facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Σε ισχύ τίθεται από την Παρασκευή 15/2, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου εν όψει του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας.

Οι ρυθμίσεις δεν ισχύουν την Κυριακή 17/3.

Συγκεκριμένα εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, την Παρασκευή από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 08:00 έως 13:00, απαγορεύεται στο ρεύμα εξόδου η κίνηση φορτηγών άνω του 1,5 τόνου:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Αντίστοιχα, την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου, από 15:00 έως 21:00, θα ισχύσουν οι εξής απαγορεύσεις στο ρεύμα εισόδου :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμία και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λ.π.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά

η) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού»

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με απόφαση της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής (όπως σε πρόβλεψη εκτάκτων καιρικών φαινομένων ή άλλων έκτακτων συνθηκών), διακόπτεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου άνω των 3,5 τόνων, ακόμα και αυτών που εμπίπτουν στις περιπτώσεις εξαίρεσης της προηγούμενης παραγράφου

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας"

Τουρκία: Ρηματική διακοίνωση αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ

Αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα η Τουρκία, με ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε στον ΟΗΕ.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως «θα διασφαλίσουμε όλα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Παρατίθεται η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Η Τουρκία έστειλε ρηματική διακοίνωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σε απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013. Η τουρκική ρηματική διακοίνωση, όπως εξάλλου αναμενόταν, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της, και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας.

Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Ρηματική διακοίνωση αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ"

Βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Παπακωνσταντίνου

Την παρέμβαση εισαγγελέα αναμένεται να ζητήσουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα για την βίαιη προσαγωγή των τεσσάρων συγγενών του κ Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή.

Πριν την παρουσία τους στη Επιτροπή όμως, τα μέλη της προανακριτικής, θέλουν να έχουν στα χέρια τους το πόρισμα που ΣΔΟΕ για το αν οι τέσσερις συγκεκριμένοι μάρτυρες δικαιολογούν τις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε νέα επικοινωνία με τον αναπληρωτή Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ Παναγιώτη Μαντούβαλο ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως έχει πλέον τα απαραίτητα στοιχεία από τις τράπεζες για τα τέσσερα συγκεκριμένα πρόσωπα. Επιπροσθέτως, του επισήμανε ότι ειδική ομάδα ελεγκτών επεξεργάζεται τα συγκεκριμένα στοιχεία και πιθανότατα το πόρισμα θα είναι έτοιμο στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ή στις αρχες της επόμενης.

Όπως μάλιστα μετέφεραν οι ελεγκτές στον κ Μαρκογιαννάκη, η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και πολλές από τις τραπεζικές καταθέσεις, στις οποίες εμφανίζονται τα ονόματά τους- στην πραγματικότητα ανήκουν στις εταιρίες.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην προανακριτική έφτασαν τα τέσσερα υπομνήματα των Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη στα οποία αναφέρουν ότι είναι συμπτωματική η εμπλοκή τους στην υπόθεση, αβάσιμες οι υποψίες εναντίον τους, ενώ επικαλούνται το άρθρο 223 της Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να αρνηθούν την πρόσκληση για κατάθεση που τους είχε απευθύνει η προανακριτική.

Όταν λοιπόν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής πάρουν στα χέρια τους την έκθεση των ανδρών της δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα στείλουν ξανά προσκλήσεις στους τέσσερεις συγγενείς εξηγώντας το νομικό αβάσιμο της άρνησής τους και επισημαίνοντάς τους ότι εάν δεν παραστούν θα ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή τους.

Να σημειωθεί ότι, οι τέσσερις συγγενείς- εφόσον παραστούν στην επιτροπή- έχουν το δικαίωμα να μην απαντούν σε εκείνες τις ερωτήσεις που θεωρούν ότι θα επιβαρύνουν τη θέση τους. Από την άλλη πλευρά μέλη της επιτροπής εξηγούν ότι «υπάρχουν θέματα στα οποία μπορούν και οφείλουν να απαντήσουν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες» και προσθέτουν με νόημα «εάν δεν συνεργαστούν υπάρχει και η αυτόφωρη διαδικασία».

Πέραν αυτών σήμερα κατέθεσε στην επιτροπή η κυρία Αικατερίνη Παυλάκη, η οποία φαίνεται ότι διατηρούσε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC. Την μάρτυρα είχε προτείνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, και αυτό γιατί το όνομά της βρίσκεται μια θέση πάνω από τα ονόματα των τεσσάρων συγγενών που διεγράφησαν από τη λίστα, ενώ επίσης το αρχείο της είναι ένα από τα 47 που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη έσπευσε να μελετήσει ο κ Παπακωνταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες η μάρτυρας ανέφερε ότι τον λογαριασμό της τον άνοιξε ο κ. Γίοζεφ Νισίμ ο οποίος είναι «παιδικός της φίλος» αλλά παρέμεινε δίχως καταθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νισιμ είναι και ο «επενδυτικός σύμβουλος» των 4 συγγενών και ο άνθρωπος που τους δημιούργησε τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην HSBC.


Διαβάστε εδώ την αίτηση του κ Β Καπερνάρου για τη βίαιη προσαγωγή των κληθέντων


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Παπακωνσταντίνου"

Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος»

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί σήμερα, Τετάρτη, ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος» της Γραμμής 2, από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Ο σταθμός θα παραμείνει κλειστός, λόγω τεχνικών εργασιών, που απαιτούνται, στο πλαίσιο της ένταξης των σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» στη λειτουργία της Γραμμής 2.Οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Σεπόλια».

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του παραπάνω σταθμού, θα γίνεται από τη γραμμή τρόλεϊ 12 «Ζάππειο-Περιστέρι (Αγ. Ιερόθεος)» και τη λεωφορειακή γραμμή Α13 «Ομόνοια-Κηπούπολη» για τη σύνδεση του σταθμού «Άγιος Αντώνιος» με το σταθμό «Μεταξουργείο», μέσω των στάσεων «Μεταξουργείο» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «Πλ. Μεταξουργείου» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α13) όσον αφορά στο σταθμό «Μεταξουργείο» και μέσω της στάσης «ΣΤ. Αγ. Αντώνιος» όσον αφορά στο σταθμό «Άγιος Αντώνιος».

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Άγιος Αντώνιος»"

CNN: «Ελλάδα, ο ευρωπαίος ασθενής»

CNN: «Ελλάδα, ο ευρωπαίος ασθενής»Στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση πολλών ασθενών, αναφέρεται σε κεντρικό του θέμα, στην ιστοσελίδα του, το αμερικανικό δίκτυο CNN, χαρακτηρίζοντας την «υπερχρεωμένη Ελλάδα» που διανύει τον έκτο χρόνο ύφεσης, «ασθενή της Ευρώπης».

Ξεκινώντας με παραδείγματα ανθρώπων που αδυνατούν να βρουν τα απαραίτητα για τις θεραπείες τους φάρμακα, το CNN σκιαγραφεί ένα ζοφερό πορτρέτο του συστήματος υγείας μιας χώρας όπου το ταμείο είναι μείον εδώ και πολύ καιρό όπως αναφέρει.
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, η 45χρονη Μόρφω Καραδονα, δηλώνει: «Παλεύω με τον καρκίνο τα τελευταία έξι χρόνια. Τώρα δεν βρίσκω τα φάρμακα που χρειάζομαι. Το να διασφαλίσω την θεραπεία μου κάθε δυο εβδομάδες είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για μένα».
Η Καραδονα είναι μια από τους χιλιάδες Έλληνες που έχουν παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο με μια κυβέρνηση χωρίς ρευστότητα που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της…πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, έχουν περιορίσει τις προμήθειές τους προς την Ελλάδα…» γράφει το CNN, επισημαίνοντας ότι παρά τα τεράστια σε μέγεθος πακέτα διάσωσης από τους διεθνείς δανειστές, το κράτος εξακολουθεί να χρωστά στις εταιρείες και τα φαρμακεία, περίπου 2 δισ. ευρώ.
Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του CNN.
Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του CNN.
«Με το παρόν ελληνικό σύστημα, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν μερικά ζωτικής σημασίας σκευάσματα από τα φαρμακεία και αργότερα το κράτος να τους επιστρέψει τις δαπάνες. Στα κρατικά νοσοκομεία μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα απευθείας. Αυτό σημαίνει ότι 'εξασφαλίζεται' άμεση πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας φάρμακα για τους πιο φτωχούς, αλλά αν παρατηρηθούν ελλείψεις π.χ. στα νοσοκομεία, οι πιο φτωχοί αποκλείονται καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν προκαταβολικά» υπογραμμίζει το δίκτυο.
«Ήμουν κοινωνική λειτουργός. Πλήρωνα όλη μου την ζωή εισφορές και τώρα που είμαι ηλικιωμένη, η σύνταξή μου μειώθηκε σχεδόν στο ήμισυ και η χώρα μου με αφήνει να σαπίσω» λέει η 75χρονη Μαρίνα Καμπάκη.
«Πολλοί από εκείνους που περιμένουν στην σειρά, έχουν παρόμοιες ιστορίες να διηγηθούν, ιστορίες που απηχούν την δυσαρέσκεια για αυτό που θεωρούν παραβίαση του κοινωνικού συμβολαίου» σημειώνει το CNN.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "CNN: «Ελλάδα, ο ευρωπαίος ασθενής»"

Νόμιμη η αναγραφή του ΑΜΚΑ στις μισθοδοτικές καταστάσεις

Συνταγματικά και νόμιμα αναγράφεται στις καταστάσεις μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), όπως αποφάνθηκε η Ολομέλεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (απόφαση 24/2013) και απέρριψε προσφυγή υπαλλήλου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που επικαλούμενος τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις ως Ορθόδοξου Χριστιανού, ζητούσε την μη αναγραφή του ΑΜΚΑ.

Ειδικότερα, ο υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επικαλούμενος τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, αρνήθηκε να συμπληρώσει τα στοιχεία προσωπικού του μητρώου με τον ΑΜΚΑ για τις καταστάσεις μισθοδοσίας.

Η υπόθεση απασχόλησε την Ολομέλεια της Αρχής, καθώς ο δημόσιος υπάλληλος προσέφυγε σε αυτήν. Η Αρχή απέρριψε την προσφυγή του, υπογραμμίζοντας: «Η νομοθετημένη υποχρέωση καταχώρισης και περαιτέρω επεξεργασίας του ΑΜΚΑ κάθε υπόχρεου προς απογραφή προσώπου, που ανήκει στο πάσης φύσεως προσωπικό του δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, δεν αντίκειται στη συνταγματική επιταγή της αναλογικότητας (άρθρο 25), στο άρθρο 6 της Οδηγίας 95/46/ΕΚ, που επιτάσσει την τήρηση της αρχής της αναλογικότητας κατά την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, και στο άρθρο 4 του Ν. 2472/1997».

Συνεπώς, προσθέτει η Αρχή, «νομίμως το υπουργείο Οικονομικών (Ενιαία Αρχή Πληρωμής), ως υπεύθυνος επεξεργασίας, συλλέγει και επεξεργάζεται τον ΑΜΚΑ κάθε προσώπου, που ανήκει στο πάσης φύσεως προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, για το σκοπό επεξεργασίας, που συνίσταται στην πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών ή προσθέτων αμοιβών, αποζημιώσεων και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενων απολαβών του».

Τέλος, νομίμως, «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, διαβιβάζει στο υπουργείο Οικονομικών δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των προσώπων, που υπάγονται οργανικά σε αυτό, για το σκοπό της πληρωμής των αποδοχών τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμιμη η αναγραφή του ΑΜΚΑ στις μισθοδοτικές καταστάσεις"

Σοκ: άγριος ξυλοδαρμός γιατρού από ασθενή στο Αττικόν!

Απίστευτο κι όμως μνημονιακό : ασθενής ξυλοκόπησε άγρια χθες βράδυ γιατρό του νοσοκομείου Αττικόν επειδή καθυστερούσε η εξυπηρέτηση του. Και δεύτερο περιστατικό με αθίγγανους στο ίδιο νοσοκομείο.

Στο έλεος των εκνευρισμένων ασθενών είναι πλέον οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων καθώς μέσα σε έναν μήνα καταγράφονται συνολικά τρία περιστατικά ξυλοδαρμού σε εργαζόμενους δημοσίων νοσοκομείων.

Το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια εφημερίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αττικόν άνδρας εκνευρισμένος λόγω της πολύωρης αναμονής που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού, εισέβαλε στο χώρο όπου βρισκόταν γιατρός νευρολόγος που εργαζόταν στο τμήμα επιλογής περιστατικών. Ο ασθενής κρατώντας κράνος μηχανής στα χέρια του ξυλοκόπησε άγρια το γιατρό χτυπώντας τον μάλιστα με το κράνος όπως λένε όσοι βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

Ο γιατρός χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα για τις πρώτες βοήθειες ενώ υπεβλήθη και σε σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθούν οι όποιες βλάβες.

Στην ίδια εφημερία αθίγγανοι άρχισαν να διαπληκτίζονται με το νοσηλευτικό προσωπικό σπρώχνοντας τους εργαζόμενους με το επιχείρημα ότι δεν εξυπηρετούνταν.

Πρόκειται για τρία περιστατικά μέσα σε περίπου έναν μήνα καθώς πριν λίγες μέρες ειδικευόμενος του νοσοκομείου Ελπις ξυλοκοπήθηκε επίσης άγρια από συγγενείς ασθενών Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι ήταν σε κατάσταση μέθης.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ: άγριος ξυλοδαρμός γιατρού από ασθενή στο Αττικόν!"

Εισαγγελέας στον Δήμο Λάρισας!

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα των περίεργων ελλειμμάτων που εμφανίζει το κεντρικό ταμείο του Δήμου Λαρισαίων στα τρία πρώτα τρίμηνα των ισολογισμών του έτους 2012.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Λάρισας κυρία Νίκη Μπόλη άσκησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναθέτοντας την διερεύνηση της υπόθεσης σε εισαγγελέα!

Υπενθυμίζουμε ότι αφορμή για τις τελευταίες αποκαλύψεις περί των οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων αποτέλεσε η αιφνίδια παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου κ. Γιώργου Φακή.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα ελλείμματα που φιγουράρουν στο ταμείο του Δήμου, και για τα οποία η δημοτική αρχή αποφεύγει επιμελώς να τοποθετηθεί, είναι:

Στο Ά τρίμηνο 5.761.364,69 ευρώ , στο Β΄τρίμηνο 3.809.167,92 ευρώ, και στο Γ΄1.895.607,80.

Τα ποσά αυτά εμφανίζονται ως ταμειακά διαθέσιμα χωρίς όμως να έχουν κατατεθεί ποτέ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Λαρισαίων.

thessalianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελέας στον Δήμο Λάρισας!"

ΕΡΕΥΝΑ: Τα επικίνδυνα πλαστά χρεόγραφα των 600 δις


Μεγάλη και αποκαλυπτική έρευνα από τους :
-Γιώργο Γιαβή, ιδρυτικό στέλεχος της END
-Θεόδωρο Καρυώτη,  ιδρυτικό στέλεχος της END
-Ελευθέριο Ρήνο, ιατρό
-Γιώργο Γιαλτουρίδη, επιχειρηματία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ:



Μέχρι σήμερα, η χρήση πλαστών και παράνομων συναλλαγματικών εμφανιζόταν κυρίως σε τριτοκοσμικές χώρες. Η οικονομική κρίση όμως δεν έρχεται μόνη. Πρόσφατα η χώρα μας έγινε αποδέκτης μιας τέτοιας προσπάθειας, από έναν αμφιλεγόμενο “επενδυτή” από την Πάτρα, τον κ. Αρτέμιο Σώρρα, ο οποίος πλαισιώνεται από μια ομάδα ομογενών επιχειρηματιών και επιστημόνων, που ωστόσο διαρκώς μικραίνει.

Στις 18 Νοεμβρίου 2010, ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έστειλε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα στον κ. Γιώργο Γιαβή, ιδρυτικό στέλεχος της οργάνωσης END - End National Debt που ωστόσο διαχώρισε τη θέση του και υπέβαλε την παραίτηση του, όταν συνειδητοποίησε την πραγματικότητα.

Ακολουθούν σημαντικά αποσπάσματα από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε ο κ. Σώρρας:

Απο: COMMERCIAL GATE S.A 

Προς: Γιώργος Γιαβής
Στάλθηκε: 11:48 μ.μ. Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010
Θεμα: Fw: IBOEs ενημερωση us bonds

 το ολικο ποσο ειναι περιπου 2.980.000.000.000 δολλαρια με ληξη 2014 μαζι με ολα τα συμβολαια και ολα τα εξιδικευμενα εγγραφα που τα συνοδεβουν και το ιστορικο τους απο το υπουργειο οικονομικων της αμερικης...
 ...εχω την αμεση δυνατοτητα να πεισω τον δικαιουχο των πιο πανω ομολογων και να τα καταθεσει στον υπαρχοντα τραστι λογαριασμο μου η σε αλλον τραστι που θα του υποδειξω...
 ...η αρχικη συμφωνια μας που καθομαστε στο τραπεζι ειναι το μισο ποσο θα το διαχειριστω εγω οπως θελω και οπου θελω χωρις καμια υποχρεωση απεναντι του...
 ...το υπολοιπο η μονη δεσμευση και υποχρεωση που θα εχω απεναντι του θα ειναι εφοσον βαλουμε ολο το ποσο στον δικο μας τραστι λογαριασμο ισως πρεπει να ανοιχτει και ενας προβαηντερ λογαριασμος για να διαιρει να παραλαμβανει να δεχετε να ακυρωνει και να κανει συναλαγες…
 ...αλλα σε τακτα διαστηματα και εφοσον το επιτρεπουν οι συγκιριες σε ποσα που εμεις θα εγκρινουμε κατοπιν συνενοησης με την τραπεζα μας θα στελνουμε το μεριδιο του τα ομολογα δηλαδη πχ 500.000.000 σε δικια του πλεον τραπεζα…
 ...εχουμε την δυνατοτητα πλεον με μια τοσο καλη εγγυηση οπως τα αμερικανικα εγγραφα οπου φενομαστε δικαιουχοι να δανειστουμε απο τις αγορες εως το 14 που ληγουν…
 ...αλλα παντα πρεπει να κινουνται στις γραμμες που θα εχω σχεδιασει η θα αυτοσχεδιαζω η θα διορθωνω η θα ασκω βετο η οτιδηποτε.

Σε αυτό το email ο κ. Σώρρας είχε επισυνάψει φωτογραφία του συγκεκριμένου International Bill of Exchange (IBOE) που είχε στην κατοχή του: 


Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Ο εκδότης και υπογράφων του χρεογράφου είναι ο Stephen Louis Wozny, πρώην δικηγόρος και κάτοικος της πολιτείας της Washington των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόλις το 2003 ο S.L. Wozny διαγράφηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο της Washington, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας και η απόφαση φιλοξενείται στον επίσημο δικτυακό τόπο του συλλόγου. Η απόφαση αυτή βασίστηκε στη συμπεριφορά του κ. Wozny κατά τα έτη 2001 και 2002, όπου καταδείχθηκε η ανικανότητα του να ασκεί δικηγορία..

Το παραπάνω χρεόγραφο, που στάλθηκε από τον κ. Σώρρα, ήταν το υπ. αριθμόν 2009-0500-SLW-0010-0216, και σε αυτό αναφέρεται ως Δικαιούχος η υπεράκτια εταιρεία Red Panther Limited, με έδρα στη νήσο Σεϊχέλες, ως Αποδέκτης ο ίδιος ο κ. Wozny και ως Εγγυητής του χρεογράφου ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. 

Τα ίδια ονόματα Stephen Louis Wozny και Red Panther Limited τα δημοσιοποίησαν επίσης οι Σώρρας και η ομάδα του σε εκπομπή του κ. Μπεξή στο Κανάλι 9. Παρακάτω είναι το link από το στιγμιότυπο οθόνης, όπου φαίνονται οι αριθμοί των χρεογράφων: 


Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

Κατόπιν γραπτής αίτησης στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μετριασμών Κινδύνων και Ερευνών (Risk Mitigation and Investigations Section), σχετικά με την γνησιότητα του συγκεκριμένου χρεογράφου και συνοδευόμενη με φωτογραφία του χρεογράφου, λάβαμε την ακόλουθη γραπτή απάντηση:

Mr. Gialtouridis,

The International Bill of Exchange you sent to me for review is not an obligation of the United States and is fraudulent. The following link will take you to our website “Frauds, Phonies, & Scams,” for more information on the subject http://www.treasurydirect.gov/instit/statreg/fraud/fraud.htm

The information you provided us with will be forwarded to the Treasury’s Office of Inspector General (OIG) for their review.

If you have any further questions please do not hesitate to contact us at (304) 480-6405

R…
Risk Mitigation and Investigations Section

Μετάφραση:

κ. Γιαλτουρίδη,
Η διεθνής συναλλαγματική που μου στείλατε για έλεγχο δεν αποτελεί υποχρέωση των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι δόλια. Ο παρακάτω σύνδεσμος (link) θα σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα μας "Απάτες, ψεύτικα (έγγραφα) και κομπίνες" για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα
Οι πληροφορίες που μας παρείχατε θα διαβιβαστούν στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή (OIG) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο τους.
Εάν έχετε περαιτέρω απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο (304) 480-6405
R…
Τμήμα Μετριασμών Κινδύνων και Ερευνών (Risk Mitigation and Investigations Section)


ΤΑ ΧΡΕΟΓΡΑΦΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ WASHINGTON

Στα πλαίσια κωδικοποίησης των ομοιόμορφων πράξεων στην επικράτεια των ΗΠΑ, χρησιμοποιείται ο κώδικας UCC (Uniform Commercial Code ή Ομοιόμορφος Εμπορικός Κώδικας) που επιτρέπει τους Πιστωτές να δηλώνουν οφειλές από Οφειλέτες στο Τμήμα Οικονομικών της αντίστοιχης πολιτείας. Ο κώδικας UCC δεν έχει οποιαδήποτε νομοθετική δύναμη και για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε ομοιόμορφη νομική πράξη απαιτείται η έγκριση των κρατικών νομοθετικών σωμάτων και αρχών.

Στις 13 Αυγούστου του 2004 κατατέθηκε το αρχικό έγγραφο UCC1 από τον Wozny στο Washington State Department of Licensing. Ο κ. Wozny, εμφανίστηκε σαν Πιστωτής (Secured Party και Creditor), και δήλωσε σαν Οφειλέτη (Debtor) τον Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας της Washington (Washington State Bar Association).

Στη συνέχεια υπέβαλε αλλαγές επί της αρχικής δήλωσης UCC1, μοιράζοντας το αρχικό ποσό σε μικρότερα χρεόγραφα υπό τη μορφή τροποποιήσεων (Amendments). Οι τροποποιήσεις αυτές ονομάζονται UCC3 και πρέπει να συνοδεύουν το χρεόγραφο IBOE. Μάλιστα, τα UCC3 αναφέρονται ρητά στο χρεόγραφο ΙΒΟΕ που απέστειλε ο κ. Αρτέμιος Σώρρας, στο τμήμα που περιλαμβάνει τις “Ειδικές οδηγίες – Special Instructions” και ειδικότερα στο σημείο Νο. 4.


Η “ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ” ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΟΓΡΑΦΩΝ

Περίπου ένα χρόνο μετά την διαγραφή του από το Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας Washington, και συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου του 2004, ο Stephen Louis Wozny δήλωσε μέσω UCC ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της πολιτείας Washington του οφείλει 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Στο κάτω μέρος της δήλωσης UCC1 σχετικά με εγγυήσεις ο Wozny δηλώνει:

Έναρξη εμπορικής επίσχεσης (lien) που σχετίζεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την μη εξουσιοδοτημένη χρήση του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας / εμπορικού σήματος, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω σύμβασης τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πιστωτή για περισσότερες λεπτομέρειες. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, τη γη και την προσωπική περιουσία, και όλες τις αξιώσεις του οφειλέτη στα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία, τη γη και την προσωπική περιουσία, που του ανήκουν τώρα και θα αποκτήσει εφεξής, που υπάρχουν τώρα και θα αποκτηθούν εφεξής, που υπάρχουν τώρα και θα προκύψουν στο μέλλον, και όπου και αν βρίσκονται, μέχρι που το χρέος που οφείλεται, δηλαδή Δύο Τρισεκατομμύρια Οκτακόσια Εβδομήντα Έξι Δισεκατομμύρια Πεντακόσια Είκοσι Έξι Εκατομμύρια Πεντακόσιες Χιλιάδες δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ακριβώς ($2,876,526,500,000.00), να καταβληθεί στο ακέραιο.

Στο παραπάνω κείμενο βλέπουμε από που προέρχεται ο ισχυρισμός ύπαρξης των 2,8 τρις δολαρίων του κ. Σώρρα, που ουσιαστικά είναι μια υποτιθέμενη υποχρέωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Washington προς τον κ. Wozny και όχι τίμημα για την πώληση Απολλώνιας τεχνολογίας ή για κάποια μεγάλα δημόσια έργα.

Το χρονικό διάστημα που δηλώνει ο κ. Wozny για την είσπραξη του χρέους είναι 10 χρόνια, με ημερομηνία λήξεως την 13η Αυγούστου 2014. Η ημερομηνία λήξεως των χρεογράφων φυσικά ταυτίζεται με την ημερομηνία που ισχυρίζεται ο κ. Σώρρας ότι λήγουν τα “ομόλογα” του, αφού πρόκειται για το ίδιο χρέος.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ WASHINGTON ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Λίγους μήνες μετά την δήλωση UCC από τον κ. Wozny ο Δικηγορικός Σύλλογος της πολιτείας Washington με δική του δήλωση UCC δήλωσε τα ακόλουθα:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Washington δεν χρωστάει στον Stephen-Louis Wozny. Ο κ. Wozny, ένας δικηγόρος, διαγραμμένος από το σύλλογο, ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Washington του οφείλει χρήματα για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας που του ανήκει, χωρίς έρεισμα σε νόμο ή γεγονός. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Γενικό Σϋμβουλο του Δικηγορικού Συλλόγου της Washington στο bobw@wsba.org

Στη συνέχεια, ο Stephen Louis Wozny αγνοώντας τη δήλωση του Συλλόγου και παριστάνοντας την Federal Reserve, άρχισε να εκδίδει χρεόγραφα IBOE, βασισμένα στο αρχικό υποτιθέμενο χρέος του Δικηγορικού Συλλόγου της Washington, και να τα εκχωρεί σε διάφορους ενδιαφερόμενους ανά την υφήλιο, κατά την πλειοψηφία τους ψευτοεπιχειρηματίες τριτοκοσμικών χωρών. Ωστόσο, κάθε εκχώρηση χρεογράφου δηλώνεται από τον ίδιο τον κ. Wozny στην πολιτεία Washington, μέσω του κώδικα UCC, αφήνοντας ίχνη για την πορεία των πλαστών εγγράφων.


Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το προαναφερθέν χρεόγραφο, υπ’ αριθμόν 2009-0500-SLW-0010-0216, εκδόθηκε από τον κ. Wozny στις 7 Αυγούστου 2009. Περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα αναπτύχθηκε μια συνεργασία μεταξύ κ. Wozny και κ. Σώρρα. Στις 18 Νοεμβρίου 2010, ο κ. Σώρρας απέστειλε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συμπεριελάμβανε τη φωτογραφία του συγκεκριμένου International Bill of Exchange (IBOE) που προφανώς είχε στην κατοχή του. 

Ακριβώς 21 ημέρες αργότερα, στις 9 Δεκεμβρίου 2010, ο κ. Wozny δήλωσε στην πολιτεία της Washington, μέσω κώδικα UCC, την πρώτη εκχώρηση του συγκεκριμένου χρεογράφου το οποίο ήταν μέχρι τότε στην κατοχή του Σώρρα. 

Η εκχώρηση έγινε στον νέο δικαιούχο του χρεογράφου, στην τουρκική εταιρεία Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi, με έδρα στη Κωνσταντινούπολη. Πρόεδρος της τουρκικής εταιρείας είναι ο Mehmet Ali Tuksavul. Η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, στην εκμετάλλευση ορυκτών πλούτων και κτηματικών περιουσιών, στην εξαγορά άλλων εταιρειών και σε αγορά πολύτιμων λίθων. 

Ένα μήνα αργότερα το ίδιο χρεόγραφο εκχωρήθηκε στην εταιρεία Panther Continental S.A., μια θυγατρική της Maan Guarantee Holding Anonim Sirketi, με γραφεία στην Ελβετία και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και με πρόεδρο τον αδελφό του Mehmet Ali Tuksavul, τον Nezih Umut Tuksavul.

Μια ερευνα για τον Mehmet Ali Tuksavul στο διαδίκτυο φανερώνει ότι ο ίδιος είναι λάτρης του Κεμάλ και των Ρόθτσιλντ με αναμνήσεις παλαιών Οθωμανικών εποχών.

Ο κ. Σώρρας μέχρι στιγμής έχει αποκρύψει από τον Ελληνικό και Κυπριακό λαό την συνεργασία του με τον κ. Wozny αλλα και με τους δυο Τούρκους. Η επικινδυνότητα του εγχειρήματος του Σώρρα για την ασφάλεια της Ελλάδος και της Κύπρου είναι υπαρκτή. Τα νέα αυτά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η απαίτηση του Σώρρα για ανταλλαγή των χρεογράφων IBOE με ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ονομαστικής αξίας $600 δισεκατομμυρίων, ίσως να αποτελεί Δούρειο Ίππο που μπορεί να οδηγήσει στην υποδούλωση της χώρας από Τούρκους επιχειρηματίες.

Για αυτά τα IBOE, ο βουλευτής Νικολόπουλος, “θυσιάζει” και την βουλευτική του ασυλία. Του ζητάμε να ζητήσει από τον κ. Σώρρα ένα από αυτά τα ΙΒΟΕ και να τα δώσει ο ίδιος στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, για να έχει σύντομα την απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Στοιχηματίζουμε πάντως ότι ο κ. Σώρρας θα βρει μια δικαιολογία και θα αρνηθεί να δώσει έστω και ένα ΙΒΟΕ στον κ. Νικολόπουλο. 
πηγή: taxalia.blogspot.com

“Η CYPRUS MOTHERLAND LAND BANK”

Το βράδυ της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2012, σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο President στην Αθήνα, ο γιατρός Μανώλης Λαμπράκης, Πρόεδρος του οργανισμού End National Debt δήλωσε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω για την Ελληνική γη στα κατεχόμενα:

«... να επανακτήσουν την γη των προγόνων τους. Μόλις λοιπόν ο κ. Σώρρας και εμείς ακούσαμε αυτή τη φωνή, με εντολή του κ. Σώρρα δημιουργήθηκε ήδη μία καινούργια τράπεζα που ονομάζεται Τράπεζα Γής της Κύπρου. Cyprus Motherland Land Bank. Σε αυτή την τράπεζα κατατίθενται 20 δις δολάρια και όποιος Ελληνοκύπριος επιθυμεί να πουλήσει την περιουσία του στα κατεχόμενα θα πηγαίνει στην τράπεζα θα καταθέτει τους τίτλους ιδιοκτησίας και εάν εις το μέλλον επιθυμεί να επανακτήσει την γη του θα αποπληρώνει το αυτό τίμημα ...Ένας λοιπόν πολύ σημαντικός άνθρωπος ο οποίος μας είπε, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, εάν γινόταν αυτή η κίνηση, θα μπορούσαμε να είχαμε τουλάχιστον το 70% των γαιών της Κύπρου. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή το απόγευμα, 4 η ώρα, 600 δις για την Ελλάδα 50 δις για την Κύπρο. Επιπλέον 20 δις θα κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον κ. Σώρρα εφόσον έχει την ώρα να μεταβεί στο Τορόντο για την χρηματοδότηση της Τράπεζας Γής...».

Ευτυχώς, στελέχη της Κυπριακής κυβέρνησης απέρριψαν την πρόταση. Όλες οι αποδείξεις δείχνουν τον κ. Σώρρα να έχει ένα σκιώδη ρόλο και να λειτουργεί σαν δάκτυλος ξένων μυστικών υπηρεσιών. Σε δηλώσεις του στον HellasFM της Νέας Υόρκης μιλάει για συναντήσεις με στρατηγούς της CIA και συζητήσεις για τη Μέση Ανατολή. Παρόμοια, η επιστολή του κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη προς τον Θεόδωρο Καρυώτη, μιλάει για σχέσεις της οργάνωσης με τις ίδιες μυστικές υπηρεσίες.

Αναφορικά με την τράπεζα για την αγορά εκτάσεων στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο, ο προβληματισμός είναι εμφανής. Οι Κύπριοι αδερφοί μας, που έχουν το δίκαιο με το μέρος τους, μπορούν να δικαιωθούν στα διεθνή δικαστήρια αφού υπάρχει νόμιμη διαδικασία να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους. Γιατί κάποιος να προσπαθήσει να αγοράσει από τους Τούρκους σφετεριστές ελληνικές περιουσίες και να τους αποδώσει χρήματα; Και αν αυτά τα ακίνητα πουληθούν σε τρίτο, μήπως ουσιαστικά δυσκολεύουν οι δικαστικές κινήσεις των θιγομένων;

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι καθαρά θέμα αναγνώρισης των τουρκικών εγκλημάτων. Ο κ. Σώρρας και ο κ. Λαμπράκης, έχουν αποδεχθεί μια ιδέα νομιμοποίησης των κτηνωδιών των Τούρκων και μετατροπής του προβλήματος σε κτηματομεσιτικό.

Ποιούς συμφέρει μια τέτοια κίνηση; Φυσικά όχι τους Κύπριους. Φυσικά όχι το Έθνος. Απαιτούμε εξηγήσεις από τον κ. Σώρρα σχετικά με τις παραπάνω αποκαλύψεις.

Γεώργιος Γιαβής
Επιχειρηματίας, Τρίπολη

Γεώργιος Γιαλτουρίδης
Επιχειρηματίας, Βοστώνη, ΗΠΑ

Θεόδωρος Καρυώτης
Καθηγητής Πανεπιστημίου, Washington, ΗΠΑ

Ελευθέριος Ρήνος
Ιατρός, Ρόδος

taxalia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΕΥΝΑ: Τα επικίνδυνα πλαστά χρεόγραφα των 600 δις"

Ιστορίες τρέλας και διαφθοράς στο ελληνικό Δημόσιο: Ισοβίτες παίρνουν κανονικά μισθό!

- Σκότωσαν τον δήμαρχο Παγγαίου, καταδικάστηκαν αλλά πληρώνονται κανονικά
- Οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του εισπράττουν το 50% του μισθού τους
- Δεν έχει συνεδριάσει ακόμα το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για να απολυθούν
- Απίστευτες ιστορίες επίορκων και διαφθοράς στο Δημόσιο, ενώ η τρόικα ζητά απολύσεις
- «Λαβράκια» του ΣΔΟΕ: Συνταξιούχος με 4 εκατ. ευρώ, αγρότες με 222,5 εκατ.


Ξεπερνάει και το πιο παρανοϊκό σενάριο. Είναι είτε για γέλια είτε για κλάματα. Μάλλον για το δεύτερο. Την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει τους μισθούς τους να τσεκουρώνονται και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, την ώρα που συνταξιούχοι δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους γιατί τους έκοψαν τη σύνταξη, την ώρα που η τρόικα απειλεί με νέα μέτρα αν δεν πιάσουμε τους στόχους, δυο δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί για δολοφονία πληρώνονται το 50% του μισθού τους. Κανονικότατα και κάθε μήνα. Κι ας έχει καταδικαστεί ο ένας σε ισόβια και ο άλλος σε 17 χρόνια κάθειρξη.

Παρανοϊκό κράτος! Πρόκειται για τους δυο ανθρώπους που κατηγορήθηκαν, ομολόγησαν και καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Κάβαλας, Τριάνταφυλλου Κουκούδη το 2009. Αν και έχουν καταδικαστεί, πληρώνονται κανονικά από το ελληνικό δημόσιο, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος.

Όλα αυτά, μαζί με τη λίστα των επίορκων, έρχονται στο φως την ώρα που η τρόικα ψάχνει ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο. Μπροστά στα μάτια μας τους έχουμε...

Οι δυο καταδικασθέντες, Σάββας Σαλτουρίδης και Ιωακείμ Μάνος, 50 και 51 ετών, δολοφόνησαν τον 47χρονο δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2009 και του φόρτωσαν τη «μαύρη τρύπα» των 710.000€. Ομολόγησαν και καταδικάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2010. Ο πρώτος σε ισόβια, ο δεύτερος σε 17 χρόνια.

Και εδώ ξεκινάει ο παραλογισμός: το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο τους επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης αλλά, όπως δικαιούνταν, κατέθεσαν έφεση, η παύση τους ανεστάλη και περιμένουν να κριθεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι αυτό να συνεδριάσει, πληρώνονται το 50% του μισθού τους. Και ακόμη, το δευτεροβάθμιο όργανο δεν έχει συνεδριάσει για την οριστική απόλυσή τους! Έτσι, πληρώνονται το μισό των μηνιαίων αποδοχών του, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων.

Οι δυο καταδικασθέντες δε δίστασαν να καταθέσουν μήνυση κατά του δημάρχου που αντικατέστησε τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και την προφυλάκισή τους, είχε δώσει εντολή να διακοπεί η μισθοδοσία τους, σύμφωνα με το Έθνος.

Η απόφαση αυτή κράτησε έξι μήνες. Γιατί ο Απόστολος Τσακίρης αναγκάστηκε να αποδεσμεύσει τη μισθοδοσία τους για να μην οδηγηθεί ο ίδιος στη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος!

Η υπόθεση Κουκούδη

Ο 47χρονος δήμαρχος Παγγαίου εξαφανίστηκε στις 27 Δεκεμβρίου και τρεις μέρες μετά τον βρήκαν δολοφονημένο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί σε ερημική παραλία. Έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και οκτώ σφαίρες από πυροβόλο όπλο.

Είχε προηγηθεί έλεγχος ορκωτών λογιστών στα οικονομικά του δήμου, που είχε αποκαλύψει «μαύρη τρύπα» 710.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνυπεύθυνοι για το έλλειμμα ήταν οι δυο ταμίες και ο δήμαρχος, με τους δυο πρώτους να σκοτώνουν τον τελευταίο για να του φορτώσουν τα πάντα.

Οι δυο ταμίες συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ και ομολόγησαν το έγκλημά τους, αλλά υποστήριξαν πως η κατάχρηση έγινε από τον δήμαρχο και πως τον σκότωσαν γιατί τους απειλούσε.
Μαζί τους είχε συλληφθεί κι ένας συγχωριανός τους, ο οποίος τους είχε δώσει το όπλο του φόνου.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κομοτηνής καταδίκασε τον φυσικό αυτουργό σε ισόβια και τους άλλους δυο σε 17 χρόνια φυλακή. Τον Ιούνιο η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιστορίες τρέλας και διαφθοράς στο ελληνικό Δημόσιο: Ισοβίτες παίρνουν κανονικά μισθό!"

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού

Στο στόχαστρο έχει βάλει η ΔΕΗ τις υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών! Μετά την διακοπή ρεύματος του ΙΚΑ Αχαρνών, την περασμένη εβδομάδα, λόγο οφειλών, σειρά είχαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού!

Στο σκοτάδι έχει βυθίσει η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ τις αθλητικές εγκαταστάσεις που αθλούνται περίπου 400 παιδιά, καθώς από την Παρασκευή προχώρησε στη διακοπή του ρεύματος, λόγω οφειλών. Αρχικά και σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου, την Παρασκευή, η ΔΕΗ επικαλέστηκε βλάβη στο δίκτυο και μόλις τη Δευτέρα παραδέχτηκε πως τελικά το ρεύμα έχει κοπεί, κάτι που δεν έκανε στην περίπτωση του ΙΚΑ, όπου ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι έκοβε το ρεύμα στο εν λόγο κατάστημα!

Το γεγονός καταγγέλλει η Λαϊκή επιτροπή Μενιδίου, που καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη στις 19.00 στο Ολυμπιακό Χωριό και την Τετάρτη σε παρέμβαση στη ΔΕΗ.

acharnorama
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού"

Ο Ραπτόπουλος της Express Service χρωστάει 692.000 και με 6.500 ευρώ γλιτώνει τη φυλακή

Μία ακόμη καταδίκη ήρθε για τον Γιάννη Ραπτόπουλο της Express Service για μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 692.944 ευρώ, το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως και τις 31 Μαρτίου του ίδιου έτους.

Ο 70χρονος επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκισης, ποινή εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, κάτι που σημαίνει πως με λιγότερο από 6.500 ευρώ δεν θα περάσει ποτέ το κατώφλι της φυλακής.

Ο επιχειρηματίας δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Στις 20 Νοεμβρίου 2012 είχε συλληφθεί για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση, ύψους 7.863.602 ευρώ, καθώς και για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ραπτόπουλος της Express Service χρωστάει 692.000 και με 6.500 ευρώ γλιτώνει τη φυλακή"

Οι "Γιακούμπ" των Ενόπλων Δυνάμεων! Δωρεάν οι λεπτές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις

Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν τους δικούς τους “Γιακούμπ”. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς οι εξαιρετικοί καρδιοχειρουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων απέκτησαν τις εγκαταστάσεις που αρμόζουν στις ικανότητές τους για να μπορούν να προσφέρουν στο προσωπικό αυτό που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν.

Ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του το Διακλαδικό Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Ενόπλων Δυνάμεων ,στο 401 ,όπου πλέον υπάρχουν εξαιρετικά σύγχρονες υποδομές για λεπτά χειρουργεία καρδιάς. Η είδηση δεν είναι μια απλή ανακοίνωση λειτουργίας ενός νέου τμήματος ,αλλά για μία ουσιαστική παροχή προς το προσωπικό των ΕΔ.

Κι αυτό γιατί επεμβάσεις σαν κι αυτή που έγινε χθες και θα γίνει και μεθαύριο Πέμπτη στον ιδιωτικό τομέα κοστίζουν ακόμη και 15.000 ευρώ.

Στο Διακλαδικό Καρδιοχειρουργικό Κέντρο οι επεμβάσεις αυτές θα γίνονται δωρεάν, από εξαιρετικούς γιατρούς.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι "Γιακούμπ" των Ενόπλων Δυνάμεων! Δωρεάν οι λεπτές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις"

«Να απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι»

Απαραίτητη είναι η μείωση του Δημοσίου προκειμένου να λάβει η Ελλάδα χρήματα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο κάνει λόγο για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015 ως προϋπόθεση για να συνεχιστεί η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει παγιδευτεί σε συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές στην Αθήνα, με αντικείμενο τη συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού στο Δημόσιο, ώστε να συνεχιστεί η εισροή διεθνούς βοήθειας στο εσωτερικό της.

«Η περικοπή θέσεων εργασίας στο Δημόσιο είναι τεράστιας σημασίας στο πλαίσιο του προγράμματος που ακολουθεί η Ελλάδα και η υλοποίησή του αποτελεί το πιο δύσκολο -πολιτικά- κομμάτι», αναφέρει ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank στο Λονδίνο. «Για την ελληνική κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν δύο κόμματα της κεντροαριστεράς, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιήσει αυτές τις περικοπές».

iapopsi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Να απολυθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι»"

Ο γερμανικός πληθωρισμός οδηγεί την ΕΚΤ σε μείωση των επιτοκίων;

Στο χαμηλότερό του επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαίωσε την πρόβλεψη για άνοδο των τιμών, σε ετήσια βάση, μόλις κατά 1,5% τον Φεβρουάριο έναντι 1,7% τον Ιανουάριο.

Το νέο αυτό, σε συνδυασμό με την σχετική διακριτική έκκληση της Διευθύντριας του Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde από την Ιρλανδία, ενισχύει την φημολογία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί σύντομα να τολμήσει νέα περικοπή στα επιτόκια, δηλ. πέραν του ιστορικού χαμηλού του 0,75% που βρίσκονται σήμερα.

Η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει να «φωνάζει» για την ανάγκη λήψης μέτρων με σκοπό την τόνωση της ανάπτυξης.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο γερμανικός πληθωρισμός οδηγεί την ΕΚΤ σε μείωση των επιτοκίων;"

Πάτρα: Στο εδώλιο 14 για το σκάνδαλο των ορθοπεδικών του ΟΓΑ

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Πατρών την Τετάρτη 20 Μαρτίου


Μετά τα ορθοπεδικά του ΙΚΑ ήρθε και η σειρά των ορθοπεδικών ειδών του ΟΓΑ, υπόθεση που εκκρεμεί από το 2005. Σήμερα συνεδριάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με σκοπό την καλύτερη νομική πλαισίωση της υπόθεσης που εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Πατρών την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Οι κατηγορούμενοι είναι 14 (προμηθευτές, γιατροί κ.α.) οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε πλασματικές συνταγογραφήσεις υλικών σε ασφαλισμένους του Οργανισμού. Υπολογίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα ο ασφαλιστικός φορέας επιβαρύνθηκε με το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Τα 14 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση κατηγορούνται πως είχαν πλαστογραφήσει υπογραφές γιατρών του Νοσοκομείου "Αγιος Ανδρέας" και συνταγογραφούσαν ορθοπεδικά είδη.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Στο εδώλιο 14 για το σκάνδαλο των ορθοπεδικών του ΟΓΑ"

Αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ εξετάζει η κυβέρνηση

Δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό αλλά και στην εργοστασιακή του αξία

Αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης.

Υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ειδικότερα, ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.

«Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ εξετάζει η κυβέρνηση"

Τα «μυστικά» των αποζημιώσεων στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Αν έχετε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και πρέπει να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική εταιρία καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι υποχρεωμένες μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση των τιμολογίων να προχωρήσουν στην πληρωμή της αποζημίωσης.

Αν η ασφαλιστική εταιρία καθυστερήσει πρέπει να ζητήσετε εγγράφως ενημέρωση από την εταιρία.

Αν η ασφαλιστική εταιρία δεν σας αποζημιώσει έχετε το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής και σε διάστημα πενταετίας από την ημέρα του ατυχήματος. Σημείωση: Μέχρι πρόσφατα το διάστημα για δικαστική αξίωση αποζημιώσεων περιοριζόταν στην διετία και έχει διευρυνθεί σε πενταετία.

Αν έχετε μικτή ασφάλιση και πρέπει να αποζημιωθείτε για ζημιά που έχετε προκαλέσει εσείς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αποζημίωση δεν πληρώνετε σε ολόκληρο το ποσό. Υπάρχει το λεγόμενο τμήμα της απαλλαγής που καθορίζεται με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και διαμορφώνει και το ύψος του ασφαλίστρου Όσο πιο υψηλό είναι το πόσο της απαλλαγής τόσο πιο φθηνό είναι το ασφάλιστρο, και επομένως τόσο μεγαλύτερη η συμμετοχή σας στο κόστος της ζημιάς.

Σε περίπτωση ασφάλισης κλοπής ο νόμος προβλέπει την υποχρέωση της ασφαλιστικής εταιρίας να κλιμακώνει τα ασφάλιστρα της κάλυψης ανάλογα με την αξία που έχει το αυτοκίνητο. Την ευθύνη για την ορθή αποτίμηση της αξίας του αυτοκινήτου φέρει η ασφαλιστική εταιρία, η οποία και υποχρεούται σε περίπτωση υψηλότερης ανακριβούς αποτίμησης να επιστρέψει το υπερβάλλον ασφάλιστρο με την απειλή μάλιστα διοικητικής κύρωσης.

Αν κλείσει η ασφαλιστική σας εταιρία για 30 ημέρες τα ασφαλισμένα στην εταιρία αυτοκίνητα έχουν ασφαλιστική κάλυψη από το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιριών . Το ταμείο είναι αυτό που αποζημιώνει τους οδηγούς σε περιπτώσεις που εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα. Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού, των 30 ημερών, οι ιδιοκτήτες οχημάτων οφείλουν να ασφαλιστούν σε άλλη ασφαλιστική εταιρία. Το μέρος των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως την λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου (μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα) επιστρέφεται στους ασφαλισμένους από τον εκκαθαριστή. Εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

asfalisinet
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα «μυστικά» των αποζημιώσεων στην ασφάλιση αυτοκινήτου"

Πάτρα: Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ πίσω από τις 9 πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες εμπόρων λαικών αγορών της Αχαϊας

Είναι γνήσιες ή πλαστογραφημένες οι υπογραφές; Η υπόθεση πάει Εισαγγελέα

Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ φαίνεται πως βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr πίσω από το σκάνδαλο με τις 9 πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες εμπόρων λαικών αγορών της Αχαϊας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο συγκεκριμένος συνταξιούχος φέρεται να έχει υπογράψει και τις 9 ενημερότητες και η έρευνα στρέφεται στην κατεύθυνση της διερεύνησης του αν οι υπογραφές του συγκεκριμένου ατόμου είναι γνήσιες ή έχουν πλαστογραφηθεί από κάποιον τρίτο.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την προσκόμιση και πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων από εμπόρους λαϊκών αγορών της Αχαΐας, διαβιβάζονται στον Εισαγγελέα.

Όλα ξεκίνησαν όταν με έγγραφο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προς Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2013) επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον εννιά ασφαλιστικές ενημερότητες που προσκομίστηκαν από ισάριθμους εμπόρους λαϊκών αγορών με σκοπό την ανανέωση της άδειας τους «δεν έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια τμήματα» του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διαδικασία ανανέωσης των αδειών λαϊκών αγορών έμποροι είχαν προσκομίσει και μη νομίμως εκδοθείσες φορολογικές ενημερότητες. Κατά την διασταύρωση και την επαλήθευση της νομιμότητας των δικαιολογητικών από την Υπηρεσία και ύστερα από συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ταυτοποιήθηκε ότι πράγματι οι ενημερότητες αυτές δεν είχαν εκδοθεί νομίμως, δηλαδή δεν προέρχονταν από το σύστημα Taxis.

Με εντολή του Περιφερειάρχη ο έλεγχος συνεχίζεται και θα εξεταστούν σε βάθος όλα τα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν από το σύνολο των εμπόρων λαϊκών αγορών ώστε να επαληθευτεί η νομιμότητα τους, τόσο σε ότι αφορά φορολογικές ή ασφαλιστικές ενημερότητες.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ πίσω από τις 9 πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες εμπόρων λαικών αγορών της Αχαϊας"

Περνούν ζωή και κότα στη φυλακή! Ο καλοντυμένος Λάκης, το κινητό του Τσοχατζόπουλου και οι ιστορίες του Ψωμιάδη

- Αστακομακαρονάδες και παϊδάκια στο... μενού των φυλακών
- Όσοι μπορούν να πληρώσουν έχουν λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας, wifi και τηλεοράσεις plasma
- Ποιον απείλησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος πως: «θα σε στείλω στα Γρεβενά»
- Κρασιά 20.000 ευρώ είχε ζητήσει παλιότερα από τον Παύλο Ψωμιάδη της Ασπίς
- 1.000 ευρώ για μια «καθαρή» κάρτα sim και 1.500 για κινητό τηλέφωνο

Δε θα ήταν υπερβολή να σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν στιγμές που οι βαρυποινίτες περνούν καλύτερα από εκείνος που είναι εκτός των φυλακών. Γιατί υπάρχουν και φυλακισμένοι που διάγουν βιο χλιδής μέσα στις φυλακές, με αστακομακαρονάδες, τηλεοράσεις plasma και ασύρματο δίκτυο που πάει... σφαίρα.

Σε τρεις φυλακές τις χώρας, συμμορίες Ρωσοποντίων κάνουν κουμάντο, χωρίς όμως να μπλέκονται στα... πόδια των Ελλήνων. Η συνεργασία είναι άλλωστε επικερδής για όλους. Οι Ρωσοπόντιοι διακινούν ναρκωτικά, κάρτες sim και ελέγχουν πόστα εργασίας.
Στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, αρχηγοί είναι τρεις – τέσσερις Έλληνες βαρυποινίτες, «βαριά» ονόματα του υποκόσμου.

Ανεξάρτητα από μιλάμε για τους... ενοίκους της VIP πτέρυγας ή όχι, όποιος διαθέτει παραδάκι, μπορεί να είναι βασιλιάς στις φυλακές. Και πολύ δε περισσότερο αν μιλάμε για βαρυποινίτες, εκείνους που κρατούν όλη τη φυλακή στο χέρι.
Όποιος μπορεί να πληρώσει, μπορεί να φάει από αστακομακαρονάδα ή παϊδάκια στη λαδόκολλα μέχρι τσιπούρες, ντελίβερι από γνωστή ψαροταβέρνα, γράφει η Espresso.
Και δεν είναι μόνο το καλό φαγητό που μπορεί να απολαύσει όποιος έχει χρήματα και τις σωστές διασυνδέσεις στη φυλακή. Μπορεί επίσης να έχει τηλεόραση plasma, λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας, γρήγορο ίντερνετ!

Οι βαρυποινίτες που κάνουν κουμάντο μπορούν να κάνουν δουλειές με τον υπόκοσμο, τρώνε στο κελί τους και όχι στο συσσίτιο της φυλακής, παραγγέλνουν ό,τι θέλουν απ’ έξω και το φαγητό τους φτάνει με «ειδική παραγγελία» στη φυλακή. Ο καταστηματάρχης, δε χρεώνει διπλά για ντελίβερι στη φυλακή!

Μια κάρτα sim «καθαρή» (σε άλλο όνομα) κοστίζει ακόμα 1.000 ευρώ. Αξία... ανεκτίμητη για όποιον θέλει να επικοινωνήσει χωρίς πρόβλημα με τον έξω κόσμο. Ένα κινητό, επίσης «καθαρό» στοιχίζει λίγο περισσότερο: ξεκινά από 1.500€ και φτάνει μέχρι 3.000€.

Ο Άκης και ο Λάκης

Κινητό είχε στην κατοχή του και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αλλά τον είδε ένας φύλακας και τους ζήτησε να του δώσει, για να μη φωνάξει τον αρχιφύλακα. «Εσένα θα σε στείλω στα Γρεβενά» ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού, που αρχικά έκανε πως δεν καταλάβαινε και αρνούνταν πως έχει κινητό.

Ο Λάκης Γαβαλάς προσπαθεί να διατηρεί το στυλ του μέσα στη φυλακή. Τις Κυριακές πάει καλοντυμένος στην εκκλησία και είναι ευγενικός με όλους, ακόμη κι όταν δέχεται πειράγματα, όχι τόσο ευγενικά.

Ο Παύλος Ψωμιάδης της Ασπίς αφηγήθηκε σε συγκρατούμενό του μια ιστορία με πρωταγωνιστή έναν άλλο ένοικο των φυλακών Κορυδαλλού: τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Κάποτε, ο πρώην υπουργός δανείστηκε το σκάφος του Ψωμιάδη για να πάει βόλτα με μια φίλη του. Στο μπαρ του σκάφους υπήρχαν κρασιά που η αξία τους έφτανε και τις 5.000 ευρώ. Αλλά ο Άκης ήθελε κάτι πιο ακριβό. Τηλεφώνησε λοιπόν στον πρόεδρο της Ασπίς και του είπε: «Άσε τα κρασιά των 5.000 ευρώ, ενώ θέλω κρασί που να κοστίζει 20.000 ευρώ».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Περνούν ζωή και κότα στη φυλακή! Ο καλοντυμένος Λάκης, το κινητό του Τσοχατζόπουλου και οι ιστορίες του Ψωμιάδη"

Ποιoς είναι ο Πολ Χαρίτος που του έστειλε εξώδικο η Βίκυ Σταμάτη και μένει στο κτίριο του Ακη Τσοχατζόπουλου

Ο Πολ Χαρίτος, 40 ετών, γαλλοκύπριος ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, είναι ο γείτονας του Ακη που έλαβε σήμερα εξώδικο από τη Βίκυ Σταμάτη. Τον κατηγορεί ότι εκμεταλλεύεται το θέμα για προσωπικούς λόγους και θέλει να της πάρει το σπίτι.

Ο Πολ Χαρίτος έδωσε πρόσφατα συνέντευξη και στο Βήμα και μίλησε απαξιωτικά για το ζεύγος Τσοχατζόπουλου. Διηγήθηκε ότι είδε αβγά, ντομάτες, γιαούρτια, νερό, πέτρες, μάρμαρα, κούτσουρα και μπουκάλια να εκτοξεύονται με στόχο το γραφείο του και την οικία του πατέρα του στον πρώτο όροφο.

Αγανακτισμένοι πολίτες που πίστευαν ότι εκεί μένει ο Ακης Τσοχατζόπουλος (μένει στο δεύτερο όροφο) εκτόξευαν και βρισιές εναντίον της οικογένειάς του όπως «βλάχαροι, κλέφτες, απατεώνες» ή «φέρτε, ρε, τα κλεμμένα πίσω».

«Ποιος είναι κλέφτης και ποια είναι τα κλεμμένα;» δήλωσε στο Βήμα. «Με πέρασαν για τον Ακη, ή μάλλον πέρασαν το γραφείο μου και το σπίτι του πατέρα μου για το σπίτι του Ακη. Βρίσκονται στο ίδιο νεοκλασικό και άρχισαν να ξεσπούν πάνω σ' αυτά» καταλήγει.

Για να σταματήσει την οργή του κόσμου εναντίον της περιουσίας του, τοποθέτησε στην είσοδο του οικήματος μια ταμπέλα στην οποία αναγράφεται με κόκκινα γράμματα «Οικία Πολ Χαρίτου». Ούτε αυτά έχουν αναχαιτίσει την οργή των πολιτών για το πολυτελές σπίτι του ζεύγους Τσοχατζόπουλου. «Και τα αβγά δύσκολα καθαρίζονται από τους τοίχους» δηλώνει.

«Τι πάθαμε ξαφνικά με τον Ακη»

Με την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα υποβρύχια και όχι με τη σύλληψη του ζεύγους Τσοχατζόπουλου άρχισαν τα προβλήματα για τον 40χρονο ταξιδιωτικό πράκτορα. «Στην αρχή συγκεντρώνονταν περίεργοι, εν συνεχεία αγανακτισμένοι και οι εκδηλώσεις του κόσμου κλιμακώθηκαν με τη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσαν ο Κολλάτος και άλλοι έξω από το σπίτι» λέει.

Το ξέσπασμα των οργισμένων πολιτών δεν έχει τέλος, ούτε έχει μετριαστεί με τη σύλληψη του ζεύγους. Οπως λέει ο ίδιος, πολύ συχνά το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχει γίνει ο νέος τουριστικός προορισμός στην περιοχή. Καθ' οδόν προς την Ακρόπολη ή προς το νέο Μουσείο, πολλοί ξεναγοί σταματούν έξω από το νεοκλασικό και αφηγούνται στους τουρίστες την ιστορία του σπιτιού.

Με τη Βίκυ ούτε «καλημέρα»

Ενα γκρουπ από ιάπωνες τουρίστες πηγαίνοντας προς την Ακρόπολη σταμάτησε έξω από δύο σπίτια και τα φωτογράφισε. Το ένα ήταν του Ακη και το άλλο το σπίτι του Ηλία Μπαρμπαλιά, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς.

Με τον Ακη Τσοχατζόπουλο ο κ. Χαρίτος δεν επεδίωξε να έχει καμία επαφή παρά μια τυπική «καλημέρα». Ηταν ευγενικός, πάντα χαμογελαστός με τους άλλους ενοίκους. Με τη Βίκυ Σταμάτη οι γείτονες ούτε «καλημέρα» δεν αντάλλασσαν, αφού συνήθως έβγαινε βιαστική από το σπίτι. Δεν είχε συχνές επισκέψεις, δεν προκαλούσε και απέφευγε τις πολλές συναναστροφές. Είχε μια ιδιότυπη φρουρά ο Ακης, όχι από αστυνομικούς αλλά «από δικούς του ανθρώπους, αυτούς που βλέπαμε συνήθως στην τηλεόραση να τον συνοδεύουν» λένε οι γείτονες.

Οταν άρχισαν οι εργασίες για την ανακατασκευή του οροφοδιαμερίσματος των 200 τ.μ στον δεύτερο όροφο οι γείτονες, αλλά και ο κ. Χαρίτος, νόμιζαν ότι θα εγκατασταθεί εκεί ο τέως βασιλιάς. Ηταν τόσο πολλά τα φορτηγά που μετέφεραν οικοδομικά υλικά, μοδάτα και πανάκριβα έπιπλα, φωτιστικά κ.ά. που επέμεναν ότι κάποιος σπουδαίος παράγοντας θα μετακόμιζε εκεί. Στη γειτονιά κυκλοφορούσε η φήμη ότι το σπίτι το είχε αγοράσει ο τέως βασιλιάς. Ξαφνικά όμως είδαν μια κυρία με μαύρα γυαλιά να επιθεωρεί τις διάφορες εργασίες η οποία τους απάντησε όταν τη ρώτησαν ποια: «Είμαι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου».

Η αξία του ακινήτου

Ο γείτονας του κ. Τσοχατζόπουλου διατηρεί τουριστικό γραφείο 200 τ.μ. εδώ και πολλά χρόνια στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εν συνεχεία το 1986 αγόρασε και το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο, επίσης 200 τ.μ. Πόσο ακριβώς το αγόρασε δεν λέει. Το μόνο που αναφέρει με νόημα είναι ότι την εποχή που αγόρασε μαζί με τον πατέρα του και τα δύο διαμερίσματα η Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν λεωφόρος και περνούσαν από εκεί όλοι όσοι έρχονταν από τα δυτικά προάστια, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι με τη λεωφόρο που υπήρχε «έπεφτε η αξία του ακινήτου», έστω και αν έχει θέα την Ακρόπολη και θεωρείται από τους ακριβότερους δρόμους (ή πεζοδρόμους) της Ευρώπης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιoς είναι ο Πολ Χαρίτος που του έστειλε εξώδικο η Βίκυ Σταμάτη και μένει στο κτίριο του Ακη Τσοχατζόπουλου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news