facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Πρώτη δόση έναντι της αποζημίωσης στους εργαζομένους της ΕΡΤ

Στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε ότι προχωρά η κυβέρνηση, καλώντας του εργαζόμενους να εκκενώσουν ...«τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν δύο μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.

Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Πρώτη δόση έναντι της αποζημίωσης στους εργαζομένους της ΕΡΤ"

Η ΛΑΡΚΟ χρωστάει 160 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

Σε 160 εκατ. ευρώ ανέρχεται πλέον το χρέος της ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με τη δεύτερη, αλλά το αμφισβητεί η πρώτη.

Δικαστικές αποφάσεις απαγορεύουν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης καθώς και την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ για την απόδοση του χρέους.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία από πλευράς ΔΕΗ, στο τέλος του 2012 τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ήταν 139,2 εκατ. ευρώ. Το ύψος του χρέους αμφισβητείται από τη ΛΑΡΚΟ η οποία έχει προσφύγει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) επικαλούμενη υπέρογκες και αυθαίρετες χρεώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΡΑΕ έχει ορίσει προσωρινή τιμή προμήθειας ρεύματος στη ΛΑΡΚΟ ίση με 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, τιμή η οποία κατά τη ΔΕΗ είναι κάτω του κόστους, ενώ κάλεσε τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για την τιμολόγηση της ενέργειας μετά από διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ η ΔΕΗ είναι και μέτοχος της ΛΑΡΚΟ με ποσοστό 11,5% που αποκτήθηκε έναντι παλαιότερων χρεών της επιχείρησης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΛΑΡΚΟ χρωστάει 160 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ"

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ΥΠΕΚΑ - ΤΑΡ

Ανοίγει ο δρόμος για να επιλεγεί για την μεταφορά αερίου από το Αζερμπαϊτζάν

Έπειτα από δύσκολες και πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η ελληνική κυβέρνηση (συγκεκριμένα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) και η κοινοπραξία του ΤΑΡ οριστικοποίησαν την Παρασκευή τη Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας (Host Government Agreement - HGA), ολοκληρώνοντας τον φάκελο που είναι αναγκαίος ώστε η κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ να αποφασίσει στις 28 Ιουνίου ποιος αγωγός (ο ΤΑΡ ή ο Nabucco West) θα μεταφέρει το αζερικό φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας καθορίζει το πλαίσιο υλοποίησης και λειτουργίας του έργου επί ελληνικού εδάφους. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνονται οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη διέλευση και την απόκτηση γης, την εφαρμογή των τεχνικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών προτύπων και προτύπων ασφάλειας καθώς και των σχετικών αδειοδοτήσεων.

Ο Ρίκαρ Σκούφιας, Διευθυντής του TAP για την Ελλάδα, τόνισε ότι «για να καταλήξουμε στο περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας απαιτείτο σημαντική δουλειά και από τις δύο πλευρές. Το επίτευγμα αυτό δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό στοιχείο για τη διασφάλιση της προσφοράς της Ελλάδας και του TAP για το Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, αλλά και ένα διεθνές σημείο αναφοράς για τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας ενός θετικού επενδυτικού κλίματος». Και πρόσθεσε: «Με την παρεχόμενη υποστήριξη από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και από την Ελληνική Βουλή, θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να παραδώσουμε ένα έργο που θα έχει σημαντικές θετικές συνέπειες για την Ελλάδα, την περιοχή καθώς και τους Ευρωπαϊκούς ενεργειακούς στόχους».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ΥΠΕΚΑ - ΤΑΡ"

Τουρκικές προειδοποιήσεις προς Μέρκελ για την ενταξιακή πορεία της χώρας

Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, προειδοποίησε την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, να μην αποπειραθεί να εμποδίσει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Ελπίζω ότι θα διορθώσει το σφάλμα που έκανε την Δευτέρα (...) ή αυτό θα οδηγήσει σε αντιδράσεις», δήλωσε ο Μπαγίς σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου με τις οποίες αυτή εξέφρασε την λύπη της για την «υπερβολικά σκληρή» καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία. «Η Τουρκία δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα», συνέχισε ο Μπαγίς, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κι εξέφρασε την λύπη του για έναν «εύκολο προεκλογικό ελιγμό» από την πλευρά της καγκελαρίου Μέρκελ καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία.

Παράλληλα, Τούρκος διπλωμάτης δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας θα καλέσει τον πρεσβευτή της Γερμανίας για να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με το ότι εκλήθη σήμερα ο Τούρκος πρεσβευτής στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας μπορεί να κληθεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ακόμη και σήμερα, διευκρίνισε η ίδια πηγή, εν μέσω της διπλωματικής κρίσης που ξέσπασε ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα μετά τις επικρίσεις που διατύπωσε χθες ο Μπαγίς εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σχετικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. «Αν ο πρεσβευτής βρίσκεται στην Άγκυρα, θα κληθεί σήμερα, αν όχι ο δεύτερος στην ιεραρχία της πρεσβείας θα τον εκπροσωπήσει ή θα αναμένουμε την επιστροφή του πρεσβευτή στην πρωτεύουσα», πρόσθεσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Βερολίνο εκλήθη σήμερα από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργού Αντρέας Πέσκε. Ο Εγκεμέν Μπαγίς είχε χθες απευθύνει προειδοποίηση προς την Άγγελα Μέρκελ να μην αποπειραθεί να μετατρέψει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ σε ζήτημα της εσωτερικής γερμανικής πολιτικής, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου στην Γερμανία. «Αν η κυρία Μέρκελ ψάχνει υλικό για την εσωτερική πολιτική για τις εκλογές της, το υλικό αυτό δεν πρέπει να είναι η Τουρκία», είχε πει. «Πρόκειται για δηλώσεις που είναι ακατανόητες», σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η καγκελάριος, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, έδειχνε πάντα σκεπτικισμό όσον αφορά την ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, αλλά στις αρχές της χρονιάς φαινόταν να τάσσεται υπέρ του ανοίγματος ενός νέου κεφαλαίου των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες, η Γερμανία και η Ολλανδία αντιτίθενται εφεξής στο άνοιγμα του κεφαλαίου αυτού, καθώς επικρίνουν την βαρβαρότητα της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Αν δεν επιτευχθεί ομόφωνη συμφωνία των 27 χωρών μελών της ΕΕ την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, η διακυβερνητική διάσκεψη που θα έδινε την ερχόμενη Τετάρτη το πράσινο φως στο άνοιγμα αυτού του νέου κεφαλαίου μπορεί να αναβληθεί, σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικές προειδοποιήσεις προς Μέρκελ για την ενταξιακή πορεία της χώρας"

Κινητοποιήσεις ΓΣΕΒΕΕ για το ασφαλιστικό την Τετάρτη

Σε πανελλαδική κινητοποίηση έχει καλέσει τις ομοσπονδίες της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 για το μέλλον του...Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα του ΟΑΕΕ, Ακαδημίας 22 και ώρα 11:00 πμ.

Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ, Κωλέττη 25 και ώρα 9:30 πμ.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά, για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού οργανισμού, αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση, ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ και πάγωμα των παλαιών οφειλών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 και την αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις ΓΣΕΒΕΕ για το ασφαλιστικό την Τετάρτη"

Aίτηση πτώχευσης από «ΑΛΛΑΤΙΝΗ» και «ΚΑΤΣΕΛΗ»!

Νέα απειλή «λουκέτου» αναστατώνει την αγορά, καθώς ο όμιλος αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής NUTRIART ζήτησε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών από το Χρηματιστήριο, καθώς κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας προς τις αρχές του Χρηματιστηρίου, το τελευταίο διάστημα κατέβαλε -όπως αναφέρει- σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωσή της τα τελευταία χρόνια όμως «η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, σύναψη και υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της».

Η εταιρεία Nutriart δημιουργήθηκε το 2008, από τη ένωση των εταιρειών ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΕ και ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ. Στον όμιλο απασχολούνται σήμερα 498 εργαζόμενοι, ενώ το 2012 οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου να συρρικνωθούν στα 20,23 εκατ. ευρώ από 38,3 εκατ. ευρώ που ήταν το 2011 και εμφάνισε ζημιές 36,8 εκατ. ευρώ.

Η αίτηση πτώχευσης αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Διαβάστε Περισσότερα » "Aίτηση πτώχευσης από «ΑΛΛΑΤΙΝΗ» και «ΚΑΤΣΕΛΗ»!"

Gazprom: Δεν θα καταθέσουμε προσφορά για ΔΕΠΑ

Οριστικό τέλος βάζει στο ενδιαφέρον της Gazprom για την ΔΕΠΑ η δήλωση στελέχους της εταιρείας.

Το ρωσικό κρατικό μονοπώλιο του φυσικού αερίου Gazprom δεν πρόκειται να καταθέσει προσφορά για την ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ σ' έναν ενδεχόμενο νέο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίησή της, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του εξαγωγικού σκέλους της Gazprom.

Ερωτηθείς αν η Gazprom θα υπέβαλε ξανά προσφορά αν γινόταν ένας νέος διαγωνισμός στην Ελλάδα, ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ δήλωσε: "Όχι, δεν θα πάμε".

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Gazprom: Δεν θα καταθέσουμε προσφορά για ΔΕΠΑ"

Παραιτήθηκαν οι υπουργοί που είχαν προσταθεί απο την ΔΗΜΑΡ

Δήλωση μελών της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ για την αποχώρηση από την κυβέρνηση

Γραφείο Τύπου

Το άλμα στο κενό έγινε. Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών. Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ. Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του.

Γιάννης Αντωνίου

Γεράσιμος Γεωργάτος

Σταύρος Λιβαδάς

Δώρα Τσικαρδάνη

Οι υπουργοί κι οι Γενικοί Γραμματείς της ΔΗΜΑΡ που φεύγουν από την κυβέρνηση...!!!

Υπουργοί:

- Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

- Αντώνης Ρουπακιώτης, υπουργός Δικαιοσύνης

- Φωτεινή Σκοπούλη, υφυπουργός Υγείας

- Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υφυπουργός Παιδείας

Γενικοί Γραμματείς:

- Αννα Αναγνωστοπούλου, Γενική Γραμματέας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης

- Βασίλης Μάγλαρης. Γενικός Γραμματέας υπουργείου Ανάπτυξης

- Μάρω Ευαγγελίδου, Γενική Γραμματέας ΠΕΚΑ

- Ελένη Καραντζόλα, Γενική Γραμματέας υπουργείου Παιδείας

- Γιάννης Σπιλάνης, Γενικός Γραμματέας υπουργείου Ναυτιλίας

Ειδικοι Γραμματείς:

- Μιχάλης Κανδαράκης, ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

- Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκαν οι υπουργοί που είχαν προσταθεί απο την ΔΗΜΑΡ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news