facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Επιπλέον μέτρα κι απολύσεις ζητάει η τρόικα...!!!

Επανεκκίνηση του προγράμματος λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, με νέα μέτρα και «καρατομήσεις» προσώπων που η Τρόικα θεωρεί πως υποσκάπτουν το έργο της κυβέρνησης, θα ζητήσουν οι επικεφαλής της Τρόικα μόλις επιστρέψουν την ερχόμενη εβδομάδα. Οι ελεγκτές παρακολουθούν στενά τις αλλαγές που εκκολάπτονται στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς θεωρούν ότι από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά και πάλι από μηδενικής βάσεως η διαπραγμάτευση με την ελληνική κυέρνηση.

Οι απεσταλμένοι των δανειστών επιστρέφουν στο τέλος Ιουνίου αλλά από την ερχόμενη Τετάρτη αρχίζει και νέος πιεστικός γύρος ελέγχων και διαπραγματεύσεων με τα χαμηλόβαθμα κλιμάκια της Τρόικα, που έχουν πλέον εγκαταστήσει και ειδική Επιτροπή στο υπουργείο Υγείας για να ρίξει φως στη νέα «μαύρη τρύπα» των 2,5 δισ. που ανακάλυψαν οι ξένοι ελεγκτές στον ΕΟΠΥΥ.

Εκπρόσωποι του ΔΝΤ που μίλησαν στο protothema.gr δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους φεύγοντας την περασμένη Πέμπτη από την Αθήνα, επειδή μετά από σχεδόν ένα μήνα ελέγχων αποκαλύπτονται και πάλι προβλήματα που έμεναν κρυμμένα «κάτω από το χαλί»

. Θεωρούν εν πολλοίς πως «κάποιοι» τους κορόιδεψαν. «Μα είναι δυνατόν επί τρεις εβδομάδες τα τεχνικά κλιμάκια να ζητούν στοιχεία και δυο-τρεις πριν φύγουμε να αποκαλύπτεται έλλειμμα 2,5 δισ. στον ΕΟΠΥΥ;» έλεγε υψηλόβαθμος απεσταλμένος με πείρα 33 ετών σε διαπραγματεύσεις κυβερνήσεων με το ΔΝΤ.

Με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, παίρνει τέλος ουσιαστικά και το δόγμα «όχι άλλα νέα μέτρα». Το εγχείρημα της ΕΡΤ δείχνει τι θα επακολουθήσει. Οι εκπροσώποι της Τρόικα θέλουν να δουν ένα πρόσωπο – «κομάντο» να αναλάβει τις αλλαγές στον «κορμό» της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Άμεσα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα 11.500 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ η κυβέρνηση απέτυχε επί ένα χρόνο τώρα να βρει και να εκδιώξει 2.500 ανεπαρκείς και επίορκους, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

«Τσουνάμι» αλλαγών αναμένεται και στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Οι ελεγκτές θεωρούν ότι πρέπει «να πέσουν κεφάλια» για τα νέα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ ανησυχούν και το χρηματοδοτικό κενό των περίπου 600 εκατ. ευρώ που εντόπισαν σε άλλα ασφαλιστικά Ταμεία. Στο προσκήνιο έρχονται και πάλι μέτρα και περικοπές που είχαν προσωρινά (;) «μπει στο συρτάρι» όπως η μείωση συντάξεων του πρώην ΤΕΒΕ. Στην πρώτη φάση του ελέγχου που διεκόπη προ ημερών οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς δεν βρήκαν το χρόνο να συναντήσουν τον κ.Γιάννη Βρούτση και θα τον αναζητήσουν –αυτόν ή τον τυχόν διάδοχό του- αμέσως μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα σε περίπου δέκα ημέρες.

Λύσεις επειγόντως θα αναζητήσουν όμως κυβέρνηση και Τρόικα και στην εμπλοκή που έχει προκύψει στις αποκρατικοποιήσεις. Για την πώληση της ΔΕΠΑ θα γίνει επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού αλλά θα πάρει χρόνο, η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ καρκινοβατεί και πλέον περνάνε σε πρώτο πλάνο ΔΕΣΦΑ, ΟΛΠ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οργανισμού δηλαδή για τους οποίους υπάρχουν «έτοιμοι» επενδυτές (Κινέζοι, Αζέροι κ.ά.).

Σε κομβικό σημείο βρίσκονται όμως και οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Αν και ο στόχος για εισπράξεις από φόρους ακινήτων το 2014 έχει τεθεί στα 3,2 δισ. ευρω, εισπράξιμα θεωρούνται έως 2,5 δισ. το πολύ. Λείπουν δηλαδή 500-700 εκατ. που πρέπει να αναζητηθούν από άλλα μέτρα. Αλλά και για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση οι δανειστές ζητούν «αντίμετρα» περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον οι εισπράξεις φόρων δεν έχουν ακόμα «πάρει μπροστά» και πλέον τα πρωτογενή πλεονάσματα του α΄τριμήνου στον προϋπολογισμό αποτελούν παρελθόν. Απομακρύνεται έτσι ο στόχος για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος έως το τέλος του έτους ενώ έρχεται πιο κοντά ο κίνδυνος για πρόσθετα νέα μέτρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Επιπλέον μέτρα κι απολύσεις ζητάει η τρόικα...!!!"

Έκθεση ΔNΤ: Το να πληρώνει κάποιος φόρους στην Ελλάδα είναι παράλογο

Σε ειδική μελέτη του το ΔΝΤ εξηγεί πως οι Ελληνες προτρέπονται από το φορολογικό σύστημα να φοροδιαφύγουν για να επιβιώσουν. Η έκθεση ουσιαστικά δίνει ελαφρυντικά στους Ελληνες και εξηγεί με λεπτομέρειες γιατί το να πληρώνει κάποιος φόρους στην Ελλάδα είναι παράλογο.

Σύμφωνα με το capital.gr, η έκθεση του Ταμείου, που έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό αλλά δημοσιοποιήθηκε διακριτικά πρόσφατα, αφορά τη φορολογική διοίκηση, τη φορολογία και τη φοροδιαφυγή. Με βάση όσα αναλύονται στην έκθεση, η οποία έχει συνταχθεί από τετραμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, οι λόγοι που εντοπίζονται και για τους οποίους είναι παράλογο να πληρώσει κάποιος φόρους στην Ελλάδα είναι οι εξής:

1. Η μη πληρωμή φόρων είναι ένα μέσο για να παραμείνει μια επιχείρηση ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας στην αγορά, δηλαδή να μη βάλει λουκέτο. Όπως περιγράφεται στην έκθεση, ο φορολογούμενος που είναι καθ΄ όλα τυπικός στις φορολογικές του υποχρεώσεις χρεώνει 23% ΦΠΑ στα προϊόντα και στις υπηρεσίες του, ασφαλίζει τους εργαζομένους του και καταβάλλει συνολικές εισφορές και φόρους ύψους 43% των ακαθάριστων αποδοχών τους και καταβάλλει φόρους κερδών και εισοδήματος δηλώνοντας όλα τα εισοδήματά του

. Στο τέλος, επειδή αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν πληρώνουν όλα τα παραπάνω και φοροδιαφεύγουν, θα αναγκαστεί να βάλει «λουκέτο»! Στην άλλη πλευρά βρίσκεται ο φοροφυγάς, ο οποίος δεν χρεώνει ή «τσεπώνει» τον ΦΠΑ 23%, απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό και, παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο παραγωγικός, καταφέρνει να μένει στην αγορά εκμεταλλευόμενος πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους λόγω της μη πληρωμής φόρων και εισφορών.

2. Η πληρωμή των προστίμων για την απασχόληση ανασφάλιστων εργαζόμενων είναι πιο συμφέρουσα σε σχέση με την πληρωμή των εισφορών για τους εργαζομένους! Η επιχείρηση που είναι τυπική επιβαρύνεται με ένα συνολικό εργατικό κόστος για φόρους και εισφορές ύψους 43% των ακαθάριστων αποδοχών των εργαζόμενων. Αντίθετα, η επιχείρηση που απασχολεί ανασφάλιστους κατά μέσο όρο ελέγχεται από την Επιθεώρηση Εργασίας μία φορά κάθε 10 χρόνια και, εφόσον εντοπιστεί ανασφάλιστη εργασία, τότε της επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο. Δηλαδή το πρόστιμο είναι ο μισθός, οι εισφορές και οι φόροι για έναν μόνο μήνα ενός εργαζόμενου. Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι ο νόμος προβλέπει και την ποινή της διακοπής λειτουργίας, η οποία όμως επιβάλλεται σπανίως.

3. Η μη δήλωση του εισοδήματος επιφέρει μικρότερες κυρώσεις από τη δήλωσή του και τη μη πληρωμή των σχετικών φόρων στη συνέχεια. Ο φορολογούμενος ο οποίος δηλώνει όλο το εισόδημά του βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βεβαίωση του φόρου. Για να πληρώσει, μπορεί να δανειστεί από μια τράπεζα με τραπεζικό επιτόκιο. Αν δεν πληρώσει, θα χρεωθεί με μηνιαίο επιτόκιο 1% και θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να διωχθεί και ποινικά. Ο φορολογούμενος που δεν θα δηλώσει το εισόδημά του είναι σχετικά απίθανο να εντοπιστεί από τις φορολογικές Αρχές. Ακόμα και αν εντοπιστεί, θα μπορέσει να συμβιβαστεί με την Εφορία για να πληρώσει πολύ λιγότερα από τα πρόστιμα που του επιβάλλονται, ενώ παύει και η ποινική του δίωξη. Μάλιστα, εφόσον πληρώσει και εφάπαξ τα πρόστιμα που θα του επιβληθούν, γλυτώνει και επιπλέον 5%.

4. Η αναμονή για την επόμενη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλών. Ο φορολογούμενος που είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις πληρώνει στην ώρα τους όλους τους φόρους που του βεβαιώνονται. Ο φορολογούμενος που δεν είναι συνεπής περιμένει την επόμενη ευεργετική ρύθμιση. Εφόσον και πάλι δεν μπορεί να πληρώσει, τότε σταματά να πληρώνει και περιμένει την επόμενη ευεργετική ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης που θα προσφέρει έκπτωση στις προσαυξήσεις.

5. Είναι πιο συμφέρον να προσφύγεις στα δικαστήρια, παρά να πληρώσεις τους φόρους που σου βεβαιώνονται μετά τη διενέργεια ενός φορολογικού ελέγχου. Όπως σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης του ΔΝΤ, ο φορολογούμενος που εντοπίζεται να φοροδιαφεύγει βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βεβαίωση πρόσθετων φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων. Αυτούς τους πρόσθετους φόρους μπορεί να τους πληρώσει σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, λίγοι πληρώνουν. Συμφέρει να ακολουθήσουν μια διαφορετική οδό διαφυγής. Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, όπου η συζήτηση της υπόθεσής τους καθυστερεί έως και 10 χρόνια για να πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι αποφάσεις των δικαστηρίων δικαιώνουν τους φοροφυγάδες.

6. Χορηγούνται συνεχείς παρατάσεις στις προθεσμίες εκπλήρωσης των φορολογικών υποθέσεων. Οι φορολογούμενοι που είναι συνεπείς εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις εγκαίρως και πληρώνουν και τους φόρους τους εγκαίρως. Αντίθετα, πολλοί περιμένουν τη χορήγηση παράτασης, η οποία συνήθως δίνεται, και καθυστερούν με αυτόν τον τρόπο και την πληρωμή των φόρων.

7. Οι φορολογούμενοι νιώθουν ότι οι φόροι τους δεν έχουν κάποια ανταποδοτικότητα. Καλούνται να πληρώσουν φόρους και την ίδια στιγμή ξοδεύουν αδρά για βασικές κρατικές υπηρεσίες, όπως είναι η παιδεία, η υγεία και οι μεταφορές. Στην παιδεία τα νοικοκυριά αιμορραγούν οικονομικά, λόγω της παραπαιδείας (φροντιστήρια κ.λπ.), ενώ στην υγεία αναγκάζονται να πληρώνουν ποσά κάτω από το τραπέζι, όπως είναι το γνωστό «φακελάκι». Στις μεταφορές αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ ακριβά διόδια για τη χρήση αυτοκινητοδρόμων. Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες που παρέχει το κράτος είναι στην καλύτερη περίπτωση χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκθεση ΔNΤ: Το να πληρώνει κάποιος φόρους στην Ελλάδα είναι παράλογο"

ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου

Συνταγματικό και νόμιμο κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που έγινε... τον Μάρτιο του 2012.

Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης αναμένεται με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2013).

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει πλέον των επτά χιλιάδων ομολογιούχων (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κλπ). Όλοι στρέφονται κατά του «κουρέματος» των ομολόγων που κατείχαν, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό. Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), των αποφάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το «κούρεμα» των ομολόγων του Δημοσίου"

Όντως μιλάμε για μεγάλο Greek Drama: Δείτε πως πέταγαν τα λεφτά των Ελλήνων στον Αθήνα 2004 !!

Μαύρο στη... μνήμη του ελληνικού λαού επιχείρησε να ρίξει με την τελευταία συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ η Γιάννα Αγγελοπουλου, αποσιωπώντας το ξέφρενο "πάρτι" του "Αθήνα 2004", με τις προκλητικές αμοιβές, τις χλιδάτες δεξιώσεις, τα εκκεντρικά ταξίδια και τις περίεργες αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με το έλλειμμα που επιχείρησε να παρουσιάσει ως πλεόνασμα .

Η κ.Αγγελοπούλου μιλά και κάνει δηλώσεις στα ελληνικά ΜΜΕ για όλα τα άλλα εκτός από την "ταμπακιέρα" του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο περιέγραψε με ασαφή τρόπο , στη προσπάθεια της να πείσει ότι δεν έχει ευθύνες για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ...

Ωστόσο ακόμη και ο Ζακ Ρογκ, ο πρώην μέντορας της, λίγους μήνες μετά την τελετή λήξης δήλωσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε κάνει φθηνότερους Ολυμπιακούς Αγώνες !Τι και αν η κ.Αγγελοπούλου κάνει λόγο για ψεύδη, τα ξένα ΜΜΕ και οι οίκοι αξιολόγησης άλλα βροντοφωνάζουν! Πως ο αρχικός προϋπολογισμός που το 1997, χρονιά δηλαδή που η Ελλάδα ανέλαβε τη διοργάνωση, έφτανε τα 2, 2 δις ευρώ και στη συνέχεια εκτοξεύτηκε στα 30 δις ευρώ;;;!!!!(σύμφωνα με την Standard and Poor’s)

Εντυπωσιακό είναι επίσης και το γεγονός ότι η κ.Αγγελοπούλου υποστηρίζει ότι άφησε κέρδος στον “Αθήνα 2004”, αμελώντας επιδεκτικά την αληθινή ιστορία του κλεισίματος και της εκκαθάρισης της εταιρίας στην οποία επικεφαλής ήταν η ίδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παράλληλα, η κυρία με την αδυναμία στα πανάκριβα καπέλα και κοσμήματα, ξεχνά τα 470 εκατομμύρια ευρώ που χορήγησε ο τότε ΥΠΟΙΚ Γ.Αλογοσκούφης στον κρατικό κορβανά την Ο.Ε Αθήνα 2004!

Επομένως , όχι μόνο κέρδος δεν υπήρχε αλλά διαπιστωμένα ΕΛΛΕΙΜΜΑ!

Πάμε να δούμε τους «οικονομολόγους» του 2004!!!!

-Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως η δημιουργία της ιστοσελίδας των Ολυμπιακών Αγώνων κόστισε 11.400.000 ευρώ και ενώ είχε αρχίσει να εκτελείται από τις 17 Νοεμβρίου 2003 διαβιβάστηκε για έλεγχο στην αρμόδια επιτροπή στις 12 Μαρτίου 2004 .

-Η υλοποίηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ανατέθηκε στην εταιρία ALWEM .I.M με κόστος 32.948.000 δολαρίων ΗΠΑ και με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν είχαν κληθεί άλλοι υποψήφιοι στον διαγωνισμό

-Η παραγωγή των τελετών έναρξης και λήξης από την εταιρία Jack Morton W.L είχε κόστος 63.860.747,29 ευρώ και όχι μόνο είχε αρχίσει να εκτελείται προ της υποβολής της για έλεγχο, αλλά ήδη ακόμη και προ της υπογραφής της (6-7-2004), όπως επισημαίνει το πόρισμα ελέγχου .

-Το συνολικό κόστος των επαγγελματικών ταξιδιών ανήλθε στο ποσό των 2.585.334,71 ευρώ και ειδικότερα στα έξοδα ταξιδιών εξωτερικού περιλαμβάνονταν 807.156,85 ευρώ για εισιτήρια , 465.035,52 ευρώ για διάφορα έξοδα, 425.492,56 ευρώ για δαπάνες διαμονής,115.195,75 ευρώ για εισιτήρια αγώνων από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος τους αφορούσε τους Χειμερινούς ολυμπιακούς Αγώνες στο Σολτ Λεϊκ και 512.684,21 ευρώ για δαπάνες διαμονής στο Σόλτ Λεικ στο Μάντσεστερ!

Η κ.Αγγελοπούλου, στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής της, αποφάσισε τη χορήγηση αυτοκινήτων αξίας μέχρι 20.000.000 δραχμών για τα μέλη της τακτικής σύνθεσης του ΔΣ, αξίας μέχρι 12.500.000 δραχμές για τους γενικούς διευθυντές και αξίας 9.000.000 δρχ για τους διευθυντές !

Μετά από αυτά, καταλαβαίνουμε όλοι τι γυρεύει ο κύριος Τόμσεν στη χώρα μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

star/Real News
Διαβάστε Περισσότερα » "Όντως μιλάμε για μεγάλο Greek Drama: Δείτε πως πέταγαν τα λεφτά των Ελλήνων στον Αθήνα 2004 !!"

3 δικαστίνες καταδίκασαν τον Μπερλουσκόνι σε 7 χρόνια φυλακή για το σκάνδαλο «Ρούμπι» (Bίντεο)

Σε επταετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός και ηγέτης του Λαού της Ελευθερίας (PdL) Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπι γκέιτ».

Ο Μπερλουσκόνι κρίθηκε ένοχος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία για τα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι και την συνέυρεση επί πληρωμή με την ανήλικη -τότε- μαροκινή χορεύτρια Ρούμπι Καρίμα.

Παράλληλα, του επιβλήθηκε από το δικαστήριο ισόβιος αποκλεισμός από πολιτικά αξιώματα.

Τόσο ο 76χρονος μεγιστάνας όσο και η Ρούμπι αρνήθηκαν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις, όμως το δικαστήριο δεν πείστηκε.

Η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι είχε ζητήσει εξαετή φυλάκιση. Αναμένεται η προσφυγή των συνηγόρων του Καβαλιέρε στο εφετείο του Μιλάνου.

Αντιδράσεις για την απόφαση «Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου», δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου. «Οι δικαστές ενοχοποίησαν τα εννέα εκατομμύρια Ιταλών που ψήφισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμίζει αποφάσεις στρατοδικείων», πρόσθεσε ο Τσικίτο.

«Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε», σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του Καβαλιέρε, Νικόλο Γκεντίνι.

Αργότερα, είναι πιθανό να εκδοθεί γραπτό ανακοινωθέν του ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού, στο οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) που αμφισβήτησαν ηχηρά την Ντανιέλα Σαντανκέ, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Μπερλουσκόνι, η οποία χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση των δικαστών.



newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "3 δικαστίνες καταδίκασαν τον Μπερλουσκόνι σε 7 χρόνια φυλακή για το σκάνδαλο «Ρούμπι» (Bίντεο)"

Μέτρα προστασίας των καταναλωτών σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής τηλεπικοινωνιακών δεδομένων προωθεί η Κομισιόν

Νέους ειδικούς κανόνες για την προστασία των καταναλωτών σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής προσωπικών τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στην ΕΕ, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι πρωτοβουλίες της Επιτροπής αφορούν τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβαίνουν οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου εάν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους χαθούν, κλαπούν ή παραβιαστούν με άλλον τρόπο. Σκοπός αυτών των «τεχνικών εκτελεστικών μέτρων» είναι να διασφαλισθεί ότι επιφυλάσσεται σε όλους τους καταναλωτές ίση μεταχείριση σε ολόκληρη την ΕΕ σε περίπτωση παραβίασης προσωπικών δεδομένων και να διασφαλισθεί ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να υιοθετήσουν μια πανευρωπαϊκή προσέγγιση για τα προβλήματα αυτά, αν ασκούν δραστηριότητες σε περισσότερες από μία χώρες.

Οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, εκτός από πληροφορίες για τις τηλεφωνικές κλήσεις και τους δικτυακούς τόπους που επισκέπτονται οι πελάτες τους, διαθέτουν και διάφορα άλλα δεδομένα όπως όνομα, διεύθυνση και τραπεζικά στοιχεία των πελατών αυτών. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν από το 2011 τη γενική υποχρέωση να ενημερώνουν τις εθνικές Αρχές και τους συνδρομητές τους σχετικά με παραβιάσεις των προσωπικών τους δεδομένων.

Με βάση σχετικό κανονισμό της Επιτροπής, γίνεται πλέον σαφέστερο για τις επιχειρήσεις πώς θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις αυτές και οι πελάτες θα έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζεται το πρόβλημά τους. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις πρέπει:

- Να ενημερώνουν την αρμόδια εθνική Αρχή σχετικά με το συμβάν εντός 24 ωρών από την εξακρίβωση της παραβίασης, έτσι ώστε να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η έκτασή της. Εάν η πλήρης γνωστοποίηση δεν είναι δυνατή εντός της περιόδου αυτής, θα πρέπει να παρέχουν μια πρώτη σειρά πληροφοριών εντός 24 ωρών, ενώ οι υπόλοιπες θα πρέπει να ακολουθήσουν εντός τριών ημερών.

- Να περιγράφουν τις πληροφορίες που έχουν παραβιαστεί και τα μέτρα που έχει ή πρόκειται να εφαρμόσει η εταιρεία.

- Για να αποφασίσουν κατά πόσο θα πρέπει να ενημερώσουν τους συνδρομητές (δηλαδή εξετάζοντας κατά πόσον η παραβίαση είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά τα προσωπικά δεδομένα ή την ιδιωτική ζωή) οι εταιρείες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα που έχουν παραβιαστεί, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του τομέα των τηλεπικοινωνιών, όταν αυτά αφορούν οικονομικές πληροφορίες, δεδομένα γεωγραφικής θέσης, διαδικτυακά αρχεία καταγραφής, ιστορικά ιστοπεριήγησης, δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναλυτικούς καταλόγους κλήσεων.

- Να χρησιμοποιούν τυποποιημένο έντυπο (πχ ένα ηλεκτρονικό δελτίο ίδιο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ) για την ενημέρωση της αρμόδιας εθνικής Αρχής.

Η Επιτροπή επιθυμεί επίσης να δώσει κίνητρα στις εταιρείες για την κρυπτογράφηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, η Επιτροπή θα δημοσιεύσει επίσης έναν ενδεικτικό κατάλογο των τεχνολογικών μέτρων προστασίας, όπως οι τεχνικές κρυπτογράφησης, που καθιστούν τα δεδομένα ακατάληπτα για κάθε πρόσωπο που δεν είναι εξουσιοδοτημένο να τα διαβάσει. Εάν μια εταιρεία εφαρμόζει τέτοιες τεχνικές, θα απαλλάσσεται από την υποχρέωση ενημέρωσης του συνδρομητή, δεδομένου ότι μια ενδεχόμενη παραβίαση δεν θα επέτρεπε την αποκάλυψη των προσωπικών του δεδομένων.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα προστασίας των καταναλωτών σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής τηλεπικοινωνιακών δεδομένων προωθεί η Κομισιόν"

Έρχονται τα «ραβασάκια» με τους φόρους ακινήτων

Καυτή αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα αποσταλούν τα «ραβασάκια» για το Έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αλλά και ...για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας παλαιότερων ετών.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη του μήνα θα αποσταλεί το ΕΕΤΗΔΕ για το 2013 από το οποίο το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει 3,2 δισ. ευρώ. Το τέλος αφορά περίπου 5.000.000 νοικοκυριά που εμφανίζονται να κατέχουν κάποιου είδους ακίνητη περιουσία, θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού της ΔΕΗ και θα υπολογιστεί με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές που ίσχυσαν το 2011 και το 2012 αλλά θα μειώνεται εκ των υστέρων κατά 15%.

Παράλληλα οι φορολογούμενοι θα λάβουν και ειδοποιητήρια για τους παλαιότερους φόρους ακινήτων. Έτσι, οι φορολογούμενοι που κατέχουν κτίσματα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Ο ΦΑΠ θα υπολογιστεί με συντελεστές από 0,2% έως και 2% και η πληρωμή του θα γίνει σε 7 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.

Ωστόσο, τα «ραβασάκια» δεν τελειώνουν εδώ αφού στις αρχές Ιουλίου θα σταλούν και τα εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ του 2012 σε όσους κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2%. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει επίσης σε 7 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.

Τα εκτιμώμενα έσοδα από τον ΦΑΠ, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ανέρχονται σε περίπου 300 εκατ. για την κάθε χρονιά, δηλαδή σε 600 εκατ. ευρώ συνολικά.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται τα «ραβασάκια» με τους φόρους ακινήτων"

Δεν θα ξεφύγει κανείς - Hλεκτρονική διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων για όλους

Αυτόματα θα διασταυρώνονται από φέτος τα στοιχεία που υποβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις από τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι πέρυσι ο υποχρεωτικός έλεγχος αφορούσε μόνο όσους είχαν επιστροφή πάνω από 1.500 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί φορολογούμενοι ίσως κληθούν στις εφορίες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα «ύποπτα» στοιχεία.

Μόλις οι φορολογούμενοι υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, το σύστημα θα διασταυρώνει αυτόματα:

* Τα εισοδήματα που δήλωσαν

* Τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί

* Τα στοιχεία περιγραφής των ακινήτων και των οχημάτων τους που αποτελούν τεκμήρια

* Τις δαπάνες που δήλωσαν με σκοπό να πετύχουν έκπτωση φόρου

* Τα δεδομένα από τις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια και τις καταθέσεις τους.

Εφόσον το σύστημα ανάλυσης κινδύνου αναγνωρίσει ύποπτα στοιχεία, ο φορολογούμενος θα καλείται να περάσει από την εφορία για... τα περαιτέρω.

Από το μικροσκόπιο θα περάσουν μάλιστα όλοι όσοι έχουν παρακρατούμενο φόρο, ακόμα και αν έχουν μηδενικά ή ακόμη και χρεωστικά εκκαθαριστικά.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα ξεφύγει κανείς - Hλεκτρονική διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων για όλους"

ΕΣΥ τι ξέρεις απο Υγεία; Νέος υπ.Υγείας ο Άδωνης Γεωργιάδης

Ένα πρόσωπο έκπληξη αλλά γνωστό στο ευρύ κοινό κυρίως μέσω των τηλεοπτικών του εμφανίσεων επέλεξαν οι δύο αρχηγοί για να αναλάβει τον πολύπαθο τομέα της Υγειάς. Ο Άδωνης Γεωργιάδης αντικαθιστά τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ενώ στο πλευρό του θα έχει τους Αντώνη Μπέζα και Ζέττα Μακρή

Ένα πρόσωπο που δε γνωρίζει σχεδόν τίποτε για την Υγεία αλλά θα κληθεί να αλλάξει πολλά το επόμενο διάστημα επέλεξαν οι δύο αρχηγοί να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης αν και ιστορικός θα κληθει να αφήσει ιστορία στην Υγεία καθώς αποτελεί τον πιο καυτό τομέα για την τρόικα. Ο Νέος υπουργός Υγείας θα πρέπει να αποδειχθεί κάτι παραπάνω απο ταχύτατος καθώς το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενημερωθεί και να βάλει και τάξη στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ αλλά και των νοσοκομείων.

Βέβαια στο πλευρό του θα έχει τον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα ο οποιός όμως έχει εμπειρια απο κυβερνητικά καθήκοντα καθώς υπήρξε υφυπουργος Οικονομίας και Οικονομικών.

Η πρώτη παραίτηση

Και μια γυναίκα θα υπάρξει στην παρέα της Υγείας στην αρχη
ή ήταν η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη η οποία έχει σπουδές νομικής αλλά και μεγάλη δημοσιογραφική εμπειρία.

Η οποία όμως παραιτήθηκε απο υφυπουργός Υγείας δυο ώρες μετά την ανακοίνωση του ονόματος της και πριν καν ορκισθεί. Στη θέση της θα ορκίστηκε η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή(που μπήκε στη βουλή ως επιλαχούσα πριν λίγο καιρό μετά το αδόκητο και αιφνίδιο θάνατο του Θ.Νάκου-αμα έχεις τύχη...).



Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΥ τι ξέρεις απο Υγεία; Νέος υπ.Υγείας ο Άδωνης Γεωργιάδης"

Η Νέα Κυβέρνηση

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης έχει ως εξής:

Πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς

Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών

Ευάγγελος Βενιζέλος

Υφυπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Κούρκουλας

Υφυπουργός Εξωτερικών: Άκης Γεροντόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός : Γιάννης Στουρνάρας

Αναπληρωτής Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός : Γιώργος Μαυραγάννης

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός : Κυριάκος Μητσοτάκης

Υφυπουργός: Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός : Γιάννης Μιχελάκης

Αναπληρωτής Υπουργός : Λεωνίδας Γρηγοράκος

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υφυπουργός: Αθανάσιος Δαβάκης

Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Υφυπουργός: Αθανάσιος Σκορδάς

Υφυπουργός : Παναγιώτης Μηταράκης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργός : Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Αναπληρωτής Υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης

Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

Υφυπουργός: Συμεών Κεδίκογλου

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης

Υφυπουργός : Βασίλειος Κεγκέρογλου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός : Άδωνις Γεωργιάδης

Υφυπουργός: Αντώνης Μπέζας

Υφυπουργός : Ζέττα Μακρή

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός : Αθανάσιος Τσαυτάρης

Αναπληρωτής Υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός : Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας

Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Υπουργός: Θεόδωρος Καράογλου

Υπουργός Επικρατείας

Δημήτρης Σταμάτης

Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Παντελής Καψής

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Σίμος Κεδίκογλου

*Η ορκωμοσία των νέων Υπουργών, Αναπληρωτών και Υφυπουργών θα γίνει στις 12.30.

Θα επακολουθήσει Υπουργικό Συμβούλιο.

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Νέα Κυβέρνηση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news