facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πρωταθλητές στην ακρίβεια τα τρόφιμα παρά την κρίση

Τα σκήπτρα της ακρίβειας κρατούν τα τρόφιμα λόγω της απουσίας αγροτικής πολιτικής σε ό,τι αφορά το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων αλλά και της ατολμίας προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην αγορά, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του υπουργείου Ανάπτυξης για την εξέλιξη των τιμών το 2013, που παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», ένας άλλος παράγοντας που διατηρεί ψηλά τις τιμές των προϊόντων παρά την πτώση τους- τη μεγαλύτερη στην ΕΕ- είναι η συρρίκνωση των εισοδημάτων, η μείωση των μισθών και η αύξηση της φορολόγησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό με 586 ευρώ ενώ σε επίπεδα αγοραστικής δύναμης βρίσκεται στην 14η θέση.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκορδάς, η Ελλάδα σημείωσε την καλύτερη μεταβολή τιμών στην ΕΕ των «28» με τις μεγαλύτερες μειώσεις, ωστόσο υπάρχει ακαμψία στα προϊόντα διατροφής και συγκεκριμένα σε γαλακτοκομικά και αυγά.

«Η ακρίβεια χτυπιέται με συνεχείς μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις και σε αυτό το δρόμο θα επιμείνει η κυβέρνηση. Η ακρίβεια δεν παλεύεται με νεροπίστολα», σημείωσε ο κ. Σκορδάς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωταθλητές στην ακρίβεια τα τρόφιμα παρά την κρίση"

Αγριεύει η γρίπη 45 οι νεκροί

Στους 45 ανέρχονται οι νεκροί από την γρίπη, ενώ 58 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό για την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων.

Συνολικά το 10% των ΜΕΘ των νοσοκομείων (58 σε σύνολο 540 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) είναι καλυμμένο αυτή την στιγμή από ασθενείς με γρίπη.

Στους ανθρώπους που έχουν χάσει μέχρι σήμερα την ζωή τους, περιλαμβάνονται δύο μικρά παιδιά, 16 γυναίκες και 29 άνδρες, ενώ όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα ήταν δηλαδή χρονίως πάσχοντες, ή παχύσαρκοι και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Χθες πάντως, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κυρία Τζένη Κρεμαστινού παραδέχθηκε και επίσημα ότι εξαιτίας της κρίσης και της έλλειψης πόρων δεν υπήρχε εφέτος η κατάλληλη ενημέρωση των πολιτών.

Η Ελλάδα και η Ισπανία σύμφωνα με το Ευρωπαικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων εμφανίζουν τα περισσότερα και πιο ισχυρά κρούσματα εποχικής γρίπης εφέτος.

Νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή υπέγραψε νέα εγκύκλιο για τους «Κανόνες υγιεινής για την πρόληψη μετάδοσης λοιμώξεων στους χώρους των βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών».

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγριεύει η γρίπη 45 οι νεκροί"

Νέα αναφορά στη Handelsblatt για «σχέδιο Σόιμπλε» στο συρτάρι

Αναφέρονται ως ενδεχόμενα νέα ελληνική χρηματοδότηση ή «κούρεμα»


Η γερμανική Handelsblatt επικαλείται γνώση πεντασέλιδου κειμένου «σεναρίων» για την Ελλάδα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο αναφέρονται ως ενδεχόμενα η πρόσθετη χρηματοδότηση ή το «κούρεμα».

Το υπουργείο, το οποίο απαντά σε επικρίσεις από την Linke, φέρεται να υπογραμμίζει ότι το εν λόγω κείμενο είναι «κείμενο εργασίας» και, ως εξέταση σεναρίων, δεν ενδείκνυται για άντληση συμπερασμάτων.

Σε δημοσίευμά της την Τετάρτη, η εφημερίδα αναφέρει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απάντησε σε αίτημα της Linke σχετικά με την Ελλάδα και, διά του γενικού γραμματέα του Στέφεν Κάμπετερ, «επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την ύπαρξη του εσωτερικού εγγράφου, που εξετάζει τα σενάρια επιπλέον χρηματοδότησης ή κουρέματος».

Η εφημερίδα αναφέρει πως το πεντασέλιδο κείμενο βρίσκεται στη διάθεσή της. Ο Κάμπετερ, γράφει η Handelsblatt, υπογράμμισε ότι πρόκεται για «έγγραφο εργασίας» για εσωτερική συζήτηση και εξαιτίας του χαρακτήρα του, το έγγραφο «δεν ενδείκνυται ακόμη για δημοσίευση ενδιάμεσων ή τμηματικών αποτελεσμάτων».

Το Βερολίνο βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία εξέτασης, τόνισε: «Η εσωτερική διαδικασία στην κυβέρνηση για λήψη αποφάσεων είναι ακόμη σε εξέλιξη», είπε ο Κάμπετερ.

Η αναπληρωτής αρχηγός της ΚΟ του αντιπολιτευόμενου Linke, Ζάρα Βάγκενκνεχτ, κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ότι «θέλει ξανά να συνεχίσει τα ψέματα στη δημοσιότητα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, προφανώς μέχρι και μετά τις ευρωεκλογές».

«Ο Σόιμπλε προφανώς ακόμη εξετάζει το ενδεχόμενο κουρέματος για την Ελλάδα» είπε η Βάγκενκνεχτ, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε τον γερμανικό προϋπολογισμό. «Η ελλάδα έχει χρεοκοπήσει» επανέλαβε η βουλευτής της Linke, λέγοντας πως «χωρίς φόρο περιουσίας στους Έλληνες ολιγάρχες, δεν γίνεται τίποτε».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αναφορά στη Handelsblatt για «σχέδιο Σόιμπλε» στο συρτάρι"

Στο 175,7% του ΑΕΠ το χρέος της Ελλάδας

Στα 321,47 δισ. ευρώ ή στο 175,7% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο τέλος του 2013.

Το σχέδιο Προϋπολογισμού 2014 προέβλεπε πως το χρέος στα τέλη του 2013 θα διαμορφωνόταν σε 325,90 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), το Δεκέμβριο του 2013 το χρέος της κεντρικής διοίκησης ανήλθε σε 321,47 δισ. έναντι 321,8 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013.

Από το δελτίο δημοσίου χρέους του ΟΔΔΗΧ προκύπτει πως το 71,5% του χρέους αφορά σε δάνεια κυμαινομένου επιτοκίου και το 28,5% σε δάνεια σταθερού επιτοκίου. Το 71,6% του χρέους (230,17 δισ. ευρώ) βρίσκεται στα χέρια του επισήμου τομέα.

Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου το Δεκέμβριο 2013 ανήλθαν σε 4,03 δισ. ευρώ, έναντι 7,5 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013. Οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου το Δεκέμβριο 2013 ανήλθαν σε 17,8 δισ. ευρώ, έναντι 18,6 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο 175,7% του ΑΕΠ το χρέος της Ελλάδας"

Σπανός: «Έωλες και αστήρικτες κατηγορίες»

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός που έχει συλληφθεί για λαθρεμπόριο, ξεκαθάρισε ότι οι κατηγορίες που... τον βαραίνουν δεν τον αγγίζουν και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Μέσω της εταιρείας «ΕΤΕΚΑ», ο Σπανός έστειλε το μήνυμά του για τις κατηγορίες περί λαθρεμπορίου που τον βαραίνουν, ξεκαθαρίζοντας ότι εμφανίστηκε στην Ασφάλεια αυτοβούλως προκειμένου να δείξει ότι δεν τον αγγίζουν. Παράλληλα, έκανε λόγο για εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές. Ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου περιμένει να μάθει αν την υπόθεση θα αναλάβει η εισαγγελία Πειραιά ή Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΤΕΚΑ

Ο κ. Γιώργος Σπανός, με την ιδιότητά του τόσο ως πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΕΚΑ ΑΕ», εταιρεία πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία συνεισφέρει τα μέγιστα στην Εθνική μας Οικονομία καταβάλλοντας για φόρους, τέλη και εισφορές κάθε χρόνο ποσά άνω των 300.000.00 ευρώ, απασχολεί δε προσωπικό άνω των 150 ατόμων, αλλά και με την ιδιότητά τουως Πρόεδρος της «ΠΑΕ ΑΠΣ Ατρόμητος Αθηνών 1923»δηλώνει με όλη τη δύναμη της ψυχής του και με κάθε ειλικρίνεια -προσόν το οποίο τον διακρίνει σε όλη τη ζωή του- ότι οι εναντίον του αποδιδόμενες κατηγορίες τυγχάνουν ΕΩΛΕΣ και ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ, ούτε καν τον αγγίζουν, ούτε βέβαια και την εταιρεία της οποίας προΐσταται, για αυτό το λόγο ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ και ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ στην αρμόδια Υπηρεσία Ασφαλείας.

Άλλωστε σε αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξει αβίαστα ο οποιοδήποτε μέσος συνετός άνθρωπος λάβει γνώση της όλης υπόθεσης.

Τονίζει δε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που θα έχει σαν συνέπεια να λάμψει η όλη ΑΛΗΘΕΙΑ με αποτέλεσμα να ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΕΥΚΟΣ, όπως είναι μέχρι σήμερα πράγμα που θα του επιτρέψει να συνεχίσει μαζί με τους εκατοντάδες εργαζόμενους του την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Στην προπόνηση ο Αγγελόπουλος

Στο μεταξύ, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Αγγελόπουλος, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός προς του παίκτες του Ατρομήτου στην προπόνηση της ομάδας

. Ο Αγγελόπουλος μίλησε με τους παίκτες, τους αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία προκειμένου να τους καθησυχάσει και τους τόνισε ότι σύντομα όλα θ έχουν τακτοποιηθεί.

gazzetta

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπανός: «Έωλες και αστήρικτες κατηγορίες»"

Νέα απάτη 2,5 εκατ. ευρώ με την ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ των εθελοντών πυροσβεστών

Νέα περίπτωση «αμαρτωλής» Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου η οργάνωση Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) κατάφερε να κερδίσει ποσό άνω των 2,5 εκατ. Ευρώ, αποσπώντας χορηγίες και συνδρομές κυρίως από οργανισμούς τοπικούς αυτοδιοίκησης.

Η εν λόγω ΜΚΟ παρουσιαζόταν σε δήμους, νομαρχίες και ΟΤΑ και έδινε, σύμφωνα με την αστυνομία, ψευδή εικόνα σχετικά με:

-το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να ιδρύει εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών

-τη λειτουργική ικανότητα των οχημάτων, πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, που η οργάνωση διέθετε στους Δήμους. Τα παραπάνω οχήματα είχαν παραχωρηθεί στο σωματείο με τη μορφή δωρεάς από χώρες της Ευρώπης και πρόκειται για παλαιά μεταχειρισμένα οχήματα. Μάλιστα, έχει γίνει δωρεάν οχήματος στη συγκεκριμένη οργάνωση και από τον Γερμανό Υπουργό Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δωρεάς οχήματος στην εν λόγω οργάνωση και από τον Γερμανό Υφυπουργό και εντεταλμένο σύμβουλο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα επίμαχα οχήματα δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν ταξινομηθεί και δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, δεν ήταν ασφαλισμένα και δεν έφεραν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας από το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η ΜΚΟ αποσπούσε μηνιαίες συνδρομές από τους δήμους, που κυμαινόταν από 2.000 έως 12.000 ευρώ, ενώ πήρε έμμεση χρηματοδότηση και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από μεγάλο τραπεζικό ίδρυμα της χώρας.

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση της αστυνομίας, το συγκεκριμένο σωματείο, που εμφανίζει ως επιχειρησιακή έδρα τα Ριζώματα Ημαθίας και ως έδρα του ΔΣ τη Θεσσαλονίκη, είχε συνολικά 51 σταθμούς σε όλη τη χώρα και σήμερα λειτουργεί τους 12.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εθελοντικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της, Ν. Σαχινίδη.

Οι τρεις, που δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, καθώς είναι σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση, κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ενεργητική δωροδοκία Μάλιστα, ένας εξ αυτών κατηγορείται για απόπειρα δωροδοκίας, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, προσπάθησε να δωροδοκήσει από αξιωματούχους του νομού Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων ένας δήμαρχος, ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος και ένας πρώην περιφερειακός σύμβουλος.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα απάτη 2,5 εκατ. ευρώ με την ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ των εθελοντών πυροσβεστών"

Παιδάκι από την Κρήτη δεν μπορεί να πάει στο εξωτερικό για μεταμόσχευση λόγω ΕΟΠΥΥ

Επικοινώνησε ο ίδιος ο Άδωνις με τον πατέρα του τρίχρονου στο Ηράκλειο

Δύο ημέρες μόνο μετά το "προσωρινό" σφράγισμα των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, και παρά τις διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο ότι... δεν δημιουργείται κανένα ουσιαστικό πρόβλημα για τους ασφσαλισμένους, η υπόθεση με ένα τρίχρονο αγοράκι από το Ηράκλειο που δεν μπορεί να μεταβεί στο εξωτερικό για μεταμόσχευση στα μάτια, δείχνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο, πόσο "τυφλό" είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και κυρίως όσοι έχουν κληθεί να το εξυγιάνουν.

Το τρίχρονο παιδάκι που πάσχει από σοβαρή ασθένεια στα μάτια, θα πρέπει να μεταβεί στις 6 Μαρτίου σε Νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη επέμβαση.

Όμως, μαζί με το "ανώδυνο" όπως υποστηρίζεται από το Υπουργείο Υγείας, κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, σταμάτησε και η λειτουργία των αρμόδιων Επιτροπών που εγκρίνουν τις δαπάνες για τα νοσήλεια που απαιτούνται για τέτοιες περιπτώσεις.

Έτσι η μεταφορά του παιδιού έχει "μπλοκάρει" προς το παρόν.

Αμέσως μετά την προβολή του θέματος ακολούθησε πλήθος επαφών και επικοινωνιών από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα και του υπουργείου υγείας.

Μάλιστα, με την οικογένεια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο ίδιος ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr o πατέρας του τρίχρονου παιδιού:

"Έχουμε μιλήσει προσωπικά με τον ίδιο τον Υπουργό. Μας πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης και μας είπε ότι θα τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα για να μην χάσει το φως το παιδάκι μου. Θα το στείλουν εσπευσμένα Λονδίνο. Μας είπαν να καταθέσουμε εμείς τα χαρτιά και να μην ανησυχούμε".

Το ότι υπάρχει πρόθεση και διάθεση να λυθεί το θέμα, είναι αναμφισβήτητο. Εξάλλου πρόκειται για ένα μικρό αγγελούδι.

Το θέμα είναι πώς θα ξεπεραστούν τα διαδικαστικά εμπόδια.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr o πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης: "Θα γνωρίζουμε σε 2-3 μέρες αν τελικά λυθεί το θέμα. Επικοινωνήσαμε με το γραφείου του προέδρου του ΕΟΠΥΥ και μας είπαν ότι θα βοηθήσουν. Υπάρχει θετική ανταπόκριση, το θέμα είναι να το δούμε στην πράξη. Οι υποσχέσεις είναι πολλές. Όμως πρέπει να διευθετηθούν πρώτα τα διαδικαστικά και εκεί παρουσιάζεται το πρόβλημα με τον ΕΟΠΥΥ. Η μεταμόσχευση είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαρτίου ωστόσο περιμένουμε και ένα χαρτί από το Λονδίνο, να μεταφραστεί και να επιβεβαιώνει και τυπικά την επέμβαση, για να κατατεθεί και αυτό το χαρτί."

Πρόθεση υπάρχει υπάρχει ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για να γίνει και πράξη.

Flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παιδάκι από την Κρήτη δεν μπορεί να πάει στο εξωτερικό για μεταμόσχευση λόγω ΕΟΠΥΥ"

Οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν με πάνω από 100 εκατ. ευρώ

Πλήθος μη κυβερνητικών οργανώσεων εμφανίζονται να έχουν λάβει πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον έλεγχο που είχαν κάνει ορκωτοί λογιστές την περίοδο 2000 - 2010 ειχαν δοθεί πάνω από 100 εκατ. ευρώ απ' τα κονδύλια του υπουργείου.

Τα «Νέα» δημοσιεύουν τη λίστα με τις κυριότερες ΜΚΟ, που χρηματοδοτήθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο, η οποία παρατίθεται παρακάτω:



Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν με πάνω από 100 εκατ. ευρώ"

Στα νοσοκομεία συρρέουν πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Ασφυκτικά φαινόμενα έχουν αρχίσει να παρατηρούνται στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αυξημένης προσέλευσης ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Η πολύμηνη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, το κλείσιμο των πολυιατρείων και το μειωμένο πλαφόν συνταγών στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, έχουν προκαλέσει την αυξημένη κίνηση στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κ. Δ. Βαρνάβα, ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους τεράστιες ουρές σε επείγοντα και τακτικά ιατρεία, με την κατάσταση να επιδεινώνεται από τη νοσηρότητα της εποχής. «Η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη», σημειώνει.

Το λιγότερο που μπορεί να περιμένουν για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων μπορεί να είναι 15 μέρες – 1 μήνα.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα νοσοκομεία συρρέουν πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ"

Σε διαθεσιμότητα άλλοι 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύει το Έθνος, η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αναφερόμενο σε στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκαλύπτει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου έχει υπολογιστεί ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος κινητικότητας εκ των οποίων:

- 1.500 υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για έναν μήνα, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

- 1.500 δημοτικοί υπάλληλοι που θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα έως και 8 μήνες και αναμένεται να τοποθετηθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε διαθεσιμότητα άλλοι 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι"

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός για λαθρεμπόριο καυσίμων

O πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Οπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της μεγάλης έρευνας που διενεργεί από την Τρίτη η ασφάλεια Αττικής, μέχρι στιγμής έγιναν 30 προσαγωγές και οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος και υπάλληλοι της εταιρείας, όπως επίσης και δύο υπάλληλοι υπουργείων.

Η ΕΤΕΚΑ ιδρύθηκε το 1983 και την ίδια χρονιά εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της ΕΛΒΥΝ στο Πέραμα. Σήμερα διαθέτει 270 πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα.

Ποιοι άλλοι εμπλέκονται στο κύκλωμα


Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμου φέρονται να εμπλέκονται ιδιοκτήτες πρατηρίων, παράγοντες εταιρειών διακίνησης πετρελαίου, ακόμη και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων.

Πού πραγματοποίησε έρευνες η ΕΛ.ΑΣ


Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει μέχρι τώρα σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη της Αττική έχει διακινήσει χιλιάδες τόνους πετρελαίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθένετες

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε λίγο πριν τις 10:00 και επίσημη επιβεβαίωση η οποία ανέφερε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία.Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα εκ των οποίων δύο κρατικοί υπάλληλοι».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ


Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως συνελήφθησαν δέκα πέντε (15) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα οποία εμπλέκονται επιπλέον σε ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας, κατά περίπτωση

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται τα τρία αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας ανώτερος υπάλληλος του ΥΠ.Ε.Κ.Α. και ένας υπάλληλος του Α΄ Τελωνείου Πειραιά.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών και δύο ακόμα άτομα, υπάλληλος και συνεργάτης της ίδιας εταιρείας.

Έχουν διαθέσει παράνομα στο εμπόριο την τελευταία διετία περίπου 4.500.000 λίτρα πετρέλαιο ναυτιλίας

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου (marine diesel), πέντε (5) βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ.

Αναζητούνται ακόμα εννιά άτομα - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γιώργος Σπανός για λαθρεμπόριο καυσίμων"

Δικαίωση 500 εργαζομένων της ΕΡΤ από την επιθεώρηση εργασίας

Για δικαίωση 500 εργαζομένων της ΕΡΤ από την Επιθεώρηση Εργασίας, κάνει λόγο ενημερωτικό δελτίο που έχουν στα χέρια τους.

Το ενημερωτικό κείμενο αναφέρει τα εξής:

"Στις 8/1/2014 και ώρα 12:00, ενώπιον του Επιθεωρητή Εργασίας Αγίας Παρασκευής κ. Ευάγγελου Θεοδώρα δικάστηκε προσφυγή 500 πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ κατά του διαχειριστή της υπό εκκαθάριση ΕΡΤ ΑΕ κ. Γκίκα Μάναλη. Κατά τη συζήτηση της προσφυγής, η δικηγόρος των εργαζομένων, γνώστη εργατολόγος κ. Κωνσταντίνα Φουντέα έθεσε το ζήτημα της παράνομης μη καταβολής των αποδοχών αδείας των εργαζομένων για τα έτη 2012-2013 μέχρι σήμερα προσαυξημένη κατά 100% και το ζήτημα της μη καταβολής των νομίμων οφειλομένων αποζημιώσεων απόλυσης από τον κ. Μάναλη στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η κ. Φουντέα τόνισε ότι η μη καταβολή έστω και μιας δόσης εντός του προβλεπομένου διμήνου καθιστά την καταγγελλομένη εργοδοτική πλευρά υπερήμερη και δημιουργεί ακυρότητα της απόλυσης. Ακόμα, σύμφωνα με την κ. Φουντέα μέχρι και την ημερομηνία της απόλυσής τους ουδέποτε τέθηκε ζήτημα ένταξης των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ στο ενιαίο μισθολόγιο.

Στην Έκθεσή του ο κ. Θεοδώρας έκρινε ότι ο κ. Μάναλης οφείλει να καταβάλει άμεσα τις αποδοχές στους εργαζομένους για τα έτη 2012-2013 και κάλεσε τους εργαζομένους να προσκομίσουν υπεύθυνες δηλώσεις που να αναφέρουν το ποσό που τους οφείλεται.

Περαιτέρω, επισημάνθηκε ότι οι προϋποθέσεις έγκυρης καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας προβλέπονται στο άρθρο 2 του νόμου 2556/1997 και ότι ο τρόπος καταβολής των οφειλόμενων δόσεων της αποζημίωσης ρυθμίζεται από το άρθρο 74 του νόμου 3863/2010. Από τον συνδυασμό των διατάξεων των ανωτέρω νόμων, προκύπτει ότι για να πραγματοποιηθεί νόμιμα η καταγγελία εργασιακής σχέσης, απαιτείται η καταβολή της οφειλόμενης αποζημίωσης στον εργαζόμενο, με τον τρόπο που περιγράφεται στον νόμο.

Εάν η οφειλομένη αποζημίωση υπερβαίνει τις αποδοχές δύο μηνών, ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει κατά την ημερομηνία της απόλυσης το τμήμα της αποζημίωσης το οποίο αντιστοιχεί στις αποδοχές δύο μηνών, το δε υπόλοιπο ποσό της οφειλομένης αποζημίωσης πρέπει να καταβάλλεται σε ισόποσες διμηνιαίες δόσεις. Αν ο εργοδότης καθυστερεί να αποδώσει μία από τις οφειλόμενες αυτές δόσεις εντός του προβλεπομένου διμήνου, τότε περιέχεται σε υπερημερία και η καταγγελία της εργασιακής σχέσης είναι άκυρη.

Η ακυρότητα που δημιουργείται σε αυτή την περίπτωση δεν θεραπεύεται με ενδεχόμενη μεταγενέστερη καταβολή του οφειλομένου ποσού και η υπερημερία του εργοδότη αίρεται μόνο με την εκ νέου πρόσληψη του εργαζομένου ή με δήλωσή του ότι δέχεται τις υπηρεσίες του υπό τους ίδιους όρους εργασίας.

Μάλιστα, η υποχρέωση του εργοδότη προς καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης δεν υποχωρεί αν εκείνος επικαλεστεί την κακή οικονομική του κατάσταση, η οποία είχε ως συνέπεια την διακοπή της εργασιακής σχέσης. Η εν λόγω Έκθεση του Επιθεωρητή, η οποία δικαιώνει πλήρως τους ισχυρισμούς της κ. Φουντέα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο της ουσίας.

Έτσι, δημιουργείται έντονο ενδιαφέρον ενόψει της εκκρεμούσας αγωγής των εργαζομένων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία πρόκειται να συζητηθεί εξ αναβολής από την 19-12-2013 στις 26-6-2014. Σημειώνεται δε, ότι παρά την παραπάνω Έκθεση «καταπέλτη» σε βάρος του κ. Μάναλη, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από τα νομίμως οφειλόμενα στους εργαζομένους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, συμπεραίνουμε ότι δυστυχώς σε μία περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης, κατά την οποία οι οικονομικές δυσκολίες έχουν αναγάγει σε υπέρτατο εθνικό στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων από το κράτος, πολλές φορές σε βάρος των νομίμων δικαιωμάτων των εργαζομένων, μόνο διακεκριμένοι νομικοί όπως η κ. Φουντέα με την επαγγελματική τους δράση μπορούν να αποκαταστήσουν την χαμένη αξιοπιστία των νόμων".
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαίωση 500 εργαζομένων της ΕΡΤ από την επιθεώρηση εργασίας"

Πάτρα:Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές - "Καταργήθηκαν" οι εξετάσεις γρήγορης ανίχνευσης του ιού της γρίπης

Μεσαίωνας σε ΠΠΝΠ και "Αγιος Ανδρέας" - Στέλνουν τα δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ

Την ώρα που η εξάπλωση του ιού της γρίπης Η1Ν1 παίρνει επιδημικές διαστάσεις, με τα θύματα να έχουν φτάσει τα 43 και 61 άτομα να νοσηλεύονται σε... Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας, η Αχαϊα, αλλά και κατ' επέκταση ευρύτερα η Δυτική Ελλάδα, παρουσιάζεται ανέτοιμη και ανυπεράσπιστη μπροστά στον ιό.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του πνευμονολόγου Σ. Παπαλεξάτου στο patrastimes.gr, στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, δηλαδή στο Γενικό Κρατικό «Αγιος Ανδρέας» αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, δεν μπορεί να γίνει –πλέον- η γρήγορη εξέταση ανίχνευση του ιού σε πιθανούς ασθενείς.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαλεξάτο, ενώ πριν από 3 χρόνια το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών διέθετε την απαραίτητη υποδομή ώστε με τη λήψη επιχρίσματος ή αίματος να μπορούν άμεσα –μέσα σε λίγα λεπτά- να βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα ώστε να ερευνάται αν κάποιος ασθενής έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 και κατόπιν να στέλνονται τα δείγματα στο Ινστιτούτο Παστέρ για περαιτέρω διερεύνηση, τώρα αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ετσι, όταν κάποιος ασθενής προσέρχεται με πιθανά συμπτώματα του ιού, στέλνουν τα δείγματα αίματος στο Ινστιτούτο Παστέρ και περιμένουν τα αποτελέσματα τα οποία δεν βγαίνουν ενωρίτερα από δύο ημέρες, με αποτέλεσμα να έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο οποίος μπορεί να έχει αποβεί ακόμα και μοιραίος για την ζωή του ασθενή.

Μάλιστα, για την ειδική εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ αναγκάζεται να πληρώσει τα έξοδα ο ίδιος ο ασθενής, καθώς αυτή δεν καλύπτεται.

Ο κ. Παπαλεξάτος συμβουλεύει όλους όσοι εκδηλώσουν συμπτώματα γρίπης, ακόμα και αν δεν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, με υψηλό πυρετό ο οποίος επιμένει πάνω από 38.5, να συμβουλεύονται άμεσα τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την ειδική φαρμακευτική αγωγή.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα:Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές - "Καταργήθηκαν" οι εξετάσεις γρήγορης ανίχνευσης του ιού της γρίπης"

Ερχεται φορολογικό νομοσχέδιο-σκούπα

Φορολογικό νομοσχέδιο-σκούπα προτίθεται να φέρει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών με το οποίο θα θεσμοθετήσει τις αλλαγές σε μια σειρά από ζητήματα όπως είναι η φορολόγηση των αγροτών, οι τελικές ρυθμίσεις για το φόρο υπεραξίας και η μείωση των εξοντωτικών προστίμων για τις φορολογικές παραβάσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το φορολογικό νομοσχέδιο σκούπα θα περιλαμβάνει:

- τις τελικές ρυθμίσεις για το φόρο υπεραξίας στα ακίνητα. Από το φόρο πρόκειται να απαλλαγούν ακίνητα τα οποία έχουν αποκτηθεί πριν από 25 ή 30 έτη και έχουν διακρατηθεί. Επίσης, το τελικό σχέδιο προβλέπει ότι η τιμή κτήσης του ακινήτου θα πληθωρίζεται, δηλαδή θα προσαυξάνεται κατά το συνολικό πληθωρισμό από το έτος κτήσης έως και το έτος πώλησης. Από τη διαφορά μεταξύ της πληθωρισμένης τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης θα αφαιρείται αφορολόγητο ποσό ύψους 25.000 ευρώ (εφόσον ο πωλητής δεν έχει πραγματοποιήσει άλλη μεταβίβαση την τελευταία 5ετία) και στο υπόλοιπο θα εφαρμόζεται ο συντελεστής του φόρου υπεραξίας 15%.

- τη μείωση των φορολογικών προστίμων. Οι τελευταία πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση του προστίμου που αφορά στην υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων από τα 1.000 ευρώ (για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία) και 2.500 (για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία) σε 400 και 800 ευρώ αντίστοιχα.

- τις βελτιώσεις στη φορολόγηση των αγροτών που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση. Οι αγρότες δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων και θα υποβάλουν μία ετήσια δήλωση ΦΠΑ στο τέλος του έτους. Για τα πέντε πρώτα χρόνια, οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται τρία χρόνια πριν την συνταξιοδότηση.Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος 27,5% αντί 55%.

- την αύξηση του ακατάσχετου ορίου για μισθούς και συντάξεις από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ.

- την επέκταση του συμψηφισμού ΦΠΑ σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Οι φορολογούμενοι που οφείλουν ΦΠΑ στο δημόσιο θα μπορούν να τον συμψηφίσουν με ΦΠΑ που τους οφείλουν φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Μέχρι σήμερα είναι εφικτός ο συμψηφισμός ΦΠΑ μόνο με φορείς του στενού δημόσιου τομέα.

- την αποσύνδεση της καταβολής του ελάχιστου ποσού των 10 ευρώ από την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ. Η δήλωση θα μπορεί να υποβληθεί χωρίς καμιά καταβολή ποσού και ο ΦΠΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε δυο μηνιαίες δόσεις.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται φορολογικό νομοσχέδιο-σκούπα "

Οικογενειακό γιατρό φέρνει το ΠΕΔΥ του Άδωνι στους ασφαλισμένους

''Σάρκα και οστά'' αναμένεται να πάρει το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) στις 18 Μαρτίου.Τι θα αλλάξει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

Στο ΠΕΔΥ στο οποίο θα εξυπηρετούνται περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι θα διαθέτει Κέντρα Υγείας τα οποία θα λειτουργούν με βάση το νομοσχέδιο 24ωρες το 24ωρο επί 7 ημέρες.

Κέντρα Υγείας τα οποία θα πραγματοποιούν και εφημερίες μαζί με τα νοσοκομεία έως ότου εκδοθούν οι αποφάσεις για το πώς θα λειτουργούν στο νέο σύστημα.

Οικογενειακός γιατρός

Θεσπίζεται ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού τον οποίο θα αποτελούν γενικοί γιατροί, παθολόγοι και παιδίατροι.

Κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να επιλέγει τον οικογενειακό του γιατρό τον οποίο μπορεί μόνο μία φορά να αλλάξει μέσα στη διάρκεια του χρόνου.

Οι οικογενειακοι γιατροί θα εξυπηρετούν τους ασθενείς στα ιατρεία τους ή και κατ’ οικον ενώ θα έχουν υποχρέωση να δημιουργήσουν ηλεκτρονικο φάκελο για τον καθένα.

Ωστόσο ο αριθμός των οικογενειακών γιατρών ανά περιοχή δεν ορίζεται μέσα στο νομοσχέδιο κάτι που θα πράξει ο υπουργός υγείας με απόφασή του μετά την ψήφιση του νόμου.

Ο οικογενειακός γιατρός θα παραπέμπει με παραπεμπτικό του τους ασφαλισμένους για περαιτέρω εξετάσεις ή για νοσηλεία όταν πρόκειται για προληπτικούς λόγους.

Η πρόσβαση σε εξειδικευμένους γιατρούς ισχύει κανονικά για όλους τους ασφαλισμένους σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Οικογενειακό γιατρό φέρνει το ΠΕΔΥ του Άδωνι στους ασφαλισμένους"

Ο ΟΑΕΔ ζητάει πίσω επιδότηση 2.500 ευρώ από Τρικαλινό... νεκρό

Πάνω που πιστεύαμε ότι κανείς δεν μπορεί να επιστρέψει από τον … Άγιο Πέτρο, έρχεται ο ΟΑΕΔ να μας διαψεύσει…

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr νεαρός Τρικαλινός έχασε την ζωή του, αλλά ο ΟΑΕΔ του …ζητάει να επιστρέψει στην ζωή και να πληρώσει οφειλή …2.500 ευρώ.


Ο νεαρός είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης για λειτουργία επιχείρησης την οποία έκλεισε λόγω ...θανάτου αλλά πριν συμπληρωθεί ο χρόνος της επιδότησης και ο ΟΑΕΔ του ζητά να επιστρέψει το προαναφερόμενο ποσό για παραβίαση των όρων της επιδότησης…

Η μητέρα του νεκρού, ενημέρωσε τον ΟΑΕΔ ότι ο γιός της δεν είναι εν ζωή αλλά η …γραφειοκρατία δεν καταλαβαίνει από τέτοια και ζητά από την μητέρα να καταβάλει την οφειλή, προφανώς για να κλείσουν οι οικονομικές εκκρεμότητες του γιού της και να στείλει το σχετικό έγγραφο ο ΟΑΕΔ στον …Άγιο Πέτρο…

Απορούμε γιατί ο ΟΑΕΔ δεν προχωρά τις διαδικασίες εκταφής του νεκρού που τόλμησε να πεθάνει πριν δώσει τα …2.500 ευρώ και να του επιβάλει τις ποινές και ταλαιπωρεί την δύσμοιρη μητέρα του νεκρού…

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΟΑΕΔ ζητάει πίσω επιδότηση 2.500 ευρώ από Τρικαλινό... νεκρό"

Σκάνδαλο ΜΚΟ: Οι έπαινοι που εκθέτουν Παπανδρέου και Σημίτη

Με μαγικό τρόπο κατάφερνε να υπερπηδά κάθε εμπόδιο του νόμου η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».


Από την έρευνα προέκυψε ότι μόνο για ένα από τα οκτώ προγράμματα αποναρκοθέτησης που ανέλαβε η ΜΚΟ υπάρχει έγγραφο υποβολής αίτησης για χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών. Το απίστευτο είναι ότι αγνοούνται και τα επίσημα έγγραφα των ελληνικών διπλωματικών αρχών που πιστοποιούν την ανάγκη πραγματοποίησης των έργων!

Τα… μαγικά, όμως, δεν σταματούν εδώ. Η οργάνωση κατάφερνε να ολοκληρώνει τις εργασίες αποναρκοθέτησης πριν από τις ημερομηνίες που όριζαν οι συμβάσεις που υπέγραφε με την ΥΔΑΣ, γεγονός που δείχνει -όπως λένε οι αρμόδιοι- το πόσο «στημένη» ήταν η όλη διαδικασία.

Αυτό συνέβη σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, ενώ σε έξι από τα οκτώ προγράμματα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία εκταμίευσης των χρημάτων που προβλεπόταν.

Οι αδιαφανείς διαδικασίες μπορούσαν να γίνουν ορατές μέσα από μια σειρά συμβάσεων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της σύμβασης που υπογράφηκε τον Μάιο του 2003 και αφορούσε τη χρηματοδότηση ύψους 1,660.619 ευρώ. Η πρώτη δόση (830.310 ευρώ) εκταμιεύτηκε τον Ιούλιο του 2003. Για να δοθεί και η δεύτερη πρέπει να διαπιστωθεί με έκθεση προόδου ότι έγιναν πράγματι οι εργασίες. Κι όμως, ως εκ θαύματος, στις 31 Οκτωβρίου του ίδιου έτους δόθηκαν τα υπόλοιπα 830.310 ευρώ, χωρίς κανείς να εξακριβώσει εάν το έργο τελέστηκε ή όχι!

Έκθετος ο Παπανδρέου: Το 2003 εξήρε το έργο της στη Βουλή!

Εντύπωση προκαλεί, την ίδια ώρα, το γεγονός πως ο Γιώργος Παπανδρέου εξήρε το έργο της συγκεκριμένης ΜΚΟ το 2003 στη Βουλή ως υπουργός Εξωτερικών.

Σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη είχε ζητήσει να μάθει αν η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» χρηματοδοτείται ως μη κυβερνητική οργάνωση από το υπουργείο Εξωτερικών και με τι ποσό.

«Σε ό,τι αφορά το ΜΚΟ, είναι ελληνικό και λειτουργεί υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Κέντρου Αποναρκοθέτησης του ΟΗΕ με απόλυτη διαφάνεια στο έργο του. Εχει κάνει τρία έργα: α) Βοσνία - Ερζεγοβίνη 1,6 εκατομμύρια ευρώ, β) Λίβανος (2 έργα) 1,7 εκατομμύρια ευρώ και γ) Νότιο Ιράκ 1 εκατομμύριο ευρώ. Εχει βραβευθεί από την κυβέρνηση του Λιβάνου για τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει. Βεβαίως, όλα αυτά τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας. Εχουμε και την ετήσια τακτική έκθεση για όλες τις δραστηριότητες. Αν υπάρχουν καταγγελίες, καλό είναι να τις γνωρίζουμε. Απ' ό,τι ξέρω αυτός ο οργανισμός έχει μία σημαντική δραστηριότητα» είχε απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Το «άγνωστο» non paper στον Σημίτη

«Το σύστημα χρηματοδότησης των ΜΚΟ ήταν διάτρητο, αν και είχαμε να κάνουμε με τη χορήγηση τεράστιων ποσών. Μιλάμε για μία περίοδο κατά την οποία ο Ρόντος ήταν ο απόλυτος άρχων του υπουργείου. Κατά κάποιον τρόπο, ο υφυπουργός απλά υπέγραφε ό,τι του ζητούσε να υπογράψει ο Ρόντος» αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχου του ΥΠΕΞ κατά την περίοδο 1999-2004.

Το 2001, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Ζαφειρόπουλος είχε στείλει non paper στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με το οποίο τον ενημέρωνε αναλυτικά για τις αλλαγές που προτείνονταν προκειμένου να μπουν αυστηροί κανόνες στη διαδικασία έγκρισης των χρηματοδοτήσεων.

«Τα πράγματα είχαν φθάσει σε οριακό σημείο. Ο Κώστας Σημίτης είχε να επιλέξει ανάμεσα στην πρόταση Ζαφειρόπουλου και στα όσα υποστήριζε ο Παπανδρέου, ο οποίος στήριζε ουσιαστικά τον Ρόντο» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Όταν ο κ. Ζαφειρόπουλος αντιλήφθηκε ότι το non paper που έστειλε δεν απέδωσε, αποφάσισε να παραιτηθεί…
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, Έθνος

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο ΜΚΟ: Οι έπαινοι που εκθέτουν Παπανδρέου και Σημίτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news