facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η Χαλυβουργική κλείνει, η κυβέρνηση ανησυχεί

«Ελπίζουμε να ταρακουνηθεί η Τρόικα», λένε στο Υπουργείο Ανάπτυξης


«Η εξέλιξη αυτή ελπίζω να ταρακουνήσει τα στελέχη της τρόικας» ήταν το σχόλιο ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Ανάπτυξης στην είδηση πως η Χαλυβουργική ΑΕ αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού παραγωγής, δηλαδή 200 άτομα, από την ερχόμενη Δευτέρα, έως το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Σκάι, το ανώτατο στέλεχος του ΥΠΑΝ σημείωσε ότι η πρόταση της ελληνικής πλευράς να μειωθούν τα τιμολόγια ενέργειας της βιομηχανίας απορρίφθηκαν, καθότι θεωρήθηκε έμμεση κρατική ενίσχυση.

Ανέφερε τέλος ότι το επείγον θέμα της Χαλυβουργικής θα εξεταστεί άμεσα, από την διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία.

Όσον αφορά το θέμα της τιμής του φυσικού αερίου, η κυβερνητική πηγή σημείωσε πως διαπραγματεύσεις με τη ρωσική Gazprom συνεχίζονται, αλλά παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει να μειώσει η ΔΕΠΑ τις τιμές του καυσίμου, περιορίζοντας τα περιθώρια της.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που μετά το πέρας των έξι εβδομάδων, υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού απο την πλευρά της κυβέρνησης, η επιχείρηση, θα επανεξετάσει σοβαρά το θέμα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του υπουργείο Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί οτι μετά τον θάνατο του Παναγιώτη Αγγελόπουλου όταν μοιράστηκε η περιουσίά του η Χαλιβουργική πέρασε εξ ολοκλήρου στον έλεγχο του ενός από τους γιούς του Κωνσταντίνου, αφού ο άλλος γιος του Θόδωρος, προτίμησε άλλα περιουσιακά στοιχεία.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Χαλυβουργική κλείνει, η κυβέρνηση ανησυχεί"

Κλείνουν όλες τι μονάδες ΕΟΠΥΥ, με εξώδικα απαντάνε οι γιατροί

Κλείνουν και σφραγίζουν όλες τις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ για ένα μήνα , με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού όπως προβλέπει ο νόμος για την μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ για την μετάβαση στον νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν ως παράνομη την ενέργειας του προέδρου ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού να προβεί επειγόντως την Παρασκευή και Δευτέρα σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία σφράγιση & κλείσιμο όλων των Μονάδων με βάση το υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε στους Διευθυντές την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε πέραν της επίδοσης εξωδίκου προς τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, να επισημάνει ταυτόχρονα στους τυχόν συμμετέχοντες διευθυντές σε τέτοιες έκνομες διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής υλικού, ότι πέραν όλων των άλλων, θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας έναντι των αρμοδίων αρχών.

ygria360
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν όλες τι μονάδες ΕΟΠΥΥ, με εξώδικα απαντάνε οι γιατροί"

Ρέθυμνο: Έδωσαν ποντικοφάρμακο αντί σκιαγραφικό σε ασθενή

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τον 60χρονο ασθενή στον οποίο χορηγήθηκε άγνωστη, μέχρι εχθές, ουσία αντί για σκιαγραφικό για μια αξονική εξέταση ρουτίνας, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όπως προέκυψε η ουσία που του χορηγήθηκε ήταν ποντικοφάρμακο!!!

Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από δείγμα του υγρού που βρέθηκε στο μπουκάλι του σκιαγραφικού, και για τα οποία ενημερώθηκε την Πέμπτη η διοίκηση του Ιδρύματος και η Εισαγγελία.

Για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση ενημερώθηκε και ο διοικητής της ΔΥΠΕ κ. Αντώνης Γρηγοράκης ενώ στις έρευνες για την εξιχνίαση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες το υγρό που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, χορηγήθηκε στον ασθενή, μπαίνει πλέον και η αστυνομία.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου κ. Μ. Πετράκης, την Πέμπτη ενημερώθηκε εγγράφως το τμήμα Ασφαλείας Ρεθύμνου, και ήδη σχηματίζεται δικογραφία ενώ ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Τις επόμενες ημέρες θα κληθούν για κατάθεση μάρτυρες, από τον παθόντα μέχρι τον ίδιο τον διοικητή του Νοσοκομείου, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο ασθενής, θα ζητήσει τη δίωξη κάποιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι αρχές πίστευαν ότι η ουσία που είχε χορηγηθεί στον ασθενή, ήταν κάποιας μορφής αντισηπτικό που χρησιμοποιείται ευρέως στο Νοσοκομείο, και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έπεσαν σαν "βόμβα" στρέφοντας τις έρευνες ακόμα και στον ενδεχόμενο να υπήρξε δόλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος, τον περασμένο μήνα, πήγε στο νοσοκομείο για μια αξονική ρουτίνας προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της ασθένειάς του.

Όμως, όταν του δόθηκε το ειδικό σκιαγραφικό σκεύασμα, ένοιωσε ένα κάψιμο και το ανέφερε αμέσως.

Ευτυχώς υπήρξε άμεση ανταπόκριση των γιατρών, και μόλις διαπιστώθηκε απο τα υπολλείμματα του σκευάσματος πως επρόκειτο για άλλη ουσία, του έγιναν οι αναγκαίες εξετάσεις και εισήχθη στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία του και άμεσα διετάχθη ΕΔΕ.

Διπλές ευθύνες για το ποντικοφάρμακο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Και ποινικές και διοικητικές ευθύνες θα αναζητηθούν για το απίστευτο περιστατικό χορήγησης σε ασθενή ποντικοφαρμάκου αντί σκιαγραφικού που αποκαλύφθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου!

Η περίπτωση που από γκάφα ολκής μετατράπηκε μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, σε τραγικό λάθος που δεν αφήνει περιθώρια δικαιολογιών, έχει προκαλέσει θυμό στην κοινή γνώμη.

Αυτή τη στιγμή εξετάζονται από τις αρχές όλα τα ενδεχόμενα.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης η έρευνα θα κατευθυνθεί σε δυο επίπεδα, τόσο στο ποινικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν:

"Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Ξυπολυτάς και έχω ενημερώσει το Υπουργείο. Το θέμα έχουν αναλάβει οι εισαγγελικές αρχές, η Ασφάλεια Ρεθύμνου και περιμένουμε το αποτέλεσμα. Οι έρευνες κινούνται προς πάσα κατεύθυνση. Κοιτάζουμε την περίπτωση του λάθους, της δολιοφθοράς και καθε άλλο ενδεχόμενο. Την ίδια στιγμή έχω συνεννοηθεί με τον κ. Ξυπολυτά και θα κάνουμε τις ίδιες έρευνες και στο διοικητικό κομμάτι για να δώσουμε απάντηση στα ερωτήματα. Αναμένουμε βέβαια και τα αποτελέσματα της ανάκρισης που διεξάγεται αυτήν την στιγμή. Το ένα σκέλος των ερευνών αφορά το ποινικό κομμάτι το οποίο έχουν αναλάβει η Εισαγγελία και οι διωκτικές αρχές του Νομού Ρεθύμνης και το άλλο κομμάτι αφορά εμάς το διοικητικό, για το οποίο κάνουμε εμείς τις αρμόδιες διαδικασίες και έρευνες".

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Έδωσαν ποντικοφάρμακο αντί σκιαγραφικό σε ασθενή"

Γιατί από τέλος Μαρτίου τα κλεμμένα κινητά θα είναι άχρηστα

Να «φρενάρει» τις κλοπές των κινητών τηλεφώνων επιχειρεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με τον νέο κανονισμό λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που θα τεθεί σε εφαρμογή από το τέλος του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν πλέον την υποχρέωση να διαθέτουν λίστες με τους διεθνείς κωδικούς IMEI των κλεμμένων κινητών των συνδρομητών τους και να πραγματοποιούν φραγή από το δίκτυό τους ώστε να το καταστήσουν άχρηστο στην «μαύρη αγορά» καθώς αυτό δεν θα μπορεί να ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM.

Παράλληλα, ο κανονισμός θωρακίζει τους καταναλωτές από τις «κρυφές χρεώσεις» των εταιριών, αφού δίνει τη δυνατότητα να διακόπτουν αυτόματα τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν οι πάροχοι σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι οι χρεώσεις είναι υψηλότερες από τις προκαθορισμένες.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί από τέλος Μαρτίου τα κλεμμένα κινητά θα είναι άχρηστα"

Στη γραμμή Στουρνάρα ο "ΣΥΡΙΖΑίος" Σταθάκης: Λίγοι οι φόροι στους Έλληνες!

Νέα βόμβα έσκασε στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά από το βουλευτή του κόμματος Γιώργο Σταθάκη. Σύμφωνα με "Το Βήμα" ο κ. Σταθάκης, σε χθεσινή εκδήλωση στην οποία παρέστη, έκανε λόγο για χαμηλή φορολόγηση των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν συζήτησης με τίτλο «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση», εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζει η χώρα όσον αφορά στα έσοδα από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ένωσης.

Τόνισε δε πως «τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στα 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα»,για να καταλήξει αναφορικά με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ πως «το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές».

Στη φιλοσοφία Στουρνάρα

Στην ουσία της, η τοποθέτηση Σταθάκη αποτελεί ένα copy - paste της άποψης που είχε εκφράσει λίγο καιρό πριν ο Γιάννης Στουρνάρας, ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν έχει υψηλή φορολόγηση.

Για αυτή του την δήλωση ο υπουργός Οικονομικών είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και από τους ίδιους τους υφυπουργούς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και η θέση της τρόικας είναι πιο ανθρώπινη και "αριστερή" από αυτή των κκ. Σταθάκη και Στουρνάρα, τη στιγμή που από την πλευρά της έχει παραδεχθεί πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξανλτηθεί. Μάλιστα, πρόκειται για μία θέση που σε γενικές γραμμές έχουν αποδεχθεί σύσσωμα τα ελληνικά κόμματα.

Η ειρωνεία Σταθάκη για τον Τσίπρα με αφορμή το επαχθές χρέος

Επίσης, κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο Γιώργος Σταθάκης φρόντισε να διαφοροποιηθεί ξανά από το κόμμα του όσον αφορά στο επαχθές χρέος και την διαγραφή του. Ο ίδιος επανέλαβε ότι το τοποθετεί μόλις στο 5% του συνόλου του χρέους, μία τοποθέτηση που είχε προκαλέσει την έκρηξη της Αριστερής Πλατφόρμας πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε χαμογελώντας τις απόψεις του για το χρέος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μιλήσω για το χρέος πριν να έρθει ο Τσίπρας».

Εν αναμονή αντιδράσεων

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες αιρετικές δηλώσεις Σταθάκη αναδεικνύουν εκ νέου την διπλή γραμμή που υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το θολό τοπίο που επικρατεί στο οικονομικό πλάνο του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σίγουρα αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο.

zoomnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη γραμμή Στουρνάρα ο "ΣΥΡΙΖΑίος" Σταθάκης: Λίγοι οι φόροι στους Έλληνες!"

Ελεύθεροι να φύγουν από την Ελλάδα προς την ΕΕ πλέον οι μετανάστες

Διέξοδο προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δίνει σε χιλιάδες μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα το νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών στην Βουλή.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, στην Ολομέλεια «με τον κώδικα μεταναστευτικής πολιτικής ενοποιείται όλη η νομοθεσία στην Ελλάδα και αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι βοηθά και τη ιθαγένεια».
Και πρόσθεσε: «Δίνουμε δηλαδή αυτή την άδεια του επί μακρόν διαμένοντος, που λέει ότι, όσοι τα τελευταία χρόνια ήταν στην Ελλάδα, μπορούν να μεταναστεύσουν στην ΕΕ. Δηλαδή, απεγκλωβίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι κάποιοι στιγμή ήρθαν εδώ και είχαν μόνο χαρτιά για την Ελλάδα, να μετακινούνται στην ΕΕ. Η ανεργία στην Ελλάδα είναι στα ύψη. Αυτοί οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν εδώ και δεν μπορούν να φύγουν».

Σημείωσε, δε, ότι «με το νέο κώδικα δίνουμε την ευκαιρία να πάνε να βρουν εργασία στην ΕΕ και απεγκλωβίζουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό από αυτούς τους συμπολίτες μας».

Πέραν αυτού, είπε ότι μια άλλη ρύθμιση του κώδικα είναι η «χορήγηση βίζας από την αρχή επί μακρόν διαμένοντος στα παιδιά που έχουν γεννηθεί από μετανάστες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τους δίνεται η ευκαιρία στα 18 τους χρόνια να αποφασίσουν αν θέλουν να πάρουν ιθαγένεια ή όχι».

Ο Μεταναστευτικός Κώδικας μειώνει τη γραφειοκρατία και προβλέπει ότι τα απαιτούμενα ένσημα μειώνονται στα 50 ετησίως από 150 που είναι σήμερα, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα είναι 473.424, κατέχουν δηλαδή, άδεια σε ισχύ.

Από αυτούς, οι 232.000 είναι στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και με τον Μεταναστευτικό Κώδικα αναμένεται να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για περίπου 33.000 ακόμη μετανάστες από το σύνολο των 65.000 που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Τα στοιχεία δόθηκαν και οι αναφορές στον Μεταναστευτικό Κώδικα έγιναν κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος έσπευσε να επισημάνει πως «τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει διαμορφωθεί μια πολιτική απομάκρυνσης και αποθάρρυνσης σε σχέση με τους μετανάστες υπηκόους τρίτων χωρών, ακόμη και για όσους έχουν νόμιμα χαρτιά και τις προϋποθέσεις να μένουν στην Ελλάδα».

«Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη εκκρεμεί ο νόμος για την ιθαγένεια» είπε ο κ. Βούτσης επικαλούμενος την παραδοχή του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ότι έχει παραδώσει στην κυβέρνηση εδώ και περίπου έναν χρόνο το σχέδιο νόμου. Ειδικά για το ζήτημα της συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διατύπωσε την άποψη ότι ο περιορισμός θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο.

«Για την ψηφοφορία στις αυτοδιοικητικές εκλογές των 10.800 συνανθρώπων μας και συμπολιτών μας, επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν νόμιμα δικαιώματα, πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίσουν. Θα προσπαθήσουμε ειλικρινά να μειώσουμε στο ελάχιστο αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, σεβόμενοι βέβαια την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι να φύγουν από την Ελλάδα προς την ΕΕ πλέον οι μετανάστες"

Εισαγγελική παρέμβαση για να μην προβληθούν οι «Πρωταγωνιστές»

Εισαγγελέας παρενέβη προκειμένου να μη μεταδοθεί η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, «Πρωταγωνιστές» την επόμενη Τρίτη, εκπομπή με θέμα το τραγικό ναυάγιο των προσφύγων στο Φαρμακονήσι.

Πρωτοδίκης από την Κω εξέδωσε εντολή και ζητά την απαγόρευση της μετάδοσης της εκπομπής, καθώς θα παρεμποδίσει τη δικαστική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέσα από το δελτίο του Μega, έγινε γνωστό πως η ανακρίτρια της Κω, Σταμολέκα, ζήτησε με έγγραφο από το κανάλι να σταματήσει το τρέιλερ και να μη μεταδοθεί η εκπομπή ''Πρωταγωνιστές'' του Σταύρου Θεοδωράκη, με θέμα την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Η ανακρίτρια αναφέρει πως η εκπομπή θα δημιουργήσει πρόβλημα στις ανακρίσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, ανέφερε ότι στην εκπομπή εμφανίζονται και καταθέτουν σημαντικές πληροφορίες πρόσωπα που έζησαν από κοντά την τραγωδία, όπως ένας δύτης που βούτηξε στο ναυάγιο.

«Η πρωτοδίκης πάει ένα βήμα παραπάνω, απαγορεύοντας μας γενικά να ασχοληθούμε με την υπόθεση. Αυτή την υπόθεση, την ξεκινήσαμε πριν από 10 μέρες όταν μάθαμε αυτό που έγινε στο Φαρμακονήσι. Έχω μιλήσει με τους ανθρώπους όπου ζήσανε αυτή την τραγωδία και με ανθρώπους του λιμενικού. Πήραμε άδεια για να κάνουμε αυτή την εκπομπή από λιμενικές και στρατιωτικές αρχές. Κάναμε την ερευνά μας και μιλήσαμε με τους ανθρώπους που εντοπίσανε το ναυάγιο, τον δύτη που βούτηξε και είδε το ναυάγιο και τα σώματα των μεταναστών. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι κάνεις μπορεί να μπει εμπόδιο. Βέβαια, κάποιοι μάρτυρες μας είπαν πως η κ. πρωτοδίκης τους συνέστησε να μην μιλήσουν στους δημοσιογράφους», είπε ο δημοσιογράφος στο δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού.

Ωστόσο, παρά την παρέμβαση του δικαστικού λειτουργού, το Mega ανακοίνωσε ότι η εκπομπή θα προβληθεί κανονικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για να μην προβληθούν οι «Πρωταγωνιστές»"

Έρχεται φοροκαταιγίδα και στις προκαταβολές μισθού για τους εργαζόμενους

Φόρος εισοδήματος θα επιβάλλεται και στις προκαταβολές άνω των τριών μηνών που θα λαμβάνουν οι μισθωτοί από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται. Μάλιστα το εισόδημα θα είναι ο τόκος που προκύπτει από την εφαρμογή του σχετικού επιτοκίου που ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος για την αντίστοιχη κατηγορία δανείου!

Το υπουργείο Οικονομικών σε εφαρμογή διάταξης του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που αφορά στη φορολόγηση των παροχών σε είδος προχώρησε στην έκδοση σχετικής απόφασης για τον τρόπο υπολογισμού του επιτοκίου στις περιπτώσεις δανείων που… χορηγούν οι επιχειρήσεις προς τους εργαζομένους τους. Μάλιστα, όπως ορίζεται στο νόμο η προκαταβολή άνω των τριών μηνιάτικων θεωρείται… δάνειο και ο σχετικός τόκος που γλιτώνει ο φορολογούμενος θεωρείται εισόδημα και φορολογείται!

Ειδικότερα η απόφαση ορίζει τα εξής:

1. Ως μέσο επιτόκιο αγοράς λαμβάνεται το επιτόκιο των τραπεζικών δανείων σε ευρώ, προς ιδιώτες, με τη μεθοδολογία που ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας ανά μήνα, ανά κατηγορία και ανά υποκατηγορία δανείου.

Αναλυτικότερα, προκειμένου για συμβάσεις καταναλωτικών, στεγαστικών, ανοιχτών δανείων και υπεραναλήψεων από τρεχούμενους λογαριασμούς λαμβάνεται το επιτόκιο της αντίστοιχης κατηγορίας και υποκατηγορίας δανείου όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας, για τον μήνα κατά τον οποίο ελήφθη η παροχή.

Για συμβάσεις λοιπών δανείων, λαμβάνεται το επιτόκιο κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για τα καταναλωτικά δάνεια.

Αν σε κάποια από τις υποκατηγορίες δανείων δεν ορίζεται επιτόκιο για τον μήνα που ελήφθη η παροχή, λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των επιτοκίων της αντίστοιχης κατηγορίας δανείου για τον ίδιο μήνα.

Σε περίπτωση προκαταβολής μισθού άνω των τριών μηνών, ως επιτόκιο λαμβάνεται το χαμηλότερο από τα επιτόκια κάθε κατηγορίας δανείου από αυτές που περιγράφονται παραπάνω, όπως ισχύουν κατά το μήνα χορήγησης της προκαταβολής.

Σε περίπτωση που στη σύμβαση δανείου δεν αναγράφεται συγκεκριμένος σκοπός, ως επιτόκιο λαμβάνεται το επιτόκιο που ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδας για τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς για τον μήνα κατά τον οποίο ελήφθη η παροχή.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω ισχύουν από την 1-1-2014.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται φοροκαταιγίδα και στις προκαταβολές μισθού για τους εργαζόμενους"

Εκθεση της ΕΛ.ΑΣ: Το 2013 η χώρα γέμισε με όπλα, πλαστά ευρώ και ζητιάνους

Μπορεί το 2013 να καταγράφηκε μείωση της «βαριάς εκληματικότητας» δηλαδή των κάθε είδους κλοπών και των ανθρωποκτονιών, ωστόσο, την περασμένη χρονιά φαίνεται ότι «άνθισαν» υποθέσεις που σχετίζονται με την οικονομική κρίση όπως τα πλαστά χαρτονομίσματα, το λαθρεμπόριο αλλά και η επαιτεία. Επίσης μέσα στο 2013 κατεγράφη εκρηκτική αύξηση των παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα αλλά και σεξουαλικές εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία το 2013 υπήρξε μείωση, σε σχέση με το 2012, στους εξής δείκτες εγκληματικότητας:

Ανθρωποκτονίες: -11,9%,

ληστείες: -17,9%,

κλοπές - διαρρήξεις: -15,2%

κλοπές τροχοφόρων: -7,6%

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης, η μείωση στη «βαριά» εγκληματικότητα οφείλεται «στη μείωση του χρόνου επιχειρησιακής ανταπόκρισης και στην αναβάθμιση της εμφανούς αστυνόμευσης».«Αυξήθηκαν οι περιπολίες των ομάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ και οι πεζές περιπολίες των αστυνομικών, γεγονός που λειτούργησε αποτρεπτικά στην εκδήλωση εγκληματικών ενεργειών», πρόσθεσε, επίσης, ο κ. Παρθένης και κατέληξε: «Παράλληλα εστιάσαμε στην πρόληψη και πετύχαμε να μειωθεί η εκγκληματικότητα».

Οσον αφορά συγκεκριμένα στην Αττική, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα οι δείκτες εγκληματικότητας μειώθηκαν ως εξής:

ληστείες: -17,4%

κλοπές - διαρρήξεις: -17,1%

κλοπές τροχοφόρων: -8,7%.

Επίσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. μείωση κατεγράφη το 2013 και στις εξής υποθέσεις:

Αρχαιοκαπηλεία: -29,8%,

εκβίασης: -16,7%

πλαστογραφίες: -14,8%.

Παραβάσεις της πνευματικής ιδιοκτησίας: -27,6% (544 από 752)

απάτες: -9,7%

Υποθέσεις ναρκωτικών: -1,3%

Χώρα επαιτών, όπλων και πλαστών ευρώ το 2013 η Ελλάδα

Στον αντίποδα αύξηση καταγράφηκε σε υποθέσεις που τα αίτια για τα οποία «άνθισαν» ιδιαίτερα μπορεί να έχουν σχέση και με την οικονομική κρίση, όπως οι υποθέσεις επαιτείας και των πλαστών ευρώ.

Συγκεκριμένα την περασμένη χρονιά καταγράφηκε αύξηση στις εξής υποθέσεις:

επαιτείας: + 142% (2.324 από 961)

λαθρεμπορίου +64,8% (1.365 από 828)

παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα +57,7% (7.223 από 4.580)

κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων +25,3% (5.796 από 4.624)

σεξουαλικής εκμετάλλευσης +11% (665 από 599)

Το 2013 συνελήφθησαν 135.195 άτομα

Οσον αφορά στις συλλήψεις, το 2013 συνελήφθησαν 135.195 περίπου άτομα για διάφορα αδικήματα και από αυτά τα 13.143 για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, Τραπεζών κ.λπ.

Μειώθηκαν οι θάνατοι από τροχαία

Μείωση παρατηρείται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, και στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, αφού το 2013, καταγράφηκαν 115 λιγότεροι θάνατοι από τροχαία και 100 λιγότερα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, σε σχέση με το 2012.

Συνελήφθησαν 43.002 λαθρομετανάστες το 2013

Σημαντική μείωση καταγράφεται, επίσης, στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ειδικά από την περιοχή του Έβρου, ενώ πέρυσι συνελήφθησαν συνολικά 43.002 άτομα για παράνομη είσοδο η διαμονή στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξε μείωση σε ποσοστό 96,3% στις συλλήψεις παράνομων μεταναστών από τα Ελληνο-Τουρκικά σύνορα στον Έβρο, αφού συνελήφθησαν 1.109 άτομα, έναντι 30.433 το 2012.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκθεση της ΕΛ.ΑΣ: Το 2013 η χώρα γέμισε με όπλα, πλαστά ευρώ και ζητιάνους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news