facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ψήφισε τη διάταξη η Βουλή: «Μαχαίρι» στα επιδόματα των πολυτέκνων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει δραστικές περικοπές στα επιδόματα των πολυτέκνων.

Η ρύθμιση, η οποία -παρά τις αντιδράσεις και εντός της Βουλής- υπερψηφίστηκε, θεμελιώνει αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταβολή επιδόματα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειας.

Πλέον, θα προσμετράτε το συνολικό εισόδημα και όχι το φορολογητέο εισόδημα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Που σημαίνει πως ως έσοδα που θα κρίνουν αν θα λάβει μια οικογένεια το πολυτεκνικό επίδομα θα υπολογίζονται και τα προνοιακά επιδόματα, τα μερίσματα, οι τόκοι κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυτεκνικό επίδομα είναι 500 ευρώ κατ’ έτος και ανά τέκνο για οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 για τρίτεκνες οικογένειες, με το όριο να αυξάνει κατά 3.000 ευρώ για τετράτεκνες οικογένειες και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων .

Να σημειωθεί ότι η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής στην σχετική της έκθεση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ρύθμιση δεν είναι συνταγματικώς επιτρεπτή.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά των τρίτεκων και των πολύτεκνων είναι έντονες. Ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος Βασίλης Θεοτοκάτος τόνισε πως εξ αρχής είχαν καταγγείλει ως απαράδεκτες αυτές τις ρυθμίσεις: «Με τα νέα όρια είναι πολύ πιθανόν κάποιες οικογένειες να μην έχουν το δικαίωμα να πάρουν το πολυτεκνικό επίδομα».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσσαλονίκης, Στέλιος Τσιούλιας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο θα «κοπούν» από το επίδομα περίπου 100.000 οικογένειες.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφισε τη διάταξη η Βουλή: «Μαχαίρι» στα επιδόματα των πολυτέκνων"

Μπλόκο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων στο φακέλωμα 7,4 εκ. ασφαλισμένων

Στο φακέλωμα 4,2 εκατομμυρίων ενεργών ασφαλισμένων και 3,2 εκατομμυρίων συνταξιούχων ετοιμαζόταν να προχωρήσει η κυβέρνηση μετά από απαίτηση της Τρόικας, μέσω της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής του υπουργείου Εργασίας.

Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή με τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των ενεργών ασφαλισμένων και των συνταξιούχων επρόκειτο να εκπονήσει άμεσα αναλογιστική έκθεση για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας μέσα στα ερχόμενα χρόνια.

Ωστόσο, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απαγόρευσε στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή να ζητήσει από τα ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, κ.λπ.) προσωπικά δεδομένα ασφαλισμένων - εν ενεργεία και συνταξιούχων - για τη σύνταξη αναλογιστικής έκθεσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Αρχής το ισχύον νομοθετικό καθεστώς δεν επιτρέπει στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή να προβεί σε συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Αναλυτικότερα, η Εθνική Αναλογιστική Αρχή (ΕΑΑ) ζήτησε από την Αρχή τη χορήγηση άδειας συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, ευαίσθητων και μη, ενεργών ασφαλισμένων και συνταξιούχων με σκοπό τη σύνταξη αναλογιστικής έκθεσης.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να συλλέξει από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Εσωτερικών τα παρακάτω στοιχεία:

«α) για τους ενεργούς ασφαλισμένους: ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, αριθμό μητρώου, φύλο, ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία ασφάλισης στο φορέα, ημερομηνία πρώτης ασφάλισης, ένδειξη κοινά-βαρέα-υπερβαρέα, ασφαλιστική κλάση ή κατηγορία, συνολικό ετήσιο μισθό, συνολικό ετήσιο ασφαλιστέο μισθό, σύνολο ετήσιων καταβληθεισών εισφορών, ένδειξη κατώτατου μισθού, πληρωτέους μήνες έτους, πληρωθέντες μήνες έτους, πληρωτέους μήνες καριέρας, πληρωθέντες μήνες καριέρας, προγενέστερο φορέα ασφάλισης διαφορετικό από τον τρέχοντα, ένδειξη παλαιός/νέος, ένδειξη νεοεισερχόμενος, ενεργός/ανενεργός, ημερομηνία διακοπής, αιτία κατάστασης σε περίπτωση ανενεργού, ένδειξη επανεισερχόμενος, ημερομηνία γέννησης συζύγου, αριθμό τέκνων, ημερομηνία γέννησης 1ου τέκνου, ημερομηνία γέννησης 2ου τέκνου,

β) για τους συνταξιούχους: ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, αριθμό μητρώου, φύλο, ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία γέννησης συζύγου, ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης, είδος σύνταξης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου), σχέση με το θανόντα, τελευταίο ετήσιο μισθό πριν τη συνταξιοδότηση, ετήσια σύνταξη, κρατήσεις Ν. 3986/2011, Ν. 4024/2011, Ν. 4051/2012, Ν. 4093/2012, προστατευόμενα μέλη, ημερομηνία γέννησης 1ου μέλους, ημερομηνία γέννησης 2ου μέλους, συνταξιούχος κατώτατου ορίου, ένδειξη νέος συνταξιούχος έτους, ενεργός/ανενεργός, ημερομηνία διακοπής, αιτία κατάστασης σε περίπτωση ανενεργού, ένδειξη επανεισερχόμενος».

Η ΕΑΑ στο σχετικό έγγραφό της αναφέρει ακόμη ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι αναγκαία, έτσι ώστε να είναι εφικτή η ταυτοποίηση των τελευταίων από την ΕΑΑ «και με τον τρόπο αυτό να καθίσταται δυνατή η διασταύρωση στοιχείων για την προϋπηρεσία των ενεργών ασφαλισμένων, την κινητικότητα ανά φορέα, το πλήθος των συνταξιούχων και το πλήθος των συντάξεων ανά συνταξιούχο».

Όπως δήλωνε η ΕΑΑ, τα στοιχεία αυτά θα τα διατηρούσε επί 10 μήνες.

Η Αρχή στην υπ' αριθμ. 76/2013 απόφασή της υπογραμμίζει, ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν παρέχει στην ΕΑΑ επαρκή νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που ζητεί για τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης.

Αντίθετα, προσθέτει η Αρχή στην απόφασή της, το ισχύον νομοθετικό καθεστώς ορίζει ότι «τα πρωτογενή δεδομένα των ασφαλισμένων και συνταξιούχων παραμένουν στους ασφαλιστικούς οργανισμούς».

Καταλήγοντας, η Αρχή τονίζει ότι στην ΕΑΑ «διαβιβάζονται μόνο στατιστικά στοιχεία, οπότε δεν τίθεται θέμα διαβιβάσεως προσωπικών δεδομένων από τους κατ' ιδίαν φορείς και περαιτέρω επεξεργασίας τους από αυτήν».

directnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων στο φακέλωμα 7,4 εκ. ασφαλισμένων"

Το ΣτΕ διέταξε με απόφασή του την συνέχιση της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Με διαταγή του ΣτΕ συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Με αυτό τον τρόπο το ΣτΕ αναστέλλει την ισχύ του σήματος της Πολεοδομίας Αρναίας, όχι απλά ανοίγοντας τον δρόμο, αλλά διατάζοντας την συνέχιση των εργασιών στις Σκουριές.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η εταιρεία καθώς και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή των εργασιών για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα ορυχεία χρυσού στη θέση Σκουριές του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Η απόφαση του ΣτΕ όπως δημοσιοποιήθηκε από το Thraki Life News:

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην γίνει η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, επισήμαναν πριν λίγες ημέρες οι επιτροπές κατοίκων που αντιτίθενται στην επένδυση χρυσού, σε επιστολή τους που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη διαβεβαίωση που έδωσε σε αντιπροσωπεία μεταλλωρύχων στη Θεσσαλονίκη ότι θα προχωρήσει η εν λόγω επένδυση.

Ο δρόμος του αγώνα είναι γι αυτούς χωρίς γυρισμό, τονίζουν, καταφέρονται εναντίον του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει "καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατικού κράτους" στη Χαλκιδική κι έχει "εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας, άθλιας προπαγάνδας και κρατικής καταστολής.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση πέτυχε να μετατρέψει μια ολόκληρη κοινωνία σε "πυρήνα αντίστασης" που εμπνέει τα κινήματα σε όλη τη χώρα", υπογραμμίζουν.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ διέταξε με απόφασή του την συνέχιση της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές"

Έρευνα - φωτιά για το Ελληνικό - Η διαφθορά είναι η πραγματική ασύμμετρη απειλή γι την Ελλάδα!

Σε εξέλιξη είναι εισαγγελική έρευνα - φωτιά για υπόθεση που μπορεί να εξελιχθεί σε σκάνδαλο μεγατόνων. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή του GR «Ρεπορτάζ», το θέμα αφορά μια επένδυση που δεν έγινε εξαιτίας αμοιβής ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ που ζητήθηκε από τεχνικό γραφείο «ημετέρου», προκειμένου να τρέξει η «δουλειά» μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και ενός fund για το project του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η ιστορία η οποία απασχολεί τις δικαστικές Αρχές, εκτείνεται χρονικά από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι και την άνοιξη του 2012, δηλαδή λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου και χαρακτηρίζεται - από τους καταγγέλλοντες - ως «μεγάλο έγκλημα προδοσίας» καθώς είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί επένδυση η οποία έφτανε ή ξεπερνούσε τα 12 δισ. ευρώ.

Στον φάκελο ο οποίος διερευνάται από τη δικαιοσύνη, υπάρχουν σαφείς καταγγελίες με πρωταγωνιστές γνωστά πρόσωπα του δημόσιου βίου

. Καταγράφονται με λεπτομέρεια οι συναντήσεις τις οποίες είχε ο εκπρόσωπος του Fund με τον διευθυντή ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τα γραπτά αιτήματα προς τον τότε υπουργό ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η συνάντηση στην πλατεία Συντάγματος με τον τότε υφυπουργό ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραΐτη αλλά και το μετέπειτα ραντεβού που κλείστηκε στο Ψυχικό.

Εκεί συναντήθηκε με πρόσωπο το οποίο δεν είχε θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση. Αντίθετα, εκπροσωπούσε ως ιδιώτης τεχνική εταιρεία. Το συγκεκριμένο πρόσωπο τού συστήθηκε ως έμπιστος φίλος του κ. Χρυσοχοΐδη και ζήτησε να αναλάβει τη δουλειά. Ο εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας, που υπήρξε στο παρελθόν στενός συνεργάτης του κ. Χρυσοχοΐδη, ζήτησε ως αμοιβή της εταιρείας του το 1% της συνολικής επένδυσης. Ποσοστό που αντιστοιχούσε περίπου σε 120 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.

Τα πρώτα ραντεβού

Το φθινόπωρο του 2011, αραβικό fund σε συνεργασία με Αμερικανούς επενδυτές, δήλωσε ενδιαφέρον για το project του αεροδρομίου του Ελληνικού. Η μοναδική προϋπόθεση, την οποία έβαζαν ήταν να τούς χορηγηθεί άδεια για κατασκευή καζίνο.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και επειδή δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη στον τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κουκιάδη, εκπρόσωπος του fund προσπάθησε να συναντηθεί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Τελικά, τον Νοέμβριο του 2011, κατάφερε να συναντηθεί στο γραφείο του, με τον διευθυντή ασφαλείας του τότε πρωθυπουργού. Εκεί ενημερώθηκε ότι με αυτά τα θέματα ασχολείται ο αδελφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, και τού παρασχέθηκε η υπόσχεση μιας συνάντησης.

Στη συνέχεια, τού ζητήθηκε να απευθυνθεί γραπτώς στον τότε υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να συναντηθούν.

Το ραντεβού στο Σύνταγμα και το γραφείο του Ψυχικού

Τελικά την 1η Δεκεμβρίου του 2011, ο μάρτυρας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραΐτη στην πλατεία Συντάγματος. Η συνάντηση διήρκησε περισσότερο από μια ώρα, ενώ παρών ήταν και ο διευθυντής ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού. Ο εκπρόσωπος του fund ανέφερε τις προθέσεις των επενδυτών.



Από την πλευρά του, ο υφυπουργός τού ζήτησε να καταθέσει γραπτώς το αίτημα του και τού είπε ότι θα οριστεί συνάντηση στο γραφείο του με τον πρόεδρο της εταιρείας αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας αλλά και με στέλεχος του Invest in Greece.

Μάλιστα, τού έδωσε και κάρτα με το προσωπικό του e-mail για να στείλει εκεί τις προτάσεις του, όπως και έγινε. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Σε απάντησή του προς την εκπομπή, συνεργάτης του κ. Μωραΐτη, ανέφερε ότι έκτοτε δεν είχε νέα από τον εκπρόσωπο του fund. Eπεσήμανε ότι ο πρώην υφυπουργός δεν είχε τέτοιου είδους αρμοδιότητες. Παραδέχτηκε όμως, τη συνάντηση, αλλά και την ηλεκτρονική αλληλογραφία που υπήρξε μεταξύ των δυο πλευρών!

Μετά από λίγο καιρό, τον Ιανουάριο του 2012, ο διευθυντής ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού οδήγησε τον εκπρόσωπο του fund σε ένα γραφείο στο Ψυχικό. Εκεί, εδρεύει τεχνική - κατασκευαστική εταιρεία η οποία ανήκει σε δυο αδέλφια. Ο ένας εξ αυτών είναι ο άνθρωπος που συστήθηκε ως «έμπιστος» του Χρυσοχοΐδη. Ο άλλος ήταν ο αδελφός του.

Στην αναφορά του, ο μάρτυρας αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας τού είπε ότι μπορεί να αναλάβει την διαπραγμάτευσή του με το Δημόσιο. Αναφερόμενος στο αίτημα των επενδυτών για το θέμα του καζίνο φέρεται να είπε ότι χρειάζεται ειδικό χειρισμό, καθώς δεν προβλεπόταν μέχρι τότε.

Το… άγχος για τις εκλογές και η τροπολογία

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον άνθρωπο του fund για τα κόστη προώθησης του αιτήματος, με τις αμοιβές και τα έξοδα που απαιτούνταν. Ήθελε όλα να γίνουν προφορικά. Τελικά όμως, τις προτάσεις τις έκανε γραπτά.

Με την πεποίθηση ότι το deal ήταν κοντά και η τότε κυβέρνηση άρχισε να προωθεί διαδικασίες για την χορήγηση άδειας καζίνου στο Ελληνικό. Αυτός ήταν άλλωστε ο απαράβατος όρος των επενδυτών, προκειμένου να προχωρήσουν στο μεγαλόπνοο έργο, των 12 δισ. ευρώ.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2012, τα sites και οι εφημερίδες γράφουν για το σχέδιο νόμου, το οποίο προωθούν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και την πρόβλεψη την οποία κάνει για την χωροθέτηση και λειτουργία καζίνο, με την κεκαλυμμένη μορφή χρήσεων τουρισμού και αναψυχής.



Στο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου, αναφέρεται ότι στην έκθεση επιτρέπονται οι χρήσεις τουρισμού αναψυχής, όπως ορίζονται στην περίπτωση ένα της παραγράφου Β του άρθρου 11 του νόμου 3986/2011.

Ανατρέχοντας κανείς, στον συγκεκριμένο νόμο αντιλαμβάνεται ότι στην κατηγορία τουρισμός - αναψυχή επιτρέπεται μεταξύ άλλων και η λειτουργία καζίνου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου εκπλήσσει πολλούς, καθώς μέχρι τότε, τα στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν ότι δεν θα γίνει καζίνο στο Ελληνικό, ούτε θα επιτραπεί η καζινοποίηση της χώρας.

Για ποιο λόγο λοιπόν αυτή η μεταστροφή;

Ο μάρτυρας και εκπρόσωπος του fund είναι σαφής, λέει ότι όλα έγιναν προκειμένου κάποιοι να πείσουν τους Άραβες ότι μπορεί να κάνουν ότι θέλουν και ότι μπορούν να πάνε το έργο μέχρι το τέλος αρκεί να ικανοποιηθούν οι οικονομικές τους απαιτήσεις.

Η αμοιβή των 120 εκατ. ευρώ

Από τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της δικαιοσύνης προκύπτουν τα εξής:

Στις 7 Μαρτίου του 2012, το τεχνικό γραφείο στο οποίο οδηγήθηκε ο εκπρόσωπος του fund από τον διευθυντή ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού έστειλε την πρόταση του. Μέσω αυτής ορίζει ως αμοιβή το 1% της συνολικής επένδυσης, δηλαδή 120 εκατ. ευρώ, καθώς η επένδυση έφτανε τα 12 δισ. ευρώ.

«Με πίεζαν»

Μάλιστα, ο μάρτυρας καταθέτει ότι μετά την υποβολή της πρότασης του γραφείου, στο οποίο τον οδήγησαν, άρχισε να πιέζεται, καθώς δεχόταν αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, τα οποία τον πίεζαν να αποσπάσει το «ναι» των επενδυτών και να υπογραφεί η σύμβαση, καθώς θα γίνονταν οι εκλογές.

Επίσης, το ίδιο πρόσωπο καταγγέλλει ότι τού προτάθηκε να παρευρεθεί σε συνάντηση στην οποία θα καθοριζόταν η δική του αμοιβή από το ποσό των 120 εκατ. ευρώ της «αμοιβής».

Τελικά, εκείνος μεταβίβασε την αρνητική απάντηση των επενδυτών, οι οποίοι κατάλαβαν ότι το 1% της αμοιβής που ζητούσε το τεχνικό γραφείο δεν ήταν νόμιμες αμοιβές.

«Αυτό θεωρήθηκε από του επενδυτές ως μη νόμιμο και δεν συμβάδιζε με τους κανόνες που πρέπει να αρμόζουν σε διεθνείς διαγωνισμούς ή εκδήλωση ενδιαφέροντος. Φυσικά η Ελλάδα έχασε, επειδή κάποιοι θεώρησαν ως προϋπόθεση προκειμένου να πλουτίσει η πατρίδα τους, ότι πρέπει να πλουτίσουν και εκείνοι», αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του προς τη δικαιοσύνη.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα - φωτιά για το Ελληνικό - Η διαφθορά είναι η πραγματική ασύμμετρη απειλή γι την Ελλάδα!"

Εκταμιεύθηκε δόση 250 εκ. για επέκταση της Γραμμής για Πειραιά

Στην εκταμίευση δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ προς την Αττικό Μετρό Α.Ε. προέβη... η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Το δάνειο χορηγήθηκε με στόχο τη διεκπεραίωση των εργασιών επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, από την Αττικό Μετρό. Τα έργα για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2017. Το ποσό των 250 εκατ. ευρώ αποτελεί την α” δόση του συνολικού δανείου, ύψους 450 εκατ. ευρώ. Η εκταμίευση του υπολοίπου ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες και θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των έργων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε γίνει η εκταμίευση 250 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εγκριθεί το αίτημα της Αττικό Μετρό Α.Ε. για πίστωση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε.,Χρήστος Τσίτουρας, τόνισε πως: «Η πραγματοποίηση των ανωτέρω, όπως ακριβώς είχαν προγραμματισθεί και προαναγγελθεί, καταδεικνύει αφενός την εμπιστοσύνη και την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων απέναντι στο έργο και την τεχνογνωσία της Αττικό Μετρό ΑΕ και αφετέρου την έμπρακτη υποστήριξη της προς την ελληνική οικονομία, καθώς σημαντικά χρηματικά ποσά εκταμιεύονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ενισχύοντας και την αναπτυξιακή προσπάθεια της πατρίδας μας».

iapopsi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκταμιεύθηκε δόση 250 εκ. για επέκταση της Γραμμής για Πειραιά"

Και από Σίφνο έρχονται απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Φυλής (φωτό).

« Μαρία Π » Το σκουπιδιάρικο των Κυκλάδων που ξεφορτώνει στο ( λιμάνι ) του Δήμου Φυλής

Φωτογραφίες ντοκουμέντο του πλωτού σκουπιδιάρικου των Κυκλάδων.
Όχι μόνο από την Μύκονο αλλά και από την Σίφνο μαζεύει το Fery boat ΜΑΡΙΑ .Πκοντέινερ με σκουπίδια. και δεν ξέρουμε και από ποια άλλα νησί, τα οποία ως φαίνεται καταλήγουν και αυτά στο Χυτά Φυλής .
Το εν λόγο Fery boat φωτογραφήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου στο λιμάνι της Σίφνου να φορτώνει κοντέινερ με σκουπίδια που ως συνήθως, το φορτίο καταλήγει και αυτό στο παράνομο (δεν διαθέτει άδεια) λιμάνι της Βλύχας στην Ελευσίνα,  μία ματιά στο ημερολόγιο του πλοίου θα δώσει ακριβή στοιχεία για το που ακριβώς ελλιμενίζετε και ξεφορτώνει τα κοντέινερ που στην τελική ανάλυση αυτό καταμαρτυρεί πόσα ακριβώς δρομολόγια έχει κάνει. ( Δύο δεν έχει κάνει σίγουρα ). 
Τα μέλη της κίνησης πολιτών «Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων»  μπορούν να ζητήσουν από το Λιμεναρχείο Ελευσίνας να δουν το ημερολόγιο του πλοίου και αν τους αρνηθούν μπορούν να ζητήσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Περιβάλλοντος γιατί όπως δείχνει η όλη διαδικασία κάθε άλλο παρά νόμιμη φαίνεται.
Το ερώτημα παραμένει, υπάρχει τελικά σύμβαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με Δήμους εκτός Αττικής;  Ο κ. Γιάννης Σγουρός, έχει διαψεύσει ότι έρχονται στον ΧΥΤΑ Φυλής σκουπίδια άλλων νομών αλλά ως φαίνεται τα γεγονότα και οι φωτογραφίες τον διαψεύδουν κατηγορηματικά και επειδή ο ίδιος  έχει δηλώσει ότι είναι υπέρ της διαφάνειας παντού, δεν βλέπουμε να κάνει το ίδιο εδώ...θα λέγαμε ότι  σφυρίζει αδιάφορα.

«Γεννιούνται και πολλές  απορίες που χρίζουν απαντήσεις για την όλη εικόνα και κατάσταση του πλοίου.  Είναι σαφές ότι ηλικιακά είναι γερασμένο και κουβαλά επικίνδυνο φορτίο , είναι ανοιχτού τύπου  τη στιγμή που και στον Αργοσαρωνικό έχουν μπει κλειστού τύπου, το όνομα στην πλώρη πριν λίγες ημέρες ήταν δυσδιάκριτο, επίσης το όνομα στην πρύμνη είναι ανύπαρκτο, το λιμάνι που πιάνει στην Βλύχα είναι μη νόμιμο και όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα πλοίου φάντασμα. Άραγε ποιος Νηογνώμονας το παρακολουθεί; Είναι κατάλληλο για αυτά τα φορτία;Το λιμεναρχείο έχει κάνει κάτι για όλα αυτά, η το νοιάζει μόνο ποιοι ψαρεύουν χωρίς άδεια, σπάρους και κέφαλους;»

« Καί λίγα λόγια και για την ιστορία του πλωτού σκουπιδιάρικου των Κυκλάδων με το όνομα  Μαρία Π (ΙΜΟ 7941411) το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1979 ( είναι 34 χρονών) στο ναυπηγείο Ζέρβα του Περάματος με πρώτο του όνομα το ΔΑΝΑΗ, που έφερε όμως για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι δηλαδή και το 1980 ».





Οι φωτογραφίες είναι ευγενική χορηγία του shipfriends.gr
Έρευνα : Αντώνης Δ' (Κουρσ@ρος)
weststorys.
Διαβάστε Περισσότερα » "Και από Σίφνο έρχονται απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Φυλής (φωτό)."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news