facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Ηρακλής Κωστάρης. Σε κρίσιμη κατάσταση

Στο νοσοκομείο Θριάσιο μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κρίσιμη κατάσταση ο καταδικασθείς για την δράση της 17 Νοέμβρη και απεργός πείνας, Ηρακλής Κωστάρης.

Η μεταφορά έγινε κατόπιν εντολής του καρδιολόγου των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Ηρακλής Κωστάρης τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρίσκεται σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά το "κόψιμο" των εκπαιδευτικών αδειών που λάμβανε επί 2,5 χρόνια για να φοιτά στα ΤΕΙ Πειραιά.

Οι άδειες, τόσο οι τακτικές, όσο και οι εκπαιδευτικές, του κόπηκαν αμέσως μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού ο οποίος δεν επέστρεψε στη φυλακή και παραμένει καταζητούμενος.
Το χρονικό

Ο Κωστάρης σε παλαιότερη δήλωσή του (στην Εφημερίδα των Συντακτών) είχε αποδοκιμάσει την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού λέγοντας:

"Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν φορά παντελόνια. Θυσίασε πρώην συγκατηγορουμένους και εκατοντάδες φυλακισμένους με όσα προκάλεσε και προκαλεί η απόδρασή του".

Η σε βάρος του Κωστάρη τιμωρητική μεταχείριση ξεκίνησε μετά την απόδραση Ξηρού. Αρχικά, μεταφέρθηκε από την ανοιχτή φυλακή ΚΑΥΦ στα υπόγεια ειδικά κελιά των γυναικείων φυλακών.

Παράλληλα σταμάτησαν να του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες που έπαιρνε για πέντε 6μηνα κι έτσι έχασε, λόγω απουσιών, υποχρεωτικά μαθήματα και εργαστήρια.

Τον περασμένο Απρίλιο, για το θέμα παρενέβη με επιστολές του προς τη διεύθυνση των φυλακών και ο πρόεδρος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών, παρακαλώντας τον διευθυντή των φυλακών "στα μέτρα των δυνατοτήτων που παρέχει ο νόμος" να διευκολύνει τον Κωστάρη να παρακολουθήσει το σύνολο των μαθημάτων του.

"Πληρώνω μόνο και μόνο επειδή ήμουν συγκατηγορούμενος το 2002 με τον Χριστόδουλο Ξηρό", είχε πει ο Κωστάρης στην Εφημερίδα των Συντακτών.

"Καμία σχέση δεν έχω με τις επιλογές του. Το 2002 συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές, έδωσε όσα ήξερε και δεν ήξερε, ακόμη και οικογένειά του συνέβαλε στις βαριές καταδίκες. (…) Ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν φορά παντελόνια, έκανε ακόμα μία πράξη προδοσίας. Θυσίασε πρώην συγκατηγορούμενούς και εκατοντάδες φυλακισμένους με όσα προκάλεσε και προκαλεί η απόδρασή του".

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news