facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ενδιαφέρον DT για το υπόλοιπο 10% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ

Αναζωπυρώνεται το θέμα της εξαγοράς του 10% που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΤΕ από την Deutsche Telekom. Κατά τη διάρκεια συναντήσεων με 45 επενδυτικές εταιρείες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μ. Τσαμάζ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την εξαγορά του ποσοστού που έχει παραμείνει στο Δημόσιο από τη γερμανική εταιρεία, η οποία κατέχει ήδη το 40%.

Στο πλαίσιο του οικονομικού συνεδρίου για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που διοργάνωσε η Morgan Stanley, ο κ. Τσαμάζ προετοίμασε το έδαφος για την εξαγορά, ξεκαθαρίζοντας ότι πιθανή πώληση δεν θα επηρεάσει τη δυναμική της εταιρείας. Παράλληλα, είπε ότι η Deutsche Telekom έχει το δικαίωμα της πρώτης προτίμησης, ενώ υποστήριξε ότι ο κύριος μέτοχος του ΟΤΕ (DT) φέρεται ευχαριστημένος από την πορεία και το management της εταιρείας.

Rom Telekom
Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει συμπεριλάβει και την πώληση του ποσοστού που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΤΕ στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Από την πώληση τα έσοδα θα διαμορφωθούν σε πάνω από 460 εκατ. ευρώ, ωστόσο στα ταμεία του Δημοσίου θα μπουν λιγότερα από 300 εκατ. ευρώ, καθώς το 4% ανήκει στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Κατά τη διάρκεια συναντήσεων με περισσότερες από 45 επενδυτικές εταιρείες από όλο τον κόσμο, ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στην πρόθεση της διοίκησης του Ομίλου να προχωρήσει σε εξαγορά επιπλέον ποσοστού στη Rom Telekom, κάτι για το οποίο περιμένει το «πράσινο φως» από τη ρουμανική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για βελτίωση του οικονομικού κλίματος μέσα από τη σταθεροποίηση και βελτίωση των βασικών KPIs (GDP, ανεργία, καταναλωτική δαπάνη).

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω ενδεχόμενης εξαγοράς της Nova, διαδικασία που, υπενθυμίζεται, βρίσκεται στη φάση του due diligence.

Σύμβαση εργασίας
Οσον αφορά το θέμα της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο κ. Τσαμάζ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις προτάσεις που έχει καταθέσει ήδη στην Ομοσπονδία. Τόνισε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να επιτευχθεί νέα συμφωνία στη βάση της προηγούμενης ΣΣΕ, που διασφαλίζει την απασχόληση για το προσωπικό του ΟΤΕ με μειωμένο ωράριο εργασίας.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η ανάγκη για περιορισμό του κόστους παραμένει επιτακτική, και αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μια σειρά επιδομάτων και προνομίων που προβλέπονταν από επιμέρους Επιχειρησιακές Συμβάσεις θα περικοπούν, ενώ για θέματα όπως π.χ. ο βασικός μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων θα ισχύουν πλέον τα δεδομένα της αγοράς. Τον CEO του ΟΤΕ στη Βαρκελώνη πλαισίωσαν ο CFO της εταιρείας, Μπάμπης Μαζαράκης, και ο επικεφαλής Επενδυτικών Σχέσεων, Ευρίκος Σαρσέντης.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news