facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Όταν η λογική αναζητείται στις μεταθέσεις στρατιωτών! Απίστευτη μετάθεση σε άρρωστο στρατιώτη

Τα γρανάζια της “στρατιωτικής γραφειοκρατίας” δεν είναι καλύτερα από του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Ενδεικτικό το παράδειγμα νεοσύλλεκτου, όπως την κατήγγειλε στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων , η μητέρα του.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα υποστηρίζει ο γιός της παρουσιάστηκε στο ΚΕΝ Μεσολογγίου στις 8/10/2014 και “αμέσως γνωστοποίησε στους αρμόδιους ότι αντιμετωπίζει από την παιδική του ηλικία σοβαρό πρόβλημα υγείας: μόλις κρυώσει εκδηλώνονται κρίσεις άσθματος και απαιτείται χορήγηση οξυγόνου και κατάλληλα θεραπεία”.
Ο νεοσύλλεκτος ασθένησε την τρίτη μέρα της παρουσίας του στο ΚΕΝ Μεσολογγίου και αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Οι γιατροί έκριναν ότι χρειάζεται νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύθηκε έως τις 23/10/2014. Εκεί κρίθηκε ακατάλληλος για υπηρεσίες-σκοπιές-αγγαρείες κλπ.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα και καθώς ο ίδιος δε μπορουσε λόγω νοσηλείας να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατ’ εξαίρεση μετάθεση, η οικογένεια του προσπαθεί με αγωνία –καθώς οι μέρες περνούν και κινδυνεύει να πάρει μετάθεση σε μακρινή μονάδα της παραμεθορίου- να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του ΚΕΝ Μεσολογγίου και την Στρατολογία του ΚΕΝ.

Η απάντηση είναι ότι η κατ΄ εξαίρεση μετάθεση πρέπει να ρυθμιστεί από την μονάδα στην οποία θα μετατεθεί. Όμως οι στρατιωτικές υπηρεσίες λένε ψέμματα ότι η διαδικασία για Κατ' Εξαίρεση Τοποθέτηση πρέπει να γίνεται όταν ο νεοσύλλεκτος φύγει και πάει στον πρώτο στρατόπεδο με την μετάθεσή του. Πράγματι αυτό ίσχυε πριν πάρα πολλούς μήνες, αλλά όταν επί Αρχηγίας στρατηγού Φραγκουλη Φράγκου του είχε επισημανθεί από δημοσιογράφο το παράλογο του πράγματος - μετά από καταγγελία/επισήμανση αναγνώστη εφημερίδας - ο τότε Α/ΓΕΣ εξέδωσε αμέσως Οδηγία προς τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων κλπ υπηρεσίες να ανακοινώνουν την δυνατότητα και να δέχονται τις αιτήσεις με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά κατά τις πρώτες ημέρες κατάταξης και να τα στέλνουν με επείγουσα αλληλογραφία στην Επιτροπή των Κατ' Εξαίρεση Τοποθετήσεων/Μεταθέσεων . Και αυτό με το διπλό σκεπτικό αφενός να μην ταλαιπωρούνται οι έχοντες πρόβλημα ( κοινωνικό, ιατρικό κλπ) νεοσύλλεκτοι και αφετέρου για να κερδίζει το στράτευμα και ημέρες ωφέλιμης θητείας από τον νεοσύλλεκτο ( λιγότερες ήμερες μετακίνησης λόγω άσκοπης μετακίνησης) και χρήματα από τα Φύλλα Πορείας!
Η Οδηγία Φραγκούλη Φράγκου - που την είχαν δει οι δημοσιογράφοι - ισχύει ή καταργήθηκε;

Η οικογένεια καταγγέλει ότι μετά από πάρα πολλές προσπάθειες κατάφερε να συνομιλήσει με την Στρατολογία του Μεσολογγίου, η οποία επέρριψε την ευθύνη στους γονείς που δεν έστειλαν τα χαρτιά έγκαιρα και τους ενημέρωσε ότι η μετάθεση του γιού τους βγήκε! Που τον στέλνουν; Στην Σύμη!

Η οποία είναι ένα πανέμορφο νησί αλλά θεωρείται το πιο δύσκολο μέρος για να μετακινηθούν οι στρατιώτες. Πόσο μάλλον ο συγκεκριμένος που αποδεδειγμένα έχει πρόβλημα υγείας.

Η λογική αναζητείται…

onalert

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news