facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Εκπομπή 24H για μνημόνιο: Τα δεδομένα για το χρέος-Τι παίχτηκε (vid)

Ενημέρωση σε βάθος για την επόμενη μέρα. Αυτό πρόσφερε η έκτακτη εκπομπή του 24H με τον Σωτήρη Παπαδόπουλο για τα δεδομένα μετά το Eurogroup.

Μεταξύ άλλων, έγινε λεπτομερής ανάλυση για τις κεφαλαιακές ανάγκες της Κύπρου, ενώ παρουσιάστηκαν θέματα που οδηγούν σε σαφή συμπεράσματα.

Δείτε την αποκαλυπτική εκπομπή...

24h.com.cy
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπομπή 24H για μνημόνιο: Τα δεδομένα για το χρέος-Τι παίχτηκε (vid)"

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΩΡΑ-Ο Ριζάι οπλισμένος κρατάει 4 ομήρους

Ο γνωστός ποινικός κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, κατάφερε με την απειλή μιας χειροβομβίδας ή ενός μαχαιριού, να φτάσει μέχρι το φρουραρχείο και να ακινητοποιήσει 4 σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Αυτή την ώρα βρίσκεται πέντε μέτρα από την είσοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο επικίνδυνος κακοποιός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και με την βοήθεια δύο συγκρατούμενών του πέρασε από την πτέρυγα όπου κρατείται στο φρουραρχείο. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο συγκρατούμενοί του είναι και αυτοί όμηροι.

Αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν τις φυλακές Μαλανδρίνου ενώ για το θέμα έχουν ήδη ενημερωθεί οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, μετά από πληροφορίες που αξιοποίησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών κορυδαλλού, εντόπισαν σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών, χειροβομβίδα και πιστόλια.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΩΡΑ-Ο Ριζάι οπλισμένος κρατάει 4 ομήρους"

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μίκης Θεοδωράκης

Με δύσπνοιες και έντονο βήχα μεταφέρθηκε το μεσημέρι στο Ιατρικό Κέντρο ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον θεράποντα πνευμονολόγο του, ο μουσικοσυνθέτης προσβλήθηκε από αναπνευστική λοίμωξη και νοσηλεύεται παρακολουθούμενος σε θάλαμο.

Πάντως, το περιβάλλον του εμφανίζεται καθησυχαστικό για την πορεία της υγείας του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μίκης Θεοδωράκης"

Κεφαλογιάννη: Απαράβατος κανόνας η τήρηση της νομιμότητας

«Η νομοθεσία για τα αυθαίρετα κτίσματα είναι συγκεκριμένη και όλοι πρέπει να τη σεβόμαστε» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, για τα αυθαίρετα κτίσματα στην περιοχή Τομπρούκ του Ηρακλείου Κρήτης.

«Η τήρηση της νομιμότητας πρέπει να είναι απαράβατος κανόνας για όλους και ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου. Η νομοθεσία για τα αυθαίρετα κτίσματα είναι συγκεκριμένη και όλοι πρέπει να τη σεβόμαστε» τόνισε.

«Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για το Υπουργείο Τουρισμού απαράβατη προτεραιότητα. Η έλλειψη όμως προγραμματισμού και οι αποσπασματικές ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν πολλά δυσάρεστα προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και δεν χρειαζόμαστε αρνητικές εικόνες. Η συνεννόηση και ο συντονισμός είναι απαραίτητα στοιχεία αν θέλουμε να κάνουμε ουσιαστικές ενέργειες που να ωφελούν τον ελληνικό τουρισμό» πρόσθεσε.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεφαλογιάννη: Απαράβατος κανόνας η τήρηση της νομιμότητας"

Αντ. Σαμαράς: Εκτός Δημοσίου επίορκοι και «κοπανατζήδες»

Στην απομάκρυνση από τον δημόσιο τομέα των επίορκων υπαλλήλων εστίασε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ερωτηθείς σχετικά με τις πιέσεις των δανειστών για απολύσεις, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής. 
«Όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι ή συστηματικά κοπανατζήδες ή όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία θα απομακρυνθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε ακόμη ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αξιολόγησης θέσεων και εργαζομένων στο δημόσιο και ότι μέσα στο 2014 «θα δούμε ποιες θέσεις θα καταργηθούν γιατί στόχος μας είναι να επικρατήσει λειτουργικότητα και αξιοκρατία σε όλο τον δημόσιο τομέα».
«Πολυ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα»
Ερωτηθείς σχετικά με την εκκρεμότητα της εκταμίευσης της δόσης, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει αδιέξοδο».  Όπως είπε, «αδιέξοδο δεν υπάρχει, υπάρχει συζήτηση» και τόνισε πως «είμαστε σε όλα τα θέματα πολύ κοντά σε συμφωνία».
Παράλληλα,εξέφρασε την ελπίδα να μπορεί σύντομα να πει τα τελικά, καλά νέα και συνέχισε: «Είμαστε στο σωστό δρόμο για την εκταμίευση της δόσης».
«Μικρότερη επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων το 2013»
Ερωτηθείς για τη φορολογία των ακινήτων, ο Πρωθυπουργός απάντησε πως φέτος η επιβάρυνση των κατόχων ακίνητης περιουσίας θα είναι μικρότερη από πέρυσι, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η είσπραξη του φόρου μέσω της ΔΕΗ. Όπως ανέφερε, «τώρα ψάχνουμε το πώς θα πληρώσουν φέτος: το αν θα εισπραχθεί από ΔΕΗ ή από αλλού».
Επιβεβαίωσε επίσης ότι η επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων μετατίθεται για την 1η Ιανουαρίου 2014. Συγκεκριμένα είπε: «Είχαμε πει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση ότι θα καταργηθούν όλοι οι άλλοι φόροι της τελευταίας τριετίας και ότι θα θεσπιστεί ένας ενιαίος φόρος για την περιουσία. Αυτό θα ισχύσει από 1ης /1/ 2014».
Για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο Βήμα της Κυριακής, αναφέροντας πως οι αλλαγές και οι ελαφρύνσεις που θα υπάρξουν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα ισχύσουν από το 2014.
«Για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό το ειδικό τέλος να παραμείνει ως έχει, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ως το τέλος του 2013 και ο ενιαίος φόρος και οι ελαφρύνσεις που θα υπάρξουν με τις αλλαγές να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2014», σημειώνει ο κ. Στουρνάρας.
Παράλληλα υποστηρίζει πως έτσι θα υπάρχει χρόνος προετοιμασίας του μηχανισμού είσπραξης των φόρων και επιπλέον το κράτος θα εισπράξει κανονικά φέτος, την πιο κρίσιμη χρονιά του προγράμματος, τα έσοδα από το τέλος.
«Όχι» σε ανασχηματισμό
Σε ερώτημα για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο Πρωθυπουργός απάντησε, μεταξύ άλλων, πως «ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες δικές μου προθέσεις». 
Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας
Όσον αφορά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ζήτημα το οποίο απασχόλησε σήμερα τους ευρωπαίους ηγέτες, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ευρώπη «συνειδητοποιεί ότι δεν μπορούμε πλέον να μένουμε στα λόγια αλλά ότι πρέπει να προχωρήσουμε».
Μίλησε για τον επανασχεδιασμό του τρέχοντος ΕΣΠΑ, ώστε να μεταφερθούν πόροι από άλλες κατευθύνσεις προς το κοινό πρόγραμμα που σχετίζεται με την απασχόληση των νέων και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν μέτρα για τις οικογένειες των οποίων όλα τα μέλη είναι άνεργα.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τέλος ότι τα μέτρα λιτότητας δεν είναι αυτοσκοπός και πως για να επιτευχθεί η ανάπτυξη πρέπει να δωθεί έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές και στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.

ΣΥΡΙΖΑ: Ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση των αποτυχιών του
«Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σε μια Σύνοδο Κορυφής δίχως να έχει να προτείνει το οτιδήποτε», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Σαμαράς.
Η αξιωματική αντιπολίτευση του καταλογίζει πως «επαναλαμβάνει τα γνωστά ευχολόγια για την ανάπτυξη, ενώ στηρίζει με εμμονή την ακραία λιτότητα, υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας, εννοώντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με 400 ευρώ το μήνα».

«Αυτό είναι το μέλλον που οραματίζεται από κοινού με τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις: μισθοί πείνας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στους δανειστές, κατάργηση του κοινωνικού κράτους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον κ. Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «δέσμιος της τρόικας, αδύναμος να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας, ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση των αποτυχιών του».
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Μονιμοποίησε το χαράτσι, άνοιξε το δρόμο για απολύσεις 
Boλές κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, ως πραγματικός ιδιοκτήτης του μνημονίου μονιμοποίησε το χαράτσι της ΔΕΗ και άνοιξε το δρόμο για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εφαρμόζοντας πλήρως το μνημόνιο 3», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και τομεάρχης Οικονομίας Νότης Μαριάς.
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να εισπράξει την οργή και την αποφασιστικότητα του λαού
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και το ΚΚΕ, με αφορμή τις αποφάσεις για το χαράτσι: «Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπορούν πια να ζήσουν, δεν μπορούν να πληρώνουν φόρους, χαράτσια, χρέη η κυβέρνηση μαζί με την τροϊκα συνεχίζει να στέλνει το δυσβάσταχτο χαράτσι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτό που πρέπει να εισπράξει εκτός από την οργή είναι και η αποφασιστικότητα του λαού να βάλει τέλος με την οργάνωση και την πάλη στα μέτρα και την πολιτική που τον εξαθλιώνουν». 

Δείτε την συνέντευξη του Α. Σαμαρά εδώ

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντ. Σαμαράς: Εκτός Δημοσίου επίορκοι και «κοπανατζήδες»"

Το "ΓΕΦΥΡΑ e-pass" γίνεται διαλειτουργικό από 20 Μαρτίου

Ακόμη μεγαλύτερη άνεση στα οδικά ταξίδια με την ένταξη της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου στο δίκτυο Διαλειτουργικότητας των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων

Από 20 Μαρτίου 2013 η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου εντάσσεται -όπως είχε προαναγγελθεί- στο δίκτυο της Διαλειτουργικότητας (GRITS), στο οποίο ανήκουν άλλα 4 συνεργαζόμενα οδικά δίκτυα της χώρας: Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός (E.O. Ελευσίνας-Πάτρας), Μορέας (Ε.Ο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας), Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί).

Χάρη στη Διαλειτουργικότητα, μια υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν, οι οδηγοί μπορούν να ταξιδεύουν στα 5 αυτά οδικά δίκτυα και να περνούν από τις ηλεκτρονικές λωρίδες διοδίων χρησιμοποιώντας έναν και μόνο πομποδέκτη.

Οι συνδρομητές που διαθέτουν e-PASS (Αττικής Οδού), eWAY (Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου) ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (Ολυμπίας Οδού) και ΓΕΦΥΡΑ e-pass, μπορούν να κάνουν χρήση της Διαλειτουργικότητας στις μετακινήσεις τους στους συνεργαζόμενους αυτοκινητόδρομους χωρίς να είναι απαραίτητο να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα από το τέλος 2012, ενώ για τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θα ενεργοποιηθεί από 20 Μαρτίου 2013.

Οι οδηγοί που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση της νέας υπηρεσίας και δεν διαθέτουν πομποδέκτη, μπορούν να επιλέξουν αυτόν που τους εξυπηρετεί καλύτερα, με βάση τον τόπο διαμονής τους, το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν πιο συχνά κ.λπ. Μελλοντικά, η υπηρεσία ενδέχεται να επεκταθεί και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Τα συνεργαζόμενα οδικά δίκτυα διαθέτουν ενημερωτικό υλικό και αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης της νέας υπηρεσίας, τα οφέλη, τις δυνατότητες, καθώς και τις οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας της μέσω των ιστοσελίδων τους. Επίσης, το κοινό μπορεί να αναζητά περισσότερες πληροφορίες στα τμήματα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών των συνεργαζόμενων οδικών δικτύων:

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου  2410 741440  www.aegeanmotorway.gr

Αττική Οδός  210 6682222  www.aodos.gr

Ολυμπία Οδός  22960 95555  www.olympiaodos.gr

Μορέας  2710 562020  www.moreas.com.gr

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου  26340 39010-11  www.gefyra.gr


Διαβάστε Περισσότερα » "Το "ΓΕΦΥΡΑ e-pass" γίνεται διαλειτουργικό από 20 Μαρτίου"

Διπλές και εικονικές συνταγές στον ΕΟΠΥΥ

Δεν έχουν τέλος οι απάτες στον ΕΟΠΥΥ. Κατά τον έλεγχο συνταγών ασφαλισμένων του Οργανισμού, εντοπίστηκαν...ανεξήγητα με τη λογική φαινόμενα επανάληψης συνταγών, μεταδίδει το Iatronet.gr

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκαν περιπτώσεις εικονικής συνταγογράφησης και έκδοσης επαναληπτικών ηλεκτρονικών συνταγών, χωρίς να δικαιολογείται η ανάλωση των χορηγηθέντων φαρμάκων με την προηγούμενη συνταγή.

Για αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητεί να αναγράφεται υποχρεωτικά η φαρμακευτική αγωγή και στο βιβλιάριο υγείας ή στα αντίγραφα των εντολών υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων.

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, επισημαίνεται ότι στη συνταγή πρέπει να αναγράφεται το σκεύασμα, η περιεκτικότητα και η ποσότητα.

Οι φαρμακοποιοί δεν θα μπορούν να εκτελούν τη συνταγή, εάν δεν έχει αναγραφεί η φαρμακευτική αγωγή στο βιβλιάριο.

Κάτω, δε, από την καταχώρηση του γιατρού, ο φαρμακοποιός θα βεβαιώνει την εκτέλεση της συνταγής με σφραγίδα και υπογραφή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλές και εικονικές συνταγές στον ΕΟΠΥΥ"

Προσλήψεις και στο «Αττικό»

Προσλήψεις γιατρών για τη στελέχωση περιφερειακών νοσοκομείων, ανακοίνωσε ο Αν.Λυκουρέντζος

Την πρόσληψη 600 τακτικών και 800 επικουρικών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών της νησιωτικής Ελλάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή.

Οι γιατροί θα κληθούν να στελεχώσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να καλύψουν κενά σε κλινικές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά, που αφορούσε στα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου Θήβας, ο κ.Λυκουρέντζος εξήγησε ότι το τακτικό ιατρικό προσωπικό έχει ήδη επιλεγεί και μόλις εγκριθούν οι πιστώσεις θα δρομολογηθούν οι προσλήψεις, ενώ θα προκηρυχθούν και οι θέσεις των επικουρικών γιατρών.

Προσλήψεις προσωπικού και στο «Αττικό»

Αναφορικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου «Αττικό», που έθιγε σε επίκαιρή ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση κάνει οικονομία στην Υγεία με κίνδυνο ανθρώπινων ζωών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «οικονομία κάνουμε στον περιορισμό της δαπάνης στα διοικητικά έξοδα. Περιορίζουμε τις διοικήσεις και την σπατάλη στις προμήθειες. Δεν επιχειρούμε να αδικήσουμε τους ιατρούς».

Ανάφερε μάλιστα ότι υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη για προσλήψεις 750 νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που θα απορροφηθούν και στο «Αττικό» Νοσοκομείο.

Διευκρίνισε δε, πως όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες πληρώνονται, ενώ το πρόβλημα που υπήρχε από το Γενικό Λογιστήριο, πλέον επιλύθηκε και άμεσα θα εξοφληθούν οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσλήψεις και στο «Αττικό»"

''Να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις ξενοδοχείων'' - Επιστολή τουριστικών πρακτόρων προς Σαμαρά

Να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις ξενοδοχειακών μονάδων, που έχουν καταπατήσει αιγιαλό και ξεκίνησαν τα τελευταία 24ωρα στην Κρήτη, ζητά ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τους παράγοντες του τουρισμού, εικόνες με κατεδαφισμένα ξενοδοχεία κάνουν τον γύρω του κόσμου ''θυμίζοντας Συρία'', δημιουργώντας παράλληλα άσχημη εικόνα για την Κρήτη.

Εκείνο που ζητούν είναι η διαδικασία αυτή να ξεκινήσει μετά το τέλος της τουριστικής σαιζόν. Συγκεκριμένα στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό αναφέρουν:

«Αξιότιμε Κ. Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία Σας για τον Τουρισμό και την τακτική Σας να αντιμετωπίζετε με ιδιαίτερη προσοχή, σε οτιδήποτε μπορεί να τον βλάψει, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή Σας στις κατεδαφίσεις που άρχισαν από την Κρήτη σε ξενοδοχεία και κτίσματα εντός Τουριστικών περιοχών που τελεσίδικα έχουν κριθεί παράνομα.

Ο Σύνδεσμός μας και τα Μέλη του, που διακινούν το σύνολο του Τουρισμού της Κρήτης, της "Ναυαρχίδας το Τουρισμού", συμφωνεί και επικροτεί την τήρηση της νομιμότητας, αλλά φωτογραφίες που γίνονται πρώτη είδηση στο εξωτερικό με Κρητικά Ξενοδοχεία που θυμίζουν "Συρία" αν μη τι άλλο φοβίζουν τους Τουρίστες λίγο πριν την έναρξη της σαιζόν και τους αποθαρρύνουν να έρθουν στη χώρα μας.

Ζητάμε να γίνουν οι ενέργειες αυτές μετά το τέλος της σαιζόν.»

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "''Να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις ξενοδοχείων'' - Επιστολή τουριστικών πρακτόρων προς Σαμαρά"

Φοιτητές αγνοούσαν... τη μάχη του Μαραθώνα

Τραγελαφική σκηνή στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο
Μόνο μία (Αλβανή!) φοιτήτρια ήξερε για τη μάχη του Μαραθώνα

Αίσθηση κι έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα το τραγελαφικό περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου Δονάτος Παπαγιάννης. Οταν ρώτησε 300 φοιτητές του να του πουν τι ξέρουν για τη μάχη του Μαραθώνα, στην αίθουσα επικράτησε νεκρική σιγή... Οχι, οι φοιτητές δεν θέλησαν με τη σιωπή τους να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες, απλώς δεν ήξεραν την απάντηση! Την κατάσταση έσωσε μια φοιτήτρια, η οποία αν και αλβανικής καταγωγής, περιέγραψε με καταπληκτική ακρίβεια τα γεγονότα της μάχης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε με γλαφυρό τρόπο ο καθηγητής: «Το μάθημα γίνεται σε προχωρημένο εξάμηνο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Το παρακολουθούν περίπου τριακόσιοι φοιτητές. Υπό προθεσμία δηλαδή, νέοι επιστήμονες. Κάποια στιγμή ο λόγος στρέφεται στον Μαραθώνιο που έλαβε χώρα στην Αθήνα και προκάλεσε μάλιστα το ενδιαφέρον σε αθλητές όλου του κόσμου, αλλά και του ελληνικού κοινού, αφού προβλήθηκε live από την τηλεόραση» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ρώτησα με την ευκαιρία τους φοιτητές μου να μου πουν, λόγω ποιου γεγονότος οργανώνεται ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου. Ακρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία απάντηση... Ουδείς γνώριζε! Επέμεινα... “Δεν θα προχωρήσω την παράδοση του μαθήματος, αν δεν ακούσω απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα” είπα. Σιωπή. Ξάφνου σηκώνεται ένα χέρι. Με αυτοπεποίθηση. Δεν τρέμει. Νιώθω μια ελαφριά εκτόνωση. “Επιτέλους, γνωρίζει ένας” σκέφτηκα. Σώθηκε τουλάχιστον η τιμή του πανεπιστημίου».

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος: «Ηταν φοιτήτρια. Με άψογη εκφραστική λεπτότητα και με καταπληκτική ακρίβεια περιέγραψε τα γεγονότα της μάχης του Μαραθώνα. Ενιωσα μια κρυφή αγαλλίαση. Αλλά ταυτόχρονα και περηφάνια για την πληθωρική ευρυμάθεια της φοιτήτριάς μου, έστω και αν ήταν μία και μοναδική. Για να την επιβραβεύσω, τη ρώτησα πώς τη λένε και από πιο μέρος της Ελλάδας είναι (με τον ενδόμυχο φόβο μήπως ήταν από τον Μαραθώνα!) Με έμφυτη ταπεινότητα μου απάντησε: “Με λένε Συλβάνα και είμαι από την Αλβανία”».


Διαβάστε Περισσότερα » "Φοιτητές αγνοούσαν... τη μάχη του Μαραθώνα"

Ομολογία Γιούνκερ: Με την Ελλάδα πηγαίναμε στα τυφλά!

- Κρίση ειλικρίνειας από τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ
- "Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ την λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα"
- "Δεν πιστεύω ότι πρέπει (για την Κύπρο) να κατευθυνθούμε σε παρόμοια λύση με τυφλό τρόπο

Χθες φοβόταν επανάσταση. Σήμερα ομολογεί εμμέσως ότι η λύση που επελέγη για την Ελλάδα ήταν στα τυφλά.

Από την θέση αρχηγού κράτους ίσως τα βλέπεις διαφορετικά. Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, δεν είναι πλεον Πρόεδρος του Eurogroup και έτσι μπορεί να μιλάει πιο ελεύθερα... Ίσως και πιο αληθινά...

Όταν ρωτήθηκε σήμερα για το τι πρέπει να γίνει για την Κύπρο, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι μόνο πρόοδος δεν αρκεί, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση στην αποψινή συνεδρίαση του Εurogroup.

"Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς να υπάρξει λύση στο κυπριακό πρόβλημα", τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους που θα προκαλούσε ζημιές στους ιδιώτες επενδυτές, απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατευθυνθούμε σε παρόμοια λύση με τυφλό τρόπο, θα πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση που δεν συνιστά καθαρή και απλή διαγραφή χρέους".

Και η κρίση ειλικρίνειας συνεχιστηκε: Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι η λύση η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μοναδική, και η ευρωζώνη θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με την αξιοπιστία.

Είπε μάλιστα: "δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα".

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομολογία Γιούνκερ: Με την Ελλάδα πηγαίναμε στα τυφλά!"

Ωνάσης - όταν οι "πτωχευμένοι" Γερμανοί τον υποδέχονταν με ελληνικές σημαίες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα το 1975, σε ηλικία 69 ετών έφυγε ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες σ΄ όλο το κόσμο. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Η ιστορία του ένας πραγματικός μύθος. Είχε επαφές και φίλους μ΄ όλους τους ισχυρούς του πλανήτη .Πολλοί από τους οποίους απόλαυσαν πολλές φορές την ελληνική φιλοξενία του στη θρυλική θαλαμηγό ΧΡΙΣΤΙΝΑ. Μεταξύ αυτών και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Η ιστορία του Ωνάση αποδεικνύει ότι τον κόσμο μπορείς να τον κατακτήσεις και χωρίς όπλα, αν διαθέτεις τα απόλυτα “όπλα”: εξυπνάδα,ικανότητα και βέβαια χρήμα που μάλιστα “παράγουν” τα δύο πρώτα.

Δείτε στο κινηματογραφικό απόσπασμα όπου οι πτωχευμένοι Γερμανοί τον υποδέχονται με ελληνικές σημαίες στα ναυπηγεία τους στα οποία "έκτισε" 30 πετρελαιοφόρα!

Η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Λυμπερόμπουλου του δημοσιογράφου που γνώρισε από κοντά όσο κανένας άλλος το φαινόμενο Ωνάσης.



onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Ωνάσης - όταν οι "πτωχευμένοι" Γερμανοί τον υποδέχονταν με ελληνικές σημαίες! (ΒΙΝΤΕΟ)"

Βόμβα Στουρνάρα: Το χαράτσι της ΔΕΗ θα ισχύσει και το 2013

Πρόταση για συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων και φέτος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Στουρνάρας παίρνει πάνω του το θέμα είσπραξης του τέλος, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την τρόικα, η οποία έχει εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για την εισπραξιμότητα του χαρατσιού, εφόσον αυτό αποκοπεί από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

"Προσπαθούμε να βρούμε μια μέση λύση" είπε ο υπουργός Οικονομικών και εξήγησε ότι το υπάρχον εργαλείο είσπραξης "δίνει σιγουριά και είναι αποτελεσματικό".

Σημειώνεται ότι η απόφαση για τη δόση του Μαρτίου των 2,8 δισ. ευρώ θα ληφθεί στο Eurogroup στις 10 Απριλίου. Η ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

"Ο Μανιτάκης κάνει καλά τη δουλειά του"

Ο υπουργός Οικονομικών επιχειρώντας για άλλη μία φορά να διαλύσει τις πληροφορίες για σύννεφα στις σχέσεις του με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης για το φλέγον θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων είπε χαρακτηριστικά: "Δεν είναι όλα εύκολα. Ο κ. Μανιτάκης κάνει το καλύτερο που μπορεί. Είναι επανάσταση αυτό που γίνεται στο δημόσιο".

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα Στουρνάρα: Το χαράτσι της ΔΕΗ θα ισχύσει και το 2013"

“Τρέχουν” το Κτηματολόγιο - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Με βασική κατεύθυνση την επιτάχυνση των διαδικασιών, τη διευκόλυνση των πολιτών και των συναλλασσομένων και τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, κατατίθεται την Παρασκευή από το ΥΠΕΚΑ το σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Με τις επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου προωθείται η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάθεση και ολοκλήρωση των μελετών κτηματογράφησης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020, βελτιώνονται και απλοποιούνται οι διαδικασίες συναλλαγών με τα κτηματολογικά γραφεία, ενώ παράλληλα, όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΚΑ, το Κτηματολόγιο αναδεικνύεται ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο σχετιζόμενο άμεσα με την προσέλκυση επενδύσεων και τη συνακόλουθη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

Το νομοσχέδιο θα προωθηθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, ενώ η ψήφισή του από την ολομέλεια αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περί τα τέλη Απριλίου.

Ειδικότερα, σε σχέση με τη λειτουργία του Κτηματολογίου, όπως προβλέπεται από το σχέδιο νόμου:

-Ανατίθεται στην «Κτηματολόγιο Α.Ε.» η οργάνωση και λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων ανά την επικράτεια, τα πρώτα εκ των οποίων πρόκειται να αρχίσουν να λειτουργούν εντός του έτους σε Πάτρα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.

-Απλοποιούνται οι διαδικασίες και βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών, ειδικά στα θέματα διορθώσεων, ενώ εισάγονται διαδικασίες ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως, εξυπηρέτησης.

-Εισάγεται η ατελώς υποβολή αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος στα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία, τροποποιείται η σύνθεση των Επιτροπών ενστάσεων και καθιερώνεται η δυνατότητα γνωστοποίησης της ένστασης στους θιγόμενους με κάθε πρόσφορο τρόπο.

-Σε σχέση με τους δασικούς χάρτες, μειώνονται τα βήματα για την κύρωσή τους από 13 σε 7, μειώνονται οι χρόνοι ολοκλήρωσης των σταδίων κύρωσης, ενώ τίθενται αποκλειστικές προθεσμίες. Παράλληλα, οι Διευθύνσεις Δασών και τα αρμόδια δσαρχεία, αν δεν προβούν σε θεώρηση εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στη διαδικασία με την υποβολή ενστάσεων κατά του δασικού χάρτη, που αναρτήθηκε.

-Ορίζεται, δε, ότι δεν υπάγονται στη διαδικασία κύρωσης δασικών χαρτών οι περιοχές για τις οποίες υφίστανται εγκεκριμένα σχέδια πόλης ή καταλαμβάνονται από εγκεκριμένους οικισμούς. Τα σχέδια πόλεων και οι συναφείς διοικητικές πράξεις αποτελούν νόμιμο λόγο απώλειας του δασικού χαρακτήρα ενός ακινήτου. Το ελληνικό κράτος, με κανονιστικές πράξεις του θεωρεί τις εκτάσεις αυτές οικιστικές.

-Όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο, για πολλές από τις εκτάσεις αυτές έχουν συντελεστεί πράξεις αναλογισμού και ρυμοτόμησης και πράξεις εφαρμογής των σχεδίων τους. Ως εκ τούτου, στις εκτάσεις - περιοχές αυτές το κράτος επιτρέπει νομίμως της δόμηση και την άσκηση δικαιοπραξιών για πάρα πολλές δεκαετίες.

-Καθιερώνεται, επίσης, ίδια αντιμετώπιση μεταξύ κατόχων μικρών και μεγάλων ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως, όσον αφορά τυχόν περιουσιακά δικαιώματα του δημοσίου.

-Με το εν λόγω νομοσχέδιο, στόχος είναι επίσης να επιλυθεί το πρόβλημα αναστολής έκδοσης αδειών δόμησης σε μικρούς οικισμούς λόγω της, εδώ και τρία χρόνια, απαγόρευσης παραχώρησης λωρίδας για τη διάνοιξη των απαιτούμενων δρόμων. Απαντώνται ασάφειες και δυσχέρειες εφαρμογής στις διατάξεις που αφορούν τη δόμηση και ειδικότερα την έκδοση αδειών δόμησης σε ιδιοκτησίες που βρίσκονται εντός των ορίων οικισμών και είτε έχουν πρόσωπο σε προϋφιστάμενους κοινόχρηστους χώρους, είτε έχουν πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο σε κοινόχρηστους χώρους, που δημιουργήθηκαν μετά το 1985.
Όπου υπάρχουν, λοιπόν, καθυστερήσεις στην έγκριση της πρότασης κύρωσης του δικτύου κοινοχρήστων χώρων, που υπερβαίνουν τους τρεις μήνες, προβλέπεται να μπορεί να επιτρέπεται η δόμηση, υπό εκείνους τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν τόσο τη νομιμότητα της διοικητικής πράξης της άδειας δόμησης όσο και τη συμβατότητά της με τη διοικητική πράξη της κύρωσης του δικτύου των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού. Επιλύονται έτσι, άμεσα και επείγοντα ζητήματα ολοκλήρωσης πολεοδομικού σχεδιασμού και ιδιωτικής πολεοδόμησης, παρατείνοντας και τις σχετικές προθεσμίες.

-Παράλληλα, το δημόσιο υποχρεώνεται να δηλώνει τα δικαιώματά του σε κάθε περιοχή που θα εντάσσεται στο μέλλον στο Κτηματολόγιο. Έτσι εξασφαλίζεται, για πρώτη φορά, η πλήρης καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, ώστε να είναι δυνατή η ανάδειξη και αξιοποίησή της.

-Καθώς έως σήμερα δεν πιστοποιείται η θέση κάθε ακινήτου εντός ή εκτός περιοχής Natura 2000, αρμόδια και γι΄ αυτή τη διαδικασία καθίσταται την Κτηματολόγιο ΑΕ, η οποία θα εκδίδει κάθε σχετικό πιστοποιητικό, αναλαμβάνοντας επίσης την ψηφιακή ενημέρωση και τήρηση των ορίων των περιοχών των χερσαίων προστατευόμενων περιοχών και των τύπων οικοτόπων σε εθνικό επίπεδο.

-Όσον αφορά τις κυνηγετικές περιοχές, μπορεί να χαρακτηρίζονται ως συνεχείς ελεγχόμενες κυνηγετικές εκτάσεις, ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας, όχι μικρότερες των δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) στρεμμάτων, εντός του χώρου της ηπειρωτικής Ελλάδας -αντί 5.000 στρεμμάτων έως σήμερα- και πεντακοσίων τουλάχιστον στρεμμάτων στη νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η ρύθμιση αυτή στοχεύει στον περιορισμό των επιφανειών αυτών και στην απελευθέρωση μεγάλων επιφανειών δασών οι οποίες σήμερα, για τις ανάγκες λειτουργίας των ελεγχόμενων κυνηγετικών περιοχών, είναι περιφραγμένες και μη προσβάσιμες και στην προσέλκυση σχετικών επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την προσέλκυση ειδικού τουρισμού.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, βελτιώνεται η λειτουργία του Κτηματολογίου τόσο της εξωδικαστικής, όσο και της δικαστικής επίλυσης των ζητημάτων διόρθωσης των αρχικών και μεταγενέστερων εγγραφών, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλαγών, αφού η εξωδικαστική διόρθωση απαλλάσσεται από οποιοδήποτε τέλος και επεκτείνεται, υπό προϋποθέσεις εγκυρότητας και δημοσιότητας, η δυνατότητα συναλλαγών και στις περιπτώσεις που εμφανίζουν σφάλμα οι μεταγενέστερες εγγραφές.

Επιμηκύνεται η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, ώστε να διευκολυνθούν περαιτέρω οι δικαιούχοι να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για διόρθωση εγγραφών, ενώ καθιερώνεται η υποχρεωτική προσκόμιση πιστοποιητικών κτηματολογικών εγγραφών και των τεχνικών εισηγήσεων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα της ταυτότητας του ακινήτου.

Ενισχύεται το καθεστώς δημοσιότητας που προβλέπεται στις ισχύουσες διατάξεις, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις ηλεκτρονική ανάρτηση όλων των στοιχείων για όλους.

Όσον αφορά τους διαγωνισμούς του Κτηματολογίου, από τα 38 εκατομμύρια σχεδόν συνολικά δικαιώματα, έχουν πλήρως κτηματογραφηθεί τα 7 εκατομμύρια, τα 15 περίπου εκατομμύρια βρίσκονται υπό επεξεργασία, ενώ για τα 16 εκατομμύρια θα ακολουθήσουν διαγωνισμοί. Το έργο από το 2008 χρηματοδοτείται μόνο από τους πολίτες, μέσω των σχετικών τελών.

Επιπλέον, μειώνεται έως και 70%, όπως εκτιμάται, ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαγωνισμών, αναμορφώνεται η διαδικασία - τα στάδια των διαγωνισμών, τυποποιείται και αντικειμενικοποιείται η αξιολόγηση, εγκαθιδρύεται ως κριτήριο ανάθεσης η χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να προκηρυχθούν έως τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί για τα 16 εκατομμύρια εκκρεμούντων δικαιωμάτων. Σκοπός της επιτάχυνσης είναι μέσα σε 8 μήνες να αναδειχθούν οι πρώτοι ανάδοχοι και σε 12 μήνες να έχουν ανατεθεί. Αυτή η βασική αρχή ανάθεση εντός 12 μηνών θα ακολουθηθεί σε όλες τις περιπτώσεις διαγωνισμών κτηματογράφησης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Τρέχουν” το Κτηματολόγιο - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο"

Γ. Μαυραγάνης: Πολύ χαμηλό ποσοστό εισπράξεων από μεγαλοοφειλέτες

Πολύ χαμηλό ήταν, όπως αναγνώρισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων οφειλών που εισπράχθηκε μετά από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από την «Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης» του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδια για την επιδίωξη είσπραξης των χρεών των 1.500 μεγαλύτερων οφειλετών.

«Είναι γεγονός ότι τα αποτελέσματα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης για την περίοδο 01.05.2012 έως 31.08.2012 ήταν ο έλεγχος 459 υποθέσεων με μεγάλη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή και εξ αυτής εισπράχθηκε πολύ χαμηλό ποσοστό», αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.
Ο υφυπουργός εξηγεί ότι το πολύ χαμηλό ποσοστό είσπραξης οφείλεται κυρίως στο ότι:

170 υποθέσεις από τις 459 αφορούν πτωχές επιχειρήσεις.

Το 47% της όλης οφειλής αντιστοιχεί σε παραβάσεις ΚΒΣ (πλαστά- εικονικά) κυρίως με παρένθετα και υποκρυπτόμενα πρόσωπα.
Δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή των υπευθύνων και συνυπευθύνων σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησε η Υπηρεσία αυτή στις ανωτέρω υποθέσεις.

Ο κ. Βουδούρης είχε καταθέσει ερώτηση επικαλούμενος άλλη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε βουλευτή, σύμφωνα με την οποία από τα 13 δισ. ευρώ, που είναι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο, έχουν εισπραχθεί μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ.

Με την έγγραφη απάντησή του ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει επίσης ότι την περίοδο 01.05.2012 έως 31.08.2012 έγιναν διαγραφές χρεών συνολικού ύψους 29.485.785,35 ευρώ που αφορούσαν κυρίως παραβάσεις του Κ.Β.Σ. οι οποίες διαγράφηκαν με αποφάσεις Δικαστηρίων, καθώς και σε μια περίπτωση του Ν. 3990/2011. Τονίζει ακόμη ότι δεν ετέθη θέμα παραγραφής για κανένα από τα ανωτέρω ποσά.

Για το ζήτημα της παραγραφής οφειλών προς το Δημόσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι με διατάξεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, έχει παραταθεί διαδοχικά μέχρι 31.12.2013 ο χρόνος παραγραφής βεβαιωμένων στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία του Κράτους, χρεών προς το Δημόσιο και τρίτους, τα οποία παραγράφονταν εντός των ετών 2009 έως 2013.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Μαυραγάνης: Πολύ χαμηλό ποσοστό εισπράξεων από μεγαλοοφειλέτες"

Πρώην αστυνομικός με δήλωση 228.000 ευρώ και καταθέσεις 2.270.000!

Πρόστιμο τουλάχιστον 1.190.000 ευρώ καλείται να πληρώσει πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που είχε υπηρετήσει στο Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν περίπου 2,3 εκατ. ευρώ.

Οπως προέκυψε από πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, ο πρώην διώκτης του εγκλήματος ασκούσε εκτεταμένη και διαρκή φοροδιαφυγή. Ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στη διάρκεια της θητείας του αλλά και αμέσως μετά εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας στοιχημάτων. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι είχε επιχειρήσει να αγοράσει ποδοσφαιρικές ομάδες, μία από τις οποίες ενεπλάκη και στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος» η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε έπειτα από εισαγγελική εντολή, σε τραπεζικούς λογαριασμούς 77 φορολογουμένων οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι απέκρυπταν εισοδήματα της τάξης περίπου των 2 δισ. ευρώ.

Ανάμεσά τους και η περίπτωση του πρώην ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον υψηλόβαθμων αξιωματικών του αστυνομικού σώματος, καθώς είναι παράδοξο για έναν συνταξιούχο ένστολο με φαινομενικά νόμιμη δράση να διαθέτει τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι την τελευταία τετραετία ο αστυνομικός είχε συνολικά έσοδα 2.269.104 ευρώ, ενώ κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δήλωνε στην εφορία μόλις 227.538 ευρώ.

Ο αστυνομικός αποχώρησε από την ΕΛ.ΑΣ. στα τέλη του 2006. Εκείνη τη χρονιά εμφανίσθηκε να έχει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του περίπου 335.000 ευρώ, ενώ στη φορολογική δήλωσή του εμφάνιζε έσοδα μόνο 27.022 ευρώ, δηλαδή όσα δικαιολογούσε ο μισθός του.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο πρώην αστυνομικός φέρεται από το 2006 - σύμφωνα με πληροφορίες προ της αποχώρησής του από την Αστυνομία - να δημιούργησε διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων - για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ μέχρι ράγκμπι, μπέιζμπολ και άλλα αθλήματα - με έδρα την Αυστρία.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι είχε επιχειρήσει να αγοράσει ερασιτεχνικά σωματεία αλλά και ΠΑΕ διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης, μία από τις οποίες συνδέθηκε άμεσα και με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξε ότι η εταιρεία του στην Αυστρία είναι διαχειρίστρια λογισμικού και μόνο. Ωστόσο έσπευσε αμέσως στις οικονομίες υπηρεσίες για να καταβάλει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Παραμένει πάντως άγνωστο το αν θα γίνει από την ΕΛ.ΑΣ έρευνα για την παράλληλη δραστηριότητα του συνταξιούχου αστυνομικού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Πρώην αστυνομικός με δήλωση 228.000 ευρώ και καταθέσεις 2.270.000!"

Η κυβέρνηση ετοιμάζει απέναντι στην τρόικα "ασπίδα" με ρήτρα ύφεσης...!!!

Διπλή «ασπίδα» με όπλο την ύφεση και την κοινωνική αλλά και την πολιτική κρίση που μπορεί να προκαλέσει ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση.

Ζητά από την τρόικα μείωση μεταξύ άλλων του ΦΠΑ της εστίασης, του φόρου στο πετρέλαιο, ηπιότερο τέλος στα ακίνητα, αλλά και διεύρυνση των επιδομάτων ανεργίας και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επικαλούμενη και πάλι τον κίνδυνο κοινωνικής αλλά και... της Βουλευτικής «εξέγερσης» επιχειρεί να αποτρέψει την λήψη νέων μέτρων γνωρίζοντας ότι αν δεν ανοίξει το θέμα σε αυτή την αξιολόγηση, τότε στην επόμενη θα βρεθεί στο τραπέζι Διεύρυνση επιδομάτων ανεργίας και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα φέρεται να έχει ήδη αποδεχτεί ένα πλέγμα μέτρων που θα περιλαμβάνει την επέκταση του επιδόματος ανεργίας (με εισοδηματικά κριτήρια) στους μακροχρόνια ανέργους (πλέον φτάνουν στο 65,3% του συνόλου σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ) αλλά και σε άλλες κατηγορίες ανέργων που δεν δικαιούνται σήμερα επίδομα

. Παράλληλα συμφωνεί και με την (σταδιακή όμως) θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, μέτρου που υπάρχει ήδη στο Μεσοπρόθεσμο. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προς το παρόν η τρόικα επιμένει στην έναρξη εφαρμογής των μέτρων από το 2014 για να μην διαταραχθεί η μείωση του ελλείμματος...

Επίσης η κυβέρνηση έχει θέσει το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ της εστίασης και του φόρου στο πετρέλαιο ενεργοποιώντας τη «ρήτρα» που επιτρέπει την αντικατάσταση μέτρων που δεν αποδίδουν, χωρίς ωστόσο η τρόικα να το αποδέχεται. Το μνημόνιο προβλέπει ότι «εάν είναι αναγκαίο, μετά από διαβούλευση με τους υπαλλήλους των ΕΕ/ ΕΚΤ/ΔΝΤ, τα μέτρα αυτά μπορεί να αντικατασταθούν με άλλα μέτρα τα οποία θα αποφέρουν την ίδια ή υψηλότερη εξοικονόμηση».

«Σε μία διαπραγμάτευση κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις» ανέφερε αρμόδιο στέλεχος, ενώ από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι προωθείται η επιβολή του τέλους επί των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και φέτος αλλά με... ηπιότερη μορφή.

Νέα μέτρα και δημοσιονομικό κενό

«Ακόμη και αν οι αρχηγοί συνηγορήσουν σε νέα μέτρα, οι Βουλευτές δεν θα τα ψηφίσουν» ανέφερε υψηλόβαθμος πολιτειακός παράγοντας εξηγώντας ότι ακόμη μεν δεν έχει χρειαστεί να βρεθεί στο τραπέζι το «χαρτί» της ρήτρας ύφεσης, αλλά... ετοιμάζεται. Το δημοσιονομικό σύμφωνο προβλέπει έκτακτες συνθήκες εξηγεί, ενώ και το «λάθος» των δανειστών στον υπολογισμό της ύφεσης αποτελεί ένα επιπλέον επιχείρημα.

Άλλωστε, προσθέτουν άλλες πηγές, οι δηλώσεις στην Σύνοδο Κορυφής τόσο από τον κ. Juncker περί κινδύνου κοινωνικής εξέγερσης στην Ευρώπη όσο και από τον κ. Hollande περί υπερβολικά άκαμπτης δημοσιονομικής πολιτικής δείχνουν το νέο κλίμα που αρχίζει να διαμορφώνεται. Προσθέτουν ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα ‘υποφέρει από ανεργία» είναι μέρος της πολιτικής αύξησης των κονδυλίων για τη στήριξης των ανέργων αλλά και ενίσχυσης του άξονα ύφεση- ανεργία ως ανάχωμα για να μην έρθουν νέα μέτρα.

Το μνημόνιο, εξηγούν οι ίδιες πηγές, προβλέπει για το 2013 μία σειρά από ανάστροφές ρήτρες, επιβολής νέων μέτρων οι οποίες επιχειρείται να μην αγγιχθούν, τουλάχιστο στην παρούσα αξιολόγηση:

* Αναπροσαρμογή της ύφεσης. Το σενάριο επιχειρείται να παραμείνει στο 4,5% φέτος για να μην φέρει νέα «τρύπα» στο δημοσιονομικό κενό του 2015- 2016 που υπολογίζει στο 2,5 δισ. ευρώ η κυβέρνηση (Μεσοπρόθεσμο) και στα 2-4 δισ. ευρώ η τρόικα (έκθεση Κομισιόν Δεκεμβρίου).

* Σε αυτή την αξιολόγηση σύμφωνα με το μνημόνιο «οι αρχές θα επανεξετάσουν τις δημοσιονομικές προοπτικές για το 2014 και θα συμφωνήσουν με την ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ για τα μέτρα που απαιτούνται για να κλείσει κάθε εναπομείναν έλλειμμα για το 2014».

* Αν υπάρχει δημοσιονομικό κενό κατά το 2015-2016 το αργότερο έως το τέλος Αυγούστου «οι αρχές θα μπορούσαν να ακολουθήσουν διάφορες στρατηγικές για να κλείσει αυτό, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των εσόδων με διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της περαιτέρω μείωσης των απαλλαγών και εκπτώσεων, την επέκταση των μέτρων που λήγουν και τις στοχευμένες περικοπές στις τρέχουσες δαπάνες».

* Παρακρατείται το 10% των δαπανών κάθε φορά και θα αποδοθεί από τον Σεπτέμβριο μόνο αν υλοποιείται κατά γράμμα ο προϋπολογισμός.

* Οι νέοι κανόνες δημοσιονομικής διαχείρισης και οι 3ετείς προϋπολογισμοί προβλέπουν δεσμευτικά όρια δαπανών και αυτόματες περικοπής (ή αυξήσεις τελών στους δήμους) αν υπάρχουν αποκλίσεις.

* Προβλέπεται πρόσθετη περικοπή δαπανών έως 1 δισ. ευρώ ετησίως και στο 50% των αποκλίσεων των στόχων ιδιωτικοποιήσεων.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυβέρνηση ετοιμάζει απέναντι στην τρόικα "ασπίδα" με ρήτρα ύφεσης...!!!"

Γαβαλάς: «Δίνω όλη μου την περιουσία για να αποκατασταθεί η τιμή μου»

Την πρόταση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού για συμψηφισμό των χρεών του Λάκη Γαβαλά με κατάσχεση κτιρίων που του ανήκουν ώστε να στεγαστεί σε αυτά οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής, σχολιάζει μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο επιχειρηματίας.

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Γαβαλάς δηλώνει απόλυτα σύμφωνος με την πρωτοβουλία του κ. Σγουρού, αναφέροντας: «Δίνω όλη μου την περιουσία προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομά μου».

«Δεν είχα υπάρξει ποτέ εγωιστής στη ζωή μου, δεν έκανα τίποτα εγωιστικό, ότι είχα το μοιραζόμουνα, πόσο μάλλον αν και εφόσον το οφείλω στη χώρα, η οποία όμως μας έφερε σε ένα σημείο να γίνουμε όπως γίναμε», υπογραμμίζει ο επιχειρηματίας.

Και προσθέτει: «Όποιος και αν το πάρει προκειμένου να αποκατασταθεί πάνω απ’ όλα η δική μου τιμή και των συνεργατών μου, δεν με πειράζει».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαβαλάς: «Δίνω όλη μου την περιουσία για να αποκατασταθεί η τιμή μου»"

Θα πάρουν το κτίριο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα να το κάνουν Περιφέρεια Αττικής

Μια πρωτοποριακή πρόταση υπέβαλε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον Γιάννη Στουρνάρα: να περάσουν οι τεράστιες δεσμευμένες εκτάσεις στην Κάντζα που φέρουν την επωνυμία Λάκης Γαβαλάς στην Περιφέρεια Αττικής κι έτσι το ελληνικό δημόσιο να πάρει πίσω τα χρήματα που του οφείλονται.

Σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», είναι διασπαρμένη σε 38 κτίρια στο Λεκανοπέδιο για τα οποία πληρώνει το ποσό των 10 εκατ. ετησίως! Την ίδια ώρα μένουν αναξιοποίητα τα κτίσματα εμβαδού άνω των 20.000 τ.μ. σε οικόπεδο 31.000 τ.μ. που είχε αγοράσει ο Λάκης Γαβαλάς.

Ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς εξάλλου είχε δηλώσει έτοιμος να παραχωρήσει την περιουσία του για την εξόφληση των οφειλών του. «Τι περιουσία; Τετραχιλιαπλάσια από αυτή που είναι το χρέος μου. Να την πάρουν να την κάνουν σχολεία, να την κάνουν νοσοκομεία. Εχω 20.000 τετραγωνικά κτίσμα στην Κάντζα. Γιατί δεν βάζουν αστέγους μέσα; Για να πουν ότι τιμωρούν τον Γαβαλά στο Αλκατράζ; Γιατί δεν παίρνουν τη Βουκουρεστίου που είναι πενταόροφο; Γιατί δεν παίρνουν τη Μύκονο;» είχε δηλώσει στα «Νέα» ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς.

Η πρόταση του Γιάννη Σγουρού περιλαμβάνει πλήρη οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων προκύπτει ότι η εξαγορά των εγκαταστάσεων αντί τιμήματος 19,5 εκατ. ευρώ που θα μπορούσε να διαθέσει η Περιφέρεια θα ήταν ωφέλιμη αφού διαθέτει ήδη τεράστια ποσά σε ενοίκια.

Το κτίριο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα διαθέτει τρία κτίρια, αποθήκες, γραφεία, ενώ διαθέτει ξεχωριστά σχεδιαστήριο και showroom τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν τώρα για τις ανάγκες της Περιφέρειας.

Τα χρέη του Λάκη Γαβαλά είναι τα εξής:

Χρωστάει στην Εφορία 14,5 εκατ. ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Χρωστάει 1.847.177 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Χρωστάει 750.000 ευρώ για τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών και για αμοιβή μεσιτών.

Χρωστάει στις τράπεζες περίπου 22 εκατ. ευρώ ενώ το ακίνητο της Κάντζας έχει προσημειωθεί εννέα φορές.

Για να μπορέσει να πουληθεί απαιτείται η άρση της δήμευσης που έχει επιβληθεί από την Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω της εξόφλησης των φορολογικών υποχρεώσεων, η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και η συναίνεση των τραπεζών που έχουν προσημειώσει το ακίνητο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα πάρουν το κτίριο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα να το κάνουν Περιφέρεια Αττικής"

O εκδότης Κώστας Καββαθάς: Αθωώθηκα για τα χρέη 11 εκατ. ευρώ

Από το αυτόφωρο δικάστηκε ο 74χρονος εκδότης Κώστας Καββαθάς ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο Κορωπί για χρέη ύψους 11 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Όπως δήλωσε ο εκδότης του περιοδικού «4 Τροχοί», το δικαστήριο αναγνώρισε ότι το χρέος ύψους 11.163.740,59 ευρώ δεν ήταν δικής του ευθύνης.

«Αθωώθηκα πριν από μια ώρα (σ.σ: λίγο μετά τις 4 το απόγευμα) από το δικαστήριο. Με έπιασαν χθες το βράδυ στο Κορωπί στο σπίτι μου. Τα χρέη δεν είναι δικά μου, εγώ στην εταιρεία που τα έχει δημιουργήσει είχα μόνο το όνομά μου, δεν έχω την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης», δήλωσε ο Κώστας Καββαθάς στο newpost.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδοτικός όμιλος «Τεχνικές Εκδόσεις» από τον οποίο εκδίδεται και το κορυφαίο περιοδικό αυτοκινήτου «4 Τροχοί» και στον οποίο ο Κώστας Καββαθάς και η σύζυγός του διατηρούν ένα ποσοστό μετοχών περί του 33%, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Βασικός μέτοχος είναι ο Αντώνης Λυμπέρης.

Με τη θεωρία του ντόμινο τα χρέη επεκτάθηκαν σε όλες τις επιχειρήσεις συμφερόντων Λυμπέρη, όπως και στις «Τεχνικές Εκδόσεις», εταιρεία η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "O εκδότης Κώστας Καββαθάς: Αθωώθηκα για τα χρέη 11 εκατ. ευρώ"

«Ενα ψηφοδέλτιο για όλες τις παρατάξεις στις δημοτικές εκλογές»

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης καταθέτει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» πρόταση για αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα απασχόλησης, λέγοντας: «Οποιος πληρώνεται από τον ΟΑΕΔ πρέπει να υποαπασχολείται σε συναφείς θέσεις ώσπου να βρει δουλειά» και, τέλος, ανοίγει τη συζήτηση για «απελευθέρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης από το κρατικό μονοπώλιο». 

Τις προτάσεις του για το κράτος, την εξωτερική πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Νέα Δημοκρατία καταθέτει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης στη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ». Προτείνει ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλα τα κόμματα στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει ότι άμεσα θα δοθεί ψήφος στους ομογενείς και υποστηρίζει τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και τη δημιουργία κινήτρων για ιδιωτική χρηματοδότηση. Την ίδια ώρα «καλωσορίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο των ευρωατλαντικών αξιών και ζητάει μια νέα εξωτερική πολιτική σε βάθος γενεών, στηριγμένη στη συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση, τις νέες ηγεσίες των αραβικών χωρών και το Ισραήλ.

- Πιστεύετε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχει βλάψει τη χώρα; Αναμφισβήτητα πληγώνεται εκ νέου η αξιοπιστία της χώρας μας και γι’ αυτό πρέπει τάχιστα να ξεκαθαρίσει η Βουλή ή η Δικαιοσύνη την ουσία του θέματος. Από εκεί και πέρα βεβαίως δεν βοηθά κανείς στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής ή στην ανάκαμψη της χώρας όταν παρασύρεται σε αναλύσεις ντετέκτιβ. Σε κάθε περίπτωση, επί της αρχής πρέπει να αποσταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι η περίοδος της ατιμωρησίας έχει παρέλθει οριστικά, χωρίς όμως να επικρατήσουν λογικές σαν κι αυτές που εγκαινίασε στο παρελθόν η κυβέρνηση Παπανδρέου, μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε μια ατελείωτη εξεταστική επιτροπή για λόγους εντυπώσεων.

- Σας προβληματίζει ο ρόλος των κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Σκέφτεστε τι θα συμβεί αν στους ΟΤΑ κυριαρχήσουν τα άκρα της Αριστεράς ή της Δεξιάς μέσα στο σημερινό ρευστό σκηνικό;
Σκέφτομαι σοβαρά να προτείνω στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς της συγκυβέρνησης κάτι ανατρεπτικό, τολμηρό και πλήρως αντισυμβατικό για να εξοβελίσουμε πλήρως τον κομματισμό από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να θεσπίσουμε χωριστό ψηφοδέλτιο για περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων. Μόνο ένα τέτοιο σύστημα θα αναδείξει προσωπικότητες σε όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εδραιώνοντας την αξιοσύνη ως κριτήριο επιλογής, εμπεδώνοντας κουλτούρα συνεργασίας χωρίς ιδεοληψίες και γκρεμίζοντας τα στεγανά του μικροκομματισμού των παρατάξεων και τη διαπλοκή των τοπικών κυκλωμάτων. Ετσι μόνο θα αναγεννηθεί η αδέσμευτη αυτοδιοίκηση, θα αναδειχτούν οι άξιοι στις τοπικές κοινωνίες, θα απομονωθούν τα άκρα και οι ακρότητες και θα αρχίσει το ξήλωμα ενός εξαντλημένου και ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος.

- Η τρόικα δίνει μεγάλη σημασία στα οικονομικά των δήμων. Ποιο είναι το σχέδιό σας για να μην εκτραπούν τα χρέη τους για ακόμη μία φορά;
Μέσα σε έξι μήνες πετύχαμε να προστατέψουμε από την κατάρρευση 72 δήμους που θα δημιουργούσαν μείζον πιστωτικό γεγονός τον Σεπτέμβριο συμπαρασύροντας την εθνική προσπάθεια ανάκαμψης. Λύσαμε ζητήματα όπως τα προνοιακά επιδόματα 180.000 αναξιοπαθούντων, τη μεταφορά 200.000 μαθητών, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για 85.000 ΑμεΑ και ηλικιωμένους κ.ά. Προστατέψαμε με μεγάλο αγώνα τα κοινωνικά δίκτυα των δήμων που κινδύνευαν και πρωτοστατούμε στον πόλεμο κατά της φτώχειας με κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, κέντρα φροντίδας αστέγων. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά με την τρόικα και πετύχαμε, αντί να μειώσουμε περαιτέρω τη χρηματοδότηση για τους ΟΤΑ κατά 1 δισ. ευρώ, να διασφαλίσουμε χρόνο για οφέλη μόνο από εξορθολογιστικές και αναπτυξιακές πολιτικές. Θεσπίσαμε το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, το οποίο θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά τη σωστή εκτέλεση των προϋπολογισμών τους, συμβουλεύοντας, στηρίζοντας και εξυγιαίνοντας την Αυτοδιοίκηση. Στόχος μας είναι να περικόψουμε σπατάλες, να χτυπήσουμε τη διαφθορά όπου υπάρχει, κυρίως όμως να ενισχύσουμε την αυτοτέλεια των ΟΤΑ μέσα από έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία. Η Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν με τη φορολογική αποκέντρωση, τη δημοτική ενημερότητα, την κινητικότητα του προσωπικού, την αξιοποίηση της περιουσίας της, τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Το κράτος αλλάζει και αυτό καθιστά αναγκαίο κάθε τοπική κοινωνία να αναδεικνύει τους καλύτερους ώστε να μπορεί να αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αυτονομώντας τον βηματισμό της.

- Θα προωθήσετε την ψήφο των ομογενών στις εθνικές εκλογές;

Εχουμε χρέος να δώσουμε φωνή στον οικουμενικό ελληνισμό και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε. Μόνο έτσι θα τον επανασυνδέσουμε με τη μητρόπολη, με ό,τι θετικό μπορεί να φέρει αυτό σε νέα νοοτροπία, φρέσκια τεχνογνωσία, προσέλκυση επενδύσεων και, κυρίως, εξυγίανση της πολιτικής ζωής. Το λέω αυτό γιατί είμαι βέβαιος ότι το βασικό κριτήριο ψήφου των ομογενών δεν είναι το προσωπικό ρουσφέτι, αλλά η ικανότητα των πολιτικών δυνάμεων να αποκαταστήσουν με τα έργα τους τη διεθνή εικόνα της χώρας. Οι ομογενείς πληγώθηκαν αρκετά και το καταλαβαίνουν. Είμαι βέβαιος ότι το νέο οικουμενικό εκλογικό σώμα θα αναζωογονήσει και θα εξυγιάνει την πολιτική ζωή συμπαρασύροντας το ελληνικό κράτος στους δρόμους διάκρισης και επιτυχίας του παγκόσμιου ελληνισμού.
- Είναι έντονη η φημολογία για αλλαγή δομών, καταστατικού και ονόματος της Νέας Δημοκρατίας. Συμφωνείτε;
Για μένα η Ν.Δ. είναι η παράταξη που ταυτίζεται με τις κορυφαίες εθνικές επιλογές και τις πιο σημαντικές εθνικές επιτυχίες. Διαθέτει απίστευτη δύναμη εσωτερικής ανανέωσης που όταν συνδυάζεται με σύγχρονο πολιτικό λόγο, στέρεη ευρωπαϊκή ταυτότητα, λαϊκή φυσιογνωμία και ξεκάθαρο εθνικό προσανατολισμό δεν αφήνει περιθώριο για άλλες επιλογές. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά από τη μεγάλη ανατροπή στην ευρωπαϊκή εικόνα της χώρας που πέτυχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

- Η Ν.Δ. θα μπορούσε να συνεργαστεί σε μια εκλογική αναμέτρηση με πρώην υπουργούς ή στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν φύγει ή σκέφτονται να φύγουν από το κόμμα τους;
Η πολιτική δυναμική δεν δημιουργείται με άθροισμα προσώπων, αλλά με πραγματικές κοινωνικές συμμαχίες. Είναι άλλο η εθνικά αναγκαία κυβερνητική συνεργασία και άλλο η ταύτιση με το ξεπερασμένο που αγωνιά και μάχεται για να επιβιώσει.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τον τελευταίο καιρό να αποκτήσει διεθνείς επαφές σε Ευρώπη και Αμερική. Η προσπάθειά του βοηθάει τη χώρα;
Αν αυτή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ειλικρινής και όχι επικοινωνιακής σκοπιμότητας, τον καλωσορίζουμε στον χώρο των ευρωατλαντικών αξιών που τόσα χρόνια εγγυήθηκαν τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Οφείλει, όμως, για να πείσει, να απομονώσει κάθε ακραίο στοιχείο που τον προσδιόρισε πολιτικά μέχρι σήμερα. Και απ’ ό,τι δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει.

- Από την εμπειρία σας στο υπουργείο Εξωτερικών, πώς είδατε την αρνητική για τα ελληνικά συμφέροντα στάση της Αιγύπτου και της Λιβύης στο θέμα των ΑΟΖ;
Πιστεύω ότι καθίσταται αναγκαία μια νέα δυναμική στην εξωτερική μας πολιτική. Αποκαταστήσαμε πλήρως το προηγούμενο διάστημα τη σχέση εμπιστοσύνης με την ευρωπαϊκή μας οικογένεια που είχε κλονιστεί. Τώρα έχουμε χρέος να αναβαπτίσουμε αναλόγως τη στρατηγική μας σχέση με την αμερικανική κυβέρνηση και να οργανώσουμε το άνοιγμα με τις καινούριες ηγεσίες των γειτονικών αραβικών κρατών αλλά και του Ισραήλ. Χρειάζεται πολλή και συστηματική δουλειά, χωρίς πολλά λόγια. Αλλωστε, η διεθνής στρατηγική της χώρας πρέπει να χτίζεται σε όλα τα θέματα σε βάθος γενεών και όχι σε βάθος τετραετίας.

- Σας ανησυχούν οι κοινωνικές αντιδράσεις εντός του 2013, δεδομένου ότι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση;
Δεν με ανησυχούν τόσο οι εύλογες κοινωνικές αντιδράσεις όσο η πίκρα και η απογοήτευση που συσσωρεύονται σε κάποιες κοινωνικές ομάδες και κρύβονται πίσω από τη σιωπή. Αν θέλουμε να πετύχουμε, ο κύκλος οικονομικής ανάκαμψης και η επιστροφή της ελπίδας και της αυτοπεποίθησης πρέπει να ολοκληρωθεί γρηγορότερα από την εξάντληση της υπομονής και της προσδοκίας μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά.

- Προς ποια κατεύθυνση θα προτείνατε να αλλάξει ο νόμος για το πολιτικό χρήμα;
Αυστηρότερος και αντικειμενικότερος έλεγχος του πολιτικού χρήματος. Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και κινητροδότηση, οριοθέτηση και διαφάνεια στην ιδιωτική χρηματοδότηση. Προσαρμογή στις συστάσεις της GRECO και του Συμβουλίου της Ευρώπης ώστε να αποτρέπουμε συνεχώς τη διαπλοκή και την εξαγορά πολιτικών συνειδήσεων. Αυτή είναι μια διαρκής μάχη που δεν πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε.

- Εκατομμύρια Ελληνες είναι ήδη άνεργοι και προβλέπεται πως ακόμη περισσότεροι θα χάσουν τις δουλειές τους εντός του 2013. Τι θα γίνει με αυτό το χαμένο εργατικό δυναμικό;
Εχουμε χρέος να χτυπήσουμε τη μαύρη εργασία και να μετατρέψουμε το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης. Οποιος πληρώνεται από τον ΟΑΕΔ πρέπει να υποαπασχολείται σε συναφείς θέσεις ώσπου να βρει δουλειά. Οφείλουμε να εναρμονίσουμε και να εξισώσουμε προς τα πάνω τους εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, να δημιουργήσουμε νέο επενδυτικό περιβάλλον. Γιατί μόνο η ανάπτυξη θα φέρει νέες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμώ ότι η απελευθέρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης από το κρατικό μονοπώλιο είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών στη νέα γενιά επιστημόνων, που είναι και το μεγαλύτερο θύμα της ανεργίας.


Κερδίζουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας στην Ευρώπη
- Διαδραματίζετε βασικό ρόλο στη σύσφιγξη των ελληνογερμανικών σχέσεων. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από αυτή την προσπάθεια;
Ελλάδα και Γερμανία αποτελούμε τα δύο άκρα αντίθετα μοντέλα στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη που αν λειτουργήσουν εξισορροπητικά και συμπληρωματικά μπορούν να αποδώσουν δημιουργικά. Ελληνικό ταμπεραμέντο, φαντασία και ενθουσιασμός συνδυασμένα με γερμανική οργάνωση και πειθαρχία έδωσαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2004 στην Ελλάδα, όπως υποστήριξε ο ίδιος ο Ρεχάγκελ. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε στην πολιτική, στην οικονομία, την κοινωνία. Αυτό άλλωστε σημαίνει Ενωμένη Ευρώπη. Γι’ αυτό δουλέψαμε όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και όλοι μας. Εξι μήνες τώρα ταξιδεύω σε όλη τη Γερμανία. Μίλησα στο Βερολίνο, στο Μόναχο, στη Στουτγκάρδη, στη Φρανκφούρτη. Στα Κοινοβούλια, στους αυτοδιοικητικούς, στους συναδέλφους μου, στους επιχειρηματίες, όπως ακριβώς κάνει στην Ελλάδα και ο ομόλογός μου κ. Φούχτελ. Νιώθω ικανοποίηση γιατί πιστεύω ότι ανακαλύπτουμε ξανά την κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση της αλληλεγγύης, την ιδέα της πολιτικής ένωσης, τον αλληλοσεβασμό. Η δουλειά μας πιάνει τόπο. Η Ελλάδα ανακτά συνεχώς τη χαμένη της αξιοπιστία και από αποδιοπομπαίος τράγος μετεξελίσσεται, για ακόμη μία φορά στην ιστορία της, σε παράδειγμα προς μίμηση και επίκεντρο διεθνούς θαυμασμού. Επιστρέφουν, σταδιακά, στην πατρίδα μας η αυτοπεποίθηση και η περηφάνια.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ενα ψηφοδέλτιο για όλες τις παρατάξεις στις δημοτικές εκλογές»"

Πάτρα:Μαθητής νηστικός επί δυο ημέρες λιποθύμησε από την πείνα - Διαψεύδει το σχολείο

Κατέρρευσε πηγαίνοντας στο σχολείο

Εικόνες που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες εκτυλίσσονται πλέον καθημερινά και σε σχολεία της Πάτρα όπου το μόνο που …ευημερεί είναι η πείνα.

Η πιο πρόσφατη πράξη σε ένα έργο χωρίς τέλος και με πρωταγωνιστές κατά το πλείστον μικρούς μαθητές ότι συνέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Οβρυάς όταν ένας μαθητής του δευτέρου Δημοτικού πηγαίνοντας στο σχολείο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών αλλά και γονέων.

Κοντά του έσπευσαν συμμαθητές αλλά και συνοδοί τους οι οποίοι του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως το παιδί είχε να φάει δυο ημέρες καθώς οι γονείς του αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την διατροφή της οικογένειας.

Ο διάλογος μεταξύ των γονέων και του παιδιού είναι αποκαλυπτικός του δράματος που περνά η οικογένειά του, καθώς όταν ρωτήθηκε «εάν το πονάει κάτι και τι νιώθει» η απάντηση ήταν σοκαριστική, με τον μικρό να τους κάνει γνωστό «πως έχει να φάει δυο ημέρες και ότι στο στόμα του έχει βάλει μόνο λίγο γάλα».

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά τροφίμων τα οποία με διακριτικό τρόπο θα δοθούν στην οικογένεια του αγοριού , οι γονείς του οποίου πριν ξεσπάσει η κρίση είχαν ένα καλό εισόδημα.

patrastimes

Tο σχολείο διαψεύδει λιποθυμία μαθητή στην Οβρυά λόγω ασιτίας

Τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης είναι εμφανή σε αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης...

Συχνά ειδήσεις που αφορούν σε λιποθυμίες ανθρώπων από την πείνα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου, αλλά αρκετές φορές αυτές διαψεύδονται λίγες ώρες αργότερα.

Έτσι έγινε και στην περίπτωση του μαθητή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος» λιποθύμησε καθώς ήταν νηστικός για δύο μέρες. Μάλιστα, οι δάσκαλοι και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου ανάρτησαν στο ιστολόγιο του σχολείου, ανακοίνωση διάψευσης.

«Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς διαψεύδει κατηγορηματικά τόσο το δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος" της Παρασκευής 15ης Μαρτίου 2013 όσο και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες σύμφωνα με τα οποία μαθητής του σχολείου μας, προσερχόμενος στο μάθημα το πρωί της περασμένης Τρίτης, λιποθύμησε επειδή ήταν νηστικός για δύο μέρες» αναφέρουν και συμπληρώνουν:

«Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις (τράπεζα τροφίμων, χριστουγεννιάτικο παζάρι, δωρεάν σίτιση από το κυλικείο μαθητών) βοηθά οικογένειες της περιοχής μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα:Μαθητής νηστικός επί δυο ημέρες λιποθύμησε από την πείνα - Διαψεύδει το σχολείο"

Με όσπρια, ρύζι και πατάτες τρέφονται τα περισσότερα νοικοκυριά λόγω κρίσης

Με ρύζι, πατάτες και όσπρια σιτίζονται περισσότερο οι Έλληνες, καθώς η κρίση έχει βάλει «μαχαίρι» σε πιο ακριβά είδη διατροφής, όπως είναι το κρέας και τα ψάρια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας «Διατροφή και Οικονομική Κρίση», σύμφωνα με τα οποία πάνω από τα μισά νοικοκυριά (55,1%) έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους.

Το 44% απάντησε ότι το εισόδημά του δεν επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινών διατροφικών του αναγκών.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή τροφίμων, αλλά και για την επιλογή του καθημερινού γεύματος είναι το κόστος.

Τα τρόφιμα που έχουν περιοριστεί περισσότερο λόγω κόστους είναι το κρέας (63,7%), τα ψάρια (60,5%), τα γλυκά (51,2%) και το αλκοόλ (48,8%).

Τα τρόφιμα που επιλέγονται συχνότερα για κατανάλωση προκειμένου να μειωθεί το κόστος διατροφής είναι ρύζι/πατάτες (70,8%), όσπρια (70,8%), ψωμί (50,2%) και λαχανικά (46,9%).

Επιπλέον το 93% του δείγματος δήλωσε ότι έχουν περιορίσει το φαγητό από έξω (π.χ. εστιατόρια, ταβέρνες).

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Με όσπρια, ρύζι και πατάτες τρέφονται τα περισσότερα νοικοκυριά λόγω κρίσης"

550.000 ημέρες «ψεύτικης» εργασίας αποκάλυψε σκάνδαλο στο ΙΚΑ!

Εκατοντάδες χιλιάδες ημέρες εικονικής εργασίας. Ψεύτικα ένσημα για δήθεν εργασία που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, προκειμένου να εξασφαλισθούν παροχές και συνταξιοδοτήσεις σε άτομα που δεν το δικαιούνταν κι ένα πάρτυ "τρωκτικών" από επιχειρηματίες, εργαζόμενους και λογιστές που για χρόνια είχαν στήσει ένα κύκλωμα από τον Έβρο ως την Κρήτη, έφερε στο φως η έρευνα των ράμπο του ΙΚΑ, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Cretalive.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης κάνει λόγο για 550.000 ημέρες εικονικής εργασίας (!) μόνο για για την τετραετία 2008- 2012, από περίπου 13.000 ασφαλισμένους, που αν τα "λαγωνικά" του ΙΚΑ δεν σταματούσαν θα προκαλούσαν ζημία στο Ίδρυμα πάνω από 15.000.000 ευρώ!

Σ'αυτό το "πάρτυ τρωκτικών" που όπως φαίνεται ... τελειωμό δεν έχει, εμπλέκονται εκτός από τους ασφαλισμένους και δεκάδες επιχειρήσεις απ'όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οικοδομής και των συναφών επιχειρήσεων αλλά και λογιστές

. "Ευτυχώς όμως το προλάβαμε" - λέει στο Cretalive o κ. Πατσούρης "χάρη στην ειδική ομάδα ηλεκτρονικής αναζήτησης που έχουμε συστήσει το τελευταίο διάστημα και που αναζητούν τα ίχνη των παραβατών, όταν εκείνα εντοπιστούν. Τους παρακολουθούμε σ΄όλες τους τις συναλλαγές, προσπαθώντας να εντοπίσουμε όλες τους τις παραβάσεις, ενώ παράλληλα ενημερώνουμε κι άλλες αρχές, όπως για παράδειγμα τον ΟΑΕΔ, για το ποιούς και τι πρέπει να προσέξουν".

Κι όσο για την Κρήτη; "Δυστυχώς το νησί σας έχει κι εδώ, υψηλή παραβατικότητα, όπως και σε άλλους τομείς παροχών του ΙΚΑ (μαϊμού συντάξεις, αναρρωτικές άδειες, επιδόματα ασθενείας)"συμπληρώνει ο Υποδιοικητής, υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά ανάγκασαν το Ίδρυμα ν'αλλάξει ...ρότα σε ότι αφορά τη μεθοδολογία πληρωμής των παροχών.

"Το ΙΚΑ σταματάει πλέον την επί πιστώσει ασφάλιση. Όποιος είναι καθαρός κι έχει υποβάλλει τις αναλυτικές περιοδικές καταστάσεις, θα έρχεται στο ΙΚΑ (και όχι όπως έκανε μέχρι τώρα δια μέσου ηλεκτρονικής υποβολής) για να λαμβάνει τις παροχές που δικαιούται. Τέρμα πια η εικονική ασφάλιση" καταλήγει με νόημα ο κ. Πατσούρης.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "550.000 ημέρες «ψεύτικης» εργασίας αποκάλυψε σκάνδαλο στο ΙΚΑ!"

Τη φροντίδα των κρατουμένων των Φυλακών Πάτρας αναλαμβάνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

Σύμφωνο συνεργασίας με την Παθολογική Κλινική του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών υπέγραψε το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την υποστήριξη των κρατουμένων στις φυλακές Πατρών.

Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών προς τους 780 κρατούμενους που βρίσκονται στην Πάτρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την υποστήριξη της υγείας των κρατουμένων.

Ειδικότερα, με το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνου Σκανδάμη και του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, καθηγητή παθολογίας Χαράλαμπου Γώγου, προβλέπεται, σε τακτική βάση και χωρίς αμοιβή, η προσφορά ιατρικών υπηρεσιών που θα περιλαμβάνουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η παθολογική κλινική του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών θα επισκέπτεται τις φυλακές Πατρών, μέσω των ιατρών-συνεργατών της, δύο φορές την εβδομάδα. Συντονιστής της όλης προσπάθειας θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας, Κωνσταντίνος Μάρκου.

Σημειώνεται ότι η ανθρωπιστική αυτή προσφορά του ιατρικού-επιστημονικού προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής θα συνεπικουρείται και από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και από άλλους ευαισθητοποιημένους φορείς και ιατρούς.

Το σύμφωνο συνεργασίας θα ανανεώνεται κάθε έτος, ενώ θα συντάσσεται και έκθεση δραστηριοτήτων για την πρόοδο εφαρμογής του.

Παράλληλα αναμένεται να υπογραφεί απόφαση των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΕΣΥ θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Εξάλλου, σύμφωνο συνεργασίας με τα Νοσοκομεία ΓΝΑ «Σισμανόγλειο», Παράρτημα Σισμανογλείου, ΓΝΜ «Α.Φλέμιγκ» και Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής έχει ήδη υπογράψει το υπουργείο Δικαιοσύνης με σκοπό την ψυχολογική στήριξη στα ανήλικα παιδιά των κρατουμένων.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα προσφοράς υπηρεσιών ψυχολογικής-ψυχιατρικής και ιατρικής υποστήριξης στα ανήλικα παιδιά των κρατουμένων μητέρων, στα καταστήματα κράτησης Κορυδαλλού και Ελαιώνα Θηβών, το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με τα επίμαχα νοσοκομεία, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό παιδιών.

Με αυτό το σύμφωνο συνεργασίας, που υπογράφηκε μεταξύ του κ.Σκανδάμη και της διοικητού των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, Όλγας Οικονόμου, προβλέπεται, σε τακτική βάση και χωρίς καμία αμοιβή, η προσφορά ψυχολογικών, ψυχιατρικών και ιατρικών υπηρεσιών σε ανήλικα τέκνα κρατουμένων μητέρων που θα περιλαμβάνει ψυχολογική-ψυχιατρική αξιολόγηση των περιστατικών, υποστήριξη-θεραπεία, παρακολούθηση και άλλες αναγκαίες ιατρικές πράξεις.

Αυτό το σύμφωνο συνεργασίας έχει τεθεί σε εφαρμογή από τη 12η Ιουνίου του 2012 και επανεξετάζεται ανά έτος από εκπροσώπους του υπουργείου Δικαιοσύνης και των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, από τους οποίους συντάσσεται σχετική έκθεση δραστηριοτήτων για την πρόοδο εφαρμογής του.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Τη φροντίδα των κρατουμένων των Φυλακών Πάτρας αναλαμβάνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου"

Από κόσκινο 87 διοικητές νοσοκομείων

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές στις διοικήσεις του ΕΣΥ: Οι νέοι διοικητές θα αναλάβουν καθήκοντα σε περίπου έναν μήνα και θα έχουν επαυξημένες ευθύνες και καθήκοντα. Θα υπογράψουν Μνημόνιο με το υπουργείο Υγείας και θα αξιολογούνται για την αποδοτικότητά τους σε ετήσια βάση.

Οι υποψήφιοι διοικητές θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις έως 27 Μαρτίου ώστε στη συνέχεια να αξιολογηθούν από ειδική Επιτροπή. Στην διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν και οι εν ενεργεία διοικητές οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα και να αξιολογηθούν.

Τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, παρουσίασε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή να κατέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών ιδρύματος του εξωτερικού. Βεβαίως, πρόσθεσε «θα συνεκτιμηθούν μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική όπως θα συνεκτιμηθεί και η εμπειρία διοίκησης, με έμφαση στις μονάδες υγείας και η γενικότερη επαγγελματική και κοινωνική αναγνώριση»

. Αναφερόμενος στην Επιτροπή Αξιολόγησης ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι αποτελείται «από εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες και θα αξιολογήσει την πληρότητα των στοιχείων των φακέλων των υποψηφίων, θα συνεκτιμήσει τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και θα προχωρήσει στην κατάρτιση των πινάκων ανά Υγειονομική Περιφέρεια».

Ειδικότερα, η επιτροπή αποτελείται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Καλλίρη, τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Σκανδαλάκη, τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παπαβασιλείου, από τον εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ κ. Καπερώνη, και έναν εκπρόσωπο της αγοράς, όπου ορίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Ασημακόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι υποβάλουν υποψηφιότητα ανά μία υγειονομική περιφέρεια και θα αξιολογηθούν για το σύνολο της κάθε υγειονομικής περιφέρειας. Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 27η Μαρτίου, ενώ το σύνολο των διοικητών είναι 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Από κόσκινο 87 διοικητές νοσοκομείων"

Τσίπρας: Αντιευρωπαϊκή η πολιτική της Μέρκελ...!!!

Ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα σήμαινε συνολική διαμαρτυρία και αμφισβήτηση της «μερκελιανής» στρατηγικής στην ΕΕ, δήλωσε σε ομιλία του στο London School of Economics ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν ηγείται ενός αντιευρωπαϊκού κόμματος. «Πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή ιδέα διότι στον πυρήνα της είναι η αλληλεγγύη. Ποιος ασκεί αντιευρωπαϊκή πολιτική; Η κα. Μέρκελ», πρόσθεσε. Απαντώντας σε ερώτηση από το ακροατήριο που απαρτιζόταν κυρίως από φοιτητές και οικονομολόγους ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και άλλες δυνάμεις κατά της λιτότητας δεν αντιδρούν θέλοντας τη διάλυση της Ευρώπης , αλλά επειδή θέλουν να την κρατήσουν ενωμένη: «Η λιτότητα διαλύει την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «ανθρωπιστική κρίση».

Στην ομιλία του τόνισε ότι η λιτότητα δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση, ούτε δημιουργεί προϋποθέσεις εξόδου από αυτήν. Πρότεινε ως εναλλακτική οδό την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης παραπέμποντας στο παράδειγμα της Συμφωνίας για το Χρέος του Λονδίνου το 1953, που ήταν όπως είπε αυτή που επέτρεψε το γερμανικό μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα.

«Κούρεμα του χρέους, μεγάλες επενδύσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Μάρσαλ και όροι χρηματοδότησης που συνδέονταν με την παραγωγή και την ανάπτυξη», ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της συμφωνίας, που κατά τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εφαρμοστούν και στην ελληνική περίπτωση. «Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε μία νέα διάσκεψη για το χρέος του νότου της ευρωζώνης το συντομότερο δυνατό;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Σημείωσε ότι οι φόβοι για τις συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη προσφέρουν στη χώρα διαπραγματευτικό χαρτί. Επικαλέστηκε τον Κέινς λέγοντας ότι όταν το χρέος γίνεται υπέρογκο μετατρέπεται σε πρόβλημα της τράπεζας.

Επέκρινε τη «χρηματιστηριοποίηση» της οικονομίας και της κοινωνίας που έχει ως θύματα τους αδύναμους, αλλά πλέον και τη μεσαία τάξη, κάνοντας λόγο για «σχετικά νέο και δυνητικά εκρηκτικό φαινόμενο». Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι μια κοινωνικά δίκαιη έξοδος από την κρίση συνεπάγεται την εκπροσώπηση της παραδοσιακής κοινωνικής βάσης όχι μόνο της αριστεράς αλλά και της σοσιαλδημοκρατίας. Είπε ότι μεγάλο κομμάτι αυτής της βάσης αισθάνεται προδομένο από κόμματα της κεντροαριστεράς (παρέπεμψε στην «κατάρρευση» του ΠΑΣΟΚ και την πτώση δημοτικότητας του Ολάντ) και κατ’ επέκταση από όλες τις μορφές πολιτικής με συνέπεια την ενίσχυση της άκρας δεξιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε εξάλλου ότι το δημοκρατικό έλλειμμα της ΕΕ απασχολούσε και πριν την κρίση, αλλά έκτοτε επιδεινώθηκε με ταχύτερους ρυθμούς από την οικονομία. Σημείωσε ενδεικτικά την «επιβολή οικονομικών αποφάσεων που λαμβάνονταν στη Γερμανία και τη Γαλλία», καθώς και «την αποτυχημένη απόπειρα επιβολής τεχνοκρατών».

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο εθνική, αλλά ευρωπαϊκή πολιτική εξόδου από την κρίση. Τα περί συνωμοσίας της δραχμής προεκλογικά ήταν ξεκάθαρες ανοησίες, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέρος ενός ευρωπαϊκού διαλόγου για την ανάγκη πανευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα του χρέους, είπε ο κ. Τσίπρας. Επέκρινε τις ευρωπαϊκές ελίτ και τις κυβερνώσες τάξεις για τη «συνοχή» με την οποία έχουν επιβάλλει τη λιτότητα στους λαούς. Πρόσθεσε ότι ανάλογη ενότητα και αλληλεγγύη απαιτείται από τα εργατικά και κοινωνικά κινήματα για μια «προοδευτική» έξοδο από την κρίση..

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Αντιευρωπαϊκή η πολιτική της Μέρκελ...!!!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news