facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕΤΕ: 1,5 δισ. λιγότερα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ στη τουριστική διαμονή

Στα 1,5 δισ. ευρώ τοποθετεί την απώλεια εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό από ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουριστικής διαμονής από το 6,5% στο 13% ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης θα παραχωρήσει στη 1 το μεσημέρι έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές αφίξεις και στα έσοδα.

Σημειώνεται πως φέτος οι διεθνείς αφίξεις τουριστών ξεπέρασαν τα 23 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2013.

Ωστόσο ο ΣΕΤΕ εκτιμά πως ενδεχόμενος διπλασιασμός του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα οδηγήσει σε μείωση κατά τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών το 2015 με, παράλληλη, απώλεια εσόδων άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο τζίρος που αφορά στις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση εκτιμά πως από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουριστικής διαμονής από το 6,5% στο 13% θα εισπράξει πρόσθετα 200 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο in.gr ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε πως μια ενδεχόμενη κατάργηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ θα επηρέαζε αρνητικά την τουριστική κίνηση.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει ενημερώσει σε «ανώτατο επίπεδο» την κυβέρνηση και με απόλυτη τεκμηρίωση για το πόσο επιβλαβής θα ήταν μια τέτοια αλλαγή.

«Θα πυροβολήσουμε τα πόδια μας. Θα πρόκειται για οικονομική αυτοκτονία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης, προσθέτοντας πως οι έρευνες του ΣΕΤΕ έχουν αποδείξει πως όσο αυξάνεται ο ΦΠΑ τόσο μειώνονται οι τουριστικές αφίξεις.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news