facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Δόσεις από 15 ευρώ μόνο για όσους ζουν με… 300 ευρώ το μήνα!

Με βάση το ετήσιο εισόδημα θα υπολογίζεται η ελάχιστη δόση που θα πληρώνουν όσοι χρωστούν στην εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκύκλιος που θα σταλεί στις εφορίες σήμερα ή αύριο το αργότερο προβλέπει ότι οι οφειλέτες που δηλώνουν οικονομική αδυναμία θα μπορούν να ζητήσουν ρύθμιση πάνω και από 48 δόσεις, με τις εξής προϋποθέσεις:

- να έχουν απλήρωτα μόνο χρέη πριν το 2013,

- να έχουν υποβάλει όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ την τελευταία πενταετία,

-να μην έχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Θα μπορούν να ζητήσουν έως 100 έντοκες μηνιαίες δόσεις, αλλά αυτές θα υπολογίζονται αυτομάτως από το ετήσιο καθαρό εισόδημα που θα δηλώσουν πως είχαν το 2012, μόλις ανοίξει το σύστημα υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων Ε1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δόση θα αποτελεί ποσοστό επί του καθαρού ετήσιου εισοδήματος, ανάλογα με το ύψος στο οποίο αυτό κυμαίνεται. Θα ξεκινάει από 5% και θα αυξάνεται όσο αυξάνεται και το εισόδημα. Συγκεκριμένα:

- για δηλωθέν μηνιαίο εισόδημα έως 500 ευρώ, η ελάχιστη δόση θα είναι 5%. Δηλαδή πχ 25 ευρώ για εισόδημα 500 ευρω ή 20 ευρώ για μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ. Για εισοδήματα 300 ευρώ και κάτω, η δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 15 ευρώ το μήνα.

-από 500-1000 ευρώ το μήνα, η ελάχιστη δόση θα ανέρχεται στο 6%, δηλαδή 30-60 ευρώ το μήνα,

-για δηλωθέν εισόδημα 1000-1500 ευρώ η δόση θα είναι 7% ή 70-100 ευρώ το μήνα.

-για εισόδημα 1500-2000 και άνω ευρώ η δόση θα είναι 8%, δηλαδή 120-160 ευρώ το μήνα.

-για μηνιαίο δηλωθέν εισόδημα 2.000-10.000 ευρώ η μικρότερη δόση θα ανέρχεται σε 10% του εισοδήματος, δηλαδή πχ 300 ευρώ για εισόδημα 3000 το μήνα ή 500 για 5000 το μήνα.

-για πάνω από 10.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα, η ελάχιστη δόση δε θα είναι μικρότερη από 12%.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δόσεις από 15 ευρώ μόνο για όσους ζουν με… 300 ευρώ το μήνα!"

Συνελήφθη γιατρός ΩΡΛ με ταρίφα 2.000 ευρώ για φακελάκι

Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία σε έναν 67χρονο χειρουργό – ωτορινολαρυγγολόγο σε στρατιωτικό νοσοκομείο τη στιγμή που εισέπραττε 2.000 ευρώ «φακελάκι» για επέμβαση που έκανε σε ασθενή.

Εις βάρος του 67χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, ενώ ο γιατρός συνελήφθη επ ' αυτοφώρω έπειτα από καταγγελία 44χρονου ιδιώτη ότι ο ΩΡΛ απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά το ποσό των 2.000 ευρώ ως αμοιβή για εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη λίγες ημέρες νωρίτερα στο εν λόγω νοσοκομείο.

Σήμερα το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο γραφείο του στο νοσοκομείο, ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς γιατρός οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη γιατρός ΩΡΛ με ταρίφα 2.000 ευρώ για φακελάκι"

Πρακτικές των ναζί χρησιμοποιεί η Μέρκελ, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

Πυρά κατά της Γερμανίδας Καγκελαρίου εξαπέλυσε μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, κατά τη διάρκεια της οποίας παραλλήλισε τις πρακτικές της Άνγκελα Μέρκελ με αυτές των Ναζί.

Ο κ. Ορμπάν επικεντρώθηκε στις δηλώσεις της Ανγκέλα Μέρκελ στο ευρωπαϊκό φόρουμ του τηλεοπτικού σταθμού WDR, όπου είχε κατηγορήσει την Ουγγαρία για έλλειμμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας και δήλωσε πως «θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να φέρουμε την Ουγγαρία στον σωστό δρόμο, αν και δεν θα στείλουμε αμέσως το ιππικό».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ο Ορμπάν, αντέδρασε στις δηλώσεις της Μέρκελ, τονίζοντας πως «οι Γερμανοί έστειλαν ήδη μία φορά το ιππικό και μάλιστα με τη μορφή αρμάτων μάχης», επεσήμανε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Παράκλησή μας, να μην τα ξαναστείλουν. Ούτε τότε ήταν καλή ιδέα και δεν λειτούργησε», αναφερόμενος στην εισβολή του χιτλερικού στρατού στη χώρα του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δεν περιορίστηκε πάντως στα σχόλια για τη Μέρκελ, αλλά επιτέθηκε στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή επίσης στους «δυτικούς επιχειρηματικούς ομίλους». Τα δημοσιεύματα για έλλειμμα δημοκρατίας και δικαιοσύνης στην Ουγγαρία αποτελούν «μόνον έναν αποπροσανατολισμό, γιατί η οικονομική πολιτική μας περιορίζει τα συμφέροντα των μεγάλων, δυτικών επιχειρήσεων», αντέτεινε ο Ορμπάν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρακτικές των ναζί χρησιμοποιεί η Μέρκελ, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας"

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η πώληση του Σκορπιού

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης τα συμβόλαια για την εκμίσθωση του νησιού στη Γιεκατερίνα Ριμπολόβλεβα

Η ελληνική Δικαιοσύνη αναλαμβάνει πλέον να ερευνήσει τα όρια της νομιμότητας στην απόφαση της Αθηνάς με οδηγό τη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση, η οποία θα μπει στο «μικροσκόπιο».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο Έλληνας μεγιστάνας είχε ξεκαθαρίσει πριν φύγει από τη ζωή ότι επιθυμούσε ο Σκορπιός και η διπλανή Σπάρτη να παραμείνουν στου κληρονόμους του.

Ωστόσο στο άρθρο 9 της διαθήκης του είχε προβλέψει το ενδεχόμενο να μην είναι σε θέση οι κληρονόμοι να συντηρήσουν τα νησιά και μόνο σ'αυτή την περίπτωση όριζε να περάσουν είτε στο ελληνικό Δημόσιο είτε στην Ολυμπιακή Αεροπορία που του ανήκε όταν συντάχθηκε η διαθήκη.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η πώληση του Σκορπιού"

Έλεγχο «πόθεν έσχες» στα μέλη των δ.σ Τραπεζών ζητά το ΙΝΚΑ

Να ληφθεί απόφαση από πλευράς κυβέρνησης και οικονομικού επιτελείου ώστε να διεξαχθεί έλεγχος «πόθεν έσχες» σε όσους διετέλεσαν μέλη διοικητικών συμβουλίων σε τραπεζικά ιδρύματα, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου, ζητά το ΙΝΚΑ.

Σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτών ζητά να κάνει το κράτος και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος έναν αυστηρό έλεγχο σε όλες τις τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες που επιχορηγούνται ή επιχορηγούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς- όπως σημειώνει- "είναι επιχορηγούμενες ή υποστηριζόμενες με κυβερνητικά μέτρα και υπουργικές Αποφάσεις και νόμους".
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλεγχο «πόθεν έσχες» στα μέλη των δ.σ Τραπεζών ζητά το ΙΝΚΑ"

Bloomberg: Πλασματική η ευφορία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

«Κρίνοντας από τις αγορές και τα αγγλόφωνα μίντια αυτή την εβδομάδα, η κατεστραμμένη οικονομία της Ελλάδας, επιτέλους αλλάζει σελίδα. Αμφιβάλλω» αναφέρει το Bloomberg.

Η οικονομολόγος Μέγκαν Γκριν συγκεκριμένα γράφει "Παρά την ευφορία που έχει δημιουργηθεί μετά τη χαμηλή απόδοση των 10ετών ομολόγων και τις προσδοκίες για επικείμενη επάνοδο των επενδυτών, η ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 5,3% το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Πρόκειται για το 19ο συνεχές τρίμηνο ύφεσης".

Η αρθρογράφος συνεχίζει " Επιπλέον η Κομισιόν προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση της τάξης του 4,2% το 2013. Οι επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι τράπεζες έχουν πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να είναι ξανά υγιείς και να αρχίζουν να δανείζουν εκ νέου και η γραφειοκρατία, το αχανές νομικό σύστημα, οι αργοί ρυθμοί και η διαφθορά στην δικαιοσύνη, εξακολουθούν να συνιστούν αποτρεπτικό παράγοντα για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Σε όλα αυτά προστίθεται η μεγάλη πίεση που έχει ασκηθεί στην κοινωνία".

Και τέλος καταλήγει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα έρχονται ελπιδοφόρα σημάδια από την Ελλάδα, ενώ πριν από έξι μήνες δεν υπήρχε κανένα. Η Ελλάδα μπορεί να προσποιηθεί, κεφαλαιοποιώντας αυτές τις θετικές μικροειδησούλες για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε επενδυτές και νοικοκυριά, μέχρι να εδραιωθεί η πραγματική ανάκαμψη. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία ωστόσο υπονομεύουν τους θιασώτες της σιγουριάς, υποδεικνύοντας ότι η πρόσφατη ευφορία είναι λίγο υπερβολική»

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Bloomberg: Πλασματική η ευφορία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας"

Ένα στα 4 ελληνικά ρούχα ράβεται στη Βουλγαρία

Εκατοντάδες ελληνικές εταιρείες ένδυσης έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια σε χώρες των Βαλκανίων όπου το εργατικό κόστος είναι φθηνότερο και απασχολούν... δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους για την παραγωγή ελληνικών ενδυμάτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που υλοποίησε ο ΣΕΠΕΕ, στο τέλος του 2012 μόνο το 23% της εγχώριας παραγωγής ενδυμάτων γινόταν στην Ελλάδα, ενώ το 77% πραγματοποιούνταν εκτός Ελλάδας. Η Βουλγαρία είναι η σημαντικότερη χώρα παραγωγής ενδυμάτων για την Ελλάδα, καθώς εκεί κατασκευάζεται το 57% της παραγωγής που γίνεται εκτός Ελλάδας, ενώ ακολουθούν η FYROM με 20% και η Κίνα με 10%. Στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 270 ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, οι οποίες απασχολούν περί τους 22.000 εργαζομένους.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι το χαμηλό κόστος εργασίας, η μικρή απόσταση, η παραγωγική δυνατότητα, η ύπαρξη μεγάλων εργαστηρίων ραφής και το επιχειρηματικό περιβάλλον που σχετίζεται με το διαφορετικό φορολογικό καθεστώς

. Για τη Νότια Βουλγαρία, όπου είναι συγκεντρωμένος ο μεγαλύτερος αριθμός βουλγαρικών επιχειρήσεων ένδυσης, η Ελλάδα αποτελεί με διαφορά τον σημαντικότερο εταίρο, καθώς το 65% της παραγωγής ενδυμάτων γίνεται για λογαριασμό ελληνικών επιχειρήσεων. Ενώ -όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕΕ Θεόφιλος Ασλανίδης- τις δεκαετίες του '70, του '80 και του '90 υπήρχε μια σταθερή ανάπτυξη του κλάδου ένδυσης, στις αρχές του 2000 άρχισε να σημειώνεται μια κάμψη που πήρε μεγάλες διαστάσεις το 2005, όταν απελευθερώθηκαν οι περιορισμοί στις εισαγωγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πλημμύρισε η αγορά με κινεζικά φθηνά ενδύματα.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα στα 4 ελληνικά ρούχα ράβεται στη Βουλγαρία"

Μοναστήρια στην Ελλάδα με θυγατρικές στη Λιβερία πήραν χαριστικά δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα!

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης υποστήριξε ότι Μονές της Ελλάδας με θυγατρικές στη Λιβερία πήραν χαριστικά δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα.

Ο κ. Συλλούρης, ο οποίος κατέθετε στην τριμελή Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, ανέφερε ότι τα στοιχεία για τις Μονές τα έδωσε σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Λαϊκής, Μάριος Χατζηγιαννάκης. Πρόκειται ανέφερε, ο κ. Συλλούρης, για έξι με επτά μοναστήρια της Ελλάδας. Επίσης, ο κ. Συλλούρης εκανε λόγο για απειλές κατά της ζωής ανθρώπων, που ήταν σε θέση να δώσουν στοιχεία για τη διαπλοκή στις τράπεζες.

Για την «καυτή λίστα» με τα ονόματα έξι χιλιάδων ατόμων, που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η Βουλή ζήτησε τη λίστα από την Κεντρική Τράπεζα για να εξετασθούν οι εκροές ιδιαίτερα την περίοδο Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2013 , αλλά και την περίοδο (Ιούνιος 2012) που αποφασίστηκε η στήριξη της Λαϊκής από την προηγούμενη κυβέρνηση .

Ωστόσο, τόνισε, η Κεντρική Τράπεζα απέστειλε κατάλογο με ονόματα, μεταξύ 1ης και 15ης Μαρτίου 2013. Αυτό που θέλουμε να διαπιστώσουμε, είπε ο κύριος Συλλούρης, είναι, κατά πόσο την ώρα που η Βουλή, ενίσχυε τη Λαϊκή με 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, κάποιοι έπαιρναν προνομιακά δάνεια ή είχαν προνομιακή πληροφόρηση, ενώ τα χρήματα των πολιτών ήταν παγιδευμένα.

Ο Δημήτρης Συλλούρης ανάφερε πως εξαναγκάστηκε η Βουλή να στηρίξει τη Λαϊκή Τράπεζα με το ποσό των 1,8 δισ., χωρίς να έχει στην κατοχή της όλες τις πληροφορίες και παρά το γεγονός ότι είχε συζητηθεί αναβολή προκειμένου να εκδοθεί ενημερωτικό δελτίο.

Σχετικά με τους όρους εντολής της Alvarez & Marsal, ο κ. Συλλούρης απάντησε πως είναι προς εξέταση λόγω του ότι τίθεται θέμα απόκρυψης στοιχείων ή παραπλάνησης από την ΚΤΚ. Επίσης, υποστήριξε ότι η αγορά των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς θα έχει επιπτώσεις για την Κύπρο και πρόσθεσε ότι πρέπει να εξεταστεί ποιο κέρδος θα έχει η Τράπεζα Πειραιώς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοναστήρια στην Ελλάδα με θυγατρικές στη Λιβερία πήραν χαριστικά δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα!"

Αθανασίου και Μπρής οι νέοι Οικονομικοί Εισαγγελείς

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τοποθέτησε στις θέσεις των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, τους αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών Παν. Αθανασίου και Γαληνό Μπρη.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είχαν παραδώσει όλες τις δικογραφίες που χειρίζονταν και ζήτησαν να μην ανανεωθεί η θητεία τους, ως αρμόδιοι για το οικονομικό έγκλημα.

Οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν από τις 2 Μαΐου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όλους τους φακέλους που χειρίζονταν, θεωρώντας ότι οι αρμοδιότητές τους επικαλύπτονται και ταυτίζονται πλήρως με αυτές του εισαγγελέα Διαφθοράς, θέση που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα με νόμο και ανέλαβε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.

Επιπλέον, οι εισαγγελείς, με έγγραφό τους, απάντησαν στο ερώτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την παράταση ή μη της θητείας τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ), ότι δεν επιθυμούν να παραμείνουν ως οικονομικοί εισαγγελείς.

Ανάμεσα στις δικογραφίες που διαβίβασαν στην Εισαγγελία Εφετών είναι και αυτές που αφορούν τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της ''λίστας Λαγκάρντ'', τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων (όδευε προς περάτωση σύντομα), τα CDS και άλλες.

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλει παραιτήσεις από τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων, επικαλούμενοι πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, προκαλώντας έρευνα του Αρείου Πάγου για όσα κατήγγειλαν. Τότε, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχε ανανεώσει τη θητεία τους.

Ποιοι είναι οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς

Ο κ. Αθανασίου γεννήθηκε το 1955 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα στις 11 Ιανουαρίου 1985. Ως εισαγγελέας έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις, όπως είναι, μεταξύ άλλων, τα ''μαύρα'' ταμεία της Siemens, το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1, η προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την InteramericanInternational επί ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά που αφορούσε εξαπάτηση ομογενών από τη Νότια Αφρική και τη Γερμανία μέσω επενδυτικών συμβολαίων, την υπόθεση Ζαχόπουλου με το γνωστό DVD και την προμήθεια των φρεγατών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο κ. Μπρης γεννήθηκε το 1953 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα στις 25 Μαΐου 1989. Ο επίμαχος εισαγγελικός λειτουργός τον Απρίλιο του 2012 πρότεινε την παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου σε δίκη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης ''πόθεν έσχες'' του έτους 2010 (χρήση 2009).

Επίσης, ο κ. Μπρης ως εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση των αθλητών Κεντέρη-Θάνου για το ''σκηνοθετημένο ατύχημα, ψευδορκία και παρεμπόδηση ελέγχου ντόπινγκ'' λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς και την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 550 εκατ. ευρώ της εταιρείας ΑΣΠΙΣ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθανασίου και Μπρής οι νέοι Οικονομικοί Εισαγγελείς"

Να ανακληθεί άμεσα η επιστράτευση των εκπαιδευτικών ζητά με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ

Την άμεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και των εντολών για υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών σε άλλα κτίρια ζήτησε... το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Σε ανακοίνωσή του το δ.σ. της Ομοσπονδίας ζητά ακόμη να ανακληθούν οι εντολές για υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών σε άλλα κτίρια από αυτά στα οποία εργάζονται, αλλά να παραμένουν και να εργάζονται στον χώρο εργασίας τους, όπως γινόταν πάντα.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, που -όπως λέει- συνεχίζει να κρατά «σε καθεστώς ομηρίας και στρατωνισμού τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Οι καθηγητές υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Παιδείας «επιβάλλει καταναγκαστικές υποχρεώσεις στους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα, με εντολές που διαβιβάζονται μέσω διευθυντών εκπαίδευσης, επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα αλλά δεν εμπλέκονται στις εξετάσεις, να παραβρίσκονται με υποχρεωτική παρουσία (χωρίς να έχουν εργασία, αφού βρίσκονται εκτός του εργασιακού τους χώρου), από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι σε άλλα σχολεία ή ακόμα και αθλητικά κέντρα και γήπεδα».

Η ΟΛΜΕ, καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη φοβούνται και να μην αποδέχονται «αυτή την καταφρονητική και εξευτελιστική μεταχείριση και αναφέρει ότι καμία εντολή, πέρα από εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο που τους έχει ανατεθεί στη σχολική τους μονάδα, δεν είναι νόμιμη».

Τέλος, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι «θα στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον όσων ασκούν τέτοια μέσα εναντίον των καθηγητών, επιβάλλοντας αδικαιολόγητα και παράνομα μέτρα καταναγκασμού».

eklogika
Διαβάστε Περισσότερα » "Να ανακληθεί άμεσα η επιστράτευση των εκπαιδευτικών ζητά με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news