facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στο Σαμαρά και στα κόμματα οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι για τα γενόσημα! Τι θα ζητήσουν

Τη στήριξή από την πολιτεία των παραγόμενων στην Ελλάδα φαρμάκων θα ζητήσει το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) θα επιχειρήσουν να ζητήσουν τη στήριξη της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και όλων των κομμάτων ζητώντας τους να πάρουν θέση για τα ελληνικά φάρμακα.

Άλλωστε ο κλάδος θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα επιβαρύνουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για τη χώρα Άλλωστε όπως τονίζουν και τα μέλη της ΠΕΦ, το ελληνικό φάρμακο είναι το 2ο σε εξαγωγές ελληνικό προϊόν που βρίσκεται πλέον σε 85 χώρες.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το “ελληνικό φάρμακο” ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων τόνισε χαρακτηριστικά πως όλα τα κόμματα θα πρέπει άμεσα ν πάρουν θέση για το ζήτημα της στήριξης της ελληνικής παραγωγής.

Διότι όπως είπε: “Ότι συμβαίνει στο ελληνικό φάρμακο αφορά όλους μας. Τους ασθενείς, τη βιωσιμότητα των ταμείων, τον παραγωγικό ιστό της χώρας, την απασχόληση”.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε στην εκδήλωση ο κ.Τρύφων, σήμερα τα ελληνικά φάρμακα αποτελούν μόλις το 18% της αγοράς ενώ το ποσοστό θα μπορούσε να είναι πάνω από διπλάσιο. “«Μπορούμε να καλύψουμε αποτελεσματικά το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το 50% των νοσοκομειακών φαρμακευτικών αναγκών. Δεσμευόμαστε τόσο για την επάρκεια όσο και για την ποιότητα της φαρμακευτικής θεραπείας που μπορούμε να προσφέρουμε. Δεσμευόμαστε σε χαμηλές, αλλά όχι εξοντωτικές τιμές, που συμβάλουν στη μειωμένη συμμετοχή των ασθενών. Ήδη τα Ελληνικά Φάρμακα έχουν τιμές κάτω από το 30% της αρχικής τιμής των πρωτοτύπων” είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της εκδήλωσης που έγινε στο Badminton παρουσία περίπου 2500 στελεχών της αγοράς υγείας και εργαζομένων στον κλάδο αλλά και του υπουργού Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ θα απευθυνθούν τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στα υπόλοιπα κόμματα για να ζητήσουν ξεκάθαρες θέσεις σχετικά με τα ελληνικά φάρμακα.

“Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι η λύση για να βγει η χώρα από την παραδοξότητα που ζει σήμερα” επεσήμανε στην ίδια εκδήλωση ο Βασίλης Κάτσος της Pharmathen και αντιπρόεδρος της ΠΕΦ.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Δημήτρης Δέμος, σημείωσε πως οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις συνεχίζουν και επενδύουν σε υποδομές, ενώ τα συστήματα ποιότητας που εφαρμόζουν, θεωρούνται από τα κορυφαία παγκοσμίως. Ωστόσο όπως είπε στη χώρα μας αντιμετωπίζουν προβλήματα και ένα από τα σοβαρότερα είναι ο τρόπος διενέργειας διαγωνισμών για τις προμήθειες των νοσοκομείων.

Ιδιαίτερα σκληρός στην ομιλία του ήταν ο ο Αντιπρόεδρος και Αν. Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ και μέλος της ΠΕΦ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος τόνιζε μεταξύ άλλων: «Όλοι μαζί, οι εταιρείες και οι εργαζόμενοί τους, δίνουμε τη μάχη, ώστε το Ελληνικό Φάρμακο να αντέξει και να συνεχίσει να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες ποιοτικές και αποτελεσματικές θεραπείες. Η έκκληση που απευθύνουμε στην Κυβέρνηση να στηρίξει την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία δεν είναι παράλογη, ζητάμε απλά να μη βάζει πρόσθετα εμπόδια πέραν των συνεπειών της κρίσης”.

iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news