facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πάτρα: Συνέλαβαν τους μετανάστες που πυροβολήθηκαν στη Mανωλάδα μόλις πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο!

Τους βασανίζουν, τους πυροβόλησαν, είναι απλήρωτοι, ζουν στοιβαγμένοι σε παραπήγματα και το δώρο της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. κατ’ εντολή της ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του πολίτη ήταν να τους συλλάβει αμέσως μόλις πήραν εξιτήριο από το Νοσοκομείο του Ρίου όπου είχαν μεταφερθεί αιμόφυρτοι.

Ο λόγος για τους 4 μετανάστες εργάτες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας που μαζί με 200 ακόμα ομοεθνής τους δέχθηκαν τα πυρά των επιστατών – μπράβων επειδή τόλμησαν να ζητήσουν μισθούς έξι μηνών.

Λίγες ώρες μετά την απίστευτη περιπέτεια που βίωσαν η τοπική ΕΛ.ΑΣ. τους περίμενε και με το που πήραν εξιτήριο τους συνέλαβε και τους οδήγησε στα κρατητήρια της οδού Ερμού.

Το απόγευμα πρόκειται να μεταφερθούν στην Βάρδα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίας απέλασης τους.

Συγκέντρωση στη Βάρδα.

Μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα στην ακτή Δυμαίων απ’ όπου με λεωφορεία και Ι.Χ. στις 4.00 το απόγευμα θα κατευθυνθούν προς τη Βάρδα όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας .



patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Συνέλαβαν τους μετανάστες που πυροβολήθηκαν στη Mανωλάδα μόλις πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο!"

Κανονικά θα διεξάγονται από αύριο τα δρομολόγια του Προαστιακού

Κανονικά θα διεξάγονται από αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου, τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρόμου στα τμήματα... Κιάτο-Αεροδρόμιο- Κιάτο και Άνω Λιόσια- Αεροδρόμιο- Άνω Λιόσια, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στη σιδηροδρομική υποδομή.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά θα διεξάγονται από αύριο τα δρομολόγια του Προαστιακού"

Από κόσκινο και οι διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου

“Πότε, που και πως” το τρίπτυχο αυτό θα διακατέχει πλέον και τις διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε διαγνωστικά κέντρα και μονάδες καθώς υιοθετείται νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας το σύστημα του ΕΟΠΥΥ εκσυγχρονίζεται και πλέον συνδέεται το “e-ΔΑΠΥ” με το “e-prescription” (τα δύο συστήματα συνταγογράφησης και παραπεμπτικών) έτσι ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιες διαγνωστικές εξετάσεις πραγματοποιούνται από ποιους ασθενείς και σε ποιο κέντρο ακριβώς.
Μέχρι σήμερα το σύστημα επέτρεπε οι ελεγκτές να βλέπουν μόνο το παραπεμπτικό και στη συνέχεια το τιμολόγιο χωρίς να γνωρίζουν εάν μία πράξη έχει εκτελεστεί.

Το νέο σύστημα θα διευκολύνει και τις πληρωμές των γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων καθώς η καταγραφή θα γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς να χρειάζεται να στέλνουν τα έγγραφα και να περιμένουν την εκκαθάρισή τους.

Αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει και νομοσχέδιο το οποίο θα καθορίζει τις ποινές για τους παραβάτες που υπερσυνταγογραφούν διαγνωστικές εξετάσεις ή χορηγούν πλασματικές.
Στο επόμενο στάδιο το υπουργείο Υγείας θα υιοθετήσει αντίστοιχο σύστημα και για τις νοσηλείες ώστε να γνωρίζουν οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ ποιος νοσηλεύτηκε που και για ποιο λόγο.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Από κόσκινο και οι διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου"

Τα τηλέφωνα στις Σκουριές «μίλησαν» - Tι έδειξε η άρση απορρήτου των επικοινωνιών

Οι αποκαλύψεις φέρνουν σε δύσκολη θέση τους κατηγορούμενους για την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές - Τα κινητά τηλέφωνα διαψεύδουν τις καταθέσεις τους - ''Κάποιοι έκλειναν το δρόμο με κορμούς δέντρων''

«Κατηγορούμενος υποστήριζε ότι κοιμήθηκε με τη γυναίκα του και το πρωί πήγε Εκκλησία. Διαπιστώνεται ότι το κινητό του εκπέμπει από τις Σκουριές το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου και το πρωί της Κυριακής, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, η γυναίκα του επικοινωνεί... 13 φορές στο κινητό του για να τον βρει» καταθέτει αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

«Άλλος κατηγορούμενος καταθέτει ότι κοιμήθηκε νωρίς και είχε κλειστό το κινητό του. Εκείνη τη μέρα είχε γενέθλια. Δεν βγήκε να διασκεδάσει και δεν δέχθηκε τηλεφωνήματα για ευχές (;)» προσθέτει ο ίδιος αξιωματικός στην πολυσέλιδη κατάθεσή του, που συμπεριλαμβάνεται στην ογκωδέστατη «τρομοκρατική» δικογραφία, μέρος της οποίας δημοσιεύει η «Βραδυνή».

Ένας άλλος κατηγορούμενος δήλωσε ότι είχε πάει για... κυνήγι στο Άγιο Όρος και είχε αφήσει τα κινητά του στο αυτοκίνητο. Έχουν καταγραφεί «απανωτές» τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα σε κατηγορουμένους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, την εμπρηστική επίθεση, με τις συσκευές τους να εκπέμπουν από κεραίες κινητής τηλεφωνίας των Σκουριών Χαλκιδικής.

Τέσσερις από τους κατηγορούμενους μερικές μέρες μετά την επίθεση στα μεταλλεία, αλλάζουν συσκευές κινητών τηλεφώνων. Οι δράστες λειτούργησαν σε δύο ομάδες, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η μία προέβη στην επίθεση και η άλλη λειτούργησε υποστηρικτικά, κλείνοντας με κομμένους κορμούς δέντρων τους δρόμους για την αποτροπή ενδεχόμενης καταδίωξης.

Ένας τουλάχιστον από τους «υποστηρικτές», σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν... υλοτόμος, καθώς η κοπή των δέντρων ήταν με τη μορφή «σκάλας», τρόπος που επιτρέπει στον ξυλοκόπο να κατευθύνει το σημείο πτώσης τους.

«Έπεσαν τα άλλοθι από τα κινητά» υποστηρίζει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για κάποιους από τους κατηγορούμενους της καταδρομικής εμπρηστικής επίθεσης στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Αστυνομικός καταθέτει με λεπτομέρειες την ανάλυση των κλήσεων και επικοινωνιών των κατηγορουμένων μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και περιγράφει τον τρόπο «εφόρμησης» των δραστών.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει ότι ένας από τους φύλακες των μεταλλείων, αναγνώρισε μόνο ως προς την φωνή, μία γυναίκα που συμμετείχε στην επίθεση. Ωστόσο όμως από την ανάλυση των επικοινωνιών της διαπιστώθηκε ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα ενεργοποιεί την κεραία με την ονομασία «ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΝΗ ΣΤΑΓΥΡΩΝ, Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» και «ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΑΓΥΡΩΝ, Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», πολύ μακριά από τα σημεία της επίθεσης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα τηλέφωνα στις Σκουριές «μίλησαν» - Tι έδειξε η άρση απορρήτου των επικοινωνιών"

Η μεγάλη κομπίνα με υπερτιμολογήσεις ως 2.000% μέσω offshore

Ανάμεσα στις προς επανεξέταση υποθέσεις συγκαταλέγεται περίπτωση υπερτιμολόγησης 2.000% για προμήθεια μηχανήματος από την Ισπανία, του οποίου η πραγματική τιμή ανερχόταν σε 12.400 ευρώ.Η μεγαλύτερη κομπίνα όλων των εποχών.

Με τιμολόγιο που εξέδωσε offshore εταιρεία στον «φορολογικό παράδεισο» των νησιών Μαν, το μηχάνημα επενδυτικού προγράμματος τιμολογήθηκε στα 525.000 ευρώ και με τη μεθόδευση αυτή η προμηθεύτρια εταιρεία εισέπραξε από το υπουργείο Ανάπτυξης επιχορήγηση 231.550 ευρώ και καρπώθηκε ουσιαστικά ποσό 219.150 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση επιχειρηματίας, αφού εξασφάλισε στο όνομά του εικονικό τιμολόγιο από offshore εταιρεία ύψους 52.825 ευρώ για μηχάνημα που ποτέ δεν αγόρασε, κατόρθωσε να πάρει επιδότηση 21.130 ευρώ.

Οι σχετικοί οικονομικοί έλεγχοι έφεραν στο φως και υποθέσεις προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων, που αγοράστηκαν κατά 400% ακριβότερα. Ενώ το πραγματικό κόστος αγοράς μίας μηχανικής βαλβίδας καρδιάς ανερχόταν με βάση το τιμολόγιο σε 1.225 ευρώ, την ίδια βαλβίδα τιμολόγησε η offshore εταιρεία, με συνέπεια να την προμηθευθούν τα νοσοκομεία έναντι 5.450 ευρώ τη μία

. Δύο τέτοιες βαλβίδες με υπερτιμολόγηση 345% τοποθετήθηκαν σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ με επιβάρυνση του ασφαλιστικού φορέα, ενώ αντίστοιχες περιπτώσεις εντοπίστηκαν και με προμήθειες εκατοντάδων άλλων μηχανημάτων.

Από το «κόσκινο» των οικονομικών εισαγγελέων θα περάσουν ξανά οι χορηγήσεις επιδοτήσεων για προμήθειες στο Δημόσιο, με τιμολόγια offshore εταιρειών, προκειμένου να διωχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι για εικονικά τιμολόγια και παράνομες υπερτιμολογήσεις offshore που ζημίωσαν το κράτος και να διεκδικηθεί η επιστροφή των καταχρασθέντων ποσών.

Την επανεξέταση διαφόρων περιπτώσεων επιδοτήσεων που αφορούν συναλλαγές και τιμολόγια μέσω offshore εταιρειών ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας επικαλούμενους ελέγχους και εκθέσεις του ΣΔΟΕ που διαπίστωσαν υπερτιμολογήσεις ακόμα και πάνω από 2.000%, αλλά και έκδοση εικονικών τιμολογίων από offshore εταιρείες, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν οι σχετικές επιδοτήσεις.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η μεγάλη κομπίνα με υπερτιμολογήσεις ως 2.000% μέσω offshore"

ΟΑΕΕ: 1.648 "ύποπτες" περιπτώσεις συντάξεων

Τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων παρουσιάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών, Στρατή Μαραγκού και της διοικητή του ΟΑΕΕ Γεωργίας Κωτίδου.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων των μητρώων συνταξιούχων αιτία θανάτου (χήροι / χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) η οποία είχε ξεκινήσει από το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι διασταυρώσεις αφορούν 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 αφορούν το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις αφορούν τον ΟΑΕΕ.

Οι διασταυρώσεις στον ΟΑΕΕ εντόπισαν 1648 «ύποπτες» περιπτώσεις από τις 114.288 συντάξεις αιτία θανάτου που καταβάλλει ο οργανισμός (ποσοστό 1,44%).

Για τις 1648 περιπτώσεις που χαρακτηρίστηκαν ως «ύποπτο» δείγμα θα διενεργηθούν άμεσα εντός 10 ημερών αυτοπρόσωποι έλεγχοι.

Αναλυτικά από τους ελέγχους προέκυψαν τα εξής:

• Σε 84 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι χορηγούνταν συντάξεις αιτία θανάτου είτε σε άγαμες θυγατέρες που είχαν τελέσει γάμο, είτε σε χήρους και χήρες που είχαν ξαναπαντρευτεί. Για αυτές τις περιπτώσεις ενημερώθηκε ήδη η ΗΔΙΚΑ και διακόπτεται άμεσα η καταβολή των συντάξεων ενώ όσοι λάμβαναν τις παροχές θα κληθούν από τον ΟΑΕΕ για διευκρινίσεις.

• 1564 περιπτώσεις κρίθηκαν ως «ύποπτες» και αδιευκρίνιστες και ο ΟΑΕΕ θα ξεκινήσει άμεσα αυτοπρόσωπους ελέγχους και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αναφερόμενος στα ευρήματα των ελέγχων ο υπουργός Εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η στενή συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών αποδίδει καρπούς. Ήδη με τους πρώτους εσωτερικούς ελέγχους προχωράμε στο νοικοκύρεμα και αυτής της τελευταίας «γκρίζας» περιοχής στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας και το σημαντικότερο χωρίς να ταλαιπωρούμε όλους τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν σύνταξη αιτία θανάτου.

Στόχος μας είναι εντός του 2013, το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα να καταστεί ένα

από τα πιο αξιόπιστα και σύγχρονα συστήματα ελέγχου συντάξεων ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών και να εξαλείψουμε κάθε μορφής παραβατικότητα και να φωτίσουμε κάθε γκρίζα ζώνη.

Σήμερα, αρχής γενομένης από τον ΟΑΕΕ, ξεκινούν αυτοπρόσωποι έλεγχοι στο «ύποπτο δείγμα» ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Δημόσιο και το ΙΚΑ».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΕ: 1.648 "ύποπτες" περιπτώσεις συντάξεων"

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο πρώην υπουργός που κατηγορείται για παραβίαση νόμου περί πόθεν έσχες αναφορικά με την ύπαρξη λογαριασμού στη Λίστα Λαγκάρντ ύψους 2 εκ ευρώ που ανήκει στη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ κατέβαλε η κ. Κουράκου, που φέρεται ως δικαιούχος του λογαριασμού, τον οποίον ο κ. Παπαντωνίου δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες, για να αφεθεί ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται, ότι για παραβάσεις του πόθεν έσχες αναμένεται να κληθούν τις προσεχείς ημέρες σε απολογία και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Πέτρος Δούκας.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου"

Γ. Στουρνάρας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κινδύνευσε από την κυπριακή κρίση

Στη Βουλή η τροπολογία για τις κυπριακές τράπεζες στη χώρα μας

Τις ημέρες που ξέσπασε η κρίση στην Κύπρο, «δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κινδύνευσε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, διότι, αν είχαν υποστεί κούρεμα οι καταθέσεις των Ελλήνων στα κυπριακά υποκαταστήματα, κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να γίνει μετά», δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί σε υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα «σηματοδοτεί την ένδειξη της συνεπούς στάσης και στήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις κρίσιμες ημέρες μετά το δραματικό Eurogroup της 15ης/16ης Μαρτίου, όταν ελήφθηκε η πρώτη απόφαση (που προέβλεπε κούρεμα σε όλες τις καταθέσεις) για την Κύπρο.

«Με το που ξέσπασε η κρίση στην Κύπρο κινηθήκαμε βάσει οργανωμένου σχεδίου, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα», είπε.

«Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα σε δύο ημέρες, οργανώσαμε τη διαδικασία μεταφοράς των υποκαταστημάτων από τις κυπριακές τράπεζες στις ελληνικές τράπεζες», προσέθεσε.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, «τις κρίσιμες εκείνες ημέρες δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κινδύνευσε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Διότι, αν είχαν υποστεί κούρεμα οι καταθέσεις των Ελλήνων στα κυπριακά υποκαταστήματα, κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να γίνει μετά. Υπήρξε, ευτυχώς, αίσιο τέλος». 

Ο κ. Στουρνάρας συνέχισε λέγοντας ότι «αποτέλεσμα ήταν όλοι οι συναλλασσόμενοι με τα κυπριακά υποκαταστήματα να μην υποστούν καμία μείωση καταθέσεων και να συνεχίσουν να συναλλάσσονται κανονικά, χωρίς κανένα περιορισμό, υπό το νέο καθεστώς στον ελληνικό τραπεζικό Όμιλο, την τράπεζα Πειραιώς. Και όλα αυτά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο».

Όπως είπε, ελήφθησαν και άλλες προσφορές από άλλες τράπεζες, «αλλά η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς ήταν συνεπής με την απόφαση του Eurogroup». 

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση κρίνεται αναγκαία, σημείωσε, επειδή η κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπει ρύθμιση σε περίπτωση εξυγίανσης αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία διαθέτουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα. 

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «λαμβανομένου υπόψη του εύρους των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών και της ανάγκης να διασφαλιστούν τόσο οι καταθέσεις όσο και οι συμβάσεις εργασίας, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ότι τα κυπριακά υποκαταστήματα μεταφέρονται σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα και, στην περίπτωση αυτή, ισχύει ότι προβλέπεται ήδη με το ν. 2515/1997 και για την περίπτωση της "εισφοράς" υποκαταστημάτων».

Και κατέληξε, συμπληρώνοντας πως «προβλέπεται ότι αποκλειστικά σε τέτοιες περιπτώσεις, η τυχόν καταβληθείσα κεφαλαιακή ενίσχυση δεν συνυπολογίζεται, προκειμένου να υπολογιστεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Στουρνάρας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κινδύνευσε από την κυπριακή κρίση"

Ποια λαμπάδα;ποιο αρνί;ποια αυγά; Υπάρχει πιθανότητα τα τραπεζικά καταστήματα να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι μέχρι στιγμής συζητήσεις μεταξύ της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και των τραπεζιτών, μετά και την απόρριψη από την ΟΤΟΕ της νέας πρότασης των τραπεζιτών για μείωση 7% στους μισθούς, στο πλαίσιο της νέας κλαδικής σύμβασης.

Τι ζητούν οι εκπρόσωποι των τραπεζών:

-Μειώσεις 7% στα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου.

-Κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού.

-Απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας όλων των κεντρικών υπηρεσιών από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες δέχτηκαν κάποιες ρυθμίσεις στα Στεγαστικά Δάνεια των Εργαζομένων, αλλά αρνήθηκαν να δεσμευτούν στο κεντρικό θέμα που έχει θέσει η ΟΤΟΕ για την προστασία της απασχόλησης με ρήτρα μη απολύσεων.

Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ, εκτός από την προστασία της εργασίας με ρήτρα μη απολύσεων επιθυμεί την προστασία του θεσμού του Ενιαίου Μισθολογίου και της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος με στόχο την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών, καθώς και την προστασία των θεσμικών κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Μάλιστα, η ΟΤΟΕ:

1) Προειδοποιεί για τελευταία φορά τις τράπεζες να επανέλθουν μέχρι την προσεχή Τρίτη 22 Απριλίου, με νέα συνολική πρόταση που θα κινείται στο πλαίσιο των θέσεων της ΟΤΟΕ και θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

2) Αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, η ΟΤΟΕ λέει ότι θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και θα κλιμακωθούν με διάφορες αγωνιστικές μορφές και τρόπους, ανάλογα με τις εξελίξεις.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποια λαμπάδα;ποιο αρνί;ποια αυγά; Υπάρχει πιθανότητα τα τραπεζικά καταστήματα να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ"

Ένα μήνα πριν σε επεισόδιο του Family Guy "έδειξαν" το μακελειό της Βοστόνης!

Η Fox απέσυρε από τα site της ένα πρόσφατο επεισόδιο της κωμικής σειράς κινουμένων σχεδίων "Family Guy" το οποίο περιγράφει επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης και όπως ανακοινώθηκε δεν πρόκειται να το προβάλει ποτέ ξανά.
Εκπρόσωπος της Fox είπε ότι το επεισόδιο αποσύρθηκε από το Fox.com και το Hulu.com.

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 17 Μαρτίου ο πρωταγωνιστής Πήτερ Γκρίφιν, ερωτάται από τον αθλητικό δημοσιογράφο και παρουσιαστή της τηλεόρασης Μπομπ Κόστας για την επίδοσή του στον Μαραθώνιο.

Κάνοντας φλασμπακ βλέπουμε τον Πήτερ να πατάει δρομείς με το αυτοκίνητό του.

"Σου το λέω Μπομπ. Απλά μπήκα στο αυτοκίνητό μου και άρχισα να οδηγώ", λέει ο Γκρίφιν. Και συνεχίζει: "Και όταν είδα έναν τύπο μπροστά μου, απλά τον σκότωσα".

Αργότερα ο Πήτερ γίνεται φίλος με έναν τρομοκράτη ο οποίος σχεδιάζει να ανατινάξει μια γέφυρα. Όταν ο Πήτερ καλεί από το κινητό του τον αριθμό που του έχει δώσει ο φίλος του ακούγονται εκρήξεις και κραυγές.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα μήνα πριν σε επεισόδιο του Family Guy "έδειξαν" το μακελειό της Βοστόνης!"

Πρώτη η Ελλάδα σε επενδύσεις στη Βουλγαρία

Τελικά φαίνεται πως λεφτά υπάρχουν κι επενδύσεις γίνονται, αλλά όχι στην Ελλάδα. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα επίσημα στοιχεία που έρχονται από τη Βουλγαρία και δείχνουν πως οι Ελληνες επιχειρηματίες περισσότερο χρήμα από κάθε άλλον στην αγορά της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, το πρώτο δίμηνο του 2013 οι ελληνικές επενδύσεις στη Βουλγαρία ανήλθαν στα 9,4 εκατ. ευρώ. Και προφανώς δεν ήταν για την κατασκευή χειμερινών κατοικιών στο... επίσημο ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο. Την χώρα μας σε επενδύσεις ακολούθησαν το Λουξεμβούργο (με άμεσες επενδύσεις 7,9 εκατ. ευρώ), η Ρωσία (6,7 εκατ. ευρώ) και η Αυστρία (6,1 εκατ. ευρώ).

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτη η Ελλάδα σε επενδύσεις στη Βουλγαρία"

Stop στους λαθρεπιβάτες: Μπάρες και ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Μετρό

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν μπάρες στο Μετρό και θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, με στόχο την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το σύστημα θα αποτελείται από αυτόματες πύλες εισόδου-εξόδου, με στόχο τη μετατροπή του σε κλειστό, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρεπιβίβασης.

Σταδιακά, το χάρτινο εισιτήριο και οι κάρτες απεριορίστων θα αντικατασταθούν από «ηλεκτρονικές» κάρτες, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μεταφοράς και θα επιτρέψουν την εφαρμογή χρεώσεων στους επιβάτες ανάλογα με τις αποστάσεις που διανύουν ή το χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρξουν νεότερα και για το διαγωνισμό για τις 1.000 «έξυπνες» στάσεις του ΟΟΣΑ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι μπαίνουν στην τελική τους φάση «δύο πολύ σημαντικά έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Αττικής και της βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών συγκοινωνιών».

Αναφορικά με την χρηματοδότησή τους, είπε ότι θα έχουμε παράλληλη αξιοποίηση ιδιωτικών και κοινοτικών πόρων ως έργα ΣΔΙΤ. «Προχωρούμε με τα χρονοδιαγράμματα που είχαν ανακοινωθεί. Στα έργα αυτά θα έχουμε παράλληλη αξιοποίηση ιδιωτικών και κοινοτικών πόρων ως έργα ΣΔΙΤ, ένα μοντέλο το οποίο πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει ποιοτικά και σε βάθος χρόνου λειτουργικά έργα και θα ενισχύσει την υγιή επιχειρηματικότητα προς όφελος του πολίτη και του δημόσιου συμφέροντος», δήλωσε ο υπουργός.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:

- Για το έργο του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου
Εγκρίθηκε η έναρξη της τελικής φάσης του διαγωνισμού και εντός του Ιουλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Με το συγκεκριμένο έργο θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων μπάρες στο Μετρό για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής.
Οι έξι υποψήφιοι, οι οποίοι συνεχίζουν στη διαδικασία του διαγωνισμού και καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές είναι οι εξής:
1. Intracom IT Services - Intrasoft International - Intracom Telecom – Intrakat
2. Indra Sistemas
3. Τέρνα Ενεργειακή - LG - CNS CO
4. ΑΤΕΣΕ
5. Άκτωρ Παραχωρήσεις – Unisystems
6. EricssonHellas

- Για το έργο Τηλεματικής
Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προσφορές και των δύο υποψηφίων, οι οποίοι στις 29 Μαρτίου 2013 είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές.
Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
1. Τέρνα Ενεργειακή – Unisystems
2. Intrasoft International – Intrakat
Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις εντός των επόμενων δύο (2) εβδομάδων θα προχωρήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και η ανάδειξη αναδόχου

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Stop στους λαθρεπιβάτες: Μπάρες και ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Μετρό"

Προκαταρκτική εξέταση για τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας στην πώληση της Proton Bank

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης σχετικά με αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν δημοσιεύματα και καταγγελίες του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Η εισαγγελική έρευνα στρέφεται προς δύο κατευθύνσεις και αφορά:

α) Την έγκριση εκ μέρους της Τράπεζας για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετόχων της Proton Bank από τον προφυλακισμένο σήμερα επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιαδη.

β) Τη μεταφορά δανείων 32 δισ. ευρώ που είχαν χορηγήσει ελληνικές τράπεζες στο δίκτυο των θυγατρικών τους στο εξωτερικό, προκειμένου, σύμφωνα με τις καταγγελίες «να μην καταστεί σαφές ούτε ποιοι δανειοδοτήθηκαν και βέβαια να βελτιωθεί η εικόνα τους».

Αντικείμενο της παρέμβασης των εισαγγελέων είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών καθώς και αν έχουν ενδεχομένως διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαταρκτική εξέταση για τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας στην πώληση της Proton Bank"

Οι 10 αναλήθειες του Υπουργού Υγείας και η σημερινή πραγματικότητα της χώρας


1η Αναλήθεια
«Απορία και δέος προκαλούν οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σε κυριακάτικη εφημερίδα, ομολογουμένως όταν δηλώνει: Για μία επιλογή μου έχω μετανιώσει, για την εμπιστοσύνη την οποία έδειξα σε ανθρώπους και συλλογικές εκφράσεις και δεν την άξιζαν.»
Άκρως «δημοκρατική θέση», να μετανιώνει κανείς επειδή εισακούει τις συλλογικές εκφράσεις.
Βέβαια, αν το Υπουργείο Υγείας εισάκουε και συμβουλευόταν τους φορείς και τους συλλογικούς εκπροσώπους του υγειονομικού χώρου, θα αποφεύγονταν σωρεία άτοπων εγχειρημάτων και μέτρων που οδήγησαν και οδηγούν χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς στην ταλαιπωρία.
Αξίζει μόνο να θυμίσουμε, το πρόσφατο μέτρο απαγόρευσης της συνταγογράφησης πραζόλης από τους κλινικούς γιατρούς, με τη δικαιολογία ότι η γαστροπροστασία είναι ιατρικό πεδίο των Γαστρεντερολόγων....Μέχρι και η Γαστρεντερολογική Εταιρεία εξανίστατο. Και αυτό ήταν ένα από τα πάρα πολλά....άτοπα.
Η ταλαιπωρία των γιατρών και πόσο μάλλον των ασθενών δεν έχει τελειωμό σε ένα Σύστημα Υγείας που στοχεύει πως θα βάλει το χέρι στην τσέπη του ασφαλισμένου και πως θα κόψει το χέρι και τη φωνή του γιατρού που απεγνωσμένα ωρύεται ότι άλλο δε μπορεί να ζήσει ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ. Οι υποσχέσεις περισσεύουν, τα χρέη των γιατρών συσσωρεύονται, η φλόγα του εθελοντισμού δεν αρκεί για να καλύψει τα προς το ζην...και ο κος Υπουργός δηλώνει"Ο ΕΟΠΥΥ το 2012 έλαβε επιπλέον κρατική επιχορήγηση τόσο από το Κοινωνικό Προϋπολογισμό όσο και από το αποθεματικό της χώρας. Το 2013 προβλέπονται 300 εκατ. ευρώ επιπρόσθετη επιχορήγηση από τον Κοινωνικό Προϋπολογισμό και θεωρώ ότι με την ορθολογική διαχείριση των εισφορών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης δεν θα χρειαστεί περαιτέρω επιχορήγηση."
Αλήθεια, πού είναι τα δεδουλευμένα των γιατρών; Πού είναι οι οφειλές 3 χρόνων;
Γιατί οι πολιτικοί της Υγείας και οι διοικητικοί του ΕΟΠΥΥ πληρώνονται κάθε μήνα….όταν οι γιατροί είναι απλήρωτοι χρόνια ολόκληρα....Πώς θα ζήσουν;
Πώς μπορούν και πληρώνονται αυτοί που χρεωστούν σε εκείνους τους λειτουργούς Υγείας που ΔΕΝ πληρώνουν;
Ο γιατρός της γειτονιάς πληρώνεται με υποσχέσεις. Φορολογείται για τα ποσά που του υποσχέθηκαν, αλλά ποτέ δεν του έδωσαν!!!
Μόνο υποσχέσεις από τον ΕΟΠΥΥ λαμβάνει...και γι’ αυτές φορολογείται...
Μόνο υποσχέσεις από τα συγχωνευθέντα στον ΕΟΠΥΥ Ταμεία έλαβε....και γι’ αυτές
ΚΑΙ κουρεύτηκε...ΚΑΙ φορολογήθηκε!!!

Πού πάνε λοιπόν τα 300 εκατομμύρια ευρώ;
Ο νοσοκομειακός γιατρός εφημερεύει δωρεάν μήνες ολόκληρους...Ο αγροτικός γιατρός παίρνει 850 ευρώ το μήνα, όταν τα τρέχοντα έξοδά του υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ... ο εργαστηριακός γιατρός βουλιάζει στη φτώχια χωρίς να του πληρώνουν τις εργαστηριακές πράξεις και τα αναλώσιμα...Όμως.... ο Υπουργός ισχυρίζεται ότι δε χρειάζεται επιχορήγηση...

Κε Υπουργέ,
   Οι γιατροί πεινούν... και η υπόσχεση της αποπληρωμής τους δεν επαρκεί για να τους χορτάσει. Οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς πεθαίνουν και η υπόσχεση μιας κάρτας ανασφάλιστου δεν επαρκεί για να τους σώσει...Οι ακρίτες της άγονης γραμμής μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς γιατρό και η υπόσχεση ενός υγειονομικού χάρτη ανύπαρκτου δεν επαρκεί για να τους περιθάλψει.

2η Αναλήθεια
«Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο ευρώ και περιορίζουμε τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος όπου αυτή εντοπίζεται. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Αντιθέτως, με τις καθημερινές μας προσπάθειες επιδιώκουμε να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.»
Για ποιο περιορισμό στη σπατάλη μιλάμε, όταν ο φαρμακοποιός χορηγεί το φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή και ο ασθενής πηγαίνει εκ των υστέρων, αφού το πήρε, και παρακαλεί το γιατρό να του το συνταγογραφήσει για να μην το πληρώσει;
Για ποιο περιορισμό στη σπατάλη του δημόσιου χρήματος μιλάμε όταν σε δεκάδες νησιά του Αιγαίου λόγω έλλειψης γιατρών - ιδιαίτερα εξειδικευμένων - χρειάζεται αεροδιακομιδή για την οποία καλείται να πληρώνει το ελληνικό κράτος 20.000 και 30.000 ευρώ, ενώ το κόστος του ιατρικού προσωπικού, ακόμη και το κόστος διατήρησης των απαραίτητων ΜΕΘ θα ήταν πολύ μικρότερο σε ετήσια βάση....
Και δεν έχει προβεί η ηγεσία του ΥΥΚΑ στο αυτονόητο, που χρόνια τονίζουμε: μια καθολική Εθνική Πολιτική Πρόληψης, ισότιμη για όλους τους κατοίκους αυτής χώρας, μέσα από την οποία θα μπορούμε να μιλούμε για Οικονομία στις Δαπάνες Υγείας.                                     Αυτό πρέπει να είναι η πρώτιστη προτεραιότητα στον Εθνικό Επανασχεδιασμό Ανασυγκρότησης του όλου Συστήματος Υγείας. Αυτό μπορεί να περιορίσει αποτελεσματικά τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος: Μια Πολιτική Υγείας Πρόληψης με Υγιείς Πολίτες.
3η Αναλήθεια
«Μειώνουμε κατά 50% τις Γενικές Διευθύνσεις και κατά 37% τις υπόλοιπες διοικητικές μονάδες του Υπουργείου Υγείας. Μετατρέπουμε το Υπουργείο Υγείας σε επιτελικό όργανο, το οποίο θα εργάζεται για να διασφαλίζει την παροχή του αγαθού της υγείας με ποιότητα και πληρότητα.»
Και ενώ οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες παροχής υπηρεσιών εντατικής θεραπείας, ακόμη και αυτές...οι ελάχιστες υπάρχουσες συρρικνώνονται από τις συγχωνεύσεις....και κλείνουν η μία μετά την άλλη σε όλη την Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του νοσοκομείου της Ρόδου, που είχε 8 κλίνες ΜΕΘ και με το νέο οργανόγραμμα των συρρικνώσεων, λόγω έλλειψης γιατρών και λόγω οριζόντιων περικοπών...., τώρα έχει μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ.
5 κρεβάτια ΜΕΘ στο κεντρικό νοσοκομείο του Νοτίου Αιγαίου για να εξυπηρετήσουν τους πολυτραυματίες, τους εμφραγματίες, το επείγον στα παιδιά από το Καστελλόριζο, τη Σύμη, τη Χάλκη, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Κάρπαθο, όλο το σύμπλεγμα των μικρών νησιών των Δωδεκανήσων, αλλά και των μεγάλων νησιών, στα οποία οι κλίνες των ΜΕΘ εξαλείφονται καθημερινά.                                                                                                                 Ποιος πρώτα, που πρώτα, πώς; όταν το ΕΚΑΒ έρχεται στο νησί 15 ώρες μετά την κλίση, όταν ψάχνει σε όλο το Αιγαίο ΜΕΘ και δε βρίσκει, όταν φτάνει η οικογένεια να μεταναστεύει στην Κρήτη και από κει κάπου αλλού...όπου υπάρχει κρεβάτι για τον ασθενή...αν υπάρχει....
4η Αναλήθεια
«Σημαντική προτεραιότητα είναι ο περιορισμός της σπατάλης του δημόσιου χρήματος, την όποια προανέφερα και στην κατεύθυνση αυτή, επιστρατεύουμε και αξιοποιούμε τόσο τα πληροφοριακά συστήματα όσο και την τελευταία νομοθεσία στο πλαίσιο των δανειακών μας υποχρεώσεων.»
Η εφαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων ηλεκτρονικής διαχείρισης της συνταγογραφίας και της παραπεμπτικογραφίας ήταν διαχρονικό αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Φυσικά, πιστεύουμε ότι το σύστημα θα έπρεπε να έχει διασφαλισμένη την κατάλληλη ποιότητα και ασφάλεια, ώστε να μην "πέφτει" τις ώρες αιχμής και ταλαιπωρεί χιλιάδες χρήστες-γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς.
Όμως για ποιον περιορισμό σπατάλης στη φαρμακευτική δαπάνη συζητάμε, όταν ο ασθενής έχει το δικαίωμα να αυτοθεραπεύεται, να λαμβάνει το όποιο φάρμακο θέλει από το βοηθό φαρμακείου και στη συνέχεια...άτυπα....να πηγαίνει στο γιατρό και να τον χιλιοπαρακαλεί, με οποιεσδήποτε προφάσεις, να το συνταγογραφήσει, για να μην το πληρώσει;
Για ποιον περιορισμό στη δαπάνη του φαρμάκου γίνεται λόγος, όταν αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα χρηματοδοτούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία, αποδεικνύονται αναποτελεσματικά...και ανεβαίνει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης γιατί ο ασθενής πρέπει να καταναλώσει πολλαπλάσιες ποσότητες για το ίδιο κλινικό αποτέλεσμα...και το φθηνό βγαίνει ακριβό;....και όταν αφορά τα ενδοφλέβια...μπορεί να εμφανίσει τέτοιες αλλεργικές αντιδράσεις, που να χρειαστεί μονάδα αυξημένης φροντίδας από τη λήψη αμφιβόλου ελέγχου και ποιότητας φθηνά σκευάσματα.
5η Αναλήθεια
«Έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου συνένωσης κλινικών και τμημάτων με την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τη συγκρότηση των νέων νομικών προσώπων των Νοσοκομειακών Μονάδων. Επιχειρούμε επίσης να μεταφέρουμε κλινικές σε καινούργιες νοσοκομειακές μονάδες, όπως ήδη γίνεται με την κατάργηση των θεραπευτηρίων του ΙΚΑ. Έχει μάλιστα και συνέχεια αυτή η επιλογή, διότι επιτυγχάνουμε να εργάζεται το επιστημονικό προσωπικό υπό καλύτερες συνθήκες και οι ασθενείς να φιλοξενούνται σε περισσότερο φιλικούς και αξιοπρεπείς χώρους.»
Η εικόνα των νοσοκομείων σήμερα είναι μια θλιβερή εικόνα διάλυσης και εξελίσσεται σαν ταινία θρίλερ τόσο για τους υγειονομικούς, όσο και για τους ασθενείς. Το Ε.Σ.Υ. έχει απόλυτα εγκαταλειφθεί και δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν.
Οι προσλήψεις έχουν σταματήσει και δεν διασφαλίζεται η επάρκεια σε φάρμακα, υλικά και ούτε ακόμη περισσότερο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, με συνέπεια τη μείωση κλινών και θέσεων εργασίας, αλλά και η περαιτέρω μείωση κατά 50 εκ. ευρώ στο κονδύλι των εφημεριών καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία και πιο χαοτικά τα προγράμματα των εφημεριών.
6η Αναλήθεια
«Όπως ανέφερα και προσφάτως στη Βουλή, ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί αναπτυξιακό πυλώνα και μπορεί να ενισχύσει τη φήμη της χώρας. Να συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία μας με την προσέλκυση επενδύσεων εκ των οποίων δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, το προβλεπόμενο θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει την πιστοποίηση νοσοκομειακών μονάδων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.»
Σκέφτηκε ποτέ κανείς πολιτικός της ηγεσίας της υγείας, ότι τα υπερπολυτελή και υπερεξοπλισμένα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα της Ελλάδας είναι απρόσιτα για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού; Οι οριζόντιες διαδικασίες περικοπών οδηγούν καθημερινά σε αδιέξοδο χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν πια να πληρώσουν για να βρουν την υγειά τους. Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι δε μπορούν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή στη θεραπεία τους και καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι από αυτούς, φτάνουν στο σημείο να μη μπορούν να πληρώσουν ούτε την ασφάλισή τους, ούτε τους φόρους τους..και γίνονται ανασφάλιστοι. Και ο άνεργος, ο εξαθλιωμένος, ο περιθωριοποιημένος πολίτης που έχει χάσει και την τελευταία δύναμή του, την Υγεία του, έχει πια να περιμένει μόνο το θάνατο: πρώτα τον ψυχικό και μετά το σωματικό.
Πώς να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός όταν σε 9 νησιά είναι χωρίς παιδίατρο, όταν η ανεργία και η ιατρική μετανάστευση είναι η λύση του γιατρού που πεινάει και δεν έχει ούτε το φαγητό της ημέρας.... Αύριο τα 9 νησιά που δεν έχουν σήμερα παιδίατρο θα γίνουν 19 και θα βρεθεί ίσως κάποιος παιδίατρος από το πλωτό νοσοκομείο της γείτονας χώρας να τα μεγαλώσει, αφού η Ελλάδα δεν έχει κανέναν...
7η Αναλήθεια
«Όπως γνωρίζετε, αξιοποιούμε τους διαθέσιμους πόρους από την τέταρτη προγραμματική περίοδο για να ανταποκριθούμε, έστω στοιχειωδώς, στη ζήτηση υπηρεσιών υγείας από συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν χάσει λόγω της οικονομικής ύφεσης την ασφαλιστική τους ικανότητα.
Πού είναι η κάρτα υγείας των ανασφάλιστων; Δεν υπάρχει.
Πού είναι η δευτεροβάθμια δωρεάν νοσηλεία των ανασφάλιστων; Δεν υπάρχει...τα λογιστήρια των νοσοκομείων έχει εξαπολύσει ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό ολοένα αυξανόμενης πίεσης των νοσηλευόμενων ανασφάλιστων ασθενών που δεν έχουν να πληρώσουν, για να πληρώσουν..
Πού είναι η χειρουργική επέμβαση στους ανασφάλιστους ογκολογικούς ασθενείς; Δεν υπάρχει. Τους ταλαιπωρούν, τους καθυστερούν, ώσπου ο όγκος να μεγαλώσει και ο ασθενής πάρει ανεπιστρεπτί το δρόμο του θανάτου...εκτός και αν στην πορεία, βρει τα χρήματα να χειρουργηθεί...
Ας μας πει ο κος Υπουργός,
πόσοι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς χειρουργούνται το μήνα δωρεάν;
Πόσες έγκυοι υψηλού κινδύνου κάνουν καισαρικές δωρεάν;
Πόσα φάρμακα έχει δώσει σε πόσους ανασφάλιστους ασθενείς το μήνα;
Ποια είναι τα αληθή νούμερα;....γιατί εμείς την αλήθεια τη ζούμε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής κάθε μέρα - με 300 εθελοντές γιατρούς που δίνουν τον εαυτό τους στην Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που δημιουργήσαμε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Και σε αυτούς τους 300 εθελοντές γιατρούς που αναλαμβάνουν 200 - 300 ασθενείς ημερησίως, ο Υπουργός δεν είπε ούτε ένα δημόσιο ευχαριστώ.
8η Αναλήθεια
«Για παράδειγμα είναι άνεργοι ή υποχρεώθηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Οι νοσηλευτικές μονάδες α’/θμιας και β’/θμιας φροντίδας δεν έχουν κλείσει τις πόρτες τους αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με κανόνες και μέτρο. Σε καμία χώρα του κόσμου, η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας είναι απολύτως δωρεάν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα περαιτέρω κοινωνικής προσφοράς αποτελούν το Σισμανόγλειο και το Νοσοκομείο «Ελπίς», που κάθε ημέρα ιατροί και νοσηλευτές περιθάλπουν, χωρίς αμοιβή, ανασφάλιστους συμπολίτες μας.»
Είναι πρωτοβουλία του Ιατρείου κοινωνικής Αποστολής, και δυστυχώς όχι του Υπουργείου υγείας...καθώς θα έπρεπε...
Τουλάχιστον, καλούμε τον Υπουργό να το στηρίξει και να διαμηνύσει και στα άλλα νοσοκομεία να ακολουθήσουν...
9η Αναλήθεια
«Σύντομα με προσλήψεις τακτικού και επικουρικού προσωπικού θα ανταποκριθούμε στην κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί μετά τις αποχωρήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με προτεραιότητα τις ΜΕΘ, τις μονάδες της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας».
Είναι πάντως γεγονός ότι οι διορισμένοι εδώ και δύο χρόνια, ακόμη και με αποφάσεις του ΣΚΕΟΠΝΙ...δεν έχουν διοριστεί...
Τί θα κάνει με αυτούς; θα τους διορίσει ή θα τους αναγκάσει να τραπούν στη φυγή της ιατρικής μετανάστευσης ΚΑΙ αυτοί και όλοι οι άλλοι;
10η Αναλήθεια
«H Ελλάδα διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα Α’/θμιας Φροντίδας Υγείας.»
...Μύθος...
Ποιά Ελλάδα; αυτή που έχει ολόκληρα νησιά και αμέτρητες άγονες γραμμές που μένουν χωρίς αγροτικό γιατρό μήνες ολόκληρους; γι αυτή την Ελλάδα μιλάμε; με τους ξεχασμένους Έλληνες που τους αφήνει στα χέρια του πλωτού τούρκικου νοσοκομείου;
Ποιά Ελλάδα; των λίγων και εκλεκτών πλουσίων που έχουν τσέπη για να βάλουν το χέρι μέσα ή για την Ελλάδα των πολλών φτωχών που δε βρίσκουν πουθενά μια ανοιχτή πόρτα λόγω της άδειας τσέπης τους;
Αυτή η Ελλάδα έχει ολοκληρωμένο σύστημα Α’/θμιας Φροντίδας Υγείας; Με το μήνυμα: ο έχων επιβιώνει - ο μη έχων αποβιώνει;
Οι οριζόντιες διαδικασίες περικοπών, η καθολική συμμετοχή των ασφαλισμένων στο 25% της φαρμακευτικής δαπάνης, η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή στις εξετάσεις και στα νοσήλια, καθώς και το λειτουργικό πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ οδηγούν σε αδιέξοδο χιλιάδες ασφαλισμένους που δεν έχουν πια να πληρώσουν για να βρουν την υγειά τους.
Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται ολοένα και περισσότεροι ασφαλισμένοι που δε μπορούν να πληρώσουν τη θεραπεία τους, οι οποίοι, όταν πια φτάσουν στο σημείο, να μη μπορούν να πληρώσουν ούτε την ασφάλισή τους, ούτε τους φόρους τους, γίνονται ανασφάλιστοι. Και ο άνεργος, ο εξαθλιωμένος, ο περιθωριοποιημένος πολίτης που έχει χάσει και την τελευταία δύναμή του, την Υγεία του, έχει πια να περιμένει μόνο το θάνατο: πρώτα τον ψυχικό και μετά το σωματικό. Η οικονομική κρίση του στέρησε τη δημιουργία, η ανθρωπιστική κρίση του στέρησε την υγεία και σήμερα η ανθρωποκτονική κρίση του στερεί την ελευθερία και την ευτυχία.
Στο βάθος αυτής της οικονομικής κρίσης που οι έχοντες ευθύνη για την Υγεία ψάχνουν λύσεις, ενώ οι εθελοντές του συστήματος Υγείας βρίσκουν λύσεις, θα ήταν σημαντικό το ευχαριστώ, ως ο ελάχιστος φόρος τιμής από τους πρώτους στους δεύτερους σε ένα κοινωνικό κράτος που έχει να επιδείξει  ΑΞΙΟΥΣ και να αναδείξει ΑΞΙΕΣ.

Κε Υπουργέ,
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ:
  • μια Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ευθύνης που θα προσδιορίζει τη συμμετοχή του ασφαλισμένου στο φάρμακο και στις εργαστηριακές εξετάσεις, βάσει εισοδήματος και θα επιτρέπει σε όλους τους πολίτες να έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και φάρμακα, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση
  • μια Στρατηγική Αξιοποίησης του Εξειδικευμένου Ιατρικού Δυναμικού της χώρας με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών, από τον ορεινό όγκο της Ελλάδας ως το κάθε άγονο νησί ισότιμα, όπως ορίζει το Σύνταγμα και το Ελληνικό Δημοκρατικό Πολίτευμα.
  • μια Στρατηγική που θα εγκαθιδρύει την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των αρρώστων σε κάθε βαθμίδα περίθαλψης ως την υπέρτατη ένδειξη σεβασμού προς κάθε ανθρώπινη ζωή: αυτό το συνταγματικό δικαίωμα της ισότιμης προσβασιμότητας στο Σύστημα Υγείας, που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και καθορίζει τη βάση της ελευθερίας και της δικαιοσύνης σε κάθε Δημοκρατικό Πολίτευμα

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                           ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 10 αναλήθειες του Υπουργού Υγείας και η σημερινή πραγματικότητα της χώρας"

Δίκη Marfin: Συγκλονιστικός ο πατέρας της Αγγελικής που χάθηκε στις φλόγες

Την τραγωδία του εμπρησμού της τράπεζας Marfin στην Σταδίου τον Μάϊο του 2010 ξαναέζησαν σήμερα συγγενείς και φίλοι της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλια στην έναρξη της δίκης.
Ο πατέρας της Αγγελικής, έκανε τους πάντες να λυγίσουν λέγοντας προς τους δικαστές: "Η κόρη μου ήταν 32 χρόνων και ρούφαγε τη ζωή. Τώρα είναι νεκρή. Κι ο άνδρας της δεν έγινε πατέρας".

Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος, κατέθεσε πρώτος και είπε ότι η τράπεζα δεν έπρεπε να ήταν ανοιχτή μια τέτοια ημέρα αλλά και ότι στερούνταν βασικών στοιχείων ασφαλείας, όπως έξοδοι κινδύνου και πυρασφάλεια.

"Δεν έπρεπε να υπάρχουν έξοδοι κινδύνου ... καλύτερα τζάμια σε μια τράπεζα που ήταν συνεχώς στόχος; Δεν έπρεπε να παραμείνει κλειστή η τράπεζα μια μέρα που στο κέντρο είχαν κλείσει ακόμα και τα περίπτερα;", αναρρωτήθηκε ο τραγικός πατέρας.

Είπε επίσης ότι λίγες ημέρες πριν, είχαν γίνει και άλλες φθορές στην τράπεζα αλλά δεν είχαν βάλει θωρακισμένα τζάμια.

Είπε επίσης χαρακτηριστικά: "Είχε μπει πάλι φωτιά στο υποκατάστημα και τότε την είχαν σβήσει από μόνοι τους οι εργαζόμενοι εξ ανάγκης με ιδία μέσα". Και συνέχισε: "Μας λένε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδος κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα".

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, Κων/νος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας του κτιρίου, Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Marfin: Συγκλονιστικός ο πατέρας της Αγγελικής που χάθηκε στις φλόγες"

Πανεπιστήμιο Πάτρας: Ανακοίνωση συνιστά σε φοιτήτριες να προσέχουν τους… επιδειξίες!

Κλικ στην εικόνα για μεγένθυση
Μπορεί να μοιάζει με φάρσα αλλά δεν είναι. Είναι η ανακοίνωση που αναρτήθηκε έξω από τα εργαστήρια της Σχολής Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών και προειδοποιεί τις ανυποψίαστες φοιτήτριες για την ύπαρξη… δύο επιδειξιών που δρουν εντός της σχολής….

Τι άλλο θα δούμε ακόμα…;

patrisnews


Διαβάστε Περισσότερα » "Πανεπιστήμιο Πάτρας: Ανακοίνωση συνιστά σε φοιτήτριες να προσέχουν τους… επιδειξίες!"

Ο "πόλεμος" των ναρκωτικών στην Ήπειρο..Τα περάσματα των ενόπλων Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών..[Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ Βίντεο].


Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ήπειρο..Της Μαίρης Τζώρα [Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων]..

Αντιμέτωπη με ένα οργανωμένο έγκλημα, την διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα, βρίσκεται καθημερινά η Δίωξη Ναρκωτικών στην Ήπειρο. Η περιοχή, αποτελεί φυσική γέφυρα , καθώς συνορεύει με την γειτονική χώρα, σε μήκος 240 χιλιομέτρων, ενώ το ανάγλυφο του εδάφους, υποστηρίζει παράνομες δραστηριότητες. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το 2012,12 τόνους χασίς, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2013 η κατασχεμένη ποσότητα των ναρκωτικών αγγίζει τους 4 τόνους.







eglimatikotita

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο "πόλεμος" των ναρκωτικών στην Ήπειρο..Τα περάσματα των ενόπλων Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών..[Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ Βίντεο]."

Ποινικές διώξεις για χρέη από 5.000 - 10.000 ευρώ στην εφορία

Πράσινο φως άναψε η δικαιοσύνη και συγκεκριμένα ο Αρειος Πάγο, για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών του δημοσίου, ακόμα και για χρέη από 5.000 έως 10.000 ευρώ που έχουν βεβαιωθεί πριν από την 31η Μαρτίου του 2011.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προϊσταμένου του οικονομικού εγκλήματος, Νίκου Παντελή, οι φοροοφειλέτες αυτοί μπορεί να διωχθούν, χωρίς να παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές (άρθρο 7) και ο Ποινικός Κώδικας (άρθρο 1).

Οπως τόνιζαν νομικοί κύκλοι, η γνωμοδότηση του κ. Παντελή προς το υπουργείο Οικονομικών «ανοίγει το δρόμο» για την κατάθεση εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων ποινικών διώξεων σε βάρος φοροοφειλετών, κατόπιν παραγγελίας των διευθυντών των ΔΟΥ και των τελωνείων, ενώ παράλληλα θα «μπλοκάρουν» για ακόμη μια φορά τα ήδη βεβαρημένα δικαστήρια της χώρας.

Ειδικότερα, μετά την ημερομηνία ισχύος του νόμου 3943/2011 (31.3.2011) όποιος δεν καταβάλει τα βεβαιωμένα στις ΔΟΥ και τα τελωνειακά χρέη από 5.000 εώς 10.000 ευρώ προς το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος.

Δηλαδή, με τον επίμαχο νόμο του 2011 το έγκλημα της μη καταβολής φόρων, τελωνειακών δασμών, κ.λπ. έγινε «διαρκές ή εν πάση περιπτώσει ημι-διαρκές ενόσω διαρκεί η σχετική παράλειψη» εξόφλησης των χρεών.

Αναλυτικότερα, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη γνώμη της για το εάν το άρθρο 3, παράγραφος 1γ του ν. 3943/2011 καταλαμβάνει και χρέη από 5.000 έως 10.000 ευρώ που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα πριν από την 31.3.2011, ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 3943/2011.

Ο κ. Παντελής αναφέρει στη γνωμοδότησή του ότι «ο Ν. 3943/2011, την διαρκούσα παράλειψη καταβολής των βεβαιωμένων στο δημόσιο χρεών, την κατέστησε διαρκές (ή έστω ημι-διαρκές) έγκλημα».

Ετσι, συνεχίζει ο εισαγγελικός λειτουργός, «η παράλειψη καταβολής των ήδη ληξιπρόθεσμων κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού χρεών και η συνέχιση της παράλειψης αυτής ένα τετράμηνο μετά, νομιμοποιεί τον νομοθέτη να ορίσει ως χρόνο τέλεσης του σχετικού εγκλήματος, τον συγκεκριμένο χρόνο που ακολουθεί, κρίνοντας ότι αυτός είναι ο κρίσιμος για την θεμελίωση και ολοκλήρωση της αξιόποινης προσβολής της περιουσίας του δημοσίου». Η επιλογή αυτή, προσθέτει ο κ. Παντελής, «δεν αντίκειται στα άρθρα 7 του Συντάγματος και 1 του Ποινικού Κώδικα».

Ακόμη, ο εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει ότι με τον επίμαχο νόμο 3943/2011 «επιχειρείται ήδη μια νέα οριοθέτηση των στοιχείων της αντικειμενικής υπόστασης του σχετικού εγκλήματος». Αυτό, «οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ποινικοποίηση της μη καταβολής ήδη ληξιπρόθεσμων (από κάθε αιτία) χρεών κατά τον χρόνο ενάρξεως της ισχύος του Ν. 3943/2011 συνολικού ποσού ανώτερου των 5.000 ευρώ, δεν ενέχει στοιχεία αναδρομικής θεμελίωσης του αξιόποινου και συνεπώς είναι επιτρεπτή».

Συμπερασματικά και απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, σημειώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «ληξιπρόθεσμα κατά την 31.3.2011 (από κάθε αιτία) χρέη προς το Δημόσιο και τους λοιπούς οργανισμούς που αναφέρονται στο άρθρο 25 παράγραφος 1 του Ν. 1882/1990, συνολικού ποσού ανώτερου των 5.000 ευρώ, εφόσον δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο ταμείο μέχρι την 31.7.2011, συγκροτούν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος που προβλέπεται από το εδάφιο α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 25 του Ν. 1882/1990, όπως αυτό ισχύει και οι υπαίτιοι μπορούν να καταμηνυθούν, χωρίς να τίθεται ζήτημα αναδρομικής θεμελίωσης αξιόποινου ή αναδρομικής εφαρμογής δυσμενέστερου ποινικού νόμου στην περίπτωση αυτή».

Μάλιστα, επισημαίνει ο κ. Παντελής, είναι αδιάφορος ο χρόνος βεβαίωσης των χρεών, καθώς ο νόμος δεν κάνει καμία διάκριση.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινικές διώξεις για χρέη από 5.000 - 10.000 ευρώ στην εφορία"

FBI: Σε χύτρες ταχύτητας οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στη Βοστώνη

Οι μηχανισμοί που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης, ήταν τοποθετημένοι μέσα σε χύτρες ταχύτητας, γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα -πιθανότατα ρουλεμάν- ή καρφιά, έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της ζημιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν με την ενεργοποίηση τους, σύμφωνα με το FBI.

Οι εμπειρογνώμονες του FBI προς το παρόν πάντως, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των "αυτοσχέδιων" βομβών οι οποίες εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 170.

Κατά το FBI η ισχύς των δύο βομβών που προκάλεσαν σχετικά "μικρή" έκρηξη, φαίνεται να αποκλείει τη χρήση εκρηκτικών στρατιωτικού τύπου όπως, C4, RDX ή Semtex, τα οποία είναι πολύ ισχυρά και είναι δύσκολο κάποιος να τα κατέχει.

Οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι δυο εκρήξεις στη Βοστόνη εντόπισαν επίσης κομμάτια από μαύρο νάιλον που πιθανώς να είναι υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες ή ο δράστης τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της πόλης.

Τα θραύσματα που εντοπίστηκαν στον τόπο της έκρηξης αποστέλλονται στο εργαστήριο του FBI στο Κόντικο της Βιρτζίνια, όπου θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες για να καθοριστεί ο τρόπος κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών και τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο επικεφαλής του τμήματος του FBI που έχει επιφορτιστεί με τις έρευνες στη Βοστόνη, Ρικ Ντεσλόριερς ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση των ερευνών το εύρος των πιθανών υπόπτων παραμένει ανοιχτό. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει εξαίρεση. Το φάσμα των υπόπτων και τα πιθανά κίνητρά τους παραμένει ορθάνοιχτο», είπε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των ερευνών του FBI.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "FBI: Σε χύτρες ταχύτητας οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στη Βοστώνη "

Πυρά κατά Ελλάδας για την υπόθεση Siemens

«Πολιτικώς υποκινούμενη» και από δικαστική άποψη «σε μεγάλο βαθμό αμφίβολη», χαρακτηρίζει την διαδικασία κλήτευσης πρώην στελεχών της εταιρείας Siemens, προκειμένου να καταθέσουν για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Αθήνα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», σε σχόλιο υπό τον τίτλο «Ελληνική φάρσα».

Ανάλογα τοποθετείται και η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία κάνει λόγο για «εκδικητική κίνηση των ελληνικών αρχών, για την συμπεριφορά των σήμερα λίγο δημοφιλών γερμανών πολιτικών».

«Η Ελλάδα αποτέλεσε αναμφίβολα το επίκεντρο του συστήματος των ‘μαύρων ταμείων' της Siemens. Κατά τις μακροχρόνιες, ωστόσο, ανακριτικές διαδικασίες στην Ελλάδα και στην Γερμανία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για προσωπική εμπλοκή του Χάινριχ Φον Πίρερ (Προέδρου τότε του ΔΣ της εταιρείας) σε περιστατικά διαφθοράς», αναφέρει ο αρθρογράφος της Handelsblatt, ο οποίος καλύπτει θέματα της γερμανικής εταιρείας από το 2008 και υποστηρίζει ότι η κατηγορία περί δωροδοκίας δεν οφείλεται σε νέα στοιχεία τα οποία προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία, αλλά «στην αντιγερμανική διάθεση που επικρατεί στην Ελλάδα».

Προσθέτει χαρακτηριστικά ότι στα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρεται συχνά ότι ο Φον Πίρερ είναι στενός φίλος της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Στο δημοσίευμα της FAZ επισημαίνεται ότι τόσο ο Φον Πίρερ, όσο και ο τότε οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Χάιντς-Γιοάχιμ Νοϊμπούργκερ και ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Γκάσβιντ, θα πρέπει να προσέξουν να μην ξανανοίξει η παλιά ιστορία που θεωρούν ότι έχουν ξεπεράσει.

«Οι Έλληνες εισαγγελείς θέλουν να ακούσουν τι έχουν να πουν για τις κατηγορίες ότι την δεκαετία του '90 η Siemens δωροδόκησε μάνατζερ και πολιτικούς στην Ελλάδα προκειμένου να πάρει τα έργα του εκσυγχρονισμού του τηλεπικοινωνιακού δικτύου και ενός συστήματος περιφρούρησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004», αναφέρει η εφημερίδα και τονίζει ότι «όπως λέγεται, θα πρόκειται αρχικά για ακροάσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν με δικηγόρους οι οποίοι θα κληθούν στην Αθήνα», ενώ «εξίσου πιθανή είναι η διενέργεια ανάκρισης, σε συνέχεια της νομικής συνδρομής της Γερμανίας».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ακόμη ότι τον Αύγουστο του 2012 επετεύχθη συμβιβασμός μεταξύ της Ελλάδας και της εταιρείας, ωστόσο η συμφωνία αφορούσε μόνο την επιχείρηση και όχι τα πιθανώς εμπλεκόμενα στελέχη της, ενώ στην Γερμανία η υπόθεση έκλεισε με την επιβολή προστίμων.

Αναφέρει μάλιστα ότι το πρώην στέλεχος της Siemens Φόλκερ Γιουνγκ ανταποκρίθηκε το 2009 σε κλήση για ανάκριση στην Αθήνα και επί ενάμιση χρόνο δεν του επιτρεπόταν η έξοδος από την χώρα. «Παρόλα αυτά κατόρθωσε να επιστρέψει στην Γερμανία. Έκτοτε αναζητείται με ένταλμα σύλληψης, για αυτό και έχει αυξηθεί η νευρικότητα μεταξύ των πρώην στελεχών», τονίζεται στο δημοσίευμα και υπογραμμίζεται ότι «μέχρι τώρα δεν έχουν διωχθεί οι Έλληνες πολίτες που εμπλέκονται στην υπόθεση».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρά κατά Ελλάδας για την υπόθεση Siemens"

Γεωργιάδης: Η Κύπρος θα πουλήσει αποθέματα χρυσού

Τμήμα των αποθεμάτων χρυσού της χώρας σχεδιάζει να πουλήσει η κυπριακή κυβέρνηση μέσα στους επόμενους μήνες, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, προσέθεσε.

«Οι λεπτομέρειες θα προσδιοριστούν εν ευθέτω χρόνω, κυρίως από το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας. Προφανώς, πρόκειται για μία μεγάλη απόφαση», είπε.

Η πώληση χρυσού θα γίνει στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Λευκωσίας να βρει κεφάλαια ύψους 11 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης 10 δισ. ευρώ που θα δώσουν Ευρωζώνη και ΔΝΤ.

Σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις αρχές του μήνα, η κυπριακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να πωλήσει αποθέματα αξίας 400 εκατ. ευρώ.

Έκτοτε, η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές έχει σημειώσει μεγάλη πτώση, εν μέρει λόγω και των ανησυχιών ότι ίσως και άλλες κυβερνήσεις ακολουθήσουν τον δρόμο της Κύπρου.

Πλέον, έχει υποχωρήσει κάτω από τα 1.400 δολάρια η ουγγιά (σήμερα διαπραγματεύεται στα 1.377 δολάρια περίπου), ενώ η διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά του Σεπτεμβρίου 2011 ξεπέρασε το 20%.

e-go
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Η Κύπρος θα πουλήσει αποθέματα χρυσού"

Να πώς αντιμετωπίζονται οι φοροφυγάδες στη Γερμανία

Γερμανικά ήθη και έθιμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής που μάλλον θα έπρεπε να υιοθετήσει και η Ελλάδα.

Πάνω από 200 εφόδους σε σπίτια πιθανών φοροφυγάδων που διατηρούν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες πραγματοποίησαν οι γερμανικές αρχές, ύστερα από την αγορά εκ μέρους του ομόσπονδου κρατιδίου Ρηνανίας – Παλατινάτου ενός ψηφιακού δίσκου που περιέχει περίπου 40.000 δεδομένα που αφορούν, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, 10.000 Γερμανούς πελάτες ελβετικών τραπεζών.

Τα δεδομένα στο CD, που αγοράστηκε έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ, χαρακτηρίζονται ως “αυθεντικά και εξαιρετικής ποιότητας”, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου Κάρστεν Κιλ ο οποίος πρόσθεσε ότι “από τις πληροφορίες που θα αντληθούν ελπίζει να αντληθούν φορολογικά έσοδα της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε εθνικό επίπεδο”.

Οι αυστηροί και σαρωτικοί έλεγχοι εκτιμάται ότι θα αναγκάσουν πολλούς από τους δικαιούχους που δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά των καταθέσεων, να στραφούν οικειοθελώς στις αρχές προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις αυστηρές ποινές που αντιμετωπίζουν.

Η ταυτότητα του προσώπου που πούλησε το cd στις αρχές της Ρηνανίας Παλατινάτου δεν έγινε γνωστή.

Έντονη ήταν για άλλη μια φορά η αντίδραση της Ελβετίας. Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών γίνεται λόγος για «νομικά αμφιλεγόμενες» δράσεις.

Η Ελβετία, όπως αναφέρεται, δεν θα παράσχει βοήθεια στη βάση κλεμμένων δεδομένων.

Η αγορά του cd θα ήταν περιττή, εάν είχε τεθεί σε ισχύ η φορολογική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, όπως τονίζεται.

Διαβάστε Περισσότερα » "Να πώς αντιμετωπίζονται οι φοροφυγάδες στη Γερμανία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news