facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Λάρισα: Οριστικά αθώος ο Γιώργος Ζηρδέλης για το φόνο της φοιτήτριας Εύης Γατίδου με 104 μαχαιριές

Αθώος οριστικά και αμετάκλητα, ύστερα από δικαστικές περιπέτειες πολλών ετών, καθίσταται με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου, ο 43χρονος Γιώργος Ζηρδέλης, που από το 2003 έχει δικαστεί και αθωωθεί κατ' επανάληψη για τον φόνο της φοιτήτριας Εύης Γατίδου, που διεπράχθη τον Σεπτέμβριο του 1997 στην Λάρισα.

Τελικά, ύστερα από 17 χρόνια, ο 43χρονος κηρύχθηκε αμετάκλητα αθώος και το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις τέσσερις δίκες που έγιναν στην διάρκεια των ετών αυτών, μόνο στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κριθεί ένοχος και στις υπόλοιπες τρεις δίκες που ακολούθησαν στον δεύτερο βαθμό, έπειτα από αναιρέσεις, όλες οι αποφάσεις ήταν αθωωτικές.

Πρόκειται για το άγριο έγκλημα με θύμα τη φοιτήτρια Εύη Γατίδου που το 1997 είχε βρεθεί κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές, στη Λάρισα όπου σπούδαζε. Η 21χρονη τότε άτυχη φοιτήτρια από τη Δράμα ήταν στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το στυγερό έγκλημα είχε γίνει στο δυάρι όπου διέμενε και έχτιζε τα όνειρά της, στα οποία κάποιος νοσηρός νους έβαλε φριχτό τέλος τη νύχτα του Σαββάτου της 27ης Σεπτεμβρίου του 1997. Τέσσερις μέρες αργότερα, το κατασφαγμένο κορμί της είχε βρεθεί στο κρεβάτι της, γυμνό από τη μέση και πάνω.

Τον Ιανουάριο του 2007 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τον αθώωσε ομόφωνα, με ψήφους 7- 0, ανατρέποντας πλήρως την πρωτοβάθμια απόφαση. Στη συνέχεια, έγινε η πρώτη αναίρεση στον Άρειο Πάγο που έγινε δεκτή και τον Φεβρουάριο του 2010 ολοκληρώθηκε το ΜΟΕ Λάρισας και η απόφαση ήταν και πάλι αθωωτική, με ψήφους 6 προς 1 (μειοψήφησε ένας τακτικός δικαστής).

Υπήρξε όμως και νέα αίτηση αναίρεσης, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις αρχές του φθινοπώρου του 2010, που έγινε και αυτή δεκτή, η 707/2011. Το τέταρτο δικαστήριο ξεκίνησε στη Λάρισα στις 15 Ιανουαρίου 2013, στο ΜΟΕ Λάρισας και ολοκληρώθηκε στις 28 Ιανουαρίου, με την εκ νέου αθώωση του 42χρονου, με 6 ψήφους υπέρ και μία κατά (μειοψήφησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου). Ακολούθησε η τελευταία αναίρεση στον Άρειο Πάγο, με τη χθεσινή, αμετάκλητη απόφαση.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ελευθερία»./e-typos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news