facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Εντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του ΙΣΑ για τα πέντε ευρώ

Για πολιτικές που «θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ανθρωποκτόνες» κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, σχολιάζοντας το νέο χαράτσι των 5 ευρώ, που θα επιβάλλεται στους ασφαλισμένους κατά την επίσκεψή τους στα υπό δημιουργία πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.

Όπως επισημαίνουν οι πολιτικές στο χώρο της Υγείας «ασκούμενες μέσα από έναν ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό, έχουν οδηγήσει την υγεία του λαού μας σε αδιέξοδο».

Σχολιάζοντας το σύνολο των πολιτικών ο ΙΣΑ αναφέρει ότι «οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους χιλιάδες καθοριστικές διαγνωστικές εξετάσεις της καθημερινής ιατρικής πράξης που δεν αποζημιώνονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ.

Μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς, χρόνιοι άρρωστοι, ασθενείς με σπάνια νοσήματα, ΑμεΑ γυρίζουν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του βρετανικού μοντέλου του ‘60 με το gate keeping με τα φθηνότερα γενόσημα χωρίς τη δυνατότητα εξειδικευμένης παρακολούθησης κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Όπως επισημαίνει συνέπεια από τις «εκατοντάδες περικοπές που μετακύλησαν ένα μέρος της υγειονομικής δαπάνης στις τσέπες των ασφαλισμένων και ένα άλλο μέρος στις τσέπες των γιατρών τους, υποδηλώνουν μία πολιτική διάλυσης του συστήματος υγείας, τελευταία απόδειξη της οποίας ήταν οι θάνατοι των ανθρώπων υψηλού κινδύνου από την εποχιακή γρίπη, επειδή δεν εμβολιαστήκαν».

Σχετικά με το «νέο χαράτσι» των 5 ευρώ που θα υποχρεώνονται να πληρώνουν στα μελλοντικά πολυιατρεία του ΠΕΔΥ οι ασφαλισμένοι για να εξεταστούν, καταδικάζουν «κάθε παρόμοια ενέργεια και στο παρελθόν και επανειλημμένα ζητήσαμε την κατάργηση του 5ευρου στο Νοσοκομείο, τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους ανασφάλιστους».

«Πιστεύουμε στον εξορθολογισμό των δαπανών υγείας, αλλά μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς και χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του ασφαλισμένου», επισημαίνει ο ΙΣΑ.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας και την επιβολή 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αιφνιδιαστική και βεβιασμένη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για την επιβολή των 5 ευρώ στα ΠΕΔΥ, δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι το νέο σύστημα χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να πάρει την τελική του μορφή, όπως προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή, τέτοιες ανακοινώσεις και μέτρα μόνο αρνητικό κλίμα δημιουργούν και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για ένα ποιοτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Για το όλο ζήτημα το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει μετά από συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα παραπάνω θέματα».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του ΙΣΑ για τα πέντε ευρώ"

Ανοιχτή όλο το βράδυ η Βαρβάκειος

Ανοιχτή θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τις 9 σήμερα το βράδυ μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, η Βαρβάκειος Αγορά για τις τελευταίες σαρακοστιανές αγορές.

Ίδιες με τα περσινά και προπέρσινα επίπεδα χαρακτηρίζει τις τιμές των σαρακοστιανών ο πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς, Σπύρος Κοράκης. Επίσης, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν και σημαντικές μειώσεις, όπως στις σουπιές και τα μύδια, όπου οι τιμές είναι κατά 15% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

«Οι τιμές τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια παραμένουν σταθερές και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μειωμένες. Γι' αυτό και οι καταναλωτές μας λένε ότι είναι ευχαριστημένοι από το επίπεδο των τιμών. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που γκρινιάζουν, αλλά είναι λογικό γιατί υπάρχει οικονομική δυσκολία», λέει.

Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος από την κίνηση στη Βαρβάκειο κατά τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο περιμένει κορύφωση των αγορών σήμερα το βράδυ και νωρίς αύριο το πρωί. Τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των καταναλωτών είχαν τις προηγούμενες ημέρες και πάλι τα μαλάκια, κυρίως χταπόδια και καλαμάρια, και τα οστρακοειδή.

Εκδηλώσεις στην Αθήνα

Κορυφώνονται σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της πόλης. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε το πρωί μουσικό περίπατο στα στενά της Πλάκας, ενώ η ορχήστρα τζαζ «Big Band» δίνει από τις 13:00 συναυλία στην Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη. Στις 19:30 θα διεξαχθεί παρέλαση καρναβαλιστών στην Πλάκα σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Έκφρασης», από τη στάση μετρό της Ακρόπολης μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου.

Αύριο οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα δώσουν τη θέση τους στα παραδοσιακά κούλουμα στο λόφο Φιλοπάππου και στο πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. στους Αμπελόκηπους.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτή όλο το βράδυ η Βαρβάκειος"

Δικλίδες ασφαλείας για το πλεόνασμα του 2014 ζητά η τρόικα

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει σήμερα Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, με την τριμερή να πιέζει τόσο για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, όσο και για το δικλίδες ασφαλείας στα δημοσιονομικά.

Γνωρίζοντας πως τον Μάιο η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα και τοκοχρεολύσια ύψους 9,8 δισ. ευρώ η τρόικα πιέζει ασφυκτικά την Κυβέρνηση να προσχωρήσει στις θέσεις της αναφορικά με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις (απελευθέρωση της αγοράς γάλακτος, φάρμακα, εμπορικές μισθώσεις, τιμή πώλησης βιβλίων κ.α…) ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την έγκυρη εκταμίευση των δόσεων δ’ τριμήνου 2013 – α’ τριμήνου 2014 ύψους 14,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 η τρόικα θα περιμένει να οριστικοποιηθούν οι εισπράξεις του Φεβρουαρίου που μετρώνται στο 2013, ωστόσο για το 2014 αμφισβητεί αν το πλεόνασμα είναι διατηρήσιμο και ως εκ τούτου είναι επιφυλακτική στο πώς θα διανεμηθεί το «κοινωνικό μέρισμα». Ζητά δε να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 θα διαμορφωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ.

Πάντως τα κλιμάκια των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ έχουν ξεκινήσει την επικαιροποίηση του Μνημονίου με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο στελεχών έως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

Εάν την επόμενη εβδομάδα επιβεβαιωθούν οι κυβερνητικές προσδοκίες και υπάρξει συμφωνία, τότε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικα θα παρουσιάσουν τα βασικά μέρη της συμφωνίας στους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και θα υπάρξει πολιτική δήλωση από το Συμβούλιο, με την οποία θα επιβεβαιώνεται η πρόοδος.

Στελέχη της ΕΕ, αλλά και του ΔΝΤ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου να αποφασισθεί η σύνδεση της εκταμίευσης των δόσεων με την υλοποίηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων, τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα έως το Eurogroup των Αθηνών την 1η Απριλίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικλίδες ασφαλείας για το πλεόνασμα του 2014 ζητά η τρόικα"

Έδιωξαν Κασιδιάρη και Παναγιώταρο από το μνημόσυνο των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη στυγερή δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ από τρεις κακοποιούς.

Οργανώσεις της Αστυνομίας είχαν προγραμματίσει το απόγευμα του Σαββάτου να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο σημείο όπου οι δυο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Στο χώρο παραβρίσκονταν, μεταξύ των άλλων επισήμων και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Ωστόσο, ο Αρχηγός της Αστυνομίας έδωσε εντολή να μην ξεκινήσει το μνημόσυνο αν δεν απομακρυνθούν από το χώρο οι δυο βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο θύματα, Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, και Γιώργος Σκυλογιάννης, 22 ετών, έπεσαν νεκρά από πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε ενέδρα που τους έστησαν στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη την 1η Μαρτίου 2011.

Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ βγήκαν από το όχημα και με καλάσνικοφ και ένα πιστόλι άρχισαν να πυροβολούν.

Είχε προηγηθεί καταδίωξη ύστερα από ληστεία σε περίπτερο, στο Μενίδι.



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Έδιωξαν Κασιδιάρη και Παναγιώταρο από το μνημόσυνο των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη"

Κρήτη- Έπαθε έμφραγμα όταν η Εφορία της ζήτησε τα μισά που απέκτησε στην ξενιτιά!

Αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από πολλά΄χρόνια στην ξενιτιά.

Έφυγε στα νιάτα της μαζί με το σύζυγο της προκειμένου να δουλέψουν στην Αυστραλία.

Μετά από πολλά χρόνια και αφού έχασε τον σύζυγο της η 60χρονη Αθηνά Ψαραδάκη αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και να ζήσει κοντά στα συγγενικά της πρόσωπα και να φτιάξει μια δουλειά.

Αυτό όμως που της συνέβη κόντεψε να της στοιχίσει τη ζωή!

Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη έφερε, όπως ήταν φυσικό, και ό,τι χρήματα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τόσα χρόνια στην Αυστραλία. Χρήματα που μάζεψε με σκληρή δουλειά και τα οποία βεβαίως έχουν φορολογηθεί από τις Αυστραλιανές αρχές.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Την περασμένη Τετάρτη έλαβε ένα έγγραφο με το οποίο η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ηρακλείου της ανακοινώνει ότι θα πρέπει να της πάρει ως φόρο το 48% των χρημάτων που έβγαλε με τόσο κόπο!

Η 60χρονη γυναίκα μόλις πληροφορήθηκε τις προθέσεις του Ελληνικού κράτους… λιποθύμησε.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με έμφραγμα του μυοκαρδίου όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα.

Η Αθηνά Ψαραδάκη στάθηκε τυχερή και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

Τώρα όμως προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεφύγει από τα δίχτυα της εφορίας.

Όπως τονίζει η ίδια δεν έφερε συνάλλαγμα στην Ελλάδα αλλά μια τραπεζική επιταγή και μάλιστα μιλάμε για χρήματα που ήδη είναι φορολογημένα.

Όπως της ανακοίνωσαν οι υπάλληλοι της εφορίας θα πρέπει να προσκομίσει ένα χαρτί το οποίο όμως για να το πάρει θα πρέπει να μεταβεί στην Αυστραλία, πράγμα αδύνατον για την ώρα.

Το ξέραμε ότι αυτό το Ελληνικό κράτος διώχνει τα παιδιά του… δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι δεν τα δέχεται ξανά πίσω!

candianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη- Έπαθε έμφραγμα όταν η Εφορία της ζήτησε τα μισά που απέκτησε στην ξενιτιά!"

Εφορία: Υποχρεωτικά και μόνο με e-mail η επικοινωνία με τους πολίτες - Τι απαντά το ΥπΟικ

Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν έχουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Να αποκτήσουν email υποχρεώνονται όλοι οι φορολογούμενοι για να προχωρήσει το υπουργείο οικονομικών στην ηλεκτρονική κοινοποίηση επιβολής προστίμων, πρόσθετων φόρων και εισφορών αλλά και ατομικών ειδοποιήσεων για οφειλές που, αν δεν εξοφληθούν κάποιων ημερών, η Εφορία θα μπορεί αμέσως μετά να προβεί στη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και σε κατασχέσεις.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει δηλωμένο e-mail ή δεν είναι ενεργό, απειλούνται και με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ και άνω, με βάση το νέο «ποινολόγιο» της εφορίας, όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα».

Το σύστημα αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αργότερο έως τον Μάιο κι έτσι η επίδοση όλων των πράξεων της διοίκησης στους πολίτες θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δήλωση e-mail θα είναι υποχρεωτική ακόμα κι αν κάποιοι δεν έχουν σύνδεση στο ίντερνετ ή δική τους ηλεκτρονική διεύθυνση. Όσοι δεν σπεύσουν μέσα σε 60 ημέρες να μπουν με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να δηλώσουν ένα e-mail, θα αντιμετωπίσουν τα νέα πρόστιμα που ισχύουν από το 2014 και ξεκινούν από 100 ευρώ κατ' ελάχιστον.

Ο νόμος πάντως δεν καθορίζει ότι πρέπει ο λογαριασμός αυτός να είναι προσωπικά του υπόχρεου, σημειώνει το «Πρώτο Θέμα», και άρα θα μπορούσε θεωρητικά να δηλώσει κάποιος το ίδιο e-mail με άλλον, πχ τον λογιστή του, τον/την σύζυγό του ή τα παιδιά του, για να μπορεί να ελέγχει την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με την Εφορία.

ΥπΟικ: Δεν τίθεται θέμα προστίμου "επειδή κάποιος δεν έχει email"

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποχρέωση (με την απειλή προστίμων) απόκτησης ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) από όλους τους φορολογουμένους προκειμένου να τους κοινοποιούνται ηλεκτρονικά κατασχετήρια, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται "ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

"Μάλιστα, και με δεδομένη πλέον την ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων, αλλά και γενικότερα των συναλλαγών μεταξύ εφοριών και φορολογουμένων, (κάτι που φάνταζε αδιανόητο πριν λίγο καιρό, όταν οι πολίτες ταλαιπωρούταν σε ουρές ταχυδρομείων και εφοριών) όλοι οι φορολογούμενοι έχουν, ήδη, πρόσβαση και ηλεκτρονική διεύθυνση στο TAXISnet.

Αυτό μας καθιστά ως μία από της πιο σύγχρονες φορολογικές διοικήσεις στο συγκεκριμένο τομέα, με 97% όλων των δηλώσεων να γίνονται ηλεκτρονικά το 2013.

Η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας, μέσα σε αυτά και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι μια συνεχής υποχρέωση των φορολογουμένων, ενώ πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά χωρίς ταλαιπωρία, είτε από τους ίδιους του φορολογουμένους είτε από τους λογιστές τους.

Βεβαίως και δεν τίθεται θέμα προστίμου "επειδή κάποιος δεν έχει email", όπως ανακριβώς διακινείται.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να προχωρά με ενέργειες που απλοποιούν τις διαδικασίες, μειώνουν την γραφειοκρατία και κάνουν την επικοινωνία με τους πολίτες αμεσότερη. Εξάλλου, κάθε τέτοια πρωτοβουλία του στέφθηκε από επιτυχία και αγκαλιάστηκε από αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη σημασία: τους φορολογούμενους πολίτες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφορία: Υποχρεωτικά και μόνο με e-mail η επικοινωνία με τους πολίτες - Τι απαντά το ΥπΟικ"

Συνελήφθη ρατσιστής γιατρός με αφίσες του Χίτλερ και της Χ.Α.

Συνελήφθη το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη γιατρός που είχε τοποθετήσει επιγραφή ρατσιστικού περιεχομένου στο ιατρείο του. Η επιγραφή ήταν γραμμένη στα γερμανικά και ανέφερε ότι «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι». Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρήκαν φωτογραφίες του Χίτλερ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.

Στο σπίτι του γιατρού βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες του Χίτλερ, ναζιστική σημαία, έντυπο υλικό σχετικό με την δικτατορία, αρκετά μαχαίρια και 64 φαρμακευτικά χάπια, τα οποία στερούνταν της απαραίτητης ιατρικής συνταγής.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων περί φυλετικών διακρίσεων, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 57χρονος γιατρός έχει την ειδικότητα του νευρολόγου και είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ρατσιστής γιατρός με αφίσες του Χίτλερ και της Χ.Α. "

Γεωργιάδης: Εισιτήριο πέντε ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εισιτήριο πέντε ευρώ θα καταβάλλουν όλοι όσοι προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ευτελές το πόσο των πέντε ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι θα πηγαίνει ως πόρος για την εξέταση των ανασφάλιστων.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης από τη στιγμή που αυτά τα πολυϊατρεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, θα ισχύσει και σε αυτά ό,τι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ.



Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Εισιτήριο πέντε ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ (ΒΙΝΤΕΟ)"

Ηχηρή καταδίκη της πολιτικής υγείας του Α. Γεωργιάδη

Υποβάθμιση των δωρεάν παροχών υγείας βλέπουν οι πολίτες στις μεταρρυθμίσεις του κ. Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι δεν πείθει τους πολίτες, όταν ισχυρίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί με τις οδηγίες της τρόικα, γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού.

Το προσωρινό «λουκέτο» στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, οι τεράστιες αναμονές στα εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα των νοσοκομείων, οι ανασφάλιστοι που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαμακευτική περίθαλψη, είναι η πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά χιλιάδες Έλληνες.

Ο κ. Γεωργιάδης πάντα βρίσκει να καταλογίσει κάτι σε όλους όσοι αντιδρούν στην πολιτική του. Παλιότερα είχε χαρακτηρίσει τζαμπατζήδες αυτούς που ζητούσαν κατάργηση του 25ευρου, τώρα κατηγορεί για προεκλογικά τερτίπια τους κατοίκους ελληνικών νησιών που διαμαρτύρονται για τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Στο δημοψήφισμα του newsbomb.gr πήραν μέρος 5.678 άνθρωποι, για να απαντήσουν στο ερώτημα: «Το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ είναι η τελευταία εξέλιξη στο πολυτάραχο τοπίο της δημόσιας υγείας. Συμφωνείτε με την ασκούμενη πολιτική του υπουργείου Υγείας;».

Η μεγάλη πλειοψηφία, σε ποσοστό 77%, απάντησε ότι διαφωνεί, γιατί υποβαθμίζονται οι δωρεάν παροχές υγείας προς τους πολίτες.

Το 21,22% θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του τομέα της Υγείας, ενώ ένα 1,78% δεν τοποθετείται στο θέμα.

Για μία ακόμα φορά, οι πολίτες καταδικάζουν ηχηρά την πολιτική του υπουργού Υγείας, ο οποίος ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να αναλογιστεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού, που βλέπει συνεχώς να περικόπτονται δημόσιες δαπάνες για την υγεία και να επωμίζεται αυτός το βάρος για την αναγκαία ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηχηρή καταδίκη της πολιτικής υγείας του Α. Γεωργιάδη"

Δεν έχουμε «όπλα» να χτυπήσουμε τη γρίπη

Μετά την μειωμένη εισαγωγή εμβολίων ήρθε και η έλλειψη φαρμάκων να βοηθήσει στην έξαρση της θανατηφόρας γρίπης- Στους 67 μέχρι στιγμής οι νεκροί

Εναν σημαντικό «σύμμαχο» απέκτησε η γρίπη φέτος κατά τη θανατηφόρα επέλασή της στη χώρα, που έχει αφήσει μέχρι τώρα πίσω της 67 νεκρούς: την έλλειψη εμβολίων και αντιϊικών φαρμάκων.

Η μειωμένη, έως και 40%, εισαγωγή αντιγριπικών εμβολίων τον περασμένο Οκτώβριο δεν επέτρεψε τη θωράκιση των ευπαθών ομάδων απέναντι στους ιούς της γρίπης. Αοπλος όμως αποδείχτηκε και ο πληθυσμός απέναντι στη νόσο, καθώς με προβλήματα γίνεται η χορήγηση αντιιικών φαρμάκων, των μοναδικών με τα οποία αντιμετωπίζεται η γρίπη.

«Για τους ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου η έγκαιρη έναρξη αντι-ιικής θεραπείας, ακόμη και χωρίς να επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ο ιός που έχει εισβάλει στον οργανισμό, μειώνει σημαντικά τις επιπλοκές από τη γρίπη και αποτρέπει τη βαριά έκβαση του περιστατικού», επισημαίνει ο καθηγητής Παθολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Το κύμα της γρίπης που έκανε την εμφάνισή του τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην κοινότητα με αποτέλεσμα να οδηγηθούν δεκάδες ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), προκάλεσε και κύμα παραγγελιών για αντιιικά στα φαρμακεία. Ωστόσο, οι Ελληνες ασθενείς που χρειάστηκαν φέτος τα μοναδικά αντιιικά φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, τα χάπια οσελταμιβίρης (έγιναν γνωστά ευρέως την πανδημική περίοδο που έφτασαν να διακινούνται και στη μαύρη αγορά), βρίσκονταν αίφνης εγκλωβισμένοι σε εγκυκλίους και φαρμακοποιούς, ιδιώτες και του ΕΣΥ, φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες.

Το σύστημα τροφοδοσίας αντιϊικών δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, με ό,τι επιπτώσεις είχε -και έχει- αυτό στους ασθενείς. Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών με αντιιικά φάρμακα, πετώντας το μπαλάκι στους άλλους κρίκους της φαρμακευτικής αλυσίδας. «Οι φαρμακευτικές εταιρείες μειώνουν τις ποσότητες φαρμάκων, αντιιικών και άλλων που στέλνουν στην Ελλάδα, διότι θέλουν να μειώσουν το ρίσκο τους στη χώρα», λέει ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ) κ. Γιάννης Δαγρές.
Επιπλέον αποτρεπτικός λόγος τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς φαίνεται πως είναι και η χαμηλή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες τιμή πώλησης κάποιων φαρμάκων στην Ελλάδα. Τα αντιιικά χάπια είναι ενδεικτικό παράδειγμα: η συσκευασία των δέκα χαπιών κοστίζει 18,40 ευρώ στην Ελλάδα, αλλά η τιμή διάθεσή τους διπλασιάζεται στη Γερμανία όπου κοστίζει 37,59 ευρώ. Στη Βρετανία το ίδιο σκεύασμα, σύμφωνα με στοιχεία από δίκτυο πιστοποιημένων φαρμακείων, κοστίζει 35 ευρώ, ενώ στη Γαλλία η τιμή του ξεφεύγει καθώς διατίθεται αντί 167 ευρώ!


Οι φαρμακοποιοί δυσκολεύονται ή αδυνατούν να εκτελέσουν τις ιατρικές συνταγές, καθώς από τις φαρμακαποθήκες και την εταιρεία που τα διακινεί, τα αντιϊικά στέλνονται με το σταγονόμετρο, ωστόσο η μαύρη τρύπα στη θεραπεία της γρίπης μεγαλώνει και για έναν άλλο λόγο: μερίδα φαρμακοποιών δεν μπαίνει στο κανάλι τροφοδοσίας που δημιούργησε το υπουργείο Υγείας και στο ΕΣΥ.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο, κατόπιν γνωμοδότησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενεργοποίησε με εγκύκλιο την άμεση και δωρεάν διάθεση αντιιικών από τα φαρμακεία του ΕΣΥ όπως είχε γίνει και την περίοδο της πανδημίας, είτε απευθείας από τους ασθενείς είτε μέσω ιδιωτών φαρμακοποιών. Σύμφωνα με την κυρία Ειρήνη Μακριδάκη, πρόεδρο των νοσοκομειακών φαρμακοποιών, λίγοι είναι εκείνοι οι φαρμακοποιοί που αποτάθηκαν στα φαρμακεία του ΕΣΥ για να προμηθευτούν αντιιικά όπως προβλέπει η εγκύκλιος. Στο φαρμακείο του «Σισμανογλείου», όπου η ίδια εργάζεται, έχουν προμηθευτεί αντιιικά επτά φαρμακοποιοί για τους πελάτες τους.

Από την άλλη πλευρά, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι η διαδικασία προμήθειας αντιιικών από τα φαρμακεία του ΕΣΥ είναι χρονοβόρος και δεν την ακολουθούν. Ετσι, για τους ασθενείς που χρειάζονται αντιιικό είναι μονόδρομος η προμήθειά του με δική τους ευθύνη από κάποιο φαρμακείο του ΕΣΥ.

Τα εμβόλια
Ο εμβολιασμός στη συγκεκριμένη φάση που η γρίπη βρίσκεται στην κορύφωσή της, δεν θεωρείται όπλο πρώτης γραμμής - –για την ακρίβεια συνιστάται σε ειδικές κατηγορίες χρονίως ασθενών, που έχουν ιδιαιτέρως επιβαρημένη κατάσταση να κάνουν εμβολιασμό, εκτός από τον Οκτώβριο και τον Ιανουάριο. Ωστόσο, όσοι έσπευσαν σε φαρμακεία να προμηθευτούν εμβόλια τις τελευταίες εβδομάδες που το κύμα της γρίπης δυνάμωσε, λάμβαναν μονότονα την εξής απάντηση από τους φαρμακοποιούς: «Τα εμβόλια έχουν εξαντληθεί από τον περασμένο Νοέμβριο».

«Φέτος γενικά υπήρξε εμπλοκή στην παγκόσμια παραγωγή, η οποία ήταν μειωμένη, αλλά ειδικώς σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η κατάσταση ήταν πιο απλή: οι φαρμακευτικές εταιρείες μείωσαν τις ποσότητες των εμβολίων για να μειώσουν την πιστωτική τους έκθεση σε μία επισφαλή χώρα», λέει ο κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος. Κατά την εκτίμησή του, η φετινή ποσότητα αντιγριπικών εμβολίων που παραλήφθηκε ήταν μειωμένη έως και 40% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Οικονομικούς λόγους επικαλούνται και οι Ελληνες φαρμακοποιοί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ), κ. Κωνσταντίνο Λουράντο, «οι φαρμακοποιοί παραγγέλνουμε κάθε Μάρτιο τα αντιγριπικά εμβόλια για τον επόμενο χειμώνα, αλλά οι κανόνες της αγοράς υποχρεώνουν να πληρώνουμε πλέον τοις μετρητοίς. Αυτό προφανώς περιορίζει και τις δικές μας παραγγελίες, το δικό μας οικονομικό άνοιγμα», λέει.

Το υπουργείο Υγείας διαπιστώνοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με τη μειωμένη ποσότητα εμβολίων, προχώρησε στην έκτακτη προμήθεια μέσω του ΙΦΕΤ και του Ινστιτούτου Παστέρ 9.000 δόσεων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ευπαθών ατόμων. Οι ποσότητες αυτές διατέθηκαν το τελευταίο διάστημα, που η γρίπη αγρίεψε, στα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ και στη συνέχεια τη χορήγησή τους διαχειρίστηκαν οι γιατροί με βάση τις ανάγκες των ασθενών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν έχουμε «όπλα» να χτυπήσουμε τη γρίπη"

Κλειδάριθμος και από τον ΟΑΕΔ για πρόσβαση στα προγράμματα

Με την χρήση κλειδάριθμου θα γίνεται πλέον η πρόσβαση στα προγράμματα του ΟΑΕΔ και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενόψει της δημοσίευσης των νέων προγραμμάτων που θα υλοποιήσει ο Οργανισμός, καλούνται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης (κλειδάριθμο) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ.

Για την έκδοση κλειδαρίθμου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:

1.Οι ατομικές επιχειρήσεις την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης και αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του επιχειρηματία.

2.Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις μέσω του νόμιμα ορισμένου για τον σκοπό αυτό, με απόσπασμα πρακτικού από το ΔΣ της Εταιρείας, εκπρόσωπου τους, το ανωτέρω απόσπασμα πρακτικού, την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης και αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας.

Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί επίσης να διενεργηθεί από τον διαχειριστή της επιχείρησης ή υπάλληλο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με πληρεξούσιο από συμβολαιογράφο ή με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης). Όταν πρόκειται για εταιρείες ως εξουσιοδότηση νοείται η απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας που ορίζει τον νόμιμο εκπρόσωπο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειδάριθμος και από τον ΟΑΕΔ για πρόσβαση στα προγράμματα"

Προς συμψηφισμό ο φόρος για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που αδυνατούν να καταβάλουν στο Δημόσιο το ΦΠΑ που έχουν εισπράξει θα δώσει ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

Περίπου 830.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ μέχρι και το τέλος του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στο διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 3.850.018 δηλώσεις ΦΠΑ και υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 3.018.332 δηλώσεις.

Για αυτή την κατηγορία φορολογουμένων διάταξη που θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει το συμψηφισμό του ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσουν οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες στο Δημόσιο με τον Φόρο Προστιθεμένης Αξίας που τους οφείλουν φορείς και οργανισμοί της γενικής κυβέρνησης.

Με την εν λόγω διάταξη υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση για επέκταση του συμψηφισμού οφειλών ΦΠΑ από τον στενό δημόσιο τομέα σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Η διάταξη που θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στη Βουλή θα προβλέπει πως από την ημερομηνία ψήφισης του νόμου ο ΦΠΑ που οφείλουν στο Δημόσιο οι επιχειρηματίες θα μπορεί να συμψηφίζεται με τα ποσά ΦΠΑ που χρωστούν στις επιχειρήσεις οι ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα νοσοκομεία, οι δήμοι και οι περιφέρειες. Πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα ο συμψηφισμός αφορά αποκλειστικά οφειλές ΦΠΑ ιδιωτών με απαιτήσεις ΦΠΑ από τον στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή τα υπουργεία και τους φορείς της κεντρικής διοίκησης.

Η αρμόδια υπηρεσία που θα διενεργεί και θα επιβλέπει τη διαδικασία συμψηφισμού μεταξύ επιχειρήσεων και δημόσιων φορέων θα είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Σε αυτό θα κατατίθενται τα σχετικά παραστατικά που θα βεβαιώνουν τις οφειλές ΦΠΑ, αλλά και οι αιτήσεις συμψηφισμού από ιδιώτες και δημοσίους φορείς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς συμψηφισμό ο φόρος για επαγγελματίες και επιχειρήσεις"

Θα δημιουργηθούν νέες φυλακές χωρίς άδειες και προνόμια

Υπό ειδικές και αυστηρές συνθήκες θα κρατούνται στο εξής σε ξεχωριστές φυλακές αλλά και σε διαφορετικά κελιά, μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα, επικίνδυνοι υπόδικοι και κατάδικοι, διωκόμενοι για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις και όσοι στασιάζουν οργανωμένα κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ιδρύονται, για πρώτη φορά στη χώρα μας, φυλακές με υψηλό δείκτη ασφαλείας. Θα ονομάζονται καταστήματα «τύπου Γ», όπου θα κρατούνται οι υπόδικοι και οι κατάδικοι για βαριάς μορφής εγκληματική συμπεριφορά, μεταξύ των οποίων και οι διωκόμενοι με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Το καθεστώς κράτησής τους προδιαγράφεται από το νέο νομοθέτημα ως εξαιρετικά αυστηρό, ανάλογο εκείνων που εφαρμόζονται σε χώρες της Ε.Ε. και στις ΗΠΑ.

Οσοι θα κρατούνται σε αυτές τις φυλακές -η πρώτη θα λειτουργήσει στον Δομοκό- δεν θα μπορούν να λαμβάνουν άδειες κατά τη διάρκεια της κράτησής τους. Επίσης οι μεταγωγές τους και οι όποιες μετακινήσεις τους θα γίνονται με ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ., της οποίας ο ρόλος αναβαθμίζεται και περιλαμβάνει εκτός της εξωτερικής φρούρησης των φυλακών και ενέργειες εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Προβλέπεται, μάλιστα, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, οι κρατούμενοι με ειδική διαβάθμιση επικινδυνότητας να κρατούνται κατά καιρούς -σε περιπτώσεις μεταγωγών- σε αστυνομικά τμήματα για να μηδενίζεται ο κίνδυνος απόδρασης κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές σε δικαστήρια η δικαστικές αρχές.

Οπως προβλέπεται στις νέες ρυθμίσεις, υψηλής επικινδυνότητας κακοποιοί, πέραν της ειδικής φυλακής υψίστης ασφαλείας, θα μπορούν να κρατούνται και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους-κελιά, που επίσης θα έχουν τα χαρακτηριστικά της φυλακής, με υψηλή διαβάθμιση ασφαλείας.

Τα κελιά αυτά θα ονομάζονται «τύπου Γ» και θα έχουν ειδική φρούρηση και αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Η διακίνηση των κρατουμένων σε αυτά θα γίνεται πάντα, όπως και στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, με ευθύνη των αστυνομικών αρχών.

Οι φυλακές θα χωρίζονται στο εξής σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη, τύπου Α, όπως την περιγράφει το νέο νομοσχέδιο, όπου θα κρατούνται υπόδικοι και κατάδικοι για χρέη και όσοι γενικά εκτίουν ποινές φυλάκισης έως πέντε χρόνια.

Στη δεύτερη, τύπου Β, θα κρατούνται υπόδικοι αλλά και κατάδικοι με «μεσαίας» ποινικής αξιολόγησης παραβατική συμπεριφορά, κακουργήματα που επισύρουν καθείρξεις όχι όμως ισόβια. Και τις φυλακές τύπου Γ, με κρατουμένους, υποδίκους και καταδίκους με υψηλή επικινδυνότητα. Την κρίση για το πού θα κρατείται κάποιος θα κάνει, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, αρμόδιος εισαγγελέας. Σε περιπτώσεις που η αξιολόγησή του θεωρείται εσφαλμένη, θα μπορεί ο κρατούμενος να προσφύγει δικαστικά και να διεκδικήσει μεταβολή του χώρου κράτησής του.

Για τους κρατουμένους των φυλακών Α τύπου προβλέπεται διαδικασία χορήγησης αδειών χωρίς να απαιτούνται εξαιρετικές προϋποθέσεις, ενώ για όσους κρατούνται σε φυλακές τύπου Β οι άδειες χορηγούνται μεν, αλλά με αυστηρότερα κριτήρια.

Διαβάστε Περισσότερα » "Θα δημιουργηθούν νέες φυλακές χωρίς άδειες και προνόμια"

Πώς θα παίρνουν οι πολίτες φορολογική ενημερότητα από τα ΚΕΠ

Ανάμεσα στις νέες υπηρεσίες που θα παρέχουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης πολιτών είναι και η έκδοση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, με μία απλή διαδικασία.

Επειτα από την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα είναι δυνατό μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη ή του νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, όπως αναφέρει το «Βήμα».

Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει:

-Αν υποβάλλεται από φυσικό πρόσωπο, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, διεύθυνση επαγγέλματος και κατοικίας, αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, αν πρόκειται για αλλοδαπούς,
-Αν υποβάλλεται από νομικό πρόσωπο, επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου,
-Το σκοπό για τον οποίο ζητείται,
-Το φορέα στον οποίο θα κατατεθεί,
-Το ακίνητο το οποίο θα μεταβιβαστεί ή επί του οποίου θα συσταθεί εμπράγματο δικαίωμα, εάν ζητείται για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ' αυτού,
-Τα στοιχεία του τίτλου πληρωμής, εάν ζητείται για είσπραξη χρημάτων.

Στη συνέχεια, αφού η αίτηση υπογραφεί από τον ενδιαφερόμενο και βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής από τον υπάλληλο του ΚΕΠ, γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή στο σύστημα. Με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης του συστήματος ΕΡΜΗΣ, ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του ΚΕΠ μπαίνει στην ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης Αποδεικτικού Ενημερότητας του συστήματος TAXISnet και συμπληρώνει, στην εμφανιζόμενη σχετική σελίδα, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φυσικού ή μη φυσικού προσώπου για τον οποίο επιθυμεί τη χρήση της υπηρεσίας.

Μετά την ολοκλήρωση στο σύστημα TAXISnet των απαραίτητων σχετικών ελέγχων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του ΚΕΠ εκτυπώνει και παραδίδει στον ενδιαφερόμενο το Αποδεικτικό Ενημερότητας, ή ενημερώνει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση αποδεικτικού μέσω διαδικτύου, όταν στο σύστημα εμφανίζεται το μήνυμα «Ο φορολογούμενος πρέπει να απευθυνθεί σε ΔΟΥ για το αποδεικτικό ενημερότητας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα παίρνουν οι πολίτες φορολογική ενημερότητα από τα ΚΕΠ "

Μπλόκο της εφορίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων

Μία διάταξη που προστέθηκε για να μην ζημιώνεται το Δημόσιο προκαλεί τελικά απώλεια εσόδων, καθώς μπλοκάρει τις αγοραπωλησίες ακινήτων για όσους έχουν οφειλές.

Μεσίτες καταγγέλλουν ότι αν το συμφωνηθέν ανάμεσα σε αγοραστή και πωλητή τίμημα δεν επαρκεί για να καλύψει πλήρως τα χρέη του δεύτερου προς το Δημόσιο, τότε η εφορία δεν δέχεται την πράξη, παρά μόνο αν αυτή γίνει στην αντικειμενική τιμή, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να καλυφθεί το σύνολο του χρέους, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Το πρόβλημα προκαλείται από μία διάταξη του νέου κώδικα φορολογικών διαδικασιών βάσει της οποίας, όσοι έχουν χρέη προς το Δημόσιο μπορούν μεν να λάβουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για να πουλήσουν ακίνητά τους, αλλά υπάρχει περιορισμός η πώληση αυτή να γίνει σε ποσό τουλάχιστον ίσο με την αντικειμενική αξία, όταν το ποσό δεν αρκεί να καλύψει το σύνολο της οφειλής.

Η ρύθμιση αυτή έγινε προκειμένου να μην ζημιώνεται το Δημόσιο, από τις περιπτώσεις που αγοραστής και πωλητής συμφωνούν σε εικονικά χαμηλότερο τίμημα από το πραγματικό. Στην ουσία όμως προκύπτει ούτως ή άλλως απώλεια εσόδων, καθώς τελικά όχι μόνο το Δημόσιο δεν εισπράττει μέρος της οφειλής, όπως θα μπορούσε, αλλά χάνει και τα έσοδα από τον φόρο μεταβίβασης του 3% που θα εισέπραττε από τον αγοραστή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο της εφορίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων "

Η εφορία τού άρπαξε τον πρώτο μισθό

Η τραγική ιστορία ενός μακροχρόνια άνεργου που πήγε να πληρωθεί και είδε υπόλοιπο… μηδενικό

Δεν πρόλαβε καλά- καλά να πιάσει στα χέρια του τα πρώτα του χρήματα έπειτα από τέσσερα χρόνια στην ανεργία ο 52χρονος Σωτήρης Μακρής και βρέθηκε αντιμέτωπος με το πιο σκληρό πρόσωπο της πολιτείας. Αν και του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στην εργασία, μέσω των 5μηνων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στο δήμο της Λάρισας, η τοπική ΔΟΥ κατέσχεσε τον πρώτο του μισθό για παλαιότερο ληξιπρόθεσμο χρέος 700 ευρώ!

«Για τέσσερα χρόνια ζούσα την οικογένειά μου με δανεικά και με τη σύνταξη της μητέρας μου. Μας σίτιζε η Εκκλησία και μας βοηθούσαν οι γείτονες. Όταν με πήραν στα πεντάμηνα του δήμου, στην υπηρεσία των κοιμητηρίων, πίστεψα πως θα είχα μια δεύτερη ευκαιρία για μια αξιοπρεπή ζωή», λέει στη «Real News» ο κ. Μακρής. Αντ' αυτού διαπίστωσε την αναλγησία του κράτους.

«Πήγα στην τράπεζα να πάρω τα χρήματα από τον πρώτο μήνα εργασίας, περίπου 300 ευρώ, και είδα ότι το υπόλοιπο ήταν μηδενικό. Κόντεψα να πάθω ανακοπή! Όταν μάλιστα με ενημέρωσαν πως τα χρήματα είχαν κατασχεθεί κατ' εντολή της ΔΟΥ Λάρισας, έβαλα τα κλάματα», παραδέχεται ο 52χρονος.

Η οφειλή, όπως εξηγεί, δημιουργήθηκε επειδή πριν από χρόνια δεν παρέστη ως μάρτυρας σε ένα δικαστήριο, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο, το οποίο για χρόνια αγνοούσε κι έφτασε τελικά τα 700 ευρώ


Διαβάστε Περισσότερα » "Η εφορία τού άρπαξε τον πρώτο μισθό"

Το Βερολίνο προσαρμόζεται σε διαρκή χρηματοδότηση της Αθήνας;

Παρά τις πρόσφατες ενθαρρυντικές προγνώσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, το Βερολίνο φέρεται να έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα να χρηματοδοτεί η ΕΕ για πολλά χρόνια ακόμη την Ελλάδα.

«Παρά την προσδοκώμενη βελτίωση, είναι οι κακές ειδήσεις που κυριαρχούν» από την Ελλάδα, παρατηρεί η Handelsblatt σε σχετικό ρεπορτάζ.

Όπως επισημαίνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα, η ανεργία θα κινηθεί το 2014 στο 26% και θα παραμείνει υψηλή και το 2015 παρά τη μείωσή της κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Η υπερχρέωση θα παραμείνει προβληματική με 172% του ΑΕΠ του χρόνου και 177% φέτος, προσθέτει η εφημερίδα.

Ενδείξεις που παραπέμπουν σε "εκπτώσεις"

Η πραγματικότητα αυτή κάνει τον χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Κλάους-Πέτερ Βιλς να πιστεύει ότι «και στο απώτερο μέλλον η Ελλάδα θα είναι εξαρτημένη από τη βοήθεια των εταίρων της στην ΕΕ».

Ο βουλευτής, που είναι και μέλος της επιτροπής Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου, θεμελιώνει την άποψή του, επικαλούμενος τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία, σε περίπτωση χορήγησης ενός τρίτου πακέτου στήριξης, θα απαιτήσει από την Αθήνα λιγότερους επί μέρους μεταρρυθμιστικούς όρους και θα της παραχωρήσει περισσότερες ελευθερίες στην διαμόρφωση του πακέτου των μέτρων.

«Ο τρόπος που αντιδρά (σ.σ. της Deutsche Welle: η γερμανική κυβέρνηση) στην άρνηση της Ελλάδας να εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις και το γεγονός ότι αρκείται σε μια απλή φιλολογία περί μεταρρυθμίσεων, ενώ ταυτόχρονα παραιτείται από την επισήμανση συγκεκριμένων μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν, αποδεικνύει ότι (η γερμανική κυβέρνηση) έχει συμφιλιωθεί με τη διαρκή χρηματοδότηση (συντήρηση) της Ελλάδας», υπογραμμίζει ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

"Εξακολουθεί να λείπει η οικονομική προοπτική για τη χώρα"

Εντελώς απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο Κλάους-Πέτερ Βιλς το γεγονός ότι μολονότι οι δανειστές έχουν χορηγήσει βοήθεια ύψους 240 δισ. ευρώ στην Ελλάδα προκειμένου αυτή να αποφύγει την πτώχευση, ακούγονται φωνές που υποστηρίζουν ότι εάν δεν συνεχισθούν οι πληρωμές θα εκλεγούν στην Ελλάδα εξτρεμιστικά κόμματα. «Αυτό καταδεικνύει σε πόσο μεγάλο βαθμό η άστοχη πολιτική του bailout μετέτρεψε στο μεταξύ τα προβλήματα της Ελλάδας σε προβλήματα της ευρωζώνης», υπογραμμίζει ο Βιλς.

Ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εκφράζει και ο βουλευτής των Πρασίνων Γκέρχαρντ Σικ.

«Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι τόσο υψηλό που δεν επιτρέπει στη χώρα να απαλλαγεί από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Το γεγονός αυτό αγνοήθηκε μέχρι τώρα συστηματικά και έτσι απερρίφθη οποιαδήποτε ελάφρυνση του χρέους», διευκρινίζει ο πράσινος βουλευτής.

Σε αντίθεση με τον Βιλς, ο Γκέρχαρντ Σικ χαρακτηρίζει θετικό γεγονός την παραχώρηση στην Αθήνα περισσότερων ελευθεριών για τη διαμόρφωση των μεταρρυθμίσεων, διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «εξακολουθεί να λείπει η οικονομική προοπτική για τη χώρα». «Αντί να επιμένουμε στη λιτότητα θα πρέπει να καταστήσουμε δυνατές τις επενδύσεις στο μέλλον», προσθέτει ο οικολόγος πολιτικός.

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Βερολίνο προσαρμόζεται σε διαρκή χρηματοδότηση της Αθήνας;"

Απάντηση Στουρνάρα για τα δάνεια του Mega

«Η σύναψη δανείων μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων και των συναλλασσομένων με αυτά μερών διακρίνεται από εξ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς τη δυνατότητα κρατικής παρέμβασης επί της πιστοδοτικής πολιτικής που εφαρμόζεται» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη για τα δάνεια στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου η Τηλέτυπος ανακοίνωσε τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ για αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων.

Ο κ. Στουρνάρας στο ίδιο έγγραφο ωστόσο επισημαίνει ότι «στο πλαίσιο της εφαρμογής των κανόνων του εποπτικού πλαισίου του Ν. 3601/2007 και βάσει σχετικών πράξεων του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να εφαρμόζουν Συστήματα Εσωτερικού Ελέγχου (Εσωτερικής Επιθεώρησης, Διαχείρισης Κινδύνων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης), προκειμένου να διασφαλίζουν μεταξύ άλλων τη συνεπή υλοποίηση της επιχειρησιακής τους στρατηγικής, την αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων, την αναγνώριση και αντιμετώπιση των πάσης φύσεως κινδύνων που αναλαμβάνονται, καθώς και την πρόληψη και αποφυγή λανθασμένων ενεργειών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη φήμη και τα συμφέροντα του πιστωτικού ιδρύματος, των μετόχων και των συναλλασσομένων με αυτό».

Έγγραφο, μετά την ερώτηση του κ. Παναγούλη, διαβιβάστηκε στη Βουλή και από το ΕΣΡ το οποίο διευκρινίζει ότι δεν έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα για τον έλεγχο των δανειοδοτήσεων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ωστόσο ελέγχει και εγκρίνει τις αυξήσεις του μετοχικού τους κεφαλαίου.

«Για τους παραπάνω λόγους, πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, ιδιοκτήτριας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που γνωστοποιήθηκε στο ΕΣΡ δεν αποτέλεσε αντικείμενο του συνήθους ελέγχου πόθεν έσχες που λαμβάνει χώρα στις λοιπές περιπτώσεις αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου», γίνεται γνωστό από το ΕΣΡ.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες διαβιβάστηκε έγγραφη απάντηση και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου με την οποία γίνεται γνωστό ότι το Γραφείο του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς είναι εκείνο που θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί και αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Στουρνάρα για τα δάνεια του Mega"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news