facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Στάση εργασίας αύριο στα τρόλεϊ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, από τις 1:00-16:00 λόγω της Γενικής Συνέλευσής τους.

Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται μία ώρα πριν, από τις 10:00, ενώ κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί έως τις 17:00. Tα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα θέματα που θα τεθούν στη Γενική Συνέλευση είναι μεταξύ άλλων η υπογραφή ΣΣΕ και ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός - προϋπολογισμός .

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας αύριο στα τρόλεϊ"

Το video της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε bloggers και χρήστες του Ίντερνετ

Εσπασε τα κοντέρ του Διαδικτύου η live μετάδοση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας έσπασε η διαδικτυακή συνέντευξη του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε bloggers με τίτλο «Digibate: Mitsotakis VS Bloggers | Catch Him If You Can».

Η επιτυχία της συνέντευξης ήταν τέτοια που εξεπλάγησαν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας που είχε αναλάβει το live streaming της εκδήλωσης, οι οποίοι έλεγαν πως είχαν να δουν τόσους χρήστες-θεατές από το Final Four της Ευρωλίγκας.

Με τη συνέντευξη αυτή, στην εκδήλωση του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ένα ακόμα άνοιγμα προς τα νέα μέσα, μετά τη δημιουργία προσωπικής fan page στο Facebook.



Διαβάστε Περισσότερα » "Το video της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε bloggers και χρήστες του Ίντερνετ"

Στα χέρια της τρόικα έπεσε οριστικά η Eurobank - Δεν βρήκαν το 10%...!!!

Κρατικοποιείται ή για την ακρίβεια "τροικανοποιείτται" τελικά η τράπεζα Eurobank μετά την αδυναμία του ΔΣ της τράπεζας να βρει το 10% του ποσού που απαιταίτο για την ανακεφαλαιοποίησή της.

Έτσι, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα καλύψει το 100% της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank, λόγω της αδυναμίας συγκέντρωσης από ιδιώτες μετόχους της ελάχιστης συμμετοχής του 10% επί των κεφαλαιακών της αναγκών.

Πλέον όλα τα βλέματα είναι στραμμένα στην Εθνική Τράπεζα. Θα καταφέρει να γλιτώσει την αρπάγη της τρόικας ή θα καταλήξει και αυτή στο ΤΧΣ για να ξεπουληθεί μετά από την Γερμανία, γύρευε σε ποια συμφέροντα;

Στο εξής η τράπεζα περνάει υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ., δηλαδή της τρόικας και ζητούμενο είναι αν θα ισχύσουν οι διαβεβαιώσεις περί "ασφάλειας των καταθέσεων".

Στη συνεδρίασή του το Δ.Σ. της τράπεζας εξέτασε τις συνθήκες και τα δεδομένα της προσπάθειας προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων, σε συνεργασία με τους διεθνείς συμβούλους Barclays Bank plc και Deutsche Bank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αξιολογήθηκαν οι ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος αυτού για την τράπεζα και συγκεκριμένα η αβεβαιότητα της συγχώνευσης ή μη με την Εθνική Τράπεζα και η συνεπαγόμενη αδυναμία αξιολόγησης της επενδυτικής πρότασης.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η απουσία της παραδοσιακής βάσης των δεκάδων χιλιάδων μετόχων της Eurobank, η οποία λόγω της πρόσφατης ανταλλαγής μετοχών υποκαταστάθηκε από τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά περίπου 85% στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Ακολούθως, το Δ.Σ. προέκρινε την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 5,8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και επομένως, την άμεση και πλήρη ανακεφαλαιοποίησή της, και θα εισηγηθεί σχετικά στη Γενική Συνέλευση της 30ής Απριλίου.

Με τον τρόπο αυτό η Eurobank θα καταστεί η πρώτη συστημική τράπεζα που καταρρέει και περιέρχεται στον έλεγχο του ΤΧΣ μετά την απαγόρευση συγχώνευσής της με την Εθνική Τράπεζα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με την απόφαση αυτή, η Eurobank αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τους μετόχους και τους δυνητικούς επενδυτές, θέτει τις βάσεις ώστε να αποκαταστήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και διασφαλίζει την εμπιστοσύνη των πελατών και εργαζομένων της Τράπεζας, καθώς και του συνόλου των πολιτών.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα χέρια της τρόικα έπεσε οριστικά η Eurobank - Δεν βρήκαν το 10%...!!!"

Εξελίξεις στην υγεία του 17χρονου που παρέλυσε

Ελπίδες από τον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύεται από χθες το βράδυ ο 17χρονος Γρηγόρης Παπαγιάννης, για την εξέλιξη της υγείας του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πατέρα του νεαρού Γιάννη, μας ενημέρωσε ότι οι γιατροί ξεκίνησαν αμέσως τις εξετάσεις στο παλικάρι, ώστε να επιταχυνθεί η ανάρρωσή του το συντομότερο δυνατόν.

Τα πρώτα νέα λένε ότι μάλλον θα μεταφερθεί μέσα σε δύο – τρεις ημέρες σε Κέντρο Αποκατάστασης για την παράλυση που έχει υποστεί και μετά θα γίνει η επέμβαση για την αφαίρεση του αιμαγγειώματος από το κεφάλι του.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία όταν ο 17χρονος ετοιμαζόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη μεταφορά του με το C-130 στην Αθήνα ο πατέρας του συναντήθηκε με τον νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμπίδη.

Ο πατέρας του παιδιού με δάκρυα στα μάτια αγκάλιασε το γιατρό και τον φίλησε !!!

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό.

Ο κ. Ευρυβιάδης Μπαϊραμπίδης εμφανώς συγκινημένος τον διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα είναι συνέχεια δίπλα στον Γρηγόρη.

lesvosnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις στην υγεία του 17χρονου που παρέλυσε"

Ταυτοποιήθηκε το καμένο τζιπ - Πρόκειται για το όχημα που επέβαιναν οι δράστες της δολοφονίας Τσίρκα

Επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο που εντοπίστηκε χθες καμένο στην περιοχή των Λουσικών Αχαϊας ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του Κώστα Φράγκου Πρόκειται για το Daihatsu Terrios στο οποίο και επέβαιναν οι δύο άνδρες και η μία γυναίκα κατά την εν ψυχρώ δολοφονία τυ 38χρονου Πάνου Τσίρκα στην οδό Ανθείας το περασμένο Σάββατο.

Η αστυνομία έφτασε στην ταυτοποίηση του οχήματος μέσω του αριθμού πλαισίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrastimes.gr, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες πιθανόν να μην έχουν διαφύγει προς την Ηλεία αλλά να άφησαν εκεί το όχημα για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες. Οι δράστες έκαψαν το όχημα για να εξαφανίσουν τα πιθανά ίχνη και στοιχεία που είχαν αφήσει στο αυτοκίνητο, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι διέφυγαν με άλλο όχημα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταυτοποιήθηκε το καμένο τζιπ - Πρόκειται για το όχημα που επέβαιναν οι δράστες της δολοφονίας Τσίρκα"

Σαράντα οικονομολόγοι δεν βλέπουν φως στο τούνελ της κρίσης

Οι οικονομίες της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας πιθανότατα δεν θα αναπτυχθούν πριν από το 2014 και η οικονομία της Ιρλανδίας, που είχε αποκληθεί στο παρελθόν Κελτικός Τίγρης, μάλλον θα γουργουρίσει παρά θα βρυχηθεί, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση σε δείγμα 40 οικονομολόγων που έκανε το πρακτορείο Reuters.

Οι ερωτηθέντες εξέφεραν την άποψη ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στα τέσσερα κράτη-μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να δυσχεραίνουν την ανάκαμψη των οικονομιών τους. Καθώς η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ελάχιστες ελπίδες υπάρχουν για ουσιαστική ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα.

Οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις τους ήταν δυσμενέστερες σε σύγκριση με παρόμοια έρευνα που διεξήχθη τον Ιανουάριο. Η προοπτική εμφανίζεται να επιδεινώνεται σε σχεδόν κάθε τρίμηνη έρευνα μετά την πρώτη, τον Ιούνιο του 2011.

Μόνον η οικονομία της Ιρλανδίας θα αναπτυχθεί φέτος, με βάση τις προβλέψεις των συγκεκριμένων οικονομολόγων, κατά ένα συγκριτικά υγιές 1% και 2% το 2014, που θα είναι υψηλότερο στο ευρύτερο πεδίο της ευρωζώνης.

Η παγκόσμια οικονομία δυσκολεύεται να ανακάμψει —τη φετινή χρονιά δεν αναμένεται αισθητή βελτίωση εν σχέσει με το 2012— αλλά η ανάπτυξη αναμένεται να επιταχυνθεί φθάνοντας στο 3,8% το 2014.

Η Κύπρος προστέθηκε στις χώρες της 17μελούς ευρωζώνης που ζήτησε δανεισμό από την τρόικα, μετά την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Η Ισπανία χρειάστηκε δανεισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα.

Όμως η επιτυχία της Ισπανίας να προσελκύσει κεφάλαια από τις χρηματαγορές δημοπρατώντας ομόλογα οδηγεί λιγότερους οικονομολόγους να προβλέπουν πως και η Μαδρίτη θα χρειαστεί κρατικό δανεισμό.

Για την Τζιάντα Τζιάνι, μια οικονομολόγο της Citi, «βραχυπρόθεσμα, ορισμένες αρνητικές συνέπειες λόγω της μετάδοσης της κρίσης στην Κύπρο είναι πιθανό να πλήξουν την οικονομία της Ελλάδας». Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν είπαν ότι περιμένουν πως η χώρα θα παραμείνει σε ύφεση για έκτη συναπτή χρονιά φέτος, που υπολογίζουν ότι θα φθάσει το -4,5%, ποσοστό περίπου παρόμοιο με τις κυβερνητικές προβλέψεις. Η κρίση στην Κύπρο ίσως επιβαρύνει την ελληνική οικονομία κατά -0,2% ως -0,5% αλλά κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα ανέμεναν αυτό να εξισορροπηθεί από την καλή πορεία της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας φέτος.

Στην Πορτογαλία, όπου η κυβέρνηση αύξησε τους φόρους και μείωσε τις δαπάνες για να μειώσει το έλλειμμά της βάσει των όρων του μνημονίου δανεισμού της, η καταναλωτική ζήτηση και οι επενδύσεις έχουν καταρρεύσει, προκαλώντας την βαθύτερη ύφεση στην φτωχότερη χώρα της δυτικής Ευρώπης μετά την δεκαετία του 1970. Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Ρόιτερς προέβλεψαν συρρίκνωση της οικονομίας της κατά -2,4% φέτος και ισχνή ανάπτυξη 0,3% το 2014, μετά την υποχώρηση του ΑΕΠ της κατά -3,2% πέρυσι.

Η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να προετοιμάσει μια αναπτυξιακή στρατηγική χωρίς να παραβιάσει τις δεσμεύσεις της για το έλλειμμα και διαβεβαιώνει πως επιδιώκει να βγει από το μνημόνιο στα μέσα του 2014.

Η προοπτική για την Ισπανία παραμένει υφεσιακή, με την οικονομία να συρρικνώνεται κατά -1,5% φέτος, για τρίτη συναπτή δημοσκόπηση αυτού του είδους. Σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος είπε πως αναμένει συρρίκνωση της ισπανικής οικονομίας από -1% ως -1,5%. Προηγουμένως, η Μαδρίτη προέβλεπε συρρίκνωση του ισπανικού ΑΕΠ κατά 0,5% φέτος.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαράντα οικονομολόγοι δεν βλέπουν φως στο τούνελ της κρίσης"

Διευθυντής τράπεζας πρωταγωνιστής σε απάτη με 2.000 θύματα

Στα ίχνη απάτης-μαμούθ ύψους 30-40 εκατομμυρίων ευρώ με τουλάχιστον 2.000 θύματα βρίσκεται το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και οι δικαστικές αρχές. Πρωταγωνιστής της μεγάλης αυτής υπόθεσης θεωρείται 50χρονος διευθυντής τραπεζικού καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος φέρεται να έχει εκδώσει και να έχει παραδώσει περί τις 2.000 επιταγές σε περίπου 7-8 άτομα που ζουν στο Ζεφύρι και στο Μενίδι, ορισμένοι από τους οποίους είναι αθίγγανοι.

Όπως ανέφερε στο «Βήμα» δικαστικός λειτουργός, «η παράδοση των μπλοκ επιταγών έγινε χωρίς τήρηση οποιουδήποτε παραστατικού το οποίο να αφορούσε την οικονομική φερεγγυότητα και τις επαγγελματικές ενασχολήσεις των παραληπτών. Σχεδόν όλοι ήσαν άνεργοι». Όπως προέκυψε από την έρευνα, υπήρξε αθίγγανος που δεν είχε εργασθεί ούτε μία ημέρα και έλαβε στο χέρι του 7.000 λευκές επιταγές.

Το «κόλπο» είχε στηθεί. Αφού πήραν στα χέρια τους τις επιταγές, στη συνέχεια οι πολίτες από το Ζεφύρι και το Μενίδι προχωρούσαν στην αγορά ΙΧ οχημάτων, φορτηγών αλλά και διαφόρων προϊόντων από δεκάδες ανυποψίαστους εμπόρους πληρώνοντας το αντίτιμο με επιταγές χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Ο διευθυντής της τράπεζας μάλιστα είχε και έναν δεύτερο ρόλο. Σε όποιον επιχειρηματία - συναλλασσόμενο με τους αναφερόμενους Αθίγγανους - επικοινωνούσε μαζί του τού έδινε διαβεβαιώσεις για την «άριστη οικονομική μαρτυρία» των συνεργών του. Και η απάτη έτσι διευρυνόταν.

Ωστόσο οι δικαστικοί λειτουργοί και οι αστυνομικοί επεξέτειναν την έρευνά τους καθώς τους φαινόταν «αξιοπερίεργο» γιατί οι πελάτες της τράπεζας από τα δυτικά προάστια κατέφευγαν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί ζήτησαν εξηγήσεις από τον διευθυντή του τραπεζικού καταστήματος, εκείνος νοσηλεύτηκε το ίδιο βράδυ σε ιδιωτική κλινική επικαλούμενος «σοβαρό πρόβλημα υγείας». Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη δικαστική έρευνα, «το συγκεκριμένο τραπεζικό στέλεχος εργαζόταν παλαιότερα σε τράπεζα στα δυτικά προάστια και έτσι ανέπτυξε σταδιακά τις παράνομες σχέσεις με τα άλλα μέλη του κυκλώματος».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευθυντής τράπεζας πρωταγωνιστής σε απάτη με 2.000 θύματα"

Τε νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ


Σειρά Ευρώπη
Η εισαγωγή της δεύτερης σειράς τραπεζογραμματίων ευρώ με την ονομασία «Ευρώπη» θα ξεκινήσει το Μάιο 2013.

Η νέα σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ ονομάζεται «Ευρώπη» διότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των τραπεζογραμματίων περιέχουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, προσώπου της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται το όνομα της ηπείρου μας.

Το Ευρωσύστημα επέλεξε να χρησιμοποιήσει προσωπογραφία της Ευρώπης στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα των νέων τραπεζογραμματίων ευρώ. Η συγκεκριμένη προσωπογραφία προέρχεται από ένα αγγείο ηλικίας άνω των 2.000 ετών, το οποίο ανακαλύφθηκε στη νότια Ιταλία και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Επιλέχθηκε με κριτήριο τον σαφή συσχετισμό της με την ευρωπαϊκή ήπειρο ενώ παράλληλα προσθέτει και ένα ανθρώποκεντρικό στοιχείο στα τραπεζογραμμάτια.

Το τραπεζογραμμάτιο αξίας των 5 ευρώ είναι το πρώτο τραπεζογραμμάτιο της σειράς «Ευρώπη» που θα τεθεί σε κυκλοφορία. Η εισαγωγή του, στην κυκλοφορία, σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαΐου 2013.

Οι άλλες ονομαστικές αξίες, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ θα τεθούν σε κυκλοφορία σταδιακά κατά την διάρκεια αρκετών ετών και κατά αύξουσα ονομαστική αξία. Ο ακριβής χρόνος έκδοσης των άλλων ονομαστικών αξιών θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τα τραπεζογραμμάτια αξίας των 5 ευρώ της πρώτης σειράς θα τίθενται σε κυκλοφορία για αρκετούς μήνες παράλληλα με τα νέα τραπεζογραμμάτια αξίας των 5 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, για κάθε ονομαστική αξία, τα τραπεζογραμμάτια και των δύο σειρών θα εξακολουθούν να κυκλοφορούν παράλληλα ως νόμιμο χρήμα.

Η ημερομηνία κατά την οποία τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της πρώτης σειράς θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Ωστόσο, τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς θα διατηρήσουν την αξία τους επ' αόριστον: θα μπορούν να ανταλλάσσονται στις ΕθνΚΤ του Ευρωσυστήματος.

Ο δικτυακός τόπος για τα τραπεζογραμμάτια ευρώ, με ιδιαίτερη έμφαση στη σειρά «Ευρώπη» και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της, παρέχει επιπλέον πληροφορίες και αρχεία προς λήψη σχετικά με το νέο τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, μαζί με οπτικοακουστικό υλικό για την παραγωγή των τραπεζογραμματίων. Αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς δημοσίευση υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες περί αναπαραγωγής των τραπεζογραμματίων ευρώ.
Σχεδιασμός της σειράς «Ευρώπη»

Τα νέα τραπεζογραμμάτια ευρώ διατηρούν τα σχέδια της πρώτης σειράς, με θέμα «Εποχές και ρυθμοί» και έχουν τα ίδια κυρίαρχα χρώματα. Εχουν όμως τροποποιηθεί ελαφρώς προκειμένου να ενσωματώσουν τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής τραπεζογραμματίων από το Βερολίνο, ο Reinhold Gerstetter, επιλέχθηκε για να ανανεώσει το σχέδιο των τραπεζογραμματίων ευρώ.

Στο νέο σχέδιο ελήφθησαν υπόψη οι διαδοχικές διευρύνσεις της ΕΕ από το 2002 και μετά έτσι:
  • στον χάρτη της Ευρώπης απεικονίζονται η Μάλτα και η Κύπρος,
  • το όνομα του νομίσματος («ευρώ») αναγράφεται και με κυριλλικούς χαρακτήρες – πέραν των λατινικών και των ελληνικών –,
  • τα αρχικά της ΕΚΤ εμφανίζονται σε εννέα, και όχι σε πέντε, γλωσσικές παραλλαγές.
Όπως συνέβη και με την πρώτη σειρά τραπεζογραμματίων, κατά τη φάση σχεδιασμού της δεύτερης σειράς ζητήθηκε η γνώμη ατόμων με προβλήματα όρασης και οι ειδικές ανάγκες αυτών ελήφθησαν υπόψη στα τελικά σχέδια.

Στοιχεία σχεδίου του νέου τραπεζογραμματίου των 5 ευρώ 

Διαστάσεις:120 χιλ. x 62 χιλ.
Χρώμα:Γκρι
Αρχιτεκτονικός ρυθμός:Κλασικός
Ημερομηνία έκδοσης:2 Μαΐου 2013

Εικόνες του νέου τραπεζογραμματίου των 5 ευρώ

Πρόσθια όψη του νέου τραπεζογραμματίου των 5 ευρώ
Οπίσθια όψη του νέου τραπεζογραμματίου των 5 ευρώ
Χαρακτηριστικά ασφαλείας του νέου τραπεζογραμματίου των 5 ευρώ 
Καθήκον της ΕΚΤ και των ΕθνΚΤ είναι να διαφυλάσσουν την ακεραιότητα των τραπεζογραμματίων ευρώ με την τακτική αναβάθμιση και βελτίωση των χαρακτηριστικών ασφαλείας τους.

Στα νέα τραπεζογραμμάτια ευρώ έχουν ενσωματωθεί ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που αξιοποίησαν τα αποτελέσματα, τα οποία προέκυψαν από την πρόοδο στον τομέα της ασφάλειας τραπεζογραμματίων
και της τεχνολογίας.

Είναι εύκολο να εντοπιστούν τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας της σειράς «Ευρώπη» πάνω στο τραπεζογραμμάτιο. Όπως ίσχυε και για την πρώτη σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ, δεν είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού εξοπλισμού, η γνησιότητα των τραπεζογραμματίων της σειράς «Ευρώπη» εξακριβώνεται εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων :
  • έλεγχος με την αφή,
  • οπτικός έλεγχος και
  • εξέταση υπό γωνία.
Έλεγχος με την αφή





Ανάγλυφη Εκτύπωση Στο νέο τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ γίνονται αισθητές με την αφή μικρές ανάγλυφες γραμμές στην αριστερή και τη δεξιά άκρη.

Οπτικός Έλεγχος




Ταινία ασφαλείας
Στο νέο τραπεζογραμμάτιο, πάνω στην ταινία
ασφαλείας, διακρίνεται το σύμβολο του ευρώ (€),
ενώ αντίστοιχα στα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς εμφανίζεται η λέξη «EURO».







Υδατογράφημα με προσωπογραφία

Στο νέο τραπεζογραμμάτιο εμφανίζεται μια αμυδρή εικόνα που αναπαριστά προσωπογραφία της Ευρώπης, τον αριθμό της αξίας του τραπεζογραμματίου και ένα παράθυρο.
Εξέταση υπό γωνία
Ολόγραμμα με προσωπογραφία
Στο νέο τραπεζογραμμάτιο, στη λωρίδα ασημί χρώματος, στα δεξιά, διακρίνεται προσωπογραφία της Ευρώπης, ίδια με αυτή που απεικονίζεται στο υδατογράφημα. Στη λωρίδα απεικονίζονται επίσης ένα παράθυρο και ο αριθμός της αξίας του τραπεζογραμματίου.
Στο νέο τραπεζογραμμάτιο, στη λωρίδα ασημί χρώματος, στα δεξιά, διακρίνεται προσωπογραφία της Ευρώπης, ίδια με αυτή που απεικονίζεται στο υδατογράφημα. Στη λωρίδα απεικονίζονται επίσης ένα παράθυρο και ο αριθμός της αξίας του τραπεζογραμματίου.




Αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα

Στο νέο τραπεζογραμμάτιο, στον γυαλιστερό αριθμό, στην κάτω αριστερή γωνία, δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα. Επίσης, κατά την κίνηση ο αριθμός αλλάζει χρώμα, από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλέ.


taxheaven
Διαβάστε Περισσότερα » "Τε νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ"

“Βέτο” Βενιζέλου για το ΦΠΑ στην εστίαση!

Θυελλώδης ήταν η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των κομμάτων, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Οριστικές και κυρίως κοινές αποφάσεις για τα φλέγοντα ζητήματα δεν λήφθησαν, καθώς οι ενστάσεις και οι αντιπροτάσεις των κομμάτων για το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή ήταν πολλές.

Οι ενστάσεις προήλθαν κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της ΝΔ να τις χαρακτηρίζουν «επικοινωνιακές».

Επίσης, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «είναι δύσκολο να αλλάξουμε τώρα τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου», καθώς υπάρχει η συμφωνία με την τρόικα.

Η κύρια αντιπρόταση από το ΠΑΣΟΚ, η οποία, σύμφωνα με τα στελέχη του, υποβλήθηκε έπειτα από τηλεφώνημα του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αφορά στο να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (από το 23% στο 13%) και όχι να συζητηθεί τον Ιούνιο και αφού βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, όπως προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα.

Μάλιστα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ άφησαν να εννοηθεί πως αν δεν ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Από τη μεριά τους, υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καταλογίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα σημερινά επίπεδα του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «τον ΦΠΑ στην εστίαση τον βρήκαμε στο 23%, και για πρώτη φορά και έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση ελπίζουμε να καταφέρουμε να τον μειώσουμε τον Ιούνιο».

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "“Βέτο” Βενιζέλου για το ΦΠΑ στην εστίαση!"

Oύτε ευρώ δεν αφήνουν στη χώρα οι Έλληνες εφοπλιστές

Ταυτόχρονα με την έρευνα για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ως πολεμικές αποζημιώσεις, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τις υπηρεσίες της χώρας του στοιχεία σχετικώς με τα προκλητικά προνόμια των Ελλήνων εφοπλιστών.

Ύστερα από προσεκτική και διακριτική έρευνα των γερμανικών υπηρεσιών τόσο στην Ε.Ε., όσο και στα επιμελητήρια της χώρας μας προκύπτουν στοιχεία που είναι άκρως ενδιαφέροντα. Αποκαλύπτουν ότι εκτός από τους αποκαλούμενους «διαπλεκόμενους», μια δράκα ολιγαρχών απολαμβάνει προκλητικά οφίτσια τα οποία τής επιτρέπουν να διαβιεί ασύδωτα και πλουσιοπάροχα σε μια χώρα που εξακολουθεί να βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας, όσο κι αν περί του αντιθέτου καγχάζει η τρικομματική κυβέρνηση.

Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γνωρίζει ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν 3.760 πλοία. Για φορολογικούς λόγους, μόλις 862 είναι εγγεγραμμένα σε εγχώρια νηολόγια και έχουν την ελληνική σημαία. Αυτή είναι η πατριωτική προσφορά των εφοπλιστών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από την κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας από τον Αύγουστο του 2008.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γερμανικών υπηρεσιών, περί των οποίων ο κ. Σόιμπλε φέρεται να έχει κάνει επισημάνσεις στον κ. Γιάννη Στουρνάρα χωρίς αποτέλεσμα, οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχου το 15% του παγκοσμίου θαλάσσιου εμπορίου χωρίς να αφήνουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ στη χώρα. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι η αρμόδια ΔΟΥ Πλοίων έχει ρόλο διεκπεραιωτή και στατιστικού καταγραφέα. Με πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις, οι εφοπλιστές απολαμβάνουν μιας «προκλητικά φιλικής» αντιμετώπισης, λένε.

Το επίμαχο άρθρο και οι διαφυγόντες φόροι

Σύμφωνα με τεχνοκράτες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει και η επίφαση της νομιμότητας γι’ αυτήν την προκλητική μεταχείριση από την κυβέρνηση. Την ώρα που καταστρέφεται η μεσαία τάξη της χώρας μας. βάσει του άρθρου 107 του Συντάγματος εξαιρεί τους εφοπλιστές από τη φορολογία επί των κερδών, αντιθέτως με τον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Επισημαίνεται (και όχι τυχαία) πως τα άρθρα 86 περί της βουλευτικής ασυλίας και 107 για τη φορολογική απαλλαγή των εφοπλιστών από τα μυθικά κέρδη τους προβληματίζουν μόνο προοδευτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, ενώ έχει αρχίσει να ενοχλεί τους Ευρωπαίους. Θεωρούν ότι η αναφορά στο άρθρο 120 που αναφέρει πως η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων δεν βρίσκει εφαρμογή τόσο στους πολιτικούς, οι οποίοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όσο και στους εφοπλιστές που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη χώρα. Χαρακτηριστικά είναι πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα από τη γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» (Suddeutsche Zeitung) ή η γαλλική «Μοντ» (Le Monde).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Γερμανών τεχνοκρατών, τους οποίους δεν διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση, από αυτό το προκλητικό καθεστώς με τις φορολογικές απαλλαγές των εφοπλιστών το Δημόσιο χάνει τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια ευρώ

. Αυτό είναι ένα ποσό με το οποίο θα υπήρχε σαφής βελτίωση στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, αν οι εφοπλιστές γίνονταν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους όπως οι υπόλοιποι φορολογούμενοι. Τέτοιου είδους επιχειρήματα όμως δεν φαίνεται να γίνονται αντιληπτά από τη συντεχνία των πλοιοκτητών που έφθασαν στο σημείο να λένε σε πρόσφατη εκδήλωση των “Lloyd’s list” ότι «για την κατάσταση φταίει το διεφθαρμένο κράτος».

Άτολμη η κυβέρνηση

Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του πόσες φορές δεν τόλμησε ο κ. Στουρνάρας να δείξει το αυστηρό προφίλ που δείχνει μπροστά στις κάμερες ή όταν λογομαχεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, αλλά και πώς τελικά προωθείται τώρα στη Βουλή από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη ένα νομοσχέδιο που δίνει γη και ύδωρ στους εφοπλιστές μπορεί να καταλάβει ποιοι φταίνε για το «διεφθαρμένο» κράτος.

Ο δημοσιογράφος κ. Φίλιπ Μπέρεσφορντ έχει αποκαλέσει “LondonGreeks” τους εφοπλιστές που αποτελούν «έναν κόσμο μυστικό με προνομιακή φορολογική μεταχείριση». Μερικοί από εκείνους συγκαταλέγονται στους χίλιους πλουσιότερους κατοίκους της Βρετανίας, μιλούν ελληνικά ή αγγλικά σαν να έχουν καταπιεί φελλό και κινούνται πάντοτε στην αφάνεια.

Ο κ. Μπέρεσφορντ είναι ο συντάκτης του ετησίου καταλόγου με τους χίλιους πλουσιότερους κατοίκους της Βρετανίας. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του διαπίστωσε ότι οι “LondonGreek” εφοπλιστές διαθέτουν τους καλύτερους δικηγόρους για να κρατούν τους περίεργους σε απόσταση ενώ οι περισσότεροι αρνούνται ότι διαμένουν στο Λονδίνο. Κάποιοι μάλιστα έχουν το θράσος να δηλώνουν ως τόπο κατοικίας τους την ακριτική Χίο! Όλως τυχαίως, σ’ αυτό το νησί εκλέγεται ως βουλευτής ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος θέλει να ρίξει ταφόπλακα στα κατώτερα πληρώματα και τους Έλληνες ναυτικούς κρατώντας γραμμές άμυνας υπέρ των εφοπλιστών.

Στις αναφορές που έχει στη διάθεσή του ο κ. Σόιμπλε υπάρχουν στοιχεία που αναφέρουν αναλυτικά πώς οι εφοπλιστές συνεισφέρουν κατά 6% στο ελληνικό ΑΕΠ, έχει συμπεριληφθεί ενδελεχής έκθεση σχετικώς με όσα ευτράπελα έχουν συμβεί στον «Ελληνικό Νηογνώμονα», πώς απείλησαν οι εφοπλιστές την κυβέρνηση ότι αν εγκαταλείψουν τη χώρα θα χαθούν άλλες 60 χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά (και το κερασάκι στην τούρτα) ποιοι είχαν προνομιακή ενημέρωση και πριν από το κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο εκταμίευσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ και τα μετέφεραν σε σκανδιναβικές τράπεζες. Για το τελευταίο από τα ζητήματα μάλιστα τόσο ο Κύπριος πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο (εξαναγκασμένος να παραιτηθεί) τέως υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής φέρονται να γνωρίζουν ποιοι και πότε κινήθηκαν κερδοσκοπικά επ' ωφελεία τους κι επί ζημία της Κύπρου.

Το θέμα αποκτά συνεχώς περισσότερο ενδιαφέρον

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Oύτε ευρώ δεν αφήνουν στη χώρα οι Έλληνες εφοπλιστές"

Αβραμόπουλος: Επιδείνωση της εσωτερικής πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ

Για επιδείνωση τόσο στα θέματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ όσο και στα θέματα που άπτονται των σχέσεων καλής γειτονίας, έκανε λόγο, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ:

«Kατά το χρονικό διάστημα που καλύπτει η εαρινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, καταγράφηκε στα Σκόπια μια σημαντική οπισθοδρόμηση. Η οπισθοδρόμηση αυτή οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην πολιτική κρίση που ξεκίνησε τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Στην ουσία της, όμως, η κατάσταση αυτή οφείλεται και είναι μια κρίση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Με άλλα λόγια υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα. Με την παρέμβασή μας, αναδείξαμε τις σοβαρές ελλείψεις των Σκοπίων σε θέματα ελευθερίας των ΜΜΕ, διάκρισης των εξουσιών και πολιτικού πλουραλισμού. Ελλείψεις και στοιχεία, δηλαδή, που άπτονται των πολιτικών κριτηρίων της Κοπεγχάγης και του πυρήνα της αιρεσιμότητας της ενταξιακής διαδικασίας. Όσον αφορά στις σχέσεις καλής γειτονίας, καταστήσαμε σαφές σε όλους ότι τα προβλήματα συνεχίσθηκαν και επιδεινώθηκαν. Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις στα ευρωπαϊκά κριτήρια. Το μήνυμα της Ευρώπης πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Διαφορετικά θα πρέπει με βεβαιότητα να αναμένουμε περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις. Και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε της Ελλάδας, ούτε, βεβαίως, της ίδιας της γειτονικής μας χώρας. Αυτό είναι ένα μήνυμα, το οποίο πρέπει να το κατανοήσουν όλοι».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αβραμόπουλος: Επιδείνωση της εσωτερικής πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ"

Κάθειρξη 8 ετών σε πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος για... μπραβιλίκια

Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, με την κατηγορία ότι παρείχε προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πρόκειται για πρώην διοικητή του αστυνομικού τμήματος Χαριλάου, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το διάστημα από το 2002 έως το 2005, εκβιάζοντας δύο καταστηματάρχες της περιοχής, εισέπραττε χρηματικά ποσά, προκειμένου οι επιχειρηματίες να μην υπόκεινται σε αστυνομικούς ελέγχους. Φέρεται ότι από τον πρώτο απέσπασε περίπου 36 χιλιάδες ευρώ κι από το δεύτερο 600 ευρώ.

Επιπλέον, ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεχόταν διάφορα «δωράκια» από καταστηματάρχες της ίδιας περιοχής (από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι νωπό χοιρινό κρέας), τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για το αστυνομικό τμήμα. Μάλιστα, ακόμα και ο παράγοντας της ΠΑΕ Αρης, Λάμπρος Σκόρδας, πείστηκε και δώρισε μία τηλεόραση στο αστυνομικό τμήμα. Η δράση του αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες δύο επιχειρηματιών, στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «σκευωρία», υποστηρίζοντας ότι οι καταγγέλλοντες με τον τρόπο αυτό θέλησαν να τον εκδικηθούν. «Αμαύρωσαν έναν παρασημοφορημένο αστυνομικό», είπε, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει το δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο για εκβίαση χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό.

Πάντως, ο ίδιος είχε καταδικασθεί κατά το παρελθόν, πάλι για εκβίαση, και του επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ζήτησε δανεικά από ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάθειρξη 8 ετών σε πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος για... μπραβιλίκια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news