facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο Σαρρής παραιτήθηκε.Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του-ΒΙΝΤΕΟ

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, όπως είπε ο ίδιος στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας, με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.



Η είδηση έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου καθώς μέσα λίγα λεπτά μεταδόθηκε ως έκτακτη είδηση από το πρακτορείο Reuters.

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών

Τη θέση του θα πάρει ο νυν υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης. Ο νέος υπουργός Οικονομικών γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής. Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις (ΒΑ, 1992-95) και Ευρωπαϊκές Σπουδές (ΜΑ, 1995-96) στο Πανεπιστήμιο του Reading της Βρετανίας.

Υπήρξε μεταπτυχιακός ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Reading (1996-98).

Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και επιχειρηματικά στον τομέα του τουρισμού. Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ, ως Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ και ως Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΣΥ.

Την περίοδο 2009-2013 ο Χάρης Γεωργιάδης υπηρέτησε ως Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Υπήρξε επίσης Αναπληρωτής Συντονιστής του Τομέα Οικονομικών και Ανάπτυξης του κόμματος. Τον Μάιο του 2011 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Υπήρξε μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Συγκοινωνιών και Έργων και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Εύα Γιάγκου Γεωργιάδη και έχουν μια κόρη.

Ποια είναι η νέα υπουργός Εργασίας

Τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας της Κύπρου καταλαμβάνει η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έχει αποκτήσει πτυχίο νομικών σπουδών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διπλώματος στο Marketing Management από το Cyprus Institute of Marketing, ενώ είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος από το 1978.

Το 1979 διορίστηκε για πρώτη φορά στο Τμήμα Τελωνείων της Κυπριακής Δημοκρατίας κι από τότε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της, απασχολούμενη σε όλους, σχεδόν, τους τομείς του. Κατά την περίοδο 1988 - 1992 εργάστηκε ως μέλος της ομάδας που σχεδίασε και ετοίμασε την Περί ΦΠΑ Νομοθεσία.

Το 1992 διορίστηκε ανώτερη λειτουργός ΦΠΑ και τέσσερα χρόνια μετά πρώτη τελωνειακή λειτουργός. Το 2000 διορίστηκε έφορος ΦΠΑ και αναπληρώτρια διευθύντρια Τμήματος Τελωνείων, για να προαχθεί την ίδια χρονιά στη θέση της διευθύντριας Τελωνείων.

Στις 15 Μαρτίου 2010 διορίστηκε ως Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης υπηρεσίας της ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε ότι αφορά την τελωνειακή νομοθεσία, στα πλαίσια των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες κατέληξαν στην πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., την 1 Μαρτίου 2004. Υπήρξε επίσης επικεφαλής της ομάδας που ετοίμασε την παρούσα Τελωνειακή Νομοθεσία.

Είναι η συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο "Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στην Κύπρο" που εκδόθηκε το 1992, τη χρονιά που τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ η περί ΦΠΑ Νομοθεσία.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου είναι αδελφή του πρώην υπουργού Ουράνιου Ιωαννίδη, (σήμερα πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής), του Δώρου Ιωαννίδη (πρόεδος του ΓΣΠ) και της Μαίρης Κουτσελίνη, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Γιός της είναι ο γνωστός δικηγόρος Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σαρρής παραιτήθηκε.Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του-ΒΙΝΤΕΟ"

Πάτρα: Οι αμοιβές των περιφερειακών συμβούλων να δοθούν για τον 15χρονο μαθητή

Οι αμοιβές των περιφερειακών συμβούλων Δυτικής Ελλάδας να κατατεθούν υπέρ της προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων για τον 15χρονο μαθητή από την Πάτρα που πρέπει να μεταβεί επειγόντως για επέμβαση στην Γερμανία, προτείνει ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Πάνος Σακελλαρόπουλος.

Σε επιστολή του που έστειλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα αναφέρει:

"Κύριε Περιφερειάρχα,

Ο Έλληνας διαχρονικά διακρίνεται για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε.

Τι μπορεί να πει κανείς για τα παιδιά μας, τους μαθητές της Γ Λυκείου Δεμενίκων Αχαΐας, με την πράξη τους να δώσουν όλα τα χρήματα της πενταήμερης εκδρομής τους σε συμμαθητή τους που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα συγχαρούμε και να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

Ως ένδειξη Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς, το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε δείχνοντας εμπράκτως την ευαισθησία μας, προτείνω όπως η αμοιβή μας από την αποζημίωση που δικαιούμαστε ως περιφερειακοί σύμβουλοι, για την συμμετοχή μας σε ένα περιφερειακό συμβούλιο, να κατατεθεί ως οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες για τη μετάβαση και θεραπεία του παιδιού αυτού".

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Οι αμοιβές των περιφερειακών συμβούλων να δοθούν για τον 15χρονο μαθητή"

Έκλεισαν τα ταμεία του Nοσοκομείου Xαλκίδας

Σε συμβολική κατάληψη των ταμείων του Nοσοκομείου Xαλκίδας προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι γιατροί και οι εργαζόμενοι.

Tο κέρδος ήταν πραγματικό και όχι συμβολικό για τους ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν χωρίς να πληρώσουν το γνωστό πεντάευρω!

Γιατροί και υπάλληλοι έχουν από το Nοέμβριο του 2012 να πληρωθούν εφημερίες αι επιδόματα αντίστοιχα. Προχώρησαν σε κινητοποίηση και θα την επαναλάβουν το πρωί της Tετάρτης 3 Aπριλίου.

egnomi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισαν τα ταμεία του Nοσοκομείου Xαλκίδας"

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων και ο δεύτερος δράστης των Ισθμίων

Ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα ακόμα ενός από τους δράστες της αιματηρής καταδίωξης στα Ίσθμια με θύμα 25χρονη κοπέλα.

Πρόκειται για τον Ερμάλ Ντρεμπάτα, έναν από τους καταζητούμενους δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων. Ο πρώτος δράστης που έχει ταυτοποιηθεί ήταν ο αποκαλούμενος Κόλα, επίσης ένας εκ των οκτώ ασύλληπτων δραπετών από το σωφρονιστικό ίδρυμα των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, δακτυλικό αποτύπωμα του Ντεμπράτα εντοπίστηκε στο τζάμι πίσω αριστερά οχήματος που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Σολωμό Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο Ντεμπράτα ήταν ένας εκ των δραστών της ένοπλης ληστείας που έλαβε χώρα την Παρασκευή σε ταβέρνα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών και στη συνέχεια, του θανάσιμου τραυματισμού 25χρονης στα Ίσθμια Κορίνθου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων και ο δεύτερος δράστης των Ισθμίων"

Αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη λόγω κατασκευής του Μετρό

Κατάργηση στάσεων ή δημιουργία άλλων σε νέα σημεία ή σε σημεία που ήδη υπάρχουν.

Τροποποιήσεις θα γίνουν στις γραμμές: 809, 810, 830, 846, 847 και 909.

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα υλοποιηθούν από τις 3/04/2013 στο Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη για την κατασκευή του σταθμού ΜΕΤΡΟ «Νίκαια», θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες τροποποιήσεις στις διαδρομές των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών:

ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 809
Διαδρομή από Πειραιά προς αφετηρία
Από Βαλαωρίτου, δεξιά Τζαβέλα, αριστερά Κύπρου, δεξιά Πέτρου Ράλλη και συνέχεια κανονικά.

ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 810
Διαδρομή από Πειραιά προς αφετηρία
Από Βαλαωρίτου, δεξιά Τζαβέλα, αριστερά Κύπρου, δεξιά Πέτρου Ράλλη, δεξιά Σολωμού, αριστερά Ολύμπου, αριστερά Καραϊσκάκη, αριστερά Πέτρου Ράλλη, δεξιά Ανακρέοντος, δεξιά Ζωοδόχου Πηγής και συνέχεια κανονικά.

ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 830
Διαδρομή από Πειραιά προς αφετηρία
Από Βαλαωρίτου, δεξιά Τζαβέλα, αριστερά Κύπρου, δεξιά Πέτρου Ράλλη και συνέχεια κανονικά.

ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 846
Διαδρομή από Πειραιά προς αφετηρία
Από Βαλαωρίτου, δεξιά Τζαβέλα, αριστερά Κύπρου, δεξιά Πέτρου Ράλλη, αριστερά Γερβασίου Γρεβενών και συνέχεια κανονικά

ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 847
Διαδρομή από Πειραιά προς αφετηρία
Από Βαλαωρίτου, δεξιά Τζαβέλα, αριστερά Κύπρου, δεξιά Πέτρου Ράλλη, αριστερά Γερβασίου Γρεβενών και συνέχεια κανονικά

ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗ 909
Διαδρομή από Τέρμα
Από Μπελογιάννη, δεξιά Μαδύτου, δεξιά Βιθυνίας, αριστερά Λαοδικείας και συνέχεια κανονικά.

Καταργούνται προσωρινά οι στάσεις:

ΜΟΝΟ για τις λεωφ. γραμμές 809,810,830,846,847 (προς αφετηρία): «ΚΥΠΡΟΥ», που βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλα μεταξύ των οδών Θυμάτων Κατοχής και Καραολή & Δημητρίου.

«ΓΕΦΥΡΑ», που βρίσκεται επί της οδού Γερβ. Γρεβενών μεταξύ των οδών Αλατσάτων και Αντιοχείας.
Διερχόμενες λεωφ. γραμμές είναι οι: 809,810,830,846,847 (προς αφετηρία), 909 (από τέρμα).

«ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», που βρίσκεται επί της οδού Γερβ. Γρεβενών μεταξύ των οδών Εφέσου και Καρακουλουξή.
Διερχόμενες λεωφ. γραμμές είναι οι: 809,810,830,846,847 (προς αφετηρία), 909 (από τέρμα).

«Π. ΡΑΛΛΗ», που βρίσκεται επί της οδού Γερβ. Γρεβενών μεταξύ των οδών Καισαρείας και Πέτρου Ράλλη για τις λεωφ. γραμμές 809, 830,846,847 (προς αφετηρία), 909 (από τέρμα).
Διερχόμενες λεωφ. γραμμές είναι οι: 809, 830,846,847,909 (από τέρμα) και το τρόλεϊ 21.

«ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ», που βρίσκεται επί της οδού Ηλιουπόλεως μεταξύ των οδών Βιθυνίας και Ατταλείας.
Διερχόμενες λεωφ. γραμμές είναι οι: 810 (προς αφετηρία).

«ΙΚΑ», που βρίσκεται επί της οδού Μούγλων μεταξύ των οδών Ιωνίας και Καισαρείας.
Διερχόμενες λεωφ. γραμμές είναι οι: 810 (προς αφετηρία).

«ΣΧΟΛΕΙΟ», που βρίσκεται επί της οδού Μπελογιάννη μεταξύ των οδών Μυλασσών και Υψηλάντου.
Διερχόμενες λεωφ. γραμμές είναι οι: 909 (από τέρμα).

Ιδρύονται προσωρινά οι στάσεις:

«ΜΑΔΥΤΟΥ», επί της οδού Μαδύτου, έμπροσθεν του αρ. 9, μεταξύ των οδών Γανοχώρων και Μυριοφύτου.
Η στάση θα λειτουργεί για την λεωφ. γραμμή 909 (από τέρμα).

«ΚΑΡΑΚΟΥΛΟΥΞΗ», επί της οδού Βιθυνίας, στη μεσοτοιχία των αρ. 40-42, μεταξύ των οδών Καρακουλουξή και Ηλιουπόλεως.
Η στάση θα λειτουργεί για την λεωφ. γραμμή 909 (από τέρμα).

«ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ», επί της οδού Βιθυνίας, έμπροσθεν του αρ. 82, μεταξύ των οδών Ιωνίας και Καισαρείας.
Η στάση θα λειτουργεί για την λεωφ. γραμμή 909 (από τέρμα).

Προσωρινές στάσεις λεωφ. γραμμών σε ήδη υπάρχουσες στάσεις

Στη στάση «ΣΤΡΟΦΗ ΚΥΠΡΟΥ», που βρίσκεται επί της οδού Κύπρου μεταξύ των οδών Αμερ. Κυριών και Εφέσου, θα κάνουν στάση και οι λεωφορειακές γραμμές: 809,810,830,846,847 (προς αφετηρία).

Στη στάση «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ», που βρίσκεται επί της οδού Κύπρου  μεταξύ των οδών Ιωνίας και Καισαρείας, θα κάνουν στάση και οι λεωφορειακές γραμμές: 809,810,830,846,847 (προς αφετηρία).

Στη στάση «ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ», που βρίσκεται επί της Π.Ράλλη  μεταξύ των οδών Κ. Γέμελου και Παν. Τσαλδάρη, θα κάνουν στάση και οι λεωφορειακές γραμμές: 809,810,830,846,847 (προς αφετηρία).

Στη στάση «ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ», που βρίσκεται επί της Π.Ράλλη  μεταξύ των οδών Βιθυνίας και Ατταλείας, θα κάνει στάση και η λεωφ. γραμμή 810 (προς αφετηρία).

Στη στάση «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ», που βρίσκεται επί της πλ. Δαβάκη  μεταξύ των οδών Ολύμπου και Π. Ράλλη, θα κάνει στάση και η λεωφ. γραμμή 810 (προς αφετηρία).

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη λόγω κατασκευής του Μετρό"

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Σαρρής

Τη παραίτηση του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής. Όπως δήλωσε πριν από λίγο, η παραίτηση του έγινε δεκτή από τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Παράλληλα μίνι ανασχηματισμό ετοιμάζει σήμερα σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του Μιχάλη Σαρρή o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσανατολίζεται να τον αντικαταστήσει, με τον νύν Υπουργό Εργασίας, Χάρη Γεωργιάδη ή με τον κ. Γιώργο Συρίχα.

Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι την απομάκρυνση του από τη κυβέρνηση ζητεί επιμόνως ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Σαρρής"

Γερμανός αστυνομικός από αύριο στο ''Ν. Καζαντζάκης'

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης τοποθετείται από αύριο Τετάρτη μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ο Γερμανός αξιωματικός της αστυνομίας, η τοποθέτηση του οποίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έντονη συζήτηση.

Σύμφωνα με τη διαταγή που έφτασε στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. ο Γερμανός αστυνομικός θα έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και έχει χαρακτηριστεί ως ''σύνδεσμος''.

Δεν θα φοράει στολή ενώ δεν θα οπλοφορεί και για οποιαδήποτε ενέργεια του πρέπει να ενημερώνει τον διοικητή του Α.Τ. Αερολιμένα. Από την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, το θέμα υποβαθμίζεται, τουλάχιστον όσον αφορά τον επίσημο τρόπο, καθώς υπάρχουν ενστάσεις και προβληματισμός.

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων με δηλώσεις του νωρίτερα είπε: ''Το ίδιο έχει γίνει και στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών ενώ ο ρόλος του Γερμανού αξιωματικού θα είναι συμβουλευτικός, τίποτα παραπάνω.''

Σίγουρα η τοποθέτηση αυτή, ανοίγει μεγάλη συζήτηση λόγω και της χρονικής συγκυρίας και του κλίματος που υπάρχει σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο για τους Γερμανούς και το ρόλο τους στην Ευρώπη της ύφεσης.

Το γεγονός ότι τοποθετείται σε ένα σημείο από το οποίο περνούν κάθε καλοκαίρι εκατομμύρια επισκέπτες προκαλεί ερωτηματικά για το αν όντως οι αρμοδιότητες του θα είναι τόσο περιορισμένες.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανός αστυνομικός από αύριο στο ''Ν. Καζαντζάκης'"

Πάτρα: Σε ανοικτή γραμμή ο Μητροπολίτης με τον Υπουργό για να σωθεί ο 15χρονος μαθητής

Σε ανοικτὴ γραμμή, βρίσκεται ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος μὲ τὸν Ὑπουργὸ Ὑγείας κ. Ἀνδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου νὰ βρεθεί τρόπος καὶ λύση, ώστε ὁ μαθητὴς ποὺ νοσηλεύεται στὸ Πανεπιστημιακὸ Νοσοκομείο του Ρίου «Παναγία ἡ Βοήθεια», νὰ μεταφερθεί στὸ ἐξωτερικό, ἀφοῦ ξεπεραστοῦν ὅλα τὰ ἐμπόδια. Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρειται ότι "παράλληλα, ἀπὸ τὴν πλευρὰ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, σὲ συνεργασία μὲ τὴν οἰκογένεια τοῦ μαθητοῦ, γίνεται ἀπό τήν πρώτη στιγμή ὅ,τι εἶναι δυνατὸν γιὰ νὰ ἀντιμετωπιστῇ ἡ δύσκολη αὐτὴ κατάσταση.

Ὁ Σεβασμιώτατος, επίσης, μὲ ἐπιστολὴ ποὺ ἀπέστειλε στὸ Λύκειο Δεμενίκων, συγχαίρει καὶ εὐχαριστεί τοὺς μαθητάς, ποὺ εὐαισθητοποιήθηκαν γιὰ τὸν ἀσθενῆ συμμαθητή τους."

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Σε ανοικτή γραμμή ο Μητροπολίτης με τον Υπουργό για να σωθεί ο 15χρονος μαθητής"

Μετ’ εμποδίων τα δρομολόγια τρένων και προαστιακού

Σε 8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 16.00 έως τα μεσάνυχτα, προχωρούν η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών ΟΣΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού. Λόγω των στάσεων εργασίας αναμένονται ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τρένα, προαστιακός).

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και κάνουν λόγο για «αδικαιολόγητη» υπαγωγή του προσωπικού στο ενιαίο μισθολόγιο. Επίσης, αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στο μεταξύ, την έντονη διαφωνία για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση για την μνημονιακή πολιτική της που προχωρά στην εκποίηση των δημοσίων υποδομών της χώρας και δηλώνει πως η ΠΟΣ «θα την αποκρούσει γιατί ο δημόσιος σιδηρόδρομος δεν είναι υπόθεση μόνο των σιδηροδρομικών, αλλά υπόθεση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας που απαιτεί: σύγχρονο – ποιοτικό – ασφαλή και με φθηνό εισιτήριο Σιδηρόδρομο».

lay-out
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετ’ εμποδίων τα δρομολόγια τρένων και προαστιακού"

Για υπεξαίρεση παραπέμπονται ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου

Την παραπομπή του νυν δημάρχου Μυκόνου Αθανάσιου Κουσαθανά – Μέγα και του πρώην Χρήστου Βερώνη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αιγαίου για υπεξαίρεση χρημάτων, προτείνει στο συμβούλιο εφετών ο εισαγγελέας εφετών Γιώργος Οικονόμου.

Η παραπομπή αφορά υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων και δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, η ζημιά που υπέστη ο δήμος ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ και τόσο ο νυν όσο και ο πρώην δήμαρχος αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι του νησιού Θρασύβουλος Κοντομήτρος και ΑΛέξανδρος Βαμβακούρης την περίοδο 2002 – 2009. Κατηγορείται επίσης ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος. Απαλλάσσονται η αναπληρώτρια προϊσταμένη στα οικονομικά του δήμου, υπάλληλοι δύο τραπεζών και 12 επιχειρηματίες.

koutipandoras
Διαβάστε Περισσότερα » "Για υπεξαίρεση παραπέμπονται ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου"

Πήγαν να περάσουν από τα σύνορα 6 κλεμμένα πολυτελή τζιπ

«Φρένο» στις εξαγωγές προς την Αλβανία πολυτελών κλεμμένων αυτοκινήτων έβαλε τον τελευταίο καιρό το Τελωνείο της Κακαβιάς. Συνολικά κατασχέθηκαν έξι τζιπ (τέσσερα ΒΜW X6, ένα BMW X5 και ένα VW TOUARG), για τα οποία όπως αποδείχθηκε τα κυκλώματα που εμπλέκονται εξάντλησαν κάθε επινοητικότητα για να ξεγελάσουν τις τελωνειακές αρχές. 
Ωστόσο η μεθοδική, προσεκτική και επίμονη προσπάθεια του Διευθυντή Μιχάλη Στεφάνου και του προσωπικού του Τελωνείου της Κακαβιάς,  έφερε στο «φως» τις απάτες που σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν στόχο και τις αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Πρωινός Λόγος. 
Το "Colpo Grosso"
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Στεφάνου οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι πολύπλοκοι και ξεπερνούν και τα όρια ασφαλείας που θέτουν οι κατασκευαστές. 
Χρησιμοποιούνται πλαστές άδειες, πλαστές εξουσιοδοτήσεις, παραποιημένα πλαίσια, παραποιούνται ακόμη και οι εγκέφαλοι των αυτοκινήτων, ενώ συνήθως για την μεταφορά τους χρησιμοποιούν κυρίως νεαρούς Αλβανούς. 
«Παρά την έλλειψη προσωπικού και την κρίση που περνούν δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν και  υπηρεσίες που στηριζόμενοι στο ζήλο και την εργατικότητα των λιγοστών υπαλλήλων τους μπορούν και εργάζονται αποτελεσματικά», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Μιχάλης Στεφάνου.

ipeirotika
Διαβάστε Περισσότερα » "Πήγαν να περάσουν από τα σύνορα 6 κλεμμένα πολυτελή τζιπ"

Κομοτηνή:Ξυλοκόπησαν φοιτητή για 8 ευρώ - «Καμία εμπλοκή στο συμβάν» δηλώνει η Διεύθυνση του Avant Garde

Αρνήθηκαν να πληρώσουν όταν ο σερβιτόρος δεν τους έφερε την απόδειξη για το λογαριασμό, κάνοντας χρήση της σχετικής διάταξης, και έφυγαν από το κατάστημα. Λίγη ώρα αργότερα όμως χρειάστηκε η μεταφορά ενός 20χρονου φοιτητή στο νοσοκομείο. Ο λόγος για τον Γιάννη Γκερέκο και την παρέα του που διασκέδαζε το βράδυ της Παρασκευής στο κατάστημα Avant Garde στην Κομοτηνή.

Φεύγοντας η παρέα των φοιτητών από το κατάστημα και διασχίζοντας την πλατεία διαπίστωσαν ότι ο σερβιτόρος του καταστήματος μαζί με έναν άλλο άνδρα τους πλησίαζαν και μάλιστα όπως κατήγγειλε ο 20χρονος στο «Χ», ο σερβιτόρος φάνηκε να υποδεικνύει την παρέα τους. Τότε τον πλησίασε ο άγνωστος και χωρίς καμία προειδοποίηση τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο. Ο νεαρός έχασε τις αισθήσεις του, έπεσε και όταν οι φίλοι του είδαν ότι αιμορραγεί αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της πόλης μας. Η περιπέτεια ωστόσο του φοιτητή δεν σταματά εδώ καθώς θα μεταφερθεί στην Αθήνα όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω κατάγματος στην κάτω γνάθο.

«Καμία εμπλοκή στο συμβάν» δηλώνει η Διεύθυνση του Avant Garde


«Εκ προοιμίου θέλουμε να δηλώσουμε ότι λυπούμαστε αφάνταστα για τον τραυματισμό του άτυχου φοιτητή, του ευχόμαστε ολόθερμα καλή, ταχεία και όσο το δυνατόν ανώδυνη ανάρρωση. Είναι γεγονός ότι μας εξέπληξε δυσάρεστα το ότι η επιχείρηση μας στα διάφορα δημοσιεύματα, φέρεται να έχει εμπλοκή στο συμβάν, γεγονός το οποίο το διαψεύδουμε κατηγορηματικά καθώς ουδείς εκ των υπευθύνων της ή των υπαλλήλων της αντιλήφθηκε οτιδήποτε εντός του καταστήματος ή πλησίον αυτού.

Το Avant Garde είναι γνωστό ότι λειτουργεί στο κέντρο της Κομοτηνής τα τελευταία 8 χρόνια αποτελώντας κατ’ εξοχήν φοιτητικό στέκι και ουδέποτε έδωσε δικαίωμα για οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο, αντιθέτως σέβεται την πελατεία του, ιδιαίτερα τους φοιτητές της πόλης μας οι οποίοι μας τιμούν με την καθημερινή παρουσία τους για το λόγο αυτό πολλές φορές το μήνα διοργανώνουμε φοιτητικές βραδιές με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, προσφέροντας δωρεάν ποτά, και γενικά διαμορφώνοντας ένα ευχάριστο κλίμα διασκέδασης και ψυχαγωγίας εκφράζοντας τη ευγνωμοσύνη μας για τη στήριξη των φοιτητών στο κατάστημα μας.

Αρκετές δε είναι οι φορές που προσφέρουμε διάφορες χορηγίες σε Συλλόγους φοιτητών. Είναι αδιανόητο λοιπόν και εκτός της φιλοσοφίας του καταστήματος να δημιουργούνται επεισόδια για ασήμαντες αφορμές, ιδιαίτερα δε αυτές που αφορούν οικονομικές διαφορές, όπως εν προκειμένω το αναφερόμενο στα πρόσφατα δημοσιεύματα ποσό των 8 €.
Η διεύθυνση του καταστήματος δεν επιδοκιμάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Εκ της Διευθύνσεως του Avant Garde

xronos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομοτηνή:Ξυλοκόπησαν φοιτητή για 8 ευρώ - «Καμία εμπλοκή στο συμβάν» δηλώνει η Διεύθυνση του Avant Garde"

Στο κόκκινο τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων καθώς η εκτίναξη της ανεργίας και οι αυξημένες συνταξιοδοτήσεις έχουν εκτροχιάσει τον αρχικό προγραμματισμό, προκαλώντας ανησυχία στην κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι το ΙΚΑ στο δίμηνο Ιανουρίου - Φεβρουαρίου 2013 είχε απορροφήσει το 25,6% του ετήσιου προϋπολογισμού του ύψους 2,2 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στο Μάρτιο άντλησε ακόμη 15%, ήτοι συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2013 έχει απορροφήσει το 40% της ετήσιας επιχορήγησης ή 880 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εάν διατηρηθεί ο ίδιος ρυθμός στις δαπάνες του ΙΚΑ τελικά θα απαιτηθούν σε ετήσια βάση περισσότερα και από τα 2,5 δισ. ευρώ που προέβλεπε ως στόχο το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής

Την ίδια στιγμή τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσιάζουν μείωση κατά 14%, ενώ οι οφειλές τρίτων προς το ταμείο έχουν εκτιναχθεί, εν αναμονή της ευνοϊκής ρύθμισης για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών. Σημειώνεται πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα των ρυθμίσεων αποπληρωμών υπερήμερων ασφαλιστικών εισφορών ήταν πενιχρά, ωστόσο η Διοίκηση του ΙΚΑ εκτιμά πως η νέα ρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση (προβλέπει έως και 48 δόσεις) και η οποία θα εξετασθεί εντός της εβδομάδας στις συζητήσεις με την τρόικα θα φέρει αποτελέσματα.

reporter
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο κόκκινο τα Ασφαλιστικά Ταμεία"

Επεισοδιακή αυλαία στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση Μπίκα - Διώτη

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, καθώς σημειώθηκε μία ακόμα έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το φραστικό επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο μαρτύρων και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεδρίασης προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου που ήθελε να συνεχίσει τις ερωτήσεις της.

Η κ Κωνσταντοπούλου τον χαρακτήρισε αρχιερέα της συγκάλυψης και πρόσθεσε ότι είναι έκθετος και η ιστορία θα καταγράψει το ρόλο του.

Ουδέποτε έχω ακούσει στη ζωή μου τόσες ύβρεις μαζεμένες αντέτεινε βγαίνοντας από την Επιτροπή ο κ. Μαρκογιαννάκης ενώ έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα όταν η κ. Κωνταντοπούλου τον ρώτησε αν θα διακοπεί τελικά η συνεδρίαση.

«'Αντε ρε νούμερο που θα μας πεις πότε θα διακόψουμε την συνεδρίαση. Είσαι νούμερο, είσαι νούμερο», ήταν η απάντηση του...

Λίγο αργότερα οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική κατήγγειλαν μεταξύ άλλων τον κ. Μαρκογιαννάκη ως «θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις μέρες οι μηχανισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τους εμπλεκόμενους στη Λίστα Λαγκάρντ», όπως τόνισαν.

Στό μεταξύ σε ότι αφορά την κατά αντιπαράσταση εξέταση των κυρίων Μπίκα και Διώτη που είχε αρχίσει στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, οι εκτιμήσεις των μελών της Προανακριτικής διίστανται:

Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση εκτιμούν ότι δεν προέκυψαν ουσιώδεις αντιφάσεις. Αντίθετα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για πλείστες κραυγαλέες αντιφάσεις των δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης φέρεται να κατέθεσε ότι σχημάτισε την εδραία πεποίθηση ότι η λίστα Λαγκάρντ έφθασε στην Ελλάδα μέσω των μυστικών υπηρεσιών καθώς ο κ. Μπίκας στην επικοινωνία που είχε μαζί του δεν του ανέφερε ότι ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης του γαλλικού με το ελληνικό υπουργείου Οικονομικών..

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μπίκας, φέρεται να υποστήριξε ότι η εμπλοκή της ΕΥΠ ήταν μέχρι να εντοπιστεί η λίστα και να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να φθάσει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν επίσης, ότι οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν ότι την προηγούμενη Παρασκευή με πρωτοβουλία του κ. Μπίκα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Ο κ. Μπίκας φέρεται επίσης να διευκρίνισε ότι πήρε τηλέφωνο τον κ. Διώτη, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε στις 7 Ιουλίου 2011 με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου την οποία και κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Για το θέμα αυτό ο κ. Διώτης φέρεται να υποστήριξε, με αφορμή τα email που κατέθεσε, ότι δεν εννοούσε ότι η ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ Μπίκας επέμεινε ότι ποτέ δεν ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της Λίστας Λαγκάρντ.

«Ούτε για ποσά ούτε για ονόματα μιλήσαμε ποτέ με τον κ. Παπανδρέου γιατί ούτε εγώ γνώριζα», ανέφερε ο κ. Μπίκας.

Ακόμα ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ φέρεται να επιβεβαίωσε ότι είχε συνάντηση με τον κ. Διώτη περίπου στις 15 Ιουλίου του 2011 αλλά και ότι συμμετείχε σε διάφορες συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο την φοροδιαφυγή όχι όμως για την αξιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, δικαιολόγησε τις συναντήσεις που είχε αλλά και την συμμετοχή του σε συσκέψεις με κυβερνητικούς παράγοντες, λέγοντας ότι ήταν στο πλαίσιο της γνώσης και της εμπλοκής που είχε ώστε «να εντοπιστεί η λίστα (που ήταν προϊόν υποκλοπής) και να έρθει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισοδιακή αυλαία στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση Μπίκα - Διώτη"

Ξεσάλωσαν οι Μερκοσόιμπλε

Μαύρα μαντάτα έρχονται από το Βερολίνο, το οποίο, μετά την εισβολή και καθυπόταξη της Κύπρου, τώρα πλέον... ξεσαλώνει. Πατώντας πάνω στο σαθρό έδαφος της ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού της Μεγαλονήσου, το οποίο στάθηκε ανίκανο και απαράσκευο να στηρίξει το τρανταχτό «Όχι» του κυπριακού λαού, η Γερμανία βρήκε, όπως προηγουμένως και στην Ελλάδα, μια θαυμάσια ευκαιρία για επίδειξη δύναμης.

Χωρίς να υποχωρήσει ούτε πόντο, όπως είχαμε προβλέψει από την περασμένη εβδομάδα, προχωρεί σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία της προσωπικής περιουσίας των Κυπρίων στο όνομα της διάσωσης των τραπεζών.

Παράλληλα, Μέρκελ και Σόιμπλε κατοχύρωσαν ένα πολιτικό δεδικασμένο για όλη την Ευρώπη: πλέον οι καταθέτες ποσών άνω των 100.000 ευρώ – τις οποίες ο καθένας μπορεί να έχει στον λογαριασμό του απλώς επειδή πούλησε ένα δυαράκι ή έχει μια μικρή επιχείρηση – θα θεωρούνται «επενδύσεις» και θα σφάζονται στο γόνατο προκειμένου οι καταθέτες, έναντι αμφίβολης αξίας κωλόχαρτων (συγγνώμη: μετοχών), να πληρώνουν την ανακεφαλαιοποίηση των αμαρτωλών τραπεζών και τα ρίσκα των μετόχων και των διοικήσεών τους.

Αυτό βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι καταθέσεις κάτω από τις 100.000 είναι διασφαλισμένες, στον βαθμό που τα τοξικά ενεργητικά των τραπεζών και οι πιθανές ζημιές τους είναι πολλαπλάσια όχι μόνο των καταθέσεων, αλλά και των ΑΕΠ των χωρών στις οποίες είναι εγκατεστημένες. Ήδη άλλωστε «προειδοποιητικά» η πρώτη απόφαση του Eurogroup, την οποία είχε αποδεχθεί και ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης και η οποία απορρίφθηκε από την κυπριακή Βουλή, προέβλεπε το «κούρεμα» και των μικρών καταθέσεων.

Μήνυμα ελήφθη, όβερ... Κοινώς, και άλλοι «φορολογικοί παράδεισοι», καταφύγια καταθέσεων, παίρνουν σειρά ώστε ο μόνος «αξιόπιστος» υποδοχέας χρήματος στην Ευρώπη να γίνει η Γερμανία, η οποία φιλοδοξεί να μαζέψει όλο το ευρωπαϊκό και διεθνές μπαγιόκο που κυκλοφορεί στη Γηραιά Ήπειρο.

Τώρα στην Κύπρο, αφού οριστικοποιηθεί το ύψος του «κουρέματος» των καταθετών, πιθανότατα υψηλότερο ακόμη και από το προαναγγελθέν 40%, το νησί περνάει στο παρασύνθημα και στην ουσία: στην εφαρμογή του μνημονίου «τύπου Ελλάδας», το οποίο, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα επιφέρει τα δραματικά αποτελέσματα του δικού μας σε πολύ συντομότερο χρόνο. Ο όρος «κυπριακή τραγωδία» σε νέα βερσιόν.

Παράλληλα, όπως θα διαβάσετε σε άλλα ρεπορτάζ, η τρόικα έρχεται «φτιαγμένη» στην Ελλάδα προκειμένου να ασκήσει ακόμη σκληρότερες πιέσεις και στενεύοντας ακόμη πιο πολύ τα περιθώρια της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη για πολιτικές ανάσες.

Τα χειρότερα έρχονται
Όμως τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο τα χειρότερα έρχονται και σε άλλα, πολύ κρίσιμα μέτωπα, για τα οποία τα μνημόνια στρώνουν το χαλί. Για τα δύο κράτη επιφυλάσσεται κοινή μοίρα, όχι μόνο λόγω των επιλογών των μεγάλων δυνάμεων που ερίζουν για την αναδιαμόρφωση του διπλωματικού, γεωπολιτικού και ενεργειακού τοπίου, αλλά και εξ αιτίας της θλιβερής ανεπάρκειας των πολιτικών εξουσιών που τα κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς, τα πολιτικά ρίσκα και οι κίνδυνοι αυξάνονται γεωμετρικά για Ελλάδα και Κύπρο με άξονα τα μνημόνια επιβεβαιώνοντας σε σημαντικό βαθμό την πάγια προειδοποίηση του «Π» ότι η διαδικασία πολιτικού και οικονομικού ελέγχου μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εθνική τραγωδία. Και ιδού γιατί:

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς μπορεί να χαρακτηριστεί, ίσως, «γραφικός», αφού συχνότατα κάνει δηλώσεις για την Ελλάδα τις οποίες ουδείς άλλος στη χώρα του τολμά να κάνει. Έτσι, θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί γραφική η «πρότασή» του προς τους Κυπρίους να ζητήσουν – και να λάβουν – δάνειο 5 δισ. ευρώ από το κατοχικό καθεστώς ή να υιοθετήσουν την τουρκική λίρα. Δεν είναι όμως εύκολο λόγω του αξιώματός του να μιλήσουμε για «γραφικότητες».

Θα μπορούσε, παρομοίως, να θεωρηθεί «γραφική» η παρέμβαση του Αλί Μπαμπατζάν, μέσω CNN, ο οποίος είπε ότι η Λευκωσία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον φυσικό πλούτο του νησιού ως εχέγγυο για τη διάσωσή της, διότι προαπαιτείται μια συνολική λύση. Δεν είναι όμως εύκολο να χαρακτηρίσει κάποιος «γραφικό» τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα οικονομίας. Κάθε άλλο...
Θα μπορούσε ακόμη κάποιος, ελαφρά τη καρδία, να χαρακτηρίσει «γραφικό» τον Timothy Ash, τον επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών Αναδυόμενων Αγορών πλην Αφρικής, της Standard Bank, ο οποίος, μέσω των «Financial Times», ούτε λίγο ούτε πολύ, «αναρωτιέται» σε άρθρο του: «Τι θα γινόταν αν η Κύπρος άρχιζε να σκέφτεται λίγο διαφορετικά και στρεφόταν στον πρώην εχθρό της, την Τουρκία, για βοήθεια;».

Και εξηγεί: «Ας πούμε ότι η Τουρκία δίνει βοήθεια 7 δισ. ευρώ, σώζοντας τους Κύπριους καταθέτες από το “κούρεμα”, με αντάλλαγμα η Κύπρος να συμφωνήσει στους όρους του σχεδίου Ανάν για την ενοποίηση του νησιού. Ως αντάλλαγμα για τα μετρητά της, η Τουρκία θα εξασφάλιζε συμφωνία για το ειρηνευτικό σχέδιο που υποστήριζε το 2004 και το οποίο υποστήριζαν τα δύο τρίτα των Τουρκοκυπρίων σε δημοψήφισμα που διενεργήθηκε τότε (...).

Πράττοντας κάτι τέτοιο, η Τουρκία θα εξοικονομούσε ένα πολύ μεγάλο μέρος από τη βοήθεια (και από τις σημαντικές αμυντικές δαπάνες) που ρίχνει κάθε χρόνο στη Βόρεια Κύπρο και ο Βορράς θα αποκτούσε πρόσβαση στα διαρθρωτικά κεφάλαια της Ε.Ε. Η Τουρκία θα απαλλασσόταν επίσης από μια μεγάλη αχίλλειο πτέρνα σε ό,τι αφορά τη δική της ένταξη στην Ε.Ε., η οποία καθυστερεί λόγω της διαφωνίας για την Κύπρο».

Ένας «γραφικός» τεχνοκράτης είναι, θα μπορούσε να πει κάποιος για τον Ash. Κι ας γράφει σε ένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου.

1 Ποιος όμως θα μπορούσε ποτέ να χαρακτηρίσει «γραφικό» τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, ο οποίος απέπεμψε λίγο άγαρμπα τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή απορρίπτοντας την προσφορά του σε ομόλογα συνδεδεμένα με τα μελλοντικά έσοδα της Κύπρου από τις πωλήσεις φυσικού αερίου;
Η απάντηση του Μεντβέντεφ ήταν ότι η προσφορά αυτή των Κυπρίων είναι άνευ περιεχομένου διότι η Τουρκία διεκδικεί μερίδιο από τους φυσικούς πόρους της Κύπρου.

2 Ποιος, ακόμη, θα μπορούσε να θεωρήσει «γραφική» την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φιλοδοξεί να καταστήσει ευρωπαϊκή την ΑΟΖ της Κύπρου – όπως άλλωστε και αυτήν της Ελλάδας, και μάλιστα με τη δεδηλωμένη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά;
Ποιος μπορεί δε να αγνοήσει τους ιστορικούς συμμαχικούς δεσμούς μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, οι οποίοι ενισχύονται κάθε φορά που οι Γερμανοί βάζουν πόδι στην περιοχή μας, ειδικά τώρα που οι δύο πλευρές έχουν βρει τη «χρυσή τομή» για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα με την Ελλάδα και την Κύπρο στο μνημονιακό καναβάτσο, αδύναμες να προβάλουν σοβαρή αντίσταση ή, έστω, διαπραγματευτική ισχύ, ώστε τουλάχιστον να λάβουν «αντισταθμιστικά ωφελήματα»;

3 Ποιος, ακόμη περισσότερο, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει «γραφική» τη δέσμευση της Κύπρου με μνημόνιο, το οποίο, όπως και το ελληνικό, προνοώντας για τη δέσμευση των νυν και μελλοντικών εσόδων του νησιού προς εξυπηρέτηση των χρεών, βάζει χέρι προκαταβολικά και στα έσοδα από τους γνωστούς και υπό αναζήτηση ενεργειακούς πόρους του;

4 Ποιος, εν τέλει, μπορεί να θεωρήσει «γραφικό» τον Μπαράκ Ομπάμα, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος έσπευσε να κλείσει το διπλωματικό χάσμα μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ εν όψει ενός πιθανού χτυπήματος στο Ιράν, προσφέροντας διπλωματικά ανταλλάγματα στην Τουρκία για να κερδίσει τη χρήση των στρατιωτικών βάσεων αν επικρατήσει το «θερμό» σενάριο;
Ποιος μπορεί να αγνοήσει τη «σύμπτωση» ότι, με το κλείσιμο του εν λόγω χάσματος, συνέπεσε η κατάπαυση του πυρός από τους Κούρδους στην Τουρκία, που ζητήθηκε από τον έγκλειστο και «όμηρο» της Τουρκίας ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτζαλάν;

5 Ποιος μπορεί να αγνοήσει ότι τόσο οι προαναφερόμενες δυνάμεις όσο επίσης η Γαλλία και η Βρετανία απουσίασαν επιδεικτικά όταν η Κύπρος απεγνωσμένα προσπαθούσε να βρει διεθνή στηρίγματα για να κάνει μια, έστω, στοιχειώδη διαπραγμάτευση κατά την ολομέτωπη επίθεση της Γερμανίας στους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της;

6 Τέλος, ποιος μπορεί να αγνοήσει τη διάθεση της Αιγύπτου για αναθεώρηση της προηγούμενης συμφωνίας της για τα όρια της ΑΟΖ της με αυτήν της Κύπρου ή τον σχεδιασμό για τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο από το Ισραήλ μέσω Τουρκίας και όχι μέσω Ελλάδας και Κύπρου, όπως φαντασιώνονταν οι δικές μας ηγεσίες τα τελευταία χρόνια πουλώντας στο πόπολο σαθρές «διεθνείς συμμαχίες» για να κατευνάσουν τον κοινωνικό πόνο από την οικονομική καταστροφή;

Οι «σύμμαχοι και εταίροι μας» αναγνωρίζουν την ηγεμονία της Τουρκίας
Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Γερμανία, ΗΠΑ και Ρωσία κατά πρώτο λόγο, αλλά και οι άλλοι δυτικοί «σύμμαχοι και εταίροι» της Ελλάδας και της Κύπρου αναγνωρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τον πρωτεύοντα ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή μας, ενώ και περιφερειακές δυνάμεις, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, κινούνται στον αστερισμό της Άγκυρας. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί την ανάδειξη της Τουρκίας σε «χωροφύλακα» της περιοχής μας και ένοπλο επίτροπο των δύο ελληνικών κρατών.

Δυστυχώς, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία, η τραγική πολιτική ανεπάρκεια των πολιτικών ηγεσιών, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, τα τελευταία χρόνια άφησαν τις δύο χώρες ξεκρέμαστες, όχι μόνο επειδή υποτάχθηκαν άνευ όρων στα κέφια των Μέρκελ και Σόιμπλε και του ΔΝΤ, αλλά διότι ουδέποτε επεξεργάστηκαν σχέδια της προκοπής είτε για να αποφύγουν τη χρεοκοπία είτε για να διαπραγματευθούν στοιχειωδώς τους όρους αντιμετώπισης της κρίσης.

Κυρίως όμως διότι ποτέ δεν πέρασε έστω ως σκέψη από τον νου τους να αξιοποιήσουν τη γεωπολιτική θέση των δύο χωρών και να χτίσουν, με πρόγραμμα, στόχους και επιμονή, είτε δικά τους πλάνα διαχείρισης της κρίσης είτε διεθνή ερείσματα και συμμαχίες, οι οποίες θα μπορούσαν να προσφέρουν οικονομική, διπλωματική και διαπραγματευτική ισχύ στις δύο χώρες.

Βεβαίως οι χώρες, όσο και αν καταστραφούν οικονομικά σε μια δεδομένη συγκυρία, δεν πεθαίνουν ούτε εξαφανίζονται διαμιάς από προσώπου γης. Καμιά καταστροφή δεν είναι οριστική – και αυτό εμείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, με τα χιλιάδες χρόνια Ιστορίας πίσω μας, το ξέρουμε καλά.

Συνεπώς, ακόμη και σήμερα, παρά τα τόσα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται στον κοινό εθνικό ορίζοντα της Αθήνας και της Λευκωσίας, το ζητούμενο της διαμόρφωσης εθνικών σχεδίων διαχείρισης της κρίσης, αλλά και της μακροπρόθεσμης στρατηγικής συμμαχιών παραμένει ενεργό όσο και πριν από την κρίση, παρά τις συσσωρευμένες δυσκολίες. Αυτό που ζητείται είναι πολιτικές δυνάμεις ικανές να τα εκπονήσουν και να τα υλοποιήσουν, όσος χρόνος και κόπος και αν χρειαστεί.

Η μοίρα μας είναι κοινή. Τα συμφέροντά μας επίσης. Όποιοι το συνειδητοποιήσουν και εργαστούν με συνέπεια, χωρίς προχειρότητες, όχι μόνο θα κερδίσουν το μέλλον της χώρας, αλλά και τη δική τους πολιτική επιβίωση. Το μέλλον ανήκει στους ικανούς – και όσους έχουν αποφασίσει να επιβιώσουν...

topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσάλωσαν οι Μερκοσόιμπλε"

«Εισιτήριο» για εργασία σε 35.000 άνεργους νέους

Θέσεις πεντάμηνης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις θα μπορούν να διεκδικήσουν υποβάλλοντας ηλεκτρονικά αιτήσεις, από τις 15 Απριλίου έως τις 22 Μαίου, στη διεύθυνση www.voucher,gr οι άνεργοι νέοι και νέες ηλικίας έως 29 ετών (να έχουν γεννηθεί από 1/1/1983 μέχρι 31/12/95). Την προκήρυξη του νέου προγράμματος για 35.000 θέσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπογραμμίζοντας ότι θα ακολουθήσει δεύτερη προκήρυξη για άλλες 10.000 θέσεις στον κλάδο του τουρισμού. Οι νέοι θα επιλεγούν με σύστημα μορίων (έτος κτήσης πτυχίου, φορολογητέο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ύπαρξη μεταπτυχιακού, πιστοποιητικού ξένης γλώσσας, διάρκεια ανεργίας). Παράλληλα, θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα με αριθμό 800 11 44444, με σκοπό την άμεση παροχή πληροφόρησης και ενημέρωσης αλλά και την καταγραφή και επίλυση τυχόν θεμάτων που θα ανακύψουν.

Το πρόγραμμα (το οποίο αναρτάται σήμερα στις ιστοσελίδες του υπουργείου Εργασίας και στο epanad.gov. gr) προβλέπει:
Θεωρητική κατάρτιση μέσω Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, 80 ωρών έναντι αμοιβής 5 ευρώ την ώρα.

Πεντάμηνη πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις με 460 ευρώ για τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και 400 ευρώ το μήνα για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιπλέον κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κλπ.

Επιδότηση για ένα χρόνο του 100% των ασφαλιστικών εισφορών ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν ασκούμενους με τη λήξη της πρακτικής. Οι επιχειρήσεις θα υποχρεώνονται να διατηρούν το σύνολο των απασχολουμένων.

Προϋποθέσεις:
Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΑΤΕΙ», απαιτείται να έχουν: i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ii) να έχουν γεννηθεί από 1η.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και iii) να είναι εγγεγραμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια - Ενώσεις.

Β. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» απαιτείται: i) να έχουν γεννηθεί από 1η.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και ii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται να προβούν σε καμία μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εισιτήριο» για εργασία σε 35.000 άνεργους νέους"

ΓΣΕΕ - ΣΕΒ: Έως 15 Μαΐου θα πρέπει να συνεχιστεί η καταβολή επιδόματος γάμου

Το επίδομα γάμου προβλέπεται για όσους αμείβονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η Σύμβαση έληξε στις 14 Φεβρουαρίου, και συνεπώς, όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ, βρίσκεται στο στάδιο της τρίμηνης μετενέργειάς της.

Έως τις 15 Μαΐου θα πρέπει οι εργοδότες να συνεχίσουν την καταβολή του επιδόματος γάμου, το οποίο προβλέπεται για όσους αμείβονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της Συνομοσπονδίας, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση έληξε στις 14 Φεβρουαρίου, έναν χρόνο έπειτα από την πράξη του υπουργικού συμβουλίου με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός, και βρίσκεται στο στάδιο της τρίμηνης μετενέργειάς της.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην κατεύθυνση υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης και συνεχίζει και το δικαστικό αγώνα.

Παρομοίως ο ΣΕΒ σημειώνει ότι: «Σύμφωνα με την νομοθεσία (ΠΥΣ 6/2012), μετά τη λήξη της ισχύουσας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2010-2012 στις 14/2/2013, οι κανονιστικοί όροι αυτής, μεταξύ των οποίων και το επίδομα γάμου, παρατάθηκαν για ένα τρίμηνο και ισχύουν μέχρι την 15η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, η συζήτηση που ανέκυψε για κατάργηση του επιδόματος γάμου δεν ευσταθεί».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ - ΣΕΒ: Έως 15 Μαΐου θα πρέπει να συνεχιστεί η καταβολή επιδόματος γάμου"

ΥΠΕΚΑ: Ενδιαφέρουσες Γεωλογικές Δομές Αποκαλύπτουν οι Σεισμικές Έρευνες του Nordic Explorer

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ερευνών στην θαλάσσια περιοχή του Ιουνίου και νοτίως της Κρήτης για πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, εξέφρασε τη Δευτέρα ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΚΑ, το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Λιβιεράτο ενημερωτική σύσκεψη με τα στελέχη της Δ/νσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ, για την πορεία, το χρονοδιάγραμμα και τα επιμέρους στάδια υλοποίησης του προγράμματος επεξεργασίας και ερμηνείας των γεωφυσικών δεδομένων που συνέλεξε το ερευνητικό σκάφος “Nordic Explorer” στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης.

Οι δύο γεωεπιστήμονες - στελέχη της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής που είχαν μεταβεί στο Λονδίνο για μετεκπαίδευση, στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Νορβηγική εταιρεία PGS,παρουσίασαν στον Υπουργό και στα άλλα μέλη της Ομάδας Υδρογονανθράκων που έχει συσταθεί, τα πρώτα παραδείγματα των μετρήσεων και συζήτησαν την ποιότητά τους, δίνοντας και την περιγραφή της εξέλιξης της διαδικασίας.

Η συλλογή των δεδομένων ολοκληρώθηκε την 25η Φεβρουαρίου 2013 και έχει ήδη γίνει το 30% της πρώτης φάσης επεξεργασίας επιλεγμένων γραμμών (fast track), που θεωρούνται ως αντιπροσωπευτικές της περιοχής που διερευνήθηκε.
Τα πρώτα αποτελέσματα της επεξεργασίας αυτής, όπως παρουσιάστηκαν στον Υπουργό ΠΕΚΑ, πιστοποιούν ότι πληρούνται οι στόχοι της προκήρυξης που αφορούσαν στην υψηλή ποιότητα των δεδομένων, σε συνδυασμό με την ικανότητα καταγραφικής διείσδυσης σε μεγάλο βάθος. Οι πρώτες απεικονίσεις, αν και όχι ακόμη πλήρως επεξεργασμένες, αποτυπώνουν ευκρινείς και ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων.

Βασική επιδίωξη και των δύο μερών (Ελληνικού Δημοσίου και PGS), είναι η τήρηση του αρχικού χρονοδιαγράμματος, ώστε η προκήρυξη του επίσημου γύρου παραχωρήσεων να πραγματοποιηθεί εντός του α' εξαμήνου του 2014.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση του Υπουργού από τα στελέχη της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής, αναφορικά με την εξέλιξη της αξιολόγησης των επιλεγμένων προσφορών για τις τρεις προς αδειοδότηση περιοχές σε Ιωάννινα, Πατραϊκό και Κατάκολο, με τη διαδικασία της ανοικτής πρόσκλησης (“open door”).

Οι εργασίες του προγράμματος αυτού εξελίσσονται απρόσκοπτα, ακολουθώντας το δοκιμασμένο και επιτυχημένο πρότυπο αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις θαλάσσιες γεωφυσικές έρευνες, με βασικό στόχο την διαφάνεια και την αποτελεσματική θωράκιση των διαδικασιών και του αποτελέσματος της επιλογής αναδόχων.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα της Επιτροπής, οι διαπραγματεύσεις με τις επιλεγμένες εταιρείες θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Μαΐου 2013, ώστε στη συνέχεια το ΥΠΕΚΑ να συνάψει τις σχετικές συμβάσεις παραχώρησης.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και την εργασία των επιστημονικών στελεχών του Υπουργείου και της αρμόδιας Επιτροπής, δήλωσε ότι «οι ρυθμοί του έργου σχετικά με την αναζήτηση Υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο και ηπειρωτικό χώρο της Δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης, συνεχίζονται απρόσκοπτα και μεθοδικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, με εμπιστοσύνη στους στόχους και τις δυνατότητές μας».

energia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΚΑ: Ενδιαφέρουσες Γεωλογικές Δομές Αποκαλύπτουν οι Σεισμικές Έρευνες του Nordic Explorer"

Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα στριμώχνουν ξανά τον Καμίνη με επιστολή τους

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η 25η Μαρτίου είναι μεγάλη θρησκευτική και εθνική εορτή για τους Έλληνες.

Η καθιέρωση της εορτής (1838) οφείλεται στον Δήμαρχο της Αθήνας και Έλληνα αγωνιστή του 1821, Δημήτριο Καλλιφρονά (1805-1879).

Διαπιστώσαμε, όχι πλέον με έκπληξη, ότι στην ιστοσελίδα του δήμου δεν υπήρχε ούτε μια αναφορά-εκδήλωση ή αφιέρωμα στην εθνική μας επέτειο, ενώ άλλοι ξένοι (όπως η Πρωθυπουργός της μακρινής Αυστραλίας), μάς στέλνoυν τις ευχές τους για τον εορτασμό της εθνικής μας εορτής την οποία εσείς παρακάμψατε.

Αντιθέτως, υπάρχει ένα ακόμα ψήφισμα «κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα του ψηφίσματος της 21-3-2013:

«Με όλες μας τις δυνάμεις και με συνεχείς πρωτοβουλίες επιδιώκουμε η Αθήνα να αναδειχθεί σε πόλη ανεκτικότητας στη θρησκευτική λατρεία, το χρώμα και την άποψη, καθώς και σε χώρο ειρηνικής συνύπαρξης, έμπνευσης, δημιουργίας και ανάπτυξης».

Δυστυχώς όμως δεν αρκεί ένα ακόμα ψήφισμά σας για να μας πείσετε για τον αντιρατσισμό σας, αφού οι πράξεις σας δεν συνάδουν με τα ψηφίσματά σας.

Ερωτάσθε λοιπόν:

1. Γιατί δεν θέλετε για γείτονά σας τον αλλοδαπό Ασιάτη ή Αφρικανό;

2. Γιατί δεν θέλετε να μυρίζετε το πρωί αμμωνία όπως εμείς, αντί για πεύκο και καθαρό αέρα;

3. Γιατί δεν θέλετε τα παιδιά σας να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά όλων

αυτών των ανθρώπων όπως και τα δικά μας παιδιά;

4. Γιατί δεν θέλετε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου κατοικείτε να υπάρχουν

δεκάδες φιάλες υγραερίου, οι οποίες πωλούνται από το (άνευ αδείας) Μίνι Μάρκετ

του αλλοδαπού γείτονα σας, όπως στις δικές μας;

5. Γιατί δεν θέλετε να βλέπετε από το μπαλκόνι σας να σφάζονται διάφορες φυλές

μεταξύ τους, όπως εμείς;

6. Γιατί δεν θέλετε να αγωνιάτε για την ασφάλεια των δικών σας ανθρώπων, όπως εμείς;

7. Γιατί δεν θέλετε να γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στη γειτονιά σας, όπως στις δικές μας;

8. Γιατί δεν θέλετε απλωμένα σεντόνια με λαθραία προϊόντα στα πεζοδρόμιά σας, όπως στα δικά μας;

9. Γιατί δεν θέλετε το έγκλημα: ληστείες, βία, ναρκωτικά, παρεμπόριο να είναι η καθημερινότητά σας, όπως η δική μας;

10. Θεωρείτε άραγε ρατσιστικές τις καθημερινές βίαιες επιθέσεις αλλοδαπών εναντίον ανήμπορων ηλικιωμένων Ελλήνων και όχι μόνον, ή αυτές οι επιθέσεις δεν εμπίπτουν στη δική σας ερμηνεία περί ρατσισμού;

11. Τέλος, γιατί δεν θέλετε ένα τζαμί στη γειτονιά σας, αλλά μέσα στην Αθήνα και κάτω από την Ακρόπολη, αφού οικόπεδα υπάρχουν παντού;



Ναι βέβαια, η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!

Για να πεισθούμε ότι τα ψηφίσματά σας «κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» δεν είναι υποκριτικά, μετακομίστε από το προάστιο όπου κατοικείτε στον Δήμο της Αθήνας όπου και εκλεγήκατε. Κατά προτίμηση στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα.



Μετά τιμής



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ε.ΠΟΙ.ΖΩ

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα στριμώχνουν ξανά τον Καμίνη με επιστολή τους"

Ρωσία προς τρόικα: «Θα νιώσετε τι σημαίνει ρωσική οργή αν πειράξετε την RCB στην Κύπρο»

"Μην τολμήσετε να πειράξετε την Ρωσική Εμπορική Τράπεζα (RCB) γιατί τότε θα νιώσετε τι σημαίνει ρωσική οργή"! Με αυτή την απροκάλυπτη προειδοποίηση η Ρωσία επεμβαίνει για πρώτη φορά από τότε που υλοποιήθηκε η κατάσχεση των καταθέσεων μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti: "Η ρωσική κυβέρνηση θα παρακολουθήσει στενά την κατάσταση γύρω από την κατάσταση της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας (RCB) - θυγατρική της κρατικής τράπεζας VTB - μέχρι να αποφασίσει τους τρόπους παροχής στήριξης στην οικονομία της Κύπρου", δήλωσε o Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev, διά της εκπροσώπου Natalya Timakova.

Η VTB είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πάροχος δανείων στην κυπριακή αγορά μέσω της RCΒ (Russian Commercial Bank) η οποία έχει ύψος καταθέσεων περί τα 2 δισ. €. Σύμφωνα με την VTB η Ρωσική Εμπορική Τράπεζα είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Κύπρο με συνολικό κεφάλαιο 14 δισ. € και με στενές σχέσεις στην διατραπεζική αγορά με την Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή Τράπεζα.

Στις αρχές της κρίσης στην Κύπρο η VTB είχε αναφέρει ως πιθανές απώλειες στην Κύπρο, βάσει των χειρότερων σεναρίων, ποσά ύψους αρκετών δισ. €. Ο Ρώσος πρώτος τη τάξη αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Shuvalov δήλωσε πως η RCB είναι μια τράπεζα με μηδενικά προβλήματα και ότι οι ρωσική κυβέρνηση ελπίζει πως είτε δεν θα επηρεαστεί από την οικονομική καταστροφή στην Κύπρο είτε δεν θα παρουσιάσει καθόλου ζημιές.

Η εκπρόσωπος του Ρώσου πρωθυπουργού είπε πως ο Medvedev είχε συνάντηση το Σάββατο με το οικονομικό επιτελείο της ρωσικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της ρωσικής κεντρικής Τράπεζας όπου συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης του δανείου που έχει συνάψει η Κύπρος με τη Ρωσία το 2011 όπως και τη λήψη μέτρων για την προστασία της Ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας.

Στις 25 Μαρτίου εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin είχε δηλώσει πως θα μελετηθεί το κυπριακό αίτημα για την για αναδιάρθρωση του κυπριακού δανείου.

Οι ρωσικές τράπεζες ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αγορά από τις αρχές του 1990 εκμεταλλευόμενες το χαμηλό ύψος της φορολογίας και τις επιχειρηματικές διευκολύνσεις. Οι ρωσικές τράπεζες μέχρι και το 2012 και σύμφωνα με στοιχεία της Moodys είχαν καταθέσεις 12 δισ. € με κυπριακές τράπεζες και άλλα 19 δισ. € από καταθέσεις ρωσικών εταιρειών σε αυτές.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία προς τρόικα: «Θα νιώσετε τι σημαίνει ρωσική οργή αν πειράξετε την RCB στην Κύπρο»"

Στην Προανακριτική καλούνται Βενιζέλος και Παπανδρέου

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισαν να καλέσουν σε κατάθεση την ερχόμενη Πέμπτη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.



Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Προανακριτική καλούνται Βενιζέλος και Παπανδρέου"

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη

Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη, καθώς οι ναυτικοί πραγματοποιούν 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο θεωρούν ότι θίγει θεμελιακά δικαιώματα των ναυτεργατών και των εργαζομένων στον κλάδο.

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι των λιμανιών.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζεται αύριο, Τρίτη, στην Επιτροπή της Βουλής επί των άρθρων, την Πέμπτη θα γίνει η τελική ανάγνωση και την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

Με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) θα αποφασίσει για την περαιτέρω στάση της.

Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων από τα ναυτεργατικά σωματεία, τους λιμενεργάτες, τους υπαλλήλους του ΟΛΠ, του ΝΑΤ, του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και της πλοηγικής υπηρεσίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη στα γραφεία της ΠΝΟ, ζήτησαν την απόσυρση το νομοσχεδίου.

Πέντε ναυτεργατικά σωματεία, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι με το πολυνομοσχέδιο καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, ανατρέπονται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ανεργία και άλλοι ναυτεργάτες, ενώ απαξιώνεται η Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, καθώς προωθείται η λειτουργία ιδιωτικών σχολών.

spirospero
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη"

Εξανεμίζονται οι κυπριακές καταθέσεις: Κούρεμα στο 60%, στον πάγο το 40%

Περίπου το 60% των καταθέσεών τους θα χάσουν οι καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου με ποσά που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

Η Τράπεζα Κύπρου θα αντικαταστήσει με μετοχές το 37,5% του ποσού που θα κουρευτεί. Ωστόσο το «κούρεμα» δεν αποκλείεται να αυξηθεί περαιτέρω αν προστεθεί σε αυτό το ποσοστό 22,5% που «παγώνει» προσωρινά και ενδέχεται μέρος του ή και ολόκληρο να μετατραπεί επίσης σε μετοχές, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου:

«Ποσοστό 37,5% της διαφοράς μετατρέπεται αυτόματα σε μετοχές τάξης Α' με δικαιώματα ψήφου και μερίσματος στην Τράπεζα Κύπρου. Ποσοστό 22,5% της διαφοράς παγοποιείται προσωρινά και ενδεχομένως, μέρος ή ολόκληρο του, να μετατραπεί σε μετοχές τάξης Α' με δικαιώματα ψήφου και μερίσματος στην Τράπεζα Κύπρου για σκοπούς πλήρης ανακεφαλαιοποίησης της.
Το υπόλοιπο 40% της διαφοράς παγοποιείται προσωρινά για σκοπούς ρευστότητας. Ωστόσο θα συνεχίζουν να υπολογίζονται τόκοι στο ύψος της κατάθεσης με βάση το υφιστάμενο επιτόκιο, συν προσαύξηση κατά 10 μονάδες βάσης».
Στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας με την οποία δίνονται διευκρινίσεις, ως προς την εφαρμογή των διαταγμάτων για την εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου και την απορρόφηση των καλών εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας, αναφέρεται:
«Συγκεκριμένα, για την καλύτερη κατανόηση των Μέτρων Εξυγίανσης που εφαρμόζονται, δυνάμει του περί Εξυγίανσης Πιστωτικών και 'Αλλων Ιδρυμάτων Νόμου του 2013, στην Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή Τράπεζα, στη βάση της συμφωνίας του Eurogroup με την Κυπριακή Κυβέρνηση την 25η Μαρτίου 2013, «η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ('ΚΤΚ') διευκρινίζει τα ακόλουθα:
1. Λαϊκή Τράπεζα Τα Μέτρα Εξυγίανσης που έχουν ήδη ληφθεί αφορούν:(α) την πώληση των εργασιών των υποκαταστημάτων της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς Ελλάδος, (β) την πώληση των εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο (με εξαίρεση τις θυγατρικές τράπεζες και τα υποκαταστήματα στο εξωτερικό) στην Τράπεζα Κύπρου. Συναφώς διευκρινίζεται ότι ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, όλες οι συμβάσεις εργασίας μεταφέρθηκαν ως έχουν είτε στην Τράπεζα Κύπρου είτε στην Τράπεζα Πειραιώς.
Περαιτέρω, όλα τα καταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας θα λειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου 2013 μαζί με το προσωπικό που τα στελεχώνει, αλλά υπό την ιδιοκτησία της Τράπεζας Κύπρου.
Περαιτέρω διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Όλες οι ασφαλισμένες καταθέσεις των πελατών (φυσικά και νομικά πρόσωπα) μέχρι του ποσού των Euro100.000 ,κατά τις 26 Μαρτίου 2013, έχουν μεταφερθεί, από την Λαϊκή Τράπεζα, στην Τράπεζα Κύπρου. Περαιτέρω μεταφέρθηκε ολόκληρο το ποσό των καταθέσεων, που ανήκει σε πιστωτικά ιδρύματα, την Κυβέρνηση, δήμους, κοινοτικά συμβούλια και άλλους δημόσιους φορείς, ασφαλιστικές εταιρείες, φιλανθρωπικά ιδρύματα, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, και καταθέσεις που ανήκουν στην JCC Payment Systems Ltd.

Σε περίπτωση πελάτη, όπου το σύνολο των καταθέσεων του, υπερβαίνει τις Euro100.000, το επιπρόσθετο ποσό της κατάθεσης παραμένει στην 'κακή' Λαϊκή Τράπεζα. Όλα τα δάνεια και πιστωτικές διευκολύνσεις των πελατών της Λαϊκής Τράπεζας μεταφέρονται στην Τράπεζα Κύπρου εκτός του ποσού που αναλογεί στις καταθέσεις που παρέμειναν στην 'κακή' Λαϊκή Τράπεζα. Τα δάνεια και οι καταθέσεις στην 'κακή' τράπεζα θα συμψηφίζονται.
2. Τράπεζα Κύπρου τα Μέτρα Εξυγίανσης αφορούν:(α) την πώληση των εργασιών των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς Ελλάδος.(β) την εφαρμογή του μέτρου της «διάσωσης με ίδια μέσα» (bail-in). Για σκοπούς του πιο πάνω μέτρου, αθροίζονται οι καταθέσεις που ένας πελάτης (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) κατέχει στις 26 Μαρτίου 2013 στην Τράπεζα Κύπρου και, αν το άθροισμα υπερβαίνει τις Euro100.000, τότε σε σχέση με το ποσό κατάθεσης πέραν των Euro100.000 εφαρμόζονται τα εξής:

(α) Το σύνολο των δανείων και πιστωτικών διευκολύνσεων κατά τις 26 Μαρτίου 2013 του καταθέτη προς την Τράπεζα Κύπρου αφαιρείται από το ποσό της κατάθεσης πέραν των Euro100.000. Αν το άθροισμα των υπολοίπων των δανείων και πιστωτικών διευκολύνσεων είναι μεγαλύτερο ή ίσο με το ποσό κατάθεσης πέραν των Euro100.000, δηλαδή εμφανίζεται χρεωστικό υπόλοιπο, τότε τα μέτρα εξυγίανσης δεν αφορούν αυτόν τον πελάτη. Αν το άθροισμα των υπολοίπων των δανείων και πιστωτικών διευκολύνσεων είναι μικρότερο από το ποσό κατάθεσης πέραν των Euro100.000, δηλαδή εμφανίζεται πιστωτικό υπόλοιπο, τότε επί της διαφοράς αυτής εφαρμόζονται τα εξής:

(β) Ποσοστό 37,5% της διαφοράς μετατρέπεται αυτόματα σε μετοχές τάξης Α' με δικαιώματα ψήφου και μερίσματος στην Τράπεζα Κύπρου.

(γ) Ποσοστό 22,5% της διαφοράς παγοποιείται προσωρινά και ενδεχομένως, μέρος ή ολόκληρο του, να μετατραπεί σε μετοχές τάξης Α' με δικαιώματα ψήφου και μερίσματος στην Τράπεζα Κύπρου για σκοπούς πλήρης ανακεφαλαιοποίησης της. Συναφώς, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ως Αρχή Εξυγίανσης, θα διορίσει ανεξάρτητο εκτιμητή για σκοπούς αποτίμησης της Τράπεζας Κύπρου. Το αργότερο εντός 90 ημερών από την ολοκλήρωση της αποτίμησης, μέρος ή ολόκληρο του εν λόγω ποσοστού ενδεχομένως να μετατραπεί σε μετοχές και το υπόλοιπο να επιστραφεί στον καταθέτη. Σε όση έκταση αυτό το 22,5% μετατραπεί εκ νέου σε κατάθεση, θα υπολογιστούν τόκοι αναδρομικά και με μια μικρή προσαύξηση.

(δ) Το υπόλοιπο 40% της διαφοράς παγοποιείται προσωρινά για σκοπούς ρευστότητας. Ωστόσο θα συνεχίζουν να υπολογίζονται τόκοι στο ύψος της κατάθεσης με βάση το υφιστάμενο επιτόκιο, συν προσαύξηση κατά 10 μονάδες βάσης. Το εν λόγω ποσό θα αποπαγοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς ανακεφαλαιοποίησης.

Το υφιστάμενο κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου (μετοχές, αξιόγραφα μετατρέψιμα σε μετοχές, χρεόγραφα) μετατρέπεται σε νέες μετοχές,όπως εξηγείται,πιο κάτω: Οι υφιστάμενες συνήθεις μετοχές μετατρέπονται σε νέες μετοχές τάξης Δ'. Τα υφιστάμενα αξιόγραφα μετατρέψιμα σε μετοχές μετατρέπονται σε νέες μετοχές τάξης Γ'.

Τα υφιστάμενα χρεόγραφα μετατρέπονται σε νέες μετοχές τάξης Β'.Τα δικαιώματα ψήφου και μερίσματος των πιο πάνω νέων τάξεων μετοχών (Β', Γ', Δ') θα μπορούν να ασκηθούν μόνο εφόσον τα συνολικά μερίσματα που θα δοθούν στους κατόχους μετοχών τάξης Α' θα φτάσουν την αρχική εισφορά τους συν ετήσιο τόκο με επιτόκιο αναφοράς EURIBOR-3 μηνών συν 10%. Οι μετοχές τάξης Α' θα κατέχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου και μερίσματος.
Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω μέτρων εξυγίανσης, η Τράπεζα Κύπρου ουσιαστικά έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας, στην Κύπρο, και συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες στους πελάτες των δύο τραπεζών μέσω των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και των υποκαταστημάτων της μέχρι πρότινος Λαϊκής Τράπεζας.

Οι πελάτες προτρέπονται να συνεχίσουν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα της τράπεζας με την οποία συναλλάσσονταν, μέχρι το διευρυμένο δίκτυο να μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες από όλα τα σημεία του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα πιο πάνω μέτρα εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου δεν αφορούν τους μέχρι πρότινος πελάτες της Λαϊκής Τράπεζας και ότι δεν αφορούν ποσά που θα κατατεθούν στην Τράπεζα Κύπρου, είτε από πελάτη της Τράπεζας Κύπρου είτε από πελάτη μέχρι πρότινος της Λαϊκής Τράπεζας, μετά τις 26/3/2013.3. Σε σχέση με την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης επί της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου σχετικές είναι οι ακόλουθες αρχές:

3.1. Μεταχείριση κοινών λογαριασμών (joint accounts): Σύμφωνα με τους Κανονισμούς για τη λειτουργία του Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και 'Αλλων Ιδρυμάτων του 2013, θεωρείται ότι ο καθένας από τους κατόχους του κοινού λογαριασμού κατέχει ξεχωριστή κατάθεση, το ύψος της οποίας λογίζεται ότι είναι το πηλίκο του ποσού της εν λόγω κατάθεσης διά του αριθμού των προσώπων που είναι συνιδιοκτήτες εκτός αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία ή συμβατικοί όροι που διαφοροποιούν το πιο πάνω.

3.2. Μεταχείριση πολλαπλών καταθετικών λογαριασμών ανά πελάτη: Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι από ένας καταθετικός λογαριασμός ανά πελάτη, τότε το ποσό της κατάθεσης σε σχέση με τα μέτρα που αναφέρονται στα σημεία 1 και 2 πιο πάνω, θεωρείται ότι είναι το άθροισμα του ποσού όλων των λογαριασμών μέχρι τις Euro100.000.

3.3. Καταθέσεις (α) προσώπων που ενεργούν ως εμπιστευματοδόχοι ή ως εντολοδόχοι (trustees or nominees), (β) προσώπων που είναι δικαιούχοι κατάθεσης η οποία είναι καταχωρημένη σε λογαριασμό μαζί με άλλες καταθέσεις πελατών (clients' accounts): Τα ποσά που αφορούν τις πιο πάνω κατηγορίες, παγοποιούνται μέχρι την προσκόμιση κατάλληλων αποδεικτικών στοιχείων στις αντίστοιχες τράπεζες για τους δικαιούχους από τους κατόχους των λογαριασμών.

3.4. Σειρά μετατροπής καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο ανά πελάτη στην Τράπεζα Κύπρου: Στην περίπτωση πολλαπλών λογαριασμών ανά πελάτη, η μετατροπή καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο γίνεται με την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας: (α) λογαριασμοί με μεγαλύτερη περίοδο μέχρι τη ληκτότητα (longest maturity date) λογαριασμού, (β) λογαριασμοί με μεγαλύτερο υπόλοιπο λογαριασμού.Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα σχετικά Διατάγματα μπορούν να τροποποιηθούν με την έκδοση άλλων από την Αρχή Εξυγίανσης, εάν προκύψει ανάγκη».
ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξανεμίζονται οι κυπριακές καταθέσεις: Κούρεμα στο 60%, στον πάγο το 40%"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news