facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σχέδιο ΟΤΕ για ενιαίο πανελλαδικό δίκτυο WiFi

Στη δημιουργία ενός δικτύου WiFi που θα καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και στο οποίο θα μετέχουν οι συνδρομητές του και θα μπορούν να έχουν γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο οπουδήποτε και αν βρίσκονται στρέφεται ο όμιλος ΟΤΕ.

Ουσιαστικά, ο ΟΤΕ, σύμφωνα με την Ημερησία, ετοιμάζεται μέσα στο 2013 να ακολουθήσει το παράδειγμα της Deutsche Telekom και να λανσάρει την υπηρεσία της ισπανικής Fon, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της τελευταίας να αλληλοχρησιμοποιούν τα WiFi δίκτυα που έχουν στήσει στα σπίτια τους.

Στην ανακοίνωση της Deutsche Telekom για τη συνεργασία με τη Fon αναφέρεται πως η Ελλάδα θα είναι μία από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται όπου η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη εντός της τρέχουσας χρονιάς.

9 εκατ. συνδρομητές στην υπηρεσία της FON
Η δωρεάν υπηρεσία της Fon έχει περίπου 9 εκατ. συνδρομητές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Οι συνδρομητές, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό router, προσφέρουν πρόσβαση στο δικό τους WiFi σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες της Fon.

Για την ακρίβεια, δίνουν ένα κομμάτι της ευρυζωνικής σύνδεσης που έχουν για χρήση από τους υπόλοιπους συνδρομητές.

Και, φυσικά, έχουν πρόσβαση στα WiFi των υπόλοιπων συνδρομητών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σημειωτέον πως η υπηρεσία της Fon υπάρχει στις Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και Κροατία και πλέον και στη Γερμανία.

Η Deutsche Telekom θέλει να αξιοποιήσει τη Fon και τη φιλοσοφία της προκειμένου να δημιουργήσει ένα δίκτυο από 2,5 εκατ. WiFi hotspots στη Γερμανία, το οποίο θα είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή, η DT έχει περισσότερα αποό 12.000 hotspots, αριθμός που φαντάζει μεγάλος, αλλά δεν είναι αρκετός προκειμένου ο γερμανικός οργανισμός να προσφέρει στα 12 εκατ. ευρυζωνικούς συνδρομητές του τη δυνατότητα να έχουν WiFi πρόσβαση σε όλη τη χώρα.

Hotspot με την υπογραφή της Cosmote
Την υπηρεσία της Fon πρόκειται να λανσάρει ο ΟΤΕ, ενώ την ίδια στιγμή η Cosmote έχει ξεκινήσει μία άλλη προσπάθεια, η οποία συνίσταται στη δημιουργία ενός δικτύου από δημόσια WiFi hotspots.

Το πλάνο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, περιλαμβάνει τη δημιουργία τουλάχιστον 1.000 hotspots σε σημεία όπου υπάρχει συγκέντρωση χρηστών και εμπορικό ενδιαφέρον (καφέ, εστιατόρια, κ.λπ.).

Στα συγκεκριμένα hotspost, οι συνδρομητές της Cosmote θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και, μάλιστα, η σύνδεση θα γίνεται αυτόματα με το που θα εισέρχεται ο χρήστης στην εμβέλεια του hotspot.

Παράλληλα, θα υπάρχει και δυνατότητα για μη συνδρομητές της Cosmote να χρησιμοποιήσουν το hotspot επί πληρωμή. Ακόμη, κατά πάσα πιθανότητα ο διαχειριστής του hotspot θα μπορεί, εφόσον το επιθυμεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία Fon.

Σημειωτέον πως κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στην Cosmote να δρομολογήσει σημαντικό όγκο κίνησης των δεδομένων από το δίκτυο κινητής της εταιρείας στο WiFi δίκτυο.

Πρόκειται για μία λειτουργία που ονομάζεται WiFi offloading και είναι κάτι που η DT δοκιμάζει αρκετά στη Γερμανία και στη Βρετανία και επιτρέπει στον πάροχο να βελτιώνει την εμπειρία που προσφέρει στον συνδρομητή της κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο ΟΤΕ για ενιαίο πανελλαδικό δίκτυο WiFi"

Τι ισχύει με τις συντάξεις όσων έχουν εργαστεί στη Γερμανία

Ενημερωτική συνάντηση από την αρμόδια υπηρεσία τον Απρίλιο

Απαντήσεις στα ερωτήματα ασφαλισμένων που έχουν εργαστεί στη Γερμανία θα δώσει η Deutsche Rentenversicherung (Γερμανικός Οργανισμός Ασφάλισης Συντάξεων), από τις 16 έως τις 19 Απριλίου, στο Goethe-Institut της Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό της Deutsche Rentenversicherung σχετικά με τους χρόνους ασφάλισης, το συνταξιοδοτικό δικαίωμα, το ύψος της σύνταξης και τη διαδικασία αίτησης. Μερικοί από τους υπαλλήλους μιλούν ελληνικά.

Θα παρευρίσκονται επίσης υπάλληλοι των ελληνικών ασφαλιστικών φορέων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ προσφέροντας στους ασφαλισμένους ενημέρωση για την προσωπική τους περίπτωση.

Για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν τηλεφωνικώς ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 889036.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι ισχύει με τις συντάξεις όσων έχουν εργαστεί στη Γερμανία"

Βασίλης Τερλέγκας: Κανένα νησί, κανένας Εμίρης

Δημοσίευμα της Espresso θέλει τον Βασίλη Τερλέγκα ιδιοκτήτη νησιού στο Ιόνιο το οποίο μάλιστα πούλησε στον Εμίρη του Κατάρ έναντι αδράς αμοιβής. Ωστόσο, ο τραγουδιστής στην εκπομπή "Μίλα" έδωσε τη δική του εκδοχή.

Όπως είπε ο τραγουδιστής δεν έχει νησί στην κατοχή του καθώς λόγω της γραφειοκρατίας έμεινε πίσω η αγοραπωλησία.

"Δεν είναι εύκολο πράγμα να αγοραστεί ένα νησί. Χρειάζεσαι χρόνο, άδειες και τρομερή γραφειοκρατία. Υπουργεία και δασαρχεία πρέπει να υπογράψουν. Σε συνέντευξη μου είπα ότι το αγόρασα και θα δω τι θα κάνω. Πίστευα ότι θα μου έφερναν τα χαρτιά από τα υπουργεία, αλλά αργούσαν", είπε.

Ο ίδιος συνέχισε δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες: "Δεν έδωσα προκαταβολή. Μου είχαν πει πως θα έπρεπε να πληρώσουμε και να λαδώσουμε για να μας δώσουν τα χαρτιά νωρίτερα. Εγώ όμως ένιωθα μέσα μου ότι το είχα αγοράσει. Που να φανταστώ ότι χρειάζεται τέτοια γραφειοκρατία και να περάσει από τριάντα υπουργεία. Οι άδειες μου έλεγαν ότι βγαίνουν σε τρεις το πολύ τέσσερις μήνες".

Όπως είπε, το νησί το 1995 άξιζε περίπου 15 εκατομμύρια δραχμές.

"Αν το είχα πάρει και μάλιστα πριν χρόνια θα ήμουν ο Εμίρης", κατέληξε γελώντας.

cosmo
Διαβάστε Περισσότερα » "Βασίλης Τερλέγκας: Κανένα νησί, κανένας Εμίρης"

Σε σταθερή κατάσταση και υπό καταστολή ο 23χρονος φοιτητής

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της υγείας του φοιτητή του ΤΕΙ ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εκδόθηκε το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Ο 23χρονος φοιτητής παραμένει κλινικά σε σταθερή κατάσταση και υπό καταστολή με συνεχή υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών. Σήμερα, από την ιατρική ομάδα της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου διενεργήθηκε διαδερμική τραχειοστομία ώστε να καταστεί δυνατή η σταδιακή μείωση των επιπέδων καταστολής και ο έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας. Στόχος είναι η προοδευτική αποδέσμευση από τον μηχανικό αερισμό με συνθήκες μέγιστης δυνατής ασφάλειας για τον ασθενή».

Στο μεταξύ ευχάριστα είναι τα νέα για τους δύο φοιτητές που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο μεν ένας που έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική δεν αποκλείεται και αύριο να πάρει εξιτήριο.

Ο άλλος που παραμένει στην εντατική αποσωληνωμένος είναι σε σταθερή βελτίωση, είναι αιμοδυναμικά σταθερός και έχει καλή επικοινωνία με το περιβάλλον.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε σταθερή κατάσταση και υπό καταστολή ο 23χρονος φοιτητής"

Ανάκληση προϊόντος λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου

Με βάση τα νεότερα αποτελέσματα των Εργαστηριακών Δοκιμών και ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου και σε άλλο ένα προϊόν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για... «Λουκάνικο Χωριάτικο» με την εμπορική επωνυμία "Nostima" με ημερομηνία παραγωγής 23/2/2013 και ημερομηνία ανάλωσης 25/3/2013.

Το εν λόγω προϊόν (απεικονίζεται κάτωθι) παρασκευάζεται – συσκευάζεται από την επιχείρηση "ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ Ι. & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ε.Π.Ε." με έδρα το 6ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης.

Επίσης, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι όσον αφορά τους μέχρι σήμερα εργαστηριακούς ελέγχους, σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας, έχουν ληφθεί εκατό εβδομήντα επτά (177) δείγματα που αφορούν σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων. Από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των εβδομήντα οκτώ (78) δειγμάτων που έχουν μέχρι στιγμής αναλυθεί έχουν υπάρξει εβδομήντα δύο (72) αρνητικά και (έξι) 6 θετικά δείγματα.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του προϊόντος από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει οι αντίστοιχοι έλεγχοι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση προϊόντος λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου"

Σοκ: Σκύλος κατακρεούργησε 17χρονη στην Αλεξανδρούπολη

Μαρτυρικές ώρες περνάει ένα ανήλικο κορίτσι που βρέθηκε κάτω από ανεξακρίβωτες συνθήκες στα σαγόνια ενός αγριεμένου αδέσποτου σκύλου στην Αλεξανδρούπολη. Το εξαγριωμένο ζώο κατακρεούργησε κυριολεκτικά την άτυχη κοπέλα!

Το 17χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε αιμόφυρτο και σε άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου εισήχθη στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση στο πρόσωπο που είχε κομματιαστεί από τα κοφτερά δόντια του σκυλιού. Μάλιστα, έλειπε ένα ολόκληρο κομμάτι από το στόμα της άτυχης νεαρής που θα χρειαστεί επανειλημμένες πλαστικές για να αποκατασταθεί.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη μέρα-μεσημέρι στην κοινότητα Νίψα και έχει συγκλονίσει τους κατοίκους. Όλοι αγωνιούν για την τύχη της 17χρονης κοπέλας, αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν για την πρωτοφανή αγριότητα του σκύλου που έχει εξαφανιστεί μετά την επίθεση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ: Σκύλος κατακρεούργησε 17χρονη στην Αλεξανδρούπολη"

Λογιστής υπεξαίρεσε 517.000 ευρώ από την επιχείρηση που εργαζόταν

Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ένας 38χρονος λογιστής από την επιχείρηση όπου εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη.

Ο 38χρονος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στην Καβάλα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη και υπεξαίρεση από εντολοδόχο κακουργηματικής μορφής, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2012, κατατέθηκε έγκληση στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, από τον διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας επαγγελματικών συσκευών ψύξης, σε βάρος του 38χρονου για τα αδικήματα, της πλαστογραφίας, απάτης και υπεξαίρεσης.

Όπως προέκυψε από την επισταμένη έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ο συλληφθείς, εργαζόμενος ως λογιστής σε αυτήν, κατά το χρονικό διάστημα από το 2010 έως τον Αύγουστο του 2012, ιδιοποιήθηκε παράνομα επιταγές πελατών της εταιρείας και κατά την είσπραξη αυτών από τραπεζικά καταστήματα δεν κατέθετε τα χρήματα σε λογαριασμούς της εταιρείας, όπως όφειλε, αλλά τα παρακρατούσε παράνομα.

Επίσης, υπεξαίρεσε σφραγίδες της εταιρείας και περίπου 40 λευκά φύλλα επιταγών αυτής, τα οποία πλαστογραφούσε θέτοντας υπογραφή και σφραγίδα της εταιρείας στη θέση του εκδότη, ενώ συμπλήρωνε τα υπόλοιπα πεδία αυτών, όπως χρηματικά ποσά και ημερομηνία έκδοσης, εν αγνοία της εταιρείας και στη συνέχεια κατέθετε τις επιταγές σε διάφορα τραπεζικά καταστήματα προς είσπραξη, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.

Το πρωί της Τετάρτης ο 38χρονος μετέβη σε τραπεζικό κατάστημα στην περιοχή της Καβάλας και κατέθεσε μία από τις προαναφερθείσες υπεξαιρεθείσες επιταγές, την οποία πλαστογράφησε με σκοπό να εισπράξει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Ωστόσο, τα σχέδιά του φαίνεται πως «ναυάγησαν» καθώς τον «τσάκωσαν» οι υπάλληλοι της τράπεζας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο στο Ελαιοχώρι Καβάλας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε η προαναφερόμενη επιταγή ποσού 2.000 ευρώ.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Λογιστής υπεξαίρεσε 517.000 ευρώ από την επιχείρηση που εργαζόταν"

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά από την Ολομέλεια της Βουλής κλείνοντας με τον τρόπο αυτό ένα «ταραγμένο κύκλο» που ξεκίνησε πριν από περίπου 1,5 χρόνιο. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι πολλά από τα άρθρα (περίπου 20-25 από τα 100) του νομοσχεδίου ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο στην βασική του μορφή είχε πρωτοέρθει στην Βουλή επι κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου και υπουργίας του κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αλλά αποσύρθηκε λόγω σφοδρών αντιδράσεων που είχε εκφράσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Εκ’ τότε παρέμεινε στα υπουργικά γραφεία. Υπό αυτά τα δεδομένα κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής η προσπάθεια της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς με διαλλακτικότητα και συγκλήσεις, πέτυχε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς από την άλλη να αλλοιώσει τις βασικές του κατευθύνσεις.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι δύο άρθρα (58 και 60) που αφορούν στους φορείς απεξάρτησης θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία αύριο μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης εξήγησε ότι «για το νομοσχέδιο που πέρυσι δεν είχε τύχη καταφέραμε να πετύχουμε μεγαλύτερη σύγκλιση» και πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει πως για ζητήματα όπως των ναρκωτικών αναδείχθηκε η υπευθυνότητα του κοινοβουλίου. Αντιληφθήκαμε ότι όταν οι πλατείες είναι γεμάτες, οι φυλακές είναι γεμάτες και οι νέοι χωρίς να κρύβονται τρυπιούνται δημιουργούνται άμεσες συνέπειες στην υγεία αυτών των ανθρώπων και κατ επέκταση αυτοί εγκληματούν. Γίνεται αντιληπτό ότι το κοινοβούλιο αναγνωρίζοντας τις καταστάσεις ηγέρθη και είπε ότι το πρόβλημα ρέπει να αντιμετωπιστεί». Πρόσθεσε πως η συμπεριφορά της πλειοψηφίας των κομμάτων στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο απέδειξε πως « το κοινοβούλιο αποκτά την κουλτούρα σύγκλισης που απαιτεί και η κοινωνία. Η κοινωνία διαμαρτύρεται και λέει γιατί στα μείζονα δεν συνεργάζεστε».

Πέραν αυτών ο υπουργός υπερασπίστηκε τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου εξηγώντας ότι «αναφορικά με τα ναρκωτικά οι διατάξεις κατευθύνονται στην πρόληψη και την θεραπεία» ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε πως «Το «ευεργέτημα» που είχε ο μεγαλέμπορος να δηλώνει ότι είναι χρήστης για να γλιτώνει τα ισόβια καταργείται».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά"

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο "Αθηνά" του υπουργείου Παιδείας

- Δείτε στο Newsit ποια Τμήματα ή Σχολές καταργούνται και ποια συγχωνευόνται
- Τα 28 Τμήματα με μεταβατική λειτουργία μέχρι να αποφοιτήσουν οι εισακτέοι του 2012
- Αύριο ο υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει το τελικό σχέδιο "Αθηνά" στη Βουλή
- Στόχος του σχεδίου "Αθηνά" η αναβάθμιση των πτυχίων

Tην τελική πρόταση του για το σχέδιο «Αθηνά» έδωσε απόψε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Η πρόταση αυτή θα παρουσιασθεί αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη Βουλή, προς τους βουλευτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τι αλλάζει με το σχέδιο Αθηνά

Σήμερα τα ιδρυθέντα Τμήματα είναι 534 εκ των οποίων στο Μηχανογραφικό Δελτίου της Ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-2013 είχαν συμπεριληφθεί τα 481. Μετά την αναδιάταξη του σχεδίου ΑΘΗΝΑ τα Τμήματα είναι 384, δηλαδή καταργούνται συνολικά 150 ή 97 εκ του Μηχανογραφικού 2012. Σημειώνεται ότι 28 Τμήματα εκ των 534 (εκτός των 384) έχουν μεταβατική λειτουργία έως την ολοκλήρωση του Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, για την αποφοίτηση των εισακτέων 2012-2013 και προηγούμενων ετών.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει αύριο το τελικό σχέδιο, αυτό είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, ενώ θα συζητηθεί και κατά την παρουσίασή του στη Βουλή.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση των σπουδών και η ισχυροποίηση των πτυχίων τους.

Πάντως, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες ορισμένων καθηγητών, φοιτητών και σπουδαστών για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις σχολών ή τμημάτων. Έτσι αύριο το μεσημέρι, στις 13.30, την ώρα δηλαδή που το σχέδιο θα συζητείται στη Βουλή, φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο, το οποίο, υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζει σπουδές και πτυχία.

Δείτε εδώ το τελικό σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το τελικό σχέδιο "Αθηνά" του υπουργείου Παιδείας "

Γιγαντιαία προτομή του Μ. Αλέξανδρου θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη

Η όψη που θα έχουν τα Κερδύλλια Όρη μετά την κατασκευή της προτομής του μεγάλου στρατηλάτη.
Η γιγαντιαία προτομή του Έλληνα στρατηλάτη θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη, πάνω από την Ασπροβάλτα, ένα γεωγραφικό χώρο που συνδέθηκε ιστορικά με το Μέγα Αλέξανδρο.

Ο λόφος που επιλέχθηκε βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Αρεθούσας και Αγ. Γεωργίου, με θέα το Στρυμωνικό Κόλπο, 80 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, στον οδικό άξονα προς την Καβάλα. Η υπό κατασκευή εθνική οδός θα απέχει 200 μέτρα από το μνημείο.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον γλύπτη Τάσο Παπαδόπουλο, με αφορμή τη γνωστή η επιθυμία του Έλληνα στρατηλάτη προς τον αρχιτέκτονα Δεινοκράτη να λαξευτεί η προτομή του στον Αθω, ώστε να φαίνεται ότι αναδύεται από τη θάλασσα κοιτώντας τις κτήσεις του και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η κατασκευή της προτομής του Μέγα Αλέξανδρου θα είναι η μεγαλύτερη τέτοιου είδους (mountain carving) καλλιτεχνική προσπάθεια στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα «Ο επί Όρους Αλέξανδρος», το οποίο έχει ήδη συλλέξει 15 εκατομμύρια δολάρια από προσφορές ομογενών.

Η κατασκευή θα διαρκέσει οκτώ έως δέκα χρόνια. Η προτομή θα έχει ύψος 80 μέτρα και πλάτος 57 μέτρα. Ο βράχος θα λαξευτεί από τέσσερις εκπαιδευμένους γλύπτες που, επεξεργαζόμενοι στοιχεία ειδικού προγράμματος σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα προχωρούν την κατασκευή με γεωμετρικού συσχετισμούς. Μόλις το έργο προχωρήσει, οι γλύπτες που θα λαξεύουν το βουνό θα αυξηθούν σταδιακά σε οκτώ. Καθένα από αυτούς θα χρειαστεί δεκάδες εργάτες ως τεχνική υποστήριξη.

Στην πλήρη ανάπτυξη το έργο περιλαμβάνει σύμφωνα με το περιοδικό Ταχυδρόμος, επιμορφωτικό χώρο, συνεδριακό κέντρο, αμφιθέατρο, σταθμούς ανάπαυσης και αναψυχής, ειδικές οδικές προσβάσεις και χώρους στάθμευσης. Ο ορεινός όγκος έχει ύψος 600 μέτρα και τις ημέρες που έχει καθαρή ατμόσφαιρα θα είναι ευδιάκριτο από το Άγιον Όρος.

nasepo
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιγαντιαία προτομή του Μ. Αλέξανδρου θα λαξευτεί στα Κερδύλλια Όρη"

Συνελήφθη ο διαβόητος κακοποιός Σπύρος Ζολώτας, συνεργάτης του Παλαιοκώστα

Ενας από τους πιο γνωστούς ληστές της δεκαετίας του '90 και διαβόητος δραπέτης έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Ο 57χρονος Σπύρος Ζολώτας, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος της σπείρας του Κώστα Πολυδώρου, του περίφημου Ρομπέν των Τραπεζών.

Ηταν το 1996 που η συμμορία είχε διαπράξει πάνω από 11 ληστείες, ωστόσο από τα χρήματα που άρπαζαν μεγάλα ποσά τα μοίραζαν στους φτωχούς, ενώ ο Πολυδώρου αγόραζε και ακριβά έργα τέχνης.

Ο Ζολώτας όμως δεν έμεινε εκεί η αδυναμία του για τις τράπεζες τον οδήγησε και σε άλλα μονοπάτια της εγκληματικότητας, αφού είχε επαφές με τον «μακελάρη της Χρυσής Νύχτας» Μιχάλη Μακρυγιάννη και τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο Ζολώτας τον τελευταίο καιρό συνεργαζόταν με άλλους δύο ληστές τραπεζών και έστηνε εκείνος τα χτυπήματα ως πιο έμπειρος. Ο ίδιος εκμεταλλευόταν την ηλικία του και το παρουσιαστικό του -είναι 57 ετών-, φορούσε περούκες και έμπαινε στις τράπεζες ως πελάτης και όπως γράφει και το «ΕΘΝΟΣ» γινόταν το μάτι των ληστών. Μόλις άνοιγε το χρηματοκιβώτιο έκανε νόημα στους συνεργούς τους και εκείνοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα.

Μάλιστα ο Ζολώτας είχε πάντα στη ζώνη του μία δερμάτινη θήκη και μέσα το περίστροφο, το οποίο και χρησιμοποίησε στις 27 Ιουνίου του 2012 στην ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Νέας Σμύρνης όπου είχε πυροβολήσει και τραυματίσει στο χέρι τη διευθύντρια του υποκαταστήματος. Στις τελευταίες επιθέσεις της συμμορίας του στις τράπεζες είχε και χειροβομβίδα, την οποία μάλιστα απείλησε να χρησιμοποιήσει.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο διαβόητος κακοποιός Σπύρος Ζολώτας, συνεργάτης του Παλαιοκώστα"

TIME: Η Ολλανδία εξάγει ντομάτες και η Ελλάδα… τις εισάγει!

Η διαφορά στον τρόπο παραγωγής της ντομάτας μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας προβάλλεται και πάλι από αμερικανικά ΜΜΕ.

Μετά την εφημερίδα «NewYorkTimes» και το περιοδικό «TIME» επαναφέρει το συγκεκριμένο θέμα, υπογραμμίζοντας παράλληλα «τα προβλήματα και τις τεράστιες διαφορές» που υπάρχουν στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα στις διάφορες χώρες της Νομισματικής Ένωσης. Συγκεκριμένα, συγκρίνοντας την παραγωγή και την εξαγωγή ντομάτας χωρών της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, που παραδοσιακά ήταν οι μεγαλύτεροι Ευρωπαίοι παραγωγοί και εξαγωγείς του προϊόντος) και της Ολλανδίας, τονίζεται ότι η χώρα αυτή κατάφερε μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας και την καλή οργάνωση να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ντομάτας στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, στο εκτενές δημοσίευμα προτρέπεται ο ευρωπαϊκός νότος να μιμηθεί την Ολλανδία, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Όπως επισημαίνεται, οι Ολλανδοί παραγωγοί χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας θερμοκήπια, ελέγχουν ηλεκτρονικά τη θερμοκρασία, την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα, και χρησιμοποιούν τεχνητό υπόστρωμα, αντί για χώμα, καθώς και βιολογικούς τρόπους αντιμετώπισης των εντόμων και των ζιζανίων. Έτσι, επισημαίνεται, έχουν καταφέρει να παράγουν 70 κιλά ντομάτας ανά τετραγωνικό μέτρο, την ίδια στιγμή που ένας παραγωγός από τον ευρωπαϊκό νότο παράγει στην καλύτερη περίπτωση 7 κιλά.

Για την Ελλάδα, σημειώνεται ότι τα τελευταία πέντε χρόνια γίνονται μεμονωμένες προσπάθειες από κάποιους παραγωγούς να επενδύσουν σε ολλανδική τεχνολογία (γίνεται αναφορά και στο πρόγραμμα Wonderplant που έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη), αλλά αναφέρεται ότι αυτό αποτελεί μια εξαίρεση και ότι τα τεχνολογικώς προηγμένα θερμοκήπια στην Ελλάδα αποτελούν μόνο το 1,6% των χρησιμοποιούμενων θερμοκηπίων.

Επίσης, τονίζεται ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή είναι 44% χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το εργατικό κόστος διπλάσιο -όπως υποστηρίζεται- και ότι, ενώ η αγροτική επιφάνεια που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα για την παραγωγή ντομάτας είναι 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Ολλανδίας, οι Έλληνες σχεδόν δεν εξάγουν καθόλου φρέσκιες ντομάτες, παρά μόνο κονσερβοποιημένα προϊόντα ντομάτας.

Τέλος, ως αρνητικά στοιχεία της ελληνικής παραγωγής προβάλλονται τα ολιγοπώλια των μεσαζόντων που ελέγχουν τη διανομή της ντομάτας, τα οποία αγοράζουν φτηνά από τους παραγωγούς και τις πωλούν πολύ πιο ακριβά, χωρίς να έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα διανομής που θα τους επέτρεπε να προχωρήσουν και σε εξαγωγές, όπως επισημαίνεται, διατυπώνοντας την άποψη ότι εάν η Ελλάδα εισάγει περισσότερη ολλανδική τεχνολογία και επωφεληθεί από την άφθονη ηλιοφάνεια που έχει, είναι πιθανό να καταφέρει να επιστρέψει στη μεγάλη και επικερδή αγορά της ντομάτας.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "TIME: Η Ολλανδία εξάγει ντομάτες και η Ελλάδα… τις εισάγει!"

Κατάργηση δόσεων για εξόφληση ΦΠΑ εξετάζει το ΥΠΟΙΚ -Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ

Κατάργηση των δόσεων για την εξόφληση του ΦΠΑ σχεδιαζει το υπουργείο Οικονομικών, με ειδική διάταξη που κατατίθεται τις επομενες ημέρες στη Βουλή.

Το σχέδιο προβλέπει ότι η δήλωση ανα τρίμηνο θα γινεται στις 20 του μήνα και ο υπόχρεος θα πληρώνει μονο 10 ευρώ με την υποβολή της.

Ωστόσο, το υπολοιπο ποσό θα πρέπει να το πληρώσει σε μονο μία δόση και μάλιστα μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Σε διαφορετική περίπτωση, προβλέπεται ότι όσοι δεν υποβάλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις ή δεν πληρώνουν το φορο, θα έρχονται απ' ευθείας αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία τρία χρόνια της μη υποβολής χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ από το ¼ των υπόχρεων (περίπου 250.000).

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για την καταβολή ΦΠΑ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις αλλαγές στην καταβολή του ΦΠΑ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από τις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων για την κατάργηση της πληρωμής σε δόσεις και την άμεση απόδοση του φόρου.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι αλλαγές είναι προς όφελος της καλύτερης λειτουργίας της διαδικασίας υποβολής, χωρίς να επιβαρύνονται οι συνεπείς φορολογούμενοι.

Συγκεκριμένα, μία από τις πάγιες αλλαγές που ζητούνται από τους ειδικούς, αλλά και την υπηρεσία, ήταν και είναι η αποσύνδεση της δήλωσης από την πληρωμή του ποσού που οφείλει η επιχείρηση.

Αυτό, όπως σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, είναι σωστό από την άποψη της χρηστής διοίκησης, καθώς ο φόρος θα είναι γνωστός από τότε που οφείλεται και δεν θα απασχολείται το ελεγκτικό προσωπικό σε ήσσονος σημασίας, τετριμμένους ελέγχους.

Οι επιχειρήσεις, υπογραμμίζει, δεν επιβαρύνονται υπέρμετρα σε σχέση με το σημερινό σύστημα, καθώς σήμερα πληρώνουν 2% προσαύξηση για τις δόσεις αυτές σε σχέση με 1% που θα πληρώνουν με το νέο σύστημα.

Καθώς οι επιχειρήσεις υποβάλλουν κάθε μήνα ΦΠΑ, μετά από 3 μήνες λειτουργίας μιας επιχείρησης ο ΦΠΑ που καταβάλλεται είναι ολόκληρος ενός μηνός.

Για παράδειγμα (δήλωση €10.000 ΦΠΑ κάθε μήνα):
Μήνας
1
2
3
4
5
1
4.000
3.000+60
3.000+60


2

4.000
3.000+60
3.000+60

3


4.000
3.000+60
3.000+60
Σύνολο


10.000+120
10.000+120
Με το νέο σύστημα έχουμε βεβαίωση του ποσού με την δήλωση (τέλος μήνα της δήλωσης):
 
Μήνας
1
2
3
4
5
1
4.000
3.000+30
3.000+60


2

4.000
3.000+30
3.000+60

3


4.000
3.000+30
3.000+60
Σύνολο


10.000+90
10.000+90
Με το σημερινό σύστημα οι επιχειρήσεις πληρώνουν προσαυξήσεις 2% οι οποίες τώρα πλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, γίνονται «ταμειακές», δηλαδή 1%.

Το νέο σύστημα εκτιμάται ότι είναι απλούστερο, καθώς επιτρέπει στη διοίκηση να ξέρει τα πραγματικά στοιχεία των δηλώσεων ΦΠΑ, βοηθά τις επιχειρήσεις που σήμερα θέλουν να πληρώσουν και δεν το κάνουν λόγω ρευστότητας και απελευθερώνει ελεγκτές για να ασχοληθούν με ουσιαστικούς ελέγχους εκεί όπου η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάργηση δόσεων για εξόφληση ΦΠΑ εξετάζει το ΥΠΟΙΚ -Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ "

Τεστ αναπνοής ανιχνεύει τον καρκίνο του στομάχου

Ένα απλό και γρήγορο τεστ αναπνοής μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του στομάχου με ακρίβεια 90%, αναφέρουν επιστήμονες από το Ισραήλ και την Κίνα.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 130 εθελοντές ανακάλυψαν επίσης ότι μπορεί να ξεχωρίσει τους στομαχικούς καρκίνους από τα άλλα στομαχικά ενοχλήματα.

Όπως γράφουν στην «Βρετανική Επιθεώρηση Καρκίνου» (BJC), το τεστ μπορεί να φέρει επανάσταση στην διάγνωση του συγκεκριμένου καρκίνου και να επιταχύνει σημαντικά την ανίχνευσή του σε πιο πρώιμο στάδιο.

Ο καρκίνος του στομάχου είναι ο έβδομος συχνότερος στη χώρα μας, με περισσότερα από 1.800 κρούσματα ετησίως.

Δυστυχώς, όμως, είναι η πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνου (κοστίζεικάθε χρόνο τη ζωή περισσότερων από 1.300 πασχόντων), επειδή συνήθως διαγιγνώσκεται όταν είναι προχωρημένος.

Αυτή τη στιγμή η διάγνωσή του γίνεται με λήψη βιοψίας στη διάρκεια γαστροσκόπησης.

Η νέα εξέταση αναλύει χημικές ουσίες στην αναπνοή, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές του καρκίνου του στομάχου.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, ο καρκίνος παράγει πτητικές οργανικές ενώσεις που μπορούν να ανιχνευθούν με την συγκεκριμένη εξέταση, η οποία δοκιμάσθηκε σε 37 ασθενείς από καρκίνο του στομάχου, 32 πάσχοντες από πεπτικό έλκος και 61 ασθενείς με άλλα στομαχικά προβλήματα.

Όπως γράφουν ο δρ Χόσαμ Χαϊκ και οι συνεργάτες του, το τεστ όχι μόνο διέγνωσε σωστά τους στομαχικούς καρκίνους στο 90% των περιπτώσεων, αλλά μπόρεσε να διακρίνει τους αρχόμενους από τους προχωρημένους καρκίνους.

Η ερευνητική ομάδα πραγματοποιεί τώρα ευρύτερης κλίμακας μελέτη, σε περισσότερους ασθενείς, για να τεκμηριώσει την αξία του τεστ, κατά τον δρα Χαϊκ, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Χημικής Μηχανικής και το Ίδρυμα Νανοτεχνολογίας Russell Berrie του Technion - του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ.

Την είδηση καλοδέχθηκαν ειδικοί όπως η δρ Κέιτ Λω, διευθύντρια Κλινικής Έρευνας στον οργανισμό Cancer Research UK. «Μόνον ο ένας στους πέντε πάσχοντες από καρκίνο του στομάχου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, στο πλαίσιο της θεραπείας τους, διότι τα υπόλοιπα κρούσματα είναι πολύ προχωρημένα για να χειρουργηθούν», δήλωσε στο BBC.

«Κάθε τεστ που μπορεί να συμβάλλει στην πρωιμότερη διάγνωση αυτού του καρκίνου μπορεί να κάνει τη διαφορά στην μακροχρόνια επιβίωση των ασθενών».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεστ αναπνοής ανιχνεύει τον καρκίνο του στομάχου"

Υπουργείο Εργασίας: "Συγγνώμη λάθος" για την κατάσχεση οικίας τετραπληγικού!

Σε κατάσχεση κατοικίας λόγω οφειλών ασφαλισμένου προχώρησε το ΙΚΑ παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι «υπάρχει πλήρης επίγνωση της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης και εξετάζονται πάντα οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τους οφειλέτες».

Ο υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Βουλή παραδέχθηκε ότι «το αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης, όπου αρμοδίως υπάγεται το ανωτέρω Τοπικό Κατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Σταυρούπολης, για να διασφαλίσει τις απαιτήσεις του από τον κ. Βασίλη Κιουρκτσή, προέβη στην εκτέλεση της αρχικής παραγγελίας κατάσχεσης και εν συνεχεία στην οριστική κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του σημειώνοντας όμως ότι «για την ανωτέρω οφειλή του εν λόγω ασφαλισμένου ουδέποτε προσδιορίστηκε πρόγραμμα πλειστηριασμού του ακινήτου του, πέραν της κατάσχεσης.»

Ο κ. Βασίλης Κιουρκτσής είναι πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας ο οποίος το 2004, ωστόσο έπειτα από τροχαίο ατύχημα για το οποίο δεν έφερε ευθύνη, έμεινε παράλυτος.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μετάβαση του ασθενούς σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού και το ΙΚΑ ενέκρινε με την προϋπόθεση ότι «σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι προσφυγές του διευθυντή του περιφερειακού υποκαταστήματος ΙΚΑ Θεσσαλονίκης από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, ο ασφαλισμένος θα επιστρέψει εντόκως το ποσό που θα εισπράξει με την απόφαση αυτή».

Τελικά, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (Τμήμα ΙΒ’) εξέτασε την προσφυγή του ΙΚΑ στις 11 Μαΐου 2010 και αποφάσισε ότι «δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για νοσηλεία και αποκατάσταση στο εξωτερικό», παρ” ότι αναγνωρίζει ότι «η κατάστασή του τυγχάνει μεν ιδιαίτερα βαριά εξαιτίας των εκτεταμένων βλαβών, όμως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα αποτελεσματικά και έγκαιρα χωρίς να εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο ζωής».

Με αυτό το σκεπτικό το δικαστήριο αποδέχτηκε την προσφυγή του ΙΚΑ που είχε γίνει από τον διευθυντή του υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης και ακύρωσε τις εγκρίσεις της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του Ιδρύματος ζητώντας παράλληλα από τον ασφαλισμένο την επιστροφή των ποσών.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εργασίας: "Συγγνώμη λάθος" για την κατάσχεση οικίας τετραπληγικού!"

Δίκες-εξπρές για επώνυμους, υπουργούς και δημάρχους

«Τέλος η ασυλία των επωνύμων & η ατιμωρησία των ισχυρών».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης συμπεριέλαβε τροπολογία για την επίσπευση των διαδικασιών εκδίκασης υποθέσεων διαφθοράς των οποίων το ποσό ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η εκδίκαση θα γίνεται εντός τριμήνου από τη στιγμή που φθάνουν στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά εξεταζόταν το όριο να είναι το 1 εκ. ευρώ αλλά τελικά κατέβηκε στο μισό αφού διαπιστώθηκε ότι «λιμνάζουν» εκατοντάδες υποθέσεις από τις οποίες το Δημόσιο θα μπορούσε να έχει σημαντικά οφέλη.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκες-εξπρές για επώνυμους, υπουργούς και δημάρχους"

Βρέθηκε κατά λάθος με 6.000.000 ευρώ και τα ξόδεψε!

Ξυπνάς μία ωραία πρωία, πηγαίνεις στο ΑΤΜ να κάνεις ανάληψη και βλέπεις πως ο λογαριασμός σου έχει αυξηθεί κατά 6.000.000 ευρώ!..

Αυτό συνέβη στην Κάρα Χάρινγκ από την Νέα Ζηλανδία! Όταν βρέθηκε το υπέρογκο αυτό ποσό στον λογαριασμό του συζύγου της, αμέσως «σήκωσε» τα μισά χρήματα και τα μετέφερε σε άλλο λογαριασμό, ενώ πολλά από τα λεφτά τα ξόδεψε σε ψώνια. Η τράπεζα κατάλαβε το λάθος της, όμως ήταν αργά. Τα χρήματα μαζί με την κυρία Χάρινγκ είχαν κάνει «φτερά».

Δύο χρόνια ήταν καταζητούμενοι και αυτή και ο σύζυγος της. Όταν βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου κρίθηκε ένοχη για 30 αδικήματα μεταξύ των οποίων κλοπή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα, ενώ η ίδια υποστήριξε ότι πίστεψε πώς τα χρήματα αυτά τα κέρδισε ο ... γουρλής σύζυγος της στο λόττο!

Η τράπεζα μετά από δικαστικό αγώνα κατάφερε να ανακτήσει τα μισά χρήματα.

leaks
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε κατά λάθος με 6.000.000 ευρώ και τα ξόδεψε!"

Χειροπέδες στον πρόεδρο της «Πετζετάκις» για χρέη 2,1 εκατ. ευρώ

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο από τη σύλληψη του Γιώργου Πετζετάκι.

Για δεύτερη φορά συνελήφθη ο πρόεδρος της εταιρίας Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε. Γιώργος Πετζετάκις για χρέη προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο 52χρονος συνελήφθη από τους άνδρες της αστυνομίας χθες το πρωί στα Γλυκά Νερά, ύστερα από ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του για οφειλές προς το Δημόσιο. Οι οφειλές του κ. Πετζετάκι προς το Δημόσιο αγγίζουν τα 2.700.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίες είχε συλληφθεί και το Νοέμβριο του 2011, στην περιοχή της Βουλιαγμένης, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 2.000.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες στον πρόεδρο της «Πετζετάκις» για χρέη 2,1 εκατ. ευρώ"

Νέα σενάρια για «μαχαίρι» στις συντάξεις του ΙΚΑ

«Τρύπα» 1 δισ. ευρώ στα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΙΚΑ απειλεί με περικοπές τις χαμηλές συντάξεις, που αποτελούν το 80% του συνόλου των συνταξιούχων, καθώς από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι δεν μπορεί να πέσει νέο «μαχαίρι» στις υψηλές συντάξεις, που έχουν πληγεί τα τρία τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπία», οι ελεγκτές μιλούν για σοβαρή υστέρηση στα έσοδα του ΙΚΑ που ξεπέρασε το 20% το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ενώ θεωρούν ότι φέτος θα εισπραχθούν 500 εκατομμύρια ευρώ, αντί του 1 δισ. και άλλα τόσα το 2014.

Τα σενάρια που «πέφτουν» στο τραπέζι, σε περίπτωση που η νέα ρύθμιση της «νέας αρχής» δεν αποδώσει τα αναμενόμενα, είναι:

Μηνιαία μείωση 15 ευρώ στις χαμηλές συντάξεις που σήμερα κυμαίνονται στα 486 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή συγκεντρώνονται 513.216.000 ευρώ το έτος, καθώς η μείωση θα γίνει σε 2.851.200 χαμηλοσυνταξιούχους.
Μηνιαία περικοπή 10 ευρώ στους 776.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ (από 360 ευρώ σε 350), ρύθμιση που θα αποφέρει 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 2.000 ευρώ το 2009, τώρα κυμαίνεται στα 1.180 ευρώ. Επιπλέον μια πρόσθετη μείωση σε όσους υψηλοσυνταξιούχους έχουν μείνει ακόμα, δεν θα είχε θεαματικά δημοσιονομικά οφέλη, μιας και ο αριθμός της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι μικρός και αντιστοιχεί μόλις στο 20% των συνταξιούχων.

Πάντως νέες μειώσεις έχουν δρομολογηθεί και στις επικουρικές συντάξεις, όπου ανά τρίμηνο το νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα πρέπει να διεξάγει αναλογιστικές μελέτες.

Οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν στα 14 δισ., εκ των οποίων τα 9 δισ. είναι τα ανεξόφλητα στο ΙΚΑ.
Η απόκλιση εισφορών κινείται γύρω στο 14% και είναι διπλάσια των προβλέψεων, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της ανεργίας αλλά και στη μείωση των εσόδων από εισφορές λόγω της πτώσης των μισθών.

Την ίδια στιγμή, ένας στους δύο ασφαλισμένους έχει κάνει στάση πληρωμών στα Ταμεία.

Η ρύθμιση για τη νέα αρχή θα περιλαμβάνει:

Το πρώτο εξάμηνο θα καταβάλλονται μόνο οι τρέχουσες εισφορές για όσους μπουν στη ρύθμιση. Για οφειλές μέχρι 50.000 ευρώ θα πρέπει να παρουσιάζονται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, για οφειλές από 50.000 μέχρι 100.000 θα κατατίθεται χρηματοοικονομικός χάρτης (που αν δεν τηρηθεί θα διευκολύνει τη διαδικασία μέτρων αναγκαστικής είσπραξης) και για οφειλές πάνω από 100.000 θα απαιτούνται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τα οποία θα πιστοποιούνται από τρίτους.

Δεν θα επωφεληθούν πτωχευμένες επιχειρήσεις αλλά και όσες έχουν κατ' επανάληψιν μπει σε ρυθμίσεις, αλλά στην πορεία τα χρέη τους δεν έχουν ρυθμιστεί. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον ένα άτομο. Η υπαγωγή στη συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει για μία μόνο φορά.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα σενάρια για «μαχαίρι» στις συντάξεις του ΙΚΑ"

Ανακάλυψη-ορόσημο για τους σεισμούς, γίνονται αντιληπτοί στο διάστημα

Εναν νέο σύμμαχο ανακάλυψαν οι σεισμολόγοι ο οποίος θα μπορούσε στο μέλλον να βοηθήσει τους ειδικούς να "πιάσουν" σεισμούς από απομακρυσμένα μέρη, όπως π.χ. στη μέση ενός ωκεανού.

Ο λόγος για το... διάστημα. Σύμφωνα με τους γεωλόγους οι σεισμοί αν είναι ισχυροί είναι δυνατό να ανιχνευτούν και από τον ουρανό με τη βοήθεια των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο ευρωπαϊκός δορυφόρος GOCE, χωρίς καν να το επιδιώξει, έγινε ο πρώτος τροχιακός σεισμογράφος στην ιστορία.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση που έκαναν Γάλλοι και Ολλανδοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον γεωφυσικό Ραφαέλ Γκαρσία του πανεπιστημίου της Τουλούζης στο περιοδικό γεωφυσικής "Geophysical Research Letters", αναφέρουν ότι ο σεισμός του 2011 στην Ιαπωνία, που προκάλεσε γιγαντιαίο τσουνάμι ήταν τόσο δυνατός που ακούστηκε μέχρι το διάστημα.

Οι ερευνητές αποφάσισαν να μελετήσουν επισταμένα αυτό το φαινόμενο, αναλύοντας δορυφορικά στοιχεία από τον GOCE, που διαθέτει πολλά όργανα ακριβείας. Με αυτό τον τρόπο, αποκάλυψαν ότι όντως ο δορυφόρος είχε πιάσει ξεκάθαρα υποηχητικά σήματα, που προέρχονταν από τον σεισμό στην Ιαπωνία μεγέθους 9 βαθμών.

Η ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο για τους επιστήμονες να μελετήσουν αν κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί για τους σεισμούς μικρότερου μεγέθους.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακάλυψη-ορόσημο για τους σεισμούς, γίνονται αντιληπτοί στο διάστημα"

Θεοχάρης σε ΔΟΥ: Δεν έχετε ίντερνετ; Πάρτε WiFi από διπλανά καφέ

Εκπληκτοι έμειναν οι εφοριακοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι όταν εξέφρασαν τα παράπονά τους στον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν ανάμεσα σε αυτές και την έλλειψη ίντερνετ, τους πρότεινε να χρησιμοποιούν δωρεάν ασύρματη σύνδεση από γειτονικά καφέ.

Εμβρόντητοι έμειναν οι υπάλληλοι των ΔΟΥ Θεσσαλονίκης από τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ο οποίος εμφανίστηκε αφοπλιστικά ειλικρινής σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες εφορίες της πόλης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι υπάλληλοι τον ρώτησαν: «Κύριε γενικέ πώς θα αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή όταν πολλοί δεν έχουμε καν internet;» και ο κ. Θεοχάρης απάντησε: «Τι να κάνουμε παιδιά; Προσπαθούμε. Για την ώρα προσπαθήστε να κάνετε τη δουλειά ακόμα και με το Free WiFi από διπλανά καφέ».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Θεοχάρη έρχονται να αναδείξουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες, οι οποίες δεν έχουν ούτε τα μέσα να πιάσουν τα «μεγάλα ψάρια» που φοροδιαφεύγουν. Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ότι ενώ έχει δοθεί εντολή να ελεγχθεί υψηλής επιφάνειας «στόχος» στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος περιλαμβάνεται και στη «λίστα Λαγκάρντ», δεν υπάρχουν ούτε τα κονδύλια ώστε οι «ράμπο» που θα πάνε να τον ελέγξουν να διανυκτερεύσουν εκτός έδρας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοχάρης σε ΔΟΥ: Δεν έχετε ίντερνετ; Πάρτε WiFi από διπλανά καφέ"

Αστεροειδής σε μέγεθος γηπέδου θα περάσει "ξυστά" από τη γη

Ο 100 μέτρων αστεροειδής 2013 ΕΤ θα είναι αρκετά αχνός στον ουρανό και ουσιαστικά αδύνατο να γίνει ορατός με γυμνά μάτια. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσει πάνω στη Γη, σύμφωνα με το Space.com, όμως η εμφάνισή του προκαλεί κάποια νευρικότητα στους επιστήμονες (και όχι μόνο), καθώς μέσα σε λίγες μέρες είναι ο δεύτερος άγνωστος έως τώρα αστεροειδής που ανακαλύπτεται.

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο αρκετά μικρότερος αστεροειδής 2013 EC, διαμέτρου δέκα μέτρων, πέρασε πολύ πιο κοντά από τη Γη, σε απόσταση περίπου 370.000 χιλιομέτρων δηλαδή όσο η απόσταση της Σελήνης.

Αν και η αυξημένα συχνότητα εμφανίσεων αστεροειδών κοντά στον πλανήτη μας μπορεί να θεωρηθεί ως δυνητική απειλή, σύμφωνα με τους επιστήμονες η αύξηση αυτών των παρατηρήσεων μάλλον οφείλεται στις βελτιωμένες τεχνικές και δυνατότητες των αστρονόμων, οι οποίοι πλέον είναι σε θέση να εντοπίσουν ουράνια σώματα που πάντα περνούσαν από τη «γειτονιά» μας, αλλά δεν γίνονταν αντιληπτά στο παρελθόν τόσο συχνά.

Οι επιστήμονες, από την άλλη, εκτιμούν ότι οι αστεροειδείς οποιουδήποτε μεγέθους που προσεγγίζουν τη Γη, φθάνουν το ένα εκατομμύριο συνολικά και από αυτούς έχουν εντοπιστεί μόνο οι 9.700, αν και οι μεγαλύτεροι (που είναι και οι πιο επικίνδυνοι) πιστεύεται ότι έχουν ήδη βρεθεί. Η NASA έχει εντοπίσει το 95% των περίπου 980 αστεροειδών διαμέτρου άνω του ενός χιλιομέτρου και κανείς από αυτούς δεν προβλέπεται να διασταυρωθεί με τη Γη στο προβλέψιμο μέλλον (μένει όμως και ένα 5% που δεν έχει βρεθεί).

Το πρόσφατο καταστροφικό περιστατικό έκρηξης αστεροειδούς 17 μέτρων πάνω από τη Ρωσία δείχνει ότι τέτοια αντικείμενα από το διάστημα μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε στη Γη χωρίς προειδοποίηση, αφού οι αστρονόμοι δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων την ύπαρξή τους. Υπενθυμίζεται ότι ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατ. χρόνια, εκτιμάται πως είχε διάμετρο δέκα χιλιομέτρων.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστεροειδής σε μέγεθος γηπέδου θα περάσει "ξυστά" από τη γη"

Το kazan- kazan παίρνει σάρκα και οστά με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας

Tα ενεργειακά ζητήματα δεν θα γίνουν αιτία έντασης με την Ελλάδα, λέει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, μία μέρα μετά τη σημαντική ελληνοτουρκική συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, δηλώνοντας ότι επί του παρόντος η Άγκυρα δεν σχεδιάζει έρευνες στο Αιγαίο.

«Γιατί πρέπει τα ενεργειακά ζητήματα να γίνουν αιτία έντασης όταν οι σχέσεις μας με την Ελλάδα πηγαίνουν καλά; Μας ρωτούν: θα κάνετε έρευνες στο Αιγαίο; Aπαντούμε: όπως έχουν τα πράγματα τώρα, δεν θα κάνουμε. Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι οι όποιες έρευνες προκαλούν αντιπαράθεση» λέει στην εφημερίδα Χουριέτ.

Παρά τις διαφορές απόψεων μεταξύ των δύο χωρών για τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο που οδήγησε την Ελλάδα να διαμαρτυρηθεί στα Ηνωμένα Έθνη «δεν υπάρχει πρόβλημα για θέματα ενέργειας», επαναλαμβάνει ο Τούρκος υπουργός, που συμμετείχε μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του στις συναντήσεις της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Γιλντίζ προσέθεσε ότι η Άγκυρα διεμήνυσε στην Αθήνα ότι δεν έχει προς το παρόν πρόθεση να προχωρήσει σε έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που μοιράζονται οι δύο χώρες. «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ενεργειακά θέματα όχι για τη δημιουργία έντασης αλλά σαν ένα λόγο ανάπτυξης και ανοίγματος», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την έναρξη ερευνών νοτίως της Κύπρου, ο Τανέρ Γιλντίζ σχολίασε ότι «έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχίες όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε άλλες χώρες. Υπάρχουν δύο δρόμοι: είτε ενδυναμώνοντας τη νομική βάση αποσύρεστε από αμφισβητούμενες περιοχές, είτε, αν βρείτε κάτι εκεί, τότε αυτό θα ανήκει σε όλη την Κύπρο.

Αυτό είναι απολύτως φυσικό. Η βόρεια Κύπρος ανάφερε ότι όταν ξεκινήσουμε από κοινού έρευνες τότε οτιδήποτε βρεθεί θα πρέπει να μοιραστεί, με λογικό τρόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι συνεχίζονται οι έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο από διεθνείς εταιρείες παρά τις «προειδοποιήσεις» της Άγκυρας, ο Τανέρ Γιλντίζ λέει «κάποιες εταιρείες έλαβαν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις και μικρός αριθμός άλλων δεν τις έλαβε. Κάνουν τις επιλογές τους και εμείς θα κάνουμε τις δικές μας. Πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος όλων να γίνονται όλα με συναίνεση».

Ερωτηθείς αν διαβλέπει περιθώριο συναίνεσης (με την Κύπρο) ο κ. Γιλντίζ λέει «διαπιστώσαμε λίγο πιο αισιόδοξες δηλώσεις για αυτό το θέμα από τον νέο ελληνοκύπριο ηγέτη».

dailynews24
Διαβάστε Περισσότερα » "Το kazan- kazan παίρνει σάρκα και οστά με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας"

Κατεψυγμένο το 30% των «φρέσκων» ψαριών

Μύθοι και αλήθειες σχετικά με τα φρέσκα και τα κατεψυγμένα αλιεύματα αναδείχτηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε... στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων».

Στόχοι του προγράμματος είναι η διάγνωση των σύγχρονων αναγκών του Έλληνα καταναλωτή, η ενημέρωση για τα κατεψυγμένα αλιεύματα, η αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης, η προσέγγιση των αγορών της Γαλλίας, Γερμανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας και η αύξηση των εξαγωγών σε αυτές.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΚΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων), Π. Καλλιμάνης ο όγκος των κατεψυγμένων αλιευμάτων που διακινούνται στην ελληνική αγορά αγγίζει τους 53,200 χιλ. τόνους με συνολική αξία 274 εκατ. ευρώ και αποτελεί το 16% του συνολικού διακινούμενου όγκου αλιευμάτων ο οποίος ανέρχεται στους 172 χιλ. τόνους. Οι 10,4 χιλ. τόνοι διατίθενται στην ελληνική αγορά, ενώ ο όγκος των εξαγωγών για το ίδιο έτος άγγιξε τα 9.336,400 κιλά

. Οι υπόλοιπες ποσότητες διακινούνται μέσω του χονδρεμπορικού καναλιού σε χώρους εστίασης και στο κέτεριγκ, ένας τομέας που γνωρίζει σημαντική πτώση από το 2008 μέχρι σήμερα της τάξης του 30% ετησίως. Αντιθέτως, στο λιανεμπόριο οι πωλήσεις καταγράφουν αύξηση της τάξης του 4-5% ετησίως, καθώς η μείωση της αγοραστικής δύναμης έχει στρέψει τους καταναλωτές από το φρέσκο ψάρι στα κατεψυγμένα αλιεύματα που, σύμφωνα με τον κ. Καλλιμάνη αλλά και τη διατροφολόγο Κωνσταντίνα Καρασούλη είναι υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. καλλιμάνης, στην περίπτωση των κατεψυγμένων και τυποποιημένων αλιευμάτων οι καταναλωτές γνωρίζουν την προέλευση του προϊόντος και άλλα χρήσιμα στοιχεία όπως η ημερομηνία λήξης, κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση των νωπών. Αλλωστε όπως ο ίδιος σημείωσε το 30% των εισαγώμενων αλιευμάτων που διαπίθενται στην ελληνική αγορά ως φρέσκα είναι στην πραγματικότητα κατεψυγμένα.

Δίνοντας την κλάδου ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΚΤ ανέφερε πως η ελληνική βιομηχανία κατεψυγμένων αλιευμάτων υπολογίζεται ότι θα έχει ένα κύκλο εργασιών για το 2012 περίπου στα 265 εκατ. ευρώ, ενώ για την επόμενη διετία προβλέπεται μια αύξηση του 4% φθάνοντας στα 274 εκατ. ευρώ. Ο Σύνδεσμος έχει στη δύναμή του πάνω από 90 επιχειρήσεις- μέλη οι οποίες έχουν ετήσιο τζίρο πλέον των 300 εκατ. ευρώ και απασχολούν πλέον των 2.850 ατόμων προσωπικό.

Το Πρόγραμμα

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου), Άλκης Καλαμπόκης παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στοχευμένες ενημερωτικές ενέργειες στο εσωτερικό και εξωτερικ, όπως εκδηλώσεις- επιδείξεις για καταναλωτές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε μεγάλους χώρους συγκέντρωσης (πχ εμπορικά κέντρα και super markets). Μια τέτοια εκδήλωση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατος 9 Μαρτίου, στο Mediterranean Cosmos, όπου η σεφ Ντίνα Νικολάου θα μαγειρέψει –από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ- λαχταριστές συνταγές με κύριο συστατικό τα κατεψυγμένα θαλασσινά.

Επίσης, για την προβολή και την ενίσχυση του κλάδου στο εξωτερικό, προβλέπεται η συμμετοχή του ΟΠΕ σε κλαδικές εκθέσεις στη Γαλλία (SIAL διεξήχθη τον Οκτώβριο), στη Γερμανία (ANUGA το 2013), στο Βέλγιο (ESE το 2013 και 2014), στη Βουλγαρία (INTERFOOD) και στη Ρουμανία (ALIMENTA το 2013 και 2014).

Ο κ, Καλαμπόκης τόνισε ακόμη ότι «τα κατεψυγμένα προϊόντα φαίνεται να έχουν εδραιώσει ως ένα βαθμό την εικόνα τους στην ελληνική αγορά ως μία διατροφική επιλογή χαμηλού κόστους, ωστόσο απαιτείται επιπλέον προσπάθεια, όσον αφορά στη απήχησή τους στην ελληνική αγορά, ως προϊόντα διατροφής υψηλής ποιότητας. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων» που υλοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) δίνοντας βαρύτητα στην ενημέρωση και στη διεύρυνση του καταναλωτικού κοινού στην Ελλάδα, όπως και στην προσέγγιση και επέκταση νέων αγορών στη Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία και Ρουμανία και την αύξηση των εξαγωγών σε αυτές».

Την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, για την στάση των καταναλωτών απέναντι στα κατεψυγμένα αλιεύματα, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της VPRC, Βασίλης Μεϊδάνης. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, το 40% των πολιτών εμπιστεύονται τα κατεψυγμένα αλιεύματα, ενώ το 53% είναι ικανοποιημένοι από την ποικιλία και το 51% δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ποιότητα.

Στη διατροφική αξία των κατεψυγμένων αλιευμάτων αναφέρθηκε η διατροφολόγος Κ. Καρασούλη τονίζοντας ότι «αποτελούν μια επιλογή υγείας, διατηρούν όλη την θρεπτική τους αξία, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ανόργανα άλατα, Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα και είναι απαραίτητα για τη διατροφή του ανθρώπου. Επιπλέον, πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η συχνή κατανάλωση τους έχει προστατευτική δράση έναντι πολλών νοσημάτων».

agelioforos

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατεψυγμένο το 30% των «φρέσκων» ψαριών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news