facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Το πόρισμα της προανακριτικής βάζει ισόβια τον Παπακωνσταντίνου

Στο Ειδικό Δικαστήριο με τρία βαρύτατα κακουργήματα θα παραπέμψει η προανακριτική επιτροπή τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης...

Η πλειοψηφία της επιτροπής έχει σχεδόν ολοκληρώσει τα βασικά κεφάλαια του πορίσματος, το οποίο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 4.7.2013 και θα λάβει την έγκρισή της τις επόμενες ημέρες.

Τα κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος» θα παρουσιάζουν τα αμείλικτα πραγματικά περιστατικά του σκανδάλου και θα καταλήγουν στο καταδικαστικό «δια ταύτα» για τον πρώην υπουργό. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι η πλειοψηφία ξεκαθαρίζει ότι τα επίσημα έγγραφα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση γι' αυτό εξηγούν ότι η τελική απολογία του κ. Παπακωνσταντίνου ενδεχομένως να επηρεάσει την θέση άλλων εμπλεκόμενων προσώπων, όχι όμως την δική του. Ειδικότερα, το κείμενο που ετοιμάζεται, καταλογίζει στον πρώην υπουργό:

- την τέλεση της αξιόποινης πράξης της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος

- το αδίκημα της πλαστογραφίας εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος

- το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος

Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η προανακριτική θα ζητά την εφαρμογή του νόμου 1608/1950 περι αύξησης των προβλεπόμενων ποινών για τους καταχραστές του Δημοσίου.

5+1 συμπεράσματα

Πέραν αυτών, το κείμενο του πορίσματος θα στηριχθεί στα αδιάψευστα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησαν οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛΑΣ στο περίφημο USB αλλά και σε κατασχεμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα έγγραφα που απέστειλαν οι Γαλλικές αρχές και αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε επίσημα και για φορολογικούς σκοπούς την λίστα και στην έκθεση του ΣΔΟΕ που καταλογίζει «μαύρη» τρύπα 6,3 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά των συγγενών του πρώην υπουργού. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη της επιτροπής θα καταλήξουν με πλήρη τεκμηρίωση στα εξής συμπεράσματα για τον κ. Παπακωνσταντίνου:

- παρέλαβε επίσημα την λίστα Λαγκάρντ

- δεν την έδωσε στο ΣΔΟΕ για φορολογικό έλεγχο

- Παραπλάνησε τους πάντες λέγοντας πως το υλικό αποτελεί προϊόν υποκλοπής και μυστικών υπηρεσιών.

- Εξαφάνισε το αυθεντικό CD και πλαστογράφησε το αντίγραφό USB

- Η πλαστογραφία έγκειται στην αφαίρεση τριών συγγενικών του προσώπων

- Από την πλαστογραφία το Δημόσιο ζημιώθηκε

Οι Γάλλοι, η ΔΕΕ και το ΣΔΟΕ αποκάλυψαν την αλήθεια

Πιο αναλυτικά, το πρώτο κεφάλαιο των πραγματικών περιστατικών θα περιλαμβάνει όλα τα ευρήματα, έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις όπως των κ.κ. Κώστα Χαλαστάνη (πρέσβης στο Παρίσι), Ηλία Πλασκοβίτη (πρώην γ.γ. υπουργείου Οικονομικών), Κώστα Μπίκα (πρώην επικεφαλής ΕΥΠ), Χρύσας Χατζή (συνεργάτιδας κ. Παπακωνσταντίνου) κ.α. που θα περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασε το CD στην χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου.

Το ουσιώδες σημείο θα παραθέτει το συνοδευτικό έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο ενημερώνει τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι το CD στέλνεται στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας των δύο χωρών, δηλαδή επίσημα, και για φορολογικούς σκοπούς.

Στην συνέχεια θα καταγράφονται οι ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο πρώην υπουργός από την στιγμή που το παρέλαβε (29.9.2010) έως την περίοδο που αποχωρεί από το υπουργείο το καλοκαίρι του 2011. Το συγκεκριμένο κομμάτι θα στηριχθεί στις παραδοχές του κ. Παπακωνσταντίνου, στις καταθέσεις των κ.κ. Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη και στην πραγματογνωμοσύνη της ΔΕΕ, προκειμένου να καταδείξει τα εξής γεγονότα:

- Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αν και παρέλαβε επίσημα το CD, δεν προχώρησε στην απαραίτητη πρωτοκόλληση, δεν κατέστησε το υλικό περιουσιακό στοιχείο του κράτους (καταθέσεις και έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών)

- Παρέλαβε το CD στις 29.9.2010 και τα μεσάνυχτα προχώρησε στην αντιγραφή του και την πλαστογράφησή του. Ειδική μνεία θα γίνεται στο γεγονός ότι έσπευσε να αναζητήσει πρόσωπα που τον ενδιαφέρον πληκτρολογώντας λέξεις – κλειδιά όπως «Papakonstantinou», «Papandreou» και «Karamanlis» και «Kozani» (εκθέσεις ΔΕΕ)

- Έχασε το αυθεντικό CD, παραδοχή που έκανε ο ίδιος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

- Δεν έδωσε την λίστα στο ΣΔΟΕ. Το μόνο που έκανε ήταν να την δώσει για επεξεργασία σε υπάλληλό, του υπεύθυνο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (!), και στην συνέχεια παραδώσει άτυπα, 10 ονόματα στον κ. Καπελέρη για έλεγχο φορολογικού προφίλ (καταθέσεις Κ. Αγγελόπουλου, Γ. Καπελέρη).

- Παρέδωσε το πλαστογραφημένο USB στον τότε προϊστάμενο του ΣΔΕΟ Ιωάννη Διώτη άτυπα, ιδιωτικά, έχοντας πλέον φύγει από το υπουργείο Οικονομικών και με την επισήμανση ότι αποτελεί προϊόν υποκλοπής και άρα μη αξιοποιήσιμο. Το σημείο αυτό θα στηρίζεται στα e-mails που κατέθεσε ο κ. Διώτης που τοποθετούν χρονικά την παράδοση του USB τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών στις 16.6.2011.

Τέλος, το πόρισμα θα έχει ξεχωριστά κεφάλαια για την έκθεση του ΣΔΟΕ που διαπιστώνει «μαύρη» τρύπα 6,3 εκατ

. ευρώ στους συγγενείς του πρώην υπουργού, καταλογίζει εκτεταμένη φοροδιαφυγή και άρα σημαντική ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο καθώς επίσης και για την λίστα της Τράπεζας της Ελλάδας με εκείνους τους καταθέτες της HSBC που έσπευσαν να κάνουν χρήση της «ύποπτης» ρύθμισης του κ. Παπακωνσταντίνου και επαναπάτρισαν με ευνοϊκούς όρους τα χρήματά τους.

ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ποινικές ευθύνες για Παπακωνσταντίνου - Βενιζέλο

Από την άλλη πλευρά οι τρεις βουλευτές που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή (Ζ. Κωνσταντοπούλου, Στ. Κοντονής, Θ. Δρίτσας) μιλούν για πολιτική και ποινική εμπλοκή όχι μόνο του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε κάθε περίπτωση βασικός στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να υπερτονίσουν με νομικά επιχειρήματα ότι η λίστα παρέμεινε επισήμως αναξιοποίητη και να υπονοήσουν πως «ανεπίσημα ενδεχομένως να αξιοποιήθηκε ως προϊόν πολιτικών και επιχειρηματικών εκβιασμών».

Πάντως, για την ώρα το επιτελείο φαίνεται να μην έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να στηρίξει νομικά μια πρόταση για επέκταση του κατηγορητηρίου προκειμένου να συμπεριληφθεί και ο κ. Βενιζέλος γι αυτό και αναμένουν την κατάθεση του κ. Παπακωνσταντίνου την ερχόμενη Πέμπτη με την προσδοκία ότι θα προκύψουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πόρισμα της προανακριτικής βάζει ισόβια τον Παπακωνσταντίνου"

Μετά την ΕΡΤ... μαύρο και στο Ιντερνετ

Δεύτερο φασιστικό χτύπημα της κυβέρνησης Σαμαρά. Έκλεισαν με αυθαίρετη απόφαση την ιστοσελίδα που τους έκανε διεθνώς ρεζίλι!

Το nerit.gr κατοχυρώθηκε ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, από τους συνεργάτες της εφημερίδας οι οποίοι τρέχουν το blog, troktiko.eu και άρχισε να μεταδίδει το κομμένο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, δύο ημέρες μετά, όμως, η ΕΕΤΤ με μια πρωτοφανή απόφαση, έκλεισε το site χωρίς καμία αιτιολογία ή ενημέρωση! Το ΧΩΝΙ και το troktiko.eu ξεκινούν πόλεμο για την ελευθερία του διαδικτύου.

To blog, troktiko.eu μεταβίβασε το nerit.gr Στο ΧΩΝΙ. Tώρα έχετε να κάνετε και με τους δυο μας. Ο φασισμός δε θα περάσει.

Λεπτομέρειες, το εξώδικο που απεστάλη στην ΕΕΤΤ και πολυσέλιδο ρεπορτάζ Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί από το Σάββατο!

toxwni
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά την ΕΡΤ... μαύρο και στο Ιντερνετ"

220 παράνομες προσλήψεις στο μετρό μέσα σε 2 χρόνια

“Υπόγειες” προσλήψεις με ρουσφετολογικά κριτήρια έρχονται στο φως, με την απαγγελία της κατηγορίας της απιστίας κατά 11 ατόμων τα οποία διετέλεσαν μέλη της διοίκησης της εταιρείας Αττικό Μετρό (ΑΜΕΛ).

Οπως γράφει η Καθημερινή της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, κατα το χρονικό διάστημα 2008 – 2009 έγιναν 220 παράνομες προσλήψεις ενώ οι μισές από αυτές έγιναν λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου 2009.

Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι προσλήψεις αυτές “προκάλεσαν αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους της μισθοδοσίας και ελάττωση της περιουσίας της επιχείρησης κατά 3,8 εκατ. ευρώ”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο για τις προσλήψεις δεν έγινε καμία πρόσκληση ή ανακοίνωση ενδιαφέροντος κάτι που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι ειδοποιήθηκαν “στόμα με στόμα” ενώ κάποια βιογραφικά έχουν σταλεί απο φαξ του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Επίσης, για τις συνεντεύξεις που έγιναν δεν τηρήθηκαν πρακτικά ενώ υποψήφιοι, αν και κρίθηκαν “αρνητικά”, προσελήφθησαν σε θέσεις χαμηλής ειδίκευσης. Άλλοι ενώ απορρίφθηκαν το 2008, επέστρεψαν μετά από ένα χρόνο και προσελήφθησαν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "220 παράνομες προσλήψεις στο μετρό μέσα σε 2 χρόνια"

Αδιάλλακτοι οι Σκοπιανοί για το όνομα

Δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων. «Η θέση μου για το ζήτημα της ονομασίας είναι: «Δημοκρατία της Μακεδονίας"-erga omnes (έναντι όλων).

Εγώ ορκίστηκα ενώπιον του Συντάγματος γι΄ αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, παραμένοντας αδιάλλακτος.

Ο κ.Ιβάνοφ σημείωσε ότι η χώρα του έχει εποικοδομητική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας και αυτό, όπως πρόσθεσε, «το γνωρίζει και ο Μάθιου Νίμιτς».

« Έχουμε βρει τρόπους να υλοποιήσουμε τα στρατηγικά συμφέροντα των πολιτών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Για όσο καιρό είναι αυτά τα στρατηγικά συμφέροντα, θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Εν τω μεταξύ, βλέπετε τι αντιμετωπίζουμε. Μας χρειάζεται στήριξη από τους πολίτες. Πρέπει οι πολίτες να εκφράσουν τη θέση τους. Εάν έχουμε μια ηχηρή κοινή γνώμη, η οποία εκφράζει δημόσια τις θέσεις της, θα έχουμε αέρα στα πανιά μας για να προχωρήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος είπε ότι έχει τακτικές επαφές και συναντήσεις με τους προέδρους των γειτονικών χωρών, με εξαίρεση τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Επί δύο δεκαετίες δεν έχει υπάρξει συνάντηση μεταξύ του «Μακεδόνα» και του Έλληνα Προέδρου. Δεν μετράω πλέον τις προσκλήσεις που απηύθυνα στο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τον καλώ για να πιούμε ένα καφέ, τίποτα άλλο. Να δείξουμε στους ανθρώπους ότι είμαστε γείτονες, ότι δεν πρέπει να διαφωνούμε, αλλά ότι μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, έτσι όπως κάθισαν πριν από μερικές ημέρες οι πρόεδροι της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και του Κοσόβου Ατιφέτε Γιαχγιάγκα στη Μπρατισλάβα. Κάθε φορά, η απάντηση είναι αρνητική», κατέληξε.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδιάλλακτοι οι Σκοπιανοί για το όνομα"

Έρχονται τα "εκπτωτικά" εισιτήρια συγκοινωνιών

Πρόγραμμα ανταλλαγής χρησιμοποιημένων εισιτηρίων με εκπτώσεις σε εμπορικές επιχειρήσεις για τους επιβάτες που θα τα επιδεικνύουν σχεδιάζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και εντάσσεται στην προσπάθεια του Οργανισμού αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης να ενισχύσει την πώληση εισιτηρίων μειώνοντας παράλληλα την εισιτηριοδιαφυγή.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται από τον Οργανισμό είναι η παροχή έκπτωσης ύψους 10% σε προϊόντα ή υπηρεσίες με την επίδειξη δέκα χρησιμοποιημένων εισιτηρίων ΜΜΜ ή η μείωση της τελικής τιμής ορισμένων προϊόντων κατά 1 ευρώ ανά δέκα

χρησιμοποιημένα εισιτήρια.
Σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΑΣΑ η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα θα είναι ελεύθερη καθώς εντός του Ιουλίου θα δημοσιευθεί δημόσια ανοιχτή πρόσκληση των ενδιαφερόμενων εμπόρων, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με όποιο είδος έκπτωσης επιθυμούν.

Η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος θα γίνει μέσω ενημερωτικών εκστρατειών, ενώ σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί σε σταθμούς και εκδοτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Παράλληλα οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν μια μορφή έμμεσης διαφήμισης στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι για να αποφευχθεί η εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία, από τον Ιούλιο θα πραγματοποιείται η επιβίβαση μόνο από την μπροστινή πόρτα

Το μέτρο θα ξεκινήσει από τις γραμμές που διασχίζουν άξονες των οδών Κηφισίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασιλίσσης Σοφίας και στη συνέχεια θα επεκταθεί.

Θα πωλούνται επίσης εισιτήρια και μέσα στα λεωφορεία, τα οποία όμως θα είναι ακριβότερα και η αρχή θα γίνει από τον Ιούλιο. Το εισιτήριο που θα έχει προς πώληση ο οδηγός θα είναι το ενιαίο και μάλιστα στην τιμή του 1,5 ευρώ.

Τι θα ισχύσει από τον Ιούλιο
-Στελέχωση των εκδοτηρίων και των ομάδων ελέγχου κομίστρου, με στόχο οι ελεγκτές στα μέσα σταθερής τροχιάς να αυξηθούν από 50 στους 90 και οι εκδότες από 200 στους 260

-Αύξηση του αριθμού των εκλεκτών της ΟΣΥ, ανεβάζοντας τον αριθμό των ελεγκτών σε 230 (εθελοντές και μόνιμοι)

-Επιβίβαση επιβατών από την μπροστινή πόρτα

-Επεκτείνονται οι λεωφορειολωρίδες και θα έχουν αστυνόμευση

-Ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα ανταλλαγής ακυρωμένου εισιτηρίου με εκπτώσεις σε καταστήματα κ.λ.π.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Έθνος"

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται τα "εκπτωτικά" εισιτήρια συγκοινωνιών"

Η Ε.Ε. αναγνώρισε ότι το νερό δεν μπορεί να πουληθεί

Μεγάλη νίκη του Right2Water, οργάνωσης που μάχεται για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό στις χώρες της Ε.Ε., καθώς οι 1,5 εκατομμύριο υπογραφές που συγκέντρωσε ανάγκασαν τον αρμόδιο για την Εσωτερική

Αγορά επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ να δηλώσει ότι «η ιδιωτικοποίηση του νερού της βρύσης δεν υπήρξε ποτέ ως πρόθεση, ούτε ως πραγματικότητα για την Ε.Ε.». Η Right2Water, μάχεται για να αναγνωριστεί το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα και συγκέντρωσε τις υπογραφές, μέσω φόβων ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδίαζε την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει επίσης οργή στη Γερμανία.

Ο Barnier είπε ότι τώρα, θα εισηγηθεί στην

Επιτροπή την αφαίρεση του νερού από τον κατάλογο των προς ιδιωτικοποίηση αγαθών, διότι «είναι καθήκον μας να λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τόσους πολλούς πολίτες.

Ανέφερε επίσης ότι αντιλαμβάνεται γιατί «οι πολίτες είναι τόσο θυμωμένοι και αναστατωμένοι, όταν τους λένε ότι το πόσιμο νερό θα μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί, παρά τη θέληση τους».

«Ελπίζω ότι το ότι η Επιτροπή «ακούει» θα καθησυχάσει τους πολίτες. Κι εγώ ο ίδιος θα αντιδρούσα σε μια τέτοια περίπτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαρνιέ.

Κομμάτι της μάχης της «Right2Water» είναι και η Ελλάδα, μια χώρα όπου υπάρχει η πρόθεση ιδιωτικοποιήσεων στο νερό, όπως στην ΕΥΑΘ. Η οργάνωση συνεργάζεται με την ελληνική οργάνωση «Κίνηση 136» που απαρτίζεται από κοινωνικά κινήματα της Θεσσαλονίκης και παλεύει κατά της ιδιωτικοποίησης του αγαθού.

schizas
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ε.Ε. αναγνώρισε ότι το νερό δεν μπορεί να πουληθεί"

Απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ προσπάθησε να «σηκώσει» 225.000 ευρώ από λογαριασμό 81χρονης

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας οδηγούνται ο 56χρονος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., η 53χρονη σύζυγός του και ο 31χρονος γιος τους, που συνελήφθησαν χθες την στιγμή που προσπαθούσαν να «σηκώσουν» 225.000 ευρώ από τον λογαριασμό μιας 81χρονης γυναίκας χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Η παρατηρητικότητα ενός υπαλλήλου της τράπεζας στην οποία η οικογένεια επιχείρησε να κάνει ανάληψη, οδήγησε στην αποκάλυψη της κομπίνας. Ο υπάλληλος ειδοποίησε αμέσως αστυνομικούς της Ασφαλείας Λευκάδας, μόλις παρατήρησε ίχνη πλαστότητας τόσο στην αστυνομική ταυτότητα που της έδειξε η 53χρονη γυναίκα όσο και στο πληρεξούσιο το οποίο δήθεν της είχε υπογράψει η ηλικιωμένη.

Οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως και συνέλαβαν τον πρώην συνάδελφό τους και την οικογένειά του, στο σπίτι των οποίων βρέθηκε ένα πλήθος πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και άλλων πλαστών εγγράφων που ερευνάται αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες απάτες. Τα χρήματα που επιχείρησαν να πάρουν επιστράφηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της 81χρονης γυναίκας, η οποία κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση.

Σε βάρος των τριών μελών της οικογένειας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, απάτη κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου, ενώ ο απόστρατος αξιωματικός κατηγορείται και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα αφού είχε στην κατοχή του οκτώ κούτες με λαθραία τσιγάρα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ προσπάθησε να «σηκώσει» 225.000 ευρώ από λογαριασμό 81χρονης"
Στις 40 σελίδες της διαβαθμισμένης έκθεσης των εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΕ που καταγράφει τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας από τις 22 μέχρι και τις 30 Απριλίου, βρίσκεται το «μυστικό» της απόφασης του ΥΠΟΙΚ να ενεργοποιήσει μαζικά τις διατάξεις για πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου. 

Στις 40 σελίδες της έκθεσης που βρίσκεται στη διάθεση του e-reportaz,  περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο η πασίδηλη αδυναμία της φορολογικής διοίκησης να «εισπράξει» από τους μεγαλό-οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου και να ελέγξει πραγματικά και αποτελεσματικά τα πρόσωπα υψηλού πλούτου.

Καταγράφεται επίσης η παθητική στάση του κράτους σε ότι αφορά την αναγκαστική εκτέλεση για την είσπραξη των φόρων.

Είναι ενδεικτικό ότι στους μεγαλοοφειλέτες έχουν γίνει μόνο δυο κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, καμία κατάσχεση κινητής περιουσίας και καμία δημοπρασία! 

Η Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών
Μέχρι των Μάρτιο του 2013 ο αριθμός των μεγαλο-οφειλετών (δηλαδή εκείνων που οφείλουν περισσότερο από 1.5 εκατ. ευρώ) στο ελληνικό Δημόσιο ήταν 2.527 και οι οφειλές τους έφταναν τα 33.8 δις ευρώ! Ωστόσο τα αποτελέσματα είναι τραγικά καθώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν είναι εισπράξιμο. Αφορά δε οφειλές παλαιότερων ετών.

Τους δυο πρώτους μήνες του 2013 η Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών ολοκλήρωσε 172 υποθέσεις μεγάλων οφειλετών που εκπροσωπούσαν 2.4 δις ευρώ. Από αυτά εισέπραξε 12.3 εκατ. ευρώ, δηλαδή έπιασε το 0.5%. Παρόμοια το 2012 οι 765 υποθέσεις που ολοκληρώθηκαν και θεωρητικά θα προσέφεραν στα δημόσια ταμεία 16.4 δις ευρώ οδήγησαν στην είσπραξη μόλις 80.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη τριών μηνών ανέρχονται σε 1.2 δις ευρώ, ενώ τα ληξιπρόθεσμα άνω των πέντε ετών σε 12.1 δις. Ανείσπρακτα και αγύριστα δηλαδή!

Εντυπωσιακό όμως είναι και το γεγονός ότι η Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών δεν προχωράει σε ενέργειες είσπραξης. Δεν έχουν συμφωνηθεί ρυθμίσεις για την καταβολή δόσεων ενώ δεν γίνονται επισκέψεις σε εγκαταστάσεις μεγάλων οφειλετών.

Η παθητική στάση του κράτους είναι ξεκάθαρη: 3.966 επισχέσεις, δυο μόλις κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, καμία κατάσχεση κινητής περιουσίας (!), καμία δημοπρασία.

Δείτε την μυστική έκθεση της Τρόικα
2
Τρέχουν και δεν…φθάνουν
Πλέον το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, τρέχει και δεν…φθάνει. Διατείνεται ότι θα βγάλει ακίνητα στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και τη βίλα πασίγνωστου επιχειρηματία, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στη φυλακή για χρέη.

Όπως διαρρέεται μέσα στον Ιούλιο θα προχωρήσει, μετά από εντολή του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων 6 μεγάλων οφειλετών οι οποίοι χρωστούν συνολικά 95 εκ. ευρω.

Το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα βγουν σε πλειστηριασμό κι άλλα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών, όπως τετραώροφα κτίσματα στη Γλυφάδα, υπόγεια πάρκινγκ, συγκροτήματα γραφείων και οικόπεδα στη Βούλα.

e-reportaz
Διαβάστε Περισσότερα » " "

Mετέθεσαν δημόσιο υπάλληλο σε οργανισμό που κλείνει!

Σε οργανισμό που η λειτουργία του έχει ανασταλλεί εστειλε το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάλληλο ΙΔΑΧ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστολή του υπαλληλου στο blog των Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου «στα πλαίσια της διαδικασίας κινητικότητας των ΙΔΑΧ και σύμφωνα με τους οριστικούς καταλόγους του ΑΣΕΠ, ορίστηκε σαν φορέας τοποθέτησής μου, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Βόλου. Πρόκειται για Ν.Π.Δ.Δ. η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί. Απευθύνθηκα στο ΑΣΕΠ και η απάντηση που πήρα είναι ότι είναι αρμόδιοι μόνο για την μοριοδότηση και την τοποθέτηση των υπαλλήλων στις κενές θέσεις που δηλώθηκαν».

Στην συνέχεια ο υπάλληλος επικοινώνησε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο ανήκει η Ε.Π.Α.Β. και τον ενημέρωσαν πως όντως υπάρχει πρόβλημα σοβαρό, τη στιγμή που η Στέγη δεν είναι σίγουρο αν θα επαναλειτουργήσει.

«Χρειάζεται σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. της Στέγης για το αν θα αναλάβουν τα έξοδα μισθοδοσίας, τη στιγμή που δεν καλύπτεται από την τακτική επιχορήγηση του κράτους, αλλά από τους πόρους του ΝΠΔΔ

. Με παρέπεμψαν δε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επικοινώνησα με το εν λόγω υπουργείο το οποίο πάλι με τη σειρά του με παρέπεμψε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τους εξήγησα την όλη διαδικασία και μου είπαν να μιλήσω μαζί τους μετά από μία εβδομάδα» προστίθεται στην επιστολή.

«Ζητώ την κατανόησή σας για την αγανάκτηση μου, απλά νιώθω πλέον τις ελπίδες μου για δικαίωμα εργασίας να εξανεμίζονται…» τονιζεται στην επιστολή που καταλήγει με σειρά ερωτησεων:

Γιατί δηλώθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κενές θέσεις για έναν φορέα «φάντασμα»;

Ακόμα κι αν επαναλειτουργήσει η ΕΠΑΒ, δεν είναι σίγουρο ότι –λόγω οικονομικών πόρων- θα συνεχιστεί επ’ αόριστο η λειτουργία της.

Γιατί θα πρέπει να εξαρτώμαι μισθολογικά από την επιχορήγηση ενός ΝΠΔΔ και να μην πληρώνομαι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών;

Από το σύνολο των συναδέλφων που ήταν σε διαθεσιμότητα και τοποθετήθηκαν σε διάφορους φορείς, είμαι η πλέον αδικημένη και κυριολεκτικά βρίσκομαι στον αέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια μοίρα βρίσκεται ένας ακόμα συνάδελφός μου από τον Βόλο.

Ποιος μου εγγυάται ότι θα έχει αίσια έκβαση η όλη διαδικασία κι ότι δεν θα φτάσω σε σημείο να απολυθώ;

Γιατί δεν αναιρούν την εν λόγω απόφαση και να με τοποθετήσουν σε κάποιον φορέα από τους υπόλοιπους που έχω δηλώσει στον οποίο υπάρχουν κενές θέσεις;

Και τέλος το μεγάλο ερώτημα: ως πού μπορεί να φτάσει η ατυχία μου;

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Mετέθεσαν δημόσιο υπάλληλο σε οργανισμό που κλείνει!"

Το «άγνωστο» BBC που θέλουμε να αντιγράψουμε

Να συμβάλει και το BBC στο στήσιμο της νέας δημόσιας τηλεόρασης εισηγούνται κάποιοι, χωρίς προφανώς να γνωρίζουν για τι πράγμα μιλούν. Γιατί μπορεί μεν να έχει την τεχνογνωσία, αλλά αν ακολουθήσει το δικό του σκεπτικό στα ελληνικά δεδομένα, το πιθανότερο είναι να βρεθούμε με μια εταιρεία υπερδιπλάσια της ΕΡΤ που να κοστίζει πολλά Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας «συστηθούμε» με το BBC, ώστε να γνωρίζουμε για τι πράγμα μιλάμε. Διαβάζουμε σχετικά: «H British Broadcasting Corporation (Βρετανική Εταιρεία Μεταδόσεων) που σχεδόν πάντα αποκαλείται (το) BBC (Μπι Μπι Σι) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο μεταδόσεων (τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και διαδικτυακών) του κόσμου. Η χρηματοδότησή του γίνεται μέσω των “τελών τηλεόρασης” που πληρώνουν όλοι όσοι διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

»Ιδρύθηκε το 1922 ως σύμπραξη έξι μεγάλων εταιριών μεταδόσεων εκείνης της εποχής και το 1927 έγινε δημόσια επιχείρηση, διατηρώντας όμως την αυτονομία στη διαχείρισή της από την κυβέρνηση

. Ξεκίνησε τις πρώτες πειραματικές μεταδόσεις τηλεοπτικού σήματος το 1932 και διατήρησε το μονοπώλιο στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις στη Βρετανία έως το 1950 και το 1970 αντίστοιχα. Σήμερα λειτουργεί τέσσερα εθνικά κανάλια τηλεόρασης, τα δυο από τα οποία ψηφιακά, πέντε εθνικά ραδιοφωνικά προγράμματα καθώς και πολλά τοπικά ή δευτερεύοντα. Το BBC είναι γνωστό και εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του BBC World Service.

»Στην Ελλάδα το BBC World Service αναμεταδίδεται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Από το 1939 στο BBC λειτουργούσε και ελληνική υπηρεσία ειδήσεων, η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της στις 31 Δεκεμβρίου 2005, καθώς το κανάλι έκρινε ότι θα έπρεπε να γίνει ανακατεύθυνση των σχετικών χρηματικών πόρων για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού στα αραβικά, γλώσσα που απευθύνεται σε χώρες με λιγότερη ελευθερία στον Τύπο, απ’ ό,τι η Ελλάδα και η Κύπρος».

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως πρόκειται για έναν ενημερωτικό κολοσσό με εξωστρεφή χαρακτήρα, που στόχο δεν έχει μόνο να ενημερώνει τους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά να παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο ενημερωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται παγκοσμίως. Με σημαντικό βάρος στο διεθνές ρεπορτάζ, προχωρά σε αποκαλύψεις από κάθε χώρα χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος.

Προσωπικό

Ας επανέλθουμε στο BBC. Πόσο κόσμο τελικά απασχολεί; Την απάντηση τη δίνει επισήμως το ίδιο το BBC σε κάποιον πολίτη, ο οποίος διατυπώνει το ίδιο ερώτημα, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει η «Freedom of Information Act 2000» να ρωτάει και να παίρνει υποχρεωτικά απάντηση για ό,τι αφορά έναν δημόσιο οργανισμό από τον ίδιο τον οργανισμό.

Τι απαντά λοιπόν το BBC; Το σχετικό διάγραμμα που δείχνει την κατανομή των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης ανά μισθολογικό κλιμάκιο, όπως ήταν τον Μάιο του 2011. Ο οριζόντιος άξονας δείχνει τον ετήσιο μισθό σε χιλιάδες λίρες, ενώ ο κάθετος τον αριθμό των υπαλλήλων που παίρνουν έναν συγκεκριμένο μισθό. Το ένθετο απλώς μεγεθύνει τα ανώτερα κλιμάκια, από 100.000 λίρες και πάνω. Από αυτό λοιπόν βγαίνει ότι:

1] Ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων του BBC πλήρους απασχόλησης είναι 17.263. Φυσικά ο αριθμός αυτός είναι ένα κατώτατο όριο, διότι δεν περιλαμβάνει τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και τους part-time.

2] Ο μέσος ετήσιος μισθός ανέρχεται στις £39.694 λίρες.

Βάρος στην ποιότητα

Το BBC βασίζεται πολύ στα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος το οποίο ανέρχεται στα 164 ευρώ τον χρόνο για έγχρωμες τηλεοράσεις και στα 55 ευρώ για την ασπρόμαυρη. Αυτό το ποσό επιβεβαιώνει και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Sunderland Andrew Crisell, ο οποίος έχει κάνει πολυετείς μελέτες πάνω στο BBC, σε διάλεξη που έδωσε σε μεταπτυχιακό μάθημα Δομές και Λειτουργίες του ευρωπαϊκού επικοινωνιακού πεδίου, της καθηγήτριας Λίζας Τσαλίκη, και υπολόγισε το ανταποδοτικό τέλος της Αγγλίας στα 170 ευρώ. Το ανταποδοτικό τέλος είναι πολύ μεγαλύτερο στην Αγγλία (τριπλάσιο) και παρ’ όλα αυτά οι Βρετανοί δεν γκρινιάζουν, αλλά είναι περήφανοι για το πρόγραμμα του BBC.

Γενικά, το BBC έχει κάνει βήματα σε προγράμματα υψηλής τηλεθέασης, τα οποία το βοηθούν να συντηρεί την πολυσυλλεκτικότητά του και να έχει τη δυνατότητα να περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του εκπομπές που ενδιαφέρουν μικρές ομάδες του πληθυσμού.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να αφορά όλους τους πολίτες. Αυτό εμπεριέχει μία αντίφαση, που δύσκολα εξισορροπείται. Κατ’ αρχάς, πρέπει να έχει προγράμματα που αρέσουν στους πολλούς. Αλλά, από την άλλη, πρέπει να περιέχει και προγράμματα που ενδιαφέρουν μικρές ομάδες του πληθυσμού –που επίσης πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη– και δεν τα βρίσκουν στην ιδιωτική τηλεόραση, με τα καθαρά εμπορικού προσανατολισμού προϊόντα. Ταυτόχρονα, τα σημαντικά ποσά του ανταποδοτικού τέλους στην Αγγλία επενδύθηκαν σε νέες τεχνολογίες κι έδωσαν στο BBC τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικό στα νέα δεδομένα, αλλά και να μπορεί να κάνει μακροχρόνιους προγραμματισμούς. Συνάμα, με τα χρήματα αυτά, μπορεί να χρηματοδοτεί ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με βάση το πραγματικό του κόστος και όχι με την τηλεθέαση (και τα χρήματα που θα φέρει από τη διαφήμιση). Έτσι, γίνονται πιο καλές δουλειές, έστω κι αν δεν είναι τόσο ανταποδοτικές οικονομικά.

Το υψηλό ανταποδοτικό τέλος δίνει ελευθερία από διαφημιστικές πιέσεις. Αλλά και κάτι ακόμα, που κάνει εντύπωση: Όπως δήλωσε ο Andrew Crisell, το BBC διαθέτει αντοχές και στις πολιτικές πιέσεις.

Ένα άλλο στοιχείο, που συνέβαλε στην επιτυχία του BBC, ήταν ότι το κράτος φρόντισε να το προστατεύσει, όταν αντιμετώπισε τον μεγάλο ανταγωνισμό από τα ιδιωτικά δίκτυα. Αυτό πίσω στο 1955. Το σπάσιμο του μονοπωλίου είχε ως αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη μερίδα του κοινού του το BBC. Κι όμως, τότε το κράτος αντιμετώπισε το πρόβλημα, φροντίζοντας τα δύο ανταγωνιζόμενα δίκτυα να έχουν διαφορετικές πηγές εσόδων, ώστε να μπορούν και τα δύο να επιβιώνουν, χωρίς να γίνεται ένας πόλεμος χωρίς έλεος και χωρίς κανόνες, για τις τηλεθεάσεις και τις ακροαματικότητες και κατ’ επέκταση για τα διαφημιστικά έσοδα.

Με δεδομένο ότι το BBC απολαμβάνει μεγάλου κύρους, όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, κατορθώνει να πουλάει προγράμματα σε πολλές χώρες. Η πώληση τηλεοπτικών και άλλων προγραμμάτων βοηθάει στο να μειώσει σημαντικά αυτό το, έτσι κι αλλιώς υψηλό, όχι για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τέλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος πως και στη Γηραιά Αλβιόνα ισχύει το εξής: μία δουλειά, που στον ιδιωτικό τομέα γίνεται από έναν, στον δημόσιο γίνεται από τέσσερις.

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ BBC

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που μεταδίδονται στην Αγγλία

BBC One

BBC Two

BBC Three

BBC Four

BBC Two HD (πρώην BBC HD)

BBC News

BBC Parliament

CBBC Channel

CBeebies

Άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί

S4C

BBC Alba

Διεθνείς τηλεοπτικοί σταθμοί

BBC World News

Τηλεοπτικοί σταθμοί BBC από τον κόσμο

BBC America

BBC Canada

BBC Kids

BBC Prime/BBC Entertainment

BBC Lifestyle

BBC Knowledge

UK.TV

UKTV


People+Arts

Animal Planet

BBC Persian

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν στην Αγγλία

BBC Radio 1

BBC Radio 2

BBC Radio 3

BBC Radio 4

BBC Radio 5 Live

BBC 1Xtra

BBC Radio 5 Live Sports Extra

BBC 6 Music

BBC Radio 7

BBC Asian Network

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν γύρω από την Αγγλία

BBC Radio Scotland

BBC Radio nan Gàidheal: Scottish Gaelic

BBC Radio Shetland

BBC Radio Orkney

BBC Radio Wales

BBC Radio Cymru

BBC Radio Ulster

BBC Radio Foyle

ΣΗΜ: Υπάρχουν και άλλοι 40 τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που καλύπτουν μικρότερα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το BBC των σκανδάλων

Υπάρχει όμως μια ακόμα πλευρά του ενημερωτικού αυτού κολοσσού. Τα σκάνδαλα…

«Το BBC είναι αγορασμένο από εμπόρους όπλων», υποστήριξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, και ενδεχομένως κάτι θα ξέρει για να το λέει. Εκείνο που πάντως είναι βέβαιο είναι το γεγονός πως τα σεξουαλικά σκάνδαλα ταλαιπωρούν το δίκτυο.

Μάλιστα, νέες εξελίξεις ήρθαν στο φως στο δημοσιότητας για τα σκάνδαλα παιδεραστίας στο βρετανικό κανάλι BBC, που ήδη από πέρυσι έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο Στούαρτ Χολ, ένας βετεράνος παρουσιαστής του καναλιού, φυλακίστηκε αφού βρέθηκε ένοχος, μετά την ομολογία του, για 14 κατηγορίες ασέλγειας εναντίον κοριτσιών κάτω της ηλικίας των 9 ετών.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε κοινωνικό αλλά και εταιρικό επίπεδο, καθώς οι προσπάθειες του Τόνι Χολ –που είχε αναλάβει νέος γενικός διευθυντής πέρυσι τον Μάρτιο προκειμένου να φέρει το δύσκολο έργο της κάθαρσης από τα πολύκροτα σκάνδαλα που έχουν αμαυρώσει την εικόνα του δικτύου– φαίνεται πως δεν αποδίδουν καρπούς.

Ο Στούαρτ Χολ υπήρξε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στη βρετανική τηλεόραση τα τελευταία 50 χρόνια, έχοντας παρουσιάσει ποικίλες τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ ήταν γνωστός και ως αθλητικός σχολιαστής.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Χολ παραδέχτηκε τον Απρίλιο τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, οι οποίες αφορούν σε γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα μεταξύ 1967 και 1985 και περιλαμβάνουν 13 θύματα. Ο 83χρονος παρουσιαστής συνελήφθη τον Δεκέμβριο και αρχικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες «ολέθριες», «σκληρές» και «ψευδείς».

Το χρονικό των εξελίξεων είχε ξεκινήσει με τον Τζίμι Σαβίλ, ο οποίος συνέχιζε την παιδεραστία ενόσω εργαζόταν στο κανάλι, το οποίο συγκάλυπτε το γεγονός, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια. Έπειτα αποκαλύφθηκε ότι ένας δημοσιογράφος του καναλιού αυτοκτόνησε γιατί δεχόταν σεξουαλική παρενόχληση από παρουσιάστρια.

iapopsi
Διαβάστε Περισσότερα » "Το «άγνωστο» BBC που θέλουμε να αντιγράψουμε"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news