facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στο «μικροσκόπιο» τα πτυχία των δημοσίων υπαλλήλων

Tίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν... βαθμολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

Συμφωνα με την εγκύκλιο Μανιτάκη, οι αρμόδιες διευθύνεις θα «περάσουν από κόσκινο» τα έγγραφα που διατηρούνται στον προσωπικό φάκελο κάθε υπαλλήλου, με στόχο να εντοπίσουν όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα

Το κυνήγι των πλαστογράφων δημοσίων υπαλλήλων ξεκινάει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς με εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργού Αντ. Μανιτάκη ζητείται απ' όλες τις διευθύνσεις προσωπικού να επικαιροποιήσουν τους φακέλους 622.000 εργαζομένων στο Δημόσιο σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Οι αρμόδιες διευθύνεις θα «περάσουν από κόσκινο» τα έγγραφα που διατηρούνται στον προσωπικό φάκελο κάθε υπαλλήλου, με στόχο να εντοπίσουν όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα και αφορούν την υπηρεσιακή και μισθοδοτική κατάσταση των εργαζομένων (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών).

Σε αυτή την περίπτωση θα ζητείται η εκ νέου επικύρωση των εγγράφων και σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, το έγγραφο δεν θα λαμβάνεται υπόψη, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ελέγχεται η γνησιότητά του.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «μικροσκόπιο» τα πτυχία των δημοσίων υπαλλήλων"

Νέο δάνειο από την τρόικα και περαιτέρω μείωση μισθών

Αντίθετη άποψη για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας έχει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ανάπτυξη 0,6% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ δεν θα έρθει το 2014 όπως εκτιμά η ΤτΕ και η Κομισιόν αντιθέτως προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,2%. Παράλληλα, στην έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η τράπεζα της Ελλάδος εκτιμάται ότι η ύφεση για το 2013 θα ανέλθει στο4,6% ενώ ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 4,8%. Σχετικά με την ανεργία, η ΤτΕ την υπολογίζει στο28% για το 2014 ενώ ο ΟΟΣΑ στο 28,4%. Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό γενικής κυβέρνησης για την Ελλάδα, ο ΟΟΣΑ βλέπει έλλειμμα 4,1% το 2013 και μείωσή του στο 3,5% το 2014, ενώ εκτιμά ότι θα υπάρξουν επιπλοκές στη δυνατότητα της Αθήνας να επιστρέψει στις αγορές. Μάλιστα εκτιμά ότι η Αθήνα θα αναγκαστεί να λάβει και νέο δάνειο από την τρόικα ενώ «βλέπει» νέο μαχαίρι στους μισθούς.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ

Η συνεχιζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή, η μείωση των πραγματικών μισθών και οι αδύναμες εξαγωγές βαθαίνουν την ύφεση στην Ελλάδα, ενώ η ανεργία έχει αγγίξει ιστορικά υψηλά, αυξάνοντας τις κοινωνικές εντάσεις, αναφέρει στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ. Ο οργανισμός εκτιμά πως, παρά την βελτίωση της εμπιστοσύνης τους τελευταίους μήνες, η θετική ανάπτυξη δεν αναμένεται πριν το 2014, καθώς η εξαγωγική ζήτηση ενισχύεται, η ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται περαιτέρω και επιστρέφουν οι επενδύσεις. Οι βραδείες αλλαγές στην αγορά προϊόντων αμβλύνουν τις επιπτώσεις των χαμηλότερων μισθών στην ανταγωνιστικότητα των τιμών. Η δομική προσαρμογή των δημόσιων οικονομικών πρέπει να συνεχιστεί, όμως θα πρέπει να επιτραπεί στους αυτόματους σταθεροποιητές να λειτουργήσουν εάν η ανάπτυξη αποδειχθεί πιο ισχνή από το αναμενόμενο. Αυτό μπορεί να απαιτήσει επιπλέον χρηματοδότηση από την τρόικα. Η αποκατάσταση της πιστωτικής ανάπτυξης αποτελεί προαπαιτούμενο για την αναβίωση της οικονομικής δραστηριότητας. Η ταχεία απομάκρυνση των εμποδίων που απομένουν στον ανταγωνισμό, θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο προϋπολογισμός του 2013 φαίνεται να βρίσκεται σε γενικές γραμμές εντός στόχων. Η προσαρμογή για το 2013 και το 2014 βασίζεται σε πακέτο 7,25% του ΑΕΠ και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στονπεριορισμό των δαπανών. Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για το έλλειμμα λαμβάνουν υπ' όψιν την υπεραπόδοση του 2012. Έτσι, το προβλεπόμενο έλλειμμα είναι χαμηλότερο από αυτό που προβλέπεται στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας για το 2013, ενώ είναι περίπου το ίδιο με αυτό που προβλέπεται για το 2014, λόγω του καλύτερου σημείου εκκίνησης, παρά τις επιπτώσεις της ισχνότερης προβλεπόμενης ανάπτυξης και της υπόθεσης ότι θα επιτραπεί στους αυτόματους σταθεροποιητές να ενεργοποιηθούν.

Την ίδια ώρα, τα κοινωνικά προγράμματα πρέπει να γίνουν πιο στοχευμένα προς αυτούς που επωμίζονται το αυξανόμενο κοινωνικό κόστος της προσαρμογής. Η πρόοδος προς την σταθερότητα του χρέους απαιτεί συνεχιζόμενες προσπάθειες προσαρμογής, αλλά και ανάκαμψη της ανάπτυξης

. Αυτό εξαρτάται από την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα,συμπεριλαμβανομένης της ανακεφαλαιοποίησης που αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στις αγορές προϊόντων, για την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών, είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Η οικονομία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται, παρά την αυξανόμενη εμπιστοσύνη, καθώς ο δημοσιονομικός περιορισμός συνεχίζεται και οι μεγάλες εξαγωγικές αγορές ανακάμπτουν με βραδύ ρυθμό. Θετικός ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται μόνο κατά τη διάρκεια του 2014, καθώς να ενισχύεται η εμπιστοσύνη, οι δομικές μεταρρυθμίσεις θα ενισχύουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και θα ανακάμπτει το τραπεζικό σύστημα. Η αύξηση της εξωτερικής ζήτησης και η μεγαλύτερη χρήση των διαρθρωτικών κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στηρίξουν τις εξαγωγές και τις επενδύσεις.

Οι τιμές και οι μισθοί θα υποχωρήσουν περαιτέρω, δεδομένης της ουσιαστικής ύφεσης και της υψηλής ανεργίας. Η οικονομία θα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά ρίσκα τόσο σε ότι αφορά την ανάκαμψη σε άλλες περιοχές, όσο και σε ότι αφορά τις προοπτικές επίτευξης της σημαντικής απαιτούμενης προσαρμογής εγχωρίως, ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομική δραστηριότητα. Η απαραίτητη εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο από κοινωνικές εντάσεις και ανεπαρκή διοικητική δυνατότητα, ενώ η περιορισμένη ρευστότητα δημιουργεί ρίσκα για την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Από την άλλη πλευρά, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου μπορεί να ενισχύσουν τη ρευστότητα και την εγχώρια ζήτηση περισσότερο από το αναμενόμενο. Η έντονη βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα του κόστους μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες εξαγωγές, ιδιαίτερα αν μεταφραστεί σε ευρύτερη προσαρμογή των τιμών, τονίζει ο ΟΟΣΑ. Η εμπιστοσύνη μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω εάν υλοποιηθούν τα σχεδιαζόμενα επενδυτικά projects.

Η έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος

Η οικονομία θα ανακάμψει το 2014 αν παγιωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης και επισπευσθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αναφέρει στην έκθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος. Αν συνεπώς επισπευσθεί τώρα η πραγματοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων και παγιωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης, μπορεί βάσιμα να προβλεφθεί ότι σύντομα τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά και στην πραγματική οικονομία. Προϋπόθεση για την ανάκαμψη είναι η συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος σταθεροποίησης, χωρίς χαλάρωση και αποκλίσεις.

Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΑΕΠ αναμένεται να υποχωρήσει με ρυθμό κοντά στο 4,6% φέτος και η ανεργία να σταθεροποιηθεί γύρω στο 28%. Εκτιμάται ότι η οικονομία θα εισέλθει σε τροχιά θετικών ρυθμών ανάπτυξης από το 2014, ενώ η ανεργία θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται από το 2015. Ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο -0,3% το 2013 και ο πυρήνας του πληθωρισμού στο -1,1%. Παράλληλα, εκτιμάται ότι το 2013 θα υπάρξει υπερανάκτηση της απολεσθείσας ανταγωνιστικότητας την περίοδο 2001-2009. Τέλος, οι υπάρχουσες ενδείξεις για την εξέλιξη του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών κατά το 2013 προοιωνίζονται περαιτέρω περιορισμό του σε ποσοστό χαμηλότερο του 3% του ΑΕΠ, ενώ το 2014 το ποσοστό αυτό θα κυμανθεί περί το 2%.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο δάνειο από την τρόικα και περαιτέρω μείωση μισθών"

Αρνητικά κρίνουν την πολιτική της ΕΕ ερωτηθέντες πανελλαδικής έρευνας

Αρνητικά κρίνει το 66,45% των ερωτηθέντων πανελλαδικής έρευνας που παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την ασκούμενη πολιτική στην ΕΕ.

Συνολικά, μάλιστα ένα ποσοστό 85,39% των Ελλήνων πολιτών κρίνει αρνητικά τις πολιτικές στις χώρες της ΕΕ.

Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο των δράσεων που αρχίζει με στόχο το Πανεπιστήμιο να υποστηρίξει τους φοιτητές του την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Ταυτόχρονα, το πανεπιστήμιο εμφανίζεται ως ελπίδα για τους πολίτες, καθώς ποσοστό 83,99 % των πολιτών θεωρεί οτι πρέπει να παρέμβουν οι άνθρωποι του πνεύματος στη διαχείριση της κρίσης.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1011 ατόμων όλων την ηλικιών από 22 έως 24 Μαΐου, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Οpinion Poll» ενώ ποσοστό 70,76% απάντησε «όχι» στο ερώτημα αν θεωρεί ότι θα ξεπεράσει η ΕΕ τα προβλήματά της.

Παράλληλα, όπως είπε ο Ζαχαρίας Ζούπης, που εκπροσώπησε την εταιρείας δημοσκοπήσεων, «υπάρχει "τρόμος" στην ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα 2 στους 3 πολίτες φοβούνται οτι είναι πιθανόν αύριο να χάσουν την δουλειά τους...Παράλληλα, 1 στους 5 πολίτες θέλει να μεταναστεύσει, αλλά αναφέρει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα (τα ποσοστά είναι πάνω από τον μέσο όρο νέοι και έχοντες αυξημένα προσόντα)».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνων Θεοδόσης Πελεγρίνης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά του Ιδρύματος για τη δημιουργία Δικτύου πανεπιστημίων των χωρών του Νότου για την υποστήριξη των προβλημάτων επιβίωσης και διαβίωσης των νέων μας.

Όπως τόνισε, «πολλοί νέοι απελπισμένοι καταφεύγουν στο Ιδρυμα και ζητούν βοήθεια για να βρουν δουλειά» Και συνέχισε λέγοντας: «Ενώ η εικόνα της κοινωνίας μας για το επίπεδο του πανεπιστημίου, είναι σε μεγάλο ποσοστό αρνητική, ταυτόχρονα οι πολίτες σέβονται τον θεσμό του πανεπιστημίου και ζητούν την βοήθεια του, οπότε σ αυτό θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε».

Αναφερόμενος στα θέματα στήριξης του πανεπιστημίου από την Πολιτεία, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνων είπε: «Το κράτος αντιμετωπίζει το πανεπιστημιο σαν σκουπιδοτενεκέ και οτι δεν θέλει το ρίχνει εδώ». Ως παράδειγμα ανέφερε τα θέματα μεταναστών, τονίζοντας ότι όταν έφυγαν μετανάστες από χώρο των Προπυλαίων Πανεπιστημίου Αθηνων, ήρθαν οι έμποροι ναρκωτικών...Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η κατάσταση εχει βελτιωθεί μετά από πρόσφατη επίσκεψη στο Ιδρυμα του υπουργού Δημοσίας Τάξης που έδειξε ενδιαφέρον για το πρόβλημα».

Σε ερώτηση σχετικά με τους άστεγους στο κέντρο της Αθηνας, είπε οτι υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Τα στοιχεία της έρευνας

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν κι άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας, η οποία, σημειώνεται, έγινε μετά από πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου και διενεργήθηκε από την εταιρεία OpinionPoll το χρονικό διάστημα από 22 έως 24 Μαΐου σε ένα πανελλαδικό δείγμα 1011 ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα ένα ή δυο χρόνια θα ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα;» ένα ποσοστό 70,76% των ερωτηθέντων απαντούν «όχι», ενώ ένα ποσοστό 19,93% απαντούν «ναι».

- Στο ερώτημα πως κρίνετε αυτή την περίοδο τη συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 66,45% των ερωτηθέντων (το 77,27% είναι γυναίκες και το 60,34% άνδρες) απαντάει «αρνητικά» και μόνο το 5,65% απαντάει «θετικά» (το 9,48% από αυτούς είναι άνδρες και το 3,24% γυναίκες). Από αυτούς που κρίνουν αρνητικά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συντριπτική πλειοψηφία είναι μεταξύ 35 και 54 ετών, ενώ από εκείνους που την κρίνουν θετικά, η πλειονότητα είναι 65 ετών και μεγαλύτεροι, αλλά και ένα ποσοστό 5,44% είναι από 18 έως 24 ετών. Το 18,94% του δείγματος απαντάει «μάλλον αρνητικά» και το 8,97% «μάλλον θετικά».

- Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα ένα ή δυο χρόνια θα ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα;» ένα ποσοστό 70,76% των ερωτηθέντων απαντούν «όχι», ενώ ένα ποσοστό 19,93% απαντούν «ναι». Σ εκείνους που απαντούν «όχι», το 74,05% είναι γυναίκες και το 65,02% είναι άνδρες. Σε εκείνους που απαντούν «ναι» το 26,72% είναι άνδρες και το 15,68% γυναίκες.

- Στην ερώτηση «ποια είναι σήμερα η επαγγελματική ας κατάσταση το 36,54% δεν απαντάει. Το 29,90% απαντάει ότι εργάζεται σε «μόνιμη απασχόληση», το 18,94% απαντάει «αναζητώ εργασία», το 6,98% απαντάει «εργάζομαι ευκαιριακά όποτε τύχει», το 4,32% «είμαι ακόμη φοιτητής-σπουδαστής» και το 3,32% «εργάζομαι κάπου προσωρινά με σύμβαση και ωράριο».

- Στο ερώτημα «φοβάστε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να μην έχετε δουλειά;» το 60,33% απαντάει «ναι», το 33,06% απαντάει «όχι» και το 6,61% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι θετικές απαντήσεις αφορούν σχεδόν όλες τις ηλικίες ερωτηθέντων, ανδρών και γυναικών. Κυρίως ανησυχούν σε ποσοστό 75,51% εκείνοι που έχουν «μέση εκπαίδευση», σε ποσοστό 50,00% εκείνοι που έχουν «ανώτερη εκπαίδευση» και σε ποσοστό 42,86% όσοι έχουν την «στοιχειώδη εκπαίδευση».

- Στο ερώτημα «σκέφτεστε να αναζητήσετε εργασία σε κάποια «άλλη χώρα;» το 72,09% απαντάει «όχι», το 21,93% απαντάει «ναι θα το ήθελα αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα» και το 5,98% «μάλλον όχι». Ανάμεσα σε εκείνους που απαντούν ότι θα ήθελαν να φύγουν από την χώρα μας, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, το 52,63% είναι νέοι από 18 έως 24 ετών.

Μετανάστες

- Στο ερώτημα «θεωρείτε ότι η παρουσία των μεταναστών δημιουργεί προβλήματα για την εργασία των νέων;» το 49,83% του δείγματος απαντάει «ναι» (το 54,31% από αυτούς είναι άνδρες και το 47,03% γυναίκες) , το 41,22% «όχι» (το 41,38% είναι άνδρες και το 41,08% γυναίκες) και το 8,97% «δεν ξέρω, δεν απαντώ». Από εκείνου που απαντούν «ναι» η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνω των 50 ετών, αλλά «ναι» απαντάει και ένα 21,05% των νέων 18 με 20 ετών. Από εκείνους που απαντούν «όχι» το μεγαλύτερο ποσοστό είναι νέοι έως 35 ετών.

Πανεπιστήμια

- Στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την κατάσταση της ανώτατης εκπαίδευσης σήμερα στη χώρα μας;» ένα ποσοστό 41,53% απαντάει «μέτρια», ένα ποσοστό 26,58% απαντάει «κακή», ένα ποσοστό 14,95% «καλή», ένα 10,96% κατατάσσεται στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ» και ένα 5,98% απαντάει «πολύ καλή».

- Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να παρεμβαίνει πιο ενεργά για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης;» ένα ποσοστό 58,14% των ερωτηθέντων απαντάει «ναι», ένα ποσοστό 25,25% «μάλλον ναι», ένα ποσοστό 10,96% «μάλλον όχι» και ένα ποσοστό 5,65% «σίγουρα όχι».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικά κρίνουν την πολιτική της ΕΕ ερωτηθέντες πανελλαδικής έρευνας"

Η φρίκη του 59χρονου με τα κομμένα δάχτυλα που τα έστειλαν με τα ΕΛΤΑ στα Γιάννενα!

Τρομακτικά βασανιστήρια έζησε επί δυο μήνες ομηρίας ο 59χρονος Βορειοηπειρώτης, επειδή έγινε η αιτία για να χάσουν οι Αλβανοί λαθρέμποροι ναρκωτικών 200 κιλά χασίς.

Ο ένας απαγωγέας του κρατούσε τα χέρια και ο άλλος του έκοβε τα δάκτυλα, πάνω σ’ ένα κομοδίνο και χτυπώντας με τη λαβή του περιστρόφου το κοφτερό μαχαίρι. Στο διαμέρισμα κολαστήριο στην Αθήνα, πρώτα του έκοψαν το μικρό δακτυλάκι το οποίο και το απέστειλαν ταχυδρομικώς με τα ΕΛΤΑ στη γυναίκα του στα Γιάννενα.

Μετά από λίγες ημέρες του έκοψαν τους δυο αντίχειρες. Όλες τις φορές του έριχναν μπεταντίν και του τύλιγαν τα δάκτυλα με επιδέσμους για να σταματήσουν την αιμοραγία. Ο 59χρονος έκανε τον «μεσάζωντα» και βρήκε Τσιγγάνο οδηγό από τα Άνω Λιόσια, που μετέφερε από την Κακαβιά το παράνομο φορτίο. Όταν όμως έφθασε στην Αθήνα ο Τσιγγάνος με το χασίς έγιναν καπνός …

epirusgate
Διαβάστε Περισσότερα » "Η φρίκη του 59χρονου με τα κομμένα δάχτυλα που τα έστειλαν με τα ΕΛΤΑ στα Γιάννενα!"

Μάρα Ζαχαρέα παρουσιάστρια, Νίκος Χατζηνικολάου σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο του Star

Λίγη μόλις ώρα μετά τη γνωστοποίηση ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου επιστρέφει στην τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του Star μια ακόμη βόμβα ήρθε να συμπληρώσει το παζλ για το κανάλι της Κηφισιάς.

Η Μάρα Ζαχαρέα άλλοτε κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Mega, όπως άλλωστε και ο Νίκος Χατζηνικολάου στο παρελθόν θα αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Πάντα υπό τη γενική διεύθυνση του Σταμάτη Μαλέλη, το Star αλλάζει σελίδα σε ύφος, φυσιογνωμία και θεματολογία και μπαίνει για τα καλά στον ανταγωνισμό των ειδήσεων ανατρέποντας τις ισορροπίες που έχουν παγιωθεί τον τελευταίο χρόνο που έπαψε να εκπέμπει το Alter.

Οπως έχει σημειώσει το iefimerida.gr η απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να επαναφέρει στο προσκήνιο τις πολιτικές ειδήσεις και να ανατρέψει το μοντέλο ειδήσεων που είχε ο σταθμός εδώ και πολλά χρόνια συνιστά και μια έμμεση απάντηση στους βασικούς μετόχους του Mega, Γιώργο Μπόμπολα και Σταύρο Ψυχάρη οι οποίοι δεν είχαν κάνει αποδεκτή την πρόταση για συγχώνευση των δύο καναλιών προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα και να αντιμετωπιστεί ο ανταγωνισμός που είναι πλέον εξαιρετικά σκληρός στο χώρο των ΜΜΕ.

Η δε επιλογή των προσώπων, γνωστών και δοκιμασμένων από το παρελθόν αποδεικνύει ότι ο ανταγωνισμός θα χτυπήσει... κόκκινο.

Οι αλλαγές θα προετοιμαστούν όλο το καλοκαίρι και το νέο μοντέλο θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάρα Ζαχαρέα παρουσιάστρια, Νίκος Χατζηνικολάου σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο του Star "

Στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να προκηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ..

Οι εργαζόμενοι στις δομές της Αττικής θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ στην περιφέρεια, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις μονάδων και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει στις 6 Ιουνίου η Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Απεργία ΟΕΝΓΕ - ΠΟΕΔΗΝ στις 7 Ιουνίου

Ο τομέας της υγείας «νεκρώνει» την Παρασκευή 7 Ιουνίου, καθώς γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη κήρυξαν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία "

Έχασε τη ζωή της... για ένα πακέτο τσιγάρα!

Για ένα πακέτο τσιγάρα έχασε τη ζωή της μια ηλικιωμένη γυναίκα στο χωριό... Κόκκινο, κοντά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, όταν αρνήθηκε να το δώσει σε μια 51άχρονη που την έσπρωξε για να το αρπάξει, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα, όταν η 51άχρονη πήγε στο καφενείο που διατηρούσε στο χωριό Κόκκινο Μεσσηνίας η 80άχρονη και της ζήτησε τσιγάρα. Η ηλικιωμένη αρνήθηκε και μετά από φραστικό επεισόδιο, η 51άχρονη έσπρωξε την ηλικιωμένη με αποτέλεσμα πέφτοντας να τραυματιστεί θανάσιμα. Αμέσως μετά το συμβάν, στο σημείο πήγε ο 49άχρονος φίλος της 51άχρονης την πήρε κι έφυγαν, αφήνοντας αβοήθητη την άτυχη ηλικιωμένη.

Η αστυνομία εντόπισε αργότερα την 51άχρονη και το 49άχρονο φίλος της, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται, η πρώτη για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης και ο δεύτερος για παράληψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η ασφάλεια που ενεργεί προανάκριση έχει διατάξει τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής της ηλικιωμένης γυναίκας.

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Έχασε τη ζωή της... για ένα πακέτο τσιγάρα!"

Πάνω από 60 βουλευτές υπογράφουν τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπακωνσταντίνου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αφού όπως όλα δείχνουν, έχουν συγκεντρωθεί... οι απαραίτητες βουλευτικές υπογραφές.

Περισσότεροι από 60 βουλευτές, από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπογράψει την πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακούργηματος.

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας, στον πρόεδρο της Βουλής ΕυάγγελοΜεϊμαράκη.

Η πρόταση είναι πολυσέλιδη και εξηγεί με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν από την μέχρι τώρα έρευνα της επιτροπής, τα οποία απαιτούν την προσθήκη στο κατηγορητήριό της και του νέου αδικήματος κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση πήρε νέα τροπή, μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείουΟικονομικών που κατατέθηκαν στην Προανακριτική,από τα οποία διαπιστώθηκε ότι η λίστα έφθασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για αξιοποίησή της μόνο για φορολογικούς σκοπούς.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται από το πρωί στην Προανακριτική η κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί, μετά την επιμονή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου να εστιάζει τις ερωτήσεις της στις ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Σαχινίδη όσο και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 60 βουλευτές υπογράφουν τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπακωνσταντίνου"

Kλέβουν 12 λεπτά το λίτρο εκατοντάδες πρατηριούχοι

Σε έξαρση βρίσκονται στην αγορά υγρών καυσίμων οι απάτες με τις πειραγμένες αντλίες βενζίνης και τη νοθεία, με αποτέλεσμα οι οδηγοί Ι.Χ. να ζημιώνονται οικονομικά, όπως και οι νόμιμες επιχειρήσεις του κλάδου.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας Γιάννης Ψυχογιός και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αληγιζάκης στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με τους δημοσιογράφους τόνισαν αφενός το κλείσιμο της τρύπας της λαθραίας διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης, επισήμαναν αφετέρου τις ανοιχτές πληγές της παραοικονομίας του «μαύρου χρυσού», οι οποίες είναι:
1. «Παρεμβάσεις» στη λειτουργία των ανλτιών με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ή στο λογισμικό τους με σκοπό την εξαπάτηση των καταναλωτών.
Επιτήδειοι πρατηριούχοι, εκτιμήσεις θέλουν να φτάνουν και τους 600, πειράζοντας τις αντλίες κερδοσκοπούν σε βάρος των οδηγών ΙΧ. κλέβοντας σε ποσοστό 3,5% έως και 7% στο λίτρο. Με παρεμβάσεις στο λογισμικό των αντλιών, παλιότερα με ειδικά τσιπ και καλωδιώσεις, καταφέρνουν να κερδίζουν ακόμη και 12 λεπτά το λίτρο. Ο οδηγός νομίζει ότι γεμίζει το ρεζερβουάρ του οχήματός του με την ποσότητα που ζήτησε και πλήρωσε, ωστόσο στο τέλος βρίσκεται ζημιωμένος.
Τα κέρδη για τους επιτήδειους είναι τεράστια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως ένας πρατηριούχος που εφαρμόζει αυτήν την πρακτική και πουλά 150.000 λίτρα τον μήνα, βάζει στην «τσέπη» του 18.000 ευρώ μαύρα και αφορολόγητα. Ο ΣΕΕΠΕ ζητά αυστηρότερες κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας λειτουργίας και εντατικοποίηση των ελέγχων.
2. Νοθεία της βενζίνης με άλλες ουσίες.
Το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλει ο ΣΕΕΠΕ, υπάρχει έξαρση λαθρεμπορίας στα πρατήρια υγρών καυσίμων με την προσθήκη στη βενζίνη και άλλων ουσιών, όπως μεθανόλη, τολουόλη, διαλύτες και χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια.
Η μεθανόλη εισάγεται ατελώς και χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία και στην παραγωγή βιοντίζελ. Κι εδώ το κέρδος των επιτήδειων είναι προφανές.
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Kλέβουν 12 λεπτά το λίτρο εκατοντάδες πρατηριούχοι"

Για δύο κακουργήματα δικάζεται ο Πέτρος Μαντούβαλος

Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος, κάθισε την Δευτέρα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που θα τον δικάσει εκ νέου για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Η δίκη, που ξεκίνησε με την κατάθεση μαρτύρων κατηγορητηρίου, αφορά τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), τα οποία αντιμετωπίζει ο Πέτρος Μαντούβαλος για την περίφημη «υπόθεση Μπολέτση».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Π. Μαντούβαλος, φέρεται να είχε ζητήσει, το Νοέμβριο του 2000, από τον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, (σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικογραφία για έκρηξη), 30 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να μην τον προφυλακίσει ο τότε ανακριτής, Ευάγγελος Καλούσης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2005, μετά το ανοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Ευάγγελου Καλούση.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που αφορούσαν την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην δικαστή, προέκυψε κατάθεση ύψους 7 εκατομμυρίων δραχμών, προερχόμενη από το δικηγορικό γραφείο του Π. Μαντούβαλου.

Η παραπομπή σε δίκη και η σκανδαλώδης αθώωση

Αρχικά, για την υπόθεση αυτή είχαν παραπεμφθεί σε δίκη (με το υπ' αριθμ. 1588/2007 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας), τόσο ο πρώην βουλευτής της ΝΔ όσο και οι Ευ. Καλούσης και Ι. Μπολέτσης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει το Μάιο του 2009 και με βάση την απόφαση που εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2010, ο Πέτρος Μαντούβαλος κρίθηκε αθώος, ενώ στους Ευ. Καλούση και Ι. Μπολέτση είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 ετών.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι λίγο πριν την απαγγελία των ποινών, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι ο περιβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, του είχε προτείνει να δωροδοκήσει τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, Γιώργο Ευσταθίου, με 60 χιλιάδες ευρώ, αφού αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να αθωωθεί.

Ο επιχειρηματίας, μάλιστα, εμφάνισε ενώπιον του δικαστηρίου και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, στις οποίες ο Γιοσάκης του έλεγε πως βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου και ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος τον είχε δωροδοκήσει για να εξασφαλίσει την απαλλαγή του!

Αποτέλεσμα των καταγγελιών Μπολέτση ήταν να διαταχθεί νέα έρευνα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, η οποία μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης - διενεργήθηκε από τον αντεισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο - βρίσκεται στο στάδιο της ανακρισης που διεξάγεται από εφέτες - ειδικούς ανακριτές.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθωωτική απόφαση για τον Πέτρο Μαντούβαλο, κρίνοντας ότι δεν είχε την ειδική και εμπεριστατωμένη δικαιολογία που απαιτείται από το Σύνταγμα, ενώ δεν αξιολόγησε και κρίσιμα αποδεικτικά μέσα.

Έτσι, μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου, ο Π. Μαντούβαλος κάθισε και πάλι στο εδώλιο.

Σημειώνεται, ότι η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 18 Ιουνίου 2013.

directnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Για δύο κακουργήματα δικάζεται ο Πέτρος Μαντούβαλος"

Κ. Λουράντος: « Γιατί μηνύω τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Μήνυση κατά του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου για παράβαση καθήκοντος θα καταθέσει την Πέμπτη 30 Μαΐου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αρνείται να αποκαλύψει ονόματα φαρμακοποιών που έχουν πληρωθεί κατ εξαίρεση. Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Λουράντο ο κύριος Παπαγεωργόπουλος αρνείται να δώσει στοιχεία ,επικαλούμενος την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ο κύριος Κώστας Λουράντος δήλωσε στο «HealthView»: « Είμαι υπέρμαχος της διαφάνειας. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να αποτελούν προσωπικά δεδομένα οι 5-6 κατ εξαίρεση πληρωμές και οι υπόλοιπες να μην είναι.
Ο κύριος Παπαγεωργόπουλος μου έστειλε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο έχει προσφύγει στην αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αποκαλύψει τα προσωπικά στοιχεία των φαρμακοποιών που έχουν πληρωθεί .
Πως γίνεται να μου δίνει τη λίστα με τις πληρωμές όλων των φαρμακοποιών και τα στοιχεία τους και να μην μπορεί να μου δώσει τα στοιχεία αυτών που πληρώθηκαν επιλεκτικά;
Για ποιο λόγο είναι προσωπικά δεδομένα οι πληρωμές αυτών που πληρώθηκαν και όχι των άλλων; Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη καθώς το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και από εδώ και πέρα αυτό φαίνεται ότι θα κάνουν.
Θα πληρώνουν όποιον θέλουν, όταν θέλουν και αν θέλουν.
Έχω στα χέρια μου στοιχεία από μεγάλο φαρμακείο της Αθήνας που έχει πληρωθεί κατ εξαίρεση. Έχω επίσης πληροφορίες ότι σήμερα έγινε και άλλη επιλεκτική πληρωμή.

Θα τα πούμε στα δικαστήρια».

healthview
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Λουράντος: « Γιατί μηνύω τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ "

Επιστρέφουν τον Ιούνιο στην Ελλάδα αρχαιότητες που εκλάπησαν στη Γερμανική Κατοχή

Για την πρόθεσή του να επιστρέψει λεία πολέμου έχει διαβεβαιώσει το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, το μουσείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Pfahlbaumeseum, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, η παράδοση αναμένεται να γίνει εντός του Ιουνίου. Πρόκειται για 8.000 κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής εποχής τα οποία προέρχονται από παράνομη ανασκαφή που έγινε το 1941 σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο και τα εξήγαγε παρανόμως στη Γερμανία αρχαιολόγος.

Από το 2010 η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών είχε ενημερωθεί από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Pfahlbaumeseum της Γερμανίας, ότι στο συγκεκριμένο Μουσείο φυλάσσονται αρχαιότητες προερχόμενες από παράνομη ανασκαφή νεολιθικού οικισμού στη Θεσσαλία, η οποία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Γερμανούς. Η Διεύθυνση επικοινώνησε άμεσα με το εν λόγω Μουσείο από το οποίο έλαβε διαβεβαιώσεις ότι τα αρχαία θα επαναπατρισθούν. Ακολούθησε σειρά διαπραγματεύσεων και αλληλογραφία. Τις συνεννοήσεις του υπουργείου Πολιτισμού με το Γερμανικό Μουσείο επικουρούσε ο Έλληνας Πρόξενος στη Στουτγάρδη και η παράδοση τοποθετείται στον επόμενο μήνα.Μέσα στα επόμενα 24ωρα το υπουργείο Πολιτισμού αποστέλλει έγγραφο στο Pfahlbaumeseum προκειμένου να διευκρινισθούν όλες οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των αρχαιοτήτων στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα προς τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων συγκεντρώνονται και όλα τα στοιχεία που αφορούν σε πολιτιστικά αγαθά και αρχαιολογικούς θησαυρούς που εκλάπησαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων απευθύνθηκε στις Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, και τους ζήτησε να προχωρήσουν τις έρευνες στη βάση των καταγραφών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων για θησαυρούς που εκλάπησαν την περίοδο της κατοχής.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφουν τον Ιούνιο στην Ελλάδα αρχαιότητες που εκλάπησαν στη Γερμανική Κατοχή"

Ποινική δίωξη κατά του διευθυντή της ΜΕΒΓΑΛ

Ποινική δίωξη σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, Πέτρου Παπαδάκη, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους, ύψους 1,492 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013, όπως προέκυψε από κύκλους της Εισαγγελίας.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς της Επιθεώρησης Εργασίας Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία χρεώθηκε στον εισαγγελέα στις 10 Μαΐου. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Πάντως, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Αξιός», Βασίλης Ζωγραφίδης, επισήμανε ότι ο μισθός Ιανουαρίου έχει καταβληθεί πριν από ενάμιση μήνα περίπου και ότι, συν τοις άλλοις, υπάρχει ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, βάσει της οποίας αυτοί δηλώνουν ότι στηρίζουν τη διοίκηση εν μέσω οικονομικής κρίσης και «βάζουν πλάτη» για την καλή πορεία της εταιρείας.

«Σήμερα μας οφείλονται οι μισθοί Φεβρουαρίου και Μαρτίου, δηλαδή περίπου 2,5 μηνών, αλλά κάνουμε υπομονή ως προς την αργοπορία γιατί ξέρουμε ότι δεν θα χάσουμε τα λεφτά μας», σημείωσε ο κ.Ζωγραφίδης.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη κατά του διευθυντή της ΜΕΒΓΑΛ"

Συνελήφθη σπείρα που εξαπατούσε τουριστικά γραφεία και ξενοδόχους

Εξαπατούσαν τουριστικά γραφεία και ξενοδόχους σε όλη την Ελλάδα τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε... από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν σε Αθήνα και Πειραιά 6 μέλη της σπείρας, 5 Ελληνες ηλικίας 34-67 ετών και ένας 32χρονος Ρουμάνος, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Ελληνες ηλικίας 38 και 60 ετών.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών του Υπουργείου Τουρισμού, οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με εκπροσώπους δημοτικών Αρχών και, «εμφανιζόμενοι» ως μέλη Επιτροπής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. ή ως υπάλληλοι του υπουργείου Τουρισμού, ζητούσαν στοιχεία τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής τους, με το πρόσχημα ότι θα τους πρότειναν συμμετοχή-αξιοποίηση τουριστικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με τη μέθοδο αυτή, αφού αποκόμιζαν-οικειοποιούνταν τα σχετικά στοιχεία, επικοινωνούσαν με τους ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων και, υποσχόμενοι τη συμμετοχή τους στα προγράμματα, αποσπούσαν ως «εγγύηση» χρηματικό ποσό, που κυμαινόταν από 2.000 έως 7.000 ευρώ.

Για την κατάθεση των «εγγυήσεων» σε τραπεζικούς λογαριασμούς, η σπείρα προσέγγιζε και «στρατολογούσε» άπορους και άστεγους που διέμεναν σε ξενώνες αστέγων στην Αττική και τους έπειθε έναντι χρηματικής αμοιβής να δημιουργήσουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους, για να γίνονται οι καταθέσεις.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζών, κάρτες ανάληψης χρημάτων και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, με συνδέσεις που ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία εξαπάτησαν 9 ταξιδιωτικά γραφεία και δύο ιδιοκτήτες ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και έναν εργολάβο δημοσίων έργων, ενώ επιχείρησαν να εξαπατήσουν άλλα 5 ταξιδιωτικά γραφεία.

Τα χρήματα που αποκόμισαν από τις «εγγυήσεις» ανέρχονται στις 46.850 ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής αυτής ομάδας.

Σημειώνεται ότι ο 65χρονος και ο 67χρονος εκ των δραστών είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ' επάγγελμα και εξακολούθηση, της απόπειρας απάτης και της παράβασης του Νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη σπείρα που εξαπατούσε τουριστικά γραφεία και ξενοδόχους"

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης σουπερμάρκετ και αδερφός του πρόεδρου της Βέροιας, Χαρίλαος Αρβανιτίδης

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο μεγάλος επιχειρηματίας, και ιδιοκτήτης αλυσίδας σουπερμάρκετ της Βορείου Ελλάδος, Χαρίλαος Αρβανιτίδης, για την παραλαβή απορρυπαντικών “μαϊμού” που παρασκευάζονται σε αποθήκη στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την κατηγορία, στα σούπερ μάρκετ του κατέληγαν καλλυντικά και απορρυπαντικά που κατασκευάζονταν σε αποθήκες και στα οποία στη συνέχεια έμπαιναν ετικέτες από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι έχουν ήδη κατασχεθεί περίπου 26.000 προϊόντα!

Επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήδη νομικός σύμβουλος από μεγάλη πολυεθνική εταιρεία έχει σπεύσει στην ασφάλεια και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα “κυνηγήσουν” την υπόθεση. Παράλληλα, ενώ σχηματίζεται δικογραφία και ίσως το απόγευμα ο Αρβανιτίδης οδηγηθεί στο εισαγγελέα.

Τα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη έχουν 170 καταστήματα και απασχολούν περίπου 2.000 υπαλλήλους. Επίσης, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αδερφός του προέδρου της ΠΑΕ Βέροια, Γιώργου Αρβανιτίδη, η οποία και αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία της χώρας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:





ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 29 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκαν δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής στις οποίες παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων, 45χρονος συνεργός του καθώς και 33χρονος αλλοδαπός
Σε έρευνες αποθηκών κατασχέθηκαν πάνω από 4.400 φιάλες απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού
Επίσης ερευνάται η προέλευση καλλυντικών προϊόντων, η ποσότητα των οποίων υπερβαίνει τις 22.000 φιάλες
Εντοπίσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, εντός των οποίων παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών.
Συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων και 45χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Περί Σημάτων», «Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού» και «Πλαστογραφία».
Ειδικότερα, ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας απογευματινές ώρες χθες (28-05-2013) σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ιδιοκτησίας του 52χρονου, στις οποίες είχε πρόσβαση και εκμεταλλευόταν για λογαριασμό του ο 45χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (4.460) φιάλες συσκευασμένων απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού, χωρητικότητας 2,8 λίτρων, έτοιμες προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό,
  • Τρεις (3) πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής – εμφιάλωσης υγρών,
  • Δεκαεννέα (19) δεξαμενές χωρητικότητας έκαστη ενός (1) τόνου, σε δεκατρείς (13) εκ των οποίων περιέχονταν πρώτες ύλες παρασκευής απορρυπαντικών,
  • (468) κενές φιάλες απορρυπαντικού,
  • (20) πλήρεις φιάλες απομιμητικού απορρυπαντικού,
  • (630) φιάλες κρεμοσάπουνου,
  • (22.428) φιαλίδια καλλυντικών προϊόντων των οποίων η προέλευση ερευνάται,
  • Ένα ανυψωτικό μηχάνημα και
  • Δελτίο αποστολής της επιχείρησης υπεραγοράς τροφίμων για ποσότητα (5.000) φιαλών απορρυπαντικών.
Επίσης, σύμφωνα με έγκληση αρμόδιου υπαλλήλου παθούσας εταιρίας παραγωγής συγκεκριμένου προϊόντος (απορρυπαντικού), η οικονομική ζημία που θα προκαλούνταν από την πώληση των προαναφερομένων 4.460 φιαλών απομιμητικού απορρυπαντικού θα υπερέβαινε τις 62.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, συνελήφθη και 33χρονος αλλοδαπός, στον οποίον ενοικίαζε τις αποθήκες, ο 52χρονος ιδιοκτήτης.
Τέλος, παραγγέλθηκε από την Υπηρεσία που διενεργεί την προανάκριση, η χημική εξέταση των κατασχεθέντων απομιμητικών προϊόντων, ως προς το βαθμό επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.






Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης σουπερμάρκετ και αδερφός του πρόεδρου της Βέροιας, Χαρίλαος Αρβανιτίδης"

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Στα 21 εκατ. ευρώ οι μίζες για τους TOR M1 που πήγαν στις off shore του Ακη

Στα ποσά που διακινήθηκαν από τη ρωσική εταιρεία ANTEY, μετά τη σύμβαση αγοράς των TORM1 και κατέληξαν σε επίδικες εταιρείες, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο εφοριακός, σύμβουλος του ανακριτή, Παναγιώτης Βλάχος.

Τα χρήματα από τη ρωσική εταιρεία, περίπου 21 εκατ. δολάρια, εμβάστηκαν στην εταιρία DRUMILAN το 2000, περίπου δύο χρόνια μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια των συγκεκριμένων όπλων, όπως είπε στην κατάθεσή του ο κ. Βλάχος, που βρίσκεται για δεύτερη μέρα στο βήμα.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε λεπτομερώς στα επίμαχα χρήματα, που από τη DRUMILAN, του καταζητούμενου Λιβανέζου επιχειρηματία Φουάντ αλ Φαγιάντ, μέσω προσωπικών του λογαριασμών, διοχετεύθηκαν σε εταιρείες που, κατά τη δικογραφία, σχετίζονται με τον πρώην υπουργό ή σε προσωπικό λογαριασμό του εξάδελφού του, Νίκου Ζήγρα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ιδιοκτήτης των off-shore Blubell και P&A Investments ήταν ο Νίκος Ζήγρας. Στους λογαριασμούς των εταιρειών αυτών μπαίνουν περισσότερα από 30 εκατ. ελβετικά φράγκα, γεγονός που δεν δικαιολογεί, όπως κατέθεσε, ούτε η επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Ζήγρα, ούτε όμως αυτές οι εταιρείες ασχολούνται με οπλικά συστήματα.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από τον αναπληρωτή εισαγγελέα αν υπάρχουν στοιχεία ότι ο κ. Ζήγρας λειτουργούσε για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Υπήρχε αλληλογραφία, του 2009, η οποία κατασχέθηκε στο σπίτι του Ακη Τσοχατζόπουλου, από την οποία φαίνεται ότι γινόταν μία προσπάθεια να μπει ένα άτομο ονόματι Μιτατσέλης υπεύθυνος των εταιρειών, για να μην γίνει άνοιγμα των λογαριασμών των Blubell και P&A. Ο Μιτατσέλης είχε πεθάνει το 2002» απάντησε ο κ. Βλάχος.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στοιχεία που να συνδέουν απευθείας τον πρώην υπουργό με την κίνηση των επίμαχων λογαριασμών δεν υπάρχουν. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι στα κατασχεθέντα έγγραφα στο γραφείο του πρώην υπουργού βρέθηκαν στοιχεία -μερίδια- για την αγορά ποσοστού μετοχών της ΙΑΝΟΣ από εξωχώρια εταιρεία που έχει δεχθεί χρήματα από εκείνα που είχε εμβάσει η ΑΝΤΕΥ στην DRUMILAN. Είπε, επίσης, ότι βρέθηκε πλήρης ανάλυση των ποσών που πήρε η ΤORCASO από την πώληση δυο ακινήτων στη μονή Βατοπεδίου.

Παράλληλα όμως ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε νέο λογαριασμό, που διατηρούσε ο Νίκος Ζήγρας και ο οποίος έγινε τώρα γνωστός. Ο κ. Βλάχος, επικαλούμενος νέα στοιχεία από δικαστική συνδρομή, έκανε λόγο για λογαριασμό, που είχε ο Νίκος Ζήγρας, άλλοτε στενός συνεργάτης, αλλά και εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, το 1997 στη Γαλλία, με ποσό 5,1 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα, που είχαν εμβαστεί από γαλλική εταιρία.

Την ύπαρξη του λογαριασμού έκανε γνωστή στην ανάκριση ο ίδιος ο Ν. Ζήγρας, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, ενώ για το ποσό που περιείχε, είπε ότι το είχε λάβει για λογαριασμό τού πρώην υπουργού, ο οποίος είχε αναλάβει το υπουργείο Αμυνας το 1996.

Ο εν λόγω λογαριασμός δεν ερευνήθηκε περαιτέρω, γιατί αν συνδέεται με παράνομη πράξη αυτή έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 15ετίας.

Κατά τον μάρτυρα, περίπου 35 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα είναι συνολικά «ύποπτα», ως παράνομες αμοιβές για τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα.

Τα επίμαχα χρήματα φέρονται να κατέληξαν σε λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα, προφυλακισμένου εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, με βάση τα όσα περιέγραψε στην κατάθεσή του ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ. Βλάχος είπε ότι αυτοβούλως πήγαν στο εισαγγελικό γραφείο οι κατηγορούμενοι Αντωνιάδης και Μελάς και κατέθεσαν ότι είναι εκπρόσωποι της ΜΟΡΕΛΙΑ και ότι δέχθηκαν χρήματα από την εταιρία του Μιχάλη Ματαντού, ΜΙΕ, που είχε την αντιπροσωπεία της FEROSTAAL στην Ελλάδα.

Oι δύο, όπως είπε ο μάρτυρας, δέχθηκαν ότι έδωσαν μετρητά 1 εκατ. δολάρια στον κ. Ζήγρα και 1,455 εκατ. φράγκα, ενώ τα υπόλοιπα εμβάστηκαν καθ' υπόδειξη του κ. Ζήγρα σε λογαριασμό του κ. Τάλλα, με πληρεξούσια την κ. Στρόφεγκεν, αδελφή της πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Από το εδώλιο απουσιάζουν σήμερα τόσο ο πρώην υπουργός, που αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για τη μη κλήτευση του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998- 1999, όσο και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, που απουσιάζει για λόγους υγείας.

Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα, ένατη ημέρα της δίκης, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης και επέτρεψε την εξέταση του μάρτυρα. Η απόρριψη του αιτήματος και μια φράση του προέδρου προκάλεσε την έκρηξη της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου.

Πρόεδρος: Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, πρέπει να εξεταστεί ο μάρτυρας και να διαφωτιστεί το δικαστήριο και να αποδειχτεί η υπόθεση.

Παγορόπουλος (συνήγορος Άκη Τσοχατζόπουλου): Να γραφτεί στα πρακτικά. Δημιουργούνται υπόνοιες για την υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου. Δεν μπορεί να λέτε πως με κάθε τρόπο πρέπει να αποδειχτεί η υπόθεση. Αν δε γίνεται, να μην αποδειχτεί.

Πρόεδρος: Δεν είπα τέτοια πράγματα. Τι θέλετε να κάνω, να διώξω τον μάρτυρα;

Παγορόπουλος: Υπάρχει μια βαριά σκιά στην υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου.

Η διαδικασία διακόπηκε για αύριο, οπότε θα συνεχιστεί με την κατάθεση του ίδιου μάρτυρα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Τσοχατζόπουλου: Στα 21 εκατ. ευρώ οι μίζες για τους TOR M1 που πήγαν στις off shore του Ακη"

Συμφώνησαν να μην φορολογηθούν τα αγροτεμάχια των αγροτών

- Από τη συμφωνία αυτή προκύπτει ένα κενό στα έσοδα της τάξεως των 150-200 εκατ. ευρώ
- Μία πρόταση είναι να φορολογηθούν τα αυθαίρετα που μέχρι τώρα δεν είχαν δηλωθεί
- Στο τραπέζι είναι να μην υπάρχει αφορολόγητο και να φορολούνται τα ακίνητα από το πρώτο ευρώ
- Την τρόικα την ενδιαφέρει το 2014 να εισπράξει το κράτος 3,1 δισ. ευρώ από τα ακίνητα

Την επόμενη Τρίτη σε νέα συνάντηση της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα οριστικοποιηθούν οι κατευθύνσεις για το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τα στελέχη του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κοινή συνισταμένη των προτάσεων των κομμάτων είναι η απαλλαγή από το φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους αγρότες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψη του κενού εσόδων που δημιουργείται.

Σημειώνεται ότι ο στόχος είναι από το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας να συγκεντρωθούν έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ από τα αγροτεμάχια. Αν εξαιρεθούν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις προκύπτει ένα κενό εσόδων ύψους 150-200 εκατ. ευρώ τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν από άλλες πηγές.

Το βασικό σενάριο θέλει 12 ευρώ ανά στρέμμα κατά μέσο όρο με το ύψος του φόρου να διαφοροποιείται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε αγροτεμαχίου. Τα χαρακτηριστικά που θα λαμβάνονται υπόψη θα είναι το εάν η γη είναι καλλιεργήσιμη ή όψι, εάν είναι αρδεύσιμη ή μη, εάν είναι κοντά ή όχι στη θάλασσα, αλλά και εάν είναι πεδινή, ημιορεινή ή ορεινή. Παράλληλα θα λαμβάνεται υπόψη και το είδος της καλλιέργειας, εάν δηλαδή είναι ετήσια ή πολυετής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών έως τη Δευτέρα θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των κομμάτων την πρότασή του με τα εναλλακτικά σενάρια όπως και τα στοιχεία για όλες τις εκτάσεις που κατέχονται από μη αγρότες.

Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να εξετασθεί η δυνατότητα εξεύρεσης εσόδων από τα αυθαίρετα που δεν έχουν δηλωθεί ποτέ και οι ιδιοκτήτες τους έως τώρα δεν έχουν επιβαρυνθεί φορολογικά.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφώνησαν να μην φορολογηθούν τα αγροτεμάχια των αγροτών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news