facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Mε νόμο – εξπρές θα τεθούν εκτός Δημοσίου 6.000 συμβασιούχοι

Με νομοθετική ρύθμιση-εξπρές, που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει τέλος στο καθεστώς της μακρόχρονης δικαστικής προστασίας που μπορούσαν να πετύχουν συμβασιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι, παρά τη λήξη της εργασιακής σχέσης, κατόρθωναν να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι και 7 χρόνια μέσα από προσωρινές δικαστικές διαταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει την εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός τριμήνου, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δυνατότητα αναβολών προκειμένου να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις.

Aμεση προτεραιτότητα για το νέο υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου είναι να τρέξουν γρήγορα οι υποθέσεις αυτές που συνδέονται άμεσα με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας.

«Εχουμε ένα ζήτημα που δεν είναι μυστικό, με πολλούς εργαζομένους που παίρνουν προσωρινές διαταγές και αναστέλλεται η απόλυσή τους. Δεν λέω ότι πρέπει να απολυθούν, αλλά δεν μπορούν να παίρνουν προσωρινές διαταγές. Πρέπει να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Να επισπευσθεί η διαδικασία των υποθέσεων αυτών. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τέλος» δήλωσε ο κ. Αθανασίου στον Βήμα FM.

«Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρόν οι προσωρινές διαταγές. Πρέπει να είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία, ένα σοβαρό κράτος δικαίου και βεβαίως η προσωρινή διαταγή είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει αλλά δεν μπορεί να διαιωνίζεται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των υπαλλήλων που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές και όχι δικαστικές αποφάσεις ανέρχεται σε περίπου 6.000.

Ο Αντώνης Μανιτάκης είχε επιχειρήσει να καταργήσει τις προσωρινές διαταγές με διάταξη αλλά μετά την κατηγορηματική άρνηση του Αντώνη Ρουπακιώτη να την υπογράψει η διάταξη είχε αποσυρθεί προκαλώντας τριγμούς στην προηγούμενη κυβέρνηση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Mε νόμο – εξπρές θα τεθούν εκτός Δημοσίου 6.000 συμβασιούχοι"

ΓΣΕΕ:Κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα η 5νθήμερη εργασία

Η πενθήμερη απασχόληση είναι κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και οποιαδήποτε απόπειρα πλάγιας κατάργησής της θα πέσει στο κενό και θα αποκαλυφθεί από τα συνδικάτα.

Η ψευδοερμηνεία εντεταλμένων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εργασίας, ουσιαστικά επιχειρεί, κάνοντας ένα αυθαίρετο και καταχρηστικό νομικό άλμα, να ερμηνεύσει διατάξεις του εργατικού δικαίου υπέρ συγκεκριμένων εργοδοτών του επισιτιστικού κλάδου ή άλλων κλάδων που θα σπεύσουν να επωφεληθούν από τα ερμηνευτικά «δώρα» που τους γίνονται.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, εντέλλονται (από ποιον άραγε;), με ψευδοερμηνείες να προσαρμόζουν α λα καρτ διατάξεις του ισχύοντος εργατικού δικαίου, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό τα αναγκαία για την εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων νομικά προηγούμενα ενόψει μάλιστα και της έλευσης της Τρόικα.

Επιβάλλεται η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να απαντήσει με ξεκάθαρο και σαφή τρόπο αν μετά την απαξίωση του Κοινοβουλίου, μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, περνάμε σε μια εποχή δημιουργίας ενός νέου «εργατικού» δικαίου, με την ανάπτυξη βιομηχανίας ψευδοερμηνειών των εντεταλμένων υπηρεσιακών του παραγόντων.

Ζητούμε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να μην εφαρμόζει οποιοδήποτε έγγραφο παρέχει ψευδοερμηνευτικές εντολές και να περιφρουρήσει ό,τι έχει απομείνει από το προστατευτικό πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας, ειδικά για το χρόνο εργασίας που συνδέεται άμεσα με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ και οι οργανώσεις μέλη της θα αντιδράσουν άμεσα με κάθε μέσο, για την αποκάλυψη και κατάργηση στην πράξη τέτοιου είδους πρακτικών, οι οποίες ενδυναμώνουν το αυταρχικό κράτος και απαξιώνουν καθημερινά το κράτος δικαίου μια ευνομούμενης ευρωπαϊκής χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ:Κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα η 5νθήμερη εργασία"

«Σφαλιάρα» στους μισθούς... από το παράθυρο: 586 ευρώ και εξαήμερη εργασία!

Η αρχή γίνεται στα επισιτιστικά επαγγέλματα για 100.000 νεοπροσλαμβανόμενους με ατομικές συμβάσεις και σύμφωνα με οδηγίες (εγκύκλιο) της Διεύθυνσης Αμοιβής και Εργασίας του υπουργείου Εργασίας προς τους επισιτιστικούς καταστηματάρχες -η σύμβαση των οποίων έληξε στις 14-8-2012-, οι νεοπροσλαμβανόμενοι «στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί να εργάζονται με εξαήμερη εργασία». Δηλαδή, με απλά λόγια, τους λέει «εφαρμόστε ατομικές συμβάσεις με εξαήμερο και αμοιβή τα 586 ευρώ, όση είναι η μεικτή αμοιβή βάσης για τους νεοπροσλαμβανόμενους».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, οι μισθοί περίπου 600.000 εργαζομένων, που έμειναν φέτος χωρίς κλαδική σύμβαση, θα υποστούν μειώσεις έως 20% από την απώλεια σειράς επιδομάτων, ενώ με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις οι μισθοί μπορούν να πέσουν ακόμα και στα 586 ευρώ.

Ειδικότερα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο επισημαίνεται πως με βάση το νόμο 4046/2012 μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας -και αν στο ενδιάμεσο δεν έχει υπογραφεί νέα σύμβαση- διατηρούνται ο βασικός μισθός και τέσσερα επιδόματα.

Η αρχή για την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας γίνεται στους 100.000 εργαζομένους στον επισιτισμό

Πρόκειται για τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας (εφόσον αυτά προβλέπονταν στις συμβάσεις που έληξαν ή καταγγέλθηκαν).

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, «παύει αμέσως να ισχύει κάθε άλλο προβλεπόμενο σε αυτές επίδομα». Μάλιστα με βάση τη νομοθεσία «η προσαρμογή των συμβάσεων γίνεται χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων».

Αυτό εκτιμάται πως κατά μέσον όρο οδηγεί σε μειώσεις της τάξης του 20%, καθώς χάνονται όλα τα υπόλοιπα επιδόματα (π.χ. του γάμου). Για τη διατήρηση αυτών των επιδομάτων είτε πρέπει να υπάρξει νέα κλαδική σύμβαση είτε να υπάρξει ειδική μέριμνα σε επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις.

Σημειώνεται πως μετά τη λήξη της μετενέργειας οι μισθοί μπορεί να πέσουν ακόμα και στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης, με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις. Μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στις αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως οι μη μισθολογικοί όροι των συμβάσεων (π.χ. άδειες) δεν καταργούνται αυτόματα με τη λήξη της μετενέργειας της σύμβασης.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται το παράδειγμα της συλλογικής σύμβασης των επισιτιστικών καταστημάτων, η οποία καταγγέλθηκε στις 14 Μαΐου του 2012 και έληξε στις 14 Αυγούστου της περσινής χρονιάς. Για τους παλαιούς εργαζομένους ισχύουν όσα ήδη αναφέρθηκαν, ενώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί η εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία.

Διασώζεται το επίδομα γάμου
Τη διατήρηση του επιδόματος γάμου προβλέπει η νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, που υπέγραψαν τρεις εργοδοτικές οργανώσεις (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ) και η ΓΣΕΕ. Η σύμβαση -που δεν υπέγραψε ο ΣΕΒ- ισχύει μέχρι το τέλος του έτους και μπορεί να παραταθεί για ακόμα μία χρονιά.

Το επίδομα γάμου διασώζεται και στη νέα κλαδική σύμβαση των τραπεζών, που ισχύει από την 1η Ιουλίου. Η νέα σύμβαση προβλέπει μείωση 6% στο βασικό μισθό και απώλεια του επιδόματος ισολογισμού.

enet
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σφαλιάρα» στους μισθούς... από το παράθυρο: 586 ευρώ και εξαήμερη εργασία!"

Η Τίνα Μπιρμπίλη η οποία εξεδιώχθη από τον ΟΟΣΑ, εργάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε η εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οποία αναφέρει σε άρθρο της πως η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και πρώην πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Τίνα Μπιρμπίλη, εργάζεται σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του, το «Ποντίκι» υποστηρίζει πως η κ. Μπιρμπίλη επέστρεψε στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς διατηρεί την ιδιότητα της εμπειρογνώμονος και αναφέρει μάλιστα πως «είχε περάσει κάποτε με διαγωνισμό και μάλιστα χάρη σε αυτήν την επιτυχία γνωρίστηκε με τον ΓΑΠ που τότε ήταν ΥΠΕΞ και έγιναν αχώριστοι».

Ολόκληρο το δημοσίευμα:

«Ότι έφυγε από τον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου την είχε στείλει ο ΓΑΠ, το ξέρετε. Ότι επέστρεψε στο ΥΠΕΞ το μάθατε; Η Τίνα Μπιρμπίλη είναι ξανά ανάμεσά μας. Εργαζόμενο κορίτσι στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς διατηρεί την ιδιότητα της εμπειρογνώμονος. Είχε περάσει κάποτε με διαγωνισμό, και μάλιστα χάρη σε αυτήν την επιτυχία γνωρίστηκε με τον ΓΑΠ που τότε ήταν ΥΠΕΞ και έγιναν αχώριστοι. Η αλήθεια είναι ότι από τότε που πήγε στο Παρίσι έριξε μαύρη πέτρα πίσω της και έκοψε τα πολλά - πολλά ακόμη και με τον ΓΑΠ, που όμως είναι συνηθισμένος σε καπρίτσια κηπουρών».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τίνα Μπιρμπίλη η οποία εξεδιώχθη από τον ΟΟΣΑ, εργάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών"

Για ηθική αυτουργία σε «συμβόλαιο θανάτου» κατηγορείται ο Λαυρεντιάδης... !!!

Σε ακόμη μια πολύ σοβαρή υπόθεση εμπλέκεται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος εδώ και έξι περίπου μήνες βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για το σκάνδαλο της Proton Bank.

Όπως γνωστοποίησε η...Αστυνομία, ο γνωστός επιχειρηματίας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα για ένα «συμβόλαιο θανάτου» κατά 43χρονου επιχειρηματία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη, όταν εξεράγη στα χέρια του ένα δέμα περιτυλιγμένο σε συσκευασία δώρου, το οποίο συνόδευε μια γλάστρα που του είχε αποσταλεί

Στην υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες, με διαφορετικούς «ρόλους», συνολικά επτά άτομα. Εκτός από τον Λαυρεντιάδη, πρόκειται για ένα 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα, ανέθεσε στον 49χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ, και ο τελευταίος με τη σειρά του, από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι.

Μετά από μεσολάβηση του 44χρονου πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή.

Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.

Τελικά, την «αποστολή» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, με το αποτέλεσμα να είναι ο σοβαρός τραυματισμός του 43χρονου επιχειρηματία.

Από τους επτά εμπλεκόμενους συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης οι πέντε και ειδικότερα οι τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον 10ο Τακτικό Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών για να απολογηθούν

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στην οποία ξετυλίγεται το ιστορικό της υπόθεσης:

«Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδικές έρευνες, του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονου ημεδαπού-επιχειρηματία, που έγινε πέρυσι τον Ιούνιο στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 15-06-2012, ο 43χρονος παθών παρέλαβε στην οικία του στη Βουλιαγμένη Αττικής, από υπάλληλο ανθοπωλείου, ένα φυτό σε γλάστρα, ένα δέμα περιτυλιγμένο σε συσκευασία δώρου και ένα λευκό φάκελο, στον οποίο αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του.

Όταν στη συνέχεια ο 43χρονος άνοιξε το μεταλλικό κουτί εντός της οικίας του, προκλήθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα με την οποία ήταν «παγιδευμένο» το μεταλλικό κουτί.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ως δράστες, με διαφορετικούς «ρόλους», συνολικά επτά ημεδαποί. Πρόκειται για έναν 41χρονο επιχειρηματία, έγκλειστο στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, ένα 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 41χρονος βαρύνεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, και στην προκληθείσα τελικά βαριά σωματική βλάβη του επιχειρηματία.

Από τους συγκατηγορούμενούς του, τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες, ενώ ο 44χρονος πυροσβέστης για πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Οι προπαρασκευαστικές πράξεις έγιναν από τον 49χρονο ημεδαπό, ο οποίος από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι. Η αμοιβή για το «συμβόλαιο θανάτου» καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος ημεδαπός, μετά από μεσολάβηση του Πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε και δεν εκτέλεσε το συμβόλαιο θανάτου, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.

Τελικά, το «συμβόλαιο θανάτου» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, μέναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών.

Την 15-06-2012 τα τρία αυτά άτομα, μετέβησαν σε ανθοπωλείο στη Βούλα όπου η γυναίκα αγόρασε φυτό σε γλάστρα, προκειμένου την ίδια ημέρα να παραδοθεί από υπαλλήλους στον επιχειρηματία, μαζί με το παγιδευμένο δέμα-δώρο και το φάκελο.

Στη συνέχεια, η ίδια τηλεφώνησε στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση-παραλαβή των αντικειμένων από τον επιχειρηματία.

Οι τρεις δράστες, για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις Αρχές, μετέβησαν στην Κόρινθο, όπου διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο, για δύο ημέρες.

Από τους επτά εμπλεκόμενους συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης οι πέντε και ειδικότερα οι τέσσερις άνδρες και η γυναίκα, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον 10ο Τακτικό Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών για να απολογηθούν».

crimenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Για ηθική αυτουργία σε «συμβόλαιο θανάτου» κατηγορείται ο Λαυρεντιάδης... !!!"

Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο απόκτησης πρώτης κατoικίας

Για τη χορήγηση απαλλαγής από το φόρο λόγω απόκτησης α΄ κατοικίας αιτία κληρονομιάς, γονικής παροχής ή αγοράς, απαιτείται, μεταξύ άλλων, ο δικαιούχος να μην έχει στην κυριότητά του ακίνητο που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων.

Αυτό, επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο του γ.γ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στην οποία διευκρινίζεται ακόμη ότι το πληθυσμιακό κριτήριο λαμβάνεται σύμφωνα με την τελευταία ισχύουσα απογραφή κατά το χρόνο φορολογίας.

Ειδικότερα, στην υπ’ αριθμ. ΠΟΛ. 1151/26.6.2013 εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με θέμα «παροχή οδηγιών για τη χορήγηση απαλλαγής α΄ κατοικίας με βάση την απογραφή του πληθυσμού του 2011» αναφέρονται τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της φορολογίας κληρονομιών, γονικών παροχών (άρθρο 26 ενότ. Α και άρθρο 43 ενότ. Α του Κώδικα Διατάξεων Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών που κυρώθηκε με το ν

. 2961/2001) και μεταβίβασης ακινήτων (άρθρο 1 παρ. 1 ν. 1078/1980), για τη χορήγηση απαλλαγής από το φόρο λόγω απόκτησης α΄ κατοικίας αιτία κληρονομιάς, γονικής παροχής ή αγοράς, απαιτείται, μεταξύ άλλων, ο δικαιούχος να μην έχει στην κυριότητά του ακίνητο που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων. Το πληθυσμιακό κριτήριο λαμβάνεται σύμφωνα με την τελευταία ισχύουσα απογραφή κατά το χρόνο φορολογίας.

2. Με το ν. 2539/1997 σχετικά με το Πρόγραμμα «Καποδίστριας» (ΦΕΚ 244 τ. Α΄/4-12-1997) συγκροτήθηκαν ανά νομό οι νέοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης που προήλθαν μετά από κατάργηση λόγω συνένωσης δήμων ή κοινοτήτων.

Με τις με αριθ. 1131002/748/Β0013/ΠΟΛ.1325/16.12.1997 και 1021578/166/Α0013/ΠΟΛ.1039/4.3.2003 εγκυκλίους ΥπΟικ. διευκρινίστηκε ότι για τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων της απαλλαγής α΄ κατοικίας θα λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός που είχε ο δήμος ή η κοινότητα πριν από την κατάργηση και τη συνένωσή τους, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα απογραφή, και όχι ο πληθυσμός που προκύπτει μετά τη συνένωση.

Με βάση δε την προϊσχύουσα απογραφή της 18ης Μαρτίου 2001, όπως αποτυπωνόταν στον Πίνακα του Πραγματικού Πληθυσμού κατά νομό, δήμο ή κοινότητα, δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα (ΦΕΚ 715 τ. Β΄/12-6-2002), λαμβανόταν υπόψη ο πληθυσμός του δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος, το οποίο αντιστοιχούσε στον προϊσχύοντα δήμο ή κοινότητα.

3. Με το ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τ. Α΄/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» επήλθαν περαιτέρω μεταβολές στη διοικητική διαίρεση της χώρας, ενώ στο ΦΕΚ 630 τ. Β΄/20-3- 2013 δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2011 που αφορούν στον De Facto Πληθυσμό («Πραγματικό Πληθυσμό») της Χώρας και αποτυπώνονται κατά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα και δημοτική ή τοπική κοινότητα.

Οι δημοτικές ή τοπικές κοινότητες αντιστοιχούν στα προϊσχύοντα δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα (της προηγούμενης απογραφής).

Συνεπώς, για τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων της απαλλαγής, με χρόνο φορολογίας την 20-3-2013 και μετά, λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας (και όχι ο πληθυσμός του ενιαίου δήμου) με βάση την ανωτέρω απογραφή.

Ο πληθυσμός του δήμου θα λαμβάνεται υπόψη μόνο στις περιπτώσεις των δήμων, οι οποίοι, με βάση τον πίνακα του πληθυσμού, στερούνται περαιτέρω διοικητικής υποδιαίρεσης (σε δημοτικές ενότητες και δημοτικές ή τοπικές κοινότητες).

Το σχετικό ΦΕΚ με τον ανωτέρω πίνακα του πληθυσμού διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr).

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο απόκτησης πρώτης κατoικίας"

Νέα "βόμβα": Αναστέλλεται η λειτουργία ασφαλιστικής εταιρείας

Με απόφασή της η Τράπεζα της Ελλάδος, αναστέλλει την λειτουργία της εταιρείας "Διεθνής Ένωσις".

Διοικητικά μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρείας "Διεθνής Ένωση" έλαβε η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς διαπίστωσε την ύπαρξη ελλειμμάτων στα αποθεματικά της εταιρείας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένει από την εταιρεία να καταθέσει ποσό ύψους τουλάχιστον 6,42 εκατ. ευρώ μέχρι την 15η Ιουλίου καλυπτοντας την αναγκαία αύξηση κεφαλαίου.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, τα χαρτοφυλάκια της εταιρείας, η οποία είναι κρητικών συμφερόντων, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πελάτες κυρίως από Ηράκλειο και Χανιά.

Η νέα αυτή απόφαση που έρχεται λίγους μήνες μετά το "λουκέτο" στην "EVIMA" αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες ασφαλισμένους.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύει το nextdeal.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα "βόμβα": Αναστέλλεται η λειτουργία ασφαλιστικής εταιρείας"

Η Ευρώπη μας δίνει 500 ευρώ ανά νέο άνεργο για την επόμενη διετία – Τα χρήματα φτάνουν για να απασχοληθούν 15.000 άτομα

Την ενίσχυση της Ελλάδας με ένα ποσό της τάξης των 160-180 εκατ. ευρώ για τη διετία 2014-2015 προκειμένου να στηριχθεί η απασχόληση νέων κάτω των 29 ετών ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το συγκεκριμένο ποσό σαφώς και αποτελεί μια ανάσα, ένα σωσίβιο για τη χώρα μας, αλλά προφανώς και δεν λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα, όπως η ανεργία στη νέα γενιά.

Αν υποθέσουμε πως ο μέσος όρος αμοιβής όσων θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα θα είναι 500 ευρώ, δηλαδή το ετήσιο ατομικό κόστος θα φτάνει τα 6.000 ευρώ, τότε τα χρήματα της ΕΕ επαρκούν για να απασχοληθούν (με εγγυημένες απολαβές) 15.000 άτομα σε αυτή τη διετία. Ο αριθμός των απασχολούμενων διπλασιάζεται αν τα προγράμματα είναι ετήσια ή μπορεί να φτάσει και τους 60.000 αν οι συμβάσεις είναι εξάμηνης διάρκειας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να χρησιμοποιηθούν τα αδιάθετα υπόλοιπα των διαρθρωτικών Ταμείων των ετών 2014 -2017, για ειδικές δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Αποφασίστηκε, επίσης, η επιτάχυνση και η εμπροσθοβαρής εκταμίευση των 6 δισ. ευρώ για το «Πρόγραμμα Απασχόλησης των Νέων», με στόχο η υλοποίησή του να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, το Πρόγραμμα Απασχόλησης των Νέων αφορά κυρίως σε ευρωπαϊκές περιφέρειες με ποσοστά ανεργίας στους νέους που ξεπερνούν το 25%. Ως εκ τούτου, όλες οι περιφέρειες της Ελλάδας εντάσσονται σε αυτό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα λάβει από 160 έως 180 εκατ. ευρώ τη διετία 2014-2015. Όπως σημειώνουν, το ποσό αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί, εάν ισχύσει κλιμακωτή χρηματοδότηση (ανάλογα με τα ποσοστά της ανεργίας), την οποία διεκδικεί η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα, διέθεσε ποσό της τάξεως των 155 εκατ. ευρώ προσφέροντας εργασία σε περίπου 45.000 νέους έως 29 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το πρώτο τρίμηνο του 2013, στην Ελλάδα καταγράφηκαν περίπου 410.000 άνεργοι νέοι.

Κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τόνωση της απασχόλησης αποτελούν προσωρινή ανακούφιση, αλλά δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόγραμμα της ανεργίας. «Η ανεργία αντιμετωπίζεται μόνο με την αύξηση των επενδύσεων και τη δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Για το λόγο αυτό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σήμερα στην τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας, ενδυναμώνοντας το ρόλο της ΕΤΕπ και ειδικότερα αποφασίζοντας να χρησιμοποιηθεί το συνολικό ποσό των 10 δισ. ευρώ από την αύξηση των κεφαλαίων της ΕΤΕπ, για τη στήριξη της δανειακής ροής στην οικονομία.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την ΕΤΕπ να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για αύξηση των πιστωτικών της δραστηριοτήτων στην ΕΕ κατά τουλάχιστον 40%, για το διάστημα 2013-2015. «Προς το σκοπό αυτό, η ΕΤΕπ έχει ήδη εντοπίσει νέες δυνατότητες δανειοδότησης ποσού άνω των 150 δισ. ευρώ που καλύπτει μια δέσμη κρίσιμων προτεραιοτήτων, όπως η καινοτομία και οι δεξιότητες, η πρόσβαση των ΜΜΕ στη χρηματοδότηση, η αποδοτικότητα των πόρων και οι στρατηγικές υποδομές».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ευρώπη μας δίνει 500 ευρώ ανά νέο άνεργο για την επόμενη διετία – Τα χρήματα φτάνουν για να απασχοληθούν 15.000 άτομα "

Κατέρρευσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΝΔ

Κι ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, ξαφνικά ζήτησε συγγνώμη και διέκοψε την ομιλία του.

“Συγγνώμη δεν νιώθω καλά, πρέπει να κάτσω για δύο λεπτά” είπε ο πρωθυπουργός και κατέβηκε από το βήμα.
Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς το πάνελ και κατέρρευσε.

Η σύζυγός του, γιατροί και συνεργάτες του έτρεξαν κοντά του και του πρόσφεραν ζάχαρη και πορτοκαλάδα. Λίγα λεπτά αργότερα ο πρωθυπουργός συνήλθε και ανέβηκε πάλι στο βήμα. "Στους αγώνες δεν πέφτουμε, μένουμε όρθιοι" είπε και συνέχισε την ομιλία του.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, μια ίωση γαστρεντερίτιδας τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες.






newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΝΔ"

Όμηροι της εφορίας και με το φόβο της κατάσχεσης 200.000 συνεπείς φορολογούμενοι

Να δώσει νέα παράταση ή και να αναθεωρήσει εκ βάθρων ολόκληρο το σύστημα των ρυθμίσεων για παλαιά χρεή (προ του 2013) είναι υποχρεωμένη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, λόγω του «εκρηκτικού» προβλήματος που έχουν δημιουργήσει... οι τελευταίες νομοθετικές αλλαγές, σε συνδυασμό με την απεργία των εφοριακών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Περισσότεροι από 205.000 οφειλέτες που είχαν ήδη κάνει ρύθμιση χρεών και οι οποίοι αποκλείστηκαν από το νέο σύστημα ρυθμίσεων «τελευταίας ευκαιρίας», βλέπουν από σήμερα να ανατρέπονται ακόμα και οι όροι τους οποίους γνώριζαν και τηρούσαν με συνέπεια ως τώρα –και για αυτό άλλωστε «τιμωρήθηκαν» ήδη αφού πετάχτηκαν εκτός των ρυθμίσεων με τις 100 δόσεις!

Και όχι μόνον αυτό, αλλά βρίσκονται πλέον σε καθεστώς ομηρίας, καθώς δεν μπορούν να διαχειριστούν την παλιά ρύθμιση (π.χ. να ζητήσουν επανεξέταση και περισσότερες δόσεις), αλλά εάν χάσουν τη ρύθμιση βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάσχεση, καθώς δεν είναι δυνατόν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, μάλιστα οι οφειλέτες αυτοί, που μετά πολλών κόπων και βασάνων πληρώνουν το 1 δισ. από τα συνολικά 8 δισ. ευρώ που χρωστάνε 2,1 εκατ. φυσικά πρόσωπα στην εφορία, βρέθηκαν ξαφνικά σε πλήρες αδιέξοδο. Και να γιατί:

1. Με τον τελευταίο νόμο που προ διμήνου έφερε η κυβέρνηση, από 1.7.2013 καταργείται το παλαιό καθεστώς ρυθμίσεων. Απαγορεύεται δηλαδή να γίνουν δεκτές νέες αιτήσεις υπαγωγής σε αυτό, γιατί πλέον ισχύει η νέα ρύθμιση χρεών.

2. Ο νόμος δεν προέβλεψε όμως τι θα γίνεται με τις ρυθμίσεις αυτές που έχουν ήδη συμφωνηθεί και ισχύουν. Με τα σημερινά δεδομένα, από τις 1.7.2013 δεν μπορούν να επανεξεταστούν από τις εφορίες. Για όσους είχαν μπει σε τέτοια ρύθμιση, ίσχυε και γνώριζαν πως, εάν συναντούσαν οικονομική δυσκολία, μπορούσαν αιτιολογημένα να ζητήσουν τροποποίηση της διευκόλυνσης και να λάβουν περισσότερες δόσεις, μέχρι το όριο των 48 δόσεων που προέβλεπαν για αυτές τις ρυθμίσεις οι παλαιότεροι νόμοι. Για τις αιτήσεις επανεξέτασης αυτές, προβλεπόταν ειδική διαδικασία βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, η οποία εν κρυπτώ πλέον αποκαλύπτεται πως ...ακυρώνεται.

3. Και όσοι όμως έσπευδαν κατά το τελευταίο διήμερο να προλάβουν (πριν την 1η Ιουλίου) να κάνουν αιτήσεις υπαγωγής ή επανεξέτασης για την παλαιά ρύθμιση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απεργία των εργαζομένων του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι η διορία που είχαν από τον ίδιον τον νόμο, παρήλθε άκαρπη, αφού βρήκαν κλειστές εφορίες.

4. Επιπλέον, χιλιάδες οφειλέτες σε ρύθμιση που πήγαν στις εφορίες για να πληρώσουν την δόση τους -εφόσον μάλιστα ο νόμος προβλέπει ειδικά για αυτούς ότι μέχρι το Νοέμβριο θα εξυπηρετούνται στη ΔΟΥ όπου ανήκουν- δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω απεργίας και η πληρωμή τους θα πρέπει να γίνει από 1ης Ιουλίου, δηλαδή εκπρόθεσμα. Εκτός από τους τόκους υπερημερίας, οι οφειλέτες αυτοί κινδυνεύουν ακόμα και να χάσουν τη ρύθμιση που τηρούν σαν να ήταν… ασυνεπείς!

Καθώς δεν μπορεί να θεωρείται πως ευθύνονται οι ίδιοι οι οφειλέτες, επειδή βρήκαν κλειστές τις εφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι πλέον εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να σπεύσει να δώσει λύση στο πρόβλημα, όχι μόνο ανακοινώνοντας πως δίνει νέα παράταση για διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που ανέκυψαν, αλλά παρατείνοντας και την καταληκτική διορία που ο νόμος είχε ορίσει (1ης Ιουλίου). Ακόμα περισσότερο δε, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκαταστήσει και το σύστημα διακανονισμού για τις παλαιές οφειλές, που μένει πλέον μετέωρο «στον αέρα», προκαλώντας ασφυξία σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και ειδικά σε φορολογούμενους που πασχίζουν να φανούν συνεπείς στους παράλογους φόρους και «χαράτσια» που τους επιβάλλει η κυβέρνηση.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Όμηροι της εφορίας και με το φόβο της κατάσχεσης 200.000 συνεπείς φορολογούμενοι"

Υποχρεωτική επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία

Υποχρεωτική καθίσταται από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου η επιβίβαση των επιβατών από την μπροστινή πόρτα των λεωφορείων, με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε επιλεγμένες γραμμές, ώστε στη συνέχεια να γενικευθεί προοδευτικά και στις υπόλοιπες γραμμές του δικτύου.

Τα λεωφορεία των γραμμών αυτών θα φέρουν ειδική σήμανση στις θύρες και στη φωτεινή επιγραφή τους, ώστε να γίνονται αντιληπτά από τους επιβάτες.

Οι γραμμές στις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο είναι οι εξής:

24 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ

25 ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΜΕΤΡΟ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ

025 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΡΟΦ.ΔΑΝΙΗΛ

026 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ

027 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΡΦΕΩΣ

054 ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

060 ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ



100 ΠΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ-ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΑΓΟΡΑ

209 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ

227 ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΣ

602 Ν.ΙΩΝΙΑ-ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ-ΣΤ.ΠΑΝΟΡΜΟΥ

651 ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Α

653 ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Β

859 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

114 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΚΑΒΟΥΡΙ-ΒΟΥΛ/ΓΜΕΝΗ(μέσω ΜΑΡΙΝΑΣ)

116 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ

120 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ(ΠΗΓ/ΚΙΑ)-ΠΡΟΑΣΤ.ΣΤ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ

124 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ-ΑΓ.ΤΡΥΦΩΝΑΣ

125 ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΠΑΙΑΝΙΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ

128 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ

149 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΒΑΡΚΙΖΑ

162 ΒΟΥΛΑ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ(ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ)

163 ΒΟΥΛΑ-ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

170 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ-ΒΑΡΗ

202 ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΣΤ.ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ

205 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ

207 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ

212 ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΡΕΑΣ

247 ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(μέσω Λ.ΑΛΙΜΟΥ)

301 ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΘΟΥΣΑΣ

307 ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ-ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

322 ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΒΡΑΥΡΩΝΑ

323 ΒΡΑΥΡΩΝΑ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ

324 ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΑΛΛΗΝΗ-ΚΑΝΤΖΑ

330 ΚΟΡΩΠΙ-ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ

404 ΣΤ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ-ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ

501 ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ Α

522 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΑΔΑΜΕΣ Α

523 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΑΔΑΜΕΣ Β

524 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

526 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ

527 ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ Β

530 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ

541 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΤ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

543 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΝΟΣ.ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

560 ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΜΟΡΤΕΡΟ-Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ

604 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-Ν.ΙΩΝΙΑ

605 ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

640 ΤΟΠΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

642 ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ-ΠΕΥΚΗ

819 ΠΕΡΑΜΑ-ΝΕΚΡ.ΣΧΙΣΤΟΥ

dealnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτική επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news