facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Εντοπίστηκε το λευκό βαν των δραπετών από Τρίκαλα

Το όχημα, μάρκας Volkswagen Transporter, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ - 7760, είχε κλαπεί στις αρχές της εβδομάδας από τον Άσσο Κορινθίας.

Εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, στην περιοχή της Μάντρας Αττικής το λευκό βαν μάρκας Volkswagen Transporter, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ - 7760, το οποίο είχε κλαπεί στις αρχές της εβδομάδας από τον Άσσο Κορινθίας.

Εικάζεται ότι πίσω από την κλοπή βρίσκονται αλβανοί κακοποιοί οι οποίοι δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων στα τέλη Μαρτίου.

Το φορτηγάκι ήταν σταθμευμένο κοντά σε μια καφετέρια της περιοχής και αυτή την ώρα ερευνάται από συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, για τυχόν στοιχεία που μπορεί να συνδέσουν το συγκεκριμένο όχημα με τους δράστες.

Σημειώνεται πάντως, ότι στη νεκροφόρα που έκλεψαν αρχικά οι άγνωστοι, αλλά την εγκατέλειψαν γιατί δεν είχε καύσιμα και στην συνέχεια έκλεψαν το βαν, δεν βρέθηκαν ίχνη που να συνδέουν τους δραπέτες με την κλοπή.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε το λευκό βαν των δραπετών από Τρίκαλα"

Στουρνάρας: Πρόοδος σε όλα τα θέματα - Νέα συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ παρουσία Προβόπουλου

Στουρνάρας: Πρόοδος σε όλα τα θέματα - Νέα συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ παρουσία Προβόπουλου
Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα οι οποίες ωστόσο θα συνεχιστούν, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των εκπροσώπων των πιστωτών με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Κυριακής. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρουσία του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των δύο πλευρών έχει σημειωθεί σύγκλιση στο θέμα των επιόρκων κατά το πρότυπο που είχε αρχικά προτείνει η τρόικα, δηλαδή αντικατάσταση όσων επιόρκων ή «κοπανατζήδων» απομακρυνθούν, με υπαλλήλους υψηλών προσόντων που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και χωρίς να υποβληθούν στον κανόνα 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις

Ο πρωθυπουργός, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ, τους οποίους ενημέρωσε για το περιχεχόμενο της συζήτησης που είχε με τα μέλη της τρόικας
Οι δηλώσεις έξω από το Μαξίμου
Γ.Στουρνάρας: Υπάρχει σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχει, βέβαια, και συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
- Σε ποια θέματα υπάρχει πρόοδος;
Γ.Στουρνάρας: Σε όλα. Σας είπα υπάρχει σημαντική πρόοδος.
- Θα συναντηθείτε σήμερα πάλι, κ. Υπουργέ;
Ι.Στουρνάρας: Ναι, βεβαίως.
«Αγκάθι» στις συνομιλίες των δύο πλευρών παραμένει η κινητικότητα στο Δημόσιο, με τους εκπροσώπους της τρόικας να ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Προσέγγιση φαίνεται ότι υπάρχει και στο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, με την τρόικα να φέρεται ότι δέχεται τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Ως προς το ζήτημα της επικείμενης συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προβάλλει τα νομικά επιχειρήματα στην τρόικα για την πραγματοποίηση, κάτι που θα υποστηρίξει πως θα ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: Πρόοδος σε όλα τα θέματα - Νέα συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ παρουσία Προβόπουλου"

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Κρήτη - Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και με τους θυελλώδεις νοτιάδες έδωσαν οι πυροσβέστες σε ολόκληρη την Κρήτη. Η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη αφού εκτός από τη φωτιά στα Χορευτιανά Κισσάμου και στο Λατζιμά Ρεθύμνου φωτιά είχε στην Κακόπετρα Πλατανιά που μέχρι αυτή την ώρα έχει κατακάψει 10 στρέμματα δασικής και 10 γεωργικής έκτασης ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο Βενί Μυλοποτάμου όπου έχει κάψει 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Σε όλες τις περιπτώσεις οι φλόγες είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν και να σβήσουν αφού έχουν σύμμαχο τους τον καιρό και τους ανέμους που δεν λένε να κοπάσουν.

Στα Χορευτιανά η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, στο Λατζιμά υπό μερικό έλεγχο ενώ στο Βενί που ξέσπασε τη νύχτα, ενώ όλα έδειχναν ότι έχει περιοριστεί στα 5 στρέμματα, επεκτάθηκε παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Μέχρι αυτή την ώρα εκτός από τη χθεσινή προσαγωγή για τη φωτιά στα Χορευτιανά, δεν υπάρχει άλλη προσαγωγή ή σύλληψη. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για έναν 68χρονο, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής έκανε αγροτικές εργασίες στην περιοχή καίγοντας λιόκλαδα, τα οποία δεν φρόντισε να σβήσει καλά και οι δυνατοί νοτιάδες, αναζωπύρωσαν τις στάχτες και ξεκίνησε η φωτιά στην περιοχή.

Φωτιές σε όλη την Κρήτη

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ολόκληρη την Κρήτη εκδηλώθηκαν περισσότερες από 15 φωτιές σε διάφορες περιοχές. Σε όλες έσπευσαν οχήματα με άνδρες της υπηρεσίες και τις έσβησαν πριν τις ενισχύσει ο άνεμος και πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι περισσότερες ήταν από μισό στρέμμα μέχρι 2 και 3 στρέμματα που καταστράφηκαν από τις φλόγες ενώ οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και σήμερα στο νησί, σύμφωνα με το καιρικό δελτίο που έχουν στη διάθεση τους οι αρμόδιες υπηρεσίες. Μάλιστα η πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να μη βάζουν για κανένα λόγο φωτιά στην ύπαιθρο διότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος.

prismanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πύρινα μέτωπα σε όλη την Κρήτη - Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες"

Μερικός αποκλεισμός της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου λόγω θυελλωδών ανέμων

Σε μερικό αποκλεισμό της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου προχωρούν αυτή την ώρα άνδρες της τροχαίας εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ανεμοι έντασης τοπικά ακόμη και 9 μποφόρ σαρώνουν την Πάτρα και ειδικότερα το Ρίο και ο κίνδυνος για όσους κινούνται επι του καταστρώματος είναι μεγάλος.

Στο Ιόνιο και στον Πατραικό αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ, ανατολικοί βορειοανατολικοί. Η πορθμιακή γραμμή των φερι μποουτ είναι κομμένη από τις 7 το πρωί λόγω θαλασσοταραχής.

Η τροχαία θα αποκλείει τα φορτηγά κενού φορτίου που έχουν μεγάλη επιφάνεια και μπορούν να ντεραπάρουν αλλά και τα δίκυκλα που εύκολα μπορούν να εκτραπούν από τους δυνατούς ανέμους που χτυπούν την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Αναλόγως με την εξέλιξη στην ένταση των ανέμων η γέφυρα θα επανέλθει στην κανονική κυκλοφορία.

pelop
Διαβάστε Περισσότερα » "Μερικός αποκλεισμός της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου λόγω θυελλωδών ανέμων"

Ο Άκης έδωσε στον Σμπώκο 40 εκατ. ευρώ για να του τα κάνει 80!

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η οποία επικαλείται σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έδωσε στον άλλοτε στενό του συνεργάτη, Ιωάννη Σμπώκο, 40 εκατομμύρια ευρώ προκείμενου να τα διαχειριστεί για λογαριασμό του, ενώ παράλληλα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ διακινήθηκαν «χέρι με χέρι».

Τη διακίνηση δεκάδων «άγνωστων» εκατομμυρίων ευρώ, είτε χέρι με χέρι είτε με βαλίτσες, εντόπισαν οι ερευνητές που έχουν αναλάβει την υπόθεση των μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα, επιβαρύνοντας περαιτέρω τη θέση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η οποία επικαλείται σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έδωσε στον άλλοτε στενό του συνεργάτη, Ιωάννη Σμπώκο, που είναι επίσης προφυλακισμένος, 40 εκατομμύρια ευρώ προκείμενου να τα διαχειριστεί για λογαριασμό του, και με συμφωνία η προσδοκώμενη απόδοση να φτάσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Το εν λόγω πόσο επιβεβαιώνεται από δεκάδες χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικαστών, τα 40 εκατομμύρια αποτελούν «μέρος της παράνομης περιουσίας που απέκτησε ο πρώην υπουργός εκ της δωροδοκίας».

Οι δικαστικές έρευνες δεν έχουν κατορθώσει να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις έρευνες της Δικαιοσύνης ακόμα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ διακινήθηκαν «χέρι με χέρι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, συγγενικά του πρόσωπα και στενοί του συνεργάτες αναμένεται να κάτσουν στο εδώλιο για την υπόθεση του «μαύρου» χρήματος στα εξοπλιστικά στις 22 Απριλίου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Άκης έδωσε στον Σμπώκο 40 εκατ. ευρώ για να του τα κάνει 80!"

«Έξυπνο» σύστημα καταγραφής κινητών στη φαρέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Mε κλειστή τη συσκευή αντιγράφει και διαγραμμένα δεδομένα

Ειδικό σύστημα «απορρόφησης» πληροφοριών μέσα από κινητά τηλέφωνα και φορητές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών χρησιμοποιεί με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ. και άλλες διωκτικές υπηρεσίες.

Το σύστημα αυτό -κατασκευασμένο από κονσόρτσιουμ με πυρήνα ισραηλινές εταιρείες, έχει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με κινητά τηλέφωνα από τα οποία υφαρπάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα μηνύματα, τις κλήσεις, τις φωτογραφίες και όλα τα δεδομένα που έχει ο κάτοχός του.

Μάλιστα το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να καταγράφει τα στοιχεία που είχε διαγράψει ο χρήστης του κινητού.

Και όλα αυτά χωρίς οι διωκτικές υπηρεσίες να έχουν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο ή το στικάκι και δίχως να εφαρμόσουν την κανονική διαδικασία ελέγχου του στο Τμήμα Ελέγχου Ψηφιακών Πειστηρίων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Το φορητό σύστημα (μεγέθους περίπου 15x15 εκατοστών) καταγραφής στοιχείων από κινητά τηλέφωνα έχει κόστος περίπου 15.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες το προμηθεύθηκαν οι διωκτικές Αρχές από τα απόρρητα κονδύλια των αρμοδίων υπουργείων

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα μέσα από κινητό τηλέφωνο μπορούν να καταγραφούν, ακόμη κι αν εκείνο είναι κλειστό ή ακόμη κι αν έχει αφαιρεθεί η μπαταρία.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έξυπνο» σύστημα καταγραφής κινητών στη φαρέτρα της ΕΛ.ΑΣ."

Παπανδρέου: Θα στείλει υπόμνημα στην Προανακριτική Επιτροπή

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου επιβεβαίωσαν πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα πάει στην Προανακριτική Επιτροπή και έχει αποφασίσει να αποστείλει υπόμνημα.

Ωστόσο οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου δεν επιβεβαιώνουν ούτε όμως διαψεύδουν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πρώην πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Δεν επιβεβαίωναν, όμως, όσα φέρεται να είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης σχετικά με τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν προτίθεται να πάει στην Προανακριτική Επιτροπή καθώς δεν επιθυμεί να νομιμοποιήσει το μπάχαλο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανδρέου: Θα στείλει υπόμνημα στην Προανακριτική Επιτροπή"

Πλήρωσε για να σώσει το παιδί από τη λευχαιμία και τον κυνηγά η ΔΟΥ!

«Θυσιάστηκε» για να σώσει έναν μαθητή που πάσχει από λευχαιμία και τώρα η εφορία καραδοκεί

Ένας μαθητής έχει λευχαιμία και ήδη νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο των Αθηνών έχοντας κάνει μεταμόσχευση. Στο πλευρό του η μητέρα του αλλά και οι συμμαθητές του.

Η ιστορία ξεκινά από την ημέρα που συμμαθητής του παιδιού επέστρεψε σπίτι του με δάκρυα στα μάτια. Τον είδε ο πατέρας του, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της πόλης, τον ρώτησε τι συμβαίνει και τότε ο μικρός του εξιστόρησε τι απασχολούσε όχι μόνο τον ίδιον αλλά όλους τους συμμαθητές του.

Ο πατέρας συγκινήθηκε και αποφάσισε να βοηθήσει. Ήρθε σε συνεννόηση με τον συνέταιρό του στις επιχειρήσεις και αμέσως έδωσαν 28.000 ευρώ από το ταμείο της εταιρείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έξοδα για την αποκατάσταση της υγείας του συμμαθητή του γιου του.

Η μητέρα του μικρού ασθενή ένιωσε πως είχε μία σημαντική βοήθεια στον Γολγοθά που ανέβαινε μαζί με το παιδί της. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το κράτος αδυνατούσε να την βοηθήσει, και ήρθε ένας επιχειρηματίας να της προσφέρει αυτό που περίμενε.


Όπως ήταν φυσικό ο λογιστής της εταιρείας απευθύνθηκε τις επόμενες ημέρες στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να δηλώσει τη δωρεά και να δικαιολογήσει το έλλειμμα στο ταμείο. Και τότε... έπεσε από τα σύννεφα! Σύμφωνα με δημοσίευμα πατρινής εφημερίδας, ο εφοριακός τον ενημέρωσε πως για τις 28.000 ευρώ της δωρεάς θα έπρεπε να πληρώσει και φόρο πάνω από 30% δηλαδή 10.500 ευρώ!

Δηλαδή στην Ελλάδα κάποιος που υποκαθιστά το κράτος σε αυτά που δεν μπορεί να παρέχει θα πρέπει να το «χρυσώνει» επειδή έκανε το αυτονόητο;

Βοήθησε ένα παιδί στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει κύριοι... Έκανε αυτό που θεώρησε καθήκον του!

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήρωσε για να σώσει το παιδί από τη λευχαιμία και τον κυνηγά η ΔΟΥ! "

Βόλος:Κινδυνεύουν 50 καρκινοπαθείς!

Αβοήθητοι την ώρα που δίνουν μια μεγάλη μάχη για τη ζωή τους έχουν μείνει οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας, εδώ και μια εβδομάδα που περιθάλπονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, καθώς υπάρχει έλλειψη σε φάρμακα χημειοθεραπείας. Αυτή τη στιγμή πηγαίνουν πίσω θεραπείες 40 με 50 καρκινοπαθών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και οι ζωές τους.

Συγκεκριμένα παρατηρείται έλλειψη στα σκευάσματα για καρκινοπαθείς της ελβετικής εταιρείας "Roche", τα οποία όπως επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παθολόγος-Ογκολόγος της Ογκολογικής Μονάδας κ. Γιώργος Ρήγας, είναι αναντικατάστατα για τους ασθενείς αφού δεν υπάρχουν αντίγραφα.

Το προηγούμενο διάστημα το Νοσοκομείο του Βόλου ενημέρωσε τους καρκινοπαθείς πως δεν έχει τα συγκεκριμένα φάρματα της ελβετικής εταιρείας "Roche", και θα έπρεπε να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και να τα πηγαίνουν στο νοσοκομείο για τη χημειοθεραπεία. Πριν όμως από λίγες ημέρες «στέγνωσαν» και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να διακόπτεται εδώ και μια εβδομάδα η προγραμματισμένη θεραπεία στους καρκινοπαθείς, κάτι που όπως επισημαίνει ο Ογκολόγος κ. Γιώργος Ρήγας είναι ότι χειρότερο για την αποτελεσματικότητά της.

Οι καρκινοπαθείς πλέον που ακολουθούν χημειοθεραπείες με τα συγκεκριμένα φάρμακα θα πρέπει αν θέλουν να συνεχίσουν την θεραπεία να παραγγείλουν μόνοι τους τα φάρμακα από το εξωτερικό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε φάρμακο το οποίο κοστίζει 3.000 και πρέπει να χορηγείται στους καρκινοπαθείς ανά 21 ημέρες.

Όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας κ. Ελένη Φουστούκου, «παρατηρείται έλλειψη σε σκευάσματα για καρκινοπαθείς, της εταιρείας "Roche". Ο σύλλογος κατακλείστηκε από τηλεφωνήματα απελπισμένων ασθενών που δεν μπορούσαν να κάνουν την απαραίτητη θεραπεία. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, οι ασθενείς αναγκάστηκαν να διακόψουν τις χημειοθεραπείες τους, πράγμα που μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της θεραπείας».

Σήμερα το Νοσοκομείο Βόλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω της έλλειψης των συγκεκριμένων σκευασμάτων της εταιρίας "Roche". Ουσιαστικά η εταιρεία όπως αναφέρει ο κ. Ρήγας θέτει όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να πληρωθεί αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί τους καρκινοπαθείς αφού τα συγκεκριμένα σκευάσματα είναι αναντικατάστατα καθώς δεν υπάρχουν αντίγραφα.

Να σημειωθεί πως χθες στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ διοικητικού και ιατρικού προσωπικού για το συγκεκριμένο θέμα.

40 με 50 καρκινοπαθείς στον «αέρα»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας κ. Φουστούκου αναφέρει ότι εδώ και μια εβδομάδα αναβάλλονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου.

«Πάνω πίσω οι χημειοθεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο λόγω έλλειψης των κατάλληλων φαρμάκων. Αύτη τη στιγμή περίπου 40 με 50 άτομα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες με τα συγκεκριμένα σκευάσματα. Τι πρέπει να γίνει με αυτούς του ανθρώπους. Η μόνη λύση που υπάρχει είναι να παραγγέλνουν μόνοι τους οι ασθενείς τα φάρμακα τους από το εξωτερικό, το κόστος των οποίων είναι τεράστιο».

Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι ακόμα μεγαλύτερες αν συνυπολογιστεί κανείς το γεγονός ότι η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου εξυπηρετεί καθημερινά 25-30 καρκινοπαθείς με έναν μόνο γιατρό.

Ερωτηθείς ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος για την συγκεκριμένη σοβαρή έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ :

«Aπό την πλευρά μας έχουμε κανονική ροή πληρωμής των φαρμάκων. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ελάχιστο υπόλοιπο οφειλών και έχει δοθεί εντολή να καταβληθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Παράλληλα είχαμε προχωρήσει έγκαιρα στις παραγγελίες των φαρμάκων ωστόσο η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργεί μονοπωλιακά αφού δεν κυκλοφορούν αντίγραφα για τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία θα έπρεπε να αντιμετωπίζει το ζήτημα με μεγαλύτερη ευαισθησία από την ώρα που το Νοσοκομείο του Βόλου εξοφλεί τις οφειλές του με κανονική ροή χωρίς να διογκώνει τις οφειλές του»

taxydromos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος:Κινδυνεύουν 50 καρκινοπαθείς!"

ΑΓΡΙΝΙΟ: Πουλάει το τρακτέρ του για φάρμακα και νερό

Η «κοινωνική» πολιτική του κράτους οδήγησε πολλούς πολίτες να κάνουν αναγκαστική «ελεύθερη πτώση» στο κενό. Η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν ούτε στα πάγια έξοδά τους, όπως το νερό και η ΔΕΗ. Ο ηλικιωμένος κ. Γιάννης Σιακαμπένης, με γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας από τα Σιτόμενα του δήμου Αγρινίου, αντιμετωπίζει πρόβλημα μέχρι και με την εξόφληση ή τον διακανονισμό του νερού.

Έχει πουλήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν τα ζώα του για να μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά στις υποχρεώσεις του και για τα φάρμακα της γυναίκας του. Και τώρα πουλάει το τρακτέρ του για να πληρώσει ακόμη και τα φάρμακα της γυναίκας του που τα χρωστάει.

Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες για τον διακανονισμό και να επισημάνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του έδωσαν ένα μην προθεσμία για να μπορέσει να κάνει κάποιο διακανονισμό, αλλά το ζήτημα είναι πιο βαθύ και επί της ουσίας οφείλεται στις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας.

Αρμόδιοι από πολλές κατευθύνσεις που αποφανθήκαμε για να δούμε τι προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές, μας διαβεβαίωσαν πως εξαντλούν κάθε περιθώριο, αφού συζητήσουν πρώτα με τον εκάστοτε οφειλέτη. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η ΔΕΥΑ Αγρινίου, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, είναι υπεύθυνη για αυτά τα θέματα μόνο για τον προ Καλλικράτη Δήμο Αγρινίου και οι περιοχές που εντάχθηκαν στον δήμο Αγρινίου, όπως τα Σιτόμενα, από το νομοσχέδιο του Καλλικράτη και έπειτα, αρμόδια υπηρεσία είναι η οικονομική του δήμου Αγρινίου.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αναμένει ακόμα στο ακουστικό του την απάντηση από υγειονομική επιτροπή από την οποία έχει περάσει η σύζυγός του με χρόνια προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενταχθεί στις ευαίσθητες εκείνες κοινωνικές ομάδες που απολαμβάνουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε τρέχοντα έξοδα.

Ο ίδιος απελπισμένος δηλώνει ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε εάν οι υπηρεσίες δεν σκύψουν με ανθρώπινη ευαισθησία στο πρόβλημά του.

Γιάννης Σιακαμπένης. Μετά την πώληση των ζώων του τώρα παίρνει σειρά το τρακτέρ του για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα είναι σε παρόμοια κατάσταση

dete
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΓΡΙΝΙΟ: Πουλάει το τρακτέρ του για φάρμακα και νερό"

Με κραχ κινδυνεύουν χιλιάδες συντάξεις

Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο για τα άδεια ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.

Οι πληρωμές των συντάξεων των επομένων μηνών βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, με τους επικεφαλής του υπουργείου να αναζητούν τρόπους αύξησης των εσόδων. Τα στοιχεία του πρώτου διμήνου είναι άκρως απογοητευτικά με την πτώση των εσόδων του ΙΚΑ να ξεπερνά το 15% σε σχέση με το 2012, ενώ σε σύγκριση με το 2011 τα έσοδα του ιδρύματος δίνουν την εικόνα κατάρρευσης, καθώς έχουν μειωθεί κατά 41%.

Ανάλογη αν όχι και χειρότερη είναι η κατάσταση στον ΟΑΕΕ, με τα έσοδα του πρώτου διμήνου του 2013 να είναι μειωμένα κατά 2,88%, στα 236 εκατ. ευρώ, από 243 εκατ. ευρώ που ήταν στο πρώτο δίμηνο του 2012. Σε σχέση δε με το αντίστοιχο δίμηνο του 2011, η μείωση των εσόδων στον ΟΑΕΕ είναι της τάξης του 38,85% φέτος.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος προέρχονται από τους επίσημους πίνακες που έχει δώσει το υπουργείο Εργασίας στην τρόικα και θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στη συνάντηση που πρόκειται να έχει η ηγεσία του υπουργείου με την τρόικα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Στα μειωμένα έσοδα του ΙΚΑ έρχεται να προστεθεί και ένα «κρυφό ληξιπρόθεσμο χρέος» που δεν είναι άλλο από την καταβολή των περίπου 150.000 καθυστερούμενων συντάξεων σε ασφαλισμένους που περιμένουν πάνω από 12 μήνες για να βγει η απόφαση συνταξιοδότησης.

Την ίδια στιγμή είναι στον αέρα έσοδα 600 εκατ. ευρώ από την εισφορά στο τζίρο των επιχειρήσεων και άλλα 607 εκατ. ευρώ που έχουν υπολογιστεί από τις υψηλότερες ασφαλιστικές κρατήσεις που θα επιβάλλονται σε μισθούς άνω των 2.355 ευρώ. Τα 600 εκατ. ευρώ προορίζονταν για τον ΟΑΕΕ από την εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων που ψηφίστηκε το 2011 αλλά δεν εφαρμόστηκε.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Με κραχ κινδυνεύουν χιλιάδες συντάξεις"

Ασφυκτιούν τα δημόσια νοσοκομεία: «Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού»

Οι ασθενείς αναγκάζονται να τρυπώσουν στις εφημερίες!

Η κρίση έχει μεγαλώσει τις ουρές της ντροπής στα δημόσια νοσοκομεία. Το κόστος μιας επίσκεψης σε ιδιώτη γιατρό, οι ελλείψεις σε σημαντικές ειδικότητες στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς έχουν άμεση συνέπεια την ταλαιπωρία και την αναμονή. Από την άλλη, οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας που έχουν επιβάλει οι δανειστές απαιτούν την αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), καθώς ενόσω οι δαπάνες μειώνονται, αυξάνεται το βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι δημόσιες δομές υγείας.

Σε εφημερία του Ευαγγελισμού, πριν από μερικές ημέρες, ο ιατρός διαλογής έδειξε την αίθουσα αναμονής σε ασθενή που είχε να αναφέρει μόνο πόνο στον λαιμό, σε άλλον με μύκητες στο πόδι (τους είχε δύο μήνες), καθώς και σε μία κυρία με χρόνιο πόνο στη μέση, η οποία κατέφθασε στα... επείγοντα με τις μαγνητικές τομογραφίες στο χέρι

. Ενας ηλικιωμένος που το πρόβλημά του ξεκινούσε από μια παρωνυχίδα, συνοδευόταν από τον περίπου 40 ετών γιο του. Εκείνος φώναζε ότι ο πατέρας του πέθαινε από τους πόνους και έπρεπε αμέσως να τον δουν οι χειρουργοί. Ο ηλικιωμένος κοιτούσε σαστισμένος και με αγωνία εάν ο γιος του θα κατάφερνε να ξεγελάσει όλους τους επιστήμονες και τους ασθενείς που περίμεναν, για να μπει στον χώρο εφημερίας, αντί να κλείσει ραντεβού σε χειρουργό.

Εάν κάποιος επισκεφθεί δημόσιο νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας, θα διαπιστώσει ότι ολοένα και περισσότεροι ασθενείς κάνουν αναγκαστική επιλογή τη δημόσια περίθαλψη. Και το σκηνικό, όπως παραδέχονται οι γιατροί, επιβαρύνεται από το γεγονός ότι πλέον στις ουρές στοιβάζονται ακόμη και πολίτες που δεν αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα υγείας.

Αυτό άλλωστε φάνηκε και σε πρόσφατη έρευνα, που βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας. Το 24% των ασθενών κλείνει ραντεβού στο ΕΣΥ για να εξεταστεί από νοσοκομειακό γιατρό, παρότι δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ή απλώς και μόνο για συνταγογράφηση της αγωγής του.

«Υπολογίζω ότι περίπου το 25% είναι τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά. Θα βελτιωνόταν ιδιαίτερα η κατάσταση εάν υπήρχε νομοθεσία που θα μας επέτρεπε να μη δεχόμαστε μη επείγοντα περιστατικά. Αυτό βέβαια προϋποθέτει και την εκπαίδευση των ασθενών. Κάτι που ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», λέει ο Γιώργος Σφυρόερας, αγγειοχειρουργός Β' επιμελητής στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Οργάνωση παρόμοια με εκείνη των ευρωπαϊκών τακτικών εφαρμόζει ο Ευαγγελισμός, χωρίς όμως να έχει δικαίωμα να διώξει ασθενή που δεν είναι επείγον περιστατικό. Ετσι, παρότι δίδεται προτεραιότητα στα κατεπείγοντα περιστατικά, οι ουρές που σχηματίζουν οι ασθενείς μεγαλώνουν και από δεκάδες πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν ιδιώτη γιατρό με αποτέλεσμα να απευθύνονται στο ΕΣΥ.

Επειγοντα και εφημεριες. Οι ασθενείς όμως αναγκάζονται να τρυπώσουν στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων για έναν επιπλέον λόγο: πολλές φορές, τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά είναι κλεισμένα ακόμη και για τους επόμενους δύο μήνες ή, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν γιατί η αναμονή είναι ακόμη μεγαλύτερη. Για παράδειγμα, για να εξεταστεί κάποιος στην Αγγειολογική Κλινική του Λαϊκού θα πρέπει να περιμένει δύο μήνες και τρεις ημέρες.

Ειδήμονες του χώρου δεν κρύβουν τα λόγια τους και παραδέχονται ότι «εάν δεν υπάρξει καλή οργάνωση, με την προγραμματισμένη μείωση γιατρών και προσωπικού που έρχεται τα επόμενα χρόνια - το Μνημόνιο επιβάλλει ότι για κάθε πέντε που βγαίνουν στη σύνταξη μόλις μία πρόσληψη - το ΕΣΥ θα καταρρεύσει».

Με το ακουστικό στο χέρι μένουν και οι ασθενείς που χρειάζονται να κλείσουν ραντεβού στο Τμήμα Αρρυθμιών και Βηματοδότησης του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, αφού ο αυτόματος τηλεφωνητής ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι «δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού».

Η αμέσως επόμενη λύση για τους ασφαλισμένους είναι να αναζητήσουν γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, διαδικασία που στην πράξη αποδεικνύεται δύσκολη σε αρκετές περιπτώσεις. Κάπως έτσι εξηγείται ότι η Μαρία Κοντογιάννη αναγκάστηκε να δοκιμάσει την υπομονή της περιμένοντας επί τέσσερις ώρες στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, αφού ο συμβεβλημένος γιατρός ζήτησε 50 ευρώ για την επίσκεψη. Η δικαιολογία του ήταν πως είχε καλύψει το μηνιαίο πλαφόν εξέτασης των 200 ασφαλισμένων του ενιαίου Ταμείου.

Αποφευγουν τις αμοιβες. Τα επίσημα στοιχεία που διατηρεί το υπουργείο Υγείας συμβαδίζουν με τις μαρτυρίες των γιατρών και των ασθενών. Ειδικότερα, όπως προκύπτει έχει καταγραφεί αύξηση 6% στη χρήση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στην Αττική (1η Υγειονομική Περιφέρεια, ΥΠΕ). Ετσι, η προσέλευση των ασθενών στην 1η ΥΠΕ, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών το 2012 σε σχέση με το 2011 είναι αυξημένη κατά 9% και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία (πρωινά ραντεβού) 6%. Και στις δύο περιπτώσεις, το κόστος εξέτασης είναι 5 ευρώ.

Αντίθετα, κατακόρυφη μείωση παρουσιάστηκε στα κατά πολύ ακριβότερα απογευματινά ιατρεία, όπου το κόστος εξέτασης κυμαίνεται από 50 έως 90 ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι το 2012 προσήλθαν 11% λιγότεροι ασθενείς σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το 2012 προσήλθαν συνολικά 398.605 ασθενείς στα απογευματινά ιατρεία σε σχέση με τους 429.903 που είχαν προσέλθει το 2011 και 527.601 το 2010. Συγκριτικά από το 2010 έως το 2012, 128.996 λιγότεροι ασθενείς προσήλθαν πανελλαδικά στα απογευματινά ιατρεία. Την ίδια περίοδο στη λοιπή χώρα η μείωση προσέλευσης ασθενών στα απογευματινά ιατρεία φτάνει έως και 12%, ενώ το ποσοστό θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο εάν δεν υπολογιζόταν η 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια (Πειραιάς - Αιγαίο) οι περισσότεροι γιατροί δεν έκαναν απογευματινά ιατρεία και άρχισαν το 2010, όταν περικόπηκαν οι μισθοί τους. Αυτό βέβαια αυξάνει το ποσοστό των ασθενών που προσέρχεται στα απογευματινά ιατρεία, αλλά ο αριθμός όσων εξυπηρετήθηκαν σε αυτά τα παραμένει αρκετά μικρός.

Η ανάγκη των πολιτών για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται εμφανής και από τα γεμάτα κρεβάτια των δημόσιων νοσοκομείων. Η κάλυψη των κλινών στην Αττική το 2012 ήταν 78%, δηλαδή σχεδόν πλήρης, εάν λάβει κάποιος υπόψη ότι κάποια νοσοκομεία διαθέτουν και εικονικές κλίνες, οι οποίες καταμετρώνται, αλλά δεν υπάρχουν για να διατεθούν. Πανελλαδικά το ποσοστό κάλυψης, σύμφωνα πάντοτε με τα στατιστικά του υπουργείου Υγείας, είναι 71%.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφυκτιούν τα δημόσια νοσοκομεία: «Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού»"

Ολι Ρεν: Ετοιμάζουμε ευρωπαϊκή οδηγία για «κούρεμα» καταθέσεων

Οδηγία σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση κατάρρευσης μιας τράπεζας οι μεγαλοκαταθέτες θα συμβάλλουν στη διάσωσή της, ετοιμάζει η Ε.Ε. όπως δήλωσε ο ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, μιλώντας νωρίτερα το πρωί στην φινλανδική τηλεόραση.

«Η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση αλλά η ευρωπαϊκή οδηγία θα ορίζει πως σε περίπτωση κατάρρευσης ενός τραπεζικού ιδρύματος ή αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα η ευθύνη θα βαρύνει και τους επενδυτές και τους μεγαλοκαταθέτες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρχει μια αυστηρή «ιεραρχία» σε αυτούς που θα συμβάλλουν στη διάσωση μιας τράπεζας καθώς την κυριότερη ευθύνη θα την έχουν οι μέτοχοι και έπειτα όσοι διαθέτουν μη προστατευόμενες καταθέσεις και επενδύσεις. Ο Επίτροπος Ρεν τόνισε πάντως πως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 €, τις οποίες χαρακτήρισε «ιερές» θα είναι ασφαλείς.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει νέα μέτρα για να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την ύφεση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολι Ρεν: Ετοιμάζουμε ευρωπαϊκή οδηγία για «κούρεμα» καταθέσεων"

ΚΥΠΡΟΣ:Το ΑΚΕΛ ετοιμάζει ολοκληρωμένη πρόταση για λύση εκτός τρόικας...!!!

Ολοκληρωμένη πρόταση για λύση στα προβλήματα της οικονομίας εκτός Τρόικας ετοιμάζει το ΑΚΕΛ και σε αυτή την πορεία βρίσκεται σε συνεννόηση κυρίως με το ΚΣ ΕΔΕΚ αλλά και άλλα πολιτικά κόμματα όπως το ΔΗΚΟ, τους Οικολόγους και το ΕΥΡΩΚΟ, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Θα καταβληθεί μια προσπάθεια, είπε, «για να δούμε κατά πόσον μπορούμε από κοινού να διαμορφώσουμε μια πρόταση και να αναλάβουμε μια εκστρατεία προώθησης της».

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως αν δεν πειστεί η κυβέρνηση δεν μπορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εφαρμόσουν την οποιαδήποτε πρόταση, προσθέτοντας πως έχει επίσης τεράστια σημασία να πεισθεί και η πλειοψηφία των πολιτών.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ακόμη πως «το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ να λειτουργήσουμε, όταν θα έχουμε έτοιμη την πρόταση, και σε συνεννόηση με τα άλλα πολιτικά κόμματα, είναι ότι θα πρέπει να ζητήσουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος» .

Ξεκαθάρισε επίσης πως αν τελικά η πρόταση υποστηριχτεί, τότε η Κυβέρνηση δεν θα έχει επιλογές, αφού όπως είπε, «είτε θα πρέπει να την εφαρμόσει ή να παραιτηθεί και να αναλάβουν κάποιοι άλλοι να την εφαρμόσουν» .

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για το σκοπό αυτό το κόμμα του έχει φέρει δύο κορυφαίους καθηγητές, τον Χάισε Φλάσπε πρώην Υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, επί κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών, και τον Κώστα Λαπαδίτσα Ελλαδίτη που εργάζεται για πολλά χρόνια στο Λονδίνο. και είναι κορυφαίος για τα χρηματοπιστωτικά ζητήματα.

Συζητήσαμε, πρόσθεσε, μαζί τους «μας έχουν στείλει ένα προσχέδιο πρότασης, μας προτείνουν κάποια πράγματα και αυτά θα τα συζητήσουμε στα σώματα του κόμματος για να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση».
Ανέφερε ακόμη πως το ΑΚΕΛ ετοιμάζει και προτάσεις ανακουφιστικού χαρακτήρα για τους πολίτες αυτή την περίοδο.

Είπε πως 80%- 100% των επιχειρήσεων του τόπου έχουν επηρεαστεί από τις εξελίξεις και κάποιες εξ αυτών κινδυνεύουν με κλείσιμο. Πρέπει, είπε, να διαμορφώσουμε προτάσεις για τέτοια μέτρα, έτσι ώστε να συμβάλουμε στο να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και σιγά - σιγά να ξεκινήσουν να λειτουργούν.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως το κόμμα του αναλαμβάνει πρωτοβουλία στο εξωτερικό με στόχο να εξασφαλιστεί βοήθεια από κάποιες χώρες τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Ενδεικτικά ανέφερε πως στις 15-17 Απριλίου αναχωρεί για το Στρασβούργο σε μια προσπάθεια, να συζητηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο οι αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο.

Ο κ. Κυπριανού ανακοίνωσε επίσης πως στις 21 Απριλίου θα επισκεφτεί την Κίνα για να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα εξασφάλισης βοήθειας, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί τη Γαλλία, τη Βρετανία , τη Ρωσία καθώς και την Ελλάδα.

Κάλεσε εξάλλου τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να συναντηθούν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού νότου.

Ο κ. Κυπριανού επέμεινε πως θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία όλων εκείνων που μετέφεραν λεφτά στο εξωτερικό μετά την 1η του Γενάρη ή σε θυρίδες . Έχω αποστείλει σχετική επιστολή στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, είπε, «και επιμένω ότι μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου τον οποίο έχουμε δικαίωμα να ασκήσουμε ως βουλευτές, θα πρέπει να μου καταθέσει αυτά τα στοιχεία». Εξέφρασε επίσης την επιμονή του στη διεξαγωγή ολοκληρωμένης έρευνας όσον αφορά τα στοιχεία που αφορούν στην διαγραφή των χρεών.

Κατέστησε επίσης σαφές πως θα πρέπει να λάμψει η πραγματική αλήθεια και όχι η αλήθεια που κάποιοι θέλουν επιτακτικά να σερβίρουν στον κόσμο, προσθέτοντας πως θα επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτή την διαδικασία.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ευθύνη για την κατάσταση στην Κύπρο φέρουν όλοι. Επεσήμανε ωστόσο πως την πρώτη ευθύνη για την κατάσταση την φέρουν οι Ευρωπαίοι εταίροι οι οποίοι άσκησαν εκβιαστικές πιέσεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αλλά στη συνέχεια και ο κ, Αναστασιάδης που υποχώρησε, όπως είπε, με ευκολία σε αυτές τις πιέσεις.

newsit.com.cy
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΥΠΡΟΣ:Το ΑΚΕΛ ετοιμάζει ολοκληρωμένη πρόταση για λύση εκτός τρόικας...!!!"

Δείτε πώς γίνεται η ανακύκλωση ενός αυτοκινήτου

Εκατοντάδες παλαιά αυτοκίνητα οδηγούνται κάθε μέρα στην ανακύκλωση. Πώς όμως γίνεται η διαδικασία; Τι περιλαμβάνει; Ποιά είναι τα βήματα που ακολουθούνται; Την απάντηση στην απορία δίνει η εκπομπή «Ό,τι Κινείται» η οποία επισκέφτηκε την εταιρεία ανακύκλωσης Στυλιανός Στουρνάρας για να καταστρέψει ένα αυτοκίνητο!!! Στην εκπομπή που μεταδόθηκε στις 2 Απριλίου μπορείτε να δείτε την διαδικασία αλλά και το πώς ένα παλαιό αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Στην ίδια εκπομπή μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο Subaru Impreza που βγάζει… μάτι, την φημολογία ότι ο Σείχης του Ντουμπάι έκανε δώρο ένα τεχνητό νησί στον Μίκαελ Σουμάχερ αλλά και το σύστημα που σου δίνει τη δυνατότητα να ανοίξεις το πορτ μπαγκάζ χωρίς… χέρια! Φυσικά δεν λείπουν τα τρελά και παλαβά από τους ελληνικούς δρόμους.

Την καθημερινή εκπομπή «Ό,τι Kινείται» που παρουσιάζει ο Βασίλης Σαρημπαλίδης μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά στις 21.00 μέσα από το GR και σε επανάληψη στις 19:30 από την τηλεοπτική συχνότητα του καναλιού Zoom (στην Αττική).

Παρακολουθήσετε την εκπομπή «Ό,τι Κινείται» που μεταδόθηκε στις 2 Απριλίου (το θέμα με την ανακύκλωση ξεκινά στο 1:38)


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε πώς γίνεται η ανακύκλωση ενός αυτοκινήτου"

Χωρίς τα βασικά οι ανακριτές - Σοβαρή εμπλοκή στη λειτουργία της Δικαιοσύνης

Η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών έφθασε προ ημερών στο σημείο να μη χρεώνει σοβαρές δικογραφίες διότι δεν υπήρχε χώρος για να στεγαστεί ο ανακριτής που θα αναλάβει την έρευνα...

Τραγικές ελλείψεις στη Δικαιοσύνη μπλοκάρουν τις μεγάλες έρευνες. Οι δικαστικές έρευνες για την υπόθεση της Siemens έχουν «παγώσει» για πάνω από... οχτώ μήνες, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα μετάφρασης των δώδεκα πολυσέλιδων κατηγορητηρίων κατά υψηλόβαθμων στελεχών της μητρικής εταιρείας, τα οποία έχουν συντάξει οι Έλληνες ανακριτές.

Επιστρατεύτηκε τελικά συνταξιούχους δικηγόρος Η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών Μαρία Τσάμη έφθασε προ ημερών στο σημείο να μη χρεώνει σοβαρές δικογραφίες διότι δεν υπήρχε χώρος για να στεγαστεί ο ανακριτής που θα αναλάβει την έρευνα, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και η εισαγγελία της Αθήνας, όπου οι εισαγγελείς στεγάζονται σε αυτοσχέδια γραφεία στους διαδρόμους.

Με τις τραγικές ελλείψεις να καθορίζουν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, η εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για ίδρυση ειδικού σώματος 250 εξειδικευμένων επιστημόνων που θα συνδράμουν το έργο των δικαστικών αρχών δημιουργεί ελπίδες για ταχύτερη διερεύνηση εκατοντάδων σοβαρών υποθέσεων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τα βασικά οι ανακριτές - Σοβαρή εμπλοκή στη λειτουργία της Δικαιοσύνης"

Αποφυλάκιση με νόμο για τους VIP του Κορυδαλλού

Θυελλώδεις είναι οι αντιδράσεις που προκαλούνται από το υπό προώθηση Σχέδιο Νόμου, το οποίο ουσιαστικά «αμνηστεύει» μεγάλο αριθμό καταχραστών του Δημοσίου, εάν φροντίσουν να επιστρέψουν τα «κλεμμένα».

Την ίδια στιγμή πολλά ερωτηματικά προκαλεί η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε στον νόμο περί ναρκωτικών και προβλέπει ότι δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης.

Έγκριτοι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, ότι στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, το υπουργείο Δικαιοσύνης υποπίπτει στο ολίσθημα να νομιμοποιεί τη δωροδοκία αλλά και τα παρεμφερή οικονομικά εγκλήματα.

Από την άλλη μεριά, στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιτείνουν ότι προτιμούν την επιστροφή των «κλεμμένων» στα δημόσια ταμεία, παρά μια προσχηματική τιμωρία των προσώπων που κατηγορούνται για τα αδικήματα του αποκαλούμενου «λευκού κολάρου».

Ευνοούμενοι είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μερικοί από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των υποβρυχίων, οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Siemens, καθώς και όσοι βρίσκονται φυλακισμένοι για φορολογικές παραβάσεις.

Aντιθέτως, δεν ευνοούνται πρόσωπα που έχουν διωχθεί για αδικήματα όπως η απιστία, η υπεξαίρεση και η απάτη όπως για παράδειγμα οι συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη του ΙΚΑ Καλλιθέας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλάκιση με νόμο για τους VIP του Κορυδαλλού"

Στη δημοσιότητα διευθύνσεις και ονόματα 107 ελληνικών offshore εταιρειών

Το πέπλο μυστηρίου γύρω από τις offshore εταιρείες ελληνικών συμφερόντων ξεδιαλύνει ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα.

Τα ονόματα και τις διευθύνσεις 107 υπεράκτιων εταιρειών ελληνικών συμφερόντων, εκ των οποίων μόνο οι τέσσερις είναι γνωστές στο υπουργείο Οικονομικών, αποκαλύπτει η εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

Οπως είναι ήδη γνωστό, από τις 107 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που εντόπισε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στα στοιχεία τα οποία διέρρευσαν από τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων και αποκτήθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, οι 103 λειτουργούν εκτός ραντάρ των φορολογικών μας Αρχών, ενώ μόνο οι 4 βρέθηκαν εγγεγραμμένες στη λίστα αλλοδαπών εταιρειών του υπουργείου Οικονομικών!

Σήμερα, η εφημερίδα δημοσιεύει και τις διευθύνσεις πολλών εξ αυτών, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόλις οι 18 συνδέονται με πρόσωπα τα οποία δήλωσαν διευθύνσεις εκτός Νομού Αττικής.

Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των άγνωστων μέχρι πρότινος offshore ή για την ακρίβεια, των Ελλήνων που μετέχουν σε αυτές, εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι, στις οδούς Πανεπιστημίου, Σοφιανού, Τροίας, Παπαδιαμαντοπούλου, Βασιλίσσης Σοφίας και στη Λεωφόρο Συγγρού

. Σημειώνεται ότι από τις 33 offshore, οι μέτοχοι ή διαχειριστές των οποίων βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων, οι 10 είναι στο Κολωνάκι. Τα συνδεόμενα φυσικά πρόσωπα που δήλωσαν διεύθυνση στην Αθήνα κατά κύριο λόγο προέρχονται από δικηγορικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες, τον χώρο της εστίασης, της πληροφορικής, αλλά και από σχολή χορού, ναυτιλιακή εταιρεία, ακόμα και από επιτροπή της ΕΥΔΑΠ.

Στον Πειραιά εντοπίζονται πρόσωπα που μετέχουν σε 11 offshore και όλα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν σχέση με εφοπλιστικά γραφεία και ναυτιλιακές εταιρείες.

Οσον αφορά τα νότια προάστια της πρωτεύουσας τα πρωτεία κατέχει η Γλυφάδα όπου βρίσκονται φυσικά πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται σε 9 άγνωστες στις φορολογικές Αρχές υπεράκτιες εταιρείες. Ανάμεσά τους, γνωστοί παράγοντες από τον εφοπλιστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ ξεχωρίζει επιχειρηματίας του οποίου η εταιρεία έχει χρεοκοπήσει και το όνομά του φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Μετέχοντες σε τρεις offshore έχουν δηλώσει διεύθυνση στη Βούλα - εκ των οποίων δύο είναι ιδιοκτήτες εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών -, ενώ άλλες δύο υπεράκτιες σχετίζονται με πρόσωπα στο Ελληνικό.

Από τα βόρεια προάστια, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις συνδεόμενων φυσικών προσώπων με άγνωστες οφσόρ εντοπίζονται σε Μαρούσι, Κηφισιά και Εκάλη, όπου έχουν δηλωθεί διευθύνσεις που σχετίζονται με 5, 3 και 2 υπεράκτιες αντιστοίχως. Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστοί επιχειρηματίες και κοσμικοί.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, έντονη παρουσία μετεχόντων σε υπεράκτιες υπάρχει και στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης, όπου η έρευνα κατέγραψε πρόσωπα και διευθύνσεις που σχετίζονται με 14 offshore. Τέλος, έκπληξη προκαλούν τα ευρήματα σχετικά με την ύπαρξη μετόχων και διευθυντών υπεράκτιων εταιρειών στον Ανω Τοξότη Ξάνθης, στον Ελαιώνα Διακοφτού και στον Παπάδο του Δήμου Γέρας στη Μυτιλήνη.

Οι διευθύνσεις των offshore στην Ελλάδα
iefimerida







Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα διευθύνσεις και ονόματα 107 ελληνικών offshore εταιρειών"

Η Cosmote θέλει να διώξει 2.000 εργαζόμενους με μπόνους

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζομένους με προϋπηρεσία άνω των τεσσάρων χρόνων, οι οποίοι κατέχουν έως και τη θέση του υποδιευθυντή, ανακοίνωσε χθες η CosmOTE, που αριθμεί συνολικά 2.000 υπαλλήλους.

Το πρόγραμμα είναι μικρής έκτασης και σύμφωνα με την εταιρεία «έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα». Προκειμένου δε να γίνει ελκυστικό, το πακέτο περιλαμβάνει τέσσερις άξονες με επιπλέον κίνητρα και παροχές για όσους αποφασίσουν να συμμετάσχουν σε αυτό τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τη νόμιμη αποζημίωση που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος εάν απολυόταν χωρίς προειδοποίηση, επιπλέον 8 μισθούς, καθώς και επιπλέον μισθούς στην περίπτωση που έχει παιδιά. Για το πρώτο παιδί το μπόνους είναι 6 μισθοί (8 για τη μονογονεϊκή οικογένεια), για το δεύτερο 8 μισθοί (10 για τη μονογονεϊκή), για το τρίτο 10 μισθοί (12 για τη μονογονεϊκή) και για το τέταρτο 12 μισθοί (14 για τη μονογονεϊκή).

Επίσης, διατηρούνται μέχρι 31/12/2013 το ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης (χωρίς κόστος για τον αποχωρούντα), η σύνδεση του κινητού τηλεφώνου του σε προνομιακό εταιρικό πρόγραμμα και η δαπάνη φύλαξης των τέκνων.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα λάβουν το σύνολο του συσσωρευμένου κεφαλαίου που τους αναλογεί στο εταιρικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ανεξάρτητα από τους όρους ωρίμασης.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα πρέπει να δηλωθεί στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες (μέχρι την Παρασκευή 19/4) και σύμφωνα με τη σχετική επιστολή που έχει ήδη δοθεί σε όλους τους εργαζομένους, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επίσης, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα μη ικανοποίησης αιτημάτων για εθελουσία βάσει επιχειρησιακών αναγκών.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Cosmote θέλει να διώξει 2.000 εργαζόμενους με μπόνους"

Άνεργος με επτά αυτοκίνητα και αμέτρητες καταθέσεις

Διέθετε τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα, ορισμένα από τα οποία ήταν μάλιστα υπερπολυτελή. Αλλά δεν έχει αγοράσει κανένα· του τα είχαν «χαρίσει», όπως υποστήριζε, κάποιοι φίλοι του!

Διέθετε επίσης και τραπεζικούς λογαριασμούς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από αλλεπάλληλες καταθέσεις, οι οποίες είχαν γίνει από 30 - 40 άτομα, που παρουσιάζονταν ως «παλιοί γνωστοί» του.

Και ταξίδευε τακτικά στην Τουρκία. Την τελευταία τριετία είχε πάει επτά φορές στη γείτονα, με διαφορετικό κάθε φορά αυτοκίνητο, και, όπως φαίνεται, σκοπός των ταξιδιών ήταν η πώληση χρυσού.

Πρόκειται για τη δραστηριότητα ενός 53χρονου ανέργου από την Χρυσούπολη Καβάλας, που βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με υπόνοιες για εκτεταμένη τοκογλυφία.

Σε έναν από τους λογαριασμούς του ...άνεργου βρέθηκαν 170.000 ευρώ, θυρίδα με τιμαλφή και μία πλάκα χρυσού, ενώ σε αποθήκη του σπιτιού του βρέθηκε εκτός των άλλων μια ολοκαίνουργια Porsche, αλλά και ένα μηχάνημα τήξης χρυσού.

Ο 53χρονος, του οποίου η οικογένεια διατηρούσε αρτοποιείο στην περιοχή είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου, καθώς προσπαθούσε να εισάγει στη χώρα συνάλλαγμα ύψους 18.000 ευρω που δεν το είχε δηλώσει. Τότε είχε εκτιμηθεί ότι πούλησε κοσμήματα και χρυσό στην Τουρκία, χωρίς παραστατικά. Ηταν η αφορμή για να μπεί στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.

Οι τμηματικές κταθέσεις ποσών της τάξης των 10.000 έως και 70.000 ευρώ στον λογαριασμό του από δεκάδες άτομα χωρίς αιτιολογία, και οι μεταβιβάσεις ΙΧ στο όνομά του ήταν σαφείς ενδείξεις για τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ ότι ο 53χρονος - ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα και για ξυλοδαρμό - είχε δημιουργήσει «παρατράπεζα», με τεράστια κέρδη λόγω της κρίσης.

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του 53χρονου διατηρούσε ενεχυροδανειστήριο στην περοχή της Καβάλας και φαίνεται να πωλούσε ποσότητες χρυσού σε γειτονικές χώρες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών η δραστητιότητά της αυτή είχε άμεση σχέση με τις επιλογές και τις συναλλαγές του συζύγου της.

Ο 53χρονος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, όμως δεν φαίνεται να ήταν πειστικός, τόσο σε σχέση με τον κύκλο των συναλλαγών του, όσο και με τις τμηματικές καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Για την Porsche υποστήριξε ότι την πήρε με ...τραπεζικό δανειο. Χωρίς, ωστόσο, μέχρι τωρα να παρουσιάσει τα σχετικά παραστατικά!

Στην κατ' οίκον έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος, αν και έκανε μηδενική δήλωση εισοδήματος, δώρισε 81.000 ευρώ για την αγορά ασθενοφόρου σε τοπικό νοσοκομείο. Οταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε αυτό και που βρήκε τα χρήματα μίλησε για «φόρο τιμής σε στενό συγγενή του», χωρίς και πάλι να εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων.

Τις επόμενες ημέρες τα στελέχη του ΣΔΟΕ αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση άτομα, που εμφανίζονται να του έχουν παραχωρήσει τα πολυτελή ΙΧ του ή έχουν καταθέσει στους λογαριασμούς του μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ θα αναζητήσουν παράλληλα και νέα στοιχεία από τις τράπεζες για τις συναλλαγές του πάμπλουτου άνεργου.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνεργος με επτά αυτοκίνητα και αμέτρητες καταθέσεις"

Πούτιν: «Προς όφελος της Μόσχας η κυπριακή τραπεζική κρίση»

Η κυπριακή τραπεζική κρίση μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της Μόσχας, υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενθαρρύνοντας τους Ρώσους να επενδύσουν στη χώρα τους, αφού, όπως είπε, η περιπέτεια της Κύπρου κατέδειξε την «αστάθεια» των δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Οσο περισσότερο 'κουρεύετε' τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς» είπε ο Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD παραμονές της επίσκεψής του στη Γερμανία και στην Ολλανδία, στις 7 και 8 Απριλίου.

«Επειδή εκείνοι που επηρεάζονται, που θίγονται ή φοβούνται (όχι όλοι, αλλά πολλοί) ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν στα δικά μας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Και θα κρατήσουν τα χρήματά τους στις δικές μας τράπεζες», εξήγησε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υπολογίζει ότι οι ρωσικές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες ανέρχονται σε περίπου 31 δισ. δολάρια. Οι Ρώσοι καταθέτες εκτιμάται ότι θα πληγούν σοβαρά από το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

«Μέχρι ενός ορισμένου σημείου είμαι ευχαριστημένος γιατί αυτό κατέδειξε την αναποτελεσματικότητα και την αστάθεια των αποταμιεύσεων στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» είπε ο Πούτιν σχολιάζοντας το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ωστόσο σε άλλο σημείο είπε ότι θεωρεί άδικη την απόφαση «κατάσχεσης καταθέσεων» στην Κύπρο με την υποψία μεταξύ άλλων ότι προέρχονται από «ξέπλυμα», διότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να αποδειχθεί.

«Το γεγονός ότι γίνεται κατάσχεση χρημάτων καταθετών, μεταξύ των οποίων και Ρώσων, οπουδήποτε, είτε στην Κύπρο είτε σε άλλες περιοχές, αποτελεί υπονόμευση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Για εκείνους τους ανθρώπους που πήγαν και επένδυσαν ή απλώς κατέθεσαν εκεί προσωπικά τους χρήματα στις τράπεζες χωρίς να παραβιάζουν κανέναν νόμο, ούτε της Κύπρου ούτε της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και τώρα έπιασαν και τους κούρεψαν μεμιάς το 60% των καταθέσεών τους, άραγε είναι αυτό δίκαιο;».

Ο ρώσος πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη της κρίσης στην ΕΕ κατηγορώντας την ότι έκανε τα «στραβά μάτια» στην υπόθεση.

«Μήπως δημιουργήσαμε εμείς αυτή την υπεράκτια ζώνη; Η Ευρωπαϊκή Ενωση τη δημιούργησε. Ή μάλλον τη δημιούργησαν οι Αρχές της Κύπρου και οι Αρχές της ΕΕ το επέτρεψαν», κατέληξε.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν: «Προς όφελος της Μόσχας η κυπριακή τραπεζική κρίση»"

Για όσους γεννήθηκαν μέχρι και το 1985

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό μία επιστολή-αφήγηση για όσους είναι γεννημένοι μέχρι και το 1985.

Όσοι ανήκετε σε αυτές τις ηλικίες ..θα καταλάβετε: «H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε...

Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να... μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.

Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά..

Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα.

Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες. Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση.. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάζαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους» Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου.

Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντας μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε.. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα.. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε; Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη.
Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη! Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ.. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια!

Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...».

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Για όσους γεννήθηκαν μέχρι και το 1985"

Η Εφορία «Δαγκώνει» τώρα και τους 18άρηδες

Η Εφορία δαγκώνει τους 18άρηδες που δηλώνονται ως προστατευόμενα μέλη από τους γονείς τους. Με μυστήρια κόλπα τούς επιβάλλει τεκμήρια και τους φορολογεί, ενώ υποτίθεται ότι απαλλάσσονται της τεκμαρτής φορολόγησης, γιατί ακριβώς είναι προστατευόμενα τέκνα.

Από φέτος όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που ζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, έστω και μηδενική, αν π.χ. δεν εργάζονται και δεν έχουν εισοδήματα. Μόνο για φέτος, οι γονείς τους μπορούν να τους δηλώσουν σαν προστατευόμενα μέλη στη δική τους φορολογική δήλωση (εφόσον σπουδάζουν) ώστε να μην ισχύσει το ατομικό τεκμήριο διαβίωσης (3.000 ευρώ) στον υπολογισμό φορολογητέου εισοδήματος των παιδιών.

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σκαρφίστηκε ένα φοβερό κόλπο για να φορολογήσει τα προστατευόμενα τέκνα και συγκεκριμένα όσα είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικό λογαριασμό των γονιών τους. Οι τόκοι που εισπράττουν τα προστατευόμενα τέκνα, ως συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, θεωρούνται εισόδημα. Με το σκεπτικό αυτό οι νέοι που είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς παύουν να θεωρούνται προστατευόμενα τέκνα και θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Τα στοιχεία για τους λογαριασμούς καταθέσεων παρέχονται, ως γνωστόν, στο υπουργείο Οικονομικών από τις ίδιες τις τράπεζες.

Ακόμα και ένα ευρώ να έχει εισπράξει ένας νέος 18 ετών από τόκους καταθέσεων στις οποίες είναι συνδικαιούχος, θα πρέπει να το δηλώσει στη φορολογική δήλωσή του. Ακόμα και να μη δηλώσει άλλα εισοδήματα, η Εφορία θα του καταλογίσει 3.000 ευρώ ως τεκμαρτό εισόδημα.

Εάν ο νέος δεν έχει προσκομίσει αποδείξεις δαπανών, τότε η Εφορία θα του επιβάλει πρόστιμο 75 ευρώ για το ποσό των αποδείξεων 750 ευρώ που δεν υπέβαλε. Μαζί με τις πρόσθετες επιβαρύνεις, ο νέος των 18 ετών, που είχε εισόδημα ένα ευρώ, από τόκους καταθέσεων, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 116 ευρώ!

Επίσης ο γονιός που δήλωνε το παιδί του ως προστατευόμενο μέλος θα χάσει το πρόσθετο αφορολόγητο των 2.000 ευρώ, αφού η Εφορία δεν θα θεωρεί το παιδί προστατευόμενο μέλος!

Για τους φοιτητές το πρόβλημα θα είναι διπλό. Εφόσον διατηρούν κοινό λογαριασμό με τους γονείς τους για να λαμβάνουν χρήματα (π.χ. για έξοδα σπουδών), θα χάσουν το αφορολόγητο αλλά και το τυχόν φοιτητικό επίδομα που πιθανόν να δικαιούνται, εφόσον θα θεωρούνται εισοδηματίες!

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί, βάσει της νομοθεσίας, ότι εάν οι γονείς έχουν παραχωρήσει κάποιο ακίνητο στα παιδιά τους ή τους έχουν αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο ή τους έχουν ανοίξει αποταμιευτικό λογαριασμό για να τους βάλουν κάποιο ποσό, τότε δεν μπορούν να εμφανίσουν τα παιδιά στη φορολογική δήλωση ως προστατευόμενα μέλη!

dimokratianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Εφορία «Δαγκώνει» τώρα και τους 18άρηδες"

Μαθητής Γ Λυκείου διδάσκει οικονομία στον Στουρνάρα

Γράμμα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, έστειλε ένας μαθητής της Γ' Λυκείου από τα Χανιά, με το οποίο ζητά να μάθει γιατί τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης, που αναφέρονται στο βιβλίο των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ, στο οποίο θα εξεταστεί πανελλαδικά, δεν εφαρμόζονται στην πραγματικότητα.

Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και ετοιμάζεται να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην εξεταστέα ύλη του μαθήματος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ αναφέρεται ότι «αν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η ανεργία είναι αυξημένη, τότε ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ελλειμματικός γιατί η διαρροή δαπάνης που γίνεται με την επιβολή του φόρου και που τείνει να μειώσει το εθνικό εισόδημα πρέπει να αντισταθμιστεί με τη δημιουργία μεγαλύτερης δαπάνης από το κράτος μέσω των δημοσίων δαπανών, ώστε το εισόδημα να αυξηθεί και να αποφευχθεί όσο γίνεται η ύφεση».

Και ο 17χρονος μαθητής ρωτά τον κ.Στουρνάρα: «Τι κάνετε κύριε υπουργέ; Το ακριβώς αντίθετο. Αυξάνετε τη φορολογία στις ασθενείς οικονομικά και κοινωνικά τάξεις, το εισόδημα ολοένα και περισσότερο μειώνεται, χωρίς αυτά να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα, εκτός από το να βυθιζόμαστε περισσότερο στην ύφεση. Καταστρέφετε τα όνειρα των νέων (όπως και τα δικά μου στην παρούσα φάση), εξαναγκάζοντάς τους να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον» αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής του.

Και τελειώνει το γράμμα του ρωτώντας τον υπουργό: «Αν μπει ερώτηση στις πανελλήνιες για το τι πολιτική εφαρμόζουμε σε περιόδους ύφεσης, εγώ τι να γράψω ότι είναι το σωστό; Πρέπει να έχουμε πλεονασματικό προϋπολογισμό με αύξηση φόρων και μείωση δαπανών, όπως επιδιώκετε εσείς ή ελλειμματικό, δηλαδή αυτό που εννοεί το βιβλίο ότι πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες και το εισόδημα για να βγούμε από την ύφεση;».

spirospero
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαθητής Γ Λυκείου διδάσκει οικονομία στον Στουρνάρα"

Φρένο στις απολύσεις αρχαιότερων υπαλλήλων βάζει ο Άρειος Πάγος

Απόφαση-σταθμός του Αρείου Πάγου για το καθεστώς των απολύσεων και συνάμα κόλαφος στην πρακτική επιχειρήσεων και εργοδοτών να “ξεφορτώνονται” τους αρχαιότερους, άρα και... ακριβότερους, εργαζομένους σε περίπτωση αναδιαρθρώσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση 31/2013 ο Άρειος Πάγος αποφαίνεται πως σε περίπτωση καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας για οικονομικοτεχνικούς λόγους, αυτή θα καθίσταται καταχρηστική εφόσον ο εργοδότης “παραλείψει να λάβει υπόψη και να συνεκτιμήσει τα κριτήρια της αρχαιότητας, ηλικίας, οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης του καθενός, όπως επιβάλλεται από το καθήκον προνοίας που τον βαρύνει κατά τα άρθρα 651, 657, 658, 660, σε συνδυασμό με τα άρθρα 200, 281 και 288 του Αστικού Κώδικα και επιτάσσει την απόλυση εκείνων για τους οποίους το μέτρο αυτό θα είναι λιγότερο επαχθές”.

Με δυο λόγια ο Άρειος Πάγος προτάσσει, ακόμα και σε σχέση με τα τυπικά προσόντα ενός εκάστου εργαζομένου, την αρχαιότητα και την οικογενειακή κατάσταση, επιχειρώντας να βάλει φρένο σε όσες επιχειρήσεις επιλέγουν να διώξουν εργαζόμενους με μεγαλύτερη προϋπηρεσία ή έγγαμους, προκειμένου να διατηρήσουν ή ακόμα χειρότερα να προσλάβουν στη θέση τους νεώτερους και φυσικά φτηνότερους.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρένο στις απολύσεις αρχαιότερων υπαλλήλων βάζει ο Άρειος Πάγος"

Η τρόικα βάζει χέρι και στο ωράριο

Νέος «χάρτης» στα καταστήματα - εκπτώσεις και προσφορές όλο το χρόνο

Νέα «βόμβα» από την τρόικα που ζητά πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου με ανοιχτά όλα τα καταστήματα, τουλάχιστον 10 Κυριακές του χρόνου, και διενέργεια εκπτώσεων και προσφορών χωρίς αρχή και τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», η τρόικα απορρίπτει τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που επιτρέπουν τη λειτουργία των μικρών λιανεμπορικών επιχειρήσεων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, και των μεγάλων καταστημάτων για μόνο επτά Κυριακές ετησίως.

Οι δανειστές μας επιμένουν εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες, στην άρση των περιορισμών στην αγορά. Η τρόικα ειδικά στο θέμα της εξαίρεσης για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που προτείνει το υπουργείο, δηλαδή να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα μικρά καταστήματα και όχι τα μεγάλα, είναι κάθετη, θεωρώντας ότι έτσι γίνεται διάκριση και προκαλείται άνισος ανταγωνισμός.

Στον αντίποδα, το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρηματολογεί με τον κίνδυνο κλεισίματος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και απώλειας άλλων τόσων θέσεων εργασίας αν ανοίγουν και τα μεγάλα καταστήματα όλες τις Κυριακές.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η τρόικα βάζει χέρι και στο ωράριο"

Η λίστα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στα χέρια της Task Force

Αργησε, αλλά τελικά έφτασε στα χέρια των Γάλλων εμπειρογνωμόνων της Task Force Greece, η λίστα με το σύνολο των εμπλεκομένων ή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο κατάλογος περιλαμβάνει 27.000 διαφορετικές περιπτώσεις λειτουργών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που είτε έχουν υποπέσει σε διάφορα αδικήματα και η υπόθεσή τους έχει φτάσει στην Δικαιοσύνη, είτε αναμένουν την κρίση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων. Η έρευνα κινήθηκε σε δήμους, περιφέρειες, πολεοδομίες και εφορίες και στο πόρισμα διατυπώνεται η πρόταση για «άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων».

Οι εκτιμήσεις των ξένων τεχνοκρατών για τα επίπεδα διαφθοράς στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας απέχουν παρασάγγας από τα επίσημα στοιχεία που εμφανίζουν κατά καιρούς οι αρμόδιες Αρχές. Είναι ενδεικτικό ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζει τους επίορκους σε 3.900, ενώ οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης σε 1.301. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι Γάλλοι δεν παραμένουν στις τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά εμπλουτίζουν τα στοιχεία τους με υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κομισιόν, με αποκλειστική δήλωση στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δίνει το περίγραμμα των κυοφορούμενων αλλαγών: «Το κυρίαρχο στοιχείο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η κατάληψη των θέσεων ευθύνης από υπαλλήλους που διαθέτουν επάρκεια και τυπικά προσόντα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει προηγουμένως να έχει καταρτιστεί ένα σαφές πλαίσιο συγκεκριμένων κριτηρίων, το οποίο θα ευνοεί την αξιοκρατική αξιολόγηση του προσωπικού. Η άμεση απομάκρυνση όσων αποδεδειγμένα έχουν παραβεί τους κανόνες αποτελεί προτεραιότητα πρώτης γραμμής για να αποδεσμευθούν οι δομές της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης από την λογική των «εγκάθετων» και των «ημετέρων». Δεν είναι αυτοσκοπός οι συλλήβδην απολύσεις, αλλά η απαλλαγή των υπηρεσιών τους από τους μη ικανούς. Η διαφθορά στις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η λίστα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στα χέρια της Task Force"

Η ΙΚΕΑ αποσύρει λαζάνια, γιατί είχαν χοιρινό κρέας

Η εταιρεία IKEA ανακοίνωσε σήμερα ότι σταμάτησε τις πωλήσεις λαζανιών με κρέας άλκης (ελαφιού) αφού σε μια παρτίδα του προϊόντος βρέθηκαν ίχνη χοιρινού κρέατος.

Οι πωλήσεις των λαζανιών, περίπου 10.000 τόνοι από τα οποία έχουν παραχθεί από ένα σουηδό προμηθευτή της IKEA, σταμάτησαν στα καταστήματά της σε 18 χώρες σ' όλη την Ευρώπη αφού έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του περασμένου μηνός από βελγικές αρχές αποκάλυψαν ίχνη χοιρινού.

«Την Παρασκευή επιβεβαιώθηκε ότι μια σειρά παραγωγής περιείχε χοιρινό κιμά σε πολύ μικρή ποσότητα, περίπου 1%», δήλωσε η εκπρόσωπος της IKEA Τίνα Κάρντουμ προσθέτοντας ότι το πρόβλημα αφορά λίγο περισσότερα από 17.000 πακέτα: «Εξαιτίας αυτού, βρισκόμαστε τώρα σε διάλογο με τον προμηθευτή μας, ο οποίος έχει λάβει μέτρα για να εξασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά».

spirospero
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΙΚΕΑ αποσύρει λαζάνια, γιατί είχαν χοιρινό κρέας"

Στροφή 180 μοιρών στο υπ. Δικαιοσύνης

Επαναδιπλώνεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του GR και της εκπομπής «Ρεπορτάζ» σχετικά με τη διάταξη της ντροπής η οποία νομιμοποιούσε τη δωροδοκία. 

Μετά το πέρας δύο εικοσιτετραώρων, από τη στιγμή που τα μέλη του Κοινοβουλίου, οι εργαζόμενοι στη δημόσια διοίκηση αλλά και οι ιδιώτες αντιλήφθηκαν – μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας - τι ακριβώς είχε ψηφιστεί, η κυβέρνηση φέρεται να κινεί τις διαδικασίες για να «εξαλείψει» τη διάταξη που επισημαίνει ότι δεν συνιστά δωροδοκία η «απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μέσω του πρώτου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Bουλή η παράγραφος 3 του άρθρου 68 που δημοσιεύθηκε στο Νόμο 4139/2013 και αφορά τον «Νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών» θα «διαγραφεί». 

Είναι ενδεικτικό ότι μετά την τηλεοπτική παρουσίαση του μείζονος ζητήματος που προέκυψε και «κόντυνε» ακόμη περισσότερο την ηθικά παρακμασμένη Ελλάδα, μέλη των ιατρικών συλλόγων καθώς και των αρμόδιων πειθαρχικών συμβουλίων δήλωσαν την αντίθεσή τους αλλά και την έκπληξή τους για τη συγκεκριμένη διάταξη που ψηφίστηκε προκειμένου να μην διώκονται οι ιατροί οι οποίοι λάμβαναν τσίπουρα ή γλυκά! 

Στο «φως» τα πρακτικά

Στην εκπομπή «Ρεπορτάζ» της Παρασκευής, 5 Απριλίου, αποκαλύφθηκαν και τα επίσημα πρακτικά της Βουλής τα οποία αποδεικνύουν ότι η επίμαχη διάταξη «παρείσφρησε» στο Νομοσχέδιο, αφότου κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή. 

Όπως μάλιστα αποδεικνύεται όλα ξεκίνησαν κατόπιν συγκεκριμένης υπόδειξης την οποία έκανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο γνωστός εγκληματολόγος επεσήμανε στον κ. Ρουπακιώτη ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή ευγνωμοσύνης χωρίς χρηματική αξία». 

Ω του θαύματος, όμως, στην τελική διατύπωση της διάταξης η επισήμανση «χωρίς χρηματική αξία» εξαφανίστηκε, αφήνοντας έωλη την ερμηνεία της. Η εκπομπή επικοινώνησε με τον κ. Πανούση ο οποίος ανέφερε ότι η εν λόγω διάταξη παρερμηνεύτηκε.

Όπως είπε, στους μεσογειακούς λαούς είθισται να δίνονται δώρα προς ένδειξη ευγνωμοσύνης, προσθέτοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο προτάθηκε η διάταξη. Στην ερώτηση αν ποτέ έχει διωχθεί κάποιος επειδή δέχτηκε κάποιο δώρο όπως αυγά ή γλυκά, ο βουλευτής απάντησε όχι, εξηγώντας όμως ότι με τον συγκεκριμένο Νόμο, το θέμα πλέον ρυθμίζεται και τυπικά.

Δείτε τα πρακτικά 

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Στροφή 180 μοιρών στο υπ. Δικαιοσύνης"

Προκλητική δήλωση - H Αγία Σοφία είναι Τούρκικο κτίσμα

Φαίνεται πως η νεοοθωμανική μανία που έχει ενσκήψει τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία θα μας επιφυλάσσει συνεχώς και νέες εκπλήξεις.

Έτσι, αφού βαπτίσαν τούρκικο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και έκαναν ...Τούρκους τους αρχαίους φιλοσόφους, τώρα προχώρησαν και στο Βυζάντιο και σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις τους, η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης είναι... τούρκικο κτίσμα.

Όπως αποκαλύπτει στην μηνιαία τούρκικη επιθεώρηση Ιστορίας και Πολιτισμού, «Yedikta Dergisi», τεύχος Απριλίου 2013, ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης, Suphi Saatçi, το σημερινό κτίσμα της Αγιας Σοφιας δεν είναι βυζαντινό αλλά... δημιούργημα του γνωστού Οθωμανού αρχιτέκτονα, Mimar Sinan, στον οποίο οφείλονται πολλά μουσουλμανικά κτίσματα σε όλη την Βαλκανική χερσόνησο.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Τούρκος καθηγητής, αν δεν υπήρχε ο φημισμένος Mimar Sinan σήμερα δεν θα υπήρχε η Αγια Σοφια που δεσπόζει σε όλη την παλιά Κωνσταντινούπολη. Οι πρωτοφανείς αυτοί ισχυρισμοί του Τούρκου καθηγητή, έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία και πολλές εφημερίδες όπως η μεγάλης κυκλοφορίας, Sabah, αναδημοσίευσε την είδηση με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Ayasofya hakkında şok iddia», δηλαδή, «Ισχυρισμός σοκ σχετικά με την αγία Σοφία».

Ο Suphi Saatçi στηρίζει τις παραλογές απόψεις του στην υπόθεση ότι κατά την διάρκεια της οθωμανικής περιόδου ο τρούλος της Αγιας Σοφιας είχε πάθει σοβαρές ζημιές και είχε καταρρεύσει από κάποιο σεισμό. Μετά την κατάρρευση, σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, ο Mimar Sinan με ένα μεγάλο γκρουπ από βοηθούς αρχιτέκτονες ξανάκτισε τον ναό και από τότε η Αγια Σοφια έχει την οθωμανική σφραγίδα του μεγάλου αυτού αρχιτέκτονα. Μόνο που ακόμα και σε αυτούς τους παραλόγους ισχυρισμούς που παρουσιάζουν την Αγια Σοφια σαν οθωμανικό κτίσμα, ξεχνούν να μας αναφέρουν ότι ο περίφημος Mimar Sinan είχε χριστιανική καταγωγή, κατά άλλους από ελληνορθόδοξη οικογένεια της Καππαδοκίας και κατά άλλους από Αρμένιους .

Οι τούρκικοι αυτοί ισχυρισμοί προσχωρούν και σε σύγκριση της Αγιας Σοφιας με το περίφημο τζαμί Σουλειμανιέ, που κτίστηκε απ τον Mimar Sinan την περίοδο του περίφημου Σουλειμαν του Μεγαλοπρεπή για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η ομοιότητα των τρούλων... αποδεικνύει την ορθότητα των απόψεων τους. Έτσι, σύμφωνα με την τούρκικη επιθεώρηση, η Αγια Σοφια δεν είναι ένα αθάνατο ελληνορθόδοξο βυζαντινό αρχιτεκτονικό κληροδότημα, αλλά καθαρά ένα οθωμανικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα

Επειδή κύριε Saatçi δεν μας αρέσει να αφήνουμε αναπάντητες τις ανυπόστατες δηλώσεις που κάνετε κατά καιρούς όλοι εσείς οι... επιστήμονες, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε το νομοθετικό διάταγμα που κατοχύρωσε το Κογκρέσο.

Περπου 10 μήνες πριν, 6 Ιουνίου 2012, το Κογκρέσο με νομοθετικό διάταγμα υποχρέωνε τους Τούρκους να επιστρέψουν την Αγια Σοφια και άλλες εκκλησίες στο Πατριαρχείο στη Πόλη και να γίνει πάλι Ορθόδοξη εκκλησία γιατί, όπως έλεγαν οι Αμερικάνοι όλα τα κτήρια που χτίστηκαν από Ορθοδόξους για να είναι εκκλησίες τους πρέπει να τους επιστραφούν και να απαγορευτεί να γίνουν τζαμιά η μουσεία η οτιδήποτε άλλο.

Ιδού και τα πειστήρια κύριε Saatçi...

Η ανακοίνωση του Κογκρέσο:
Committee Grants Christians Freedom in Turkey By Christine Thomasos , Christian Post Reporter July 22, 2011|2:26 pm After years of religious discrimination, the United States House Committee on Foreign Affairs voted to adopt a Berman-Cicilline Amendment which aims to end the oppression of Turkey s Christian minority. The 43-1 house vote that added a return of churches passage to H.R. 2583, a State Department-Foreign Relation Authorization Act, called for the protection of Christian citizens. Armenian, Greek and Assyrian-Chaldean appear to be the groups most affected by the amendment that recognizes the mistreatment of their people practicing Christianity in Turkey. The driving force behind the passage of the amendment was Republican California Representative Ed Royce, who said it is important to recognize the wrongs being committed against Christians in Turkey. Religious minorities are under grave threat in today s Turkey, said Royce, a Republican from California. Rather than enjoying protection, very vulnerable religious minority groups including the Ecumenical Patriarchate of the Greek Orthodox Church are denied full legal status. Ken Hachikian, chairman of the Armenian National Committee of America, said the congressional committee vote was a step in the right direction for Christians in Turkey. We won this landmark victory in the face of years of Turkey s lies about its supposed tolerance, and despite its token conversion of a few ancient churches, said Hachikian, according to CNN-Turkey. Archbishop Vicken Aykazian, Legate of the Eastern Diocese of the Armenian Church, was in attendance when the congressional committee voted in favor of the bipartisan amendment. He expressed the importance of the vote. This is a vote of justice against injustice, said Aykazian. I hope that this will be the first of many steps towards preserving Armenian Christian heritage in Turkey. The United States House Committee on Foreign Affairs is responsible for overseeing and creating legislation regarding foreign assistance. This type of assistance includes security and health issues taking place overseas, according to the U.S. House of Representatives website. The Berman-Cicilline Amendment recently passed by the committee encourages the Turkish government to honor international treaties and human rights laws. The amendment encourages the Turkish government to allow the rightful church and lay owners of Christian church properties, without hindrance or restriction, to organize and administer prayer services, religious education, clerical training, appointments, and succession, religious community gatherings, social services, including ministry to the needs of the poor and infirm, and other religious activities.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική δήλωση - H Αγία Σοφία είναι Τούρκικο κτίσμα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news