facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τρίτη-Στάση εργασίας την Πέμπτη

Την απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο, Τρίτη και τετράωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη έλαβε η ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να καθορίσει τη στάση της έναντι της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Αύριο στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

«Με αυτήν μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

Η στάση εργασίας της Πέμπτης θα ξεκινήσει τις 12:00 και θα διαρκέσει έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση και με τη ΓΣΕΕ που θα προχωρήσει σε αντίστοιχη αγωνιστική παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ. Την ίδια ημέρα προγραμματίζεται συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ για να εκτιμήσει τις όποιες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν προκειμένου να πάρει νέες αποφάσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από την ΑΔΕΔΥ ελήφθη απόφαση στήριξης των αγωνιστικών δράσεων της Ομοσπονδίας, «εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράστασή της σε ένα κλάδο δημοσίων υπαλλήλων που προληπτικά επιστρατεύεται για να μην απεργήσει, ενώ ταυτόχρονα υφίσταται τις μνημονιακές πολιτικές, με τη μορφή απολύσεων ή μετακινήσεων και οι οποίες θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα σε μια ετοιμόρροπη δημόσια εκπαίδευση».

Η Εκτελεστική Επιτροπή ζητεί επίσης άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό «προκειμένου να ανασταλούν άμεσα όλες οι αποφάσεις που προκαλούν εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της παιδείας, με θύματα όχι μόνο τους καθηγητές αλλά και τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους».

Δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Κώστα Τσικρικά


naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τρίτη-Στάση εργασίας την Πέμπτη"

Ατομικοί φάκελοι για όλους στην Εφορία

Με συνταγή της οικονομικής αστυνομίας των ΗΠΑ, το γνωστό IRS, αλλά και άλλων προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών, η κυβέρνηση σχεδιάζει τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα θέσει σε εφαρμογή από τον Ιούλιο και θα περιληφθούν στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ώστε να είναι σε όλους γνωστά και να εφαρμοστούν με αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στο εξής όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο στον οποίο θα καταγράφονται, εκτός από τα εισοδήματα, τα δάνεια και την περιουσία τους, όλες οι τρέχουσες δαπάνες – λογαριασμοί, εισιτήρια, αποδείξεις σουπερμάρκετ- και μόλις κριθεί αναγκαίο θα καλούνται για έλεγχο.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν με ειδικές διατάξεις οι offshore εταιρείες όπου καθίστανται υπόλογοι οι διαχειριστές, ενώ για πρώτη φορά θα ελεγχθούν τα εισοδήματα που αναφέρονται στον κωδικό 659 της φορολογικής δήλωσης, δηλαδή τόκοι, μερίσματα, εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο και έχει εξαντλεί η φορολογική υποχρέωση. Τα εισοδήματα αυτά πλέον δηλώνονται υποχρεωτικά και λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Για την πραγματοποίηση των ελέγχων θα δημιουργηθούν σε όλη την Ελλάδα 65 Ειδικά Κέντρα Ελέγχου με στόχο τον εντοπισμό εστιών φοροδιαφυγής όλων των κατηγοριών φορολογουμένων (ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εισοδηματιών).

Αναλυτικά τα μέτρα που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι τα εξής:

• Έλεγχος off shore εταιρειών: Θα δοθεί βαρύτητα στην πραγματική διοίκηση της επιχείρησης δηλαδή σε αυτόν που ασκεί τον έλεγχο και πραγματοποιεί τις συναλλαγές.

• Δαπάνες επιχειρήσεων: Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι ξεκάθαρες οι διατάξεις για τις δαπάνες που θα εκπίπτουν ή όχι από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων (μικρών και μεγάλων) ώστε να γνωρίζουν όλοι εξαρχής τι ισχύει χωρίς να ερμηνεύεται κατά το δοκούν η μία ή η άλλη διάταξη από τις φορολογικές αρχές. Μάλιστα θα δοθεί βαρύτητα και θα υπάρχει ειδική αναφορά στις δαπάνες που δεν θα αναγνωρίζει η Εφορία.

• Επισφαλείς απαιτήσεις επιχειρήσεων: Οι συγκεκριμένες απαιτήσεις για την αποφυγή της γραφειοκρατίας θα διαγράφονται πλέον πολύ πιο εύκολα σε σύγκριση με ό,τι ισχύσει σήμερα.

• Πραγματοποίηση ελέγχων: Θα προβλέπεται τακτική σύγκριση μέσω σύγχρονων ηλεκτρονικών εφαρμογών των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων με τα πραγματικά εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση των πολιτών (μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών).

• Οικονομικό προφίλ 8,5 εκατ. φορολογουμένων μέσω έμμεσων τεχνικών ελέγχου: Σε όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων και όχι μόνο σε όσους ασκούν ελευθέριο επάγγελμα το υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει έναν ατομικό φάκελο στον οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα και οι δαπάνες που πραγματοποιεί. Για παράδειγμα, οι δαπάνες για ταξίδια, οι αγορές μεγάλης αξίας, οι δαπάνες προηγούμενων ετών, οι καταθέσεις που έχει στην τράπεζα τα εισοδήματα που δηλώνονται κτλ. Θα δημιουργούν το οικονομικό προφίλ του κάθε πολίτη πάνω στο οποίο θα εφαρμοστούν ειδικές μαθηματικές φόρμουλες οι οποίοι θα δίνουν ένα αποτέλεσμα πάνω στο οποίο θα βασίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι.

• Ενδοομιλικές συναλλαγές: Θα προβλέπεται περιορισμός περιπτώσεων φοροδιαφυγής μέσω των λεγόμενων ενδοομιλικών συναλλαγών όπου τα τελευταία χρόνια το Δημόσιο έχει χάσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Με τις συναλλαγές αυτές μια εταιρεία μεταξύ άλλων βρίσκει τρόπο να «φουσκώσει» τα τιμολόγια εισαγωγής και να μειώσει σημαντικά τα καθαρά κέρδη της.

• Σύγκριση δόσεων δανείων με πραγματικά εισοδήματα: θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων των τραπεζών με αυτά που αναγράφουν οι φορολογούμενοι στα έντυπα της Εφορίας (κωδικοί 727-728) ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι οι πολίτες πληρώνουν τις δόσεις των δανείων με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους ή με «μαύρα». Στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι η αποπληρωμή των δόσεων των δανείων γίνεται με αδήλωτα εισοδήματα θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι. Άλλωστε οι δόσεις των δανείων αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης και έχει διαπιστωθεί ότι ορισμένοι για να το αποφύγουν παραλείπουν να δηλώσουν τα ποσά των δόσεων.

• Σύγκριση πραγματικών δαπανών και περιουσιακών στοιχείων με εισοδήματα: Στο οικονομικό προφίλ των φορολογούμενων θα υπάρχει αναλυτικά αναφορά για τα αυτοκίνητα, τα ακίνητα, τις δαπάνες που έχουν σε σχέση με πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητής τηλεφωνίας, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ασφαλιστήρια συμβόλαια, κόστη συντήρησης περιουσιακών αγαθών, καταθέσεις, δάνεια κτλ. Με αυτόν τον τρόπο θαμπορεί ανά πάσα στιγμή η Εφορία να ελέγχει κάθε φορά οποιαδήποτε μεταβολή και από πού αυτή προέρχεται.

• Υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτες, επιταγές, μεταφορές χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς: Σημαντική μείωση προβλέπεται για το ποσό που πρέπει να γίνεται χωρίς τη χρήση μετρητών ώστε να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Σήμερα το όριο πάνω από το οποίο μπορεί να γίνει συναλλαγή με μετρητά είναι τα 1.500 ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν να ρίξουν αυτό το ποσό ακόμη και κάτω από τα 300 ευρώ ανά συναλλαγή.

• Διασταυρώσεις – έλεγχοι στα ποσά του κωδικού 659 της φορολογικής δήλωσης: Από εφέτος είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν στους κωδικούς 659 και 660 όλα τα εισοδήματα ακόμη και αυτά που ως πέρυσι δεν ήταν υποχρεωτικό να δηλώνονται (π.χ. τόκοι καταθέσεων, μερίσματα από μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια). Το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να διασταυρώσει ανά πάσα στιγμή από πού προέρχονται αυτά τα εισοδήματα και, το βασικότερο, ποιοι δεν τα έχουν αναγράψει στη φορολογική δήλωση από τη στιγμή που πλέον είναι υποχρεωτικό. Με την υποχρεωτική δήλωση όλων αυτών των εισοδημάτων οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%, εφόσον τα συνολικά εισοδήματά τους το 2012 ήταν μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ατομικοί φάκελοι για όλους στην Εφορία"

Στη Δικαιοσύνη η ΟΛΜΕ για την επιστράτευση

Απευθύνει ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΛΜΕ κατά της απόφασης επιστράτευσης κι ενώ τη Δευτέρα αρχίζει η επίδοση των φύλλων πορείας σε 86.000 εκπαιδευτικούς.

Απευθύνοντας ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, την Τρίτη 14/5 και τις ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 -ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων- πανεργατική - πανελλαδική απεργία.

Τέλος, απεθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στις 19.00 και την πορεία προς τη Βουλή που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2).

Το δ.σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον «αντιδημοκρατικό κατήφορο» της κυβέρνησης με την απόφαση για «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, «καθώς και της χρήσης των ακίνητων και κινητών», υπογραμμίζοντας πως η επίταξη αυτή αφορά «όχι μόνο όσους και όσα έχουν σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και για αόριστο χρονικό διάστημα "έως την έκδοση νεότερης απόφασης"».
«Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία», ενώ «αποδεικνύεται πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι, όπως διατείνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε».

«Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς "προληπτικά" και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν αποφασίσει ο κλάδος την απεργία. Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Αν τους αφήσουμε, θα μας απαγορεύσουν και να σκεφτόμαστε», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το δ.σ. της ΟΛΜΕ δηλώνει τέλος ότι θα καταγγείλει «τις αντιδημοκρατικές – αντισυνταγματικές ενέργειες» σε όλες τις διεθνείς οργανώσεις και ότι θα προσφύγει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Δικαιοσύνη η ΟΛΜΕ για την επιστράτευση"

Γερμανός πρέσβης: Να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις των προγόνων μας

«Κλειδί για την ανάκαμψη της Ελλάδας είναι ο εκμοντερνισμός του κράτους», διαμηνύει ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανγκ Ντολντ.Όσον αφορά τη διεκδίκηση γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων από τη χώρα μας, τονίζει πως έχουν υποχρέωση -ως Γερμανοί- να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων των προγόνων τους.

Επισημαίνει πως οι επιπτώσεις του μνημονίου στα αδύναμα στρώματα του πληθυσμού δε θα είναι μόνιμη κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως εντυπωσιάζεται για το γεγονός πως στην Ελλάδα δε συζητώνται στο δημόσιο διάλογο οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Παράλληλα, όπως λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», εκτιμά ότι η ΕΕ πρέπει να δράσει άμεσα και συλλογικά για να μη βρεθεί μελλοντικά στο περιθώριο του διεθνούς ανταγωνισμού, καθώς όπως αναφέρει, υπάρχουν και άλλα κέντρα ισχύος στον κόσμο που δε μοιράζoνται απαραίτητα τις δικές μας αξίες.

Θα πρέπει, όπως τονίζει, να έχουμε σταθερές και ανταγωνιστικές οικονομίες και να μην προσηλωνόμαστε στον εσωτερικό ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο ή τρεις χώρες της Ευρώπης.

Όπως υποστηρίζει, η Γερμανία υποστηρίζει την περαιτέρω ενοποίηση στην Ευρώπη, ενώ διαψεύδει ότι το Βερολίνο έχει σχέδιο να χωρίσει την Ευρώπη σε ισχυρό Βορρά και αδύναμο Νότο, παρότι δεν αποκλείει ότι υπάρχει αυτή η σκέψη στο μυαλό ορισμένων Γερμανών.

Όσον αφορά τη διεκδίκηση γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων από τη χώρα μας ο Γερμανός πρέσβης αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα κομμάτι της κοινής μας ιστορίας», ενώ τονίζει πως έχουν υποχρέωση -ως Γερμανοί- να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων των προγόνων τους. Συμπληρώνει ότι είναι ηθική, και όχι νομική, η βάση των ελληνικών διεκδικήσεων από τη Γερμανία για την Κατοχή.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανός πρέσβης: Να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις των προγόνων μας"

ΠΑΣΟΚ: δυστυχώς επτωχεύσαµεν!


Σε δραματικούς τόνους ο γενικός διευθυντής του κόμματος Ν. Σαλαγιάννης παρουσίασε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου τα στοιχεία για την αδιέξοδη, όπως τη χαρακτήρισε, οικονομική κατάσταση του Κινήματος

Χρεοκοπία! Μόνο αυτή η λέξη περιγράφει με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο διατείνεται ότι έσωσε τη χώρα από την κατάρρευση, δεν κατάφερε όμως να γλιτώσει το ίδιο από το ολέθριο κραχ. Τα στοιχεία που παρουσίασε την Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μιλούν από μόνα τους και συγκλονίζουν…

Κατ’ αρχάς το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά και πρακτικά είναι πλήρως αποκλεισμένο από έσοδα και δεν μπορεί να προσδοκά στην κρατική επιχορήγηση (ώς το 2019) την οποία παρακρατούν οι τράπεζες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο οι τόκοι των τραπεζικών δανείων για το 2012 έφτασαν στα 16,7 εκ. ευρώ ανά έτος. Σίγουρη και μοναδική πηγή, σύμφωνα με την έκθεση Σαλαγιάννη, οι εισφορές των βουλευτών, περίπου 18 χιλ. ευρώ μηνιαίως, όταν οι αντίστοιχες εισφορές μέχρι το 2011 ήταν 100 χιλ. ευρώ.

16,7 εκατ. τόκοι ετησίως! 

Στο σκέλος των δαπανών την τελευταία πενταετία το πρωτογενές έλλειμμα του ΠΑΣΟΚ άγγιξε το 1 εκ. ευρώ τον μήνα και, παρά τη γενναία μείωση που επιτεύχθηκε, οι λειτουργικές δαπάνες εξακολουθούν να κρίνονται ασύμβατες με τα έσοδα και ασυμβίβαστες με τη βιωσιμότητα του Κινήματος.

Σε δραματικούς τόνους ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να παρομοίασε με αδιέξοδο την κατάσταση προβλέποντας πρόσκρουση …σε «τοίχο» λόγω των υπέρογκων χρεών που κάνουν το κόμμα να κινείται σε ναρκοπέδιο και να έχει σχεδόν κηρύξει «στάση πληρωμών», του υπερβολικού δανεισμού, των ανύπαρκτων εσόδων, των πιέσεις τραπεζών και προμηθευτών, τις αγωγές και τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων που πέφτουν βροχή και συνέστησε να μην καλλιεργούνται ψεύτικες ελπίδες και αυταπάτες.

Η κατακρήμνιση έχει βάθος δεκαετίας… Από 12,2 εκατ. ευρώ το 2003 το χρέος του ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες ανήλθε σε 133,4 εκατ. ευρώ το 2012. Ειδικότερα την πενταετία 2006-2010, όπως είχε γράψει η «Εφ.Συν.» στην αρχική της αποκάλυψη περί μαύρης τρύπας, το κόστος των μετακινήσεων για στελέχη και ψηφοφόρους ανήλθε στα 53,36 εκατ. ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί περί τα 40.000 αεροπορικά εισιτήρια ανά έτος.

Οι υπάλληλοι 

Σχετικά με το προσωπικό, οι μισθοδοτούμενοι υπάλληλοι στις κεντρικές υπηρεσίες της Ιπποκράτους καταγράφηκαν τον Ιανουάριο του 2012 σε 286 (168 που αμείβονταν από το ΠΑΣΟΚ και 118 αποσπασμένοι) με μηνιαίο κόστος 434 χιλ. ευρώ και ετήσιο 6 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το 2003 οι εργαζόμενοι ήταν μόλις 88 με κόστος ανά χρόνο 1 εκατ. 551 χιλ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από το 2005 ώς το 2010, που το Κίνημα δανειοδοτήθηκε με 206 εκ. ευρώ, έγιναν προσλήψεις πάνω από 60 εργαζομένων με επιβάρυνση περίπου 100 χιλ. ευρώ ανά μήνα. Στις 16 Απριλίου του 2013 έμειναν να απασχολούνται 120 άτομα με κόστος 840 χιλ. ευρώ.

Η πρόσφατη εξέλιξη για τους εργαζόμενους, που είτε δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους (για 23) είτε λύθηκε με συναίνεση και με καταβολή μικρής αποζημίωσης είτε εντάχθηκαν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας 2-3 ημερών την εβδομάδα, χαρακτηρίζεται «οδυνηρή κοινωνικά και δύσκολη οικονομικά», πλην όμως χρήματα για να αποζημιωθούν δεν υπάρχουν και γι’ αυτό επικροτείται η κατανόησή τους.

Βάσει του υπομνήματος των αρμόδιων υπηρεσιών, χαίνουσα πληγή για το Κίνημα διαπιστώθηκε ότι αποτελεί το τεράστιο κόστος των μισθωμάτων για τα κτίρια. Για την πολυτελή και πολυέξοδη, όπως αποδεικνύεται, Ιπποκράτους καταβαλλόταν ενοίκιο για γραφεία και πάρκινγκ ύψους 67 χιλ. ευρώ τον μήνα, την ώρα που για το ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη το μίσθωμα ήταν 11,5 χιλ. ευρώ.

Για τη δε Ιπποκράτους συυμφωνήθηκε μείωση στα 35 χιλ. ευρώ, ενώ για τη Χαριλάου Τρικούπη, όπου πιθανότατα θα μετακομίσει το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα, το αντίτιμο θα πέσει στα 5 χιλ. ευρώ μηνιαίως.

Το κρίσιμο ερώτημα που καλείται να απαντήσει πλέον το ΠΑΣΟΚ αφορά το μέλλον του, αν δηλαδή υπάρχει λύση στο γρίφο του καθεστώτος χρεοκοπίας στο οποίο έχει βρεθεί σήμερα.

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις που έθεσε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η βιωσιμότητα θα εξασφαλιστεί ως εξής:

- Το μέγιστο κόστος λειτουργίας (λειτουργικές δαπάνες, μισθοδοσία, ενοίκια, λοιπά έξοδα) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 100-110 χιλ. ευρώ το μήνα. Επισημαίνεται ότι ο μέσος όρος του κόστους λειτουργίας της περιόδου 2003-2012 υπολογιζόταν σε 2 εκατ. ευρώ τον μήνα, ήτοι 24 εκατ. ευρώ ετησίως, που σε σχέση με τη σημερινή πρόβλεψη ρίχνει το κόστος κάτω του 5%.

- Οι δημοτικές και περιφερειακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ καθίστανται πλέον αυτοδιαχειριζόμενες και άρα αναλαμβάνουν μόνες να καλύψουν τα έξοδά τους.

“Μονόδρομος”

- Η «επιστροφή στις ρίζες» αναφέρεται, τέλος, ως μονόδρομος. Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, αν από τα περίπου 120 χιλ. ενεργά μέλη του νέου μητρώου μπορέσουν να πειστούν οι μισοί συμβάλλοντας με 1 ευρώ τον μήνα ο καθένας, θα ήταν δυνατόν να εξασφαλιστούν πόροι της τάξης των 60 χιλ. ευρώ ανά μήνα.

Με την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων του Κινήματος, η ηγεσία της Ιπποκράτους θέλησε να στείλει και ένα σαφές πολιτικό μήνυμα για το παρελθόν και το μέλλον, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να χαραχθεί μια καθαρή γραμμή απέναντι στα αρνητικά των περασμένων ετών και να ξεκινήσει μια νέα πορεία, ώστε να ανακτηθεί το ηθικό πλεονέκτημα της παράταξης, που προς το παρόν αναζητείται…


efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ: δυστυχώς επτωχεύσαµεν!"

Πειραματόζωα για φαρμακευτικές εταιρείες 50.000 άνθρωποι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας!

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Spiegel για 50.000 ανθρώπους από την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες ως πειραματόζωα!

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, διεξήχθησαν 600 τέτοιες έρευνες σε 50 κλινικές που συνεχίστηκαν έως την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, ενώ πολλοί από όσους συμμετείχαν ως πειραματόζωα δεν το γνώριζανε ενώ εκατοντάδες το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

Επικαλούμενο έγγραφα του πρώην υπουργείου Υγείας της Ανατολικής Γερμανίας και του Γερμανικού Ινστιτούτου Φαρμάκων, το Spiegel αναφέρεται σε περιστατικά με διανοητικά καθυστερημένους ή με αλκοολικούς σε κατάσταση παραληρήματος στους οποίους χορηγούνταν φάρμακα όπως το Nimopidin της Bayer για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο. Η τιμή για κάθε τέτοια δοκιμή μπορούσε να φθάσει έως και τα 800 ανατολικογερμανικά μάρκα…

Ερωτηθείσες από το περιοδικό οι εταιρείες αυτές υπογράμμισαν πως αυτά τα γεγονότα αφορούν το απώτερο παρελθόν και σε γενικές γραμμές, οι κλινικές δοκιμές υπακούουν σε πολύ αυστηρά διαδικαστικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ήδη, πάντως, από το 2010, το τοπικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR είχε αποκαλύψει περιπτώσεις πειραματισμού φαρμάκων σε ανθρώπους στην Ανατολική Γερμανία, αλλά τότε η υπόθεση αφορούσε 2.000 ασθενείς που είχαν λάβει το αντικαταθλιπτικό Befaromin μίας θυγατρικής της Novartis

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραματόζωα για φαρμακευτικές εταιρείες 50.000 άνθρωποι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας!"

Έρχονται συλλήψεις σε γόνους 50 πολιτικών και δικαστών που έπαιρναν παράνομα τις συντάξεις των νεκρών δικαιούχων

Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 40% ανέρχονται τα ευρήματα των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν τους φακέλους της χορήγησης μεγάλων συντάξεων, άνω των 4.000 μηνιαίως, σε δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει στο στόχαστρο τους γόνους περίπου 50 δικαιούχων πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών που με πλαστογραφημένα έγγραφα λαμβάνουν τις συντάξεις των νεκρών δικαιούχων.

Πρόκειται για απάτη το εύρος της οποίας ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να προχωρήσει ακόμη και σε συλλήψεις στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν στην εφημερίδα ότι πρόκειται για μια μεγάλη απάτη από ανθρώπους που λόγω της κοινωνική τους τάξης τους και της θέσης των συγγενών τους στον κρατικό μηχανισμό δεν θα περίμενα κανείς να προχωρούν σε τέτοιας έκτασης παράνομες ενέργειες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο όλο κύκλωμα μετέχουν και υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται συλλήψεις σε γόνους 50 πολιτικών και δικαστών που έπαιρναν παράνομα τις συντάξεις των νεκρών δικαιούχων"

Άνδρες στρατιωτικοί ζητούν ισότητα με τις γυναίκες - Πως αλλάζουν οι καιροί!

Ένας “πόλεμος” που μάλλον ήταν αναμενόμενο ότι θα ξεκινήσει ,βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ανδρών και γυναικών εντός Ενόπλων Δυνάμεων. Το δημοσίευμα για το “αμετάθετο” γυναίκας στην Λάρισα προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις και πάρα πολλοί τάχθηκαν υπέρ της θεωρώντας -ορθά- ότι δεν μπορεί να καταδικάζεται μια γυναίκα που φέρνει στον κόσμο τέσσερα παιδιά. Κι αυτό είναι σωστό.

Από την άλλη είναι λογικό ότι η επιπλέον πίεση που ασκείται από την οικονομικά κρίση σ΄ όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργεί ένταση και δεν επιτρέπει σε κανέναν να έχει μεγάλα αποθέματα ανοχής και αντοχής όταν θεωρεί ότι αδικείται.

Άλλη μια καταγγελία λοιπόν ,προφανώς από άνδρα στρατιωτικό ο οποίος ζητά …ισότητα! Πως αλλάζουν οι καιροί.

Γράφει λοιπόν:

΄΄Όπως μας πληροφόρησαν σε κεντρική πόλη της Ελλάδας σε Μονάδα με δουλειά γραφείου υπάρχει φουλ γυναικοκρατεία!!!Οι μισές τοποθετήθηκαν μετά από άδεια κυήσεως τον τελευταίο χρόνο και οι υπόλοιπες παραμένουν εκεί πολλά χρόνια, που ούτε οι ίδιες θυμούνται τι θα πει μετάθεση, κάνοντας χρήση ευεργετικών δικαιωμάτων που ισχύουν αποκλειστικά για τις γυναίκες μόνο.

Άραγε κενές θέσεις για τους άντρες συναδέλφους περίσσεψαν;

Πως τοποθετήθηκαν αφού ακόμη δεν εφαρμόστηκε η διαταγή Ραγκούση που μόνο αυτή προβλέπει να τοποθετούνται, ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών θέσεων μετά από άδειες κυήσεως;

Τώρα που δεν υπάρχουν θέσεις οι άνδρες Αξκοί που θα πάνε; Θα παραμένουν Αθήνα που είναι οι περισσότερες θέσεις ή στα νησιά και στον Έβρο που υπηρετούν τα τελευταία χρόνια;

Μήπως πρέπει να το δούνε το θέμα καλύτερα σε αυτήν την συμπαθή και αγαπητή Δνση ώστε εν μέσω οικονομικής κρίσης να εξυπηρετηθούν και οι άνδρες συνάδελφοι που προσπαθούν εδώ και χρόνια να πάνε στο σπίτι τους ή έχουν και οι ίδιοι παιδιά και θέλουν να γλιτώσουν κάνα ενοίκιο και οι ίδιοι;

Είναι άγνωστη λέξη η ΙΣΗ μεταχείριση για όλους άνδρες και γυναίκες;

Περιουσίες όλοι μπορούν να φτιάξουν αν παραμείνουν 15 ΧΡΟΝΙΑ συνεχόμενα σε φρουρά συμφερόντων, εις βάρος όμως άλλων συναδέλφων τους!

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνδρες στρατιωτικοί ζητούν ισότητα με τις γυναίκες - Πως αλλάζουν οι καιροί!"

Το δημόσιο σε αριθμούς - 621.797 μόνιμοι και 78.950 μισθοδοτούμενοι από το κράτος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες μέσα από την επεξεργασία που έχει γίνει από τις Διευθύνσεις Προσωπικού σε όλη τη χώρα ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αγγίζει τις 700.000.

Από αυτούς οι 621.797 είναι το τακτικό προσωπικό με τους άνδρες να κατέχουν τα ...πρωτεία καθώς εργάζονται στο δημόσιο 332.336 με τις 289.431 γυναίκες να ακολουθούν.

Ηλικιακά συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκεται μεταξύ 20 έως 49 ετών , άρα δεν μιλάμε για ένα γερασμένο ηλικιακά δημόσιο τομέα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και ένα προσωπικό 78950 υπαλλήλων μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου από τους οποίος οι 57.944 εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις έργου , οι 12757 είναι αιρετοί , 6491 έχουν άλλες εργασιακές σχέσεις και 1747 είναι μετακλητοί.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το δημόσιο σε αριθμούς - 621.797 μόνιμοι και 78.950 μισθοδοτούμενοι από το κράτος"

Πώς «απογειώθηκε» η Hochtief από τα Σπάτα

Οι άγνωστες λεπτομέρειες του deal με τους Καναδούς, ο ρόλος του Δημοσίου και των άλλων μετόχων και ο άγνωστος όρος της συμφωνίας

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Hochtief Μαρσελίνο Φερνάντεζ Βέρντες βιαζόταν να έχει στα χέρια του μια συμφωνία για την πώληση των συμμετοχών της γερμανικής εταιρείας στα αεροδρόμια πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων στην αρχή της εβδομάδας στο Εσσεν. Η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, ήταν ειδοποιημένη ότι επέκειτο μια σημαντική εξέλιξη στον κλάδο συμμετοχών αεροδρομίων της γερμανικής εταιρείας, που ανήκει πλέον στον ισπανικό όμιλο ACE.

Μόνο που η συμφωνία που ανακοίνωσε ο κ. Βέρντες με το καναδικό ταμείο Public Sectero PensioInvestment Board και την εταιρεία του, PSP Investments, για την πώληση των συμμετοχών της εταιρείας σε αεροδρόμια (Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνεϊ και Τίρανα) για 1,1 δισ. ευρώ, θα ισχύσει από την 1 Ιανουαρίου 2013. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι μέτοχοι του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, όπως προβλέπει η σχετική σύμβαση, δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο (που κατέχει το 55%) και ο κ. Δ. Κοπελούζος (5%), καθώς για μεταβίβαση άνω του 25% του αεροδρομίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους.

Χωρίς αυτή, η μεταβίβαση από τη γερμανική εταιρεία προς τους Καναδούς μπορεί να μη γίνει. Κάτι τέτοιο ωστόσο είναι απίθανο, καθώς και το Δημόσιο θα χρειασθεί τη σύμφωνη γνώμη τους για να πουλήσει όλο ή μέρος του μεριδίου του.

Η γερμανική θυγατρική της εταιρείας συμμετοχών στα αεροδρόμια κρατάει ένα ποσοστό στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και θα πρέπει και εκείνη να εγκρίνει τη μεταβίβαση του ποσοστού του ελληνικού Δημοσίου. Τα «αφεντικά» της γερμανικής εταιρείας στο Εσσεν είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να πουλήσουν τα μερίδιά τους στα 6 αεροδρόμια, όπως εξάλλου και τη δραστηριοποιούμενη στη χώρα μας Hochtief Facility Management, με στόχο να επικεντρωθούν στο core business της εταιρείας, που είναι οι κατασκευές. Aπό την παρουσίαση του Φερνάντεζ Βέρντες στη γενική συνέλευση των μετόχων έγινε φανερό ότι τα ισπανικά αφεντικά της γερμανικής εταιρείας δεν είναι ευχαριστημένα από τις επιδόσεις της στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο η Hochtief έβγαλε ένα δεύτερο εταιρικό ομόλογο σε μικρό χρονικό διάστημα, που υπερκαλύφθηκε 5 φορές (ονομαστική αξία 750 εκατ. ευρώ), για να χρηματοδοτήσει αυτό που οι Ισπανοί αποκαλούν «αλλαγή» στη δομή του ομίλου.

Φυσικά, για το αεροδρόμιο της Αθήνας υπήρχαν και άλλες σκέψεις. Ετσι, εν μέσω πτώσης της επιβατικής κίνησης κατά 11% και για να ανταποκριθεί στις διαρκείς επικρίσεις των αεροπορικών εταιρειών που διαμαρτύρονται για ακριβές υπηρεσίες, άρχισε να παρέχει εκπτώσεις ανάλογα με τη χρήση που κάνει ο κάθε πελάτης. Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας του αεροδρομίου Χόλγκερ Λινκβάιλερ δημοσίευσε άρθρο για το πώς ένα αεροδρόμιο «μπορεί να αντιδράσει στην περίπτωση της κατάρρευσης του μεγαλύτερου αερομεταφορέα που εξυπηρετείται σε αυτό». Το άρθρο του αναφερόταν στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, όπου η κίνηση έπεσε 30% στο τέρμιναλ-2 μετά την κατάρρευση της κρατικής αεροπορικής εταιρείας ΜΑΛΕΒ. Η Hochtief διέθετε το management του αεροδρομίου και την εκμετάλλευση δικαιώματος χρήσης ώς το 2080. Παρ’ όλα αυτά, σε μία μόνο μέρα, την 3η Φεβρουαρίου του 2012, έχασε το 35% της κίνησής του εξαιτίας της κατάρρευσης της ΜΑΛΕΒ. Η διοίκηση του αεροδρομίου αμέσως έκανε αποφασιστικές κινήσεις για να περιορίσει το κόστος, έκλεισε ένα τέρμιναλ και απέλυσε 250 άτομα, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τη συμμετοχή των εταιρειών low cost στο σύνολο της επιβατικής κίνησης από 26% το 2011 σε 50% το 2012, αναπληρώνοντας έτσι στο τέλος του χρόνου το 85% της επιβατικής κίνησης που είχε χαθεί τον Φεβρουάριο.

Τέτοιοι πονοκέφαλοι φαίνονται τώρα παρελθόν για τη Hochtief στην Αθήνα...

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς «απογειώθηκε» η Hochtief από τα Σπάτα"

Πόσες ώρες διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη

Αυξημένα τα ωράρια στην Ελλάδα σύμφωνα με το δίκτυο «Ευρυδίκη»

Μία από τις λίγες χώρες με το μεγαλύτερο ωράριο των εκπαιδευτικών εξακολουθεί να είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης για την Εκπαίδευση, «Ευρυδίκη», για το 2012.

Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» που δημοσιεύει τα στοιχεία, εκτός της χώρας μας, σε ακόμη πέντε χώρες οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκουν πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα. Στη Λετονία 21 ώρες, στη Μάλτα 20 ώρες, στην Πορτογαλία 22 ώρες, στην Ιρλανδία 22 ώρες και μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο - Σκοτία, 23 ώρες.

Στις υπόλοιπες χώρες οι ώρες διδασκαλίας κυμαίνονται από 14 μέχρι 19,5 την εβδομάδα. Οι λιγότερες ώρες καταγράφονται στη Νορβηγία (14,5), στην Ισλανδία (16), στην Πολωνία (14), στην Αυστρία (17), στο Βέλγιο και στις τρεις κοινότητες (17,5) και στη Γαλλία (16,5).

Με το νέο ωράριο που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο σε Γυμνάσια και Λύκεια οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα έχουν 23 ώρες διδασκαλίας στην τάξη, όσοι έχουν πάνω από έξι χρόνια 21 ώρες, όσοι έχουν πάνω από δώδεκα χρόνια 20 ώρες και όσοι έχουν πάνω από 20 χρόνια, 18 ώρες την εβδομάδα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσες ώρες διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη"

Παραιτήθηκε η Γραμματεία της OΝΝΕΔ Αιγίου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν τα μέλη της Γραμματείας της ΟΝΝΕΔ Αιγίου με αιχμές για την τρικομματική κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν:

Παραίτηση Γραμματείας - Αξιοπρέπεια και Τιμή πάνω απ όλα!

"Η Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. Αιγίου από τον Σεπτέμβρη του 2010 ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου να αποτελέσει τη φωνή της νεολαίας, μια προσπάθεια να προβάλει τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει η κεντροδεξιά παράταξη. Ως ΟΝΝΕδίτες δώσαμε μάχη σε δύσκολες περιόδους που η συμμετοχή στις πολιτικές νεολαίες έμοιαζε να είναι ντροπή. Πορευτήκαμε και δράσαμε με βασικό άξονα τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, με αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη προς τους νέους και τις νέες του τόπου μας. Κάναμε υπομονή ελπίζοντας σε καλύτερα πράγματα μα συνειδητοποιούμε πως το βαρέλι δεν έχει πάτο. Η ανεργία αυξάνεται ολοένα δραματικά, μισθοί μειώνονται ,απολύσεις προ των θυρών. Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που ονειρευόμαστε, αυτή που προσδοκούμε.

Η ΟΝΝΕΔ είναι η οργάνωση νέων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κύριο μέλημα μας είναι η νεολαία, και αυτή τη στιγμή ο νέος είναι άνεργος, φεύγει για το εξωτερικό, τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα με την οικογένεια του και το χειρότερο δε μπορεί να κάνει όνειρα,.

Η ηθική και η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπουν να εξακολουθούμε να κατέχουμε θεσμικές θέσεις στα όργανα της νεολαίας. Δεν είμαστε τυχοδιώκτες της πολιτικής, είμαστε νέοι άνθρωποι με νοοτροπία διαφορετική απ τις πολιτικές αυτές. Δεν μας εκπροσωπεί η τρικομματικη κυβέρνηση, δε μας εκπροσωπούν άνθρωποι δέσμιοι και χωρίς όραμα για την πατρίδα μας. Ως εκ τούτου η παραίτηση της Γραμματείας της ΟΝΝΕΔ Αιγίου είναι μονόδρομος. Όταν έχεις αγωνιστεί για τη δημιουργία μιας οργάνωσης νεολαίας και εξαναγκάζεσαι να αποχωρήσεις σε πονάει πολύ, μα κρατάμε την τιμή, την αξιοπρέπεια μας και μένουμε πιστοί στις αξίες μας. Κάποιοι θέλουν την κοινωνία μας στον βούρκο, χωρίς θέληση, χωρίς αξίες, δε θα τους περάσει! Συνεχίζουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας μέσα στην κοινωνία, έναν αγώνα με όνειρο η χώρα μας να μην είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης, ο Έλληνας να μην ζει στο όριο της φτώχειας, η νεολαία να βρει πάλι το χαμόγελο της, την αισιοδοξία της και την πίστη της σε ένα τόπο καλύτερο.

ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΤΣΟΥΜΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ"
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε η Γραμματεία της OΝΝΕΔ Αιγίου"

Κατάλογος - φωτιά με 336 επίορκους καθηγητές - Απίστευτες περιπτώσεις

Ένας κατάλογος με 336 επίορκους καθηγητές φέρνει στη δημοσιότητα ο κυριακάτικος Τύπος. Στον κατάλογο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τέλεσαν σοβαρά αδικήματα ωστόσο έπεσαν στα μαλακά από τους συνδικαλιστές συναδέλφους τους, όπως δείχνει η έκθεση Ρακιντζή.

Πρόκειται για 268 καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλους 68 καθηγητές και δασκάλους στα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Σε 30 συνάδελφους τους επιβλήθηκε η οριστική παύση των καθηκόντων τους μετά όμως τις 70 συνολικά ενστάσεις από το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, καθώς από τότε του αφαιρέθηκε η συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την περίοδο 2004 - 2011 έχουμε δύο κατηγορίες παραπτωμάτων από κάποιους καθηγητές. Πρώτον, αυτή της παράβασης καθήκοντος "κατά τον ποινικό νόμο" και εκείνη της "χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας".

Υπάρχουν δε και κάποιες τρανταχτές περιπτώσεις καθηγητών οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί αλλά και τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εξαιρετικά σοβαρά αδικήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές και πλαστογραφίες, υποκλοπές θεμάτων των Πανελληνίων αλλά και για παιδεραστία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα από αδικήματα εκπαιδευτικών

Καθηγητής αθωώθηκε αν και είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα στην οποία είχαν πρόσβαση οι μαθητές του. Στην ιστοσελίδα αυτή λοιπόν είχε αναρτήσει φωτογραφία της γυμνής ανήλικης κόρης του και με λεζάντα, "από δω τα βιτσιόζικα".

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας και κάτω από τις φωτογραφίες των παιδιών του υπήρχε παραπομπή σε ιστοσελίδα με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο.

Οι συνδικαλιστές έκριναν πως ήταν αρκετοί οι τρεις μήνες παύσης καθηκόντων.

Σε άλλη περίπτωση, καθηγητής στη Βόρεια Ελλάδα επέστρεψε στα καθήκοντά του μετά πέντε μήνες και ενώ προηγουμένως του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση.

Ακόμη, άλλος λειτουργός είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση με κρυφές κάμερες για να βιντεοσκοπεί τις μαθήτριες την ώρα που άλλαζαν στα αποδυτήρια του σχολείου. Παράλληλα είχε τοποθετήσει μέσα σε τσάντα φαρμακευτικού υλικού το κινητό του τηλέφωνο αποτυπώνοντας ηλεκτρονικά το σώμα μαθητή του. Του επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης παύσης καθηκόντων και αμισθί.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάλογος - φωτιά με 336 επίορκους καθηγητές - Απίστευτες περιπτώσεις"

Το ΦΕΚ της επιστράτευσης για τις πανελλαδικές

Απο τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαϊου θα τεθεί σε ισχύ η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπέγραψε χθες το προεδρικό διάταγμα με το οποίο επιστρατεύεται το σύνολο των εκπαιδευτικών. Μετά τη δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως αρχίζουν και οι διαδικασίες για την επίδοση των “φύλλων πορείας” στους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως προβλέπει το προεδρικό διάταγμα η πολιτική επιστράτευση του συνόλου των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου ενώ σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης “είναι επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012−2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωση τους”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΦΕΚ της επιστράτευσης για τις πανελλαδικές"

Έξοδο από το Ευρώ μελετούν στην Κύπρο...!!!

Μελέτη για τις επιπτώσεις που θα έχει η Κύπρος από την υιοθέτηση του προγράμματος της τρόικας, συνέταξε η δεξαμενή σκέψης «Θουκυδίδης», την οποία και παρουσίασε σήμερα σε κλειστό συνέδριο που διοργανώνει στην Κύπρο...Στην μελέτη παρουσιάζεται ένα εναλλακτικό σενάριο, εξόδου από το ευρώ και υιοθέτησης ενός νέου ή ήδη υφιστάμενου και ισχυρού νομίσματος, όπως είναι το δολάριο.

H έρευνα των μελών της δεξαμενής σκέψης «Θουκυδίδης» που απαρτίζεται από πολιτικούς, επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, εξετάζει τα απαραίτητα μέτρα και τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του εναλλακτικού πρόγραμματος. Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου μιμείται τις επιτυχίες των άλλων οικονομιών που βρέθηκαν σε παρόμοιες καταστάσεις.

«Το πρόγραμμα της τρόικας θα προκαλέσει σωρευτική συρρίκνωση της οικονομίας κατά σχεδόν 50% σε τρία χρόνια, ενώ τα ποσοστά ανεργίας θα φθάσουν κοντά στο 40%. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιφέρει οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό χάος» αναφέρει η μελέτη.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξοδο από το Ευρώ μελετούν στην Κύπρο...!!!"

Αυτοκίνητο: Απίστευτα κόλπα με τις εργοστασιακές τιμές

Το θέμα των Εργοστασιακών Αξιών των αυτοκινήτων απασχολεί εδώ και δεκαετίες του ανεξάρτητους εμπόρους αυτοκινήτων ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει και σημείο διαμάχης μεταξύ των εισαγωγέων.

Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός πως κάποιοι εισαγωγείς έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν τις εργοστασιακές αξίες των αυτοκινήτων τους όποτε αλλάζουν τα φορολογικά δεδομένα της χώρας δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των υπολοίπων ενώ παράλληλα «μπλοκάρουν» τις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από άλλα κράτη-μέλη

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το 2009 όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών μείωσε το Τέλος Ταξινόμησης κατά 50% κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έσπευσαν να αυξήσουν τις Εργοστασιακές Αξίες των μοντέλων τους ώστε η εισαγωγή ίδιων μεταχειρισμένων μοντέλων από άλλο κράτος-μέλος να είναι ασύμφορη.

Αντίθετα από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ ο Φόρος Πολυτελείας πάλι οι Εργοστασιακές Αξίες κάποιων μοντέλων μειώθηκαν δραματικά ώστε κατά την εισαγωγή τους να μην χρειάζεται να καταβάλλουν επιπροσθέτως το νέο φόρο!

Ωστόσο η «ΗτΣ» έχει στη διάθεσή της τις Εργοστασιακές Αξίες όλων των εισαγωγικών εταιρειών που έχουν κατατεθεί στην Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου όπου πραγματικά διαπιστώνει κανείς τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν με τις Λιανικές τιμές πώλησής τους.

To πρώτο παράδειγμα αφορά στην εργοστασιακή αξία ενός μικρού μοντέλου που διατίθενται έναντι 9.000 ευρώ στην λιανική και η εργοστασιακή του Αξία κυμαίνεται κάτω από τις 5.000 ευρώ!

Εξαιτίας του μικρού κινητήρα που έχει το Τέλος Ταξινόμησης (12%) ανέρχεται σε 1.100 ευρώ ενώ ο ΦΠΑ δεν αγγίζει καν τα 600 ευρώ. Μια απλή πρόσθεση αποδεικνύει πως το μικτό κέρδος της συγκεκκριμένης εισαγωγικής κυμαίνεται σε περισσότερα από 2.500 ευρώ!

Σε άλλο μοντέλο με εργοστασιακή αξία περίπου στις 10.000 ευρώ το Τέλος Ταξινόμησης ανέρχεται σε 1.229 ευρώ ενώ ο ΦΠΑ σε περίπου 2.300 ευρώ. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με περίπου 13.500 ευρώ έχει εκτελωνιστεί. Ωστόσο η λιανική του τιμή κυμαίνεται στα 19.000 ευρώ!

Σε άλλο αυτοκίνητο Λιανικής Αξίας πάνω από 30.000 ευρώ η εισαγωγική παρουσιάζει ως Εργοστασιακή Αξία ποσό μικρότερο των 6.000 ευρώ! Πρακτικά σημαίνει πως το συγκεκριμένο μοντέλο με κατατεθημένα το Τέλος Ταξινόμησης και τον ΦΠΑ δεν ξεπερνά τις 9.000 ευρώ! Μέχρι τις 30.000 ευρώ λείπουν περίπου 21.000 ευρώ...

Ακόμη πιο εντυπωσιακά στοιχεία βρίσκει κανείς όταν ανεβαίνει κατηγορίες αυτοκινήτων που αναλογικά αυξάνεται ο κυβισμός αλλά όχι και οι Εργοστασιακές Αξίες!

Ειδικότερα σεντάν μοντέλο πετρελαιοκίνητο με κυβισμό άνω των 2 λίτρων εκτελωνίζεται στην Ελλάδα βάσει Εργοστασιακής Αξίας κάτω από τις 7.500 ευρώ και παρά το γεγονός πως το Τέλος Ταξινόμησης είναι αυξημένο (50%) το εν λόγω αυτοκίνητο μαζί με τον ΦΠΑ δεν αγγίζει καν τις 13.000 ευρώ. Οσον αφορά στην τιμή λιανικής του συγκεκριμένου μοντέλου υπολογίζεται υψηλότερα από τις 37.000 ευρώ! Προκύπτει δηλαδή μια διαφορά 24.000 ευρώ...

Ανεβαίνοντας ακόμη μια κατηγορία θα δει κανείς το πραγματικό «όργιο» που πραγματοποιείται από κάποιες εισαγωγικές καθώς υπερπολυτελές μοντέλο με αξία Λιανικής πάνω από 70.000 ευρώ εκτελωνίζεται με Εργοστασιακή Αξία κάτω των 12.000 ευρώ με αποτέλεσμα τόσο το Τέλος Ταξινόμησης όσο και ο ΦΠΑ να κυμαίνονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ενώ παράλληλα να μην επιβάλλεται ούτε Φόρος Πολυτελείας! Σύμφωνα με τους πίνακες του Τελωνείου το συγκεκριμένο μοντέλο θα πρέπει να καταβάλλει για Τέλος Ταξινόμησης και ΦΠΑ συνολικά κάτω από τις 8.500 ευρώ με αποτέλεσμα η Εργοστασιακή Αξία μαζί με τους Φόρους να κυμαίνονται κάτω από τις 20.000 ευρώ! Η διαφορά από την Λιανική κυμαίνεται σε περίπου 50.000 ευρώ...

Στην κατηγορία των super cars και υπερπολυτελών μοντέλων θα λέγαμε πως έχει χαθεί κάθε μέτρο καθώς αυτοκίνητα με Λιανική Αξία πάνω από 100.000 ευρώ εμφανίζονται με Εργοστασιακή Αξία ακόμη και κάτω από τις 20.000 ευρώ ώστε να μην τους επιβάλλεται ούτε Φόρος Πολυτελείας!

Αρχικά έχουμε κάποιο μοντέλο με εργοστασιακή αξία κάτω από τις 20.000 ευρώ στο οποίο το Τέλος Ταξινόμησης κυμαίνεται σε περίπου 9.500 ευρώ και ο ΦΠΑ σε 4.500 ευρώ. Το αυτοκίνητο μαζί με τον εκτελωνιμό του ανέρχεται σε λιγότερα από 34.000 ευρώ. Η Αξία Λιανικής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ανέρχεται σε περισσότερα από 115.000 ευρώ!

Αλλο μοντέλο με πανίσχυρο κινητήρα εμφανίζεται με Εργοστασιακή Αξία κάτω από τις 40.000 με αποτέλεσμα αν καταβληθούν το Τέλος Ταξινόμησης και ο ΦΠΑ και το Φόρο Πολυτελείας να μην υπερβαίνει τις 83.000 ευρώ. Ωστόσο για να αποκτήσει κάποιος το συγκεκριμένο «ονειρικό» μοντέλο θα πρέπει να καταβάλλει περισσότερα από 230.000 ευρώ!

«Μπλόκο» στις εισαγωγές ΙΧ από 2ο χέρι!

Πέραν του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλούν κάποιες εισαγωγικές έναντι των υπολοίπων υπάρχουν και οι ανεξάρτητοι έμποροι αυτοκινήτων που πλέον δεν μπορούν να εισάγουν κάποιο μεταχειρισμένο από άλλο κράτος-μέλος καθώς η εισαγωγή τους είναι απαγορευτική.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως οι εργοστασιακές Αξίες των καινούριων ΙΧ που δηλώνουν κάποιοι εισαγωγείς στην Υπηρεσία Αξιών και λαβάνονται υπόψιν και για την εισαγωγή μεταχειρισμένων ΙΧ είναι τόσο χαμηλές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένα μεταχειρισμένο ΙΧ σε άλλο κράτος-μέλος σε τόσο χαμηλή τιμή.

Ειδικότερα αν ένας έμπορος εισάγει επιχειρήσει να εισάγει ένα πολυτελές ΙΧ που ως καινούριο έχει εργοστασιακή αξία κάτω από τις 20.000 ευρώ και Αξίας Λιανικής 115.000 ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση ο έμπορος να το αποκτήσει σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος ακόμη και μετά από 4 χρόνια στην αξία που δηλώνει ο εισαγωγέας. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι είτε ο έμπορος να προσκομίσει τιμολόγιο με αξία υψηλότερη από εκείνη του καινούριου (πάνω από 20.000 ευρώ) καταβάλλοντας υπέρογκους φόρους σε σχέση με το καινούριο είτε το αυτοκίνητο να αλλάζει χέρια τουλάχιστον δύο φορές πριν την εισαγωγή του στην Ελλάδα ώστε το τελικό τιμολόγιο αγοράς να βρίσκεται κοντά στην Εργοστασιακή Αξία που μειώνεται ανάλογα με τα χρόνια κυκλοφορίας του.

Παράλληλα το κράτος κατά την εισαγωγή ενός μεταχειρισμένου ΙΧ από άλλο κράτος μέλος που έχει αλλάξει πάνω από δύο ιδιοκτήτες πριν εισαχθεί στην Ελλάδα χάνει το ΦΠΑ καθώς έχει καταβληθεί σε άλλο κράτος-μέλος που έχει μικρότερο ποσοστό από το 23% της χώρας μας δημιουργώντας επιπλέον ελλείμματα στα δημοσιονομικά έσοδα.

Αλλωστε πριν λίγο καιρό όλα τα Μέσα Ενημέρωσης είχαν ασχοληθεί με τα τιμολόγια που εκδίδονται σε άλλες χώρες πριν την εισαγωγή των αυτοκινήτων στην Ελλάδα ώστε να μειωθεί η αξία βάσει της οποίας θα φορογογηθούν οι έμποροι...

Μονόδρομος η φορολόγηση βάσει Λιανικής

Η φορολόγηση με βάσει την Αξία Λιανικής αποτελεί τη μοναδική λύση για την κυβέρνηση αν επιθυμεί πραγματικά να επιβάλλει Φόρους στους έχοντες και να σταματήσει να «αιμορραγεί» οικονομικά εξαιτίας των εκατοντάδων χιλιάδων καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας.

Παράλληλα να το σύστημα της Αξίας Λιανικής υιοθετηθεί τόσο στα τεκμήρια όσο και στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα δημοσιονομικά έσοδα θα αυξηθούν καθώς οι άρσεις ακινησιών θα γίνονται κατά χιλιάδες...

Ενδεικτικές Εργοστασιακές Αξίες Vs Τιμών Λιανικής

Εργοστασιακή Αξία ΤΤ/ΦΠΑ Σύνολο Εκτελωνισμού Αξία Λιανικής

4.800 1.500 6.300 9.000

5.500 2.900 8.400 30.000

7.500 5.000 12.500 38.000

10.000 3.500 13.500 19.500

11.550 8.000 19.550 70.000

19.500 14.000 33.500 115.000

39.000 * 28.000 67.000 235.000

120.000 ** 87.600 173.000 400.000

· * Επιπλέον Φόρος Πολυτελείας (40%) 15.600 ευρώ

· ** Επιπλέον Φόρος Πολυτελείας (40%) 48.000 ευρώ

Imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοκίνητο: Απίστευτα κόλπα με τις εργοστασιακές τιμές"

Λουράντος για την επιλεκτική πληρωμή φαρμακείου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

Αξιότιμε πρόεδρε,

όλα τα φαρμακεία της Ελλάδας, αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα, το οποίο οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ασυνέπεια των πληρωμών σας προς τα μέλη μας. Αρκετά μέλη μας έχουν προβεί σε πρόσκαιρο ή μόνιμο κλείσιμο των φαρμακείων τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, πράγμα που αποδεικνύει την τεράστια ευθύνη που έχουν οι υπηρεσίες σας.

Στα τέλη του περασμένου έτους φαρμακείο των Αθηνών πληρώθηκε κατ΄εξαίρεση ένα ποσό ασυνήθιστα υψηλό, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσαν να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων που δούλευαν εκεί. Μάλιστα το τεράστιο ποσό που είχε λαμβάνειν από τον ΕΟΠΥΥ το φαρμακείο αυτό, προέκυπτε από την εκτέλεση συνταγών με φάρμακα υψηλού κόστους ... συγκεκριμένης εταιρείας, με την οποία ... είχε κάνει συμφωνία !!!

Στην έντονη διαμαρτυρία μας, ότι αυτό είναι όχι μόνο απαράδεκτο και προκλητικό αλλά εξόχως ... ύποπτο, υποσχεθήκατε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, πράγμα όμως που όπως αποδείχτηκε παρέμεινε απλά υπόσχεση.

Σήμερα έκπληκτοι ανακαλύψαμε στην «διαύγεια» ένα ποσό 196.835,43 ευρώ γιά έκτακτη και κατ’ εξαίρεσην πληρωμή φαρμακείου ...! Μάθαμε μάλιστα ότι αυτή η πληρωμή γίνεται με εντολή ... άνωθεν και δεν αφορά μόνο ένα μήνα.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε με ποιά κριτήρια γίνεται αυτή η πληρωμή όταν είναι γνωστή η άθλια οικονομική κατάσταση όλων σχεδόν των μελών μας, ποιό ή ποιά φαρμακεία αφορά και αν πράγματι αυτή η πληρωμή έγινε με ... ειδική υπόδειξη. Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε ποιούς μήνες αφορά η πληρωμή και αν η κατά τα άλλα ... υπέρ ευαίσθητη επιτροπή ανταγωνισμού γνωρίζει και συμφωνεί με αυτού του είδους την τακτική σας.

Θεωρούμε ότι η τακτική να πληρώνονται κατ’εξαίρεση και κατά προτεραιότητα όσοι έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη», όταν μάλιστα το σύνολο σχεδόν των φαρμακοποιών είναι είτε με κατασχετήρια (που σε εσάς επιδίδονται) είτε στον Τειρεσία είτε στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης, είναι όχι μόνο απαράδεκτη και αντιδημοκρατική, αλλά θίγει ευθέως τα περί δικαίου και ισότητας αισθήματα των πολιτών, που όπως φαίνεται για την Κυβέρνηση και τους υπηρετούντες την είναι άγνωστες έννοιες Αναμένουμε τις απαντήσεις σας ... ώστε να προβούμε στα δέοντα. Να είστε σίγουρος ότι μπορούμε να σας παραθέσουμε χιλιάδες φαρμακεία με ανάλογα κριτήρια, με τα οποία προβαίνεται σε αυτές τις έκτακτες πληρωμές ... Εκτός και αν πρόκειται για άλλους είδους ... εξυπηρετήσεις πράγμα που δεν πιστεύουμε.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουράντος για την επιλεκτική πληρωμή φαρμακείου"

Απίστευτο: Σταμάτησαν τις εξετάσεις για το AIDS! - Τι αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν γίνονται έλεγχοι σε τρία πιστοποιημένα κέντρα αναφοράς.

Δεν πραγματοποιούνται πλέον έλεγχοι για AIDS από τα τρία πιστοποιημένα κέντρα αναφοράς, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχουν μπει χρήματα στους λογαριασμούς των κέντρων από τον περασμένο Μάιο, κι έτσι δεν έχουν αγοραστεί τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για τις εξετάσεις.

Στα εν λόγω κέντρα γίνονται τα αρχικά tests, ενώ κατόπιν γίνονται μόνο εκεί οι επόμενες εξετάσεις.

Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το θέμα, και σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα αναμένεται να παρέμβει ώστε να μπουν στον λογαριασμό χρήματα.

Από την πλευρά της, η αρμόδια υφυπουργός κ. Σκοπούλη επεσήμανε ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν γιατί ζητήθηκαν αργά (τον Δεκέμβριο) από το υπουργείο Υγείας.

epikaira
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Σταμάτησαν τις εξετάσεις για το AIDS! - Τι αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ"

Tο παρασκήνιο πίσω από τις παραιτήσεις Πεπόνη και Μουζακίτη

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση της παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίο, λίγες ημέρες πριν κρίνει ο Αρειος Πάγος το θέμα της παραμονής του, με επιστολές που απέστειλαν, ανακοίνωσαν ότι δεν επιθυμούν τη συνέχιση της θητείας τους.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», στον Αρειο Πάγο υπήρχε εδώ και καιρό έντονος προβληματισμός για τη συνέχιση της θητείας των δύο εισαγγελέων, ενώ, πολλοί εντός και εκτός δικαιοσύνης είχαν επικρίνει ορισμένες ενέργειες των κ. κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

Ορισμένες από τις κινήσεις τους, όπως εκείνες που αφορούσαν στον καθολικό έλεγχο αιρετών αυτοδιοικητικών παραγόντων σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζονταν είτε ως ενέργειες εντυπωσιασμού είτε στη σφαίρα του ανέφικτου.

Στα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης, αναφέρει η εφημερίδα, οι προβληματισμοί είχαν ενταθεί ενόψει της συνεδρίασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου που έχει οριστεί για τις 20 Μαΐου, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση για το ποιοι θα είναι στο εξής οι οικονομικοί εισαγγελείς

. Οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, που επέλεξαν τελικά την οικειοθελή αποχώρηση, απέφυγαν να εξηγήσουν στη δήλωσή τους τους λόγους της παραίτησής τους, πυροδοτώντας εκτιμήσεις ότι η κίνησή τους σχετιζόταν με την ισχυρή πιθανότητα ο Αρειος Πάγος να μην ανανέωνε σε λίγες ημέρες τη θητεία τους. Πολλοί επίσης συνέδεαν την αιφνίδια αποχώρησή τους με τον ορισμό πρόσφατα ειδικού Εισαγγελέα Διαφθοράς, που θα αναλάβει σημαντικό κομμάτι της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος.

Στα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης η επιλογή των εισαγγελέων προκάλεσε δυσμενή σχόλια χαρακτηρίζοντάς την «απρέπεια προς την κρίση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου»».

Αλλωστε, οι σχέσεις των Πεπόνη – Μουζακίτη με την ηγεσία της δικαιοσύνης δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές έπειτα από την παραίτησή τους, το 2011, με παράλληλες καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο τους από ανώτατους δικαστικούς παράγοντες, τις οποίες, ωστόσο, απέσυραν όταν κλήθηκαν να τις υποστηρίξουν ενώπιον του Αρείου Πάγου.

Πάντως, οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης κατά τη διάρκεια της θητείας τους, πέραν των αρνητικών πλευρών που τους αποδίδουν, προχώρησαν με τόλμη σε έρευνες για σημαντικά θέματα, όπως η λίστα Λαγκάρντ, ανοίγοντας δεκάδες δικογραφίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Μεταξύ των δικογραφιών που είναι σημαντικές είναι και αυτές για τις κομματικές χρηματοδοτήσεις. Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν την άποψη, της δίωξης των υπευθύνων των κομμάτων, ακόμα και δύο πρώην και του νυν πρωθυπουργού, παρά την ψήφιση πρόσφατης τροπολογίας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Tο παρασκήνιο πίσω από τις παραιτήσεις Πεπόνη και Μουζακίτη"

Tουριστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Εγνατία Οδό, κοντά στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις φλόγες παραδόθηκε τουριστικό λεωφορείο, λίγο πριν τις έξι το απόγευμα, το οποίο κινούνταν στην Εγνατία Οδό.

Η φωτιά ξέσπασε στη μηχανή του οχήματος εν κινήσει, την ώρα που το λεωφορείο βρίσκονταν 50 μέτρα πριν από τη σήραγγα Μεσοβουνίου και από τις φλόγες καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 52 Ρώσοι τουρίστες και 2 οδηγοί.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, καθώς πρόλαβαν και κατέβηκαν από το όχημα, οι περισσότεροι δε πρόλαβαν να βγάλουν από το όχημα και τις αποσκευές τους.

Οι τουρίστες έρχονταν από εκδρομή στην Κέρκυρα και σύμφωνα με το πρόγραμμά τους θα συνέχιζαν την εκδρομή τους προς την Πάτρα.

Φαίνεται όμως πως ο οδηγός έχασε την έξοδο του Καρτερίου και συνέχισε στην Εγνατία οδό.

Επί τόπου βρέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία με επικεφαλής το Διοικητή κ. Σπύρου Φώτιο, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η κυκλοφορία έκλεισε για μία περίπου ώρα ο δρόμος παραδόθηκε ξανά προς χρήση στις 7 το απόγευμα.

Εντύπωσε προκάλεσε το γεγονός πως τα συνεργεία της Εγνατίας οδού, οδήγησαν τους τουρίστες μέσω της εξόδου κινδύνου της σήραγγας στο βουνό… αφήνοντάς τους μόνους και αβοήθητους στα… κατσάβραχα να βρουν τρόπο να επανέλθουν στο δρόμο!

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και κατέγραψε τα όσα ακολουθούν:


892fm
Διαβάστε Περισσότερα » "Tουριστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Εγνατία Οδό, κοντά στην Ηγουμενίτσα (ΒΙΝΤΕΟ)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news