facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Έφυγε απο τη ζωή ο Aνδρέας Ντούζος

Έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Μ.Τρίτης ο Ανδρέας Ντούζος σε ηλικία 76 ετών. Ο ηθοποιός έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ τα τελευταία επτά χρόνια, ενώ από τον περασμένο Ιανουάριο έδινε τον αγώνα του στην εντατική μετά από ένα ατύχημα που είχε.

Ο Ανδρέας Ντούζος σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του '60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία.

Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" και "Άκρως Οικογενειακόν". Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" (2001).

Το συγκινητικό tweet του Στηβ Ντούζου

«Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έχασα τον πιο συμαντικό άντρα της ζωής μου», με αυτά τα λόγια περιγράφει την μεγάλη απώλεια του πατέρα του, ο Στήβ Ντούζος...



Ο Στηβ Ντούζος μιλά για τον πατέρα του

«Ο Ντούζος ήταν γεμάτος, ευτυχισμένος... Έστησε μια πολύ καλή οικογένεια, έζησε και μεγάλωσε τα εγγόνια του» είπε μεταξύ άλλων ο γιός του Ανδρέα Ντούζου, Στηβ, για τον αγαπητό ηθοποιό που «έφυγε» τα μεσάνυχτα από τη ζωή.

«Ήταν πολύ άσχημα... Τον είχαμε επτά χρόνια με Αλτσχάιμερ και πού και πού έπεφτε και χτύπαγε. Το τελευταίο χτύπημα ήταν μεγάλο... Ο Ντούζος έκλεισε τα 79 λίγες μέρες πριν», συνέχισε στην εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη».

Ο Στηβ, που ακολούθησε και αυτός τα χνάρια του πατέρα του, ενημέρωσε πως η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, στις 15:00, από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στο ίδρυμα «Νέστωρ» για το Αλτσχάιμερ.

«Κάθε φορά που θέλουμε, θα κάνουμε ένα κλικ στο Ίντερνετ, θα βλέπουμε τις ταινίες του και θα τον θυμόμαστε όπως ήτανε», κατέληξε ο ηθοποιός.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε απο τη ζωή ο Aνδρέας Ντούζος"

Eτσι αθώωναν τους επίορκους υπαλλήλους - Εφοριακός άρπαξε 55.000 ευρώ και παρέμεινε στη δουλειά της

Επιχείρηση αθωωτικών αποφάσεων για επίορκους υπαλλήλους είχε στηθεί στα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου, καθώς οι συνεδριάσεις τους είχαν τυπικό χαρακτήρα, ενώ πολλές από τις αποφάσεις που είχαν εκδοθεί ήταν σκανδαλώδεις.

Oπως αναφέρει το «Εθνος» σε δημοσίευμά του, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου της Εφορίας η οποία συνελήφθη για πλαστογράφηση εγγράφων, ενώ παράλληλα υπεξαίρεσε από το Ταμείο Παρακαταθηκών 55.000 ευρώ.

Oταν η υπάλληλος εντοπίστηκε, κλήθηκε από το πειθαρχικό σε απολογία και επέστρεψε 10.000 ευρώ, αλλά τιμωρήθηκε μόνο με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών, καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να επιστρέψει κανονικά στην εργασία της.

Σε άλλη περίπτωση, εκπαιδευτικός του ΟΑΕΔ ως μέλος επιτροπής για τον διορισμό ωρομίσθιων καθηγητών σε ΙΕΚ προσέλαβε την κόρη του κάνοντας δεκτό πλαστό πτυχίο ΤΕΙ.

Στο πειθαρχικό επικαλέστηκε άγνοια ότι η κόρη του δεν είχε τελειώσει το ΤΕΙ και τελικά τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών. Στη συνέχεια επέστρεψε κανονικά στη δουλειά του.

Το χειρότερο είναι πως με βάση τον νόμο που ίσχυε μέχρι τώρα η απόφαση των τριτοβάθμιων πειθαρχικών ήταν τελεσίδικη, κανείς πλην του υπουργού δεν μπορούσε να την ανακαλέσει και έτσι επί της ουσίας οι επίορκοι υπάλληλοι έμεναν ατιμώρητοι, καθώς οι υπουργοί σπάνια ενημερώνονταν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Eτσι αθώωναν τους επίορκους υπαλλήλους - Εφοριακός άρπαξε 55.000 ευρώ και παρέμεινε στη δουλειά της"

Στην Πάτρα παραμένει η έδρα του ATEI - Αντιδράσεις στο Μεσολόγγι

Aφού η έδρα για πάνω από τρεις μήνες πηγαινοέρχονταν Μεσολόγγι-Πάτρα, μετά από πλήθος ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, κινητοποιήσεων και διαμαρτυρίων απο κάθε πλευρά η νέα εξέλιξη έρχεται σήμερα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου.

Το υπουργείο, αν και έχει καταλήξει στην δομή του νέου ιδρύματος, στην κατανομή των σχολών ανα πόλη της περιφέρειας, στο γνωστικό αντικείμενο των τμημάτων και φυσικά στην έδρα του ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας, αποφεύγει μέχρι σήμερα για ευνόητους λόγους, να δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του, κάτι που ανέλαβε να κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος ο οποίος ανακοίνωσε ότι βάση του. Π.Δ που εστάλη στο Σ.τ.Ε. η έδρα θα είναι στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Μένει να δούμε τώρα πως θα αντιδράσουν θεσμικοί παράγοντες, βουλευτές, τοπικές αρχές αλλά και όσοι έχουν λάβει μέρος στο παιχνίδι των ανακοινώσεων και των εντυπώσεων για το θέμα της έδρας του ΤΕΙ Δυτ.Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογoς έχει ως εξής:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου υπεύθυνα ενημερώθηκε (ΣτΕ) και πληροφορεί Φορείς και Πολίτες της περιοχής μας για το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, σχετικά με το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, που στάλθηκε προς έγκριση (νομιμότητας) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε΄ Τμήμα).

Στο πολυσέλιδο κείμενο του σχετικού Π.Δ. ορίζονται, επιγραμματικά και μας αφορούν τα εξής:

1) Συγχωνεύονται τα Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου και Τ.Ε.Ι. Πατρών και μετονομάζεται το νέο Ίδρυμα Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με ΕΔΡΑ την Πάτρα.

2) Από το Μεσολόγγι μετονομάζεται και μεταφέρεται: α) Το τμήμα ΘΕΚΑ (Θερμοκηπίων - Ανθοκομίας) στην Αμαλιάδα, με έδρα της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων το Μεσολόγγι. β) Επίσης, από το Μεσολόγγι μεταφέρεται το Τμήμα Αυτοματισμού στον Πειραιά.

3) Το Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων του Μεσολογγίου, παύει να έχει εισακτέους και καταργείται το 2018.

4) Καταργούνται τα Τμήματα (Μεσολογγίου) Τεχνολογίας Υλικών, Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής που δεν είχαν εισακτέους και δεν λειτούργησαν.

5) Το Τμήμα στη Ναύπακτο καταργείται σαν παράρτημα, μένει (Αντίρριο) υπαγόμενο στην Πάτρα.

6) Το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής και Διοίκησης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων αποτελούν κατευθύνσεις στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Μεσολόγγι.

7) Τα Τμήματα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης των Μουδανιών (Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης) και Ηγουμενίτσας (Τ.Ε.Ι. Ηπείρου) συγχωνεύονται στο του Μεσολογγίου.

8) Το Τμήμα Λογιστικής Πατρών συγχωνεύεται στο του Μεσολογγίου.

Υπάρχουν πλήθος μεταβατικών διατάξεων για το προσωπικό (διδακτικό, υπαλληλικό) και την περιουσία. Μέχρι να υλοποιηθούν θα προεδρεύει (διοικεί) η Πάτρα. Συνοπτικά τα παραπάνω σημαίνουν ότι καταργείται προκλητικά, διακριτικά και απαράδεκτα το αξιολογημένο (3ο στη Χώρα) Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου που συγχωνεύεται και απορροφάται από το Πατρών. Δηλαδή καταργείται και είναι, μαζί με της Λαμίας που συγχωνεύεται με το της Χαλκίδας, τα μόνα 2 Τ.Ε.Ι. από τα 16 της Χώρας. Παραμένουν 14, δηλαδή μια 12άδα κατώτερα του δικού μας. Παραμένει ακόμη και το "ανύπαρκτο" Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο Τμήματά του να έρθουν σε Μεσολόγγι και Πάτρα. Επίσης σοβαρή αρνητική εξέλιξη είναι η έδρα του νέου Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, που ορίζει την Πάτρα.

Όπως επίσης αρνητικό είναι η παραμονή της πολυπληθούς Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα, ενώ προέβλεπε το αρχικό σχέδιο να έρθει στο Μεσολόγγι. Η Λογιστική Πατρών που έρχεται στο Μεσολόγγι δεν σημαίνει και αύξηση του αριθμού εισακτέων, ενώ είναι μικρός ο αριθμός σπουδαστών που θα έρθουν στο Μεσολόγγι από τα Μουδανιά και την Ηγουμενίτσα. Δηλαδή η αισιόδοξη εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε τους μισούς σπουδαστές-τριες, καθόλου διοικητικό προσωπικό και ελάχιστο διδακτικό. Το μέλλον προδιαγράφεται περισσότερο αρνητικό του παρόντος (μείωση 30% εισακτέων, επαναφορά βάσης του 10, Κολέγια κ.ά.).

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τους σχεδιαστές του υπό έγκριση απαραδέκτου σε βάρος μας Προεδρικού Διατάγματος και θα το αντιπαλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μαζί με τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στο ΣτΕ (νομιμότητα), στην Κυβέρνηση (σκοπιμότητα) και την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας

cityvoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Πάτρα παραμένει η έδρα του ATEI - Αντιδράσεις στο Μεσολόγγι"

O ΕΦΕΤ ανακαλεί από τα ράφια της αγοράς νοθευμένα ελαιόλαδα - Δείτε ποια είναι

Στην ανάκληση νοθευμένων προϊόντων ελαιολάδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ύστερα από σχετική καταγγελία. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησε διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με σογιέλαιο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΦΑΡΩΝ 84 - ΚΑΛΑΜΑΤΑ».

Επίσης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τα ανωτέρω νοθευμένα – μη ασφαλή προϊόντα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "O ΕΦΕΤ ανακαλεί από τα ράφια της αγοράς νοθευμένα ελαιόλαδα - Δείτε ποια είναι"

Αποφασίστηκε η απευθείας εκμίσθωση αιγιαλού σε τουριστικές επιχειρήσεις

Στην απευθείας εκμίσθωση αιγιαλού σε τουριστικές επιχειρήσεις, θα μπορούν να προβαίνουν οι Δήμοι, τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μετά από... σχετική νομοθετική ρύθμιση των υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για το έτος 2013 θα θεωρούνται όμορες προς τον αιγιαλό, εφόσον καταθέσουν αίτηση στις Κτηματικές Υπηρεσίες για την μίσθωση του μεσολαβούντος παλαιού αιγιαλού. Στην περίπτωση αυτή, οι Δήμοι μόνο με την προσκόμιση της σχετικής αίτησης του επιχειρηματία, θα μπορούν να προβούν άμεσα στην απευθείας εκμίσθωση και του αιγιαλού.

Με την ψηφισθείσα τροπολογία καταγράφονται για πρώτη φορά οι μισθώσεις παλαιού αιγιαλού, ενώ επίσης εξασφαλίζονται άμεσα και πόροι του Δημοσίου από την αξιοποίηση του παλαιού αιγιαλού, που μέχρι τώρα είτε δεν εισπράττονταν καθόλου είτε αφήνονταν στην καλή πίστη των συμβαλλομένων μερών και την ευσυνειδησία της διοίκησης.

Την πρωτοβουλία για την τροπολογία ανέλαβαν οι βουλευτές Αγγελική Γκερέκου, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Βασίλειος Υψηλάντης και Βασίλειος Κεγκέρογλου. Η τροπολογία ψηφίσθηκε από τους βουλευτές και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφασίστηκε η απευθείας εκμίσθωση αιγιαλού σε τουριστικές επιχειρήσεις"

Μ.Σαλμάς:Μείωση της νοσοκομειακής και ασφαλιστικής δαπάνης στα 3 από 7 δις

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 δήλωσε πως το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σαν στόχο τη μείωση της νοσοκομειακής και ασφαλιστικής δαπάνης στα 3 από 7 δις . Επιπλέον ανέφερε πως για πρώτη φορά τώρα έγιναν τόσο μεγάλες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, με αποτέλεσμα ο ΕΟΠΥΥ να εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ.

«Τα μέτρα που παίρνουμε στον τομέα της υγείας ξεπερνούν σε τεχνική αρτιότητα και την τρόικα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος επίσης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο κύριος Σαλμάς είπε πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. «Εφαρμόζεται το μέτρο στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά ως μέτρο δεν έχει επιδώσει τα αποτελέσματα που περιμέναμε» .

Για τα φάρμακα, ο υπουργός δήλωσε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί 3000 φάρμακα, από τα οποία 2500 είναι γενόσημα και 500 πρωτότυπα. Ήδη μέχρι σήμερα έχουν τιμολογηθεί 550 φάρμακα, και σύντομα θα διατεθούν στους πολίτες νέα καινοτόμα φάρμακα δήλωσε, και τόνισε «για να προχωρήσουν όμως αυτές οι διαδικασίες δεν χρειάζονται οι “εκβιασμοί” από τον τύπο».

Κλείνοντας ο κ. Σαλμάς προανήγγειλε πως τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί από το υπουργείο, το νέο πρόγραμμα παρακολούθησης της πορείας του φαρμάκου, από την παραγωγική εταιρεία μέχρι να φτάσει στα χέρια του ασθενή. «Πλέον έχω πλήρη εικόνα για το τι γίνεται στον χώρο του φαρμάκου. Βλέπω τα πάντα. Μέχρι και τι συνταγογραφεί ο κάθε γιατρός» υπογράμμισε.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ.Σαλμάς:Μείωση της νοσοκομειακής και ασφαλιστικής δαπάνης στα 3 από 7 δις"

Παπανδρέου: Άθλιοι και ανήθικοι όσοι μιλούν για τρύπα 110 εκατ. στο ΠΑΣΟΚ

Η οικονομική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ ήταν το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη μεσημεριανή, 50λεπτη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Γιώργο Παπανδρεου.

«Ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 έφτασε τα 116,5 εκ και σε συνδυασμό με τη μείωση της επιχορήγησης κατά 90% αφήνει το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικό με μηδενική επιχορήγηση» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Τόνισε επίσης, πως καθίσταται αναγκαία η εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση του κόμματος.

Είπε ακόμα, ότι θα ζητηθεί από τα πρόσωπα που κατά καιρούς έχουν αναμειχθεί στην οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αναφέρονται σε μαύρη τρύπα τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ στο διάστημα της προεδρίας του.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν στελέχη που να έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος θεώρησε αναγκαία τη συνάντηση, λόγω της απουσίας του κ. Παπανδρέου στο εξωτερικό τους προηγούμενους μήνες.

Αναφορικά με τις πληροφορίες ότι το ταξίδι του πρώην πρωθυπουργού στην Κόστα Ρίκα κόστισε 200.000 ευρώ συνεργάτες του τονίζουν ότι το συγκεκριμένο ταξίδι κόστισε 20.000 ευρώ για όλη την αποστολή και πως το επόμενο ταξίδι στο Γιοχάνεσμπουργκ το ΠΑΣΟΚ δεν πλήρωσε τα έξοδα του κ. Παπανδρέου, αλλά μόνο τα έξοδα της τριμελούς επιτροπής του κόμματος.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου σε ανακοίνωσή του μιλάει για άθλιες, απαράδεκτες και ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη και στοχεύουν στην ηθική απαξίωση του.

Τονίζει μάλιστα πως "σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές".

Τέλος τονίζει ότι "όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη".

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανδρέου: Άθλιοι και ανήθικοι όσοι μιλούν για τρύπα 110 εκατ. στο ΠΑΣΟΚ"

Κλειστά την Πρωτομαγιά τα φαρμακεία του Πειραιά

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Πρωτομαγιά τα φαρμακεία όλης της χώρας, εκτός του Πειραιά, όπου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει... στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

«Αυτή τη δύσκολη περίοδο που τα εργασιακά καταστρέφονται αλλά και ο ξεχωριστός κλάδος των φαρμακοποιών υφίσταται καθολική επίθεση δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε με τη πλευρά των κοινών καταστημάτων όταν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι αλλά και οι υγειονομικοί φορείς δεν θα λειτουργούν και θα συμμετέχουν ενεργά στην απεργία της Πρωτομαγιάς», αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.

Η αργία της πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ την ίδια μέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά την Πρωτομαγιά τα φαρμακεία του Πειραιά"

Μαργαρίτα Παπανδρέου:Ζητά 200.000 ευρώ απο Βήμα, Πρώτο Θέμα, Δημοκρατία και 3 στελέχη του ΣΔΟΕ

Η κυρία Παπανδρέου στρέφεται κατά όσων, όπως υποστηρίζει την ενέπλεξαν χωρίς καμία έρευνα, χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καμία διασταύρωση πληροφοριών ως όφειλαν στην υπόθεση της λίστας Lagarde και του περιβόητου λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων, διασύροντας διεθνώς την προσωπικότητά της και το επώνυμό της.

«Ηρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου. Η οικογένειά μου, να το ξέρουν όλοι, δεν θα υποκύψει ποτέ στα κατεστημένα συμφέροντα. Οσο κι αν μας χτυπάνε, όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα σχέδια κι αν εκπονήσουν».
Αυτό δήλωσε η Μαργαρίτα Παπανδρέου η οποία προχώρησε στην κατάθεση σειράς αγωγών για την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, η Μαργαρίτα Παπανδρέου στρέφεται νομικά εναντίον:

Του Στυλιανού Στασινόπουλου, Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ,
του Ευαγγέλου Καραμάνου Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ
και του Νικολάου Λέκκα, Διευθυντή Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Ελέγχου Κ.Υ. ΣΔΟΕ.

Του «ΔΟΛ», του Σταύρου Ψυχάρη, εκδότη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», και της Ιωάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου της εφημερίδας.

Της εταιρείας που εκδίδει το Πρώτο Θέμα, του Θέμου Αναστασιάδη, εκδότη της εφημερίδας και των Χρήστου Μπόκα και Γεωργίου Δημητρομανωλάκη, δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Της εταιρείας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», του Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «δημοκρατία» και «κυριακάτικη δημοκρατία», του Ανδρέα Καψαμπέλη, διευθυντή σύνταξης των εφημερίδων και του Γ. Λυκουρέντζου, δημοσιογράφου των δύο εφημερίδων.

Με την αγωγή της η κυρία Παπανδρέου ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ από κάθε εναγόμενο και προσωποκράτηση 6 μηνών για τους τρεις εκδότες των εφημερίδων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαργαρίτα Παπανδρέου:Ζητά 200.000 ευρώ απο Βήμα, Πρώτο Θέμα, Δημοκρατία και 3 στελέχη του ΣΔΟΕ"

Παράταση δηλώσεων ΦΠΑ και φορολογίας εισοδήματος

Παρατείνεται, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η ημερομηνία για την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ και τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων... μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παρ.2 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε, καθώς και των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2012, οι οποίες λήγουν στις 30 Απριλίου 2013, παρατείνεται μέχρι και την 15η Μαΐου 2013.

Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, θα πρέπει όλες οι περιοδικές δηλώσεις που αφορούν τη διαχειριστική περίοδο να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ των τυχόν χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων, τουλάχιστον έως την 9η Μαΐου 2013.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση δηλώσεων ΦΠΑ και φορολογίας εισοδήματος"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί σταθμοί του Μετρό την Πρωτομαγιά

Κλειστοί θα παραμείνουν, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας, από τις 9 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9 πρωί.

Επίσης, λόγω των εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε άλλους δήμους της Αττικής, λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων – συγκεντρώσεων και πορειών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, της Πλατείας Κλαυθμώνος, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων), της Πλατείας Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων στο Λαύριο και στην Κεντρική Πλατεία της Ελευσίνας.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν και άλλες πορείες που θα αποφασισθούν την τελευταία στιγμή, θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί σταθμοί του Μετρό την Πρωτομαγιά"

Π. Μπόφινγκερ: Νέα χρέη μπορεί να δημιουργήσει η αυστηρή λιτότητα

Εναντίον της πολιτικής λιτότητας, η οποία θα μπορούσε —λόγω της ασταθούς κατάστασης στην Ευρωζώνη— να οδηγήσει στην δημιουργία νέων χρεών τάχθηκε... ο Γερμανός οικονομολόγος και μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύουν την γερμανική κυβέρνηση Πέτερ Μπόφινγκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική ραδιοφωνία.

Ο κ. Μπόφινγκερ σημείωσε ακόμη ότι η συνεχιζόμενη ύφεση στην Ευρώπη θα ήταν η πιο ακριβή λύση για τη Γερμανία και συμφώνησε με τον Επίτροπο για την Απασχόληση Λάζλο Άντορ, ο οποίος κατηγόρησε χθες την Γερμανία για μισθολογικό "ντάμπινγκ". Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα "με ποιον τρόπο θα επιτευχθεί η μισθολογική προσαρμογή στην Ευρώπη, εάν είναι σωστό δηλαδή να επιτευχθεί μόνο μέσω της μείωσης μισθών στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, ενώ στη Γερμανία δεν προβαίνουμε σε καμία προσαρμογή". Υποστήριξε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι, "εάν η Γερμανία αποτελεί μέρος του προβλήματος, θα πρέπει επίσης να αποτελέσει και μέρος της λύσης", καθώς, όπως είπε, εάν η μισθολογική προσαρμογή ζητείται μόνο από τις αποκαλούμενες προβληματικές χώρες και μειώνονται μαζικά οι μισθοί, προκαλείται αποπληθωρισμός, αλλά η οικονομία μπαίνει σε πορεία ύφεσης "και αυτό δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας, εφόσον περίπου το 40% των εξαγωγών μας είναι εξαγωγές προς χώρες της Ευρωζώνης".

Ερωτώμενος πάντως ο κ. Μπόφινγκερ εάν παράλληλα με τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής χρειάζονται και κίνητρα για ανάπτυξη, τόνισε ότι είναι τουλάχιστον απαραίτητο "να μην υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας".

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Μπόφινγκερ: Νέα χρέη μπορεί να δημιουργήσει η αυστηρή λιτότητα"

Από το ΤΧΣ η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank - Στόχος να ξαναγίνει άμεσα ιδιωτική

Από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, με την κάλυψη των 5,8 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την... ανακεφαλαιοποίηση του ιδρύματος.

Αυτό αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ τόσο ο πρόεδρος του ιδρύματος Τίτος Χριστοδούλου, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Νανόπουλος τόνισαν ότι άμεσος στόχος είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων ώστε η τράπεζα να επανακτήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα. Πρόσθεσαν ακόμη ότι η προσφυγή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν αποτελεί κρατικοποίηση παλαιάς μορφής, καθώς δεν ισχύουν πια οι πρακτικές του παρελθόντος.

Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων αποφάσισε:

1. τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών της, μέσω συνένωσής τους με αναλογία δέκα (10) παλαιές κοινές μετοχές σε μία (1) νέα κοινή μετοχή (reverse split) και μείωση της ονομαστικής αξίας της νέας (προερχόμενης από το reverse split) κοινής μετοχής της σε 0,30 ευρώ.

2. την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας σύμφωνα με το ν. 3864/2010 και την υπ' αρ. 38/2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, για την άντληση συνολικά 5.839 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 3.789.317.357 νέων κοινών μετοχών, με ανάληψη του συνόλου αυτών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έναντι εισφοράς ίσης αξίας ομολόγων κυριότητας του ιδίου και εκδόσεως του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Από το ΤΧΣ η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank - Στόχος να ξαναγίνει άμεσα ιδιωτική"

Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων

Μείωση του λειτουργικού κόστους, σημαντική ελάφρυνση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων αναμένεται να επιφέρει, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Ελαιώνα.

«Είναι ένα έργο το οποίο θα υλοποιηθεί, διότι οι ευρωπαϊκοί πόροι έχουν εξασφαλισθεί από τον δήμο. Επιπλέον, υπάρχει συναίνεση μεταξύ των γειτονικών δήμων και της περιφέρειας και θα συμβάλει αποφασιστικά στον εξορθολογισμό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αθήνας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μετά την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης, τα απορριμματοφόρα δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά στον Ελαιώνα από όπου θα ξεκινούν μεγαλύτερα οχήματα, τα οποία θα μεταφέρουν στον τελικό προορισμό, σε συμπιεσμένη μορφή, μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών, με λιγότερα δρομολόγια.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ΣΜΑ θα εξυπηρετεί τους δήμους Αθηναίων και Αιγάλεω. Σε έκτακτες περιπτώσεις, με απόφαση του ΕΔΣΝΑ, ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα εξυπηρετεί και απορριμματοφόρα των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και Μοσχάτου-Ταύρου.

Για την κατασκευή του ΣΜΑ, ο δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Ο σταθμός μεταφόρτωσης προβλέπεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής και η απόφαση για την κατασκευή του εγκρίθηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου.

Ο δήμος Αθηναίων θα αναλάβει την χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 13,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο σταθμός θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του ΕΔΣΝΑ.

Η κατασκευή του ΣΜΑ θα γίνει σύμφωνα με τους εγκριθέντες περιβαλλοντικούς όρους που προκύπτουν από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία και με δημοπράτηση ανοιχτού διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων"

Κύπρος: Εγκρίθηκε οριακά το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση

Με 29 ψήφους υπέρ, 27 εναντίον και καμιά αποχή, εγκρίθηκε το Μνημόνιο από την Ολομέλεια της Βουλής

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ (20), του ΔΗΚΟ (8) και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης.

Το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Νίκος Κουτσού, σύνολο 27 ψήφοι, τάχθηκαν εναντίον.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Εγκρίθηκε οριακά το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση"

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για υποχρεωτικό νηπιαγωγείο

Το κράτος μπορεί να αυξάνει τα έτη υποχρεωτικής εκπαίδευσης ακόμη και στα νηπιαγωγεία σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, αποφάνθηκε... το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 1505/2013 απόφασή του.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 28.7.2006 απόφαση του υπουργού Παιδείας, με την οποία καθορίστηκαν τα κριτήρια καταλληλότητας (κτιριακές προϋποθέσεις, όπως είναι διαστάσεις χώρων, απαιτούμενοι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, κ.λπ.) των διδακτηρίων για τη στέγαση σχολείων και νηπιαγωγείων.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απασχόλησε ο ισχυρισμός του εν λόγω Συλλόγου, ότι η νομοθεσία του 2006 (άρθρο 73 Ν. 3518/2006) με την οποία καθιερώθηκε η υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο είναι αντίθετη στο άρθρο 16 του Συντάγματος που προστατεύει την παιδεία

. Συγκεκριμένα, ο επίμαχος Σύλλογος επισημαίνει, ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές ο νομοθέτης μπορεί να αυξάνει τα χρόνια της υποχρεωτικής σχολικής φοίτησης και να καθιστά υποχρεωτική τη φοίτηση στο λύκειο, δεν μπορεί, όμως, να καταστήσει υποχρεωτική την προσχολική εκπαίδευση, γιατί η «εκπαιδευτική διαδικασία απαιτεί ωριμότητα, την οποία τα περισσότερα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο δεν έχουν».

Οι δικαστές απέρριψαν αυτόν τον ισχυρισμό του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας ότι οι επιταγές του άρθρου 16 του Συντάγματος παρέχουν την ευχέρεια στο νομοθέτη «κατά τη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής και κατόπιν εκτιμήσεως των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, να αυξάνει τα έτη υποχρεωτικής εκπαιδεύσεως, στο πλαίσιο και κατά το στάδιο της προσχολικής αγωγής, με την καθιέρωση της υποχρεωτικής φοιτήσεως στο νηπιαγωγείο».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για υποχρεωτικό νηπιαγωγείο"

Ύποπτο δείγμα 9.371 συντάξεων

Ύποπτο δείγμα που αφορά σε 9.371 συνταξιούχους προέκυψε από διασταυρώσεις που διεξήχθησαν... στο μητρώο του Ταμείου Δημοσίου με το μητρώο του υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτό ανακοινώθηκε στη σημερινή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών κ. Στρατής Μαραγκός και ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Χρήστος Ντούσκας πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων των μητρώων συνταξιούχων αιτία θανάτου (χήροι / χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) που ανήκουν στο Δημόσιο, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το υπουργείο Εσωτερικών. Το σύνολο των διασταυρώσεων αφορά σε 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 από το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις από τον ΟΑΕΕ.

Η διαδικασία της διασταύρωσης των μητρώων του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου παρήγαγε ένα «ύποπτο δείγμα» που αφορά σε 9.371 συνταξιούχους (ποσοστό 8% επί του συνόλου).

Το δείγμα αυτό παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή του με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να ληφθούν οι δέουσες νομικά ενέργειες.Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, εκκρεμεί η τελευταία απογραφή των συνταξιούχων αιτία θανάτου του ΙΚΑ, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ύποπτο δείγμα 9.371 συντάξεων"

Tι αλλάζει στον νόμο για τα αυθαίρετα

Εκατοντάδες σχόλια πολιτών και φορέων υποβλήθηκαν επί του νέου σχεδίου νόμου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πέραν της αεροφωτογραφίας για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής ή αλλαγής χρήσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έγγραφο φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής

Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης έληξε την Κυριακή 28 Απριλίου, με την κατάθεση 1.225 σχολίων στην κυβερνητική ιστοσελίδα. Το σ/ν αναδεικνύεται σε αληθινό πρωταθλητή για το 2013, ενώ κατατάσσεται στα πέντε πρώτα αν ληφθούν υπόψη οι διαβουλεύσεις νομοσχεδίων και του 2012.

Η επεξεργασία των σχολίων θα γίνει μέσα στο ερχόμενο δεκαπενθήμερο, ώστε αμέσως μετά το νομοσχέδιο να συνυπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία και να μπορέσει να κατατεθεί στην επιτροπή της Βουλής κατά τις 20 Μαΐου.

Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε πως όλα τα σχόλια των πολιτών θα ληφθούν υπόψη, ωστόσο ενημερωμένες πηγές τόνιζαν χθες πως αποκλείεται να παραβιαστεί η πρόβλεψη πως ο χρόνος ανέγερσης του αυθαιρέτου (ή η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης) πρέπει να έχει συντελεστεί πριν από την 28 Ιουλίου 2011 και να αποδεικνύεται με δημόσιο έγγραφο. Ως δημόσιο έγγραφο θεωρούνται και οι αεροφωτογραφίες που θα εκδώσει το ΥΠΕΚΑ, οι οποίες θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Στη διαβούλευση κατατέθηκαν αιτήματα να αποδεικνύεται ο χρόνος κατασκευής με ένορκη βεβαίωση, όμως από το ΥΠΕΚΑ αποκλείουν τέτοιο ενδεχόμενο.

Αεροφωτογραφίες
Σημειώνεται πως στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου σχετικά με την απόδειξη του χρόνου κατασκευής αυθαίρετων κατασκευών ορίζεται πως εντός αποκλειστικής προθεσμίας 6 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου το υπουργείο Περιβάλλοντος οφείλει να εισαγάγει στο πληροφοριακό σύστημα που χειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αεροφωτογραφίες της 28.7.2011 για όλη την επικράτεια. Πέραν της αεροφωτογραφίας, για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής ή αλλαγής χρήσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί έγγραφο φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής.

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο για το θέμα της νομιμοποίησης με 500 ευρώ όλων των αυθαιρέτων που κατασκευάστηκαν πριν από το 1975, ρύθμιση που δέχθηκε αρκετή κριτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο η σχετική πρόβλεψη να ισχύσει μόνο για κατοικίες και όχι για μεγάλα κτίσματα όπως οι τουριστικές εγκαταστάσεις ή οι βιομηχανίες. Για τέτοιου είδους οικοδομές μπορεί να ισχύσει η καθιερωμένη διαδικασία νομιμοποίησης με την καταβολή παραβόλου και ειδικού προστίμου.

Πρόθεση του ΥΠΕΚΑ δεν είναι να προκαλέσει με τη νομιμοποίηση έναντι χαμηλού ποσού μεγάλων εγκαταστάσεων. Αντίθετα, όπως τονίζεται, στόχος είναι να απεμπλακούν οι μεταβιβάσεις κτισμάτων που είτε ανεγέρθηκαν με γενικές διατάξεις νόμων (παραδείγματος χάριν σε σεισμόπληκτες περιοχές) ή κατασκευάστηκαν στην επαρχία κατά τη δεκαετία του 1960 και κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '70 και οι ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν φάκελο οικοδομικής άδειας.

Από το ΥΠΕΚΑ επισημαίνεται επίσης πως δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν αυθαίρετα για τα οποία έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση κατεδάφισης ή απομάκρυνσης.

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ!
Αδιαφορία των πολιτών για το περιβαλλοντικό ισοζύγιο
Ελάχιστο ενδιαφέρον επέδειξαν πολίτες και φορείς απέναντι στις προβλέψεις περί περιβαλλοντικού ισοζυγίου, αφού μόνο ένα (!) σχόλιο «εισέπραξαν» τα δύο βασικά άρθρα του νομοσχεδίου που ρυθμίζουν το θέμα. Κάτι που προκάλεσε έκπληξη και απογοήτευση στο ΥΠΕΚΑ.

Το μοναδικό σχόλιο προέρχεται από την WWF Ελλάς και είναι αρκετά καυστικό. Η περιβαλλοντική οργάνωση χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα παράδοξη» την άποψη του υπουργείου Περιβάλλοντος περί περιβαλλοντικού ισοζυγίου, αφού, όπως αναφέρει, σε ήδη υποβαθμισμένες από αυθαίρετους οικισμούς περιοχές το λεγόμενο περιβαλλοντικό ισοζύγιο θα αποκατασταθεί με πρόσθετες οχλούσες χρήσεις, όπως οι χώροι διαχείρισης απορριμμάτων, αμαξοστάσια μέσων μαζικής μεταφοράς, κοιμητήρια ή υπόγεια πάρκινγκ. «Οταν διαβάζουμε ένα άρθρο, καλό είναι να το διαβάζουμε ολόκληρο», απάντησαν παράγοντες του ΥΠΕΚΑ.

Επισήμαναν πως προβλέπονται 15 βασικές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου (που θα χρηματοδοτηθούν από τα πρόστιμα), όπως κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, δημιουργία ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου, ανάδειξη παλαιών, ανακαινίσεις κτιρίων, αποκατάσταση διατηρητέων, δίκτυα κίνησης πεζών, δίκτυα πράσινων παρεμβάσεων στον αστικό ιστό, αναβάθμιση όψεων κτιρίων και αξιόλογων τουριστικών και πολιτιστικών κέντρων, καθαρισμός και οριοθέτηση ρεμάτων, ανάδειξη και προστασία περιοχών που χρήζουν ειδικής προστασίας μέσω αναπλάσεων.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Tι αλλάζει στον νόμο για τα αυθαίρετα"

Δημόσιο: Τέλος η επετηρίδα – Πως θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων

Τόπο... στα νιάτα θέλει να δώσει το δημόσιο με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ουσιαστικά η παλαιότητα πλέον μπαίνει στην άκρη και τα κριτήρια γίνονται πλέον πιο αξιοκρατικά για την ανάδειξη των υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου που μπαίνει από σήμερα σε διαβούλευση θα δοθούν οι γενικές κατευθύνσεις. Οι λεπτομέρειες θα περιληφθούν σε προεδρικό διάταγμα.

Όλα πάντως δείχνουν το κριτήριο του χρόνου προϋπηρεσίας θα περιοριστεί πολύ σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή κάποιου στο βαθμό του τμηματάρχη, αλλά και στον βαθμό του γενικού διευθυντή, ωστόσο θα παραμείνει ως κριτήριο το να έχει διατελέσει κάποιος διευθυντής.

Βέβαιο ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται ότι τα προσόντα πλέον θα παίζουν τον πλέον σημαίνοντα ρόλο στην επιλογή προϊσταμένων.
Μάλιστα η θητεία των νέον προϊσταμένων θα είναι πενταετής και θα τίθενται στόχοι τους οποίους θα πρέπει να επιτυγχάνουν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο: Τέλος η επετηρίδα – Πως θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων"

ΔΕΗ: Αντιδράσεις για την εκλογή του Ν.Φωτόπουλου στο ΔΣ της επιχείρησης

Για «ανίερες συμμαχίες» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος»

Αντιδράσεις από συνδικαλιστές της ΔΕΗ προκάλεσε η εκλογή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλου στο ΔΣ της επιχείρησης, ως εκπροσώπου των εργαζομένων μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος» (εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαΐδας - Κοζάνης) Γ. Αδαμίδης κάνει λόγο για ανίερες συμμαχίες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. «Χωρίς κανένα προηγούμενο, χωρίς καμία ουσιαστική αιτία, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία κουβέντα, η παράταξη της ΣΑΔ Σπάρτακος επέλεξε την τελευταία στιγμή να στηρίξει το Ε.Α.Μ.Ε., με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος είναι όχι μόνο υπόδικος (για το κακούργημα της απιστίας), αλλά και υπόλογος για την κατάντια της Ομοσπονδίας».

Από την πλευρά του ο κ. Φωτόπουλος ευχαρίστησε «όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, γιατί με τη στάση τους αυτή στηρίζουν μια κορυφαία θεσμική επιλογή, αυτή του να έχουν οι εργαζόμενοι λόγο και άποψη για το μέλλον της επιχείρησης του Ελληνικού λαού».

Στις εκλογές το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕΗ συγκέντρωσε το 35,35% των ψήφων, το Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων υπό τον κ. Φωτόπουλο το 22,67%, η Συνεργασία Δημιουργίας-Ανάπτυξης-Αλληλεγγύης-ΠΑΣΚΕ (Γ.Αδαμίδης) 21,21% η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΔΕΗ) 11,46 % και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΗ 8,11%.

kathimerini/Πηγή: AΠE-MΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » " ΔΕΗ: Αντιδράσεις για την εκλογή του Ν.Φωτόπουλου στο ΔΣ της επιχείρησης"

Στην τελική ευθεία το Γραμματικό

Εξι εταιρείες περνούν στη φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για το εργοστάσιο επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στο Γραμματικό.

Οπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΔΣΝΑ, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για τη Βορειοανατολική Αττική, ενώ τις επόμενες ημέρες το ίδιο θα γίνει για τα υπόλοιπα εργοστάσια σε Κερατέα, Λιόσια και Φυλή.

Επίσης στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα προχωρούν ΕΔΣΝΑ και Δήμος Αθηναίων. Ο σταθμός θα γίνει σε ιδιόκτητο οικόπεδο του ΕΔΣΝΑ και αναθέτουσα αρχή θα είναι ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση. Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ΣΜΑ θα εξυπηρετεί τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Αιγάλεω.

Σε έκτακτες περιπτώσεις, με απόφαση του ΕΔΣΝΑ, θα μπορεί να εξυπηρετήσει και απορριμματοφόρα των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Νίκαιας-Αγ. Ιω. Ρέντη και Μοσχάτου-Ταύρου.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην τελική ευθεία το Γραμματικό"

Αμερικανική εταιρεία προσφέρει €49δις στην Κύπρο για να μην υπογράψει μνημόνιο

- Οκτώ προτάσεις στον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ύψους 49δις ευρώ για αποφυγή του μνημονίου
- Η πρώτη πρόταση έγινε μέσω του προξενείου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη πριν οκτώ μήνες
- Υπάρχει ακόμη μια πρόταση προς την Κυπριακή Δημοκρατία που αφορά ομόλογα μεγάλων τραπεζών ύψους €20εκ.

«Οι προτάσεις είναι ελεγμένες και αφορούν την κατάθεση 49δις δολαρίων προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ένα κηδεμονευόμενο λογαριασμό ο οποίος είναι σήμερα ενεργοποιημένος υπέρ της Κύπρου », δήλωσε ο εκπρόσωπος της συκεκριμένης εταιρείας Μανώλης Λαμπράκης.

Ο κ. Λαμπράκης ο οποίος μιλούσε μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, επεσήμανε επίσης ότι η πρώτη πρόταση έγινε μέσω του προξενείου της Κύπρου στη Νέα Υόρκη πριν οκτώ μήνες.

Από τότε, είπε κλήθηκαν στην Κύπρο και παρουσίασαν τις προτάσεις τους στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Λαμπράκη τόνισε ότι «θα πρέπει να καμφθεί η όποια δυσπιστία των πολιτικών ώστε να γίνει το επόμενο βήμα, ελέγχοντας τη φερεγγυότητα της πρότασης που μέχρι στιγμής δεν την έχει ελέγξει καμία κυβέρνηση».

Σχολίασε επίσης ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προέβαλλε μεγάλες ενστάσεις στις προτάσεις τους και εξέφρασε την ελπίδα σήμερα να αντιμετωπιστούν με εμπιστοσύνη οι προτάσεις τους να αναβάλει την υπογραφή του μνημονίου για να μην καταλήξει και η Κύπρος όπως η Ελλάδα είπε.

Υπάρχει ακόμη μια πρόταση προς την Κυπριακή Δημοκρατία σημείωσε που αφορά ομόλογα μεγάλων τραπεζών ύψους €20εκ.

newsit.com.cy
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανική εταιρεία προσφέρει €49δις στην Κύπρο για να μην υπογράψει μνημόνιο"

«Έφαγαν» 170 εκατ. ευρώ από τους μισθούς των στρατιωτικών


Εφάρμοσαν προκαταβολικά εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των απόστρατων στρατιωτικών τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που προβλέπονται να ισχύσουν από το 2014 με το νέο ειδικό μισθολόγιο το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2012.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έβαλε τόσο βαθιά το «μαχαίρι» στο ειδικό μισθολόγιο που άγγιξε... κόκαλο. Εκοψε τις αποδοχές των εν ενεργεία κατά 50-60 εκατ. ευρώ παραπάνω απ’ ότι προβλεπόταν για το 2013 και τις συντάξεις κατά 110 εκατομμύρια ευρώ πάνω απ’ ότι ήθελε το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το τρέχον έτος.
Οι περικοπές στους μισθούς των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με το νέο ειδικό μισθολόγιο που τέθηκε σε ισχύ αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 δεν ήταν 78 εκατ. ευρώ, όπως είχαν αποφασίσει κυβέρνηση και τρόικα και αποτυπωθεί στο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά μεγαλύτερες κατά 50-60 εκατ. ευρώ.
Και το ερώτημα είναι, η τεράστια αυτή αδικία που στέρησε από τους στρατιωτικούς (επιπλέον) ένα ικανοποιητικό μηνιαίο ποσό οφείλεται σε λανθασμένους υπολογισμούς ή επρόκειτο για μια προσπάθεια να εισπραχθεί προκαταβολικά μεγαλύτερο ποσό από τα ειδικά μισθολόγια για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδα. Κι αυτό γιατί προβλέπονται επιπλέον μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών από το 2014 κατά 82 εκατ. ευρώ. Από αυτά, το δημόσιο εισπράττει ήδη από τον Αύγουστο του 2012, που ισχύει το νέο ειδικό μισθολόγιο, 50-60 εκατ. ευρώ.
Το ίδιο έγινε και με τις συντάξεις των αποστράτων. Αντί να περικοπεί από τις συντάξεις το ποσό των 88 εκατομμυρίων ευρώ που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για το 2013, οι απόστρατοι υπέστησαν μειώσεις που συνολικά φθάνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά στις περικοπές των συντάξεων το ποσό που προβλέπεται για το 2014 είναι 162 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή το κράτος δήμευσε 110 εκατομμύρια ευρώ από τις συντάξεις των αποστράτων. Σύμφωνα με όσα γράφει το δημοσίευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για να εξετάσει το θέμα του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών.



Διαβάστε Περισσότερα » "«Έφαγαν» 170 εκατ. ευρώ από τους μισθούς των στρατιωτικών"

Πριν το Σεπτέμβρη η ολοκλήρωση του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών

Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών θα ενεργοποιήσει έως τον Σεπτέμβριο 2013 η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εποπτικών αρχών σε περιπτώσεις διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρους χρήματος.

Θα πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συνεννόησης μεταξύ των τραπεζών και των αρχών που ασχολούνται με την καταπολέμηση διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρους χρήματος.

Μέσω του συστήματος αυτού θα ανταλλάσσονται συγκεκριμένα στοιχεία καταθετών που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες και όχι το σύνολο των στοιχείων των καταθετών.

Μέσω του τραπεζικού μητρώου θα αντιμετωπίζονται οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια που παρατηρούνται σήμερα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Με βάση τις διαδικασίες που εφαρμόζονται τώρα, για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και οικονομικά εγκλήματα μπορεί να απαιτηθεί χρονικό διάστημα μεγαλύτερων των έξι μηνών.

Μέσω του μητρώου οι φοροελεγκτές θα έχουν άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι υπάλληλοι που θα ασχοληθούν με την έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών θα είναι πιστοποιημένοι λήπτες πληροφοριών, θα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για να μπαίνουν απευθείας στα αρχεία των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ηλεκτρονικό μητρώο, θα καταχωρούνται ο αριθμός του λογαριασμού, η ημερομηνία ανοίγματος αυτού και οι κινήσεις, τα στοιχεία των κατόχων των λογαριασμών και των λοιπών συμβεβλημένων προσώπων. Το μητρώο θα ανατροφοδοτείται με στοιχεία καθημερινά.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πριν το Σεπτέμβρη η ολοκλήρωση του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών"

Ξεκίνησε το κυνήγι του παράνομου download στην Ελλάδα

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίων παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου ζητώντας από αυτούς το μπλοκάρισμα της πρόσβασης των συνδρομητών τους σε ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες.

Συγκεκριμένα η ΑΕΠΙ ζητάει από τους παρόχους (ΟΤΕ, Wind, Vodafone, Forthnet, hellas online, On Telecoms και ΕΔΕΤ) την απαγόρευση πρόσβασης στις παρακάτω, γνωστές για τον διαμοιρασμό αρχείων με torrents, ιστοσελίδες:

www.greek.to
www.greek-team.cc
www.p2planet.net
www.tsibato.info
www.greekddl.eu
www.greek-best.com
www.kat.ph
www.isohunt.com
www.1337x.org
www.h33t.com

H διαταγή ασφαλιστικών μέτρων εκδικάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του adslgr.com στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων

Είναι η πρώτη υπόθεση αίτησης για μπλοκάρισμα της πρόσβασης των συνδρομητών εκδικάζεται στην Ελλάδα, η οποία στρέφεται κατά της διαδικτυακής ουδετερότητας και αποτελεί σταθμό στον αγώνα των εταιριών προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας εναντίον των ιστοσελίδων διαμοιρασμού αρχείων.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα έχει προσωρινή ισχύ μέχρι να εκδικαστούν τα τακτικά ασφαλιστικά μέτρα κατά των παρόχων, οπότε και η έκβασή της θα καθορίσει το αν αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να μπλοκάρουν την πρόσβαση στις παραπάνω ιστοσελίδες. Η δικαίωση της ΑΕΠΙ αναμένεται φυσικά να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο με ότι αυτό συνεπάγεται για το διαδίκτυο στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε το κυνήγι του παράνομου download στην Ελλάδα"

DNΑ αλόγου σε πάριζα NIKAΣ

Την απόσυρση του προϊόντος με την εμπορική ονομασία «Πάριζα ΝΙΚΑΣ για τοστ βραστή από φρέσκο χοιρινό κρέας» ζήτησε ο ΕΦΕΤ, καθώς ανιχνεύτηκε DNA αλόγου στο προϊόν.

Ύστερα από καταγγελία καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ διενήργησε δειγματοληψία στο εν λόγω προϊόν και βάσει βάσει εργαστηριακής ανάλυσης, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA < 1% και > 0.1%).

Το δείγμα ήταν από συσκευασία βάρους 3,45 kg (μπαστούνι), με ημερομηνία λήξης 21.6.2013 και παρασκευάζεται / συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 22ο χλμ. Αθηνών-Λαμίας, Άγιο Στέφανο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση.

Διαβάστε Περισσότερα » "DNΑ αλόγου σε πάριζα NIKAΣ"

Αυθαίρετη η φυλάκιση της Τιμοσένκο έκρινε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τη χώρα της για τέσσερις παραβιάσεις της σύμβασης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντας «αυθαίρετη» την κράτηση της πολιτικού.

«Ευτυχής» για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έκρινε ομόφωνα «αυθαίρετη και παράνομη» την προφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο, το 2011, δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα της για τέσσερις παραβιάσεις της σύμβασης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντας «αυθαίρετη» την κράτηση της πολιτικού.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για μένα. Είμαι ευτυχής που το Δικαστήριο (...) αναγνώρισε ότι η σύλληψη και η κράτησή μου ήταν παράνομες» αναφέρει η Τιμοσένκο σε ανακοίνωσή της.

Την απελευθέρωση της Τιμοσένκο έσπευσε να ζητήσει η Γαλλία, καλώντας την Ουκρανία να λάβει «τα κατάλληλα μέτρα» μετά την απόφαση των δικαστών.

«Καλούμε την Ουκρανία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα μετά την απόφαση αυτή, όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει και τηρώντας το λόγο της θα δείξει ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Φιλίπ Λαγιό.

«Ζητούμε την απελευθέρωση της κυρίας Τιμοσένκο», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά τον «πολιτικό προσανατολισμό» της δικαστικής διαδικασίας που στόχευε την πρώην πρωθυπουργό και άλλους πρώην αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυθαίρετη η φυλάκιση της Τιμοσένκο έκρινε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news