facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Πάτρα: Συγκινητική προσφορά - Ομογενής από το Αννόβερο προσφέρει σπίτι και αυτοκίνητο στην οικογένεια του 15χρονου

Διογκώνεται το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τον 15χρονο Μ., μαθητή του 11ου Γυμνασίου που το Σάββατο το πρωί αναχωρεί από τον Άραξο, με ειδικό κυβερνητικό αεροσκάφος, για το Αννόβερο της Γερμανίας προκειμένου να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Συγκινητική είναι η προσφορά Έλληνα ομογενούς από το Αννόβερο (τα στοιχεία του στη διάθεση του thebest.gr) ο οποίος προσφέρεται να φιλοξενήσει σπίτι του την οικογένεια του 15χρονου και να τους διαθέσει Ι.Χ. για τις μετακινήσεις τους.

"Για όσο διάστημα χρειαστεί, θα μπορούν οι γονείς του παιδιού να μένουν στο σπίτι μας και μπορώ να τους διαθέσω αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Η γυναίκα μου είναι παιδίατρος και θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει, σε ο,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία και τις ερωτήσεις προς τους θεράποντες ιατρούς", αναφέρει στο μήνυμα του προς το thebest.gr ο κ. Γ.Κ.

Το thebest.gr ήδη επικοινωνεί με την οικογένεια του 15χρονου για να ενημερώσει σχετικά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Συγκινητική προσφορά - Ομογενής από το Αννόβερο προσφέρει σπίτι και αυτοκίνητο στην οικογένεια του 15χρονου"

Ηλίας Κασιδιάρης: Πολιτικό ανδρείκελο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Νέοι απρεπείς χαρακτηρισμοί του Ηλία Κασιδιάρη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Βουλευτής της Χρυσής κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη (vid)

Η ένταση που προκλήθηκε στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ είχε συνέχει και εκτός αίθουσας.
Οι λεκτικές επιθέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, που είχε ως συνέπεια να αποβληθεί από τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Κασιδιάρης μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής εξαπέλυσε και νέα επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης:

"Δέχθηκα μαι επίθεση από το το πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια που αντιδρούν όταν προσβληθούν. Ο συγκεκριμένος κύριος ο οποίος με προσέβαλλε στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία και την ασφάλεια της Βουλής να διακόψει τη συνεδρίαση.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αντί να τον επαναφέρει στη τάξη, προτίμησε να αποβάλλει εμένα να μου αφαιρέσει το δικαίωμα ερωτήσεων στην εξέταση του πιο κρίσιμου μάρτυρα. Διότι υπάρχει απόλυτη τάση συγκάλυψης. Αυτή η επιτροπή είναι μια παρωδία, μια κωμωδία , ένα φιάσκο, μια γελοιότητα στην οποία αρνούμαι να συμμετάσχω."



Κατέθεσε πρόταση μομφής η Χρυσή Αυγή

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αμέσως μετά την αποβολή του από την προανακριτική επιτροπή κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

"Αθήναι 4/4/2013
Σήμερα και περί ώρα 11.30, κατά τη διάρκεια προσωρινής διακοπής της λειτουργίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής, ο εξεταζόμενος Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξήλθε της αιθούσης και απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους επετέθη με προσβλητικό τρόπο και χαρακτηρισμούς κατά του προσώπου μου και προσβάλλοντας το κύρος της Επιτροπής, όλως αναιτίως , απροκλήτως και αντιδεοντολογικώς.

Αμέσως μετά τη διακοπή, πληροφορηθείς την ανοίκεια και απαράδεκτη επίθεση κατά του προσώπου μου από τον εξεταζόμενο μάρτυρα, διαμαρτυρήθηκα έντονα ενώπιον του Προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος, αντί να προβεί σε αυστηρές παρατηρήσεις κατά του εκτραπέντος μάρτυρος Βενιζέλου και να ζητήσει απ’ αυτόν αν ανακαλέσει τους προσβλητικούς για την Επιτροπή χαρακτηρισμούς, διέταξε την απαγόρευση κατάθεσης ερωτήσεων εκ μέρους μου. Ενέργεια η οποία είναι παράνομη και αντικανονική.

Για τους λόγους αυτούς καταθέτω πρόταση μομφής κατά του κ. Μαρκογιαννάκη και αιτούμαι όπως ενεργήσετε αρμοδίως κατ’ αυτού τα δέοντα, σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής και τον κώδικα δεοντολογίας. Επισημαίνω ότι κατά την εξέταση του εν λόγω μάρτυρα, τον οποίο θεωρώ κρισιμότατο για τη διερεύνηση αυτής της μείζονος εθνικής σημασίας υπόθεσης, είχα σκοπό να θέσω συγκεκριμένα ερωτήματα για την περίοδο που διατελούσε Υπουργός των Οικονομικών, κατά την οποία η συγκεκριμένη λίστα με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία, κυριολεκτικώς θάφτηκε. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε με εκατομμύρια ευρώ, σε περίοδο απεγνωσμένης αναζήτησης εσόδων. Το δικαίωμα αυτό στη διερεύνηση της υπόθεσης, μου στέρησε ενεργώντας αντικανονικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής."

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλίας Κασιδιάρης: Πολιτικό ανδρείκελο ο Ευάγγελος Βενιζέλος"

Κασιδιάρης - Βενιζέλος σόου στην Προανακριτική

Βενιζέλος: "Υπάρχει πρόβλημα τεστοστερόνης". Κασιδιάρης: "Είσαι γελοίος και χοντρός

Χάος για άλλη μια φορά στην προανακριτική. Διακόπηκε η κατάθεση Βενιζέλου. Σύγκρουση Γεωργιάδη-Κασιδιάρη. Οργή Κωνσταντοπούλου για προνομιακή μεταχείριση του μάρτυρα (Vid)

Επεισοδιακά άρχισε το πρωί της Πέμπτης η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

Η συνεδρίαση διακόπηκε μόλις στο πρώτο 20λεπτο, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, θεώρησε ότι ο βουλευτής της ΝΔ Ά. Γεωργιάδης, προστάτευε τον μάρτυρα με τις ερωτήσεις του.

Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, διέκοψε τη συνεδρίαση και ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Μετά τον καυγά Γεωργιάδη-Κασιδιάρη, ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε από την αίθουσα. Για λίγο βγήκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου να αρχίσει να φωνάζει: "Δείτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα που μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει".

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος είπε: "Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική, προηγείται της ενδοκρινολογικής ή το αντίθετο.

Το ξέσπασμα Κασιδιάρη μετά την αποβολή του (Video)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης -που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης και επέστρεψε- μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον "γελοίο και χοντρό", προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τον απέβαλε από την αίθουσα.

Ο επίμαχος διάλογος
Ευάγγελος Βενιζέλος: «Διακρίνω μια αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».

Ηλίας Κασιδιαρης: "Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Βουλής λες έλα καλέ. Έγω δεν είμαι λαμόγιο και απατεώνας σαν εσένα"

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Είσαι όμως φασίστας και δεν μπορεί να έχει η Βουλή διάλογο με τέτοιες νοοτροπίες"

Ηλίας Κασιδιαρης: "Σκάσε γελοίε και χοντρέ".

Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο Ε. Βενιζέλος

Επίμαχο σημείο στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον των μελών της επιτροπής αναμένεται να είναι το πότε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός Οικονομικών, παρέλαβε το αντίγραφο της λίστας, από τον πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι το παρέλαβε στις αρχές Αυγούστου του 2011, ωστόσο από την πλευρά του κ. Διώτη, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την ημερομηνία αυτή, στην τελευταία του κατάθεση στην Προανακρική, ανέφερε ότι του το παρέδωσε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ανάμεσα στα άλλα διαπιστώνει άνοιγμα τριών αρχείων από το user v, στις 10 η ώρα το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2011.



Συνεχής ένταση και ειρωνείες εκατέρωθεν ανάμεσα σε Βενιζέλο και Κωνσταντοπούλου

"Με κατηγορούν ότι δεν ήθελα να αποκαλυφθεί η λίστα για να προστατέψω συγκεκριμένα συμφέροντα, επιχειρηματίες ή εκδότες όπως ο κ. Μπόμπολας", ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσθέτοντας ότι "αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στην Βουλή τη λίστα με τους 54.000 καταθέτες γιατί και στην λίστα εκείνη ήταν εκδότες όπως η κυρία Τεγοπούλου και ο κ. Μπόμπολας".

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί ένα ακόμα επεισόδιο, όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε πιεστικές ερωτήσεις στον κ. Βενιζέλο. Μεταξύ άλλων και για το πόσους υπολογιστές διαθέτει στο γραφείο του:

"Άπειρους", της απάντησε ο κ. Βενιζέλος, ενώ της είπε ότι στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η επανάληψη συνεχώς της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανιστήριο και την αποκάλεσε "θηλυκό Ιαβέρη".

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές με τον κ. Βενιζέλο να αντιμετωπίζει με εμφανή ειρωνική έως απαξιωτική διάθεση την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
"Ορίστε, περιμένω την ερώτησή σας, γιατί δεν μου την κάνετε", φέρεται να της είπε, συμπληρώνοντας: "Χρησιμοποείτε την μαιευτική μέθοδο;".

"Γιατί κ. Βενιζέλο, κυοφορείτε;", του απάντησε εκείνη με εξίσου ειρωνική διάθεση για να ακολουθήσει η ανταπάντηση:

"Βεβαίως και το εύχομαι και σε εσάς". "Τι εννοείτε;", τον ρώτησε η βουλευτής. "Εννοώ ότι κυοφορώ …πνευματικώς και το ίδιο εύχομαι και σε εσάς", της αποκρίθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως γίνεται πάντως γνωστό υπήρξε και αντιπαράθεση μέσω βαρύτατων εκφράσεων.
"Είστε χυδαία …πολιτικά και κοινοβουλευτικά", φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο κ. Βενιζέλος, ενώ εκείνη φέρεται να του είπε:

"Είστε υποκείμενο ταυτόσημο με τον Κασιδιάρη".

Αρκετές φορές ο κ. Βενιζέλος έγερνε την πολυθρόνα του προς τα πίσω ή καθόταν σταυροπόδι εκνευρίζοντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

"Τι στάση είναι αυτή; Σας παρακαλώ να κατεβάσετε το πόδι σας όταν σας ρωτάω".

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιφύλαξε και πολιτικά πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Να μας πείτε εσείς για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζετε, όπως της Deutsche Aeolia, την οποία ο πρόεδρός σας έφερε στη Βουλή προωθώντας την συγκεκριμένη επένδυση και τι έχετε να πείτε για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτήν την εταιρεία και τα οποία στηρίζουν οικονομικά τις δραστηριότητες του κόμματός σας", είπε σύμφωνα με μέλη της επιτροπής.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Κασιδιάρης - Βενιζέλος σόου στην Προανακριτική"

Απίστευτο! Με Υπουργική απόφαση φέρνουν αλλοδαπούς από τρίτες χώρες για δουλειά!

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση... ΚΥΑ 4426/117/12.03.2013 (ΦΕΚ 681/22.03.2013 τεύχος Β’) η οποία υπογράφεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Αβραμόπουλο, εσωτερικών Αθανασίου και υφυπουργό Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να έρθουν με τη μέθοδο της μετάκλησης, δηλαδή μετακλητούς εργάτες από τρίτες χώρες, η οποία λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος εισόδου λαθρομεταναστών οι οποίοι νομιμοποιούνται κανονικότατα!

Στην Ελλάδα του 2013 που οι Έλληνες, οι κληρονόμοι αυτής της πλούσιας γης και του πιο λαμπρού πολιτισμού, εξαθλιωμένοι αναζητούν φαγητό στα συσσίτια και στα σκουπίδια πολλές φορές ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μια οποιαδήποτε δουλειά και οπουδήποτε.

Οι κύριοι της κυβέρνησης ενώ πάρα πολύ καλά γνωρίζουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι αλλοδαποί από τρίτες χώρες οι οποίοι δεν έχουν ούτε ασφάλιση επειδή δεν εργάζονται ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν τζάμπα τις δομές του κράτους μας από ΟΑΕΔ, επιδόματα, νοσοκομεία κλπ.

Γιατί δεν τους δίνει την ευκαιρία να δουλέψουν, να μπορούν να πληρώνουν τα ένσημά τους κλπ.; εφ όσον θέλουν σώνει και καλά αλλοδαπούς οι κυβερνώντες και εφ όσον υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας γιατί δεν τις δίνουν σε άνεργους αλλοδαπούς; γιατί θέλουν σώνει και καλά να μας κουβαλήσουν κι άλλους λαθρομετανάστες;

Ντροπή! Ζητούν από αλιεργάτες οι οποίοι είναι συνήθως Αιγύπτιοι και μεγάλο ποσοστό αυτών είναι άνεργοι μέσα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ή υποαπασχολούνται. Ζητούν οικιακές βοηθούς από τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλές άνεργες ξένες, ζητούν νοσηλεύτριες, μέχρι δικηγόρο, μέχρι μασατζούδες κλπ.. από τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι και Έλληνες και ξένοι μέσα στην Ελλάδα.

Μην τρώμε το παραμύθι ότι θα μείνουν για λίγο και θα φύγουν γιατί από τη στιγμή που θα έρθουν με μετάκληση και μείνουν ένα χρόνο, ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να ανανεώνουν άδειες διαμονής για πάντα στην Ελλάδα. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αυτό το τελευταίο από οποιαδήποτε Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτοί που θα έρθουν για έξι μήνες μήνες δεν έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν άδεια διαμονής αλλά με μαθηματική ακρίβεια γνωρίζουμε ότι θα παραμείνουν ως λαθρομετανάστες ενισχύοντας τη μαύρη εργασία.

Με άλλα λόγια τους φέρνουν για να μείνουν μη υπολογίζοντας ότι έτσι δημιουργούν νέες στρατιές μελλοντικών ανέργων οικονομικών μεταναστών οι οποίοι θα αρχίσουν κι αυτοί να επιδίδονται σε κάθε είδους παράνομη πράξη ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιούν τον ΟΑΕΔ, επιδόματα κλπ. ! Εκείνο που προκαλεί απορία είναι το ότι ο αλλοδαπός που ενδιαφέρεται για μια θέση στην Ελλάδα θα πρέπει να το δηλώσει στον αντίστοιχο ΟΑΕΔ της Αλβανίας π.χ. Μετά η Ελλάδα, αν δεν βρει π.χ. κηπουρό που να ενδιαφέρεται να δουλέψει κάπου τότε μπορεί να καλέσει τον Αλβανό κηπουρό με μετάκληση. (Μετά από αίτηση του μελλοντικού εργοδότη).

Άρα λοιπόν, τι παίζεται πίσω από τις θέσεις των κηπουρών, των οικιακών βοηθών, των μασέρ κλπ.; Αφού υπάρχουν αμέτρητοι τέτοιοι στο δικό μας ΟΑΕΔ εγγεγραμμένοι που θέλουν δουλειά; Έτσι εξηγούνται και οι πολύ εξιδεικευμένες θέσεις εργασίας όπως ο "καλλιεργητής φυτών Νεπάλ" στον Έβρο.!

Αξίζει να διαβάσετε το ΦΕΚ να δείτε τι είδους οικονομικούς μετανάστες θα μας φέρουν!

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ.

egklimatikotita-allodapwn
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο! Με Υπουργική απόφαση φέρνουν αλλοδαπούς από τρίτες χώρες για δουλειά!"

Yγειονομικός «συναγερμός» και στην Ελλάδα για τη νέα γρίπη των πτηνών

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας μετά την πιστοποίηση του νέου στελέχους, κινεζικής προέλευσης, της γρίπης των πτηνών Α(Η7Ν9). Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καλεί όσους πολίτες έχουν επισκεφθεί την Κίνα και εμφανίζουν συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης να προχωρήσουν σε σχολαστικούς ελέγχους της κατάστασης της υγείας τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λοιμώξεων (CDC) σύμφωνα με τον οποίο η ανακάλυψη του νέου ιού στην Κίνα είναι ένα σημαντικό συμβάν Δημόσιας Υγείας. Ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου στην Ευρώπη είναι πιθανά χαμηλός αλλά δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ευρωπαϊκού φορέα.

«Πρόκειται για ένα νέο στέλεχος που χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Τα τρία περιστατικά –εκ των οποίων τα δύο θανατηφόρα- που έχουν καταγραφεί εμφανίστηκαν σαν λοίμωξη του αναπνευστικού, εξελίχθηκαν σε πνευμονία και τελικά σε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας

. Το θετικό εξ όσων γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για στέλεχος που δεν είναι μεταδοτικό από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό που μας ανησυχεί όπως σε όλους τους τύπους γρίπης είναι το ενδεχόμενο μιας μετάλλαξης του στελέχους» λέει στο protothema.gr ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Συστάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σχετικά με τον συγκεκριμένο ιό, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ δίνουν τις εξής συστάσεις:

Οι κλινικοί και οι εργαστηριακοί γιατροί πρέπει να περιλαμβάνουν στη διάγνωση την πιθανότητα της νέας γρίπης των πτηνών σε ασθενείς που έχουν παραμείνει τις τελευταίες 10 μέρες στην Κίνα και προσέρχονται στο νοσοκομείο με σοβαρή αναπνευστική νόσο. Αυτή η οδηγία δεν αλλάζει τη σύσταση για την αναγκαία επαγρύπνηση για τον ιό Α(Η5Ν1) και άλλα στελέχη γρίπης από ζώα ή πτηνά που προκαλούν σοβαρή νόσο στον άνθρωπο και κυκλοφορούν στην Κίνα ή / και σε άλλες χώρες.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρόμοιο περιστατικό θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ και να αποσταλεί δείγμα για εργαστηριακή επιβεβαίωση σε ένα από τα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς για τη γρίπη.

Οι κλινικοί γιατροί υποχρεούνται σε παρόμοια περιστατικά να τηρούν τα μέτρα ελέγχου λοιμώξεων, ώστε να αποφευχθεί η πιθανή διασπορά του ιού στο υγειονομικό προσωπικό αλλά και στους ασθενείς των νοσοκομείων.

Τονίζεται ούτως ή άλλως η ανάγκη τήρησης των μέτρων προσωπικής υγιεινής και προφύλαξης από τον γενικό πληθυσμό εν μέσω εποχής συνεχιζόμενης δραστηριότητας της ανθρώπινης γρίπης από τα συνηθισμένα στελέχη που κυκλοφορούν στην Ελλάδα Α(Η1Ν1), Α(Η3Ν2) και Β.

Τέλος, ασθενείς οι οποίοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για εμφάνιση επιπλοκών από την γρίπη και εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, θα πρέπει να αναζητούν ιατρική βοήθεια ώστε να γίνεται έγκαιρα η έναρξη θεραπείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Yγειονομικός «συναγερμός» και στην Ελλάδα για τη νέα γρίπη των πτηνών"

Ασφαλιστής απέσπασε 900.000 ευρώ από ανυποψίαστους επενδυτές

Πάνω από 900.000 ευρώ από συνολικά 20 πολίτες κατηγορείται ότι απέσπασε 31χρονος ασφαλιστής στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εν μέσω κρίσης φέρεται ότι έπειθε τα θύματα του να αγοράσουν ανύπαρκτα προγράμματα από επενδυτική εταιρεία με την υπόσχεση ότι θα είχαν υψηλή απόδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανυποψίαστα θύματα κατηγορείται ότι «ψάρευε» ασφαλιστής στη Θεσσαλονίκη μαζί με μια γυναίκα και έναν άντρα οι οποίοι φέρονται ως συνεργάτες του, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, ο ασφαλιστής τους έπειθε να επενδύσουν σε ανύπαρκτα προγράμματα εταιρείας με την υπόσχεση ότι θα λάμβαναν σημαντικά οικονομικά οφέλη σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα θύματα τον πίστευαν, επένδυαν σημαντικά ποσά αλλά στη συνέχεια ο ασφαλιστής εξαφανίζονταν έχοντας καταφέρει να αποσπάσει συνολικά πάνω από 900.000 ευρώ.

Στην υπόθεση, εμπλέκεται μια 35χρονη γυναίκα η οποία φέρεται αν έφερνε σε επαφή τον ασφαλιστή με τα υποψήφια θύματα του, αλλά και ένας 59χρονος ο οποίος φέρεται αν γνώριζε τα πάντα για την απάτη που είχε στηθεί.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστής απέσπασε 900.000 ευρώ από ανυποψίαστους επενδυτές"

Πάτρα: Για αδικαιολόγητο πλουτισμό κατηγορούνται 2 γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου - Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε άλλους 19

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, συνεχίζονται οι έλεγχοι για αδήλωτα εισοδήματα και για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα και αναφορικά με την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας το ΣΔΟΕ διεξάγει έλεγχο για αδικαιολόγητο πλουτισμό σε 21 ιατρούς του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο του Ρίου Πατρών.

Σε δύο περιπτώσεις που περαιώθηκε ο έλεγχος, διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας: 873.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 67.000 ευρώ στη δεύτερη. Ο έλεγχος συνεχίζεται.

newsplus
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Για αδικαιολόγητο πλουτισμό κατηγορούνται 2 γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου - Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε άλλους 19"

Λαμία: Ο αυτόματος πωλητής έβαζε όλη νύχτα "ΔΩΡΕΑΝ" καύσιμα! [video]

Πάνω από 7.000 ευρώ η ζημιά - "Τους έχει καταγράψει η κάμερα...", λέει ο ιδιοκτήτης, που καλεί τους οδηγούς να πάνε να πληρώσουν

Συνέβη χθες βράδυ σε πρατήριο στην είσοδο της Λαμίας. Κάποιος μπλόκαρε τον αυτόματο πωλητή και στη συνέχεια έπεσε "σύρμα" και όλη νύχτα έγινε παρέλαση αυτοκινήτων, αφού ο αυτόματος πωλητής "κερνούσε" αμόλυβδη, super 100αρα και πετρέλαιο.

Συνολικά μέσα σε λίγες ώρες πρέπει να "έφυγαν" με αυτό τον τρόπο περίπου 4.500 λύτρα καυσίμων.

"Σχεδόν άδειασαν την δεξαμενή. Τόση κίνηση δεν είχαμε ούτε όταν υπήρχαν οι ουρές με τις απεργίες. Εκατόν τριάντα φορές δούλεψε η κάμερα σύμφωνα με τον υπολογιστή...", δήλωσε στο LamiaReport, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου Γιώργος Γκίκας.

Σήμερα μόνο δυο από τους "πελάτες" εμφανίστηκαν για να πληρώσουν. Ο ιδιοκτήτης μέσα από το LamiaReport, τους καλεί να πάνε να πληρώσουν αφού τους έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα. "Οι αποδείξεις είναι εδώ και περιμένουν καλό είναι να έρθουν να πληρώσουν για να μην μπλέξουμε με αστυνομίες και να είμαστε και φίλοι...", είπε χαρακτηριστικά στη κάμερα του LamiaReport.

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Ο αυτόματος πωλητής έβαζε όλη νύχτα "ΔΩΡΕΑΝ" καύσιμα! [video]"

Οι αστρονομικοί μισθοί που παίρνουν εκείνοι που κόβουν τους μισθούς μας!

- Τις αποκαλύψεις κάνει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt
- Ζαλάδα προκαλούν οι μισθοί Ρομπάι, Μπαρόζο, Σούλτς και Ρέγκλινγκ
- Εκείνοι που κουνούν το δάχτυλο σε εκατομμύρια ευρωπαίους αμοίβονται σαν βασιλιάδες

Είναι πρόσωπα που μας είναι πλεον οικεία! Αλλωστε τόσες περικοπές και μέτρα εχουν αποφασίσει για μας.

Ο Πρόεδρος της Κομισιον, ο Πρόεδρος της ΕΕ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, η υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ. Με άλλα λόγια, Μπαρόζο, Ρομπάϊ, Σούλτς, Αστον.

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt εξαιτίας αυτής της οικειότητας και επειδή η ΕΕ είναι το σπίτι όλων μας, έδωσε στην δημοσιότητα τους μισθούς τους.

Ετοιμαστείτε να ζαλιστείτε:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο: 298.500 ευρώ τον χρόνο

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι: 370.000 ευρώ τον χρόνο

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι: Ο ποιητής παίρνει 298.500 ευρώ τον χρόνο

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ: Μάρτιν Σουλτς 206.200 ευρώ τον χρόνο

- ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ Κάθριν Άστον: 281.200 ευρώ

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ: 324.000 ευρώ

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αστρονομικοί μισθοί που παίρνουν εκείνοι που κόβουν τους μισθούς μας!"

Στην τελική ευθεία το τζαμί της Αθήνας στο Βοτανικό

Σημαντικό βήμα για την κατασκευή του πρώτου τζαμιού στην Αθήνα γίνεται με την δημοσιοποίηση του έργου στο πρόγραμμα «Διαύγεια» από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή».

Το τζαμί θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο του πολεμικού ναυτικού δίπλα στην Ιερά Οδό, στο Βοτανικό.

Η δημιουργία του είναι η βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει ο έλεγχος των αδήλωτων χώρων προσευχής των μουσουλμάνων. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στην Αττική ζουν περί τις 30.000 νόμιμοι μουσουλμάνοι, ενώ περίπου 120 χώροι χρησιμοποιούνται παράνομα ως τζαμιά.

Η κατασκευή στην περιοχή του Βοτανικού θα κοστίσει περίπου 846.000 ευρώ. Βέβαια, η σημερινή προκήρυξη θα αφορά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και 150.000 ευρώ για τη μελέτη αναμόρφωσης και κατασκευής, τα οποία έχουν ήδη δοθεί από άλλον κωδικό.

Το οικόπεδο, ιδιοκτησίας του πολεμικού ναυτικού, είναι σήμερα σε αχρησία, εγκαταλελειμμένο, καθώς παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει συνεργεία επισκευής των οχημάτων του πολεμικού ναυτικού. Μέσα στον χώρο υπάρχουν και πέντε ερειπωμένα κτίρια. Οι εργασίες αναμόρφωσης του χώρου θα φέρουν την υπογραφή των γραφείων Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη.

Η χωρητικότητα του τζαμιού θα είναι 350 ατόμων. Θα αξιοποιηθεί το κεντρικό κτίριο του οικοπέδου, όπου στεγαζόταν το βασικό συνεργείο. Το κέλυφος του κτιρίου δεν θα γκρεμιστεί αλλά θα αναμορφωθεί, με επένδυση από μεταλλικό σκελετό και μόνωση. Το ιερό θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει προσανατολισμό προς τη Μέκκα, ενώ δεν θα κατασκευαστεί μιναρές.

Στους εξωτερικούς χώρους θα δημιουργηθεί αυλή, που θα χρησιμοποιείται για λατρευτικούς σκοπούς όταν ο εσωτερικός χώρος θα είναι πλήρης, καθώς και χώροι πρασίνου.

Τα υπόλοιπα τέσσερα κτίρια θα γκρεμιστούν και δίπλα στον κεντρικό χώρο θα κατασκευαστούν βοηθητικοί χώροι του τζαμιού και τουαλέτες.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν και γραφεία του ιμάμη, καθώς και μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ισλαμικού τεμένους, η οποία θα είναι επταμελής και θα αποτελείται από εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, πανεπιστημιακούς εγνωσμένου κύρους και δύο εκπροσώπους των μεγάλων κοινοτήτων μουσουλμάνων στη χώρα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην τελική ευθεία το τζαμί της Αθήνας στο Βοτανικό"

Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο των ελέγχων του ΣΔΟΕ

Έρευνες για αιρετά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας τραπεζικών δεδομένων, πραγματοποιεί η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για τους ελέγχους το μήνα Μάρτιο, η ΕΔ Αθηνών διερευνά επίσης υπόθεση, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν χρυσό από τράπεζες.

Επίσης, συνεχίζονται οι έλεγχοι, βάσει εισαγγελικών παραγγελιών, για την διερεύνηση τυχόν αδικημάτων φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες:
1) Λίστα Ελλήνων καταθετών, στο κατάστημα της τράπεζας HSBC Γενεύης (Λίστα Λαγκάρντ)

2) Ακίνητα Ελλήνων στην αλλοδαπή,

3) Καταθέσεις Ελλήνων στο Λουξεμβούργο και

4) Αποστολές άνω των 100.000 ευρώ εμβασμάτων στο εξωτερικό, με λήψη στοιχείων από τράπεζες, προκειμένου να προσδιορισθεί η βάσει ελέγχου περιουσία και να συγκριθεί με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Επίσης, συνεχίζεται ο έλεγχος πόθεν έσχες σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες off shore, με άνοιγμα λογαριασμών στα πιστωτικά ιδρύματα και μεταβίβαση ακινήτων από off shore εταιρείες σε φυσικά πρόσωπα.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο των ελέγχων του ΣΔΟΕ"

ΣΔΟΕ: Εικονικά τιμολόγια γαλακτοβιομηχανίας σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Ύποπτες συμφωνίες με αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με στόχο την προώθηση και προβολή προϊόντων, καταλογίζει το ΣΔΟΕ σε εκπροσώπους γαλακτοβιομηχανίας, που εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, έρευνα του Σώματος αποκάλυψε ότι εκδόθηκαν συνολικά 1053 εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, συνολικού ύψους 27,66 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρεται ότι εκδόθηκαν κατά το διάστημα 2004-2009 από έξι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αφορούσαν συμφωνίες προώθησης και προβολής προϊόντων της γαλακτοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, που διενήργησε την έρευνα ύστερα από καταγγελίες, τα παραπάνω τιμολόγια αποτελούσαν «παρεχόμενες εκπτώσεις» προς τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Η υπόθεση απασχολεί την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης Πρωτοδικών, η οποία δια του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Λάμπρου Τσόγκα, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτική εξέταση σε Πταισματοδίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκδοσης και αποδοχής ψευδών φορολογικών στοιχείων.

Όπως σημειώνεται στο πόρισμα, «η ζημία του Δημοσίου από την παραπάνω πρακτική-μηχανισμό, είναι η μη εμφάνιση του πραγματικού κόστους αγοράς των προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ και τελικώς η χειραγώγηση των τιμών σε υψηλότερα επίπεδα».

Ήδη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας έχουν κληθεί να δώσουν ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτοι τέλεσης παράνομων πράξεων. Παράλληλα, η έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επεκταθεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και σε άλλες εμπλεκόμενες γαλακτοβιομηχανίες.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » " ΣΔΟΕ: Εικονικά τιμολόγια γαλακτοβιομηχανίας σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ"

Πρόταση - «βόμβα» της τρόικας για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Πρόταση-βόμβα για περικοπή της τάξης των 40-50 ευρώ από τις συντάξεις του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης και τρόικας προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των 600 εκατ. ευρώ που άνοιξε στο Ταμείο των Ελευθέρων Επαγγελματιών η ακύρωση του μέτρου της επιβολής εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων!

Η πρόταση -όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος- τελεί εν γνώσει του υπουργείου Εργασίας και μάλιστα συζητήθηκε πριν από μέρες με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ ως ένα από τα ακραία, πλην όμως εναλλακτικά σενάρια, που ζητά πιεστικά η τρόικα, προκειμένου να κλείσει το «δημοσιονομικό κενό» που δημιουργείται από την ακύρωση της εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων, η οποία μάλιστα εντάχθηκε ως έσοδο στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΕ για το 2013 και για το 2014!

Ο λόγος που αποσύρθηκε η ειδική αυτή εισφορά είναι επειδή ουδέποτε από τότε που ψηφίστηκε μέχρι και σήμερα δεν εκδόθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση που να ενεργοποιεί τον τρόπο και τη διαδικασία είσπραξής της! Παρά ταύτα, υπολογίστηκε ότι θα απέφερε 150 εκατ. ευρώ το 2013 (από το β’ εξάμηνο και μετά) και άλλα 450 εκατ. ευρώ για όλο το 2014.

Από τη στιγμή που τα λεφτά δεν υπάρχουν και κυρίως από την ώρα που αποφασίστηκε να μην μπει κι άλλος ένας φόρος στην αγορά, η τρόικα απαίτησε να βρεθούν τα «ισοδύναμα» χρήματα από άλλες πηγές, μεταξύ των οποίων και οι συντάξεις.

Εναλλακτικά σενάρια
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα καλυφθεί η μαύρη τρύπα των 600 εκατ. ευρώ, εξετάζονται τρία εναλλακτικά σενάρια από το υπουργείο Εργασίας και τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» προβλέπουν:

1. Κάλυψη μέρους της φετινής απόκλισης (150 εκατ. ευρώ) με εξοικονόμηση δαπανών από τις μαϊμού και τις «αναπόγραφες» συντάξεις του ΟΑΕΕ. Εκτιμάται ότι σε μόνιμη βάση μπορεί να εξοικονομηθούν περί τα 50 εκατ. ευρώ.

2. Αύξηση των εισπράξεων με τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών. Το όφελος ωστόσο είναι απροσδιόριστο, καθώς, σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΕ, θα εξαρτηθεί από το αν και κατά πόσο η ρύθμιση θα είναι ευνοϊκή ώστε να μπουν στο ταμείο όσο το δυνατό περισσότερα έσοδα και πάντως τα 150 εκατ. ευρώ φέτος και τα 450 εκατ. ευρώ του 2014.

3. Οριζόντια μείωση στη βασική σύνταξη των 220 ευρώ που χορηγεί ο ΟΑΕΕ μόνο στους συνταξιούχους που προέρχονται και συνταξιοδοτούνται από το πρώην ΤΕΒΕ. Η πρόταση – σκέψη αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ είναι μόνοι που παίρνουν αυτή την προνοιακή σύνταξη, καθώς παρόμοιο καθεστώς δεν εφαρμόζεται ούτε για τους ασφαλισμένους του ΤΑΕ, ούτε του ΤΣΑ. Στην πράξη είναι μια ειδική διάταξη που θεσπίστηκε για μια κατηγορία συνταξιούχων και όχι για το σύνολο όσων είναι σήμερα στον ΟΑΕΕ. Πλέον αυτού, η βασική αυτή σύνταξη δεν είναι ανταποδοτική, δηλαδή καταβάλλεται χωρίς να έχουν πληρωθεί εισφορές για το ποσό των 220 ευρώ, και προστίθεται στο ποσό της σύνταξης που αναλογεί στις εισφορές που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ.

Τα σενάρια που εξετάζονται λοιπόν για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των 600 εκατ. ευρώ είναι, πρώτον, να μειωθεί κατά 40 ή 50 ευρώ η σύνταξη των 235.000 συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, και, δεύτερον, να καταργηθεί πλήρως η βασική των 220 ευρώ για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2014. Υπενθυμίζεται πως παρόμοιο ζήτημα είχε απασχολήσει το υπουργείο Εργασίας και τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα στις «καλές εποχές», πλην όμως δεν υπήρξε απόφαση για κατάργηση της βασικής σύνταξης λόγω του πολιτικού κόστους. Στην πράξη όμως υπάρχει στρέβλωση, και αυτή είναι η αλήθεια, αν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ πληρώνουν πλέον τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά δεν εισπράττουν τα 220 ευρώ της βασικής σύνταξης!

ΑΠΟ ΤΟ 2011
Με νόμο Κουτρουμάνηη εφαρμογή της εισφοράς

Η ειδική αυτή εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων περιλαμβάνεται στο νόμο 3996/11 και νομοθετήθηκε (επί υπουργίας Γ. Κουτρουμάνη) μετά από σχετικό αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα του ΟΑΕΕ.

Στο επίμαχο άρθρο (44) και συγκεκριμένα στην παράγραφο 3 αναφέρεται ότι: «Από 1ης.1.2013 θεσπίζεται εισφορά υπέρ ΟΑΕΕ ανά κλάδο επιχείρησης ως ποσοστό επί των ετήσιων εσόδων (τζίρου) της επιχείρησης. Το ποσοστό εισφοράς καθορίζεται με απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από ειδική οικονομική μελέτη του υπουργείου Οικονομικών και γνώμη του ΣΚΑ».

Από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι σήμερα η κατάσταση έγινε χειρότερη. Η διάταξη προβλέφθηκε μεν να εφαρμοστεί το 2013, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται μη αποδοτική γι’ αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να την αποσύρει.

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση - «βόμβα» της τρόικας για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ"

Κι όμως, υπάρχει τουλάχιστον ένα κράτος που ξεπλήρωσε και διώχνει το ΔNT

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι κλείνει το γραφείο του στη Λετονία καθώς η χώρα έχει πια αποπληρώσει όλες τις οφειλές της προς τον οργανισμό, έπειτα από τη διάσωσή της, το 2008.

«Η Λετονία έχει ανακτήσει τη μακροοικονομική σταθερότητα και η οικονομική της ανάκαμψη είναι τώρα καλά θεμελιωμένη, παρότι οι σημαντικές προκλήσεις που παραμένουν περιλαμβάνουν τη συνεχιζόμενη ανάγκη να αντιμετωπισθεί η υψηλή ανεργία και να συνεχιστούν οι μικροοικονομικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει το ΔΝΤ στη σχετική ανακοίνωσή του.

Η Λετονία έχει καταθέσει αίτηση για ένταξη στο ευρώ το 2014.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κι όμως, υπάρχει τουλάχιστον ένα κράτος που ξεπλήρωσε και διώχνει το ΔNT"

Επιτροπή... ανείσπρακτων εσόδων

Παγωμένα 3 δισ. λόγω κωλυσιεργιών στην υπηρεσία για τις φορολογικές διαφορές που θα ξεμπλοκάριζε τα δικαστήρια

Σε θύλακο νόμιμης φοροαποφυγής εξελίχθηκε η περιβόητη Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θεωρητικά συστάθηκε προκειμένου να ξεμπλοκάρει τις δικαστικές αίθουσες από φορολογικές υποθέσεις και να οδηγήσει σε ταχύτερη είσπραξη βεβαιωμένων φόρων και προστίμων. Τελικά στην Επιτροπή του άρθρου 70, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν στο υπουργείο Οικονομικών, συσσωρεύονται σήμερα περισσότερες από 500 φορολογικές υποθέσεις με βεβαιωμένα - και ανείσπρακτα - έσοδα, τα οποία εκτιμώνται από αρμόδιους παράγοντες μεταξύ 2,5 και 3 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ. Η ιστορία της Επιτροπής αρχίζει από τις 31 Μαΐου 2012, όταν το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι στελεχώθηκε και ξεκινά τις εργασίες της. Στην Επιτροπή προεδρεύει ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μετέχουν δύο υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, προϊστάμενοι οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης, ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ και ένας εκπρόσωπος του ΣΕΒ. Αν ο φορολογούμενος είναι μέλος ομοσπονδίας επαγγελματιών, βιοτεχνών ή εμπόρων, αντί του εκπροσώπου του ΣEB μετέχει ένας εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ.

Εργο της Επιτροπής, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος, είναι η διοικητική επίλυση φορολογικών διαφορών σε κάθε φορολογικό αντικείμενο, εφόσον η διαφορά υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ. Με απλά λόγια, αν γίνει φορολογικός έλεγχος σε μια επιχείρηση και βεβαιωθούν πρόσθετοι φόροι οι οποίοι αμφισβητούνται από τον επιχειρηματία ή επιδιώκει συμβιβασμό, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα αντί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη να καταφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 70.

Ανάμεσα στις δυνατότητες προσφυγής στη Δικαιοσύνη ή στην Επιτροπή υπάρχει μια κεφαλαιώδης διαφορά. Για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαιτείται προκαταβολή του 50% των βεβαιωμένων φόρων, για την προσφυγή στην Επιτροπή δεν υπάρχει οικονομική απαίτηση. Με αυτό και μόνο το δεδομένο, γίνεται αντιληπτό γιατί η Επιτροπή έχει μεγάλη ζήτηση. Μάλιστα, 60%-70% των εκκρεμών υποθέσεων αφορά μεγάλες υποθέσεις του ΣΔΟΕ.

Σε αντιδιαστολή με τη σωρεία αιτήσεων διοικητικής επίλυσης διαφορών όμως, το έργο της Επιτροπής είναι ιδιαίτερα περιορισμένο. Η Επιτροπή, όπως εξηγούν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, συνεδριάζει μόνο μία φορά την εβδομάδα. Σε αυτή τη μία συνεδρίαση προλαβαίνει να ασχοληθεί με 4-5 υποθέσεις.

«Αν υποθέσουμε ότι σε έναν χρόνο η Επιτροπή συνεδριάζει και τις 52 εβδομάδες και διεκπεραιώνει 5 υποθέσεις την εβδομάδα, αυτό σημαίνει 260 υποθέσεις τον χρόνο» σημειώνει υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου. Και προσθέτει: «Επομένως, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να διεκπεραιωθούν μόνο οι 500 υποθέσεις που μέχρι σήμερα έχουν συσσωρευθεί απαιτούνται περίπου δύο χρόνια».

Υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να δημιουργηθούν ανάλογες επιτροπές διοικητικής επίλυσης διαφορών σε ΔΟΥ και ελεγκτικά κέντρα, όπως ίσχυε στο παρελθόν, ή να δημιουργηθούν και άλλες επιτροπές, εκτός Αθηνών, στις περιφέρειες ώστε να επιμερισθεί ο όγκος δουλειάς. Να συνεδριάζουν μάλιστα σε καθημερινή βάση ώστε να προχωρούν οι υποθέσεις και οι εισπράξεις. Αποφάσεις επί του παρόντος δεν έχουν ληφθεί.

Εμεινε πίσω για δύο χρόνια
Η Επιτροπή συνεδριάζει μόνο μία φορά την εβδομάδα και προλαβαίνει 4-5 υποθέσεις. «Αυτό σημαίνει 260 τον χρόνο. Επομένως, για να διεκπεραιωθούν μόνο οι 500 υποθέσεις που έχουν συσσωρευθεί απαιτούνται περίπου δύο χρόνια»

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιτροπή... ανείσπρακτων εσόδων"

Μανιτάκης: 190.000 δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν μέχρι το 2015

Με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα τη Δημόσια Διοίκηση και βασικό ομιλητή τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Κουβέλης, για μια ακόμη φορά, πέρασε μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του κ. Μανιτάκη, παρά την έντονη κριτική που ασκείται στον τελευταίο από μερίδα στελεχών, προερχόμενα από τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μανιτάκης στην ομιλία του έδωσε στοιχεία αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, μίλησε για την απαίτηση της Τρόικας για άμεσες αποχωρήσεις 15.000 υπαλλήλων και προέταξε την ποιοτική αναβάθμιση του κράτους, ενώ έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για παράλυση του Δημοσίου στην περίπτωση αθρόων οριζόντιων αποχωρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων το 2012 έφτασε τις 32.000, τη στιγμή που είχε υπολογιστεί στις 20.000.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, μέχρι το 2015 θα έχουν εγκαταλείψει το δημόσιο τομέα 190.000 δημόσιοι υπάλληλοι, όταν η απαίτηση της Τρόικας ήταν 150.000, δηλαδή προβλέπονται 40.000 περισσότερες αποχωρήσεις, σε σχέση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.

Επιπλέον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι το 2015 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι κάτω από 600.000. Την κατάσταση αυτή την χαρακτήρισε «τρομακτική», γιατί δημιουργεί κενά και ενέχει ο κίνδυνος της παράλυσης των δημοσίων υπηρεσιών και των σημαντικών προβλημάτων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο υπουργός είπε πως στο επίκεντρο της συζήτησης για το Δημόσιο πρέπει να είναι άλλο, και όχι οι αποχωρήσεις, αφού θα πρέπει με μειωμένο προσωπικό να καλυφθούν ανάγκες.

Έτσι, στάθηκε στο μηχανισμό καλύτερης αξιοποίησης του δημοσίου υπαλλήλου για το καλό της υπηρεσίας και πρόσθεσε ότι το μέτρο της κινητικότητας δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τιμωρία από τους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί διαφορετικά θα αποτύχει.

«Καλύτερα να κατηγορηθούμε για καθυστέρηση, παρά για αποτυχία ή αδιαφορία» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού. «Η ποιοτική αναβάθμιση προϋποθέτει αξιολόγηση δομών» τόνισε.

Αναφέρθηκε στην πρώτη απαίτηση της Τρόικας για μείωση του Δημοσίου κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το 2015 και ύστερα στη δεύτερη, για άμεση αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων.

«Κάθε συζήτηση για απολύσεις παραλύει κάθε διαδικασία αξιολόγησης» είπε ο κ. Μανιτάκης, υπογραμμίζοντας ότι λειτουργεί ως άλλοθι, για να μη γίνει τίποτα. «Η συζήτηση για απολύσεις συγκαλύπτει τη δραματική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων» εκτίμησε και πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπει την εφαρμογή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα για περιπτώσεις επίορκων και απόντων.

Περιγράφοντας τις απαιτήσεις της Τρόικας, είπε πως από τις πρώτες μέρες που έφτασε στην Ελλάδα προ τριετίας η συνταγή της αποτυπώθηκε ποσοτικά και ότι η οδηγία ήταν να καταργηθούν οργανισμοί, να μειωθεί προσωπικό και να γίνουν συγχωνεύσεις. Ο κ. Μανιτάκης συμπέρανε ότι αυτή η πολιτική ήταν ανεδαφική στην εφαρμογή της.

Μιλώντας για την προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ότι η προσπάθειά της επικεντρώθηκε στη μείωση των δομών κατά 30%, κάτι που μετατράπηκε σε νόμο, ο οποίο προέβλεπε την οριζόντια κατάργηση των οργανισμών χωρίς αξιολόγηση και περιγραφή των νέων θέσεων.

«Αποτέλεσμα, να μη γίνει τίποτα» είπε ο κ. Μανιτάκης, αφού οδηγούσε σε μια νέα μορφή διοίκησης χωρίς να προβλέπεται η αναβάθμισή της.

«Η απουσία ποιοτικών κριτηρίων ακύρωνε την μεταρρύθμιση» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στην βοήθεια της Task Force, ώστε να πραγματωθεί μια διαφορετική μέθοδος.

Ως αποτέλεσμα της νέας προσπάθειας ανέφερε τη μείωση των δομών σε όλα τα υπουργεία που ξεπερνάει το 30% και φτάνει στο 50%, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και ποιοτικές παραμέτρους.

Τέλος, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει την κατάσταση στο δημόσιο τομέα, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος δεν αποδίδει αυτά που οφείλει και μπορεί και επισήμανε ότι η μονιμότητα δεν είναι προνόμιο, αλλά εγγύηση, για να μπορεί ο υπάλληλος να επιτελεί τα καθήκοντά του μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις.

Δήλωσε επίσης πως η αξιολόγηση του υπαλλήλου πρέπει να μπει στη δημοσιοϋπαλληλική κουλτούρα.


Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιτάκης: 190.000 δημόσιοι υπάλληλοι φεύγουν μέχρι το 2015"

Τα καζίνο οδηγούν σε σύγκρουση Εκκλησία-Αναστασιάδη

Σε «πόλεμο» με την Εκκλησία της Κύπρου οδηγεί η πρόθεση του προέδρου Αναστασιάδη να επιτρέψει τη λειτουργία καζίνων προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις και να αυξήσει τα δημόσια έσοδα, σύμφωνα με την βελγική οικονομική εφημερίδα L' Echo.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι εκκλησιαστικές αρχές, οι μεγαλύτερες ιδιοκτήτριες ακίνητης περιουσίας, αντιτίθενται σθεναρά, στα σχέδια αυτά.

«Αυτή η πρόταση του προέδρου συμπεριλαμβάνεται σε ένα σχέδιο ανάπτυξης 12 σημείων, που θα υποβληθεί στην έγκριση της κυβέρνησής του σε 15 ημέρες. Ανάμεσα στα μέτρα υπάρχει και η πρόταση να παρέχονται φορολογικές διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις, των οποίων τα κέρδη θα επενδυθούν ξανά στο νησί, όπως και διευκολύνσεις για τον δανεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», επισημαίνει η εφημερίδα.

Και καταλήγει σημειώνοντας ότι «καζίνα υπάρχουν στο νησί της Αφροδίτης αλλά μόνο στο βόρειο τμήμα, που ελέγχεται από την Τουρκία, από το 1974. Μία δραστηριότητα που αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια. Σε σημείο που τουρίστες που διαμένουν στο Νότο ή ακόμη και Ελληνοκύπριοι περνάνε τα Check points στα σύνορα για να εκτονώσουν το πάθος τους για το παιχνίδι. Τα καζίνα προσελκύουν και μεγάλη πελατεία από την Τουρκία. Ταξιδιωτικά πρακτορεία από την Κωνσταντινούπολη διοργανώνουν "διακοπές καζίνου" που ξεκινούν από 300 ευρώ».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα καζίνο οδηγούν σε σύγκρουση Εκκλησία-Αναστασιάδη"

Απο το Σάββατο στην κυκλοφορία οι σταθμοί του μετρό Περιστέρι και Ανθούπολη

Το Σάββατο αναμένεται να ανοίξουν οι σταθμοί του μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη και οι επιβάτες θα κάνουν στο εξής τη διαδρομή Περιστέρι-Σύνταγμα σε 12 λεπτά.

Το έργο παραδίδεται με πέντε χρόνια καθυστέρηση, καθώς οι σταθμοί των δυτικών προαστίων έπρεπε με βάση τον αρχικό σχεδιασμό να είχαν παραδοθεί από το 2008, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι δυο σταθμοί απέχουν ο ένας από τον άλλο γύρω στα 750 μέτρα. Σύμφωνα με πηγές από την Αττικό Μετρό, με την έναρξη της λειτουργίας των δυο σταθμών αναμένεται να προστεθούν στο μετρό άλλοι 50.000 επιβάτες.

Ο τρίτος από τους σταθμούς των δυτικών προαστίων, το Χαϊδάρι, πιθανώς να δοθεί στην κυκλοφορία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η επέκταση του μετρό προς τα δυτικά προάστια θα εξυπηρετεί καθημερινά 75.000 επιβάτες.

Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις σταθμούς του μετρό στα νότια προάστια (Ελληνικό, Άλιμο, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη), η λειτουργία τους αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο. Το έργο, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2009.

Με την ολοκλήρωση όλων των έργων, όπως αναφέρουν από την Αττικό Μετρό, θα «αποσυρθούν» από τους δρόμους 37.000 οχήματα και θα εξυπηρετούνται καθημερινά 180.000 επιβάτες.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Απο το Σάββατο στην κυκλοφορία οι σταθμοί του μετρό Περιστέρι και Ανθούπολη"

Δόθηκε έγκριση στο στρατό της Β. Κορέας για επίθεση κατά των ΗΠΑ

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι πήρε την τελική έγκριση για στρατιωτική επίθεση κατά των ΗΠΑ, που πιθανότατα θα περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων προηγμένης τεχνολογίας.

Σε ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο KNCA, το γενικό επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας είπε ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον πως οι αμερικανικές απειλές θα συνθλιβούν με προηγμένης τεχνολογίας, μικρότερα, ελαφρύτερα, και διαφοροποιημένα πυρηνικά μέσα.

"Οι χωρίς έλεος επιχειρήσεις των επαναστατικών στρατιωτικών μας δυνάμεων έχουν επιτέλους εξεταστεί και επικυρωθεί", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει αντιπυραυλική άμυνα THAAD στο νησί Γκουάμ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν "τις επόμενες εβδομάδες" μια συστοιχία πυραύλων THAAD (αντιπυραυλική άμυνα) στο νησί του Γκουάμ, όπου έχουν μια σημαντική στρατιωτική βάση για την αντιμετώπιση των απειλών της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το σύστημα THAAD, που είναι ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους σε μεγάλο υψόμετρο, προστίθεται στα δυο αντιτορπιλικά κατηγορίας Aegis που φέρουν επίσης πυραύλους αναχαίτισης και έχουν αναπτυχθεί στο Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

Όπως και οι συστοιχίες των πυραύλων Patriot, η THAAD αποτελείται από πυραύλους εδάφους που είναι τοποθετημένοι σε ένα φορτηγό όχημα. Εκτός από τους πυραύλους αναχαίτισης, το σύστημα περιλαμβάνει ειδικό ραντάρ που μπορεί να προσδιορίσει την προέλευση και την τροχιά ενός βαλλιστικού πυραύλου.

Περίπου 6.000 Αμερικανοί στρατιώτες εδρεύουν στο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος του Αρχιπελάγους των Μαριάννων, καθώς και υποβρύχια και βομβαρδιστικά αεροπλάνα Β-52 που πραγματοποίησαν κατά τις τελευταίες εβδομάδες πτήσεις πάνω από τη Νότια Κορέα.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε εγρήγορση απέναντι στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την αμερικανική επικράτεια, τους συμμάχους τους και τα εθνικά τους συμφέροντα", τονίζει το Πεντάγωνο σε ανακοινωσή του.

Συνιστούν πραγματικό κίνδυνο οι απειλές της Β. Κορέας λέει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Οι απειλές αλλά και οι πρόσφατες ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνιστούν "έναν πραγματικό και ξεκάθαρο κίνδυνο" για τις ΗΠΑ και τις συμμάχους της, Νότια Κορέα και Ιαπωνία, δήλωσε νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Chuck Hagel.

"Έχουν δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών και παράδοσης πυραύλων", είπε ο Hagel σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμύνης, αποκαλώντας προβληματική την εχθρική, επικίνδυνη ρητορική της Pyongyang.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » " Δόθηκε έγκριση στο στρατό της Β. Κορέας για επίθεση κατά των ΗΠΑ"

Ανησυχία από την έλλειψη ρευστότητας στο ΕΣΥ! Τι θα γίνει με τα χρήματα των γιατρών

Μπορεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος να διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι οι γιατροί δε θα χάσουν ούτε ευρώ από τις εφημερίες, φαίνεται όμως ότι μέχρι στιγμής τα δεδουλευμένα του παρελθόντος (2012) μένουν ακόμα σε εκκρεμότητα. Τι θα γίνει με τα χρήματα των γιατρών.

Μπορεί οι νοσοκομειακοί γιατροί να πήρας πρόσφατα διαβεβαιώσεις ότι άμεσα θα εισπράξουν όλα τα χρήματά τους από εφημερίες, φαίνεται όμως ότι μέχρι στιγμής αυτά που είναι εξασφαλισμένα αφορούν δεδουλευμένα μόνο από τον Οκτώβριο του 2012 έως και το Μάρτιο του 2013. Πρόκειται για τη χρονική περίοδο που προβλέπεται άλλωστε και στη νομοθετική ρύθμιση που προώθησε πρόσφατα στη βουλή ο υπουργός Υγείας.

Για τα χρήματα όμως πριν από τον Οκτώβριο του 2012, ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ακόμα πότε θα καταβληθούν.

Άλλωστε ο ίδιος ο Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βας. Κυριακάκη παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα της καθυστέρησης της εξόφλησης των εφημεριών των γιατρών είναι διαχρονικό.

Δεν μπόρεσε όμως να αποσαφηνίσει τι θα γίνει με τα χρήματά τους πριν από τον Οκτώβριο του 2012 καθώς άφησε να εννοηθεί ότι αποτελεί ακόμη μια μάλλον …γκρίζα περιοχή. Υπογράμμισε άλλωστε ότι «υπάρχουν εκκρεμότητες για τις οποίες» όπως είπε «μεριμνούμε».

Όμως τα κουρεμένα κονδύλια των εφημεριών φαίνεται ότι δημιουργούν περαιτέρω προσκόμματα στο θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας «κόβουν και ράβουν» από άλλους τομείς φυσικά, για να βγούνε τα χρήματα και να αποπληρωθούν οι γιατροί για τις παλιές εφημερίες.

Πάντως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκοειακών γιατρών(ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας σε συνομιλία του με τον Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Π.Καλίρη έθεσε το ζήτημα της αποπληρωμής των εφημεριών του παρελθόντος και η απάντηση του ΓΓ ήταν ότι ήδη έχει γίνει καταγραφή και έχουν ζητηθεί τα κονδύλια από το υπουργείο Οικονομικών

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχία από την έλλειψη ρευστότητας στο ΕΣΥ! Τι θα γίνει με τα χρήματα των γιατρών"

Το πρώτο ταμείο ιδιωτικής επικουρικής ασφάλισης

Το δύσκολο έργο να υποκαταστήσουν το κράτος σε έναν τομέα που απέτυχε παταγωδώς, την κοινωνική ασφάλιση και δη, την επικουρική, αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη εποχή, η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ).

Απέκτησε τον έλεγχο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων που από την 1η Ιανουαρίου 2013 έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό, επαγγελματικό ταμείο, μακριά από το... μακρύ χέρι του κράτους. Έχει βέβαια πρώτα, υποστεί ένα πραγματικά μεγάλο «κούρεμα» των αποθεματικών του, λόγω PSI, της τάξης του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, με αποτέλεσμα να ξεκινά την νέα του πορεία με κούρεμα συντάξεων, για παλαιούς και νέους συνταξιούχους της τάξης του 35%.

Η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα να αναλάβει την διοίκηση ενός νέου επαγγελματικού ταμείου υποχρεωτικής ασφάλισης, σε μια περίοδο που η διαχείριση αποθεματικών αποτελεί δυσεπίλυτο πάζλ ακόμη και για δυνατούς λύτες, ή να ενταχθεί στο Ενιαίο Επικουρικό των μισθωτών, που πνίγεται στα ελλείμματα πριν καλά καλά κλείσει χρόνο από τη σύστασή του.

Το νέο ταμείο, πρώτο αλλά και πειραματικό, αφού λόγω ελλείψεων και παραλήψεων στον ιδρυτικό του νόμο, ισορροπεί μεταξύ επικουρικής –υποχρεωτικής και επαγγελματικής– και ιδιωτικής ασφάλισης, καλύπτει 17.000 ασφαλισμένους, 12.500 εργαζόμενους και 4.500 συνταξιούχους, οι οποίοι δέχθηκαν ήδη «κούρεμα» των συντάξεων κατά 35%. Όσο δηλαδή προέβλεπε και το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στην περίπτωση που το ταμείο παρέμενε δημόσιο και εντασσόταν στο Ενιαίο Επικουρικό ταμείο των Μισθωτών.

Η αναλογιστική μελέτη βάσει της οποίας το ταμείο πήρε το τελικό ΟΚ από το υπουργείο Εργασίας δείχνει αναλογιστικό πλεόνασμα ύψους 725,77 εκατ. ευρώ. Σε αυτό βέβαια υπολογίζεται ότι εκτός από την εισφορά εργαζόμενου (4% για τους πριν το 1992 ασφαλισμένους και 3% για τους από 1/1/93 ασφαλισμένους), θα καταβάλλουν για τα επόμενα πολλά χρόνια (60) εισφορά και οι εργοδότες. Και μάλιστα, όχι οι ίδιοι, αλλά οι πολίτες που ασφαλίζονται, αφού η εργοδοτική εισφορά έχει υποκατασταθεί από ένα ποσοστό επί της παραγωγής ασφαλίστρων το μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως δείχνει η αναλογιστική μελέτη, η παρούσα αξία των συνολικών εισροών από εισφορές εργαζομένων είναι 160,16 εκατ. ευρώ, έναντι 1,361 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην παρούσα αξία των εργοδοτικών εισφορών.

Μάλιστα, με ανοικτή τη συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και Τρόικας, περί κατάργησης των λεγόμενων «κοινωνικών πόρων», ελλοχεύει ο κίνδυνος, το ταμείο να μείνει χωρίς εργοδοτική στήριξη, ή στην καλύτερη περίπτωση με μειωμένη εργοδοτική εισφορά. Στον αντίποδα βέβαια, η Ομοσπονδία των Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος είχε να επιλέξει την... κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλα τα ελλειμματικά ταμεία, το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο των Μισθωτών και να υποστεί τις μελλοντικές σκληρές αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση που στην ουσία μετατρέπουν τις επικουρικές συντάξεις σε επιδόματα της τάξης των 50 ή και 100 ευρώ το μήνα.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες δυσκολίες στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα. Για παράδειγμα, στο υπουργείο Εργασίας δεν έχει ακόμη διευκρινίσει τη ισχύει στην περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης.

Γκρίζα ζώνη αποτελεί και το θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών όσον αφορά την υποχρέωση ή μη, επένδυσης των εσόδων στο ειδικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος. Από τις αρχές του έτους πάντως, η διοικούσα επιτροπή του Ταμείου δεν καταθέτει τα κεφάλαιά του στην Κεντρική Τράπεζα, στην οποία βέβαια είναι κατατεθημένα 288 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η περιουσία του ταμείου ανέρχεται σε 370 εκατ. ευρώ, σημαντική για να προσφέρει ένα μίνιμουμ ασφάλειας τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του νέου ταμείου.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεόκοπη διοικούσα επιτροπή του ταμείου, είναι το γεγονός ότι, δεν έχουν υπογραφεί ισολογισμοί από την απελθούσα διοίκηση, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να μην δέχεται να αναλάβει χωρίς να κλείσουν οι προηγούμενες χρήσεις, ενώ ασκεί σημαντικές πιέσεις στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να υπάρξει πρόνοια στο σκέλος της εισφοροδιαφυγής. Ζητά δηλαδή, να ισχύσει και για το ταμείο ο κανονισμός Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου οι κακοπληρωτές να μην λαμβάνουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Πρόεδρος του Ταμείου είναι ο Χρ. Παπαδόγιαννης, πρόεδρος της ΟΑΣΕ, ενώ αντιπρόεδρος είναι η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών Μαργαρίτα Αντωνάκη. Στο Δ.Σ συμμετέχουν οι Κ. Παπαμιχαλόπουλος (επικεφαλής της Credit Agricole), Γ. Πολίτης (από την ομοσπονδία συνταξιούχων), ο Μ. Χατζάκης (ΟΑΣΕ) και ο Γ. Πετσαλάκης (από το Σύλλογο της Εθνικής Ασφαλιστικής).

Τι προβλέπει το καταστατικό

- Πόροι του Ταμείου είναι οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, οι εισφορές αναγνώρισης γάμου, οι εισφορές όσων συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλιση, κάθε είδους πρόσοδοι της περιουσίας του Ταμείου, χαριστικές ή μη καταβολές προς το Ταμείο και εν γένει κάθε άλλο νόμιμο έσοδο. Οι εισφορές (εργοδοτικές και εργαζομένων) επί των αποδοχών των έμμισθων ασφαλισμένων καταβάλλονται για αποδοχές 14 μηνών κατ’ έτος, ενώ οι εισφορές των μη έμμισθων καταβάλλονται για αποδοχές 12 μηνών κατ’ έτος.

- Οι ασφαλισμένοι στο Ταμείο δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν, εφόσον θεμελιώνουν αντίστοιχο δικαίωμα συνταξιοδότησης στον φορέα κύριας ασφάλισής τους για την αυτή αιτία και έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις ηλικίας και χρόνου ασφάλισης που προβλέπει η νομοθεσία αυτού.

- Τα προστατευόμενα μέλη είναι:

• O/η σύζυγος.

• Tα ανήλικα τέκνα μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή το 24ο εφόσον σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

• Tα ενήλικα τέκνα, εφόσον είναι ανίκανα προς εργασία και δεν έχουν άλλους πόρους για βιοπορισμό, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα αυτή και εφόσον η ανικανότητα έχει εμφανισθεί πριν από την ενηλικίωσή τους ή κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ο επιμερισμός της σύνταξης θανάτου μεταξύ των περισσότερων δικαιούχων έμμεσα ασφαλισμένων γίνεται σύμφωνα με όσα ισχύουν για την κύρια σύνταξη.

- Η σύνταξη καταβάλλεται στον δικαιούχο ή στον πληρεξούσιό του την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

- Συντάξεις που οφείλονται σε αποβιώσαντα συνταξιούχο καταβάλλονται στους νόμιμους κληρονόμους του σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

- Η σύνταξη καταβάλλεται στον ασφαλισμένο με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατόπιν αιτήσεώς του.

- Το Ταμείο καταβάλλει στους ασφαλισμένους του επικουρική σύνταξη (14 μηνιαίες συντάξεις κατ’ έτος) που αποτελείται από τόσα τριακοστά πέμπτα του συνταξίμου μισθού, όσα τα έτη της συντάξιμης υπηρεσίας τους. Για κάθε έτος συντάξιμης υπηρεσίας πέραν των 35 ετών η σύνταξη προσαυξάνεται με 0,5% του ποσού της σύνταξης των 35 ετών. Η προσαύξηση αυτή χορηγείται για χρόνο ασφάλισης μέχρι και 40 ετών κατ` ανώτατο όριο.

- Το ποσόν της σύνταξης των προστατευόμενων μελών οικογένειας ορίζεται ως εξής: για τα πρόσωπα της πρώτης τάξης στα 60/100 της σύνταξης την οποία θα έπαιρνε ο θανών, εφόσον το δικαιούμενο πρόσωπο είναι ένα.

Για περισσότερα από ένα άτομο, προστίθεται 20/100 στη σύνταξη την οποία θα έπαιρνε ο θανών για το πρώτο επί πλέον δικαιούχο πρόσωπο και ανά 10/100 για κάθε ένα των επί πλέον δικαιούχων και μέχρι συμπλήρωσης των 100/100 της σύνταξης του θανόντα.

Το σύνολο της σύνταξης αυτής καταβάλλεται στη χήρα ή στον χήρο και αν δεν υπάρχουν αυτοί στον επίτροπο των ανηλίκων παιδιών.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πρώτο ταμείο ιδιωτικής επικουρικής ασφάλισης"

Όσοι επιστρέψουν τα λεφτά που έκλεψαν από το κράτoς θα γλιτώσουν τα ισόβια

Τα Ταμεία του κράτους είναι άδεια και πλέον στην κυβέρνηση αναζητούν απεγνωσμένα πηγές εσόδων. Ετσι αποφάσισαν να χαρίσουν τα ισόβια και τις αυστηρές ποινές κάθειρξης για όσους έκλεψαν το Δημόσιο, αρκεί να επιστρέψουν πρώτα τα κλοπιμαία.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, με διατάξεις νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, όσοι κατηγορούνται ή δικάζονται ως καταχραστές σε βάρος του Δημοσίου θα απολαμβάνουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, που θα φθάνει ως την ατιμωρησία, σε περίπτωση που επιστρέψουν στο Δημόσιο το σύνολο του ποσού που καταχράστηκαν.

Βέβαια, όπως αναφέρει και ο ΣΚΑΪ από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα εξαιρούνται όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες υπεξαίρεσης, απάτης ή απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Ποιες δυνατότητες θα δίνει στους καταχραστές το Δημόσιο

Θα πέφτουν στα μαλακά οι καταχραστές που θα επιλέγουν να ρευστοποιούν άμεσα τα περιουσιακά τους στοιχεία και τραπεζικές τους αποταμιεύσεις που έχουν δεσμευτεί στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας και να δίνουν τα χρήματα στο Δημόσιο. Η κίνηση αυτή, η συναίνεση στη ρευστοποίηση, δεν θα είναι δωρεάν, αφού ο κατηγορούμενος θα τη ρευστοποιεί με μία ευνοϊκότερη ποινική μεταχείρισή από το αρμόδιο δικαστήριο.

Τέλος, με διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και των φυλακών, παύει η ποινική δίωξη και παραγράφονται όλα τα αδικήματα που επισύρουν ποινές μέχρι ένα έτος και αφορούν τη διάπραξη κυρίως πλημμελημάτων χαμηλής ποινικής αξιολόγησης.

Μετατρέπουν στρατόπεδο σε φυλακή για οικονομικά εγκλήματα

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητά παλαιό στρατόπεδο, προκειμένου να εκτίουν τις ποινές τους όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα, τα οποία τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Όσοι επιστρέψουν τα λεφτά που έκλεψαν από το κράτoς θα γλιτώσουν τα ισόβια"

Η Κεντρική Τράπεζα Kύπρου «μπλόκαρε» λεφτά που προορίζονταν για ορφανά

Ανάλγητη χαρακτήρισε την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος καταγγέλλοντας ότι δεν απελευθερώθηκαν 50 χιλιάδες ευρώ, κονδύλι για 300 ορφανά.

Αμέσως μετά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου ο Χρυσόστομος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ζήτησα προ ημερών από την Λαϊκή Τράπεζα να μας απελευθερώσουν 50.000 ευρώ για τα ορφανά και τη μισθοδοσία. Μας αρνήθηκαν και μας είπαν όχι, επειδή ο λογαριασμός είναι προειδοποιήσεως. Ασχετα αν η Κεντρική Τράπεζα μας μετέφερε κάθε μήνα τις 50.000, μας είπαν όχι. Και όταν ρωτήσαμε τι θα γίνουν αυτά τα ορφανά, μας είπαν να βρείτε από αλλού χρήματα και να τα βάλετε σε νέο λογαριασμό».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κεντρική Τράπεζα Kύπρου «μπλόκαρε» λεφτά που προορίζονταν για ορφανά"

«Απαράδεκτο να πληρώνουν στα νοσοκομεία οι ασφαλισμένοι»

Παρέμβαση ΙΝΚΑ στην κυβέρνηση για τους τιμοκαταλόγους παρακλινικών εξετάσεων

Καταγγελίες από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ δηλώνει ότι έχει δεχθεί το ΙΝΚΑ, οι οποίοι υποχρεώνονται να πληρώνουν όταν κάνουν παρακλινικές εξετάσεις σε κρατικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες μολονότι οι ασφαλισμένοι είχαν παραπεμπτικό από τα ασφαλιστικά τους ταμεία δεν αποζημιώθηκαν από τον οργανισμό με την αιτιολογία -εκ των υστέρων- ότι οι εξετάσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στον κρατικό τιμοκατάλογο.

Το ΙΝΚΑ έστειλε υπόμνημα προς τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας και ζήτησε άμεση αναμόρφωση του κρατικού τιμοκαταλόγου.

«Είναι αδιανόητο ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες για την υγεία τους εξετάσεις στα κρατικά νοσοκομεία χωρίς πληρωμή, ειδικά στη σημερινή εποχή, με τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών» σημειώνει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος- ΙΝΚΑ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Απαράδεκτο να πληρώνουν στα νοσοκομεία οι ασφαλισμένοι»"

Ανακοίνωση για το βίντεο του ALPHA

"Οργή και λύπη" προκάλεσε στην Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας το βίντεο που προβλήθηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA σχετικά με το πώς τοποθετούνται στα κελιά οι κρατούμενοι των φυλάκων.

«Αυτά είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τον κατά κοινή ομολογία εγκαταλελειμμένο, δοκιμαζόμενο και σκληρά αγωνιζόμενο κλάδο μας.

Οργή για την παραπληροφόρηση που για άγνωστους σε εμάς λόγους επιχείρησε ο παρουσιαστής κύριος Σρόϊτερ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ALPHA στις 2/4/2013.

Αν έχει αντίρρηση τον παρακαλούμε και τον προκαλούμε να δείξει όλη τη συζήτηση του Προέδρου του ΔΣ της ομοσπονδίας μας κυρίου Καρακίτσου με τον δημοσιογράφο και όχι αποσπάσματα όπως αυτά που μετέδωσε, χωρίς να αναφέρεται στους λόγους και τη θεματολογία της συνέντευξης».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν άδικη επίθεση από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Λύπη, για όσα ειπώθηκαν στο ίδιο Δελτίο από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον οποίο δεχτήκαμε άδικη επίθεση της οποίας τα αίτια είναι αδύνατο να αντιληφθούμε αλλά και πολύ περισσότερο να κατανοήσουμε. Συμμεριζόμενοι ωστόσο ότι μαζί με εμάς, που βιώνουμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας, είναι ίσως ο μόνος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Πολιτικός Παράγοντας, που με όλες του τις δυνάμεις προσπαθεί και ελπίζουμε να συνεχίσει ώστε να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, δεν θα αντιδικήσουμε μαζί του. Πως μπορούμε να το κάνουμε άλλωστε αφού τόσο καιρό τώρα μαζί με εμάς έχει φάει όλο το σκ….. των εγκαταλειμμένων φυλακών .

Με έκπληξη ακούσαμε τον παρουσιαστή του δελτίου να μιλάει για «απίστευτες αποκαλύψεις» αλλά και για «καταγγελίες» εκ μέρους του προέδρου μας. Αντί όμως να παρακολουθήσουμε ένα ρεπορτάζ για το πως γίνονται οι επιλογές των φυλακών για τους καταδικασθέντες ή προφυλακισμένους κρατούμενους, τις διάφορες μεταγωγές και την τοποθέτηση των κρατουμένων σε κελιά, που ήταν ο πραγματικός λόγος της συνέντευξης, βρεθήκαμε να παρακολουθούμε μια ακόμα προσπάθεια σπίλωσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και ίσως εν γένει των δημοσίων υπαλλήλων με το προσφιλές τελευταία σλόγκαν περί «επίορκων» και του «ποιοι τα παίρνουν» .

Για στόχευση του κλάδου των σωφρονιστικών υπαλλήλων καταγγέλλουν τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόϊτερ στη συνέχεια της ανακοίνωσης τους.

«Στη σουρεαλιστική αυτή ζωντανή μαγνητοφωνημένη και μαγνητοσκοπημένη συρραφή δηλώσεων, σχολίων και χαρακτηρισμών από το κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου διαπιστώσαμε σειρά ανακριβειών, αλλά και στόχευση του κλάδου μας, ο οποίος ενώ από χρόνια έχει επισημάνει τις αδυναμίες του συστήματος και προτείνει τις κατάλληλες και αναγκαίες λύσεις, βρέθηκε να στηρίζει…. τη «μαφία των φυλακών».

Ρωτάμε λοιπόν:

1-Ποιοι πρότειναν και από πότε την εγκατάσταση μηχανημάτων φραγής κινητών τηλεφώνων;

2-Ποιοι εδώ και χρόνια αγόρασαν με δικά τους έξοδα και τοποθέτησαν τέτοια μηχανήματα και κατακρίθηκαν για αυτό;

3-Ποιοι και πόσες φορές έχουν καταγγέλλει χρόνια τώρα τους όποιους παραβάτες σωφρονιστικούς υπαλλήλους στην υπερκείμενη αρχή;

4-Και το κυριότερο: Ποιοι επιμένουν εδώ και χρόνια σε όλους τους τόνους για την ανάγκη σύστασης φυλακών ύψιστης ασφαλείας (και όχι μόνον) στο Ελληνικό Σωφρονιστικό Σύστημα;».

Ξεχασμένοι από την πολιτεία υποστηρίζουν ότι είναι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

«Ο κλάδος μας , που αγωνίζεται εδώ και χρόνια να κρατήσει ζωντανό ένα σύστημα το οποίο οι πολιτικές ηγεσίες θυμούνται μόνο όταν σημειωθεί κάποιο παρατράγουδο, αντιπαρέρχεται με λύπη όσα ειπώθηκαν περί «μαφίας φυλακών» και τονίζει ότι είναι εκείνος που έχει κηρύξει εδώ και χρόνια «ολοκληρωτικό πόλεμο» στη εγκατάλειψη αλλά και σε όποια κυκλώματα προσπάθησαν να αναπτυχθούν, όπως αναπτύσσονται σε όλους τους χώρους της δημόσιας ζωής.

Στον πόλεμο αυτό, είμαστε ευτυχείς που όπως ακούσαμε θα έχουμε επιτέλους και την συμπαράσταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εμείς δεν ενδώσαμε, ούτε πρόκειται να ενδώσουμε ποτέ στο παιχνίδι της παραπληροφόρησης και του Λαϊκισμού που κατά κόρον παίζεται τελευταία εις βάρος του κλάδου μας. Ούτε βέβαια θα στραφούμε εναντίον εκείνων που τάχθηκαν και αποδεδειγμένα έχουν αφοσιωθεί να υπηρετούν υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος, όπως ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κύριος Μαρίνος Σκανδάμης.

Δεν μπορείς να απαγορεύσεις στους ανθρώπους να έχουν κακή γνώμη για σένα.

Μπορείς όμως να τους απαγορεύσεις να έχουν δίκιο».



enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση για το βίντεο του ALPHA"

Θωρακίζεται το Νοσοκομείο Πύργου - Ξεκινούν και ολοκληρώνονται σε 2 μήνες οι εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας

Οχυρωμένο, στο ενδεχόμενο πλημμύρας, θα είναι μετά από δυο μήνες το Νοσοκομείο Πύργου καθώς μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την κατακύρωση των αποτελεσμάτων
του από το Διοικητικό Συμβούλιο, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας.

Από τα τέσσερα υποέργα ωστόσο, μόνον τα τρία θα ξεκινήσουν άμεσα καθώς ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση δώδεκα (12) θυροφραγμάτων για τις εξωτερικές πόρτες του Νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 3.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ θα επαναπροκηρυχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι εργασίες

Συγκεκριμένα η εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών ύψους που περιλαμβάνει α) την «κατασκευή τριών (3) αντλιοστασίων υποβρύχιων αντλιών» (θα κατασκευαστούν τρεις υπόγειες δεξαμενές για την τοποθέτηση δίδυμων υποβρυχίων αντλιών και θυροφράγματος), β) την «Ανύψωση τοιχίων cour-angless σε τέσσερα κτίρια του Νοσοκομείου (Α2,Α3,Α4 ΚΑΙ Α5) κατά 0,70μέτρα για 100 μέτρα με οπλισμένο σκυρόδεμα και γ) την Περίφραξη στην οποία θα γίνει ανύψωση του τοιχίου της ανατολικής πλευράς του οικοπέδου και κατασκευή νέου τοιχίου, παράλληλα με το τοιχίο της υπάρχουσας περίφραξης στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου, θα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε στα μέσα Μαΐου (45 μέρες).

Οι εργασίες που αφορούν την προμήθεια και τοποθέτηση τριών (3) μεταλλικών θυροφραγμάτων με στόχο την απομόνωση των αγωγών εκβολής στο αρδευτικό κανάλι θα έχουν ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 20 ημέρες ενώ οι εργασίες που αφορούν την προμήθεια τριών (3) ζευγών υποβρυχίων αντλιών αποστράγγισης, στις αρχές Μαΐου (ένα μήνα). Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, ενισχύοντας την ήδη αντιπλημμυρική προστασία του Νοσοκομείου.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι και οι τρείς αυτές εργασίες, κατακυρώθηκαν σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό τους.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση δώδεκα (12) θυροφραγμάτων για τις εξωτερικές πόρτες του Νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 3.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ όπως προαναφέρθηκε, θα επαναπροκηρυχθεί την επόμενη εβδομάδα . Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, για την προστασία του κτιρίου από τυχόν συγκέντρωση νερών στις αυλές του περιβάλλοντα χώρου, θα υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης των εξωτερικών θυρών του κτιρίου, με αφαιρούμενα θυροφράγματα.

ilialive
Διαβάστε Περισσότερα » "Θωρακίζεται το Νοσοκομείο Πύργου - Ξεκινούν και ολοκληρώνονται σε 2 μήνες οι εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας"

Κρυφό χαράτσι στις τσέπες όλων – Βάζουν φόρο στις ιατρικές δαπάνες και τα επιδόματα

Ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αρχίσει να στέλνουν τις βεβαιώσεις ενόψει την υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Στις βεβαιώσεις αυτές αναγράφονται ξεχωριστά τα ποσά τα οποία κατέβαλαν στους ασφαλισμένους ως συμμετοχή του Ταμείου στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Υποχρεωτικά από φέτος το ποσό αυτό θα πρέπει να αναγράφεται στη φορολογική δήλωση μαζί με το εισόδημα.
Θα προστίθεται δηλαδή στο εισόδημα.

Θα θεωρείται δηλαδή εισόδημα η συμμετοχή του ταμείου στην τιμή ενός φαρμάκου, στην πληρωμή νοσηλίων σε ένα νοσοκομείο, αλλά και τα κάθε είδους επιδόματα ή χρηματικά βοηθήματα που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.

Για παράδειγμα θα θεωρείται εισόδημα το επίδομα τοκετού, το ποσό που δικαιούται ανά κάποια χρόνια ο ασφαλισμένος για γυαλιά οράσεως, ή ακόμη και το χρηματικό βοήθεια που παίρνουν καρκινοπαθείς για τη χρήση κάποιων βοηθημάτων κατά τη θεραπεία τους (κάσκες κλπ).

Όλα τα παραπάνω ποσά είναι απαλλαγμένα από τον φόρο, όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” από τη στιγμή που μπαίνουν μαζί με τα υπόλοιπα εισοδήματα στις περισσότερες περιπτώσεις θα επιβαρυνθούν με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που είναι 1% ως 4%.

Αυτό καθώς η εισφορά επιβάλλεται στο άθροισμα όλων των εισοδημάτων ανεξαιρέτως εφόσον αυτά υπερβαίνουν τις 12.000 ετησίως.

Με λίγα λόγια εκατομμύρια ασφαλισμένοι που καταβάλλουν επί χρόνια εισφορές στα Ταμεία τους για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα κληθούν να ... ξαναπληρώσουν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρυφό χαράτσι στις τσέπες όλων – Βάζουν φόρο στις ιατρικές δαπάνες και τα επιδόματα"

Προχωράει η ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων

Τι αναφέρει το προσχέδιο νόμου - Πιθανώς στο πόδι το βραχιόλι

Αντιμέτωπη με τον προβληματισμό πολλών βουλευτών της Επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του σωφρονιστικού συστήματος, βρέθηκε σήμερα η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που εισηγήθηκε τις διατάξεις για τα μέσα ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και εν αδεία κρατουμένων. 

Γι' αυτό το πρωτοποριακό, για τη χώρα μας, μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης και το προσχέδιο νόμου που τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενημέρωσαν την κοινοβουλευτική επιτροπή, η πρόεδρος Χρυσούλα Παπαταξιάρχη και τα μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Ευτύχιος Φυτράκης και Ευαγγελία Μήτρου.

Το προσχέδιο νόμου περιγράφει τρεις κατηγορίες επιτηρουμένων:


- Κρατούμενοι, που έχουν καταδικαστεί με στερητικές της ελευθερίας ποινές, θα μπορούν να κάνουν χρήση των νέων διατάξεων και να αποφυλακίζονται, υπό τον όρο του κατ΄ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον έχουν εκτίσει μέρος της ποινής.

- Για το καθεστώς της προσωρινής κράτησης, ο ανακριτής θα μπορεί να αποφασίζει την ηλεκτρονική επιτήρηση προκειμένου η προσωρινή κράτηση να είναι το έσχατο δικονομικό μέσο.

- Η ηλεκτρονική επιτήρηση είναι δυνατό να έχει εφαρμογή και για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται η συναίνεση του κατάδικου ή του υπόδικου, ενώ το κόστος των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης φέρει ο κατηγορούμενος και αν κριθεί με ειδική αιτιολογία ότι στερείται την οικονομικής δυνατότητας να το καταβάλει, θα το καλύπτει το κράτος.

Τι γίνεται στις περιπτώσεις παραβίασης της ηλεκτρονικής επιτήρησης; Το ηλεκτρονικό βραχιόλι θα μπορεί πολύ δύσκολα να παραβιαστεί και, αν συμβεί η παραβίαση, θα χτυπήσει συναγερμός. «Το πιθανότερο είναι πως το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης θα είναι χαλκάς στο πόδι, που δεν φαίνεται κιόλας» είπε το μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής Ευαγγελία Μήτρου, επισημαίνοντας ότι το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης δεν θα πρέπει να προσβάλλει την προσωπικότητα και να είναι εμφανές ότι φέρει επάνω του ο επιτηρούμενος.

Το βάρος των αποφάσεων παραμένει στα αρμόδια όργανα, ανακριτής, δικαστικό και πειθαρχικό συμβούλιο αλλά πάντα με τη συναίνεση του κρατούμενου. Επιδιώχθηκε η ηλεκτρονική επιτήρηση να είναι ένα ήπιο μέτρο, που θα εξυπηρετεί την ασφάλεια και δεν θα είναι ιδιαίτερα επαχθές, είπαν τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Όπως εξήγησε στους βουλευτές η πρόεδρος της νομοπαρασκευαστική επιτροπής Χρυσούλα Παπαταξιάρχη, ζητούμενο της επιτροπής ήταν να εισηγηθεί τρόπους εφαρμογής ηλεκτρονικής επιτήρησης στο πλαίσιο των μέτρων δικονομικού καταναγκασμού της απόλυσης υπό όρους και των αδειών κρατουμένων, με κύριο στόχο την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης χωρίς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Απόλυση υπό όρους


Όπως εξήγησαν, ειδικότερα, τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης αποφασίστηκε να έχει εφαρμογή μόνο σε κατάδικους με ποινές πρόσκαιρης ή ισόβιας κράτησης. Η απόλυση υπό όρους θα γίνεται με συναίνεση του κατάδικου, ο οποίος θα υποβάλει αίτηση.

Καθορίστηκε ελάχιστος πραγματικός χρόνος του κατάδικου στο κατάστημα κράτησης, προκειμένου ο κατάδικος να αποκτήσει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για την απόλυσή του υπό ηλεκτρονική επιτήρηση και ορίστηκε ρητά ότι, σε αυτή την περίπτωση, ο απολυόμενος και ηλεκτρονικά επιτηρούμενος θα έχει το δικαίωμα να βγαίνει από το σπίτι του, προκειμένου να μπορεί να εργάζεται, να καταρτίζεται, να εκπαιδεύεται ή να συμμετέχει σε προγράμματα απεξάρτησης.

Με την εισαγωγή ενδιάμεσου σταδίου έκτισης της ποινής, επιδιώκεται η σταδιακή και ομαλή μετάβαση για τον κατάδικο, από το καθεστώς στέρησης της ελευθερίας, στην ελεύθερη κοινωνική ζωή. Επιπλέον, με την εισαγωγή αυτού του ενδιάμεσου σταδίου, διευκολύνεται και γίνεται ασφαλέστερη και η κρίση του δικαστικού συμβουλίου που, μετά τον χρόνο τής υπό ηλεκτρονική επιτήρηση απόλυσης, θα κρίνει και την απόλυση υπό όρο κατά το άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα. Δίνεται, συνεπώς, η δυνατότητα στο δικαστικό συμβούλιο να διαπιστώσει και να εκτιμήσει τη συμπεριφορά του καταδίκου όχι, πλέον, μέσα στη φυλακή, αλλά σε συνθήκες δοκιμασίας εκτός καταστήματος κράτησης.

Ανήλικοι σε ηλεκτρονική επιτήρηση

Ο θεσμός της απόλυσης, υπό τον όρο του κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, εισάγεται βέβαια και στο δίκαιο ανηλίκων που, λόγω της ηλικίας των δραστών, το σύνολο των ρυθμίσεων διέπεται από την αρχή της επιείκειας. Ο ανήλικος κρατούμενος θα έχει δηλαδή δυνατότητα να απολυθεί για κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση νωρίτερα από όσα θα προβλεφθούν για τους ενήλικους δράστες. Αλλά και τυχόν παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων προτείνεται να μην μπορεί να τους στερήσει πλήρως το δικαίωμα του κατ΄ οίκον περιορισμού υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

Αντί της προσωρινής κράτησης


Με το προσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, λαμβάνεται μέριμνα ώστε ο ανακριτής να έχει τη δυνατότητα, αντί της προσωρινής κράτησης, να επιβάλει την ηλεκτρονική επιτήρηση στον κατηγορούμενο και να τον αφήσει εκτός φυλακής. Ο θεσμός της ηλεκτρονικής επιτήρησης του κατ΄ οίκον περιορισμού θα είναι ένας αυστηρότερος περιοριστικός όρος και θα πρέπει, συνεπώς, να ερευνάται πρώτα από τον ανακριτή η δυνατότητα να αφήσει ελεύθερο τον κατηγορούμενο, με την υποχρέωση να τηρήσει κάποιον περιοριστικό όρο από αυτούς που ήδη ισχύουν στο Ποινικό Δίκαιο (εγγυοδοσία, παρουσία σε Αστυνομικό Τμήμα κλπ). 

Όταν δε, διαπιστώνεται ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ελαφρύτερος περιοριστικός όρος, μετά να επιβάλλεται η ηλεκτρονική επιτήρηση και, τελευταία, να επιβάλλεται η προσωρινή κράτηση ως έσχατο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού. Και πάλι προέχει η συναίνεση του κατηγορουμένου, ο οποίος θα πρέπει να έχει όμως γνωστή διαμονή για την ηλεκτρονική του επιτήρηση.

Άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση


Για την ηλεκτρονική επιτήρηση σε αδειούχους κρατούμενους, στόχος των προωθούμενων διατάξεων είναι να αυξηθεί ο αριθμός τους σε περιπτώσεις που τα αρμόδια όργανα των φυλακών είτε είναι, σήμερα, αρνητικά είτε ιδιαίτερα διστακτικά, λόγω της κοινωνικής ή ποινικής κατάστασης των κρατουμένων που ζητούν την άδεια. Μπορεί οι άδειες σε κρατούμενους να μην συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλείψεων θέσεων κράτησης, αλλά η φυσική απουσία κρατουμένων με άδεια αμβλύνει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα του συνωστισμού στις φυλακές που, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ασφυκτικός.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή εισηγήθηκε δύο κύριες παρεμβάσεις στο σωφρονιστικό κώδικα.

Η πρώτη παρέμβαση αφορούσε κρατούμενους που στερούνται στέγης ή οικογένειας και τους αλλοδαπούς που ενδέχεται να μην έχουν σταθερή διαμονή και δομημένο οικογενειακό περιβάλλον στη χώρα μας. Με τις ρυθμίσεις, η παρακολούθηση στις συγκεκριμένες περιπτώσεις κρατουμένων σε άδεια θα ανατεθεί, κατά κανόνα, σε υπηρεσίες επιμελητών ανηλίκων ή επιμελητών κοινωνικής αρωγής ή στην ΕΛΑΣ. 

Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει με καταγραφή της γεωγραφικής θέσης του αδειούχου (γεωεντοπισμός) και εποπτεύοντα ρόλο θα έχουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Δικαιοσύνης. Ειδικά για τους στερούμενους στέγης αλλοδαπούς, μια πιθανή επιλογή είναι η παραπομπή τους σε κάποιο από τα Κέντρα υποδοχής ή φιλοξενίας, αλλά μόνο προς εμφάνιση και διανυκτέρευση και όχι ως κλειστή φιλοξενία ή διαμονή.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορούσε στους δράστες πράξεων με ιδιαίτερη απαξία, κατάδικοι με ισόβια ή με 25ετη κάθειρξη, και προωθείται με άδειες η ηλεκτρονική επιτήρηση κατ΄οίκον περιορισμού και ο γεωεντοπισμός τους.

Όχι στο εμφανές ηλεκτρονικό βραχιολάκι


Ως προς το τεχνικό σκέλος της ηλεκτρονικής επιτήρησης, δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί τα μέσα της επιτήρησης διότι αλλάζουν διαρκώς. Σε κάθε περίπτωση, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή εισηγείται το τεχνικό μέσο να επιλεγεί και με κριτήριο τον σεβασμό της προσωπικότητας (να μην είναι ορατό το συγκεκριμένο μέσο επιτήρησης, ώστε να μην βλέπει ο οποιοσδήποτε ότι κάποιος άνθρωπος είναι υπό ηλεκτρονική επιτήρηση). 

Δεν πρόκειται δηλαδή, να είναι ένα ορατό βραχιολάκι. Το ηλεκτρονικό μέσο που θα φέρει το άτομο υπό επιτήρηση αλλά και το όλο σύστημα θα πρέπει να επιλεγεί με τρόπο που να οδηγεί στον ελάχιστο αναγκαίο αριθμό δεδομένων που θα τηρούνται σε σχέση με το άτομο αυτό. Επίσης, όλο το σύστημα θα είναι υπό τον έλεγχο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Προχωράει η ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news