facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Πόσο κοστίζει για την Ελλάδα η διάσωση της Κύπρου

Στα 258,1 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η συνεισφορά της Ελλάδας στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου. Συγκεκριμένα, τα 253,5 εκατ. ευρώ προκύπτουν μέσω της... συμμετοχής της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM και τα 4,6 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που αναλογεί στη χώρα από τη συμμετοχή της στο ΔΝΤ.

Τα στοιχεία παρουσιάζει το think tank Open Europe, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι τα ποσά αυτά αφορούν εγγυήσεις δανείων και όχι μετρητά.

Η διαδικασία προβλέπει ότι κάθε χώρα της Ευρωζώνης δίνει εγγυήσεις δανείων στον ESM, ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποιεί τις εγγυήσεις αυτές για να εκδώσει ομόλογα και να αντλήσει ρευστότητα μέσω της αγοράς, προκειμένου να δώσει τα δάνεια διάσωσης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο απόφασης της Eurostat, η συνεισφορά των χωρών της Ευρωζώνης στις διασώσεις μέσω ESM δεν επιβαρύνει το εθνικό χρέος.

Σε ό,τι αφορά στη συνεισφορά του ΔΝΤ στα πακέτα διάσωσης, αυτή συνήθως χρηματοδοτείται από τα γενικά αποθεματικά του ταμείου. Αυτά έχουν δημιουργηθεί από τις πληρωμές των χωρών – μελών, που γίνονται ανάλογα με τη στάθμισή τους.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο κοστίζει για την Ελλάδα η διάσωση της Κύπρου"

Οδοντίατρος στις φυλακές Διαβατών θέλει να γίνει ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Την επιθυμία του να εργαστεί στις φυλακές Διαβατών ως οδοντίατρος εξέφρασε στη διεύθυνση του ιδρύματος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», τις σκέψεις του αυτές ο κ. Παπαγεωργόπουλος τις έχει μοιραστεί με τη διεύθυνση των φυλακών.

Ωστόσο, προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να δοθεί άδεια από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε ατύπως στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απόφαση, καθώς δεν υπήρξε επίσημο αίτημα εκ μέρους του τέως δημάρχου. Ωστόσο, η διάθεση που εκφράστηκε από τα μέλη της διοίκησης φέρεται πως ήταν αρνητική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε εργαστεί ως οδοντίατρος λίγο πριν μεταπηδήσει στην πολιτική.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οδοντίατρος στις φυλακές Διαβατών θέλει να γίνει ο Β. Παπαγεωργόπουλος"

Έχουμε 200.000 εκπαιδευτικούς και οι 5.000 δεν διδάσκουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων

- Ελεγκτές "χτενίζουν" το Δημόσιο να βρουν τους κοπανατζήδες
- Η Τρόικα χτυπάει το χέρι στο τραπέζι για τις απολύσεις στο Δημόσιο
- Βάζουν στην άκρη τον Μανιτάκη και τις διαπραγματεύσεις αναλαμβάνει ο Στουρνάρας
- Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Αν παίρνει ο Στουρνάρας την ευθύνη να βάλει και την υπογραφή του
- Εκπαιδευτικοί πληρώνονται για να κάθονται γιατί έχουν ...ψυχολογικά προβλήματα
- Υπάλληλοι θυμήθηκαν να πάνε στα γραφεία τους γιατί έμαθαν για τους ελεγκτές

Κανένα σπουδαίο βήμα δεν έχει γίνει με το επίμαχο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Μπορεί να ακούμε μήνες τώρα για επίορκους και κοπανατζήδες καθώς και για το σχέδιο κινητικότητας και διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων όμως τίποτα δεν προχωράει!

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτονται και περισσότερα στοιχεία για επίορκους υπαλλήλους και για κοπανατζήδες με το τελευταίο που προκαλεί πραγματικά σοκ να αφορά τους εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα, στην Ελλάδα υπάρχουν 200.000 διορισμένοι εκπαιδευτικοί, αριθμός εξωφρενικά μεγάλος, εκ των οποίων οι 5.000 δεν διδάσκουν και κάθονται σπίτια τους γιατί ...έχουν ψυχολογικά προβλήματα! Είναι προφανές ότι δημιουργείται τεράστιο ερώτημα κατά πόσο οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν όντως ψυχολογικά προβλήματα ή αν απλά προφασίζονται τέτοιου είδους προβλήματα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν εύκολα "κοπάνα", καθώς θεωρούνται επικίνδυνοι για να έρχονται σε καθημερινή επαφή με παιδιά, διατηρώντας όμως τους μισθούς τους.

Δείτε το βίντεο



Αυτή η στασιμότητα φαίνεται πως εξόργισε την Τρόικα, η οποία χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι αποφάσισε να βάλει στην άκρη τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τις απολύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα γεγονός που προκάλεσε τεράστια κόντρα μεταξύ των δυο υπουργείων.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμαναν με έμφαση ότι «αν παίρνει την ευθύνη ο υπουργός Οικονομικών ας βάλει και την υπογραφή του σε όσα συμφωνήσει με την τρόικα».

Μεταξύ άλλων αξίζει να σημειωθεί πως ελεγχτές "χτενίζουν" το Δημόσιο τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια προκειμένου να εντοπίσουν τους κοπανατζήδες και να τους απολύσουν. Τα νέα όμως διαδόθηκαν και υπάλληλοι που αργούσαν συστηματικά άρχισαν να φτάνουν στα γραφεία τους στην ώρα τους! Δουλειά έπιασαν ακόμη και υπάλληλοι που είχαν ξεχάσει που βρίσκεται το γραφείο τους!

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έχουμε 200.000 εκπαιδευτικούς και οι 5.000 δεν διδάσκουν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων"

Συμμετοχή των ασφαλισμένων ακόμη και στα φάρμακα για τον HIV/AIDS!

Μπορεί να σας φανεί απίστευτο, αλλά είναι η πραγματικότητα! Ακόμη και στα αντιρετροϊκά φάρμακα, δηλαδή τα φάρμακα για τον HIV/AIDS, καθορίσθηκε "ασφαλιστική τιμή" με την θετική λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι φορείς και οι ασθενείς με AIDS οι οποίοι προσέρχονται στα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ προκειμένου να λάβουν τα αντιρετροϊκά φάρμακά τους είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλλουν... οικονομική συμμετοχή, ενώ μέχρι τώρα ελάμβαναν δωρεάν τα φάρμακά τους!

Μάλιστα, το γεγονός ότι στα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ δεν υπάρχει μηχανισμός απόδοσης συμμετοχής καθιστά προβληματική τη διαδιασία της χορήγησης των αντιρετροϊκών φαρμάκων στους φορείς και τους ασθενείς με AIDS.

Μία ακόμη... πρωτοτυπία της θετικής λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων είναι το γεγονός ότι σε αυτήν δεν έχουν συμπεριληφθεί οι συσκευασίες φαρμακευτικών προϊόντων διάρκειας μεγαλύτερης της μηνιαίας, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν φάρμακα για χρόνιες παθήσεις που είναι σε κυκλοφορία για τα οποία όμως δεν κυκλοφορούν μηνιαίες συσκευασίες...

Άμεση συνέπεια της παράλειψης αυτής είναι η αδυναμία πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες τους, στις οποίες είναι αποτελεσματικά ρυθμισμένοι.

Επίσης, συμπληρωματικά στη θετική λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων ετέθη πολύ πρόσφατα ένας ακατανόητος περιορισμός στην αποζημίωση και την συνταγογράφηση σε φαρμακευτικά σκευάσματα με συγκεκριμένες ενδείξεις, όπως είναι το πεπτικό έλκος και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, για τις οποίες έχουν δυνατότητα συνταγογράφησης μόνον οι γαστρεντερολόγοι!

Κι όμως. Πέραν των γαστρεντερολόγων υπάρχουν και άλλες ιατρικές ειδικότητες οι οποίες είναι σε θέση να διαγνώσουν και να συνταγογραφήσουν τη θεραπεία την οποία κρίνουν απαραίτητη για τον ασθενή τους, όπως είναι οι γενικοί γιατροί και οι παθολόγοι.

Με τον ίδιο περιορισμό, ούτε ο παθολόγος ούτε ο γενικός γιατρός ούτε γιατρός άλλης ιατρικής ειδικότητας πέραν της γαστρεντερολογίας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για την γαστροπροστασία του ασθενή στον οποίο χορηγεί ισχυρά αντιβιοτικά... Ο ασθενής αυτός είναι υποχρεωμένος, άμα τη συνταγογραφήσει ισχυρών αντιβιοτικών, να κλείσει ραντεβού με γαστρενερολόγο προκειμένου να του συνταγογραφηθούν φάρμακα για την γαστροπροστασία!

Στα ύψη η συμμετοχή των ασφαλισμένων

Την ίδια στιγμή, με τη θέσπιση της λεγόμενης "ασφαλιστικής τιμής", ο ασφαλισμένος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καλείται πλέον να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσεπη του, ακόμη και για φαρμακευτικά σκευάσματα ευρείας χρήσης. Η διαφορά μεταξύ της λεγόμενης "ασφαλιστικής τιμής" και λιανικής τιμής, λιανική τιμή η οποία είναι ήδη χαμηλότερη από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης, γεγονός το οποίο απορρίπτεται από την τρόικα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της "Αυγής", καλύπτεται ως γνωστόν κατά το ήμισυ από τον ασφαλισμένο.

Για παράδειγμα, το φαρμακευτικό σκεύασμα για την άνοια Exelon στη μορφή SYR 120 ml έχει λιανική τιμή 121,65 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 30,41 ευρώ, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του ασφαλισμένου να διαμορφώνεται στα... 48,66 ευρώ, δηλαδή φθάνει στο 40% και 31% αντίστοιχα, έναντι του 10% που έφθανε μέχρι πρότινος η συμμετοχή του ασφαλισμένου, όπως ακριβώς και για το Exelon στη μορφή 4,5 mg, το οποίο έχει λιανική τιμή 40,92 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 19,23 ευρώ, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του ασφαλισμένου να εκτοξεύεται στα... 12,77 ευρώ!

Επίσης, το ψυχιατρικό φαρμακευτικό σκεύασμα Abilify στη μορφή των 10 mg έχει λιανική τιμή 124,60 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 27,93 ευρώ, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του ασφαλισμένου να φθάνει τα 55,32 ευρώ, δηλαδή να φθάνει το 44%, έναντι 25% που έφθανε μέχρι πρότινος, το φαρμακευτικό σκεύασμα Adenuric στη μορφή των 80 mg έχει λιανική τιμή 36,31 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 4,42 ευρώ, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του ασφαλισμένου να εκτοξεύεται στα 17,05 ευρώ, δηλαδή στο 47% έναντι του 25% που έφθανε μέχρι πρότινος, το ψυχιατρικό φαρμακευτικό σκεύασμα Seroquel στη μορφή των 25 mg έχει λιανική τιμή 22,34 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 7,86 ευρώ, με τη συμμετοχή του ασφαλισμένου να εκτοξεύεται επίσης στα 9,21 ευρώ, δηλαδή να φθάνει στο 41% έναντι του 25% που έφθανε μέχρι πρότινος και, τέλος, το αντικαταθλιπτικό Cipralex στη μορφή των 20 mg έχει λιανική τιμή 20,29 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 9,77 ευρώ, με τη συμμετοχή του ασφαλισμένου να εκτοξεύεται στα 7,70 ευρώ, δηλαδή στο 38% έναντι του 25% που έφθανε μέχρι πρότινος...

ygeia360
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμετοχή των ασφαλισμένων ακόμη και στα φάρμακα για τον HIV/AIDS!"

Ούτε τα μισά από τα 3,2 δισ. ευρώ που εγκρίθηκαν, δεν έφτασαν στους πιστωτές του Δημοσίου

Ο ΕΟΠΥΥ και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) αποτελούν έως τώρα την «αχίλλειο πτέρνα» στο πρόγραμμα εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου έως και το τέλος Μαρτίου, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) ενέκρινε συνολικά την χορήγηση 3,16 δισ ευρώ προς υπουργεία και φορείς για να πληρώσουν τις οφειλές τους. Ωστόσο, στην αγορά έφθασαν μόλις το 1,5 δισ ευρώ.
Μάλιστα, από το ποσό αυτό, σχεδόν τα 700 εκατ. ευρώ αφορούσαν επιστροφές φόρων, γεγονός το οποίο αναδεικνύει το πόσα σημαντικά είναι τα προβλήματα στα υπουργεία και τους φορείς, που ενώ έχουν τις πιστώσεις δεν μπορούν να διοχετεύσουν τη ρευστότητα στους προμηθευτές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, εντοπίζεται στον χώρο της υγείας (ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία) και στους Δήμους.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου έως το τέλος Μαρτίου, το ΓΛΚ έχει υπογράψει αιτήματα αποπληρωμής χρεών στον τομέα της υγείας και των ΟΤΑ, συνολικού ύψους άνω του 1,5 δισ ευρώ. Από την πλευρά τους, ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία και ΟΤΑ (Α' και Β' βαθμού) έχουν αποπληρώσει περίπου 305 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα:

1. ΕΟΠΥΥ. Το ΓΛΚ έχει υπογράψει αιτήματα 657 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο Οργανισμός έχει εξοφλήσει στους προμηθευτές του περίπου 160 εκατ. ευρώ έως τώρα. Για να αλλάξει η κατάσταση, από τις 15 Μαρτίου έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας που στόχος είναι να προωθεί το ταχύτερο δυνατόν τις περιπτώσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

2. Νοσοκομεία ΕΣΥ. Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει το «πράσινο φως» για την αποπληρωμή 559 εκατ. ευρώ, αλλά τα νοσοκομεία έχουν καταφέρει να ξεχρεώσουν περίπου 100 εκατ. ευρώ μέχρι και το τέλος Μαρτίου. Για να γίνει πιο ευέλικτο το σύστημα, το ΓΛΚ έχει αναλάβει πλέον την απευθείας αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι και τα νοσοκομεία θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις του γρηγορότερα, αλλά και ο ΕΟΠΥΥ θα «αποσυμφορηθεί».

3. ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού. Το ΓΛΚ έχει εγκρίνει αιτήματα αποπληρωμής 330 εκατ. ευρώ, αλλά οι ίδιοι οι φορείς έχουν καταφέρει να ξεχρεώσουν περίπου 45 εκατ. ευρώ.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ούτε τα μισά από τα 3,2 δισ. ευρώ που εγκρίθηκαν, δεν έφτασαν στους πιστωτές του Δημοσίου"

Σιγή ιχθύος για το φακελάκι

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος της νομιμοποίησης της δωροδοκίας γιατρών από τη zougla.gr και την εκπομπή «Ρεπορτάζ» του GR, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης απέφυγε κάθε σχόλιο και κάθε εξήγηση.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η σκανδαλώδης διάταξη που συμπεριελήφθη στον νόμο περί ναρκωτικών και δίδει άφεση αμαρτιών στους γιατρούς που απαιτούν φακελάκι με το πρόσχημα της υλικής παροχής λόγω... ευγνωμοσύνης.

Με το ρεπορτάζ ασχολήθηκε η εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με τους καλεσμένους από τον χώρο της πολιτικής και της υγείας να μένουν άφωνοι, διότι είχαν παντελή άγνοια για την υπόθεση.

Μέχρι αυτήν την ώρα, παρά τις απανωτές οχλήσεις μας τόσο προς τον υπουργό Δικαιοσύνης όσο και προς τον υφυπουργό, ουδείς από την πολιτική ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου έχει δώσει έστω και την παραμικρή εξήγηση για το εδάφιο του νόμου που απαλλάσσει τους δωροδοκούμενους-επίορκους γιατρούς. Επισημαίνεται, δε, ότι ο νόμος δεν καθορίζει τι σημαίνει υλική αμοιβή, ούτε το ύψος ή το είδος αυτής, αφήνοντας έτσι στον κάθε ενδιαφερόμενο το περιθώριο να δικαιολογεί την όποια παράνομη πράξη του.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
 To ρεπορτάζ

 Από την ενδελεχή μελέτη του προέκυψε ότι με το άρθρο 68 παράγραφο 3 οι νομοθέτες φρόντισαν να «κοντύνουν» ακόμη περισσότερο την ηθικά παρηκμασμένη και οικονομικά «τσακισμένη» Ελλάδα, καθώς νομιμοποίησαν τη δωροδοκία! Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης».



 Τα ερωτήματα τα οποία καλούνται να απαντηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολλά:

 - Ποιος είναι ο εμπνευστής της συγκεκριμένης διάταξης και σε τι απέβλεπε; - Τι σημαίνει «απλή υλική παροχή» και πώς αυτή ορίζεται;
 - Πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα, η οποία φέρεται πως επιθυμεί να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή αλλά και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, να νομιμοποιείται η δωροδοκία καθώς και οι εκτός φορολογικού ελέγχου συναλλαγές;

  video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

  Στα κάγκελα οι δικαστικοί λειτουργοί

 Εισαγγελικοί και δικαστικοί κύκλοι όχι μόνο εκφράζουν την απορία τους για τη συγκεκριμένη διάταξη, αλλά μιλούν ευθέως για σκανδαλώδη νομιμοποίηση της δωροδοκίας. Μάλιστα, διατυπώνουν ανοικτά το ερώτημα για το πώς είναι δυνατόν να νομοθετήθηκε κάτι τέτοιο, τη στιγμή που με το ίδιο νομοσχέδιο θεσπίστηκαν σημαντικές διατάξεις που αποσκοπούν στην πάταξη της διαφθοράς, όπως π.χ. «η Λειτουργία Γραφείου Εισαγγελέα για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς».

 Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εν λόγω διάταξη δίνει το δικαίωμα στην πλειονότητα των προσώπων που εμπλέκονται σε πράξεις ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας να απαντούν στην κατηγορία της δωροληψίας με την «ανά χείρας» επίκληση της υλικής παροχής «προς έκφραση ευγνωμοσύνης»!

 Όπως μάλιστα προσθέτουν, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι δεν αποσαφηνίζεται και ο χρόνος που εκφράζεται η... «ευγνωμοσύνη» με υλικό τρόπο. Με απλά λόγια, όπως σχολιάζουν, ως έκφραση «ευγνωμοσύνης» μπορεί να θεωρηθεί το φακελάκι στον ιατρό πριν από τη χειρουργική επέμβαση αλλά και το γνωστό «γρηγορόσημο» προς τον πολεοδόμο!

 «Με αυτές τις λογικές επιστρέφουμε στη νοοτροπία η οποία μας οδήγησε στη σημερινή κατάντια. Τότε που κάποιοι νομιμοποιούσαν, δημοσίως, τα δωράκια και επιβράβευαν το γρηγορόσημο» επισημαίνουν. 

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη λογική πρυτάνευσε μέσω των δηλώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του '80 προς το τότε μεγαλοστέλεχος της ΔΕΗ Δημήτρη Μαυράκη, τότε δηλαδή που εκείνος ενθυλάκωσε 500 εκατ. δραχμές και ο πρώην πρωθυπουργός είχε πει το ιστορικό: «... Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατομμύρια»!

 Παρόμοια «ατάκα» ακούστηκε και τον Ιούνιο του 2005 από το στόμα του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζα, ο οποίος μιλώντας σε εφοριακούς είχε αναφέρει: «Ζητώ τελείως φιλικά και τελείως επιεικώς να περιορίσετε από μόνοι σας και να μειώσετε το γρηγορόσημο» (!) 

Δυστυχώς, στην Ελλάδα της κρίσης του 2013, οι... μνημειώδεις αυτές «ρήσεις» έγιναν πλέον νόμοι του κράτους!

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σιγή ιχθύος για το φακελάκι"

Κύπρος: Χαλάρωση των περιορισμών στις τράπεζες

Η κυβέρνηση της Κύπρου, με νέο διάταγμά της, αποφάσισε την παράταση των περιορισμών που είχε επιβάλει στις κινήσεις κεφαλαίων για άλλη μία εβδομάδα, αλλά παράλληλα προέβη στην χαλάρωσή τους εν μέρει.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα του υπουργείου Οικονομικών, το πέμπτο κατά σειρά για το θέμα, που εκδόθηκε απόψε, τα νομικά πρόσωπα θα μπορούν να μεταφέρουν έως και 10.000 ευρώ σε μηνιαία βάση από τράπεζα σε τράπεζα χωρίς δικαιολογητικά, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τα φυσικά πρόσωπα θα ανέρχεται σε 2.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι περιορισμοί, όπως το όριο αναλήψεων των 300 ευρώ ημερησίως και η διαδικασία ελέγχου για πληρωμές υψηλότερες από 25.000 ευρώ παραμένουν σε ισχύ.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο διάταγμα που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου περιέχει τις εξής τροποποιήσεις:

α) Επιτρέπονται πληρωμές (άλλες από τις επιταγές) ή μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς που τηρούνται σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι 2.000 ευρώ μηνιαίως, ανά φυσικό πρόσωπο σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα.

β) Επιτρέπονται οι πληρωμές ή μεταφορές χρημάτων που είναι κατατεθειμένα σε λογαριασμούς σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, μέχρι 10.000 ευρώ μηνιαίως, ανά νομικό πρόσωπο σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα χωρίς την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Χαλάρωση των περιορισμών στις τράπεζες"

Φως στον σκοτεινό κόσμο των offshore

Κορυφαίες τράπεζες, όπως η UBS, η θυγατρική της Credit Suisse Clariden και η Deutsche Bank συνεργάζονται στενά με παρόχους offshore υπηρεσιών ώστε να παράσχουν στους πελάτες τους τον μέγιστο βαθμό μυστικότητας

Εντείνεται η πίεση για να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να ενταθεί η εποπτεία στους «παραδείσους» που την διευκολύνουν οffshore και μη, μετά την δημοσίευση στοιχείων-κλειδί για τις υπεράκτιες εταιρείες και τα πρόσωπα πίσω από αυτές, στη μεγαλύτερη διαρροή εμπιστευτικών αρχείων (2,5 εκατομμύρια τον αριθμό) στην σύγχρονη ιστορία. Αρκεί να σημειωθεί ότι το μέγεθος των αρχείων, υπολογισμένων σε gigabytes, είναι 160 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με την διαρροή των απόρρητων αρχείων του State Department από τη Wikileaks το 2010!

Τα αρχεία αυτά -που επεξεργάστηκε διεθνές δίκτυο δημοσιογράφων υπό την ομπρέλα του αμερικανικού ινστιτούτου ICIJ- παρέχουν στοιχεία για 130.000 «επενδυτές» από 170 χώρες που διατηρούν περιουσιακά στοιχεία αμφιβόλου προελεύσεως σε offshore εταιρείες-γραμματοκιβώτια, καταπιστεύματα κ.ά. με ιδιαίτερη προτίμηση στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, τα νησιά Κουκ, την Σιγκαπούρη κ.ά. Αν και κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ασφάλεια το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους (ούτε πόσα από αυτά αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής ή εγκληματικής δραστηριότητας), έρευνα του Τζέιμς Χένρι, πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της McKinsey κάνει λόγο για 32 τρισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο ΑΕΠ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας μαζί! Τα αρχεία που διέρρευσαν αποτελούν ένα «ρήγμα» στον τείχος της μυστικότητας που καλύπτει τις εταιρείες αυτές και τους ιδιοκτήτες τους, καθώς έδειξαν ότι:

1 Η μεγαλύτερη κόρη του αποθανόντος δικτάτορα των Φιλιππίνων Φερντινάντο Μάρκος, Μαρία Ιμέλντα Μάρκος, νυν κυβερνήτης μιας εκ των επαρχιών της χώρας, είναι η βασική δικαιούχος καταπιστεύματος (trust) με έδρα τις Παρθένες Νήσους, με τις αρχές των Φιλιππίνων να υποψιάζονται ότι σε αυτό μπορεί να «κρύβονται» μέρος των 5 δισ. δολαρίων που υπέκλεψε ο πατέρας της όσο κυβερνούσε τη χώρα.

2 Ένας από τους γνωστότερους δικηγόρους του Καναδά, ο Τόνι Μέρτσαντ, διατηρούσε καταπίστευμα στα νησιά Κουκ με περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων το 1998. Στην φορολογική του δήλωση το 1999, όμως, υποστήριξε ότι δεν κατείχε περιουσιακά στοιχεία άνω των 100.000 δολαρίων στο εξωτερικό.

3 Ως μέτοχοι σε εξωχώριες εταιρείες στις Παρθένες Νήσους εμφανίζονται η σύζυγος του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Ιγκόρ Σουβάλοφ, καθώς και δυο υψηλόβαθμα στελέχη της Gazprom. Ως ιδιοκτήτριες offshore εταιρειών στις Παρθένες Νήσους εμφανίζονται και οι δυο κόρες του ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ.

4 Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζέιμς Μέλον, η οικογένεια του οποίου ίδρυσε γνωστές εταιρείες όπως την Gulf Oil και τη Mellon Bank χρησιμοποιούσε σειρά εταιρειών στις Παρθένες Νήσους και το Λιχτενστάιν για αγοραπωλησίες μετοχών και μεταφορές κεφαλαίων. Ο Μέλον είπε στο ICIJ ότι όντως κατείχε πολλές offshore εταιρείες, αλλά ουδέποτε παραβίασε την φορολογική νομοθεσία. Και πρόσθεσε ότι «έχω ακουστά έναν υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ που έχει πολλά χρήματα στα νησιά Κέιμαν», αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον Μιτ Ρόμνι.

5 Πρωταγωνιστικό ρόλο στο δαιδαλώδες δίκτυο των offshore φαίνεται ότι διαδραματίζουν δυο εταιρείες παροχής υπηρεσιών, η Portcullis TrustNet (με έδρα τη Σιγκαπούρη) και η Commonwealth Trust Limited (CTL) με έδρα τις Παρθένες Νήσους, οι οποίες βοήθησαν δεκάδες χιλιάδες άτομα να στήσουν offshore εταιρίες-κελύφη και τραπεζικούς λογαριασμούς που δύσκολα εντοπίζονται. Ενδεικτικό της πλούσιας δραστηριότητάς τους είναι ότι η CTL την περίοδο 2006 - 2007 έστησε 31 εταιρείες για λογαριασμό του Μουκτάρ Αμπλάζοφ, ενός μεγιστάνα από το Καζακστάν που κατηγορείται για υπεξαίρεση 5 δισ. δολαρίων από μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας. Στο δε πελατολόγιο της TrustNet εμφανίζονται τουλάχιστον 30 Αμερικανοί που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, απάτη, φοροδιαφυγή και άλλα οικονομικά εγκλήματα. Μεταξύ τους ξεχωρίζει ο Ρατζ Ρατζαράτναμ, ιδρυτής του hedge fund Galleon που καταδικάστηκε το 2011 για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα insider trading στην ιστορία της Wall Street.

6 Δυο κορυφαίες ελβετικές τράπεζες, η UBS και η Clariden, θυγατρική της Credit Suisse συνεργάζονταν με την TrustNet ώστε η τελευταία να προσφέρει στους πελάτες τους το? «Ιερό Γκράαλ των offshore εταιρειών», δηλαδή ένα σχήμα τόσο ανώνυμο ώστε η αστυνομία και οι εποπτικές αρχές να βρεθούν σε αδιέξοδο σε περίπτωση που επιχειρούσαν να ανακαλύψουν την ταυτότητα του πραγματικού ιδιοκτήτη.

7 Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αποκάλυψη της βιομηχανίας των μεσαζόντων, αχυράνθρωπων, λογιστών και τραπεζών που κάλυπταν τα ίχνη των βαθύπλουτων πελατών τους. Το BBC και η Guardian εντόπισαν 28 «εικονικούς διευθυντές», οι οποίοι αντιπροσώπευαν στα χαρτιά πάνω από 21.000 εταιρείες! Πολυάσχολοι άνθρωποι?
Αντιδράσεις
Η δημοσίευση των στοιχείων για τις offshore προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το υλικό, ενώ η Κομισιόν υπενθύμισε ότι η φοροδιαφυγή κοστίζει πάνω από 1 τρισ. ετησίως στην Ε.Ε. και κάλεσε τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν κοινή στάση όσον αφορά τον ορισμό του φορολογικού παραδείσου, ως πρώτο βήμα για τον στενότερο ελέγχό τους.

Στη Γαλλία, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο ταμίας της προεκλογικής εκστρατείας του Φρ. Ολάντ Ζαν-Ζακ Οζιέ διατηρούσε offshore εταιρείες στα νησιά Κέιμαν, που ήρθε στη χειρότερη δυνατή στιγμή για τον Γάλλο πρόεδρο: Και τούτο γιατί η αξιοπιστία του είχε ήδη υποστεί ισχυρό πλήγμα από την παραίτηση του υπουργού προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής και την αποκάλυψη ότι διατηρούσε τραπεζικούς λογαριασμούς στη Σιγκαπούρη, με τα γαλλικά ΜΜΕ να ανεβάζουν χθες το ποσό που διατηρούσε εκεί στα 16 εκατ. ευρώ και όχι στις 600.000 ευρώ, όπως είχε αρχικά υποστηρίξει.

Πάντως, παρά τις υποσχέσεις των δυτικών κυβερνήσεων για πάταξη της φοροδιαφυγής, οι offshore εταιρείες θα παραμείνουν «ζώνη ατιμωρησίας» όσο μεγάλο μέρος των κεφαλαίων προέρχονται από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ρωσία ή/και καταλήγουν σε φορολογικούς παραδείσους που έχουν στενές σχέσεις με αυτές...

Διαρροή

Τα αρχεία που διέρρευσαν παρέχουν στοιχεία για 130.000 «επενδυτές» από 170 χώρες που διατηρούν offshore εταιρείες, καταπιστεύματα κ.ά. στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, τα νησιά Κουκ, τη Σιγκαπούρη και άλλους φορολογικούς παραδείσους.
Ρωσικά κεφάλαια

Ως μέτοχοι σε εξωχώριες εταιρείες στις Παρθένες Νήσους εμφανίζονται η σύζυγος του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Ιγκόρ Σουβάλοφ, υψηλόβαθμα στελέχη της Gazprom, οι κόρες του ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίεφ κ.ά.

Αριθμοί που προκαλούν σοκ
Φως στον σκοτεινό κόσμο των φορολογικών παραδείσων ρίχνουν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες

32 τρισ. δολ. εκτιμάται ότι είναι το ύψος των κεφαλαίων που βρίσκονται σε offshore εταιρείες ανά τον κόσμο

28 αχυράνθρωποι αντιπροσώπευαν στα χαρτιά πάνω από 21.000 offshore εταιρείες

2,5 εκατ. αρχεία παρέχουν στοιχεία για 130.000 «επενδυτές» από 170 χώρες

31 εταιρείες offshore έστησε η Portcullis TrustNet από τη Σιγκαπούρη την περίοδο 2006 - 2007 για λογαριασμό ενός μόνο ατόμου

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Φως στον σκοτεινό κόσμο των offshore"

Γερμανία: Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν υποκλέψει κι ελέγξει εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα

Η κύρια υπηρεσία αντικατασκοπίας στη Γερμανία υποκλέπτει και ελέγχει εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα κάθε χρόνο, αλλά απ’ αυτά εντόπισε μόλις 290 ύποπτα μέσα στο 2011, το πιο πρόσφατο έτος από όσα καταγράφηκαν δεδομένα, προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η υπηρεσία αντικατασκοπίας BND χρησιμοποιεί λογισμικό που φιλτράρει ηλεκτρονικά μηνύματα και ορισμένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλιεύοντας ευαίσθητες λέξεις κλειδιά που αναφέρονται συχνά σε υποθέσεις τρομοκρατίας, λαθρεμπορίου όπλων, και εμπορίας ανθρώπων.

Εκπρόσωπος της καγκελαρίου 'Αγγελας Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο πως το 2010 υπεκλάπησαν 38 εκατ. επικοινωνίες, αλλά επισήμανε πως την επόμενη χρονιά υπήρξε μεγάλη μείωση της πρακτικής αυτής. Η μείωση αυτή προήλθε «από τη βελτίωση της διαδικασίας αυτόματης επιλογής», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι όροι που ερευνώνται αποτελούν ένα κριτήριο επιλογής για τον εντοπισμό ορισμένων τύπων απειλών. Μόνον μία περιορισμένη μερίδα διεθνών τηλεπικοινωνιακών μηνυμάτων υπόκεινται σε έρευνα από την BND», υποστήριξε ο Γερμανός εκπρόσωπος.
Η επίσημη έκθεση που δημοσίευσε η κοινοβουλευτική επιτροπή για τις μυστικές υπηρεσίες αναφέρει πως το 2011 υπεκλάπησαν 2,9 εκατ. μηνύματα, αλλά μόλις 290 εξ αυτών περιείχαν «υλικό σημαντικό για την αντικατασκοπία».

Η ΒΝD είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των μηνυμάτων που εκπέμπονται προς και από τη Γερμανία στα πλαίσια της αποστολής της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Τη μερίδα του λέοντος των ερευνών της κατέχουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν υποκλέψει κι ελέγξει εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα"

Απειλούν Αναστασιάδη - Δημητριάδη

Σοβαρότατες απειλές για τη ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας διατυπώνουν άγνωστοι μέσω επιστολής που έστειλαν ταχυδρομικώς στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» και η οποία σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Η επιστολή, η οποία είναι δακτυλογραφημένη, απευθύνεται «Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας» και φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013. Σε αυτή διατυπώνονται σαφέστατες απειλές που αγγίζουν όχι μόνο τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη αλλά και μέλη των οικογενειών τους.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η επιστολή σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα με την απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Σημειώνει επίσης ότι επιστολή δείχνει πως αυτός που τη συνέταξε έχει καλές γνώσεις χρήσης της ελληνικής γλώσσας, αφού τόσο η ορθογραφία όσο και το συντακτικό παρουσιάζουν μια εικόνα που παραπέμπει σε πρόσωπο με στοιχειώδη μόρφωση.

Η επιστολή «υπογράφεται» από την «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου». Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ταυτότητα αυτής της ομάδας, ούτε έχει εμφανιστεί με κάποιον άλλο τρόπο τις τελευταίες ημέρες.

Το πλήρες κείμενο της απειλητικής επιστολής είναι το εξής:

«Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας
Λευκωσία 20 Μαρτίου 2013
Δεν σας προσφωνούμε διότι όχι μόνο δεν έχετε τίτλο, ούτε και την αξιοπρέπεια για κάτι τέτοιο.

Μας καταστρέψατε βάσει σχεδίου πολύ καλά προετοιμασμένου και συνεχίζετε να μας καταστρέφετε αδιαφορώντας για το τι θα γίνει σε εμάς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Σας προειδοποιούμε ότι μας κάμνετε θα τον πάθετε σε πάρα πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτε από τούδε και στο εξής

Η ομάδα μας θα δρα από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη τη Κύπρο και θα τιμωρεί όσους μας κατάντησαν έτσι. Δεν έχουμε όρια και αυτό λάβετε το πολύ σοβαρά.

Αν δεν σταματήσετε τώρα αμέσως κάθε κούρεμα στις καταθέσεις του κόσμου θα πληρώσετε πάρα πολύ μεγάλο τίμημα.
Μαζί μας είναι και επαγγελματίες στο είδος τους, πληρωμένοι ακριβά που δεν καταλαβαίνουν τίποτε αλλά ούτε και έχουν Θεό, παρά μόνο το χρήμα.

Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς.

Σας τονίζουμε ότι έχουμε τον τρόπο και την δύναμη να ξέρουμε κάθε στιγμή που θα είναι κάθε μέλος της οικογένειας σας.
Μη μας αγνοήσετε, μη μας υποτιμήσετε. Μη δοκιμάσετε να μας δοκιμάσετε. Τότε θα αρχίσει το δικό μας γλέντι. Πουλημένα παλιοτόμαρα. Σταματήστε αμέσως το κούρεμα των καταθέσεων.

Γνωρίζουμε τι ακόμα μας περιμένει από εσάς εθνοπροδότες. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα και σε καμιά οργάνωση. Ορκισμένοι να πεθάνετε.

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ»

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλούν Αναστασιάδη - Δημητριάδη"

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το nocomments.gr, στο οποίο καταγράφεται λεπτό προς λεπτό η κινηματογραφική απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές των Τρικάλων.

Στο βίντεο φαίνεται ο Παναγιώτης Βλαστός να βρίσκεται μια ανάσα από την ελευθερία σκαρφαλωμένος πάνω στην ανεμόσκαλα του ελικοπτέρου αλλά το συρματόπλεγμα που ήταν τοποθετημένο πάνω από το προαύλιο , εμπόδισε μια ακόμα εντυπωσιακή απόδραση.

Ο Παναγιώτης Βλαστός ρίσκαρε την ίδια του τη ζωή. Έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε. Η κάμερα κατέγραψε καρέ καρέ όλο το χρονικό της απόπειρας απόδρασης.

Στις εικόνες που δημοσιεύει αποκλειστικά το nocomments.gr φαίνονται οι κρατούμενοι στο προαύλιο των φυλακών. Κάποιοι μάλιστα παίζουν και μπάσκετ. Ανάμεσά τους και ο Παναγιώτης Βλαστός ο οποίος κάνει βόλτες υπομονετικά μαζί με ένα φίλο του και περιμένει να ακούσει τον ήχο του ελικοπτέρου. Και όταν αυτό συμβαίνει , φαίνονται οι κρατούμενοι που καταλαβαίνουν τι θα ακολουθήσει να τρέχουν προς το εσωτερικό της φυλακής.

Ο Παναγιώτης Βλαστός σηκώνει το χέρι του και κάνει νόημα στους συνεργάτες του μέσα στο ελικόπτερο να του πετάξουν τη σκάλα. Το ελικόπτερο κατεβαίνει χαμηλά και η ανεμόσκαλα πέφτει προς το προαύλιο. Πιάνεται όμως στα συρματοπλέγματα.

Γίνεται και δεύτερη προσπάθεια. Ρίχνουν και πάλι την ανεμόσκαλα και ο Παναγιώτης Βλαστός την αρπάξει με δύναμη. Έχει όμως και αυτή την φορά πιαστεί στο συρματόπλεγμα. Αποφασίζει να ρισκάρει αν και γνωρίζει ότι παίζει κορώνα γράμματα την ίδια του τη ζωή.

Ανεβαίνει πάνω στην ανεμόσκαλα και βρίσκεται μια ανάσα από την ελευθερία. Όταν όμως το ελικόπτερο αρχίζει να ανεβαίνει , η σκάλα δεν ξεκολλά από το συρματόπλεγμα, κάνει μια δυνατή ταλάντωση και ο Παναγιώτης Βλαστός πέφτει στο κενό από μεγάλο ύψος.

Κάποιοι κρατούμενοι τρέχουν από πάνω του. Τρεις από αυτούς τον παίρνουν στα χέρια και τον μεταφέρουν στο εσωτερικό των φυλακών.

Μια ακόμη εντυπωσιακή απόδραση από τις φυλακές με ελικόπτερο, μόλις είχε αποτραπεί.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί το οποίο καταγράφει όλο το χρονικό



Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού"

Αλλάζουν οι τιμές στα φάρμακα και πάλι έως το Μάιο! Τι ζητά η τρόικα

Νέες τιμές έως το Μάιο θα πρέπει να δώσει για άλλη μια φορά η ηγεσία του υπουργείου υγείας. Τι ζητά η τρόικα, τι επιθυμούν οι εταιρείες και τι θα γίνει με τους ασθενείς.

Σε νέα τιμολόγηση όλων των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά θα πρέπει να προχωρήσει έως τον επόμενο μήνα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η τελευταία τιμολόγηση που ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε δημιουργήσει αμέτρητα προβλήματα στην αγορά από τις ελλείψεις που δημιουργήθηκαν και τα ανορθόδοξα στις τιμές με το ένα σκεύασμα να ακριβαίνει άγνωστο γιατί, και πολλά άλλα να μειώνονται ανεξήγητα.

Η τρόικα επιμένει πάντως να υπάρξουν και νέες μειώσεις στα σκευάσματα, πράγμα που δε φαίνεται να εξασφαλίζει την ομαλότητα στην αγορά καθώς οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι μια περαιτέρω μείωση θα επιφέρει νέες ελλείψεις.

Οι δανειστές μας όμως επιμένουν το νέο δελτίο τιμών του Μαίου να περιλαμβάνει και όλα τα νέα γενόσημα φάρμακα. Να σημειωθεί ότι έχουν γίνει αιτήσεις για 1200 νέα γενόσημα τα οποία περιμένουν εδώ και καιρό τιμή προκειμένου να κυκλοφορήσουν στα ράφια των φαρμακείων.

Επίσης ένα άλλο σημείο που δε φαίνεται να ξεχνά η τρόικα αφορά στη δυναμική τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει κλιμακωτή μείωση κατά 10% στις τιμές των συγκεκριμένων σκευάσματων με βάση του πότε θα παράγονται. Τα τρία πρώτα θα είναι τα πιο ακριβά ενώ τα επόμενα θα μειώνονται κατά 10%.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση πάντως θα βλάψει τις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες ζουν με το φόβο αυτό καθώς θα δούνε τα προϊόντα τους να καταποντίζονται τιμολογιακά.
Το μόνο θετικό σε αυτή τη διαδικασία φαίνεται ότι είναι το πιθανό όφελος που θα προκύψει για τους ασθενείς εάν μειωθούν και πάλι οι τιμές καθώς θα πληρώνουν αναλογικά μικρότερες συμμετοχές.

Να σημειωθεί ότι ο τζίρος στην αγορά φαρμάκου στη χώρα μας αγγίζει ετησίως τα 3,5 δις ευρώ. Η κοινωνική ασφάλιση εμφανίζει δαπάνες ύψους 2,8 διςευρώγια το 2012. Το 2013 το ποσό αυτό θα πρέπει να περιορισθεί στα 2,4 δις με βάση τις δεσμεύσεις μας στην τρόικα και το 2014 κοντά στα 2 διςευρώ

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν οι τιμές στα φάρμακα και πάλι έως το Μάιο! Τι ζητά η τρόικα"

Διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας

Σταδιακές διακοπές κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, από την Τροχαία, στους δρόμους γύρω από τον Εθνικό Κήπο, λόγω διεξαγωγής αθλητικής εκδήλωσης για την υγεία και συγκεκριμένα του γύρου τεσσάρων χιλιομέτρων, με την επωνυμία «LIVE WELL».

Οι διακοπές κυκλοφορίας θα γίνουν από τις 10.30 έως τις 13.30 στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, ως εξής:

- Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Καλλιρρόης προς Λ. Συγγρού.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Σοφίας, από το Χίλτον μέχρι το Σύνταγμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, καθώς επίσης και στο τμήμα μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

- Ηρ. Αττικού, στο τμήμα μεταξύ της οδού Ακακιών και της Λ. Βασ. Κων/νου.

- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Ριζάρη, στο τμήμα μεταξύ των Λ. Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Μελεάγρου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

- Ακαδημίας, στο τμήμα μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.

- Βασ. Γεωργίου Β', στο τμήμα μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Σταδίου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Αμερικής και της Πλ. Συντάγματος.

- Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βουλιαγμένης.

Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων, η οποία θα γίνεται μόνο από τους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:

- Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού (μόνο για Πυροσβεστική Υπηρεσία).

- Λ. Βασ. Σοφίας - Ρηγίλλης.

- Λ. Βασ. Σοφίας - Μαρασλή.

- Λ. Βασ. Κων/νου - Παυσανίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας"

Η τρόικα είναι ελαττωματικό κατασκεύασμα

Ένα δημοσίευμα που θα προκαλέσει συζητήσεις, φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Zeitung. Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει την τρόικα «ελαττωματικό κατασκεύασμα».

Μέσω της τρόικας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα που μεταφέρει η Ημερησία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμβάλει στην αμερικανοποίηση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Τρία χρόνια μετά την αρχή της κρίσης η τρόικα έχει εισβάλει εκτός από την Ελλάδα και σε άλλες χώρες, όπως Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος, ενώ το ΔΝΤ αναμιγνύεται και στην Ισπανία.

Με τη συμμετοχή των ταμείων στην τρόικα, για πρώτη φορά τρίτες χώρες άρχισαν να έχουν άμεση επιρροή στην πολιτική σε τμήματα της ευρωζώνης.

Μπορεί μεν η ανάμιξη του ΔΝΤ σε οικονομικές κρίσης να είναι αναπόφευκτη, ωστόσο θα επισφραγίσει για πολλά χρόνια το σύνολο της Νομισματικής Ένωσης.

Ως μέτοχος της τρόικας το ΔΝΤ εξάγει το σκεπτικό του στην Ευρώπη, το οποίο προσανατολίζεται στη ζήτηση. Άλλα είχαν υποσχεθεί στους Γερμανούς όμως όταν σπρώχθηκαν να ενταχθούν στο ευρώ.

Εξ αρχής η τρόικα ήταν ένα «ελαττωματικό κατασκεύασμα». Η ΕΚΤ δεν έχει τίποτα κοινό με την τρόικα, δεδομένου ότι είναι υπεύθυνη για την πολιτική κυκλοφορίας του χρήματος.

Για την ανάμιξή της στην οικονομική πολιτική δεν έχει νομιμοποίηση και κάθε ανάμιξή της έρχεται σε αντίθεση με την ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Στην περίπτωση της Κύπρου ο δανεισμός της χώρας συνδυάστηκε με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Η πολιτική κυκλοφορίας του χρήματος γίνεται μοχλός για να αναγκαστούν κάποιες χώρες να προβούν σε μεταρρυθμίσεις. Με αυτή την ενέργεια η πολιτική αυτή απώλεσε την αθωότητά της.

Από την άλλη πλευρά το ΔΝΤ με τη συμμετοχή του στην τρόικα εισήλθε σε έναν άγνωστο για αυτό χώρο. Όταν ένα
κράτος ταλανίζεται από οικονομική κρίση, τότε το ΔΝΤ έχει απέναντί του στην διαπραγμάτευση την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Στην Ευρωζώνη όμως το ΔΝΤ δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις χώρες κρίσης, αλλά και τους συντρόφους από την τρόικα.

Ακόμα και εάν το ήθελε, δεν μπορεί να συστήσει σκληρή γραμμή, όπως έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη, επειδή πρέπει να έχει μια γραμμή σύμπλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ.

Μετά από πολλά χρόνια θα αποδειχθεί, εάν η συμμετοχή του ΔΝΤ στην κρίση της Ευρωζώνης έχει βοηθήσει πραγματικά.

Πρώτα πρέπει να λήξει η κρίση χρέους. Κατά τα πρώτα χρόνια της κρίσης υπήρξαν προβλήματα στους κόλπους της τρόικας, δεδομένου ότι το ΔΝΤ πέρασε τη δική του γραμμή, δηλαδή το κεϋνσιανό μοντέλο σκέψης, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον προσανατολισμό της Γερμανίας για σταθεροποίηση της οικονομίας.

Έτσι το ΔΝΤ συμβάλλει στην αμερικανοποίηση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Στις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας και για την Κύπρο υπήρξε μεγάλη διχογνωμία στην τρόικα, επειδή το ΔΝΤ επεδίωκε περισσότερο ρεαλισμό όσον αφορά την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους απ' ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ΔΝΤ πιέζει ακόμα πιο πολύ επειδή στο Διευθυντήριο αυξάνεται η δυσαρέσκεια όσον αφορά τη διάσωση του Ευρώ. Οι χώρες που βρίσκονται σήμερα στο μεταίχμιο της οικονομικής ανάπτυξης υποπτεύονται μια ειδική μεταχείριση της Ευρώπης.

«Όσο λοιπόν συνεχίζει η κρίση του Ευρώ, άλλο τόσο το ΔΝΤ παίζει με την υστεροφημία του. Κατά ειρωνικό τρόπο έδεσε τα χέρια του με τη συμμετοχή του στην Τρόικα, από την άλλη πλευρά όμως απέκτησε επιρροή μεγαλύτερη από τις δυνατότητές του», καταλήγει το δημοσίευμα.
Διαβάστε Περισσότερα » " Η τρόικα είναι ελαττωματικό κατασκεύασμα"

Έδωσαν κλήση... σε άλογο!

Συνέβη και αυτό σε δρόμο της Πάτρας, την προπερασμένη Τετάρτη 27 Μαρτίου! Τροχονόμος εκλήθη για να δώσει κλήση... σε άλογο το οποίο εκινείτο σε δρόμο και δεν είχε αναβάτη!

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Εγλυκάδας.

Το Κέντρο Αμεσης δράσης της Αστυνομίας ειδοποιήθηκε το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας και στο σημείο εστάλη τροχονόμος προκειμένου να διευθετήσει την υπόθεση.

Όντως ο ένστολος εντόπισε το τετράποδο να βρίσκεται στο δρόμο… χωρίς τον αναβάτη του. Τον οποίον αργότερα εντόπισε και του επέδωσε κλήση… 20 ευρώ!

Στην κλήση γράφει πως ο Π. Πλ. γεννηθείς το 1974 στην Πάτρα, εντοπίστηκε να έχει αφήσει το άλογό του να κινείται στον δρόμο… χωρίς οδηγό! Με βάση την σχετική διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο ιδιοκτήτης του αλόγου θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο.

Και όπως ο νόμος προβλέπει αν το πληρώσει εντός δεκαημέρου, τότε θα καταβάλλει το ήμισυ του ποσού!

Διαβάστε Περισσότερα » "Έδωσαν κλήση... σε άλογο!"

«Θέλουν απολύσεις εδώ και τώρα»

Με τη φράση «θέλουν απολύσεις εδώ και τώρα», περιέγραφε στην aftodioikisi.gr κυβερνητικό στέλεχος την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με την τρόικα αναφορικά με το Δημόσιο. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν αρκούνται στις απομακρύνσεις των επίορκων αλλά θέλουν να τηρηθεί, όπως τονίζουν, η δέσμευση του Μνημονίου για απομάκρυνση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013.

Με το σκεπτικό αυτό απορρίπτουν το σχέδιο Μανιτάκη καθώς δε περιλαμβάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη για απολύσεις εντός του 2013, παρά μόνο ασαφή αριθμό διαθέσιμων που ίσως να απολυθούν μετά τη λήξη του έτους, δηλαδή, εντός το 2014.

«Δικό σας θέμα οι επίορκοι»

Αντ’ αυτού όπως, ήδη έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ζητούν συγκεκριμένο αριθμό (διευθύνσεις και ονόματα) υπαλλήλων και χρονοδιάγραμμα εντός του 2013 για την απόλυση των υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν ζητούν μεν αυτός ο αριθμός να είναι ο «μνημονιακός», δηλαδή 25.000 υπάλληλοι, αλλά δηλώνουν ότι ΔΕΝ υπολογίζουν στον αριθμό των αποχωρήσεων τους επίορκους: «Η απομάκρυνση των επίορκων είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης», φέρεται να υποστηρίζουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Θέλουν απολύσεις εδώ και τώρα»"

Morgan Stanley: Οι έξι λόγοι που θα επιστρέψει στην ανάπτυξη η ελληνική οικονομία το 2014


Αισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται σε έκθεσή της η Morgan Stanley, στην οποία τονίζει ότι η ύφεση για φέτος θα κυμανθεί στο 4% και δεν αποκλείει τη σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα έξι λόγους σύμφωνα με τους οποίους θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Οι έξι λόγοι που θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία σύμφωνα με τη Morgan Stanley:
  • Μπορεί μεν να μην έχει ξεκινήσει η ανάκαμψη, αλλά ορισμένα στοιχεία παρουσιάζουν λιγότερο αρνητική εικόνα, καθώς τα σοκ που «κτύπησαν» την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για Grexit, ξεκινούν να «διαλύονται», ενώ πλήρως σταθεροποιημένες εμφανίζονται οι ροές στις καταθέσεις.
  • Ενώ το Grexit απομακρύνεται, πολύ σκληρό για να εφαρμοστεί θεωρεί πως είναι και το σενάριο για νέο «κούρεμα» 60% σε ιδιώτες και επίσημους πιστωτές.
  • Φέτος αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα και σύντομα και πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών.
  • Είναι περιορισμένος ο κίνδυνος μετάδοσης από την κυπριακή κρίση.
  • Κλείνει το κενό στην ανταγωνιστικότητα και με το μοναδιαίο κόστος εργασίας να αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, παύει να ισχύει το κίνητρο για έξοδο από το ευρώ.
  • Βασικό ρίσκο παραμένει η συνέχιση της πολιτικής και κοινωνικής στήριξης στο πρόγραμμα προσαρμογής, ενώ εστίες ανησυχίας εντοπίζονται και στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αν και υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για επιτυχή κατάληξη και αποδέσμευση της δόσης.
Η έκθεση της Morgan Stanley, η οποία εμφανίζεται με ημερομηνία 5 Απριλίου του 2013 αναφέρει ακόμα σύμφωνα με τον ιστότοπο imerisia, ότι η σχέση ρίσκου και οφέλους είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα ελληνικά ομόλογα όπως έχει διαμορφωθεί.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Morgan Stanley: Οι έξι λόγοι που θα επιστρέψει στην ανάπτυξη η ελληνική οικονομία το 2014 "

Οδηγοί φορτηγών για διαφήμιση: Μας συκοφαντεί και μας ντροπιάζει-Αποσύρεται από την τηλεόραση

Η εταιρεία έκδοσης εισιτηρίων αποσύρει διαφήμιση από την τηλεόραση, μετά από σφοδρή αντίδραση των οδηγών φορτηγών. Δείτε για ποια πρόκειται (Vid+Pic)


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφήμιση εταιρείας έκδοσης εισιτηρίων, στην οποία ένας οδηγός φορτηγού προσπαθεί να αποπλανήσει ερωτικά νεαρό που έκανε auto stop.
Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) την χαρακτηρίζει προσβλητική και υβριστική, ενώ αποστέλλει εξώδικο ζητώντας την απόσυρση της εν λόγω διαφήμισης.
''Τις τελευταίες ημέρες, η Ομοσπονδία μας έχει γίνει δέκτης της δίκαιης αγανάκτησης και οργής χιλιάδων αυτοκινητιστών, ιδιοκτητών και οδηγών, εξαιτίας διαφήμισής σας, η οποία προβάλλεται καθημερινά σε τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης πανελλαδικής εμβέλειας και σε ώρες υψηλής τηλεθέασης.
Παρουσιάζει οδηγό φορτηγού που παραλαμβάνει νεαρό (έφηβο) ταξιδιώτη με auto stop και στη συνέχεια και ενώ έχει αρχίσει να οδηγεί, να φωτίζει την καμπίνα του φορτηγού με ροζ αποχρώσεις, να στέλνει φιλάκια στο νεαρό, να τον εποφθαλμιά σεξουαλικά, να τον κοιτάζει χυδαία και να του λέει με νόημα ότι θα κάνουν στάση στην … Καβάλα'', σημειώνεται στο εξώδικο.
Σύμφωνα με την ΟΦΑΕ, η διαφήμιση ''υβρίζει, προσβάλλει, συκοφαντεί, προκαλεί, ντροπιάζει και εξευτελίζει αναίτια έναν ολόκληρο κλάδο δεκάδων χιλιάδων συνεπών και έντιμων βιοπαλαιστών, που αγωνίζονται με τις χειρότερες συνθήκες μέρα και νύχτα στο τιμόνι για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο της οικογένειάς τους και να συμβάλλουν στην μεταφορική οδική εμπορευματική δραστηριότητα, που αποτελεί μακροχρόνια έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας''.
Το εξώδικο της ΟΦΑΕ καταλήγει: ''Αναμένουμε την έγγραφη με ανάλογη ανακοίνωση στον τύπο και τα κανάλια συγνώμη σας προς τον κόσμο των Ελλήνων αυτοκινητιστών, τους οποίους τόσο βάναυσα και απρόκλητα εξευτελίσατε''.


Η airfast tickets αποσύρει την επίμαχη διαφήμιση
Μετά από το εξώδικο, η εταιρία αποφάσισε από την Παρασκευή να μην προβάλλει πια στην τηλεόραση το σποτ. Χαρακτηριστικά αναφέρει:
''Η συγκεκριμένη διαφήμιση η οποία έτυχε της αποδοχής της πλειοψηφίας του τηλεοπτικού κοινού, αποσύρεται από τηλεοπτική προβολή μετά από απόφαση της εταιρείας προς άρση των παρερμηνειών αναφορικά με το πραγματικό περιεχόμενο αλλά και την πολιτική της εταιρείας.
Δηλώνουμε ρητά ότι μοναδικός σκοπός ήταν η προώθηση των με χιουμοριστικό τρόπο και δεν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση προσβολής οποιουδήποτε''.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Οδηγοί φορτηγών για διαφήμιση: Μας συκοφαντεί και μας ντροπιάζει-Αποσύρεται από την τηλεόραση"

Οι νέες τιμές για το νέο χαράτσι

Μειωμένος φόρος με τιμή ζώνης ως 1500 ευρώ και αυξήσεις – φωτιά στα εκτός σχεδίου

Το χαράτσι ... πέθανε, ζήτω το νέο χαράτσι. Δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα προς το καλύτερο, όπως ήταν και το αναμενόμενο καθώς επί της ουσίας πρέπει να βρεθούν όσα χρήματα κοπούν από το χαράτσι από αλλού και έτσι χαμένοι θα είναι και πάλι οι πολίτες.

Τώρα το σενάριο (προσέξτε, πρόκειται για σενάριο, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση), λέει ότι θα υπάρξει μείωση στο φόρο για τα λεγόμενα μεσαία στρώματα.

Ουσιαστικά θα επιβαρυνθούν λιγότερο όσοι έχουν σπίτι από 50 ως και 120 τετραγωνικά και το ακίνητό τους βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης ως 1.500 ευρώ.

Αυτοί που θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότερο είναι όσοι έχουν ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο εκτός σχεδίου και μέχρι πέρυσι πλήρωναν 3 ως 5 ευρώ ανά τετραγωνικό. Από φέτος όλοι αυτοί οι πολίτες θα δουν πολύ μεγαλύτερη διαφορά προς τα πάνω καθώς τα εκτός σχεδίου ακίνητα θα μπουν στην τιμή ζώνης του πιο κοντινού δήμου.

Για τα ακίνητα στις λεγόμενες “λαϊκές” συνοικίες, εκεί δηλαδή όπου η τιμή ζώνης δεν ξεπερνάει τα 1.500 ευρώ οι μειώσεις της τάξης του 10% ως και 15% μεσοσταθμικά (όλα δείχνουν ότι θα είναι κοντά στο 10% και όχι κοντά στο 15%) θα μεταφραστούν σε μια μείωση της τάξης των 20 ως και 100 ευρώ στο χαράτσι.

Για παράδειγμα για ένα ακίνητο 50 τετραγωνικών με τιμή ζώνης τα 500 ευρώ από τα 172 ευρώ ο φόρος θα πέσει με τη μείωση στα 146 ευρώ.
Αντίστοιχα για ένα σπίτι 50 τετραγωνικών με τιμή 1.000 ευρώ ο φόρος μειώνεται από τα 345 στα 293 ευρώ και για ένα αντίστοιχο σπίτι σε τιμή ζώνης 1500 ευρώ ο φόρος πέφτει από τα 414 στα 352 ευρώ.

Για ένα σπίτι των 80 τετραγωνικών με τιμή ζώνης τα 1.000 ευρώ ο φόρος μειώνεται από τα 368 στα 313 ευρώ και αντίστοιχα για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών με τιμή ζώνης τα 1.500 ευρώ ο φόρος πέφτει από τα 461 στα 391 ευρώ.

Για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών με τιμή ζώνης τα 500 τετραγωνικά ο νέος φόρος θα είναι 293 ευρώ από 345 ευρώ πέρυσι, για τιμή ζώνης 1.000 ευρώ ο φόρος πέφτει στα 391 ευρώ από τα 460 ευρώ και για περιοχή με τιμή ζώνης τα 1.500 ευρώ για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει με το νέο φόρο 458 ευρώ από 575 πέρυσι.

Για ένα ακίνητο 120 τετραγωνικών σε περιοχή με τιμή ζώνης 500 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει με τον νέο φόρο 352 ευρώ από 414, αντίστοιχα ο φόρος μειώνεται σε 469 από 552 ευρώ για περιοχή με τιμή ζώνης τα 1.000 ευρώ και σε περιοχές με τιμή ζώνης τα 1.500 ευρώ για ένα σπίτι των 120 τετραγωνικών ο φόρος θα μειωθεί από τα 696 ευρώ στα 589 ευρώ.

Σε ότι αφορά στα αγροτεμάχια το τοπίο παραμένει νεφελώδες. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το υπουργείο δεν θα είναι έτοιμο εφέτος τουλάχιστον να επιβάλει κάποιο φόρο καθώς θεωρείται σχεδόν αδύνατο να συγκεντρωθούν τα σχετικά στοιχεία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι νέες τιμές για το νέο χαράτσι "

Mαθητής πήρε αποβολή επειδή έγραψε μέσα στη Βουλή «Πρώτη μου φορά σε μπ@@ρδέλ@»


Με πέντε μέρες αποβολή πλήρωσε μαθητής που συμμετείχε στη Βουλή των Εφήβων την ανάρτηση ενός χαρτιού όπου έγραφε ευθαρσώς την άποψή του για το χώρο όπου βρισκόταν.

Ο μαθητής έβγαλε φωτογραφία μέσα στη Βουλή ενώ κρατούσε ένα χαρτί που έγραφε «Πρώτη φορά σε μπ@@ρδέλ@» και την ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθούν οι καθηγητές του και να εισπράξει μια πενθήμερη αποβολή ως τιμωρία.
Ο ίδιος πάντα μέσα από τα social media αναρωτιέται αν ήταν δίκαιη η τιμωρία του και αν είχε άδικο


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Mαθητής πήρε αποβολή επειδή έγραψε μέσα στη Βουλή «Πρώτη μου φορά σε μπ@@ρδέλ@»"

Μαϊμού τίτλοι ιδιοκτησίας στα κοιμητήρια του δήμου Κομοτηνής

Υπάλληλος πωλούσε επί χρόνια πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας σε ανυποψίαστους δημότες. Το σκάνδαλο αποκάλυψε με ελέγχους η σημερινή Αντιδημαρχεία υπεύθυνη για τα κοιμητήρια

Ένα ολόκληρο εργαστήριο έκδοσης παράνομων τίτλων ιδιοκτησίας ταφών είχε στήσει ένας επίορκος υπάλληλος του δήμου Κομοτηνής, εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες επί σειρά ετών κερδοσκοπώντας φυσικά σε βάρος τους.

Ο υπάλληλος, που πλέον έχει αποβιώσει, είχε φωτοτυπήσει έναν πρωτότυπο τίτλο ιδιοκτησίας τάφου από τον οποίο στη συνέχεια έσβησε με μπλάνκο το όνομα του δικαιούχου. Στη συνέχεια προχώρησε στη μαζική παραγωγή αντιγράφων των πλαστών τίτλων τα οποία παζάρευε προς 200.000 δραχμές τη δεκαετία του 1990 σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Η απάτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από έλεγχο που διέταξε ο αντιδήμαρχος του δήμου Κομοτηνής, κ. Βασίλης Κυπριανίδης, υπεύθυνος για τον χώρο των κοιμητηρίων. Από τον έλεγχο προέκυψε πως ο επίορκος υπάλληλος είχε διαθέσει συνολικά 54 πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, λειτουργώντας μεμονωμένα και κερδοσκοπώντας επί τουλάχιστον μια δεκαετία

. «Εμείς κάναμε τον έλεγχο και από αυτόν προέκυψε ότι συνολικά είχαν δοθεί 54 πλαστοί τίτλοι ιδιοκτησίας» σημειώνει στο ThrakiToday.com ο κος Κυπριανίδης, εξηγώντας πως ήδη η νομική υπηρεσία του δήμου εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το πρόβλημα που πλέον έχει ανακύψει.

«Πρέπει να αναδείξουμε τις παθογένειες και να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τους πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας γιατί ο χώρος των κοιμητηρίων είναι ένας τόπος ιερός και μόνο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορεί κανείς να τον αντιμετωπίσει» τονίζει ο κος Κυπριανίδης.

Οι ιδιοκτήτες των πλαστών τίτλων ιδιοκτησίας έπεσαν στην κυριολεξία από τα σύννεφα όταν κλήθηκαν από τον δήμο να παρουσιάσουν τα πιστοποιητικά απόκτησης των τάφων των συγγενικών τους προσώπων και ανακάλυψαν πως πρόκειται για πλαστούς τίτλους και πως έπεσαν θύματα απάτης. Πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κομοτηνής αναμένεται να δώσει τη λύση στην απίστευτη αυτή απάτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ ο έλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη ώστε να διαπιστωθεί το εάν έχουν εκδοθεί και άλλοι πλαστοί τίτλοι ιδιοκτησίας.

thrakitoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαϊμού τίτλοι ιδιοκτησίας στα κοιμητήρια του δήμου Κομοτηνής"

Κάθε Δεκέμβρη θα καθορίζουν τον κατώτατο μισθό και το ημερομίσθιό μας

Νέος νόμος που σοκάρει φαίνεται να φέρνει ο υπουργός Εργασίας για ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με τον οποίο κάθε Δεκέμβριο θα καθορίζεται ο ελάχιστος νομοθετημένος κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο, για κάθε εργαζόμενο ο οποίος δεν «καλύπτεται» από σύμβαση εργασίας. Τη διαδικασία και τα κριτήρια καθορίζει το τελικό σχέδιο της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που παρέδωσε στην τρόικα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και δημοσιεύει η «Ημερησία».
«Εντός του μηνός Δεκεμβρίου κάθε έτους ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εισηγείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με πρόταση νόμου τον κατώτατο μισθό υπαλλήλων και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών, λαμβάνοντας υπόψη το Πόρισμα Διαβούλευσης, όπως αυτό υποβλήθηκε και συντάχθηκε κατά την παραπάνω διαδικασία».

Η Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης: Θα στέλνει έγγραφη πρόσκλησης εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του μηνός Μαΐου κάθε έτους προς εξειδικευμένους επιστημονικούς ερευνητικούς και λοιπούς φορείς, μεταξύ των οποίων, η Τράπεζα Ελλάδος, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΕΣΣΕ/ΑΔΕΔΥ (ΙΝΕ ΓΕΣΣΕ), το Ινστιτούτο ΙΜΕ ΓΕΣΕΒΕΕ, το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Οικονομικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για να συντάξουν Έκθεση προς υποβολή έως την 20ή Ιουλίου κάθε έτους για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατωτάτου μισθού και ημερομισθίου με εκτιμήσεις για την πιθανή προσαρμογή τους στις επίκαιρες οικονομικές συνθήκες.

Θα σχηματίζει φάκελο με τις εκθέσεις των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων και των παραγόντων διαφοροποίησης του κατωτάτου μισθού και ημερομισθίου και θα τον στέλνει στους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων για την έκφραση της γνώμης τους, με υποβολή υπομνήματος και της κατά την κρίση τους τεκμηρίωσης για την αναπροσαρμογή του ισχύοντος νομοθετημένου κατωτάτου μισθού και ημερομισθίου.

Θα διαβιβάζει το υπόμνημα και την τεκμηρίωση κάθε διαβουλευόμενου προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και την Εκθεση των εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών φορέων το αργότερο μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου κάθε έτους, στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), για τη σύνταξη του Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης.

Το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι την 30ή Οκτωβρίου κάθε έτους και διαβιβάζεται αμελλητί στην Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης, στον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ενώ κοινοποιείται στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) και στον Πρόεδρο της Βουλής μέχρι την 15 Νοεμβρίου κάθε έτους.
Στη διαβούλευση θα μετέχουν η ΓΣΕΕ και λοιπές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές που εκπροσωπούν εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα σε εθνικό επίπεδο. Εκ μέρους των οργανώσεων των εργοδοτών ευρείας εκπροσώπησης εργοδοτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και λοιπές εργοδοτικές οργανώσεις.

Το τελικό σχέδιο προβλέπει:

1. «Την εφαρμογή του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες της χώρας των οποίων η αμοιβή δεν ρυθμίζεται από συλλογική σύμβαση εργασίας. Ατομικές συμβάσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους δεν επιτρέπεται να ορίζουν μηνιαίες τακτικές αποδοχές ή ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης υπολειπόμενες από το νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο».

2. Το ύψος του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου θα καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τις προοπτικές ανάπτυξής της, τα επίπεδα παραγωγικότητας, ανταγωνιστικότητας, την επίτευξη και διατήρηση υψηλού επιπέδου απασχόλησης, τις ανάγκες των εργαζομένων και της οικογένειάς τους, σε σχέση με το επίπεδο μισθών και ημερομισθίων, το κόστος ζωής, τις παροχές κοινωνικής ασφάλισης και το βιοτικό επίπεδο των αμειβομένων με αυτόν».

3. «Ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός και ημερομίσθιο διαφοροποιείται με συγκεκριμένους συντελεστές που εφαρμόζονται για τους παράγοντες της ηλικίας νέων κάτω των 25 ετών και της προϋπηρεσίας, όπως αυτοί ορίζονται στο ν. 4093/2012» (δεν αλλάζουν τα κλιμάκια και παραμένει ο χαμηλότερος μισθός για τους νέους).

4. «Για τον ορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου διεξάγεται διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη, εξειδικευμένων επιστημονικών, ερευνητικών και συναφών φορέων σε θέματα οικονομίας και ιδίως οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής, καθώς και εργασιακών σχέσεων και τον συντονισμό από Επιτροπή».

Οι κοινωνικοί εταίροι που μετέχουν στη διαβούλευση είναι:

α) Εκ μέρους των εργαζομένων όλης της χώρας η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και λοιπές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές που εκπροσωπούν εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα σε εθνικό επίπεδο και προτείνονται από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος ή καλούνται από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης.

β) Εκ μέρους των οργανώσεων των εργοδοτών ευρείας εκπροσώπησης εργοδοτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), η Ένωση Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος (ΕΣΕΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), και λοιπές εργοδοτικές οργανώσεις που προτείνονται από αυτούς ή καλούνται από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης.

5. Η διαβούλευση συντονίζεται από τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΟΜΕΔ, ως πρόεδρο, ένα πρόσωπο κύρους ως εκπρόσωπο του υπουργού Οικονομικών και ένα πρόσωπο κύρους ως εκπρόσωπο του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με τη γραμματειακή υποστήριξη των υπηρεσιών του ΟΜΕΔ».

spirospero.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάθε Δεκέμβρη θα καθορίζουν τον κατώτατο μισθό και το ημερομίσθιό μας"

Η τρόικα έβαλε στο τραπέζι θέμα για νέα μέτρα!

Ψυχρολουσία ήταν για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η χθεσινή πρώτη επαφή με την τρόικα σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα των διαπραγματεύσεων που θα κρίνουν τη δόση των 8,8 δισ. ευρώ, η οποία -κατά τα φαινόμενα- θα εγκριθεί αργότερα από τις 12 Απριλίου που υπολογιζόταν αρχικά. Οι ξένοι τεχνοκράτες δεν φάνηκαν να πείθονται για τον νέο τρόπο είσπραξης του χαρατσιού ούτε και για την αποκατάσταση των διαταραγμένων δημοσιονομικών μεγεθών, ενώ αρνητικά αντιμετωπίζουν τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank.

Οι τροϊκανοί, όταν αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών, δέχθηκαν τις έντονες αποδοκιμασίες ομάδας ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Νίκης. Αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν άρον άρον στα αυτοκίνητά τους, ενώ η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο έσπευσε να συγκρατήσει τους οργισμένους πολίτες.

Επί περίπου τρεις ώρες οι εκπρόσωποι των δανειστών Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ άκουγαν την ελληνική πλευρά να εκθέτει τις απόψεις της επί των εκκρεμών ζητημάτων, χωρίς ουσιαστικά να τοποθετηθούν πάνω σε κανένα ή να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Αποχώρησαν αφήνοντας την αίσθηση ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν επί μακρόν. Αυτό προανήγγειλε χθες το πρωί ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, που δήλωσε ότι η ημερομηνία αποχώρησης της τρόικας από την Αθήνα είναι... ανοιχτή.

Χθες έγιναν οι πρώτες προσπάθειες για να αρθεί το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων που είχε προκύψει στις 13 Μαρτίου. Στόχος είναι να απεγκλωβιστεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ που έπρεπε να μας έχει δοθεί από τις αρχές Μαρτίου, αλλά και τα 6 δισ. ευρώ (του α' τριμήνου του 2013) για τα οποία ως προαπαιτούμενο θεωρείται η θετική έκθεση αξιολόγησης.

Πονοκέφαλο συνεχίζει να προκαλεί στα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ προβλέπουν για το τέλος του 2013 μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ.

Για τη διετία έως το τέλος του 2014 προβλέπουν σωρευμένο έλλειμμα της τάξης των 3,2 δισ. που πρέπει να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα, με βάση και τα όσα έχει υπογράψει η Ελλάδα στο Μνημόνιο.

Η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank ήταν ένα από τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης. Η τρόικα συνεχίζει να έχει αντιρρήσεις με τη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Στου ξένους παρουσιάστηκε και η πρόταση για μείωση του χαρατσιού της ΔΕΗ κατά 10%-15%, με την τρόικα να αμφισβητεί την απόδοση του μέτρου εάν εφαρμοστεί έτσι όπως προτείνεται από την τρικομματική κυβέρνηση (δηλαδή να εισπράττεται από τη ΔΕΗ και από τις εφορίες).

Χθες παρουσιάστηκε και πλάνο άμεσης αποπομπής από το Δημόσιο 7.000 επίορκων, αλλά και παρεμβάσεων σχετικών με την αναδιοργάνωση των υπουργείων και την εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων.

«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, είναι δύσκολα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με την κυβέρνηση να φιλοδοξεί να κλείσει όλα τα μέτωπα έως τις 15 Απριλίου, λαμβάνοντας έτσι την έγκριση για την επόμενη δόση έως το έκτακτο Eurogroup στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, ακόμη η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο ξεκίνημά της...

dimokratianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η τρόικα έβαλε στο τραπέζι θέμα για νέα μέτρα!"

Προειδοποιητική απεργία εφοριακών στις 23 Απριλίου

Την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων στις εφορίες εντός του μηνός προαναγγέλλει η Ομοσπονδία Εφοριακών του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εφοριακοί θα προχωρήσουν σε προειδοποιητική απεργία την Τρίτη, 23 Απριλίου.

Η ΠΟΕ ΔΟΥ ζητάει την καταδίκη της άδικης φορολογικής πολιτικής με τη συνεχή επιβολή νέων «χαρατσιών», τη διάσφαλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών στις εφορίες και του συνόλου των οργανικών θέσεων του κλάδου, καθώς και τη μισθολογική αποκατάσταση όσων πέτυχαν στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ ΠΕ1Γ/2008.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιητική απεργία εφοριακών στις 23 Απριλίου"

Δικαστήριο επέβαλε ποινή... παράλυσης

Σφοδρές αντιδράσεις από κυβερνήσεις της Δύσης και από τη Διεθνή Αμνηστία προκαλεί ποινή που επιβλήθηκε με βάση τη σαρία σε Σαουδάραβα, ο οποίος κινδυνεύει να υποστεί παράλυση επειδή ευθύνεται για την παράλυση άλλου ατόμου.

Πρόκειται για τον 24χρονο Αλί αλ-Χαουαΐρ ο οποίος πρέπει να καταβάλει στο θύμα του αποζημίωση περίπου 300.000 ευρώ.

Αν δεν καταβάλει το ποσό θα τιμωρηθεί με παράλυση από τη μέση και κάτω, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο για την ανταπόδοση στην τιμωρία.

Όταν ο δράστης ήταν 14 ετών είχε μαχαιρώσει στην πλάτη ένα φίλο του προκαλώντας του παράλυση. Ο Αλ-Χαουαΐρ είναι ήδη εδώ και 10 χρόνια στη φυλακή.

Η προοπτική της εξαιρετικά σκληρής τιμωρίας έχει κινητοποιήσει τη Μεγάλη Βρετανία που μιλά για «ειδεχθή τιμωρία» και εκφράζει την βαθιά της ανησυχία.

Τιμωρίες αυτού του τύπου απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο, είπε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις ενώ και η Διεθνής Αμνηστία μιλά για ποινή που ισοδυναμεί με βασανισμό.

Γνωστή για το εξαιρετικά σκληρό θεοκρατικό καθεστώς και την συστηματική και ευρεία καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Σαουδική Αραβία έχει γίνει πάρα πολλές φορές στόχος επικρίσεων από χώρες της Δύσης, χωρίς ωστόσο να έχει δείξει ποτέ να κάμπτεται.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστήριο επέβαλε ποινή... παράλυσης"

Eντοπίστηκε θαμμένο σε χωράφι το αρχείο των οικονομικών του δήμου Ζακύνθου

Θαμμένο σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Σκουλικάδου βρέθηκε το αρχείο των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Ζακυνθίων και παραδόθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, γεγονός που αναμένεται να ρίξει φως την υπόθεση του πολύκροτου σκανδάλου του Δήμου Ζακυνθίων

Η αποκάλυψη αυτή έγινε χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της εκδίκασης της απόπειρας εμπρησμού του δημαρχείου Ζακύνθου με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο Κων/νο Τσαγκαρόπουλο, τον πρώην ταμία του δήμου Βασίλη Στεριώτη, έναν ιδιώτη ταχυμεταφορέα και έναν αλλοδαπό εργάτη.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στη δίκη, ένας ιδιώτης προσήλθε αυτοβούλως στην ΕΛΑΣ και παράδωσε επτά σακούλες αποριμμάτων με μισοκαμένα έγγραφα της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου. Ο ιδιώτης αυτός φέρεται να έχει συγγενική σχέση με τον εκ των κατηγορουμένων Βασίλη Στεριώτη.

Oπως δήλωσε ο κύριος Μποζίκης "είναι πολύ σημαντική η χθεσινή εξέλιξη καθώς βρέθηκαν 7 σάκοι θαμμένοι μέσα σε οικόπεδο στο Σκουλικάδο με αρχεία του Δήμου. Μέσα απο την έρευνα που θα ακολουθήσει θα αποκαλυφθουν πολλά πράγματα σε σχέση με το που πήγαν τα χρήματα του της προηγούμενης διοίκησης του δημου Ζακυνθίων.
Πρέπει να μάθουμε που πηγαν τόσα εκατομμύρια. Προκαλεί επισης εντύπωση οτι τα αρχεία βρέθηκαν θαμμένα σε οικόπεδο δίπλα στο σπίτι του κατηγορουμενου ταμεία και βεβαίως οτι αυτο αποκαλύφθηκε την ημέρα που άρχισε η δίκη, υπό μορφή ένορκης κατάθεσης του ανθρώπου που τα βρήκε ο οποίος ειναι μπατζανάκης του ταμεία. Τα δε αρχεία δεν παραδόθηκαν στην αστυνομία Ζακύνθου αλλά στη ΓΑΔΑ".

Μετά από αυτή την εξέλιξη το δικαστήριο διέκοψε την ακροαματική διαδικασία και με βάση το έγγραφο της ΕΛΑΣ έδωσε εντολή να προσέλθει να καταθέσει ο μάρτυρας. Η δίκη αποφασίστηκε να συνεχιστεί στις 18 Απριλίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Eντοπίστηκε θαμμένο σε χωράφι το αρχείο των οικονομικών του δήμου Ζακύνθου"

Στη φυλακή πρώην αξιωματικός της EΛ.ΑΣ. για «μπραβιλίκια» σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε συνταξιούχος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από την γ' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, στην οποία απολογήθηκε την Παρασκευή, κατηγορούμενος για υποθέσεις «προστασίας» σε μαγαζιά με «φρουτάκια» την εποχή που υπηρετούσε ως διοικητής του Α.Τ. Καλαμαριάς.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες καταστηματαρχών στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για συνολικά 24 αστυνομικούς και υπεύθυνους καταστημάτων με «φρουτάκια» και άλλα τυχερά παιχνίδια ενόψει επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Για την υπόθεση κατηγορούνται και εννέα ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των αστυνομικών και των ιδιωτών, από το 2007 μέχρι και το 2010, οι πρώτοι κατηγορούνται ότι απέτρεψαν τη βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα με «φρουτάκια» της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο πρώην αξιωματικός που κρίθηκε προφυλακιστέος, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Την περίοδο που φέρεται να διέπραξε τις πράξεις υπηρετούσε ως διοικητής στο Α.Τ. Καλαμαριάς και σε βάρος του υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με καταστηματάρχες. Τη γραμμή της άρνησης ακολούθησε και ο συνάδελφός του, που την επίμαχη περίοδο υπηρετούσε ως αστυνομικός διευθυντής στο ΑΤ. Πανοράματος.

Ο πρώην αξιωματικός απολογήθηκε μαζί με πρώην συνάδελφό του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Παράλληλα, κατηγορούμενος καταστηματάρχης, μετά την απολογία του και λίγο πριν από την κοινοποίηση της απόφασης ανακρίτριας και εισαγγελέως για την προσωρινή του κράτηση, εξαφανίστηκε και αναζητείται ενώ έχει ήδη εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή πρώην αξιωματικός της EΛ.ΑΣ. για «μπραβιλίκια» σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news