facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές στα ρολόγια της ΔΕΗ - Τι αλλάζει για τους καταναλωτές

Αρχίζει πιλοτικά η τοποθέτηση νέων «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που μεταξύ άλλων θα έχουν τη δυνατότητα να χρεώνουν διαφορετικά τιμολόγια στη διάρκεια του 24ώρου.

Πέρα από τη διαφοροποίηση στα τιμολόγια (υψηλότερες τιμές τις ώρες αιχμής, χαμηλότερες κατά τις περιόδους χαμηλής ζήτησης), η εγκατάσταση των νέων μετρητών επιτρέπει και άλλες λειτουργίες όπως η τηλεμέτρηση της κατανάλωσης, η τηλεδιαχείριση της ζήτησης κλπ, που βελτιώνουν την εξισορρόπηση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ενέργειας.

Η σχετική μελέτη προβλέπει την αντικατάσταση των υπάρχοντων μετρητών σε δύο στάδια: Πιλοτικά σε καταναλωτές των Περιφερειών Ξάνθης, Λέσβου (Λέσβος, Λήμνος, Αγ. Ευστράτιος) και Λευκάδας, καθώς και σε αστικό δείγμα των περιοχών Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου προβλέπεται να εγκατασταθούν 160.000 έξυπνοι μετρητές μέσα στο 2015 και στη συνέχεια στο σύνολο της επικράτειας.

Σκοπός του πιλοτικού έργου είναι να αξιολογηθούν οι τεχνικές και οικονομικές παράμετροι και να αναπτυχθεί, όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ, «το ενδεδειγμένο επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο εφαρμογής του πλήρους προγράμματος, συνολικού ύψους επένδυσης σχεδόν 900 εκατομμυρίων ευρώ σε παρούσα αξία, το οποίο περιλαμβάνει την πανελλαδική εγκατάσταση υποδομών έξυπνων μετρητών για το 80% των καταναλωτών με χρονικό ορίζοντα το 2020, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 72/2009».

Για τη χρηματοδότηση της επένδυσης ο ΔΕΔΔΗΕ εξετάζει και τη λύση της σύμπραξης με ιδιωτικά κεφάλαια .

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές στα ρολόγια της ΔΕΗ - Τι αλλάζει για τους καταναλωτές"

Μέχρι την "Εθνική Άμυνα" το μετρό το Σαββατοκύριακο

Μέχρι το σταθμό «Εθνική Αμυνα» θα πηγαίνουν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου οι συρμοί της γραμμής 3 του Μετρό, λόγω εργασιών για την εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού βελτίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα δημιουργηθεί προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «EXPRESS X5», από το σταθμό «Εθνική Αμυνα» έως τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» και αντιστρόφως, ενώ θα ενισχυθούν τα δρομολόγια και της γραμμής Χ95 «Σύνταγμα-Αερολιμένας».

Η αφετηρία της γραμμής Χ5 θα βρίσκεται στον σταθμό «Εθνική Αμυνα» του Μετρό, στον παράδρομο της Λ. Μεσογείων, το τέρμα στο σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας», ενώ θα υπάρχουν στάσεις (και στις δύο κατευθύνσεις) στο ύψος των σταθμών «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή» και «Χαλάνδρι».

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από και προς το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά και θα είναι δυνατή η μετεπιβίβαση, των επιβατών της γραμμής Χ5, στον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι την "Εθνική Άμυνα" το μετρό το Σαββατοκύριακο "

Ανακοίνωση Δήμου Ωρωπού σχετικά με την επιβολή νέων αυξήσεων στα διόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυστυχώς, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων μας κάλεσε αιφνιδίως σε συνάντηση την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου για να μας ανακοινώσει ειλημμένες αποφάσεις. Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Οικονομάκος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Ηλιάσκος κατά την επίσκεψή τους στο Υπουργείο ενημερώθηκαν αρμοδίως για τις νέες αυξήσεις που ισχύουν από σήμερα σε όλους τους σταθμούς Διοδίων στον Δήμο Ωρωπού.

Δυστυχώς, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου -πριν λίγο καιρό- για αναστολή των αυξήσεων, και τις υποσχέσεις του ίδιου του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη ότι δε θα προχωρήσουν σε καμιά αύξηση όπως δήλωνε χαρακτηριστικά, σήμερα επιβάλλονται με τρόπο απαράδεκτο και ανήθικο αυξήσεις κατά 60% στα διόδια Αφιδνών αλλά και στους πλευρικούς σταθμούς.

Το Υπουργείο και ο ίδιος ο Υπουργός είναι ανακόλουθοι με τα όσα είχαν δεσμευτεί.

Και να η απόδειξη.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 σε σχετική μας ανακοίνωση, σημειώναμε τα εξής:

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το Βήμα της Βουλής, όπου συζητείτο το νομοσχέδιο «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» αναφορικά με το θέμα των αυξήσεων των τιμών των διοδίων μεταξύ άλλων σημείωνε:

«δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση διοδίων»

και ξεκαθάριζε ότι η μόνη προσθήκη είναι η διάταξη για την αναλογικότητα, με την οποία υποχρεώνονται οι παραχωρησιούχοι να εγκατασταθεί, μέσα σε ρητή ημερομηνία, ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα είσπραξης και διαχείρισης διοδίων, που περιλαμβάνει τη δυνατότητα λογιστικής καταγραφής για κάθε μία κατηγορία διοδίων και οχημάτων.

Χθες στη συνάντησή μας με τον Υπουργό πήγαν να μας «χρυσώσουν το χάπι» με εκπτωτικές λύσεις και τεχνοοικονομικά τερτίπια που «μαρκετίστικα» μεθοδεύει η ΝΕΑ ΟΔΟΣ μετατρέποντας την σκληρή πραγματικότητα των 3,35 ευρώ στα διόδια Αφιδνών σε μια άλλη πιο «ήπια» των περίπου 2 ευρώ, εφόσον όμως κάνουμε καθημερινές διελεύσεις και ξεπερνάμε περίπου τις 50 το μήνα.

Λες και το πρόβλημά μας είναι αν κάνουμε 10 ή 20 ή 100 διελεύσεις και μας χαρίζουν και έκπτωση για να πάμε στο σπίτι, στη δουλειά και στο σχολείο τα παιδιά μας.

Κανείς δε σκέφτηκε από τους ιθύνοντες του Υπουργείου και της Νέας Οδού ότι ένας Δήμος με 8 σταθμούς διοδίων όσες εκπτώσεις και αν κάνουν, όσα μέτρα και σταθμά κι αν χρησιμοποιήσουν «διαφημιστικά» δεν πρόκειται να λύσουν το ουσιαστικό πρόβλημα. Μονομερείς αυξήσεις στην σημερινή κρίση, που αγγίζει σε βάθος κάθε νοικοκυριό, είναι ακόμη μια άδικη επιβάρυνση στην σκληρή καθημερινότητα των πολιτών.

Οι άδικες και αντικοινωνικές αυξήσεις:

- Υποβαθμίζουν τον τόπο μας

- Διαλύουν την τοπική μας οικονομία

- Διώχνουν τους επισκέπτες και επενδυτές

- Φυλακίζουν χιλιάδες συνδημότες μας στα σπίτια τους

- Στερούν την ανάπτυξη και την προοπτική που μπορεί να έχει ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της Πατρίδας μας.

Δε θα ανεχθούμε άλλο εμπαιγμό και άλλη κοροϊδία. Λύσεις για εμάς χωρίς εμάς δεν υπάρχουν δεν υφίστανται.

Είμαστε ήδη σε ετοιμότητα και κινητικότητα με μοναδικό μας στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης στο Δήμο Ωρωπού. Τις περαιτέρω ενέργειές μας θα τις γνωστοποιήσουμε σε νέα μας ανακοίνωση αφού πρώτα προηγηθούν συλλογικές διεργασίες.

Αυτές τις κρίσιμές ώρες η ενότητα και η κοινή συμπόρευση πρέπει να είναι αυτοσκοπός για κάθε μέλος της τοπικοαυτοδιοικητικής οικογένειας, για κάθε συνδημότη μας που αντιστέκεται στην άδικη πολιτική των διοδίων.

Χρυσοχοΐδης:Καμία πρόβλεψη για αύξηση διοδίων


Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση Δήμου Ωρωπού σχετικά με την επιβολή νέων αυξήσεων στα διόδια (ΒΙΝΤΕΟ)"

Πανάκριβη η έξοδος των φαντάρων στην Κω: Ο στρατός μας υποχρεώνει να πληρώνουμε 15-20 ευρώ στα ΤΑΞΙ!

Αναφορές φαντάρων και των γονιών τους που έφτασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από το 80 ΤΥΕΘ της Κω, αναφέρουν τα εξής «Την πρώτη μέρα που φτάσαμε στο στρατόπεδο αλλά και στις πρώτες μας εξόδους, έβγαινε κίνηση που μας πήγαινε και μας έφερνε από την πόλη στην μονάδα και αντίστροφα.

Τις τελευταίες μέρες αυτό έχει κοπεί με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγούμε στις εξόδους μας, ή αν θέλουμε να βγούμε να πρέπει να πληρώσουμε 15-20 σε ταξί.

Και έτσι οι περισσότεροι συνάδελφοι φαντάροι μένουν μέσα στις εξόδους τους».

Δεν μας φτάνει το σκληρό χαράτσι που πληρώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας για να καταταγούμε υποχρεωτικά στον στρατό, πρέπει να πληρώνουμε τα πάντα;

Αυτό είναι το μέλλον που θέλει το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ για τους φαντάρους.

Εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση των παιδιών μας και μάλιστα στην δυσχερέστερη οικονομική συγκυρία.

Εμείς απαιτούμε:

Να βγαίνει κίνηση από και προς την πόλη για όλους τους φαντάρους στις εξόδους τους.

Δεν πληρώνουμε εμείς το κόστος της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής Θητείας.

Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Diktiospartakos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανάκριβη η έξοδος των φαντάρων στην Κω: Ο στρατός μας υποχρεώνει να πληρώνουμε 15-20 ευρώ στα ΤΑΞΙ!"

Νέα κόλπα φοροδιαφυγής: Πως μας κλέβουν με εικονικές αποδείξεις

Νέα κόλπα στον στίβο της φοροδιαφυγής με τον κωδικό «το σύστημα του ψευτοθόδωρου» αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.


Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η δουλειά στήνεται απλοϊκά. Για να μην επιβληθούν πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου, ο ελεγκτής θα πρέπει να διαπιστώσει ότι έχουν κοπεί όλες οι αποδείξεις για κάθε λιανική συναλλαγή. Ετσι, πράγματι εκδίδονται αποδείξεις σωρηδόν. Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι αποδείξεις αυτές είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Οι ταμειακές μηχανές από τις οποίες εκδίδονται δεν έχουν σήμανση από το υπουργείο Οικονομικών, είναι όπως χαρακτηρίζονται ταμειακές μηχανές - μαϊμούδες ή αλλιώς ταμειακές μηχανές - φαντάσματα.

Μια τέτοια περίπτωση, με τρελά κέρδη για τον επιχειρηματία, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο καφετέριας - καφεκοπτείου στην περιοχή της Θήβας. Χρησιμοποιούσε μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές και εξέδωσε την τελευταία πενταετία 102.977 αποδείξεις χωρίς αυτές να υποβληθούν ποτέ στην αρμόδια ΔΟΥ για καταβολή ΦΠΑ και λοιπών φόρων. «Τα τελευταία πέντε χρόνια ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έκοβε αποδείξεις με το τσουβάλι αλλά δεν είχε αποδώσει ούτε ένα ευρώ σε ΦΠΑ» λέει κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εκτιμώντας πως η κομπίνα αυτού του τύπου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Αττική οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ τον Ιανουάριο αποκάλυψαν ακόμα δύο επιχειρήσεις οι οποίες είχαν στήσει πανομοιότυπη κομπίνα. Μια καφετέρια και ένα εστιατόριο χρησιμοποιούσαν παραποιημένο σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή για την έκδοση αποδείξεων - μαϊμούδων. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να κρατούν μακριά από τα μάτια της Εφορίας τα έσοδα από 7.420 συναλλαγές.

«Η εφευρετικότητα των φοροφυγάδων είναι ανεξάντλητη» σχολιάζει η ίδια πηγή και αποκαλύπτει ακόμα μία μέθοδο απόκρυψης εισοδημάτων που έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ. Σε πολλές καφετέριες και εστιατόρια πλέον είναι σύνηθες οι παραγγελίες να καταγράφονται «σε αυτά τα μικρά κομπιουτεράκια με τα μικροσκοπικά πενάκια». Οι μηχανισμοί αυτοί, όπως εξηγεί η ίδια πηγή, είναι για την καταγραφή της παραγγελίας. Πειραγμένοι τέτοιοι μηχανισμοί όμως εκδίδουν και αποδείξεις - μαϊμούδες. Ο πελάτης θεωρεί πως πήρε την απόδειξή του, εάν γίνει ένας απλός έλεγχος θα διαπιστωθεί ότι όλα τα τραπέζια έχουν «αποδείξεις», αλλά το ελληνικό Δημόσιο δεν θα εισπράξει δεκάρα φόρων...

Στελέχη του ΣΔΟΕ, με εμπειρία στους ελέγχους και προφανή δυσφορία για τη συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του Σώματος, αναδεικνύουν «το σύστημα του ψευτοθόδωρου» πίσω από την κάθετη πτώση της παραβατικότητας στο πεδίο της μη έκδοσης αποδείξεων τους τελευταίους μήνες.

Σημειώνουν δηλαδή με νόημα ότι ίσως «η έλλειψη εμπειρίας» από τους συναδέλφους τους ελεγκτές των ΔΟΥ (στους οποίους πέρασε η αρμοδιότητα των προληπτικών ελέγχων) είναι αυτή που εξηγεί την κάθετη πτώση της παραβατικότητας από τα επίπεδα του 50% στο 5%.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα κόλπα φοροδιαφυγής: Πως μας κλέβουν με εικονικές αποδείξεις"

Αναβάλλεται η δίκη για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα

Για τις 24 Φεβρουαρίου ορίσθηκε η δίκη του ζεύγους Γριβέα παρά το αίτημα της υπεράσπισης η οποία ζήτησε αναβολή μέχρι τις 14 Απριλίου διότι όπως υποστήριξε πρόκειται για μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει τα επιχειρήματά της.

Επίσης η υπεράσπιση ζήτησε και πέτυχε να μειωθούν οι μέρες που το ζεύγος θα πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον, εκεί όπου είναι η μόνιμη κατοικία τους. Έτσι τώρα θα πρέπει να παρουσιάζονται μόνο 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, από τρεις που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η υπεράσπιση παρόλο που κατάθεσε γραπτώς τα επιχειρήματα που στηρίζουν την μη έκδοση του ζεύγος Γριβέα, υποστήριξε πως εξαιτίας της πολυπλοκότητας της υπόθεσης το παρόν δικαστήριο είναι αναρμόδιο να την κρίνει. Έτσι εκτιμάται ότι στην επόμενη δικάσιμο θα προσπαθήσει να πείσει το δικαστήριο να παραπέμψει την υπόθεση σε άλλη δικαστική αρχή. «Προφανώς πρόκειται για ένα παιχνίδι τακτικής που σκοπό έχει να κερδίσει περισσότερο χρόνο», είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ Βρετανός δικηγόρος, που ασχολείται με παρόμοια θέματα.

«Πρόθεση μου είναι να γυρίσω στην Ελλάδα. Ο λόγος που δεν επισπεύδω την διαδικασία είναι γιατί έχω πολλές υποχρεώσεις εδώ στην Βρετανία και δύο ανήλικα παιδιά που πρέπει να φροντίζω. Όταν θα γίνει η δίκη μου στην Ελλάδα θα παρουσιαστώ στο δικαστήριο», δήλωσε ο κ. Κ. Γριβέας στους Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο στην αίθουσα αναμονής του ειρηνοδικείου του Westminster.

Ο κ. Γριβέας από την ώρα που έφτασε στο δικαστήριο μέχρι και το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ήταν εξαιρετικά ψύχραιμος. Μάλιστα αστειεύτηκε πολλές φορές με τους δημοσιογράφους και τους υποσχέθηκε πως όταν έρθει η ώρα θα μιλήσει μπροστά στις κάμερες. Η σύζυγός του όμως από την άλλη έδειχνε εξαιρετικά αγχωμένη τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που βγήκε η σημερινή απόφαση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Αναβάλλεται η δίκη για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα"

Μ. Γλέζος: Ζητά διακομματική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη


Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Μανώλης Γλέζος ζητά τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητέ Ευάγγελε Μεϊμαράκη,

Στις 20 και 28 Μαρτίου 2012 συνεδρίασαν από κοινού οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής 'Αμυνας, και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα τις γερμανικές οφειλές. Τα μέλη των παραπάνω Επιτροπών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν ως προς την ανάγκη σύστασης Επιτροπής με αντικείμενο τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται πολλοί ακόμα συνάδελφοι Βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους και μέλη της κυβερνώσας παράταξης, όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος και η Σοφία Βούλτεψη, οι οποίοι ενώπιον του Σώματος έχουν υποστηρίξει αυτή τους τη θέση. Επίσης, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σας έχει ζητήσει με επιστολή του τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής.

Είναι πολλές οι φορές που δημοσίως, είτε από το βήμα της Βουλής, είτε με άρθρα, με βιβλία μου ή με ομιλίες, αλλά και κατ' ιδίαν σε εσάς τον ίδιο, έχω εκφράσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άποψή μου ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν χρέος να διεκδικήσουν όσα η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα. Επιπλέον, στις 24 Απριλίου 2013 κατά τη συζήτηση επερώτησης που είχαμε καταθέσει από κοινού με Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αποδέχτηκε ότι πρέπει να διεκδικήσει τις εν λόγω οφειλές, παράλληλα δε απ΄ όλα τα κόμματα εκφράστηκε η ανάγκη σύστασης διακομματικής Επιτροπής.

Είμαι βέβαιος ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της Επιτροπής και ότι θα κάνετε χρήση του δικαιώματος που σας δίνει ο κανονισμός της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 44, να υποβάλετε πρόταση σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος.

Καθώς πλησιάζουν ήδη δύο χρόνια που συζητείται η ανάγκη σύστασης της διακομματικής αυτής Επιτροπής, αλλά τίποτα δε γίνεται, αναμένω τη δική σας άμεση παρέμβαση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίησή του το δίκαιο αυτό εθνικό ζήτημα».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Γλέζος: Ζητά διακομματική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Πέρασε το νομοσχέδιο για την Υγεία

Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει την αλλαγή στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Το νομοσχέδιο καταργεί τον ΕΟΠΥΥ και δημιουργεί το νέο φορέα που θα ονομάζεται ΠΕΔΥ. Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων έχουν ως εξής: 151 βουλευτές ψήφισαν «ναι», ενώ 119 ψήφισαν «όχι»

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέρασε το νομοσχέδιο για την Υγεία"

Απάντηση Βενιζέλου σε Γκάμπριελ: Πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια γερμανική εταιρεία -Οι Ελληνες είναι μόνο το πρόβλημα;

Στο δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε κατά της χώρας μας ο Γερμανός αντικαγκελάριος και πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη σύνοδο των ευρωβουλευτών της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Στρασβούργο. Οι Ελληνες είναι μόνο το πρόβλημα, όταν σχεδόν πίσω από κάθε σκάνδαλο είναι μία γερμανική εταιρεία, διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε καταρχάς στο θέμα ένταξης στην ευρωζώνη, με αφορμή τον ισχυρισμό του Γερμανού αντικαγκελαρίου ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με παραποιημένα στοιχεία. «Οι συνθήκες το 2001 (όταν εντάχθηκε η Ελλάδα στο ευρώ) χαρακτηρίζονταν από μία ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να διευκολυνθεί η ένταξη της Ιταλίας. Και η Ιταλία τότε, είχε χειρότερα δεδομένα από την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «το ελληνικό δημόσιο χρέος εξάλλου, σε απόλυτους αριθμούς είναι 330 δισ. ευρώ, ενώ οι τρεις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης έχουν συνολικά δημόσιο χρέος της τάξης των 7 τρισ. ευρώ. Αν λοιπόν υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης μιας μεγάλης χώρας, υπάρχει απειλή για την ίδια την ύπαρξη του ευρώ».

Αναγνωρίζοντας τον χαρακτήρα του «συστημικού προβλήματος» που είχε η ελληνική κρίση, ο κ.Βενιζέλος επέμεινε στη σύγκριση μεγεθών: «Αναλογιστείτε τα απόλυτα μεγέθη που είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με αυτό που είναι η ευρωζώνη ως όγκος δημοσίου χρέους. Τα πολλά προβλήματα λοιπόν που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι δικά μας προβλήματα, αλλά και προβλήματα που φέρει η Ελλάδα στην πλάτη της».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει προβλήματα διαφθοράς και όπως είπε, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να τα αντιμετωπίσει. «Πίσω, όμως, από κάθε σκάνδαλο σχεδόν υπάρχει μια γερμανική εταιρεία - η Siemens, η Ferrostaal, η MAN, η Daimler Chrysler. Επομένως, γιατί είμαστε μόνον εμείς αυτός που έχει το πρόβλημα;» διερωτήθηκε για συμπληρώσει στον ίδιο τόνο: «Μήπως η Ελλάδα γίνεται το γήπεδο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ένας ανταγωνισμός αφανής ή εμφανής, θεσμικός, πολιτικός, οικονομικός και νομισματικός;».

Σε γεύμα πάνως, που είχε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, με τον κ.Βενιζέλο υποστήριξε ότι είχαν παραποιηθεί οι δηλώσεις του κ.Γκάμπριελ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Βενιζέλου σε Γκάμπριελ: Πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια γερμανική εταιρεία -Οι Ελληνες είναι μόνο το πρόβλημα; "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news