facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

50.000 προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία ΟΑΕΔ μέσα στον Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο ξεκινά το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για άλλους 50.000 ανέργους ενώ αυτή τη φορά θα υπάρχει ειδική μοριοδότηση για μακροχρόνια ανέργους, και σε ανέργους από νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο .Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος θα είναι συνολικού κόστους 200 εκατομμυρίων.

Οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα δώσουν δουλειά σε 50.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον Οργανισμό για πέντε ή ακόμη και έξιμιση μήνες. Οι αιτήσεις των υποψηφίων προς πρόσληψη θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης «oaed.gr».

Οι προκηρύξεις για την Κοινωφελή Εργασία θα εκδοθούν σε φάσεις ανάλογα με τον φορέα της προκήρυξης .Δηλαδή όπως και πέρσι ξεχωριστή προκήρυξη και προθεσμία για τις αιτήσεις θα καθοριστεί για τις προσλήψεις στα σχολεία της χώρας ενώ διαφορετική προκήρυξη θα βγει για τις προσλήψεις με πεντάμηνα σε δήμους και Περιφέρειες.

Η πρόσληψη γίνεται, κατά κύριο λόγο, για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17, 1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών.

Ποιοι θα είναι ωφελούμενοι απο την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ:

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού, μέλη οικογενειών όπου δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος.

- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του Οργανισμού.

- Άνεργοι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η κατανομή των θέσεων ανα Περιφέρεια

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη: 3.500

Θεσσαλία: 4.000

Ήπειρος: 2.000

Ιόνια Νησιά: 975

Δυτική Ελλάδα: 3.900

Πελοπόννησος: 2.500

Βόρειο Αιγαίο: 900

Κρήτη: 2.750

Κεντρική Μακεδονία: 10.000

Δυτική Μακεδονία: 1.200

Αττική: 15.000

Νότιο Αιγαίο: 1.275

Στερεά Ελλάδα: 2.000.

Οι 50.000 προσλήψεις απο τον ΟΑΕΔ αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά το υπουργείο Παιδείας για το 2014 θα αφορά 5.200 προσλήψεις ανέργων.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr στόχος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας είναι να προσληφθούν 5.200 άνεργοι σε υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε θέσεις απασχόλησης που αφορούν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Παράλληλα σύμφωνα με την απόφαση το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη πράξη, αντικείμενό της είναι η πρόσληψη και η απασχόληση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, όπως: Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, επιστάτες/τριες, προσωπικό βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, τραπεζοκόμοι, σχολικοί νοσηλευτές, συνοδοί σχολικών λεωφορείων, οδηγοί σχολικών λεωφορείων,
Οι ανωτέρω ειδικότητες απασχολούνται σε σχολικές μονάδες της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, σε δομές της Ειδικής Αγωγής, καθώς και στους φορείς Επίβλεψης (Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης). Το προσωπικό αυτό προβλέπεται να απασχοληθεί για 6, 5 μήνες.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την επιλογή ιδιωτικής εταιρίας που θα αξιολογήσει το πρόγραμμα, έχει κόστος 12.300 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας παρουσιάζει καθυστερήσεις, λόγω εμπλοκής με την χρηματοδότησή τους, μέσω ΕΣΠΑ

Διεύρυνση του πεδίου ειδικοτήτων που μπορούν να ενταχθούν στο νέο κύκλο κοινωφελούς εργασίας στους δήμους πριν την προκήρυξή του έχει ζητήσει η ΚΕΔΕ από την αρμόδια αρχή του υπουργείου Εργασίας.

Οι ειδικότητες που έχει ζητήσει η ΚΕΔΕ να ενταχθούν στο νέο κύκλο του προγράμματος είναι προσωπικό εργατών καθαριότητας, εργατών κήπων, πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, προκειμένου να θεραπευτούν τα προβλήματα και εμπόδια του προηγούμενου κύκλου, να έχει πρακτικό αποτέλεσμα το πρόγραμμα και να καλυφθούν υπαρκτές και μεγάλες ανάγκες έλλειψης προσωπικού.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με επιστολή του στην αρμόδια γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Άννα Δαλλαπόρτα, ζητά τη διεύρυνση του πεδίου ειδικοτήτων υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στο προηγούμενο κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας «συναντήσαμε ανυπέρβλητα εμπόδια και καταγγελίες γιατί με το προσωπικό γενικών καθηκόντων, όπως εσείς το περιγράφετε, δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να καλύψουμε υπαρκτές και μεγάλες ανάγκες έλλειψης προσωπικού, λόγων της απαγόρευσης προσλήψεων, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας». Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εαν θα υιοθετηθούν οι παραπάνω προτάσεις απο το υπουργείο Εργασίας.

dikaiologitika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news