facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βοστόνη:Ο γιος του διαμελίστηκε, η γυναίκα του στην εντατική, η κόρη ακρωτηριασμένη

To δράμα δεν έχει τελειωμό… Ένα οχτάχρονο αγόρι, είναι μέσα στα θύματα του τραγικού απολογισμού από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες, στη Βοστόνη, κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, και στο σημείο του τερματισμού.
Το συγκεκριμένο περιστατικό, θεωρείται πως είναι το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα που έχει σημειωθεί ποτέ, μετά από εκείνο της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι τραγικές ιστορίες, των ανθρώπων που έπεσαν θύματα των φονικών εκρήξεων είναι, με μία λέξη, συγκλονιστικές.
Ξεχωρίζει, όμως, η ιστορία του 8χρονου αγοριού, Μάρτιν Ρίτσαρντ, που έχασε τη ζωή του, την ώρα που βρισκόταν στο σημείο του τερματισμού, και περίμενε να δει τον πατέρα του να φτάνει στο τέλος του δρόμου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία, το αγόρι, στεκόταν πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης, μαζί με τη μητέρα του και την αδερφή του, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.
Παρά το γεγονός, πως από μόνη της αυτή η ιστορία είναι δραματική, η ζωή, για ακόμη μια φορά δείχνει, πως μπορεί η ίδια να σκηνοθετήσει το πιο τραγικό σενάριο που γεννήθηκε ποτέ: Ο οχτάχρονος είναι νεκρός, η μητέρα του έχει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες και η αδερφή του, «έχασε» το ένα της πόδι. Και όλα αυτά, έγιναν μπροστά στα μάτια του πατέρα. Ο πατέρας αυτός, είδε την οικογένειά του να χάνεται μπροστά στα μάτια του.
Οι γείτονες του, Μπιλ Ρίτσαρντ, μιλούν για τη στιγμή που τον είδαν να επιστρέφει στο σπίτι του, μετά από το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο. Κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο «ζωντανό-νεκρό». Και πώς να μην είναι. Η καταστροφή, ο πόνος, η θλίψη, ο θρήνος, που έκαναν την εμφάνισή τους μέσα σε μια στιγμή, θα μείνουν για πάντα εκεί.
Τα τραύματα, σωματικά και ψυχολογικά, θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη, στο μυαλό και στη ψυχή τους. Ο γιος του δεν είναι πια στη ζωή, η γυναίκα του χαροπαλεύει (και αν ζήσει, ίσως να μην μπορέσει ποτέ ξανά να ζήσει μια κανονική ζωή) και η μικρότερη κόρη του, θα πρέπει να ζήσει με τεχνητό μέλος. Ο πόνος, δεν έχει τελειωμό…
Το στοιχείο μάλιστα, που δίνει μία ακόμη πιο τραγική νότα στην αληθινή ιστορία, είναι η φωτογραφία του μικρού νεκρού αγοριού, το οποίο κρατά στα χέρια του ένα χαρτόνι που θέλει να περάσει μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης, και αναγράφει: «Μην πληγώνεται άλλους ανθρώπους σας παρακαλώ! Ειρήνη».
Όλοι όσοι βρέθηκαν μπροστά στις σκηνές τρόμου, ανασύρουν από τη μνήμη τους ανατριχιαστικές εικόνες: Κομμένα μέλη ανθρώπων να πετάγονται στον αέρα, παπούτσια με σάρκα ακόμη μέσα τους, αίματα παντού, πανικός, τρία νεκρά σώματα στη μέση του δρόμου…

koolnews
Διαβάστε Περισσότερα » " Βοστόνη:Ο γιος του διαμελίστηκε, η γυναίκα του στην εντατική, η κόρη ακρωτηριασμένη"

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Οι αιματηρές εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης αναγκάζουν την αστυνομία του Λονδίνου να λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας την Κυριακή στον Μαραθώνιο της πόλης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή, τα μέτρα θα είναι ενισχυμένα.

Να σημειωθεί πως το Λονδίνο είναι ένας από τους πιο πιθανούς στόχους για τρομοκρατικό χτύπημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στον Μαραθώνιο του Λονδίνου"

«Υπερυπουργό» κατά της διαφθοράς θέλει να βάλει η κυβέρνηση

Πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και ευρύτερης αποδοχής θα τοποθετήσει η κυβέρνηση ως “Εθνικό Συντονιστή” για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σύμφωνα με έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή, από... τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση σχετικής ερώτησης και τονίζεται πως «άμεση προτεραιότητα και εκπεφρασμένη βούληση, τόσο του Έλληνα πρωθυπουργού, όσο και της κυβέρνησης της οποίας προεδρεύει, είναι η διαμόρφωση μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής για την πάταξη της διαφθοράς και την προώθηση της διαφάνειας, με τελικό στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, την αποτελεσματική και χρηστή λειτουργία των θεσμών και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο αυτό, «ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της στρατηγικής αυτής θα ανατεθεί σε έναν νέο υπό σύσταση θεσμό, ο οποίος προωθείται επί του παρόντος, αυτόν του Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο οποίος θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό».

Για τη θέση του Εθνικού Συντονιστή θα επιλεγεί πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και ευρύτερης αποδοχής, που θα έχει την απαραίτητη εξουσιοδότηση για την εκπλήρωση της αποστολής του, ήτοι κυρίως τον συντονισμό των φορέων και των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πρόληψη, ανίχνευση και πάταξη της διαφθοράς.

Ο Εθνικός Συντονιστής θα υποστηρίζεται στο έργο του από συντονιστική επιτροπή, καθώς και από ανεξάρτητο Συμβουλευτικό Σώμα με διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία στα σχετικά θέματα.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "«Υπερυπουργό» κατά της διαφθοράς θέλει να βάλει η κυβέρνηση"

Στο εδώλιο με καθυστέρηση 13 χρόνων για τη χρηματιστηριακή φούσκα του 1999

Μετά από 13 χρόνια, άρχισε το πρωί της Δευτέρας στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων η δίκη για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου την περίοδο 1999 – 2000 όταν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχασαν πολλά δισεκατομμύρια -δραχμές τότε- λόγω της χειραγώγησης των μετοχών.

Μετά από πολύχρονες «περιπέτειες» η δικογραφία για τις χειραγωγούμενες μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών που φαίνεται να έλαβαν μέρος στο αποκαλούμενο «πάρτι του Χρηματιστηρίου» το 1999 μετουσιώθηκε σε κατηγορητήριο για συνολικά 43 πρόσωπα.

Στο εδώλιο κάθονται γνωστοί χρηματιστές, ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών, εφοπλιστές και μεσάζοντες. Μεταξύ άλλων οι:

Παναγιώτης Κονταλέξης χρηματιστής,

Γεώργιος Μπατατούδης μέτοχος της Ιντερσάτ,

Παναγιώτης Πανούσης μέτοχος της Αττικάτ,

Κωνσταντίνος Στέγγος,

Χρυσή Στέγγου,

Στυλιανή Στέγγου (της Τεχνικής Ολυμπιακής),

Σπυρίδωνας Τασόγλου της ομώνυμης εισηγημένης εταιρείας,

Ηλίας Τσοτάκος χρηματιστής,

Δημήτριος Ράνιος χρηματιστής,

Ηλία Μπογδάνος της Active Επενδυτικής,

Ελένη Ζησιμοπούλου,

Θεοφάνης Ράνιος (χρηματιστής),

Ιωάννης Σφακιανάκης,

Αγγελική Ζησιμοπούλου,

Βασίλειος Μανιός (εφοπλιστής),

Αναστασία Κολλακή (σύζυγος εφοπλιστή),

Παντελής - Ελευθέριος Κολλάκης (εφοπλιστής),

Σταύρος Γαλανάκης,

Ιωάννης Τσούρτης,

Γεώργιος Στέγγος (Τεχνική Ολυμπιακή),

Βαρβάρα Τσούρτη,

Σταυρούλα - Μαρία Λακοπούλου,

Ιορδάνης Αρζόγλου,

Ζωή Στέγγου

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε σε βάρος τους, οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κ.α.

Σε 836 σελίδες του βουλεύματος, αναλύεται επαρκώς το λεγόμενο «κόλπο γκρόσο» του ΧΑΑ, με την τεχνητή αύξηση της αξίας των επίμαχων μετοχών, ενώ παρατίθενται σημαντικά ευρήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Στο βούλευμα επίσης γίνεται αναφορά σε σοβαρότατες αδυναμίες στην οργάνωση των χρηματιστηριακών εταιρειών αλλά κυρίως και στο ζήτημα του εσωτερικού τους ελέγχου, τις οποίες επεσήμαινε στην πρόταση του προς το συμβούλιο και ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Ιωάννης Λιακόπουλος.

Ο εισαγγελέας διαπίστωνε ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους που κατείχαν εισηγμένες εταιρείες προχωρούσαν σε ψευδείς ανακοινώσεις χρηματιστηριακών συναλλαγών με τιμές διαφορετικές από τις ανακοινωθείσες στο επενδυτικό κοινό με αποτέλεσμα να δημιουργείται «παραπλανητική εικόνα για την πορεία των μετοχών, την τιμή και την εμπορευσιμότητά τους».

Αναφέρεται επίσης σε παραπλανητικές «πληροφορίες» που σκοπίμως διαρρέονταν για επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για συγκεκριμένες εταιρείες με σκοπό την τεχνητή αύξηση της εμπορευσιμότητας τους. Μάλιστα σύμφωνα με το βούλευμα σε κάποιες περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι οι «μεγάλοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές» ήταν υπεράκτιες εταιρείες και ιδιώτες.

Για τον τρόπο που έδρασαν συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι οι δικαστές του Συμβουλίου αναφέρουν ότι «... σε κάθε περίπτωση με τις ενέργειές τους αυτές εξαπατήθηκε το επενδυτικό κοινό που αγόραζε τις μετοχές σε τιμές που με τεχνάσματα διαμορφώνονταν σε υψηλότερα επίπεδα στη χρηματιστηριακή αγορά και τελικά οδήγησαν σε απαξίωση της μετοχής και απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό, ενώ οι ίδιοι καρπώθηκαν παράνομα ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά».

Τονίζουν επίσης στο σκεπτικό τους ότι αν «το επενδυτικό κοινό γνώριζε την εξωχρηματιστηριακή τιμή της μετοχής ασφαλώς δεν θα προέβαινε σε αγορές σε τιμές μεγαλύτερες του 50% της χρηματιστηριακής αξίας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων το 1999 για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου» η ανάκριση για την υπόθεση είχε ανατεθεί στην πρώην δικαστικό Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Οι χειρισμοί της τότε ανακρίτριας, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, της κόστισαν την θέση της στο δικαστικό Σώμα αλλά την καταδίκη της σε 12ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα .

Η δικαστική έρευνα μετά την υπόθεση «Μπουρμπούλια» συνεχίστηκε με εντολή του Εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση ο οποίος είχε ζητήσει την επανεξέταση κάποιων φακέλων για τις «μετοχές - φούσκες του Χρηματιστηρίου». Ακολούθως με πρότασή του παραπέμφθηκαν αρχικά σε δίκη 67 άτομα, τα οποία στη συνέχεια μειώθηκαν με το εφετειακό βούλευμα που εκδόθηκε, στα 43 που σήμερα βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου.

Η διαδικασία σήμερα ξεκίνησε και διεκόπη, αφού διορίστηκε συνήγορος σε κατηγορούμενο που δεν είχε, και θα συνεχισθεί στις 24 Απριλίου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο εδώλιο με καθυστέρηση 13 χρόνων για τη χρηματιστηριακή φούσκα του 1999"

Πρόκληση από Βούλγαρους αξιωματικούς : "Η Θράκη είναι δική μας"! Αντίδραση ΥΕΘΑ

Ελληνοβουλγαρική σύγκρουση με αφορμή τους απαράδεκτους και ανιστόρητους ισχυρισμούς Βούλγαρων επιτελών ότι η Θράκη είναι δική τους. Οι Βούλγαροι παρουσίασαν μάλιστα και σχετικό χάρτη,προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Στις 11 έως 27 Ιουλίου 2013 θα διεξαχθεί η αεροπορική άσκηση «THRACIAN STAR» στην αεροπορική βάση «Graf Ignatevo» με πρωτοβουλία της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρουμανίας. Στην άσκηση αυτή αποφασίστηκε, μετά από πρόσκληση της Βουλγαρικής ΠΑ, η συμμετοχή μαχητικών της ΠΑ.

Κατά την αρχική συντονιστική σύσκεψη στη Σόφια, παρουσιάστηκαν από την Βουλγαρική πλευρά βασικά ενημερωτικά και άλλα επιχειρησιακά στοιχεία, σχετικά με την διεξαγωγή της άσκησης. Με αφορμή την παρουσίαση των εν λόγω στοιχείων, έγινε αναφορά και σε ιστορικά στοιχεία, στα οποία σημείωσαν με έμφαση «την καταγωγή τους από τους Θράκες», ενώ συμπεριέλαβαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικονίζοντο εδάφη που συμπεριελάμβαναν όλη την Ελληνική Θράκη. Ομοίως στον εν λόγω χάρτη απεικονίζεται και η αρχαία Μακεδονία, χωρισμένη δια συνόρων από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο Α/ΓΕΑ, κ. Ευάγγελος Τουρνάς, με την από 12η Απριλίου 2013 επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον Βούλγαρο ομόλογό του, Υποπτέραρχο Constantin Popov, τόνισε ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι πλήρως ανακριβή, ότι η ιστορική αυτή αναφορά είναι άσχετη με τους σκοπούς της αεροπορικής άσκησης και ζήτησε να αποσυρθεί ο εν λόγω χάρτης από τα επιχειρησιακά στοιχεία αυτής προκειμένου να συμμετάσχει η Ελληνική Π.Α.

Ο Υποπτέραρχος Constantin Popov, με την από 15η Απριλίου 2013 επιστολή του, ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την από 12η Απριλίου 2013 επιστολή του, υπογραμμίζοντας την σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην άσκηση. Τον διαβεβαίωσε επίσης ότι σχετικά με τον ιστορικό χάρτη έχουν ήδη γίνει διορθωτικές ενέργειες για να ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση από Βούλγαρους αξιωματικούς : "Η Θράκη είναι δική μας"! Αντίδραση ΥΕΘΑ"

Βάσεις για υδροπλάνα στήνονται στην Ελλάδα

Τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα έχουν πυκνώσει ξένα funds και εταιρείες του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα υδατοδρόμια, ύστερα από την ψήφιση του νέου επενδυτικού νόμου.

Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πιο κατάλληλες χώρες για την ίδρυση αεροδρομίων στη θάλασσα, διαθέτοντας ακτογραμμή συνολικού μήκους 16χιλιάδων χιλιομέτρων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, έχει αναθερμάνει το -«παγωμένο» μέχρι πρότινος- επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η δημιουργία κεντρικού υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, με την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. να έχει αναλάβει για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες.

«Έχουμε αναλάβει να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, του Παξούς, την Ερεικούσσα και τους Οθωνούς, των οποίων τα διαπόντια λιμάνια ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας» αναφέρει στο Capital.gr ο Τάσος Γκόβας, πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Ήδη, οι επενδυτές έχουν πραγματοποιήσει τις πρόδρομες ενέργειες (δημιουργία εγχειριδίων λειτουργίας, αποτυπώσεις στους χάρτες κτλ) και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβάλλουν προς έγκριση τον τεχνικό φάκελο του έργου.

«Είναι θετικό που ο νόμος θέτει συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα διαδικασιών και ελέγχου στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης» σχολιάζει ο κ. Γκόβας.

Το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας θα αποτελεί τη βάση για όλη την περιοχή του Ιονίου, ενώ το δικό της υδατοδρόμιο ετοιμάζεται να αδειοδοτήσει και η Ιθάκη.

Στην λίστα των νησιών από όπου σχεδιάζονται πτήσεις με υδροπλάνα θα ανήκει και η Κρήτη. Το νησί του Μινώταυρου εμφανίζει προοπτικές για την δημιουργία συνεργειών με τα κρουαζιερόπλοια και την κάλυψη κοντινών προορισμών, όπως η Γαύδος, τα Κύθηρα και τα Δωδεκάνησα.

«Το μεγάλο πλεονέκτημα της Κρήτης, συγκριτικά με το Ιόνιο είναι η παρατεταμένη τουριστική περίοδος» σημειώνει ο κ. Γκόβας.

Οφέλη

Τα οικονομικά οφέλη από την υλοποίηση υδατοδρομίων είναι πολύ σημαντικά και μεταφράζονται στην δημιουργία πολλών άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

Ένα υδατοδρόμιο λειτουργεί όλο το χρόνο από την Ανατολή έως την Δύση του ήλιου και αποτελεί επένδυση της τάξης των 5 εκατ. ευρώ. Ποσό που θα μπορούσε προοδευτικά να αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων μίας εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ενδιαφέρον για επενδύσεις σε υδατοδρόμια έχουν εκδηλώσει επενδυτές από τον Καναδά, το Ντουμπάι και την Μεγάλη Βρετανία.

Στο επενδυτικό κάδρο επανατοποθετούνται και ελληνικές εταιρείες, όπως η AirSeaLines, η οποία ιδρύθηκε το 2004, αλλά αναγκάστηκε να διακόψει την λειτουργία της το 2009 εξαιτίας σοβαρών γραφειοκρατικών εμποδίων που αντιμετώπιζε.

Βέβαια, με δεδομένο ότι απαιτούνται περίπου τρεις μήνες, εωσότου ένα υδατοδρόμιο τεθεί σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας, αναμένεται τα υδροπλάνα να προστεθούν στο χάρτη των μέσων μεταφοράς από την επόμενη τουριστική σεζόν.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Βάσεις για υδροπλάνα στήνονται στην Ελλάδα"

Το 60% των τροχαίων στους νέους οφείλεται σε αποστολή μηνυμάτων μέσω κινητού! [video]

Προσοχή το βίντεο δεν είναι για ανήλικους - Σκληρές εικόνες!

Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που δείχνει πως ο νούμερο 1 λόγος τροχαίων ατυχημάτων στους νέους είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων και συγκεκριμένα η αποστολή μηνυμάτων!

Το 60% των δυστυχημάτων στους νέους οφείλεται ακριβώς σε αυτό τον λόγο!! Το κινητό τηλέφωνο και η αποστολή μηνυμάτων την ώρα της οδήγησης είναι χειρότερο από το να οδηγάς μεθυσμένος !

Ο χρόνος αντίδρασης των νέων μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 50% με τη χρήση κινητού τηλεφώνου σε σύγκριση με αυτούς που οδηγούν κανονικά!!

Η τήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο και ο έλεγχος της ταχύτητας του αυτοκινήτου επηρεάζονται αρνητικά σε σημαντικό βαθμό και οδηγούν σε κακή ποιότητα οδήγησης.

Το μήνυμα είναι σαφές: Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση μπορεί να σκοτώσει!

Τα νούμερα των τροχαίων ατυχημάτων είναι τρομακτικά, αν κάποιος πρέπει να μιλήσει οπωσδήποτε στο τηλέφωνο ή πρέπει να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα που δεν μπορεί να περιμένει, μπορεί κάλλιστα να σταματήσει σε ένα ασφαλές σημείο στην άκρη του δρόμου και να χρησιμοποιήσει το κινητό του χωρίς να κινδυνεύει κανείς.

Το συγκεκριμένο βίντεο κάνει το γύρω του διαδικτύου, είναι σκηνοθετημένο δείχνει όμως ρεαλιστικά ένα συμβάν και τι μπορεί τελικά να συμβεί..


lay-out
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 60% των τροχαίων στους νέους οφείλεται σε αποστολή μηνυμάτων μέσω κινητού! [video]"

Κύπρος: Έως 8,3 δισ. οι ζημιές για τους μεγαλοκαταθέτες

Οι καταθέτες με κεφάλαια άνω των 100.000 ευρώ στις Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή Τράπεζα αναμένεται να υποστούν ζημιά έως 8,3 δισ. ευρώ λόγω της εξυγίανσης των δυο τραπεζών, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο έγγραφο της Κομισιόν.

Το σύνολο της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου εκτιμάται στα 10,6 δισ. και αναμένεται να επηρεάσει ακόμη τους μετόχους και τους ομολογιούχους στις δυο τράπεζες.

"Το bail in ανασφάλιστων καταθετών σε Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου θα συμβάλλει με 8,3 δισ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση", αναφέρει το έγγραφο, το οποίο έχει την επισήμανση "τελικό".

Σε υποσημείωση του εγγράφου, αναφέρεται ότι είναι η ανώτατη εκτίμηση. "Το τελικό ποσόν θα εξαρτηθεί από το λόγο ανταλλαγής χρέους και μετοχών στην Τ. Κύπρου και στο ποσοστό ανάκτησης κεφαλαίων της Λαϊκής", σημειώνεται.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Έως 8,3 δισ. οι ζημιές για τους μεγαλοκαταθέτες"

Απο 21 Μαϊου μέχρι 14 Ιουνίου οι εξετάσεις

Την Τρίτη 21 Μαΐου θα ξεκινήσουν εφέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για όλες τις τάξεις του γυμνασίου, ενώ θα διαρκέσουν ως την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Παράλληλα όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών του γυμνασίου θα ολοκληρωθούν ως τις 20 Ιουνίου.

Σε μαθήματα όπως είναι γνωστό, σε όλα τα σχολεία λήγουν εφέτος στις 15 Μαΐου.

Παράλληλα:

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.



- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης ημερησίων Γενικών Λυκείων και Δ΄ τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, θα αρχίσουν την Παρασκευή 17 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου.

- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων. και της Δ΄ τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Επαγγελματικά Λύκεια

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και B' τάξης των ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

-Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, B΄ και Γ΄ τάξης των εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ τάξης των Επαγγελματικών Σχολών θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

- Οι πανελλαδικές εξετάσεις της τελευταίας τάξης ημερησίων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Β΄) θα αρχίσουν την Παρασκευή 17 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

- Οι πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

-Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου μέχρι και τη Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Τέλος οι πτυχιακές εξετάσεις της Β΄ τάξης των Επαγγελματικών Σχολών θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

i-reportergr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απο 21 Μαϊου μέχρι 14 Ιουνίου οι εξετάσεις"

Δεν έχουν τον Θεό τους: Πήρε μαιμού - επίδομα για 4 γέννες χωρίς να έχει παιδιά!!!

Η θηλυκή συμμορία του ΙΚΑ Καλλιθέας με τις 4 υπαλλήλους που είχε ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο, όπως πιστεύουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες, με ποσό που φτάνει τα 16.000.000 ευρώ, δίνοντας μαϊμού- επιδόματα σε συγγενείς φίλους και παρατρεχάμενους πληρώνεται ακόμη και σήμερα με μέρος του μισθού τους.

Απίστευτο αλλά τόσο συνηθισμένο για τους επίορκους του ελληνικού δημοσίου που σε συνεργασία με τους τρεις συζύγους τους πηδούσαν από τα παράθυρα για να μην τους πιάσει η αστυνομία κρατώντας κούτες από παιδικές πάνες με 1 εκατομμύριο ευρώ που είχαν για τα ...μικροέξοδα τους.

Τα νέα στοιχεία της δράσης του κυκλώματος που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν γέλια αλλά και κλάματα.

- Πολύτεκνη πηρέ 105.000 ευρώ για τα παιδιά που δεν είχε.

-Ανιψιά της μιας κατηγορούμενης είχε εισπράξει 72.736 ευρώ για 4 τοκετούς ενώ είχε μόνο ένα παιδί.

-Άλλη φίλη των κατηγορουμένων εισέπραξε 105.741 ευρώ για 3 μαϊμού γέννες, ενώ σε άλλη κραυγαλέα περίπτωση σε εξαδέλφη του κυκλώματος δόθηκαν 114. 548 ευρώ χωρίς καν να είναι ασφαλισμένη!

Το όργιο «φαγώματος» από υπαλλήλους του δημοσίου δεν σταματάει εδώ... Δείτε το βίντεο.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν έχουν τον Θεό τους: Πήρε μαιμού - επίδομα για 4 γέννες χωρίς να έχει παιδιά!!!"

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τετάρτη 17/4

Νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με έναρξη από την Τετάρτη, ανακοίνωσε πως ξεκινά η ΑΔΕΔΥ μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 το μεσημέρι. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο αποφασίστηκε η κήρυξη στάσης εργασίας (12:00 έως της λήξη του ωραρίου) στην Αττική.

Η Στάση Εργασίας ισχύει και για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες στην Περιφέρεια, εφόσον με απόφαση των κατά τόπους Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διοργανωθούν αντίστοιχα Συλλαλητήρια.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τετάρτη 17/4"

Νέα λίστα Ρακιντζή με 260 επίορκους

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φτάνει σήμερα η συμπληρωματική της αρχικής των 1301 επίορκων, λίστα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται, τελικώς, για 260 με 270 περιπτώσεις βαριών πειθαρχικών αδικημάτων (υπεξαιρέσεις, απιστία στην υπηρεσία κλπ) οι 200 εκ των οποίων προέρχονται από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και 60 με 70 Πρυτανικές αρχές από σώματα ασφαλείας. Η δεύτερη κατηγορία δεν αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα πρέπει να προχωρήσουν από τα αρμόδια υπουργεία Παιδεία και Δημόσιας Τάξης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα λίστα Ρακιντζή με 260 επίορκους"

ΕΡΓΟΣΕ: Έργα 1 δισ. ευρώ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να έχουν υπογραφεί συμβάσεις της ΕΡΓΟΣΕ για μία σειρά σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου... 1 δισ. ευρώ τα οποία μαζί με αυτά που ήδη εκτελούνται θα ολοκληρώσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Την Τετάρτη η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισε την κατακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή της δεύτερης φάσης του εμπορευματικού σταθμού του Θριασίου, ενώ στον προθάλαμο της υπογραφής βρίσκονται οι συμβάσεις για άλλα τρία σημαντικά έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πρόκειται για τα έργα ανάταξης της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αχαρναί - Τιθορέα, το Τιθορέα - Δομοκός που ολοκληρώνει τον σιδηροδρομικό «διάδρομο» Αθηνών - Θεσσαλονίκης, και το έργο Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος, στο δίκτυο της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα όσον αφορά τον εμπορευματικό σταθμό του Θριασίου, για τον οποίο δεν έχει εξευρεθεί ακόμα ιδιώτης επενδυτής, η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισε την κατακύρωση του διαγωνισμού για όλα τα έργα της δεύτερης φάσης ανάπτυξης του σταθμού (κτίρια, οδοποιία, σιδηροδρομικά, σηματοδότηση κτλ.) στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-Alstom.

Στην ίδια εργολαβία, που έχει χρονοδιάγραμμα 36 μηνών και συνολικό προϋπολογισμό 122,2 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός νέου σιδηροδρομικού σταθμού του προαστιακού, στο Ζεφύρι. Μετά την πρόσφατη λειτουργία της γραμμής του Ικονίου, η ολοκλήρωση του σταθμού του Θριασίου αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της χώρας στο χάρτη των διεθνών μεταφορών και των logistics.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΓΟΣΕ: Έργα 1 δισ. ευρώ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας"

Η κηδεία της Θάτσερ θα κοστίσει 12 εκατ. ευρώ

Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στη Βρετανία εν όψει της αυριανής "χρυσής" κηδείας της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ανήμερα της κηδείας της "Σιδηράς Κυρίας" που θα επιβαρύνει τους Βρετανούς φορολογούμενους με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο μέρος της επίσημης βιογραφίας της, που αναμένεται να εξελιχθεί σε μπεστ σέλερ.

Με τίτλο «Not for Turning» το εν λόγω βιβλίο αποτελεί το πρώτο μέρος της τρίτομης εξουσιοδοτημένης βιογραφίας της Θάτσερ και είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστεί από τα ράφια των βιβλιοπωλείων μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Βιογράφος της βρετανίδας πολιτικού είναι ο Τσαρλς Μουρ, πρώην συντάκτης της βρετανικής ταμπλόιντ "Daily Telegraph", από όπου παραιτήθηκε το 2003, για να αφοσιωθεί στη γραπτή εξιστόρηση της ζωής της Θάτσερ, έργο που του είχε ανατεθεί ήδη από το 1997.

Την ώρα η βρετανική οικονομία περναέι δύσκολες ώρες καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς , βρίσκεται σε ύφεση, οι πολίτες της χώρας του Ντέιβιντ Κάμερον έχουν αρχίσει τις γκρίνιες για το υπέρογκο κόστος της κηδείας της πρώην πρωθυπουργού.

Το υψηλό κόστος τέλεσης της κηδείας της Μάργκαρετ Θάτσερ προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια επισκόπου της Αγγλικανικής Εκκλησίας από την πόλη όπου κατάγεται η εκλιπούσα πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας. Σε σχόλιά του που δημοσιεύονται την Κυριακή, ο Τιμ Ελις, επίσκοπος του Γκράνθαμ, χαρακτήρισε "λάθος" την υψηλή δαπάνη για την κηδεία της Θάτσερ.

Η κηδεία της Θάτσερ που θα τελεστεί την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να κοστίσει περίπου 12 εκατ. ευρώ. "Είναι υπερβολικό", είπε ο επίσκοπος στο BBC.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το ποσό που θα δαπανηθεί ενδεχομένως να συνιστά μία "πρόκληση", ειδικά με δεδομένο ότι η Θάτσερ εξακολουθεί να διχάζει και μετά θάνατον την βρετανική κοινωνία.

Ο επίσκοπος είπε ότι η τελετή για την εκλιπούσα πολιτικό μπορεί να προκαλέσει διαμαρτυρίες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Εργατικός πολιτικός Τζον Πρέσκοτ χαρακτήρισε τα σχέδια για την τελετή "προπαγανδιστική εκδήλωση" για το κόμμα των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η κηδεία της Θάτσερ θα κοστίσει 12 εκατ. ευρώ"

"Όχι" στην ιδιωτικοποίηση, της CYTA λέει ο Κιττής

Την πεποίθηση ότι η CYTA αλλά και υπόλοιποι ημικρατικοί οργανισμοί με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, μπορούν εξασφαλίσουν περισσότερα έσοδα στο κράτος από ότι θα εξασφάλιζε άμεσα η ιδιωτικοποίηση τους, την οποία απαιτεί η τρόικα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA Στάθης Κιττής.

Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, που το 2013 θα ανέλθει μέχρι και μισό δισεκατομμύριο ευρώ σημείωσε ο Στάθης Κιττής, ο οποίος μιλούσε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής,

Ο κ. Κιττής είπε ότι οι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ένα ποσό κατά έτος, για τα επόμενα 8 με 10 χρόνια, ώστε σταδιακά να μαζευτούν ποσά ακόμα και περισσότερα από εκείνα που ζητά η Τρόικα.

Ο κ. Κιττής υπενθύμισε ότι τα τελευταία 4 χρόνια η CYTA έχει επιστρέψει στο κράτος γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ, υποδεικνύοντας ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί αποτελούν κομμάτι της οικονομίας της πολιτείας και δε χρειάζεται να ξηλωθούν, με αποτέλεσμα μετά να αναζητούνται τρόποι να καλυφθούν τα ελλείμματα που θα προκύψουν για το κράτος.

Ο κ. Κιττής είπε ότι χρειάζεται αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των οργανισμών για να γίνουν πιο ευέλικτοι και αποδοτικοί, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της, σημειώνοντας ότι ήδη η CYTA διεξαγάγει μελέτη προς αυτό.

Ο κ. Κιττής είπε ότι ο οργανισμός μελετά τρόπους μείωσης του κόστους λειτουργίας του και στα πλαίσια αυτά θα συζητήσει με τις συντεχνίες των εργαζομένων την πιθανότητα να μειωθούν οι μισθοί του προσωπικού.

Μια αλλαγή του θεσμικού πλαισίου θα μπορούσε να κάνει τον οργανισμό πιο ευέλικτο και αποδοτικό. Σχετική πρόταση είπε ο κύριος Κιττής τυγχάνει επεξεργασίας από εμπειρογνώμονες, καθώς επίσης εξετάζεται και το ενδεχόμενο εξασφάλισης δανεισμού εκτός Κύπρου. Η CYTA τόνισε θα ετοιμάσει και θα υποβάλει στη Βουλή ολοκληρωμένη πρόταση.

Διαβάστε Περισσότερα » ""Όχι" στην ιδιωτικοποίηση, της CYTA λέει ο Κιττής"

Le Monde: Κανείς τραπεζίτης δεν έχει καταδικαστεί για την καταστροφή

Ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας για τη σκανδαλώδη «ατιμωρησία των στελεχών του χρηματοπιστωτικού συστήματος»

Η «μάχη χωρίς έλεος» που εξήγγειλε ο πρόεδρος Ολάντ εναντίον των ακροτήτων του χρήματος προσκρούει σε ένα σημαντικό εμπόδιο: την ατιμωρησία των στελεχών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Πράγματι, παρά τις προφανείς ευθύνες του Σίτι και της Wall Street στην εκδήλωση της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης μετά την ύφεση του 1929, κανείς τραπεζίτης δεν δικάστηκε ούτε καταδικάστηκε. Κι εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους βρήκαν γρήγορα άλλη, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Πώς μπορεί να εξηγηθεί η απουσία κυρώσεων; Η διαφορά με την κρίση των αμερικανικών ταμιευτηρίων, στις αρχές της δεκαετίας του '90, είναι συνταρακτική: τότε βρέθηκαν στη φυλακή καμιά εκατοστή τραπεζικά στελέχη. Ακόμη κι ο Αλαν Γκρίνσπαν, ο αρχιτέκτονας της πολιτικής του φτηνού χρήματος, αναγνωρίζει ότι πολλές πλευρές της σημερινής κρίσης οφείλονται σε κανονική αισχροκέρδεια.

Χρηματοπιστωτικοί κύκλοι, όμως, απαντούν ότι η ανικανότητα και η απληστία δεν συνιστούν αδικήματα που τιμωρούνται με φυλάκιση. Το να διασχίσεις την κίτρινη ζώνη της ηθικής δεν είναι παράνομο. Με βάση το αγγλοσαξονικό δίκαιο, κάθε κατηγορούμενος πρέπει να θεωρείται αθώος μέχρις ότου αποδειχθεί η ενοχή του ενώπιον ενός δικαστή ή ενός σώματος ενόρκων. Πρέπει να αποδειχθεί «πέραν πάσης αμφιβολίας» ότι έδρασε εσκεμμένα. Κι επειδή το τραπεζικό λόμπι είναι πανίσχυρο, οι δικηγόροι καταφέρνουν στις περισσότερες περιπτώσεις να αθωώνουν τους πελάτες τους.

Πρώτα απ' όλα, γράφει ο ανταποκριτής της Μοντ στο Λονδίνο Μαρκ Ρος, με εξαίρεση τις περιπτώσεις αναγνωρισμένης αισχροκέρδειας οι αρχές προτιμούν τη συμφιλίωση από την επίδειξη δύναμης. Για να δώσουν τέλος στις διώξεις, τα τραπεζικά ιδρύματα πληρώνουν μια αποζημίωση που είναι γελοία μπροστά στα κέρδη τους και απαλλάσσονται από την υποχρέωση να αναγνωρίσουν ότι υπέπεσαν σε σφάλμα.

Ένα επιπλέον εμπόδιο στο έργο των «χωροφυλάκων των αγορών» είναι η πολυπλοκότητα του συστήματος και η ακατανόητη ορολογία που χρησιμοποιούν οι τραπεζίτες. Για ένα σώμα ενόρκων, είναι εντελώς αδύνατο να εκφέρει κρίση με βάση αυτά τα δεδομένα.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν κατορθώσει να παρακάμψουν με επιτυχία κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι «Μεγάλοι», όπως η Goldman Sachs, η Barclays, η UBS ή η Deutsche Bank, δεν έχουν καμιά πρόθεση να εγκαταλείψουν το εμπόριο ιδίων πόρων, όπως απαιτεί ο νόμος Volcker στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δραστηριότητες αυτές, που είναι ιδιαίτερα αποδοτικές, απλώς αλλάζουν όνομα και συνεχίζονται κανονικά.

Η ατιμωρησία αυτή των γιγάντων του χρηματοπιστωτικού συστήματος εξηγείται επίσης από τον φόβο των αρνητικών επιπτώσεων για την απασχόληση. Όταν ρωτήθηκε στις αρχές του 2013 από το Κονγκρέσο, ο υπεύθυνος της διεύθυνσης εγκληματικών ερευνών στο αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης Λάνι Μπρόιερ παραδέχθηκε ότι η απόφαση να μη διαταχθούν διώξεις κατά της βρετανικής HSBC (για ξέπλυμα) ή κατά των Barclays και Royal Bank of Scotland (για χειραγώγηση επιτοκίου) υπαγορεύτηκαν από τον φόβο ότι θα χάνονταν θέσεις εργασίας.

Η επιείκεια των ποινών που επιβλήθηκαν, ένα απλό πρόστιμο, εξόργισε ακόμη και τον Εκόνομιστ, που στο τεύχος της 15ης Δεκεμβρίου 2012 αναρωτήθηκε: «Μια χούφτα τράπεζες έγιναν άραγε τόσο ισχυρές ώστε όχι μόνο να μην μπορούν να χρεοκοπήσουν, αλλά ούτε καν να πάνε φυλακή;»

Αλλά και ο πολιτικός κόσμος υπαναχώρησε μπροστά στον πολύπλοκο κόσμο του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Για να σώσουν το ευρώ, οι κυβερνήσεις κατέφυγαν έτσι για συμβουλές σε …στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πολλά από τα οποία είναι τα ίδια μ' εκείνα που είχαν γεμίσει τον κόσμο με τοξικά προϊόντα ή είχαν κερδοσκοπήσει με το ευρώ. «Η κυρίαρχη σκέψη είναι ότι οι τραπεζίτες είναι χρήσιμοι και ξέρουν καλά τη δουλειά τους», υπογραμμίζει ο Σάιμον Τζόνσον, καθηγητής στο Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ. «Έτσι, οι τράπεζες δεν υφίστανται καμιά κύρωση».

Όπως είχε πει άλλωστε και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, που σήμερα είναι σύμβουλος της…JP Morgan, «η λύση στα προβλήματά μας δεν είναι να κρεμάσουμε είκοσι τραπεζίτες».

left
Διαβάστε Περισσότερα » "Le Monde: Κανείς τραπεζίτης δεν έχει καταδικαστεί για την καταστροφή"

Περισσότεροι οι δικαιούχοι της ρύθμισης για τα στεγαστικά

Έκλεισε η συμφωνία ανάμεσα στην τρόικα και το υπουργείο Ανάπτυξης για το πρόγραμμα διευκόλυνσης των ενήμερων οφειλετών που έχουν ενυπόθηκα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, οι ρυθμίσεις αφορούν 200.000 νοικοκυριά που έχουν πληγεί εισοδηματικά από την οικονομική ύφεση.

Το υπουργείο κατά τις πληροφορίες πέτυχε να διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων, οι οποίοι σε σχέση με την αρχική πρόταση του υπουργείου ήταν 110.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές, το υπουργείο Ανάπτυξης αποστέλλει εντός των ημερών το νομικό κείμενο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μέχρι το τέλος του Μαίου θα έχει ψηφιστεί.

Οι κυριότερες αλλαγές και ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι:
Αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο, πάνω από 25.000 ευρώ και χαμηλότερα από 35.000 ευρώ ανά νοικοκυριό. Δημιουργούνται κατά πληροφορίες δύο ή τρεις κλίμακες εισοδήματος. Προϋπόθεση είναι το εισόδημα αυτό να είναι μειωμένο, λόγω κρίσης,35% σε σχέση με το 2010. Η αρχική πρόταση του υπουργείου ήταν για εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.

Ως εισόδημα θεωρείται το φορολογητέο συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών που καταλαμβάνει ο δανειολήπτης ως εργαζόμενος. Η αρχική πρόταση του υπουργείου ήταν το εισόδημα να είναι μικτό.

Άνεργοι. Θα πληρώνουν μηδενική δόση για όσο διάστημα έχουν μηδενικό εισόδημα αλλά η κεφαλαιοποίηση των τόκων αυτής της περιόδου θα γίνεται με επιτόκιο κατά πάσα πιθανότητα με 1,5%. Η αρχική πρόταση του υπουργείου έδειχνε κεφαλαιοποίηση με το επιτόκιο που ίσχυε στη σύμβαση του δανείου.

Τετραετής περίοδος χάριτος με πληρωμή τοκοχρεωλυτικής δόσης, δηλαδή τόκος που θα είναι 1,5% συν πολύ μικρό μέρος του κεφαλαίου. Η δόση, πάντως, δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.

Στη διάρκεια της τετραετούς περιόδου χάριτος, αν το εισόδημα του δικαιούχου αυξηθεί, υποχρεούται σε ένα μήνα να το γνωστοποιήσει στην τράπεζα.

Μία φορά το χρόνο η τράπεζα έχει το δικαίωμα να καλεί το δανειολήπτη για έλεγχο εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.
Αφορά ενήμερους δανειολήπτες με ενυπόθηκα δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ.

Η ρύθμιση αφορά περισσότερους από 200.000 δανειολήπτες, ενώ η αρχική πρόταση αφορούσε περίπου 110.000.
Στη ρύθμιση μπαίνουν όρια κινητής και ακίνητης περιουσίας αλλά και ανεξόφλητου υπόλοιπου δανείου.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Περισσότεροι οι δικαιούχοι της ρύθμισης για τα στεγαστικά"

Από 1η Ιουλίου το ασφαλιστικό πιστοποιητικό

Και ασφαλιστικό εκτός από το φορολογικό πιστοποιητικό θα πρέπει να λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από ορκωτούς ελεγκτές σε μια προσπάθεια περιορισμού της εισφοροδιαφυγής Ασφαλιστικό πιστοποιητικό θα πρέπει να λαμβάνουν από 1 Ιουλίου του 2013 οι επιχειρήσεις από ορκωτούς ελεγκτές σε μια προσπάθεια περιορισμού της εισφοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα, το ασφαλιστικό πιστοποιητικό εκδίδεται μετά από έλεγχο που διενεργείται παράλληλα με τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης. Στόχος της κυβέρνησης είναι με τη ρύθμιση αυτή να ενισχυθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να διασφαλιστεί η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών.

Αναλυτικά το Άρθρο 17 για το ασφαλιστικό πιστοποιητικό:

Σύμφωνα με το άρθρο 17 του προσφάτος ψηφισθέντος νομοσχεδίου «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας»

Άρθρο 17

Πιστοποιητικό Ασφαλιστικής Συμμόρφωσης

1. Νόμιμοι ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία, εγγεγραμμένοι στο δημόσιο μητρώο του ν. 3693/2008 που διενεργούν υποχρεωτικούς ελέγχους σε ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, καθώς και σε υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων, υποχρεούνται, πέραν της έκδοσης του ετήσιου πιστοποιητικού, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 82 του ν. 2238/1994 όπως ισχύει, και στην έκδοση ασφαλιστικού πιστοποιητικού (Πιστοποιητικό Ασφαλιστικής Συμμόρφωσης).

2. Το ασφαλιστικό πιστοποιητικό εκδίδεται μετά από έλεγχο που διενεργείται παράλληλα με τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης. Τυχόν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας που διαπιστώνονται από νόμιμους ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία, αναφέρονται αναλυτικά στο ασφαλιστικό πιστοποιητικό.

3. Οι νόμιμοι ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία διώκονται και τιμωρούνται για κάθε παράλειψη των υποχρεώσεών τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις που διέπουν το έργο των νόμιμων ελεγκτών.

4. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που εκδίδεται εντός τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) και του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, καθορίζονται το αντικείμενο του ελέγχου αυτού, το περιεχόμενο του ασφαλιστικού πιστοποιητικού, ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής του, οι κυρώσεις που επιβάλλονται στους υπόχρεους που δεν αναθέτουν την έκδοση του πιστοποιητικού ασφαλιστικής συμμόρφωσης, οι τυχόν εξαιρέσεις από την υποχρέωση έκδοσης του ασφαλιστικού πιστοποιητικού, ο τρόπος και το ύψος τη αμοιβής, η οποία δεν μπορεί να είναι δυσανάλογη του παρεχόμενου έργου και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

5. Η ισχύς του παρόντος άρθρου αρχίζει από 1.7.2013.

Αναφορά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου :

Mε το άρθρο 17, προτείνεται η θεσμοθέτηση του πιστοποιητικού ασφαλιστικής συμμόρφωσης ως μέτρου διαρθρωτικού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εισφοροδιαφυγής.

Το ασφαλιστικό πιστοποιητικό συνδέεται με το ήδη θεσπισμένο φορολογικό

. Νόμιμοι ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία, εγγεγραμμένοι στο δημόσιο μητρώο του ν.3698/2008 που διενεργούν υποχρεωτικούς ελέγχους σε ανώνυμες εταιρείες, και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και στις οποίες χορηγείται, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 82 του ν. 2238/1994 όπως ισχύει, φορολογικό πιστοποιητικό, υποχρεούνται και στην έκδοση ασφαλιστικού πιστοποιητικού (Πιστοποιητικό Ασφαλιστικής Συμμόρφωσης).

Το ασφαλιστικό πιστοποιητικό χορηγείται μετά από ειδικό έλεγχο που πραγματοποιείται σύμφωνα με πρόγραμμα ελέγχου / ερωτηματολογίου που εκδίδεται εντός τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά από γνώμη της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στην περίπτωση που οι Νόμιμοι Ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία διαπιστώνουν παραβάσεις, χορηγούν πιστοποιητικό με παρατηρήσεις ή επιφυλάξεις.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που εκδίδεται εντός τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, ύστερα από εισήγηση της ΕΛΤΕ, καθορίζονται το αντικείμενο του ελέγχου αυτού, το περιεχόμενο του ασφαλιστικού πιστοποιητικού, ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής του, οι κυρώσεις που επιβάλλονται στους υπόχρεους που δεν αναθέτουν την έκδοση του πιστοποιητικού ασφαλιστικής συμμόρφωσης, οι τυχόν εξαιρέσεις από την υποχρέωση έκδοσης του πιστοποιητικού, ο τρόπος και το ύψος της αμοιβής, η οποία δεν μπορεί να είναι δυσανάλογη του παρεχόμενου έργου και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Οι ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία διώκονται και τιμωρούνται για κάθε παράλειψη των υποχρεώσεών τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις που διέπουν το έργο των νομίμων ελεγκτών.

Επισημαίνεται τέλος ότι με τη ρύθμιση αυτή ουσιαστικά ενισχύεται σημαντικά ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και επιτυγχάνεται η διασφάλιση και η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών.

forologikanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Από 1η Ιουλίου το ασφαλιστικό πιστοποιητικό"

Θεσσαλονίκη:Ως και 6,5 μήνες αναμονή για μια εξέταση στα νοσοκομεία

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των Ελλήνων ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Οι λίστες αναμονής για εξέταση σε κάποια τακτικά πρωινά ιατρεία ξεπερνά τους έξι μήνες, ενώ όσοι προσέρχονται στις εφημερίες των νοσοκομείων μπορεί να περιμένουν μέχρι και οκτώ ώρες για να γίνει διάγνωση. Ακόμη και για ένα απλό ράμμα, οι πολίτες που τρέχουν βράδυ στο ΕΣΥ είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ώρες ολόκληρες για να εξυπηρετηθούν, καθώς, όπως είναι λογικό, προηγούνται πάντα τα σοβαρά περιστατικά.

Σε καθημερινή βάση, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν τεράστιες ουρές είτε τις πρωινές ώρες είτε τις βραδινές, κατά την εφημερία, τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Οι πολίτες που για οικονομικούς λόγους απευθύνονται στο ΕΣΥ βιώνουν ένα γολγοθά μέχρι να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει, καθώς ολοένα και περισσότεροι Ελληνες στρέφονται στο δημόσιο τομέα υγείας, για να μην πληρώνουν από την τσέπη τους ιδιώτες γιατρούς.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 2011 επισκέφτηκαν τα πρωινά ιατρεία των νοσοκομείων όλης της χώρας 550.118 πολίτες, ενώ το 2012 (για το ίδιο χρονικό διάστημα) ο αριθμός αυτός ανέβηκε στους 565.535. Αύξηση σημειώθηκε και στον αριθμό των ασθενών που απευθύνθηκαν στα επείγοντα του ΕΣΥ. Το 2011 στα επείγοντα προσήλθαν 409.290 πολίτες, αριθμός που το 2012 έφτασε στους 425.940.

Εικόνα «ασφυξίας» εμφανίζουν και τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Σε κάθε πρωινό ιατρείο μπορεί να περιμένουν 20 και 30 άτομα κάθε ηλικίας, για να εξεταστούν. Οι ασθενείς κρατούν στο χέρι το «μαγικό» χαρτάκι με τον αριθμό προτεραιότητας και κάνουν υπομονή μέχρι να τους φωνάξουν και να έρθει η σειρά τους για την εξέταση.

«Τουλάχιστον 3 με 4 ώρες πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες που απευθύνονται στα τακτικά πρωινά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου ''Γ. Παπανικολάου'', ενώ υπάρχουν και ασθενείς που έρχονται στο νοσοκομείο στις 8 το πρωί και φεύγουν το μεσημέρι», τονίζει στον «ΑτΚ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Γ. Παπανικολάου», Χρήστος Πουργιάζης. Σύμφωνα με τον ίδιο, μεγάλη υπομονή πρέπει να έχουν όσοι επισκέπτονται την παθολογική, την καρδιολογική, την ορθοπεδική και τη χειρουργική κλινική, καθώς εκεί οι αναμονές είναι καθημερινά μεγάλες.

Από τα στοιχεία του υπουργείου προκύπτει ότι στα πρωινά ιατρεία των νοσοκομείων της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας εξετάστηκαν πέρσι (από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο) 76.745 άτομα, ενώ την προηγούμενη χρονιά οι γιατροί είχαν εξετάσει κατά τις πρωινές ώρες 73.604 ασθενείς. Μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στα πρωινά ιατρεία των νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (για το ίδιο χρονικό διάστημα). Το 2012 εξετάστηκαν 103.014 πολίτες, ενώ το 2011 ο αριθμός των ασθενών που είχε επισκεφτεί τα πρωινά ιατρεία είχε ανέλθει σε 92.363.

Λίστες αναμονής

Την ίδια ώρα, οι λίστες αναμονής για τα πρωινά τακτικά ιατρεία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και υποβάλλουν τους ασθενείς σε τεράστια δοκιμασία. Η αναμονή για κάποιες ειδικότητες είναι πάνω από μισό χρόνο και οι ασθενείς παρακαλούν να μην επιδεινωθεί η υγεία τους μέχρι να εξεταστούν.

Για παράδειγμα, η Θ. Ν., μητέρα δύο παιδιών, προσπάθησε πριν από λίγες μέρες να κλείσει ραντεβού με παιδονευρολόγο για να εξετάσει το κοριτσάκι της που εμφάνισε πρόβλημα υγείας. «Κάλεσα στο ΑΧΕΠΑ και μου είπαν ότι τα ραντεβού είναι κλεισμένα μέχρι τέλος Ιουνίου και ότι πρέπει να τηλεφωνήσω ξανά τον Ιούλιο για να κλείσω ραντεβού πιθανότατα μετά το καλοκαίρι», αναφέρει η μητέρα και προσθέτει ότι στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Ιπποκράτειο. Εκεί, όπως της είπαν, το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού για επίσκεψη σε παιδονευρολόγο είναι σε οκτώ μήνες, δηλαδή στις 5 Δεκεμβρίου 2013!

Στο μεταξύ, περίπου 6,5 μήνες πρέπει να περιμένουν οι ασθενείς που θέλουν να επισκεφτούν το ιατρείο διαβητικού ποδιού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ενώ η αναμονή για το ιατρείο Πάρκινσον στο ίδιο νοσοκομείο έχει φτάσει τους 4 μήνες.

Επίσης, τεράστια υπομονή πρέπει να έχουν οι ασθενείς που θέλουν να εξεταστούν από νευρολόγο ή ενδοκρινολόγο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού για τη νευρολογική κλινική είναι στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ για το ενδοκρινολογικό ιατρείο στις 14 Νοεμβρίου 2013!

agelioforos
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη:Ως και 6,5 μήνες αναμονή για μια εξέταση στα νοσοκομεία"

Καρχιμάκης:Πως αγοράσθηκε απο το Λαυρεντιάδη η Proton bank;

Την άσκηση ουσιαστικού ελέγχου από τους οικονομικούς εισαγγελείς, για τον «ύποπτο» ρόλο της Κεντρικής τράπεζας και του διοικητή της κ. Προβόπουλου, στη εξαγορά της proton bank απο τον κ. Λαυρεντιαδη, ζητά ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Καρχιμάκη:

Κύριοι Οικονομικοί εισαγγελείς,

Θα ασκήσετε τελικά ουσιαστικό έλεγχο για τον ύποπτο ρόλο της κεντρικής τράπεζας και του διοικητή της στην εξαγορά της proton bank απο τον κ.Λαυρεντιαδη όταν έγγραφο της τραπέζης Eλλαδος αμφισβητεί στις 2 Μαρτίου 2010,την προέλευση των χρημάτων που ο Λαυρεντιαδης χρησιμοποιεί για να εξαγοράσει την proton,ότι δηλαδή δεν είναι απο ίδια διαθέσιμα και στις 30 Μαρτιου 2010 δίνει την τελική έγκριση για να επακολουθήσει το πάρτυ σε βάρος χιλιάδων Ελλήνων φορολογουμένων καταθετων και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος;

Τι είναι αυτο που οδήγησε τον κ.Προβοπουλο για να δώσει την τελική έγκριση στις 30/3/2010 ενώ στις 2/3/2010 υπήρχε η ουσιαστικά αρνητική γνώμη των ελεγκτών της τράπεζας;

Τι παιγνίδια εκατομυριων ευρω παιχθηκαν σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων και σε βάρος της χώρας σε μια περίοδο κρίσης;

Κύριοι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ εισαγγελείς έχετε υποχρέωση μετα και τις καθυστερήσεις και την αδράνεια της αρμόδιας ανακρίτριας που αναθεσατε την παραγγελία να ερευνήσει τον ρόλο που έπαιξε η εποπτικη αρχή ,δηλαδή η τράπεζα Ελλαδος και ο διοικητής της στην υπόθεση αυτη,
να δρασετε,με ασυνήθιστες ταχύτητες για την γρήγορη απόδοση ευθυνών.

Μιχάλης Καρχιμάκης

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρχιμάκης:Πως αγοράσθηκε απο το Λαυρεντιάδη η Proton bank;"

Ανησυχία στην Κίνα για τη γρίπη των πτηνών

Δύο άνθρωποι στην κεντρική κινεζική επαρχία Χενάν μολύνθηκαν από το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών -τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή-ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 13 από τους 60 που συνολικά έχουν μολυνθεί, ύστερα από δύο ακόμη θανάτους που σημειώθηκαν στην Σανγκάη.

Ένας από τους δύο ανθρώπους που μολύνθηκαν στη Χενάν, ένας 34χρονος από την πόλη Καϊφένγκ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας δεύτερος νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Τα άλλα δύο κρούσματα δεν φέρεται να συνδέονται.

Άλλα τέσσερα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην ανατολική Ζεζιάνγκ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην επαρχία σε 15.

Τρία ακόμη κρούσματα σημειώθηκαν στη Σανγκάη, το επιχειρηματικό κέντρο της Κίνας, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στην πόλη σε 24, ενώ έχουν καταγραφεί εννέα θάνατοι, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τρία κρούσματα έχουν πλέον αναφερθεί εκτός ανατολικής Κίνας όπου πρωτοεμφανίστηκε το νέο στέλεχος, μεταξύ των οποίων ένα στο Πεκίνο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Ανησυχία στην Κίνα για τη γρίπη των πτηνών"

Τηλεοπτικό διάγγελμα έδωσε ο Ομπάμα

Τηλεοπτικό διάγγελμα έδωσε στη 01.10 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, ο Barack Οbama για τις εκρήξεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

O πρόεδρος των Η.Π.Α εξέφρασε τα συλληπητήριά του για τους νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις.

«Δεν ξέρουμε ποιος το έκανε και γιατί. Αλλά να είστε σίγουροι πως θα φθάσουμε μέχρι το τέλος για να μάθουμε τί πραγματικά συνέβη», τόνισε.

«Ο λαός των Η.Π.Α. θα προσευχηθούν σήμερα για τη Βοστώνη», πρόσθεσε.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεοπτικό διάγγελμα έδωσε ο Ομπάμα"

Δύο υπουργοί του Kαραμανλή, τερματοφύλακας, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και ...πολλοί άλλοι έβγαλαν κεφάλαια από την Κύπρο

Στο διάστημα κατά το οποίο οι τράπεζες ήταν κλειστές στην Κύπρο και πρακτικά δεν γίνονταν αναλήψεις καταθέσεις έφυγαν στο εξωτερικό από τη Λαϊκή Τράπεζα. Στα ονόματα περιλαμβάνονται γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικά στελέχη της Ελλάδας και της Κύπρου, Ρώσοι ολιγάρχες, αλλά ακόμη και στελέχη της Τράπεζας Κύπρου.

Οσον αφορά την Ελλάδα συναντούμε το ονοματεπώνυμο δύο πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή που απασχόλησαν την κοινή γνώμη με την εμπλοκή τους σε σκανδαλώδεις υποθέσεις. Μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και η σύζυγός του εμφανίζονται στις 12 Μαρτίου να αποσύρουν από την Τράπεζα 500.000 ευρώ, εταιρεία συμφερόντων Κύπριου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο real estate και στην Ελλάδα φαίνεται να κάνει αναλήψεις 1.000.000 και 198.000 ευρώ.

Γνωστός (υπό απόσυρση) τερματοφύλακας έχει κάνει ανάληψη 500.000 ευρώ, 743.546 ευρώ φαίνεται να βγάζει από την Κύπρο γόνος οικογένειας με πλούσια παρουσία στο μπάσκετ.

Μια δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ έχει προβεί σε ανάληψη 400.000 ευρώ, ενώ εντύπωση προκαλεί ο κοινός λογαριασμός που διατηρούσαν στην Τράπεζα Κύπρου δύο στελέχη μεγάλης ελληνικής κρατικής εταιρείας που είναι μάλιστα υπό αποκρατικοποίηση, ο ένας προϊστάμενος διεύθυνσης στρατηγικής και ανάπτυξης και η άλλη προϊσταμένη δημοσίων σχέσεων, που φαίνεται να βγάζουν από την Κύπρο το ποσό των 650.000 ευρώ.

Γνωστή ελληνική εταιρεία με δραστηριότητα και στην Κύπρο και στα Βαλκάνια απέσυρε από τη Λαϊκή το ποσό των 4.025.750 ευρώ, ενώ άλλη μεγάλη ελληνική εταιρεία τροφίμων απέσυρε το ποσό των 4.266.600 ευρώ.

Αγνωστο παραμένει το φυσικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την (παντελώς άγνωστη) εταιρεία «Α... D... International Ltd», η οποία είχε την... έμπνευση να φυγαδεύσει από την Κύπρο την Πέμπτη 14 Μαρτίου (παραμονή του Eurogroup) το ποσό των 27.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

500 Χιλιαδες Ευρώ έκαστος έβγαλαν στις 8 Μαρτίου δύο πρώην υπουργοί της περιόδου Καραμανλή που απασχόλησαν την επικαιρότητα με σκάνδαλα

12 εκατ. δολάρια απέσυρε γόνος σημαντικής εφοπλιστικής οικογένειας της Ελλάδας

Ο έξυπνος εκδότης

Εταιρεία της οποίας βασικός μέτοχος φέρεται... εκδοτική επιχείρηση στην Ελλάδα απέσυρε το ποσό των 10.900.000 ευρώ

1,14 εκατ. Ευρώ «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος γνωστής ελληνικής ΜΚΟ

Ο γκουρού των επενδύσεων

Από τη λίστα δεν λείπει εταιρεία συμφερόντων κορυφαίου Κυπριοαμερικανού επενδυτή, που μετέφερε στο εξωτερικό στις 6 Μαρτίου 6.200.000 δολάρια

1,85 εκατ. ευρω φυγάδευσε σε δύο δόσεις διευθύνων σύμβουλος θυγατρικής ελληνικής τράπεζας στην Κύπρο

122 εκατ. ρούβλια απέσυρε εταιρεία ρωσικών συμφερόντων με... έναν μέτοχο

Τα μυστήρια του Αγίου Ανδρέα

Στη λίστα εμφανίζονται εταιρείες με έδρα στον Αγιο Ανδρέα Κύπρου, με έναν μέτοχο που απέσυρε το ποσό των 20.000.000 ευρώ

650 χιλιάδες ευρώ απέσυραν δύο στελέχη μεγάλης ελληνικής κρατικής εταιρείας που είναι μάλιστα υπό αποκρατικοποίηση. Ο ένας διευθυντής ανάπτυξης και η άλλη διευθύντρια δημοσίων σχέσεων

Τα τυχερά των στελεχών

Μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και η σύζυγός του εμφανίζονται στις 12 Μαρτίου να αποσύρουν από την τράπεζα 500.000 ευρώ

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο υπουργοί του Kαραμανλή, τερματοφύλακας, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και ...πολλοί άλλοι έβγαλαν κεφάλαια από την Κύπρο"

Τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης!

70 Έλληνες συμμετείχαν στον Μαραθώνιο - Το ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε οτι είναι όλοι καλά - Τέσσερα νέα βίντεο από το σημείο της τραγωδίας

Τυφλό χτύπημα με στόχο να σκοτώσουν. Βρίσκουν συνεχώς άντρες του FBI εκρηκτικούς μηχανισμούς διάσπαρτους. Πάνω από δώδεκα οι νεκροί, τουλάχιστον 50 οι τραυματισμένοι.

Αυτόπτες μάρτυρες, είπαν ότι είδαν τραυματιοφορείς στο σημείο να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Παντού υπήρχε αίμα και τραυματισμένοι άνθρωποι.

Το σημείο, όπου εξερράγησαν οι βόμβες έχει αποκλειστεί, ενώ μετά τις εκρήξεις ακολούθησαν σκηνές πανικού.

Το περιστατικό συνέβη περίπου τρεις ώρες μετά τον τερματισμό των νικητών, ενώ έτρεχαν ακόμη πολλοί συμμετέχοντες.

"Ακούστηκε έκρηξη, αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει έξω από το ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως αρχηγείο για τον Μαραθώνιο", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Υπάρχουν πληροφορίες και για ανεύρεση τρίτου εκρηκτικού μηχανισμού, στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε η οργανωτική επιτροπή, όπου πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη.

Τις έρευνες έχει αναλάβει ειδικό τμήμα του FBI, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Είναι πιθανό να πρόκειται για μαζική επίθεση, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για ανεύρεση και άλλων ύποπτων δεμάτων, σε άλλα σημεία της Βοστώνης.









Διαβάστε Περισσότερα » "Τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης!"

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και για φέτος εξήγγειλε ο Βρούτσης

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έπειτα από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, θα καταρτίσει, ειδικά για φέτος, ένα επείγον σχέδιο κοινωνικού τουρισμού.

Το σχέδιο εξήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΕ), ενώ αναγνώρισε τη σημασία της διατήρησης, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού, που υλοποιούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ο οποίος έχει καταργηθεί.

Μείωση εργοδοτικών εισφορών

Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε επίσης, ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν μέσα στο 2013 κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα πλέον της μείωσης κατά 1,1 μονάδες που έγινε μέσα στο 2012, λόγω της κατάργησης των εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας. Εκτίμησε επίσης ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ορίζοντα τετραετίας, θα συντελέσει στην απομάκρυνση των εμποδίων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης ιδιοκτητών καταλυμάτων

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη αναβάθμιση του Συνδέσμου των τουριστικών επιχειρήσεων, (ΣΕΤΕ) σε κοινωνικό εταίρο, και στις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας στο καθεστώς ασφάλισης των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων με μόνο κριτήριο τη δυναμικότητα ως προς τον αριθμό των δωματίων.

«Συγκεκριμένα προβλέψαμε» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, «ότι ιδιοκτήτες που έχουν ενοικιαζόμενα καταλύματα μέχρι 5 δωμάτια θα υπάγονται μόνο στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ. Από 6-10 δωμάτια, θα υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ εφόσον ασκείται παράλληλα και αγροτική δραστηριότητα. Εάν δεν ασκείται παράλληλα αγροτική δραστηριότητα, τα πρόσωπα αυτά θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Τέλος, μόνο όσοι ιδιοκτήτες έχουν από 11 δωμάτια και πάνω θα υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ».

Προσλήψεις στον τουριστικό κλάδο

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την πρόσληψη των 10.000 νέων που θα απασχοληθούν αποκλειστικά στον τουριστικό κλάδο, στο πλαίσιο της δράσης «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» για 45.000 νέους έως 29 ετών, ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αντικατάσταση των προσλήψεων μαθητευόμενων από το εξωτερικό, με προσλήψεις νέων από την Ελλάδα και επανέλαβε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί το πρόγραμμα αυτό -όπως κάποιες φορές συνέβη στο παρελθόν- σε "πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων"».

Τέλος ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής κίνησης εφέτος και υποστήριξε ότι «οι προοπτικές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι εξαιρετικές και αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 50.000 νέες θέσεις εργασίας στον χώρο του τουρισμού».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και για φέτος εξήγγειλε ο Βρούτσης "

Το τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησής και ο κίνδυνος ατυχήματος …

Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης τους εισέρχονται οι...τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες στην χώρα μας, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς.Οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των τεσσάρων αυτών τραπεζών καλούνται να εγκρίνουν της αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης τους.

Την σχετική απόφαση θα λάβει πρώτη η Alpha Bank, καθώς την Τρίτη 16 Απριλίου το πρωί, πραγματοποιείται η γενική της συνέλευση για το θέμα αυτό. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της διοίκησης της Alpha Bank, η τράπεζα θα επιτύχει να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, γεγονός που θα τις επιτρέψει να παραμείνει υπό ιδιωτικό έλεγχο. Παράλληλα με την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης η Alpha Bank, δίνει έμφαση και στην διαδικασία πλήρους λειτουργικής ενοποίησης με την Εμπορική Τράπεζα, που θα οδηγήσει σε σημαντικές συνέργιες κόστους και ισχυροποίηση της στην εγχώρια αγορά. Η σχετική διαδικασία σύμφωνα με πληροφορίες εξελίσσεται χωρίς κανένα πρόβλημα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Η επόμενη γενική συνέλευση για αποφάσεις σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου της είναι της Τράπεζας Πειραιώς και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Απριλίου. Και στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς η εξασφάλιση του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής θεωρείται δεδομένη από τα διοικητικά στελέχη της Τράπεζας. Ταυτόχρονα δίνεται έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση λειτουργικών ενοποιήσεων δικτύων τραπεζών που πρόσφατα απέκτησε, όπως των υποκαταστημάτων των πρώην κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα από πλευράς δικτύου καταστημάτων με πολύ μεγάλη διαφορά από την δεύτερη, μετά μάλιστα και την αναστολή συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank.

H γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζα πραγματοποιείται την Δευτέρα 29 Απριλίου. Μετά την πλήρη ανατροπή της αρχικής στρατηγικής που ήταν η ανακεφαλαιοποίηση του ενιαίου ομίλου Εθνικής και Eurobank-που βρισκόντουσαν στην τελικά φάση μεταξύ τους συγχώνευσης-που επέφεραν οι πρόσφατες αποφάσεις των αρχών, η διοίκηση της τράπεζας δίνει αγώνα δρόμου για την κάλυψη του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής. «Ο κοινός στόχος είναι ένας: να υλοποιήσουμε επιτυχώς την αναγκαία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην προγραμματιζόμενη αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε διεθνές επίπεδο και κάτω από έντονο ανταγωνισμό, καλούμεθα όλοι να συστρατευτούμε στην επίτευξη της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην απαιτούμενη αύξηση. Και το όλοι δεν είναι σχήμα λόγου, όπως άλλωστε γνωρίζετε, όταν αναφέρομαι στην Εθνική», τόνισε σε μήνυμα του προς τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος της , Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Για τη Διοίκηση, το σύνολο των εργαζομένων και για τους μετόχους, ο κοινός στόχος είναι ένας: να υλοποιηθεί επιτυχώς η αναγκαία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην προγραμματιζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ανέφερε ο κ.Τουρκολιάς.

Η γενική συνέλευση της Eurobank πραγματοποιείται την Τρίτη 20 Απριλίου, με στόχο επίσης την κάλυψη του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής, προκειμένου η τράπεζα να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της .

Μόλις ολοκληρωθούν οι γενικές συνελεύσεις των τραπεζών θα συνεδριάσουν τα διοικητικά τους συμβούλια προκειμένου να καθοριστούν οι όροι και η τιμή έκδοσης των μετοχών. Το σχετικό ενημερωτικό δελτίο της αύξησης θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εντός του Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία άσκησης των δικαιωμάτων των μετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας ανέρχονται σε 9,7 δισ.ευρώ, της Eurobank στα 5,8 δις.ευρώ, της Alpha Bank στα 4,5 δις.ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς στα 7,3 δις.ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση όπως τονίζεται από όλες τις πλευρές η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι εξασφαλισμένη είτε επιτευχθεί είτε όχι ο στόχος της εξασφάλισης του 10% των ιδιωτικών κεφαλαίων, καθώς θα γίνει μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης τους οι συστημικές τράπεζες θα αποκτήσουν τα υγιή εκείνα οικονομικά μεγέθη και δείκτες που θα τις επιτρέψουν σταδιακά να βγουν ξανά-μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα-στις διεθνείς αγορές, προκειμένου να αντλήσουν ρευστότητα, ώστε με την σειρά τους να την διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία. Ρευστότητα που αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της επανεκκίνησης της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας που θα την οδηγήσει εκτός της κρίσης.

banksnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησής και ο κίνδυνος ατυχήματος …"

Στάσεις εργασίας από Τρίτη έως Πέμπτη από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρά και αυτή την εβδομάδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από... την Τρίτη 16 έως και την Πέμπτη 18 Απριλίου με αποτέλεσμα οι συρμοί να παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τις 20.00 το βράδυ έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα.

Λόγω των στάσεων εργασίας, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Όσον αφορά στους συρμούς του μετρό,στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρομίου, θα κυκλοφορήσουν κανονικά.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάσεις εργασίας από Τρίτη έως Πέμπτη από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news