουζακίου - Παλαμά - Σοφάδων)» σε «Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσης του Δήμου Καρδίτσας.

ιζ) Την «Δ.Ο.Υ. Καστοριάς (Καστοριάς - Άργους Ορεστικού - Νεστορίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Καστοριάς», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς του Δήμου Καστοριάς.

ιη) Την «Δ.Ο.Υ. Κατερίνης (Α' - Β') - (Κατερίνης Α' - Β' - Αιγινίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Κατερίνης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης.

ιθ) Την «Δ.Ο.Υ. Κιλκίς (Κιλκίς - Γουμένισσας)» σε «Δ.Ο.Υ. Κιλκίς», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς.

κ) Την «Δ.Ο.Υ. Κοζάνης (Κοζάνης - Σερβίων - Νεάπολης Βοΐου - Σιάτιστας)» σε «Δ.Ο.Υ. Κοζάνης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης.

κα) Την «Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής (Κομοτηνής - Σαππών)» σε «Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής.

κβ) Την «Δ.Ο.Υ. Λαμίας (Λαμίας - Στυλίδας - Αμφίκλειας - Αταλάντης - Δομοκού - Μακρακώμης)» σε «Δ.Ο.Υ. Λαμίας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων.

κγ) Την «Δ.Ο.Υ. Α' Λάρισας - (Α' Λάρισας - Αγιάς - Ελασσόνας - Τυρνάβου) σε «Δ.Ο.Υ. Α΄ Λάρισας», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Λαρισαίων του Δήμου Λαρισαίων.

κδ) Την «Δ.Ο.Υ. Β' - Γ' Λάρισας (Β' - Γ' Λάρισας - Φαρσάλων) σε «Δ.Ο.Υ. Β΄ Λάρισας», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Λαρισαίων του Δήμου Λαρισαίων.

κε) Την «Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου (Μεσολογγίου - Ναυπάκτου)» σε «Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Μεσολογγίου του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

κστ) Την «Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου (Ναυπλίου - Κρανιδίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Ναυπλιέων του Δήμου Ναυπλιέων.

κζ) Την «Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών (Νέων Μουδανιών - Κασσάνδρας)» σε «Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Νέων Μουδανιών του Δήμου Νέας Προποντίδας.

κη) Την «Δ.Ο.Υ. Νίκαιας (Νίκαιας - Κορυδαλλού)» σε «Δ.Ο.Υ. Νίκαιας», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Νίκαιας του Δήμου Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

κθ) Την «Δ.Ο.Υ. Ξάνθης (Α' - Β')» σε «Δ.Ο.Υ. Ξάνθης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης.

λ) Την «Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας (Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου)» σε «Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Ορεστιάδος του Δήμου Ορεστιάδας.

λα) Την «Δ.Ο.Υ. Γ΄ Πατρών (Γ' - Β' Πατρών - Κάτω Αχαΐας)» σε «Δ.Ο.Υ. Γ΄ Πατρών», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Πατρέων του Δήμου Πατρέων.

λβ) Την «Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου (Πολυγύρου - Αρναίας)» σε «Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Πολυγύρου του Δήμου Πολυγύρου.

λγ) Την «Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας (Πρέβεζας - Φαναρίου - Πάργας - Φιλιππιάδας)» σε «Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Πρέβεζας του Δήμου Πρέβεζας.

λδ) Την «Δ.Ο.Υ. Πύργου (Πύργου - Ζαχάρως - Κρεστένων - Ανδρίτσαινας)» σε «Δ.Ο.Υ. Πύργου», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Πύργου του Δήμου Πύργου.

λε) Την «Δ.Ο.Υ. Α΄ Σερρών (Α' - Β' Σερρών - Ηράκλειας - Νέας Ζίχνης - Νιγρίτας - Σιδηροκάστρου» σε «Δ.Ο.Υ. Σερρών», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Σερρών του Δήμου Σερρών.

λστ) Την «Δ.Ο.Υ. Σπάρτης (Σπάρτης - Γυθείου - Αρεόπολης - Μολάων - Νεάπολης Βοιών - Σκάλας - Κροκεών)» σε «Δ.Ο.Υ. Σπάρτης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Σπαρτιατών του Δήμου Σπάρτης.

λζ) Την «Δ.Ο.Υ. Τρικάλων (Τρικάλων - Καλαμπάκας - Πύλης - Φαρκαδόνας)» σε «Δ.Ο.Υ. Τρικάλων», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων του Δήμου Τρικκαίων.

λη) Την «Δ.Ο.Υ. Τρίπολης (Τρίπολης - Δημητσάνας - Τροπαίων - Λεωνιδίου - Μεγαλόπολης - Παρ. Άστρους)» σε «Δ.Ο.Υ. Τρίπολης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Τριπόλεως του Δήμου Τρίπολης.

λθ) Την «Δ.Ο.Υ. Φλώρινας (Φλώρινας - Αμυνταίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Φλώρινας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας του Δήμου Φλώρινας.

forologikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Nέες αλλαγές στη χωροταξία των εφοριών από τις 15 Μαρτίου"

ΕΟΠΥΥ: Μόνο 2 επιτροπές για ακριβά φάρμακα και εξωσωματικές

Νέος κύκλος ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που χρειάζονται έγκριση για την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους ή εισαγόμενων φαρμάκων και για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Στον ΕΟΠΥΥ συστάθηκαν μόνο 2 επιτροπές, η μία στην Αθήνα και η 2η στη Θεσσαλονίκη, για όλη την Ελλάδα! Δηλαδή ασθενείς από την Άρτα ή την Κρήτη θα στέλνουν τα δικαιολογητικά τους σε μία 40μελή επιτροπή προκειμένου να εγκριθεί η δαπάνη για φάρμακα υψηλού κόστους ή για εισαγόμενα φάρμακα.
Σε ότι αφορά την έγκριση εξωσωματικής γονιμοποίησης, συστάθηκαν 2 επιτροπές στην Αθήνα, οι οποίες θα καλύπτουν όλα τα περιστατικά!

Τα μέλη της επιτροπής γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων των Νομών Αττικής,Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, ΆρταςΚεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Χίου, Λέσβου, Σάμου, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας,Μεσσηνίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Μαγνησίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας.Ο αριθμός των τακτικών μελών ορίζεται σε 40 μέλη και εδρεύει επί της οδού Αποστόλου Παύλου 12 (Μαρούσι).

Επιτροπή Θεσσαλονίκης
Τα μέλη της επιτροπής γνωματεύουν επί αιτημάτων έγκρισης ασφαλισμένων των Νομών Χαλκιδικής,Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης,Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Πρέβεζας,Θεσπρωτίας, Κέρκυρας. Ο αριθμός των τακτικών μελών ορίζεται σε είκοσι ένα (21) μέλη. Εδρεύει δε επί της οδού Αριστοτέλους 17-19.

Επιπρόσθετα, εξετάζονται φάρμακα εξωτερικού που αφορούν σε ατομικές παραγγελίες ή έκτακτες εισαγωγές και όσα αφορούν στις διατάξεις της Υ.Α. 82961 (ΦΕΚ 2219 Β’/09.09.2013) σχετικά με αποζημίωση φαρμάκων που εισάγονται με έκτακτες διαδικασίες από τον ΕΟΦ και το ΙΦΕΤ έως την οριστική αξιολόγηση τους από την αρμόδια επιτροπή ή τη λήξη της ενδεδειγμένης περιόδου θεραπείας. Οι περιπτώσειςπου εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους μπορούν να τροποποιηθούν με απόφαση του Οργανισμού.

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω επιτροπές δεν είναι εκ του νόμου αρμόδιες να εξετάζουν περιπτώσεις εκτός ενδείξεων συνταγογράφησης σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση ΔΥΓ3α/οικ. Γ.Υ. 154/29-02-2012 (ΦΕΚ 545/Β΄/01-03-2012) η οποία κοινοποιήθηκε με το 16217/09-04-2012 έγγραφο της Υπηρεσίας.
Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού του νομού Αττικής θα προσέρχονται μόνο σε ένα από 3 τα κάτωθι σημεία:

-Περιφερειακή Διεύθυνση Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 18 535 Πειραιάς)
-Αγίου Κωνσταντίνου 16, 5οςόροφος, Τ.Κ. 10552, Ομόνοια, Αθήνα
-Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας (Δαβάκη 11 και Σωκράτους, Τ.Κ. 17672, Καλλιθέα)

και θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους. Επίσης και για ασφαλισμένους της επαρχίας που υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Αττικής που λειτουργεί Επιτροπή, η κατάθεση των δικαιολογητικών τους για εξέταση από την Επιτροπή θα μπορεί να γίνεται σε ένα από τα ανωτέρω 3 σημεία που υπάγεται το Νοσοκομείο ή Ιδιωτική Κλινική.

Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού στην επαρχία θα προσέρχονται στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) ή Αποκεντρωμένο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων η οποία οφείλει να συλλέγει τα δικαιολογητικά και να τα αποστέλλει (ταχυδρομικά μέσω της ταχυδρομικής υπηρεσίας που έχει σύμβαση με τον Οργανισμό ή με φαξ ) στην οικεία Επιτροπή.

Ειδικότερα επισημαίνεται ότι τα οφθαλμολογικά, ρευματολογικά, δερματολογικά, γυναικολογικά, ουρολογικά περιστατικά της Επιτροπή Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους της Θεσσαλονίκης θα αποστέλλονται στην Επιτροπή της Αθήνας επί του παρόντος για εξέταση.

Ο ΕΟΠΥΥ θα αναπτύξει ηλεκτρονικό μηχανισμό προέγκρισης φαρμάκων ο οποίος θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή.

Οι γιατροί θα πρέπει να κατευθύνουν τους ασφαλισμένους στα κατά τόπους σημεία υποβολής των δικαιολογητικών ώστενα καταθέσουν τα δικαιολογητικών στα σημεία υποβολής. Η κατάθεση των δικαιολογητικών μπορεί να γίνεται από τουςίδιους τους ασθενείς ή από συγγενικό τους πρόσωπο με εξουσιοδότηση.

Σε περίπτωση κατεπείγουσας χορήγησης ενός φαρμάκου οι θεράποντες ιατροί θα πρέπει να εκδίδουνξεχωριστή ενυπόγραφη γνωμάτευση όπου θα εκθέτουν τους λόγους άμεσης έναρξης θεραπείας με τοφάρμακο και να εκδίδουν την ιατρική συνταγή. Στο πρότυπο γνωμάτευσης στην θέση της σφραγίδας τους θα αναγράφουν ευκρινώς τη λέξη «επείγον» και θα υπογράφουν. Ο ΕΟΠΥΥ παρακαλεί τους ι θεράποντες γιατρούς να προγραμματίζουν κατάλληλα τις θεραπείες ώστε να είναι το δυνατόν λιγότερα τα περιστατικά κατεπείγουσας χορήγησης φαρμάκων.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.) του ΕΟΠΥΥκαι τα Αποκεντρωμένα Γραφεία ΕξυπηρέτησηςΑσφαλισμένων σύμφωνα με το παραπάνω σύστημα θα παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά από τους ασφαλισμένους και τα αποστέλλουν στην επιτροπήφαρμάκων μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς ή μέσω φαξ (στο 210-8110693 για την Επιτροπή τηςΑθήνας και στο 2310-594837 για την Επιτροπή της Θεσσαλονίκης) .

Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των ανωτέρω Επιτροπών ορίζεται στις 10.03.2014.

Οι Επιτροπές Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Έχουν συσταθεί 2 Επιτροπές Εξωσωματικής με έδρα την Αθήνα. Τα μέλη των επιτροπών γνωματεύουν επί αιτημάτων ασφαλισμένων για έγκριση προσπαθειών ιατρικώς υποβοηθούμενηςαναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες σύμφωνα μετα οριζόμενα στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ. Η συχνότητα των συνεδριάσεων θα καθορίζεται από τον εκάστοτε όγκο περιστατικών προκειμένου νατηρούνται οι προθεσμίες που ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 11 της υπ’ αριθμ. 3457 Υπουργικής Απόφασης(ΦΕΚ 64/Β/2014)

Οι ασφαλισμένες/οι θα κλείνουν ραντεβού στις Επιτροπές Εξωσωματικής μέσω της ακόλουθης τηλεφωνικής γραμμής: 210-8110684 (τηλεομοιότυπος/ fax: 210-8110528) και θα φροντίζουν να έχουν τα δικαιολογητικά τους σε φάκελο προσερχόμενοι/ες την ημέρα που έχουν κλείσει ραντεβού.

Επισημαίνεται το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι, προσερχόμενοι στις Επιτροπές, οφείλουν να έχουνπλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά καθώς και συμπληρωμένο το αντίστοιχο ειδικό έντυπο παραπομπής.Η ορθή ετοιμασία του φακέλου και η προσκόμιση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών διασφαλίζειτην εύρυθμη λειτουργία των Επιτροπών καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. Οι Επιτροπές Εξωσωματικής εξετάζουν κατά προτεραιότητα (χωρίς ραντεβού) μόνο ειδικές περιπτώσεις ή επείγοντα περιστατικά (πχ περιπτώσεις διέγερσης ωοθηκών για κρυοσυντήρηση εμβρύων ή ωαρίων σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο).

Οι εν λόγω Επιτροπές εξετάζουν εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις διεξαγωγής προσπαθειώνυποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας ή χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρεςκαι, ως εκ τούτου, δεν εγκρίνουν τη χορήγηση συγκεκριμένων σκευασμάτων. Ο θεράπων ιατρός είναιεκείνος ο οποίος θα προβεί στην τελική επιλογή της αγωγής

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ και τα φάρμακα υψηλού κόστους

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Μόνο 2 επιτροπές για ακριβά φάρμακα και εξωσωματικές"

Α.Γεωργιάδης: Στα 2,5 εκατομμύρια οι ανασφάλιστοι

Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δεν επαρκούν για να καλύψουν τους ανασφάλιστους πολίτες και πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό.

Τα παραπάνω ανέφερε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τους καλύψει πλήρως.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι – σύμφωνα με εκτιμήσεις – οι ανασφάλιστοι ανέρχονται σε 2.5 εκατομμύρια. Για να καλυφθούν, θα χρειαστεί κονδύλι 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Γιώργου Λαμπρούλη, ο υπουργός Υγείας σημείωσε:
'Αυτά που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία ως αποθεματικά κεφάλαια είναι χρήματα που δεν φθάνουν για να καλύψουν τους ανασφάλιστους.
Μετά βίας φθάνουν για τους ασφαλισμένους.
Άρα, ο μόνος τρόπος να καλύψουμε τους ανασφάλιστους μπορεί να γίνει από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φόρους'.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Α.Γεωργιάδης: Στα 2,5 εκατομμύρια οι ανασφάλιστοι"

ΣΔΟΕ: Τσίμπησαν 72 από τη λίστα Λαγκάρντ

Μαύρη τρύπα €1,5 εκατ. στο ΕΜΠ-Υποπτα ποσά πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΑΕΚ

Στις οικονομικές υπηρεσίες για άμεση καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στέλνονται σε λίγες ώρες από το ΣΔΟΕ τα ονόματα 72 επιχειρηματιών, ιδιωτών και άλλων που αναφέρονται στη «λίστα Λαγκάρντ».

Την ίδια ώρα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ανακάλυψαν «μαύρη τρύπα» άνω του 1,5 εκατ. ευρώ στο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν - όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» - 3.200.000 ευρώ σε λογαριασμούς δύο ιδιωτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και στην προμήθεια οχημάτων του ΗΛΠΑΠ. Μάλιστα στην υπόθεση του ΗΛΠΑΠ βρέθηκαν τέσσερις off shore εταιρείες στην Κύπρο όπου διοχετεύθηκε μέρος από τις μίζες.

Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε ακόμη ότι οδοντίατρος από τα νότια προάστια εμφανίζει προσαύξηση 2.320.000 ευρώ της περιουσίας, αλλά και αδήλωτα ποσά ύψους 1.800.000 σε πρώην παράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ που έχει κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.

Τι βρήκε το ΣΔΟΕ

Τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί παράλληλους ελέγχους σε σειρά μετώπων που αφορούν την «εκκαθάριση» της λίστας Λαγκάρντ όπου καταγράφονται συνολικά περισσότερα από 2.059 ονόματα καταθετών. Μέχρι σήμερα η διαδικασία αυτή είχε ολοκληρωθεί για μέλη της οικογένειας του πρώην υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Όμως οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ που ζήτησαν άρση απορρήτου των καταθετών στην τράπεζα HSBC και στις ελληνικές τράπεζες ανέλυσαν όλα τα οικονομικά στοιχεία τους, εντόπισαν τις αποκρύψεις εισοδήματος και απέστειλαν στις εφορίες τα «αθροιστικά» αποτελέσματα.

Παράλληλα το ΣΔΟΕ ανακάλυψε ότι έχουν εξαϋλωθεί τα ίχνη 1.530.000 ευρώ από τη διαχείριση χρημάτων στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και οι υπεύθυνοι του πανεπιστημιακού ιδρύματος θα κληθούν για εξηγήσεις.

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα 1,6 εκατ. ευρώ βρέθηκαν στον λογαριασμό υπαλλήλου της εταιρείας του κατηγορουμένου για την υπόθεση των υποβρυχίων Μιχάλη Ματαντού. Η έρευνα στράφηκε και σε ορισμένους από τους 44 εμπλεκόμενους στις μίζες 16 εκατ. ευρώ που διοχετεύτηκαν στη χώρα μας για την προμήθεια το 2001 από γερμανική εταιρεία 90 διαξονικών ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων των ΗΛΠΑΠ. Στον λογαριασμό στελέχους της εταιρείας βρέθηκαν 1,6 εκατ. ευρώ σε υπεράκτιες κυπριακές εταιρείες. Και η σχετική έρευνα συνεχίζεται...

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Τσίμπησαν 72 από τη λίστα Λαγκάρντ"

Κολλημένη στην ύφεση η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα

Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται «κολλημένη» στην ύφεση, αν και οι πτωτικές τάσεις επιβραδύνθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από τα αποτελέσματα της έρευνας της GfK Consumer Climate (καταναλωτικό κλίμα) στην Ευρώπη που έγιναε σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, για το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ελληνικό ΑΕΠ έπεσε κατά 3%, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, το τρίτο τρίμηνο του 2013. Πρόκειται για τη μικρότερη μείωση των τελευταίων τριών ετών. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η συνολική μείωση για το 2013 θα είναι 4%. Ωστόσο, φαίνεται πως η ανάκαμψη διακρίνεται στον ορίζοντα.

Σημάδια ανάκαμψης Φέτος, η οικονομία θα αναπτυχθεί ξανά για πρώτη φορά. Η πρόβλεψη του 0,6% είναι ακόμα ιδιαίτερα χαμηλή, για να είναι ικανή να υποκινήσει μία διαρκή ανοδική πορεία της οικονομίας και να προκαλέσει τη μείωση της ανεργίας, αλλά είναι μία εξέλιξη προς τη σωστή κατεύθυνση. Ήδη, για το 2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει την ανάπτυξη να αυξηθεί στο 2,9%.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα προκύπτουν τα ακόλουθα:

-Η ελληνική οικονομία εξακολούθησε να αγωνίζεται κατά της σφοδρής ύφεσης στο τέλος του 2013, αν και η πτώση στις οικονομικές επιδόσεις μειώθηκε σταθερά.

-Οι ειδικοί αναμένουν επιστροφή σε ελαφρώς θετική ανάπτυξη για πρώτη φορά φέτος.

-Η ανεργία είναι ακόμα εξαιρετικά υψηλή, ξεπερνώντας σημαντικά το 27%. Οι Έλληνες εξαντλούν σταδιακά τις αποταμιεύσεις τους και αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον. Ωστόσο, η ελπίδα για αυξήσεις των εισοδημάτων μέσα στους επόμενους μήνες αυξάνεται αργά, αλλά σταθερά. Αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί σε δύο εξελίξεις: Πρώτον, η ΕΕ επιδοτεί την κατασκευή τεσσάρων σημαντικών αυτοκινητοδρόμων. Αυτό το έργο θα δημιουργήσει 6.000 νέες θέσεις εργασίας, καθώς και θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής, όπου κατασκευάζονται οι αυτοκινητόδρομοι.

Δεύτερον, οι Έλληνες ελπίζουν ότι η τουριστική περίοδος θα είναι το ίδιο καλή με την περσινή, δημιουργώντας επιπλέον θέσεις εργασίας και, κατά συνέπεια, εισόδημα, τουλάχιστον για λίγους μήνες. Ο δείκτης εισοδηματικών προσδοκιών βρίσκεται επί του παρόντος στις -33,1 μονάδες, που είναι η υψηλότερη τιμή από το Φεβρουάριο του 2010.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κολλημένη στην ύφεση η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα"

Συνελήφθη μικρομεσαίος για μικροποσότητα αξιοπρέπειας

Ντρέπομαι.

Ντρέπομαι που ζω σε μια χώρα που αν κάποιος παρασύρει και τραυματίσει σοβαρά με το αυτοκίνητο έναν άνθρωπο, έχει αυτόφωρο με ισχύ δυο εικοσιτετράωρα, ενώ αν χρωστάει στο ασφαλιστικό του ταμείο πάνω από 5 χιλιάρικα έχει διαρκές αυτόφωρο, για πάντα.

Ντρέπομαι που υπάρχει εισαγγελέας που δίνει εντολή σύλληψης μιας 80χρονης για χρέη στο ΤΕΒΕ, και ντρέπομαι ακόμα παραπάνω που υπάρχει αστυνομικός που εκτελεί την εντολή αναντίρρητα.

Ντρέπομαι που στις 29 Ιουνίου 2011 τα δικά μας ΜΑΤ έριξαν στην πλατεία Συντάγματος 4 τόννους δακρυγόνα και ασφυξιογόνα χημικά, κατόπιν εντολής του τότε υπουργού κ. Παπουτσή και πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου, ενώ τα αντίστοιχα ΜΑΤ της Ισπανίας και της Ιταλίας αρνούνται να στραφούν ενάντια σε απλούς και ειρηνικούς πολίτες, και στις αντίστοιχες περιπτώσεις βγάζουν τα κράνη και ενώνονται με το Λαό. Κάθε φορά.

Ντρέπομαι που υπάρχουν στη χώρα μου 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που αδυνατούν να συνεισφέρουν στο δικό τους συνταξιοδοτικό λογαριασμό, και αντί να ζητούν και να λαμβάνουν στήριξη από το ασφαλιστικό ταμείο τους, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα ταμεία, αυτό τους αφήνει ανασφάλιστους, κι εκείνους και τις οικογένειές τους, ενώ τους καταδιώκει για την ανέχειά τους σαν εγκληματίες, με ένδικα μέσα και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Ντρέπομαι που αυτοί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο για να μη τους συλλάβουν.

Ντρέπομαι που στη χώρα μου πεθαίνουν άνθρωποι με σοβαρές ή μη ασθένειες, ενώ έχουν καταβάλει τις εισφορές τους όταν μπορούσαν, και τώρα που δεν μπορούν τους πετάει το σύστημα στα σκουπίδια σαν βρώμικα κουρέλια, ενώ ταυτόχρονα δείχνει αλληλεγγύη και περιθάλπει δωρεάν (και ορθώς κάνει) τους ανασφάλιστους Ρομά και τους περαστικούς από τη χώρα μας ανασφάλιστους αλλοδαπούς.

Ντρέπομαι που στη χώρα μου τα χρήματα που έβαλαν οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ύψος 100.000.000 ευρώ για την συνδρομή όσων έπεσαν έξω με την κρίση, αυθαίρετα πήγαν σε πληρωμή άλλων υποχρεώσεων του ταμείου τους.

Ντρέπομαι για την αναξιοπρέπεια που επιβάλλει στους μικρομεσαίους το Κράτος, με την αυθαιρεσία και την ανάλγητη στάση που δείχνει απέναντι σε ανθρώπους της παραγωγικής οικονομίας. Το ίδιο το Κράτος που ουσιαστικά τους κατέστρεψε με τα μέτρα παράλογης υπερφορολόγησης και αγχόνης ρευστότητας που επέβαλε στο σύστημα, αφενός με τον 9πλασιασμό των φόρων απέναντί τους, αφετέρου με την μη-προσαρμογή βάσει του άρθρου του Συντάγματος για την αναλογικότητα των φόρων με τη φοροδοτική ικανότητα του φορολογούμενου, καταδικάζοντάς τους σε αναξιοπρέπεια και ανέχεια, εκείνους που ουσιαστικά παράγουν τον πλούτο, και διατηρούν τις παραγωγικές θέσεις εργασίας της χώρας και πληρώνουν με τους φόρους τους το κόστος του Κράτους.

Ντρέπομαι που στη χώρα μου, με πρόφαση αναξιοπρεπείς και “αγοραστές μελέτες” για τη φοροδιαφυγή, κατασυκοφαντήθηκαν όλοι όσοι παράγουν πραγματικό πλούτο, και κυνηγήθηκαν όσοι δε μπορούσαν να ξεφύγουν.

Ντρέπομαι που στην Ελλάδα ο πολίτης έχει υποβαθμιστεί σε φορολογική ύλη, και οι υπερβάλλοντες φόροι που του αποσπάστηκαν με βία και εκβιασμό, θα διατεθούν για την επαναφορά των μισθών των δικαστικών και των ένστολων, με απόφαση των πρώτων, ενώ μετράει 2 εκατομμύρια κόσμου στην ανεργία, και 4 εκατομμύρια κόσμου στην ανέχεια, και 1 εκατομμύριο κόσμου στην ακραία φτώχεια.

Ντρέπομαι που ο Έλληνας πολίτης δεν θεωρείται πως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικήσει την ευτυχία του, ελεύθερος από κρατική καταπίεση και άδικες διώξεις!

Ντρέπομαι που με όλα αυτά, 4 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Ντρέπομαι που κάποιος που βγάζει 24 χιλιάρικα το χρόνο με κόπο και τύχη πρέπει να πληρώνει το 71% του εισοδήματός του σε φόρους στο Κτήνος, ενώ κάποιος που βγάζει 250 χιλιάρικα πληρώνει κάτω από το 50%!

Ντρέπομαι που εκείνοι που νομοθετούν τη φορολογία των Ελλήνων πολιτών, έχουν επαναφέρει τις δικές τους αμοιβές σε επίπεδα προ κρίσης, και επιπλέον έχουν νομοθετήσει τις μισές τους αμοιβές και παραπάνω να τις λαμβάνουν αφορολόγητες.

Ντρέπομαι που δεν βρέθηκε ένας βουλευτής στη χώρα μου να αρνηθεί να λαμβάνει τις βουλευτικές αποζημιώσεις, ενώ 250.000 κόσμου τρώνε από τα συσσίτια και τους κάδους σκουπιδιών.

Ντρέπομαι που δυο γνωστοί μου από παλιές επιχειρηματικές οικογένειες μου δήλωσαν ευθαρσώς ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, όχι γιατί έχει πρόγραμμα ή γιατί είναι φασίστες, αλλά γιατί οι σημερινοί κυβερνώντες αυτούς φοβούνται και από εκείνους θα τιμωρηθούν αδυσώπητα.

Ντρέπομαι γιατί ο μέσος μικρομεσαίος σήμερα, εκτός από το εισόδημά του, την περιουσία του, και τη δυνατότητά του να επανέλθει παραγωγικά στο σύστημα για μια δεκαετία μετά την αποτυχία του, έχει χάσει και την αξιοπρέπειά του αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα.

Ντρέπομαι.

Ποια μικροποσότητα αξιοπρέπειας και κουραφέξαλα; Ψέματα είναι!!

Δεν υπάρχει μικρομεσαίος που να του έχει απομείνει περισσότερο από ένα γραμμάριο αξιοπρέπειας απάνω του.

Ούτε καν τη δόση του...

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη μικρομεσαίος για μικροποσότητα αξιοπρέπειας"

«Aντεπίθεση» των τραπεζών στα stress tests με κεφάλαια 9 δισ.

Στα 6,4 δισ. ο λογαριασμός των τεστ αντοχής - Οι τρεις στις τέσσερις συστημικές δρομολογούν αυξήσεις κεφαλαίων ύψους 6 δισ


Σε νέα φάση περνά το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά τη δημοσιοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδος  των κεφαλαιακών αναγκών του κλάδου, που ανέρχονται στα 6,4 δισ. ευρώ.
Εχοντας την πλήρη εικόνα της κεφαλαιακής κατάστασης, με βάση μια άσκηση εξαιρετικά αυστηρή και εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA), οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κινούν ήδη τις διαδικασίες υπερκάλυψης των αναγκών τους μέχρι το ποσό των 9 δισ. ευρώ.
Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,75 δισ. ευρώ, ενώ η Alpha Bank ανακοινώνει σήμερα ανάλογη κίνηση κεφαλαιακής ενίσχυσης για ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, προκειμένου αμφότερες να προχωρήσουν στην εξαγορά των προνομιούχων μετοχών και να έχουν «μαξιλάρια» εν όψει των ευρωπαϊκών stress tests.
Από πλευράς της Εθνικής επισημαίνεται ότι το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης, το οποίο θα υλοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεν θα περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου και σημειώνεται ότι, ενώ οι δυνητικές ζημίες από το εγχώριο χαρτοφυλάκιο είναι χαμηλότερες των άλλων τραπεζών, οι κεφαλαιακές ανάγκες «προκύπτουν ουσιαστικά από τη Finansbank, βάσει όμως μιας εξαιρετικά δυσμενούς άσκησης προσομοίωσης που έχει συμπεριληφθεί στο βασικό σενάριο της άσκησης».
Το δρόμο για την αύξηση της Eurobank άνοιξε η ανακοίνωση των stress tests με επόμενο βήμα την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου. Η διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συγκαλέσει για την ερχόμενη εβδομάδα διοικητικό συμβούλιο με θέμα την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 3 δισ. ευρώ.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Attica Bank επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις και μέτρα, ώστε να καλύψει τους απαιτούμενους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας εντός της προθεσμίας που έθεσε η ΤτΕ. Η τράπεζα, βάσει των κεφαλαίων που διαθέτει, τηρεί τους απαιτούμενους από την ΤτΕ δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Με βάση την άσκηση προσομοίωσης που υλοποίησε η ΤτΕ, η Alpha Bank έχει κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 262 εκατ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς 425 εκατ. ευρώ, ενώ η Eurobank χρειάζεται 2,945 δισ. ευρώ και η Εθνική Τράπεζα  2,183 δισ. ευρώ. Κεφάλαια ύψους 397 εκατ. ευρώ έχει ανάγκη η Attica Bank και 169 εκατ. ευρώ η Πανελλήνια Τράπεζα. Οι τράπεζες έως τις 15 Απριλίου καλούνται να υποβάλουν τα capital plans για την κάλυψη των αναγκών με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το συντομότερο δυνατό.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ









Η άσκηση που υλοποίησε η ΤτΕ είναι η αυστηρότερη σε διεθνές επίπεδο για μια σειρά από λόγους:
α) Ως ελάχιστος δείκτης καθορίστηκε το 8%, όριο που ισχύει στο ακραίο σενάριο της EBA που έχει στο βασικό σενάριο το 6%.
β) Η κεντρική τράπεζα ζήτησε από τις τράπεζες να λάβουν «εμπροσθοβαρώς», σε 3,5 χρόνια, προβλέψεις τις οποίες η BlackRock εκτίμησε για όλη τη διάρκεια των δανείων.
γ) Επιβλήθηκε δείκτης κάλυψης 52%, τη στιγμή που στο 75% των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι χαμηλότερος.
δ) Ο αναβαλλόμενος φόρος υπολογίστηκε στο 20%, ενώ από την ΕΒΑ αναγνωρίζεται στο 100%.
ε) Πέραν της BlackRock, τα business plans έχουν στρεσάρει οι Rothchild και Εrnst & Young.
Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε ήταν αυστηρή, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα ευρήματα είναι επαρκώς συντηρητικά, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα όπως προέκυψαν από την ανεξάρτητη διαγνωστική μελέτη της BlackRock Solutions στα χαρτοφυλάκια δανείων των τραπεζών, η οποία ήταν μάλιστα πιο διευρυμένη έναντι αυτής του 2011.
Η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί ότι, μέσα σε φυσιολογικά επίπεδα οικονομικής αβεβαιότητας, οι εκτιμηθείσες κεφαλαιακές ανάγκες για τον χρονικό ορίζοντα της άσκησης (Ιούνιος 2013-Δεκέμβριος 2016) καλύπτονται από αποθέματα ασφαλείας που έχουν ήδη ενσωματωθεί στην άσκηση και ενέργειες περιορισμού των κεφαλαιακών αναγκών (π.χ. τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε μελλοντικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, την αναγνώριση αναβαλλόμενης φορολογίας, την πώληση στοιχείων ενεργητικού κ.λπ.), καθώς και από τα κονδύλια του ΤΧΣ που δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί.
Σε ανακοίνωσή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναφέρει ότι έλαβε γνώση των κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως προσδιορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, και θα παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση, εάν ζητηθεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως προβλέπεται στον ιδρυτικό του νόμο. Το Ταμείο θα στηρίξει τις συστημικές τράπεζες στην προσπάθειά τους να ενδυναμώσουν την κεφαλαιακή τους θέση, μεταξύ άλλων και μέσω της πρόσβασής τους στις κεφαλαιαγορές.

Οι κεφαλαιακές ανάγκες εκτιμήθηκαν σύμφωνα με το βασικό σενάριο, το οποίο αντανακλά τις προβλέψεις της αξιολόγησης της τρόικας του Ιουλίου 2013, ενώ το δυσμενές σενάριο που θα ληφθεί υπόψη μόνο για τον καθορισμό των αποθεμάτων ασφαλείας στηριζόταν σε παραδοχές όπως η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ κατά 26% την περίοδο 2008-2015, τη στιγμή που την περίοδο της Μεγάλης Υφεσης στις ΗΠΑ ήταν 29%, όπως και στην ανάκτηση του επιπέδου του ΑΕΠ του 2012 -πέμπτου έτους ύφεσης ήδη- μόλις το 2020.
Στο βασικό σενάριο χρησιμοποιήθηκε ως ελάχιστο όριο ο δείκτης κυρίων βασικών ιδίων κεφαλαίων (core tier I) το 8% και στο δυσμενές το 5,5%, δείκτες που συνάδουν με τους αντίστοιχους των ευρωπαϊκών stress tests. Οι κεφαλαιακές ανάγκες κάθε τράπεζας προσδιορίστηκαν με αναφορά στο βασικό σενάριο, όπως αντίστοιχα προβλέπεται να γίνει και στην ευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που θα διενεργήσει η ΕΒΑ το 2014.
H αξιολόγηση από την BlackRock είχε, σε σχέση με το 2011, πιο αυστηρή προσέγγιση όσον αφορά τη μεθοδολογία καθώς και πιο ευρύ πεδίο εφαρμογής, με δύο πρόσθετα υποέργα για τα δάνεια σε καθυστέρηση και τα δάνεια του εξωτερικού και πληρέστερο σύνολο στοιχείων με πενταετή ιστορικά στοιχεία δανειοληπτών.
Ως σημείο εκκίνησης της άσκησης ήταν τα κύρια βασικά ίδια κεφάλαια αναφοράς του Ιουνίου 2013, τα οποία συνολικά για τον κλάδο υπολογίζονται σε 23 δισ. ευρώ.
Η ΤτΕ προσάρμοσε συντηρητικά τις πληροφορίες που είχε λάβει από τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών προκειμένου να κατασκευάσει δύο βασικές συνιστώσες για την αξιολόγηση των κεφαλαιακών αναγκών: την πρώτη που περιλαμβάνει τις αναμενόμενες ζημίες πιστωτικού κινδύνου (CLPs) για τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών κατά την περίοδο Ιουνίου 2013-Δεκεμβρίου 2016 που εμπεριέχουν «ελληνικό» κίνδυνο, ο οποίος υπολογίζεται σε 50,2 δισ. ευρώ για το σύνολο του κλάδου και κίνδυνο εξωτερικού που εκτιμήθηκε στα 10 δισ. ευρώ, ενώ η δεύτερη συνιστώσα περιλαμβάνει την εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου από τις τράπεζες κατά το διάστημα Ιουνίου 2013-Δεκεμβρίου 2016 βάσει προσαρμογών επί το συντηρητικότερο από την ΤτΕ, η οποία εκτιμάται συνολικά στα 10,3 δισ. ευρώ.
Οι αναμενόμενες ζημίες πιστωτικού κινδύνου συγκρίθηκαν από την ΤτΕ με το ύψος των προβλέψεων των τραπεζών για: τα υπάρχοντα δάνεια που εμπεριέχουν ελληνικό κίνδυνο στις 30 Ιουνίου 2013, τα δάνεια που εμπεριέχουν κίνδυνο εξωτερικού, και τα νέα δάνεια, με το συνολικό ύψος να ανέρχεται σε 38,4 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η ΤτΕ ζήτησε από τις τράπεζες να έχουν επαρκείς προβλέψεις έως το τέλος του 2016, προκειμένου να καλύψουν: τουλάχιστον το 95% των ζημιών στη διάρκεια των δανείων, όπως εκτιμήθηκαν από την BlackRock για το βασικό και 85% για το δυσμενές σενάριο, και τουλάχιστον 52% των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως εκτιμήθηκαν από την BlackRock για το τέλος του 2016 για το βασικό σενάριο. Μάλιστα, η άσκηση «φέρνει μπροστά», σε ορίζοντα τριάμισι ετών, τις προβλέψεις για τη διάρκεια «ζωής» των δανείων.
Οσον αφορά τους παράγοντες κερδοφορίας προ προβλέψεων που ελήφθησαν υπόψη είναι: ο ρυθμός αύξησης και τιμολόγησης των δανείων και των καταθέσεων, που ευθυγραμμίστηκαν με τις μακροοικονομικές παραδοχές και τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, έσοδα τόκων από δάνεια σε καθυστέρηση, που μηδενίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από ανακτήσεις, έσοδα από αμοιβές και προμήθειες, με την επιβολή ανώτατου ορίου στο σωρευτικό ρυθμό μεταβολής τους, το κόστος χρηματοδότησης, όπου έγινε η υπόθεση για μια ουσιώδη αύξηση του κόστους χρηματοδότησης από το ευρωσύστημα και το Μηχανισμό Εκτακτης Ρευστότητας, όπως επίσης έσοδα από θυγατρικές στο εξωτερικό.
Τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος συνεκτίμησε και τυχόν κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν από την πρόσφατη άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων των ασφαλιστικών εταιρειών που είναι θυγατρικές των τραπεζών.
«Κλειδί οι επισφάλειες»
Σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες με τίτλο «Ερχεται η άνοιξη στην Ελλάδα;» η Citi διατηρεί «ουδέτερη» σύσταση για τις ελληνικές τράπεζες με τους αναλυτές της να επικαλούνται κάποιες ενδείξεις συγκρατημένης αισιοδοξίας, τονίζοντας ωστόσο ότι τα περισσότερα θα κριθούν από τη λύση που θα δοθεί για τα «κόκκινα» δάνεια και τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.
Πρόοδος με την τρόικα
Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τις τράπεζες διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την τρόικα, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
«Οι διαπραγματεύσεις φέρνουν πρόοδο σε ανοικτά ζητήματα των τραπεζών”» δήλωσε εξερχόμενη η πρόεδρος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου. Κεντρικό θέμα στη συνάντηση, στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος της ΤτΕ, ήταν η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, μετά τη διαφωνία που εκδηλώθηκε ως προς το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών, αλλά και ως προς το χρόνο υλοποίησής τους. Το ΔΝΤ τις ανέβαζε σε 8-9 δισ., λαμβάνοντας υπόψη ακραία σενάρια.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, από την πλευρά της, επέμεινε στις ανάγκες που προσδιόρισε η μελέτη BlackRock (6,4 δισ. ευρώ). Μάλιστα, όπως εξήγησε η πλευρά της ΤτΕ στη σύσκεψη, ο προσδιορισμός έγινε με το βασικό σενάριο εξέλιξης των μεγεθών της οικονομίας (4η Επισκόπηση του ΔΝΤ, Ιούλιος 2013).
Γρήγορη αντίδραση από την Πειραιώς με άντληση από την αγορά 2,25 δισ. ευρώ
Με μια εντυπωσιακή κίνηση, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των stress tests, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,75 δισ. ευρώ, με την οποία η τράπεζα αποπληρώνει τις προνομιούχες μετοχές, υπερκαλύπτει τις κεφαλαιακές ανάγκες της και αυξάνει στο 35% τη συμμετοχή των ιδιωτών στο μετοχικό της κεφάλαιο.
Οπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ομίλου, Μιχάλης Σάλλας, η τράπεζα έχει ως στόχο την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου, πραγματοποιώντας σημαντικό βήμα για την ιδιωτικοποίησή της, ενώ θα βελτιώσει τη δυνατότητά της να στηρίξει την οικονομία.
Με την αύξηση, η τράπεζα καλύπτει τις κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 425 εκατ. ευρώ, αποπληρώνει τις προνομιούχες μετοχές ύψους 750 εκατ. ευρώ επανακτώντας τη δυνατότητα διανομής μερίσματος και βελτιώνει έτσι το δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων στο 12%.
Η Πειραιώς αποκτά και την πρωτιά όσο αφορά την πρόσβαση στις αγορές για την άντληση ρευστότητας, αφού προχωρά σε έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους για ποσό της τάξης των 500 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έκδοση που θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς χωρίς εξασφαλίσεις και θα επιτρέψει την εκ νέου πρόσβαση στις αγορές ελληνικής τράπεζας ύστερα από διάστημα πέντε ετών. Την επόμενη εβδομάδα η τράπεζα θα πραγματοποιήσει roadshow σε ευρωπαϊκές πόλεις με fixed income investors και στη συνέχεια θα γίνει η έκδοση.
Οσον αφορά την αύξηση του 1,75 δισ. ευρώ, θα γίνει με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, με συμμετοχή διεθνών θεσμικών και άλλων ειδικών επενδυτών στο εξωτερικό, καθώς και μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα.
Η τράπεζα, η οποία συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 28 Μαρτίου, θα εξετάσει τη δυνατότητα, στο βαθμό που επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία, να προσφέρει προνομιακή κατανομή των υπό έκδοση μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους και στους κατόχους warrants. Οπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος και CEO, Ανθιμος Θωμόπουλος, το πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης αναμένεται να αποτελέσει σημαντική επιβεβαίωση του βελτιωμένου επενδυτικού κλίματος.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η τράπεζα, ο διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Λεκκάκος τόνισε ότι τα επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα προ φόρων και προβλέψεων για το 2013 ανήλθαν σε 731 εκατ. ευρώ, ενώ σε τριμηνιαία βάση οι οργανικές πηγές εσόδων συνέχισαν τη σταθερή τάση βελτίωσής τους.
Το καθαρό αποτέλεσμα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που αναλογεί στους μετόχους της τράπεζας για το 2013 διαμορφώνεται στα 2,5 δισ. ευρώ, ενσωματώνοντας όφελος από αρνητική υπεραξία εξαγορών ύψους 3,8 δισ. ευρώ.
Ο Ομιλος έχει πραγματοποιήσει ήδη τα δύο τρίτα του συνόλου των ενεργειών, εκ των οποίων 155 εκατ. ευρώ προέρχονται από συνέργειες χρηματοδότησης και 209 εκατ. ευρώ από συνέργειες κόστους.
Ο δείκτης κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση από προβλέψεις ενισχύθηκε το Δεκέμβριο 2013 στο 51% από 49% το Σεπτέμβριο 2013, ενώ η ρευστότητα παρουσίασε περαιτέρω βελτίωση, με το δείκτη «χορηγήσεις προς καταθέσεις» να διαμορφώνεται στο 111% το Δεκέμβριο 2013, από 113% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Aντεπίθεση» των τραπεζών στα stress tests με κεφάλαια 9 δισ."

ΣτΕ: Πράσινο φως στην «Ελληνικός Χρυσός»

Τα έργα κατασκευής των βάσεων που θα τοποθετηθεί ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός, στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, μπορούν να συνεχιστούν κανονικά, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 839/2014 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 10.6.2013 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη (όπου υπάγονται οι Σκουριές) με την οποία διατάχθηκε η διακοπή των εργασιών της ΑΕ στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, «η Πολεοδομία προέβη στη διακοπή των εκτελουμένων έργων χωρίς να αποδίδει συγκεκριμένη νομική πλημμέλεια στις άδειες που είχαν εκδοθεί σύμφωνα με τον Μεταλλευτικό Κώδικα από άλλη Αρχή και χωρίς να προσδιορίζει κάποιον συγκεκριμένο λόγο που επέτρεπε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, τη διακοπή των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού».

Όπως αναφέρουν οι δικαστές, η εν λόγω Πολεοδομία επικαλείται αόριστα, την «ύπαρξη αμφιβολιών ως προς τη νομιμότητά τους».

Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης αναφέρεται ότι «από αυτοψία υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών που έγινε, επιβεβαιώθηκε ότι οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την έδραση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού της επίμαχης εταιρείας (οι οποίες είναι σύμφωνες με τις άδειες εγκατάστασης) και όχι εργασίες για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα ακολουθήσουν».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Πράσινο φως στην «Ελληνικός Χρυσός»"

Δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου η Εθνική υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο

Χωρίς αύξηση κεφαλαίου θα καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες η Εθνική Τράπεζα. Οπως ανακοινώθηκε χθες από την τράπεζα: «Σύμφωνα με τις οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι τις 15 Απριλίου 2014 η Εθνική θα καταθέσει σχέδιο κεφαλαιακών ενεργειών που θα υλοποιηθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Το σχέδιο αυτό θα καλύπτει τις κεφαλαιακές της ανάγκες χωρίς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, το ποσό των 2,183 δισ. ευρώ μπορεί να καλυφθεί από μια σειρά ενεργειών και εναλλακτικών χρηματοοικονομικών εργασιών. Οπως σημειώνουν ήδη από πέρυσι, η τράπεζα έχει προχωρήσει δυναμικά σε σειρά κινήσεων όπως η συμφωνία με την Πανγαία, ενισχύοντας την κεφαλαιακή της βάση. Στελέχη της τράπεζας τονίζουν ότι ο όμιλος διαθέτει μεγάλο αριθμό θυγατρικών και περιουσιακών στοιχείων που άλλες τράπεζες δεν έχουν και από την αξιοποίηση των οποίων μπορούν να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα κεφάλαια. Μεταξύ των εναλλακτικών δυνατοτήτων περιλαμβάνονται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η πώληση των Α/Κ (ήδη η τράπεζα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με ξένο επενδυτή) καθώς και η πώληση ποσοστού άνω του 40% της Finansbank.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του stress test, σημειώνουν ότι η Εθνική είχε την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα μεταξύ όλων των τραπεζών, ενώ οι κεφαλαιακές ανάγκες δημιουργήθηκαν εξαιτίας της θυγατρικής της στην Τουρκία. Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του stress test η Εθνική ανακοίνωσε: «Η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε την Εθνική Τράπεζα σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες όπως προέκυψαν από την άσκηση που διενεργήθηκε, ενσωματώνοντας τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου της BlackRock. Αναφορικά με τις δυνητικές ζημίες του εγχωρίου χαρτοφυλακίου δανείων από την άσκηση της BlackRock, η Εθνική Τράπεζα τοποθετείται σε καλύτερη θέση σε σχέση με την αγορά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον όμιλο της Εθνικής και ανέρχονται σε 2,183 εκατ. ευρώ, προκύπτουν ουσιαστικά από τη Finansbank βάσει όμως μιας εξαιρετικά δυσμενούς άσκησης προσομοίωσης (stress test) που έχει συμπεριληφθεί στο βασικό σενάριο της άσκησης (baseline)».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου η Εθνική υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο"

ΟΑΕΔ: Μόνο το 16,4% των ανέργων επιδοτείται

Αποκαλυπτικά για τις αδυναμίες της διοίκησης να παράσχουν επαρκή προστασία και στήριξη στους ανέργους είναι τα στοιχεία για την επιδότηση των ανέργων που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Σε σύνολο 1.062.509 εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ επίδομα τον Ιανουάριο έλαβαν μόλις οι 174.178, δηλαδή το 16,4% περίπου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,6/3/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Α. ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ]

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Ιανουάριο 2014 ανήλθε σε 854.659 άτομα. Από αυτά 423.025 (ποσοστό 49,50%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 431.634 (ποσοστό 50,50%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 355.159 είναι <άνδρες> (ποσοστό 41,56%) και οι 499.500 είναι <γυναίκες>
(ποσοστό 58,44%).

Στην ηλικιακή ομάδα <κάτω των 30 ετών> το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 217.133 άτομα (ποσοστό 25,41%), στην ηλικιακή ομάδα <από 30 έως και 54 ετών> ανήλθε σε 537.199 άτομα (ποσοστό 62,86%) και στην ηλικιακή ομάδα <από 55 ετών και άνω> ανήλθε σε 100.327 άτομα (ποσοστό 11,74%).

Στον ορισμό του «εγγεγραμμένου ανέργου» συμπεριλαμβάνονται το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων καθώς και όσοι από τους εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο <χωρίς εκπαίδευση> το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 11.653 άτομα (ποσοστό 1,36%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο <υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3 η Γυμνασίου)> ανήλθε σε 292. 698 άτομα (ποσοστό 34,25%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο <δευτεροβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 414.865 άτομα (ποσοστό 48,54%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο <τριτοβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 135.443 άτομα (ποσοστό 15,85%).

Στους <Έλληνες υπηκόους> το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 796.480 άτομα (ποσοστό 93,19%), στους <υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης> ανήλθε σε 14.047 άτομα (ποσοστό 1,64%) και στους <υπηκόους τρίτων χωρών> ανήλθε σε 44.132 άτομα (ποσοστό 5,16%).

Β.ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΛΟΙΠΩΝ [ΜΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ]

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Ιανουάριο 2014 ανήλθε σε 207.850 άτομα όπου 60.523 (ποσοστό 29,12%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 147.327 (ποσοστό 70,88%) εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία οι 84.843 είναι <άνδρες> (ποσοστό 40,82%) και οι 123.007 είναι <γυναίκες> (π οσοστό 59,18%).

Στην ηλικιακή ομάδα <κάτω των 30 ετών> το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 45.494 άτομα (ποσοστό 21,89%), στην ηλικιακή ομάδα <από 30 έως και 54 ετών> ανήλθε σε 131.416 άτομα (ποσοστό 63,23%) και στην ηλικιακή ομάδα <από 55 ετών και άνω> ανήλθε σε 30.940 άτομα (ποσοστό 14,89%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο <χωρίς εκπαίδευση> το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 4.823 άτομα (ποσοστό 2,32%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο <υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)> ανήλθε σε 91.712 άτομα (ποσοστό 44,12%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο <δευτεροβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 87.377 άτομα (ποσοστό 42,04%) και στο
εκπαιδευτικό επίπεδο <τριτοβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 23.938 άτομα (ποσοστό 11,52%).

Στους <Έλληνες υπηκόους> το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 174.643 άτομα (ποσοστό 84,02%), στους <υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης> ανήλθε σε 9.230 άτομα (ποσοστό 4,44%) και στους <υπηκόους τρίτων χωρών> ανήλθε σε 23.977 άτομα (ποσοστό 11,54%).

Γ. ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον μήνα Ιανουάριο 2014 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του
αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 174.178 άτομα από τα οποία οι 107.307 (ποσοστό 61,61%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 66.871 (ποσοστό 38,39%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων οι 79.896 είναι <άνδρες> (ποσοστό 45,87%) και οι 94.282 είναι <γυναίκες>
(ποσοστό 54,13%).

Στην ηλικιακή ομάδα <κάτω των 30 ετών> το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 32.445 άτομα (ποσοστό 18,63%), στην ηλικιακή ομάδα <από 30 έως και 54 ετών> ανήλθε σε 127.551 άτομα (ποσοστό 73,23%) και στην ηλικιακή ομάδα <από 55 ετών και άνω> ανήλθε σε 14.182 άτομα (ποσοστό 8,14%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο <χωρίς εκπαίδευση> το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 910 άτομα (ποσοστό 0,52%),
στο εκπαιδευτικό επίπεδο <υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3 η Γυμνασίου)> ανήλθε σε 69.231 άτομα (ποσοστό 39,75%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο <δευτεροβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 81.214 άτομα (ποσοστό 46,63%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο <τριτοβάθμια εκπαίδευση> ανήλθε σε 22.823 άτομα (ποσοστό 13,10%).

Στους <Έλληνες υπηκόους> το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 142.944 άτομα (ποσοστό 82,07%), στους <υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης> ανήλθε σε 10.216 άτομα (ποσοστό 5,87%) και στους <υπηκόους τρίτων χωρών> ανήλθε σε 21.018 άτομα (ποσοστό 12,07%).
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Μόνο το 16,4% των ανέργων επιδοτείται"

Αυτές είναι οι αποδείξεις που αναγνωρίζει (φέτος) η Εφορία

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάλουν σε τάξη το “χαρτοβασίλειο” των αποδείξεων που συγκέντρωσαν, καθώς μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, αλλά και εκείνοι που έχουν μπλοκάκια θα πρέπει να προσέλθουν στη εφορία με αποδείξεις που θα καλύπτουν το 25% του ετήσιου εισοδήματός τους, ώστε να μην χάσουν την έκπτωση φόρου.

Οι αποδείξεις αφορούν λιανικές πωλήσεις ή παροχή υπηρεσιών και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να θυμούνται ότι αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών είναι μικρότερο του ποσού που απαιτείται, τότε θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς.

Ποιες είναι όμως οι δαπάνες που δίνουν έκπτωση φόρου;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, αναγνωρίζονται από την εφορία αποδείξεις από:

Διατροφή-Ποτά-Καπνός

Όλα τα τρόφιμα

Ροφήματα

Αναψυκτικά

Χυμοί

Νερό

Κρασιά

Τσιγάρα

Πούρα

Ένδυση-Υπόδηση

Υφάσματα

Ρούχα

Αξεσουάρ ένδυσης

Παπούτσια

Επιδιορθώσεις υποδημάτων

Μεταποίηση ρούχων

Καθαρισμός ενδυμάτων

Επισκευή και συντήρηση οικίας

Υλικά οικοδομής

Εργασίες υδραυλικού

Εργασίες ηλεκτρολόγου

Κλειδαράς

Εργασίες ελαιοχρωματιστή

Είδη νοικοκυριού

Έπιπλα

Φωτιστικά

Διακοσμητικά

Χαλιά – Μοκέτες

Υφάσματα κουρτίνας

Ριχτάρια

Στρώμα

Μαξιλάρια

Σεντόνια

Κουβέρτες

Πετσέτες

Ηλεκτρικές συσκευές

Μικρές οικιακές συσκευές

Επισκευή ηλεκτρικών συσκευών

Πιάτα-Μαχαιροπίρουνα

Υαλικά

Σκεύη κουζίνας

Εργαλεία

Είδη κηπουρικής

Εξαρτήματα (λαμπτήρες, μπαταρίες, κλπ)

Είδη καθαρισμού

Οικιακές υπηρεσίες (οικιακή βοηθός, φύλαξη παιδιών)

Φύλαξη και καθαρισμός χαλιών

Εκπαίδευση

Δίδακτρα νηπιαγωγείου – δημοτικού

Δίδακτρα γυμνασίου – λυκείου

Δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών

Μεταφορές

Ανταλλακτικά αυτοκινήτου

Ελαστικά

Λιπαντικά

Πυροσβεστήρας

Καύσιμα

Σέρβις αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας

Πλύσιμο αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας

Βαφή αυτοκινήτου – μοτοσυκλέτας

Βουλκανιζατέρ

Μίσθωση ταξί

Μεταφορές πραγμάτων

Αναψυχή – Πολιτιστικές δραστηριότητες

Ράδιο-CD

Τηλεοράσεις

Δορυφορική κεραία

Αποκωδικοποιητής

Συσκευή GPS

Ψηφιακή κορνίζα

Φωτογραφική μηχανή

Βιντεοκάμερες

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Επισκευές συσκευών

Μουσικά όργανα

Μεγάλα είδη αναψυχής (εξωλέμβια μηχανή, γουίντ σέρφινγκ)

Μέσα εγγραφής ήχου-εικόνας

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Παιχνίδια

Είδη άθλησης

Άνθη

Τροφές και είδη για κατοικίδια ζώα

Κτηνιατρικές υπηρεσίες

Εισιτήρια αθλητικών δραστηριοτήτων

Γυμναστήρια

Σχολές χορού

Ωδεία

Μαθήματα ποδοσφαίρου – μπάσκετ

Μαθήματα κολύμβησης

Λούνα παρκ

Internet cafe

Κινηματογράφος

Θέατρα

Μουσεία

Εκτυπώσεις φωτογραφίας

Ενοικίαση DVD

Βιβλία

Εφημερίδες

Περιοδικά

Γραφική ύλη

Σχολικά είδη

Πακέτο διακοπών

Εστιατόρια-Καφέ-Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Ταβέρνες

Ζαχαροπλαστεία

Καφενεία

Μπαρ

Νυχτερινά κέντρα

Έξοδα ξενοδοχείων

Διάφορα αγαθά – υπηρεσίες

Κουρεία – Κομμωτήρια

Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή

Πιστολάκι μαλλιών

Είδη ατομικής φροντίδας

Κοσμήματα – Ρολόγια

Είδη ταξιδιού

Είδη καπνιστού

Παιδικό καροτσάκι

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Οίκοι ευγηρίας

Βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι

Τραπεζικές υπηρεσίες

Υπηρεσίες χρηματιστών

Υπηρεσίες συμβούλων φορολογίας

Δικηγόροι

Έξοδα θρησκευτικών τελετών (κηδείες)

Υπηρεσίες μεσιτικών γραφείων

Αγγελίες σε εφημερίδες

Φωτοτυπίες

Ποιες είναι οι αποδείξεις που «δεν περνάνε» στην Εφορία

Στέγαση

Ενοίκια κατοικιών

Ύδρευση – Αποχέτευση

Δημοτικά τέλη

Υπηρεσίες κοινοχρήστων

Συντήρηση ανελκυστήρα

Κηπουρός

Καθαρισμός πολυκατοικίας

Απόφραξη κεντρικής αποχέτευσης

Συντήρηση καυστήρα

Ηλεκτρικό ρεύμα

Υγραέριο – Φυσικό αέριο

Πετρέλαιο θέρμανσης

Κάρβουνα – Καυσόξυλα

Υγεία

Φάρμακα

Φαρμακευτικά προϊόντα

Θεραπευτικές συσκευές

ιατρικές υπηρεσίες

Οδοντιατρικές υπηρεσίες

Φυσιοθεραπεία

Μικροβιολογική εξέταση

Ακτινογραφία

Υπέρηχος

τεστ ΠΑΠ

Μαστογραφία

Νοσοκομειακή περίθαλψη

Αποκλειστική νοσοκόμα

Μεταφορές - Επικοινωνίες

Αγορά αυτοκινήτων

Αγορά μοτοσυκλετών

Αγορά σκαφών αναψυχής

Τέλη κυκλοφορίας

Διόδια

Εισιτήρια σε τρένα, αεροπλάνα, πλοία, αστικές συγκοινωνίες

Ταχυδρομικές υπηρεσίες

Σταθερή τηλεφωνία

Κινητή τηλεφωνία

Πρόσβαση στο διαδίκτυο

Εισφορά σε ΕΡΤ

Συνδρομητική τηλεόραση

Άλλες υπηρεσίες

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

Ασφάλιση κατοικίας

Ασφάλιση υγείας

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας

Άλλες ασφαλίσεις

Φωτοβολταϊκά

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι αποδείξεις που αναγνωρίζει (φέτος) η Εφορία"

Αποδείξεις 2014: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τελικά το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να καταλήξει σε απόφαση για τις αποδείξεις. Αυτή προβλέπει ότι και το 2014 θα πρέπει να συγκεντρωθούν οι ίδιες αποδείξεις οι οποίες θα ισχύουν στο 100% της αξίας τους. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να μαζεύουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων, ταβέρνες κλπ.

Όπως ορίζει η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, προκειμένου το ποσό μείωσης φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων να διατηρηθεί ακέραιο, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι για εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομισθούν αποδείξεις ύψους 3.000 ευρώ. Αντίθετα, το 2013 για αντίστοιχα εισοδήματα θα έπρεπε να συγκεντρωθούν αποδείξεις ύψους 7.500 ευρώ. Ωστόσο, στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, θα πληρώσει πρόσθετο φόρο επί της διαφοράς των αποδείξεων που έπρεπε να μαζέψει με αυτές τελικά που κατάφερε να συγκεντρώσει. Δηλαδή, αν έπρεπε να συγκεντρώσει αποδείξεις 3.000 ευρώ και τελικά συγκέντρωσε 2.000, θα πληρώσει πρόσθετο φόρο (1000Χ22%) 220 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζεται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα ατομικό εισόδημα. Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών και συγκεκριμένα:

Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
Αλκοολούχα ποτά και καπνός
Ένδυση και υπόδηση
Στέγαση (μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας)
Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
Μεταφορές (μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί)
Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια
Εκπαίδευση (μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών)
Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια
Αλλά αγαθά και υπηρεσίες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση).

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποδείξεις 2014: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε"

Στις 11 Μαρτίου η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Στις 11 Μαρτίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η πέμπτη δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε, μέσω twitter, ο... γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα την ερχόμενη Τρίτη θα κατατεθούν σε 226.546 δικαιούχους του επιδόματος πάνω από 24 εκατ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 117 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 180 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί ως διαθέσιμες πιστώσεις.

Το επίδομα χορηγείται σε όσους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Για φέτος υπολογίζονται σε περίπου 580.000 φορολογούμενους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 11 Μαρτίου η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης"

Στους 80 οι νεκροί από τη γρίπη

Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας συνεχίζει να βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 80, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Άλλοι 58 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές μετά την «εισβολή» των ιών της γρίπης στον οργανισμό τους. Συνολικά, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε Εντατική 237 ασθενείς.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν αντιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 80 οι νεκροί από τη γρίπη"

Ποιοι δικαιούνται το ΕΚΑΣ - Από τους οφειλέτες δεν έχει προσέλθει ούτε το 2%. (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθορίστηκαν τα κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ, σύμφωνα με απόφαση.

Τα κριτήρια είναι τα εξής: Το ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύρια, επικουρικές και βοηθήματα) να μην ξεπερνά το ποσό των 8.472 ευρώ, το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα να είναι έως 9.884 ευρώ και το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 15.380 ευρώ.

Την 1η Ιανουαρίου 2014, οι συνταξιούχοι δικαιούχοι ΕΚΑΣ να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος.

Δείτε στο βίντεο ποιοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ΕΚΑΣ, ενώ είναι κάτω των 65 ετών και το ποσό ΕΚΑΣ ανάλογα με την ετήσια σύνταξη.

Για τους οφειλέτες που δεν έχουν προσέλθει στο ΙΚΑ, προκειμένου να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους, μίλησε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Σχετικά με τους οφειλέτες, ο διοικητής του ΙΚΑ επισήμανε ότι τους δίνεται ένα δεκαήμερο, για να μπορέσουν να έρθουν σε συναλλαγή με το ΙΚΑ ή τα ασφαλιστικά Ταμεία και να τους γνωστοποιήσουν τις δυνατότητες της ρύθμισης, τονίζοντας ωστόσο ότι από το σύνολο των οφειλετών δεν έχει προσέλθει ούτε το 2%.

Υπογράμμισε, επίσης ότι το 50% των συντάξεων βγαίνει από τη φορολογία.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι δικαιούνται το ΕΚΑΣ - Από τους οφειλέτες δεν έχει προσέλθει ούτε το 2%. (ΒΙΝΤΕΟ)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news