facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στους δρόμους οι αγρότες

Ετοιμοπόλεμοι είναι από σήμερα οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα που ζεσταίνουν τις μηχανές τους και στήνουν μπλόκα ενάντια στο υψηλός κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Περίπου 30-40 μπλόκα στήνονται κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα αύριο.

Οι αγρότες της Ημαθίας θα μεταβούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας.

Αγρότες της Αχαΐας θα προχωρήσουν από τις 10.00 το πρωί σε συγκέντρωση των αγροτικών οχημάτων τους στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους δρόμους οι αγρότες"

Ακυρώνονται και οι μειώσεις μισθών σε γιατρούς, πανεπιστημιακούς, διπλωματικούς, αρχιερείς

Ισχύει και για συνταξιούχους – Θα πάρουν και αναδρομικά



Μετά τις δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και του “Μισθοδικείου”, που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές στους εν ενεργεία ενστόλους και δικαστικούς λειτουργούς, έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο να επεκτείνει την αντισυνταγματικότητα και την ακύρωση των περικοπών για όλους τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το “Έθνος της Κυριακής”, σε πιλοτική δίκη που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δικαστική πρόταση θα είναι να ανατραπούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν στους συνταξιούχους των “ειδικών μισθολογίων”, να τους επιστραφούν τα “αχρεωστήτως παρακρατηθέντα ποσά” από 1-8-12 και να αυξηθούν οι συντάξεις στο ύψος που είχαν μέχρι τότε, δηλαδή πριν από την ψήφιση του μνημονιακού νόμου 4093/12.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η αντισυνταγματικότητα στηρίζεται σε τριπλή βάση, καθώς διαπιστώνεται ότι έχουν παραβιάστεί οι συνταγματικές αρχές της ισότητας στη συμμετοχή στα δημόσια βάρη, της αναλογικότητας, αλλά και του σεβασμού της ανθρώπινες αξίες, αφού πλέον θίγεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
ΕΝΣΤΟΛΟΙ
(εν ενεργεία)
310 εκατ. ευρώ
ΕΝΣΤΟΛΟΙ
(συνταξιούχοι)
100 εκατ. ευρώ
ΕΝΣΤΟΛΟΙ
(πρέπει να δοθούν για το πάγωμα των προαγωγών)
70 εκατ. ευρώ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ200 εκατ. ευρώ
ΛΟΙΠΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
(εν ενεργεία και συνταξιούχοι)
420 εκατ. ευρώ


Οι αποφάσεις "βόμβα"





Η πρώτη... βόμβα ήρθε από το ΣτΕ, που σύμφωνα με τον "Τύπο της Κυριακής" κρίνει αντισυνταγματικά ορισμένα από τα επιβαλλόμενα χαράτσια, αλλά και μειώσεις αποδοχών ή επιδομάτων, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία στο επιτελείο της κυβέρνησης, που αναζητά ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να διατηρήσει το επιδιωκόμενο πλεόνασμα.

Αντισυνταγματικές οι περικοπές των ενστόλων

Με τα σενάρια να μιλούν για 500 εκατομμύρια ευρώ, από τον κρατικό κορβρανά, η απόφαση του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, που επιβλήθηκαν με υπουργική απόφαση, λόγω Μνημονίου από την 1η Αυγούστου του 2012 μέχρι σήμερα. Στο σκεπτικό που ανέτρεψετο ψαλίδισμα των μισθών αναφέρεται, ότι οι ένστολοι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και προστασίας.

Επιπλέον, υπάρχει εκτίμηση από τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών, ότι ενδέχεται να απαιτηθούν περίπου 200 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των περικοπών στις αποδοχές των δικαστών, όπου ήδη το Μισθοδικείο έχει επιβάλει "κόκκινη κάρτα".

Παράνομη η μείωση στα εφάπαξ
Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και εισήγαγε νέα δεδομένα στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ που θα χορηγούν στο Δημόσιο και άλλα 20 Ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Η γνωμοδότησή του έκρινε παράνομη τη μείωση του εφάπαξ, που χορηγείται από τα Ταμεία τα οποία δεν επιχορηγούνται από το κράτος, επηρεάζει, ανάμεσα σε άλλα, εκείνα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, τα ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων, των στρατιωτικών, 11 φορέων της πρόνοιας ιδιωτικών υπαλλήλων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων στα λιμάνια.

Αφορολόγητα τα επιδόματα των πανεπιστημιακών
Νέο πονοκέφαλο για το επιτελείο του ΥπΟικ αποτελεί η προ ημερών απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων των πανεπιστημιακών που αφορούν στη συμμετοχή τους σε συνέδρια και σε ενημέρωση της βιβλιοθήκης.
Τα επιδόματα αυτά δεν θεωρούνται εισόδημα και κατά συνέπεια δεν πρέπει να φορολογούνται. Με την απόφαση αυτή, το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα όσα θεωρείται, ότι φορολόγησε παράνομα.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώνονται και οι μειώσεις μισθών σε γιατρούς, πανεπιστημιακούς, διπλωματικούς, αρχιερείς"

Έξι μάρτυρες «καίνε» τον Γιακουμάτο για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας

Ως «άμεσο συνεργό» στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και «υποκρυπτόμενο διαχειριστή» στον οίκο ευγηρίας «Αύρα- Άγιος Χαράλαμπος ΑΕ» παρουσιάζει τον βουλευτής και τέως υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο διαβιβαστικό σημείωμα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη «Real News», το εν λόγω σημείωμα εστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών στις 27 Ιανουαρίου, ημέρα σύλληψης της συζύγου του Γ. Γιακουμάτου και του αδελφού του, και αναφέρει πως ο βουλευτής, εκτός από τις υπηρεσίες που παρείχε ως ένας από τους εξειδικευμένους γιατρούς της ομάδας του οίκου ευγηρίας, με την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου, είχε πλήρη γνώση και συμμετείχε στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης. Αυτό αποτυπώνεται στις καταθέσεις μαρτύρων, συγγενών των ηλικιωμέννων που φιλοξενήθηκαν στο γηροκομείο.

Στις ένορκες καταθέσεις των ιδιωτών συμβαλλόμενων με το γηροκομείο, οι περισσότεροι κατέθεσαν πως γνώριζαν ως ιδιοκτήτη της εταιρείας τον Γ. Γιακουμάτο, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις «αποφάσιζε κι έδινε εντολή σχετικά με τα αιτήματα των συμβαλλομένων, περί μείωσης των μηνιαίων καταβολών και για το ύψος των εκδοθέντων αποδείξεων».

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η «Real News», η μάρτυρας Α.Τ. αναφέρει στην κατάθεσή της ότι από τις αρχές του 2012 μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου έτους πλήρωνε 1.887 ευρώ το μήνα και λάμβανε ισόποση απόδειξη. Στη συνέχεια όμως, κατόπιν συμφωνίας με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, το ποσό μειώθηκε στα 1.600 ευρώ αλλά και η απόδειξη μειώθηκε στα 1.130 ευρώ.

Η ίδια μάρτυρας «καίει» και τους υπεύθυνους του γηροκομείου καθώς, όπως είπε, μετά την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας δέχθηκε τηλεφώνημα από στέλεχος της επιχείρησης που την παρότρυνε να αποκρύψει την αλήθεια αναφορικά με την ανακριβή έκδοση αποδείξεων, σε περίπτωση που κληθεί να καταθέσει.

Διαβάστε Περισσότερα » " Έξι μάρτυρες «καίνε» τον Γιακουμάτο για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας"

Τι λέει η θεία του Λιάπη για την απίστευτη ιστορία με το σαλέ

«Με έμπλεξαν για μία βλακεία του Μιχάλη»


Στα 82 της είδε ξαφνικά το όνομά της σε όλα τα ΜΜΕ. Η Βασιλική Λιάπη δεν μπορούσε να πιστέψει την υπόθεση στην οποία βρέθηκε μπλεγμένη εν αγνοία της «από μία βλακεία του Μιχάλη», όπως λέει η θεία του πρώην υπουργού που απαντά για την ιστορία του περιβόητου σαλέ.

«Με μπλέξανε σ' αυτή την ιστορία», εξομολογείται στο «Εθνος» η ηλικιωμένη γυναίκα. «Δεν έβαλα ποτέ δικηγόρο, για να βγάλει κάποια ανακοίνωση. Ολα αυτά έγιναν ερήμην μου», προσθέτει, αναφερόμενη στην ανακοίνωση του φερόμενου ως πληρεξούσιου δικηγόρου της, που υποστήριζε πως η Βασιλική Λιάπη ήταν η μόνη δικαιούχους της κοινοτικής επιδότησης με την οποία παράτυπα ανακαινίστηκε το πολυτελές σαλέ του πρώην υπουργού στο Μεγάλο Χωριό. Οπως λέει η 82χρονη, η ανακοίνωση βγήκε εν αγνοία της και όλα αυτά τα περί κατοχής παραστατικών με υποτιθέμενους πελάτες του ξενώνα είναι μία ανύπαρκτη ιστορία.

«Οταν πέθανε ο σύζυγός μου, Δημήτρης, βρήκαν το αδύναμο σημείο μου και έβαλαν εμένα, γιατί δεν έχω παιδιά. Είμαι μόνη μου. Ο αδελφός μου με φροντίζει και μία γυναίκα που έχω στο σπίτι. "Ασε αυτούς να τα ξεμπλέξουν", φωνάζει συνεχώς ο αδελφός μου. Δεν ανακατεύομαι», λέει η γυναίκα, ενώ αναφερόμενη στον κ. Λιάπη προσθέτει: «Τον Μιχάλη τον αγαπώ, είναι καλό παιδί, αλλά έχει κάνει λάθη. Εκανε λάθος με τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Προσωπικά δεν του έχω ζητήσει ποτέ κάτι. Ούτε διορισμό, τίποτα. Μια φορά τον ρώτησα αν μπορούσε να βοηθήσει έναν ανιψιό που έχει τέσσερα παιδιά και ο Μιχάλης μου απάντησε αρνητικά».

Σε ερώτηση για το αν έχει μιλήσει με τον ανιψιό της από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο απάντησε αρνητικά. «Μακριά, μακριά από μένα», πρόσθεσε και κατέληξε «Το μόνο που δεν περίμενα σε αυτή την ηλικία ήταν να βρεθώ μπλεγμένη. Με έμπλεξαν από μία βλακεία του Μιχάλη».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λέει η θεία του Λιάπη για την απίστευτη ιστορία με το σαλέ"

«Κραχ» στο ΙΚΑ - «χρωστά» πάνω από 70.000 κύριες συντάξεις...!!!

«Κραχ» έχει προκληθεί στο ΙΚΑ, με το Ταμείο να αποτελεί τον μεγάλο ασθενή του ασφαλιστικού συστήματος.


Η κατάσταση είναι οριακή και είναι χαρακτηριστικό πως ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας «χρωστά» πάνω από 70.000 κύριες συντάξεις, ενώ αναζητά ακόμα και δανεικά για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Στο «μάτι του κυκλώνα» έχει βρεθεί ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος δέχεται πυρά για τις καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων εξυγίανσης του Ταμείου. Στο υπουργείο Εργασίας έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τα οικονομικά του φορέα ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί και αυτό μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το ασφαλιστικό σύστημα.

Η δυσαρέσκεια είναι διάχυτη και οι παροικούντες την οδό Σταδίου (όπου στεγάζεται το υπουργείο) κάνουν λόγο για ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στις κατά καιρούς συσκέψεις που γίνονται για το ΙΚΑ.

Στελέχη επισημαίνουν πως ο εκσυγχρονισμός του Ταμείου αποτελεί μονόδρομο, ωστόσο δεν φαίνεται να γίνονται τα απαιτούμενα βήματα στο Ταμείο παρά τις κατά καιρούς «συστάσεις».

Ενδεικτικό του πόσο έχει βαρύνει το κλίμα είναι πως το φθινόπωρο χρειάστηκε να παρέμβει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για να εφαρμοστούν διατάξεις της νομοθεσίας που έμεναν στα χαρτιά.

Πρακτικά ακόμα και για το αυτονόητο -δηλαδή την εφαρμογή της νομοθεσίας- χρειάστηκε να υπάρξει κινητοποίηση και να σταλεί επίσημο έγγραφο με το οποίο καθορίστηκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τους ελέγχους (το θέμα αυτό είχε αναδείξει το «Εθνος» με δημοσίευμά του).

Αγώνας δρόμου

Οπως έγινε τότε γνωστό, επί της ουσίας δεν πραγματοποιούνταν ενδελεχής έλεγχος ανάμεσα στις ασφαλιστικές εισφορές που δηλώνονταν στα χαρτιά και σε αυτές που τελικά εισπράττονταν. Ετσι μία επιχείρηση μπορούσε να δηλώνει απλά τα χρήματα που οφείλει στο ΙΚΑ χωρίς τελικά να τα καταβάλλει. Γεγονός το οποίο πρέπει να αποτελεί... ελληνική πρωτοτυπία!

Μετά την παρέμβαση αυτή ξεκίνησαν οι έλεγχοι και τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για το «κόλπο γκρόσο» που είχε στηθεί στην πλάτη του ΙΚΑ. Από τους πρώτους ελέγχους προκύπτει πως ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας είχε ετήσιες απώλειες κοντά στο 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που αναζητά απεγνωσμένα ζεστό χρήμα. Γι΄ αυτό και τώρα διεξάγεται αγώνας δρόμου για να μαζευτούν όσο περισσότερα χρήματα γίνεται και να καλυφθούν παραλείψεις του παρελθόντος.

Πρόκειται μόνο για ένα από τα πολλά περιστατικά που έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στο υπουργείο Εργασίας, με τον διοικητή του Ταμείου να βρίσκεται στο κέντρο του «κάδρου».

Ωστόσο, οι εύθραυστες ισορροπίες στο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται πως αποτελούν τροχοπέδη για την προώθηση αλλαγών στη διοίκηση. Σημειώνεται πως ο Ρ. Σπυρόπουλος είναι σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα μέχρι πρότινος κατείχε τη νευραλγική θέση του γενικού διευθυντή του κόμματος.

Σε ελεύθερη πτώση έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια και τα έσοδα του ΙΚΑ, τα οποία σε σχέση με το 2008 υπολογίζεται πως έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 35%.

Χρειάστηκε μία σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων (όπως η καθιέρωση αυστηρότατων προστίμων για τη μαύρη εργασία), ώστε να υπάρξει τελικά βελτίωση το τελευταίο τρίμηνο του 2013 (χωρίς αυτό να μπορεί να καλύψει το αρνητικό ισοζύγιο των προηγούμενων ετών).

Το οικονομικό αδιέξοδο επιτείνεται και από το ότι η νέα ρύθμιση οφειλών δεν περπατά και χιλιάδες επιχειρήσεις εξακολουθούν να αγνοούν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ενδεικτικό του ναυαγίου της ρύθμισης είναι πως μόνο 35.000 από τους 300.000 οφειλέτες έχουν περάσει από το Ταμείο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους (ενώ οι υπόλοιποι απλώς... αγνοούνται).

Την ίδια στιγμή ποικίλα σχόλια προκαλούν κατά καιρούς οι αποκαλύψεις για τα τρικ που αξιοποιούν οι «μπαταχτσήδες», για να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους ρυθμίσεις χρεών.

Μία από τις... δημοφιλείς πρωτοβουλίες των κακοπληρωτών είναι να μπαίνουν σε ρύθμιση, ώστε να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και στη συνέχεια να μην ξαναπερνούν από το Ταμείο.

Η ασυδοσία αυτή οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στο ότι για μεγάλο διάστημα η πλειονότητα των κακοπληρωτών κατάφερνε εντέχνως να αποφεύγει τις κυρώσεις.

Πλέον εκτιμάται πως ένα μεγάλο μέρος των οφειλών δεν μπορεί να εισπραχθεί, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις που στην πορεία έβαλαν λουκέτο ή κήρυξαν πτώχευση.

Τελικά για να κλείσουν αυτά τα «παράθυρα» και να βρεθούν όσοι χρωστούν, τον Σεπτέμβριο δημιουργήθηκε ένα ενιαίο κέντρο είσπραξης οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οσοι χρωστούν ενημερώνονται πως πρέπει να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (δηλαδή με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς).

ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Το Ταμείο χρωστάει 70.000 συντάξεις, αυτοκαταστροφική πολιτική με τις επικουρικές

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως πέρσι το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας έκλεισε τη χρονιά με «μαύρη τρύπα» που προσεγγίζει τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Για να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις (με κυριότερη την καταβολή των συντάξεων) ο ασφαλιστικός φορέας εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια ακόμα και την... πρωτότυπη λύση του εσωτερικού δανεισμού.

Δηλαδή δανείζεται κάθε μήνα ένα ποσό από τους φορείς επικουρικής ασφάλισης, ώστε να μη χρειαστεί να αναζητήσει πρόσθετη οικονομική ενίσχυση.

Με τον τρόπο αυτό απλώς... μεταθέτει το πρόβλημα στα επικουρικά ταμεία, των οποίων ωστόσο η χρηματοδότηση δεν είναι εγγυημένη, και επομένως αν βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο θα αναγκαστούν να παρέμβουν στις συντάξεις.

Η πραγματική έκταση του οικονομικού αδιέξοδου του ΙΚΑ αναμένεται να αποκαλυφθεί φέτος, με δεδομένο πως έρχεται μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο παρά το ότι το μέτρο είναι γνωστό και αποτελεί μνημονιακή μας υποχρέωση, φαίνεται πως ακόμα δεν έχει γίνει η απαιτούμενη προετοιμασία.

Ουσιαστικά η διοίκηση του ταμείου θα πρέπει να βρει τρόπο για να καλυφθεί αυτό το χρηματοδοτικό κενό, ώστε να μη «μεταφερθεί» στις συντάξεις, με δεδομένο πως δεν υπάρχουν περιθώρια πρόσθετης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Μπλακ άουτ»

Στο μεταξύ «μπλακ άουτ» έχει προκαλέσει στις υπηρεσίες του ΙΚΑ η συσσώρευση των αιτήσεων συνταξιοδότησης, με τις καθυστερήσεις να φτάνουν ακόμα και τα δύο έτη. Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του διοικητή Ρ. Σπυρόπουλου για επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης των συντάξεων, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για τους χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους.

Υπολογίζεται πως 70.000 ασφαλισμένοι είναι στην αναμονή για την έκδοση κύριας σύνταξης. Για την έκδοση της... πολυπόθητης απόφασης μπορεί να χρειαστούν έως και δύο έτη, με μεγάλους χαμένους όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση (καθώς η επικοινωνία μεταξύ των ταμείων αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση). Πάντως οι καθυστερήσεις αυτές δίνουν οικονομική «ανάσα» στο ταμείο, καθώς για την άμεση καταβολή όλων αυτών των συντάξεων θα απαιτούνταν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ! Σε μια τέτοια περίπτωση ο προϋπολογισμός του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας θα τινασσόταν στον αέρα και θα αναζητούνταν για ακόμα μια φορά σανίδα σωτηρίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ουσιαστικά στο μεγαλύτερο ταμείο της χώρας υπάρχει μία... άτυπη στάση πληρωμών, με τους υποψήφιους συνταξιούχους να καλούνται δια της πλαγίας οδού να... χρηματοδοτήσουν το σύστημα.

Την ίδια στιγμή με αργό ρυθμό προχωρούν οι έλεγχοι για τη δράση επιτηδείων στο ταμείο και τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Οι αποκαλύψεις για το ΙΚΑ Καλλιθέας δεν είχαν ιδιαίτερη συνέχεια σε άλλα υποκαταστήματα, ενώ ακόμα και η αναζήτηση συντάξεων που χορηγήθηκαν σε μη δικαιούχους (π.χ. νεκρούς) αποδεικνύεται πως θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Επομένως η απόδοση ευθυνών θα καθυστερήσει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην «επιστρέψουν» στο ταμείο χρήματα που είχαν παρανόμως εισπραχθεί (κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει ένεση ρευστότητας).

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κραχ» στο ΙΚΑ - «χρωστά» πάνω από 70.000 κύριες συντάξεις...!!!"

Βγάζουν τους ετεροδημότες εκτός εκλογών

Την κατάργηση της δυνατότητας των ετεροδημοτών να ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα στον τόπο διαμονής τους για τις ευρωεκλογές θα εισηγηθεί το υπουργείο Εσωτερικών στη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει εντός της εβδομάδας για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών με τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», η νομοθετική πρωτοβουλία αναμένεται να προκαλέσει έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει αντιταχθεί και στην κυβερνητική επιλογή να συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τη δυνατότητα επιλογής για τους ετεροδημότες να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε ειδικά εκλογικά τμήματα, που ισχύει για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών την πρώτη Κυριακή οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν στους δήμους που είναι εγγεγραμμένοι, οπότε οι ετεροδημότες θα πρέπει να μετακινηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Σε όσους δήμους η διαδικασία περάσει σε δεύτερο γύρο, θα υπάρχει το παράδοξο να μπορούν οι ετεροδημότες να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους για ευρωεκλογές και παράλληλα να πρέπει να μετακινηθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να επιλέξουν αυτοδιοικητικές αρχές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση θα προτείνει τη συγκεκριμένη διάταξη με την αιτιολογία ότι προσαρμόζει την εκλογική διαδικασία στις ανάγκες που δημιουργεί η ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Βγάζουν τους ετεροδημότες εκτός εκλογών"

Α. Γεωργιάδης: Ήξερα ότι τα μνημόνια είναι καταστροφή

Τελικά ο υπουργός Υγείας πότε είναι σοβαρός και ειλικρινής απέναντι στον ελληνικό λαό και πότε όχι;


Τόσο καιρό διαλαλεί ότι είναι ο μνημονιακότερος όλων των υπουργών, ότι η τρόικα δεν θέλει να του κλέψει τη δόξα των μεταρρυθμίσεων, δικαιολογεί κάθε διαλυτική του παρέμβαση στη δημόσια υγείας λέγοντας ότι έπρεπε ούτως ή άλλως να γίνει χωρίς να το ζητήσουν οι δανειστές, γιατί είναι «για το καλό» των πολιτών.

Τα παραδείγματα που ο κ. Α. Γεωργιάδης δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στην τρόικα είναι αμέτρητα. Μία όμως από τις αμέτρητες φορές που «λέει και ξελέει», τον εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια του ελληνικού λαού.

Ερωτώμενος σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή (24 Οκτωβρίου 2013), ποιο είναι το ψέμα που αναγκάστηκε να πει στην πολιτική, αφήνει τους πάντες σύξυλους με την απάντησή του:

«Τις πρώτες μέρες του μνημονίου έβγαινα πολύ πιο αισιόδοξος από ό,τι πραγματικά πίστευα μέσα μου. Δηλαδή έλεγα, θα τα καταφέρουμε, μην ανησυχείτε δεν είναι τίποτα, ενώ ξέραμε όλοι ότι ήταν η καταστροφή».

Με λίγα λόγια, ο κ. Γεωργιάδης ομολογεί ότι τα μνημόνια ήταν καταστροφή, άρα καταστροφική είναι και η πολιτική που υλοποιήθηκε από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις με βάση τις δεσμεύσεις που είχαν θέσει οι δανειστές.

Επομένως, και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης υλοποιεί μια καταστροφική πολιτική για τη δημόσια υγεία, τις σκληρές συνέπειες της οποίας βιώνουν καθημερινά με το χειρότερο τρόπο χιλιάδες Έλληνες που χρίζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία.

Το ψέμα του, ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να δικαιολογήσει σήμερα μέσω Twitter, όταν δέχτηκα την επίθεση των χρηστών:«Θα σας παρακαλούσα να μην διαστρεβλώνετε τις απόψεις μου. Αυτό που είπα είναι ότι έβγαζα μεγαλύτερη αισιοδοξία».

«Κι εμείς επιβεβαιωθήκαμε ότι είσαι κωλοτούμπας και ξευτιλίζεσαι για τα ψηφαλάκια που έχασες», είναι μία από τις απαντήσεις που εισέπραξε.

Newsbomb

Το Βίντεο κομμένο από Newsbomb


Το Βίντεο μέχρι τέλους


Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Γεωργιάδης: Ήξερα ότι τα μνημόνια είναι καταστροφή"

Το σχέδιο για δωρεάν Wi-Fi

Ως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να βγει στον αέρα η προκήρυξη των ανοιχτών διαγωνισμών για την εγκατάσταση και λειτουργία τουλάχιστον 3.000 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο (Wi-Fi hotspots) στους δήμους όλης της Ελλάδας.

Στόχος είναι έως τον ερχόμενο Οκτώβριο να δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους και τους επισκέπτες σε όλη την επικράτεια να συνδέονται δωρεάν στο Ιντερνετ από κεντρικά σημεία πόλεων και χωριών (πλατείες, πεζοδρόμους, βιβλιοθήκες, αξιοθέατα κ.λπ.).

Τα νέα σημεία στους δήμους όλης της χώρας θα προστεθούν στα 606 υφιστάμενα, εκ των οποίων πολλά είναι ήδη εκτός λειτουργίας. Θα έχουν ανώτατο όριο λήψης δεδομένων ώστε να αποτρέπεται και η δυνατότητα να «κατεβάσει» κανείς τραγούδια ή κινηματογραφικές ταινίες.

Ηδη οι περισσότεροι δήμοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην επιστολή που τους έστειλε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Μενέλαος Δασκαλάκης, υποδεικνύοντας τα σημεία στα οποία επιθυμούν την εγκατάσταση Wi-Fi.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την «Ψηφιακή Σύγκλιση» με κεντρική ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιών χωρίς καμία επιβάρυνση των δήμων που θα συμμετάσχουν, ενώ το ύψος του προϋπολογισμού του θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό των σημείων.

Αυτήν την περίοδο στο υπουργείο Υποδομών ολοκληρώνεται η συλλογή των στοιχείων ώστε να προκύψει ο τελικός πίνακας με τα σημεία από τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σε περίπου 1,5 μήνα θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί, ενώ οι ανάδοχοι που θα προκύψουν από αυτούς θα αναλάβουν την εγκατάσταση και τη λειτουργία των σημείων για δύο χρόνια. Στη συνέχεια τη λειτουργία θα αναλάβει η Γ.Γ. Επικοινωνιών ή οι δήμοι.

Αν και ο αριθμός των σημείων ασύρματης πρόσβασης ανά δήμο θα προκύψει από τον πληθυσμό, τον τουρισμό και άλλες τοπικές ανάγκες, υπολογίζεται ότι τα σημεία δεν θα ξεπερνούν τα είκοσι ανά ΟΤΑ.

Παράλληλα στο προσεχές διάστημα με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών θα ξεμπλοκάρει η διαδικασία συντήρησης και επαναλειτουργίας των περισσότερων από 600 υφιστάμενων σημείων που υπάρχουν σε χώρους συγκέντρωσης των δήμων και είχαν χρηματοδοτηθεί από παλαιότερα προγράμματα. Τα περισσότερα από αυτά είχαν σταματήσει να λειτουργούν, καθώς το ισχύον πλαίσιο δεν προέβλεπε τη χρήση κονδυλίων για τη συντήρησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού για την εξάπλωση του Wi-Fi αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 250 σημεία σε αρχαιολογικούς χώρους, 250 σε νοσοκομεία, 1.000 σε λιμάνια και αεροδρόμια, στο σύνολο των πανεπιστημίων.

Επιπλέον ήδη λειτουργεί Wi-Fi σε 17 οχήματα δύο λεωφορειακών γραμμών και μίας τρόλεϊ, ενώ έχει εγκατασταθεί και στους σταθμούς του μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιάς και Νερατζιώτισσα.

Επίσης από τον δορυφόρο Hellas Sat θα προσφερθούν 250 συνδέσεις ώστε να εξασφαλιστεί η σύνδεση σε απομακρυσμένα σημεία, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον ΟΤΕ για την τοποθέτηση κεραιών σε τηλεφωνικούς θαλάμους. Αντίστοιχες εγκαταστάσεις εξετάζεται να τοποθετηθούν και σε ορισμένα ΑΤΜ τραπεζών.

Τουλάχιστον 3.000 νέα σημεία και επαναλειτουργία των 606 υφιστάμενων στους δήμους όλης της χώρας

250 σημεία σε αρχαιολογικούς χώρους

250 σε νοσοκομεία

1.000 σε λιμάνια και αεροδρόμια και πανεπιστήμια

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ήδη λειτουργεί πιλοτικά σε 17 οχήματα της ΟΣΥ (2 λεωφορειακές γραμμές και 1 τρόλεϊ), καθώς επίσης και στους σταθμούς του μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιάς και Νερατζιώτισσα

250 συνδέσεις από τον Hellas Sat για τις απομακρυσμένες περιοχές

Παράλληλα γίνονται:

Συζητήσεις με τον ΟΤΕ για την τοποθέτηση κεραιών σε τηλεφωνικούς θαλάμους

Σκέψεις για εγκατάσταση κεραιών και σε ΑΤΜ τραπεζών.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο για δωρεάν Wi-Fi"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news