facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Με 152 «ναι» και 115 «όχι» ψηφίστηκε η κινητικότητα στον ΕΟΠΥΥ

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια και στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Νωρίτερα σε ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν τα άρθρα 16 και 17, που αφορούν την κινητικότητα των γιατρών και των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.



Σε σύνολο 267 βουλευτών που ψήφισαν οι 152 είπαν «ναι» και οι 115 «όχι».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δεν προσήλθε να ψηφίσει, παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι τα άρθρα για την κινητικότητα των γιατρών και των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ υπερψήφισαν, εκτός από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Α. Λοβέρδος και Χ. Αηδόνης. Ολοι άλλωστε θυμούνται ότι ο κ. Α. Λοβέρδς ήταν ο “αρχιτέκτονας” του ΕΟΠΥΥ πριν δύο χρόνια ακριβώς.

Το πρωί της Τετάρτης οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής, θα καταλήξουν στις οριστικές αποφάσεις για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν μετά την έναρξη της κινητικότητας.

onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 152 «ναι» και 115 «όχι» ψηφίστηκε η κινητικότητα στον ΕΟΠΥΥ"

ΙΣΑ:Η καλύτερη πολιτική που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι η υποβολή παραίτησής σας

Η πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας αποδεικνύει καθημερινά την ανικανότητά του να διαχειριστεί το κεφάλαιο της παροχής υπηρεσιών υγείας και να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία.

Χωρίς κανένα όραμα, ούτε καν απτό σχεδιασμό, έστω εξ αντιγραφής από τα αντίστοιχα ισχύοντα στην Ευρώπη, το Υπουργείο διαλύει το σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας. Ξεφυτρώνουν διατάξεις χωρίς καμία συνοχή. Ξεκίνησαν με τη δραστική ουσία και τώρα προχώρησαν αφενός στην οριζόντια και πρόχειρη θέσπιση «πλαφόν» στη συνταγογράφηση, αλλά και στην εκβιαστικά επιβληθείσα υποχρέωση στους ίδιους τους γιατρούς να πληρώσουν ιδιωτικές εταιρείες να τους ελέγξουν, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τάχθηκε και τάσσεται υπέρ του ορθολογισμού των δαπανών της υγείας και του ελέγχου των. Έχουμε ταχθεί υπέρ της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και της θέσπισης θεραπευτικών πρωτοκόλλων

. Πρέπει να μπει τάξη στο σύστημα, αλλά μόνο πάνω σε υγιείς βάσεις, μετά από προηγούμενη θέσπιση θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Και τούτο, με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών και την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος. Διαλύσατε τις δομές του ΕΟΠΥΥ, δεν επιτρέπετε σε κανένα νέο ιατρό να συμβληθεί, δεν καταβάλλετε τα δεδουλευμένα και απαγορεύετε τη συνταγογράφηση πάνω από ένα όριο, ξεχνώντας ότι η άσκηση της ιατρικής συνδέεται με τη διαχείριση ασθενών και όχι μόνο πόρων.

Με την προχειρότητά σας, Κύριοι, αποστερήσατε τους ασθενείς από το δικαίωμα πρόσβασης στο αναγκαίο φάρμακο, και οδηγήσατε το σύνολο του ιατρικού σώματος σε απόγνωση. Οι ασθενείς «τρέχουν» από γιατρό σε γιατρό για τα φάρμακά τους και οι γιατροί αδυνατούν να ασκήσουν την ιατρική.

Κύριοι είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την υγεία και τη ζωή των ασθενών υπό τις παρούσες συνθήκες που πρόχειρα δημιουργήσατε.

Αν μέχρι την επόμενη Τετάρτη δεν ανακαλέσετε τα μέτρα αυτά, που παραγνωρίζουν ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, και ότι οι ιατροί ασκούν λειτούργημα θα καλέσουμε όλους τους ιατρούς της Αθήνας μέσα και έξω από τον ΕΟΠΥΥ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

isathens
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ:Η καλύτερη πολιτική που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι η υποβολή παραίτησής σας"

Ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση νέου μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην ΕΕ

Οι υπουργοί των χωρών-μελών της ΕΕ απέτυχαν την Τρίτη να συμφωνήσουν για το εάν θα επιτρέψουν την καλλιέργεια ενός νέου γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού που προορίζεται και για ανθρώπινη κατανάλωση.

Σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες, η αδυναμία λήψης απόφασης σημαίνει ότι η νέα ποικιλία πρέπει να εγκριθεί αυτόματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ψηφοφορία στις Βρυξέλλες αφορούσε το καλαμπόκι Pioneer 1507, το οποίο ανέπτυξαν από κοινού οι εταιρείες DuPont και Dow Chemical. Φέρει επιπλέον γονίδια ώστε να παράγει μια εντομοκτόνο ουσία, ακίνδυνη για τον άνθρωπο, αλλά και να παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε ένα συγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο.

Η Ελλάδα και ακόμα 18 από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ ψήφισαν κατά της έγκρισης, σύμφωνα όμως με τους κανόνες αυξημένης πλειοψηφίας της Ένωσης ο αριθμός αυτός δεν ήταν αρκετός για να απορριφθεί η νέα ποικιλία.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο ευρωπαίος επίτροπος Υγείας της ΕΕ Τόνιο Μποργκ ανέφερε ότι η Κομισιόν είναι τώρα νομικά υποχρεωμένη να εγκρίνει το Pioneer 1507. Δεν διευκρίνισε το πότε, σύμφωνα όμως με τους κανόνες της ΕΕ η Επιτροπή πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή της «χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση».

Ο Μποργκ δήλωσε επίσης ότι οι εκτεταμένες έρευνες για το θέμα δείχνουν ότι το Pioneer 1507, για το οποίο η πρώτη αίτηση κατατέθηκε το 2001, είναι ασφαλές.

Πρόσθεσε όμως ότι, προκειμένου να μείνουν ικανοποιημένες όλες οι πλευρές, η Κομισιόν θα επαναφέρει πρόταση που θα επιτρέπει στις χώρες-μέλη να απαγορεύουν μονομερώς όσες «μεταλλαγμένες» ποικιλίες επιθυμούν.

Μέχρι σήμερα η ΕΕ έχει εγκρίνει την καλλιέργεια μόνο δύο γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών: του καλαμποκιού MON810 της Monsanto, το οποίο καλλιεργείται σε μικρές μόνο εκτάσεις, κυρίως στην Ισπανία, και την πατάτα Amflora της BASF, η οποία προορίζεται για βιομηχανική χρήση. Την έγκριση της Amflora μπλόκαρε όμως με πρόσφατη απόφασή του το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνοντας λόγο για παρατυπίες στην προβλεπόμενη διαδικασία.

Η Ελλάδα και ακόμα πέντε χώρες της ΕΕ επέλεξαν να απαγορεύσουν μονομερώς την καλλιέργεια MON810 επικαλούμενες την Αρχή της Πρόληψης.

Την Τρίτη, η Γαλλία πρωτοστάτησε στο μπλοκ των χωρών που είπαν «όχι» στο Pioneer 1507. Προειδοποίησε επίσης ότι, λόγω της αντίδρασης της κοινής γνώμης στα «μεταλλαγμένα», η αδειοδότηση της ποικιλίας θα ενίσχυε τον ευρωσκεπτικισμό ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Η Γερμανία, η οποία μέχρι πρόσφατα τασσόταν κατά των «μεταλλαγμένων», προτίμησε την αποχή στην ψηφοφορία.

Η Βρετανία από την πλευρά της ψήφισε «ναι», ισχυριζόμενη ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει το «μουσείο της παγκόσμιας γεωργίας».

O μεγαλύτερος παραγωγός αραβόσιτου στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ, στην οποία οι καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών είναι εκτεταμένες, όπως ισχύει και στην Αργεντινή.

Ακόμα κι αν το Pioneer 1507 εγκριθεί για καλλιέργεια στην ΕΕ, οποιοδήποτε προϊόν του που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση θα πρέπει να αναγράφει ότι περιέχει συστατικά από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Δηλώσεις Βενιζέλου

Το θέμα της καλλιέργειας γενετικώς τροποποιημένου αραβοσίτου στην ΕΕ, ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, το πρώτο που πραγματοποιήθηκε επί ελληνικής Προεδρίας.

Ως προς το ζήτημα της καλλιέργειας του γενετικά τροποποιημένου αραβοσίτου, μετά την αδυναμία του σημερινού Συμβουλίου να συγκροτήσει την αναγκαία πλειοψηφία για τη λήψη απόφασης, κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αποφασίζει μόνη της ως προς την άδεια καλλιέργειας του γενετικά τροποποιημένου αραβοσίτου στην επικράτειά της.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπογράμμισε την αντίθεση της Ελλάδας στη χορήγηση άδειας και στη δυνατότητα καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου στο έδαφός της.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα υγείας, Τόνιο Μποργκ, αφού τόνισε, ότι οι διαβουλεύσεις για το θέμα του γενετικώς τροποποιημένου αραβοσίτου ξεκίνησαν πριν από 13 χρόνια, σημείωσε, ότι κάθε κράτος-μέλος θα αποφασίσει μόνο του αν θα το καλλιεργήσει στην επικράτειά του. Όπως είπε, κάθε κράτος μέλος θα μπορεί να απαγορεύσει την καλλιέργεια αυτού του αραβοσίτου, βασιζόμενο σε λόγους άλλους από αυτούς της υγείας, τους οποίους θα πρέπει να κοινοποιήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Τ. Μποργκ σημείωσε, ωστόσο, ότι ο γενετικώς τροποποιημένος αραβόσιτος έχει ήδη εγκριθεί στο παρελθόν για εισαγωγή στην ΕΕ σε είδη διατροφής και ζωοτροφών.
Τέλος, ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε, ότι η ελληνική Προεδρία πρέπει τώρα να οργανώσει τα επόμενα βήματα της συζήτησης για αυτό το ευαίσθητο θέμα στα Συμβούλια Περιβάλλοντος και Γεωργίας της ΕΕ. Σημείωσε, επίσης ότι είκοσι κράτη-μέλη είναι κατά της αποδοχής της πρότασης της Επιτροπής, τέσσερα είναι υπέρ, ενώ τρία κράτη-μέλη κάνουν αποχή.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση νέου μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην ΕΕ"

Φαρμακονήσι: Η Frontex επιβεβαιώνει πλαστότητα «καταθέσεων» που δημοσιοποίησε το Λιμενικό

Το σημείωμα της Frontex για την τραγωδία στις 20 Ιανουαρίου 2014 κοντά στο Φαρμακονήσι που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 5 Φεβρουαρίου 2014 επιβεβαιώνει πανηγυρικά την πλαστότητα των «καταθέσεων» των διασωθέντων που δημοσιοποίησε το Λιμενικό στις 24 Ιανουαρίου 2014.

H Frontex αναφέρει πως το Λιμενικό της είπε στις 20 Ιανουαρίου 2014 (λίγες ώρες μετά την τραγωδία): «Για λόγους ασφαλείας (λόγω έντονης θαλασσοταραχής) το σκάφος του Λιμενικού άρχισε να ρυμουλκεί το αλιευτικό με τους μετανάστες προς το Φαρμακονήσι.

Κατά τη ρυμούλκηση, οι μετανάστες υποστηρίζουν πως δύο εξ αυτών έπεσαν στη θάλασσα, και όλοι οι μετανάστες κινήθηκαν προς τη δεξιά πλευρά του σκάφους. Αποτέλεσμα, το αλιευτικό ανετράπη και βυθίστηκε αμέσως.

Όλοι οι επιβαίνοντες μετανάστες βρέθηκαν στη θάλασσα. Το Λιμενικό ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, και 16 άτομα διασώθηκαν. Οι διασωθέντες υποστήριξαν πως άλλοι 12 μετανάστες παγιδεύτηκαν στην καμπίνα του σκάφους».

Μόνο που στις δημοσιοποιημένες από το Λιμενικό καταθέσεις των διασωθέντων που δόθηκαν στις 20 αλλά και στις 21 Ιανουαρίου 2014 δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε ισχυρισμό πως δύο από αυτούς έπεσαν στη θάλασσα και πως στη συνέχεια όλοι/ες οι άλλοι/ες πήγαν προς τη δεξιά πλευρά με αποτέλεσμα να γυρίσει η βάρκα.

Αυτό υπάρχει μόνο στις αδιαμφισβήτητα πλαστές «καταθέσεις» της 22 Ιανουαρίου 2014 τις οποίες φυσικά δεν μπορούσε να επικαλείται το Λιμενικό στην ενημέρωση της Frontex στις 20 Ιανουαρίου 2014.

Είναι προφανές πως μετά την τραγωδία που προκάλεσε, το Λιμενικό κατασκεύασε αυτή την «ερμηνεία» που έδωσε στη Frontex και, όταν άρχισε να προκαλείται σάλος, κατέγραψε σε «καταθέσεις» διασωθέντων.

Υπενθυμίζεται πως, στις 21 Ιανουαρίου 2014, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωνε: «Σύμφωνα με πληροφορίες των Λιμενικών Αρχών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεγάλος αριθμός των επιβαινόντων συγκεντρώθηκε στη μία πλευρά του πλοιαρίου, με αποτέλεσμα την ανατροπή και τη βύθισή του. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων στην Ύπατη Αρμοστεία, το σκάφος του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν εν μέσω θαλασσοταραχής.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι φώναζαν για βοήθεια, δεδομένου ότι στο πλοιάριο υπήρχε μεγάλος αριθμός παιδιών". Δηλαδή στην ΥΑ ΟΗΕ το Λιμενικό παρουσίασε τον ισχυρισμό ως δικό του και όχι των διασωθέντων, αφού γνώριζε καλά πως η ΥΑ ΟΗΕ είχε πάρει δηλώσεις των διασωθέντων που προφανώς δεν έλεγαν όσα τους έβαλε στο στόμα το Λιμενικό στις μεταγενέστερες «καταθέσεις» τους αλλά και στην αυθημερόν ενημέρωση της Frontex.

Αντίθετα, το Λιμενικό ήξερε πως, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΥΑ ΟΗΕ: «Εγώ μπορώ να μιλήσω για τις καταθέσεις που έδωσαν σε μας οι άνθρωποι. Αυτές που δόθηκαν σε μας είναι οι πρώτες» Δηλαδή η ΥΑ ΟΗΕ διαβεβαιώνει πως πριν τις 21 Ιανουαρίου 2014 που οι διασωθέντες κατέθεσαν σε αυτή δεν είχαν δώσει άλλες καταθέσεις.

Πρόσθετο μεγάλο θέμα προκύπτει με τους «μεταφραστές» του Λιμενικού RR και SM που αναφέρονται στις «καταθέσεις» ως Αφγανοί κάτοικοι Λέρου και κάτοχοι δελτίων αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού. Η ΥΑ ΟΗΕ δήλωσε πως χρησιμοποίησε Αφγανό μεταφραστή που έφερε από την Αθήνα και ο οποίος έχει εμπειρία από ανάλογες αφίξεις και εργάζεται στα πλαίσια προγράμματος με χρηματοδότηση της ΕΕ. Επικοινωνήσαμε με την Αφγανική κοινότητα που μας είπε πως δεν γνωρίζει να ζουν Αφγανοί στη Λέρο.

Στη συνέχεια δώσαμε στην κοινότητα τα ονόματα των «Αφγανών» μεταφραστών για να μας επισημάνει αμέσως πως τα ονόματα αυτά είναι πακιστανικά! Όσοι άκουσαν τους διασωθέντες στη συνέντευξη τύπου στην Αθήνα θυμούνται πως ισχυρίστηκαν πως τους είχαν φέρει Πακιστανό μεταφραστή με τον οποίο δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν.

Λογικό αφού οι περσικές γλώσσες Νταρί (στο Αφγανιστάν) ή Φαρσί (στο Ιράν) δεν ομιλούνται στο Πακιστάν. Φυσικά, ένας Πακιστανός στο δρόμο προς την Ευρώπη μπορεί να μείνει στο Ιράν και να μάθει κάποια Φαρσί (και όχι Νταρί) όπως μένοντας στην Ελλάδα μπορεί να μάθει κάποια Ελληνικά. Αυτά δεν τον καθιστούν ικανό για διερμηνεία. Προς επίρρωση όλων αυτών, τα ονόματα, πατρώνυμα και μητρώνυμα των «Αγφανών» μεταφραστών δεν βρέθηκαν στον ιστότοπο Αφγανικών ονομάτων http://www.afghanfun.com/names/. Αντίθετα μια αναζήτηση στο Google δίνει πάμπολλες αναφορές και στα επίθετα και τα ονόματα, πατρώνυμα και μητρώνυμα των «Αφγανών» διερμηνέων που προφανώς είναι Πακιστανοί και άρα οι δημοσιοποιηθείσες από το Λιμενικό «καταθέσεις» διασωθέντων είναι πλαστές και στο θέμα αυτό, πέρα από τους λόγους που προαναφέραμε στα δύο προηγούμενα κείμενά μας.

Κάποια Εισαγγελία Πρωτοδικών είναι αρμόδια να αναζητήσει τα άτομα αυτά και να κάνει τα δέοντα αφού έχουν υπογράψει ένορκες καταθέσεις ως μεταφραστές ενώ η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου είναι αρμόδια να ασχοληθεί με τους λιμενικούς ΣΜ και ΚΠ που διόρισαν και όρκισαν αυτούς τους μεταφραστές (και στη συνέχεια συνέταξαν τις πλαστές «καταθέσεις»).

lifo
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακονήσι: Η Frontex επιβεβαιώνει πλαστότητα «καταθέσεων» που δημοσιοποίησε το Λιμενικό"

Απέσυρε ο Μιχελάκης την διάταξη για την ψήφο των ομογενών

Απέσυρε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τη διάταξη με την οποία αφαιρείτο το δικαίωμα ψήφου των νομίμως διαμενόντων στην χώρα μεταναστών στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διάταξη είχε ενταχθεί σε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εισήχθη απόψε στην Ολομέλεια για την «δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο» και καθορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άρθρο 3 της τροπολογίας, το οποίο αποσύρθηκε, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα θεσπίζει την σταυροδοσία στις ευρωεκλογές και θα ρυθμίζει τον τρόπο ψήφου των ετεροδημοτών και το οποίο εισάγεται αύριο προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απέσυρε ο Μιχελάκης την διάταξη για την ψήφο των ομογενών"

ΕΟΠΥΥ σε παρόχους: Συμβάσεις με ελεγκτικές εταιρείες ή δεν σάς πληρώνω

Για εκβιασμό κάνει λόγο το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας.


Εάν δεν υπογράψετε συμβάσεις με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες έως τις 15 Φεβρουαρίου, δεν θα πληρωθείτε.

Αυτό είναι το πνεύμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και η οποία απευθύνεται προς τους παρόχους του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός τονίζει ότι η σύναψη συμβάσεων μεταξύ κλινικών και ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών είναι υποχρέωση, η οποία απορρέει από τον νόμο 4172/13:

'Επειδή η αναγκαία διαδικασία καθυστερεί, ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε επιστολή προς όλους τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας και ορίζει προθεσμία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου να υπογράψουν συμβάσεις με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.

Ήδη, δόθηκε εντολή να αποπληρωθεί ο μήνας Αύγουστος του 2013 μόνο για τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενημερώσει τον ΕΟΠΥΥ ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία.

Οι υπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα πληρωθούν τον Αύγουστο, με εντολή του υπουργού Υγείας μόνο και αφού ενημερώσουν τον Οργανισμό ότι έχουν υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία'.

Για εκβιαστικά μηνύματα του ΕΟΠΥΥ, τα οποία έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, κάνει λόγο το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, αναφέρει ότι '...ο ΕΟΠΠΥ τάσσει προς τους παρόχους Υγείας, με εντελώς εκβιαστικό τρόπο, προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου προκειμένου να συμβληθούν με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, άλλως δεν θα πληρωθούν τον μήνα Αύγουστο για τις υπηρεσίες που έχουν ήδη προσφέρει' Συναντήσεις

Το προεδρείο του ΙΣΑ ενημερώνει τον υπουργό ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει πάρα πολλές συναντήσεις με τις Ελεγκτικές Εταιρείες, με κύριο σκοπό την διαπραγμάτευση των οικονομικών όρων των συμβάσεων που πρόκειται να υπογραφούν με τους παρόχους Υγείας:

'Ο ΙΣΑ ήταν και είναι υπέρ του εξορθολογισμού των δαπανών και του ελέγχου, όχι όμως κατά τον εκβιαστικό αυτό τρόπο που ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να εφαρμόσει, τρομοκρατώντας τους ιδιώτες παρόχους Υγείας', αναφέρει χαρακτηριστικά, για να σημειώσει:

'Δεν νοείται, σε μία περίοδο που οι γιατροί και οι ιατρικές εταιρείες έχουν καταρρεύσει οικονομικά, να δέχονται εκβιαστικού περιεχομένου μηνύματα με αποκλειστικές προθεσμίες, οι οποίες δεν έχουν κανένα νόμιμο έρεισμα.

Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να μην λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες πραγματικά είναι απορίας άξιον τι εξυπηρετούν τελικά'.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ σε παρόχους: Συμβάσεις με ελεγκτικές εταιρείες ή δεν σάς πληρώνω"

Παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη.

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, το κίνητρο της απόσυρσης εφαρμόζεται για την αγορά νέου αυτοκινήτου σε αντικατάσταση παλαιού που αποσύρεται από την κυκλοφορία για καταστροφή, για το οποίο η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί στην Ελλάδα μέχρι 31.12.2000 και έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους διαγραφής, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγούμενων ετών.

Όσοι αγοράσουν το 2014 καινούριο αυτοκίνητο έως 2.000 κ. εκ. αντικαθιστώντας παλαιότερο ηλικίας 12 ετών και άνω θα έχουν όφελος από 300 έως 2.800 ευρώ στο τέλος ταξινόμησης.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε το μέτρο της απόσυρσης για τρίτη συνεχόμενη φορά από το 2011.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων"

Ζητείται Υπουργός με νοημοσύνη παιδιού Α’ Δημοτικού

Αν πεις σε ένα παιδί Α’ Δημοτικού, που μαθαίνει αφαίρεση, “αφαίρεσέ μου από το 10 έναν άλλον αριθμό”, θα σε ρωτήσει “ποιος είναι ο άλλος αριθμός;” Αν του πεις “δεν ξέρω”, θα σου πει ότι τέτοια αφαίρεση δεν γίνεται και θα σκεφτεί ότι δεν τα έχεις τετρακόσια.

Φαίνεται ότι ο Στουρνάρας και οι “ειδικοί” του δεν έχουν ούτε τη νοημοσύνη παιδιού Α’ Δημοτικού. Όταν ορίζεις φόρο υπεραξίας σε αγοραπωλησία ακινήτων, θα πρέπει να ξέρεις εκτός από την τιμή πώλησης και την τιμή κτήσης.

Πώς όμως προσδιορίζεται η τιμή κτήσης ενός ακινήτου σε περιπτώσεις α) γονικής παροχής β) κληρονομιάς γ) χρησικτησίας δ) ανταλλαγής ε) δωρεάς στ) επικαρπίας/ψιλής κυριότητας ή σε περιπτώσεις που αγοράστηκε πριν υπάρξουν αντικειμενικές αξίες ή χτίστηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο ή έγινε με προσωπική εργασία ή επισκευάστηκε με προσωπική εργασία… ή… ή… ή Αν, λοιπόν, στο επιτ(ρ)ελείο του υπουργείου Οικονομικών είχαν νοημοσύνη παιδιού Α’ Δημοτικού, θα έψαχναν να βρουν ποιοι τρόποι κτήσης ακινήτων υπάρχουν και θα σκεφτόντουσαν αν είναι δυνατόν και πώς να προσδιοριστεί με σημερινές αξίες η υπεραξία ενός ακινήτου

. Θα έφταναν πολύ γρήγορα στο συμπέρασμα ότι για πολλές περιπτώσεις αυτό είναι αδύνατον. Αν επέμεναν στην επιβολή του φόρου θα έπρεπε να στρώσουν κάτω τον πισινό τους και να φτιάξουν έναν ΣΑΦΗ νόμο που να λέει πώς προσδιορίζεται ο αφαιρετέος σε διάφορες “μπλεγμένες” υποθέσεις.

Με συγκεκριμένους συντελεστές που να υπολογίζουν τον πληθωρισμό, την άνοδο της αξίας της γης λόγω Δημοσίων Έργων, την απαξίωση της γης λόγω Δημοσίων Αέργων, και ένα σωρό άλλες παραμέτρους.

Συγκεκριμένα, όμως! Με οδηγό - τυφλοσούρτη. Να πάρει τον φάκελο ο εφοριακός (όχι ο συμβολαιογράφος) και με το κομπιουτεράκι δίπλα, σε 2 λεπτά, να έχει βρει το νούμερο. Και τις περιπτώσεις για τις οποίες δεν υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί η τιμή να τις εξαιρέσουν από τον νόμο. Να μην ισχύει εκεί ο φόρος υπεραξίας διότι αν η τιμή κτήσης είναι θεωρητικά μηδέν, ο φόρος θα μπει σε όλη την τιμή πώλησης και έτσι ποιος τρελός θα πουλήσει; Αν μάλιστα υπήρχε κάποια στοιχειώδης συνέχεια στη Δημόσια Διοίκηση, θα μπορούσε κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας, όχι από αυτούς που αλλάζουν μαζί με τον Υπουργό, να τους θυμίσει ότι το ίδιο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί το 2006 όταν είχε θεσπιστεί ο Φόρος Αυτόματου Υπερτιμήματος που οδήγησε στο να απαλλαγούν από τον φόρο τα ακίνητα που κατείχε ο ιδιοκτήτης για περισσότερα από 25 χρόνια.

Ακόμα περισσότερο, θα μπορούσε κάποιος απο δαύτους να ρωτήσει: σε μια κτηματαγορά που έχει παγώσει περισσότερο κι από τη βόρεια Ντακότα, ένας ακόμα φόρος, ακόμα κι αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι θεωρητικά δίκαιος, μήπως φέρει αντίθετα αποτελέσματα; Μήπως δηλαδή μπλοκάρει ακόμα περισσότερο, τις ελάχιστες αγοραπωλησίες που γίνονται και δεν εισπράξουμε ούτε τον φόρο μεταβίβασης, αλλά ούτε και τους φόρους που θα προκύψουν από τη διάθεση του ρευστού που θα αποκτήσει ο πωλητής; (Που μπορεί, ο έρμος, να πουλάει για να πληρώσει άλλους φόρους!) Τι ψάχνουμε τώρα... Για να κάνουν τέτοια σκέψη χρειάζεται επίπεδο ανάλυσης Β’ Δημοτικού κι αυτοί δεν έχουν ούτε νηπιαγωγείου.

Κι έτσι, αφού έβγαλαν έναν ακόμα ηλίθιο νόμο, μπλόκαραν εντελώς την κτηματαγορά και προκάλεσαν εγκεφαλικό σε συμβολαιογράφους, εφοριακούς και συναλλασσόμενους, σκέφτηκαν τώρα να εξαιρέσουν από τον φόρο υπεραξίας τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί πριν από 25 χρόνια, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Το αστείο είναι ότι η σχετική ειδησεογραφία αναφέρει πως “την απαλλαγή από τον φόρο υπεραξίας όλων των ακινήτων που έχουν διακρατηθεί για περισσότερα από 25 ή 30 έτη εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για μια λύση που προωθείται προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω του φόρου υπεραξίας.”

Κι εδώ δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με λυγμούς για την κατάντια αυτής της χώρας. Υπάρχει η έννοια του “σοβαρά” σε μία, έστω, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών; Είναι σοβαρό το ότι κλωσούσαν τον φόρο τόσους μήνες χωρίς ούτε ένας τους να σκεφτεί το αδύνατον της εφαρμογής του; Είναι σοβαρό το ότι ενώ ο φόρος εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου και τα προβλήματα παρουσιάστηκαν από την πρώτη μέρα, το υπουργείο με τον κωδικό ΑΑΑ (Ανοησίας, Ανευθυνότητας & Ανηθικότητας) τώρα εξετάζει (sic) την τροποποίησή του; Ήταν σοβαρό το μπαλάκι που πέταξε στους συμβολαιογράφους για να υπολογίζουν εκείνοι, προφανώς με κληρονομικό χάρισμα, τον φόρο υπεραξίας; Είναι σοβαρό το ότι τώρα το πετάει στους εφοριακούς; Είναι σοβαρό το ότι δεν έχουν αποφασίσει ούτε τον αριθμό των ετών για την απαλλαγή; Είναι σοβαρό το ότι ακόμα και με την απαλλαγή των “παλαιών” ιδιοκτησιών, αν ισχύσει, ΚΑΜΜΙΑ εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί που να αποσαφηνίζει τις δεκάδες άλλες υποκατηγορίες για τις οποίες κανένας δεν ξέρει τι ισχύει;

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Καμμιά σοβαρή απόφαση καμμιά σοβαρή πράξη δεν μπορεί να προέλθει από ανεύθυνους, ανόητους και ανήθικους. Για κάθε κρατική απόφαση το μόνιμο ερώτημα του πολίτη είναι: είναι τόσο ηλίθιοι, τόσο απατεώνες ή και τα δύο μαζί; Απ’ ό,τι φαίνεται, σχεδόν βέβαιη εκδοχή είναι η τρίτη.

Τζήμερος Θάνος
marketnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητείται Υπουργός με νοημοσύνη παιδιού Α’ Δημοτικού "

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών

Με ενίσχυση των μπλόκων που ήδη έχουν στηθεί, αλλά και δημιουργία νέων, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις... τους οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, προχωρώντας ταυτόχρονα σε νέο γύρο διαβουλεύσεων με στελέχη της κυβέρνησης.

Ήδη, στο δρόμο προς την Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της "Πρωτοβουλίας", προκειμένου να έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ επιδιώκεται συνάντηση για αύριο και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.

Στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής και δεν αποκλείεται να προβούν σε κάποιου είδους συμβολική κινητοποίηση εντός της ημέρας.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Στην Πέλλα, οι αγρότες από νωρίς το πρωί έχουν προχωρήσει και πάλι σε κατάληψη της εφορίας στην Έδεσσα, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παραγωγός, Χρήστος Καμτσής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Οι Σερραίοι αγρότες εξακολουθούν να διατηρούν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και αύριο πρόκειται να προβούν σε διαμαρτυρία κατά της φορολογικής πολιτικής, στην εφορία.

Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στο δήμο Καβάλας, προχωρούν από το πρωί αγρότες της περιοχής, ενώ οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Στο μεταξύ, αύριο, οι αγρότες στο μπλόκο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να προβούν και πάλι σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου από τη μία το μεσημέρι, ενώ συνάδελφοί τους στη Βοιωτία θα μεταβούν με άλλους συμπολίτες τους στα διόδια Τραγάνας που βρίσκονται στο 136ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των τιμών, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε "όχι" στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και, μεταξύ άλλων, ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί, "φρένο" στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών "

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη

Η τρομοκρατική «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» αναλαμβάνει την επίθεση στην οικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2013.Είναι η ίδια ομάδα που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού τον Ιανουάριο του 2013.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη
Η προκήρυξη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ομάδας, στην οποία αναφέρεται «εμείς χτυπήσαμε τον Γερμανό πρέσβη», απεστάλη στο «Ποντίκι».

Οι τρομοκράτες καταφέρονται κατά της κυβέρνησης και για πρώτη φορά αποκαλύπτουν ότι είχαν αποπειραθεί να χτυπήσουν και στις 12 Ιανουαρίου 2014 γερμανικό στόχο επιχειρώντας να πλήξουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας Mercedes Benz, που βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη με ρουκέτα.

H αποκάλυψη της εν λόγω απόπειρας σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που έσπευσε στο σημείο που βρίσκεται η αντιπροσωπεία των γερμανικών αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη και πραγματοποίησε έρευνες για την ανεύρεση της ρουκέτας.

Ως προς την επίθεση εκεί, οι συντάκτες της προκήρυξης αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Την Κυριακή 12-01-14 και ώρα περίπου 23.00 καταφέραμε να προσεγγίσουμε το στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί κι αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω απ' τα γραφεία της ΝΔ παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή.

Το γεγονός ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει – με οποιονδήποτε τρόπο – γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ' το στόχο) η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes – Benz».

Αναφορές στην αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα στο Σύνταγμα
Παράλληλα, τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας σημειώνουν πως η επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη έγινε στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα που είχε αυτοκτονήσει στην πλατεία Συντάγματος τον Απρίλιο του 2012 λέγοντας πως «ο Δημήτρης Χριστούλας έκανε την επιλογή να δώσει ένα τραγικό τέλος στη ζωή του προκειμένου να μη ζήσει μια τραγική ζωή. Όμως η πράξη του αυτή δεν ήταν εξατομικευμένη, δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο και τα αδιέξοδά του.
» Η πολιτική αυτοχειρία του Δημήτρη Χριστούλα ήταν η έσχατη κραυγή μιας ολόκληρης κοινωνίας που φυτοζωεί. Ήταν το έσχατο κάλεσμα ενός συνανθρώπου μας να αγωνιστούμε ενάντια σε έναν ηθικό, οικονομικό και πολιτισμικό θάνατο που μας περιμένει. Στη μνήμη λοιπόν αυτού του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για να αφυπνιστούμε και να αγωνιστούμε ώστε να μην χαθούν κι άλλες ζωές αφιερώνουμε την ένοπλη επίθεσή μας κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι».

Απειλούν με νέα κτυπήματα στο εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας
Οι τρομοκράτες απευθύνουν προσκλητήριο για νέα «χτυπήματα» ειδικά κατά το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ λέγοντας ότι «κινούμενοι σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, απευθύνουμε νέο – ελπίζουμε πιο ηχηρό αυτή τη φορά – κάλεσμα προς όλες τις προλεταριακές - λαϊκές δυνάμεις του τόπου που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτή να προχωρήσουμε άμεσα και χωρίς άλλες χρονοτριβές σε μια αντιευρωπαϊκή - αντικαπιταλιστική καμπάνια, μέσω ένοπλων επιθέσεων, διαδηλώσεων και συγκρούσεων, αλλά και στην από κοινού επεξεργασία ενός επαναστατικού προγράμματος ανατροπής και οικοδόμησης, το οποίο θα θέσει τις βάσεις για τη μελλοντική διατύπωση του «τι είναι και τι θέλει» του λαϊκού επαναστατικού μετώπου της εποχής μας.

»Το εξάμηνο της Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ προσφέρει – από κάθε άποψη – σημαντικές ευκαιρίες προς την κατεύθυνση αυτή. Ας τις εκμεταλλευτούμε».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη"

Τί θα ισχύσει το 2014 για τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων

Εγκύκλιο για τον τύπο και το περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από... ελευθέρια επαγγέλματα και της βεβαίωσης των εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη, αναφέρεται πως, τα στοιχεία που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις οικονομικού έτους 2014, υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, ανεξάρτητα αν ο υπόχρεος είναι επιτηδευματίας ή όχι και ανεξάρτητα από την Κατηγορία Βιβλίων που τηρούνται και από τον τρόπο ενημέρωσής τους.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. την Υπηρεσία των οποίων ασκεί το Δημόσιο και γενικά όποιος παρακρατεί Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, φόρο από ελευθέρια επαγγέλματα και φόρο από εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και δεν έχει υποχρέωση υποβολής οριστικής δήλωσης ΦΜΥ, οριστικής δήλωσης από ελευθέρια επαγγέλματα και οριστική δήλωση από εμπορικές επιχειρήσεις, υποβάλλουν υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ, σε ειδικές εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό.

Στις εφαρμογές υποβάλλεται το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και λοιπών παροχών, στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις από εμπορικές επιχειρήσεις που καταβλήθηκαν καθώς και τον φόρο που παρακρατήθηκε επί αυτών και του ποσού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που παρακρατήθηκε προκειμένου για βεβαιώσεις αποδοχών από μισθωτές υπηρεσίες.

Ειδικά για το Οικονομικό Έτος 2014 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 28η Μαρτίου.

Η υποβολή των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και λοιπών παροχών, στις βεβαιώσεις αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ή στις βεβαιώσεις εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις, πραγματοποιείται με την αποστολή ηλεκτρονικού αρχείου μέσω διαδικτύου.

Οι δε υπόχρεοι μπορούν, για τη δημιουργία των κατάλληλων αρχείων, να χρησιμοποιούν τις ειδικές εφαρμογές που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και οι οποίες διατίθενται δωρεάν, στον δικτυακό τόπο www.gsis.gr.

Η Εγκύκλιος του κ

. Θεοχάρη ξεκαθαρίζει πως, τα υποβαλλόμενα στοιχεία της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, ή αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις γίνονται αποδεκτά εφόσον πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

- Υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου ή

- Υποβάλλονται με μαγνητικό μέσο στην ΔΟΥ (μόνο της παραγράφου 4 του άρθρου 4 της παρούσας).

- Οι δικαιούχοι μισθών ή συντάξεων ή αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις καταχωρούνται υποχρεωτικά με τον σωστό AΦΜ τους και προκειμένου για μισθωτούς προαιρετικά για το οικονομικό έτος 2014 με το ΑΜΚΑ τους.

Από το πεδίο εφαρμογής αυτής της απόφασης εξαιρείται η υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών των αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού και των κατώτερων πληρωμάτων, λόγω μη εισέτι ένταξής τους στο σύστημα Τaxisnet.

epoli
Διαβάστε Περισσότερα » "Τί θα ισχύσει το 2014 για τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων"

Από νοσοκομείο σε νοσκομείο οι χρονίως πάσχοντες ψάχνουν φάρμακο

Κραυγή αγωνίας από τους φαρμακοποιούς των νοσοκομείων


Ασθενείς περιμένουν για φάρμακα από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αγίου Κωνσταντίνου. Τώρα πλέον το βάρος έχει πέσει στα δημόσια νοσοκομεία

Στη… γύρα έχουν βγει οι πάσχοντες από σοβαρά χρόνια νοσήματα ψάχνοντας να βρουν το απαραίτητο για τη ζωή τους φάρμακο. Λόγω των μειωμένων προϋπολογισμών των νοσοκομείων, πολλά φάρμακα δεν παραγγέλλονται από τα φαρμακεία των νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αποκλείονται, ουσιαστικά, από τη θεραπεία τους.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων χαρακτηρίζουν ανέφικτο τον στόχο της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, ο οποίος έχει τεθεί στα 535 εκατ. ευρώ (μειωμένος περίπου κατά 20%). «Ο στόχος της δαπάνης είναι περιοριστικός, γεγονός που απαγορεύει όποια πιθανή υπέρβαση. Παρ' ότι αυτό είναι γνωστό και στον ΕΟΠΥΥ, σε συνέχεια της έκδοσης της ΥΑ 3457/2014 (ΦΕΚ Β 64/2014, άρθρο 11, παρ. 1) εστάλη εσωτερικό έγγραφο από τη Διεύθυνση προς τα φαρμακεία του ώστε να μην εξυπηρετούν τους ασθενείς που προσέρχονται με "στερείται" από τα νοσοκομεία και αυτό αφορά φάρμακα σοβαρών παθήσεων» αναφέρουν.

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς, ασθενείς με σοβαρά νοσήματα περιφέρονται στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να βρουν τα φάρμακά τους. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο (κυρίως στην επαρχία) στην παρούσα φάση λόγω της μετάβασης του ΕΟΠΠΥ σε ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) και της αναστολής λειτουργίας σχετικών περιφερειακών δομών.

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί τονίζουν ότι την τελευταία πενταετία κάνοντας υπέρβαση των δυνατοτήτων τους (ελλείψεις προσωπικού, συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία), κατάφεραν να «πειθαρχήσουν» στην υποχρέωση για μείωση της δαπάνης κατά 50% η οποία έφτασε το 2013 στα 610 εκατ. ευρώ από 1,25 δισ. ευρώ που ήταν το 2009. Ταυτόχρονα κατάφεραν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς που προσήλθαν στα νοσοκομεία, παρ' όλο που παρουσίασαν αύξηση που άγγιξε το 35%.

Προειδοποιούν όμως ότι «περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα νοσοκομεία για το 2014 ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τους ασθενείς». Όπως επισημαίνουν, η μείωση του προϋπολογισμού καθιστά αδύνατη ακόμα και την παραγγελία φαρμάκων φάρμακα, «εφόσον το κράτος μάς επιβάλλει μηνιαίο πλαφόν στις παραγγελίες, χωρίς να τηρεί παράλληλα μέτρα ελέγχου και μείωσης του νοσοκομειακού φαρμακευτικού κόστους».

Σημειώνουν επίσης τη μεγάλη καθυστέρηση στους διαγωνισμούς της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) και τη μη εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των φαρμακοοικονομικών μοντέλων στα νοσοκομεία.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Από νοσοκομείο σε νοσκομείο οι χρονίως πάσχοντες ψάχνουν φάρμακο"

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής:Όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς στην Απεργία την Πέμπτη 13 Φλεβάρη

Όλοι οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς απεργούμε την Πέμπτη 13 Φλεβάρη και παίρνουμε μέρος στη συγκέντρωση στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνας στις 10.00 το πρωί.


Συνάδελφοι,                                                                                                         Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της αύξηση του ωραρίου για το παιδαγωγικό προσωπικό, των παιδικών σταθμών κανένας εργαζόμενος στους Παιδικούς σταθμούς δεν πρέπει να είναι στην δουλειά όλοι στο δρόμο.

διαδηλώνουμε και διεκδικούμε:
Όχι στο αυξημένο ωραρίου κατά 10 ώρες την εβδομάδα.
Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
Όχι σε ελαστικά ωράρια.

Συνάδελφοι: Η κυβέρνηση θέλει ένα κράτος ακόμα πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία του κεφαλαίου, που θαυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, με υπαλλήλους πιο «φτηνούς», χωρίς δικαιώματα,πειθαναγκασμένους να υλοποιούν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μαςαπέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς των δήμων της Αττικής να συμμετέχουν 24ωρη απεργία την Πέμπτη 13 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (Λουίζης Ριανκούρ 87) που θα εκδικάζεται η προσφυγή στις 10.00 το πρωί.

Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. - πλουτοκρατίας απαντάμε με ενότητα: ενιαίος αγώνας όλων των εργαζόμενων.
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής:Όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς στην Απεργία την Πέμπτη 13 Φλεβάρη"

Κυπριακό: Νέα σελίδα «εγκαινίασαν» Αναστασιάδης - Έρογλου

Στη χάραξη μιας νέας σελίδας στο Κυπριακό προχώρησαν σήμερα οι ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου, σε μια συνάντηση εθιμοτυπική μεν, αλλά με υψηλό συμβολισμό, που έλαβε χώρα στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας, επικύρωσαν την κοινή διακήρυξη για την επανέναρξη των διαβουλεύσεων των δύο πλευρών. 

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, που παραβρέθηκε στη συνάντηση, ανέγνωσε την κοινή διακήρυξη.

Επίσης, σε αναφορά εκτός κειμένου, η κυρία Μπάτενχαϊμ είπε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί αυτή τη βδομάδα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο πλευρών -ενδεχομένως την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Ντερβίς Έρογλου. Οι δε επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα ενδέχεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Καλή αρχή, ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν επέστρεψε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησής του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στο προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Εισερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο και ερωτηθείς αν όλα είναι καλά, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Καλή αρχή».

Η επίσημη δήλωση του προέδρου της Κύπρου

Ακολούθως, ο κ. Αναστασιάδης προέβη στην εξής επίσημη δήλωση: 

"Θέλω να πιστεύω πως η σημερινή μέρα θα αποτελέσει την απαρχή για να τεθεί τέρμα σε μια ανεπιθύμητη και απαράδεκτη κατάσταση που κρατά διαιρεμένο το νησί και το λαό μας για σαράντα τόσα χρόνια.

Η επιθυμία των ηγετών και των δύο κοινοτήτων είναι μέσα σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης να καταλήξουμε σε μία λύση που θα τερματίζει οριστικά τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ζήσουμε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών, θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνύπαρξη, συνδημιουργία και προκοπή.

Είναι καλά γνωστό πως η λύση θα βασίζεται στις συμφωνίες κορυφής και τη σωρεία αποφάσεων και ψηφισμάτων του O.H.E, προκειμένου η Κυπριακή Δημοκρατία να μετεξελιχθεί σε ένα ομόσπονδο, δικοινοτικό, διζωνικό κράτος με πολιτική ισότητα που θα επανενώνει το Κράτος, το λαό και την οικονομία. Μία λύση που θα είναι διαρκής, λειτουργική και βιώσιμη.

Η σημερινή κοινή δήλωση θέτει το πλαίσιο και τις βασικές αρχές λύσης. Αυτό που απαιτείται είναι το όραμα και η αποφασιστικότητα των ηγετών αλλά και του λαού της Κύπρου να εργαστούν ώστε, από τη μια, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους αλλά, και ταυτόχρονα, να πετύχουμε μία λύση που δε θα αφήνει νικητές και ηττημένους.

Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του τόπου και σεβόμενος πλήρως τις διαφορετικές απόψεις, την καλώ ανταποκρινόμενη στην κοινή επιθυμία του συνόλου των Ελληνοκυπρίων να ενώσουμε δυνάμεις για αυτά που ακολουθούν γιατί είναι καλά γνωστό πως το κοινό ανακοινωθέν δεν αποτελεί την τελική λύση αλλά την απαρχή μίας επίπονης προσπάθειας προκειμένου να φτάσουμε στους επιθυμητούς στόχους.

Είμαι βέβαιος, πως η αγάπη προς την πατρίδα μας αλλά και ο δεδομένος πατριωτισμός του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και του λαού θα επιτρέψουν ώστε ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα για την οριστική δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας".

Έρογλου: Ικανοποιημένος που αρχίζουν, έστω και καθυστερημένα, οι διαπραγματεύσεις

Σε δηλώσεις του, που έγιναν στο γραφείο του στα κατεχόμενα, έπειτα από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ξεκίνησαν και εξέφρασε την ικανοποίησή του που αυτό έγινε, έστω και καθυστερημένα.

"Ο ηγέτης της ελληνοκυπριακής πλευράς άλλαξε, αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται από εκεί που έμειναν" είπε ο 'Ερογλου, δηλώνοντας ότι με αυτό το ανακοινωθέν "δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι λύθηκε το Κυπριακό". 

"Με ένα κοινό ανακοινωθέν δεν βρίσκεται λύση. Τη λύση θα την βρούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το κοινό ανακοινωθέν είναι για την έναρξη των διαπραγματεύσεων" είπε ο κ. Έρογλου, προσθέτοντας ότι "αυτό που θα μας οδηγήσει σε περιεκτική λύση είναι μια διαδικασία".

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι διασφάλισαν, ώστε καμιά πλευρά μονομερώς να μην μπορεί να αλλάξει αυτή τη νέα τάξη που θα δημιουργηθεί.

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση, είπε ότι πολύ πιθανόν οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν την Παρασκευή, για να ετοιμάσουν το πρόγραμμα των διαπραγματεύσεων. "Γι αυτό δεν συζητήσαμε με ποιο κεφάλαιο θα αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις" είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ερωτηθείς για τη σημερινή απουσία του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι τους ενημέρωσαν ότι δεν μπόρεσε να έρθει για οικογενειακούς λόγους. "Έχει τώρα άλλον έναν εγγονό, απ' ό,τι αντιλήφθηκα" είπε ο κ. Έρογλου.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι η πρότασή της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η κάθε πλευρά να προετοιμάσει το λαό με ομιλίες και να αποφύγουν τις αλληλοκατηγορίες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

"Οι διαπραγματευτές θα συναντώνται πιο συχνά απ' ό,τι εμείς και την τελική απόφαση θα την λάβουν οι ηγέτες" είπε.

Ερωτηθείς για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο κ. Έρογλου είπε ότι δεν υπάρχει πρόταση στο τραπέζι αυτή τη στιγμή. Αν έρθει πρόταση θα την αξιολογήσουμε και θα δώσουμε την απάντησή μας, ανέφερε.

Απάντηση Αναστασιάδη σε Παπαδόπουλο

Ακόμη, ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε με μια μακροσκελή επιστολή στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, στις αναφορές του για το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο απέρριψε, χαρακτηρίζοντας τις πρόνοιές του ως επικίνδυνες.

Ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι με το κοινό ανακοινωθέν διασφαλίζεται ισχυρό πλαίσιο διαπραγμάτευσης και ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός, αφού η τελική λύση θα τεθεί ενώπιόν του.

Τονίζει, δε, ότι καμιά εκχώρηση δικαιωμάτων δεν γίνεται, είναι ξεκάθαρα τα τρία singles (μία κυριαρχία, μία διεθνής προσωπικότητα, μία ιθαγένεια).
 
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θεωρεί ατυχείς τις αναφορές Νικόλα Παπαδόπουλου σε πρόνοιες του σχεδίου Ανάν και απορρίπτει ότι παραβίασε τα συμφωνηθέντα με το ΔΗΚΟ στην προγραμματική συμφωνία.

Εκφράζει, δε, με νόημα τη βεβαιότητα ότι, μετά τις διευκρινίσεις του, έστω και αν διαφωνούν στο ΔΗΚΟ, η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι είναι η συνένωση δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπίσουν όσες δυσκολίες έπονται σε μια επίπονη διαδικασία.

Λύση του Κυπριακού εύχεται ο Ερντογάν

Από την πλευρά του, την προσδοκία ότι θα λυθεί το Κυπριακό εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

"Οδηγούμαστε σε μια νέα περίοδο στην Κύπρο. Η ευχή μου είναι μακάρι να μην γίνει βήμα πίσω από το σημείο που φτάσαμε αυτή τη στιγμή και έτσι πιστεύω ότι θα λύσουμε και το Κυπριακό. Έχουμε αυτή την προσδοκία" είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Αγκάθια» και αντιδράσεις

Φυσικά, η νέα αυτή αρχή, στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης για το Κυπριακό, δεν σημαίνει ότι έχουν εξαλειφθεί και όλα τα προσκόμματα ή «αγκάθια». Η δυσπιστία υφίσταται ακόμα στο διαρεμένο από τα κατοχικά στρατεύματα νησί, με το «στίγμα» της στάσης των Κύπριων πολιτικών να δίνει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δηλώνοντας ότι σήμερα ξεκινά μια πολύ δύσκολη πορεία όσον αφορά στο Κυπριακό και το γεγονός ότι αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις, δεν πρέπει να θεωρείται αυτομάτως ότι σημαίνει και θετική κατάληξή τους.

O κ. Κυπριανού τόνισε ότι θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια, για να έχουμε θετική κατάληξη, πρώτα και κύρια από την πλευρά του προέδρου της Kυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος «πρέπει να είναι συνεπής στις αρχές λύσης του Κυπριακού και πρέπει να λειτουργήσει με προσήλωση στο στόχο της λύσης, αλλά και με συλλογικότητα, για να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο».

Από την άλλη πλευρά, την τουρκική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Κυπριακό κατηγορεί ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και προσθέτει ότι η σημερινή διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού θυμίζει τη θέση που έχασαν οι Τουρκοκύπριοι, αποδεχόμενοι να τεθεί η ομοσπονδία ποδοσφαίρου τους υπό την ομπρέλα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος μιλούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, είπε ότι είναι ενδιαφέρουσα η χρονική στιγμή κατά την οποία επανέρχεται ξανά στην επικαιρότητα το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι οι ενεργειακοί λογαριασμοί στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ισραήλ, ΗΠΑ και Ελληνοκυπρίων εισήγαγαν μια πορεία εναντίον των εθνικών συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων.

"Η προσπάθεια και επιθυμία των Ελληνοκυπρίων να κυριαρχήσουν στο νησί και η προσπάθειά τους να απορροφήσουν ή να διαγράψουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα έβρισκαν πάντοτε ανοιχτή στήριξη εντός της διεθνούς κοινότητας" είπε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος.

Επέκρινε επίσης την τουρκική κυβέρνηση και την τουρκοκυπριακή ηγεσία, γιατί "δεν έκαναν τον απαραίτητο αγώνα για να μεταφέρει στο διεθνές σύστημα ένα κυρίαρχο κράτος και δεν κατάφεραν να βγάλουν το Κυπριακό από τα πλαίσια της ΕΕ".

Όπως υποστήριξε, η ελληνοκυπριακή πλευρά, έχοντας πίσω της τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ισραήλ, στοχεύει να το λύσει μέσα σε ένα περιτύλιγμα λύσης και διαπραγματεύσεων, προσθέτοντας ότι "θυμίζει τη θέση που χάθηκε με την ένταξη της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου υπό την ομπρέλα της ελληνοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου".

«Καλωσορίζουν» την επανέναρξη των συνομιλιών Βαν Ρομπάι και Μπαρόζο
Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με κοινή δήλωσή τους, καλωσόρισαν τη συμφωνία των δύο ηγετών στην Κύπρο επί του κοινού ανακοινωθέντος και εξέφρασαν την ετοιμότητα να διευκολύνουν τους όρους μιας λύσης του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αρχές, στις οποίες εδράζεται η ΕΕ.

Ειδικότερα, «η ΕΕ καλωσορίζει τη συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα από τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας επί ενός κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο θέτει ισχυρές βάσεις για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση του μακροχρόνιου κυπριακού προβλήματος».

«Η κοινή αυτή δήλωση αναμένεται να βοηθήσει τους δύο ηγέτες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ζητήματα ουσίας και να προχωρήσουν τάχιστα σε αποτελέσματα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων» αναφέρουν.

Οι κ.κ. Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι συγχαίρουν και χαιρετίζουν το κουράγιο που επέδειξαν οι δυο ηγέτες στη συμφωνία που επιτεύχθηκε.

«Τη στιγμή της ένταξης της Κύπρου, η ΕΕ είχε δηλώσει την ετοιμότητά της να διευκολύνει τους όρους μιας λύσης σύμφωνα με τις αρχές, στις οποίες εδράζεται η ΕΕ» επισημαίνουν. 

Σύμφωνα με τους δύο προέδρους, «η Κομισιόν είναι έτοιμη να διαδραματίσει το ρόλο της, στηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και να προσφέρει κάθε στήριξη στις εμπλεκόμενες πλευρές και στον ΟΗΕ, όπως αυτοί το θεωρούν πιο χρήσιμο». 

Με την επανάληψη των συνομιλιών ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Μπαρόζο θα συμβάλει ενεργά στην αναζήτηση εποικοδομητικών λύσεων, σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα εναπομείναντα προβλήματα, παράλληλα η Κομισιόν θα επιταχύνει τις προσπάθειες προκειμένου να βοηθήσει την τ/κ κοινότητα για την εφαρμογή του κεκτημένου, τονίζουν.

Η ΕΕ στηρίζει επίσης τις προσπάθειες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών επί ενός πακέτου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός μομέντουμ με στόχο τη λύση και προς όφελος του κυπριακού λαού. Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να εξετάσει με δημιουργικό τρόπο το πώς θα συμβάλει σ’ αυτό το στόχο με την προοπτική μια συνολικής λύσης, καταλήγει η δήλωση. 

Ο βρετανικός παράγοντας

Την ίδια ώρα, με έντονο ενδιαφέρον παρακολουθεί η βρετανική κυβέρνηση τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Eκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις αναφέρει πως «το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει την πλήρη στήριξή του στους ηγέτες αμφότερων των κοινοτήτων και στην πρόσφατη πρόοδο που έχουν σημειώσει με τη συμφωνία σε μια κοινή διακήρυξη».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Προσβλέπουμε στην πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των ηγετών, που θα χαράξει το δρόμο για την επανέναρξη των επίσημων συνομιλιών λύσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να παράσχει την πλήρη στήριξή του στη διαδικασία λύσης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, χαιρέτισε με δήλωσή του τη συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας για επανέναρξη των συνομιλιών, με σκοπό την επανένωση της Κύπρου.

Ο κ. Κάμερον ανέφερε πως «η σημερινή συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».
«Η συμφωνία παρέχει μία πραγματική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μία διαρκής και συνολική λύση και συγχαίρω τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Δρ. Έρογλου για το θάρρος που έχουν επιδείξει, συμφωνώντας στην επανέναρξη των συνομιλιών» πρόσθεσε ο κ. Κάμερον.

Η δήλωσή του καταλήγει: «Ο συνεχιζόμενος πραγματισμός τους και η προθυμία να βρουν μία λύση θα είναι ζωτικής σημασίας τους επόμενους μήνες, για να διασφαλιστεί ότι η επανένωση της Κύπρου θα γίνει πραγματικότητα. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πλήρως όλους τους Κυπρίους στον κοινό τους στόχο για μία ενωμένη και ευημερούσα νήσο».

Το ΕΛΚ στηρίζει τη διαδικασία
Ακόμη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε σήμερα, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος, που επιτρέπει την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.
 
O κ. Ντολ τονίζει ότι, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στο κοινό ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι η επανενωμένη Κύπρος θα έχει ενιαία κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και ενιαία ιθαγένεια. 

«Οι αναφορές αυτές διασφαλίζουν τη συνέχεια της συμμετοχής της Κύπρου στην ΕΕ και το κοινό ανακοινωθέν διασφαλίζει επίσης το σεβασμό προς τις αρχές στις οποίες εδράζεται η ΕΕ» αναφέρει.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ επισημαίνει επίσης ότι η πολιτική ομάδα του τάσσεται υπέρ ενός ενισχυμένου ρόλου της ΕΕ στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων με πιο αναβαθμισμένο και ουσιαστικό τρόπο.

Εκφράζει την ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν στην επανένωση της Κύπρου, καθώς, όπως τονίζει, μια επανενωμένη Κύπρος θα αποφέρει διαρκή ειρήνη και ευημερία για το λαό, σταθερότητα στην περιοχή, ενεργειακή ασφάλεια και θα ενισχύσει την ΕΕ συνολικά.

Ο κ. Ντολ υπογραμμίζει «τις ανεξάντλητες προσπάθειες και την ισχυρή δέσμευση του πρέδρου Αναστασιάδη, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα και ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού». 


Η κοινή δήλωση Αναστασιάδη - Έρογλου σε ελληνικά και αγγλικά
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυπριακό: Νέα σελίδα «εγκαινίασαν» Αναστασιάδης - Έρογλου"

Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς

Aφορμή για να αποδώσει εύσημα στον εαυτό του έψαχνε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρά την τεράστια αναστάτωση που έχει φέρει σε γιατρούς, υγειονομικούς και ασθενείς, με τις αποφάσεις του τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο και για το πλαφόν στη συνταγογράφηση.

Επειδή δεν διαθέτει άλλα βάσιμα επιχειρήματα, πέραν των επιβραβεύσεων των δανειστών και των ομάδων εργασίας (της Task Force και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) που κατέστρωσαν το σχέδιο μεταρρύθμισης-υποβάθμισης της δημόσιας υγείας στη χώρα, καταφεύγει στην παράθεση τέτοιων συγχαρητήριων επιστολών.

Τα εύσημα της επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τη δημιουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας προς τον ίδιο, παρέθεσε ως απάντηση σε άρθρο του newsbomb.gr για την ταλαιπωρία που περιμένει όχι μόνο τους γιατρούς, αλλά και τους ασθενείς, με το κλείσιμο μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Φαίνεται πως ο κ. Γεωργιάδης αρκείται σε λογιστικές «επιτυχίες» και τα παρουσιάζει όλα ως «καλώς καμωμένα», κωφεύοντας στις κραυγές αγωνίας χιλιάδων ασθενών.

Μια τέτοια κραυγή αγωνίας απηύθυναν ξανά σήμερα εκπρόσωποι καρκινοπαθών σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο νέος Γολγοθάς αυτής της ιδιαίτερα ευαίσθητης κατηγορίας ασθενών ξεκίνησε με την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, η οποία απαγόρευσε τη διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Τέτοια φάρμακα για σοβαρές και χρόνιες παθήσεις ήταν διαθέσιμα στους ασφαλισμένους και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με μια απλή σφραγίδα «στερούμεθα» των φαρμακείων των νοσοκομείων, σε περίπτωση που τα τελευταία αδυνατούσαν, λόγω χαμηλών προϋπολογισμών, να τα προμηθευτούν. Η νέα απόφαση προβλέπει ότι τα φάρμακα αυτά θα χορηγούνται από τα νοσοκομεία. Στην περίπτωση που τα φάρμακα αυτά δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία θα πρέπει να τα παραγγέλνουν και να τα βρίσκουν.

Σύλλογοι καρκινοπαθών αντέδρασαν άμεσα και προειδοποίησαν ότι μια ενδεχόμενη διακοπή ή καθυστέρηση των θεραπειών τους, θα έχει σοβαρές συνέπειες για την εξέλιξη των νοσημάτων τους, πολλές φορές δε και για την ίδια τους τη ζωή.

Ήδη, καρκινοπαθείς και άλλες κατηγορίες χρονίως πασχόντων συνανθρώπων μας, έχουν μείνει για πολλές ημέρες χωρίς την πολύτιμη για την υγεία και τη ζωή τους φαρμακευτική θεραπεία.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό: περιορισμός της ογκολογικής περίθαλψης στη χώρα, τεράστιες αναμονές για ακτινοθεραπείες ή χειρουργεία, μεταφορά της εξυπηρέτησης των καρκινοπαθών από τα κλειστά πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία που ήδη δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν με το ελλιπές προσωπικό τους, κίνδυνος να αποσυρθούν αναγκαία φάρμακα από την ελληνική αγορά εξαιτίας των τιμών που επιβάλλει το υπουργείο Υγείας, είναι κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που τόνισαν σήμερα εκπρόσωποι των καρκινοπαθών στη Δημόσια Τηλεόραση. Όπως χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε μία εκπρόσωπος, τελικά «είσαι καταδικασμένος να πεθάνεις»;

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς"

Νέο σκάνδαλο στο ΙΚΑ Ν. Αλικαρνασσού! Φέσωσαν το ίδρυμα με πλαστές γνωματεύσεις!

Χρησιμοποίησαν φωτοτυπημένες ιατρικές γνωματεύσεις και εισέπρατταν από το ΙΚΑ τεράστια ποσά για... σκευάσματα διατροφής, βάζοντας μέσα το ΙΚΑ εκατομμύρια ευρώ. Το σκάνδαλο αρχικά εντοπίστηκε στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ Κρήτης στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου, αλλά όπως αποκαλύπτει σήμερα το cretalive το κύκλωμα που λυμαίνονταν το ίδρυμα είχε απλώσει κι αλλού του πλοκάμια του!

Ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης είχε επισκεφτεί το Ηράκλειο τον περασμένο Νοέμβριο για το σκοπό αυτό, μετά τις αποκαλύψεις για το " σκάνδαλο των σκευασμάτων διατροφής" όπως είχε γίνει γνωστό, πριν από 4 χρόνια και ουσιαστικά είχε προαναγγείλει τον έλεγχο τόσο στο υποκατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, όσο και σε εκείνο του Αγίου Μηνά. Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα ο έλεγχος στη Νέα Αλικαρνασσό ολοκληρώθηκε και το πόρισμα διαβιβάστηκε στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ. Μάλιστα από τις 31 Ιανουαρίου, οπότε και κοινοποιήθηκε, το υποκατάστημα της Ν

. Αλικαρνασσού υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά κατά κάθε εμπλεκόμενου. Σύμφωνα με τον έλεγχο στο σκάνδαλο εμπλέκονται 4 επιχειρήσεις που με παρόμοιο τρόπο, όπως δηλαδή και στην περίπτωση του Εσταυρωμένου, με έγχρωμες φωτοτυπημένες ιατρικές γνωματεύσεις ( οι πρωτότυπες δεν βρέθηκαν ποτέ) ξεπέρασαν το εμπόδιο του ελεγκτικού μηχανισμού και εισέπραξαν το ποσό των 220.504 ευρώ! Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ζητήσει έλεγχο και στο υποκατάστημα του Αγίου Μηνά, τα πρώτα στοιχεία έχουν φτάσει ήδη κεντρικά, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, για να διαπιστωθεί αν και εκεί οι επιτήδειοι δρούσαν με τον ίδιο τρόπο.

Μιλώντας στο cretalive ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης τόνισε πως " η Διοίκηση του Ιδρύματος είναι σταθερά προσανατολισμένη σε τέτοιου είδους ελέγχους, σ΄όλη τη χώρα. Έχουμε πλέον τέτοια μηχανογραφικά εργαλεία που μας βοηθούν προκειμένου να οδηγηθούμε σε διερεύνηση πιθανώς παρόμοιων χορηγήσεων και αξιοποιούμε αυτές τις δυνατότητες. Οι παραβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις θα διαλευκανθούν και οι υπεύθυνοι θα σταλούν στα δικαστήρια, προκειμένου το ΙΚΑ να διεκδικήσει και να πάρει πίσω τα χρήματα του!"

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σκάνδαλο στο ΙΚΑ Ν. Αλικαρνασσού! Φέσωσαν το ίδρυμα με πλαστές γνωματεύσεις!"

Χρυσοχοΐδης: Θα εξαιρεθούν από τις αυξήσεις στα διόδια και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό

Από τις αυξήσεις στα διόδια θα εξαιρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, δήλωσε το στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Προϋπόθεση είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις απο τους Δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού.

Ο κ Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε οτι οι αυξήσεις στα διόδια είναι αυτές που προβλέπονται στην αρχική σύμβαση παραχώρησης του 2007 και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα όπως στις Αφίδνες είχαν καθυστερήσει να επιβληθούν.

Κατηγόρησε μάλιστα τους παράγοντες του Δήμου Ωρωπού οτι αντί να σπεύσουν να δώσουν τις βεβαιώσεις στους δημότες για να μην πληρώνουν τα αυξημένα διόδια, ξεσηκώνουν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Ο Υπουργός Υποδομών παραδέχτηκε οτι πράγματι οι αυτοκινητόδρομοι είναι ακριβοί αλλά δεν μπορούν να κατασκευαστούν αλλιώς. Το λογικό είναι, είπε, να πληρώνουν οι χρήστες τους και όχι να χρηματοδοτούνται τα έργα απο τον κρατικό προϋπολογισμό, διαφορετικά θα πρέπει να πάμε σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών το κόστος κατασκευής ανά χιλιόμετρο είναι φθηνότερο κατά 25% στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ το κόστος των διοδίων ανά χιλιόμετρο έχει καθοριστεί απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα 4 λεπτά συν ΦΠΑ.

null skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοΐδης: Θα εξαιρεθούν από τις αυξήσεις στα διόδια και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news