facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εκρήξεις σε τρία πολιτικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη - Aπεγκλωβίστηκε εργαζόμενη

Εκρήξεις στα πολιτικά γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη, του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα και του πρώην υφυπουργού Γιώργου Ορφανού, σημειώθηκαν το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, την ώρα της έκρηξης του μηχανισμού στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη στην οδό Κατούνη, στο χώρο βρισκόταν δύο εργαζόμενες, οι οποίες και πήδηξαν από τον 8ο όροφο στον 7ο, με αποτέλεσμα, μια από τις δύο να υποστεί κάκωση στο πόδι.

Στο γραφείο του Γ. Ορφανού, την ώρα της επίθεσης, βρίσκονταν δύο συνεργάτες του. Από την έκρηξη ο χώρος γέμισε καπνός και αναγκάστηκαν να βγουν στο μπαλκόνι.

Οι πυροσβέστες έφθασαν, άμεσα, κατάφεραν να τους απομακρύνουν δίχως, ευτυχώς, να πάθει κανείς το παραμικρό.

Στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Γκιουλέκα, στη συμβολή των οδών Πρασακάκη και Κεραμοπούλου, εγκλωβίστηκε λόγω του καπνού μία εργαζόμενη,
Με τη βοήθεια πυροσβεστών βγήκε έξω και πήγε σε κοντινό φαρμακείο για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκρήξεις σε τρία πολιτικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη - Aπεγκλωβίστηκε εργαζόμενη"

«Θησαυρός» στοιχείων για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Συλλογή» με τα πλήρη στοιχεία για τα κατοχικά δάνεια και τις επιπτώσεις από τις πολεμικές αποζημιώσεις για τους δύο παγκοσμίους πολέμους που προκάλεσε η Γερμανία, έχει στα χέρια της πλέον η κυβέρνηση, που όμως φαίνεται να κρατά ακόμα χαμηλούς τόνους για το ζήτημα.

Σε ένα "αποστειρωμένο" δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αναφέρεται ότι παραδόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα το έργο της Ομάδας Εργασίας, που είχε συσταθεί με απόφασή του, «για την Έρευνα των Αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορούν στις περιόδους του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Η Έκθεση παραδόθηκε άμεσα από τον κ. Σταϊκούρα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση, το πόρισμα περιγράφεται ως «ένα έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου, παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού. Ένα έργο που, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε:

• Συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά.

• Ταξινόμηση των φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία.

• Ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση των καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού.

• Καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού».

Ο κ.Σταϊκούρας ευχαρίστησε για το έργο του το γενικό διευθυντή Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του ΓΛΚ, κ. Π. Καρακούση, ως συντονιστή, και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, λόγω «του μεγάλου όγκου αρχειακού υλικού, που έπρεπε να συγκεντρωθεί για πρώτη φορά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θησαυρός» στοιχείων για τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για υπερτιμολογημένες εκπομπές στην ΕΡΤ

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η Εισαγγελία της Αθήνας για εκπομπές της ΕΡΤ που έχει καταγγελθεί ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι υπερτιμολογημένες.

Η προκαταρκτική εξέταση αφορά επίσης και στις υψηλές αμοιβές συντελεστών εκπομπών του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. Αφορμή για τη εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», με τίτλο «το ναυάγιο της ΕΡΤ».

Στο επίμαχο δημοσίευμα παρουσιάζονταν στοιχεία για «πρωτοφανή σπατάλη σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, αν συγκριθούν τα μεγέθη της ΕΡΤ με αυτά των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία σε δύσκολες συνθήκες παραμένουν στον ανταγωνισμό και διατηρούν την επαφή τους με το τηλεοπτικό κοινό..».

Επιπλέον, στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για «οριακής νομιμότητας και ηθικής τρικ» που έχουν επινοήσει οι ιθύνοντες ώστε να μοιράζουν έξτρα χρήματα, έχοντας εγκαταστήσει περίπου 20 "δικούς τους" σε ανάλογες, μη θεσμοθετημένες θέσεις, για «πάρτι» των πολυτελών εξωτερικών παραγωγών αλλά και για μια στρατιά ειδικών συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) που έχει αναλάβει καθήκοντα στο Ραδιομέγαρο, απολαμβάνοντας συμβάσεις... XXL που ξεκινούν στη χειρότερη από 2.500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.000 ευρώ».

Η διενέργεια της έρευνας για την αναζήτηση ενδεχόμενων αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Χ. Τζώνη.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για υπερτιμολογημένες εκπομπές στην ΕΡΤ"

Χαλκιδική: Μωρό 10 μηνών δύο μέρες στο νοσοκομείο από τα δακρυγόνα [video]

Δυο μέρες στο νοσοκομείο Πολυγύρου έμεινε το 10μηνο μωρό που εισέπνευσε δακρυγόνα κατά την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό στις 7 Μαρτίου.

Αύριο οι γονείς του θα το πάνε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να υποβληθεί σε βιοχημικές εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ η μητέρα του παιδιού ήταν μία από τους 9 κατοίκους της περιοχής που κλήθηκαν να παρουσιαστούν σήμερα στην Ασφάλεια Πολυγύρου για να καταθέσουν για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές



Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Μωρό 10 μηνών δύο μέρες στο νοσοκομείο από τα δακρυγόνα [video]"

Όμιλος Τιτάν: Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα

Διαψεύδει η Διοίκηση του Ομίλου Τιτάν δημοσιεύματα και αναφορές σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που την έφεραν να εξετάζει τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Τιτάν ανακοίνωσε ότι «η μεταφορά της έδρας του στο εξωτερικό δεν είναι στις προθέσεις του», θέτοντας έτσι τέλος σε αναφορές που πυροδότησαν δηλώσεις του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

Σε συνέντευξή του στη «Welt am Sonntag» ο κ. Παπαλεξόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε μια εταιρεία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική. «Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Δεν ξέρω εάν οι πολίτες στις άλλες χώρες αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη έχει γίνει εδώ η κατάσταση».

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Όμιλος Τιτάν: Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα"

Βουλευτής, μέλος της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ εμπλέκεται σε καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής

Το επόμενο χρονικό διάστημα που θα φτάσει ο φάκελος με το αποτέλεσμα της έρευνας που διενήργησε το ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις που αφορούν βουλευτή, μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μέλος της προανακριτικής επιτροπής, επιφορτισμένο με την ανεύρεση της αλήθειας στην πολύκροτη υπόθεση αλλά και με τον εντοπισμό όσων ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο, εμπλέκεται σε μια καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αναμένεται με ενδιαφέρον πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα και ο αρχηγός του κόμματος στο οποίο ανήκει ο βουλευτής καθότι συνηθίζει να εκφωνεί πύρινους λόγους κατά της φοροδιαφυγής και όσων ζημίωσαν με αυτή το δοκιμαζόμενο ελληνικό κράτος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτής, μέλος της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ εμπλέκεται σε καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής"

Πάτρα: Έκλεισαν δύο κλίνες Eντατικής στον Αγιο Ανδρέα

Σε μια περίοδο που η οικονομική και κοινωνική κρίση κάνει την δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη ακόμα πιο αναγκαία, ο διοικητής του
Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «έκοψε» δύο κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, από αυτές που λειτουργούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα από το 2008.

Ετσι, αντί των έξι, τώρα τα διαθέσιμα κρεβάτια στην ΜΕΘ θα είναι τέσσερα, τη στιγμή μάλιστα που η μονάδα διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή για να λειτουργούν μέχρι και δέκα κλίνες

patrasnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Έκλεισαν δύο κλίνες Eντατικής στον Αγιο Ανδρέα"

Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί φαρμάκων στα νοσοκομεία! Πόσα φάρμακα έφθασαν στο ΕΣΥ;

Μπορεί οι περίφημοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για την προμήθεια φαρμάκων στα νοσοκομεία να πολύδιαφημίσθηκαν, στην ουσία όμως μάλλον έμειναν στα ... χαρτιά!

Πόσα φάρμακα έφθασαν τελικά στα νοσοκομεία;

Μπορεί το υπουργείο υγείας καιρό τώρα να διαφήμιζε τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς στα νοσοκομεία για την προμήθεια φαρμάκων, μέχρι σήμερα όμως κανένα φάρμακο δεν έφθασε στο ΕΣΥ.

Με βάση τα στοιχεία της επιτροπής προμηθειών υγείας (ΕΠΥ) εδώ και τρία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί 3 διαγωνισμοί αλλά σχεδόν κανένας δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και ενστάσεων δυσαρεστημένων εταιρειών.

Εξαίρεση ο πρώτος πιλοτικός διαγωνισμός που έγινε σε 3 νοσοκομεία αλλά η προμηθεύτρια εταιρεία, απεδείχθη ότι δε διέθετε τον απαραίτητο αριθμό φαρμάκων για να γεμίσει τα ράφια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Κατά τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Δημήτρη Δέμο, το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει μόνο ένας να αναδεικνύεται σε κάθε διαγωνισμό με αποτέλεσμα να γεννάται και πρόβλημα δημόσιας υγείας. Και αυτό επειδή αν η μία εταιρεία δε διαθέτει το απόθεμα φαρμάκων, τα νοσοκομεία μπορεί να μείνουν χωρίς τις απαραίτητες θεραπείες για τους ασθενείς.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας από την άλλη τονίζει ότι εάν «οψέποτε ευδοκιμήσουν οι δύο τελευταίοι διαγωνισμοί και πάλι θα είναι αδύνατον να προμηθευτούν τα Νοσοκομεία φάρμακα, διότι οι τιμές παρατηρητηρίου είναι ήδη χαμηλότερες από τις τιμές που δόθηκαν στους διαγωνισμούς και θα υπάρξει πρόβλημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

Τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για τα γενόσημα που πραγματοποιήθηκε από το Pharma and Health Business.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί φαρμάκων στα νοσοκομεία! Πόσα φάρμακα έφθασαν στο ΕΣΥ;"

Από το 1997 ήξεραν όλοι για τα κοιτάσματα

Την απόρρητη έκθεση που υπήρχε ήδη από το 1997 κλειδωμένη στα συρτάρια της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος (ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε.) και αποκάλυπτε την ύπαρξη γιγαντιαίων στόχων-κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου δυτικά της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης, φέρνει στο «φως» η Realnews.

Σε αυτή περιλαμβάνονται χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται αντίστοιχες σεισμικές καταγραφές με αυτές που προέκυψαν κατά την πρόσφατη έρευνα της νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή και για τις προοπτικές των εν λόγω κοιτασμάτων, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η Realnews.

Ανάλογο ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν επέδειξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αφού η άκρως εμπιστευτική έκθεση των 200 σελίδων με τον τίτλο International Mediterranean Ridge Seismic Experiment (IMERSE), όπως αποδεικνύεται, παρέμενε «θαμμένη» και αναξιοποίητη για δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, έχοντας περιέλθει στα «χέρια» της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., μετά την κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος (με κύριο μέτοχο το υπουργείο Οικονομικών) τον Απρίλιο του 1998.

«Αν είχαμε προχωρήσει τότε, σήμερα θα είχαμε συμβάσεις αφού, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες έρευνες της PGS, το έργο IMERSE ήταν άκρως επιτυχημένo», ανέφερε η τότε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., Τερέζα Φωκιανού.

Η έρευνα ξεκίνησε το 1995 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MAST II από τη ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., σε κοινοπραξία με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Geomar του Κιέλου και με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ecole Normale Superieure του Παρισιού, του Imperial College του Λονδίνου και των πανεπιστημίων της Τριέστης και του Μπέρμιγχαμ. Στον χώρο μεταξύ Πελοποννήσου -λιβυκών θαλάσσιων συνόρων και Κρήτης έγιναν καταγραφές συνολικού μήκους 2.650 χλμ., με τους ξένους ερευνητές να υποστηρίζουν με την τεχνογνωσία και τον θαλάσσιο εξοπλισμό το όλο εγχείρημα, ενώ η ΔΕΠ- ΕΚΥ Α.Ε. ήταν αυτή που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανάλυσης και επεξεργασίας των δεδομένων της έρευνας, καθώς διέθετε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό.

Η εξαιρετική ποιότητα των καταγραφών εκείνης της εποχής επέτρεψε να εντοπιστούν, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση, εντυπωσιακοί στόχοι πιθανών κοιτασμάτων, ένας εκ των οποίων παρουσιάζει έκταση η οποία ξεπερνά τα 1.000 τ.χλμ. Περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο, δηλαδή, από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ που έχει έκταση 370 τ.χλμ. Μάλιστα, στην έκθεση αποτυπώνεται και η αξία των κοιτασμάτων στην εν λόγω περιοχή με μια πρώτη οικονομοτεχνική μελέτη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πιθανότητα ύπαρξης 80% πετρελαίου και 20% φυσικού αερίου, οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι μπορεί να δώσει από 5 έως 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου, αξίας 500 δισ. δολαρίων και καθαρής αξίας για τα ταμεία του κράτους, αν αφαιρεθούν τα έξοδα ερευνών, 150 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη ελήφθησαν υπ’ όψιν κατά τη σύνταξη της μυστικής εκθέσεως που είχε παραδοθεί πέρυσι το καλοκαίρι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τους επιστήμονες Αντώνη Φώσκολο, Ηλία Κονοφάγο και Νίκο Λυγερό, σύμφωνα με την οποία από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εντοπίζονται γύρω από την Κρήτη το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 1,3 τρισ. δολάρια.

Ενα από τα σημαντικά ευρήματα της έκθεσης ήταν η διαπίστωση ότι τα ανώτερα στρώματα των γεωλογικών στόχων αποτελούνταν από εβαπορίτες (δηλαδή άλατα του Μεσσηνίου, που δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια) και τα οποία μπορούν να εγκλωβίσουν υδρογονάνθρακες. Ανάλογη σύσταση έχουν τα κοιτάσματα σε Κύπρο και Ισραήλ, στα οποία αυτή τη στιγμή γίνονται γεωτρήσεις.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Από το 1997 ήξεραν όλοι για τα κοιτάσματα"

Ο πληθωρισμός πέφτει αλλά η ακρίβεια ακόμη δαγκώνει

Οι τιμές σε πολλά βασικά καταναλωτικά αγαθά εξακολουθούν να είναι ακλόνητες

Στα ύψη παραμένει η ακρίβεια παρά την πτώση του πληθωρισμού σε μηδενικά επίπεδα (0,1%) τον Φεβρουάριο καταγράφοντας ρεκόρ 45 ετών. Ενώ τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν μειωθεί κατά 30% την τελευταία διετία και η ανεργία εκτοξεύτηκε ήδη πάνω από 26%, οι τιμές σε πολλά βασικά αγαθά για το καλάθι της νοικοκυράς εξακολουθούν να είναι ακλόνητες.

Τιμές σταθερές σε σχέση με πέρυσι, οριακές μειώσεις, ακόμα και αυξήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις συνθέτουν την εικόνα και φτάνουν στα όριά τους τα νοικοκυριά, που για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν περιορίζουν τις αγορές τους, στρέφονται σε φθηνότερα προϊόντα και κυνηγούν τις προσφορές.

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ότι το 2012 οι τιμές σε είδη διατροφής και μη αλκοολούχα ποτά μειώθηκαν μόλις 0,54%, στο ψωμί και τα δημητριακά 1,62%, στα γαλακτοκομικά 1% και στα φρούτα 0,47%, ενώ αυξήσεις σημειώθηκαν μόνο στα κρέατα κατά 1,81% και στα ψάρια κατά 0,2%. Ανάλογη είναι η εικόνα και το πρώτο δίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο οι τιμές στα κρέατα αυξήθηκαν κατά 1,6%, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά κατά 0,6%, ενώ μείωση κατά 1,9% παρουσίασαν τα δημητριακά και αρτοσκευάσματα.

ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ. Παράγοντες της αγοράς τροφίμων σημειώνουν ότι η εξάρτηση της χώρας μας από εισαγωγές, όπως π.χ. το κρέας, έχει άμεση επίδραση στις τιμές, ενώ τονίζουν ότι σημαντικότερες είναι οι επιβαρύνσεις από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των ειδικών φόρων που τις επιβαρύνουν, επηρεάζοντας ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, το 2012 ο τομέας της ενέργειας (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο θέρμανσης, στερεά καύσιμα) παρουσίασε αύξηση αύξηση 27,1%, όταν η αντίστοιχη αύξηση στην ΕΕ-27 ήταν 5,49%. Τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον μήνα Φεβρουάριο σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2012 δείχνουν αύξηση στον ηλεκτρισμό κατά 12,3%, στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 31,3% και στη βενζίνη 1,8%.

Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, τα 9 στα 10 νοικοκυριά υπέστησαν εισοδηματικές απώλειες μετά το ξέσπασμα της κρίσης που κατά μέσο όρο κυμαίνονται στο 38%, με το 1 στα 2 νοικοκυριά να μην μπορεί το 2012 να καλύψει τις βασικές του υποχρεώσεις. Μάλιστα, 69,7% των νοικοκυριών το 2012 μείωσαν τις αγορές τους για είδη διατροφής και - όπως λένε - δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο έστω και για τη μικρότερη αύξηση των τιμών. Πάντως, αξιοσημείωτο είναι ότι οι 8 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκαν οι τιμές των αγαθών που αγοράζουν, ενώ δεν κρύβουν ότι έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζουν θεωρώντας ως κριτήριο επιλογής την τιμή. Την ίδια ώρα έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών δείχνει ότι 7 στους 10 καταναλωτές στράφηκαν σε φθηνότερα προϊόντα λόγω της κρίσης, το 63% επιλέγει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για να εξοικονομήσει χρήματα, ενώ 6 στους 10 κυνηγούν εντατικά τις προσφορές.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πληθωρισμός πέφτει αλλά η ακρίβεια ακόμη δαγκώνει"

Πωλούνται τα Υπουργεία και οι Εφορείες

Στην πώληση και επαναμίσθωση 28 δημοσίων κτιρίων (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αυτά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, αστυνομικών τμημάτων, της ΕΛΣΤΑΤ, της ΓΓΠΣ, υπουργείων και εφοριών), προχωρά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

   
Το ΤΑΙΠΕΔ απηύθυνε σχετική πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την οποία η συναλλαγή αφορά σε 28 ακίνητα. Οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα αγοράσουν τα ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ και θα συνάψουν με το ελληνικό δημόσιο μακροχρόνιες μισθώσεις. Το Δημόσιο θα έχει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς των ακινήτων στη λήξη της μίσθωσης.
Τα 28 κτίρια είναι:  
• Υπουργείο Πολιτισμού (στην οδό Μπουμπουλίνας) 
• Υπουργείο Εσωτερικών,  κεντρικό κτίριο 
• Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών 
• Υπουργείο Δικαιοσύνης 
• Υπουργείο Υγείας 
• Υπουργείο Παιδείας 
• Γενικό Χημείο του Κράτους 
• Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων 
• ΕΛΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών 
• Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (EΛΣΤΑΤ) 
• Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης 
• Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης 
• Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής 
• Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών 
• ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και το Χημείο Ξάνθης 
• A΄ ΔΟΥ Αθηνών 
• IZ΄ ΔΟΥ Αθηνών 
• B΄ ΔΟΥ Κορίνθου 
• B΄ ΔΟΥ Χαλκίδας 
• ΔΟΥ Σταυρούπολης 
• ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης 
• ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων 
• ΔΟΥ Παλλήνης 
• IΘ΄ ΔΟΥ Αθηνών 
• ΔΟΥ Γλυφάδας 
• ΔΟΥ Χολαργού 
• ΔΟΥ Κηφισιάς
Όσον αφορά στη διαδικασία, κατά την πρώτη φάση, τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους εγγράφως έως τις 19 Απριλίου και να αποδείξουν ότι πληρούν τα κριτήρια που περιγράφονται λεπτομερώς στην πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι υποψήφιοι αγοραστές που πληρούν τα κριτήρια, θα επιλεγούν και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση, στο τέλος της οποίας θα κληθούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους.


tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Πωλούνται τα Υπουργεία και οι Εφορείες"

Επιστολή των υπαλλήλων της «Σιλβεστρίδης ΑΕ»

Ανακοίνωση με την οποία αμφισβητούν τα όσα γράφτηκαν την περασμένη εβδομάδα περί σύλληψης του επιχειρηματία Ευθύμιου Σιλβεστρίδη και του γιου του για χρέη προς το Δημόσιο, εξέδωσαν οι υπάλληλοι της εταιρείας «Σιλβεστρίδης ΑΕ», ζητώντας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να τη δημοσιεύσουν προς αποκατάσταση της αλήθειας. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, είδηση που δημοσιεύτηκε, βρίθει ανακριβειών.

Η επιστολή των υπαλλήλων

Οι υπαλληλοι της εταιρειας Σιλβεστριδης ΑΕ, με αφορμη την απαραδεκτη ανακοινωση απο διαφορα blogs περι συλληψεως των Ευθυμιου και Ιωαννη Σιλβεστριδη, η οποια βριθει ανακριβειων και, προς αποκατασταση της αληθειας, κριναμε αναγκαιο να απαντησουμε και να παραθεσουμε τα γεγονοτα οπως ακριβως εχουν

Απο το 1960, που η εταιρεια ασχολειται με την κατασκευη επιπλων, εχει καταξιωθει στην ελληνικη αγορα για την υψηλη ποιοτητα των προιοντων της και για την αριστη συνεργασια με τους πελατες της, η οποια υποστηριζεται και απο το μακροχρονιο service που τους παρεχεται, αλλα και για την αριστη συνεργασια της και με τους εργαζομενους της και με ολους τους συνεργατες της.

Η εναρξη της οικονομικης κρισης στη χωρα μας βρισκει τον ομιλο Σιλβεστριδη με 15 καταστηματα σε ολη την Ελλαδα και με 140 εργαζομενους..

Ομως, οπως ειναι γνωστο, η κριση αυτη οδηγησε το εμποριο σε καθιζηση, την οποια δυστυχως υπεστη και η εταιρεια μας με αποτελεσμα πραγματι να οφειλει στο δημοσιο και στους κοινωνικους φορεις. ωστοσο, προκειμενου να σωθει η εταιρεια, αλλα και οι θεσεις εργασιας μας, η εταιρεια κατεφυγε στην προστασια των διαταξεων του αρθρου 99 περι εξυγιανσης, ελπιζοντας σε πραγματικη ανακαμψη.

Για την υποτιθεμενη ημερα συλληψης και, προς αποκατασταση ολοκληρης της αληθειας, γνωστοποιουμε στους πελατες μας και στους φιλους μας οτι, μετα απο ειδοποιηση του ικα, προς το οποιο η οφειλη των 294.000 ευρω συνολικα, οι Ευθυμιος και Ιωαννης Σιλβεστιδης παρουσιασθηκαν οικειοθελως, προκειμενου να επιτυχουν αναβολη της εκδικασης, λογω της υπαγωγης στο αρθρο 99.

Θεωρουμε απαραδεκτη και υποπτη την δημοσιοτητα που δωθηκε στο ολο περιστατικο, που στοχοποιει ειδικα τους εκπροσωπους της εταιρειας μας, παρακαλουμε να δημοσιευθει η παρουσα απο τα συγκεκριμενα blogs και γνωστοποιουμε προς ολους οτι επιφυλασσομεθα και εμεις και η εταιρεια μας και οι νομιμοι εκπροσωποι της ολων των νομιμων δικαιωματων μας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή των υπαλλήλων της «Σιλβεστρίδης ΑΕ»"

Ένταλμα σύλληψης για τον Γιώργο Κυριακίδη, γιο του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Γιώργου Κυριακίδη, γιου του καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα στενού συνεργάτη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη, προχώρησε η δικαστική λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank.

Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς ο Γιώργος Κυριακίδης είχε κληθεί σε απολογία, αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο.

Στο κέντρο της φωτογραφίας ο καταζητούμενος Πέτρος Κυριακίδης, αριστερά ο Γιώργος Κυριακίδης και δεξιά ο Παναγιώτης Κυριακίδης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταλμα σύλληψης για τον Γιώργο Κυριακίδη, γιο του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη"

Αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν το Προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ότι δεν θα παραστούν έστειλαν οι τέσσερις συγγενείς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου παρά το γεγονός ότι την τρέχουσα εβδομάδα ήταν προγραμματισμένες οι καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι των: Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Συκιαρίδη, εξήγησαν ότι οι πελάτες τους είναι ήδη υποπτοι και δεν υποχρεούνται να καταθέσουν στην επιτροπή της Βουλής.

Υπο αυτά τα δεδομένα, η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το απόγευμα προκειμένου να αποφασίσει το πώς θα χειριστεί την συγκεκριμένη εξέλιξη και να διαπιστώσει εάν υπάρχουν τα νομικά περιθώρια να απαιτήσει από τους συγκεκριμένους κρίσιμους μάρτυρες να παραστούν άμεσα ενώπιόν τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου"

Πεντάχρονος ξόδεψε 2.500 δολάρια παίζοντας με το iPad!

Δέκα μόνον λεπτά ήταν αρκετά για έναν πεντάχρονο στη Βρετανία που κατάφερε να... χρεώσει την πιστωτική κάρτα των γονιών του με το ποσό των 2.500 δολαρίων για υπηρεσίες παιχνιδιών.

Οι γονείς του μικρού Νάνι Κίτσεν δεν μπορούσαν να φανταστούν τις συνέπειες που θα είχε για την τσέπη τους η αποκάλυψη του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού τους στο iTunes στο γιο τους.

Το αγόρι είχε ζητήσει να κατεβάσει ένα δωρεάν παιχνίδι από το κατάστημα εφαρμογών της Apple, όμως το παιδί δεν έμεινε εκεί. Η απόδειξη από την εταιρία της πιστωτικής κάρτας που έφθασε την επόμενη μέρα ανέγραφε το ποσό των 2.500 δολαρίων και η αιτιολογία ήταν η αγορά πολυάριθμων πρόσθετων δυνατοτήτων. Για καλή τους τύχη οι γονείς αποζημιώθηκαν πλήρως από την εταιρία που θεώρησε το περιστατικό ως ατυχές.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Πεντάχρονος ξόδεψε 2.500 δολάρια παίζοντας με το iPad!"

Αναστέλλεται προσωρινά η καταβολή 18.228 αταυτοποίητων συντάξεων

Γ. Βρούτσης: Τυχόν ευθύνες θα αποδοθούν άμεσα

Σε προσωρινή αναστολή καταβολής 18.228 αταυτοποίητων συντάξεων προχωρά από αυτόν τον μήνα το υπουργείο Εργασίας, μετά από εντολή του Γ. Βρούστη προς την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΗΔΙΚΑ).

Η αναστολή θα ισχύει μέχρι την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ακόμα και μετά τις αυτοπρόσωπες απογραφές διαπιστώθηκε, μέσω της ΗΔΙΚΑ ότι από το σύνολο των 4.412.797 συντάξεων, ένα ποσοστό 0,4% δηλαδή 18.228 συντάξεις, δεν διαθέτει ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι τα ευρήματα «δυστυχώς, είναι πολύ μεγάλα και σημαντικά» και αποδεικνύουν, όπως είπε, ότι «το μέγεθος της ανομίας, είτε από παραλείψεις είτε από σκοπιμότητες, που υπήρχαν για χρόνια».

Σημείωσε επίσης ότι για την υπόθεση των αταυτοποίητων συντάξεων που θα ανασταλούν οι πληρωμές, έχει ήδη δημιουργηθεί στην ΗΔΙΚΑ, ειδικός λογαριασμός όπου θα παρακολουθούνται «μία προς μία» και οι 18.228 περιπτώσεις έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

«Όπου εντοπιστούν ευθύνες, απ’ όπου και αν προέρχονται, αυτές θα αποδοθούν άμεσα», διαμήνυσε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή «όλοι θα καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλεται προσωρινά η καταβολή 18.228 αταυτοποίητων συντάξεων"

Ευνοϊκή απόφαση για τα διαγεγραμμένα δελτία ανεργίας

Η Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη είχε ως αποτέλεσμα την δικαίωση στον ΟΑΕΔ, ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή επειδή ο Οργανισμός δεν του χορηγούσε βεβαίωση συνεχόμενου χρόνου ανεργίας, λόγω ολιγοήμερης εκπρόθεσμης απογραφής του.

Επιπλέον, ο ΟΑΕΔ συνέστησε Ειδική Επιτροπή που θα εξετάζει ανάλογα αιτήματα για επαναφορά του διαγεγραμμένου δελτίου ανεργίας ή συνένωση δύο χρονικών διαστημάτων ανεργίας. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, όπου παρατηρείται εκπρόθεσμη προσέλευση, να είναι σχετικά μικρό και να οφείλεται σε ειδικούς λόγους (ανωτέρας βίας, ασθένειας, κ.λπ.).

Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ικανοποίησή του διότι αντιμετωπίστηκε και το ευρύτερο ζήτημα στην κατεύθυνση που είχε προτείνει σε σχετική Ειδική Έκθεσή του.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, η ανεξάρτητη Αρχή, με έγγραφό της προς τον ΟΑΕΔ, είχε τονίσει ότι οι συνέπειες της δικαιολογημένης ολιγοήμερης καθυστέρησης απογραφής είναι ιδιαίτερα επαχθείς, καθώς ο πολίτης στερείται φορολογικών απαλλαγών και παροχών που θέτουν ως προϋπόθεση την αδιάλειπτη ανεργία.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η διοίκηση οφείλει να ασκεί τις αρμοδιότητές της, ώστε κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να αποφεύγονται οι ανεπιεικείς και απλώς δογματικές ερμηνευτικές εκδοχές, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι η στέρηση παροχών και φοροαπαλλαγών σε πολίτες που αποδεδειγμένα είναι άνεργοι, για καθαρά τυπικούς λόγους, φαίνεται υπέρμετρη, ιδίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Επισημαίνεται ότι ήδη από το 2007, σε Ειδική Έκθεσή του, o Συνήγορος του Πολίτη είχε επισημάνει στη διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι η ύπαρξη ανωτέρας βίας πρέπει να εξετάζεται από τις υπηρεσίες του Οργανισμού (μη έγκυρη προσέλευση λόγω ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών ορεινών περιοχών κλπ) και ότι έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει την απόφαση διαγραφής, με την οποία πλήττονται δικαιώματα που προκύπτουν από την καταγεγραμμένη μακροχρόνια ανεργία.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευνοϊκή απόφαση για τα διαγεγραμμένα δελτία ανεργίας"

Βούλευμα-καταπέλτης για τον Άκη από το Συμβούλιο Εφετών

Κατηγορείται ότι έδρασε «κατ' επάγγελμα και με σχέδιο»

Με 930 σελίδες το Συμβούλιο Εφετών υπό την πρόεδρο Εφετών κυρία Σοφία Ντάντου επιχειρεί να κάνει την ανατομία ενός εγκλήματος που περιέχει, σύμφωνα με το βούλευμα, μίζες από εξοπλιστικά, παράνομο πλουτισμό και επενδύσεις σε ακίνητα, χρηματοδότηση προεκλογικών συγκεντρώσεων, και πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση των 19 κατηγορουμένων στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου αναλύεται για κάθε κατηγορούμενο χωριστά αποδίδοντας με αποχρώσεις στον καθένα ευθύνες.

Για όλους τους κατηγορούμενους οι εφέτες είναι σκληροί στις διαπιστώσεις τους, ιδιαίτερα όμως για τον πρώην υπουργό εκτιμούν:

«Τις ανωτέρω πράξεις διέπραξε ενεργώντας κατ' επάγγελμα διότι από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και την υποδομή που είχε διαμορφώσει προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος και σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Τέλεσε τις ως άνω πράξεις βάσει σχεδίου αλλά και συμμετέχοντας σε οργάνωση δια της οποίας τοποθετήθηκαν και αποκρύβησαν σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου εγχώριων και εξωχώριων εταιρειών και της χρησιμοποίησης πλήθους τραπεζικών λογαριασμών για την εξαφάνιση των ιχνών των χρημάτων μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές έχοντας διαμορφώσει οργανωμένη ετοιμότητα τέλεσης νομιμοποίησης εσόδων...».

Όλοι οι κατηγορούμενοι κατά το βούλευμα τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, δραστηριότητα η οποία είχε σχέση με την παθητική δωροδοκία του πρώην υπουργού.

Συμμετείχαν όλοι, σύμφωνα με τους εφέτες, «στην ιδρυθείσα από τις αρχές του 1998 οργάνωση που είχαν συστήσει πλην του Παντελή Ζαχαριάδη και της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, χωρίς να σταματήσουν την έλευση του παράνομου αποτελέσματος».

Για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου αναφέρουν ότι από τις 24.1.2007 ως το 2010 ενεργώντας ο πρώην υπουργός από κοινού με τους Ν. Ζήγρα, αλλά και τον Γ. Σαχπατζίδη με πρόθεση μετέτρεψε περιουσία και απέκρυψε την αλήθεια για την προέλευσή της.

Συγκεκριμένα μεταβίβασε αντί 6 εκατ. ευρώ από την Torcaso τριών ακινήτων στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Ενώ φαινόταν ως δικαιούχος ο Ν. Ζήγρας αληθινός δικαιούχος ήταν ο Α. Τσοχατζόπουλος και από τα χρήματα αυτά το 1,4 εκατ. ευρώ προερχόταν από παθητική δωροδοκία. Επίσης μέσω Torcaso μεταβιβάστηκε στη Μονή Βατοπαιδίου αντί 3,7 εκατ. ευρώ το ακίνητο επί των οδών Κομνά Τράκκα και Κεφαλληνίας το χρονικό διάστημα 2007-2010.

Κατά την περίοδο 2002-2009, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ενεργώντας από κοινού με Α. Οικονομίδη, Π. Σταμάτη και Βασιλική Σταμάτη μετέτρεψε ο πρώην υπουργός περιουσία ύψους 1,3 εκατ. ευρώ προερχόμενη από παθητική δωροδοκία σε εργασίες ανακαίνισης του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ειδικότερα αναφέρεται ότι ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη εμφανιζόταν ως ο ιδιοκτήτης της υπεράκτιας Nobilis και έκανε διαπραγματεύσεις με ψευδώνυμο για τις εργασίες στην οικία της Αρεοπαγίτου.

Και για την Αρετή Τσοχατζοπούλου αναφέρουν ότι το 2004-2006, ενώ γνώριζε την παράνομη προέλευση των χρημάτων, μετέτρεψε περιουσία με σκοπό την συγκάλυψη των προϊόντων παθητικής δωροδοκίας.

Ακόμα και για τις προεκλογικές δραστηριότητες του πρώην υπουργού αναφέρονται χρήματα που δίνονταν σε ενδιάμεσα πρόσωπα, αλλά και σε Ρωσοπόντιους από την Κύπρο.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον Γ. Σμπώκο και στον ρόλο του στη διακίνηση μαύρου χρήματος αλλά και στον I. Μπέλτσιο και στις περίφημες συναντήσεις του με Γερμανούς, όπου μέσω εταιρειών συμβούλων προωθούνταν οι μίζες για τα γερμανικά υποβρύχια.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλευμα-καταπέλτης για τον Άκη από το Συμβούλιο Εφετών"

Ταγιάνι: «Χωρίς την Ελλάδα θα ήμασταν ακόμα βάρβαροι και ειδωλολάτρες»

Μήνυμα στήριξης ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση έστειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία Αντόνιο Ταγιάνι από το βήμα της διημερίδας με θέμα: «Αναπτυξιακή Στρατηγική Ευρώπη 2020, προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα έκανε ήδη πολλά για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα .

«Εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα θα ήμασταν ακόμα βάρβαροι και ειδωλολάτρες», δήλωσε ο κ. Ταγιάνι προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να μην χάσει τα εργαλεία της για την ανάπτυξη.

«Όταν ένα παιδί δυσκολεύεται ο πατέρας πρέπει να δείξει σε αυτό το ενδιαφέρον του για να αντιμετωπίσει τη δυσκολία. Αυτό πρέπει να κάνουμε και με την Ελλάδα».

Ο ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε την ανάγκη να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , αλλά και να τονωθεί η εξωστρέφεια σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας όπως είναι ο τουρισμός, η τεχνολογία, η βιομηχανία.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταγιάνι: «Χωρίς την Ελλάδα θα ήμασταν ακόμα βάρβαροι και ειδωλολάτρες»"

Ο Γιούνκερ μιλά για κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη


Μιλώντας στο Spiegel o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλάει για την παρούσα κατάσταση στην ευρωζώνη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και σχολιάζοντας τη συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης, ο κ. Γιούνκερ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επικίνδυνης κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη γηραιά ήπειρο. «Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται», λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και προσθέτει:

«Για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μία πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, βλέπω, με μία κάποια θλίψη, ότι στην Ευρώπη πολλοί “χάνουν το δρόμο” με “μικρές” σκέψεις εθνικού συμφέροντος. (…) Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην Ελλάδα, όταν αυτή εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές. Εξίσου με τρόμαξαν τα πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα με την καγκελάριο Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή. Ξαφνικά ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που κανείς θα πίστευε ότι είχαν εκλείψει οριστικά. Επιπλέον, και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγερμανικός και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός». Στο πλαίσιο αυτό τονίζει ότι «η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για την ήπειρο».

Η Μέρκελ και η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
"Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται"
Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup χαρακτηρίζει μονόδρομο τις δρομολογηθείσες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, ακόμη και αν δεν είναι δημοφιλείς, και τονίζει ότι δεν επιτρέπεται να ακολουθεί κανείς λάθος πολιτική από φόβο μήπως δεν επανεκλεγεί.

Τέλος, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι θα στηρίξει την Ά. Μέρκελ στον προεκλογικό της αγώνα στη Γερμανία. «Μου το ζήτησαν και έχω πει ήδη ότι θα το κάνω», εκμυστηρεύεται στο γερμανικό περιοδικό. Την ίδια ώρα αποκλείει πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το 2009 ήταν διατεθειμένος να αναλάβει, όπως λέει, «αλλά προφανώς ορισμένοι, λίγοι, δεν με ήθελαν», μεταξύ των οποίων ο τότε γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί, αλλά και η γερμανίδα καγκελάριος Ά. Μέρκελ. «Γιατί να αναλάβω σήμερα κάτι το οποίο μπορούσα να κάνω ήδη το 2009», διερωτάται ο κ. Γιούνκερ, για να προσθέσει ότι: «για να είμαι ειλικρινής, θα ήταν χαζό».

Για το συνέδριο του FDP
Ρέσλερ και Μπρούντερλε θα ηγηθούν του προεκλογικού αγώνα του FDP
Το συνέδριο των γερμανών Φιλελευθέρων όπου ο Φ. Ρέσλερ επανεξελέγη στην προεδρία του κόμματος και ο Ρ. Μπρούντερλε έλαβε και επίσημα το χρίσμα του κόμματος ως βασικού υποψηφίου στις ομοσπονδιακές εκλογές σχολιάζει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Το FDP έχει και πάλι πρόεδρο. Με μια εξαιρετική ομιλία και ένα αξιοσέβαστο εκλογικό αποτέλεσμα, ο Φίλιπ Ρέσλερ αποχαιρέτισε το πολιτικό ναδίρ. Το FDP έχει τώρα και έναν ‘επικεφαλής’, τον Ράινερ Μπρούντερλε. Παρά την ομιλία του, παρά τα εκλογικά αποτελέσματα, είναι γεγονός ότι το κόμμα δεν ήθελε να ηγείται ο Ρέσλερ του προεκλογικού αγώνα. (…) Η παρουσία του δίπλα σε εκείνη της καγκελαρίου είναι αδύναμη. Εκείνος, αντιθέτως, με τον οποίο το κόμμα παρουσιάζεται στους ψηφοφόρους, είναι ένας έμπειρος μαχητής και μια έξυπνη αλεπού».

Τα διδάγματα της Φουκουσίμα
Φουκουσίμα, δυο χρόνια μετά την καταστροφή
Με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα, η γαλλική Les Echos σχολιάζει:

«Μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα οι Γερμανοί, Ιταλοί και Ελβετοί αποφάσισαν λόγω των τεράστιων κινδύνων να γυρίσουν την πλάτη τους στην πυρηνική ενέργεια. Δεν θα είναι οι μόνοι όταν με το πέρασμα του χρόνου γίνει σαφές ότι δεν μάθαμε τίποτα από το δράμα στην Ιαπωνία. Οι νέες απαιτήσεις των υπηρεσιών ατομικής ενέργειας για την ενίσχυση της ασφάλειας στις πυρηνικές εγκαταστάσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ειδικά στη Γαλλία, όμως, οι πρωταγωνιστές της πυρηνικής οικονομίας κατεύνασαν την κοινή γνώμη, πανηγυρίζοντας, περισσότερο, τον δικό τους επαγγελματισμό. Μετά τη Φουκουσίμα η κοινή γνώμη θέλει πλήρη ενημέρωση. Η πυρηνική βιομηχανία χρωστά στους πολίτες διαφάνεια και υποδειγματική συμπεριφορά».

Τα σενάρια εξόδου επαναφέρει ο Ντόμπριντ
Ο γγ. της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας Α. Ντόμπριντ
Τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη επαναφέρει ο γγ. των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Welt της Κυριακής, ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ -ο οποίος μόλις το περασμένο καλοκαίρι είχε προτείνει τη σταδιακή επαναφορά της δραχμής- υποστηρίζει ότι θα πρέπει να βρεθεί ένα δρόμος έξω από την ευρωζώνη, εάν η Ελλάδα δεν μπορεί ή δεν έχει τη βούληση να δημιουργήσει οικονομική σταθερότητα.

Εκτιμώντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ εξακολουθεί να προέρχεται από την Ελλάδα, ο γγ. της CSU σημειώνει ότι «μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν μία πιθανή εναλλακτική λύση- τόσο για την Ευρώπη όσο και για την ίδια την Ελλάδα».

Ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ καλεί μάλιστα την Κομισιόν να δημιουργήσει το αναγκαίο νομικό πλαίσιο για μια συντεταγμένη χρεοκοπία και την έξοδο μιας χώρας από την νομισματική ένωση.




dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γιούνκερ μιλά για κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη"

Ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων στο Γ. Ραπτόπουλο της Express Service!

Ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, επέβαλε τη Δευτέρα το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Express Service, Γιάννη Ραπτόπουλο.

Σε βάρος του επιχειρηματία είχε σχηματιστεί δικογραφία για μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 692.944 ευρώ το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως και τις 31 Μαρτίου του ίδίου έτους.

Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας δεν πήγε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Στις 20 Νοεμβρίου 2012, ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση, ύψους 7.863.602 ευρώ, καθώς και για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων στο Γ. Ραπτόπουλο της Express Service!"

Ανακαινισμένη θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης

Ετοιμη η μελέτη που εκπόνησε η Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου

Την παρουσίασε στην Καβάλα ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος

Την κατασκευή εστιών στον περίβολο του μοναστηριού για τη φιλοξενία των σπουδαστών, προβλέπει η μελέτη ανακαίνισης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης που εκπόνησε η Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη θα είναι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όταν η Τουρκία επιτρέψει την επαναλειτουργία της.

Στοιχεία από τη μελέτη που εκπόνησε η Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορούν την επέκταση και την ανακαίνιση τμήματος της Σχολής, παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο ομιλίας του στην Καβάλα, ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Προύσης και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης Ελπιδοφόρος.

Ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε ότι στη μελέτη προβλέπεται η εκ βάθρων ανακατασκευή του αμφιθεάτρου της σχολής όπως επίσης και οι κοιτώνες που θα είναι πλέον ατομικοί

. Επίσης, στα σχέδια της μελέτης προβλέπεται η κατασκευή εστιών στον περίβολο του μοναστηριού για τη φιλοξενία των όσων θα φοιτούν στη σχολή όπως επίσης και η ηλεκτρονική σύνδεση της μεγάλης βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες του κόσμου τονίζοντας την παγκοσμιότητα της σχολής με την επαναλειτουργία της.

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ιδρύθηκε το 1844 μέσα στο μοναστήρι της Χάλκης στο λόφο της Ελπίδας από τον πατριάρχη Γερμανό, ενώ το σημερινό κτίριο κτίστηκε το 1896 διότι πενήντα χρόνια μετά τη δημιουργία του ένας σεισμός ισοπέδωσε ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαινισμένη θα επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης"

Νέο κρούσμα διαφθοράς: Γυναίκα εισέπραξε 4 εκατ. ευρώ ΦΠΑ, για εξαγωγή κρεμμυδιών

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για «ύποπτα» περιστατικά στο Δημόσιο, με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή να αναφέρει περίπτωση επιστροφής ΦΠΑ 4 εκατ. ευρώ, για εξαγωγές κρεμμυδιών.

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά διαφθοράς στο Δημόσιο που φτάνουν στο γραφείο του Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος έχει προωθήσει έως τώρα στις Αρχές 2.000 υποθέσεις, χωρίς ωστόσο να κρύβει τις επιφυλάξεις του για το εάν θα αποδοθούν ποτέ τα πρόστιμα που έχει επιδικάσει η Δικαιοσύνη. σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

Στο προσκήνιο αυτή την φορά, μια περίπτωση 86χρονης γυναίκας από την Βοιωτία, η οποία έλαβε πρόσφατα επιστροφή ΦΠΑ ύψους 4 εκατ. ευρώ για εξαγωγές κρεμμυδιών. Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, πρόκειται για πλαστά τιμολόγια με σκοπό την κλοπή ΦΠΑ, τα οποία είναι μια από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές φοροδιαφυγής, με το ΣΔΟΕ να έχει εντοπίσει την διετία 2010-2011 450.000 πλαστά τιμολόγια συνολικής αξίας 4 δισ. ευρώ, με απώλειες μόνο από τον ΦΠΑ ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ρακιντζής, επεσήμανε ότι υπάρχουν σοβαρές παθογένειες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ τόνισε και την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός οργανισμού ελέγχου της κρατικής διαφθοράς, ο οποίος θα είναι «ενιαίος και ανεξάρτητος από τα υπουργεία και την κυβέρνηση», ενώ επέρριψε και σημαντικές ευθύνες σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει η κάλυψη των σκοτεινών σημείων της οικονομικής διαχείρισης, από την εκάστοτε κυβέρνηση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κρούσμα διαφθοράς: Γυναίκα εισέπραξε 4 εκατ. ευρώ ΦΠΑ, για εξαγωγή κρεμμυδιών"

Ελληνικά κυκλώματα πίσω από το διατροφικό σκάνδαλο με κρέας αλόγου

Υπό Εισαγγελική διερεύνηση τίθενται οι πολύ σοβαρές καταγγελίες για την δράση κυκλωμάτων που κλέβουν άλογα ή αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν σε εγχώρια σφαγεία ώστε να προωθηθεί το κρέας τους στην αγορά σαν βοδινό ή αρνίσιο.

Μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ευρώπη για το διατροφικό σκάνδαλο με την χρήση αλογίσιου κρέατος η Εισαγγελία προχωρά στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών που χαρακτηρίζουν την χώρα ως κέντρο εξαγωγής αλογίσιου κρέατος και όχι μόνο ως σταθμό εισαγωγής και διακίνησης τέτοιων προϊόντων θέμα που ήδη ελέγχεται.

Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθούν συγκεκριμένες καταγγελίες για παράνομα σφαγεία ιπποειδών που φέρονται να λειτουργούν στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, ενώ τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία αναφέρουν ότι, εκτός από άλογα, στα παράνομα σφαγεία διοχετεύονται ακόμα και γαϊδουράκια.

Αφορμή για την Εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News το οποίο αναφέρεται σε λαθρεμπόριο αλόγων με βασικό προορισμό την Ιταλία. Καταγγέλλεται επίσης ότι απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου Αττικής φέρονται να έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο παράνομων αγοραπωλησιών γερασμένων και κακοποιημένων αλόγων.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι τουλάχιστον είκοσι άλογα εντοπίστηκαν να βρίσκονται σε χωράφια που απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ασπρόπυργου και αρκετά από αυτά είχαν εμφανή τραύματα και σημάδια υποσιτισμού.

Σύμφωνα με καταγγελίες φιλοζωικών τα άλογα αγοράζονται από 300 ευρώ έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα με το βάρος τους, και αρκετά από αυτά μεταφέρονται στην Ιταλία με παράνομες διαδικασίες καθώς σε πολλές περιπτώσεις το Λιμενικό αδυνατεί ελέγξει τα κοντέινερ με τα ζώα που φεύγουν στο εξωτερικό.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικά κυκλώματα πίσω από το διατροφικό σκάνδαλο με κρέας αλόγου"

"Δεν υπάρχει μέλλον αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για τους νέους"

Στην Ελλάδα του 2013 οι νέοι ψάχνουν για εργασία με το κυάλι, καθώς, λόγω της κρίσης ως γνωστόν, οι ευκαιρίες που τους δίνονται είναι ελάχιστες. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουν το εξωτερικό ως μονόδρομo. Κυρίως για σπουδές, με την προοπτική βέβαια για εργασία και μόνιμη εγκατάσταση!

Με τα κριτήρια επιλογής των χωρών για σπουδές να έχουν αλλάξει οι νέοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Σουηδία, τη Δανία αλλά και την Τουρκία, αφήνοντας την Αγγλία, την Γαλλία και την Ιταλία σε δεύτερη μοίρα πια.

«Δεν υπάρχει μέλλον αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για τους νέους. Εγώ αυτή τη στιγμή ψάχνω για ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, με την προοπτική να μπορέσω να αποκατασταθώ και επαγγελματικά και να μείνω κιόλας» λέει η Ιωάννα Σαρίκα, 22 ετών, φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

"Οι ευκαιρίες που έχουν οι νέοι στην Ελλάδα είναι πλέον απειροελάχιστες. Ψάχνω εδώ και πόσο καιρό για να καταφέρω να κάνω την πρακτική μου, όχι για να βρω μόνιμη δουλειά, και δεν μπορώ", επισημαίνει ο Αχιλλέας Λιβέριος, 25 ετών απόφοιτος Πολιτικών, Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά.

spirospero
Διαβάστε Περισσότερα » ""Δεν υπάρχει μέλλον αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για τους νέους""

Υπέρ ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% τάχθηκε ο Σαμαράς

Μήνυμα προς την τρόικα για το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ώστε να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της διημερίδας με θέμα: «Αναπτυξιακή Στρατηγική Ευρώπη 2020: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών την Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% και τόνισε ότι έως το Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος το οποίο θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες και συγκεκριμένα θα είναι απλούστερο με αυστηρότερες ποινές, εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας για καλύτερες διασταυρώσεις, καθώς και χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

«Δεν μπορεί μια χώρα με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές να προσδοκά μεγάλες επενδύσεις όσο και να μειωθούν τα άλλα κόστη. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή, δεδομένης της κατάστασης, δεν μπορεί να υποσχεθεί ένα απόλυτα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

«Αυτήν την ώρα δεν θέλω να υπόσχομαι πράγματα που δεν είναι απολύτως εφικτά, όμως, όσο θα πιάνουμε τους στόχους μας δημοσιονομικά, τότε θα μπορούμε να κατεβάζουμε τους συντελεστές μας φορολογικά»

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα μέτρα λιτότητας και τόνισε ότι αυτό που αποτελεί πρωταρχικό στόχο είναι να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως είπε μόνο μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση και για αυτό στόχος πρέπει να είναι η απενεχοποίηση της επιχειρηματικότητας και τους επιχειρείν.

«Οι Έλληνες έχουν κάνει μέχρι σήμερα πολλές θυσίες, οι οποίες δεν πρέπει να πέσουν στο κενό, η χώρα μας αυτήν την στιγμή ξεπερνά το μέγιστο σημείο της ύφεσης. Κανείς δεν παραγνωρίζει ότι το 2013 θα είναι ένα έτος καμπής για την ανάκαμψη», είπε ο κ. Σαμαράς.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπέρ ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% τάχθηκε ο Σαμαράς"

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων πήραν παράταση για το 2014 - Λύγισε η Τρόικα

Δίνεται πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση από την Τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο με ορίζοντα το 2014, μετά την κατάθεση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενός αναλυτικού σχεδίου που περιγράφει τη διοικητική αναδιάρθρωση και τη διαχείριση του προσωπικού.

Η Τρόικα δίνει ουσιαστικά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει με πιο ομαλές και αξιολογικές διαδικασίες στην επιλογή όσων θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο. Το σχέδιο αναμένεται να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που θα έχουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα.

Κρίσιμο ορόσημο είναι ο ερχόμενος Σεπτέμβριος οπότε θα πρέπει να αρχίσει η πλήρης εφαρμογή της διαθεσιμότητας και κινητικότητας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μέσω της εφαρμογής αυτής θα προκύψουν οι υπάλληλοι που πλεονάζουν και μέρος τους θα αποχωρήσει τελικώς το 2014. Το σχέδιο προβλέπει τον Απρίλιο να προωθηθεί ένα επόμενο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζονται ήδη 700 φορείς στους οποίους απασχολούνται περίπου 13.000 εργαζόμενοι.

Το επόμενο ραντεβού με την Τρόικα θα είναι τον Ιούνιο με την έναρξη αξιολόγησης του συνόλου των φορέων που βρίσκονται κάτω από την κεντρική κυβέρνηση, με βάση το πιλοτικό πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής και ορισμένους δήμους. Στο μεταξύ θα επιχειρηθεί να βρεθούν οι κατάλληλοι και ικανοί υπάλληλοι που θα μετακινηθούν για την κάλυψη αναγκών σε άλλους φορείς ενώ οι υπόλοιποι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και σταδιακά μετά τη συμπλήρωση 12μήνου θα αποχωρούν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » " Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων πήραν παράταση για το 2014 - Λύγισε η Τρόικα"

Στον εισαγγελέα καθηγητές ιατρικής, φαρμακοποιοί και φαρμακαποθήκες για εξαγωγές φαρμάκων

Λαυράκι έβγαλαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ για τα κυκλώματα που έχουν στηθεί ανάμεσα σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες, με συνέπεια η αγορά να έχει στερέψει από φάρμακα. Συνολικά, στο κόλπο των παράνομων εξαγωγών φαίνεται να εμπλέκονται 700 φαρμακεία και αποθήκες, οι οποίες αφαιρούσαν από τα σκευάσματα τις ταινίες γνησιότητας, έκοβαν εικονικά παραστατικά ή μόνο δελτία αποστολής.

Τα φάρμακα πωλούνταν με τη εμπλοκή μεσαζόντων σε μεγάλη φαρμακευτική αποθήκη της Γερμανίας.

Στη Δικαιοσύνη θα αποσταλούν οι φάκελοι με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου προς την κατεύθυνση αυστηρότερων ποινών για τους παραβάτες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς, οι ελλείψεις εστιάζονται σε 75 σκευάσματα, όλα εξαγώγιμα και όχι αναντικατάστατα, καθώς υπάρχουν άλλα με την ίδια θεραπευτική δυνατότητα.

Ειδκικότερα, πρόκειται, μεταξύ άλλων, για αντιφλεγμονώδη, για φάρμακα που αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά νοσήματα, ημικρανίες και τη στυτική δυσλειτουργία.

«Οι επανεξαγωγές φαρμάκων είναι νόμιμες όταν δεν δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά», ανέφερε ο κ. Σαλμάς, προσθέτοντας όμως ότι έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα, όπου γίνονται παράνομα και ανεξέλεγκτα, με στόχο το κέρδος, καθώς οι τιμές των φαρμάκων σε άλλες χώρες είναι αυξημένες.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σαλμάς, στο κύκλωμα εμπλέκονται - μέχρι στιγμής, καθώς οι έλεγχοι των υπηρεσιών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) βρίσκονται σε εξέλιξη - πέντε φαρμακαποθήκες, περίπου 700 φαρμακεία, αλλά και γιατροί, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο εκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότερες εξαγωγές κατευθύνονται στη Γερμανία, και αυτό θα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση του κ. Σαλμά με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, την Παρασκευή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε ότι η αιτία του φαινομένου είναι οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων από τις φαρμακαποθήκες και όχι η τιμολογιακή πολιτική, ή η μειωμένη διάθεση από τις εταιρείες.

Ενδεικτικά, μερικές από τις περιπτώσεις παράνομων εξαγωγών είναι οι ακόλουθες:

• Στις 8-02-2013 σε εταιρεία εμπορικών αντιπροσώπων φαρμάκων στην Καλλιθέα, η οποία είναι θυγατρική Βουλγάρικης εταιρείας με κοινό ιδιοκτήτη έλληνα γιατρό διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούσε τριγωνικές ενδοκοινοτικές εξαγωγές φαρμάκων σε Βουλγαρία, Αγγλία και Γερμανία με φάρμακα που προμηθευόταν από φαρμακεία όλης της χώρας και τιμολογούσε στην μητρική στην Βουλγαρία. Τα φαρμακεία που προμήθευαν φάρμακα από 20-12-2011 έως 15-01-2013 είναι 202. Παράλληλα κατασχέθηκαν και σαράντα οκτώ (48) σκευάσματα τα οποία ήταν μισοκατεστρεμμένα και έλλειπαν οι ταινίες γνησιότητας.

• Επίσης από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από τον Εθνικό Οργανισμό διαπιστώθηκε ότι σε φαρμακαποθήκη με έδρα το Περιστέρι από τον Ιανουάριου του 2013 προμηθευόταν φαρμακευτικά σκευάσματα από 240 φαρμακεία και πραγματοποιούσε παράλληλες εξαγωγές.

• Από έλεγχο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στις 5-02-2013 σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικών σκευασμάτων διαπιστώθηκε η εμπλοκή 29 φαρμακείων σε αγοραπωλησίες φαρμάκων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

• Σε έλεγχο σε φαρμακαποθήκη στον νομό Μεσσηνίας διενεργούσε εξαγωγές από φάρμακα που προμηθευόταν από διάφορες εταιρείες εισαγωγής φαρμάκων καθώς και από δέκα πέντε (15) φαρμακεία της Πελοποννήσου και όμορων Νομών. Τα συγκεκριμένα φαρμακεία έστελναν φάρμακα στην επιχείρηση εκδίδοντας Δελτία Αποστολής χωρίς να εκδίδουν τιμολόγια, ως όφειλαν. Η επιχείρηση τους εξέδιδε πιστωτικά τιμολόγια παρόλο που δεν ήταν η προμηθεύτρια τους επιχείρηση.

• Σε έλεγχο σε φαρμακείο στην Πελοπόννησο διαπιστώθηκε ότι εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε φαρμακευτικά είδη διενεργούσε ενδοκοινοτικές εξαγωγές. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι διαμεσολαβεί στις εξαγωγές στην Γερμανία με άλλα 40 φαρμακεία σε όλη την χώρα. Από πληροφορίες που απέστειλαν οι Γερμανικές Αρχές αναφέρεται ότι οι πωλήσεις των φαρμακείων είναι εικονικές ως προς την εταιρεία η οποία δεν εξέδιδε τιμολόγια.

• Σε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώθηκε ότι στο χρονικό διάστημα από 18.06.2010 έως και 16.96.2011 είχε εξαγάγει 930 τεμάχια συγκεκριμένου φαρμάκου αξίας 721.665,47 ευρώ από δέκα έξι παρτίδες αν και είχε προμηθευτεί μόνο δύο τεμάχια.

• Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την 1-09 -2011 στο Ιατρείο Καθηγητή Οφθαλμολογίας και Διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ψυγείο εντός του ιατρείου του 39 κουτιά συγκεκριμένου φαρμάκου από τα οποία έλλειπαν οι ταινίες γνησιότητας (κουπόνια). Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε έξι περιπτώσεις έφεραν τον ίδιο μοναδικό αριθμό σκευάσματος, δηλαδή είχαν εκτελεστεί οι συνταγές, είχαν επιβαρυνθεί τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να χορηγηθούν στους ασθενείς. Σύμφωνα με τα όσα διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους ο συγκεκριμένος Καθηγητής Οφθαλμολογίας προμήθευε τον ιδιοκτήτη φαρμακείου στο κέντρο της Αθήνας (προηγούμενη περίπτωση) με φάρμακα χωρίς παραστατικά που του τα έδινε στην είσοδο πολυκατοικίας σε κούτες με παγοκύστες. Για κάθε σκεύασμα έπαιρνε 350 ευρώ.

• Φαρμακείο στην Πελοπόννησο διαπιστώθηκε ότι είχε συναλλαγές με οκτώ φαρμακεία από την Κέρκυρα όπου αγόραζε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων από εξαγώγιμα φάρμακα τα οποία στη συνέχεια πωλούσε κυρίως σε φαρμακαποθήκες της Αθήνας. Στη συνέχεια τα φάρμακα εξάγονταν στην Γερμανία χωρίς να υπάρχουν παραστατικά αγορών. Επιπλέον επτά από αυτά είχαν πραγματοποιήσει εξαγωγές στην Κύπρο εμπορευμάτων συνολικής αξίας 1.815.330 ευρώ για τα οποία δεν είχαν δηλωθεί οι ενδοκοινοτικές αποκτήσεις τους.

• Στις ενδοκοινοτικές παραδόσεις φαρμάκων από τα φαρμακεία της Κέρκυρας, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 26-07-2012, εμπλέκονται και εμπορικοί αντιπρόσωποι μεσολάβησης πώλησης φαρμάκων από τους οποίους κατασχέθηκαν 36 σκευάσματα για τα οποία δεν υπήρχαν παραστατικά αγοράς ενώ έξι από αυτά ήταν χωρίς ταινίες γνησιότητας.

• Σε έλεγχο στις 29-05-2012 σε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώθηκε ότι εξήγαγε φάρμακα στην Γερμανία αξίας 150.977,51 ευρώ ενώ δεν είχε υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος την τελευταία δεκαετία, δεν τηρούσε βιβλία και δεν εξέδιδε θεωρημένα παραστατικά. Επιπλέον κατασχέθηκαν 1.180 κουτιά φαρμάκων από τα οποία είχαν αφαιρεθεί οι ταινίες γνησιότητας και βρισκόταν στα ράφια του φαρμακείου. Τα κατασχεθέντα φάρμακα παραδόθηκαν στον ΕΟΦ. Επιπλέον διακίνησε 1.350.000 κουτιά αναβολικών σκευασμάτων αξίας 2.263.237 ευρώ για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά πωλήσεων.

• Στις 16-02-2012 σε φαρμακείο στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στον Νομό Κορινθίας βρέθηκαν 440 σκευάσματα με επανακολλημένες ταινίες γνησιότητας και 70 σκευάσματα χωρίς ταινίες γνησιότητας. Τα φάρμακα βρέθηκαν σε ψυγείο που βρισκόταν στην επιχείρηση καθώς σε κουτιά υποδημάτων που ήταν τοποθετημένα στα ράφια διπλανής επιχείρησης. Τα κατασχεθέντα φάρμακα παραδόθηκαν στον ΕΟΦ.

• Στις 23-1-2012 σε φαρμακείο κατασχέθηκαν 140 σκευάσματα φαρμάκων από τα οποία έλλειπαν οι ταινίες γνησιότητας και τα οποία ήταν τοποθετημένα σε τραπέζι στον εσωτερικό χώρο του φαρμακείου. Τα κατασχεθέντα φάρμακα παραδόθηκαν στον ΕΟΦ.

«Είναι προφανές ότι οι παραβάτες δεν συμπαρασύρουν το κύρος του φαρμακευτικού επαγγέλματος διότι η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών κάνουν έντιμα την δουλειά τους και συνεισφέρουν στον χώρο της υγείας.

Τα ονόματα των φαρμακοποιών που εμπλέκονται στις ανωτέρω υποθέσεις με επιστολή μου στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου - του ζήτησα να κοινοποιηθούν και στους άλλους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας -θα τα επιδείξω στους συλλόγους όποτε μου ζητηθούν. Τέλος, σήμερα τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν και στον εισαγγελέα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προμηνύοντας παράλληλα αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και αυστηροποίηση των ποινών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα καθηγητές ιατρικής, φαρμακοποιοί και φαρμακαποθήκες για εξαγωγές φαρμάκων"

Εισαγγελική εντολή για έλεγχο του Αλέξη Μητρόπουλου από το ΣΔΟΕ

Αφορά υπόθεση είσπραξης αμοιβής 1.000.000 δολαρίων δίχως απόδειξη

Εισαγγελική εντολή για διενέργεια οικονομικού ελέγχου αναφορικά με υπόθεση είσπραξης και μη έκδοση απόδειξης για συναλλαγή ύψους 1.000.000 δολαρίων από τον εργατολόγο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Μητρόπουλο, έχει δοθεί από τις δικαστικές αρχές και διενεργείται από το ΣΔΟΕ.

Το γεγονός αυτό βεβαιώνει στο tovima.gr αξιόπιστη πηγή του ΣΔΟΕ η οποία ερωτήθηκε για τον συγκεκριμένο έλεγχο.

Η υπό διερεύνηση υπόθεση, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», έχει ιστορία δεκατεσσάρων χρόνων και έγινε γνωστή από δύο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διότι ο συνεργάτης τους δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.

Την ύπαρξη της συγκεκριμένης συναλλαγής διαβεβαιώνει και ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος ο οποίος εξέδοσε σχετική ανακοίνωση Τύπου:

«Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (στήλη το ΣΤΙΓΜΑ) όπου ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχω δηλώσει αμοιβή από υπόθεση που είχε χειριστεί το δικηγορικό μου γραφείο πριν 14 χρόνια ( 1999), αντί άλλης διάψευσης, καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη τα παρακάτων έγγραφα:

Α) Βεβαίωση επίσημης μεταφοράς-δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό,

Β) Επίσημες βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου,

Γ) Αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού και

Δ) Πρόσφατη έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007 - 2011 από την οποία προκύπτει ότι ουδεμία φορολογική παράβαση με βαρύνει

Αλ. Π. Μητρόπουλος»

Τα αναφερόμενα έγγραφα θα σας σταλούν σε επόμενο Δ.Τ. σύντομα

11/3/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος
Στα έγγραφα αυτά δεν υπάρχει το τιμολόγιο για την συγκεκριμένη υπηρεσία που προσέφερε ο κ. Μητρόπουλος.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική εντολή για έλεγχο του Αλέξη Μητρόπουλου από το ΣΔΟΕ"

Τι απαντά ο Αντώνης Δελλατόλας για τα 500.000 ευρώ του Πέτρου Κυριακίδη

Ο εκδότης των εφημερίδων Ποντίκι και 6 μέρες Αντώνης Δελλατόλας απαντά στα όσα του καταμαρτυρούνται για το ποσό των 500.000 ευρώ που έλαβε από τον Πέτρο Κυριακίδη, για την πώληση μέρους των μετοχών της εκδοτικής του επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον κ. Δελλατόλα: «Το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ παρέλαβα -ως τελευταία δόση- σε εκτέλεση συμβολαίου που είχα ήδη υπογράψει στις 20-1-2011, σε χρόνο προγενέστερο των δικαστικών ερευνών και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμβατικής υποχρέωσης. Για το σύνολο του τιμήματος του Συμβολαίου έχει ήδη από το 2011, καταβλήθηκε και εξοφλήθηκε πλήρως ο ανάλογος φόρος.

Το ποσό αυτό διαβιβάστηκε στο λογαριασμό μου με πρωτοβουλία της τράπεζας, δίχως την παραμικρή δική μου παρέμβαση. Aλλωστε ο εν λόγω λογαριασμός του Πέτρου Κυριακίδη όταν έγινε το έμβασμα πριν ένα χρόνο δεν ήταν δεσμευμένος.

Μόλις πληροφορήθηκα πρόσφατα τις έρευνες της Δικαιοσύνης για εμβάσματα που έγιναν από λογαριασμούς του Κυριακίδη, όταν η έρευνα για την Proton Bank βρισκόταν σε εξέλιξη πριν ένα χρόνο, επισκέφθηκα προσωπικά την ανακρίτρια και ζήτησα να ενημερωθώ και να παράσχω κάθε εξήγηση που θα ήταν χρήσιμη στις δικαστικές αρχές.

Για το λόγο αυτό ήδη έχω απευθυνθεί στο γραφείο του συνηγόρου μου Νίκου Κωνσταντόπουλου που έχει αναλάβει κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να συνδράμω τις δικαστικές αρχές.

Επιπλέον, εκτός από μένα και δεκάδες άλλοι την ίδια περίοδο είχαν εισπράξει ποσά από τους λογαριασμούς Πέτρου Κυριακίδη σε εκτέλεση διαφόρων συμβάσεων είτε επρόκειτο για μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε για προμηθευτές, είτε ποσά για μισθοδοσία εργαζομένων.

Το έμβασμα των 500 χιλιάδων ευρώ, επαναλαμβάνω, είναι ποσό που μου ανήκε από τη σύμβαση πώλησης ποσοστού της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και το οποίο σε εκτέλεση αυτής της σύμβασης ήταν οφειλόμενο.

Αλλωστε, δεν είναι το μόνον μέσο μαζικής ενημέρωσης που συνήψε σύμβαση με τον Πέτρο Κυριακίδη καθώς ανάλογες και μάλιστα προγενέστερες συμβάσεις έχουν συναφθεί με πολλά άλλα ΜΜΕ (Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Olive, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, την Πήγασος Εκδοτική, την ΧΚ Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία), την Εφημερίδα Veto, το περιοδικό Επίκαιρα, τις Εκδόσεις Λιβάνη).

Η οποιαδήποτε άλλη αναφορά για το εν λόγω θέμα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και δεν με αφορά. αλλωστε η χώρα είναι μικρή και η πορεία ενός εκάστου γνωστή».

Η κλήση σε απολογία

Σήμερα, ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας κλήθηκε σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank, την περίοδο που μεγαλομέτοχός της ήταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Το κατηγορητήριο που συνέταξε η 2η ειδική ανακρίτρια σε βάρος του εκδότη φέρεται να σχετίζεται με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη δικαιοσύνη από το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία σε βάρος του κ. Δελλατόλα αφορά ποσό 500.000 ευρώ, που φαίνεται να έλαβε ο εκδότης από τράπεζα της Κύπρου, με εντολή του καταζητούμενου στενού συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη. Το ποσό αυτό φέρεται να εκταμιεύθηκε με σκοπό την εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και μάλιστα τη χρονική περίοδο που ήδη είχε ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Proton.

Το επίμαχο έμβασμα φαίνεται να εστάλη στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ, Πέτρος Κυριακίδης. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 Ημέρες», Αντώνη Δελλατόλα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά ο Αντώνης Δελλατόλας για τα 500.000 ευρώ του Πέτρου Κυριακίδη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news