facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο Σόρος δωρίζει πετρέλαιο στην Αθήνα

Εκατοντάδες τόνους πετρελαίου θα δωρίσει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε κατοίκους Αθήνας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς και στο Δήμο Αθηναίων, για να ζεστάνειβρεφονηπιακούς σταθμούς, ξενώνες, χώρους ενδιαίτησης αστέγων κλπ.

Η δωρεά γίνεται μέσω του διεθνούς οργανισμού Open Society Foundation που έχει ιδρύσει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος βρίσκεται συχνότατα στο επίκεντρο συνωμοσιολογικών σεναρίων και αποτελεί "κόκκινο πανί" για ακροδεξιούς και αντισημίτες.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε χθες να αποδεχθεί δωρεά 40 τόνων πετρελαίου προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες θέρμανσης σε κοινωνικές δομές του.
Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας την ανάγκη να συνεχισθεί η στήριξη από ιδιώτες και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είχε προηγηθεί δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την αποδέχθηκε με επιφύλαξη, λόγω της... «φιλοσκοπιανής» στάσης του Τζορτζ Σόρος (έχει κάνει στο παρελθόν δωρεές για εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργία κοινωνικών υποδομών στη γειτονική χώρα).

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σόρος δωρίζει πετρέλαιο στην Αθήνα"

Για 6 μήνες σκουπίδια της Πελοποννήσου στην Φυλή

Ανάσα από τα σκουπίδια που έπνιξαν τους κατοίκους, θα πάρουν οι κάτοικοι της Τρίπολης και της Ερμιονίδας, αφού υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που επιτρέπει να «εξαγωγή» 90 τόνων ημερησίως στον Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής.

Ειδικότερα η Τρίπολη θα μπορεί να διώχνει καθημερινά 65 τόνους σκουπίδια και η Ερμιονίδα 25 τόνους.

Η απόφαση παράλληλα που δημιουργεί και υποχρεώσεις στους δύο δήμους ισχύει για ένα 6μηνο ή μέχρι την έναρξη λειτουργίας των έργων μεταβατικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή/και του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

Η απόφαση

Θέμα: Διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Ερμιονίδας Π.Ε. Αργολίδας και Δήμου Τρίπολης Π.Ε. Αρκαδίας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αποφασίζουμε

την τελική διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) των Δήμων Ερμιονίδας Π.Ε. Αργολίδας και Τρίπολης της Π.Ε. Αρκαδίας σε νόμιμα λειτουργούσα εγκατάσταση διάθεσης (Χώροι Υγειονομικής Ταφής, Χ.Υ.Τ), κατά παρέκκλιση των ισχυόντων Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) Πελοποννήσου και Αττικής, ως ακολούθως:

Απο την έναρξη ισχύος της παρούσας Απόφασης, τα αστικά στερεά απόβλητα (ΑΣΑ) του Δήμου Τρίπολης Π.Ε. Αρκαδίας, και μέχρι την ποσότητα των 65 τόνων ημερησίως, θα διατίθενται στο Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Αττικής στη θέση Σκαλιστήρι Φυλής.
Απο την έναρξη ισχύος της παρούσας Απόφασης τα αστικά στερεά απόβλητα (ΑΣΑ) του Δήμου Ερμιονίδας Π.Ε. Αργολίδας, και μέχρι την ποσότητα των 25 τόνων ημερησίως, θα διατίθενται στο Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Αττικής στη θέση Σκαλιστήρι Φυλής.
Το τέλος χρήσης, ανα τόνο, του παραπάνω Χ.Υ.Τ.Α. καθορίζεται ίσο με το αντίστοιχο που έχει οριστεί για τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.) του Χ.Υ.Τ.Α. και δεν σχετίζεται με το ειδικό τέλος ταφής του άρθρου 43 του Ν. 4042/2012.
Αποδεκτά θα γίνονται μόνο τα απόβλητα με κωδικό του Ευρωπαϊκού Καταλόγου Αποβλήτων (ΕΚΑ) 20 «Δημοτικά απόβλητα» (ΚΥΑ 50910/2727/2003 – Παράρτημα ΙΒ) και ειδικότερα τα απόβλητα που μνημονεύονται στην απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο) και στην άδεια λειτουργίας του παραπάνω Χ.Υ.Τ.Α.
Ο Δήμος Τρίπολης οφείλει:
α. Να μεταφέρει τα αστικά στερεά απόβλητά του στην υποδεικνυόμενη στην παρούσα νόμιμα λειτουργούσα εγκατάσταση (Χ.Υ.Τ.Α.) και να καταβάλει το τέλος χρήσης.

β. Να μεριμνήσει για την επίσπευση της εγκατάστασης και έναρξης λειτουργίας του σταθμού μεταβατικής διαχείρισης στη θέση Μενέδες, ο οποίος σύμφωνα με την σχετ.16 απόφαση περιβαλλοντικής αδειοδότησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μεταφόρτωση υπολειμμάτων.

γ. Να εφαρμόσει άμεσα και πλήρως πρόγραμμα ξεχωριστής συλλογής συσκευασιών στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης συνεργασίας με Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), προκειμένου να καταστεί εφικτή η μείωση της ποσότητας των προς διάθεση αποβλήτων.

δ. Να μεριμνήσει για την ταχεία υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των Χ.Α.Δ.Α. της περιοχής ευθύνης του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου που λειτουργεί ως τελικός δικαιούχος των έργων.

6. Ο Δήμος Ερμιονίδας οφείλει:

α. Να μεταφέρει τα αστικά στερεά απόβλητά του στην υποδεικνυόμενη στην παρούσα νόμιμα λειτουργούσα εγκατάσταση (Χ.Υ.Τ.Α.) και να καταβάλει το τέλος χρήσης.

β. Η εγκατάσταση δεματοποίησης στη θέση «Δίδυμα» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μεταφόρτωση των αποβλήτων στη διάρκεια ισχύος της παρούσης

γ. Να εφαρμόσει πρόγραμμα ξεχωριστής συλλογής συσκευασιών στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης συνεργασίας με Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), το αργότερο εντός δύο (2) μηνών απο την έναρξη ισχύος της παρούσας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μείωση της ποσότητας των προς διάθεση αποβλήτων.

δ. Να μεριμνήσει για την διευθέτηση της περιοχής της εγκατάστασης δεματοποίησης στην θέση «Δίδυμα», προκειμένου να μπορεί να επαναλειτουργήσει για δεματοποίηση υπολειμμάτων παράλληλα με την λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

ε. Να μεριμνήσει για την ταχεία υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των Χ.Α.Δ.Α. της περιοχής ευθύνης του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου που λειτουργεί ως τελικός δικαιούχος των έργων.

7. Ο Φορέας Διαχείρισης του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής οφείλει:

α. Να αποδέχεται υποχρεωτικά τα ΑΣΑ των Δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις παραγράφους 1,2,3 και 4 της παρούσας.

β. Να ελέγχει τη σύνθεση, το είδος ή την ποιότητα και την ποσότητα των αποβλήτων που μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις των Χ.Υ.Τ.Α. οι Δήμοι Ερμιονίδας και Τρίπολης, ώστε να είναι αποδεκτά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα, σύμφωνα με τις αδειοδοτήσεις της εγκατάστασης υποδοχής ως προς τα κριτήρια αποδοχής και γενικότερα με τις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

8. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να μεριμνήσει για την ταχεία υλοποίηση της πράξης που συγχρηματοδοτείται απο το ΕΠΠΕΡΑΑ με τίτλο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και αναβάθμιση έργων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου» και ειδικότερα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει αναλάβει, προκειμένου να είναι δυνατόν να τεθούν σε λειτουργία το ταχύτερο, το αργότερο εντός 6μήνου, οι υποδομές μεταβατικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων που προβλέπονται στην ως άνω πράξη.

9. Για να εξασφαλιστεί η ιχνηλασιμότητα των αποβλήτων (παραγωγός – συλλογέας – μεταφορέας – παραλήπτης), τα απόβλητα θα διακινούνται με «έντυπο παρακολούθησης αποβλήτου », που είναι τριπλότυπα έντυπα με βάση το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΙΙ της (10) σχετικής Εγκυκλίου ΥΠΕΚΑ. Το τριπλότυπο έντυπο συμπληρώνεται από τους Δήμους Ερμιονίδας και Τρίπολης (παραγωγό ή κάτοχο του αποβλήτου που ξεκινά η φόρτωση). Το στέλεχος Α’ επιστρέφει μετα την παραλαβή στον παραγωγό ή τον κλατοχο του αποβλήτου. Το στέλεχος Β’ είναι για το αρχείο του συλλέκτη μεταφορέα (εαν είναι επιχείρηση συλλογής – μεταφοράς, αλλιώς για το αρχείο του δήμου) και το στέλεχος Γ’ παραμένει στον παραλήπτη Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ.

10. Σε περίπτωση παράλειψης εφαρμογής της παρούσας Απόφασης, καταλογίζονται ποινικές, αστικές ή διοικητικές ευθύνες στον υπεύθυνο για την μη εφαρμογή της φορέα, όπως προβλέπεται απο τις κείμενες διατάξεις.

11.Η παρούσα Απόφαση ισχύει απο την ημέρα δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εφαρμόζεται μέχρι την έναρξη λειτουργίας των έργων μεταβατικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ή/και του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου ή για διάστημα έξι (6) μηνών απο την έναρξη ισχύος της.

Η Απόφαση να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΚΑ

ΕΥΡ.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤ. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

moriasnow
Διαβάστε Περισσότερα » "Για 6 μήνες σκουπίδια της Πελοποννήσου στην Φυλή"

Πρώτο θέμα στη Γερμανία οι απεργίες που κρατούν κλειστά τα ελληνικά μουσεία!

Σημαντική έκταση έχει στα γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το θέμα των απεργιών στα ελληνικά μουσεία και ειδικά σε αυτό της Ακρόπολης.
Δίνεται έμφαση στην μεγάλη διάρκεια των απεργιών, στα αίτιά της, αλλά και αφήνονται σαφή υπονοούμενα για τις επιπτώσεις τους στο ταξιδιωτικό πρόγραμμα των τουριστών.

Την αρχή έκανε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa και η είδηση αναμεταδίδεται σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, με προφανείς δυσμενείς συνέπειες. Ειδικό κομμάτι έχει αφιερώσει μάλιστα και η μεγάλης επισκεψιμότητας ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτο θέμα στη Γερμανία οι απεργίες που κρατούν κλειστά τα ελληνικά μουσεία!"

Πρέβεζα: Αγανακτισμένος πατέρας ζητά γιατρό για το παιδί του στο Νοσοκομείο - VIDEO

Σκηνές που παραπέμπουν στην Αλβανία της δεκαετίας του 80 και του 90 εκτυλίχθηκαν και πάλι, το βράδυ της Τετάρτης, στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Σκηνές που αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα του μνημονίου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία. Η πολιτεία αδιαφορεί ακόμη και για τις ζωές των παιδιών.

Συνάμα οι ίδιες σκηνές δείχνουν ότι οι αρχές της Πρέβεζας ζουν το δικό τους όνειρο περιμένοντας την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου. Ενός νοσοκομείου που υπάρχει προς το παρόν μόνο στη φαντασία κάποιων. Την ίδια ώρα δέχονται κι αποδέχονται τη συνεχή υποβάθμιση του υπάρχοντος νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο δεν μπορεί να παράξει ούτε υπηρεσίες υγείας επιπέδου ορεινού κέντρου υγείας.

Ανήσυχος και με έντονη την αγωνία, προσήλθε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pamepreveza.gr, λίγο μετά τις έντεκα ο πατέρας με το άρρωστο παιδί του. Μάταια όμως. Παιδίατρος δεν εφημέρευε. Στην Ελλάδα της κρίσης… δεν επιτρέπεται να ασθενήσει κανείς νυχτερινές ώρες.

Την θέση της αγωνίας και της ανησυχίας πήρε γρήγορα η αγανάκτηση. Το εφημερεύον προσωπικό του Νοσοκομείου τον παρέπεμψε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Στη Λευκάδα ή τα Γιάννενα!

Ο αγανακτισμένος πατέρας ζητούσε κάποιον υπεύθυνο για να διαμαρτυρηθεί. Οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων όμως έχουν πάντα ωράριο πρωινό!

Στη συνέχεια έγινε εκείνος αποδέκτης της αγανάκτησης του ελάχιστου προσωπικού που βρίσκονταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και το οποίο γίνεται καθημερινά μάρτυρας της υποβάθμισης.

Και όπως τόνισαν οι υπάλληλοι πια, σε λίγες ημέρες στο νοσοκομείο δεν θα υπάρχει ούτε αναισθησιολόγος σε εφημερία. «Τι θα γίνει σε περίπτωση κάποιου τροχαίου ατυχήματος» αναρωτήθηκαν…

Ίσως ο υπουργός υγείας, που λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις, να πιστεύει ότι στην Πρέβεζα τροχαία γίνονται μόνο τη μέρα. Ποτέ το βράδυ ή τη νύχτα.

Είναι τραγικά όσα συμβαίνουν. Και καλό θα είναι οι φορείς της Πρέβεζας αντί να ζουν το όνειρό τους για το νέο νοσοκομείο να διεκδικήσουν την πλήρη και ομαλή λειτουργία του υπάρχοντος. Πριν χαθούν ζωές.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



pamepreveza
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρέβεζα: Αγανακτισμένος πατέρας ζητά γιατρό για το παιδί του στο Νοσοκομείο - VIDEO"

Διώξεις για τα πλαστά τιμολόγια του ALTER


Με διώξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα έκλεισε η εισαγγελική έρευνα η οποία αφορά στην υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του ALTER καθώς και ακόμη τριών εταιριών που συνδέονται με το κανάλι.
Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται ένα βασικό σκέλος μιας υπόθεσης η οποία τα έχει όλα: καταγγελίες μεταξύ πρώην συνεταίρων, πορίσματα-φωτιά του ΣΔΟΕ, μια αυτοκτονία εφοριακού υπαλλήλου, αλλά και επανελέγχους, οι οποίοι τα... έβγαλαν όλα λάδι.
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες, ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος, ενδέχεται να βρεθεί ο εκδότης Γιώργος Κουρής, ο γιος του, Ανδρέας, και ο ήδη προφυλακισμένος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Κώστας Γιαννίκος.

Η δίωξη πάντως για κακούργημα είναι κατά παντός υπευθύνου (in rem), αφορά εταιρείες που έχουν σχέση με την οικογένεια Κουρή αλλά ο ανακριτής τελικά θα προσδιορίσει ποιος τελικά θα κατηγορηθεί.
Ο έλεγχος και ο επανέλεγχος
Η περίφημη υπόθεση των πλαστών τιμολογίων του ALTER ήταν ιδιαίτερα περιπετειώδης, καθώς μπήκε και βγήκε από το αρχείο. Το αρχικό πόρισμα του ΣΔΟΕ ήταν κόλαφος, αφού εντόπισε την έκδοση 12 τιμολογίων, αξίας 17 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το 2008 επανέλεγχος της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών τα... έβγαλε όλα λάδι. Για αυτήν την υπόθεση αλλά και για εικονικούς επανελέγχους σε δήμους και κοινότητες κατηγορούνται ο πρώην γενικός διευθυντής της Οικονομικής Επιθεώρησης και ακόμη 13 πρόσωπα. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, η οποία, όμως, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη…
Το 2012, επί υπουργίας κ. Βενιζέλου, ο υπόδικος για κακούργημα «κ. Γενικός» επιβραβεύθηκε με μια θέση αντιπροέδρου σε επιτροπή που συστήθηκε για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος!   
Στις 21-2-2008, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) με πολυσέλιδη Ειδική Έκθεση Ελέγχου εντόπισε στο ALTER την έκδοση και τη λήψη 12 τιμολογίων, αξίας 17 εκατ. ευρώ, για τις χρήσεις του 2001 και του 2003, τα χαρακτήρισε εικονικά και επέβαλε τριπλάσιο πρόστιμο, ύψους 51 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα με την επιβολή του προστίμου η υπόθεση δρομολογήθηκε και ως προς το ποινικό της σκέλος από τον αρμόδιο εισαγγελέα της ΥΠΕΕ Ευάγγελο Ιωαννίδη.
Το κανάλι όμως είχε ζητήσει, όπως εδικαιούτο, επανέλεγχο των τιμολογίων. Ο επανέλεγχος διεκπεραιώθηκε στις 24 Οκτωβρίου από δύο νέους ελεγκτές, που αποσπάστηκαν «για την ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση» και, όπως προκύπτει από το έγγραφο με αριθμό Πρωτοκόλλου 1380, όλα βρέθηκαν εντάξει.
Στη συνέχεια, ένας από τους ελεγκτές αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του.
Η υπόθεση του ALTER, η οποία «κοιμούνταν» για χρόνια στα εισαγγελικά γραφεία, ανακινήθηκε με τη σύσταση του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Οι Αρχές διέταξαν ειδικά ελεγκτικά συνεργεία να ερευνήσουν την υπόθεση και κατέληξαν σε διώξεις-φωτιά.
Η υπόθεση διαχωρίστηκε για το πλημμέλημα (αφορά στην τέλεση των πράξεων πριν από το 2004), καθώς υπήρχε κίνδυνος παραγραφής. Το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης θα εκδικασθεί στο Z’ Mονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 17 Μαΐου 2013. Στο εδώλιο θα καθίσουν οι Θ. Αθανασούλης, Γ. Βαλσαμίδης, Κ. Γιαννίκος, Γιώργος Κουρής, Ανδρέας Γ. Κουρής, Δ. Κούτρας, Α. Σακελλίων, Ε. Τριανταφύλλου, Μ. Τσακίρη, Διαμανίδης, Καμπούγερης και Κατσογιάννης. Τα αδικήματα για τα οποία βαρύνονται είναι έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη και απλή συνέργεια.
Για τα κακουργήματα θα διενεργηθεί ανάκριση, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες. 

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Διώξεις για τα πλαστά τιμολόγια του ALTER"

Στην ΕΡΤ η Formula 1 για την επόμενη διετία

Η ΕΡΤ θα μεταδίδει για τα επόμενα δύο χρόνια το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Η Φόρμουλα 1 επιστρέφει στο σπίτι της! Η ΕΡΤ απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το διοικητικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας. Έτσι οι Έλληνες τηλεθεατές που αγαπούν το σπορ θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες σε ελεύθερη συχνότητα.

Αναμένεται να προβάλλει σε μαγνητοσκόπηση το πρώτο Grand Prix της σεζόν την Κυριακή (17/3) στην Αυστραλία. Θυμίζουμε πως τα δικαιώματα προβολής όλων των δοκιμών και των αγώνων έχει ο OTE TV.

sport24
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην ΕΡΤ η Formula 1 για την επόμενη διετία"

Πρώτοι οι γιατροί ζητούν έντοκη εξόφληση

Οι γιατροί θα 'εγκαινιάσουν' την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προβλέπει έντοκη επιστροφή ληξιπρόθεσμων χρεών του κράτους.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ) κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά ανέφερε την Τετάρτη ότι θα διεκδικηθούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ, με τόκο 8%!

Σημειώνεται ότι το Σάββατο τίθεται σε νομική ισχύ η Κοινοτική Οδηγία 2011/7/ΕΕ, η οποία αναφέρεται σε άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μάλιστα εντόκως.

Σύμφωνα με την κ. Ανεμοδουρά, οι γιατροί θα κάνουν άμεση χρήση της Οδηγίας, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Ζητούν άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων και κατάργηση του 'κουρέματος' 10% έως 15% των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτοι οι γιατροί ζητούν έντοκη εξόφληση"

Ευρωκοινοβούλιο: Απώλειες εδρών για 13 χώρες για την είσοδο της Κροατίας

Τρεις έδρες θα χάσει η Γερμανία, από μία άλλες 12 χώρες

Δώδεκα κράτη-μέλη της ΕΕ πρόκειται να απολέσουν από μια έδρα το καθένα στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο θα προκύψει από τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, ενώ η Γερμανία θα χάσει τρεις, έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα για τον αριθμό των ευρωβουλευτών που πρόκειται να παραχωρήσουν τη θέση τους σε εκλεγμένους από την Κροατία.

Η βαλκανική χώρα αναμένεται να ενταχθεί στην Ένωση το καλοκαίρι.

Η ανακατανομή των εδρών που αντιστοιχούν ανά χώρα κατέστη αναγκαία, καθ’ ότι τίθεται παράλληλα σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία προβλέπει μέγιστο αριθμό ευρωβουλευτών τους 751, έναντι 754 σήμερα και 766 που θα έφθαναν μετά την ένταξη των 12 εκλεγμένων από την Κροατία.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι Ευρωβουλευτές κατέληξαν σε μία «συμβιβαστική λύση», η οποία εδράζεται επί της διπλής αρχής ότι «κανένα κράτος δεν πρόκειται να κερδίσει έδρες» και «και κανένα κράτος δεν μπορεί να χάσει περισσότερες από μία έδρα», πλην της Γερμανίας, που είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα της ΕΕ, καθώς η Συνθήκη προβλέπει ανώτερο αριθμό ευρωβουλευτών ανά κράτος τους 96, ενώ σήμερα η χώρα αυτή αριθμεί 99.

Εκτός της Γερμανίας, το κείμενο που εγκρίθηκε σήμερα προβλέπει την αφαίρεση μίας έδρας από 12 κράτη: την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, τη Λετονία, την Λιθουανία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωκοινοβούλιο: Απώλειες εδρών για 13 χώρες για την είσοδο της Κροατίας"

Θετικότερος με την πάλη ο Ζάκ Ρόγκ ζητά αλλαγές για να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζάκ Ρόγκ, ανταποκρίθηκε θετικά στην επιστολή του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου σχετικά με το θέμα της πάλης και της πιθανής αποβολής της από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρόγκ αναφέρει: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εκτιμά το ενδιαφέρον της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για το θέμα και το πάθος της για την πάλη».

Επίσης συμφωνεί με τις ελληνικές θέσεις για το πόσο σημαντική θέση έχει η πάλη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά προσθέτει ότι είναι επιβεβλημένες οι αλλαγές στο άθλημα.

«Την ίδια στιγμή που η πάλη συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα και ιστορικά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, πρέπει να αναγνωρισθεί ότι χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στο άθλημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ κλείνοντας την επιστολή του προς την ΔΟΑ θυμίζει ότι ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση και όλα θα κριθούν τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Αϊρες αλλά και στη συζήτηση της εκτελεστικής επιτροπής τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη.

«Συνδυάζει την ιστορία με την παράδοση»

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, μιλώντας σε συγκέντρωση με μέλη της ρωσικής αλλά και της διεθνούς ομοσπονδίας Σάμπο (είδος πάλης, που συνδυάζει κυρίως στοιχεία από τζούντο και ελληνορωμαϊκή) πήρε επίσης θέση υπέρ του ιστορικού αθλήματος: «Το να αφαιρούνται από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αθλήματα όπως η πάλη που υπήρχε από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας και συνδυάζει την ιστορία με την παράδοση, είναι αδικαιολόγητο» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος που μάλιστα προχώρησε ακόμα περισσότερο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στο μέλλον θα μπορούσε να προστεθεί και το Σάμπο στο ολυμπιακό πρόγραμμα: «Θα ήταν δίκαιο γιατί είναι πολύ θεαματικό άθλημα» δήλωσε ο Πούτιν για αυτό το είδος πάλης που είχε ανακαλυφθεί από τους (τότε) Σοβιετικούς.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Θετικότερος με την πάλη ο Ζάκ Ρόγκ ζητά αλλαγές για να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Καταγγελίες-σοκ επιχειρηματία για το ΤΑΙΠΕΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα και σοκαριστικά θα μπορούσαν να αποκληθούν τα καταγγελλόμενα από Έλληνα επιχειρηματία του χώρου των ακινήτων αναφορικά με το περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχριζαν ακόμα και της παρέμβασης των υπερδραστήριων οικονομικών εισαγγελέων.

Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί σε άλλο καθεστώς από αυτό των απλών καθημερινών Ελλήνων που έχουν ένα περιουσιακό στοιχείο. Η εταιρία έχει στην κατοχή της ακίνητα τα οποία εκχωρήθηκαν χωρίς καν να γίνει αποτίμηση από διεθνείς εκτιμητές και να καθοριστεί μια αξία γι’ αυτά. Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η μη αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο σύμφωνα με τον επιχειρηματία ανέρχεται σε αξία τετραπλάσια με πενταπλάσια του ελληνικού χρέους!

Την ίδια στιγμή, η ελληνική πολιτική εξουσία εισέφερε 80.000 ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ τα οποία εντελώς αυθαίρετα αποτιμήθηκαν σε μόλις 25 δισεκατομμύρια ευρώ! Και όλα αυτά τη στιγμή που η συγκεκριμένη έκταση είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την έκταση του Μονακό! Την ίδια στιγμή, η πρόταση του συγκεκριμένου επιχειρηματία στο ελληνικό Δημόσιο με βάση νέο -για την Ελλάδα- μοντέλο, μόνο για την αξιοποίηση του αεροδρόμιου του Ελληνικού είναι μεγαλύτερη από 20 δισεκατομμύρια ευρώ!

Όλα αυτά είναι σχέδια που έχουν κατατεθεί στο ελληνικό Δημόσιο και τα υπουργεία και, τι έκπληξη! Κανείς δεν ασχολήθηκε, όχι να αποδεχθεί την πρόταση, αλλά να την αξιολογήσει και αν εξηγήσει για ποιον λόγο «δεν βγαίνει». Το αστείο είναι ότι η πρόταση έχει γίνει δεκτή με τελείως διαφορετικό «μάτι» στο εξωτερικό, όπου η οπτική των θεσμικών επενδυτών είναι επαγγελματική και όχι αυτή των Ελλήνων πολιτικών που μετατράπηκαν… σε μεσίτες και λειτουργούν με τη νοοτροπία επαίτη στο εξωτερικό.

Το ακίνητο-«φιλέτο», ο χώρος του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας στο Ελληνικό, με μια έκταση τριπλάσια αυτής του Μονακό για την οποία έχει κατατεθεί πρόταση αξιοποίησης με εγγυημένα έσοδα άνω των 20 δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα και περιέργως όλοι κωφεύουν…

Οι καταγγελίες που έκανε ο επιχειρηματίας είναι σοκαριστικές. Ακόμα πιο φοβερό είναι ότι ένας άνθρωπος της αγοράς, επιτυχημένος, ανεξάρτητος οικονομικά, ο οποίος υποστηρίζει δεσμεύοντας την αξιοπιστία του, ότι η χώρα μπορεί να ξεχρεωθεί και μόνο από την ακίνητη περιουσία της και κανείς δεν δίνει σημασία! Πήγε στη Γερμανία και προχώρησε στη σύσταση εταιρίας με αντικείμενο αυτή ακριβώς την αξιοποίηση της περιουσίας, όπου διαπίστωσε ότι η αντιμετώπιση είναι τελείως διαφορετική, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα είναι στην Ελλάδα, όχι στους δανειστές: «Αυτοί που τα χαρίσανε δεν μπορούν να τα διαχειριστούν», αναφέρει χαρακτηριστικά με καταφανή αγανάκτηση και προσθέτει ότι δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο.

Οι δανειστές ενδιαφέρονται για τις υπεραξίες ώστε να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και αυτές δεν δημιουργούνται με την τακτική που ακολουθεί σήμερα η χώρα μας… Στο βίντεο που ακολουθεί αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τα πρώτα 20 λεπτά, όπου όσα λέγονται είναι κυριολεκτικώς απίστευτα και αξίζει να μας προβληματίσουν. Το ερώτημα είναι, αν η κυβέρνηση έχει λόγους να έχει τα αυτιά της κλειστά, αφού όσα καταγγέλλονται εγείρουν σοβαρότατα ερωτήματα για την ικανότητα του μηχανισμού του οποίου προΐσταται, πού είναι η αντιπολίτευση, η οποία υποτίθεται αναζητά πραγματικά θέματα που καίνε για να αρθρώσει εναλλακτικό πολιτικό λόγο και να μας πείσει ότι έχει βιώσιμο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Αλέξη ακούς;



defence-point
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες-σοκ επιχειρηματία για το ΤΑΙΠΕΔ (ΒΙΝΤΕΟ)"

Καταργεί την υφαλοκρηπίδα Ρόδου – Καστελόριζου η Τουρκία

Με σκακιέρα μοιάζει η περιοχή των ανατολικών θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας. Ακριβώς μια εβδομάδα μετά την κίνηση της Αιγύπτου να βγάλει από τη μέση την Ελλάδα επιχειρώντας να συμφωνήσει την ΑΟΖ της με Κύπρο και Τουρκία, ήρθε η αντίστοιχη κίνηση της Τουρκίας που απαντώντας στην ελληνική διακοίνωση αμφισβητεί το δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ των νησιών.

Ο στόχος της Τουρκίας δεν είναι άλλος από την ΑΟΖ στα ανατολικά, θέλει να μπει σφήνα στον οριζόντιο άξονα Ελλάδας-Κύπρου “κόβοντας” κάθετα την ένωση των ΑΟΖ των δύο χωρών ενώνοντας τη δική της με αυτή της Αιγύπτου.

Η υφαλοκρηπίδα της Ρόδου σε συνδυασμό με αυτή του Καστελόριζου “ανοίγουν” προς τα ανατολικά της Ελληνική ΑΟΖ και ουσιαστικά την ενώνουν με αυτή της Κύπρου.
Αυτή τη “σφήνα” θέλει να βγάλει από το πλευρό της η Τουρκία βάζοντας στο παιχνίδι και την Αίγυπτο, με το αζημίωτο φυσικά.

Το μεγάλο οικόπεδο 12 δεν μπορεί να το διεκδικήσει ούτε η Αίγυπτος, ούτε η Τουρκία, τα οικόπεδα όμως προς τα δυτικά, προς τη μεριά της Ελλάδας δηλαδή μπορούν και αυτό επιδιώκουν. Πιθανή ενοποίηση των ΑΟΖ Τουρκίας-Αιγύπτου αποκλείει οποιονδήποτε άλλον μεταξύ Ρόδου-Κύπρου και αυτό είναι που επιδιώκεται.

Στη λεκάνη του Αιγαίου η Τουρκία ακόμη και με τη λογική της μέσης απόστασης δεν έχει καμία πρόσβαση σε πιθανά κοιτάσματα λόγω του πλήθους των ελληνικών νησιών, ανατολικά της Ρόδου όμως αν εξαιρέσει κανείς την ύπαρξη του Καστελόριζου το... πεδίο είναι λαμπρό προς διεκδίκηση.
Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει η Τουρκία να... εξαιρέσει το Καστελόριζο, να το σβήσει από χάρτη επεκτείνοντας την ΑΟΖ της προς το Νότο.

Καταθέτοντας τη ρηματική διακοίνωση τον ΟΗΕ, επιμένει ότι οι άδειες ερευνών που έχει παραχωρήσει νότια του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Ρόδου ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Αμφισβητεί πλήρως το δικαίωμα των νησιών να έχουν θαλάσσιες ζώνες πέραν των χωρικών υδάτων τους.

Η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είναι ότι η αμφισβήτηση του δικαιώματος των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ παραβιάζει το άρθρο 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, «το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας». Η Αθήνα πάντως προειδοποιεί ότι θα «διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο».

Το ερώτημα τώρα είναι ένα. Θα προχωρήσει η Τουρκία σε έρευνες; Αν ναι, ποια θα είναι η ελληνική αντίδραση;
Η λογική των κανονιοφόρων επανέρχεται και σε αυτή τη φάση κερδίζει όποιος δείχνει αποφασιστικότητα, όχι μόνο με τη χρήση κανονιοφόρων...

Διπλωματικά μετά τις ρηματικές διακοινώσεις οι δύο χώρες... είναι στα ίσα. Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι από την Ελλάδα η οποία όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές θα υποβάλλει και νέο έγγραφο στον ΟΗΕ, αυτή τη φορά περιγράφοντας τις ναυτικές συντεταγμένες της χώρας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργεί την υφαλοκρηπίδα Ρόδου – Καστελόριζου η Τουρκία"

Κρήτη: Κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου – απαγορεύεται η αξιοποίησή του!

Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή|Το Eco Racer δεν εχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογα μοντέλα που αναπτύσσονται σε εργαστήρια και αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού, και επιβραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς με το 1ο βραβείο ασφάλειας και το 4ο εξοικονόμησης καύσιμου.

Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων!

O λόγος για το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!

Το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Το Eco Racer δεν εχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογα μοντέλα που αναπτύσσονται σε εργαστήρια και αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού, και επιβραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς με το 1ο βραβείο ασφάλειας και το 4ο εξοικονόμησης καύσιμου.

Αν το ζητούμενο στη χώρα μας είναι η ανάπτυξη, αυτή τη στιγμή λείπει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος. Ακόμη και αν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος επενδύτης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Εco Racer στην Ελλάδα γιατί ο νόμος δεν το επιτρέπει!
Ακόμη και αν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος επενδύτης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Εco Racer στην Ελλάδα γιατί ο νόμος δεν το επιτρέπει
«Ελπίζω η Ελλάδα να αλλάξει, να αλλάξουν οι νομοθεσίες να γίνει πιο ευέλικτη. Ιδέες όπως βλέπετε υπάρχουν και ελπίζουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να συνδεθεί η επιχειρηματικότητα με το Πολυτεχνείο» σχολίασε στο Eco News ο φοιτητής Παναγιώτης Μπάζιος.

Σημειώνεται ότι η ομάδα Eco Racer του Πολυτεχνείου της Κρήτης μετέχει φέτος στο TedxΑcademy συνεισφέροντας μαζί με αλλά δημιουργικά ανήσυχα και καινοτόμα και μυαλά από τους χώρους της επιστήμης του πνεύματος και των τεχνών στο όραμα για μια Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που θα βρίσκεται στην πρωτοπορία και όχι στα μετόπισθεν...

Αναλυτικά πληροφορίες ΕΔΩ

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου – απαγορεύεται η αξιοποίησή του! "

ΗΠΑ: Δημοσίευση ρηματικών διακοινώσεων Ελλάδας και Τουρκίας προς τον ΟΗΕ

Στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο για το "Δίκαιο της Θάλασσας" (Law of the Sea Bulletin) των Ηνωμένων Εθνών, μετά τη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας που υποβλήθηκε στον ΟΗΕ στις 20 Φεβρουαρίου, θα δημοσιευτεί και η ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας.

Διπλωματική πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική που ακολουθείται για χώρες με αντικρουόμενες θέσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας. Αν θα δοθεί συνέχεια στο όλο ζήτημα, όπως επισημάνθηκε, θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα υπάρξει κάποια άλλη κίνηση, όπως για παράδειγμα η υποβολή νέου εγγράφου από την Ελλάδα που θα περιγράφει τις ναυτικές συντεταγμένες της χώρας.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι "η Ελλάδα διεκδικεί τα δικαιώματά της για την ΑΟΖ και θα προχωρήσει σε νέα υποβολή επίσημου εγγράφου προς τον ΟΗΕ, που θα περιγράφει τις ναυτικές συντεταγμένες της χώρας, ελπίζοντας ότι ο πλούτος της θάλασσας θα την σώσει από την οικονομική κρίση".

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση για την ενέργεια της Άγκυρας να εκδόσει ρηματική διακοίνωση στον διεθνή οργανισμό, με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Όπως επισημαίνεται, η τουρκική ρηματική διακοίνωση, που αποτελεί απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Δημοσίευση ρηματικών διακοινώσεων Ελλάδας και Τουρκίας προς τον ΟΗΕ"

Ο Αργεντίνος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είναι ο νέος Πάπας

Στις 21:12 βγήκε στο μπαλκόνι του Βατικανού ο καρδινάλιος Ζαν Λουίς Ταράν που ανακοίνωσε ότι ο 76χρονος Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Αϊρες Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είναι ο νέος Πάπας.

Το συγκεντρωμένο πλήθος που περίμενε υπομονετικά, παρά τη βροχή, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την ανακοίνωση του ονόματος υποδέχηκε με χειροκροτήματα την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο θα έχει εφεξής το όνομα Πάπας Φραγκίσκος, και είναι ο πρώτος Ποντίφικας από την αμερικανική ήπειρο.

Λίγο πριν τις 21:30 ο Πάπας Φραγκίσκος βγήκε στο μπαλκόνι του Βατικανού και απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους πιστούς.

«Αδερφοί και αδερφές καλησπέρα. Το καθήκον του κονκλάβιου είναι να εκλέξει τον επίσκοπο της Ρώμης. Φαίνεται ότι οι καρδινάλιοι ήλθαν να με αναζητήσουν στην άκρη του κόσμου. Σας ευχαριστώ που συγκεντρωθήκατε εδώ, και πρώτα από όλα θα ήθελα να κάνουμε μια προσευχή για τον επίσκοπο Βενέδικτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.
Αφού είπε μαζί με τους πιστούς το «Πάτερ Ημών» και το «Χαίρε Μαρία», συνέχισε το χαιρετισμό του: «Αρχίζοντας αυτόν το δρομο ο αρχιεπίσκοπος της Ρώμης πρέπει να ζητήσει την επιείκεια της Εκκλησίας. Εύχομαι ότι αυτός ο δρόμος της Εκκλησίας που σήμερα αρχίζουμε μαζί με τους καρδιναλίους, να είναι ένας δρόμος ευαγγελισμού, ένας δρόμος που θα μεταδώσουμε καλές ειδήσεις χριστιανοσύνης. Θα σας ζητήσω μια χάρη. Πριν σας ευλογήσω εγώ, θα ζητήσω από εσάς να προσευχηθείτε στον Κύριο να με ευλογήσει για να κάνω σωστά τα καθήκοντά μου».

Από την πλευρά της η Αγία Εδρα, δια του εκπροσώπου της, σχολιάζοντας την εκλογή του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ανέφερε πως οι Καρδινάλιοι, εκλέγοντας σήμερα για πρώτη φορά στο πρόσωπο του Πάπα Φραγκίσκου του Α μιαν άλλη ήπειρο από την Ευρώπη, «είχαν το θάρρος να διασχίσουν τον Ωκεανό και να διευρύνουν την προοπτική της Εκκλησίας».
Η διαδικασία εκλογής του νέου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στις 20:08 ώρα Ελλάδος, όταν  βγήκε λευκός καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα.

Ποιός είναι ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α'
Ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α' γεννήθηκε στο Μπουένος Αιρες στις 17 Δεκεμβρίου το 1936 και ήταν Καρδινάλιος της αργεντίνικης πρωτεύουσας μέχρι την ημέρα της εκλογής του από το 1998, όταν τον τοποθέτησε στη θέση του ο Πάπας Ιωάννης Παύλος.

Χειροτονήθηκε στην ιεροσύνη στις 13 Δεκέμβρη του 1969, από τον Αρχιεπίσκοπο José Ramón Castellano.

Η εξέλιξή του στα αξιώματα της Καθολικής Εκκλησίας της Αργεντινής ήταν ταχύτατη και υπηρέτησε σε αρκετά πόστα στη χώρα μέχρι να διοριστεί από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β' Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Αιρες στις 28 Φεβρουαρίου 1998.

Ως Αρχιεπίσκοπος διορίστηκε σε διάφορες διοικητικές θέσεις στη Ρωμαϊκή κουρία, ενώ έχει γίνει γνωστός στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τον ταπεινό και συντηρητικό τρόπο ζωής του.

Μέχρι πρότινος ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα στην πόλη του Μπουένος Αιρες και όχι στην ανακτορική κατοικία του επισκόπου, ενώ κινούνταν με τα δημόσια μέσα μεταφοράς και όχι με εκκλησιαστική λιμουζίνα, κάτι με το οποίο υπήρξε φανατικά αντίθετος. Μάλιστα, ορισμένοι αναφέρουν ότι μαγειρεύει ο ίδιος τα γεύματά του και, σε γενικές γραμμές, αποφεύγει κάθε είδους πολυτέλεια.
Στις 13 Μαρτίου του 2013 εκλέγεται νέος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Πάπα Βενέδικτο 16ο και γίνεται ο πρώτος μη Ευρωπαίος και ο πρώτο Ιησουίτης Πάπας στην ιστορία.

Οι απόψεις του χαρακτηρίζονται συντηρητικές, ενώ είναι φανατικός πολέμιος των εκτρώσεων και τη ευθανασίας, ενώ έχει καλέσει επανειλημμένως τον κλήρο και τους πιστούς να εναντιώνονται σε αυτές τις πρακτικές.

Παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει πως η Εκκλησία θα πρέπει να μιλάει ανοικτά για την ομοφυλοφιλία και πως θα πρέπει να γίνονται σεβαστές οι προσωπικές επιλογές των ανθρώπων , έχει αντιταχθεί στους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου, αλλά και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους.

«Ας μην είμαστε αφελείς, δεν μιλάμε, πλέον, για μια πολιτική μάχη, αλλά για μια καταστροφική αξίωση εναντίον του Θεϊκού Σχεδίου» είχε δηλώσει ο νέο Πάπας για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και είχε προσθέσει «Δεν μιλάμε απλά για ένα νομοσχέδιο, αλλά για μηχανορραφίες από τον ''Πατέρα του Ψεύδους'' για να μπερδέψουν και να παραπλανήσουν τα παιδιά του Θεού».

Μάλιστα, αναφορικά με τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλους είχε δηλώσει ότι πρόκειται για «διακρίσεις κατά των παιδιών» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ, η οποία είχε τονίσει πως το ύφος της Εκκλησίας θύμιζε «τον Μεσαίωνα και την Ιερά Εξέταση».

Εντύπωση έχουν προκαλέσει και οι απόψεις του για τη σχέση μεταξύ των κοινωνικών τάξεων, καθώς, κατά τη διάρκεια μιας 48ωρης απεργίας δημοσίων υπαλλήλων στο Μπουένος Αιρες ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει για τις διαφορές μεταξύ των τάξεων «οι φτωχοί είναι εκείνοι που διώκονται επειδή ζητούν δουλειά και οι πλούσιο εκείνοι που χειροκροτούνται επειδή αποφεύγουν τη δικαιοσύνη».

Ως μέλος του αυστηρού τάγματος των Ιησουιτών, ο νέος Ποντίφικας αναμένεται να ηγηθεί της Εκκλησίας με τρόπο συντηρητικό προτάσσοντας, ωστόσο, περισσότερο το κοινωνικό έργο, όπως έκανε στη μέχρι τώρα πορεία του παρά το θρησκευτικό δόγμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές φορές έχει επιπλήξει ισχυρές προσωπικότητες της Εκκλησίας για υποκρισία τονίζοντας ότι τα διδάγματα του Ιησού ανέφεραν πως πρέπει να μοιραζόμαστε τη μαρτυρία των υπολοίπων και να έχουμε επαφή με τους αδερφού μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο νέος Πάπας έχει ήδη μπροστά του μια σειρά από προκλήσεις έπειτα από τα μεγάλα σκιώδη οικονομικά σκάνδαλα που ταλανίζουν την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αλλά θα πρέπει και να αντιμετωπίσει τις πιέσεις στο θέμα των συνεχόμενων περιπτώσεων παιδεραστίας και την σχεδόν σκανδαλώδη συγκάλυψή τους από την ηγεσία του Βατικανού.

Τηλεφωνική επικοινωνία Φραγκίσκου – Βενέδικτου
Ο νέος πάπας Φραγκίσκος επικοινώνησε, αμέσως μετά την εκλογή του, με τον επίτιμο ποντίφικα Βενέδικτο, ο οποίος βρίσκεται στην θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, τριάντα χιλιόμετρα έξω από την ιταλική πρωτεύουσα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε στον «Επίτιμο Ποντίφικα» την πρόθεσή του να τον επισκεφθεί σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός επίτιμος πάπας, παρακολούθησε, από την τηλεόραση, την διαδικασία εκλογής του νέου άγιου πατέρα των ρωμαιοκαθολικών.

Συγχαρητήρια από Ομπάμα, Μέρκελ και Ολάντ
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγο μετά την εκλογή του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο έστειλε τις «πιο θερμές ευχές του» στον «πρώτο πάπα από την Αμερικανική ήπειρο».
«Εξ ονόματος των Αμερικανών, η Μισέλ (η σύζυγός του) και εγώ στέλνουμε τις θερμές ευχές μας στην Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο τη στιγμή που ανέρχεται στο θρόνο του Αγίου Πέτρου, και στο αξίωμα του Ποντίφικα», αναφέρει σε ανακοινωσή του ο Ομπάμα.
Από το  Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εκτίμησε  ότι πολλοί αναμένουν από το νέο πάπα Φραγκίσκο Α' να προσφέρει μια «καθοδήγηση» κυρίως σε ότι αφορά την «ειρήνη και τη δικαιοσύνη».

Συγχαίροντας το νέο Πάπα «με όλη της την καρδιά», η Γερμανίδα Καγκελάριος υπογράμμισε ότι: «Πέρα από τον Καθολικό Χριστιανισμό, πολλοί αναμένουν από αυτόν μια καθοδήγηση, όχι μόνο στα θέματα της πίστης, αλλά επίσης και σε ότι αφορά την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την εξασφάλιση της δημιουργίας».

Από την πλευρά του ο  Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον νέο Πάπα Φραγκίσκο τον Α, διαβεβαιώνοντας ότι «η Γαλλία θα συνεχίσει» ένα «διάλογο εμπιστοσύνης με την Αγία Εδρα».
«Απευθύνω στον Πάπα Φραγκίσκο τον Α, τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και τις ειλικρινείς ευχές μου», δήλωσε ο κ. Ολάντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αργεντίνος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είναι ο νέος Πάπας"

Το υπ. Παιδείας για το σχέδιο "Αθηνά"

Απάντηση σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που καταγγέλλει ότι η μελέτη του σχεδίου «Αθηνά» εκπονήθηκε από ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο ιδιοκτησίας του ΙΕΚ-ΑΚΜΗ, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν αφορά στην εκπόνηση του σχεδίου "Αθηνά"».

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει:

«Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αφορά στην ανάπτυξη ενός διαδραστικού, γεωπληροφοριακού συστήματος απεικόνισης και συσχέτισης στοιχείων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

» Το γεωπληροφοριακό και διαδραστικό σύστημα δημιουργεί μια κεντρική τράπεζα στοιχείων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία θα επικαιροποιείται και θα συμπληρώνεται με συμμετοχή και ευθύνη των υπηρεσιών του υπουργείου και των ιδρυμάτων.

» Για την μελέτη αυτή, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (EYΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Bίου Mάθηση" εξέδωσε την από 21/11/2012 πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό Μητρώο εταιρειών τεχνικών συμβούλων, με αντικείμενο την αποτύπωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας.

» Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η εταιρεία συμβούλων "E.E.O. Group A.E." με τίμημα 111.440 ευρώ πλέον ΦΠA. Σημειώνουμε ότι η παραπάνω εταιρεία είναι ο τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας για το Εθνικό Σύστημα Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EΣΣEEKA), από το 2010 και για την περίοδο 2010-2015.

» Για πρώτη φορά συλλέγεται το σύνολο της πληροφορίας που αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία βρισκόταν διάσπαρτη και μη επικαιροποιημένη σε υπηρεσίες του Υπουργείου και στα Ιδρύματα ανά την Ελλάδα και παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης και ανάλυσης στοιχείων προς λήψη επιτελικών αποφάσεων, για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Το υπ. Παιδείας για το σχέδιο "Αθηνά""

Σκόπια-Ελλάδα τα βρήκαν και στέλνουν σε δίκη τον Μάκη Ψωμιάδη

Μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των ελληνικών εισαγγελικών αρχών και των αντίστοιχων των Σκοπίων ήταν αρκετή προκειμένου να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της έκδοσης του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 21.195.174 ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ Α.Ε.Κ..

Με καθυστέρηση ενός χρόνου και με τις ελληνικές αρχές να πιέζουν συνεχώς στέλνοντας τρεις φορές τα απαιτούμενα έγγραφα στην ΠΓΔΜ, άνοιξε ο δρόμος προκειμένου να αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο ότι είναι τεκμηριωμένη η συμπληρωματική αίτηση έκδοσης που θα επιτρέψει να δικαστεί ο Μάκης Ψωμιάδης για τα αδικήματα που κατηγορείται ότι διέπραξε από 1.7.2001 έως τις 10 Ιανουαρίου του 2003, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας». Καθοριστικό ρόλο στην θετική έκβαση της υπόθεσης, έπαιξε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η εισαγγελέας Εφετών Άννα Ζαΐρη με την δημόσια κατήγορο Maja Koneska, η οποία είναι αρμόδια για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς στην ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Ψωμιάδης παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 2 Μαΐου του 2012 όταν και εκδόθηκε από την ΠΓΔΜ για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Το συμπληρωματικό αίτημα έκδοσης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των χρημάτων από τα ταμεία της ΠΑΕ Α.Ε.Κ., εκκρεμούσε με αποτέλεσμα η δίκη του να αναβληθεί τρεις φορές γι αυτόν ακριβώς τον λόγο

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια-Ελλάδα τα βρήκαν και στέλνουν σε δίκη τον Μάκη Ψωμιάδη"

Χωρίς συμφωνία αλλά με «σημαντική πρόοδο» η συνάντηση τρόικας-Σαμαρά

Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών στη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς ακόμη μένουν ανοικτά ζητήματα που χρειάζονται μελέτη.

Πάντως «υπήρξε σημαντική πρόοδος σε πολλά θέματα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου, προσθέτοντας ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν τη δουλειά.

Η τρόικα φεύγει την Πέμπτη εν όψει και της Συνόδου Κορυφής και η κυβέρνηση ελπίζει ότι με την επιστροφή της «σε λίγες μέρες» θα καταστεί δυνατό να κλείσει η συμφωνία.

«Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στη φάση αυτή. Υπήρξε σημαντική πρόοδος, πολύ σημαντική πρόοδος, θα έλεγα, σε όλα τα θέματα. Παραμένουν, βέβαια, επειδή είναι πολλά τα θέματα, ορισμένα τεχνικά ζητήματα ανοιχτά, τα οποία θα ολοκληρωθούν όταν η αποστολή επιστρέψει σύντομα» είπε ο Γ.Στουρνάρας.

«Είμαστε σε όλα πολύ κοντά» αρκέστηκε να πει ο υπουργός δεχόμενος ερωτήσεις για το ποια θέματα έκλεισαν και ποια παραμένουν ακανθώδη.

Πρόσθεσε δε ότι τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά θα κλείσουν όλα μαζί ως πακέτο, όταν η αποστολή επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής τις επόμενες ημέρες.

«Θα ξαναγυρίσουν προς το τέλος του μήνα, αρχές Απριλίου» είπε ο υπουργός.

Σε επίμονες ερωτήσεις αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι υπήρξε συμφωνία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και για τη ρύθμιση των δανείων και εάν πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι ο υπουργός απάντησε:

«Όταν συμφωνήσουμε. Σήμερα όχι. Όταν συμφωνήσουμε γιατί ξέρετε, αυτό είναι μία αρκετά μεγάλη τεχνική λεπτομέρεια και πρέπει να είμαστε και οι δύο έτοιμοι, να έχουμε νούμερα και να καταλήξουμε».

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη δεν πρόκειται να συζητήσει τις εξελίξεις με την τρόικα.

«Δεν είναι αντικείμενο, αυτή η συζήτηση με την τρόικα, του Συμβουλίου Κορυφής» είπε.

Αισιόδοξος για τη δόση

Την αισιοδοξία του ότι οι δόσεις του Μαρτίου, αλλά και η επόμενη του Απριλίου, ύψους 6 δισ. ευρώ, είναι διασφαλισμένες εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.

«Κατά την άποψή μου ναι. Είναι διασφαλισμένη» είπε.

*Στο μεταξύ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδει ότι συμμετείχε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

«Ο υπουργός δεν συμμετείχε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας όπως εσφαλμένα μεταδόθηκε και κατά συνέπεια δεν βγήκε από 'παράπλευρη' ή 'πίσω' πόρτα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς συμφωνία αλλά με «σημαντική πρόοδο» η συνάντηση τρόικας-Σαμαρά"

Ο επίορκος θα γίνει τίτλος τιμής

Όταν ακόμη και οι καταδικασμένοι, δολοφόνοι, δεν απολύονται και δεν χάνουν τα μισθολογικά τους δικαιώματα, γιατί είναι κρατικοί και όχι ιδιωτικοί υπάλληλοι ενταγμένοι στην «δύναμη» των 10.000 απατεώνων κρατικών που κοντεύουν να ρίξουν την κυβέρνηση μην ξαφνιαστείτε αν μελλοντικά ονομαστούν αντιστασιακοί πατριώτες. Άλλωστε ήδη αντί απατεώνες αποκαλούνται απλώς επίορκοι.

Εάν μάλιστα τα κόμματα υπολογίσουν ότι οι συγκεκριμένοι απατεώνες μπορούν να προσφέρουν 50-100.000 ψήφους θα ζητηθεί από την κοινωνία να τους αναγνωρίσει ως «κακοποιηθέντα άτομα» της πολιτικής προπαγάνδας και των μέσων ενημέρωσης...

Ο λόγος;

Στην Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία τι λέει η δικαιοσύνη. Αν δουλεύεις στο κράτος και κλέψεις ένοχος είσαι μόνο αν το πουν οι συνδικαλιστές και τα στημένα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Τον δρόμο προς την μαφία και τα γνωστά κουκουλώματα των πειθαρχικών τον στρώνει κατ αρχήν το γνωστό πολιτικό παραμύθι ότι «...δεν μπορούμε να βιαστούμε να τους καταδικάσουμε αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις ( οι γνωστές αμαρτωλές ΕΔΕ) που δεν είναι τίποτε άλλο από τις έρευνες-μαϊμού που κατά τεκμήριο κάνουν επίσης απατεώνες που τους τσάκωσαν αλλά δεν βρήκαν τίποτε... εναντίον τους.

Όταν όμως η κρατική μαφία δεν μπορεί να καλύψει το χοντρό παιχνίδι απατεωνιάς στο δημόσιο και φθάνει στο σημείο να αποκαλύψει βρωμιές και λοβιτούρες είναι πολύ δύσκολο πλέον με μια αντικειμενική έρευνα να απαλλαγούν οι συγκεκριμένοι απατεώνες.

Τότε δεν τους σηκώνει ούτε η μαφία του κράτους.

Σε αυτούς λοιπόν ανήκουν οι 10.000 και πλέον που σε πρώτη φάση οδηγούν την κυβέρνηση σε αναγκαστικό ανασχηματισμό και σε δεύτερη φάση ίσως στην πρώτη μεγάλη ρωγμή την συμφωνία συγκυβέρνησης.

Και για να πάρετε μία γεύση του τι σημαίνει να δουλεύεις για το κράτος σας παραπέμπω στην μεγάλη δημοσιότητα που πήρε χθες από ηλεκτρονικές εφημερίδες και την τηλεόραση η εξωφρενική καταγγελία ότι οι δύο ταμίες-ληστές των 710.000 ευρώ του Δήμου Παγγαίου που δολοφόνησαν τον Δήμαρχο ,γιατί τους ανακάλυψε, πληρώνονται από τους φορολογούμενους το 50% του μισθού τους επειδή δεν έχουν καταδικαστεί υπηρεσιακά!!!

Και γιατί δεν έχουν καταδικαστεί;

Γιατί με νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του 2007 ορίστηκε ότι οι απατεώνες ( κατά κόσμο επίορκοι) κρατικοί υπάλληλοι θα παίρνουν το 50% του μισθού τους μέχρι να χαρακτηριστούν ένοχοι και από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Επειδή λοιπόν το συγκεκριμένο Δευτεροβάθμιο δεν έχει συγκληθεί από το 2010 που οι δολοφόνοι μπήκαν στην φυλακή, δηλαδή, 3 ολόκληρα χρόνια, ο μισός μισθός τους κατατίθεται κανονικά. Για υπερωρίες δεν ξέρω...

Σκεφθείτε τι θα γίνει αν η μαφία του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού εκφράσει αμφιβολίες για την ενοχή τους και δεν τους καταδικάσει...

Θα τους πληρώνουμε όσο ζουν και όταν βγουν από την φυλακή θα πάνε πάλι στην θέση του Ταμία του Δήμου. Και αυτό γιατί δουλεύουνε στο κράτος.

Αν ήταν ιδιωτικοί υπάλληλοι και τους τσάκωναν στην Εταιρία ούτε μετανάστες θα μπορούσαν να πάνε μετά την φυλακή...

Προσέξτε τώρα.

Η είδηση χάλασε κόσμο αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένας υπουργός –εγώ θα ήθελα ο πρωθυπουργός- να πάρει θέση. Να ζητήσει συγνώμη από τους φορολογούμενους που πληρώνουν και να διακόψει αυτήν την πρόκληση στο πρόσωπο όσων δεν δουλεύουν στο κράτος για να έχουν τέτοια σκανδαλώδη προνόμια.

Θα με χαρακτηρίσετε ίσως υπερβολικό που μιλάω για μαφία στους Δήμους.

Μα αν όλη η απατεωνιά των κρατικών υπαλλήλων δεν χωθεί στους Δήμους, στα Νοσοκομεία, στις Εφορίες και στην Πολεοδομία πως θα κάνει την δουλειά που εντέλλεται... και από τους πολιτικούς προστάτες.

Δείτε μόνο δύο στοιχεία.

Στους 1000 απατεώνες κρατικούς υπαλλήλους ( από την μαφία των 10000) οι περίπου 700 ήταν κρατικοί υπάλληλοι των Δήμων Οι άλλοι 300 ήταν κρατικοί γιατροί και εφοριακοί.

Όποιος μετά από αυτά επιμένει να αποκαλεί τους απατεώνες επίορκους ας διαβάσει και αυτήν την ιστορία που έζησα προσωπικά και μετέφερα στα παραπολιτικά της οικονομικής εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ που έγραφα εκείνη την εποχή.

Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και μόλις είχε συσταθεί το υπουργείο Βιομηχανίας- Ενέργειας και είχε μεταφερθεί στην οδό Μιχαλακοπούλου. Υπάλληλος μεγάλης Εταιρίας έχει αναλάβει να παραδώσει σε Διευθυντή του υπουργείο φάκελο με ένα γερό μάτσο χρημάτων και μια κάρτα με ευχαριστίες εντός του φακέλου βεβαίως. Ο θυρωρός του υπουργείου της απαγόρευσε την είσοδο γιατί δεν ήταν ώρα κοινού και της συνέστησε να παραδώσει τον φάκελο στο πρωτόκολλο που ήταν στο ισόγειο και ελεύθερο για το κοινό. Η φουκαριάρα ,χωρίς να ξέρει τι έχει μέσα ο φάκελος, τον πρωτοκόλλησε στο όνομα του συγκεκριμένου Διευθυντή!!!

Ο φάκελος με το παραδάκι πήγε στο πρωτόκολλο της Γενικής Διευθύνσεως που ανήκε ο Διευθυντής και ανοίχθηκε!!!.

Ο συγκεκριμένος Διευθυντής ουδέποτε καταδικάσθηκε γιατί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση και το Πειθαρχικό «αποφάνθηκαν» ότι μπορεί να ήταν δόλος του επιχειρηματία!!!.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος συνταξιοδοτήθηκε ως Γενικός Διευθυντής...

Του Γιώργου Κράλογλου capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο επίορκος θα γίνει τίτλος τιμής"

Ζητούν από άνεργη που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας 2000 ευρώ αναδρομικά για φάρμακα!

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει μια 25χρονη από το Ηράκλειο που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιμετωπίζει το πιο σκληρό πρόσωπο της πολιτείας. Η νεαρή κοπέλα, δίνει τον δικό της αγώνα καθημερινά.

Πάρα τη χρόνια πάθηση που καλείτε να αντιμετωπίσει, ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο και παραμένει άνεργη, όπως η πλειονότητα των νέων σήμερα, ανεξαρτήτως πτυχίων και προσόντων.

Σε αυτή την χρονική συγκυρία έρχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου να ζητήσει από την 25χρονη για τα φάρμακα (μόλις) ενός τριμήνου το πόσο των 2000 ευρώ (!) περίπου.

Μια λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε εκείνη το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο ήταν ασφαλισμένη μέχρι τον Αύγουστο του 2012 και φυσικά το φαρμακείο του Νοσοκομείου την φέρνει σήμερα σε αυτή τη θέση. Συγκεκριμένα η ασφάλιση έληξε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά κανείς δεν την ενημέρωσε.

Ο γιατρός της στο ΠαΓΝΗ έγραψε κανονικά τα φάρμακα για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και μερικούς μήνες μετά, η 25χρονη ειδοποιήθηκε ότι το βιβλιάριο της είχε λήξει και έπρεπε να καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό!

''Είμαι σε απόγνωση. Πρέπει να καταβάλω άμεσα για τα φάρμακα ένα χρηματικό ποσό αναδρομικά το οποίο δεν έχω. Αν γνώριζα πως είχε λήξει η ασφάλεια μου από το Πανεπιστήμιο στις 31/8/2012 δεν θα έπαιρνα τα φάρμακα μου για το επίμαχο τρίμηνο, που καλούμε τώρα να πληρώσω'' λέει στο flashnews.gr η νεαρή Ηρακλειώτισσα, η οποία πλέον εκτός τη χρόνια πάθηση της, καλείται να αντιμετωπίσει το χρέος για τα φάρμακα και την αναλγησία των εμπλεκόμενων από το ΠαΓΝΗ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι να καλύψει η Πρόνοια το κόστος των φαρμάκων για τα επόμενα χρόνια, ήταν διατεθειμένη να μην παίρνει την απαραίτητη για την υγεία της φαρμακευτική αγωγή λόγω του υψηλού κόστους.

Τώρα η ΔΥΠΕ Κρήτης καλείται να δείξει ευαισθησία και να δώσει λύση στο πρόβλημα γιατί πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητούν από άνεργη που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας 2000 ευρώ αναδρομικά για φάρμακα!"

Εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από τη συστέγαση υπηρεσιών του ΟΑΕΕ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), υλοποιώντας την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προχωρά στη μείωση του λειτουργικού του κόστους μέσα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του αλλά και τον οργανωτικό εξορθολογισμό των υπηρεσιών του.

Ήδη, επιτυγχάνεται ένα ετήσιο όφελος της τάξης των 2.300.000 ευρώ, καθώς η διοικητής του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου, προωθεί συστεγάσεις των καταστημάτων του και των υπηρεσιών του σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε πρόγραμμα συστέγασης μέσω μετα­φοράς 36 καταστημάτων σε ιδιόκτητα ή μισθωμένα ακίνητα του ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα την επίτευξη σημαντικών οικονομιών κλίμακος σε ανθρώπινο δυναμικό και λειτουργικές δαπάνες.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από τη συστέγαση υπηρεσιών του ΟΑΕΕ"

Ρόδος: Σφάζουν γαϊδούρια και τα πωλούν για μοσχαρίσιο κρέας

Με μηνύσεις απειλούν oι κρεοπώλες για το γαϊδουρινό κρέας


Ανάστατοι και οργισμένοι είναι οι κρεοπώλες της Ρόδου μετά τη συνέχιση του θορύβου που προκάλεσαν οι καταγγελίες φιλοζωικού συλλόγου, σύμφωνα με τις οποίες στη Ρόδο σφάζονται γαϊδούρια και το κρέας τους διατίθεται στην αγορά ως βοδινό.

Σε ανακοίνωνση του συλλόγου Παραδοσιακών Κρεοπωλών Ρόδου, που υπογράφεται από τον πρόεδρό του Βασίλη Ψυλλάκη, διαψεύδεται κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα διάθεσης γαϊδουρινού κρέατος από τα κρεοπωλεία της Ρόδου και ζητά να αποκαλύψουν οι υπεύθυνοι του αυλλόγου συγκεκριμένα στοιχεία με ονόματα και διευθύνσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνεται ότι ο σύλλογος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Συλλόγου Παραδοσιακών Κρεοπωλών Ρόδου αναφέρονται τα παρακάτω:

«Σχετικά με ανάρτηση που έγινε από Φιλοζωικό Σύλλογο σε γνωστή ιστοσελίδα, με μεγάλη επισκεψιμότητα ότι γαϊδουρινό κρέας διοχετεύτηκε σε ντόπια κρεοπωλεία, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Επειδή το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αναπαράγεται από μεγάλα αθηναϊκά και όχι μόνο Μέσα Ενημέρωσης, οφείλουμε, εμείς οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, να προστατέψουμε την τιμή και την υπόληψη μας. Δεν ξέρουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα τι και αν εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα, αλλά καλούμε τους υπεύθυνους του εν λόγω συλλόγου να απόδειξουν ότι η καταγγελία που έκαναν ισχύει. Και να αποκαλύψουν ονόματα και διευθύνσεις. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, για προστατέψουμε τη δουλειά και τις οικογένειές μας.»

Τι λέει η αστυνομία για το σφαγμένο γαϊδούρι
Αναφορικά με όσα διαδίδονται και γράφονται για την ανεύρεση ενός σφαγμένου γαϊδουριού στον Αρχάγγελο από την αστυνομία έγιναν γνώστά τα εξής:

1) Το περιστατικό αυτό είναι γνωστό, συνέβει πριν απο 20 περίπου ημέρες στην περιοχή της Καλάθου και αναρτήθηκε τότε στο διαδύκτιο.
2) Για το εν λόγω περιστατικό έγινε καταγγελία από τον ιδιοκτήτη του ζώου στην αστυνομία.
3) Σύμφωνα με την καταγγελία άγνωστοι δράστες αφού σκότωσαν το ζώο τεμάχισαν τα δύο μπροστινα πόδια του και τα πήραν αφήνοντας το υπόλοιπο ζώο στο χωράφι που το βρήκαν.
4) Δεν καταγγέλθηκε ότι αλλού βρέθηκε το κεφάλι του ζώου και αλλού τα σπλάχνα του
5) Το παραπάνω περιστατικό δεν σχετίζεται με την προχθεσινή σύλληψη 3 ατόμων που όπως είναι γνωστό έκλεψαν 2 γαϊδούρια από την περιοχή της Λάρδου και κρατούνται για να οδηγηθούν στον ανακριτή

Ο σάλος συνεχίζεται
Στο μεταξύ και παρά τις διαψεύσεις ο σάλος στην κοινή γνώμη της Ρόδου συνεχίζεται. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι κρεοπώλες δεν έχουν κανένα λόγο να αγοράζουν κρέας γαϊδάρου και να το πωλούν ως βοδινό δεδομένου ότι δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα από ποσότητες μερικών κιλών κρέατος. Αλλά και οι δράστες της κλοπής γαϊδουριών δεν είναι εύκολο να πωλήσουν σε κρεοπωλεία κρέας γαϊδάρου διότι, εκτός των άλλων, το κέρδος από λίγα κιλά κρέατος είναι ελάχιστο.

rodosalarm
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Σφάζουν γαϊδούρια και τα πωλούν για μοσχαρίσιο κρέας "

Κάνουν πάρτι οι φοροφυγάδες - Πώς κλέβουν εκατομμύρια ευρώ σε ΦΠΑ

Πάρτι έχουν στήσει οι φοροφυγάδες αξιοποιώντας στο έπακρο την αποσύνθεση των ελεγκτικών υπηρεσιών, που βρίσκονται σε... παρατεταμένη φάση αναδιοργάνωσης.

Δεκάδες κρούσματα εικονικών τιμολογίων, εταιρείες- «μαϊμού» που λειτουργούν με «αχυρανθρώπους» κλέβοντας εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ, επίορκοι γιατροί με αδήλωτα εισοδήματα εκατομμυρίων από «φακελάκια» και συμμετοχή σε κυκλώματα υπερτιμολογημένων προμηθειών νοσοκομείων, ακόμα και αθλητικά σωματεία που λειτουργούν ως «πλυντήρια» χρήματος, συνθέτουν την εικόνα που επικαλούνται οι εκπρόσωποι των δανειστών για να αντικρούσουν τα όποια αιτήματα αλλαγής της «συνταγής» λιτότητας.

Αθλητικό σωματείο είχε εκδώσει 2.166 εικονικά τιμολόγια

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις από ελέγχους του ΣΔΟΕ. Υστερα από έρευνα ενός έτους σε αθλητικό Σωματείο της Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι είχε προλάβει να εκδώσει 2.166 εικονικά τιμολόγια μέσα στη διετία, με παραλήπτες 366 επιχειρήσεις, κυρίως χορηγούς του Σωματείου, που αξιοποίησαν τα τιμολόγια για να κλέψουν ΦΠΑ ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Η αξία των τιμολογίων ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο των παραβάσεων (ΦΠΑ, εισόδημα) ανέρχεται στα περίπου 130 εκατ. ευρώ. Προ των πυλών είναι και η αναζήτηση ποινικών ευθυνών στους υπεύθυνους του Σωματείου, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Τι δείχνουν οι έρευνες του ΣΔΟΕ στον τομέα της Υγείας

Εντυπωσιακά είναι αν μη τι άλλο και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις συνεχείς έρευνες του ΣΔΟΕ στο πεδίο της Υγείας. Στο στόχαστρο βρίσκονται πάνω από 100 γιατροί σε Αθήνα, Λάρισα, Ηράκλειο, Γιάννενα, Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχονται καταρχάς για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα», ωστόσο, όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι του Σώματος, στις περιπτώσεις όπου οι εμπλεκόμενοι είναι γιατροί του ΕΣΥ, τότε η κατηγορία είναι δωροληψία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μαιευτήρα στο Ηράκλειο με «δραστηριότητα» σε ιδιωτική κλινική πριν διοριστεί στο Δημόσιο.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών τεχνική εταιρεία

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από πολύκροτες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία και πρόσωπα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών βρίσκεται αυτή την περίοδο τεχνική εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα, η οποία εξέδωσε τιμολόγιο- «μαϊμού» αξίας 15 εκατ. ευρώ, με στόχο την «κάλυψη» δανείου για αγορά ακινήτου. Η εν λόγω εταιρεία ερευνάται για εμπλοκή σε μεγάλη υπόθεση ξεπλύματος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάνουν πάρτι οι φοροφυγάδες - Πώς κλέβουν εκατομμύρια ευρώ σε ΦΠΑ"

Ο τσιγκούνης και ο απλοχέρης

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 700χιλ.Θέσεις Εργασίας vs ΓΑΠ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Ο Βενιζέλος εχθές 12/3/2013 υποσχέθηκε 700.000 Θέσεις Εργασίας

Ο πανμέγιστος διανοητής όμως έχει βάλει Ψηλά τον Πήχη..
..10.000.000 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΘΕΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ! ΑΝΤΑ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟ.....
(βέβαια όλη Ευρώπη πήρε στο τέλος τα.......)



Ar Netakias
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο τσιγκούνης και ο απλοχέρης"

Κομισιόν: Το κράτος θα πληρώνει τόκο στις καθυστερήσεις πληρωμών σε ιδιώτες

Κάθε μέρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεκάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) πτωχεύουν επειδή τα τιμολόγιά τους δεν εξοφλούνται. Ως αποτέλεσμα χάνονται θέσεις εργασίας, ενώ επιχειρηματικές ευκαιρίες παραμένουν ανεκμετάλλευτες, γεγονός που παρεμποδίζει την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.

Για να τερματίσει τις καθυστερημένες πληρωμές, κατά συνέπεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε την οδηγία 2011/7/ΕΕ για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές. Έως τις 16 Μαρτίου 2013 τα κράτη μέλη θα πρέπει να έχουν ενσωματώσει την αναθεωρημένη οδηγία για τις καθυστερημένες πληρωμές στο εθνικό τους δίκαιο. Η οδηγία υποχρεώνει τις δημόσιες αρχές να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες εντός 30 ημερολογιακών ημερών ή, σε ιδιαίτερα εξαιρετικές συνθήκες, εντός 60 ημερών. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν τα τιμολόγιά τους εντός 60 ημερολογιακών ημερών, εκτός αν υπάρχει διαφορετική ρητή συμφωνία και εφόσον η εν λόγω συμφωνία δεν είναι κατάφωρα καταχρηστική για τον πιστωτή.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Antonio Tajani, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας, δήλωσε: «Οι ΜΜΕ αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στη διεκδίκηση του δικαιώματός τους για ταχεία πληρωμή. Οι καθυστερημένες πληρωμές συνεπάγονται απώλεια χρόνου και χρήματος για τις ΜΜΕ, ενώ οι διαφορές μπορεί να δημιουργήσουν κακή σχέση με τους πελάτες. Αυτή η επιβλαβής πρακτική των καθυστερημένων πληρωμών πρέπει να σταματήσει. Ήρθε πλέον η στιγμή για τα κράτη μέλη να ενσωματώσουν την οδηγία για τις καθυστερημένες πληρωμές στο εθνικό τους δίκαιο, δηλαδή να δώσουν στις ΜΜΕ τη ζωτική υποστήριξη που χρειάζονται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να τις βοηθήσουν να εκπληρώνουν το σημαντικό τους ρόλο στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην Ευρώπη».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οδηγία για τις καθυστερημένες πληρωμές και ενημερωτικά σεμινάρια στα κράτη μέλη εδώ

Οι νέοι κανόνες είναι απλοί:

• Οι δημόσιες αρχές πρέπει να πληρώνουν για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προμηθεύονται εντός 30 ημερολογιακών ημερών ή, σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, εντός 60 ημερολογιακών ημερών.

• Συμβατική ελευθερία σε επιχειρηματικές εμπορικές συναλλαγές: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξοφλούν τα τιμολόγιά τους εντός 60 ημερολογιακών ημερών, εκτός αν υπάρχει διαφορετική ρητή συμφωνία και εφόσον η εν λόγω συμφωνία δεν είναι κατάφωρα καταχρηστική για τον πιστωτή.

• Οι επιχειρήσεις δικαιούνται αυτομάτως να ζητούν τόκους υπερημερίας για καθυστερημένες πληρωμές και μπορούν, επίσης, να λαμβάνουν αυτομάτως ένα ελάχιστο καθορισμένο ποσό ύψους 40 ευρώ ως αποζημίωση για τις δαπάνες είσπραξης. Μπορούν επίσης να ζητούν αποζημίωση για όλες τις υπόλοιπες εύλογες δαπάνες είσπραξης.

• Το νόμιμο επιτόκιο υπερημερίας αυξάνεται τουλάχιστον σε 8 % πάνω από το επιτόκιο αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι δημόσιες αρχές δεν επιτρέπεται να καθορίζουν επιτόκιο υπερημερίας κάτω από αυτό το κατώτατο όριο.

• Οι επιχειρήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τους κατάφωρα καταχρηστικούς όρους και πρακτικές ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων.
• Μεγαλύτερη διαφάνεια και ευαισθητοποίηση: Τα κράτη μέλη πρέπει να δημοσιοποιούν τα επιτόκια υπερημερίας έτσι ώστε όλα τα συμμετέχοντα μέρη ν
α ενημερώνονται.

• Τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να θεσπίσουν κώδικες πρακτικής έγκαιρης πληρωμής.

• Τα κράτη μέλη μπορούν να διατηρήσουν ή να αρχίσουν να εφαρμόζουν νόμους και κανονισμούς που είναι πιο ευνοϊκοί για τον πιστωτή απ’ ό,τι οι διατάξεις της οδηγίας.

Τα νέα μέτρα είναι προαιρετικά για τις επιχειρήσεις στο βαθμό που αυτές αποκτούν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέτρα, αλλά δεν είναι υποχρεωμένες να το πράξουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια επιχείρηση μπορεί να επιθυμεί να παρατείνει την περίοδο πληρωμής για ορισμένες ημέρες ή εβδομάδες ώστε να διατηρήσει τις καλές εμπορικές σχέσεις της με έναν συγκεκριμένο πελάτη. Όμως τα νέα μέτρα είναι υποχρεωτικά για τις δημόσιες αρχές. Οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα και να αποδείξουν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά τους τηρώντας τις συμβάσεις τους.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Το κράτος θα πληρώνει τόκο στις καθυστερήσεις πληρωμών σε ιδιώτες"

Ενας αξιωματικός νεκρός και δύο τραυματίες από έκρηξη οβίδας στα Λάβαρα Εβρου

Ενας ανθυπολοχαγός πυροτεχνουργός του Στρατού σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης άσκαστων οβίδων στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος». Ο άτυχος πυροτεχνουργός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Μαζί του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου οι δύο άνδρες έχουν θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι και αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Το τραγικό συμβάν έγινε λίγο πριν τις 11:00 κοντά στα Λάβαρα του Εβρου, όταν οι τρεις πυροτεχνουργοί ήταν κοντά στην οβίδα και σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του ο ένας από αυτούς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Στον Εβρο θα μεταβεί ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού για να επιληφθεί και αυτός των ερευνών για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 13 Μαρτίου 2013, στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενας αξιωματικός νεκρός και δύο τραυματίες από έκρηξη οβίδας στα Λάβαρα Εβρου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news