facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Tο μεγάλο κόλπο με τις μίζες στην διεύθυνση επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης

Οι συλλήψεις τεσσάρων υπαλλήλων της διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης πριν από ένα χρόνο για χρηματισμό και εκβίαση επιχειρηματιών όπως φαίνεται ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

Από ειδικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ , όπως γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «καθαρά χέρια» -αναδρομικός έλεγχος από το 2005-και τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής αποτυπώνουν τις σκοτεινές διαδρομές χρημάτων κάτω από το τραπέζι συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Το μικτό κλιμάκιο που συνέστησε ο Γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τα πόθεν έσχες 57 υπαλλήλων της διεύθυνσης.

Από τις 27 περιπτώσεις που ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί 11 υπάλληλοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες καθώς οι καταθέσεις τους δεν ήταν αντίστοιχες με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν .

«Παρατηρήσαμε με βάση τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώσαμε απίστευτες διαφορές στον χρόνο εκτέλεσης μεταξύ διαφόρων σταδίων της διαδικασίας. Άλλες υποθέσεις διαρκούσαν 10 ημέρες και άλλες δύο τρία ή και περισσότερα χρόνια» λέει στην εφημερίδα ένας από τους επιθεωρητές.

Ένα ακόμα στοιχείο που έχει προκύψει είναι ότι άλλοι αξιολογητές της διεύθυνσης ήταν «χρεωμένοι» με πέντε υποθέσεις και άλλοι συγκεκριμένοι υπάλληλοι με 150!

Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και όπως λένε στελέχη του υπουργείου με το νέο επενδυτικό νόμο, πλέον , πολλά στάδια της διαδικασίας γίνονται ηλεκτρονικά.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Tο μεγάλο κόλπο με τις μίζες στην διεύθυνση επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης"

Οι Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου

Μένουν «ανέγγιχτοι» από τη φορολογία –ελληνική και βρετανική- παρ' ότι οι περισσότεροι ζουν εκεί και εδώ για χρόνια.

Για φορολογικούς λόγους, μόλις 862 από τα 3.760 πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών είναι εγγεγραμμένα σε εγχώρια νηολόγια και έχουν την ελληνική σημαία.

Αλλά η προσπάθειά τους να αποφύγουν τη φορολόγηση δεν σταματά εκεί. Το διαβόητο άρθρο 107 του Συντάγματος εξαιρεί τους εφοπλιστές από την φορολογία επί των κερδών και τους επιβάλει ειδική φορολογία επί του τονάζ του στόλου.

Σύμφωνα με υπολογισμούς από αυτό το προκλητικό καθεστώς το Δημόσιο χάνει τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Ειδικό καθεστώς απολαμβάνουν οι πολλοί Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου. Δεν δηλώνουν ως μόνιμη κατοικία τους τη βρετανική πρωτεύουσα, ώστε να φροντίσουν να απαλλαγούν από την πιθανή φορολόγηση εκεί (ειδικά μετά τις αλλαγές του 2011 που έφερε του βρετανικό υπουργείο οικονομικών και τους έπιασαν στον ύπνο), αλλά αντιθέτως τη γενέτειρά τους, ώστε να εκμεταλλευτούν τα προνόμια που τους δίνει το ελληνικό κράτος.



Επίσης, μέσα από τεράστια δίκτυα δικηγόρων και μέσω των θολών καταστατικών των εταιρειών που έχουν συστήσει, καταφέρνουν να παραμένουν «άφαντοι». Τόσο άφαντοι που ακόμη και στις λίστες με τους πιο πλούσιους του κόσμου, δεν εμφανίζονται σχεδόν πουθενά, παρ' ότι οι περιουσίες τους είναι μυθικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ετήσιο κατάλογο των Sunday Times με τους 1000 πλουσιότερους κατοίκους της Βρετανίας εμφανίζεται μόνο ο Ιωάννης Γουλανδρής. Κι όμως, είναι γνωστό ότι πολλοί ακόμη Έλληνες εφοπλιστές ζουν στο Λονδίνο και έχουν τις έδρες των εταιρειών τους στο City. Και μάλιστα, οι αγγλικές αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να προσελκύσουν κι άλλα ελληνικά κεφάλαια εκεί.

Παρ' ότι ξέρουν ότι δεν θα καταφέρουν να τους φορολογήσουν, τουλάχιστον θέλουν να επωφεληθούν από τις χιλιάδες θέσεις εργασίας και όλη την οικονομική δραστηριότητα που κινείται γύρω από τις επιχειρήσεις τους. Τους υπόσχoνται ότι δεν θα υπάρξουν άλλες «εκπλήξεις» με τη φορολόγησή τους όπως το 2011.

Στο μεταξύ, τον τελευταίο καιρό οι Έλληνες εφοπλιστές προχωρούν σε νέες αγορές πλοίων ώστε τα χρήματά τους να πάνε στη θάλασσα και να μη μείνουν στις τράπεζες, υπό το φόβο ενδεχόμενης φορολόγησης των καταθέσεων, ανάλογης με εκείνη που επιβλήθηκε στην ΚύπροΈτσι επωφελούνται οι Έλληνες εφοπλιστές από την κρίση

Οι πιο γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες Ελλήνων του Λονδίνου (πολλές με μέλη που έχουν αγγλικά μικρά ονόματα...) είναι οι εξής:

Οικογένεια Γουλανδρή

Με καταγωγή από την Άνδρο, έχει αφήσει εδώ και χρόνια την Ελλάδα. Τα πιο γνωστά της μέλη είναι, ο Τζον Γουλανδρής, που ήταν και σύζυγος της Μαρίας Λαιμού, της άλλης περίφημης εφοπλιστικής οικογένειας, και τα παιδιά τους: Χριστίνα Γουλανδρή – O' Reilly, Τζωρτζ Γουλανδρής (σύζυγος της Χριστιάννας Βαρδή Βαρδινογιάννη) και Πέτρος Γουλανδρής. Επίσης, ο Ιωάννης Γουλανδρής (σύζυγος Όλγας Γεωργίου Εμπειρίκου), ο Κωνσταντίνος, ο Λεωνίδας, ο Αλέξανδρος και άλλοι.



Οικογένεια Χανδρή

Τζον, Μιχάλης και Ευγενία Χανδρή είναι τα πιο γνωστά μέλη της οικογένειας από τη Χίο. Ο Τζον είναι παντρεμένος με την Τίνα Κουμάνταρου, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Ο Δημήτρης Χανδρής, εγγονός του Τζον, είναι το νεότερο στέλεχος της οικογένειας που αυτόν τον καιρό είναι ιδιαίτερα διάσημο στους κοσμικούς κύκλους του Λονδίνου, εξαιτίας της σχέσης του με την Λίντα Φόρτε, κόρη του Ιταλού μεγιστάνα Ρόκο Φόρτε, και πρώην σύντροφο του Πρίγκιπα Χάρι.

Οικογένεια Εμπειρίκου

Άλλη μια οικογένεια από την Άνδρο με τεράστια ιστορία και ένα γενεαλογικό δέντρο που είναι αδύνατον να παρακολουθήσει κανείς. Σήμερα, αρκετά από τα μέλη της ζουν μόνιμα στο Λονδίνο, όπως ο Επαμεινώνδας Εμπειρίκος που χρημάτισε πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου. Σήμερα υπολογίζεται ότι διατηρεί έναν από τους μεγαλύτερους στόλους υπό ελληνική σημαία.

Οικογένεια Λαιμού

165 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η οικογένεια από τις Οινούσσες ξεκίνησε να ασχολείται με τη θάλασσα. Σήμερα στο Λονδίνο ζουν αρκετά από τα μέλη της όπως ο Νικόλας και ο Αντώνης Λαιμός, αλλά και ο Μιχάλης του οποίου η περιουσία πλησιάζει το 1 δις. στερλίνες.

Οικογένεια Νιάρχου

Η γνωστή οικογένεια έχει κι αυτή πολλά μέλη – μόνιμους κατοίκους Λονδίνου. Ο Φίλιππος Νιάρχος θεωρείται από τους πιο πλούσιους Έλληνες που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία με περιουσία κοντά στο 1 δις. ευρώ.

Οικογένεια Κουμάνταρου

Έχει πολύ στενές σχέσεις τόσο με την οικογένεια Νιάρχου, όσο και με την οικογένεια Χανδρή, αφού μέλη των τριών έχουν παντρευτεί μεταξύ τους.

Οικογένεια Χατζηπατέρα

Με καταγωγή από τις Οινούσσες, όπως η οικογένεια Λαιμού.

Οικογένεια Καλλάκη

Άλλη μια οικογένεια από τις Οινούσσες. Ο Αχιλλέας Καλλάκης έχει μια περιουσία που υπολογίζεται στις 250 εκατ. στερλίνες, ενώ λίγο μικρότερη πρέπει να είναι η περιουσία του Λου Καλλάκη.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου"

Στον ''αέρα'' οι Πανελλαδικές: Απειλούν με μποϊκοτάζ οι καθηγητές

Η ΟΛΜΕ βάζει βόμβα στις Πανελλαδικές και απειλεί να τινάξει στον αέρα τις εξετάσεις λόγω ανατροπής του εργασιακού καθεστώτος

Μπλόκο στις Πανελλαδικές, είτε με τη μορφή απεργίας κατά τη διάρκειά τους είτε με αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών, απειλεί να στήσει η ΟΛΜΕ αντιδρώντας στο βομβαρδισμό του κλάδου με ρυθμίσεις που ανατρέπουν πλήρως το εργασιακό του καθεστώς.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, η αύξηση του διδακτικού ωραρίου του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θεωρείται από τους συνδικαλιστές εργαλείο ''μαζικής εξόντωσης'' των καθηγητών με τη μέθοδο της δημιουργίας πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο αργά ή γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της εξόδου όχι μόνο από τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά συνολικά από το δημόσιο τομέα.
Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την τύχη που επιφυλάσσει στο πλεονάζον προσωπικό. Το Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις που απέστειλε προχθές στο Συμβούλιο της Επικρατείας ρυθμίζει το θέμα μόνο των υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Η διαφορά υπεράριθμου και πλεονάζοντος εκπαιδευτικού είναι ότι ο πρώτος περισσεύει στο σχολείο του καθώς συμπληρώνει λιγότερο από το 75% του ωραρίου του, ενώ ο δεύτερος περισσεύει σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι υποχρεωτικές μεταθέσεις ''βαραίνουν'' το κλίμα
Σύμφωνα με το Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται εξ ολοκλήρου υπεράριθμοι (όσοι δεν συμπληρώνουν το 75% του υποχρεωτικού ωραρίου τους σε σχολική μονάδα) κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα. Για μεταθέσεις εντός της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης θα ζητηθεί η συναίνεσή τους.
Οσοι όμως δηλώσουν ότι δεν συναινούν στην υποχρεωτική τους μετάθεση, καθώς και όσοι δεν υποβάλλουν δήλωση, κατατάσσονται στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων πανελλαδικής εμβέλειας. Αυτό σημαίνει ότι ο καθηγητής που βρέθηκε υπεράριθμος στη Θεσσαλονίκη μπορεί να πάρει υποχρεωτική μετάθεση για Κρήτη. Για την κατάταξη των υπεράριθμων εκπαιδευτικών στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων προβλέπεται ότι θα εφαρμοστούν τα κριτήρια του Διατάγματος του ‘96 που είναι η συνυπηρέτηση, τα χρόνια υπηρεσίας, η εντοπιότητα και οι οικογενειακοί λόγοι.
Οι ρυθμίσεις για το ωράριο και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις μεγάλωσαν τους λογαριασμούς που έχει ανοίξει το υπουργείο Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο των μέτρων που επιβάλλονται από την τρόικα. Οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με το Π.Δ. για την αξιολόγηση, ενώ αντιδρούν έντονα στο νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το οποίο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας.
Κινητοποιήσεις την κρίσιμη περίοδο των Πανελλαδικών
Το ήδη τεταμένο κλίμα φορτίζεται ακόμη περισσότερο από την προσυνεδριακή περίοδο που διανύει η ΟΛΜΕ. Η ρύθμιση για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις είχε προαναγγελθεί από το χειμώνα ότι θα εφαρμοζόταν άμεσα. Η διάταξη για το ωράριο όμως αιφνιδίασε τις παρατάξεις. Κακώς, διότι είχε συμπεριληφθεί στα δύο τελευταία Μεσοπρόθεσμα με κρυστάλλινη διατύπωση που δεν άφηνε περιθώρια εφησυχασμού.
''Μείωση αναπληρωτών με αύξηση των ωρών διδασκαλίας'' ήταν η περιγραφή του μέτρου στα Μεσοπρόθεσμα με πρόβλεψη για εξοικονόμηση 103 εκατ. ευρώ το 2013 και το 2014.
Ωστόσο, οι συνδικαλιστές ευελπιστούσαν ότι η κυβέρνηση, αφού δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα, δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να ανοίξει θέμα ωραρίου παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της ΔΑΚΕ η οποία υπερέβη τις αναστολές που πάντοτε τη διέκριναν όταν οι άλλες παρατάξεις σε περιόδους κρίσεων έθεταν θέμα απεργίας του κλάδου μέσα στις εξετάσεις:
''Το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν από την ευαίσθητη περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων έσπειρε ανέμους, θα θερίσει θύελλες'', είναι οι υπογραμμισμένες φράσεις με τις οποίες καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης. ''Δεν θα ανεχθούμε την εκτέλεση των συναδέλφων μας'', δήλωσε στον Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, στέλεχος της ΔΑΚΕ.
Οι ίδιοι υψηλοί τόνοι διακρίνουν και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ: ''Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αν προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Την περίοδο την επέλεξαν το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας'', προειδοποιεί η ομοσπονδία.
Στις 18 Μαΐου η γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ
Οι ιδιομορφίες του πολιτικού σκηνικού αλλά και η προσυνεδριακή περίοδος που διανύει η ΟΛΜΕ προοιωνίζονται ''διαγωνισμό επαναστατικών προτάσεων''. Οι μισές ΕΛΜΕ της χώρας δεν έχουν ακόμη προλάβει να κάνουν εκλογές για συνέδρους. Για να αποφασιστεί απεργία πρέπει η εισήγηση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων που αντιστοιχούν στις ΕΛΜΕ με βάση τη δυναμικότητα κάθε συλλόγου.
Η απόφαση θα ληφθεί σε γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, η οποία συζητείται να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, ακριβώς την επομένη της πρεμιέρας των πανελλαδικών εξετάσεων.
Το παρελθόν
Μετά το 1988 δεν έγινε ξανά απεργία των καθηγητών μέσα στις Πανελλαδικές. Το 1990 η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αναβάλει επ’ αόριστον τις εξετάσεις, οι οποίες τελικώς διεξήχθησαν αρχές Αυγούστου με επιστρατευμένους καθηγητές. Έκτοτε, οι κρίσεις στις σχέσεις καθηγητών-κυβέρνησης οδηγούσαν σε περιορισμένες εμπλοκές με αίσια έκβαση για τους υποψηφίους, χωρίς ποτέ να ξαναπάρουν διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης μέσα στα εξεταστικά κέντρα. Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις ανάλογων κρίσεων κατά το παρελθόν λειτουργούσε ως ανάχωμα η εκάστοτε κυβερνητική παράταξη.
Πώς διαμορφώνεται το νέο ωράριο
Σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, οι ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας και διεξαγωγής πρακτικών ασκήσεων από το εκπαιδευτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίζονται από 1ης/9/2013 ως εξής:
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23, αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες 20 αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας.
  • Εκπαιδευτικοί εργαστηρίων του κλάδου ΤΕ01 ώρες 24 εάν έχουν έως επτά έτη υπηρεσίας, ώρες 21 εάν έχουν επτά μέχρι δεκατρία έτη υπηρεσίας και ώρες 20 εάν έχουν πάνω από δεκατρία έτη υπηρεσίας.
  • Τεχνίτες του κλάδου ΔΕ01 ώρες 30

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον ''αέρα'' οι Πανελλαδικές: Απειλούν με μποϊκοτάζ οι καθηγητές"

O χάρτης του οργανωμένου εγκλήματος στην Eλλάδα

Επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας από συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος διαπιστώνει η Ελληνική Αστυνομία σε κρυφή έκθεσή της, η οποία ολοκληρώθηκε προ ημερών και ήρθε στο φως σήμερα.

Βάσει της έκθεσης, μέχρι πρότινος είχαν εξαρθρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. περί τις 200 συμμορίες που επιδίδονταν συστηματικά στο βαρύ και οργανωμένο έγκλημα, ωστόσο οι περισσότερες δρουν ανεξέλεγκτα με την αστυνομία να τηρεί ρόλο παρατηρητή.

Χαρακτηριστικό για τον τρόπο δράσης τους είναι το γεγονός ότι πλέον η βία και η χρήση όπλων σημειώνονται ακόμη και σε περιπτώσεις όπου δεν συνηθίζονταν παλαιότερα, όπως για παράδειγμα στη διακίνηση μεταναστών. Βασικός στόχος είναι η απόκτηση πλούτου με οποιοδήποτε τίμημα, ενώ ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος…

Οι κατηγορίες εγκλήματος που ανθούν στην Ελλάδα

Στην έκθεση αποτυπώνονται οι βασικές κατηγορίες εγκλήματος που ανθούν στη χώρα μας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η διακίνηση σκληρών ναρκωτικών, η κλοπή μετάλλων από το δίκτυο του ΟΣΕ ή της ΔΕΗ, το trafficking, το εμπόριο βρεφών, οι ένοπλες ληστείες κ.ά.

Ναρκωτικά

Η Ελλάδα αποτελεί το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η μαφία των ναρκωτικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το 2011 η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε 64 εγκληματικές ομάδες και συνέλαβε 341 άτομα για ανάλογες υποθέσεις.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε στον Ελεύθερο Τύπο, αποτυπώνεται η διαδρομή των ναρκωτικών που διακινούνται ή καταλήγουν στη χώρα μας. Η ηρωίνη που εισάγεται στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ε.Ε. προέρχεται ως επί το πλείστον από το Αφγανιστάν, από όπου διακινείται μέσω Τουρκίας και βαλκανικών χωρών. Τα δύο τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει ενισχυθεί και η «δίοδος της Μαύρης Θάλασσας». Η έκθεση διαπιστώνει ότι ο «λευκός θάνατος» διακινείται μέσω Γεωργίας και Ουκρανίας στη Ρουμανία, και ακολούθως παίρνει τον δρόμο για τη Βαλτική και τη Δυτική Ευρώπη.

Βαρόνοι της κοκαΐνης -πάντα με βάση την κρυφή έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.- είναι οι Σέρβοι και οι Μαυροβούνιοι, οι οποίοι ελέγχουν το «dealing». Η Ελλάδα αποτελεί ενδιάμεσο προορισμό, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι οι χώρες από όπου η ναρκωτική ουσία εισέρχεται στην Ε.Ε. Παρ' όλα αυτά, η κοκαΐνη φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις απευθείας στην ευρωπαϊκή αγορά, διά θαλάσσης ή αεροπορικώς, συσκευασμένη σε εμπορευματοκιβώτια. Το ξέπλυμα γίνεται είτε από τράπεζες στην Ελλάδα είτε από offshore εταιρείες, ενώ πολλές φορές τα χρήματα χρησιμοποιούνται απευθείας για την αγορά πολυτελών ακινήτων.

Όσον αφορά τη διακίνηση κάνναβης -που παρουσιάζει άνοδο χρόνο με τον χρόνο-, ως κυρίαρχοι του παιχνιδιού φέρονται οι συμμορίες αλβανικής καταγωγής. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2010 στην Ελλάδα κατασχέθηκαν συνολικά 7,5 τόνοι κάνναβη, ενώ τον επόμενο χρόνο 13,5 τόνοι. Οι ποσότητες διακινούνται μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και προωθούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια. Στις εγκληματικές ομάδες συμμετέχουν και Έλληνες, ενώ στη διακίνηση -όπως αναμενόταν- δεν συμμετέχουν ηγετικά στελέχη, οπότε διαφεύγουν και τη σύλληψη. Οι εγχώριες ομάδες που καλλιεργούν και διακινούν κάνναβη συνήθως αποτελούνται από συγγενείς ή φίλους, και δραστηριοποιούνται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Ολλανδία και Ιταλία.

«Ξεγυμνώνουν» τον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ

Ένας άλλος τομέας όπου πρόσφατα ανθεί το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα είναι η κλοπή μετάλλων, κυρίως μετασχηματιστών και καλωδίων χαλκού ή αλουμινίου. Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα ο ΟΣΕ και η ΔΕΗ να έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες. Οι δράστες είναι κυρίως Έλληνες, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Πακιστανοί, ενώ τα κλοπιμαία προωθούνται σε εταιρείες ανακύκλωσης και «σκραπατζίδικα».

Εμπόριο βρεφών

Βουλγαρικής καταγωγής είναι κυρίως τα μέλη των κυκλωμάτων εμπορίας βρεφών. Εκμεταλλευόμενα τη δεινή οικονομική κατάσταση ορισμένων οικογενειών, πείθουν γυναίκες που έχουν γίνει πρόσφατα μητέρες να πουλήσουν ή ακόμη και να τους παραδώσουν τα παιδιά τους χωρίς αντίτιμο, και εν συνεχεία τα προωθούν σε άτεκνες οικογένειες Ελλήνων.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν έντονη δράση στην Ελλάδα, ενώ παρόμοια κυκλώματα, με μέλη ρουμανικής καταγωγής, αναπτύσσονται μέρα με τη μέρα.

Τrafficking

Στην ίδια κατηγορία με το εμπόριο βρεφών εντάσσεται και εκείνο της λευκής σαρκός αλλά και η εργασιακή εκμετάλλευση ατόμων - χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα γκέτο της Μανωλάδας.

Πρόκειται για πολίτες της Ανατολικής Ευρώπης που έχουν ζήσει σε συνθήκες ανέχειας και έρχονται στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη και πιο αξιοπρεπή ζωή. Οι εγκληματικές ομάδες «στρατολογούν» τα θύματά τους, τα στέλνουν στην Ελλάδα, εν συνεχεία παραλαμβάνονται από συγκεκριμένες συμμορίες και εξαναγκάζονται σε παράνομη εργασία.

Στο εμπόριο λευκής σαρκός έντονη είναι η συμμετοχή οργανώσεων βουλγαρικής καταγωγής. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι σε τέτοιες συμμορίες χρησιμοποιούν βία προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με τους πελάτες. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι γυναίκες που υπήρξαν παλαιότερα θύματα τείνουν να εντάσσονται στις ίδιες εγκληματικές οργανώσεις.

Όσο για τις ομάδες εργασιακής εκμετάλλευσης, διαπιστώθηκε ότι αποτελούνται ως επί το πλείστον από Έλληνες ή Βουλγάρους. Τα θύματα οδηγούνται σε παραπήγματα όπου διαβιούν σε άθλιες συνθήκες. Υποχρεώνονται να πληρώνουν τη διατροφή και τη διαμονή τους, ενώ εξαναγκάζονται σε πολλές απλήρωτες ώρες εργασίας.

Ληστείες

Ειδική αναφορά κάνει η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. στις ένοπλες ληστείες. Καταγράφεται μετατόπιση του ενδιαφέροντος των εγκληματικών οργανώσεων από τις τράπεζες και άλλους δημόσιους και φυλασσόμενους χώρους προς τις ιδιωτικές περιουσίες (σπίτια, καταστήματα κ.ά.).

Συγκεκριμένα, το 2010 διαπράχθηκαν 431 ληστείες σε φυλασσόμενους χώρους, ενώ το 2011 μειώθηκαν σε 190. Οι ληστείες σε αφύλακτους και ιδωτικούς χώρους, ωστόσο, από τις 1.143 το 2010 εκτοξεύτηκαν στις 1.938 το 2011.

Να σημειωθεί ότι για τις ομάδες που διέπραξαν οργανωμένες ληστείες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι εμπλέκονται σε διεθνή κυκλώματα. Εξαίρεση αποτελεί η περιβόητη συμμορία «Ροζ Πάνθηρες», όπου συμμετείχαν Έλληνες αλλά και Σέρβοι, Κροάτες και Μαυροβούνιοι κακοποιοί.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των εν λόγω ομάδων είναι η βία, ενώ δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όπλα -ακόμη και να σκοτώσουν- προκειμένου οι επιχειρήσεις τους να στεφθούν με επιτυχία. Η ΕΛ.ΑΣ. το 2011 εξάρθρωσε 127 τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "O χάρτης του οργανωμένου εγκλήματος στην Eλλάδα"

Μας κοροϊδεύουν! Μετά από τόση φασαρία απέλυσαν μόλις 91 Δημόσιους Υπαλλήλους

- Προσέξτε το ''κόλπο'' – 1.530 είναι συνολικά οι περιπτώσεις επίορκων που διώκονται – 577 εκκερεμούν στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια – 250 ελέγχθησαν και μόλις 91 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν!
- Παρ' όλα αυτά ο Μανιτάκης καμαρώνει κιόλας κάνοντας λόγο στη Βουλή για ''γοργούς ρυθμούς''
- Η αποθέωση της παράνοιας – Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έφτασε στο σημείο να εγκαλέσει τον υπουργό της ΔΗΜΑΡ (Μανιτάκη) για καθυστέρηση!
- Διαβάστε και φρίξτε με τις δικαιολογίες που μόνο στο Δημόσιο ''πιάνουν''

Στοιχεία για τις διώξεις που έχουν περιέλθει στα πρωτοβάθμια και τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο υπουργός, ικανοποιημένος προφανώς, τονίζει:''στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έχουν περιέλθει 1.530 διώξεις κατά υπαλλήλων για όλες τις περιπτώσεις παραπτωμάτων που προβλέπει ο Ν. 3528/2007 και ήδη έχουν χρεωθεί και εξετάζονται με γοργούς ρυθμούς''.

Ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει ότι «οι υποθέσεις που εκκρεμούν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι 577, εκ των οποίων οι 433 αφορούν σε υπαλλήλους υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ β΄ βαθμού και οι 144 αφορούν σε υπαλλήλους των ΟΤΑ α΄ βαθμού. Έχουν ήδη εξεταστεί 250 υποθέσεις και έχει επιβληθεί το μέτρο της οριστικής παύσης σε 91 περιπτώσεις».

Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, συγκροτήθηκε και συστάθηκε το τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο εκδικάζει 149 εκκρεμείς υποθέσεις υπαλλήλων ΟΤΑ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θωμά Ψύρρα ο οποίος καλούσε τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή που οφείλεται η καθυστέρηση συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων και πόσες είναι οι πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν.

Όπως ενημερώνει ο υπουργός ''το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών σύστασης και συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό''.

Και όποιος κατάλαβε ποιές είναι οι ενέργειες που έκανε αλλά και η ταχύτητα στις διαδικασίες που ακολούθησε τότε του οφείλουμε συγχαρητήρα.

Ο κ. Μανιτάκης επισημαίνει επίσης, ότι την αρμοδιότητα για τη σύσταση - συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων φέρει ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός ενώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει αρμοδιότητα υπόδειξης στους αρμόδιους φορείς, αλλά ''περιορίζεται στη διατύπωση προτάσεων-κατευθύνσεων, καθ΄ ερμηνεία των οικείων διατάξεων του Ν. 4057/2012, καθώς και στη διενέργεια των απαραίτητων οχλήσεων προς τα αρμόδια υπουργεία και στη στενή παρακολούθηση της όλης πορείας των ενεργειών τους''.

Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο κοινοποιούνται υποχρεωτικά οι αποφάσεις σύστασης και συγκρότησης όλων των πειθαρχικών συμβουλίων, έως σήμερα έχουν συσταθεί 60 πειθαρχικά συμβούλια για τα υπουργεία, τα ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από αυτά και τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

«Σε κάθε περίπτωση, η πειθαρχική εξουσία εξακολουθεί, κατά τη μεταβατική περίοδο, να ασκείται σύμφωνα με το προϊσχύον καθεστώς, προκειμένου να λειτουργεί η Διοίκηση και να μην υφίσταται διοικητικό κενό», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Μανιτάκης και θυμίζει ότι με το Ν. 4057/2012 προβλέφθηκε ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, εξακολουθούν να ασκούν τις πειθαρχικές αρμοδιότητες τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Εξάλλου σε άλλο έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει ότι «σύμφωνα με τα κριτήρια για την κινητικότητα, προβλέπεται ειδική μοριοδότηση για τους υπαλλήλους υψηλών προσόντων (απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ή κάτοχοι δεύτερου τίτλου της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας), προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ιδιαίτερες ικανότητες τους και να ενδυναμωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες με το κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό».

Οι δικαιολογίες που μόνο στο Δημόσιο πιάνουν

Ο κ. Μανιτάκης για την επιλογή των προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων, αναφέρει ότι η γραπτή εξέταση αποτελεί ένα από τα κριτήρια επιλογής αλλά επειδή ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ, μέχρι τη διεξαγωγής της, το αρμόδιο όργανο δεν δύναται να προχωρήσει σε επιλογές προϊσταμένων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης.

Με βάση τα παραπάνω, σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «με εξαίρεση τις θέσεις προϊσταμένων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, οι θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος και Διεύθυνσης δύνανται να πληρωθούν δυνάμει των κριτηρίων των μεταβατικών διατάξεων του Ν. 3839/2010, μέχρι δε την πλήρωσή τους με τον τρόπο αυτό και στο πλαίσιο ανάγκης ορθής και αποδοτικής λειτουργίας των οργανικών μονάδων των δημοσίων υπηρεσιών, δύναται να εφαρμοστούν προσωρινά οι διατάξεις περί αναπλήρωσης προϊσταμένων οργανικών μονάδων του άρθρου 87 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο πρώτο του Ν. 3839/2010».

Επίσης, ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και αναδιάρθρωσης των δομών για έντεκα υπουργεία και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ για τέσσερα υπουργεία η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μας κοροϊδεύουν! Μετά από τόση φασαρία απέλυσαν μόλις 91 Δημόσιους Υπαλλήλους"

Πρωτοφανής κυβερνητική επιτυχία – Μόλις κατά 34 άτομα μειώθηκαν οι μετακλητοί υπάλληλοι

Κατά 34 μειώθηκαν οι μετακλητοί υπάλληλοι κατά το χρονικό διάστημα του Νοεμβρίου του 2012 με τον Μάρτιο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Από το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή φαίνεται ότι ενώ ο αριθμός των μετακλητών ανήλθε σε 1.254 το Νοέμβριο του 2012, ο αριθμός έφτασε τους 1.220 το Μάρτιο του 2013.

Τα στοιχεία αφορούν απογεγραμμένους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί ή προσληφθεί σε θέση μετακλητού υπαλλήλου και όχι δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν με μετακίνηση, απόσπαση, διάθεση ή παράλληλη άσκηση καθηκόντων σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.

Ο Νοέμβριος του 2012 και ο Μάρτιος του 2013 είναι οι δύο ημερομηνίες για τις οποίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε κληθεί να διαβιβάσει στοιχεία στη Βουλή από την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο κ. Μανιτάκης η μεγαλύτερη μείωση μετακλητών έγινε στους ΟΤΑ (από 566 μετακλητούς το Νοέμβριο του 2012, οι μετακλητοί το Μάρτιο του 2013 μειώθηκαν στους 427). Μειώσεις, έστω και οριακές έγιναν στις Ανεξάρτητες Αρχές, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στο υπουργείο Ανάπτυξης.<

Αντίθετα ολιγάριθμη αύξηση των μετακλητών προκύπτει για τη Βουλή, τους «Κυβερνητικούς και Πολιτειακούς Φορείς», τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, και τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Οικονομικών, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Αιγαίου. Τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων είχαν το Νοέμβριο του 2012 και το Μάρτιο του 2013, τα υπουργεία Άμυνας, Εργασίας, Μακεδονίας και Θράκης.

Σε απάντηση της ερώτησης που είχε κατατεθεί για τον αριθμό των μετακλητών, διαβιβάστηκε στη Βουλή και έγγραφη απάντηση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη με την οποία υπενθυμίζεται «με την Υ 219 (ΦΕΚ Β΄ 3273/7-12-2012) απόφαση του Πρωθυπουργού, αποφασίστηκε ο περιορισμός κατά 20% επί του συνόλου των προβλεπομένων θέσεων των μετακλητών υπαλλήλων, που καταλαμβάνονται από το Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα», και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, από 1.568 σε 1.254, και προσδιορίζεται ο αριθμός των 314 καταργούμενων θέσεων ανά υπουργείο».

Με βάση δε το άρθρο 4 του Ν. 4138/2013, όπως ενημερώνει ο υπουργός Επικρατείας, «θα ακολουθήσουν αποφάσεις του Πρωθυπουργού που θα εξειδικεύουν ανά υπηρεσία τον περιορισμό που αφορά το σύνολο των προβλεπόμενων στο ΠΔ 63/2005 θέσεων, κενών ή μη».

Από την έγγραφη απάντηση του κ. Σταμάτη προκύπτει πως ούτε η Γενική Γραμματεία Συντονισμού η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό πρόκειται να εξαιρεθεί από τον περιορισμό των μετακλητών υπαλλήλων καθώς η μείωση αφορά το σύνολο των θέσεων των μετακλητών υπαλλήλων ανά υπουργείο, συμπεριλαμβανομένων και των Γενικών Γραμματειών.

Ειδικότερα, ως προς τα στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή, ο κ. Μανιτάκης για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων κατά την 12.11.2012 και κατά την 11.03.2013, προκύπτουν τα εξής:
  • Ανεξάρτητες Αρχές: οι μετακλητοί από 18 έγιναν 16
  • Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: από 9 έγιναν 7
  • Βουλή: από 113 έγιναν 120
  • Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας-Γ. Γ. Μέσων Ενημέρωσης: από 3 έγιναν 6
  • Κυβερνητικοί-Πολιτειακοί Φορείς: από 123 έγιναν 134
  • ΟΤΑ: από 566 έγιναν 427
  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: από 17 έγιναν 16
  • Υπουργείο Ανάπτυξης: από 64 έγιναν 68
  • Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: από 8 έγιναν 10
  • Υπουργείο Δικαιοσύνης: από 17 έγιναν 20
  • Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: από 20 έγιναν 23
  • Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας: ήταν 18 οι μετακλητοί και τον Μάρτιο διατηρήθηκε ο ίδιος αριθμός.
  • Υπουργείο Εξωτερικών: ήταν 22 οι μετακλητοί το Νοέμβριο και το Μάρτιο ήταν 32.
  • Υπουργείο Εργασίας: και το Νοέμβριο του 2012 και το Μάρτιο του 2013 ο αριθμός των μετακλητών παρέμεινε σταθερά στους 46.
  • Υπουργείο Εσωτερικών: ήταν 27 και έγιναν 36
  • Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης: παρέμεινε σταθερά στους 8 μετακλητούς.
  • Υπουργείο Ναυτιλίας-Αιγαίου: οι μετακλητοί ήταν 10 και έγιναν 13
  • Υπουργείο Οικονομικών: οι μετακλητοί ήταν 32 και έγιναν 42.
  • Υπουργείο Παιδείας: οι μετακλητοί ήταν 70 και έγιναν 77
  • Υπουργείο Περιβάλλοντος: οι μετακλητοί ήταν 22 και έγιναν 29
  • Υπουργείο Τουρισμού: οι μετακλητοί ήταν 36 και έγιναν 44
  • Υπουργείο Υγείας: οι μετακλητοί ήταν 5 και έγιναν 28.
Εξάλλου σύμφωνα με άλλο έγγραφο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 23 Απριλίου, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, «επί του συνόλου των φορέων που είτε καταργήθηκαν είτε συγχωνεύθηκαν κατ΄ εφαρμογή των Ν. 3895/2010 και 4002/2011, εκκρεμεί η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε μόλις οκτώ φορείς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ανώνυμες εταιρείες, έχουν δηλαδή νομική μορφή που δικαιολογεί λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας της εκκαθάρισης την καθυστέρηση των σχετικών διαδικασιών».

Ο κ. Μανιτάκης διαβίβασε στη Βουλή συγκεντρωτικό πίνακα της πορείας υλοποίησης των συντελεσθέντων με τους Ν. 3895/2010 και 4002/2011 καταργήσεων και συγχωνεύσεων.


ethnos.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοφανής κυβερνητική επιτυχία – Μόλις κατά 34 άτομα μειώθηκαν οι μετακλητοί υπάλληλοι"

Αυτό είναι το τεστ που θα υποβληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και θα "δείξει" τις 12.500 απολύσεις

-Την επόμενη εβδομάδα 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν το ερωτηματολόγιο
- Ποιοι εργαζόμενοι και σε ποιους φορείς θα είναι οι πρώτοι που το λάβουν
- Μέχρι τον Ιούνιο η προθεσμία να συμπληρωθεί το τεστ
- Δείτε τις ερωτήσεις που θα πρέπει να ανπαντήσουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου
- Ο προϊστάμενος θα πρέπει να γράψει τις διαφωνίες τους και να εγκρίνει τις απαντήσεις με την υπογραφή του

Ερωτηματολόγια στέλνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δημοσίους υπαλλήλους. Αν και το τεστ σταδιακά θα το συμπληρώσουν όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι πρώτοι "τυχεροί" που θα το λάβουν για να το συμπληρώσουν είναι 206.000 υπάλληλοι που απασχολούνται σε υπουργεία και σε φορείς που έχουν αξιολογηθεί οι δομές τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το "ΕΘΝΟΣ", οι υπάλληλοι θα πρέπει να περιγράψουν τα καθήκοντα της θέσης εργασίας τους και από τις πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν από τα ερωτηματολόγια μέχρι τα τέλη Ιουνίου, θα κριθούν οι 12.500 πλεονάζοντες εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το ΕΘΝΟΣ παρουσίασε κάποιες σελίδες από το ερωτηματολόγιο









Κάθε υπάλληλος θα πρέπει να συμπληρώσει το ελάχιστο επίπεδο γνώσεων που απαιτείται για την εκτέλεση της εργασίας που καλείται να πραγματοποιήσει. Από τις απαντήσεις αναμένται να βγουν συμπεράσματα για υπαλλήλους υψηλών προσόντων που απασχολούνται σε θέσεις με μικρότερες απαιτήσεις αλλά και το αντίθετο.

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των περιγραμμάτων εργασίας αλλά και στην καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών θα παίξουν οι απαντήσεις της ενότητας 2.2 που αφορά την "εμπειρία". Οι υπάλληλοι μαζί με τους προϊσταμένους τους θα πρέέπι να προσδιορίσουν τον χρνο που απαιτείται από έναν νέο υπάλληλο για να ενημερωθεί για τις εσωτερικές διαδικασίες.

Επίσης, οι υπάλληλοι θα κληθούν να καταγράψουν τις υποθέσεις τις οποίες επιλύουν μόνοι τους και αυτές που παραπέμπουν στους ανώτερούς τους. Έτσι με τις πληροφορίες που θα αντληθούν από τη συγκεκριμένη ενότητα, αναμένεται να καταγραφεί ο αριθμός υποθέσεων που επιλύονται από τους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους οι οποίοι μεταθέτουν τα "προβλήματα" στους προϊσταμένους τους.

Τέλος, οι υπάλληλοι θα κληθούν να συμπληρώσουν αναλυτικά τις επαφές τους, δηλαδή πρόσωπα όπως προμηθευτές η ελεύθερους επαγγελματίες, με τους οποίους επικοινωνούν λόγω της εργασίας τους. Κάθε ερωτηματολόγιο θα έχει την έγκριση και την υπογραφή του προϊσταμένου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να καταγράψει τις διαφωνίες του με τις απαντησεις τυ εργαζόμενου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το τεστ που θα υποβληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και θα "δείξει" τις 12.500 απολύσεις"

Έρχεται ενιαία σύνταξη 360 ευρώ για όλους - Από ένα ταμείο όλες οι συντάξεις

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ περιλαμβάνει την ένταξη στον νέο φορέα των βασικών συνταξιοδοτικών ταμείων της χώρας που σήμερα υπάγονται σε ΙΚΑ ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ.

Δηλαδή την ενσωμάτωση των Ταμείων στα οποία ασφαλίζονται οι αγρότες, οι εργάτες γης (ΟΓΑ), καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε πρόκειται για επιστήμονες -νομικοί, ιατροί, μηχανικοί (ΕΤΑΑ) είτε πρόκειται για επαγγελματοβιοτέχνες (ΟΑΕΕ).

Το κρίσιμο, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» είναι να ξεκινήσει η ενοποίηση κυρίως με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ και να ακολουθήσει αργότερα το Ταμείο των επιστημόνων, λόγω και της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν οι πηγές εσόδων.

Το σχέδιο θα ακολουθήσει - εφόσον γίνει δεκτό έπειτα από εκτενή διάλογο και ευρεία διαβούλευση- τα πρότυπα του σουηδικού μοντέλου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανασχεδιαστεί όλη η δομή των συνταξιοδοτικών παροχών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από το 2015, έτος κατά το οποίο αναμένεται να γίνει και έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με τον νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη.

Υπενθυμίζεται ότι τη βασική σύνταξη -η οποία έχει προσδιοριστεί στα 360 ευρώ και την οποία θα καταβάλλει το κράτος- δικαιούνται όσοι θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1.1.2015, καθώς και όσοι συμπληρώνουν το ανώτατο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, χωρίς να έχουν και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Επίσης, όλοι όσοι ασφαλίστηκαν πρώτη φορά μετά την 1.1.2011 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.2015, θα λάβουν αναλογική σύνταξη, με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης ανά έτος, ενώ ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται με βάση το σύνολο όλου του ασφαλιστικού βίου.

Η τελική σύνταξη θα συμπληρώνεται με βάση το αναλογικό-ανταποδοτικό τμήμα, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί καθ' όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου. Το τρίπτυχο θα κλείνει με τη δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά ταμεία κατά επιχείρηση, κλάδο ή επάγγελμα..

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται ενιαία σύνταξη 360 ευρώ για όλους - Από ένα ταμείο όλες οι συντάξεις "

Όχι στα λαχανικά Θηβών και Οινοφύτων: Σκοτώνουν!

Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα, έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δε μιλάει εδώ και χρόνια...

Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας, κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.

Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.

Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου – Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα – βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:

Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg.

Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg. Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.

Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης.

Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές. Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω!

Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.

Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.

Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΔΙ!

lifo
Διαβάστε Περισσότερα » "Όχι στα λαχανικά Θηβών και Οινοφύτων: Σκοτώνουν!"

Με 168 «ναι» υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στην Βουλή

Τα «όχι» ήταν 123, ενώ υπήρξε και 1 «παρών». Δεν τοποθετήθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Φώτης Κουβέλης. «Κάτι σημαίνει αυτό», είπε ο πρωθυπουργός για τα «ναι» των ανεξάρτητων Κ. Μαρκόπουλου και Θ.Σολδάτου

Ως ένα άρθρο ψηίστηκε με 168 «ναι», 123 «όχι» και 1 «παρών» υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η συζήτηση για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου κράτησε από το πρωί της Κυριακής έως και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, και χαρακτηρίστηκε από αρκετά έντονες αντιπαραθάεσιες, κυρίως ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Στην συζήτηση δεν τοποθετήθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι βεβαίως συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθώς και οι προερχόμενοι από τη ΝΔ ανεξάρτητοι βουλευτές Κ.Μαρκόπουλος και Θ.Σολδάτος. Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, είπε: «κάτι σημαίνει αυτό».

Το νομοσχέδιο καταψήφισε το σύνολο των βουλευτών της Αντιπολίτευσης.

Μαζί με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκαν και τροπολογίες που ρυθμίζουν μισθολογική εκκρεμότητα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2010, ζητήματα παραχώρησης αιγιαλού σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής και για την απασχόληση ανέργων σε προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών εκείνων των επιχειρήσεων που δεν προβαίνουν σε μειώσεις προσωπικού.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές τα μέλη του κινήματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης υπερψήφισαν τις τροπολογίες που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο, όπως και οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Σολδάτος.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 168 «ναι» υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στην Βουλή"

ΠΟΣΕ ΙΚΑ: στάση εργασίας, Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, 07:30 π.μ. ΕΩΣ 10:30 π.μ

Γραφείο Τύπου

Κάθε εβδομάδα, εβδομάδα των παθών για τους υπαλλήλους του ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, που αντιμετωπίζουν τα οξυμένα προβλήματα της τελευταίας περιόδου, προχωρούν σε 3ωρη στάση εργασίας την Μ. Δευτέρα, 29 Απριλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες του ωραρίου, 07:30 π.μ έως 10:30 π.μ., καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τη Διοίκηση του ΙΚΑ, που μέχρι σήμερα δεν έχουν αντιμετωπίσει κυρίαρχα αιτήματα του κλάδου μας

1) Τη μη νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης πληρωμής του δωροσήμου, σε απογευματινό ωράριο, όπως εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα εξυπηρετώντας τους οικοδόμους.

2) Τη μη νομοθετική ρύθμιση των εξόδων κίνησης για τους ελάχιστους εναπομείναντες υπαλλήλους εσόδων για να αντιμετωπιστεί η οξυμένη σήμερα αδήλωτη και ανασφάλιστηεργασία.

3) Την τρομοκράτηση των συναδέλφων, είτε με απειλές, είτε με εφόδους στις Διευθύνσεις της Διοίκησης και σε υποκαταστήματα, για κάποια 5λεπτα, 10λεπτα καθυστέρησης προσέλευσης, αγνοώντας επιδεκτικά την παραγομένη εργασία πέραν του ωραρίου, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

4) Την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την πρόσληψη των επιτυχόντων και των δυο διαγωνισμών, 8Κ και 9Κ. Τέλος, ζητάμε την απόσυρση της ειδικής ρύθμισης που καταργεί τις δικαστικές αποφάσεις για τους απολυμένους συμβασιούχους του δημοσίου που έχουν επιστρέψει στις θέσεις εργασίας τους. ΣτοΙΚΑ, υπηρετούν σήμερα 150 συνάδελφοι και σε περίπτωση απόλυσης τους, σε συνδυασμό με τις απολύσεις της 9Κ, και την καθυστέρηση πρόσληψης της 8Κ, η κατάσταση θα οξυνθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εναπομείναντες υπαλλήλους.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΠΟ ΤΙΣ 07:30 π.μ. ΕΩΣ ΚΑΙ 10:30 π.μ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ

ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ – ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΚΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ

ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗΣ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑΣ ΤΩΝ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΣΕ ΙΚΑ: στάση εργασίας, Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013, 07:30 π.μ. ΕΩΣ 10:30 π.μ"

Στο κυνήγι του «μαύρoυ χρήματος» - Βρήκαν άνεργο και συνταξιούχο με «τρελές» καταθέσεις

Περισσότερα από 5.000 αιτήματα προς τις τράπεζες για άνοιγμα λογαριασμών έχουν καταθέσει τα ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ που έχουν αρχίσει το κυνήγι για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον 300 υποθέσεις υπόπτων για φοροδιαφυγή έχουν ολοκληρωθεί και όπως φαίνεται από τα στοιχεία, βγαίνουν...λαβράκια.

Φορολογούμενος που τα τελευταία χρόνια δήλωνε άνεργος είχε καταθέσεις που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ ενώ συνταξιούχος που λαμβάνει την χαμηλότερη σύνταξη απέστειλε πριν από λίγες ημέρες έμβασμα στο εξωτερικό ύψους 150.000 ευρώ.

Μισθωτός διατηρούσε λογαριασμό ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που δήλωνε στην εφορία κάθε χρόνο εισοδήματα που δεν ξεπερνούσαν τις 50.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΔΟΕ έως το τέλος του χρόνου θα έχουν εξεταστεί 2.000 υποθέσεις υπόπτων για φοροδιαφυγή.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο κυνήγι του «μαύρoυ χρήματος» - Βρήκαν άνεργο και συνταξιούχο με «τρελές» καταθέσεις"

Αλλαγή φρουράς σε 10 υπουργεία

Με την υπερψήφιση -εκτός δραματικού απροόπτου- του πολυνομοσχεδίου, η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα, ο χρόνος για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό αρχίζει να μετρά αντίστροφα...

Τα γεγονότα, με τις αποσύρσεις διατάξεων και τροπολογιών την τελευταία στιγμή, τις ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις και τις καθυστερήσεις σε σημαντικούς τομείς του κυβερνητικού έργου, οδηγούν σε μία μίνι ανατροπή του σχεδιασμού του πρωθυπουργού, καθώς -όπως πιστοποιούν αξιόπιστες πηγές- ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να «τρέξει» πιο γρήγορα, από ό,τι αρχικά υπολόγιζε, τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Οπως τονίζουν στελέχη της κυβέρνησης που συνομίλησαν τις τελευταίες ημέρες με τον κ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί οργή για τη στάση και τη συμπεριφορά υπουργών και σημειώνουν πως «δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει μάχη για να εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα, σημαντικά πρόσωπα της κυβέρνησης να πλήττουν την προσπάθεια αυτή, να δίνουν επιχειρήματα στην αντιπολίτευση και να προβάλλουν μία εικόνα κυβερνητικού αλαλούμ».

Ουσιαστικά οι τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού αναφέρονται στη διαμάχη των κ. Μανιτάκη - Ρουπακιώτη, την απόσυρση της τροπολογίας Βρούτση αλλά και την παρέμβαση της κ. Φ. Σκοπούλη στο Υπουργικό Συμβούλιο. «Ολα αυτά», τονίζουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, «συνέβησαν την ημέρα που ο κ. Σαμαράς μετέβη στην Κόρινθο προκειμένου να τονίσει και να προβάλει το μείζον ζήτημα της επανεκκίνησης των μεγάλων έργων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε υιοθετήσει εισηγήσεις για μία μικρή αναβολή του ανασχηματισμού, με δεδομένο ότι πολλά θέματα που διαχειρίζονται οι υπουργοί βρίσκονται σε εξέλιξη και πως χρειάζονται ακόμη λίγες εβδομάδες προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτός ο πρώτος «κύκλος» της διακυβέρνησης της χώρας από την τρικομματική κυβέρνηση. Ωστόσο, μετά τα γεγονότα της προηγούμενης Πέμπτης, τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου για ένα θέμα που θεωρητικά έχει κλείσει στην παρούσα φάση (ΦΠΑ στην εστίαση), αλλά και την αναβλητικότητα της ΔΗΜΑΡ σε ό,τι αφορά την προώθηση της μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, έχει πειστεί ότι ο ανασχηματισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να καθυστερήσει.

Πριν από την... Κίνα
Στελέχη της ΝΔ εκτι­μούν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρξουν οι τελικές συνεννοήσεις μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων και οι ανακοινώσεις θα γίνουν πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα στις 15 Μαΐου. Τα ίδια πρόσωπα εκφράζουν την πεποίθηση ότι οι αλλαγές δεν θα είναι λίγες σε αριθμό και πως ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να σηματοδοτήσει με αυτές ένα νέο ξεκίνημα για την κυβέρνησή του, σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.
Σε ό,τι αφορά τον συντονισμό, ο κ. Σαμαράς δεν προτίθεται να θεσμοθετήσει κάποιο νέο κυβερνητικό όργανο, καθώς εκτιμά ότι μια τέτοια κίνηση θα ενέτεινε τη σύγχυση και θα ακύρωνε εν πολλοίς και τον δικό του ρόλο. Θεωρεί ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν μία έντιμη και ειλικρινή επικοινωνία, η οποία πιθανώς να γίνει πιο τακτική. Επίσης, πιστεύει ότι λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση η ομάδα των κ. Σταμάτη, Σαχινίδη και Χατζησωκράτη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γίνει στο πεδίο αυτό.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, που είναι -κατά την άποψη στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου- και το σοβαρότερο πρόβλημα, οι μονοί ακλόνητοι αυτήν την ώρα εμφανίζονται οι κ. Στουρνάρας, Χατζηδάκης και Δένδιας. «Για όλους τους άλλους, τα πάντα είναι ανοιχτά», προσέθεταν πρόσωπα που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Σαμαρά.

Επίσης, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα μετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα με περισσότερα πρόσωπα από ό,τι σήμερα. Θέσεις αντιπροέδρων δεν πρόκειται να θεσμοθετηθούν, ενώ έχει απορριφθεί η πρόταση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία ομοιογενών -κομματικά- υπουργείων. Δηλαδή στο κάθε υπουργείο η πολιτική του ηγεσία να προέρχεται από το ίδιο κόμμα.

Φεύγει ο Μανιτάκης, υπ' ατμόν ο Βρούτσης
1 Θεωρείται βέβαιη η αλλαγή φρουράς στην κορυφή του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Μανιτάκης, μετά και το «άδειασμα» από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για το θέμα της επίμαχης διάταξης, βρίσκεται πολιτικά στον «αέρα». Αλλωστε, το Μέγαρο Μαξίμου φρόντισε από την Παρασκευή να εκδηλώσει τις προθέσεις του, με τη διαρροή ότι ο κ. Αντ. Ρουπακιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή για το θέμα (Mega) «φωτογράφισε» ως υπεύθυνο για την εμπλοκή τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης. Στη θέση του κ. Μανιτάκη είναι πιθανόν να τοποθετηθεί στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ενώ σίγουρη θεωρείται και η αναβάθμιση σε θέση αναπληρωτή υπουργού του κ. Μ. Βολουδάκη, ο οποίος εμπλέκεται και επισήμως πλέον στη μεταρρύθμιση για τη δημόσια διοίκηση, ασχέτως εάν δεν του είχαν παραχωρηθεί αρχικά οι σχετικές αρμοδιότητες.

2 Στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα αλλαγή στις θέσεις του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού. Ο κ. Λιβεριάτος θα αντικατασταθεί από τον κ. Γ. Μανιάτη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ φαίνεται να αποχωρεί και ο κ. Στ. Καλαφάτης. Αμετακίνητος στη θέση του υφυπουργού Ενέργειας θεωρείται ο κ. Μ. Παπαγεωργίου, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις προσωπικά με τον πρωθυπουργό.

3 Στο υπουργείο Απασχόλησης, το κλίμα για τον κ. Γ. Βρούτση δεν είναι το καλύτερο στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αστοχία που υπήρξε με την τροπολογία για τη μείωση έως 35% συντάξεων του ΟΑΕΕ. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη, αλλά πλέον δεν είναι απίθανο να υπάρξει και σε αυτό το υπουργείο αλλαγή πολιτικής ηγεσίας.

«Σπάει» το υπουργείο Ανάπτυξης
4 Για το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις να επαναφέρει το παλαιό σχήμα, αλλά δεν έχει ακόμη καταλήξει. Εάν «σπάσει» το υπουργείο, τότε ο κ. Χατζηδάκης θα παραμείνει στην κυβέρνηση ως υπουργός Ανάπτυξης και άλλο στέλεχος, προερχόμενο από τη ΝΔ (ακούγονται τα ονόματα των κ. Μητσοτάκη και Μ. Βορίδη), θα αναλάβει το υπ. Υποδομών.

5 Η πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Υγείας φαίνεται να αλλάζει στο σύνολό της, αν και ο κ. Σιαλμάς έχει παραμείνει -μέχρι στιγμής- εκτός του κάδρου της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του. Ο κ. Λυκουρέντζος φαίνεται ότι μένει εκτός κυβέρνησης, λόγω των καθυστερήσεων στην προώθηση του σχεδίου συνένωσης νοσοκομείων, και το όνομα για τη θέση του υπουργού είναι εκείνο της κ. Φ. Γεννηματά. Η κ. Σκοπούλη είναι βέβαιον -μετά και το μίνι επεισόδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο- ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση, αλλά τη θέση θα τη διατηρήσει η ΔΗΜΑΡ.

6 Ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης πιθανώς θα μετακινηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά δεν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνολικά. Το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ. Εάν τοποθετηθεί στέλεχος του κ. Βενιζέλου (ακούγεται το όνομα του κ. Π. Κουκουλόπουλου), τότε είναι βέβαιον ότι θα παραμείνει στη θέση του αναπληρωτή ο κ. Χαρ. Αθανασίου.

Σάρωμα υφυπουργών και αναπληρωτών
7 Αλλαγή φρουράς θα υπάρξει και στο υπουργείο Ναυτιλίας, από το οποίο αποχωρεί ο κ. Μουσουρούλης. Πιθανοί αντικαταστάτες του φέρονται ο κ. Ν. Μηταράκης ή ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, εάν τελικά δεν αναλάβει το υπουργείο Υποδομών.

8 Εκτός κυβέρνησης θα βρεθεί επίσης ο κ. Κ. Τζαβάρας, την ώρα που πυκνώνουν οι εισηγήσεις προς τον κ. Σαμαρά να «σπάσει» και το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Εάν αυτό συμβεί, δεν αποκλείεται στη θέση του υπουργού Πολιτισμού να τοποθετηθεί στέλεχος προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ.

9 Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος έχουν θετική εικόνα για τον κ. Θ. Τσαυτάρη. Εάν διατηρήσει το χαρτοφυλάκιό του, τότε είναι πολύ πιθανόν να αποχωρήσει από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος. Στα υπ. Εξωτερικών και Αμυνας, παραμένουν σταθεροί μόνον οι υπουργοί κ. Αβραμόπουλος και Παναγιωτόπουλος. Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στις θέσεις υφυπουργών. Τέλος, ο κ. Ρουπακιώτης φαίνεται να παραμένει στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς υποστηρίζεται σθεναρά από τον κ. Κουβέλη αλλά και διότι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αλλάξει για εκείνον, μετά και τη σύγκρουση που είχε με τον κ. Μανιτάκη.

10 Σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, είναι βέβαιον ότι θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές. Από την πλευρά της ΝΔ, τα ονόματα που ακούγονται, θέση στην κυβέρνηση θα διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, και οι κ. Αδ. Γεωργιάδης, Β. Κικίλιας, Μ. Βαρβιτσιώτης, Διον. Σταμενίτης και Ι. Πλακιωτάκης. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, εκτός από την κ. Γεννηματά και τους κ. Μανιάτη και Κουκουλόπουλο, είναι πιθανόν να μετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα και οι κ.κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τέλος, από τη ΔΗΜΑΡ, εάν ο κ. Κουβέλης πειστεί και τοποθετήσει πολιτικά στελέχη, σοβαρές πιθανότητες έχουν οι κ. Μαργαρίτης, Τσούκαλης, Χατζησωκράτης και Οικονόμου.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή φρουράς σε 10 υπουργεία"

42.000 άνθρωποι χωρίς ΙΚΑ- Κλείνει το υποκατάστημα του Άργους

Χωρίς ΙΚΑ κινδυνεύουν να μείνουν 42.000 άνθρωποι, αφού εντελώς αιφνίδια κλείνει το ΙΚΑ του Άργους. Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του Ι.Κ.Α. Άργους έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του Άργους και η ενσωμάτωσή του στο αντίστοιχο του Ναυπλίου.

Τα τελευταία 24ωρα γίνεται ένας αγώνας δρόμου των τοπικών παραγόντων να προλάβουν τις εξελίξεις. Χαρακτηριστικές είναι οι ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτη και της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο Γιάννης Μανιάτης προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Ι. Βρούτση, χαρακτηρίζει αδιανόητη την απόφαση για την κατάργηση του Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Άργους, σημειώνοντας: «σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του Ι.Κ.Α. Άργους έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του Άργους και η ενσωμάτωσή του στο αντίστοιχο του Ναυπλίου

. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, προβλέπεται η μείωση κατά 30% των δομών όλων των Μονάδων του Δημοσίου, γεγονός που για το Ι.Κ.Α. επιτυγχάνεται με την αναστολή λειτουργίας του τοπικού Υποκαταστήματος Κρανιδίου και την ταυτόχρονη έναρξη λειτουργίας Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης. Αντίθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, σε όμορους Νομούς ή σε περιοχές με παρόμοιες της Αργολίδας πληθυσμιακές και γεωγραφικές συνθήκες, η κατανομή των Υποκαταστημάτων παραμένει ως έχει, ή με ελάχιστες διαφοροποιήσεις.

Θεωρώ περιττό να τονίσω ότι ο μεγαλύτερος Δήμος της Αργολίδας με 42.000 κατοίκους, θα παραμείνει χωρίς αντίστοιχη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα υποχρεώνονται σε περιττές μετακινήσεις με προφανείς σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την αδιανόητη απόφαση για κλείσιμο του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Άργους στο βαθμό που σε παρόμοιες γεωγραφικές και πληθυσμιακές συνθήκες άλλων νομών της χώρας δεν έχουν παρθεί ανάλογες αποφάσεις;»

Αντίστοιχα ο βουλευτής κος Ανδριανός σημειώνει: «Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η κατάργηση δύο εκ των τριών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ που λειτουργούν σήμερα στην Αργολίδα. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντικότατη γραφειοκρατική και οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και απώλεια πολύτιμων εργατοωρών.

Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των ιδιαιτεροτήτων που καθιστούν απολύτως επιτακτική την συνέχιση της λειτουργίας και των τριών αυτών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Αργολίδα:

Το Άργος, πολυπληθής καλλικρατικός δήμος, είναι παραδοσιακή έδρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ευρύτερη περιοχή.

Το Ναύπλιο, πολυπληθής καλλικρατικός δήμος, είναι έδρα τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων.

Το Κρανίδι, δήμος αποκομμένος λόγω απόστασης (άνω των 100 χιλιομέτρων) και κακού οδικού δικτύου από την πρωτεύουσα του νομού, έχει έντονη τουριστική και εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με ποιες άμεσες συγκεκριμένες ενέργειες θα διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας και των τριών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Αργολίδα (Ναύπλιο, Άργος, Κρανίδι)».

moriasnow
Διαβάστε Περισσότερα » "42.000 άνθρωποι χωρίς ΙΚΑ- Κλείνει το υποκατάστημα του Άργους"

Έρευνα: To 97% των παιδικών πιάτων στα εστιατόρια δεν είναι υγιεινό!

Ε, δεν μπορούμε να πούμε οτι σοκαριστήκαμε με αυτήν την νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αμερική.

Σύμφωνα με αυτήν το 97% των παιδικών γευμάτων που σερβίρονται σε εστιατόρια και Fast Food δεν πληρούν τους κανονισμούς υγείας για τα παιδιά και είναι τίγκα στο αλάτι, τις θερμίδες και το λίπος και ιδιαίτερα φτωχά σε οποιοδήποτε υγιεινό συστατικό.

Την έρευνα πραγματοποίησε το Center for Science in the Public Interest της Αμερικής εξετάζοντας εξονυχιστικά 3.500 διατροφικούς συνδυασμούς παιδικών γευμάτων από 34 αλυσίδες εστιατορίων.
 Και όπως προείπαμε το 97% απέτυχε παταγωδώς να περάσει τον έλεγχο. Ελάχιστη βελτίωση από την τελευταία τέτοιου είδους έρευνα στην Αμερική το 2008 που έβγαζε ακατάλληλα τα παιδικά γεύματα των εστιατορίων σε ποσοστό 99%

Οι υπεύθυνοι του οργανισμού απογοητεύτηκαν πλήρως καθώς είδαν πως οι προειδοποιήσεις τους για την βελτίωση της υγείας των παιδιών της χώρας που παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά παχυσαρκίας από πολύ μικρή ηλικία πήγαν στον βρόντο.

Ελάχιστα ήταν τα εστιατόρια που υιοθέτησαν τις προτάσεις τους και αντικατέστησαν συνοδευτικά, όπως οι πατάτες τηγανητές με λαχανικά ή φρούτα.

mothersblog
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: To 97% των παιδικών πιάτων στα εστιατόρια δεν είναι υγιεινό!"

Υπόγειες Γενοκτονίες: Σε 4 μήνες τον ξέκαναν τα γενόσημα στη θέση του φαρμάκου που έπαιρνε 20 χρόνια

Εκείνες που δεν θα καταγγελθούν. Δεν θα φτάσουν πιθανότατα οι υπαίτιοι σε κάποιο διεθνές δικαστήριο. Είναι ο αφανισμός του πληθυσμού με «κόσμιο» τρόπο Δεν βγαίνει κανείς στους δρόμους να σκοτώνει ομαδικά τους ανθρώπους. Δεν βλέπουμε πουθενά εκτελεστικά αποσπάσματα, κλούβες να μαζεύουν το κόσμο, κάρα με σκελετωμένους να τους οδηγούν σε ομαδικούς τάφους. Όλα είναι κόσμια.ευρωπαϊκά, πολιτισμένα.

Κι όμως κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα θύματα θρηνούμε εξ΄αιτίας μνημονιακών πολιτικών. Ξεκάθαρα. Όχι τους ανθρώπους που οδηγήθηκαν από απελπισία να αφαιρέσουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Αυτό το ακούμε, το διαβάζουμε. Έρχεται κάθε μέρα το δελτίο αυτοκτονιών μπροστά μας σαν ένας εφιάλτης που σκεπάζει τις ψυχές μας . Η μνημονιακή Ελλάδα αυτή τη στιγμή κρύβει πίσω από τους τοίχους χιλιάδες προσωπικές τραγωδίες που δεν φαίνονται. Χιλιάδες ανθρώπους που αρρωσταίνουν ή θανατώνονται χωρίς να παίρνει κανείς χαμπάρι ούτε πως έγινε..

Υπερβολές θα πουν οι ανεγκέφαλοι. Θέλετε να σας περιγράψω λίγες υπερβολές? Πριν λίγο καιρό έχασα ένα δικό μου άνθρωπο. Ήταν ηλικιωμένος ναι, αλλά μέχρι το περασμένο καλοκαίρι τον θυμάμαι, σαν να είναι τώρα μπροστά μου να σχολιάζουμε τα γεγονότα, να τρώει ήσυχος το μεζεδάκι του, να κάνει τις βόλτες του έχοντας ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ, χρόνια προβλήματα με τη κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Είχε κάνει όλες του τις εξετάσεις, ο γιατρός γέλαγε και του έλεγε «εσύ θα μας φας όλους» Ένας άνθρωπος που ήξερε ακριβώς το πρόβλημά του και το φρόντιζε με πλήρη επιμέλεια. Σίγουρα όσο πέρναγαν τα χρόνια η κατάσταση επιβαρυνόταν, αλλά αυτό το Σεπτέμβρη συνέβη κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ

Που ποτέ δεν θα βγει από το μυαλό μου. Υπήρχε ένα φάρμακο που ήταν η βασική του και η απαραίτητη θεραπεία του , ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ. Παίρνοντας αυτό ήταν καλά και ο γιατρός του είχε τονίσει αυστηρά αμέτρητες φορές, μη γελαστείς και ξεχάσεις να πάρεις ούτε μια μέρα αυτό το φάρμακο γιατί θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Το περασμένο Σεπτέμβρη ξαφνικά το φάρμακο του εξαφανίστηκε και στη θέση του έδωσαν κάτι που ούτε το είχε ξαναδεί αλλά ούτε μπορούσε να διαβάσει τι έγραφε γιατί το σχετικό φυλλάδιο γιατί ήταν γραμμένο μόνο στα γερμανικά. Γενόσημο. Το γνωστό φάρμακα δεν το υπήρχε πουθενά. Ακόμα και να το πληρώναμε, απλά δεν υπήρχε. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Κι άλλα φάρμακα του τα άλλαξαν. Σε διάστημα 3 μηνών μάζευε υγρά , έπαθε δυο φορές πνευμονικό οίδημα. Μπήκε τρεις φορές στο νοσοκομείο αλλά η κατηφόρα είχε ξεκινήσει με πολύ βίαιο τρόπο. Τον είδα να αγωνιά χωρίς να μπορεί να κατουρήσει, να γεμίζει από υγρά, να πέφτει κάτω από δύσπνοια που ούτε με το οξυγόνο δεν την διόρθωνε, να κιτρινίζει και να τρέχει τις νύχτες στα επείγοντα. ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ. Δεν μπορούσα να γράψω καν γι΄αυτά τόσο καιρό γιατί με πονάγανε κι οι λέξεις. Μαρτύρησε, μέχρι τη τελευταία πνοή.

Το τέταρτο μήνα βρέθηκε διασωληνομένος και μετά.. έφυγε χωρίς να προλάβει κανείς να μας πει αν αυτό το γ@μημένο γενόσημο ήταν τόσο σίγουρο τελικά.

Ίσως να είναι η φαντασία μου, η άγνοιά μου, η στεναχώρια μου που με κάνουν να τα σκέφτομαι όλα αυτά

. Είναι όμως έτσι? Τη στιγμή που ΟΥΤΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν το φάρμακο που το έδωσε αντί για εκείνο που έπαιρνε ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ? Υπάρχει κάποιος έντιμος επιστήμονας που να μπορεί να μιλήσει για ΣΥΜΠΤΩΣΗ? Κι αναρωτιέμαι μετά από αυτό. Γνωρίζετε άραγε πόσοι αυτή τη στιγμή χάνετε τους ανθρώπους σας όχι γιατί τους κάλεσε κάποιος Θεός κοντά του αλλά γιατί είναι ΠΕΡΙΤΤΟΙ για την Ελλάδα που όπου να ναι μπαίνει στην ανάπτυξη?

Γνωρίζουμε όλοι πόσα παιδιά υποσιτιζόμενα θα έχουν σοβαρότατα προβλήματα για το υπόλοιπο της ζωής τους ακόμα και να κατορθώσουν να ζήσουν? Γνωρίζουμε πόσες χιλιάδες ξαφνικές ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ διαφόρων χρόνια πασχόντων οφείλονται στη μοίρα τους ή στη κακιά τη μοίρα των συμμοριών που εκνευρίζονται γιατί «δεν πεθαίνουν κιόλας..» Γνωρίζουμε πόσους θανάτους καταγράφουμε αυτή τη στιγμή που σχετίζονται με τη φτώχεια, την έλλειψη φαρμάκων ή ιατρικής φροντίδας, τον υποσιτισμό, τις επιπτώσεις από το τεράστιο στρες, τη κατάθλιψη, την απελπισία, την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων για το τι θα ξημερώσει?

Γνωρίζουμε επίσης να απαντήσουμε στο ερώτημα πόσες χιλιάδες θάνατοι εκτός από τους προαναφερόμενους συμβαίνουν από σάπια τρόφιμα, μεταλλαγμένα, από μολυσμένα νερά, από μολυσμένο αέρα, από ύποπτα εμβόλια, από ακτινοβολίες, χημικά, πυρηνικά απόβλητα?

Αυτά όλα δεν είναι γενοκτονίες? Εγώ δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου γιατί όπου και να πάω θα μου πουν, καιρός του ήταν να φύγει. Μπορεί τελικά να έχω άδικο και να είναι έτσι. Δεν ξέρω.. Εσύ όμως που έχεις μικρά παιδιά, εσύ που είσαι νέος και θα έπρεπε να έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου υγιής, ευτυχισμένος δυνατός, εσύ που βλέπεις τα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών σου να είναι κιτρινιάρικα, να κουράζονται με το παραμικρό, που ακούς κάθε τόσο για τους μισούς σου φίλους, γνωστούς συγγενείς γεμάτους από καρκίνους, γεμάτους χρόνιες παθήσεις, εξαθλιωμένοι, βασανισμένοι να σβήνουν χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει τίποτα? Θεωρείτε πως είναι κάτι το φυσιολογικό τέτοια έξαρση ασθενειών σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού? Σε μια παρέα δέκα νεαρών παιδιών, τα πέντε να υποφέρουν από παθήσεις του θυρεοειδούς? Είναι τόσο φυσιολογικό να κυκλοφορούν εκατοντάδες παιδιά 18, 20 χρονών με τη θυροξίνη στο τσεπάκι έτσι για πλάκα? Και θα σταματήσω σ΄αυτό που είναι το πλέον συνηθισμένο γιατί αν συνεχίσω δεν θα φτάνουν σελίδες για να περιγράψω τη φρίκη που ζούμε.

Κι η μεγαλύτερη φρίκη είναι πώς οι άνθρωποι.

ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ..

ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ, Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ.

Χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή είναι άρρωστοι πνευματικά, σωματικά ή και τα δύο. Από ένα βομβαρδισμό από βρωμιές στον οργανισμό τους, από έλλειψη βασικών αγαθών, από ένα βομβαρδισμό τρομοκρατίας, εκβιασμού, απειλής στο μυαλό τους. Ένα μέρος θα γεμίσει από αρρώστιες, ένα άλλο θα αφαιρέσει τη ζωή του, κάποιο τρίτο μέρος θα κοιμάται με χάπια, θα καταλήξει ίσως νεκροζώντανο να φυτοζωεί απλά. Κι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι οι γονείς μας, τα παιδιά μας, οι αγαπημένοι μας, οι φίλοι μας, οι γείτονες, οι συνάδελφοι, οι συμμαθητές μας, οι ΑΝΡΩΠΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ.

Όπως είχε πει κάποιος.

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να πεθάνεις εσύ ο ίδιος. Να σε βάλουν να δεις να πεθαίνουν τα παιδιά σου. Άραξε , πάρε την εφημερίδα και το καφεδάκι σου.

Κι απόλαυσέ το.

parapona-rodou
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόγειες Γενοκτονίες: Σε 4 μήνες τον ξέκαναν τα γενόσημα στη θέση του φαρμάκου που έπαιρνε 20 χρόνια"

Θεσσαλονίκη: Θα γέμιζαν τα Βαλκάνια πλαστά χαρτονομίσματα

Σπείρα παραχάραξης χαρτονομισμάτων εξάρθρωσε η αστυνομία και συγκεκριμένα η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς που, μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών το τελευταίο εικοσαήμερο, εντόπισε σε τυπογραφείο στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης μεγάλη ποσότητα πλαστών χρημάτων.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν 675.000 πλαστά δολάρια σε χαρτονομίσματα των εκατό δολαρίων, οκτώ δοκιμαστικές έγχρωμες εκτυπώσεις των 500 ευρώ η κάθε μία, 15.000 φύλλα χαρτιού στα οποία υπήρξαν ημιαποτυπωμένα νομίσματα των 100 δολαρίων και οι μηχανές εκτύπωσης που είχαν χρησιμοποιηθεί.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις ενώ σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παραχάραξης χαρτονομισμάτων που έχουν εξιχνιαστεί.

Όπως έγινε γνωστό, ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος ήταν ένας 40χρονος, ο οποίος ενοικίαζε από έναν 55χρονο τυπογραφείο στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης και εκεί τις νυχτερινές ώρες γινόταν η εκτύπωση των πλαστών χαρτονομισμάτων. Το κύκλωμα σχεδίαζε να διοχετεύσει μεγάλο αριθμό πλαστών χαρτονομισμάτων στην εγχώρια αγορά και σε χώρες της Βαλκανικής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν αρχικά ένας 32χρονος και μία 37χρονη, τη στιγμή που διαπραγματεύονταν την πώληση παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων, συνολικής αξίας 80.000 δολαρίων, έναντι του ποσού των 10.000 ευρώ. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ο 40χρονος που αποτελούσε το ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, μαζί με έναν 57χρονο, οι οποίοι προσήλθαν στο σημείο με δυο οχήματα, μεταφέροντας τα -προς πώληση- παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.

Πλαστά χαρτονομίσματα, συσκευές και πλάκες εκτύπωσης καθώς και χημικές ουσίες, ηλεκτρονικός υπολογιστής και συσκευές αποθήκευσης USB, χρήματα, φυσίγγια και μία σιδερογροθιά βρέθηκαν στα δυο οχήματα, στο σπίτι του 32χρονου, σε φορτηγό αυτοκίνητο του 40χρονου, σε μια αποθήκη που νοίκιαζε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε μια δεύτερη κατοικία του σε περιοχή της Πιερίας και στο τυπογραφείο.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται σε εθνικό επίπεδο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής - διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το σύνολο και το χρονικό εύρος των παρανόμων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Θα γέμιζαν τα Βαλκάνια πλαστά χαρτονομίσματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news