facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΠΦΣ προς ΕΟΠΥΥ: Απαιτούμε την άμεση εξόφληση τρεχουσών και παλαιών οφειλών

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, στις 28.3.2013, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά την άμεση εξόφληση του Δεκεμβρίου του 2012, καθώς και των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ενταχθέντων ταμείων

Το κείμενο της επιστολής:

Αθήνα, 28/3/2013

Προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ 
κύριο Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο



Κύριε Πρόεδρε,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχετε υποχρέωση εξόφλησης των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία εντός 60 ημερών.

Η υποχρέωση σας αυτή προκύπτει από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ, από την ισχύουσα Εθνική Νομοθεσία και την σχετική κοινοτική οδηγία.

Δυστυχώς όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο παραβιάζεται κατ’ εξακολούθηση με αποτέλεσμα ο μέσος χρόνος πίστωσης να φθάνει μέχρι και τις 100 μέρες.

Αποδείχθηκε μάλιστα ότι ακόμη και η σχετική πρωθυπουργική εντολή αγνοήθηκε από τις Διοικήσεις των ταμείων.

Αγνοήθηκε επίσης και η μνημονιακή υποχρέωση για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων, αφού ένα ποσό της τάξεως των 70.000.000€ από το 2011-2012 περιφέρεται μεταξύ νομοθετικών ρυθμίσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων του ΕΟΠΥΥ και των ταμείων που συμμετείχαν στη δημιουργία του.

Παράλληλα πληροφορούμεθα από τον ημερήσιο τύπο (συνημμένα δύο δημοσιεύματα) ότι με συνεργασία των Υπουργών Άμυνας, Οικονομικών και Υγείας ξεπεράσθηκαν όλα τα εμπόδια για την είσπραξη τεραστίων ποσών από ιδιωτικά θεραπευτήρια αλλά και από φαρμακοβιομηχανίες μέσω χρηματοδότησης στρατιωτικών φαρμακείων.

Αντίθετα για τις εξοφλήσεις των φαρμακείων υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις για την αποπληρωμή της δαπάνης του μηνός Νοεμβρίου που ήταν χαμηλού συνολικού ύψους και δεν υπάρχει η παραμικρή κίνηση για τις συνταγές του μηνός Δεκεμβρίου, που είναι ακόμη μικρότερη η δαπάνη.

Συνεπώς η δική μας απαίτηση είναι:

α) να εξοφληθεί άμεσα και κατά προτεραιότητα ο Δεκέμβριος 2012
β) να εξοφληθούν άμεσα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ενταχθέντων ταμείων

Για το ΔΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ



Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΦΣ προς ΕΟΠΥΥ: Απαιτούμε την άμεση εξόφληση τρεχουσών και παλαιών οφειλών"

Διακόπτει προσωρινά την παραγωγή προϊόντων της η «Νίκας» μετά τον εντοπισμό ίχνους DNA αλόγου

Στην προληπτική διακοπή της παραγωγής των προϊόντων «Νίκας Μοσχάρι», μέχρι την ολοκλήρωση των νέων διαδικασιών ελέγχου, καθώς επίσης και στην αγορά μηχανήματος προηγμένης τεχνολογίας ανίχνευσης DNA προχώρησε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία Π. Γ. Νίκας ΑΒΕΕ, ώστε μέσα από εσωτερικούς ελέγχους να διασφαλίσει περαιτέρω στους καταναλωτές την υψηλών προδιαγραφών υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων της.

Η εταιρεία προχώρησε στις παραπάνω ενέργειες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με αφορμή τα αποτελέσματα ελέγχων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αναφορικά με τον εντοπισμό ίχνους DNA αλόγου σε δύο προϊόντα της σειράς «ΝΙΚΑΣ MΟΣΧΑΡΙ».

Επίσης προχώρησε σε προληπτική απόσυρση όλων των προϊόντων της σειράς από όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση του συνόλου των ελέγχων που διενήργησε η εταιρεία με δική της πρωτοβουλία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά.

tanea.
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακόπτει προσωρινά την παραγωγή προϊόντων της η «Νίκας» μετά τον εντοπισμό ίχνους DNA αλόγου"

Επισφαλής η λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας τονίζουν οι ειδικευμένοι γιατροί

Στον εισαγγελέα θα πάνε οι γιατροί του νοσοκομείου

Επισφαλή, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, χαρακτήρισαν χθες τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας ο πρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης και Χρυσάνθη Μάλλιου.

Σε συνέντευξη Τύπου σημείωσαν ότι δύο συνάδελφοί τους παραιτήθηκαν, επειδή δεν άντεξαν την εξαντλητική εργασία, είπαν ότι κλινικές βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, ενώ μίλησαν ακόμη και για βία από την πλευρά των ασθενών προς τους γιατρούς, επειδή ταλαιπωρούνται και δεν έχουν την εξυπηρέτηση που θα ήθελαν. Γι’ αυτούς τους λόγους, όπως ανέφεραν, έχουν αποφασίσει να απευθυνθούν στον εισαγγελέα.

Μάλιστα, η κα Μάλλιου (αναισθησιολόγος) παρατήρησε ότι ο ένας από τους δύο γιατρούς που παραιτήθηκαν, ο παθολόγος Σταύρος Τσιμικλής, έχει ήδη πάει στον εισαγγελέα, όπως και η συνάδελφός του κα Γιαννακοπούλου, η μοναδική παθολόγος που απέμεινε στη Β΄ Παθολογική.

Ο κ. Μάκαρης (καρδιολόγος) είπε ότι στις δύο παθολογικές υπήρχαν μόνο 4 ειδικευμένοι γιατροί για να εφημερεύουν και να κάνουν τακτικά ιατρεία. «Όταν ένας καταξιωμένος συνάδελφος φτάνει στο σημείο να οδηγείται σε παραίτηση, πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί το έκανε αυτό. Η υπερεργασία στην οποία υποβαλλόταν, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ήταν κάτι εντελώς απαράδεκτο».

Ο πρόεδρος των ειδικευμένων ιατρών αναφέρθηκε και στην παραίτηση του μοναδικού γαστρεντερολόγου Παναγιώτη Καραβίτη, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συγγενείς των ασθενών να καλούν ιδιώτες γιατρούς στο νοσοκομείο, τους οποίους πληρώνουν οι ίδιοι.

Μίλησε, επίσης, για παρόμοια προβλήματα και σε άλλες κλινικές, όπως η Παιδιατρική, ενώ για το Μικροβιολογικό είπε ότι ένας επικουρικός γιατρός, που η σύμβασή του λήγει το καλοκαίρι, καλείται να εξυπηρετήσει όλο το νοσοκομείο.
Άλλα ζητήματα που έθιξε: η αύξηση της προσέλευσης ασθενών στα Επείγοντα λόγω της δυσλειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, αλλά και η ασφάλεια στους χώρους του Νοσοκομείου.

Η κα Μάλλιου σχολίασε τα προβλήματα που δημιουργούν οι εφημερίες ετοιμότητας: «Εφημερία ετοιμότητας σημαίνει ότι ο γιατρός μετά τη λήξη του ωραρίου του πηγαίνει σπίτι του. Εάν συμβεί κάτι, αυτός που θα τον καλέσει να έρθει για να δει το περιστατικό, θα είναι είτε ένας ειδικευόμενος, που δεν έχει την ανάλογη πείρα για να εκτιμήσει όπως πρέπει τα περιστατικά, είτε ένας ειδικευμένος άλλης ειδικότητας, ο οποίος δεν μπορεί να έχει την επιστημονική επάρκεια για μια άλλη ειδικότητα. Αυτό αποτελεί για μας μια μεγάλη επισφάλεια του συστήματος».

Η γραμματέας του Σωματείου πρόσθεσε ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο είναι πλέον πιο σοβαρά, καθώς οι ασθενείς παραμελούν την υγεία τους. «Παρατηρούμε μια αύξηση της βίας απέναντί μας και απέναντι στους νοσηλευτές. Οι άνθρωποι όταν ταλαιπωρούνται και δεν εξυπηρετούνται όπως θα ήθελαν, γίνονται βίαιοι λεκτικά ή ακόμη και σωματικά. Καλούμε τον κόσμο να καταλάβει ότι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση είναι άλλοι. Οι γιατροί τις περισσότερες φορές δίνουν παραπάνω από αυτό που μπορούν να δώσουν».

Καταλήγοντας, ο κ. Μάκαρης σημείωσε ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, ο οποίος έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, πρότεινε χθες κάποιες βραχυπρόθεσμες λύσεις, όπως κάλυψη από γιατρούς γενικής ιατρικής που θα κληθούν από Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, κοινό πρόγραμμα εφημέρευσης των δύο παθολογικών ή πρόσληψη επικουρικών γιατρών, πράγμα το οποίο χρειάζεται κάποιο χρόνο, καθώς απαιτεί προκηρύξεις.

Ο κ. Μάκαρης και η κα Μάλλιου μίλησαν, επίσης, για σοβαρά προβλήματα και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για το οποίο ο κ. Μάκαρης ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθεί η λειτουργία του, γιατί καλύπτει μια μεγάλη περιοχή, που δε γίνεται να καλυφθεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

tharrosnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επισφαλής η λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας τονίζουν οι ειδικευμένοι γιατροί"

ΕΛ.ΑΣ: Από το καλάζνικοφ των κακοποιών τραυματίστηκε θανάσιμα η 25χρονη

Σύμφωνα με την αστυνομία η βολίδα που προκάλεσε τον τραυματισμό της 25χρονης, η οποία κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο της Κορίνθου, έχει βληθεί από πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ και προέρχεται από τα πυρά των κακοποιών

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κλεμμένου αυτοκινήτου ζητώντας πληροφορίες απο πολίτες. Πρόκειται για ένα μαύρο τζιπ SUBARU FORESTER με αριθμό κυκλοφορίας YPO-1394.  Δείτε  φωτογραφία.

ΣΧΕΤΙΚΟ  Τραγωδία στα Ίσθμια: 25χρονη οδηγός νεκρή σε ανταλλαγή πυροβολισμών αστυνομίας- κακοποιών

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ: Από το καλάζνικοφ των κακοποιών τραυματίστηκε θανάσιμα η 25χρονη"

Άγριο έγκλημα στα Σφακιά - Τον εκτέλεσαν μέσα στο αυτοκίνητο του

Άγριο φονικό, με θύμα έναν 52χρονο κτηνοτρόφο σημειώθηκε χθες το βράδυ στα Σφακιά. Φόβοι για βεντέτα.


Σύμφωνα με το cretalive ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία λίμνη αίματος, στο αγροτικό του αυτοκίνητό, έχοντας δεχθεί τουλάχιστον 3 πυροβολισμούς.

Τα ευρήματα και η στάση του πτώματος δείχνουν ότι επρόκειτο για εν ψυχρώ εκτέλεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας, ενώ είχε καραμπίνα μέσα στο αυτοκίνητό του, δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Ο 52χρονος άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έφυγε από το καφενείο του χωριού προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι με το αυτοκίνητο του, χωρίς όμως να φτάσει ποτέ…

Τον άτυχο άντρα βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος οι συγχωριανοί του λίγο μετά τις 10 το βράδυ και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές.



Λίγη ώρα αργότερα η αδελφή του έμαθε τα μαντάτα και πήγε στο σημείο όπου βρίσκονταν νεκρός ο αγαπημένος της ενώ πλησιάζοντας, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο του Flashnews.gr είπε "Είναι ο αδελφός μου, θέλω να τον χαιρετίσω..."

Σύμφωνα με το flashnews, οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα τους έξω από τα Ασκύφου, σε απόμερο σημείο, και αρχικά τον πυροβόλησαν με πιστόλι χωρίς ωστόσο να βρουν το στόχο τους.

Ο κτηνοτρόφος προσπάθησε να αντιδράσει αρπάζοντας μια καραμπίνα που είχε στην καμπίνα του οχήματος όμως πριν προλάβει να ανοίξει πυρ οι δράστες τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν.


Οι αρχές πιθανολογούν ότι οι δράστες ήταν γνωστοί του θύματος και μάλιστα ενδέχεται να τον σταμάτησαν δήθεν για να τον χαιρετίσουν καθώς ο τρόπος που έχει ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο δεν μαρτυρά ότι του έκλεισαν το δρόμο ή ότι δέχτηκε τα πυρά ενώ ήταν εν κινήσει.

Τι έδειξε η νεκροψία


Μετά την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην σορό του 52χρονου, απο τον Ιατροδικαστή κ.Σταμάτη Μπελιβάνη, διαπιστώθηκε πως είχε βληθεί τρείς φορές απο κυνηγετική καραμπίνα με 9βολα "χοντρά" σκάγια.

Ο πρώτος πυροβολισμός πέτυχε τον 52χρονο κατάστηθα ενώ καθόταν στην θέση του οδηγού και ενώ αυτός έσκυψε στην θέση του συνοδηγού - πιθανόν για να πάρει μια καραμπίνα που είχε εκεί - δέχθηκε άλλους δύο πυροβολισμούς στην πλάτη.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος γιατί κάποια απο τα σκάγια διέρρηξαν αορτή.


 

Στο μικροσκόπιο οι κάλυκες - Φόβοι για βεντέτα


Με το πρώτο φως της ημέρας αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων προχώρησαν σε νέα αυτοψία στον τόπο της φονικής ενέδρας όπου χθες τη νύχτα έπεσε νεκρός ο άτυχος άνδρας. Προσπαθούν με «θρησκευτική ευλάβεια» να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν προκειμένου με την κατάλληλη αξιοποίηση τους να οδηγηθούν ενδεχομένως στην ταυτότητα του δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του άτυχου κτηνοτρόφου.

Στη διάθεση της σήμανσης βρίσκονται ήδη οι κάλυκες από την φονική καραμπίνα, όμως οι αστυνομικοί επιμένουν πολύ στο κομμάτι της εξερεύνησης στον τόπο του εγκλήματος.

Όπως γράφει το cretalive, για την Αστυνομία είναι ξεκάθαρο ότι ο δολοφόνος είναι γνώστης της περιοχής και έτσι μπόρεσε να κινηθεί άνετα και με ασφάλεια. Γνώριζε τις συνήθειες και τις κινήσεις του θύματος, ήξερε καλά πού να στήσει την ενέδρα του για να πετύχει τον ανθρωποκτόνο σκοπό του και να χαθεί στο σκοτάδι χωρίς να αποκαλυφθεί.

Η Αστυνομία μιλάει για ένα δύσκολο έγκλημα ως προς την εξιχνίαση του αφενός γιατί τα ευρήματα στην φάση αυτή είναι περιορισμένα, αφετέρου γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που να προσδιορίζουν το πιθανό κίνητρο της δολοφονίας.

Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε στο Cretalive ότι «τα στόματα παραμένουν κλειστά». Ο 52χρονος ήταν ανύπανδρος και δεν είχε ακουστεί κάτι μεμπτό σε βάρος του.

Ως εκ τούτου οι διωκτικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να στρέψουν τις έρευνες τους προς κάθε κατεύθυνση, δίνοντας βαρύτητα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή του θύματος.

Από ‘κει και πέρα, η ΕΛ.ΑΣ θα περάσει από «κόσκινο» το κινητό τηλέφωνο του θύματος ενώ θα ζητηθεί να ξεκινήσει η διαδικασία σάρωσης της κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ύποπτοι αριθμοί που ενεργοποιήθηκαν την ώρα της δολοφονίας. 

Το άλλο σκέλος της έρευνας αφορά στις καταθέσεις που θα ληφθούν από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την κηδεία του 52χρονου κτηνοτρόφου ενώ εκφράζεται προβληματισμός για το ενδεχόμενο αντιποίνων από τους συγγενείς του θύματος



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριο έγκλημα στα Σφακιά - Τον εκτέλεσαν μέσα στο αυτοκίνητο του"

Βίντεο σοκ από το λιμάνι της Κιμώλου

Ένα απίστευτο βίντεο που πραγματικά προκαλεί σοκ και φανερώνει τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά από τα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων, ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν από μερικές ημέρες 25-03-13.

Αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσετε ολόκληρο και ειδικά τα τελευταία 5 λεπτά.

Δείτε πως το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής επιχειρεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2013, ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ. Τα τεράστια κύματα, όχι απλά «λούζουν» τη μικρή προβλήματα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή μετατρέποντας σε ποτάμι τον παραλιακό δρόμο.

Δείτε με ποιον τρόπο κατάφεραν να δέσουν το πλοίο στο λιμάνι, οι Λιμενικοί και οι καβοδέτες, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή και κάνοντας «χειμερινό μπάνιο», αφού τα κύματα τους σκεπάζουν και λίγο έλειψε να τους παρασύρουν.

Δείτε επίσης, κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η έξοδος και η είσοδος οχημάτων και επιβατών (έτρεχαν πανικόβλητοι μέσα στα νερά), οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η όλη επιχείρηση, ήταν ναι μεν επιτυχημένη λόγω της ικανότητας και του ηρωισμού του καπετάνιου και των λοιπόν προαναφερόμενων και εμπλεκόμενων, ωστόσο, δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος ήταν πολύ μεγάλος. Κι αυτές οι εικόνες μόνο σπάνιες δεν είναι. Αντίθετα, συμβαίνουν συχνά, ίσως και σχεδόν καθημερινά τη χειμερινή περίοδο, σε πολλά από τα νησιά των Κυκλάδων.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:



cyclades24
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο σοκ από το λιμάνι της Κιμώλου"

Τέλος στο επίδομα γάμου από Δευτέρα 1η Απριλίου

Κόβεται από την προσεχή Δευτέρα 1η Απριλίου το επίδομα γάμου και άλλες παροχές χιλιάδες εργαζόμενοι που έρχονται αντιμέτωποι με νέα μείωση μισθού κατά 10%, εφόσον αμείβονται με τα κλιμάκια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, το επίδομα Γάμου στο εξής μπορούν να μην καταβάλλουν ακόμη και οι εργοδότες – μέλη των οργανώσεων που υπέγραψαν την τελευταία ΕΓΣΣΕ.

Η «δυνατότητα» αυτή δίνεται λόγω του τέλους της μετενέργειας της ΕΓΣΕΕ καθώς λήγει και το τρίμηνο εντός του οποίου παρέμεναν σε ισχύ (για τους εργοδότες – μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων) τόσο το επιδομα γάμου όσο και άλλες πρόσθετες παροχές (επιδόματα σπουδών ή άδειες) που είχαν συμφωνηθεί με τη ΓΣΕΕ αλλά δεν είχαν κυρωθεί με νόμο.

Το επίδομα γάμου αντιστοιχεί σε 58,61 ευρώ για τους αμειβόμενους με τα κατώτατα όρια (586,08 ευρώ μεικτά εάν είναι άνω των 25 ετών και 511 ευρώ μεικτά για τους νεότερους, κάτω των 25 ετών).

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στο επίδομα γάμου από Δευτέρα 1η Απριλίου"

Κουπόνια για κολατσιό στους μαθητές απο τον Απρίλιο στα σχολεία

Από τα μέσα Απριλίου θα αρχίσει η χορήγηση κουπονιών στους μαθητές για ένα «κολατσιό» στο σχολείο.

Ο υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι «διασφαλίστηκαν γι’ αυτό το έτος 25 εκατομμύρια ευρώ, ούτως ώστε μέχρι τα μέσα του μηνός Απριλίου να μπορούν τα παιδιά, με ένα κουπόνι, στο κυλικείο του σχολείου τους τουλάχιστον να έχουν ένα τοστ».

 «Δεν υποστηρίζουμε φυσικά ότι ένα γάλα, ένα φρούτο ή ένα κουλούρι με τυρί μπορεί να λύσουν το πρόβλημα. Ομως, μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κρίσης, η πολιτεία αυτό μπορεί να δώσει», πρόσθεσε.

Επίσης, σήμερα και τη Δευτέρα θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν αίτηση για να διδάξουν σε Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ένα είδος κρατικών φροντιστηρίων για μαθητές γυμνασίου). Με βάση την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός κ. Θ. Παπαθεοδώρου, τα μαθήματα θα αρχίσουν από τα μέσα Απριλίου, δηλαδή με καθυστέρηση, καθώς τότε πλέον θα απομένει λίγο περισσότερο από ένας μήνας για την ολοκλήρωση των σχολικών μαθημάτων.

Την ίδια στιγμή, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποφασίστηκε ότι όλοι οι Κύπριοι φοιτητές –δηλαδή και εκείνοι που έως τώρα δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια– στα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα μπορούν να σιτίζονται στις φοιτητικές λέσχες. Παράλληλα, δόθηκε παράταση 30 ημερών για την κατάθεση των δικαιολογητικών για τη λήψη του φοιτητικού επιδόματος. Τέλος, το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΠΘ παρείχε χθες στήριξη στον αντιπρύτανη Ιωάννη Παντή, ο οποίος κινδυνεύει να τεθεί σε αναγκαστική αργία με βάση τον νόμο 4093/11, που προβλέπει ότι η αμετάκλητη παραπομπή δημοσίων υπαλλήλων σε δίκη οδηγεί αυτοδίκαια σε αργία. Τον περασμένο Ιανουάριο ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του κ. Παντή για απιστία.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουπόνια για κολατσιό στους μαθητές απο τον Απρίλιο στα σχολεία"

Γ. Βασιλείου: Αναληθείς οι κατηγορίες Βγενόπουλου για το δάνειο στη Λαϊκή

«Αναληθείς και συκοφαντικές» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου σχετικά με δάνειο του στη Λαϊκή Τράπεζα, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου.

Με ξενίζει, αναφέρει ο κ. Βασιλείου σε γραπτή δήλωση, ότι «ο άνθρωπος, που θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή της Λαϊκής, με τις γνωστές επιπτώσεις, που επέφερε στην Κύπρο, προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις».

Προσθέτει δε ότι θα αναμένει το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου έχει τεθεί το δημοσίευμα με την «καυτή λίστα» για διαγραφές δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βγενόπουλος, σε ανακοίνωση, αναφέρει ότι είχε γίνει ρύθμιση παλαιού δανείου του κ. Βασιλείου, όπως καταβάλει τρία εκατομμύρια δολάρια το Φεβρουάριο του 2012 και άλλα τρία εκατομμύρια δύο χρόνια μετά και να αφαιρεθούν από την οφειλή παλαιοί τόκοι.

Όμως, συνεχίζει, το Φεβρουάριο του 2012, η διοίκηση του Μιχάλη Σαρρή δεν τήρησε τη συμφωνία και έκανε καινούργια με το Γιώργο Βασιλείου εις βάρος των συμφερόντων της τράπεζας.

Ο κ. Βγενόπουλος έχει ζητήσει παρέμβαση του γενικού εισαγγελέα και παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.

e-go
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Βασιλείου: Αναληθείς οι κατηγορίες Βγενόπουλου για το δάνειο στη Λαϊκή"

Μπουτάρης: «Μεγάλος ηγέτης» ο Ατατούρκ, Istanbul η Κων/πολη

Με δηλώσεις που θα συζητηθούν, «επέστρεψε» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη «Άλλη Όψη», ο Γ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ, τον χαρακτήρισε μεγάλο ηγέτη, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι ο ίδιος θα αποκαλεί Instabul την Κωνσταντινούπολη.

«Άσχετα με οποιαδήποτε πολιτική πεποίθηση, εμείς δεν ανακατευόμαστε στο τι συμβαίνει στην Τουρκία, ο Κεμάλ εξακολουθεί και είναι ένας μεγάλος ηγέτης, για να μην πως από τους μεγαλύτερους του τουρκικού κράτους», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη Istanbul.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπουτάρης: «Μεγάλος ηγέτης» ο Ατατούρκ, Istanbul η Κων/πολη"

Τραγωδία στα Ίσθμια: 25χρονη οδηγός νεκρή σε ανταλλαγή πυροβολισμών αστυνομίας- κακοποιών

Μία 25χρονη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, που νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστεία και καταδιώκονταν.

Το θύμα επέβαινε σε αυτοκίνητο και διερχόταν από το σημείο της συμπλοκής, στα Ίσθμια, στο δρόμο για την Επίδαυρο.

Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής τρία άτομα είχαν εισβάλει με δύο πολεμικά καλάσνικοφ στην ταβέρνα «Μπάμπης» στο 37ο χλμ της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Θηβών στα Παλαιοκούνδουρα. Ακινητοποίησαν ιδιοκτήτες και πελάτες. Άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη.

Η αστυνομία εντόπισε τους δράστες στο ύψος της Κινέτας. Ακολούθησε καταδίωξη έως τα Ίσθμια προς Επίδαυρο. Εκεί οι δράστες φαίνεται να σταμάτησαν και να περίμεναν τους αστυνομικούς. Όταν τους είδαν άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Ακολούθησε συμπλοκή και σφοδρή ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους δράστες.

Γυναίκα οδηγός που περνούσε τυχαία από την περιοχή βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου αργότερα εξέπνευσε. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις η σφαίρα πέρασε από το πίσω τζάμι και τη βρήκε στην πλάτη. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα χτυπήθηκε από τα καλάσνικοφ των ληστών. Ωστόσο, όπως λένε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα γίνει βαλλιστική εξέταση στα όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και εξελίσσεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δραπέτες φυλακών, ακόμη και από την πρόσφατη ομαδική απόδραση των Τρικάλων.



korinthostv
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στα Ίσθμια: 25χρονη οδηγός νεκρή σε ανταλλαγή πυροβολισμών αστυνομίας- κακοποιών"

Έμμεσες βολές Deutsche Bank κατά Merkel

Με σκληρότητα που δεν χρησιμοποιεί συχνά, η Deutsche Bank σε έκθεσή της εκφράζει απογοήτευση για την τροπή των πραγμάτων στην Κύπρο και εξαπολύει έμμεσα βολές και κατά της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την Ευρώπη» αναφέρουν σε χθεσινή έκθεσή τους αναλυτές της Deutsche Bank και προτρέπουν τους πελάτες τους σε πώληση του ευρώ έναντι του δολαρίου, με στόχο το 1,20.

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι της «απογοήτευσης», όπως εξηγούν.

«Κατά πρώτον, πιστεύουμε ότι η πολιτική απάντηση στην Κύπρο υπήρξε εξαιρετικά αντιπαραγωγική. Από σήμερα έχει ανασταλεί η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο. Η οικονομική και νομισματική ένωση σε όλο το εύρος της Ευρωζώνης δεν υφίσταται πια. Παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι πολύ μικρή, η προθυμία των πολιτικών να αναστείλουν διασυνοριακά τη μετατρεψιμότητα του ευρώ αποτελεί ένα ουσιωδώς αρνητικό μήνυμα για την Ευρωζώνη» αναφέρουν.

«Κατά δεύτερον, μας εκπλήττουν αρνητικά οι πολιτικές εξελίξεις. Φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό ότι η Ιταλία οδεύει προς δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, με απρόβλεπτο αποτέλεσμα.

Τρίτον, η ανάκαμψη των ρυθμών ανάπτυξης επίσης απογοητεύει, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης κατάρρευσης της ροής πιστώσεων. Οι μέσες εκτιμήσεις μεταθέτουν την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Όσο περισσότερο συνεχίζεται αυτό, τόσο πιο πιθανές γίνονται οι προκλήσεις για τα δεδομένα της βιωσιμότητας του χρέους και τόσο θα αποδυναμώνεται η όρεξη των επενδυτών για τίτλους της περιφέρειας της Ευρωζώνης, που με τη σειρά τους θα επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη» σχολιάζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Έμμεσες βολές Deutsche Bank κατά Merkel "

Αλλάζει η ώρα σε θερινή από αύριο

Αλλάζει η ώρα από αύριο τα ξημερώματα και οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, στις 03:00 της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04:00.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει η ώρα σε θερινή από αύριο"

Φαρμακεία ως κέντρα υγείας. Θα γίνει;

Υπεγράφη συμφωνία Αρχών μεταξύ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης

Ο ΠΦΣ και ο ΕΦΕΧ αναγνωρίζουν την ανάγκη της κοινωνίας για πρόσβαση σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι πολίτες, όπως προσδιορίζεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), δικαιωματικά συμμετέχουν σε θεραπευτικές επιλογές που αφορούν ήπιας μορφής παθήσεις, των οποίων τα συμπτώματα αναγνωρίζονται εύκολα από τον ασθενή, καθώς και σε προληπτικές αγωγές που θωρακίζουν την υγεία τους.

Τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα Ευρείας Χρήσης (ΜHΣΥΦΑ-OTC) με υψηλά κριτήρια παραγωγής, σήμανσης και διάθεσης και με τη σύσταση-πληροφόρηση και οδηγία των Φαρμακοποιών ή και των Ιατρών αποτελούν ιδιαίτερα χρήσιμη συνιστώσα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δημογραφικές αλλαγές που επηρεάζουν το χώρο της Υγείας αλλά και εθνικές δημοσιονομικές ανάγκες, αυξάνουν την πίεση επί των συστημάτων υγείας για αποτελεσματική και αποδοτική αξιοποίηση των πόρων στη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Αναγνωρίζοντας την αξία της αυτο-φροντίδας/αυτο-θεραπείας στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των πολιτών ο ΕΦΕΧ και ο ΠΦΣ συμφωνούν να εργασθούν μαζί με κοινές αρχές για την επίτευξη κοινών δράσεων. Ο ΕΦΕΧ και ο ΠΦΣ θα συνεργαστούν στενά για την τήρηση των αρχών αυτών που περιγράφονται πιο κάτω. Θα συνεργαστούν επίσης με τις Αρχές και τους θεσμικούς παράγοντες με στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη της αυτό-θεραπείας στην Ελλάδα , και την εξέλιξη των φαρμακείων σε σύγχρονα κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς όφελος των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

1. Τα Φαρμακεία είναι συχνά ο πρώτος χώρος που επισκέπτονται οι πολίτες για να ζητήσουν βοήθεια για συμπτώματα ή ασθένειες που αντιμετωπίζουν. Το Φαρμακείο τόσο εκ του ρόλου του όσο και εκ της ευρύτατης γεωγραφικής διασποράς είναι το αποκλειστικό σημείο παραλαβής και διάθεσης προς το κοινό των ΜΗΣΥΦΑ, όπως άλλωστε και η φαρμακευτική νομοθεσία ορίζει.

2. Οι Φαρμακοποιοί είναι σύμβουλοι των πολιτών στα καθημερινά προβλήματα υγείας , ενώ ειδικότερα για τα ΜΗΣΥΦΑ η συμβουλή τους στην επιλογή της πλέον ενδεδειγμένης, ασφαλούς και αποτελεσματικής εξατομικευμένης αντιμετώπισης των ήπιων προβλημάτων υγείας τους , είναι καθοριστική και αναντικατάστατη. Ο ΕΦΕΧ δίνει ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτόν τον κοινωνικό ρόλο των φαρμακοποιών.

3. Οι Φαρμακοβιομηχανίες και Φαρμακευτικές Εταιρείες που εκπροσωπούνται από τον ΕΦΕΧ προμηθεύουν τα Φαρμακεία με ΜΗΣΥΦΑ προϊόντα των οποίων η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα, οι σημάνσεις, οι οδηγίες (ΦΟΧ) και η διαφήμιση είναι ευθυγραμμισμένα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες , τις απαιτήσεις των Υγειονομικών αρχών καθώς και με τη Φαρμακευτική Δεοντολογία.
Η Φαρμακοβιομηχανία αναγνωρίζει την διαρκή ανάγκη των πολιτών να ενημερώνονται υπεύθυνα και σωστά για τα προϊόντα αυτό-φροντίδας που επιλέγουν, τον ενδεδειγμένο τρόπο εφαρμογής καθώς και τυχόν παρενέργειες και προφυλάξεις που απαιτούνται. Οι Φαρμακευτικές εταιρείες μέλη του ΕΦΕΧ αντιλαμβάνονται τα Φαρμακεία μέλη των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων που εκπροσωπεί ο ΠΦΣ ως στρατηγικούς εταίρους για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

4. Ο ΠΦΣ και ο ΕΦΕΧ αναγνωρίζουν ότι η διεύρυνση και ανάπτυξη των ΜΗΣΥΦΑ συμβάλλει στην ορθολογική κατανομή των δαπανών της Κοινωνικής Ασφάλισης, κάτι που αποτελεί μέριμνα όλων των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων. Αυτό αποτελεί και την πρόκληση για το Ελληνικό Φαρμακείο που πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο κέντρο καθημερινής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας των πολιτών.

5. Οι παρασκευαστές/αντιπρόσωποι των ΜΗΣΥΦΑ πρέπει να παρέχουν στους Φαρμακοποιούς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα προϊόντα αυτά. Η ενημέρωση για τα ΜΗΣΥΦΑ πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, δεοντολογικά ορθή, απλή και διαφανής ώστε να διασφαλίζεται η ενδεδειγμένη και ασφαλής χρήση τους. Οι πληροφορίες και οδηγίες χρήσης των ΜΗΣΥΦΑ πρέπει να παρέχονται συμβουλευτικά από τους Φαρμακοποιούς προς τους πολίτες και από τους παρασκευαστές / αντιπροσώπους ξεχωριστά μέσω των ΜΜΕ και των νεώτερων τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της επικοινωνίας. Κοινός στόχος είναι η διεύρυνση της γνώσης των πολιτών για τα προϊόντα αυτό-φροντίδας.

6. Αναγνωρίζουν τον σοβαρό ρόλο των Φαρμακοποιών στην φαρμακοεπαγρύπνηση και την ασφαλή χρήση των φαρμάκων, ειδικότερα όσον αφορά νέες ενδείξεις και νέα προϊόντα ΜΗΣΥΦΑ.
Η καλλιέργεια νοοτροπίας πρόληψης με υπηρεσίες η προϊόντα αυτό- φροντίδας είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημόσια υγεία, αλλά και την εκπόνηση θεσμικών πολιτικών υγείας

7. Ο ΠΦΣ και ο ΕΦΕΧ αναγνωρίζουν την ανάγκη εναρμονισμού της τιμολογιακής πολιτικής των ΜΗΣΥΦΑ με το καθεστώς τιμών που επικρατεί στα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

8. Ο ΠΦΣ και ο ΕΦΕΧ θα εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση του ρόλου του φαρμακοποιού μέσω της δια βίου εκπαίδευσης του με στόχο την επιστημονική και επιχειρηματική του ανέλιξη.

kerdos
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακεία ως κέντρα υγείας. Θα γίνει;"

Goldman Sachs: "Ξεχάστε την Κύπρο-Το δράμα για την ευρωζώνη θα παιχτεί στην Ιταλία"

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management

Ξεχάστε την Κύπρο! Παρά το κόστος θα παραμείνει στο ευρώ, υποστηρίζει ο Jim O'Neill, πρόεδρος of Goldman Sachs Asset Management και προβλέπει ότι το πραγματικό δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία.

«Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι οποιαδήποτε χώρα θα φύγει από το ευρώ, ακόμη και η μικρή Κύπρος», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. Και διερωτάται πως σε μια τέτοια περίπτωση, ο οποιοσδήποτε επενδυτής θα μπορούσε να πιστέψει ότι οι υπόλοιπες χώρες είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν στην ευρωζώνη.

Ο Jim O’ Neil προβλέπει ότι παρά το κόστος η Κύπρος θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, ωστόσο κατανοεί τους λόγους για τους οποίους οι Κύπριοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν το ευρώ.

Ωστόσο, αν τελικά η Κύπρος αποφάσιζε να φύγει από το ευρώ, τότε πως οι επενδυτές θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα, ή ακόμη και η Ιταλία θα μπορούσαν να παραμείνουν μέλη της ευρωζώνης.

Ο παράγοντας «Bebe Grillo» στην Ιταλία, είναι ότι σημαντικότερο πρέπει να παρακολουθεί κανείς αυτή τη στιγμή στην Ιταλία, εκτιμά ο O’ Neill.

Όπως εξηγεί το στέλεχος της Goldman Sachs, η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της ευρωζώνης κι αν δεν μπουν σύντομα στο μονοπάτι της ανάπτυξης, αυτοί οι «σκληροί τύποι» του Νότου, θα αρχίσουν να αναρωτιούνται πιο σοβαρά σχετικά με τα οφέλη παραμονής τους στο ευρώ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Goldman Sachs: "Ξεχάστε την Κύπρο-Το δράμα για την ευρωζώνη θα παιχτεί στην Ιταλία""

Διώτης σε Κωνσταντοπούλου: Δεν μπορείτε να με εξετάζετε μέχρι θανάτου! Εξαντλήθηκα!

- Θα εξεταστεί κατ αντιπαράσταση με τον Κωνσταντίνο Μπίκα τη Δευτέρα το απόγευμα
- «Εξαντλήθηκα» διαμαρτυρήθηκε ο Ι. Διώτης και απείλησε πως θα επικαλεστεί λόγους υγείας για να μην καταθέσει ξανά στην Προανακριτική
- Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πυροσβεστικός ρόλος Μαρκογιαννάκη

Όλα ξεκίνησαν όταν χτες βράδυ ο Πρόεδρος της Προανακριτικής πρότεινε να διακοπεί η εξέταση Διώτη και να συνεχίσει η κ. Κωνσταντοπούλου άλλη ημέρα τις ερωτήσεις της στον μάρτυρα, προκειμένου να ξεκινήσει η κατάθεση του Κων/νου Μπίκα που είχε έρθει από το Λονδίνο και περίμενε καρτερικά.

Μετά από 4 ημέρες κατάθεσης ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δήλωσε εξαντλημένος και προειδοποίησε πως θα επικαλεστεί λόγους υγείας για να… μην ξαναπατήσει το πόδι του στην Επιτροπή.

Τελικά, η Προανακριτική αποφάσισε σήμερα να εξεταστουν κατ αντιπαράσταση οι κύριοι Μπίκας και Διώτης την Δευτέρα το απόγευμα προκειμένου να διαπιστώσουν ποιός λέει την αλήθεια.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ: Α, κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε. Με όλο το σεβασμό, δεν θα μπορέσω. Ή τελειώνουμε απόψε ή αλλιώς δεν θα επανέλθω. Σας το λέω.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί, κύριε Διώτη;
ΔΙΩΤΗΣ: Έχω εξαντληθεί. Θα επικαλεστώ λόγους υγείας. Θα μπω στο νοσοκομείο.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Διώτη, μισό λεπτό τώρα.
ΔΙΩΤΗΣ: Δεν το συζητώ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μα, δεν σας ρωτά κανείς. Εδώ είστε μάρτυρας. Εσείς όταν χρειάστηκε, εξετάζατε …
ΔΙΩΤΗΣ: Ούτε κρατούμενος είμαι, όμως. Μάρτυρας είμαι.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε μάρτυρας. Όταν χρειάστηκε, εξετάσετε και κατηγορουμένους και κατηγορούμενο σε συνθήκες εντατικής σε νοσοκομείο για όσο χρειάστηκε.
ΔΙΩΤΗΣ: Εδώ δεν υπάρχει κίνδυνος εκ της αναβολής και εν πάση περιπτώσει, δεν μπορείτε να εξετάζετε μέχρι θανάτου. Δηλαδή, η αυτοθυσία δεν περιλαμβάνεται στα καθήκοντα του μάρτυρα. Καθήκον αληθείας έχει, αυτοθυσίας δεν έχει. Διαμαρτύρομαι ότι αντιμετωπίζω πρόβλημα υγείας. Η πίεσή μου δεν ξέρω πόση είναι τώρα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν μπορείτε να λέτε: «Δεν θα επανέλθω». Είναι άρνηση μαρτυρίας, με συγχωρείτε.
ΔΙΩΤΗΣ: Ακούστε, επειδή έχω ακούσει πολλά και από διάφορους «εξυπνάκηδες» νομικούς για την εφαρμογή του άρθρου 249, να σας πω μόνο… ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε ποιόν το απευθύνετε αυτό; Το «εξυπνάκηδες» σε ποιόν το απευθύνετε;

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και μεταξύ Μαρκογιαννάκη – Κωνσταντοπούλου όταν ο Πρόεδρος της Προανακριτικής επιχείρησε να βρει λύση…:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Μαρκογιαννάκη, μισό λεπτό.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Δεν είμαι ο κ. Μαρκογιαννάκης, είμαι ο κύριος Πρόεδρος.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και κ. Μαρκογιαννάκης είστε.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριος Πρόεδρος είμαι εδώ πέρα. Κύριο Πρόεδρο θα με αποκαλείτε… Εγώ έκανα μία πρόταση, ακούστε με.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ζητήσατε την άδειά μου να με διακόψετε, σας είπα δεν έχω αντίρρηση.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ε, μη σας ζητήσω και την άδεια να μιλήσω.

Με… πυροσβεστική παρέμβαση Μαρκογιαννάκη ο μάρτυρας θα ξανακαταθέσει το απόγευμα της Δευτέρας:

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Αφήστε με να λύσω το πρόβλημα. Πόση ώρα νομίζετε –κατά την άποψή σας- ότι θέλετε να μιλήσετε απόψε, να ρωτήσετε απόψε; Πόσες ώρες;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το πρώτο το οποίο έχω να πω, είναι ότι έχω ακόμα αρκετές ερωτήσεις, αρκετή ώρα.
ΔΙΩΤΗΣ: Εγώ δεν μπορώ…
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε μάρτυς θέλω να μου πείτε, απλά ποια μέρα και εσείς εξυπηρετείστε και από άποψη να έχετε μία ηρεμία πλέον διότι καταλαβαίνω…
ΔΙΩΤΗΣ: Δεν ξέρω πόσες μέρες θέλω να συνέλθω.
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής) Θέλετε αύριο;
ΔΙΩΤΗΣ: Όχι αύριο, για όνομα του Θεού.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Διώτης σε Κωνσταντοπούλου: Δεν μπορείτε να με εξετάζετε μέχρι θανάτου! Εξαντλήθηκα!"

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των χρυσαυγιτών που πυρπόλησαν ΑΤΜ στο Βόλο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των τριών χρυσαυγιτών στο Βόλο οι οποίοι συνελήφθησαν για εμπρησμό Α.Τ.Μ. της τράπεζας Κύπρου, με βόμβες μολότοφ.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τους. 

Πρόκειται για τους: 

1) ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Αναστασίας, ο οποίος γεννήθηκε την 24-07-1992 στο Βόλο, 



2) ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη – Δαυίδ του Αθανασίου και της Ηλέκτρας, ο οποίος γεννήθηκε την 12-04-1990 στην Καστοριά,



3) ΑΝΔΡΕΟΥ Ορφέα του Γεωργίου και της Αγνής, ο οποίος γεννήθηκε την 19-07-1995 στο Βόλο,



Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών, έκρηξη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο με έκρηξη, από περισσότερους από δύο, που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παράνομη οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας για τον πρώτο και τον τρίτο και παράνομη οπλοφορία από κοινού. 

«Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση των διωκόμενων πράξεων, την προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. 

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα αυτά, να επικοινωνήσει στον αριθμό κλήσης 24210 – 76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας» αναφέρει η αστυνομία σε σχετική ανακοίνωσή της.


zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των χρυσαυγιτών που πυρπόλησαν ΑΤΜ στο Βόλο"

Ενίσχυση των νοσοκομείων με επικουρικούς γιατρούς

Την πρόσληψη 16 επικουρικών γιατρών με στόχο την ενίσχυση των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα ενέκρινε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν στα νοσοκομεία με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου 12μηνης διάρκειας, ενώ η πρόσληψή τους έγινε μέσω προβλεπόμενων διαδικασιών.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, έμφαση δίνεται στην στοχευμένη κάλυψη των ελλείψεων στις δομές υγείας, με προτεραιότητα την νησιωτική Ελλάδα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον πρόσφατο διορισμό μόνιμης Γενικής Ιατρού στην Πάτμο αλλά και την πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών στην Πάρο (ορθοπαιδικού και παιδιάτρου).

Το υπουργείο γνωστοποιεί ακόμη πως θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος τόσο για νέες θέσεις επικουρικών ιατρών, όσο και για τις θέσεις όπου δεν επεδείχθη ενδιαφέρον.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενίσχυση των νοσοκομείων με επικουρικούς γιατρούς"

Β. Παπαγεωργόπουλος: Τελείως άδικη η φυλάκισή μου

Β.Παπαγεωργόπουλος : 27 Μαρτίου σήμερα. Συμπληρώνω 1 μήνα στην φυλακή!

Μου στέρησαν 1 μήνα από την ζωή μου ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΑ.

Έδωσα την ψυχή μου για την πόλη μου και την Πατρίδα χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό όφελος, χωρίς να ζητήσω κανένα αντάλλαγμα.

Δεν είχα άλλωστε ανάγκη από τίποτε.

Ο Θεός μου τα έδωσε όλα τόσο απλόχερα.

Και δόξα και αγάπη και οικονομική άνεση μου έδωσε, τι άλλο να ζητούσα;

Τώρα μου ζητούν να δώσω και την ζωή μου.

Να την δώσω, αλλά όχι έτσι.

Όχι με την κατηγορία ότι πήρα έστω και 1€ από τον Δήμο, τον οποίο υπηρέτησα με αυταπάρνηση επί 12 συνεχή χρόνια.

Όχι με την κατηγορία ότι στα 60 μου χρόνια άλλαξε ξαφνικά ο χαρακτήρας μου και έγινα «ηθικός αυτουργός σε ηθικό αυτουργό» για να απομυζήσουμε τον Δήμο, χωρίς μάλιστα να έχω κανένα απολύτως κίνητρο και κανένα απολύτως όφελος!

Αυτό είναι για μένα το θέμα.

Όχι η απάνθρωπη στέρηση της ελευθερίας μου.

Όχι γιατί τον «φτερωτό γιατρό» τον έβαλαν στο «κλουβί» και δεν μπορεί να πετάξει.

Το ερώτημα είναι γιατί η αναίτια σπίλωση, η ανυπόστατη διαβολή, η άδικη κατηγορία, η καταδίκη για πράξεις με τις οποίες ούτε κατά φαντασία μπορεί να έχω σχέση.

Γιατί αυτή η «στόχευση»;

Ευτυχώς που η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ήδη – διαβάζω στον τοπικό Τύπο – βρέθηκε ένα τεράστιο ποσό σε ένα λογαριασμό κάποιου «εμπλεκόμενου» που αθωώθηκε!

Βεβαίως εμφανίσθηκε… 20 ημέρες ΜΕΤΑ την καταδίκη μου!

Τι σατανικά παιχνίδια παίζει η ΤΥΧΗ…

Στο θέμα αυτό πρέπει οι πάντες να πληροφορηθούν ότι ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ.Λάμπρος Τσόγκας είχε δώσει εγγράφως εντολή στα ανακριτικά όργανα την 18/4/2008, ΠΡΙΝ δηλαδή 5 ολόκληρα χρόνια (!), να ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!

(Δίνω σήμερα στην δημοσιότητα την σχετική εντολή του Εισαγγελέα) (pdf sxetiko)

Ήταν γνωστά σε ορισμένους αυτά τα στοιχεία κατά την διάρκεια της δίκης!

Ποιοι λοιπόν απέκρυψαν αυτά τα στοιχεία;

Ποιοι δεν ήθελαν να εμφανισθούν στην δίκη;

Ποιοι ήθελαν οπωσδήποτε την καταδίκη μου;

Θα επανεξετάσει άραγε η Δικαιοσύνη την υπόθεση της καταδίκης μου κάτω από τα καινούργια δεδομένα;

Καθώς όλα αυτά γυρίζουν συνέχεια μέσα στο μυαλό μου, λέω ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που με γνωρίζουν από παλιά και με στηρίζουν.

Τηλεφωνήματα και γράμματα και βιβλία και εικόνες από όλη την Ελλάδα. Από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο.

Και οι συναθλητές μου από όλη την Ελλάδα και από την δοκιμαζόμενη και πάλι Κύπρο!

Και Μοναχοί από το Άγιο Όρος!

Προσπαθώ σε όλους να δώσω μία εξήγηση.

Τι να πω; Όταν ο Πρύτανης των ποινικολόγων Μιχάλης Παναγιωτόπουλος αρθρογραφεί, όταν εκφράζει δημόσια την άποψή του για την δίκη μου και λέει «Αυτό το κοχλάζον πάθος προμηνούσε και το αποτέλεσμα», «Αποδείχθηκε ότι η μάχη αυτή είχε κριθεί πολύ νωρίτερα», «Δικαιοσύνη χωρίς ψυχραιμία δεν νοείται», «Τα στοιχεία αυτά έλειψαν απ’ αυτή την δίκη» και άλλα παρόμοια, εγώ τι να πω;

Δεν χρειάζεται να προσθέσω απολύτως τίποτα!

Σταματάω να γράφω.

Ακούω θόρυβο από μακριά. Το τραίνο έρχεται.

Πλησιάζει στην φυλακή. Σφυρίζει 2 φορές.

Πρέπει να είναι συνθηματικό.

Σε λίγες ώρες μπαίνω στον 2ο μήνα μιας ΑΔΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ!

Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Παπαγεωργόπουλος: Τελείως άδικη η φυλάκισή μου"

Δεν αποχωρεί από την Ελλάδα η Michelin

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Michelin τις φήμες περί αποχώρησής της από την Ελλάδα. Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του γενικού διευθυντή των ελαστικών Michelin στο naftemporiki.gr., Νταβίντ Ζαν, απορρίπτεται αυτή η προοπτική και η εταιρεία θα παραμείνει επί ελληνικού εδάφους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε, η Michelin σκοπεύει μάλιστα να ενισχύσει τη μακροχρόνια παρουσία της τόσο στην Ελλάδα όσο και στη νότια Ευρώπη, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί τους καταναλωτές και τους εξουσιοδοτημένους εμπόρους της.

Ολα ξεκίνησαν από μια επιστολή που εστάλη στις 12 Μαρτίου από τον κ. Ζαν προς τους εξουσιοδοτημένους εμπόρους. Εκεί, αναφέρονταν τα σχέδια αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης της γαλλικής εταιρείας στην περιοχή της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τη δημιουργία δηλαδή ενός νέου κέντρου, μιας νέας διεύθυνσης μάρκετινγκ και πωλήσεων που εδρεύει στο Βουκουρέστι και θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014. Σε αυτή θα ανήκουν πέραν της Ελλάδας, η Αλβανία, η Βοσνία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Ουγγαρία, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία και η Σλοβενία.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζαν η απόφαση αυτή της Michelin δεν πρόκειται να «επηρεάσει την καθημερινή επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Η ομάδα πώλησης της Michelin θα παραμείνει στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της με το ίδιο, συνεχές ενδιαφέρον για την ποιότητα των υπηρεσιών και του προϊόντος της».

Η Ελλάδα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι η μεγαλύτερη αγορά για την γαλλική εταιρεία, στη νέα εμπορική περιοχή-επικράτεια που θα δημιουργηθεί έπειτα από την αναδιοργάνωση. Και σε καμία περίπτωση η κρίση που περνάει η χώρα δε σχετίζεται με τις νέες αποφάσεις.

Η Michelin δραστηροποιείται στην Ελλάδα από το 1950, αρχικά με υποκατάστημα εξαγωγών (έως και το 1969). Στη συνέχεια ιδρύθηκε επισήμως η εταιρεία Michelin Ελλάδος και το 1978 έλαβε τη σημερινή της νομική μορφή (ανώνυμη).

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αποχωρεί από την Ελλάδα η Michelin"

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Λάθος η λύση για Κύπρο

Oι όροι που επιβλήθηκαν στην Κύπρο μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των επενδύσεων στην ευρωζώνη, προειδοποίησε την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Luc Frieden μιλώντας στο Spiegel.

"Αυτό θα οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου οι επενδυτές θα επενδύουν τα λεφτά τους εκτός ευρωζώνης" σημείωσε.

"Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, πρέπει να αποφεύγουμε οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια και να καταστρέψει την εμπιστοσύνη των αποταμιευτών" ανέφερε.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Λάθος η λύση για Κύπρο"

Παράταση των προθεσμιών υποβολής της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γεωργίου Μαυραγάνη παρατείνεται μέχρι και την 28η Ιουνίου 2013 η προθεσμία υποβολής της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Έντυπο Ε7-Φ-01.015), της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Έντυπο Ε12-Φ-01.015 Α) από αμοιβές που καταβλήθηκαν σε αξιωματικούς και μέλη κατώτερου πληρώματος πλοίου και της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων.

Διαβάστε Περισσότερα » " Παράταση των προθεσμιών υποβολής της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών"

Έως τις 5 Απριλίου η ψήφιση των νέων ρυθμίσεων για τα δημόσια έργα

Ως τις 5 Απριλίου θα έχουν ψηφιστεί οι νέες ρυθμίσεις για τα δημόσια έργα συμπεριλαμβανομένων τη μείωση των πρόσθετων εγγυήσεων και τη θέσπιση παραβόλου για ενστάσεις, όπως είπε... ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ).

Επιπλέον, επανέλαβε ότι ως το τέλος Ιουνίου θα λειτουργήσει το σύστημα ηλεκτρονικής δημοπράτησης των έργων.

Δεσμεύτηκε ακόμη να ξεκινήσει διάλογος πάνω στη πρόταση του ΣΑΤΕ για την καθιέρωση του συστήματος αναλυτικών τιμολογίων και ενός σύγχρονου αδιάβλητου και αντικειμενικού τρόπου αναθεώρησης των τιμών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Βλάχος τόνισε ότι ο Σύνδεσμος δεν ζητά την επίλυση ή τακτοποίηση συντεχνιακής αφετηρίας ζητημάτων και πρόσθεσε ότι "θέλουμε να ισχύσει στη χώρα μας ότι ισχύει στα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Μιλώντας στην ΓΣ του ΣΑΤΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χ. Σπίρτζης, υποστήριξε ότι τα προβλήματα στον κλάδο θα αυξηθούν, καθώς επιδιώκεται να εφαρμοστεί διάταξη για υπέρμετρες και αναδρομικές, από τον Ιούλιο του 2011, αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΕΤΑΑ, αλλά και ενεργοποίηση της πρόβλεψης για 2-3‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων ως πόρο του ΟΑΕΔ.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Έως τις 5 Απριλίου η ψήφιση των νέων ρυθμίσεων για τα δημόσια έργα"

Έρχονται διώξεις για τη λίστα Λαγκάρντ

Μια «ανάσα» πριν το κλείσιμο της δικογραφίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών όπου αυτές έχουν εντοπιστεί με την άσκηση ποινικών διώξεων, βρίσκονται σύμφωνα πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, που ερευνούν την συγκεκριμένη υπόθεση από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ολοκληρώσει την έρευνά τους και κατά τις πληρηφορίες την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να προχωρήσουν και στον καταλογισμό ή μη ποινικών ευθυνών στα μη πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων «πρωταγωνιστούν» στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας.

Μάλιστα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, λίγο πριν ρίξουν την... αυλαία στην έρευνά τους, είχαν ζητήσει από την επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις καταθέσεις που έδωσαν, ενώπιον της, ο νομικός σύμβουλος του πρώην υπουργού Τάσος Μπάνος, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης και ο υπάλληλος του υπουργείου, αρμόδιος για θέματα φορολόγησης μεγάλου πλούτου, Χρήστος Αθανασίου.

«Καταλύτης τα πορίσματα»

Οι δύο εισαγγελείς εξέτασαν εξονυχιστικά τις καταθέσεις αυτές αλλά ως «καταλύτης» θα λειτουργήσει όπως όλα δείχνουν στον καταλογισμό ή μη των ποινικών ευθυνών στα μη πολιτικά πρόσωπα, τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκανε το ΣΔΟΕ στους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν καλέσει και έχουν εξετάσει ως υπόπτους τέλεσης τεσσάρων κακουργημάτων τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδη και τον Ανδρέα Ρωσσώνη σύζυγο της άλλης εξαδέλφης του Γ. Παπακωνσταντίνου Μαρίνας.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο Σ. Σικιαρίδης, έχουν υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός ύψους 1,222 εκατ. δολαρίων που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την αρχική λίστα Λαγκάρντ, περιλαμβάνει χρήματα από νόμιμες πηγές που είναι φορολογημένα. Ανέφεραν χαρακτηριστικά στο υπόμνημα που είχαν καταθέσει στους εισαγγελείς: «Όπως προκύπτει από τα προσαγόμενα εκκαθαριστικά της φορολογικής αρχής, από το έτος 1987, που υποβάλλουμε κοινή δήλωση, τα εισοδήματά μας ανέρχονται μέχρι την 31.12.2011 σε 5.725.441 ευρώ συνολικά και μέχρι τη χρήση του έτους 2007 σε 4.172.816 ευρώ συνολικά. Υπερκαλύπτουν, δηλαδή, το ποσό του λογαριασμού που έδωσε λαβή στην έρευνα. Διευκρινίζεται ότι στα πιο πάνω περιλαμβάνεται και ποσό 70.946.300 δραχμών που εισεπράχθη από τον πρώτο εξ ημών, από την πώληση της Rex. Τονίζεται εδώ ότι εμείς, πρωτογενώς, δεν είχαμε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC Γενεύης. Μάλιστα, δε ούτε στη Γενεύη. Διατηρούσαμε λογαριασμό στην National Repuplic Bank στον Λουγκάνο της Ελβετίας» η οποία όπως λένε, συγχωνεύτηκε με την HSBC».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ρωσσώνης έχει υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός που τηρούσε στην HSBC δεν άνοιξε και έκλεισε αυθημερόν, όπως είχε ειπωθεί αρχικά. Ο ίδιος προσκόμισε παραστατικά ελληνικής τράπεζας με ημερομηνία 1.2.05 από τα οποία αποδεικνύεται ότι τότε μετέφερε τα ποσά που είχε στην HSBC στην Ελβετία «και δη 715.112,47 και 113.531,94 δολάρια ΗΠΑ αντίστοιχα» στην ελληνική τράπεζα. Όπως αναφέρει: «Από τότε ο λογαριασμός μου στην τράπεζα HSBC έκλεισε. Άρα, το θρυλούμενο, ως περίεργο, ότι ο λογαριασμός αυτός άνοιξε και έκλεισε αυθημερόν, δεν είναι αληθές. Την μεταφορά αυτή την πραγματοποίησα δυνάμει του άρθρου 38 του νόμου 3259/2004, καταβάλλοντας τον αντιστοιχούντα φόρο και εξαντλώντας την φορολογική μου υποχρέωση για τα κεφάλαια αυτά».

Ακόμη, ως ύποπτοι διάπραξης σοβαρών αδικημάτων είχαν κληθεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς και είχαν καταθέσει οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, αλλά και η συνεργάτιδα του πρώτου Γαλάτεια Μανέ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τον περασμένο Φεβρουάριο, οι οικονομικοί εισαγγελείς κάτω από άκρα μυστικότητα είχαν μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών μαζί με τον συνεργάτη του Γ. Παπακωνσταντίνου και βασικό μάρτυρα στην υπόθεση Γιώργο Αγγελόπουλο, όπου και κατέσχεσαν τους υπολογιστές στους οποίους εκείνος αντέγραψε το CD της λίστας Λαγκάρντ. Μετά την έφοδο στο υπουργείο Οικονομικών τα εγκληματολογικά εργαστήρια έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία των υπολογιστών αλλά και τους σκληρούς δίσκους για να διαπιστώσουν εάν εκεί πράγματι έγινε η αλλοίωση της λίστας. Οι όποιες διαπιστώσεις τους, αναμένεται επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

Η έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Οικονομικών ήρθε μετά την πρώτη κατάθεση που είχε δώσει ενώπιον τους ο Γ. Αγγελόπουλος, τον περασμένο Ιανουάριο. Στην κατάθεσή του αυτή ο συνεργάτης του πρώην υπουργού είχε περιγράψει με λεπτομέρειες πως έκανε τη επιλογή των 20 μεγαλοκαθετών κατ' εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου, πως αντέγραψε το αρχείο της λίστας στο υπολογιστή του στο υπουργείο, αλλά και την απάντηση που του έδωσε ο προϊστάμενος του υπουργός όταν ολοκλήρωσε την συλλογή των ονομάτων. «Ωραία ότι δούλεψες, διέγραψε το» κατέθεσε ο Γ. Αγγελόπουλος ότι του είπε ο Γ. Παπακωσταντίνου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται διώξεις για τη λίστα Λαγκάρντ"

Κάλεσμα του δημάρχου Ίμβρου στους Έλληνες να επιστρέψουν…

Ο δήμαρχος της Ίμβρου (Gökçeada αποκαλούν το νησί στην Τουρκία), απηύθυνε κάλεσμα προς τους Έλληνες που κάποτε ζούσαν στο νησί, εκφράζοντας την ελπίδα να επιστρέψουν και να κατοικήσουν πάλι στα χωριά τους, απολαμβάνοντας την ειρηνική και όμορφη ζωή που προσφέρει αυτός ο παράδεισος του Αιγαίου.

Ο Γιουτσέλ Αταλάι, χωρίς να ξεχάσει να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον υπουργό Παιδείας, Νάμπι Αβτσί (Nabi Avcı), προέβη στην πρόσκληση μετά την απόφαση να ανοίξει ξανά το ελληνικό σχολείο που παρέμενε κλειστό για περίπου μισό αιώνα. Είχε ανοίξει το 1951 για να κλείσει το 1964 με διάταγμα του τότε πρωθυπουργού, Ισμέτ Ινονού.

Εξαιτίας των εντάσεων στην Κύπρο, οδηγήθηκε σε μαζική έξοδος ο ελληνικός πληθυσμός, που είχε λόγους να φοβάται για την ασφάλειά του, με αποτέλεσμα το σχολείο να κλείσει.

Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος ενέπλεξε και το θρησκευτικό στοιχείο, λέγοντας ότι η αγάπη για τον άνθρωπο προέρχεται από τον Δημιουργό, δεν έχει σημασία η θρησκεία του καθενός και όλοι μπορούν ελεύθερα να ζήσουν και να συνυπάρξουν ειρηνικά.

Μακάρι κύριε δήμαρχε τα πράγματα να ήταν τόσο απλά… μακάρι να γίνουν κάποια μέρα, αν και πολύ αμφιβάλλουμε…

defence-point
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλεσμα του δημάρχου Ίμβρου στους Έλληνες να επιστρέψουν…"

Φαρμακοποιοί: Οι Έλληνες χάνουν 10 χρόνια ζωής από τις κακές υπηρεσίες Υγείας!

Στην εντατική έχει μπει τα τελευταία χρόνια η Υγεία στη χώρα μας κατά τους φαρμακοποιούς καθώς οι μειωμένη πια ποιότητα των υπηρεσιών στερεί από 7 έως και 10 χρόνια ζωής από τους Έλληνες. Δείτε τι λένε οι έρευνες

Όπως επισημαίνει Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος η Υγεία στην Ελλάδα είναι πλέον διασωληνωμένη λόγω της κρίσης, καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας υποβαθμίζονται συνεχώς με αποτέλεσμα και η ζωή των Ελλήνων να λιγοστεύει κατά 7 με 10 χρόνια! Η ποιότητα των υπηρεσιών αλλά ακόμη και η αξία των φαρμάκων φθίνουν καθημερινά με συνέπεια να μειώνεται δραματικά το προσδόκιμο επιβίωσης ακόμη και κατά μία δεκαετία.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή ημερίδα για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, το 40% των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλληλεπίδρασης φαρμάκων που λαμβάνουν.

Επίσης έρευνες αναφέρουν ότι το προσδόκιμο ηλικίας θα μειωθεί κατά 7 με 10 χρόνια, λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, τα φάρμακα, όπως επεσήμανε, έχουν χάσει το 44% της αξίας τους, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει τις εκτιμήσεις που θέλουν μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με την απελευθέρωση της αγοράς των μη συνταγογραφουμενων φαρμάκων τη διάθεσή τους δηλαδή ακόμη και σε σούπερ μάρκετ.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακοποιοί: Οι Έλληνες χάνουν 10 χρόνια ζωής από τις κακές υπηρεσίες Υγείας!"

Αναστέλλεται μέχρι τις 5 Απριλίου η διαγραφή μετοχών της Τράπεζας Κύπρου

Αναστέλλεται με προσωρινό διάταγμα του Ανώτατου Δικαστηρίου η απόφαση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, με την οποία ακυρώνονται μετοχές στην Τράπεζα Κύπρου.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος είχε καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Μετά την προσφυγή αυτή το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινό διάταγμα με το οποίο αναστέλλει την απόφαση για διαγραφή των μετοχών στην Τράπεζα Κύπρου μέχρι τις 5 Απριλίου.

Στην προσφυγή κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρεται ότι είναι παράνομη και συνιστά κατάφωρη παραβίαση του ατομικού δικαιώματος στην ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των μετοχών συζητήθηκε με την τρόικα και φαίνεται πως υπήρξε συμφωνία οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου να μην «διαγραφούν», αλλά να «απομειωθούν» μετά την εισροή πρόσθετου κεφαλαίου από την απομείωση των καταθέσεων πέραν των 100.000 ευρώ.

Η τρόικα φέρεται να συμφώνησε στο σχετικό διάταγμα που εξέδωσε ο υπουργός Οικονομικών να γίνει αντικατάσταση της λέξης «ακυρώνονται» με τη λέξη «απομειώνονται».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γ.Ομήρου δήλωσε στο Mega ότι μπορεί να προκύψουν μεγάλα προβλήματα νομικής φύσης και περιπλοκές, ενώ δεν απέκλεισε να πετύχουν κάτι ανάλογο εφόσον προσφύγουν και οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ που υπέστησαν «κούρεμα».

Το Ανώτατο Δικαστήριο στο προσωρινό του διάταγμα αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας καλούνται να εμφανιστούν ενώπιον της έδρας και να αμφισβητήσουν την απόφαση και τότε το Δικαστήριο, έχοντας ακούσει και τις δύο πλευρές θα πάρει την τελική απόφαση.

Μιλώντας στο SigmaLive.com ο δικηγόρος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Κώστας Βελάρης εξηγεί ότι το διάταγμα του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας προνοούσε τη διαγραφή μετοχών που κατέχονται σήμερα από περίπου 105.000 μετόχους της Τράπεζας Κύπρου, χωρίς καμιά προοπτική ανάκτησης τους, ακόμα και σε περίπτωση που η τράπεζα περάσει σε κερδοφορία.

Ο Κώστας Βελάρης είπε ότι αυτό είναι κάτι που δεν προβλέπεται αλλά ούτε είναι αναγκαίο για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup, εφόσον ο νόμος που ψηφίστηκε στις 22 Μαρτίου παρέχει εναλλακτικές λύσεις που επιτυγχάνουν τον προσδοκόμενο σκοπό χωρίς τη διαγραφή των υφιστάμενων δικαιωμάτων.

«Η Κεντρική Τράπεζα ενήργησε εν σπουδή, αμελέτητα και χωρίς να λάβει υπόψη περιουσιακά στοιχεία χιλιάδων ανθρώπων» πρόσθεσε.

Άφησε, παράλληλα, αιχμές κατά του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, λέγοντας ότι κρατούσε το νομοσχέδιο για έξι και πλέον μήνες στο συρτάρι του, χωρίς να το επεξεργαστεί και να λάβει τη δέουσα νομική συμβουλή.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλεται μέχρι τις 5 Απριλίου η διαγραφή μετοχών της Τράπεζας Κύπρου"

Αυθαίρετα: ποια νομιμοποιούνται, ποια τακτοποιούνται για 30 χρόνια

Τέλος στο «βραχνά» των αυθαιρέτων επιθυμεί να βάλει η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων θα νομιμοποιεί όλα τα κτίσματα που χτίστηκαν πριν από το 1975 και δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια !

Με τον ίδιο Νόμο, νομιμοποιούνται όλες οι μικρές αυθαιρεσίες ενός ακινήτου που διαθέτει οικοδομική άδεια (αλλαγές στη θέση δωματίων, παραθύρων, μπάρμπεκιου), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δυνατότητα νομιμοποίησης των μικρών αυτών πολεοδομικών παραβάσεων θα ισχύει για… πάντα!!

Επίσης προβλέπεται να νομιμοποιηθούν ορισμένες μεσαίου εύρους αυθαιρεσίες! Έτσι για παράδειγμα… εάν έχετε κλεισμένο ημιυπάιθριο χώρο περιορισμένης επιφάνειας, δεν θα κινδυνεύετε από το «κάρφωμα» κάποιου κακοπροαίρετου γείτονα , αφού θα είστε πλέον νόμιμοι!!!

Παράλληλα, τακτοποιούνται για 30 χρόνια οι μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις και τα αυθαίρετα χωρίς άδεια.

Το νέο νομοσχέδιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες ημέρες φαίνεται πως δίνει λύση σε χιλιάδες πολίτες, ειδικά σε εκείνους που έκαναν μικροεπεκτάσεις ή αλλαγή χρήσης σε χώρους.

«Φωτοχάρτες» ξεκαθαρίζουν το τοπίο

"Λύση" στα 60.000 αυθαίρετα, η τακτοποίηση των οποίων έχει παγώσει εξαιτίας της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τα ιδιωτικά έγγραφα, επιχειρεί να δώσει το νέο νομοσχέδιο! Το ΥΠΕΚΑ θα έχει πλέον διαθέσιμους φωτοχάρτες που θα ξεκαθαρίζουν την κατάσταση και θα απαλλάσσουν τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων από την "οδύσσεια" συλλογής ιδιωτικών εγγράφων και νομιμοποίησης κτισμάτων που ανεγέρθηκαν μόνο... μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28 Ιουλίου 2011! Έτσι, με την εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων, η οποία θα περιλαμβάνει σε ψηφιακή μορφή όλα τα στοιχεία ενός κτιρίου, το αρμόδιο υπουργείο θα γνωρίζει αν ένα ακίνητο προϋπήρχε ή χτίστηκε μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Ιουλίου 2011.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυθαίρετα: ποια νομιμοποιούνται, ποια τακτοποιούνται για 30 χρόνια"

IIF: «Πραγματική πιθανότητα» εξόδου της Κύπρου

Στην εκτίμηση ότι υπάρχει μία πραγματική πιθανότητα για έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη προέβη το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), μετά την αμφιλεγόμενη χρηματοπιστωτική διάσωσή της.

«Είναι η πρώτη περίπτωση στην οποία μπορούμε να δούμε μια μορφή εξόδου (από τη ζώνη του ευρώ) ως μια πραγματική πιθανότητα», δήλωσε ο Φίλιπ Σατλ, επικεφαλής των οικονομολόγων του IIF, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν «πολύ πιο εύκολο» για μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος.

«Η Κύπρος υποφέρει απ' όλα τα κόστη που συνδέονται (...) με το ευρώ, χωρίς να έχει κανένα από τα οφέλη», επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επικαλούμενος την υποτίμηση των τραπεζικών καταθέσεων και την οικονομική "ύφεση" που αναγγέλλεται για τη χώρα, ο χρηματοπιστωτικός τομέας της οποίας, κρίσιμος για την οικονομία της, ακρωτηριάσθηκε.

«Η μόνη διέξοδος για τη χώρα θα ήταν μια υποτίμηση, η οποία είναι αδύνατη με το ενιαίο νόμισμα», δήλωσε ο Σατλ, εκτιμώντας πως μια έξοδος της Κύπρου από την ευρωζώνη δεν θα είχε, σύμφωνα με τον ίδιο, «απαραιτήτως» επιπτώσεις αλλού στην Ευρώπη.

Το IIF εξέφρασε αντίθετα την ανησυχία του για τις συνέπειες του σχεδίου για τη διάσωση της Κύπρου σε άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό θα αυξήσει τα κόστη της χρηματοδότησης (...) των τραπεζών που είναι αδύναμες ή θεωρούνται αδύναμες», ιδιαίτερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιταλία, διευκρίνισε ο Σατλ.

«Αυτό επιδεινώνει κατά κάποιο τρόπο τις προκλήσεις που περιμένουν αυτές τις χώρες», πρόσθεσε.

Το IIF έχει έδρα την Ουάσινγκτον και αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα άνω των 470 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "IIF: «Πραγματική πιθανότητα» εξόδου της Κύπρου"

Κέρκυρα: Το ΣτΕ μπλοκάρει τις επενδύσεις στη Κασσιώπη

Μπλοκάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας την επένδυση στην Κασσιώπη στην Κέρκυρα αφού για λόγους εθνικής ασφάλειας που ανάγονται στην διασφάλιση της ανεξαρτησίας της χώρας μας, έκρινε παράνομο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Με το διάταγμα αποφασιζόταν η κατάργηση του ναυτικού οχυρού στην περιοχή της Κασσιώπης και επανακαθορίζονταν τα όρια του οχυρού σε νέα θέση. Η έκταση όμως έχει ήδη μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.), το οποίο με τη σειρά του το παραχώρησε για εκμετάλλευση στην εταιρεία NCH Capital.

Το Δικαστήριο, παγώνοντας ουσιαστικά την επένδυση, κρίνει αντίθετα από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που είχε αποφανθεί υπέρ της μεταφοράς του σε νέα θέση, χωρίς- κατά τους δικαστές- να γνωρίζει που ακριβώς είναι η νέα θέση, αφού θα την προσδιόριζε το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ. 52/2013 γνωμοδότησή τους αναφέρονται στο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης της Κασσιώπης (489 στρέμματα) που εντάσσεται στη δέσμευση της χώρας στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να «πραγματοποιήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ».

Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2012 μνημόνιο μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) στο οποίο πέραν της μετάθεσης αποφασίζεται το ΤΑΙΠΕΔ να καλύψει το κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων του νέου οχυρού και μετεγκατάστασης του υφιστάμενου οχυρού.

Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συναίνεσε αλλά οι δικαστές επισημαίνουν ότι δεν γνώριζε τις συντεταγμένες , αφού σύμφωνα με τη γνωμοδότησή τους στην απόφαση αναφέρεται ότι «το ΑΝΣ, αφού έλαβε υπόψη σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του ΓΕΝ και σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, στα οποία προβλέπεται μόνο η έκταση της νέας θέσεως του ναυτικού οχυρού (7,2 στρέμματα) και το γεγονός ότι η ακριβής νέα θέση (συντεταγμένες) του νέου ναυτικού οχυρού αναμένεται να καθοριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ, πριν από τη θεσμοθέτηση του ΠΔ».

Εθνικοί Λόγοι

Συνεπώς, υπογραμμίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας: «Κατά τον χρόνο λήψεως της εν λόγω γνωμοδοτήσεως, το ΑΝΣ δεν ήταν σε θέση να κρίνει αν με την εγκατάσταση του ναυτικού οχυρού στη νέα θέση εξασφαλίζεται ισοδύναμο αποτέλεσμα ως προς την εξυπηρέτηση της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Περαιτέρω, όπως προκύπτει από το τοπογραφικό διάγραμμα και το από 12.12.2012 «μνημόνιο συνεργασίας», στη νέα θέση του οχυρού τα όρια της απαγορευμένης ζώνης και της επιτηρούμενης ζώνης αυτού σχεδόν συμπίπτουν. Ενόψει όμως του σκοπού που εξυπηρετείται με τις δυο αυτές ζώνες προστασίας, που συνίσταται στην απόκρυψη και διασφάλιση των έργων άμυνας, ο καθορισμός των ανωτέρω ζωνών προϋποθέτει πλήρη γνώση της ακριβούς θέσης του οχυρού, από τη μορφολογία του εδάφους της οποίας (κλίση κ.λπ.) ο εν λόγω καθορισμός επίσης εξαρτάται. Η ακριβής όμως νέα θέση του οχυρού, όπως έχει ήδη αναφερθεί, δεν ήταν γνωστή στο ΑΝΣ. Υπό τα δεδομένα όμως αυτά δεν ήταν δυνατόν και να αιτιολογηθεί γιατί τα όρια των ανωτέρω ζωνών σχεδόν συμπίπτουν και συνεπώς η γνωμοδότηση του ΑΝΣ πάσχει και κατά τούτο».

Κατόπιν αυτών, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, καταλήγει ότι επιπρόσθετα «είναι ληπτέοι υπόψη και άλλοι παράγοντες, αναγόμενοι στο γενικότερο εθνικό και δημόσιο συμφέρον, όπως είναι η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποιήσεως της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, με απώτερο στόχο την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Κατά τη στάθμιση όμως των προστατευόμενων έννομων αυτών αγαθών με εκείνο της εθνικής ασφάλειας, πρέπει προεχόντως να διασφαλισθεί η ανεξαρτησία της χώρας, ελλείψει της οποίας η στάθμιση αυτή δεν θα ήταν δυνατή».

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Το ΣτΕ μπλοκάρει τις επενδύσεις στη Κασσιώπη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news