facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΜΟΝΟ το Δημόσιο έχει ανάπηρους συνταξιούχους..!!!

Αυξήσεις σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, δίνονται για περιπτώσεις συντάξεων του Δημοσίου.

Με τη σύνταξη του μηνός Απριλίου 2014 (πληρωμή 28-3-2014) θα καταβληθεί σε 3.600 συνταξιούχους του εφάπαξ ποσό για τα αναδρομικά από το 2013.

Συγκεκριμένα, αφορά την προσαύξηση της σύνταξής τους για το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 μέχρι 31-12-2013, λόγω του επιμερισμού σε 12μηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας που ελάμβαναν κατά την 31-12-2012 (ν. 4093/2012)

Δήλωση Σταϊκούρα

«Στο ευαίσθητο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τέθηκε ως στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η κοινωνική δικαιοσύνη και η αποτελεσματική διαχείριση των συντάξεων, έχοντας επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε σχέση με το στόχο αυτό» αναφέρει ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% στο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου.

«Με συγκεκριμένες διοικητικές πρωτοβουλίες, στο πεδίο των συντάξεων των αναπήρων συνταξιούχων του Δημοσίου, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, υλοποιήθηκε η δέσμευση για προσαύξηση της σύνταξής τους με εφάπαξ ποσό, λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας».

Συγκεκριμένα:

1ον. Με τη σύνταξη του μηνός Απριλίου 2014 (πληρωμή 28-3-2014) θα καταβληθεί στους αναπήρους συνταξιούχους του Δημοσίου, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, εφάπαξ ποσό που αφορά την προσαύξηση της σύνταξής τους για το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 μέχρι 31-12-2013, λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας που ελάμβαναν κατά την 31-12-2012 (ν. 4093/2012).

2ον. Οι ανωτέρω συνταξιούχοι ανέρχονται σε 3.600 από τους οποίους 2.000 θα λάβουν 800€, ενώ οι υπόλοιποι 1.600, θα λάβουν από 1.600€ έως 2.000€. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 3.500.000€.

3ον. Με τη σύνταξη του μηνός Μαΐου 2014 (πληρωμή 29-4-2014) θα καταβληθεί στα προαναφερόμενα πρόσωπα εφάπαξ ποσό που αφορά την προσαύξηση της σύνταξής τους, για το χρονικό διάστημα από 1-1-2014 μέχρι 30-4-2014, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

4ον. Από τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2014 και μετά, το ετήσιο ποσό της προσαύξησης θα επιμερισθεί σε δωδεκάμηνη βάση και θα προσαυξήσει τη μηνιαία σύνταξή τους.

Ακολουθούν συγκεκριμένα παραδείγματα:

α. Συνταξιούχος που δικαιούνταν την 31-12-2012 συνολικό ετήσιο ποσό Δώρων και επιδόματος αδείας 800€ θα λάβει μηνιαία προσαύξηση της σύνταξής του κατά περίπου 67€.

β. Συνταξιούχος που δικαιούνταν την 31-12-2012 συνολικό ετήσιο ποσό Δώρων και επιδόματος αδείας 1.600€ θα λάβει μηνιαία προσαύξηση της σύνταξής του κατά περίπου 133€.

γ. Συνταξιούχος που δικαιούνταν την 31-12-2012 συνολικό ετήσιο ποσό Δώρων και επιδόματος αδείας 2.000€ θα λάβει μηνιαία προσαύξηση της σύνταξής του κατά περίπου 167€.

Ο στόχος παραμένει η αποτελεσματική διαχείριση των συντάξεων μέσω της προώθησης της εξυγίανσης και της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των συνταξιούχων του Δημοσίου».

Διαβάστε Περισσότερα » "ΜΟΝΟ το Δημόσιο έχει ανάπηρους συνταξιούχους..!!!"

Σε δόσεις η δόση

Την κατάτμηση της δόσης της οποίας το μέγεθος παραμένει ακόμα άγνωστο προανήγγειλε από τις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο πριν από λίγο.

Ο έμπειρος κοινοτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι το eurogroup δεν έχει καταλήξει ποιο θα είναι το μέγεθος της επόμενης δόσης ούτε πόσες καταβολές θα φτάσουν στην Αθήνα.

Επιβεβαίωσε πάντως ότι πρόκειται για μεγάλο ποσό, και καθώς δεν θα υπάρξει άλλος έλεγχος της τρόικας πριν από το Μάιο οι λήξεις ομολόγων του μήνα θα πρέπει να καλυφθούν.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε πως δεν γνωρίζει πόσο μακριά βρίσκονται οι ελληνικές αρχές από την τρόικα από το να συμφωνήσουν, συμπληρώνοντας με νόημα ότι δεν παίρνει ότι ακούει κατά γράμμα.

Σε σχέση με το φλέγον ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ο κοινοτικός αξιωματούχος επισήμανε ότι το να βγάλουν διαφορετικά αποτελέσματα τα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΚΤ θα είναι το λιγότερο πηγή προβληματισμού.

Το eurogroup δεν έχει εμπλοκή στον σχεδιασμό των stress tests εμπλέκεται όμως αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίση – δεν έχουμε όμως φτάσει ακόμα εκεί.

Τέλος, αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα και τις επακόλουθες προτάσεις επισήμανε πως είναι καθοριστικής σημασίας ο eurogroup να λαμβάνει αποφάσεις έχοντας μεγάλο βαθμό βεβαιότητας, για αυτό χρειάζεται την επικύρωση της eurostat, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι οι ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας από την κομισιόν ήταν απλώς περιοδικές προβλέψεις.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δόσεις η δόση"

Άκαρπη η συνάντηση αγελαδοτρόφων - Θ. Σκορδά για το φρέσκο γάλα

Αφανισμό της αγελαδοτροφίας θα επιφέρει ενδεχόμενη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά.

Η συνάνταση των δύο πλευρών απέβη άκαρπη, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των ίδιων των αγελαδοτρόφων, που ζήτησαν να «παγώσει» το θέμα και να συσταθεί ομάδα εργασίας, έργο της οποίας θα είναι να εξετάσει αν χρειάζονται και σε ποιους τομείς αλλαγές στην αγορά γάλακτος.

«Από τη συνάντηση αποκομίσαμε την εντύπωση πως δεν είναι θέμα τρόικας η επιχειρούμενη επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος, αλλά του υπουργείου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας Αθανάσιος Βασιλέκας, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει μεθόδευση που αποβλέπει στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Σύμφωνα με κοινή επιστολή που απέστειλαν ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και η Ένωση Φυλής Holstein προς όλους τους βουλευτές, η αγελαδοτροφία, την τελευταία πενταετία, έχει συρρικνωθεί σημαντικά, κι από 120.000 γαλακτοπαραγωγικά ζώα, σήμερα αριθμεί 85-90.000.

Αυτό έχει αντίκτυπο στην παραγωγή γάλακτος, όπου παρότι η εθνική ποσόστωση ανέρχεται σε 842.000 τόνους, η φετινή παραγωγή άγγιξε τους 580.000 τόνους.

«Αντί το υπουργείο Ανάπτυξης να ασχοληθεί με την ανάπτυξη», αναφέρεται στην επιστολή, «εξαντλείται στην προπαγάνδα της θέσης που περιλαμβάνει η έκθεση του ΟΟΣΑ». Τονίζεται, επίσης, πως η επιχειρούμενη αλλαγή «θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για την αγελαδοτροφία, ενώ είναι αμφίβολο αν θα προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή το ελάχιστο κέρδος».
Αντιπροσωπεία των αγελαδοτρόφων θα συναντηθεί επίσης με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Άκαρπη η συνάντηση αγελαδοτρόφων - Θ. Σκορδά για το φρέσκο γάλα"

Πρόσκληση Δήμου Ωρωπού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια-6/3/14 στις 12 το μεσημερι στο Υπ. Μεταφορών

Ο Δήμος Ωρωπού σας καλεί σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για το θέμα των διοδίων, την Πέμπτη 6 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Μεταφορών στο κέντρο της Αθήνας, Χαριλάου Τρικούπη 182.

Για την διευκόλυνση των δημοτών τα πούλμαν θα αναχωρούν:

ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30

ΩΡΩΠΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ και ΩΡΑ 10.30 (θα περάσει από Μαρκόπουλο, πλατεία)

ΑΥΛΩΝΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΥΓΟΜΑΛΑ και ΩΡΑ 10.30 (θα περάσει από Μαλακάσα, πλατεία)

ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ και ΩΡΑ 10.30

ΚΑΛΑΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ και ΩΡΑ 10.30

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόσκληση Δήμου Ωρωπού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια-6/3/14 στις 12 το μεσημερι στο Υπ. Μεταφορών"

Βενιζέλος: Θέμα ΕΚΤ και ΤτΕ οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

«Τα αντικειμενικά δεδομένα της οικονομίας είναι τέτοια που μας επιτρέπουν να πούμε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα καταλήξουν αναγκαστικά σε ένα θετικό αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό» δήλωσε εξερχόμενος του Μαξίμου, ο Ευ.Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό.

Επανάλαβε δε ότι δεν ζητάμε από τους εταίρους «πολιτικές χάρες, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική προσέγγιση, που να κατανοεί τα δεδομένα».

Για το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΔΝΤ, τόνισε ότι είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να υπάρξει «μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, αν όχι μια τελική συμφωνία, μια καλή έκθεση προόδου, που να δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε αμέσως μετά, για να καταλήξουμε στην τελική συμφωνία».

«Αγεφύρωτο δεν είναι τίποτα, προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διάφορες μας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ερωτηθείς εάν οι διαφορές με το ΔΝΤ σε σχέση με τις τράπεζες είναι αγεφύρωτες. Σημειώνεται ότι ο Γ.Στουρνάρας βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρας σε νέα συνάντηση με αποκλειστικό αντικείμενο το θέμα των τραπεζών.

«Δεν μπορεί να εξαρτάται η τύχη μας από την τιμή του βιβλίου»

Πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ.Βενιζέλος, χαρακτήρισε τα ζητήματα που εκκρεμούν «ήσσονος σημασίας, σε σχέση με αυτά που έχουν γίνει».

«Και γι' αυτά θα βρούμε λύση. Γιατί δεν μπορεί να πει κανείς ότι εξαρτάται η τύχη της ελληνικής Οικονομίας από την ενιαία τιμή βιβλίου, ή από το εάν θα έχουμε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα φαρμακεία ή στα σούπερ μάρκετ» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι θέμα της τρόικας οι τράπεζες

«Δεν έχουμε καμία απόσταση με την τρόικα διότι σ΄ αυτό το θέμα υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και εγγυήσεις» τόνισε ο κ. Βενιζέλος σχετικά με το θέμα των τραπεζών. Υπάρχει η αρμοδιότητα της ΕΚΤ και η αρμοδιότητα της ΤτΕ, επισήμανε.

Επίσης σημείωσε ότι «οι τράπεζες είναι απολύτως θωρακισμένες και θα βρεθεί λύση».

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετατόπισης του ζητήματος των τραπεζών στην έκθεση, δηλαδή στο review, απάντησε «ότι εμείς έχουμε τις θέσεις μας και θα τις εκφράσουμε».

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος σημείωσε στους δημοσιογράφους ότι οι διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα δρομολογηθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests, η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου.


in
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος: Θέμα ΕΚΤ και ΤτΕ οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών"

Κλείνουν οι δρόμοι για τον Γκάουκ

Απαγορεύονται από τις 08.00 μέχρι τις 19.00, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση ισχύει για τους εξής δρόμους:

Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν οι δρόμοι για τον Γκάουκ"

Παράνομη η πώληση δικαιωμάτων της ΕΠΟ για τα Κύπελλα 2013-2016!

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ για την ανάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος για τις σεζόν 2013-16.

Άκυρη είναι κι επίσημα η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία είχαν παραχωρηθεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος για την τριετία 2013-2016 στην κυπριακή εταιρία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων "Media Goal LTD".

Η Forthnet είχε εκφράσει επανειλημμένως την αντίθεσή της σε αυτή την απόφαση και δικαιώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ. αριθμ. 731/2014 απόφασή του. Τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για την προηγούμενη αντίστοιχη παραχώρηση υφίσταται σε εξέλιξη έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αναμένεται η ΕΠΟ να προβεί σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα.

sport24
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομη η πώληση δικαιωμάτων της ΕΠΟ για τα Κύπελλα 2013-2016!"

Απεργία διαρκείας προαναγγέλουν οι οδηγοί φορτηγών

Απεργία διαρκείας από το ερχόμενο Σάββατο προαναγγέλλουν οι αυτοκινητιστές φορτηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, και ταυτόχρονα καλούν την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών και από ΙΧ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), «τα αρμόδια υπουργεία παρά τις επανειλημμένες - επί μια δεκαετία - δεσμεύσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, αθέτησαν τις υποσχέσεις και δεν προχώρησαν στη λήψη κανενός μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση με λίγα λόγια αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους του επίσημου ελληνικού κράτους, δηλαδή να πράξει το αυτονόητο. Η Πολιτεία νομοθετεί αλλά οι ηγεσίες των υπουργείων δεν εφαρμόζουν τους νόμους».

«Η ΟΦΑΕ -καταλήγει η ανακοίνωση- σε συνεργασία με τοπικές ομοσπονδίες εθνικών μεταφορών, θα αγωνιστούν ενάντια στα μέτρα και στις πολιτικές που διογκώνουν την κρίση και οδηγούν τους αυτοκινητιστές στην εξαθλίωση, καθώς και για την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων του κλάδου, όπως το ασφαλιστικό και φορολογικά θέματα».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απ. Κενανίδης, σε δήλωσή του τονίζει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου και ζητά την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων.

Να συνεκτιμήσουν τις συνέπειες που θα έχει η εξαγγελθείσα απεργία διαρκείας στην αγορά, ζητά από την ηγεσία των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που εκπροσωπούν τον κλάδο των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος.

Ο Σύνδεσμος απευθύνει ταυτόχρονα έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, να επιδείξει πνεύμα κατανόησης και πρόθεσης συνεργασίας έτσι ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να αποφευχθεί ένα ακόμα πλήγμα στην αγορά. Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι όλες οι επιχειρήσεις (εμπορικές, εισαγωγικές, διαμεταφορικές και logistics) εναποθέτουν τις προσδοκίες για μία ανάκαμψη του έργου τους. Μία ενδεχόμενη απεργιακή κινητοποίηση θα πλήξει τον καθένα ξεχωριστά και όλους στο σύνολο.

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν εκατέρωθεν περιθώρια να βρεθεί λύση για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών, τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να προχωρήσουν στην λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση, τα οποία θα δώσουν την αναγκαία στήριξη για την επιβίωση και των μεταφορικών επιχειρήσεων. Ωστόσο, και οι μεταφορείς από την πλευρά τους θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με τις κινητοποιήσεις τους πλήττουν, ίσως, ανεπανόρθωτα τα κομμάτια της αλυσίδας στην οποία και οι ίδιοι ανήκουν με όποιες περαιτέρω συνέπειες και για αυτούς» καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία διαρκείας προαναγγέλουν οι οδηγοί φορτηγών"

Φαρμακοποιοί: 48ωρη απεργία Δευτέρα & Τρίτη

Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου.

Αυτό προέκυψε από την συνεδρίαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου το απόγευμα της Τετάρτης. Με την απόφαση αυτή, φαίνεται να συμφωνεί και να συντάσσεται και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Οι φαρμακοποιοί οι οποίοι δηλώνουν απόλυτα ενωμένοι στην φάση αυτή- μέσα από τα δύο κορυφαία θεσμικά τους όργανα τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής- έκαναν σαφές στην διάρκεια της συνεδρίασης, ότι η απεργία της ερχόμενης εβδομάδας, είναι καθαρά προειδοποιητική, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, τότε ο κλάδος είναι αποφασισμένος να τραβήξει τα άκρα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απλά ότι οι απεργίες θα τραβήξουν μακριά, ενδεχομένως και πολλούς μήνες, ενώ παράλληλα οι φαρμακοποιοί απειλούν και με άρση της πίστωσης στην εκτέλεση των συνταγών, μέσα από την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.

Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει η έκθεση του ΟΟΣΑ διεμήνυσαν στην συνεδρίαση οι Φαρμακοποιοί.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα των συζητήσεων για τα αιτήματα των φαρμακοποιών, το χειρίζεται πλέον προσωπικά ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης είχε δηλώσει ότι θα εισηγηθεί δυναμικές κινητοποιήσεις. Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΦΣ, ανέφερε συγκεκριμένα: «Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να υιοθετήσει και να στηρίξει τις θέσεις του υπουργού Υγείας απέναντι στην Τρόικα και να απορρίψει την ύποπτη έκθεση του ΟΟΣΑ στο τμήμα που αφορά την Φαρμακευτική Περίθαλψη γιατί βλάπτει την Δημόσια Υγεία και την ελληνική κοινωνία. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Καταγγέλλουμε, ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν μπορεί να είναι «Ευαγγέλιο» για την κυβέρνηση, ούτε ένα νέο μνημόνιο – προϊόν, προκατασκευασμένο κατ΄ εντολή των μεγάλων συμφερόντων τα οποία προφανώς εξυπηρετεί».

Εν τω μεταξύ, αμετακίνητη έναντι της τρόικας εμφανίστηκε η ελληνική πλευρά στην συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης, στο θέμα των αιτημάτων των φαρμακοποιών αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς επίσης και στο θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους στο 15%. Συμφωνία επήλθε μόνο στο θέμα επέκτασης του ωραρίου της λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων όλης της χώρας, τα απογεύματα της Δευτέρας της Τετάρτης, αλλά και το Σάββατο.

Η τρόικα ζήτησε να καταργηθούν τα πληθυσμιακά κριτήρια για τη δημιουργία νέων φαρμακείων και να δοθεί η δυνατότητα και σε μη φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακείο, για να λάβει όμως μία αρνητική απάντηση από την ελληνική πλευρά. Αναφορικά με το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα εξετασθεί τον Ιούνιο.

Πάντως, η θέση του υπουργείου Υγείας στην συνάντηση με τους δανειστές την Τρίτη το απόγευμα, ήταν ότι εάν μειωθεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, τότε ενδέχεται να κλείσουν τα 2/3 των φαρμακείων. Όσον αφορά το μείζον θέμα των ΜΥΣΥΦΑ σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, υπάρχει κοινή γραμμή που εκπορεύεται από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και που λέει όχι διάθεση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από τα Σούπερ Μάρκετ.

Πάντως η τρόικα πιέζει διαρκώς για απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, ενώ οι τελευταίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στην ιστορία τους.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακοποιοί: 48ωρη απεργία Δευτέρα & Τρίτη"

79χρονη με τριπλό μπάι-πας στα κρατητήρια για χρέη στο ΤΕΒΕ που έχουν παραγραφεί

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η περιπέτεια της 79χρονης, που βρέθηκε στο κρατήτηρια της Χαλκίδας, για οφειλές ύψους 5.000 ευρώ στο ΤΕΒΕ, τα οποία τελικά είχαν παραγραφεί.

Η ηλικιωμένη πριν 15 ημέρες υποβλήθηκε σε τριπλό μπάι-πας. Δείτε τι είπε η ίδια, η κόρη της και ο εγγονός της.

"Ο Λιάπης έκανε διακοπές στις Άλπεις και μητέρα μου στα κρατητήρια, ευχαριστούμε τους αστυνομικούς"

Ο γολγοθάς της 79χρονης ξεκίνησε χθες Τρίτη (4/3), όταν πήγε στο Αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας για να βγάλει νέα ταυτότητα και τότε οι αστυνομικοί της είπαν ότι είχε βγει ένταλμα σύλληψης εις βάρος της, για χρέη ύψους 5.000 ευρώ στο ΤΕΒΕ, με αποτέλεσμα η 79χρονη να κρατηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας μέχρι σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν 12 χρόνια στο Νέο Κόσμο Αττικής, για εισφορές στο ΤΕΒΕ, οι οποίες με τις προσαυξήσεις έφτασαν τις 5.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας παρ' όλο που εξήγησαν στον Εισαγγελέα ότι η ηλικιωμένη υποβλήθηκε σε τριπλό μπάι-πας πριν 15 ημέρες, η κράτηση της δεν άρθηκε, κάτι που εξόργισε την οικογένεια της, αλλά και τους ίδιους τους αστυνομικούς..

Σήμερα το πρωί, η 79χρονη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς η απόφαση είχε παραγραφεί και δεν χρειάστηκε να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Η κ.Γεωργία, εμφανώς καταβεβλημένη μίλησε στο eviazoom και ευχαρίστησε δημοσίως τους αστυνομικούς για την περιποίηση που της δείξανε.

Στο πλευρό της, από την πρώτη στιγμή είχε την κόρη της Πηνελόπη Πολυκανδριώτη και τον εγγονό της, οι οποίοι τόνισαν στο eviazoom, τα τραγικά της υπόθεσης "Ο Λιάπης έκανε διακοπές στις Άλπεις και μητέρα μου στα κρατητήρια, ευχαριστούμε τους αστυνομικούς".


eviazoom
Διαβάστε Περισσότερα » "79χρονη με τριπλό μπάι-πας στα κρατητήρια για χρέη στο ΤΕΒΕ που έχουν παραγραφεί"

Στη Βουλή δικογραφία κατά Βενιζέλου

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, κατόπιν μήνυσης που κατατέθηκε εναντίον του «για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών του κράτους».

Τη μήνυση κατά του κ. Βενιζέλου έχει καταθέσει ο γιατρός Δημήτριος Αντωνίου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι κατέχει στο σπίτι του ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Αμύνης.

Το έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενο με την ποινική δικογραφία και το αντίστοιχο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διαβιβάζεται στη Βουλή με τις διατάξεις περί ποινικής ευθύνης υπουργών (ν.3126/2003).

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος τον Ιανουάριο του 2013 σε ομιλία του προσπαθώντας να αιτιολογήσει το γεγονός ότι κράτησε στο γραφείο του το στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ που του είχε παραδώσει ο Ιωάννης Διώτης και μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα που προκάλεσε ακόμη ένα «πολεμικό» μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι απέκρυψα και υπεξήγαγα τη λίστα. Από ποιον; Από το ΣΔΟΕ που την είχε; Ποια λίστα; Την άτυπη ψηφιακή φωτοτυπία;» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και αναρωτήθηκε: «Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπ. Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή δικογραφία κατά Βενιζέλου"

Συναγερμός για τον αδιάλλακτο Τόμσεν - Τώρα βλέπουν και πρόβλημα στον φόρο ακινήτων

Με «ανοικτά» ακόμη πολλά από τα «μέτωπα» των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναμένεται να έχει νέα συνάντηση το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, με τους εκπροσώπους τωνδανειστών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις έως τώρα διχογνωμίες της τρόικας με την κυβέρνηση (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, εργασιακά, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, διανομή κοινωνικού μερίσματος, διαθεσιμότητα- απολύσεις στο Δημόσιο), ήρθαν να προστεθούν οι αντιρρήσεις για τις διατάξεις του επικείμενου νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που αφορούν στον φόρο υπεραξίας ακινήτων (κατά κύριο λόγο) και, δευτερευόντως, στο νέο πλαίσιο για τα φορολογικά πρόστιμα.

Ειδικά, για τον φόρο υπεραξίας ακινήτων, η τρόικα ζητεί να μην υπάρξει καμία απολύτως εξαίρεση και αντιδρά στη διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία, εξαιρούνται από τον συγκεκριμένο φόρο όσοι έχουν διακρατήσει τα ακίνητά τους για περισσότερα από 25 χρόνια.

Το ζήτημα συζητείται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις σε τεχνικό επίπεδο, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, να αναφέρει ότι εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν συμφωνήσουν, η ελληνική κυβέρνηση θα νομοθετήσει μονομερώς.

Πάντως, το θέμα των τραπεζών αποτελεί το «υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, με τη διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών να είναι ακόμη αγεφύρωτη.

Αυτό επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας, ότι η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να μεταφέρει το πρόβλημα στη συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ως συμβιβαστική λύση, να εξαιρεθούν από την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας, οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έως ότου ολοκληρωθούν τα ευρωπαϊκά stress tests (έως το τέλος του έτους). Στο συγκεκριμένο μεσοδιάστημα, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες της ανακεφαλαιοποίησης με βάση τα αποτελέσματα της Τραπέζης της Ελλάδος, και, εάν τυχόν υπάρξουν ανάγκες για επιπλέον κεφάλαια μετά τα ευρωπαϊκά stress tests, θα υπάρξει συμπληρωματική διαδικασία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα δεσμευθεί ότι έως τότε δεν θα «πειράξει» τα χρήματα που βρίσκονται στο ΤΧΣ και ανέρχονται σε 14 δισ. ευρώ (11 δισ. ευρώ σε ομόλογα και 3 δισ. ευρώ σε ρευστό). Στόχος είναι να αποδεσμευθεί το ζήτημα των τραπεζών από τα υπόλοιπα της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η αποδέσμευση της δόσης.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι οι τρεις εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν ενωμένοι στη σκληρή στάση τους για τις τράπεζες (στην πρόσφατη συνάντηση με την Τράπεζα της Ελλάδος), υπάρχει θεσμικό πρόβλημα από την εμπλοκή του ΔΝΤ. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ φέρεται να επιζητεί να παραμείνει ανοικτή η έκθεση αξιολόγησης όσο δεν κλείνει το θέμα των τραπεζών, με την ελληνική πλευρά να εκτιμά ότι το διεθνές Ταμείο επιδιώκει να «βάλει πόδι» στον ευρωπαϊκό Μόνιμο Μηχανισμό Εποπτείας.

Μετά τις τράπεζες, το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα αφορά στις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς (η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα, μετατίθεται για αύριο). Όπως επισημαίνουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα επιμένει, μεταξύ των άλλων, σε νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία δεν θα έχει λόγο στις ομαδικές απολύσεις ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας.

Στον αντίποδα, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, φαίνεται ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης σχετικά με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, καθώς η τρόικα φέρεται να αποδέχεται τις ελληνικές εναλλακτικές προτάσεις για τα φάρμακα, τα φαρμακεία, το γάλα, τα βιβλία, κ.λπ.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί στις 8 το βράδυ με την τρόικα, με αποκλειστικό αντικείμενο το ζήτημα των τραπεζών. Και, όπως σημείωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δεν υπάρχουν πλέον τα χρονικά περιθώρια για μια «επί της αρχής τεχνική συμφωνία» με την τρόικα έως τη συνεδρίαση του Eurogroup της 10ης Μαρτίου. Ο ίδιος ευελπιστεί, χωρίς να είναι ακόμη δεδομένο, σε «κατ' ελάχιστο μια δήλωση επαρκούς προόδου», προκειμένου η συμφωνία να μπορεί να κλείσει με τηλεδιάσκεψη ακόμη και την επόμενη ημέρα του Eurogroup.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για τον αδιάλλακτο Τόμσεν - Τώρα βλέπουν και πρόβλημα στον φόρο ακινήτων"

Ξεκινούν οι κατασχέσεις λογαριασμών χωρίς προειδοποίηση

Η εφορία αγριεύει καθώς μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες πρόκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο μηχανισμός ηλεκτρονικής επίδοσης κατασχετηρίων στις τράπεζες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι αναγκαστικές κατασχέσεις υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο θα γίνονται σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή ακόμη και μέσα σε μερικές ημέρες από την επίδοση του κατασχετηρίου, ενώ με τα σημερινό σύστημα απαιτούνται μήνες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αύξηση των φορολογικών εσόδων έχει τα τελευταία δυο χρόνια επιδώσει στις τράπεζες δεκάδες χιλιάδες χειρόγραφα κατασχετήρια για όσους χρωστούν στο δημόσιο. Οι τράπεζες κάνουν αναζήτηση για τυχόν υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούν οι οφειλέτες και εφόσον εντοπίσουν ποσά τα δεσμεύουν και τα αποδίδουν στο δημόσιο ταμείο. Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, παίρνει μήνες καθώς καθυστερούν οι επιδόσεις από τους δικαστικούς επιμελητές στα κεντρικά καταστήματα όλων των τραπεζών και η αναζήτηση από τις τράπεζες για τραπεζικούς λογαριασμούς. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το δημόσιο δαπανά σημαντικά ποσά για επιδόσεις κατασχετηρίων οι οποίες δεν έχουν κανένα εισπρακτικό αποτέλεσμα καθώς οι οφειλέτες δεν διαθέτουν υπόλοιπα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η νέα διαδικασία είναι πολύ διαφορετική και κυρίως πολύ πιο σύντομη. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των 65 εφοριών στις οποίες υπάρχει δικαστικό τμήμα θα προχωρούν σε ηλεκτρονικό αίτημα προς τις τράπεζες μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Μητρώο καταθετών» για να πληροφορηθούν τα τραπεζικά υπόλοιπα του οφειλέτη. Οι τράπεζες θα τους απαντούν μέσα σε μερικές ημέρες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του και στη συνέχεια η εφορία θα εκδίδει και θα αποστέλλει με ηλεκτρονικό τρόπο κατασχετήριο στην τράπεζα Η τελευταία θα πρέπει εντός μερικών ημερών να αποδώσει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου. Μάλιστα, η όλη διαδικασία θα γίνεται χωρίς καμία ειδοποίηση του οφειλέτη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να «σηκώσει» τα χρήματα και το δημόσιο να μην εισπράξει.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η όλη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρώνεται το πολύ σε 16 ημέρες. Δηλαδή από την επίδοση έως και την απόδοση των ποσών στο δημόσιο ταμείο. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπραχθούν φέτος από τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών τουλάχιστον 2,2 δισ. ευρώ. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 63 δισ. ευρώ.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινούν οι κατασχέσεις λογαριασμών χωρίς προειδοποίηση"

Λύση και... διευκρινίσεις από τον Κεγκέρογλου, στην περιπέτεια του Ηρακλειώτη

Μετά τη δημοσιοποίηση του δράματος ενός Ηρακλειώτη, όπως αυτό περιγράφηκε μέσα από επιστολή που δημοσιοποιήθηκε μέσω των ΜΜΕ, ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, έδωσε λύση και τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Ο κ. Κεγκέρογλου, με αφορμή την επιστολή του κ. Μανιαδή από το Ηράκλειο, ο οποίος μέσα από αυτήν έκανε γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με αποκορύφωμα την έκδοση βιβλιαρίου ανασφάλιστου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προχωρώντας στις απαραίτητες διευκρινίσεις, δίνοντας λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μέσα από έγγραφο του προς την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, επισημαίνει πως για την έκδοση βιβλιαρίου ανασφάλιστου, αυτό που ενδιαφέρει είναι η αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάσταση του αιτούντος, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση του κ. Μανιαδή.

Μάλιστα στην απάντηση που είχε δώσει ο κ. Κεγκέρογλου από τις 13 Φεβρουαρίου 2014 για τον «ενδεδειγμένο τρόπο εφαρμογής του άρθρου 34 παρ.11 του Ν. 4141/2013 που προβλέπει τη χορήγηση στοιχείων στους Δήμους από τις ΔΟΥ η την ΓΓΠΣ για τον προσδιορισμό του εισοδήματος κατά τη διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων ανασφάλιστων» η αρμόδια Υπηρεσία αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

1) Τόσο το πραγματικό εισόδημα, όσο και το τεκμαρτό της οικογένειας του αιτούντος (μέλη οικογένειας κατά την ΚΥΑ 139491/2006 νοούνται ο/η σύζυγος και τα ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα), δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 6.000€ με τις εκάστοτε προσαυξήσεις. Από τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος θα εξαιρείται αποκλειστικά η κύρια ιδιοκατοικούμενη (συμπεριλαμβανομένης της μισθωμένης ή δωρεάν παραχωρημένης) κατοικία.

2) Η προσαύξηση 50% επί του εισοδηματικού ορίου ισχύει αποκλειστικά για το μέλος της οικογένειας με αναπηρία 67% και άνω και υπολογίζεται επί του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Επομένως για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν ισχύει η προσαύξηση 50%.

3) Η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης (3.000€ για άγαμο και 5.000€ για έγγαμο) δεν θα υπολογίζεται, δεδομένου ότι δεν συνιστά περιουσιακό στοιχείο από την εκμετάλλευση του οποίου μπορεί να προσποριστεί εισόδημα, αλλά δείκτη που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εφαρμογή των φορολογικών διατάξεων. Αντίθετα, για την έκδοση βιβλιαρίου ανασφαλίστου μας ενδιαφέρει η αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του αιτούντος.

Τέλος, σε συνέχεια των όσων αναλυτικά σας έχουμε εκθέσει στα υπ΄ αρ. 34562/3249/13-11-2013 και 15123/1531/16-05-2013 έγγραφά μας, επισημαίνεται εκ νέου ότι, μετά την παύση της συμμετοχής των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. στις Επιτροπές Κοινωνικής Αρωγής, καθίσταται εξαιρετικά κρίσιμο τα στοιχεία που θα παρέχονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων να δίνουν σαφή εικόνα για τα εισοδήματα των αιτούντων σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα, ώστε να διευκολύνεται το έργο των Επιτροπών Κοινωνικής Αρωγής που δεν διαθέτουν πλέον σχετική τεχνογνωσία. Ιδιαίτερη μέριμνα, επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί για την κατά το δυνατόν άμεση αποστολή των ανωτέρω στοιχείων, ώστε να μην καθυστερεί η διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίου υγείας ανασφαλίστου σε άτομα που χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης».

creteplus
Διαβάστε Περισσότερα » "Λύση και... διευκρινίσεις από τον Κεγκέρογλου, στην περιπέτεια του Ηρακλειώτη "

Καταγγελίες για τις ελεγκτικές εταιρείες από τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ

Αναπάντητα ερωτήματα – καταγγελίες θέτει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ για τη λειτουργία των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρείων που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των λογαριασμών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς όλους τους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Από ενδεικτικά στοιχεία που συνέλεξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ, προκύπτει ότι η πλειονότητα των Περιφερειακών Διευθύνσεων (ΠΕ.ΔΙ.) έχουν προβεί σε πλήρη έλεγχο των λογαριασμών των παρόχων για τα έτη 2012 και 2013, αλλά και όσες δεν έχουν προβεί ακόμη στον έλεγχο, ο βασικότερος λόγος είναι ότι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα και δεν μπορούν να διασταυρώσουν τα στοιχεία ηλεκτρονικά.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ ξεκαθαρίζει ότι αν εξαρχής είχε εξασφαλιστεί η πλήρης πρόσβαση των υπαλλήλων, που ασχολούνται με τις εκκαθαρίσεις, στο edapy και μπορούσαν να ελέγχουν όλα τα παραστατικά, οι εργατοώρες που θα χρειαζόταν θα ήταν οι μισές από αυτές που χρειάζονται σήμερα. Ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα σε κάποιες ΠΕ.ΔΙ. εξαιτίας του τεράστιου όγκου παραστατικών και της έλλειψης προσωπικού (κυρίως σε αυτές της Αττικής). «Αν υπήρχε καλή διάθεση και συνεργασία πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να δοθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις».

Τα ερωτήματα που θέτει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥείναι τα εξής:

-- Γιατί δεν έχει ζητηθεί υπηρεσιακά και επίσημα από τις 57 Περιφερειακές Διευθύνσεις πανελλαδικά να τοποθετηθούν αν μπορούν ή όχι να προβούν στην εκκαθάριση των λογαριασμών των παρόχων;

--Γιατί δεν έχει ζητηθεί ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να εξευρεθούν λύσεις ώστε να διευκολυνθούν στο έργο τους;

--Οι ήδη εκκαθαρισμένες δαπάνες θα ανατεθούν και αυτές στις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες;

--Γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει εξαρχής ένα ολοκληρωμένο σύστημα πληροφορικής, με όλα τα απαραίτητα προγράμματα και διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του; Πόσο κοστίζουν κάθε φορά οι προσθήκες-παρεμβάσεις-βελτιώσεις;

--Ο ΕΟΠΥΥ θέλει έλεγχο; Αν ναι, τότε γιατί ξεφορτώθηκε με τόση ευκολία 5.500 γιατρούς και δεν κράτησε έναν ικανοποιητικό αριθμό πανελλαδικά ώστε να προβαίνει σε ελέγχους σε όλα τα στάδια των παροχών υγείας, όπως προβλέπει ο ΕΚΠΥ; Η τύχη της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ποια θα είναι; Γιατί ξεφορτώνεται όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες; Ποιους εξυπηρετούν αυτές οι επιλογές; Σίγουρα όχι τους 10.000.000 ασφαλισμένους.

--Γιατί ενώ οι εργαζόμενοι του Οργανισμού μπορούν και έχουν εκκαθαρίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων των εντασσόμενων φορέων (ετών 2009, 2010, 2011 και 2012), ξαφνικά δεν μπορούν να εκκαθαρίσουν τις δαπάνες των επόμενων ετών; Από ποια χρονική στιγμή έπαψαν να μπορούν;

--Αληθεύει ότι έχει παραχωρηθεί δημόσιο κτίριο του Οργανισμού στην Πεύκη για να εγκατασταθούν εκεί οι Ι.Ε.Ε.; Το ύψος του ενοικίου ποιο είναι; Με ποιες διαδικασίες (διαγωνισμός;) και με βάση ποιες διατάξεις έγινε η παραχώρηση;

--Στο κτίριο της Πεύκης θα επιτελείται έργο πέρα και έξω από τις διαδικασίες εκκαθάρισης των πάσης φύσεως δαπανών, για το οποίο αποκλειστικά αρμόδιες είναι οι ΠΕ.ΔΙ. σύμφωνα με το Ν. 3984/11; Ποιος έχει την ευθύνη για την παραλαβή και φύλαξη των πάσης φύσεως δικαιολογητικών που θα διαβιβαστούν από τις ΠΕ.ΔΙ.; Σε τυχόν απώλεια παραστατικών ποιος θα έχει την ευθύνη; Αν μετατεθούν εκεί υπάλληλοι, με ποιες διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα θα συνεργαστούν με ιδιωτικές εταιρείες;

-- Γιατί ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να διαπραγματεύεται συμβάσεις με εξωτερικούς παρόχους;

--Με την επεξεργασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τι γίνεται; -

--Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκρίνει τις δαπάνες;

--Αληθεύει ότι επιχειρήθηκε το τελευταίο διάστημα η μείωση χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ κατά 165.000.000 εκ. ευρώ; Γιατί;;;; {Σημειωτέον ότι ήδη είναι μειωμένη η χρηματοδότηση για το έτος 2014 και ανέρχεται στα 774 εκ ευρώ (από 1,108 δις ευρώ που ήταν το 2013)}.

--Ποιες δυνάμεις ωθούν σε αυτές τις επιλογές;

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ θεωρεί απαράδεκτο να διαχέεται η άποψη από στελέχη και παράγοντες του Οργανισμού ότι οι υπάλληλοι είναι «άχρηστοι. Γιατί μέχρι χθες μπορούσαν και σήμερα όχι;

«Επειδή, σημειώνει ο Σύλλογος, υπηρετούμε χρόνια στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνέβαινε όλα τα χρόνια στο χώρο της υγείας και έχουμε αναδείξει, από τις θέσεις που υπηρετήσαμε, τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα. Έχουμε αναδείξει την έλλειψη ελέγχου, την έλλειψη εφαρμογής κανόνων και την ασυδοσία που επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε αυτοί που ζητούσαμε επιτακτικά ελέγχους σε όλα τα επίπεδα».

Είναι ξεκάθαρο, ότι οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για της κατάσταση στο χώρο της Υγείας, την απόλυτη ευθύνη έχουν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις που με τις επιλογές τους δημιούργησαν τη κατάρρευση και τα αδιέξοδα. Αυτά που οι ίδιοι δημιούργησαν, τα χρησιμοποιούν σήμερα ως άλλοθι για να απαξιώσουν τους εργαζόμενους και να παραχωρήσουν το χώρο της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ως εργαζόμενοι, συναισθανόμενοι τις ευθύνες μας και έχοντας την υποχρέωση να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που συμβαίνουν, έχουμε ήδη ενημερώσει τους φορείς και το επόμενο διάστημα θα ζητήσουμε συναντήσεις και με τα Κόμματα για να αναδείξουμε πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες για τις ελεγκτικές εταιρείες από τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ"

Σε όλη την Ελλάδα είχε απλώσει τα πλοκάμια της η εγκληματική οργάνωση

Πλοκάμια σε πολλά τουριστικά μέρη της χώρας, όπως Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη, είχε απλώσει το κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρηματίες και στο οποίο κατηγορούνται για συμμετοχή ένας δικηγόρος και ένας συνδικαλιστής. Η ζημία που υπέστησαν ιδιώτες και δημόσιο ανέρχεται σε 17.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει έξι εικονικές εταιρίες τοποθετώντας «αχυράνθρωπους» στις διοικήσεις τους.

Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων που είχαν φορολογικές εκκρεμότητες και οφειλές προς το δημόσιο ή τις τράπεζες (profile) και τους ζητούσαν να «συνεργαστούν», υπογράφοντας ιδιωτικά συμφωνητικά με τα οποία αποδέχονταν την απόδοση ποσοστού επί των κερδών τους, με αντάλλαγμα «διευθέτηση-αποπληρωμή» των οφειλών τους από τις «εταιρίες». Οι επιχειρηματίες έδιναν τα ποσοστά των κερδών τους, τα μέλη όμως του κυκλώματος, πλήρωναν τις οφειλές με επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Οι εμπνευστές της απάτης άρπαξαν 14 εκατομμύρια ευρώ από τους επιχειρηματίες,χωρίς βέβαια να πληρώσουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ των οφειλών προς το δημόσιο.
Για την υπόθεση, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν έξι μέλη του κυκλώματος και αναζητούνται άλλα δύο, όλοι Έλληνες.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά δέκα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων τα οκτώ μέλη του κυκλώματος.

Οι εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τις - κατά περίπτωση - κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η δε επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη του κυκλώματος λειτουργούσαν ως εξής:

«Τοποθετούσαν» τα άτομα αυτά («αχυράνθρωπους») ως διαχειριστές σε εταιρείες που συνέστηναν οι ίδιοι ή σε ήδη υπάρχουσες εταιρείες, τις οποίες εντόπιζαν με κριτήριο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή/και τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Με τον τρόπο αυτό απέφευγαν τον καταλογισμό φόρων αλλά και οικονομικών απαιτήσεων τρίτων (ιδιωτών) στους ιδίους, ενώ παράλληλα διατηρούσαν τον αποκλειστικό έλεγχο και εκμετάλλευση των κερδών από τον κύκλο εργασιών των εταιρειών (είσπραξη εσόδων, δημιουργία οφειλών, πώληση περιουσιακών στοιχείων κλπ).

Πέρα από τη ζημιά σε βάρος του Δημοσίου, από τους μη καταβληθέντες φόρους και σε βάρος των ιδιωτών, από τη μη καταβολή των οικονομικών τους απαιτήσεων, η «αναγκαστική» ικανοποίηση των όποιων οφειλών καθίστατο ανέφικτη, καθώς οι «αχυράνθρωποι» δεν διέθεταν περιουσιακά στοιχεία, ενώ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κινούντο στην «αφάνεια».

Επιπλέον τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μέσω εταιρειών που είχαν συστήσει με διαχειριστές «αχυρανθρώπους», προσέγγιζαν άλλες εταιρείες, τουριστικού κυρίως ενδιαφέροντος και έπειθαν τους υπευθύνους να συνεργαστούν, αναλαμβάνοντας με ιδιωτικά συμφωνητικά την κάλυψη των οφειλών-χρεών τους.

Με τον τρόπο αυτό, της εικονικής αναδοχής χρέους, συμμετείχαν στα κέρδη των εταιρειών, χωρίς ωστόσο να προβαίνουν στην αποπληρωμή των οφειλών, ζημιώνοντας έτσι, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και ιδιώτες, συναλλασσόμενους με τις εταιρείες αυτές.

Στις περιπτώσεις αυτές η τοποθέτηση των «αχυρανθρώπων» γινόταν είτε με τη θέληση τους, είτε εκβιαστικά από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κυρίως από τον 44χρονο συλληφθέντα, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, καθώς λάμβανε τις βασικές αποφάσεις, αποτελούσε τον βασικό καθοδηγητή των λοιπών μελών, καθώς και τον «υποκρυπτόμενο» διαχειριστή των εταιρειών που σύστηνε η εγκληματική οργάνωση.

Κατ' εντολήν του αρχηγού δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οργάνωσαν και λειτούργησαν τουριστικά γραφεία στο Βέλγιο, τα οποία μέσω του κύκλου εργασιών τους προέβησαν στην εξαπάτηση ημεδαπών ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων, χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία της σύστασης εταιρειών και της εικονικής αναδοχής χρέους από συνεργαζόμενες εταιρείες.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει εξαπατήσει εταιρείες τουριστικού ενδιαφέροντος, που εδρεύουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Κρήτη, την Ρόδο, την Κέρκυρα και την Θεσσαλονίκη.

Εκτιμάται ότι η συνολική ζημιά που υπέστη το δημόσιο υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ζημιά σε βάρος ιδιωτών επιχειρηματιών προσεγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, τουλάχιστον 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Πως «ξέπλεναν» τα χρήματα

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης νομιμοποιούσαν (ξέπλεναν) τα παράνομα έσοδα με την «μέθοδο του μυρμηγκιού» (SMURFING), μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος, κατακερματίζοντας τον όγκο των χρημάτων σε πολλές συναλλαγές κάτω από το νόμιμο όριο αναφοράς ή αναγνώρισης των 15 χιλιάδων ευρώ.

Επιπλέον χρησιμοποιούσαν σύνθετες μεθόδους μεταφοράς χρηματικών υπολοίπων των τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών σε προσωπικούς τους λογαριασμούς, μέσω τραπεζικών επιταγών ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς συνεργών τους, ώστε να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός τους και το συνολικό μέγεθος των χρηματικών ποσών που διακινούσαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση σχεδίαζε να επεκτείνει τις παράνομες δραστηριότητές της και σε γειτονικές χώρες, έχοντας προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη σύσταση εταιρείας γενικού τουρισμού στη Βουλγαρία.

Για το σκοπό αυτό θα τοποθετούσαν και πάλι «αχυράνθρωπο» ως εικονικό διαχειριστή, προκειμένου στη συνέχεια να εξαπατήσουν επιχειρηματίες για επενδύσεις στην εταιρεία, ενώ επιπλέον αναζητούσαν άλλους «αχυράνθρωπους» για να χρησιμοποιηθούν ως δανειολήπτες από τοπικά χρηματοπιστωτικά συστήματα, ώστε να καρπωθούν τα χρήματα των δανείων.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, χώρους και εταιρείες, που σχετίζονται με την οργάνωση, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος επιταγών, αξιογράφων και το χρηματικό ποσό των (50.500) ευρώ περίπου, πέντε πολυτελή αυτοκίνητα, τρεις υπολογιστές, ένα εύχρηστο πιστόλι, 59 φυσίγγια των 9 mm , δεκατέσσερα πλήρη φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου και λοιπά πειστήρια που επιβεβαιώνουν την προαναφερόμενη έκνομη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και οι τυχόν περαιτέρω παράνομες διασυνδέσεις τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε όλη την Ελλάδα είχε απλώσει τα πλοκάμια της η εγκληματική οργάνωση"

Νέο δικαστικό «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα: Επιστρέφουν στις θέσεις τους 33 εργαζόμενοι σε ΥΠΠΟ & ΟΑΕΕ

Στις θέσεις τους επιστρέφουν 33 υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πρόκειται για 24 εργαζόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού απ’ όλη την Ελλάδα, στην πλειονότητά τους σχεδιαστές και εργάτες, και 9 στον ΟΑΕΕ.

Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους λαμβάνοντας το 100% των αποδοχών τους και θα παραμείνουν σε αυτές μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης του Δικαστηρίου. Να σημειωθεί ότι χθες ανάλογη απόφαση ελήφθη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης που με προσωρινή διαταγή του δικαιώνει 20 σχολικούς φύλακες οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο δικαστικό «μπλόκο» στη διαθεσιμότητα: Επιστρέφουν στις θέσεις τους 33 εργαζόμενοι σε ΥΠΠΟ & ΟΑΕΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news