facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Απόρρητο έγγραφο: Τα "βάζει" ο Βάιντμαν με την ΕΚΤ για το ELA, το ΟΜΤ και την παραμονή της Ελλάδας

Σφόδρα επικριτική στους χειρισμούς της ΕΚΤ στην κρίση χρέους και κυρίως σε ότι αφορά τα προγράμματα διάσωσης των υπερχρεωμένων οικονομιών της ευρω-περιφέρειας εμφανίζεται η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank), σύμφωνα με έγγραφό της που στάλθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας. H EΚΤ, υποστηρίζει η Bundesbank, ανέλαβε μάλιστα μεγάλο ρίσκο ιδιαίτερα με τον ELA καθώς "σε καμία στιγμή δεν μπορούσε να θεωρηθεί απίθανη μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη".

To έγγραφο της Bundesbank έκτασης 29 σελίδων, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η Handelsblatt και το οποίο μπορείτε να δείτε στα συνημμένα έγγραφα, καταδεικνύει ότι η γερμανική Κεντρική Τράπεζα επικρίνει κεντρικής σημασίας αποφάσεις που πήρε η ΕΚΤ στην καταπολέμηση της κρίσης.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η αγορά ομολόγων χωρών που υφίστανται πίεση στις αγορές, η οποία «αποκρυσταλλώθηκε» στο πρόγραμμα ΟΜΤ που η ΕΚΤ έθεσε στη διάθεση της Ευρωζώνης το περασμένο φθινόπωρο.

Το σκεπτικό της Bundesbank είναι ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ στοχεύουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων που κανονικά θα έπρεπε να λύνονται από τις κυβερνήσεις των εκάστοτε κρατών. "Η ΕΚΤ προσπαθεί έτσι να λύσει με την νομισματική πολιτική δημοσιονομικά προβλήματα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου που δημοσιεύει η Handelsblatt, η Bundesbank υποστηρίζει πως το πρόγραμμα (επαναγοράς ομολόγων) θα μπορούσε να “μολύνει” την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών, στοιχείο που αποτελεί και βασικό προαπαιτούμενο για την επιτυχή ολοκλήρωση του κύριου έργου τους: τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών.

Όπως αναφέρει το έγγραφο "κανείς, ούτε η ΕΚΤ μπορεί να εγγυηθεί για τον θεσμό της Ευρωζώνης, δεδομένης της κατάστασης με το χρέος των χωρών – μελών του".

Ο ELA, ο μηχανισμός έκτακτης ρευστότητας στην Ελλάδα, αναφέρεται ως ενδεικτικό παράδειγμα αυτής της στάσης στο εν λόγω έγγραφο. «Η διάθεση ρευστότητας από το ευρωσύστημα για την κάλυψη των ελληνικών χρηματοδοτικών αναγκών στην Ελλάδα εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματική και καθιστά ξεκάθαρη την ανάληψη δημοσιονομικών καθηκόντων από τις αρχές νομισματικής πολιτικής» αναφέρει η Bundesbank.

Η ΕΚΤ ανέλαβε με αυτόν τον τρόπο ένα ιδιαίτερα υψηλό ρίσκο, αναφέρει, καθώς σε τελική ανάλυση «δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση, σε κάθε στιγμή, να θεωρηθεί απίθανη» μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όσον αφορά το ΟΜΤ, το έγγραφο υποστηρίζει επιπλέον πως η ίδια η ελληνική περίπτωση δείχνει πως δεν είναι εγγυημένο ότι η ΕΚΤ θα μπορεί να εξασφαλίσει τήρηση των δεσμεύσεων που θα συνόδευαν πακέτα αγοράς ομολόγων.

"Κατά την άποψη της Βundesbank δεν είναι καθήκον της ΕΚΤ να αποτρέψει την έξοδο μίας χώρας από το ευρώ: "Η παρούσα σύσταση της νομισματικής ένωσης δεν μπορεί να είναι εγγυημένη ενώπιον των ακόμη κυρίαρχων εθνικών κρατών, και, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να την εγγυηθεί η Κεντρική Τράπεζα" αναφέρει επικαλούμενη το έγγραφο.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο θα συζητήσει τις προοπτικές μετάβασης από τον προσωρινό μηχανισμό διάσωσης ESM, στην απεριόριστη αγορά ομολόγων από τον ΟΜΤ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόρρητο έγγραφο: Τα "βάζει" ο Βάιντμαν με την ΕΚΤ για το ELA, το ΟΜΤ και την παραμονή της Ελλάδας "

"Παγώνουν" τα τιμολόγια της ΔΕΗ - Δεν θα γίνουν αυξήσεις την 1η Μαΐου

«Παγώνουν» στα σημερινά επίπεδα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη σήμερα, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ επρόκειτο, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για σταδιακή σύνδεσή τους με το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας, να αυξηθούν από 1ης Μαίου. Όμως η απόφαση του υφυπουργού προβλέπει ότι το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013. Συνεπώς τα τιμολόγια παραμένουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν μετά τις αυξήσεις που έγιναν την 1η Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού (με εξαίρεση εκείνα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού) απελευθερώνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό στοιχείο που επέτρεψε το «πάγωμα» των τιμολογίων ήταν η δραστική μείωση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει τα εξής: «Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης οδήγησαν σε μια ιδιαιτέρως ομαλή μετάβαση στην ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για κοστοβαρή τιμολόγια, ενώ συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό υπέρ των καταναλωτών πλαίσιο που θα ισχύει και μετά την πλήρη μετάβαση στην απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ενέργειας».

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » ""Παγώνουν" τα τιμολόγια της ΔΕΗ - Δεν θα γίνουν αυξήσεις την 1η Μαΐου"

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές οδούς το Πάσχα

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς τόσο κατά την έξοδο των εκδρομέων προς την επαρχία για το Πάσχα όσο και κατά την επιστροφή, αποφάσισε η Τροχαία.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει, για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα:
τη Mεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, από 16:00 έως 22:00
τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, από 15.00 έως 22.00
και τη Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου, από 06.00΄ έως 16.00.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά:

Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιομ.

Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα:
την Κυριακή 28 Απριλίου και από ώρα 15:00 έως 21:00,
την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου για το ρεύμα εισόδου από ώρα 16:00 έως 23:00,
τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2013 και από 15.00 έως 22.00΄
την Τρίτη 7 Μαΐου και από ώρα 11:00 έως 21:00
και την Κυριακή 12 Μαΐου και από ώρα 15:00 έως 21:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800.

Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιομ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 5 Μαΐου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λ.π.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.

Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές οδούς το Πάσχα"

Eλεύθεροι Πέτρος Δούκας, Γιώργος Βουλγαράκης και Κατερίνα Πελέκη για τα πόθεν έσχες

Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες».

Στους δύο πρώην υπουργούς και τη σύζυγο του κ. Βουλγαράκη απαγγέλθηκαν κατηγορίες αφού η αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε διαβιβάσει τους φακέλους με τις δηλώσεις της περιουσιακής τους κατάστασης στον ανακριτή.

Βάσει των δικογραφιών που σχηματίστηκαν, ο κ. Δούκας κλήθηκε σε απολογία, καθώς διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.

Ο κ. Βουλγαράκης κλήθηκε μετά από στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, όπου εμφανίζεται τραπεζικός λογαριασμός ύψους 117.000 ευρώ, ποσό που φαίνεται να μη δηλώθηκε.

Ο επίμαχος λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ανήκει σε εξωχώρια εταιρεία με συνδικαιούχο την κυρία Πελέκη.

Υπενθυμίζεται ότι για αντίστοιχη κατηγορία, που προέκυψε επίσης από στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ», κλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε απολογία ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ στον υπόχρεο πρώην πολιτικό και 20 χιλιάδων ευρώ στη σύζυγό του.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Eλεύθεροι Πέτρος Δούκας, Γιώργος Βουλγαράκης και Κατερίνα Πελέκη για τα πόθεν έσχες"

Ερχεται χαράτσι και στα γιαπιά -Ποιοι θα πληρώσουν, ποιοι εξαιρούνται


Μία δυσάρεστη έκπληξη έρχεται για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι ακόμα γιαπιά, ημιτελή και διατηρούν εργοταξιακό ή άλλο ρεύμα, αφού όπως προκύπτει από το πολυνομοσχέδιο για το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) θα κληθούν να πληρώσουν για αυτές τις επιφάνειες.

Ετσι λοιπόν και τα γιαπιά εντάσσονται φέτος στο χαράτσι των ακινήτων, αφού το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι φέτος θα πληρώσουν όλα τα ακίνητα τα οποία είναι ηλεκτροδοτούμενα, ανεξαρτήτως αν είναι ακόμη στα μπετά ή αν έχουν ολοκληρωθεί και είναι κατοικήσιμα.

Σε διεκρυνιστική ανακοίνωσή του αργά το βράδυ το υπουργείο αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα περί επιβολής νέου φόρου και στις υπό ανέγερση οικοδομές, επισημαίνεται ότι ουδείς νέος φόρος επιβάλλεται. Το ΕΕΤΗΔΕ, το τέλος που ίσχυε ως σήμερα, επιβάλλονταν και στις υπό ανέγερση οικοδομές που ηλεκτροδοτούταν και εφαρμόζονταν από τη ΔΕΗ, με διοικητικές λύσεις. Αυτό που αλλάζει σήμερα στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, είναι μόνον η ρητή αποτύπωση στο νόμο και καμιά αλλαγή δεν επέρχεται με την επιβολή του νέου τέλους».

Από τον φόρο εξαιρούνται
  • Τα ακίνητα του δημοσίου
  • Οι ναοί
  • Οσα χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς
  • Τα σχολεία
  • Οι αθλητικοί χώροι
  • Οι πρεσβείες
  • Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών
  • Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών των ξενοδοχείων σε ποσοστό 35% του συνόλου
  • Τα διατηρητέα
  • Τα ιστορικά
  • Τα αρχαιολογικά μνημεία
Για ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ. ο φόρος θα είναι μειωμένος κατά 30% για το τμήμα πάνω από τα 1.000 τ.μ. και κατά 60% για το άνω των 2.000 τ.μ. τμήμα της επιφάνειας του κτιρίου. Ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις ξεκινώντας από τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ, σε επτά δόσεις θα πληρωθεί Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2011, 2012 και σε τέσσερις δόσεις για το 2013. Θα αποσταλεί ένα εκκαθαριστικό σημείωμα για όσους έχουν περιουσία πάνω από 200.000 ευρώ και οι οποίοι θα κληθούν να το πληρώσουν τους επόμενους μήνες. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ, εκτός από την τελευταία.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχεται χαράτσι και στα γιαπιά -Ποιοι θα πληρώσουν, ποιοι εξαιρούνται "

Nίκος Νικολόπουλος: Μηνυτήρια Αναφορά για τον ΟΠΑΠ (βίντεο)

«Σε μια περίοδο που οι πολίτες βάλλονται από οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων από μειώσεις εισοδημάτων και από πλήθος άλλων ανάλγητων φοροληστρικών μέτρων που έρχονται βροχηδόν ως απόρροια της «επαναδιαπραγματευτικής» πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά, συγκεκριμένες χαριστικές αποφάσεις του Προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ υπέρ καλοβολεμένων υψηλόμισθων στελεχών, προκαλούν εύλογα την κοινή γνώμη.

Αποζημιώσεις μαμούθ σε ημετέρους, ειδικά μισθολόγια, προκλητικές πολιτικές προώθησης των στοιχημάτων, σε ημέτερα μνημονιακά ΜΜΕ.

Και όλα ταύτα ενώ ο Πρωθυπουργός και οι τρείς αρχηγοί αποφάσισαν να συνεχίσουν να δίνουν στον λαό και στην οικονομία το ίδιο «πικρό φάρμακο» που έγινε φαρμάκι θανατηφόρο.

Μέτρα που ανατροφοδοτούν την ύφεση και προκαλούν πόνο, αίμα και δάκρυα στους πολλούς», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο όπου κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, μηνυτήρια αναφορά κατά κάθε υπευθύνου για τα κάτωθι περιγραφόμενα αδικήματα.

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζοντας τις δηλώσεις του τόνισε: « Στην τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία, αυτά δεν έχουν σημασία αρκεί να συνεχίζουν να βολεύουν τα δικά τους παιδιά, έχοντας συμφωνήσει και στην ‘’ξετσίπωτη’’ ηθική της δίκαιης μοιρασιάς 6-4-2…οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

Στη μαύρη περίοδο της οικονομικής ανέχειας, οι τελευταίες διορισμένες από τα Κυβερνητικά τρία κόμματα διοικήσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ, προσπαθούν να μοιράζουν τα λάφυρα στους νικητές για τη σκοπιμότητα και το χρόνο δίνοντας δωράκια στους ημέτερους, με περίεργες αποφάσεις που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα πέρυσι «η Διοίκηση Ι. Σπανουδάκη» στην ΟΠΑΠ ΑΕ, έδωσε μπόνους σε πέντε στελέχη, ύψους 450 χιλιάδων ευρώ και την επομένη ημέρα τους επαναπροσέλαβε με σύμβαση έργου και παχυλούς μισθούς.

Αυτό το πετυχημένο ίδιο κόλπο επανέλαβε πριν από λίγες ημέρες, ο νέος επικεφαλής, ο εκλεκτός της τρικομματικής Κυβέρνησης κ. Κ. Λουρόπουλος.

Έδωσε πρώτα τα μπόνους ύψους από 250-430 χιλιάδες ευρώ σε 4 στελέχη της εταιρείας και τώρα, εισάγει προς ψήφιση στο ΔΣ την ανάθεση σύμβασης έργου σε όλους αυτούς και μάλιστα με παχυλούς μισθούς!!!

Ταυτόχρονα όμως η «Διοίκηση Λουρόπουλου» εμπαίζει τους πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ, για μία σειρά καυτών ζητημάτων που ενώ έχει δώσει, κατηγορηματικές υποσχέσεις και ρητές, έχει αναλάβει δεσμεύσεις τώρα ανεξήγητα και προκλητικά δεν τις πραγματοποιεί.

Ας σημειωθεί ότι κατά γενική ομολογία οι βιοπαλαιστές 5500 πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ σε όλη την χώρα, είναι αυτοί που ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, 16 ώρες το 24ωρο, συμβάλουν και συγκεντρώνουν τον πλούτο της ΟΠΑΠ ΑΕ, τον οποίο οι Διοικήσεις σπαταλούν.

Επειδή ο μέτοχος που επιβάλει τις διοικήσεις στην ΟΠΑΠ ΑΕ είναι το κράτος και η κυβέρνησή του.

Επειδή οι προκλήσεις των μανδαρίνων σε καιρούς χαλεπούς, μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και απρόβλεπτες κοινωνικές αναταράξεις.

Επειδή η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει εάν από αμέλεια ή δόλο λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις όπως των δήθεν απολύσεων με bonus και εν συνεχεία των επαναπροσλήψεων τους»

Ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε: «Ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα επιβάλλουν να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που ζήτησα μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Δυστυχώς όμως π Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί αρνήθηκαν θέλοντας -πιθανόν- να καλύψουν τους δικούς τους ανθρώπους και τις δικές τους ευθύνες. Για αυτό σήμερα ζήτησα όπως έχω υποχρέωση και καθήκον την συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου:

- Να κατατεθούν όλα τα στοιχεία και οι συμβάσεις από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα όλων των υπαλλήλων της ΟΠΑΠ ΑΕ που έλαβαν μπόνους για να συνταξιοδοτηθούν και που την επόμενη μέρα επαναπροσλαμβάνονταν με συμβάσεις έργου.

- Να κατατεθεί η μισθολογική κατάσταση, όλων των εργαζόμενων.

- Να κατατεθεί ο κατάλογος όλων των συμβούλων καθώς και οι αποδοχές αυτών.

- Να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία με τις πλήρεις αποδοχές όλων των διορισμένων μελών του ΔΣ του ΟΠΑΠ, καθώς και όλες οι αμοιβές και τα συμπαρομαρτούντα (αυτοκίνητο, πιστωτικές κάρτες, έξοδα δημοσίων σχέσεων και ταξίδια)».

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε λέγοντας : «Επειδή οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Νόμο.

ΖΗΤΩ

Την κίνηση ποινικής δίωξης για τα προαναφερθέντα ποινικά αδικήματα που τελούν με πράξεις και παραλείψεις τους τα ως άνω φυσικά πρόσωπα, με τη θεσμική ιδιότητα που φέρουν, καθώς και την παραδειγματική τους τιμωρία».


thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Nίκος Νικολόπουλος: Μηνυτήρια Αναφορά για τον ΟΠΑΠ (βίντεο)"

«Μαζικές παρενέργειες από τα ανώνυμα γενόσημα»

Νέα κραυγή αγωνίας από τον επιστημονικό φορέα, ο οποίος επισημαίνει τον κίνδυνο-θάνατο που κρύβει η δραστική ουσία, την οποία έχουν επιβάλει και στους Ελληνες ασθενείς

«Μαζικές» παρενέργειες από τα ανώνυμα γενόσημα καταγγέλλει το Γερμανικό Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών!

Ο επιστημονικός φορέας στρέφεται ευθέως κατά της πολιτικής Μέρκελ, που ταΐζει τους Γερμανούς ασθενείς (και τους Ελληνες, με την ευλογία της τρικομματικής κυβέρνησης), με αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα που παρασκευάζονται σε Μπαγκλαντές, Ινδία, Κίνα, Ισραήλ και Πακιστάν, με μόνο στόχο να θησαυρίσουν οι γερμανοϊσραηλινές πολυεθνικές που βρίσκονται πίσω τους.

Το Ιδρυμα αποφάσισε να αναλάβει δράση και να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους που κρύβουν τα ανώνυμα γενόσημα, αφού η Μέρκελ συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική της -παρά τις προειδοποιήσεις και τις έρευνες που δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα οδηγούν στη μείωση του προσδόκιμου ζωής ολόκληρου του λαού- και, μάλιστα, την επεκτείνει και σε άλλες χώρες, όπως στην Ελλάδα

. Είναι ενδεικτικό ότι η Γερμανίδα καγκελάριος υποχρέωσε και τους Ελληνες να παίρνουν τα συγκεκριμένα πάμφθηνα, αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα που έχουν τόσες φορές κατηγορηθεί για τεράστιες παρενέργειες (μέχρι και για πρόκληση τάσεων αυτοκτονίας!), επιβάλλοντας στην τρικομματική κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία.

Δεν ισχύει ότι η μόνη διαφορά αυτών των σκευασμάτων είναι στο χρώμα, το σχήμα ή το μέγεθος του χαπιού, όπως διατυμπανίζει η γερμανική κυβέρνηση, τονίζει ο Όιγκεν Μπρις, πρόεδρος του Ιδρύματος. «Μπορεί η δραστική ουσία να είναι η ίδια, όμως υπάρχουν διαφορές στις συμπληρωματικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να έχουν σημαντικότατες συνέπειες πάνω στο σκεύασμα», προσθέτει. Με δεδομένο ότι αυτά τα ανώνυμα γενόσημα παράγονται σε ασιατικές χώρες, όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές ή το Πακιστάν, υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, οι συνέπειες αυτές μπορεί να αποδειχτούν δραματικές, ακόμα και θανατηφόρες, όπως έχει αποδειχτεί σε αρκετές περιπτώσεις. Ο κ. Μπρις υπογραμμίζει ότι τα ανώνυμα γενόσημα κυκλοφορούν στην αγορά και επιβάλλονται στους ασθενείς, χωρίς να έχουν γίνει μελέτες για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητά τους. Ιδιαίτερα επικίνδυνα μπορεί να αποδειχτούν στις περιπτώσεις διαβήτη, ψυχικών παθήσεων και υπέρτασης.

Στη Γερμανία ζουν 27 εκατομμύρια χρόνια πάσχοντες, περίπου 2,5 εκατομμύρια ασθενείς ειδικής φροντίδας, πολλοί από τους οποίους παίρνουν ακόμα και 13 διαφορετικά φάρμακα την ημέρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, η υγεία των οποίων είναι ιδιαιτέρως εύθραυστη, είναι έρμαια των αμφιβόλου ποιότητας γενοσήμων, τονίζει το Ίδρυμα. «Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ελπίζουν ότι δεν θα έχουν παρενέργειες από το εκάστοτε γενόσημο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπρις, καθώς το σύστημα υγείας, από τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και πέρα, έχει γίνει απρόσιτο και ομιχλώδες για τους ασθενείς.

Όσο για το έτερο επιχείρημα της Μέρκελ και του Ρέσλερ, εμπνευστή της μεταρρύθμισης στο γερμανικό σύστημα υγείας, ότι με τα φθηνά, ανώνυμα γενόσημα εξοικονομούν τα ταμεία μεγάλα χρηματικά ποσά, ο κ. Μπρις σημειώνει: «Δεν υπάρχει καμία στατιστική και υπολογισμός πόσο είναι το παράπλευρο κόστος από τις νοσηλείες σε νοσοκομεία ή άλλα ιατρεία, που οφείλονται στις παρενέργειες των γενοσήμων».

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί πολίτες στρέφονται για βοήθεια, πληροφόρηση και παροχή συμβουλών στο εν λόγω Ίδρυμα. Καθώς η αντίδραση συνεχώς αυξάνεται μέσα στην ίδια της τη χώρα, η κ. Μέρκελ προσπαθεί να βρει και άλλες αγορές. Με όχημα την τρόικα, θέλει να εξασφαλίσει ότι οι γερμανο-ισραηλινές πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων θα θησαυρίζουν εις βάρος των ζωών των Ελλήνων πολιτών, αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις στο επίπεδο της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας (αφού το ελληνικό φάρμακο πετιέται έξω από τα φαρμακεία και 20.000 οικογένειες μένουν στο δρόμο), αλλά και της οικονομίας (αφού η φαρμακευτική δαπάνη θα εκτοξευθεί μόλις μονοπωλήσουν την αγορά οι πολυεθνικές των ανώνυμων γενόσημων).

Παρά το γεγονός ότι καθημερινά νέα στοιχεία για τα γενόσημα-δολοφόνους έρχονται στο φως, η Άνγκελα Μέρκελ ανανέωσε τις συμβάσεις με τις βιομηχανίες γενοσήμων, προκαλώντας τη νέα η κραυγή αγωνίας από το Γερμανικό Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών, που αφορά στις ευαίσθητες κατηγορίες των χρονίως πασχόντων και των ατόμων που έχουν ανάγκη εντατικής φροντίδας ή πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Η γερμανική κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ επιμένει στη «δολοφονική» πολιτική για την υγεία των Γερμανών πολιτών, καθώς τον Ιανουάριο του 2013 ανανέωσε τις συμβάσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τις βιομηχανίες ανώνυμων γενοσήμων.

Παρά το πλήθος δημοσιευμάτων στο γερμανικό Τύπο, τις προειδοποιήσεις γιατρών και άλλων επιστημόνων και τα καταγεγραμμένα πλέον περιστατικά παρενεργειών, τα ανώνυμα και αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα συνεχίζουν να επιβάλλονται στους ασθενείς, προς όφελος ορισμένων γερμανο-ισραηλινών πολυεθνικών.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαζικές παρενέργειες από τα ανώνυμα γενόσημα»"

Έλληνας αστυνομικός έφτιαξε αεροσκάφος τύπου «Stealth» [video]

Το πρώτο ελληνικό αεροσκάφος τύπου «Stealth» με το όνομα «Archon SF 1» κατασκεύασε Έλληνας αστυνομικός από την Φλώρινα, το οποίο έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος κατασκεύασε το αεροσκάφος, είναι αστυνομικός και πρόεδρος της αερολέσχης Φλώρινας και μετά από πάνω από 3.000 τροποποιήσεις του αρχικού του σχεδίου σύμφωνα με το pentapostagma, τελειοποίησε το μοντέλο του αεροσκάφους το οποίο ονόμασε «Άρχων», σε κανονικό μέγεθος.

Το αεροσκάφος ζυγίζει 200 κιλά με κινητήρα 46 ίππων, μονοθέσιο, ενώ η τεχνολογία του είναι τύπου Stealth, με τον κ. Ηλιόπουλο να υποστηρίζει ότι έχει δεχθεί πολλά email και τηλεφωνήματα από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν


karfitsa
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνας αστυνομικός έφτιαξε αεροσκάφος τύπου «Stealth» [video]"

Με κινητοποιήσεις και στις Πανελλαδικές προειδοποιεί η ΟΛΜΕ


Με κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών».
Όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ, η κυβέρνηση «σαν τον κλέφτη προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%, προωθεί ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας».
Η Ομοσπονδία εκτιμά πως «ολα αυτά, εκτός από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία, όχι μόνο γιατί οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών αλλά και γιατί συνδυάζονται με νέα μέτρα όπως: δραματική περικοπή δαπανών που θα φτάσει στη μείωση κατά 47% των δαπανών το 2016 σε σχέση με το 2009, νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, κ.λπ.».
Επισημαίνοντας πως «αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον», προειδοποιεί την κυβέρνηση «ότι αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων».
Όπως λέει η ΟΛΜΕ, την περίοδο την επέλεξε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. 
Παράλληλα, καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα στις 18.30 (προσυγκέντρωση στην Ερμού).
Επίσης καλεί όλους και όλες τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της 1η Μάη (στην Αθήνα προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο 10.30 πμ και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος).

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Με κινητοποιήσεις και στις Πανελλαδικές προειδοποιεί η ΟΛΜΕ"

F.T.: Να καταλάβει το Βερολίνο ότι το ζήτημα δεν είναι μία γερμανική Ευρώπη, αλλά μία ευρωπαϊκή Γερμανία

«Η Άγκελα Μέρκελ θα πρέπει να αποδεχθεί ότι η ευρωπαϊκή ευθυγράμμιση πρέπει να είναι συμμετρική. Για να μειώσουν οι άλλοι τα ελλείμματά τους, πρέπει και η Γερμανία να... ξεφορτωθεί ένα μέρος των πλεονασμάτων της.

Αν το Βερολίνο δεν θέλει να κατηγορείται ότι κτίζει μια γερμανική Ευρώπη, πρέπει να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τις ευθύνες που έχει μια ευρωπαϊκή Γερμανία», αναφέρει άρθρο των Financial Times, θίγοντας το θέμα των σχέσεων Γαλλίας-Γερμανίας, της γερμανικής κατίσχυσης στην Ευρώπη και της κρίσης στην ευρωζώνη.

Ο αρθρογράφος Φίλιπ Στίβενς σημειώνει πως η Ευρώπη πλήττεται από γερμανοφοβία: όχι μόνο η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κύπρος, η Πορτογαλία, αλλά και η Γαλλία, οι σχέσεις της οποίας με την Γερμανία έχουν διαταραχθεί και στην οποία δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναπολούν τις μέρες κυριαρχίας της χώρας στην Ευρώπη.

«Η γερμανική ισχύς δεν απορρέει από το ευρώ

. Το βάρος και η γεωγραφία της Γερμανίας ενοχλούσαν την Ευρώπη πριν ακόμη τα πριγκιπάτα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ενωθούν υπό τον Μπίσμαρκ. Η ειρωνεία είναι ότι το κοινό νόμισμα υποτίθεται πως θα αποκαθιστούσε την ισορροπία δυνάμεων. Το ευρώ δεν ήταν ένα γερμανικό σχέδιο. Το αντίθετο: οι Γερμανοί ψηφοφόροι ήθελαν να κρατήσουν το δικό τους νόμισμα. Αναγκάστηκαν όμως να υποχωρήσουν κάτω από την πίεση της Γαλλίας που ήθελε να διασπάσει τη ζώνη του μάρκου. Το ευρώ ήταν το τίμημα που πλήρωσε ο Χέλμουτ Κολ στον Μιτεράν για να γίνει αποδεκτή η ενοποίηση της Γερμανίας», επισημαίνει το άρθρο και συνεχίζει:

«Η κρίση του 2008 δεν ξεκίνησε στην ευρωζώνη. Το επίκεντρο ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι αλήθεια ότι η νομισματική ένωση προσέφερε στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρώπης κάλυψη για τον υπερδανεισμό τους, που τις οδήγησε στη συνέχεια σε κατάρρευση. Αν όμως για όλα φταίει το ευρώ, γιατί η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση; Οι επισημάνσεις αυτές, όμως, δεν προσφέρουν μεγάλη παρηγοριά στη Μέρκελ. Όταν ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου παραδέχεται ότι για τα προβλήματα της Κύπρου δεν φταίνε οι ξένοι, αλλά οι κυβερνήσεις της, οι δηλώσεις αυτές περνούν στα μονόστηλα των εφημερίδων. Είναι πολύ βολικότερο για όσους υποφέρουν από τις συνέπειες της λιτότητας να επιρρίπτουν τις ευθύνες στη Γερμανία. Στην πραγματικότητα, η Γερμανία δεν έχει ούτε ηγεμονικές ούτε εδαφικές φιλοδοξίες, κι ας είχε πει κάποτε η Μάργκαρετ Θάτσερ ότι μια ενοποιημένη Γερμανία θα έστελνε τον στρατό της να καταλάβει την Πομερανία, τη Σιλεσία και την Ανατολική Πρωσία. Παρόλα αυτά, οι γερμανοί ηγέτες δεν μπορούν να αρνηθούν το γεγονός ότι η χώρα τους είναι ισχυρή. Και ότι η ισχύς συνοδεύεται από ευθύνες».

Όσον αφορά δε τις γαλλογερμανικές σχέσεις, το άρθρο αναφέρει:

«Η αδυναμία της Γαλλίας αντιμετωπίζεται με ήρεμη ικανοποίηση από τη Γερμανία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φρανσουά Ολάντ στη χώρα του δεν τον αφήνουν να αμφισβητήσει τις οικονομικές συνταγές του Βερολίνου. Η πολιτική της ευρωζώνης, όμως, είναι πιο πολύπλοκη από αυτό. Η αδυναμία της Γαλλίας αποτελεί πρόβλημα για τη Γερμανία.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί Γερμανοί αξιωματούχοι μιλούν με συγκατάβαση για τον Ολάντ, υπενθυμίζοντας ότι και πριν από τριάντα χρόνια ο Φρανσουά Μιτεράν είχε σπαταλήσει δύο χρόνια σε μια μάταιη προσπάθεια να αμφισβητήσει την οικονομική ορθοδοξία. Οι ίδιοι αξιωματούχοι, όμως, αναγνωρίζουν ότι η Άγκελα Μέρκελ έχει ανάγκη τον γαλλογερμανικό άξονα. Μια αδύναμη Γαλλία έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζεται η Γερμανία ως ο κακός ηγεμόνας της Ευρώπης. Και οποιοσδήποτε γνωρίζει λίγη ευρωπαϊκή ιστορία ξέρει ότι αυτό μόνο δεινά μπορεί να φέρει στη Γερμανία».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "F.T.: Να καταλάβει το Βερολίνο ότι το ζήτημα δεν είναι μία γερμανική Ευρώπη, αλλά μία ευρωπαϊκή Γερμανία"

Πόσα χρήματα υπάρχουν στον κόσμο; [VIDEO]

Να μία απλή ερώτηση που δεν έχει μία τόσο απλή απάντηση: Πόσα λεφτά υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη; Έλα ντε.

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, εξηγεί πως πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δει κανείς πώς ορίζει τη λέξη «λεφτά». Αν μιλάμε για τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα που έχουμε στην τσέπη μας, στο σπίτι μας, όλα εκείνα τα φυσικά χρήματα που κυκλοφορούν στον κόσμο, (ονομάζονται M0) ο αριθμός αντιστοιχεί στα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ή περίπου 4 τρις ευρώ.

Τα Μ0 όμως, αποτελούν μόλις το 10% των χρημάτων που μπορούν να ξοδέψουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, άμεσα. Μέσω των τραπεζών, έχει δημιουργηθεί κι ένα νέο χρήμα. Το χρήμα εκείνο που διακινείται μέσω της διαδικασίας των καταθέσεων και των δανεισμών, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το φυσικό χρήμα που έχουμε στα χέρια μας, αλλά και πάλι μπορούμε να ξοδέψουμε σχετικά άμεσα. Το M1 όπως το λένε οι οικονομολόγοι, αντιστοιχεί σε 25 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα Μ2 είναι χρήματα που περιλαμβάνουν τα M0 και M1, μαζί με «μικρούς» προθεσμιακούς λογαριασμούς καταθέσεων μέχρι και τις 100 χιλιάδες δολάρια και το ποσό που είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο και όλα τα νομίσματα, υπολογίζεται στα 65 τρις δολάρια. Και τέλος, είναι τα M3, η ομάδα χρημάτων που αποτελείται από αυτά που προσδιορίσαμε ως M2, συν περισσότερο μακροπρόθεσμους λογαριασμούς καταθέσεων, χρήματα που διαθέτουν τα Funds και άλλα, μπορεί κανείς να πει πως τα χρήματα που υπάρχουν στον κόσμο είναι…. 75 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ζαλιστήκατε;

Για να ξεζαλιστείτε, στη συνέχεια του βίντεο μπορείτε να μάθετε πόσο «βρώμικα» είναι τα χρήματα αλλά και για ποιους άλλους λόγους δεν χρειάζεται να τα «φάτε» κυριολεκτικά.

Και σαν ένα καλό reality check μετά από τόση γνώση, σκεφτείτε όλο αυτό τον χαμό που γίνεται και βιώνουμε για τα «λεφτά» και αναρωτηθείτε: τι πραγματικά αξίζει απ’ όλο αυτό το κυνήγι χρημάτων που κάνουμε; Ε;


digitallife
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσα χρήματα υπάρχουν στον κόσμο; [VIDEO]"

Εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ

Ελεύθερος με εγγύηση 60.000 ευρώ και την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο Νίκος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο Νίκος Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων - υπερτιμολόγησεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ.

Εγγύηση 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον Ευάγγελο Μπουζούλα μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ"

ΠΑΣΟΚ: «Μαύρη τρύπα» 114,5 εκατ. ευρώ σε έξι χρόνια!

Σημεία και τέρατα για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ τη χρονική περίοδο 2004-2010 περιλαμβάνει σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", το πόρισμα που συνέταξαν... μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης πέντε διεθνούς κύρους εταιρίες ορκωτών λογιστών και πιο συγκεκριμένα οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece.

Η μαύρη τρύπα στα ταμεία του κόμματος υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, τα οποία υπήρχαν στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ το 2007 και για λόγους που δεν έχουν καταστεί γνωστοί και εφικτοί να διευκρινιστούν έκανα φτερά.

Με βάση τα ίδια συνταρακτικά στοιχεία, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου.

Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα "Καλογεροπούλου", η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου.

Επιπλέον, γα την ίδια τριετία, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζονταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο.

Όλα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του Ρ. Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με την ιδιότητα του διευθυντή.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Η πρώτη ενημέρωση των στελεχών της Ιπποκράτους έγινε πριν από μερικές ημέρες. Η εκτίμηση των ίδιων είναι ότι εάν το πόρισμα παραδοθεί και γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ, τότε πρέπει να επέμβει άμεσα εισαγγελέας, ενώ σε πολιτικό επίπεδο οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε πτώση της κυβέρνησης, εξαιτίας του μεγέθους του σκανδάλου της υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε εντολή, η έρευνα να φτάσει μέχρι τέλους. Οι λογιστές έχουν εγκατασταθεί εξάλλου από το περσινό καλοκαίρι και για περίπου ένα μήνα στα γραφεία της παράταξης, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Επιστολή φέρεται να έχει μάλιστα σταλεί στον Νίκο Αθανασάκη, προκειμένου να επιστρέψει μέρος των 300.000 ευρώ που καταγράφτηκε ως έξοδα και που μάλιστα εγκρίθηκε με την υπογραφή του.

Πρόθεση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ είναι το ζήτημα να συζητηθεί διεξοδικά στο ερχόμενο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ η κατάσταση πρέπει να ήταν εις γνώση του, καθώς σε κομματική συνεδρίαση στις 17 Απριλίου είχε ζητήσει να ελεγχθούν όλοι οι διευθυντές οικονομικών του κόμματος πριν από τον κ. Σαλαγιάννη.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι το ίδιο διάστημα, δηλαδή από το 2004 έως το 2010 το ΠΑΣΟΚ συνέχισε να δανειοδοτείται, προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες οικονομικές του ανάγκες.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ: «Μαύρη τρύπα» 114,5 εκατ. ευρώ σε έξι χρόνια!"

Tο πρώτο ξενοδοχείο... γυμνιστών στη Ρόδο

Οι πρώτοι που θα το επισκεφτούν είναι Έλληνες

Ανοίγει σε λίγες ημέρες το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στη Ρόδο. Μετά την Κρήτη και τα Επτάνησα, το νησί των Ιπποτών, αποφάσισε να επενδύσει στον φυσιολατρικό τουρισμό, που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. Όπως γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της, η ιστοσελίδα ifimerida.gr το ξενοδοχείο Naturist Angel (φυσιολάτρης άγγελος) ανοίγει στο Παραδείσι στις 29 Απριλίου.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, κ. Καίτη Μπιλιά μιλώντας στην ιστοσελίδα, αποκαλύπτει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για φυσιολατρικές διακοπές στη Ρόδο και ότι οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές.

Όπως εξηγεί η ίδια το ενδιαφέρον είναι έντονο και από τους Έλληνες. «Μπορώ να πω ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο από την Ελλάδα, γεγονός που εξέπληξε και εμάς. Οι πρώτοι μας πελάτες είναι Έλληνες και έρχονται στις 29 Απριλίου. Μετά τους Έλληνες, αυτοί που αναζητούν το site μας στο διαδίκτυο είναι οι Αγγλοι, έπονται οι Ιταλοί, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και τελευταίοι είναι οι Γερμανοί.

Μπορώ να πω ότι οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές και ευελπιστούμε ότι η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη όσο πιο γνωστό γίνεται το ξενοδοχείο. Έχουμε στείλει ήδη ενημερωτικά έντυπα και email σε τουριστικά πρακτορεία και συλλόγους σε όλη την Ευρώπη και δεχόμαστε θετική ανταπόκριση. Ως επιχείρηση απευθυνόμαστε κυρίως σε ζευγάρια. Θέλουμε να αποφύγουμε να υπάρχουν περισσότεροι άνδρες ή περισσότερες γυναίκες ώστε να νιώθουν πάντα άνετα οι φιλοξενούμενοί μας». καταλήγει η κ Μπιλιά

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Tο πρώτο ξενοδοχείο... γυμνιστών στη Ρόδο"

Κατά 2 ώρες αυξάνεται το ωράριο των καθηγητών

«Κατά 2 ώρες -και όχι κατά 4, όπως λανθασμένα γράφτηκε στον Τύπο- αυξάνεται το εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, που έχουν περισσότερα από 20 χρόνια προϋπηρεσίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Αυτό επισημαίνεται σε άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας και αναφέρεται ότι αυτή η παρανόηση οφείλεται σε λάθος ερμηνεία της εγκυκλίου που διέρρευσε χθες στη δημοσιότητα.

Διευκρινίζεται ότι η αύξηση κατά 2 ώρες θα γίνει οριζόντια και σε κάθε επίπεδο ωραρίου των εκπαιδευτικών, ενώ θα ισχύσει μόνο για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν πρόκειται να έχουν καμία μεταβολή στο ωράριό τους. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για να αποφευχθούν απολύσεις εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία.

Δάσκαλοι και καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορούν να απασχολούνται τις δύο επιπλέον ώρες για ενισχυτική διδασκαλία ή για αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, στο σχολείο που υπηρετούν ή σε άλλο σχολείο του ίδιου ιδιοκτήτη που λειτουργεί στην ίδια πόλη.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Κυριακή στη Βουλή.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατά 2 ώρες αυξάνεται το ωράριο των καθηγητών"

Χαράτσι στα φωτοβολταϊκά μέχρι και 42%, τη γλίτωσαν τα οικιακά!

Χαράτσι μέχρι και …42% επί του τζίρου τους προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών για όσους επενδυτές φωτοβολταικών συνδεθούν με το δίκτυο μετά την 1η Ιουλίου 2013. Για όσων τα έργα συνδέθηκαν ή πρόκειται να συνδεθούν με το δίκτυο από την 1η Ιανουαρίου ως και την 3 Ιουνίου 2013, η έκτακτη εισφορά επί του τζίρου φτάνει το 37%. Το χαράτσι κλιμακώνεται ανάλογα με το πότε ο επενδυτής «κλείδωσε» την εγγυημένη ταρίφα. Τα οικιακά φωτοβολταικά τη γλιτωσαν (προς το παρόν τουλάχιστον), αφού παρά τα αρχικά σενάρια κρίθηκε ότι το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν μεγαλύτερο από το όποιο δημοσιονομικό όφελος.

Παράλληλα παγώνει παράλληλα κάθε νέα σύναψη σύμβασης πώλησης φωτοβολταικού με το δίκτυο μέχρι και το τέλος του 2013 (πλην των οικιακών που εξαιρούνται). Επίσης καθιερώνεται για όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ (από φωτοβολταικά, και αιολικά μέχρι βιομάζα) εγγυητική επιστολή που θα πρέπει να συνοδεύει στο εξής κάθε νέο αίτημα χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης στο δίκτυο, με τέσσερα κλιμάκια.

Βασικός στόχος των ρυθμίσεων που αφορούν πολλές χιλιάδες επενδυτές, μεμονωμένους αλλά και επιχειρήσεις, είναι ο μηδενισμός των ελλειμμάτων της αγοράς των ΑΠΕ που εκτιμάται ότι θα φτάσει φέτος στα 640 εκατ. ευρώ.

Επίσης θεσπίζεται εγγυητική επιστολή που θα πρέπει στο εξής να συνοδεύει υποχρεωτικά κάθε αίτημα χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης μονάδας ΑΠΕ στο δίκτυο, ενώ καθιερώνεται τέλος διακράτησης ύψους 1.000 ευρώ / MW για τα φωτοβολταικά αν τρία χρόνια μετά τη λήψη της άδειας ο επενδυτής δεν έχει ακόμη εκτελέσει το έργο. Το τέλος μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του ΥΠΕΚΑ έως και τα 3.000 ευρώ/ MW. Αναλυτικά, οι ρυθμίσεις προβλέπουν :

1. Εισφορά 37% και 34% αντίστοιχα για φωτοβολταικά που τέθηκαν ή πρόκειται να τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία ή να συνδεθούν με το δίκτυο από την 1η Ιανουαρίου του 2013 έως και 30 Ιουνίου του 2013. Τα ποσοστά της περίπτωσης αυτής μειώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες για τους σταθμούς των κατ’ επάγγελμα αγροτών υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς δεν υπερβαίνει τα 100 kW.

2. Εισφορά 42% και 40% αντίστοιχα για φωτοβολταικά που τίθενται σε δοκιμαστική λειτουργία ή θα συνδεθούν με το δίκτυο μετά την 1η Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι τα υψηλότερα ποσοστά (37% και 42%) της ειδικής εισφοράς, αφορούν σε φωτοβολταϊκά που «κλείδωσαν» εγγυημένη ταρίφα μέχρι και το Φεβρουάριο του 2012 και τα χαμηλότερα (40% και 34%), εκείνα τα έργα που κλείδωσαν τιμή από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Αύγουστο 2012.

3. Αναστολή σύναψης συμβάσεων σύνδεσης και πώλησης ηλεκτρισμού με τον ΛΑΓΗΕ (Λειοτυργός Αγοράς) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Ο υπ. ΠΕΚΑ θα αποφασίζει αν η αναστολή μπορεί να αίρεται πριν την 31η Δεκεμβρίου.

4. Τέσσερα κλιμάκια εγγυητικών επιστολών. Το ύψος της εγγυητικής ορίζεται, ανά μονάδα ονομαστικής ισχύος του αιτήματος σε MW, σε 60.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος ως και 1 MW, 30.000 ευρώ για το τμήμα της ισχύος από 1 MW έως και 10 MW, 20.000 ευρώ για το τμήμα ισχύος από 10 MW ως και 100 MW, και 10.000 ευρώ για το τμήμα ισχύος πάνω από 100 MW. Στόχος είναι να δημιουργηθούν αντικίνητρα για τη δέσμευση ηλεκτρικού χώρου στο δίκτυο για μεγάλο χρονικό διάστημα στα ανώριμα αιτήματα.

5. Διάρκεια εγγυητικής τα 2 έτη, ενώ θα επιστρέφεται στον ενδιαφερόμενο μετά από αίτημά του ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει το έργο.

Αναλυτικά, οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στις ΑΠΕ στο energypress

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαράτσι στα φωτοβολταϊκά μέχρι και 42%, τη γλίτωσαν τα οικιακά!"

ΕΚΤ: "Πόρτα" για 3 στους 4 μικρομεσαίους που ζητούν δάνειο στην Ελλάδα

Επιδεινώθηκαν το Μάρτιο οι πιστωτικές συνθήκες στην Ευρωζώνη, ενώ το χάσμα που χωρίζει τη Γερμανία από τις χώρες της περιφέρειας διευρύνθηκαν, δείχνουν τα στοιχεία... που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ειδικότερα, οι χορηγήσεις προς εταιρείες της Ευρωζώνης κινήθηκαν στα επίπεδα του περασμένου μήνα, παρότι το Φεβρουάριο είχαν σημειώσει αύξηση 4 δισ. ευρώ. Σε σχέση με το Μάρτιο του 2012, οι επιχειρήσεις δανείσθηκαν 1,3% λιγότερα.

Τα στοιχεία δημοσιεύονται την ώρα που εντείνονται οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων του ευρώ από την ΕΚΤ, την επόμενη εβδομάδα.

Διαφορετικά στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν ότι μόλις το ένα τέταρτο των αιτήσεων από ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις για δάνεια έγινε δεκτό στο εξάμηνο που έληξε το Μάρτιο, την ώρα που στη Γερμανία, τα τέσσερα στα πέντε αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τραπεζική χρηματοδότηση ικανοποιούνται.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΤ: "Πόρτα" για 3 στους 4 μικρομεσαίους που ζητούν δάνειο στην Ελλάδα"

ΟAΕΔ:Πότε θα λάβουν το δώρο Πάσχα οι επιδοτούμενοι άνεργοι

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι:

Α. Τη Μεγάλη Τρίτη 30-04-2013 θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2013 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Β. Τη Μεγάλη Πέμπτη 02-05-2013 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων που καταβάλλονται κανονικά έως και 06-05-2013.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στις Υπηρεσίες του Οργανισμού.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟAΕΔ:Πότε θα λάβουν το δώρο Πάσχα οι επιδοτούμενοι άνεργοι"

Στις 30 Απριλίου οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ

Την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Απριλίου, θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου... στους συνταξιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η πληρωμή όλων των συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πραγματοποιηθεί κανονικά σε όλους τους δικαιούχους στις 29/04/2013, με εξαίρεση τις συντάξεις του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες λόγω τεχνικού προβλήματος θα καταβληθούν την επομένη 30/04/2013.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 30 Απριλίου οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ"

Γ. Προβόπουλος στο Bloomberg: Ανάκαμψη της οικονομίας πριν από τα μέσα του 2014

Αισιόδοξος για την πορεία ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, εκτιμώντας ότι... η χώρα το αργότερο από τα μέσα του επομένου χρόνου θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ωστόσο προβλέπει ότι τα πρώτα θετικά σημάδια από το μέτωπο της ανάκαμψης θα εμφανιστούν πολύ νωρίτερα, καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, o διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι το σταθερό πολιτικό κλίμα έχει συμβάλλει στη βελτίωση της οικονομίας που έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα μετά τις εκλογές.

Ο κ. Προβόπουλος επισημαίνει ότι η εμπιστοσύνη έχει αρχίσει να εδραιώνεται στην ελληνική οικονομία, παρόλο που προς στιγμήν η κρίση στην Κύπρο -και ειδικότερα το "κούρεμα" των καταθέσεων- απείλησε και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Κατά συνέπεια, όπως επισήμανε, είναι πιθανό τον Απρίλιο να σημειωθεί μία εκροή καταθέσεων, η οποία όμως δεν θα αντιστρέφει την τάση που έχει παρατηρηθεί από τα μέσα Ιουνίου έως και το τέλος Μαρτίου. Όπως αποκάλυψε, στο παραπάνω διάστημα στις ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει καταθέσεις περίπου 20 δισ. ευρώ.

Ο κ. Προβόπουλος διευκρίνισε ότι μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου η ψυχολογία έχει βελτιωθεί καθώς περιορίστηκε η πολιτική αβεβαιότητα και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ. «Σήμερα υπάρχει γενικότερα ένα βελτιωμένο κλίμα, καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί τα συμφωνηθέντα και συνεπώς οι καταθέσεις θα συνεχίσουν να επιστρέφουν» επισήμανε ο κ. Προβόπουλος.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι αυτή ήταν αναπόφευκτη και αναγκαία εξαιτίας των μεγάλων δημοσιονομικών ανισορροπιών (έλλειμμα και χρέος) που αντιμετώπιζε η ελληνική οικονομία. Επομένως, όπως ανέφερε, η δραστική προσαρμογή που ακολούθησε η χώρα ήταν επόμενο να προκαλέσει επώδυνες συνέπειες τόσο στα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων όσο και στο μέτωπο της απασχόλησης με την αύξηση της ανεργίας.

Ωστόσο, όπως είπε χαρακτηριστικά δεν «υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση» καθώς η χώρα είχε αποκοπεί από τις αγορές. «Αν στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος προσαρμογής, που συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα ακολουθούσε ηπιότερη πορεία προσαρμογής, αυτό θα σήμαινε ότι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα είχαν κληθεί να συνεισφέρουν περισσότερο. Και πολύ αμφιβάλλω αν θα ήταν διατεθειμένες να το πράξουν ώστε να έχουμε εμείς ένα πιο ήπιο πρόγραμμα» επισήμανε ο κ. Προβόπουλος.

Σχολιάζοντας τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στις περιφερειακές αγορές ομολόγων, ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι το περίφημο πρόγραμμα οριστικών νομισματικών συναλλαγών (ΟΜΤ) είχε τεράστια επιτυχία και συνέβαλε στην εξομάλυνση της γενικότερης κατάστασης. «Πιστεύω ότι τα χειρότερα της κρίσης χρέους έχουν περάσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεπεράστηκαν όλες οι αδυναμίες ούτε ότι δεν θα συναντήσουμε στο δρόμο εμπόδια, όμως εκτιμώ ότι τα χειρότερα πέρασαν» εκτίμησε ο διοικητής της ΤτΕ. Μάλιστα είναι πιθανόν, όπως προέβλεψε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να μην χρειαστεί τελικά να εφαρμόσει το πρόγραμμα ΟMT, δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ήδη κάποια σχετική σταθεροποίηση και επάνοδος των αγορών σε πιο ομαλές συνθήκες. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, είναι θετικό ότι απόφαση που ελήφθη από την ΕΚΤ σηματοδότησε τη βούλησή της να προχωρήσει σε αυτού του είδους τις συναλλαγές, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Προβόπουλος στο Bloomberg: Ανάκαμψη της οικονομίας πριν από τα μέσα του 2014"

Aεροπορική εταιρεία προτρέπει τους επίβατες της να "καμακώνουν" συνεπιβάτριες. (βίντεο)

Ενα νέο πρωτοποριακό σύστημα seat to seat εξυπηρέτησης επιβατών εγκαινιάζει η Virgin Air. Πάντα με στόχο να κάνει πολύ πιο εύκολο το να φλερτάρεις ενώ βρίσκεσαι εν πτήση.

«Οι πιθανότητες να βγεις από το αεροπλάνο έχοντας κάποιον/κάποια στο πλευρό σου είναι τουλάχιστον 50%». Αυτό υπόσχεται ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής του Virgin Group, στο promotional βιντεάκι για την νέα υπηρεσία με τίτλο «Sir Richard Branson's Guide to Getting Lucky».

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα παραγγελιών που σου επιτρέπει να δεις σε ποια θέση κάθεται το αντικείμενο του πόθου σου και στη συνέχεια να τον/την κεράσεις ό,τι ποτό ή φαγητό υπάρχει διαθέσιμο στο μενού. Ενώ, αν είσαι μονόχνωτος, μπορείς απλά να παραγγείλεις κάτι για τον εαυτό σου.

Μάλιστα το νέο σύστημα περιλαμβάνει ένα digital seat map που σου επιτρέπει να σιγουρευτείς σε ποια θέση κάθεται αυτός/η που θέλεις να στείλεις το κέρασμα. Ενώ, μετά την παραγγελία, μπορείς να συνεχίσεις το φλερτ στέλνοντάς της text μέσα από το in-flight texting system που περιλαμβάνει το αεροσκάφος.

Μια έξυπνη ιδέα που εκμεταλλεύεται μια έρευνα του 2011, σύμφωνα με την οποία 45% των επιβατών φλερτάρουν ενώ βρίσκονται στον αέρα, ενώ ένα 8% παραδέχονται ότι έχουν κάνει σχέση με κάποιον/α που γνώρισαν στο αεροπλάνο.



to-periptero
Διαβάστε Περισσότερα » "Aεροπορική εταιρεία προτρέπει τους επίβατες της να "καμακώνουν" συνεπιβάτριες. (βίντεο)"

Ελεύθερος ο Μ. Σταυριανουδάκης - Είχε συλληφθεί ύστερα από τη μήνυση του σούπερ μάρκετ "Mαρινόπουλος"

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Χανίων κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι μετά απο μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του η αλυσίδα σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος"

"Μας εκβιάζουν οι πολυεθνικές για να πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυριανουδάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr ενώ ζήτησε από τους καταναλωτές να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Οι κτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν εξακολουθήσουν να ισχύσουν οι προσφορές που στην ουσία έχουν οδηγήσει τον κτηνοτροφικό κόσμο σε απόγνωση ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι οι να "θάβουν" την ντόπια παραγωγή και να προωθούνται τα ξένα προϊόντα, επεσήμανε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Σημειώνεται ότι για λίγη ώρα έξω από το κατάστημα της Carrefour στις Μουρνιές επικράτησε αναστάτωση καθώς υπήρχαν συγκεντρωμένοι κτηνοτρόφοι οι οποίοι επιχείρησαν να αποκλείσουν το κατάστημα με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους αποτρέψουν και να αποκλιμακώσουν την ένταση.

Η σύλληψη του προέδρου

Εν όψει της εορτής του Πάσχα, ο σύλλογος κτηνοτρόφων με ανακοίνωσή του είχε ζητήσει απο το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ να μην κάνει εξευτελιστικές προσφορές στα αρνιά σε μιαν προσπάθεια να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να κρατήσουν τις τιμές σε κάποιο ικανοποιητικό επίπεδο.

Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων στο Flashnews.gr, χθες το απόγευμα πήγε απο το σούπερ μάρκετ και τους υπενθύμισε την απόφαση του συλλόγου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Πράγματι σήμερα το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι προγραμμάτισαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του καταστήματος που βρίσκεται στον δρόμο Χανίων - Μουρνιών.

Ο κ. Σταυριανουδάκης πήγε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ξαφνικά αστυνομικοί που ήταν εκεί τον συνέλαβαν και τον οδήγησης στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων καθώς η επιχείρηση υπέβαλλε εναντίον του μήνυση για απειλή.

"Βρισκόμαστε σε απόγνωση και δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, εαν κάποιοι κάνουν προσφορές σε εξευτελιστικές τιμές" είπε ο κ. Σταυριανουδάκης στο Flashnews.gr, μέσα απο το Αστυνομικό Τμήμα.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος ο Μ. Σταυριανουδάκης - Είχε συλληφθεί ύστερα από τη μήνυση του σούπερ μάρκετ "Mαρινόπουλος""

"Όλα γκρίζα" τα βλέπει στο Αιγαίο ο Νταβούτογλου! Νέες περίεργες δηλώσεις του για νησιά

Να «γκριζάρει» και πάλι ελληνικά νησίδες και νησιά στο Αιγαίο επιχειρεί η Άγκυρα,με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών να θέτει εμμέσως θέμα κυριαρχίας σε σειρά νησιών όπως οι Οινούσσες, η οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, οι Αρκοί, το Φαρμακονήσι, η Καλόλημνος, η Ψέριμος και άλλα!

Αβαντάροντας στην ουσία εθνικιστές βουλευτές που χρησιμοποίησαν ακραία και υβριστική γλώσσα κατά της Ελλάδας, ο κ Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε στην Βουλή ότι υπάρχουν θέματα ερμηνείας των συνθηκών που σχετίζονται με τα νησιά επειδή δεν έχουν καθοριστεί τα σύνορα με την Ελλάδα και ότι αυτός είναι ένας απ' τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει διάλογος με την Ελλάδα

Μόλις 10 ημέρες αφότου σημειώθηκαν οι τελευταίες πτήσεις τουρκικών μαχητικών F-4 και F-16 πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, ο κ. Νταβούτογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ , κ. Λουτφού Τουρκκάν, εμμέσως πλην σαφώς επανέλαβε το πάγιο επιχείρημα της Αγκυρας περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας νησιών και βραχονησίδων- θέμα που έχουν ξαναβάλει συνάδελφοί του του κόμματος ΜΗΡ αλλά και του CHP.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Deniz Haber, βουλευτής Κοτζαελί του ΜΗΡ, κ. Λουτφού Τουρκκάν, προ ημερών, επέδωσε επερώτηση με το αίτημα αυτή να απαντηθεί από τον Τούρκο Υπ Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου. Ο κ. Τουρκκάν υποστήριξε με ακραία γλώσσα ότι παρόλο που ο Αταρτούρκ και οι συμπολεμιστές του έριξαν τους Έλληνες στρατιώτες, στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, στη θάλασσα, μετά από 90 χρόνια οι Έλληνες στρατιώτες άρχισαν πάλι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο και συμπλήρωσε θρασύτατα τα ψεύδη και τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του υποστηρίζοντας : «Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε αρκετά ο αριθμός των νησιών μας στο Αιγαίο που καταλαμβάνει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα απέστειλε στρατιώτες και ύψωσε σημαία σε νησιά του Αιγαίου όπως η Οινούσσες, η Φίμενα, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, οι Αρκοί, το Φαρμακονήσι, η Καλόλημνος, η Ψέριμος, το Γυαλί, η Λέβιθα και η Κίναρος (σ.σ. οι ονομασίες των νησιών στο κείμενο της ιστοσελίδας αναφέρονται στην τουρκική γλώσσα). Εδώ και χρόνια - συνέχισε - φωνάζουμε αλλά δεν σημειώνεται καμία εξέλιξη υπέρ της Τουρκίας. Ειδικότερα, στις Οινούσες, όπου κυματίζει η Ελληνική σημαία και ηχούν από τις εκκλησίες οι καμπάνες, δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος και δεν ακούγεται ο ήχος του εζανίου»!!!

Και με την ίδια εμπρηστική γλώσσα συνέχισε στην ερώτησή του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων : «Στα αναφερόμενα νησιά του Αιγαίου είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα απέστειλε στρατιώτες και ανέβασε σημαία, εάν είναι αλήθεια γιατί επετράπη αυτό; Πότε στα αναφερόμενα νησιά θα κατεβεί η ελληνική και πότε θα κυματίσει η τουρκική ; Με ποια βάση καθορίστηκε το καθεστώς των νησιών αυτών; Είναι νόμιμη η κατάληψη της Ελλάδος στα νησιά αυτά; Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι ειδικά στις Οινούσες δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος και δεν ακούγεται ο ήχος του εζανίου; Παραμείναμε σιωπηλοί στην κατάληψη των νησιών αυτών για να εξασφαλίσουμε μόνο ημέρα διαπραγματεύσεων από την ΕΕ; Αυτό δεν έχει την έννοια ότι δώσαμε πεσκέσι τα πάτρια εδάφη; Η κυβέρνησή μας, η οποία προσπαθεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ζήτημα της Συρίας, σκέφτεται κανένα σχέδιο αναφορικά με το θέμα την κατάληψης των νησιών;».

Να θυμίσουμε εδώ ότι άλλος συνάδελφός του προ 1,5 έτους είχε κάνει αντίστοιχη ερώτηση στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, εγκαλώντας τον για το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές ζητούν επίδειξη διαβατηρίου από τους τούρκους υπηκόους που επισκέπτονται το Αγαθονήσι!!!

Ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου απαντώντας στην επερώτηση, επιχείρησε να με ανεδαφικά επιχειρήματα τις θέσεις του και υποστήριξε ότι μεταξύ των δύο χωρών ΄δήθεν υπάρχει στο Αιγαίο σειρά αλληλένδετων προβλημάτων συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που έχουν καθοριστεί με μία διεθνή συμφωνία ισχύουσα στο Αιγαίο και συνέχισε ως εξής:

«Τα βασικά έγγραφα αναφορικά με την κυριαρχία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και το καθεστώς αφοπλισμού τους είναι η συνθήκη της Λοζάνης του 1923 και η συμφωνία ειρήνης των Παρισίων του 1947. Οι συμφωνίες αυτές περιέχουν διάφορες λεπτομερείς διατάξεις αναφορικά με την κυριαρχία και τον αφοπλισμό των νησιών αυτών. Υπό την έννοια αυτή, πρόκειται για ένα νομικό θέμα που έχει σχέση με την ερμηνεία των σχετικών άρθρων στις δύο συμφωνίες. Πέραν αυτού, το γεγονός ότι τα σύνορα στη θάλασσα του Αιγαίου δεν καθορίστηκαν με την Ελλάδα με μία ισχύουσα συμφωνία μέχρι σήμερα, αποτελεί μια άλλη διάσταση του προβλήματος.

>> Η επίσημη στάση της Ελλάδος στο θέμα αυτό είναι προς την κατεύθυνση ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Όμως η στάση της χώρας μας είναι προς την κατεύθυνση ότι το θέμα (των νησιών) αποτελεί ένα κομμάτι των ζητημάτων του Αιγαίου. Ως γνωστό, τα θέματα του Αιγαίου συζητούνται με τη χώρα αυτή στο πλαίσιο των διαύλων του ισχύοντος διαλόγου με όλες τις πλευρές. Η χώρα μας επιθυμεί την εξεύρεση λύσης σε όλα αυτά τα προβλήματα σύμφωνα με την ευθυδικία και επιδεικνύοντας προσοχή για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας

. Η πολιτική που ακολουθείται για την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου είναι μια κρατική πολιτική που υιοθετήθηκε όχι μόνο από την κυβέρνηση μας, αλλά από την πρώτη στιγμή που προέκυψαν τα προβλήματα αυτά και η οποία φέρει έναν υπερκομματικό χαρακτήρα. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα του Αιγαίου θα πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης και οι ενέργειές μας στρέφονται προς αυτήν την κατεύθυνση μαζί με όλους τους κρατικούς θεσμούς. Οι απόψεις της χώρας μας αναφορικά με όλα τα θέματα του Αιγαίου και την επίλυση αυτών, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος των νησιών, έχουν αναφερθεί την κοινή γνώμη με διάφορες ανακοινώσεις του Υπουργείου μας από το 1996 μέχρι σήμερα».

Να θυμίσουμε ότι η τακτική αμφισβήτησης από την Τουρκία της ελληνικής κυριαρχίας σειρας νησίδων της περιοχής - άλλοτε 31, άλλοτε, 100 και άλλοτε ακόμα παραπάνω - δεν είναι νέα, ενώ είχε προκύψει και από σειρά τηλεγραφημάτων του Wikileaks που είχαν δημοσιεύσει παλιότερα «ΤΑ ΝΕΑ». Στα τηλεγραφήματα ο ίδιος ο Αχμέτ Νταβούτογλου εμφανιζόταν από το 2009 να βάζει το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι στην ίδια κατηγορία με τα Ιμια, Σε προαναφερθείσα ερώτηση πέρυσι και επιβεβαιώνοντας ότι η Τουρκία ποτέ δεν εγκατέλειψε το θέμα των γκρίζων ζωνών, υποστήριξε ότι «υπάρχει πρόβλημα σχετικά με το σε ποιον ανήκουν ορισμένα νησάκια». Μάλιστα, όταν ο βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος ισχυρίστηκε τότε ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι είναι ...τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε υποστηρίξει σε παρόμοπιο τρόπο με τον τωρινό πως «για ορισμένες νησίδες και βραχονησίδες υπάρχει σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας, και η Τουρκία επιθυμεί λύση γι' αυτά». Πρόσθεσε μάλιστα πως η Τουρκία επιθυμεί να βρεθεί μόνιμη λύση γι' αυτά τα ζητήματα.

Η ελληνική θέση

Όπως προείπαμε το μοτίβο είναι ίδιο είτε το εγείρει το ''Δημοκρατικό Κόμμα'' (DP) είτε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ( CHP - που είναι σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση): Με δύο λόγια υποστηρίζουν - με ερωτήσεις προς την Βουλή ή δηλώσεις - ότι διαφορα νησιά δήθεν τα οικειοποιήθηκε η Ελλάδα διότι δεν αναφέρονται, λέει, ονομαστικά στις συνθήκες της Λοζάνης. Δηλαδή,''ξεχνώντας'' ότι τo άρθρo 12 της Συvθήκης αναφέρει ότι η Ελλάδα απoκτά τηv κυριαρχία όλωv τωv vήσωv τoυ Αvατoλικoύ Αιγαίoυ εκτός της ‘Ιμβρoυ, Tεvέδoυ και ότι στo άρθρo 16 η Toυρκία π α ρ α ι τ ε ί τ α ι από oπoιαδήπoτε αξίωση από τα παραπάvω vησιά και κατά συvέπεια δεv επιτρέπεται καμμιά αμφισβήτηση από καvέvα της εθvικής κυριαρχίας της Eλλάδας επί τωv vήσωv τoυ Αιγαίoυ.

"Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο". Τη θέση αυτή της Ελλάδας είχε εκφράσει και σε άλλη πανομοιότυπη αμφισβήτηση από τουρκικούς κύκλους της ελληνικότητας νησιών στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Καλό είναι βέβαια να επαναλαμβάνεται με κάθε αφορμή.--

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » ""Όλα γκρίζα" τα βλέπει στο Αιγαίο ο Νταβούτογλου! Νέες περίεργες δηλώσεις του για νησιά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news