facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Attac: Σε τράπεζες και επενδυτές τα 160 δισ. από τα 207 δισ. των ελληνικών δανείων διάσωσης

Πάνω από τα τρία τέταρτα των δανείων διάσωσης που έλαβε η Ελλάδα κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών και των επενδυτών, δείχνει μελέτη του... αντικαπιταλιστικού οργανισμού Attac.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, από τα 207 δισ. ευρώ της βοήθειας που έχει δώσει μέχρι σήμερα η τρόικα, τα 160 δισ. ευρώ έχουν λάβει τράπεζες και επενδυτές. “Οι πολιτικές ελίτ δεν προσπαθούν να διασώσουν τον πληθυσμό της Ελλάδας, αλλά το χρηματοοικονομικό κλάδο”, δηλώνει η Lisa Mittendrein, της Attac Austria, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Συγκεκριμένα, 58 δισ. ευρώ δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, άλλα 55 δισ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή κρατικών ομολόγων και 11 δισ. ευρώ για την επαναγορά συσσωρευμένου χρέους. Άλλα 35 δισ. ευρώ ξοδεύτηκαν προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι της αναδιάρθρωσης χρέους του 2012, για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα επενδυτικά funds.

Όπως σημειώνει η Attac, μόνο ένα μικρό μέρος των χρημάτων κατέληξαν στα κρατικά ταμεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βοήθεια του πληθυσμού, καθώς 35 δισ. ευρώ ξοδεύτηκαν στην εξυπηρέτηση του χρέους.

“Η διαδεδομένη εκτίμηση, την οποία υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ότι τα διάφορα πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα βοήθησαν τους απλούς ανθρώπους της χώρας, δεν μπορεί πια να στηριχθεί”, λέει η Mittendrein. Αντ΄ αυτού, οι Έλληνες πληρώνουν το λογαριασμό, με τη σκληρή λιτότητα και την ανεργία – ρεκόρ.

Όπως γράφει η Deutsche Welle, η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει τα συμπεράσματα της Attac, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες ωφελήθηκαν από το γεγονός ότι η κυβέρνησή τους είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της, για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Και προσθέτει ότι όλοι οι Έλληνες ωφελήθηκαν από την αποτροπή της κατάρρευσης των ελληνικών τραπεζών.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Attac: Σε τράπεζες και επενδυτές τα 160 δισ. από τα 207 δισ. των ελληνικών δανείων διάσωσης"

Όλι Ρεν: Επισπεύστε τις απολύσεις στο Δημόσιο

Για καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο που έχουν συμφωνηθεί... με την Τρόικα, έκανε λόγο ο Όλι Ρεν, σε απάντησή του στον Νίκο Χουντή.

Ο Όλι Ρεν απέστειλε το Σαββατοκύριακο στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, απάντηση στην ερώτηση του τελευταίου που αφορούσε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση για τις «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» από το ελληνικό δημόσιο.

Στην ερώτησή του, ο Ν. Χουντής, ζητούσε απαντήσεις, σχετικά με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση στις διαπραγμετεύσεις του Απριλίου με την Τρόικα, όταν «αναδείχτηκε σε κομβικό σημείο των συζητήσεων το ζήτημα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα».

Ο Όλι Ρεν, αφού επισημαίνει ότι «κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής ελέγχου, η Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ… οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον υποχρεωτικό σχεδιασμό των αποχωρήσεων και στην κινητικότητα των εργαζομένων…», παραπέμπει στην «έκθεση συμμόρφωσης» που δημοσίευσε η Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ τον Μάιο του 2013 που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:

Τα βήματα που σχετίζονται με το «ορόσημο» (milestone) του Μαρτίου για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης έλαβαν χώρα, με σημαντική καθυστέρηση. Αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση των τελευταίων επιμέρους τμημάτων της δεύτερης δόσης του Προγράμματος. Οι ελληνικές αρχές αναμένονταν να έχουν ολοκληρώσει την αναθεώρηση της λειτουργίας και τα σχέδια στελέχωσης, όχι μόνο της κεντρικής διοίκησης, αλλά και των αποκεντρωμένων φορέων που εποπτεύονται από τα υπουργεία, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι ελληνικές αρχές αναμένεται, επίσης, να χρησιμοποιήσουν αυτά τα σχέδια για τον εντοπισμό περιττών θέσεων, καθώς επίσης να θέσουν τριμηνιαίους στόχους για την υποχρεωτική έξοδο, μέχρι τα τέλη του 2014. Οι αρχές έχουν καθιερώσει τριμηνιαίους στόχους για τις εξόδους για το υπόλοιπο του 2013 και το 2014, που αθροίζονται σε 4000 υποχρεωτικές εξόδους ως το τέλος του 2013 και 15000 ως το τέλος του 2014.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλι Ρεν: Επισπεύστε τις απολύσεις στο Δημόσιο"

Από το 2011 είχε «περάσει» νόμο για την κατάργηση της ΕΡΤ ο Βενιζέλος

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ για το λουκέτο στην ΕΡΤ με βουλευτές, στελέχη αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρό του να θέτει θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος έχει σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης για την απόφασή της να καταργήσει την ΕΡΤ.

Δεν έχουν συμπληρωθεί όμως δύο χρόνια όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τότε, υπέγραφε νόμο που προέβλεπε την κατάργηση φορέων ανάμεσά τους και της ΕΡΤ.

Και όχι μόνο αυτό αλλά το συγκεκριμένο άρθρο εκχωρούσε στον υπουργό Οικονομικών (στον ίδιο δηλαδή) και στον συναρμόδιο υπουργό το δικαίωμα με μια απλή υπογραφή να καταργεί έναν δημόσιο Οργανισμό όπως η ΕΡΤ. Ακριβώς όπως έγινε και σήμερα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γεγονός που ο κ. Βενιζέλος καταδικάζει εντόνως θέτοντας σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή.

«Είμαστε αντίθετοι με το μαύρισμα της ΕΡΤ. Βasta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία» δήλωνε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την ώρα που ο ίδιος πριν από δύο χρόνια είχε υπογράψει τη θανατική καταδίκη της ΕΡΤ, που θα πραγματοποιούνταν ακριβώς όπως και σήμερα με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.

Συγκεκριμένα με το νόμο 4002 από τις 22 Αυγούστου 2011 προβλέπεται πως με «κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού [...] η «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)» [...] να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο. »

Για την ιστορία το νόμο για κατάργηση της ΕΡΤ είχαν συνυπογράψει οι κ. Χρυσοχοϊδης, Ρέππας, Κουτρουμάνης, Σκανδαλίδης, Καστανίδης, Μπεγλίτης,Ραγκούσης, Γερουλάνος, Λοβέρδος και η η Άννα Διαμαντοπούλου.

Μήπως τελικά η Δημοκρατία είναι αγαθό και προνόμιο της εκάστοτε κυβέρνησης;

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο τον νόμο.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Από το 2011 είχε «περάσει» νόμο για την κατάργηση της ΕΡΤ ο Βενιζέλος"

Αστυνομικοί: Θα χαθούν κι άλλες ζωές συναδέλφων! Aλεξίσφαιρα και όπλα δε μας προστατεύουν

Οι αστυνομικοί με τα εφόδια που τους χορηγεί η πολιτεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους εγκληματικότητα Αυτό δηλώνει στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Στερεά Γιώργος Μπράνης.

"Τα αλεξίσφαιρα που μας δίνουν, ακόμη και όταν δεν είναι ληγμένα, δεν μας προστατεύουν" τονίζει,

"ενώ και ο οπλισμός μας δεν είναι ικανός να δημιουργήσει ισχύ πυρός μεγαλύτερη από εκείνη αυτών των ανθρώπων με τα Καλάσνικοφ".

Παράλληλα καυτηριάζει τον τρόπο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην προσπάθειά της να εντοπίσει και να συλλάβει τέτοιου είδους κακοποιούς.

"Φοβάμαι, πως αν δεν αλλάξει σύντομα θα θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές" προσθέτει..



Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί: Θα χαθούν κι άλλες ζωές συναδέλφων! Aλεξίσφαιρα και όπλα δε μας προστατεύουν"

Συναγερμός για φονικά κουνούπια

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μετά τον εντοπισμό κουνουπιών μολυσμένων με τον ιό του δυτικού Νείλου στην Ξάνθη και τον Εβρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι συγκεκριμένοι νομοί ανήκουν στις περιοχές υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του δυτικού Νείλου αλλά και της ελονοσίας. Η ανησυχία αυξάνεται και από τα τελευταία δεδομένα (του Μαΐου 2013) της εντομολογικής επιτήρησης, σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα έχουμε τα πρώτα κουνούπια που είναι θετικά στον ιό του δυτικού Νείλου, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου μετάδοσης για το 2013.

Μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Ξάνθη (είκοσι τρία κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου και ένα ελονοσίας) είναι πλέον πολύ ορατός ο κίνδυνος να έχουμε σύντομα την εμφάνιση των πρώτων περιπτώσεων. Δεδομένης της απουσίας των ψεκασμών εξαιτίας του «παγώματος» της σχετικής σύμβασης έργου για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η συγκεκριμένη περιοχή κατατάσσεται πολύ ψηλά στη λίστα των γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας όπου ενδέχεται να εμφανιστούν οι πρώτοι ασθενείς του ιού του δυτικού Νείλου.

Να σημειωθεί ότι μέσω των κουνουπιών μπορεί να εκδηλωθεί και η ελονοσία, μια σοβαρή νόσος που χρειάζεται ένα μόλις κρούσμα για να θέσει μια μεγάλη περιοχή σε καραντίνα και να αποκλειστεί από τις ελάχιστες αιμοδοσίες που ούτως ή άλλως πραγματοποιούνται στη χώρα μας. Μάλιστα με την περσινή έξαρση των κρουσμάτων ελονοσίας στη Ξάνθη οι αιμοδοσίες «πάγωσαν» και τα αποθέματα σε αίμα άρχισαν να στερεύουν προκαλώντας νευρική κρίση στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει: «Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της κατάλληλης πλήρους θεραπείας αυτού του τύπου ελονοσίας είναι εξαιρετικής σημασίας για τη διακοπή της μετάδοσης της νόσου και την αποτροπή της επανεγκατάστασής της στην Ελλάδα». Το κέντρο ενημερώνει επίσης τους πολίτες να κάνουν χρήση εντομοαπωθητικών και να έχουν σίτες σε πόρτες και παράθυρα.

espressonews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για φονικά κουνούπια"

Απειλούσε να στραφεί κατά της ΕΡΤ η Κομισιόν για το Euronews, λίγες μέρες πριν το λουκέτο

Κάθε άλλο παρά αμέτοχη αποδεικνύεται τελικά η Κομισιόν στην υπόθεση του κλεισίματος της ΕΡΤ. Όπως αποκαλύπτει το site Public Service Europe, μόλις λίγες ημέρες πριν από το λουκέτο, οι Βρυξέλλες απείλησαν να... αναλάβουν δράση κατά της ΕΡΤ για την ακύρωση του συμβολαίου εκπομπής του επιδοτούμενου καναλιού Euronews.

Η Κομισιόν επιμένει ότι δεν ενεπλάκη στην απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ωστόσο, επιβεβαιώνει τη διαμάχη με την ΕΡΤ για το θέμα του Euronews.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να σταματήσει τη μετάδοση του Euronews το Δεκέμβριο του 2012, αναφέρει το Public Service Europe.

Η Κομισιόν είχε δώσει ήδη 1,35 εκατ. ευρώ για τη στελέχωση του γραφείου του καναλιού στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews, η οποία θα μεταδιδόταν επίσης και στην Κύπρο. Το αρχικό κόστος υπολογιζόταν στα 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 1,7 εκατ. ευρώ θα δίνονταν για την παραγωγή προγράμματος, κατά τους πρώτους έξι μήνες.

Και όπως ισχυρίζονται οι Βρυξέλλες, η σχετική απόφαση ελήφθη κατόπιν του ενδιαφέροντος που εξέφρασαν οι ελληνικές και κυπριακές αρχές μέσω της ΕΡΤ και του ΡΙΚ, με κοινή επιστολή τους, το Μάρτιο του 2012.

Όμως, με την αλλαγή διοίκησης στην ΕΡΤ, το project πάγωσε, καθώς όπως δηλώνει η εκπρόσωπος του Euronews, Lydie Bonvallet, “πίστευαν ότι το Euronews αποτελούσε ανταγωνιστή για το δικό τους κανάλι”.

Η Κομισιόν κάνει λόγο για λανθασμένη ερμηνεία της ελληνικής νομοθεσίας από την πλευρά της ΕΡΤ. Και το ΕΣΡ αποφάσισε το Φεβρουάριο ότι το Euronews είχε δικαίωμα να εκπέμπει, ζητώντας την αποκατάσταση του σήματος.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλούσε να στραφεί κατά της ΕΡΤ η Κομισιόν για το Euronews, λίγες μέρες πριν το λουκέτο"

«Κύριε Σαμαρά, τελειώσατε»...!!!

Μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικα ότι ο πολιτικός χρόνος της τρικοματικής κυβέρνησης τελείωσε έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος.

«Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και δήλωσε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει τις τύχες της χώρας.

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής. Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα. Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής» είπε κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα σε τούτη εδώ την πλατεία ο λαός μας στέλνει το μήνυμα στους έντρομους εντολοδόχους της τρόικας. Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε. Τη Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο την κατακτήσαμε με θυσίες. Δεν θα σας αφήσουμε να την πάρετε πίσω» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό λέγοντας:

«Κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Τε-λει-ώ-σα-τε! Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό».

Βατερλό του Σαμαρά η ΕΡΤ

«Αυτό είναι η κοινή πεποίθηση, το τελεσίδικο μήνυμα από τον αγώνα της ΕΡΤ και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που σαρώνει όλη την Ελλάδα» είπε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι μόνο η Χρυσή Αυγή έχει απομείνει σύμμαχος του κ. Σαμαρά.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει το σκοτάδι» και προειδοποίησε ότι «με τη Δημοκρατία δε παίζουν σε αυτό το τόπο».

«Το πραξικόπημα του κ. Σαμαρά στην ΕΡΤ, ο αποκεφαλισμός χιλιάδων εργαζομένων αλλά και του δικαιώματος του Έλληνα πολίτη στην ενημέρωση, ανέδειξε τα όρια της πολιτικής των μνημονίων και της κυβέρνησης Σαμαρά. Και από την άλλη, όμως, ανέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες του λαϊκού κινήματος, να αλλάξει την πορεία της καταστροφής» είπε.

«Ο κ. Σαμαράς έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του. Είδε τον εαυτό του, στον ακροδεξιό του καθρέφτη, ως μεγάλο Ναπολέοντα των μνημονίων. Και δεν είδε, ούτε πρόβλεψε, το Βατερλό που του προετοίμαζαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η μεγάλη πλειοψηφία το λαού μας» πρόσθεσε.

«Το μαύρο, όμως, στην οθόνη, η φίμωση του δημόσιου σήματος γεννά ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Το δημόσιο σήμα σε μια κυρίαρχη χώρα παύει να εκπέμπει μονάχα όταν έρχονται ξένα στρατεύματα κατοχής να τη καταλάβουν ή όταν η δημοκρατία μπαίνει σε γύψο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε για την κυβέρνηση ότι «πηγαίνουν από φιάσκο σε φιάσκο» και δεν έχει νόημα «να συγκρίνει κανείς ένα χρόνο μετά τις εκλογές τα λόγια με τα έργα τους. «Τώρα πια όλοι ξέρουμε! Το ψέμα και ο εκβιασμός έχει κοντά ποδάρια. Τώρα πια ο λαός μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Τώρα πια ο λαός μας καταλαβαίνει πως αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν, η κατηφόρα δεν θα έχει τέλος» δήλωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος»


Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλει και μπορεί να τα καταφέρει. Και θα τα καταφέρει! Δηλώνουμε έτοιμοι να δώσουμε μαζί με το λαό τη μάχη για την αποτροπή της καταστροφής» είπε.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα, έχει στελέχη που ξέρουν και μπορούν να μάχονται και να οργανώνουν, έχει αγωνιστές , θέληση «τη σοβαρότητα, το ηθικό φορτίο, το δημοκρατικό πολιτισμό, το DNA του διαλόγου. Έχουμε τους εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος».

«Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους» τόνισε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, για τη νέα «σεισάχθεια», τη διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας, την ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος, την εγγυημένη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Απευθυνόμενος δε στον πρωθυπουργό είπε: «Το θέμα δεν είναι η φιλολογία των μεταρρυθμίσεων», συμπληρώνοντας «Σήμερα η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία. Να απαλλαγεί ο τόπος από την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Η καλύτερη μεταρρύθμιση είναι η να δοθεί ο λόγος στο λαό».

«Στη συμμαχία του μαύρου εμείς αντιτάσσουμε την συμμαχία της δημοκρατικής αντίστασης, της πατριωτικής αλλαγής, της κοινωνικής και πολιτικής ανατροπής» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και προειδοποίησε ότι «οι μέρες που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι εύκολες μέρες».

«Οι σειρήνες του αποπροσανατολισμού θα οργιάσουν στους δέκτες της ιδιωτικής τηλεόρασης. Οι εκβιασμοί και οι απειλές αυτή τη φορά θα είναι δυο φορές πιο ξεδιάντροποι απ’ ότι πέρυσι. Όμως θα τα καταφέρουμε. Ο λαός μας δε θα τους φοβηθεί. Θα εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και θα δικαιωθεί» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κύριε Σαμαρά, τελειώσατε»...!!!"

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Τι έγινε στη συνάντηση Λυκουρέντζου- τρόικας

Νέο χαράτσι θα πρέπει να ετοιμάζονται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς στη συνάντηση του υπουργού Υγείας με την τρόικα διαπιστώθηκε ότι οι δαπάνες του Οργανισμού έχουν ξεφύγει και επιβάλλονται άμεσα μέτρα. Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας

Τσεκούρι σε διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και άλλες παροχές αναμένεται να ρίξει το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ανδρέα Λυκουρέντζου με την τρόικα διαπιστώθηκε αυτό που όλοι καιρό τώρα γνωρίζουν: ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει οικονομικά.

Η λύση αναμένεται να δοθεί τις επόμενες εβδομάδες καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο ανακοστολόγησης αλλά και διαφορετικής αποζημίωσης κάποιων εξετάσεων που θεωρούνται ακριβές και φαίνεται ότι εκτοξεύουν τα έξοδα.

Βέβαια αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι και επισήμως πια ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος παραδέχτηκε και ότι η δαπάνη των φαρμάκων έχει ξεφύγει, διαψεύδοντας έτσι τον υφιστάμενο του αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα πανηγύριζε για τους στόχους που έχουν επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας το πρώτο εξάμηνο υπάρχει υπέρβαση στα φάρμακα κατά 80-90 εκατ. ευρω αλλά τα χρήματα θα εισπραχθούν από τις φαρμακευτικές εταιρίες και τις υποχρεωτικές εκπτώσεις (claw back) .

Στο ίδιο πλαίσιο και η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη που επεσήμανε ότι: «Ο ΕΟΠΥΥ είναι υπό επιτήρηση και η φαρμακευτική δαπάνη ξέφυγε». Η υφυπουργός Υγείας, Φ. Σκοπούλη μάλιστα φάνηκε να είναι δυσαρεστημένη μετά τη συνάντηση με την τρόικα βγαίνοντας πρώτη από την αίθουσα.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Τι έγινε στη συνάντηση Λυκουρέντζου- τρόικας"

Ποια νοσοκομεία κλείνει η κυβέρνηση άμεσα! Όλο το σχέδιο

Χωρίς νοσοκομεία αναμένεται να μείνουν οι ασθενείς σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει άμεσα σε λουκέτα σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας προκειμένου να εξοικονομήσει κονδύλια από το ΕΣΥ. Τι επιχειρήματα θα παρουσιάσει στην τρόικα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για τα λουκέτα που ετοιμάζονται

Έως τα μέσα καλοκαιριού αν όχι και νωρίτερα αναμένεται να μπει λουκέτο σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας τα οποία θεωρούνται …περιττά από κυβέρνηση και τρόικα. Οι δανειστές μας καιρό τώρα πιέζουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διακόψει τη λειτουργία πολλών νοσηλευτικών ιδρυμάτων επειδή παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα. Ωστόσο η υπόθεση αυτή δεν απεδείχθη εύκολη για τους Έλληνες αξιωματούχους.

Πολλά νοσοκομεία, παρότι παρουσιάζουν πολύ χαμηλή πληρότητα και αποδοτικότητα (ορισμένα δεν ξεπερνούν πολύ το 40%), αποτελούν βασικό μοχλό στήριξης πολλών περιοχών και ειδικά νησιών. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις των νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου που μπορεί να μην έχουν μεγάλη πληρότητα, καλύπτουν όμως υγειονομικά πολύ σημαντικά νησιωτικά συμπλέγματα της χώρας μας.
Εκτός αυτού οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών μπροστά στο ενδεχόμενο ενός λουκέτου δεν ήταν και ότι καλύτερο για την κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν καθυστερήσει δραματικά οι συγχωνεύσεις και τα λουκέτα όχι μόνο σε τμήματα και κλινικές αλλά και σε ολόκληρα νοσοκομεία. Κάτι όμως για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στην τρόικα. Γι αυτό και οι δανειστές - σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr-είχαν εμφανιστεί ιδιαιτέρως ενοχλημένοι για τις καθυστερήσεις αυτές. Εξάλλου είχαν μελετήσει κατά γράμμα το πολυσέλιδο πόρισμα (103 σελίδων) που τους είχαν παρουσιάσει τα στελέχη του υπουργείου Υγείας με αναλυτικά στοιχεία για την αποδοτικότητα του κάθε νοσοκομείου ξεχωριστά.

Έτσι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας- όπως σημείωναν έγκυρες πηγές στο iatropedia.gr- στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες τα λουκέτα-εξπρές σε νοσοκομεία προκειμένου να μπορεί να παρουσιάσει άμεσα αποτελέσματα στους τροϊκανούς.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα λουκέτα που θα μπούνε δε θα στηριχθούν στην πληρότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Θα σφραγισθούν μόνο όσα δεν έχουν εμφανή λόγο να λειτουργούν επειδή π.χ. έχουν σε κοντινή απόσταση άλλο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα. Το προσωπικό θα μεταφερθεί σε αντίστοιχες μονάδες Υγείας για να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες διαμηνύουν στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Το μεγάλο τσεκούρι θα ξεκινήσει από την Αθήνα.
Πρώτα στη λίστα για λουκέτο είναι:

Τι νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα από όπου έχουν ήδη κουρευτεί πολλές κλινικές και μεγάλα τμήματα του προσωπικού έχουν μεταφερθεί στο Αττικόν.
Λουκέτο θα μπει επίσης άμεσα στην Πολυκλινική της Ομόνοιας. Θα διατηρηθούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία ώστε να παρέχεται επείγουσα βοήθεια σε έκτακτα περιστατικά του κέντρου της Αθήνας τα οποία όμως θα διακομίζονται άμεσα σε νοσοκομεία.
Ταυτόχρονα θα κλείσει και το Νοσοκομείο Πατησίων καθώς θεωρήθηκε ότι οι ανάγκες της περιοχής μπορούν να καλυφθούν από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη» θα μετατραπεί άμεσα σε ίδρυμα για χρονίως πάσχοντες για μόνιμη φιλοξενία προκειμένου όσοι ασθενείς παρουσιάζουν ανίατα νοσήματα να μπορούν να νοσηλεύονται εκεί και όχι σε απλά νοσοκομεία όπου ουσιαστικά δεν μπορούν να τους παρασχεθούν υπηρεσίες φροντίδας.

Πάνω πάνω στη λίστα του υπουργείου Υγείας είναι και το νοσοκομείο «Παναγία» της Θεσσαλονίκης καθώς θεωρήθηκε πολυέξοδο χωρίς όμως να μπορεί να προσφέρει τις ανάλογες υπηρεσίες.
Μόλις ολοκληρωθούν τα λουκέτα στην Αθήνα σειρά θα πάρουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στα τρίγωνα Άργους, Ναυπλίου, Κυπαρισσίας, Κρεστένων, Καλαμάτας μια που εκτιμάται ότι σε μικρή απόσταση υπάρχουν πολλά νοσοκομεία που καλύπτουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια νοσοκομεία κλείνει η κυβέρνηση άμεσα! Όλο το σχέδιο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news