facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ:Δωρεάν φάρμακα, χωρίς συμμετοχή, σε 50.000 ανθρώπους

Δωρεάν φάρμακα, χωρίς συμμετοχή, σε 50.000 ανθρώπους
Ανάσα για 50.000 ανθρώπους που δεν μπορούν να καταβάλλουν την συμμετοχή τους αποτελεί το μέτρο της παροχής φαρμάκων που μελετά το υπουργείο Υγείας, μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, μετά την άρνηση των φαρμακοποιών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.


Η αρχική πρόταση του υπουργείου Υγείας προέβλεπε τα εξής:
  • Ο σχεδιασμός αφορά αυστηρά 50.000 ανθρώπους, δηλαδή κατά μέσο όρο 5 ανθρώπους ανά φαρμακείο, ασφαλισμένους (όχι ανασφάλιστους). Οι ΑΜΚΑ των ανθρώπων αυτών θα δοθούν στον ΠΦΣ, ώστε να ελέγχεται το ενδεχόμενο 'σιωπηρής' αύξησης του αριθμού αυτού.
  • Οι άνθρωποι αυτοί θα είναι μηδενικού εισοδήματος και χωρίς περιουσιακή κατάσταση (καταστηματάρχης που έκλεισε το κατάστημα του και παραμένει άνεργος χωρίς άλλο εισόδημα).
  • Το πρόγραμμα υλοποιείται για έξι μήνες και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.
  • Οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποδεχόμενοι να μην εισπράττουν το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου.
  • Προτάθηκε ανάλογη ρύθμιση από την ΗΔΙΚΑ, ώστε όταν πληκτρολογείται ένας εκ των 50.000 αυτών ΑΜΚΑ να εμφανίζεται μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου και ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλλει στο φαρμακείο την χονδρική τιμή του φαρμάκου (τιμή αγοράς).
  • Η συμμετοχή κάθε φαρμακοποιού στο πρόγραμμα θα ήταν εθελοντική και δεν θα εκδιδόταν εκ μέρους του υπουργείου Υγείας καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου που να υποχρεώνει τους φαρμακοποιούς.
  • Δεν θα υπήρχε φορολογική επίπτωση για τους συμμετέχοντες φαρμακοποιούς.
Αρνητικοί οι φαρμακοποιοί
Η απάντηση των φαρμακοποιών ήταν αρνητική, φοβούμενοι μήπως αργότερα διαπιστωθεί η ανάγκη αύξησης του αριθμού των 50.000 ΑΜΚΑ.
Μετά από την άρνηση του κλάδου να συμμετέχει στο πρόγραμμα όπως αυτό παρουσιάσθηκε, το Υπουργείο αποφάσισε να παρέχει τα φάρμακα σ΄ αυτούς τους ίδιους 50.000 ασφαλισμένους, μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.
Για την υλοποίηση δε του σχεδιασμού αυτού ετοιμάζει ήδη τρία τέτοια σημεία διάθεσης στην Αττική.
Προχώρησε μάλιστα σε συζητήσεις με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, από τους οποίους απέσπασε κατά τα λεγόμενα του κ. Σαλμά διαβεβαιώσεις για παροχή εκπτώσεων προς διευκόλυνση υλοποίησης του προγράμματος.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ:Δωρεάν φάρμακα, χωρίς συμμετοχή, σε 50.000 ανθρώπους "

Μάχη εργολάβων για τα 2 δισ. των απορριμμάτων

Στην τελική φάση μπαίνουν τις επόμενες έξι εβδομάδες τέσσερις από τους διαγωνισμούς διαχείρισης απορριμμάτων μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) καθώς οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Εκτός από τον διαγωνισμό για τη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου, όπου οι πέντε υποψήφιοι θα υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στις 11 Ιουλίου, στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμούν πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα υποβληθούν προσφορές και για τα μικρότερα έργα σε Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και Σέρρες.

Οι εργολάβοι φαίνεται πως δίνουν σκληρή μάχη για να βάλουν πόδι στην αγορά διαχείρισης απορριμμάτων, όπως προκύπτει και από τις δικαστικές εμπλοκές στο πρώτο από τα έργα ΣΔΙΤ, που αφορά την Κεντρική Μακεδονία.

Πρόκειται για μια τεράστια αγορά, που μπορεί να αναπληρώσει τη βουτιά των δημόσιων έργων, αφού η συνολική αξία των συμβάσεων διαχείρισης απορριμμάτων προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, με το κόστος κατασκευής στα 750 εκατ. ευρώ (το 50% χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους και πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων).

Στο υπουργείο ελπίζουν πως σύντομα θα τελειώσει το σίριαλ με τις προσφυγές (χθες εκδικάστηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας) ώστε να ανατεθεί και το πρώτο έργο. Βασικό κριτήριο για την επιλογή των αναδόχων είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων που θέτουν η εθνική και η κοινοτική νομοθεσία.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση περίπου 200.000 τόνων ετησίως για διάστημα 28 ετών και στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού είχαν περάσει πέντε εταιρείες ή κοινοπραξίες που θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στις 11 Ιουλίου.

Πρόκειται για την κοινοπραξία Archirodon Group - Intrakat - Envitec, την κοινοπραξία Μεσόγειος - J&P ΑΒΑΞ, την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τη Novaera Hellas του ομίλου Κοπελούζου και την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ.

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση περίπου 110.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως για 27 χρόνια. Στην τελική φάση είχαν περάσει η κοινοπραξία Archirodon Group - Intrakat - Envitec, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ.

Οι τρεις προαναφερθέντες όμιλοι καθώς και η Novaera Hellas είχαν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού για τη διαχείριση απορριμμάτων στις Σέρρες. Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, η χρηματοδότηση, η κατασκευή, η συντήρηση και η λειτουργία υποδομών της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Νομού Σερρών. Η συνολική ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση απορριμμάτων εκτιμάται σε 90.000 τόνους, με ΣΔΙΤ διάρκειας 27 ετών.

Στην Ηλεία είχαν επίσης περάσει στην τελική φάση τέσσερις κοινοπραξίες - εταιρείες, και συγκεκριμένα η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η κοινοπραξία Archirodon Group - Intrakat - Envitec, η κοινοπραξία Μεσόγειος - J&P ΑΒΑΞ και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ. Η συνολική ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση απορριμμάτων εκτιμάται σε 100.000 τόνους, ενώ ο ιδιώτης θα επιλεγεί για σύμπραξη διάρκειας 27 ετών.

Η κόντρα που έχει πάρει και δικαστικές διαστάσεις για το έργο ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία γίνεται μεταξύ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και των δύο άλλων υποψηφίων που πέρασαν στο τελικό στάδιο, και συγκεκριμένα των κοινοπραξιών ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ και Μεσόγειος - J&P ΑΒΑΞ - Polyeco.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάχη εργολάβων για τα 2 δισ. των απορριμμάτων"

ΣΕΕΠΕ: Ζητά μείωση του ΦΠΑ στο ντίζελ κίνησης και θέρμανσης

Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προτείνουν η Ελλάδα να διεκδικήσει 2ετή εξαίρεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Μείωση του ΦΠΑ στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης από 23% σε 13% και διεύρυνση των κριτηρίων καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, ζητούν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών από την κυβέρνηση, ενώ προτείνουν, επίσης, η Ελλάδα να διεκδικήσει διετή εξαίρεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, κάτω από το ελάχιστο επιτρεπόμενο επίπεδο που ορίζει η κοινοτική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στο πρώτο τετράμηνο του 2013 μειώθηκε κατά 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, λόγω κυρίως της δυσκολίας πολλών καταναλωτών να καλύψουν τη δαπάνη αλλά και του περιορισμού του λαθρεμπορίου.

Ο ΣΕΕΠΕ τάσσεται υπέρ της εξίσωσης των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου, κίνησης και θέρμανσης, που εφαρμόστηκε από τον περασμένο Οκτώβριο και ήταν η βασική αιτία της μείωσης του λαθρεμπορίου. Τονίζει ωστόσο ότι η δραματική πτώση της κατανάλωσης αφενός δημιούργησε ατμοσφαιρική ρύπανση αφού οι καταναλωτές στράφηκαν σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης και αφετέρου απειλεί με λουκέτο 1000-1500 πρατήρια που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά και εταιρείες εμπορίας που «στέκονται» σήμερα με δυσκολία.

Πηγές του Συνδέσμου προβλέπουν, μάλιστα, λουκέτα και στο επίπεδο της εμπορίας το επόμενο διάστημα. Ήδη την τελευταία τριετία έχουν κλείσει δύο εταιρείες εμπορίας και πάνω από 2.500 πρατήρια, καθώς καταγράφεται πτώση στο σύνολο της αγοράς και όχι μόνο στη θέρμανση (-13% στις βενζίνες το 2012 σε σχέση με το 2011, -6% στο πετρέλαιο κίνησης, -19% στο μαζούτ).

Οι προτάσεις του ΣΕΕΠΕ προβλέπουν να δοθεί επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ανέργους, να αυξηθεί η επιδοτούμενη ποσότητα πετρελαίου, να καταργηθούν τα περιουσιακά κριτήρια που ίσχυσαν εφέτος και να διατηρηθεί μόνο το εισοδηματικό, αυξημένο κατά 50%. Δηλαδή το εισοδηματικό όριο να γίνει 37.500 ευρώ για τους άγαμους (από 25.000 ευρώ σήμερα) και 52.500 για έγγαμους συν 4.500 ευρώ για κάθε παιδί.

Ο ΣΕΕΠΕ επικεντρώνει τα αιτήματά του στην πάταξη των φαινομένων λαθρεμπορίου, παράνομης διακίνησης, νοθείας, πειρατείας και καταδολίευσης αντλιών μέσω της οποίας, όπως αναφέρει, οι καταναλωτές χρεώνονται με 3,5%- 7% μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που πράγματι παραλαμβάνουν.

Ωστόσο ο Σύνδεσμος τάσσεται κατά της εγκατάστασης συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών (που διασφαλίζουν την ποιότητα και ποσότητα καυσίμου) στα βυτιοφόρα θεωρώντας ότι αρκεί η τοποθέτηση GPS που θα πρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Ιουλίου 2013.

Ο ΣΕΕΠΕ ζητά επίσης ένταση των ελέγχων από τα ΚΕΔΑΚ και προτείνει να χρηματοδοτήσει την επέκτασή τους σε όλη τη χώρα εφόσον πιστοποιείται από ανεξάρτητο φορέα η υλοποίηση των ελέγχων στην αγορά.

Το αίτημα, τέλος, του Συνδέσμου να καταργηθεί η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά τον εκτελωνισμό των καυσίμων, λόγω έλλειψης ρευστότητας, θα συζητηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα τη Δευτέρα 3 Ιουνίου. Η συνάντηση συμφωνήθηκε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά χθες το βράδυ σε μη προγραμματισμένη συνάντηση με τα μέλη του ΣΕΕΠΕ στο Ζάππειο.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΕΕΠΕ: Ζητά μείωση του ΦΠΑ στο ντίζελ κίνησης και θέρμανσης"

Καθυστερούν οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση

Σημαντικό αριθμό αναφορών, από πολίτες που διαμαρτύρονται για τη μεγάλη καθυστέρηση στην πρωτοκόλληση και την εξέταση των αιτημάτων των συνταξιούχων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχει δεχτεί ο Συνήγορος του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, η ανεξάρτητη Αρχή σημειώνει ότι διερευνώντας τις υποθέσεις αυτές, διαπίστωσε ότι το πρόβλημα της πρωτοκόλλησης, αλλά και της εξέτασης των αιτήσεων, οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην αύξηση των εισερχόμενων συνταξιοδοτικών αιτήσεων -λόγω της μαζικής αποχώρησης υπαλλήλων από την υπηρεσία τους-στην κατάθεση πολλών ερωτήσεων των ήδη συνταξιούχων -λόγω της συνεχόμενης απρόβλεπτης μεταβολής της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας- αλλά και αιτήσεων αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, βάσει των διατάξεων του Ν. 3865/2010, καθώς και στην ταυτόχρονη αποχώρηση έμπειρου στελεχιακού δυναμικού της διεύθυνσης Συντάξεων του ΓΛΚ.

Επίσης, η καθυστέρηση αυτή επιφέρει δημοσιονομικό κόστος για το κράτος, καθώς εάν οι αιτήσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων είχαν εγκαίρως εκκαθαριστεί, τότε με την επακόλουθη πληρωμή των προαιρετικά καταβαλλόμενων αναγνωρισμένων εισφορών θα είχαν βελτιωθεί και οι ταμειακές ροές του δημοσίου ταμείου.

Η ανεξάρτητη Αρχή εξέφρασε την ανησυχία ότι η εκπρόθεσμη πρωτοκόλληση, που αλυσιδωτά οδηγεί σε περαιτέρω καθυστέρηση της ήδη καθυστερημένης εξέτασης των αιτήσεων, αφενός γεννά δικαίωμα αποζημίωσης του πολίτη κατά τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, αφετέρου ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Ο Συνήγορος επισήμανε από τον Δεκέμβριο του 2012 στην αρμόδια διεύθυνση του ΓΛΚ, ότι υφίσταται ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό, έστω και προσωρινά, του αρμόδιου τμήματος Αρχείου-Πρωτοκόλλησης και εν συνεχεία όλων των άλλων τμημάτων της διεύθυνσης Συντάξεων, ώστε να καταστεί δυνατή η συντομότερη εξέταση των αιτημάτων των συνταξιούχων.

Η ανεξάρτητη Αρχή σημείωσε ότι η ανάγκη αυτή εκπορεύεται από την υποχρέωση της ανωτέρω διεύθυνσης να πρωτοκολλεί αυθημερόν όλα τα εισερχόμενα έγγραφα και να απαντά στα αιτήματα των πολιτών σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και τις ειδικά οριζόμενες και προβλεπόμενες προθεσμίες, οι οποίες δεν τηρούνται.

Απ' την πλευρά της, η διεύθυνση Προσωπικού του ΓΛΚ γνωστοποίησε στον Συνήγορο ότι το πάγωμα των προσλήψεων έχει δημιουργήσει οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης σχεδόν στο σύνολο των υπηρεσιών του ΓΛΚ και πως θα υπάρξει τοποθέτηση ακόμη 10 υπαλλήλων.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθυστερούν οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση"

Reuters: Ανάπτυξη με... ανταλλάγματα θα προσφέρει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γυρίζει την πλάτη στη λιτότητα και δίνει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο... ευρωπαίους αξιωματούχους, όμως η «παραχώρηση» αυτή δεν έχει καθόλου αγνούς σκοπούς.

Όπως ανέφεραν οι πηγές, στην αυριανή ανακοίνωση των προτάσεών της για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, η Κομισιόν αναμένεται να αναφέρει ότι ενώ η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συνεχιστεί, ο ρυθμός μπορεί να είναι πλέον πιο αργός καθώς μέρος της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωζώνη έχει αποκατασταθεί.

Αφού οι υπερχρεωμένες κυβερνήσεις δεν μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη μέσω των δημόσιων δαπανών, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο λειτουργίας των οικονομιών τους, κάνοντας τις αγορές εργασίας πιο ευέλικτες ή ανοίγοντας τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, επισημαίνεται. «Το βασικό μήνυμα θα είναι η μετατόπιση από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματούχος. Οι προτάσεις, αφού εγκριθούν στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου, θα αποκτήσουν δεσμευτικό χαρακτήρα και αναμένεται να επηρεάσουν τους προϋπολογισμούς από το 2014.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αναφέρει ότι θα δώσει σε Γαλλία και Ισπανία δύο επιπλέον χρόνια για να μειώσουν το έλλειμμά τους κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ενώ παράταση ενός έτους αναμένεται να δοθεί και σε άλλα κράτη μέλη.

Φυσικά η παροχή αυτή δεν θα είναι χαριστική, αφού, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, Παρίσι και Μαδρίτη θα πρέπει να δεσμευτούν για ευρείες και δομικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, που θα κάνουν τις οικονομίες τους πιο ανταγωνιστικές και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Τα «πονηρά» ανταλλάγματα

«Αυτές οι συνταγές αναμένεται να συναντήσουν τις αντιδράσεις των εργατικών συνδικάτων» σύμφωνα με το πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε. και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Όλι Ρεν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «ακόμα πιο σημαντικό από τη δημοσιονομική εξυγίανση για τη Γαλλία είναι ότι θα πρέπει να δώσει νέα, δυνατή έμφαση στηνν αγορά εργασίας, το ασφαλιστικό σύστημα, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και των αγορών υπηρεσιών».

Η διαρροή αυτή κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρα φαίνεται, αφού οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας μεταφράζονται σε περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και πτώση μισθών.

Η Ε.Ε. έχει «ακούσει» πολλά για τις πολιτικές λιτότητας που αποφασίζονται στις Βρυξέλλες -υπό τις επιταγές της Γερμανίας- και μάλλον αναζητεί άλλους τρόπους, πιο «διακριτικούς» ώστε να προωθήσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Βασικός πυλώνας του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου είναι φυσικά η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Ανάπτυξη με... ανταλλάγματα θα προσφέρει η Κομισιόν"

Ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ με παρέμβαση Σαμαρά στην Πύλο

Για τη θετική απόφαση ίδρυσης παραρτήματος ΕΚΑΒ στην Πύλο ενημέρωσε ο πρόεδρός του, Δημήτρης Παπαγιαννίδης... το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Η όλη εξέλιξη οφείλεται στην προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπαγιαννίδη, ζητώντας του να επιληφθεί του θέματος. Στη συνέχεια ο Δήμος απέστειλε σχετικό έγγραφο στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο γινόταν εκτενής έκθεση των αναγκών που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Το δε Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας αξιολόγησε τα εκτεθέντα και προέβη στην προαναφερθείσα απόφαση.

Κατά τον κ. Καφαντάρη, «αυτό το βήμα είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τη μεγάλη γεωγραφική έκταση του Δήμου μας, τη χιλιομετρική απόσταση από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το δύσβατο οδικό δίκτυο, λόγοι οι οποίοι επέβαλαν την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στην έδρα του Δήμου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου, αλλά και οι προσπάθειες για επαρκή στελέχωση των κέντρων πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μια ακόμα πάγια διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής υλοποιείται, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η επιμονή και η υπομονή δικαιώνονται».

Τέλος, ο δήμαρχος επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια τον πρωθυπουργό, καθώς η παρέμβασή του υπήρξε καθοριστική.

tharrosnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ με παρέμβαση Σαμαρά στην Πύλο"

Δεν θα αφαιρούμε όργανα χωρίς συναίνεση, λέει ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

Εκφοβισμό του κοινού καταγγέλλει ο ΕΟΜ

Σε ισχύ τίθεται το ερχόμενο Σάββατο 1 Ιουνίου το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη δωρεά οργάνων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αυτό, ενεργοποιείται για πρώτη φορά η περίφημη εικαζόμενη συναίνεση του δότη αλλά και η συναίνεση των οικείων του ως προϋποθέσεις για τη διαδικασία κατ’ εφαρμογή των δύο τελευταίων σχετικών νόμων (Ν.3984/2011 και 4075/2012).

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δύο νομοθετήματα που έχουν ψηφιστεί προ πολλών μηνών ώστε να υπάρχει το περιθώριο της επικοινωνίας του νέου θεσμικού πλαισίου για τη δωρεά οργάνων, κι ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εφαρμογή τους, το τοπίο παραμένει θολό.

Είναι ενδεικτικό ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) αναγκάζεται να δίδει συνεχώς διευκρινίσεις, με τη συχνότητά τους να αυξάνεται αλλά και το περιεχόμενό τους να σκληραίνει ενόψει της εφαρμογής του νέου νόμου.

Σε σημερινή του ανακοίνωση γίνεται λόγος για «πλαίσιο «εκφοβισμού» του κοινού, μέσα στο οποίο χρησιμοποιείται και ο θεσμός της Δωρεάς Οργάνων, ένας θεσμός που έχει ως βάση και απαραίτητη προϋπόθεση την Κοινωνική Συναίνεση.

Είναι μάλιστα ιδιαίτερα δυσάρεστο, να κυκλοφορούν, αβίαστα και απερίσκεπτα, ακόμα και από επίσημους φορείς τέτοιες ανακοινώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό του κοινού από τον ανιδιοτελή σκοπό της Δωρεάς Οργάνων» επισημαίνει ο ΕΟΜ.

«Τελικοί αποδέκτες της ζημίας αυτής δεν είναι άλλοι από τους πάσχοντες ασθενείς, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους, για τη σωτηρία της ζωής τους, στην ανεύρεση ενός μοσχεύματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διευκρινίσεις (για πολλοστή φορά) από τον ΕΟΜ

Το ομιχλώδες τοπίο που επικρατεί σε ό,τι αφορά τη δωρεά οργάνων αποσαφηνίζει με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, σχετικά με την έναρξη της διάταξης του νόμου περί δωρεάς οργάνων ν.3984/2011, την 1η Ιουνίου 2013.

Σύμφωνα με αυτόν, η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του. Σημειώνεται ότι η τροποποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής εισηγήσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2011.

Σε ισχύ από 1ης Ιουνίου η «αρνητική» δήλωση

Η «αντίθεση» στην αφαίρεση οργάνων εκφράζεται με σχετική δήλωση, που αποστέλλεται, ανά πάσα στιγμή, στον ΕΟΜ και διασφαλίζει ότι:

*στην περίπτωση που πολίτης που είχε προβεί σε αρνητική δήλωση, αποβιώσει και είναι ιατρικά σε θέση να δωρίζει τα όργανά του, δεν θα πραγματοποιείται λήψη οργάνων.
*η λήψη οργάνων θα επιτρέπεται μόνο στη περίπτωση που ο πολίτης δεν είχε κάνει αρνητική δήλωση και κατόπιν της έγγραφης συναίνεσης της οικογένειάς του.
*σε περίπτωση άρνησης της οικογένειας, η δωρεά οργάνων δεν θα πραγματοποιείται, είτε ο εκλιπών είχε κάνει αρνητική δήλωση είτε όχι.

Υπογραμμίζεται επίσης από τον φορέα ότι ουδέποτε στην Ελλάδα όπως και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις, κάτω από ισχυρά νομικά πλαίσια και ανεξαρτήτως νομοθετημένου τρόπου συναίνεσης, δεν έχουν ληφθεί μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του ή ενάντια στην αρνητική του δήλωση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα αφαιρούμε όργανα χωρίς συναίνεση, λέει ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων"

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. προς γονείς και παιδιά για τους παιδόφιλους

Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.δίνει στη δημοσιότητα οδηγίες με τις οποίες μπορεί ο κάθε γονιός να προστατέψει το παιδί του, αναγνωρίζοντας έναν παιδόφιλο.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι παιδόφιλοι είναι συνήθως άντρες, «άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι
άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας».

Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου;

Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου (παιδόφιλος) με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης.

Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας».

Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Οπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο.

Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.

Οδηγίες προς τους γονείς:

1.Παρατηρήστε το άτομο που υποψιάζεστε για σεξουαλικά κακοποιητική συμπεριφορά σε παιδιά:

α) Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του:

Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά απ' ότι για τους ενήλικες;
Προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά σας για να κάνετε τις δουλειές σας ή για να βγείτε έξω;
Εργάζεται με παιδιά;
Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός με τα παιδιά;
Εμπλέκεται σε δραστηριότητες με παιδιά, όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς;
β) Παρατηρήστε τις προσωπικές του σχέσεις:
Είναι ελεύθερος, δεν ενδιαφέρεται να έχει ένα σύντροφο της ηλικίας του ή έναν οποιονδήποτε σύντροφο;
Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της συντρόφου του απ' ότι για την ίδια; (σε μονογονεϊκές οικογένειες)
Είναι παντρεμένος, αλλά πιο εκδηλωτικός με τα παιδιά του απ' ότι με τη σύζυγό του;
γ) Παρατηρήστε τις κοινωνικές του σχέσεις:

Ταυτίζεται περισσότερο με τα παιδιά απ' ότι με άτομα της ηλικίας του; Εχει περισσότερες φιλικές σχέσεις με παιδιά απ' ότι με ενήλικες;
Οι φίλοι του (που είναι παιδιά) είναι συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας ή/και φύλου;

2. Προσέξτε τα παιδιά σας:

Παρατηρείτε κάποια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας; Μήπως εμφανίζει ξαφνικά προβλήματα στον ύπνο ή βλέπει πιο συχνά εφιάλτες; Ζωγραφίζει θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο;

Εχει σεξουαλική συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με την ηλικία του ή επιδεικνύει σεξουαλική συμπεριφορά προς άλλα παιδιά;

Εχει παλινδρομήσει σε προηγούμενες συμπεριφορές, όπως ενούρηση και εγκόπρηση, ενώ είχε μάθει να ελέγχει τις συμπεριφορές αυτές;
Φοβάται πρόσωπα ή μέρη που δεν φοβόταν παλιότερα;

Μιλάει τον τελευταίο καιρό συνέχεια για κάποιον ενήλικο για τον οποίο δε μιλούσε στο παρελθόν; Προσπαθεί να σας πει κάτι, αλλά σταματά όταν εμφανίζεται κάποιος άλλος ενήλικος; Ερχεται σπίτι με σκισμένα ρούχα ή λερωμένα εσώρουχα; Εμφανίζει δυσκολία να περπατήσει ή να καθίσει;
Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια που θα πρέπει να υποψιάσουν τους γονείς, προκειμένου να δώσουν περισσότερη προσοχή στο παιδί τους και να δουν τι συμβαίνει. Μην πανικοβάλλεστε, αλλά έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.

3. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο:

Συζητείστε με το παιδί σας για τους κινδύνους του Διαδικτύου, χωρίς βέβαια να απαγορεύσετε τη χρήση του. Εξηγείστε του ότι δεν πρέπει να δίνει προσωπικές πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κ.λπ.) ή να στέλνει φωτογραφίες σε αγνώστους μέσω Διαδικτύου.

Σκόπιμο είναι να φροντίσετε ώστε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες του παιδιού σας και να μη χρειάζεται να πηγαίνει σε Ίντερνετ καφέ.

Βάλτε τον υπολογιστή σε έναν κοινό χώρο του σπιτιού και όχι στο παιδικό δωμάτιο, για να αποφύγετε την πιθανότητα να το «βρει» ο παιδόφιλος μόνο του. Ρωτήστε το παιδί σας ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ή/και ελέγξτε το μόνοι σας μέσω των «αγαπημένων» και του «ιστορικού περιήγησης» του προγράμματος φυλλομετρητή (browser) και κάντε του προτάσεις για ηλεκτρονικές διευθύνσεις κατάλληλες για την ηλικία του.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα παιδιά στην εφηβεία μπορεί να είναι αντιδραστικά και να αναζητούν την ιδιωτικότητα, ενώ πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά τους μπορεί να οφείλονται στο σεξουαλικό ξύπνημα της εφηβικής ηλικίας. Σταθείτε δίπλα τους με τρόπο διακριτικό και όχι παρεμβατικό.

Μιλήστε στα παιδιά σας, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους. Πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να σας πουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται. Μιλήστε τους για το σώμα τους. Πείτε τους τι να προσέχουν. Διδάξτε τους τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές απέναντι στους άλλους ενήλικες, αλλά και απέναντι στα παιδιά της ηλικίας τους.

Οδηγίες προς τα παιδιά

Ο παρακάτω ενδεικτικός οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, είτε διαβάζοντάς τον απευθείας, είτε μπορεί να διαβαστεί από τους γονείς, προκειμένου να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να μιλήσουν με απλό τρόπο στα παιδιά τους για το τι να αποφεύγουν. Ενας ενήλικος δεν πρέπει ποτέ να ζητάει από ένα παιδί να αγγίξει το ίδιο τα γεννητικά του όργανα.

Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να αγγίζει τα γεννητικά όργανα των παιδιών, εκτός αν είναι γιατρός στο ιατρείο του. Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κάνει οτιδήποτε μαζί του, ενώ είναι είτε εκείνος είτε το παιδί χωρίς ρούχα. Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κρατήσει κάτι κρυφό ή μυστικό από τους γονείς του, κυρίως κάτι που αφορά το ίδιο.

Πες «όχι» όταν:

Ενας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι είναι λάθος.
Ενας ενήλικος θέλει να σε αγγίξει κάπου που δεν θέλεις εσύ.
Ενας ενήλικος κάνει κάτι στο σώμα σου, που σε κάνει να νιώθεις περίεργα ή και να πονάς.
Ενας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι και να μην το πεις στους γονείς σου.
Ξεχώρισε το «δώρο» από τη «δωροδοκία»:
Δώρο έιναι κάτι που σου δίνει κάποιος γιατί σε αγαπάει. Δωροδοκία είναι όταν κάποιος σου δίνει κάτι ή σε αφήνει να κάνεις κάτι και ζητάει αντάλλαγμα για αυτό. Για παράδειγμα: «Θα σου δώσω ένα γλυκό, αν βγάλεις τα ρούχα σου και ξαπλώσεις δίπλα μου».

Προστασία στο δρόμο:

Φρόντισε να είσαι έξω με παρέες και απόφυγε να τριγυρνάς μόνος σου.
Μη μιλάς σε αγνώστους ή άτομα που δεν γνωρίζεις καλά.
Βάλε τις φωνές και τρέξε γρήγορα, αν κάποιος προσπαθήσει να σε παρασύρει κάπου απόμερα ή να σε βάλει σε ένα αυτοκίνητο.
Εχε το νου σου να αρνηθείς, αν είσαι έξω και κάποιος σου προσφέρει χρήματα για να του κάνεις μια χάρη.
Πρόσεχε στις δημόσιες τουαλέτες και πήγαινε με έναν φίλο, αν αυτό είναι δυνατό. Βγες γρήγορα έξω αν σε πλησιάσει κάποιος.
Εχε πάντα χρήματα μαζί σου για να γυρίσεις στο σπίτι και μην ξοδεύεις ποτέ αυτά τα χρήματα.
Προστασία στο Διαδίκτυο:
Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.
Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.
Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.
Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.
Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.
Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.
Εχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.
Τι να κάνω σε περίπτωση που υποψιάζομαι ή έχω ενδείξεις ότι κάποιος ενήλικος ασελγεί σε βάρος ανηλίκων;

Μπορείτε να απευθυνθείτε

Στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής – Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ): Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, 3ος όροφος, τηλ. 210 6476370.

Στο Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης: Μοναστηρίου 326, τηλ. 2310 388456, 2310 388457, 2310 388458.
Στις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφαλείας των Νομών των υπόλοιπων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης – παιδοφιλίας ή παιδικής πορνογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 (λειτουργεί όλο το 24ωρο) ή και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr

Οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία ελέγχεται από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. προς γονείς και παιδιά για τους παιδόφιλους"

Θεσσαλονίκη: Θα καθυστερήσει φέτος η έναρξη των ψεκασμών για τα κουνούπια

Στις 25 Ιουνίου περίπου αναμένεται η τελική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έναρξη των ψεκασμών για τα κουνούπια, καθώς τα αποτελέσματα των διαγωνισμών που διενήργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών... από αέρος και εδάφους έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 24 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια των σκευασμάτων, ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε για τις 26 Ιουνίου.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε στο δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο εκπρόσωπός της στο συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Παρασκευαΐδης, ο οποίος σχολίασε ότι δεν αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα οι ψεκασμοί. «Τα ψέματα τελείωσαν. Μπήκαμε στη θερινή περίοδο. Τα κουνούπια προκαλούν οχλήσεις και οι δήμαρχοι θα είναι οι κύριοι αποδέκτες των παραπόνων των πολιτών», σημείωσε.

Ωστόσο ο διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, Γιώργος Γιουφτσίδης, δηλώνει ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτει, έχει δοθεί προτεραιότητα για το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι ζήτημα ημερών να δοθεί το «πράσινο φως».

«Περιμένουμε να αρχίσουν οι ψεκασμοί μέχρι τις αρχές Ιουνίου και σίγουρα πριν από τις 10 Ιουνίου, οπότε περιμένουμε το μεγάλο κύμα των κουνουπιών. Ως τότε πιστεύουμε ότι θα είμαστε στο πεδίο όπου αυτήν τη στιγμή βρίσκονται συνεργεία και καταγράφουν τις σημαντικότερες εστίες. Με βάση τις μελέτες, από τις 10 Ιουνίου και μετά εκδηλώνεται το μεγάλο κύμα των προνυμφών λόγω καιρικών συνθηκών και παρουσίας υδάτων στους ορυζώνες. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το προλάβουμε», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για την προμήθεια των σκευασμάτων, ο κ. Γιουφτσίδης εκτιμά πως δεν αναμένονται προβλήματα, καθώς υπάρχει απόθεμα προνυμφοκτόνων από προηγούμενα χρόνια ικανό για να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί. «Εξάλλου, οι πόροι για τα σκευάσματα είναι εξασφαλισμένοι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, συνεπώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα», προσθέτει.

agelioforos
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Θα καθυστερήσει φέτος η έναρξη των ψεκασμών για τα κουνούπια"

Επιτάχυνση των μεγάλων οδικών έργων στην Ελλάδα, βλέπει ο Ράιχενμπαχ

Την εκτίμηση ότι πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή θα μπορούσε τάχιστα να οδηγήσει στην επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα (Task Force) Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε δημόσια ακρόαση, με θέμα την εφαρμογή της χρηματοδοτικής βοήθειας από τον προϋπολογισμό της ΕΕ στην Ελλάδα, ο κ. Ράιχενμπαχ προέβη σε απολογισμό των ενεργειών της Task Force στην Ελλάδα, επισημαίνοντας την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεών της, όπως η εξωδικαστική διευθέτηση των διαφορών, αλλά και η σύσταση γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Ομάδα Δράσης αναμένεται να παραμείνει δύο ακόμη χρόνια στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η επιτυχία της αποστολής της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση της ελληνικής πλευράς να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία.

Ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει επιτελέσει σημαντικό έργο, το οποίο πρέπει να συνεχισθεί.

Προέβλεψε, ωστόσο, ότι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας θα αντιμετωπίζει προβλήματα για πολύ καιρό ακόμη και σημείωσε ότι οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην υπέρβαση του προβλήματος ρευστότητας που ταλανίζει την ελληνική οικονομία.

Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, στη διάρκεια της παρέμβασής του, υπογράμμισε ότι το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για δραστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα προς την κατεύθυνση της συρρίκνωσής του, όπως άλλωστε και στον τομέα της φοροδιαφυγής.

Κάλεσε δε τον κ. Ράιχεμπαχ να επικεντρώσει την προσοχή του στην προώθηση όχι μόνο των μεγάλων αλλά και των μικρών έργων.

Τέλος, εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι ως σήμερα η Ελλάδα έχει απορροφήσει το 56% των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, δηλαδή πάνω από το μέσο κοινοτικό όρο, ενώ εκπρόσωπος του οικονομικού ινστιτούτου Bruegel επέκρινε την Κομισιόν για τις «αστοχίες» της σε σχέση με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτάχυνση των μεγάλων οδικών έργων στην Ελλάδα, βλέπει ο Ράιχενμπαχ"

Με τη σύνταξη Ιουνίου το ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους του ΙΚΑ

Mε την πληρωμή της σύνταξης μηνός Ιουνίου (στις 30 Ιουνίου του 2013) θα καταβληθεί στους δικαιούχους, το ΕΚΑΣ του 2013, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ. Επίσης, με την ίδια πληρωμή θα χορηγηθούν και τα αναδρομικά ποσά ή οι διαφορές ΕΚΑΣ 2013 που αφορούν το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2013 έως 31 Μαΐου του 2013, ενώ παράλληλα θα παρακρατηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ΕΚΑΣ μηνός Μαΐου 2013 που είχαν χορηγηθεί με την πληρωμή του μήνα αυτού στις 29 Απριλίου, τόσο στις περιπτώσεις των συνταξιούχων που δεν δικαιούνται πλέον το ΕΚΑΣ για το τρέχον έτος, όσο και στις περιπτώσεις εκείνων που δικαιούνται μικρότερο ποσό.

Για το έτος 2013, τα ποσά του ΕΚΑΣ δεν αναπροσαρμόζονται και παραμένουν όπως ίσχυαν για το έτος 2012, σε κάθε κλίμακα, ανάλογα με το ύψος του συνολικού καθαρού ποσού εισοδήματος από συντάξεις, μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, τα ποσά και οι δικαιούχοι για το ΕΚΑΣ 2013 διαμορφώνονται ανάλογα με τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2012 και, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, έχουν ως εξής:
α) Για συνολικό ποσό εισοδήματος μέχρι 7.715,65 ευρώ, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα 230,00 ευρώ.

β) Για συνολικό ποσό εισοδήματος από 7.715,66 ευρώ μέχρι 8.472,09 ευρώ, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ως εξής:
- Από 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ, χορηγείται ΕΚΑΣ 172,50 ευρώ.
- Από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ, χορηγείται ΕΚΑΣ 115,00 ευρώ.
- Από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ, χορηγείται ΕΚΑΣ 57,50 ευρώ.
Στις περιπτώσεις που καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη λόγω γήρατος μόνο λόγω ορίου ηλικίας ή μειωμένη σύνταξη λόγω αναπηρίας, το ΕΚΑΣ καταβάλλεται μειωμένο κατά το 1/3 του πλήρους ποσού που χορηγείται σε κάθε κλίμακα.

Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε μεταβολή (αυξητική ή μειωτική) του ποσοστού αναπηρίας εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους στο οποίο καταβάλλεται το ΕΚΑΣ δεν μεταβάλλει το ποσό του επιδόματος.
Στους συνδικαιούχους σύνταξης λόγω θανάτου που δικαιούνται το ΕΚΑΣ, επιμερίζεται το ποσό του επιδόματος σύμφωνα με τα ποσοστά των δικαιοδόχων μελών της σύνταξης.

Α. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα και μέχρι 7.715,65 ευρώ, καταβάλλεται ΕΚΑΣ 230 ευρώ τον μήνα.

Β. Για συνολικά ποσά εισοδήματος από 7.715,66 ευρώ μέχρι 8.472,09 ευρώ, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ως εξής:
- Από 7.715,66 ευρώ μέχρι 8.018,26 ευρώ καταβάλλεται ΕΚΑΣ 172,50 ευρώ.
- Από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ, καταβάλλεται ΕΚΑΣ 115,00 ευρώ.
- Από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ, καταβάλλεται ΕΚΑΣ 57,50 ευρώ.

Επίσης, χορηγείται ποσό ΕΚΑΣ 30 ευρώ μηνιαίως, με ειδικά εισοδηματικά κριτήρια.
Το 2013 είναι και η τελευταία χρονιά που θα πάρουν το ΕΚΑΣ όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Με τη σύνταξη Ιουνίου το ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους του ΙΚΑ"

Τέλος οι πορείς με λιγότερους από 200 διαδηλωτές

Σε νομοθετική ρύθμιση που θα στοχεύει στην επιβολή περιορισμών σε πορείες κάτω των 200 διαδηλωτών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με... όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, θα ισχύει όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική περίοδο. Πρόσθεσε, μάλιστα, «ότι αυτό είναι και προς το συμφέρον όσων διαμαρτύρονται», αφού είναι φυσικό, όπως είπε, προκλητικά μικρές διαδηλώσεις, που αποκλείουν μία πόλη 5 εκατομμυρίων, να προκαλούν την αντίθεση της πλειονότητας των πολιτών.

«Αποδεχόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να κινούνται και να έχουν στοιχειώδη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο διάλογος θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξει λογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Αναφερόμενος στην συγκρότηση Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα από πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να δώσει το «παρών» και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, συμμετέχοντας στο «κυνήγι» της αδήλωτης εργασίας.

Κατά τη συνάντηση, η ΓΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή της σε νομοθετική ρύθμιση «που θα περιορίζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα», όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αναλαμβάνουν την ευθύνη μόνο για τις μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις και απέδωσε το πλήθος των διαμαρτυριών στις πολιτικές που ασκούνται.

Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι η ΓΣΕΕ, με τους άλλους φορείς της Αθήνας και την κοινωνία των πολιτών, θα επιδιώξει συνεννόηση στο θέμα αυτό, «αλλά δεν θα δεχθεί την ποδηγέτηση της εκτελεστικής εξουσίας».

defncenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος οι πορείς με λιγότερους από 200 διαδηλωτές"

Διχάζει η απόφαση για τα δρομολόγια του πλοίου Νήσος Μύκονος στη Σάμο

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, πλειοψήφησε με 13 ψήφους η πρόταση του δημάρχου Στέλιου Θάνου, για προσέγγιση του πλοίου Νήσος Μύκονος και στα δύο λιμάνια του νησιού και εφόσον αυτό δεν γίνει δεκτό τότε πρότεινε την εκ περιτροπής προσέγγιση στα λιμάνια του νησιού.

Εξάλλου ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της Hellenic Seαways.Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων ζήτησαν σε συναντήσεις που αφορούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες να συμμετέχουν και αυτοί.

Νωρίτερα στην πλατεία Πυθαγόρα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην συνέχεια προτρέποντας και άλλους ανέβηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων απαιτώντας σε κλίμα μεγάλης έντασης να συζητηθεί ως μοναδικό θέμα αυτό του αποκλεισμού του λιμένα Βαθέος από το πλοίο Νήσος Μύκονος.


Στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Σάμου παίρνοντας πρώτος τον λόγο τόνισε ότι εναρμονίζεται με τις προτάσεις των φορέων που κάνουν λόγο για εκ περιτροπής δρομολόγια , δύο (2) στο Βαθύ και δύο (2) στο Καρλόβασι. Ζήτησε το συγκεκριμένο πλοίο να μην κάνει δρομολόγια μόνο τους μήνες μεγάλης επιβατικής κίνησης αλλά καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δέσποινα Καΐλα η οποία είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αλλά μόνο μια . «Το πλοίο να προσεγγίζει μόνο το λιμάνι Βαθέος».

Τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας υποστήριξε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Βαγγέλης Σκάρος, λέγοντας ότι το πλοίο πρέπει να προσεγγίζει το λιμάνι της πρωτεύουσας.

Παρέμβαση έκανε και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σάμου Γιώργος Κολάρας ο οποίος είπε ότι «πρέπει να είμαστε ενωμένοι για το καλό του τόπου». Ωστόσο τον τερματικό λιμένα ενός νησιού δεν τον καθορίζουν οι πλοιοκτήτριες εταιρίες αλλά το υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα εδώ και χρόνια από τότε που η Σάμος συνδέθηκε ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά τερματικό λιμάνι έχει οριστεί αυτό του Βαθέος .

kerdos
Διαβάστε Περισσότερα » "Διχάζει η απόφαση για τα δρομολόγια του πλοίου Νήσος Μύκονος στη Σάμο"

Τι ζήτησε από τον Σαμαρά ο Κώστας Μπακογιάννης

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης έγινε δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καρπενησίου αλλά και η Ευρυτανία στο σύνολό της, εστιάζοντας στο ορεινό ανάγλυφο και την απομόνωση που χαρακτηρίζει την περιοχή καθώς επίσης και τους υψηλούς δείκτες ανεργίας.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο έργο που συντελείται στον τόπο μας, με στόχο την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Καρπενησίου, επισημαίνοντας την υψηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, τα μεγάλα έργα υποδομής, την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήτρων για τους νέους αλλά και το ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του. Ο Δήμαρχος, ανέφερε στον Πρωθυπουργό τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να παραχωρηθεί στο Δήμο πέρα από τη διαχείριση και η κυριότητά του Κέντρου, τονίζοντας ότι μοναδική λύση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της ορθής λειτουργίας του, είναι η εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι της ελληνικής γραφειοκρατίας και μαζί Δήμος και κεντρικό κράτος να δώσουν οριστικό τέλος στη διαιώνιση αυτής της υπόθεσης.

Αποτέλεσμα της επίλυσης του εν λόγω ζητήματος, θα είναι η δημοπράτηση του Αθλητικού Κέντρου, το οποίο θα αξιοποιηθεί στο έπακρο, θα διασώσει όλες τις υποδομές του που αυτή τη στιγμή παρακμάζουν και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, ο Δήμος θα αποδεσμευτεί από το μεγάλο κόστος συντήρησής του.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του έδειξε μεγάλη ευαισθησία και έδωσε προφορικές εντολές στα εμπλεκόμενα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να εκδώσουν άμεσα τις απαραίτητες ΚΥΑ που θα οδηγήσουν στην παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου στο Δήμο Καρπενησίου.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια που καταβάλουμε προκειμένου να επιστρέψουμε το Αθλητικό Κέντρο στους δημότες μας. Οι Καρπενησιώτες είναι αυτοί που έχουν τα περισσότερα να κερδίσουν και τα περισσότερα να χάσουν από την αξιοποίηση ή μη του Αθλητικού Κέντρου και των σημαντικών αθλητικών εγκαταστάσεων του. Γι' αυτό κι εμείς επιμένουμε και διεκδικούμε το αυτονόητο: το Αθλητικό Κέντρο να ανήκει στους κατοίκους αυτού του τόπου.

Άλλωστε, αποτελεί ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο και με την ορθή αξιοποίηση του θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Μετά και από την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δοθεί επιτέλους η πολυπόθητη λύση».

lamiastar
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι ζήτησε από τον Σαμαρά ο Κώστας Μπακογιάννης"

Χουντής σε Μπαρνιέ για "κόκκινα" δάνεια και κούρεμα καταθέσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν ξέρω τι να σας απαντήσω». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γάλλος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ, όταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, τον ρώτησε αν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί η Οδηγία για το κούρεμα των καταθέσεων, αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών.

Όπως είπε ο κ. Μπαρνιέ, μιλώντας, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν έχει κάποια απάντηση να δώσει καθώς τα κείμενα που ετοιμάζουν «απαιτούν το καθένα πολύ καιρό, πάνω από χρόνο για να εγκριθούν και να εφαρμοστούν».

Έτσι, όπως είπε, δεν πρόκειται να διορθώσουν «τα κακώς κείμενα του παρελθόντος ή τις ζημίες του παρελθόντος».

«Δεν μπορούμε να αναστρέψουμε το χρόνο και να λύσουμε προβλήματα δημοσίου ελλείμματος του παρελθόντος ή την τοξική σύνθεση μεταξύ κρατικού χρέους και τραπεζικής κρίσης ή την έλλειψη εποπτείας» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ωστόσο, όπως είπε, κατανοεί τις ανησυχίες των Ελλήνων επιχειρηματιών και των Ελλήνων πολιτών «από τους οποίους ζητάνε όλο και περισσότερες προσπάθειες».

Όπως είπε ο κ. Μπαρνιέ, τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ελλάδα, «τα εξετάζουμε ένα ένα είτε πρόκειται για την επιτήρηση και εποπτεία, είτε πρόκειται για τη Διακυβέρνηση, είτε πρόκειται για την ανακεφαλαιοποίηση» και τόνισε πως θα αναφέρει στο μου Όλι Ρέν τις ανησυχίες του κ. Χουντή.


Διαβάστε Περισσότερα » "Χουντής σε Μπαρνιέ για "κόκκινα" δάνεια και κούρεμα καταθέσεων (ΒΙΝΤΕΟ)"

Συναγερμός για τον μεταλλαγμένο ιό της γρίπης των πτηνών

Είναι ανθεκτικός στα γνωστά φάρμακα

Επιστήμονες επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά σε κλινικές μελέτες την ύπαρξη κρουσμάτων του ιού της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 που ήταν ανθεκτικά στα αντιιικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για αυτές τις περιπτώσεις, όπως το Tamiflu.

Στη μελέτη τους που δημοσιεύεται σήμερα στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet ο ιολόγος Δρ. Ζενγκόνγκ Γιουάνγκ του Ιατρικού Κολεγίου της Σαγκάης που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Φουντάν στην Κίνα και οι συνάδελφοί του περιγράφουν τρεις περιπτώσεις ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον ιό Η7Ν9.

Η ομάδα των επιστημόνων εξέτασε συνολικά 14 ασθενείς που νοσηλεύονταν στη Σαγκάη και επιβεβαιωμένα έπασχαν από τη γρίπη των πτηνών.

Στους τρεις ασθενείς η θεραπεία με αντιιικά φάρμακα δεν μείωσε το ιικό φορτίο και για το λόγο αυτό οι ιολόγοι υποψιάστηκαν ότι είχαν να κάνουν με κρούσματα ανθεκτικά στα φάρμακα. Η υποψία αυτή επιβεβαιώθηκε από τη γενετική ανάλυση του ιού, καθώς βρέθηκε μια μετάλλαξη που είναι χαρακτηριστική της ανθεκτικότητας στα αντιιικά (την οσελταμιβίρη ή Tamiflu και την περαμιβίρη).

Οι δύο από τους ασθενείς αυτούς πέθαναν.

"Η φαινομενική ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε η αντίσταση στα αντιιικά είναι ανησυχητική", σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Από τον ιό Η7Ν9 έχουν μολυνθεί 130 άνθρωποι και από αυτούς υπέκυψαν οι 37. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες πάντως δεν έχει καταγραφεί κανένα καινούριο κρούσμα στην Κίνα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για τον μεταλλαγμένο ιό της γρίπης των πτηνών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news