facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πώς Γερμανοί θησαυρίζουν πουλώντας τυριά με ελληνικό όνομα!

Το όνομα "Sirtakis" και μάλιστα όταν συνοδεύεται από μία ιστοσελίδα γεμάτη με φωτογραφίες ελληνικών νησιών και φαγητών μπορεί πολύ εύκολα να ξεγελάσει τον κόσμο. Και όμως πρόκειται για μία γερμανική εταιρεία που προωθεί λευκά τυριά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάνει δε ιδιαίτερο "πάταγο" στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη αν και πουλά τα τυριά της πολύ ακριβότερα απ' ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η εταιρεία "Sirtakis", με έδρα την Στουτγκάρδη, δεν είναι η μοναδική. Υπάρχει επίσης η εταιρεία "Patros" ή η γαλλική "Salakis" που παράγει τυριά στην Κροατία...

Όλες τους εταιρείες που εκμεταλλεύονται την εικόνα και το όνομα της Ελλάδας για να προωθήσουν τα προϊόντα τους, την ώρα που οι εγχώριες εταιρείες πασχίζουν να λάβουν ένα μικρό κομμάτι της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η έλλειψη στρατηγικής από τη χώρα μας για την προστασία της ελληνικής παραγωγής και ιδιαίτερα των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο εξωτερικό τονίστηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσ/νίκη με αφορμή την 22η Διεθνή έκθεση τροφίμων - Ποτών - Μηχανημάτων και Εξοπλισμού

"Δεν υπάρχει εθνική στρατηγική μάρκετινγκ των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ στην Ελλάδα", δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ) Απόστολος Καρβέλας. "Δυστυχώς η χώρα μας δεν έδωσε ούτε και σημείο αναφοράς γεωγραφικής ένδειξης των προϊόντων ΠΟΠ στην Ελλάδα, έτσι ώστε οι καταναλωτές - τουρίστες να γνωρίζουν ακριβώς τι τρώνε και από που".

Την υστέρηση όσον αφορά την προώθηση των ελληνικών πιστοποιημένων προϊόντων επισημαίνει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων Παναγιώτης Πεβερέτος. "Οι ξένες εταιρείες επικαλούτναι την Ελλάδα για να πάει ο νους του κόσμου στη φέτα", λέει.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς Γερμανοί θησαυρίζουν πουλώντας τυριά με ελληνικό όνομα!"

Ολι Ρεν: Περιορισμένης σημασίας το λάθος του ΔΝΤ με τον πολλαπλασιαστή

Ο Επίτροπος κλείνει κάθε παράθυρο αλλαγών στο πρόγραμμα

«Η σημασία των πρόσφατων μελετών σχετικά με τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή είναι περιορισμένη λόγω του βραχυπρόθεσμου ορίζοντά τους και άλλων παραγόντων που ενδεχομένως επηρέασαν την ανάπτυξη σε σχέση με τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Αυτό δηλώνει με γραπτή απάντηση του προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου, ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής κ. Ολι Ρεν.

Στο γραπτό ερώτημα του προς την Επιτροπή ο κ. Παπανικολάου έθεσε το ζήτημα της έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα και αποτελεί εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ όπου αναφέρεται στον υπολογισμό του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή (multiplicateur) και ζήτησε να μάθει την θέση της Επιτροπής για αυτόν, αλλά και για ενδεχόμενη αναθεώρηση του.

Στην απάντησή του ο κ. Ρεν σημειώνει πως αν ληφθεί υπόψη η απώλεια εμπιστοσύνης εκ μέρους των επενδυτών, όπως εκφράζεται από τα αυξανόμενα επιτόκια των κρατικών ομολόγων, προκύπτει ότι τα στοιχεία δεν είναι ασύμβατα με ένα μέσο πολλαπλασιαστή κατώτερο της μονάδας, όπως χρησιμοποιείται στην περίπτωση των κοινών μακροοικονομικών μοντέλων

Ο κ. Ρεν παράλληλα, υποβάθμισε τις σχετικές εκθέσεις αναφέροντας στην απάντηση του πως οι πρόσφατες μελέτες έχουν πολύ περιορισμένη χρηστικότητα ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας. Σημείωσε δε, πως από το περασμένο καλοκαίρι το ελληνικό πρόγραμμα επανήλθε με αποφασιστικότητα στη σωστή πορεία.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της Ευρωομάδας ήρε την επιζήμια αβεβαιότητα που επικρατούσε στην Ελλάδα, για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα και σηματοδότησε την επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, οι εταίροι της ζώνης του ευρώ συμφώνησαν να παρατείνουν κατά δύο έτη την χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής. Εναπόκειται πλέον στις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι η εμπιστοσύνη αυτή θα συνεχίσει να αυξάνεται μέσω της αποφασιστικής εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων» υπογράμμισε ο φινλανδός Επίτροπος.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολι Ρεν: Περιορισμένης σημασίας το λάθος του ΔΝΤ με τον πολλαπλασιαστή"

Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές για το λουκέτο στην EVIMA Ασφαλιστική

Tο Συμβούλιο της Επικρατείας με τρεις αποφάσεις του απέρριψε το αίτημα αναστολής της απόφασης με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της, δεσμεύτηκε το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού της (το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ασφαλιστική τοποθέτηση») και τέθηκε σε καθεστώς ασφαλιστικής εκκαθάρισης.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η ασφαλιστική εταιρεία «EVIMA», η εταιρεία «ΕΒΗΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών» και 78 εργαζόμενοι σ΄ αυτήν.

Όλοι ζητούσαν την αναστολή της απόφασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τραπέζης της Ελλάδος, με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας των επίμαχων δύο εταιρειών.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μέτοχος κατά 68,82% στην «ΕΒΗΜΑ Μεσίτες Ασφαλειών

Oπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (68 – 70/2013) του Δ΄ Τμήματος, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της επίμαχης εταιρείας, αφού έλαβε υπόψη ότι «ο κίνδυνος που ενέχουν οι διαπιστωθείσες παραβάσεις για την ιδιωτική ασφάλιση και για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των δικαιούχων ασφαλίσματος είναι σημαντικός ως προς το σύνολο των παραβάσεων».

Κατόπιν αυτών, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, λαμβάνοντας υπόψη «το διαπιστωθέντα σημαντικό κίνδυνο κλονισμού της ασφαλιστικής πίστεως και διαταράξεως της λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς, ήτοι την απειλούμενη σοβαρή βλάβη του δημοσίου συμφέροντος για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της άνω αγοράς, το οποίο και προεχόντως προστατεύεται από τις διατάξεις του Ν.Δ. 400/1970, έκρινε εν όψει και του ότι η ασκηθείσα αίτηση ακυρώσεως δεν είναι προδήλως βάσιμη, ότι η αίτηση αναστολής πρέπει να απορριφθεί».

Τέλος, οι κύριες προσφυγές – αιτήσεις και των τριών προσδιορίστηκε να συζητηθούν στις 4 Ιουνίου 201.

asfalisinet
Διαβάστε Περισσότερα » "Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές για το λουκέτο στην EVIMA Ασφαλιστική"

Προς κατάργηση το σύστημα συλλογής αποδείξεων από το 2014 με …εντολή τρόικας

Την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συλλογής αποδείξεων από το 2014 θα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση το Μάιο.

Η τρόικα θεωρεί αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό το μέτρο της συλλογής αποδείξεων και έχει ζητήσει την κατάργηση του και την αντικατάσταση του με ένα νέο σύστημα προσδιορισμού πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης αναμένεται η καθιέρωση σημαντικών κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και κίνητρα για τους πολίτες ώστε να ζητούν αποδείξεις στις καθημερινές συναλλαγές.

Η καταγραφή των αποδείξεων θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από το Μάιο και μετά.

Παράλληλα, εξετάζεται η άμεση απόδοση του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, δια της παρακράτησής του από την τράπεζα, η οποία με τη σειρά της θα το καταβάλλει στο υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς κατάργηση το σύστημα συλλογής αποδείξεων από το 2014 με …εντολή τρόικας"

To NEWS 247 μπήκε στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Τι λένε οι επιστήμονες

Το NEWS 247 βρέθηκε στη Χαλκιδική με ένα στόχο.

Να δοθεί όσο το δυνατόν πιο σαφής εικόνα για το τι συμβαίνει με την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Στην προσπάθεια αυτή μιλήσαμε και με ειδικούς επιστήμονες, τους εκπροσώπους της εταιρείας Ελληνική Χρυσός, αλλά και του κατοίκους (Vids+Pic)

Δείτε Τι λένε οι επιστήμονες

Δείτε Τι υποστηρίζει η εταιρεία και όσοι τάσσονται υπέρ της εξόρυξης

Διαβάστε Περισσότερα » "To NEWS 247 μπήκε στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Τι λένε οι επιστήμονες"

Η Προανακριτική καλεί: Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου!

- Την κλήση του Γιώργου Παπανδρέου αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Προανακριτική Επιτροπή
- Αν παρουσιαστεί θα είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός εν ενεργεία ή πρώην εμφανίζεται αυτοπροσώπως σε τέτοια διαδικασία
- Αίσθηση προκάλεσε ότι ο μόνος που σύμφωνα με πληροφορίες είχε ενστάσεις για την κλήση του πρώην πρωθυπουργού, είχε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
- Θα κληθούν επίσης Διώτης και Καπελέρης - Από εισαγγελέα θα εξεταστούν Ραγκούσης, Σαχινίδης, Δρούτσας και Παμπούκης

Τα πολιτικά πρόσωπα θα κληθούν προς το τέλος των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής (ολοκληρώνει στις 28/03). Έτσι, μετά τις 20 Μαρτίου αποφασίσθηκε να περάσουν το κατώφλι της Προανακριτικής, εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου και οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επίσης, θα κληθούν οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου και οι κύριοι Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το πρωί για διαδικαστικά θέματα και αποφάσισε επίσης για την διευκόλυνση του έργου της να καταθέσουν κάποιοι μάρτυρες στον εισαγγελέα πλημελιοδικών και όχι στην Βουλή.

Πρόκειται για τους:

Γιάννη Ραγκούση
Φίλιππο Σαχινίδης
Δημήτρη Δρούτσα
Χάρη Παμπούκη
Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ)
και οι δημοσιογράφοι: Αλέξης Παπαχελάς και Χάρης Μπότσαρης.

Την Πέμπτη τα μέλη της Προανακριτικής θα στείλουν στον εισαγγελέα τις ερωτήσεις που θα επιθυμούσαν να υποβληθούν.

Η προανακριτική θα συνεχίσει τις εργασίες της το απόγευμα με τις καταθέσεις του Νικόλαου Λέκκα (ΣΔΟΕ) που αρχικά είχε δηλώσει αλλά στην συνέχεια ανασκεύασε ότι πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων ευρώ ήταν και η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Επίσης, θα καταθέσει και η κα Γαλάτεια Μανέ συνεργάτης του Ιωάννη Διώτη που σύμφωνα με τον ίδιο έκανε την μεταγραφή του CD.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Προανακριτική καλεί: Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου!"

Μανιτάκης: Θα «χυθεί αίμα» αλλά με μέτρο

Στη μεγάλη λίστα των ανέργων που δίνουν κάθε μέρα μέρα μάχη για να επιβιώσουν θέλει να προσθέσει και άλλες οικογένειες η Τρόικα.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης έκανε την προσπάθεια του να πείσει τους εκπροσώπους της τρόικας πως θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζητούν εδώ και τώρα απολύσεις στο δημόσιο τομέα με το γνωστό συνταγματολόγο να ζητά απλά να γίνουν με... "τακτ"

Όπως μάλιστα έχει διαρρεύσει, έχει γίνει "σκανάρισμα" όλων των υποθέσεων πειθαρχικών ζητημάτων, με τους πρώτους που θα δουν την πόρτα της εξόδου να είναι οι λεγόμενοι "επίορκοι", ανεξάρτητα βαρύτητας ποινής.

Για τους υπόλοιπους προβλέπονται μετατάξεις, με όποιον δεν αποδέχεται τα νέα του καθήκοντα να βλέπει την πόρτα της εξόδου. Το "αίμα" συνεπώς από τις απολύσεις στο Δημόσιο, δείχνει να είναι αναπόφευκτο και αλίμονο στις οικογένειες που θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο της...ανεργίας.

Ο φόβος και η αβεβαιότητα χτυπά για ακόμη μια φορά την πόρτα των δημοσίων υπαλλήλων.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιτάκης: Θα «χυθεί αίμα» αλλά με μέτρο"

"Ολυμπία" και "Ιόνια" Οδός: Όχι νωρίτερα από τον Μαϊο η επανέναρξη των εργασιών

Σε τεντωμένο σxοινί οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και εταιρειών


Φως στον ορίζοντα για την "Ολυμπία" και την "Ιόνια" Οδό καθώς λύση μέσω ιδιωτικών συμφωνιών, μία για κάθε «παγωμένο» οδικό άξονα, πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση στο θέμα των αποζημιώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο το Δημόσιο θα υπογράψει τέσσερα ιδιωτικά συμφωνητικά με τον παραχωρησιούχο και τον κατασκευαστή κάθε έργου, στο οποίο οι τρεις πλευρές θα συμφωνούν στο ποσό της αποζημίωσης που πρόκειται να καταβληθεί.

Οι ιδιώτες, από την πλευρά τους, θα δεσμεύονται ότι παραιτούνται από άλλες διεκδικήσεις και ότι θα ξεκινήσουν άμεσα –μόλις δοθεί προκαταβολή της αποζημίωσης– την απαραίτητη προετοιμασία για την επανέναρξη των έργων πριν από την ψήφιση από τη Βουλή των αναθεωρημένων συμβάσεων παραχώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Λιάλιου στην "Καθημερινή", τα βασικά σημεία των συμφωνητικών είναι:

- Το κράτος θα δέχεται να ικανοποιήσει ένα εύλογο μέρος των οικονομικών απαιτήσεων των παραχωρησιούχων και να καταβάλει άμεσα ένα τμήμα αυτών. Σε κάθε συμφωνία θα αναφέρεται σαφώς συγκεκριμένο ποσό (δεν πρόκειται δηλαδή για συμφωνία επί της αρχής) και μια προκαταβολή.

- Παραχωρησιούχοι και κατασκευαστές παραιτούνται από τη διεκδίκηση άλλων αποζημιώσεων για γεγονότα που έχουν συμβεί μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας. Επίσης, δεσμεύονται ότι μόλις δοθεί η προκαταβολή, θα αρχίσουν άμεσα, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, την προετοιμασία για την επανέναρξη των έργων, τα οποία θα ξεκινήσουν την επομένη της ψήφισης από τη Βουλή των αναθεωρημένων συμβάσεων παραχώρησης.

Τι θα επιτύχει το Δημόσιο με αυτήν τη συμφωνία;

- Θα κλείσει οριστικά το θέμα των αποζημιώσεων για όσα έχουν μέχρι σήμερα συμβεί, κίνηση απαραίτητη για ένα φρέσκο ξεκίνημα στα έργα.

- Θα εξοικονομηθεί χρόνος, καθώς η προετοιμασία για την επανέναρξη των έργων υπολογίζεται ότι θα χρειαζόταν αισίως περί τους 1-2 μήνες. Αλλωστε, ακόμα κι αν τα έργα δεν ξεκινήσουν τον Απρίλιο (όπως υπόσχεται η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών), το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έχει επιτευχθεί: οι κατασκευαστές θα πρέπει να συνάψουν συμφωνίες με υπεργολάβους, να ενοικιάσουν μηχανήματα, να προσλάβουν προσωπικό, δημιουργώντας μια κινητικότητα στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, και τα τέσσερα ιδιωτικά συμφωνητικά θα υπογραφούν ταυτόχρονα, όρος που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία γνωρίζει τις κινήσεις της κυβέρνησης και έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές.

Υπενθυμίζεται πως ο τρόπος υπολογισμού και καταβολής αποζημιώσεων ορίζεται από τις συμβάσεις παραχώρησης. Από τον Οκτώβριο του 2012 έως σήμερα, με τη διαδικασία αυτή έχουν καταβληθεί 25,5 εκατομμύρια ευρώ για τον Ε65 (κοινοπραξία Κεντρική Οδός) και 31 εκατ. ευρώ για τον Ελευσίνα - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα (Ολυμπία Οδός). Τέλος, για τον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός - Κλειδί (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) έγινε τροποποίηση παλαιότερης συμπληρωματικής σύμβασης (169 εκατ. ευρώ) για την ταχύτερη καταβολή των χρημάτων, μέσω της οποίας η κοινοπραξία έχει λάβει ήδη περί τα 100 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας έως σήμερα τις εργασίες κατασκευής των σηράγγων. Συνολικά, πάντως, το Δημόσιο είχε δεσμευτεί τον Δεκέμβριο ότι οι αποζημιώσεις δεν θα ξεπεράσουν συνολικά τα 280 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις τράπεζες, στους παραχωρησιούχους και στο Δημόσιο βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, οι συμβάσεις ενδέχεται να οριστικοποιηθούν ώς τα τέλη Μαρτίου, ώστε να εγκριθούν από την Κομισιόν και τον Απρίλιο ή τον Μάιο να κατατεθούν για ψήφιση στη Βουλή. Το σενάριο της κύρωσής τους με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (και της ψήφισής τους από τη Βουλή μετά τρεις μήνες) φέρεται να έχει εξεταστεί, αλλά ενέχει το πολιτικό ρίσκο.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » ""Ολυμπία" και "Ιόνια" Οδός: Όχι νωρίτερα από τον Μαϊο η επανέναρξη των εργασιών "

Έρευνα για τις δαπάνες Ανεξάρτητων Αρχών διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου

Αφορμή το σχετικό δημοσίευμα στο «Το Βήμα της Κυριακής» - Ζητεί να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων


Έρευνα για τις δαπάνες Ανεξάρτητων Αρχών διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διαπιστώνει «σπατάλες» σε μισθοδοσίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η εισαγγελέας, με αφορμή σχετικού δημοσίευματος στο «Το Βήμα της Κυριακής», ζητεί να διερευνηθούν οι καταγγελίες που φέρουν το υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει παράνομες καταβολές ποσών σε μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.

Η εισαγγελική έρευνα θα ξεκινήσει με την καταγγελλόμενη Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα επεκταθεί και σε άλλες Αρχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, στο πόρισμά του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού διατηρήθηκαν επί μακρόν υψηλές αποζημιώσεις σε μέλη της και δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που επιβάλλει την κατά το ήμισυ μείωσή τους.

Το επίμαχο δημοσίευμα που έλαβε υπόψη της η εισαγγελία, υποστηρίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών πλέον ζητά την επιστροφή μεγάλου μέρους των δαπανών αυτών ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα», καθώς η Αρχή δεν προέβη στις οριζόμενες από τους ειδικούς νόμους του 2010 και 2011 μειώσεις μισθών.

Στις διαπιστώσεις του ΓΛΚ μάλιστα, αναφέρεται ότι μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίζονται από το 2007 έως και το 2010 να παρίστανται σε περισσότερες από μία, αμειβόμενες, συνεδριάσεις ημερησίως, με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τις 150 ετησίως που ορίζει ο νόμος.

Επτά συνεδριάσεις σε μία ημέρα

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εντοπίστηκε ημέρα που φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν επτά συνεδριάσεις. Το ποσό της αμοιβής για κάθε συνεδρίαση ήταν 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 250 ευρώ για κάθε μέλος.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το ΓΛΚ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού φέρονται να καταδεικνύουν ότι οι νόμοι για περικοπή των αποζημιώσεων στο ήμισυ, ουσιαστικά εφαρμόστηκαν μετά τον Απρίλιο του 2011, ενώ ο πρόεδρός της, Δημήτρης Κυριτσάκης τον Δεκέμβριο του 2011 ζήτησε από το Ελεγκτικό Συνέδριο την ανάκληση των μειώσεων και την επιστροφή των αποζημιώσεων στα επίπεδα του 2009.

Τέλος οι υπάλληλοι της Επιτροπής εμφανίζονται να αμείβονται κανονικά ακόμη και ημέρες που απεργούσαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Οικονομικών έχει προσδιορίσει τα παράνομα ποσά που έλαβαν μέλη και υπάλληλοι της Επιτροπής και σκοπεύει να παρακρατεί το 10% των μισθών τους μέχρι να εξοφληθεί το ποσό, ενώ αντίστοιχη ρύθμιση έχει γίνει και σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης του οφειλέτη.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα για τις δαπάνες Ανεξάρτητων Αρχών διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου"

Επανέρχεται στο προσκήνιο η ασφάλιση των βιομηχανικών μονάδων

Η ασφάλιση θα γίνεται είτε απ΄ ευθείας σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία είτε με κατάθεση εγγυητικής επιστολής που θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου, με την κυβέρνηση να αναθερμαίνει την όλη συζήτηση που «πάγωσε» το 2010.

Την υποχρέωση ασφάλισης των βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων που παράγουν απόβλητα, έναντι περιβαλλοντικών κινδύνων, επαναφέρει στο προσκήνιο η κυβέρνηση.

Η ασφάλιση θα γίνεται είτε απ΄ ευθείας σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία είτε με κατάθεση εγγυητικής επιστολής που θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου, σε περίπτωση ατυχήματος. Η ύπαρξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου θα αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βασική προϋπόθεση για την δανειοδότηση των βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων.

Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται από 2007 αλλά ο διάλογος που ξεκίνησε τρία χρόνια αργότερα (το 2010) δεν τελεσφόρησε καθότι δεν ήταν δυνατός ο προσδιορισμός της επικινδυνότητας κάθε μονάδας. Συνεπώς, οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν μπορούσαν να αποτιμήσουν το ύψος του ασφαλίστρου και η όλη διαδικασία σταμάτησε.

Ωστόσο, το όλο θέμα επανήλθε προσφάτως στο προσκήνιο, και οι υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Ανάπτυξης επεξεργάζονται το πλαίσιο εφαρμογής της διάταξης.

Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η αποτίμηση του περιβαλλοντικού κινδύνου, ανά βιομηχανική δραστηριότητα, ώστε να ακολουθήσει ο προσδιορισμός του ύψους των ασφαλίστρων και η εφαρμογή του μέτρου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Επανέρχεται στο προσκήνιο η ασφάλιση των βιομηχανικών μονάδων"

Απαγόρευση εισαγωγής ακατάλληλου ρυζιού από το Πακιστάν

Στη δέσμευση 50 τόνων ρυζιού, προέλευσης Πακιστάν, προχώρησαν ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, απαγορεύτηκε... η είσοδος στην Ελλάδα του συγκεκριμένου φορτίου ρυζιού, επειδή ανιχνεύθηκε αφλατοξίνη, σε συγκέντρωση πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Το προϊόν επιστράφηκε στη χώρα προέλευσής του.

Οι αφλατοξίνες (aflatoxins) αποτελούν μια ομάδα από τις πιο τοξικές ουσίες που βρίσκονται στη φύση. Οι ισχυρότατα τοξικές και καρκινογόνες αφλατοξίνες παράγονται από μύκητες (μούχλα), που αναπτύσσονται σε διάφορα προϊόντα.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση εισαγωγής ακατάλληλου ρυζιού από το Πακιστάν"

Ανησυχητικά στοιχεία για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Σημαντική έκταση έχει λάβει το πρόβλημα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, όπως αναγνωρίζεται σε έγγραφο της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το υπουργείο έχει στα χέρια του στοιχεία με «λεπτομερείς καταγραφές που αποτυπώνουν τη σημαντική έκταση του προβλήματος στα ελληνικά νοσοκομεία», αναφέρει η υφυπουργός και ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη συγκεκριμένο σχέδιο, με σκοπό την επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων ελέγχου και πρόληψης της διασποράς πολυανθεκτικών παθογόνων.

Επιτροπή ειδικών έχει ξεκινήσει επισκέψεις στα νοσοκομεία ευθύνης όλων των Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδος με συμμετοχή επαγγελματιών υγείας από τις περιφέρειες, ειδικών στον τομέα των λοιμώξεων, καθώς και με τη συνδρομή του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη διασφάλιση τόσο των αναγκαίων συνθηκών νοσηλείας σε συνθήκες απομόνωσης των ασθενών με πολυανθεκτικά παθογόνα όσο και της τήρησης των μέτρων προφύλαξης και πρόληψης διασποράς από πλευράς επαγγελματιών υγείας στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχητικά στοιχεία για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις"

Κυβερνητική γκάφα με τη μείωση του ακατάσχετου ορίου

Υπαρκτό σχέδιο και όχι “σενάριο φαντασίας”, όπως είχε αρχικά ισχυριστεί το υπουργείο Οικονομικών, ήταν η μείωση του ακατάσχετου ορίου για μισθούς και καταθέσεις οφειλετών του Δημοσίου, όπως αποδεικνύει μία “γκάφα” του κυβερνητικού επιτελείου που έφερε στο φως ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραθανασόπουλος παρατήρησε πως η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, το οποίο συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε λόγο για μείωση του ανώτατου ορίου του ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο, από τα 1000 ευρώ στα 600, αν και στο νομοσχέδιο δεν αναφερόταν κάτι τέτοιο.

Το σενάριο αυτό είχε διαρρεύσει στα μέσα Φεβρουαρίου στον Τύπο, με το υπουργείο Οικονομικών να το χαρακτηρίζει τότε “αντικείμενο φαντασίας”.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρώτησε τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, σχετικά με την αναφορά αυτή, με τον κ. Μαυραγάνη να επιμένει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύε και η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν τέτοιο σκοπό, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος το έχει διαψεύσει επανειλημμένως.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπέζας, ζήτησε πάντως από τον υφυπουργό Οικονομικών να προχωρήσει σε διόρθωση της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αν όντως υπάρχει τέτοια διαφορά μεταξύ της έκθεσης και του σχεδίου νόμου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνητική γκάφα με τη μείωση του ακατάσχετου ορίου"

Παράταση προθεσμίας δικαιολόγησης εμβασμάτων στο εξωτερικό, μετά από έγκριση του εφόρου

Περιθώριο και μετά τις 20 Μαρτίου που εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους με εμβάσματα στο εξωτερικό, τα οποία δεν συμφωνούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις, για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη συγκέντρωση των σχετικών δικαιολογητικών, παρέχει εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Προϋπόθεση είναι, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, η έγκριση της παράτασης από τον προϊστάμενο της εφορίας μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται πως η ειδική εφαρμογή που λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr της Γ.Γ.Π.Σ. θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 20.3.2013, επειδή υπάρχουν αιτήσεις από πολλούς φορολογούμενους με τις οποίες ζητούν παράταση της προθεσμίας για την εκ μέρους τους ενημέρωση της εφαρμογής.
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση προθεσμίας δικαιολόγησης εμβασμάτων στο εξωτερικό, μετά από έγκριση του εφόρου"

Αλωνίζουν οι μεγαλοοφειλέτες και το Δημόσιο κάνει κατάσχεση του σπιτιού ενός τετραπληγικού πρωταθλητή για 51.000 ευρώ

- Ο αθλητής έχει οφειλή 51.000 ευρώ από νοσηλεία σε κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό
- Ο κ. Βρούτσης επιβεβαίωσε την κατάσχεση αλλά τόνισε πως δεν υπάρχει πλειστηριασμός
- Εντολή Μαυραγάνη στις εφορίες: "Ψάξτε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και κάθε πηγή εισοδήματος των οφειλετών"
- Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από ερώτηση στη Βουλή, βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Απίστευτες ιστορίες για γέλια και για κλάματα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας με αφορμή την αναγκαστική είσπραξη των χρεών που έχουν οι φορολογούμενοι προς το κράτος.

Μία τέτοια ιστορία έγινε γνωστή από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή και από αυτή αποδεικνύεται πως το κράτος λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Από τη μία "τσακίζει" ανθρώπους που έχουν προβλήματα και σοβαρές ανάγκες και από την άλλη "χαϊδεύει" συγκεκριμένα πρόσωπα ακόμα κι αν αυτά οφείλουν τεράστια χρηματικά ποσά στο ελληνικό δημόσιο.

Μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, αποκαλύφθηκε έκθεση από το ΙΚΑ αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας για την κατοικία του τετραπληγικού πρωταθλητή ποδηλασίας με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό Βασίλη Κιουρκτσή.

Στην ερώτηση του βουλευτή απάντησε εγγράφως και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι με απόφαση του περιφερειακού υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης καθορίστηκε η επιστροφή των εντόκως αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών από τον συγκεκριμένο ασθενή, από νοσήλεια σε εξουσιοδοτημένο κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Ο ασφαλισμένος έχει οφειλή 51.000 ευρώ με βάση καταλογιστική απόφαση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών ποσών και μέχρι σήμερα δεν έχει διενεργηθεί ουδεμία καταβολή από τον οφειλέτη. Το αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης για να διασφαλίσει τις απαιτήσεις του προέβη σε κατάσχεση ακίνητης περιουσίας. Όπως, όμως σημειώνει ο κ. Βρούτσης, για την οφειλή αυτή ουδέποτε προσδιορίστηκε πρόγραμμα πλειστηριασμού του ακινήτου, πέραν της κατάσχεσης.

Αναφορικά πάντως με την είσπραξη των χρεών προς το δημόσιο ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Μαυραγάνης δήλωση πως έχουν δοθεί οδηγίες στους προϊσταμένους των αρμόδιων για την είσπραξη ΔΟΥ να εξαντλούν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς ανεύρεση περιουσιακών στοιχείων και κάθε πηγής εσόδων των υπόχρεων για καταβολή και να λαμβάνουν αθροιστικά όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά και λοιπά μέτρα είσπραξης, με άμεση προτεραιότητα στους μεγάλους οφειλέτες.

Ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει ότι γίνονται επισκέψεις κλιμακίων του υπουργείου Οικονομικών στις κατά τόπους ΔΟΥ και δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για την άμεση υλοποίηση στοχευμένων διασταυρώσεων, με αντικείμενο, κατά κύριο λόγο, περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας, τη συνεργασία με φορολογικά τμήματα, στο πλαίσιο διοικητικής ανταλλαγής πληροφοριών και την ενεργοποίηση της ειδικής διαδικασίας ελέγχου για τον εντοπισμό πρόσφατων περιουσιακών στοιχείων, την άμεση λήψη μέτρων ιδιαίτερα σε περιπτώσεις οφειλετών χαρακτηρισθέντων ως ιδιαίτερου κινδύνου οφειλέτες, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και την άμεση είσπραξη οφειλής.

«Στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω, επισημάνθηκε ότι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης θα πρέπει να έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος για τον οφειλέτη και κατ΄ επέκταση για το Δημόσιο, τηρώντας σε κάθε περίπτωση την αρχή της αναλογικότητας», αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης.

Πάντως, ο υφυπουργός Οικονομικών σπεύδει να επικαλεστεί την ύπαρξη εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία «η υποχρέωση έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, δεν υφίσταται, εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος (όπως πχ όταν πρόκειται για ακίνητο οφειλέτη, το οποίο αποδεδειγμένα αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του και η οποία καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες στέγασης, η αξία της οποίας δεν απέχει σημαντικά από τα όρια που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις για την απαλλαγή ΦΜΑ ως πρώτης κατοικίας), ο οποίος θα πρέπει να αναφέρεται σε αιτιολογημένη έκθεση του προϊσταμένου της ΔΟΥ».

Στο έγγραφό του ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει ότι εφόσον υφίσταται αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία, οι οφειλέτες μπορούν να αιτηθούν την υπαγωγή τους σε καθεστώς τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε δόσεις, ο αριθμός των οποίων μπορεί υπό προϋποθέσεις να φθάσει και τις 48. Θυμίζει επίσης ότι σύμφωνα με το Ν. 2648/1998, στους οφειλέτες που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία, δύναται υπό προϋποθέσεις να χορηγηθεί άπαξ διοικητική αναστολή πληρωμής μέρους ή του συνόλου συγκεκριμένης ληξιπρόθεσμης οφειλής για διάστημα μέχρι πέντε μηνών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλωνίζουν οι μεγαλοοφειλέτες και το Δημόσιο κάνει κατάσχεση του σπιτιού ενός τετραπληγικού πρωταθλητή για 51.000 ευρώ"

Έτοιμα τα… κρατικά φροντιστήρια - Αρχίζει το πρόγραμμα στα γυμνάσια

Μέχρι την Δευτέρα 11 Μαρτίου, μπορούν οι μαθητές των Γυμνασίων να υποβάλλουν αιτήσεις για την... ενισχυτική διδασκαλία.

Την επόμενη σχολική χρονιά, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα Λύκεια της χώρας.

Στο πρόγραμμα των κρατικών «φροντιστηρίων» θα χρησιμοποιηθούν εφέτος 7.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα δουλεύουν στα σχολεία από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Μάλιστα, όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση όποιο απογευματινό τμήμα δεν λειτουργεί σωστά και μένει με λιγότερους από πέντε μαθητές θα κλείνει και ο εκπαιδευτικός που δούλευε σε αυτό επίσης θα... κόβεται.

Ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έστειλε τη Δευτέρα έγγραφό του στους διευθυντές εκπαίδευσης όλης της χώρας με το οποίο και ζητάει:

Ο διευθυντής κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης να ορίσει τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας Δομών Αντισταθμιστικής Αγωγής (Σ.Ο.Δ.Δ.Α.) σε κάθε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας (ΔΔΕ) του, σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση.

Ο διευθυντής κάθε ΔΔΕ θα πρέπει να μεριμνήσει για την ενημέρωση των σχολικών μονάδων (Γυμνάσια). Κατόπιν να συλλέξει τις αιτήσεις των Γονέων-Κηδεμόνων, να συμπληρώσει τους πίνακες αιτούντων ανά μάθημα και ανά Σχολικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Σ.Κ.Ε.Δ.) και να συγκροτήσει τα αντίστοιχα τμήματα μαθημάτων ανά Σ.Κ.Ε.Δ., σύμφωνα με τα κριτήρια , τα οποία αναφέρονται στην υπουργική απόφαση. Σε κάθε Σ.Κ.Ε.Δ θα σχηματιστεί ένα πλήρες πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Τέλος πρέπει να ορίσουν οι διευθυντές τους Υπευθύνους Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, στα ήδη επιλεγμένα από κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση, και τον Υπεύθυνο Αντισταθμιστικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε.

Ο διευθυντής κάθε σχολικής μονάδας να μεριμνήσει για την ενημέρωση των Γονέων-Κηδεμόνων, την συλλογή αιτήσεων και την διαβίβαση τους στην κάθε Δ.Δ.Ε έως την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής και η βελτίωση της απόδοσής τους και με απώτερο στόχο να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα, όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμα τα… κρατικά φροντιστήρια - Αρχίζει το πρόγραμμα στα γυμνάσια"

ΚΤΕΛ Σερρών: Σταματούν τα μαθητικά δρομολόγια λόγω οφειλών

Η Πολιτεία δεν έχει καταβάλει στην εταιρεία ούτε ευρώ για το 2013


Την αναστολή των μαθητικών δρομολογίων από το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών.

Στην εταιρεία δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλές της Πολιτείας για το σκοπό αυτό. Όπως γίνεται φανερό, άκαρπες απέβησαν τελικά οι δεσμεύσεις που έλαβε από το υπουργείο Οικονομικών, το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών, για την μερική αποπληρωμή του χρέους για τα μαθητικά δρομολόγια.

Την απόφαση πήρε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σερρών, Θ. Γιαννακόπουλος.

"Παρότι πριν από δέκα μέρες το ΚΤΕΛ Σερρών έλαβε την υπόσχεση από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, για τη σταδιακή αποπληρωμή του χρέους, που συνολικά αγγίζει τα 3.5 εκατ. Ευρώ, εντούτοις τα ταμεία του ΚΤΕΛ παρέμειναν άδεια με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο", επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, Θ. Γιαννακόπουλος.

Από τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών εκκρεμεί η καταβολή ποσοστού 28% για το έτος 2011-2012, ενώ για το τρέχον έτος δεν έχει καταβληθεί το παραμικρό ποσό.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΤΕΛ Σερρών: Σταματούν τα μαθητικά δρομολόγια λόγω οφειλών"

Η Ikea αποσύρει από 23 χώρες τάρτες που ίσως είναι μολυσμένες

Ο σουηδικός όμιλος Ikea ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες τις τάρτες στις οποίες... οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.

Η Ikea δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται "chokladkrokant" (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι επέτρεψαν να διαπιστωθεί ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν "ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων".

Αυτά τα βακτήρια που συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές είναι γενικά "μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μικροβιολόγος της Σουηδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Ματς Λιντμπλάντ.

Οι τάρτες του αποσύρθηκαν παρασκευάστηκαν από έναν σουηδό προμηθευτή, την εταιρεία Almondy.

Μια εκπρόσωπος του Ikea, η Ίλβα Μάγκνουσον, υπογράμμισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα επίπεδα των βακτηρίων που βρέθηκαν είναι χαμηλά, αλλά θα πρέπει προφανώς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, και να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη", σημείωσε.

Τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου, η Ikea απέσυρε από την πώληση σε 25 χώρες, τους κεφτέδες του, μετά την ανακάλυψη σε αυτούς κρέατος αλόγου που δεν αναφερόταν στην ετικέτα.

Τα εδέσματα και τα τρόφιμα αντιπροσώπευαν κατά τη χρήση 2011-2012 (έληξε τον Αύγουστο) το 4,7% επί του κύκλου εργασιών του Ikea, με πωλήσεις 1,3 δισ. ευρώ.

e-typos
Διαβάστε Περισσότερα » " Η Ikea αποσύρει από 23 χώρες τάρτες που ίσως είναι μολυσμένες"

Διεκδίκησαν και εκδίκασαν 162 εκατ. ευρώ οι δικαστικοί της χώρας

Τα 162 εκατομμύρια ευρώ φθάνουν τα πρόσθετα ποσά που θα έχουν εισπράξει οι συνταξιούχοι δικαστικοί ή οι κληρονόμοι τους από το 2000 και μετά, βάσει δικαστικών αποφάσεων.

Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει αναλυτικά τα ποσά που έχουν καταβληθεί από το 2000 μέχρι σήμερα και που πρόκειται να καταβληθούν έως και το Νοέμβριο του 2014.

Στοιχεία για τα δικαστικώς επιδικασθέντα - καταβληθέντα οφειλόμενα ποσά προς τους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας είχε ζητήσει από τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής είχε επισημάνει ότι οι δικαστικοί κατά τα έτη 2000 έως και 2012 επεδίωξαν δικαστικώς την ικανοποίηση διαφόρων οικονομικών αξιώσεων τους έναντι του Ελληνικού Δημοσίου και αναλόγως τους επιδικάσθηκαν οι αξιώσεις τους αυτές, καταβλητέες από το Ελληνικό Δημόσιο. Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ποια ποσά επιδικάσθηκαν και πότε, πόσα από αυτά έχουν εξοφληθεί, πόσα υπολείπονται και πόσα έχουν εξοφληθεί δια μετρητών και δια ομολόγων.

Στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει ότι με αφορμή σειρά δικαστικών αποφάσεων εκδόθηκε το 2000 υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία κατεβλήθησαν στους συνταξιούχους δικαστικούς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (εξ ιδίου δικαιώματος και εκ μεταβιβάσεως) ποσά διαφοράς σύνταξης, για το χρονικό διάστημα από 1.1.1991 έως 31.12.1995, συνολικά 24.709.480,35 ευρώ.

Το ποσό αυτό εξοφλήθηκε σε επτά ισόποσες δόσεις με ομόλογα λήξεως το 2001, το 2002 και το 2004 που εκδόθηκαν από τη Διεύθυνση Δημοσίου Χρέους Δ23 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε άϋλη μορφή και διατέθηκαν από την ΤτΕ στους δικαιούχους μέσω του Τραπεζικού Συστήματος.

Με τον ίδιο τρόπο εξοφλήθηκαν και τα ποσά διαφοράς σύνταξης από 1.1.1991 έως 31.12.1995 που δικαιώθηκαν οι κληρονόμοι των συνταξιούχων δικαστικών, συνολικού ύψους 2.981.890,83 ευρώ.

Με άλλη απόφαση του υπουργού Οικονομικών το 2001, καταβλήθηκαν στους εν λόγω συνταξιούχους σε δύο ισόποσες δόσεις (η 1η δόση με τη σύνταξη Ιανουαρίου 2005 και η 2η δόση με τη σύνταξη Ιανουαρίου 2006), ποσά διαφοράς σύνταξης για το χρονικό διάστημα από 1.1.1996 έως 31.12.1996 ύψους 6.326.895,27 ευρώ. Ποσό διαφοράς σύνταξης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ύψους 635.477,03 ευρώ καταβλήθηκε και στους κληρονόμους τους, με την έκδοση σχετικών ενταλμάτων πληρωμής από το υπουργείο Οικονομικών και την εξόφλησή τους από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Όπως εξάλλου ενημερώνει ο κ. Σταϊκούρας , το 2008 με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του Ν. 3620/07 και του Ν. 3867/2010, καταβλήθηκε:

1. στους συνταξιούχους Δικαστικούς και Μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με τη σύνταξη μηνός Μαρτίου 2008, Μαϊου 2008, Ιουλίου 2009 και Νοεμβρίου 2012 η πρώτη, δεύτερη, Τρίτη και τέταρτη δόση έκτακτης παροχής (από συνολικά πέντε δικαιούμενες δόσεις) αντίστοιχα συνολικού ποσού 8.733.667 ευρώ, 36.598.531 ευρώ, 16.622.899 ευρώ και 17. 673.191 ευρώ αντίστοιχα.

2. στους κληρονόμους τους, με την έκδοση σχετικών ενταλμάτων πληρωμής του υπουργείου Οικονομικών και την εξόφλησή τους από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. , η πρώτη, δεύτερη, τρίτη και τέταρτη δόση της έκτακτης παροχής συνολικού ποσού 492.080 ευρώ, 753.833 ευρώ, 4.002.963 ευρώ και 3.285.289 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο, ορισμένοι συνταξιούχοι προεξόφλησαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την 3η, την 4η και την 5η δόση την εν λόγω παροχής και η καταβολή τους γίνεται με την έκδοση σχετικών ενταλμάτων πληρωμής σε καθορισμένες ημερομηνίες με βάση τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Το ύψος της 3ης δόσης ανέρχονταν σε 15.117.436 ευρώ και της 4ης δόσης ανέρχεται σε 13.904.134 ευρώ.

Με τη σύνταξη του Νοεμβρίου του 2014 πρόκειται να καταβληθεί στους συγκεκριμένους συνταξιούχους η 5η δόση της έκτακτης παροχής συνολικού ποσού 17.673.191 ευρώ (ακαθάριστο) περίπου, στους κληρονόμους τους, με χρηματικά εντάλματα το συνολικό ποσό των 3.285.289 ευρώ ως η 5η δόση της εν λόγω παροχής και το συνολικό ποσό των 13.904.134 ευρώ όσων εξ αυτών προεξόφλησαν τη δόση αυτή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Τέλος, σε εκτέλεση σειράς αποφάσεων του ΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τις οποίες επιδικάστηκαν στους εν λόγω συνταξιούχους και τους κληρονόμους τους, ως αποζημίωση, ποσά για διαφορές σύνταξης και μάλιστα νομιμοτόκως, από τα διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, καταβλήθηκε το 2010 το ποσό των 4.472.311 ευρώ, το 2011 το ποσό των 2.854.787 ευρώ και το 2012 το ποσό των 509.598,65 ευρώ.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεκδίκησαν και εκδίκασαν 162 εκατ. ευρώ οι δικαστικοί της χώρας"

Επιστολή-κόλαφος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για την φοιτητική στέγη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κος Απόστολος Βουλγαράκης απηύθυνε χτες επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς με αφορμή το τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλη την χώρα, με την οποία υπενθυμίζει τα σχετικά έγγραφα που έχει ήδη αποστείλει αναφορικά με την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο Νομό, προκειμένου να καλύψουν επιτακτικές ανάγκες σίτισης και στέγασης Φοιτητών του ΤΕΙ Χανίων.

Σχετικά με το τραγικό γεγονός που συνέβη στην Λάρισα, με θύματα τους πέντε φοιτητές μας, δύο εκ των οποίων Χανιώτες, δήλωσε :

«Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σάββα Παπαδόπουλου καθώς και στις υπόλοιπες οικογένειες των άτυχων νέων. Εύχομαι καλή ανάρρωση στα παιδιά που κατάφεραν να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να επανέλθω, για πολλοστή φορά, και να απευθύνω παράκληση πια, στα Αρμόδια Υπουργεία, από τα οποία με επιστολές μου, κατά το προηγούμενο έτος, ζητούσα να αξιοποιηθούν τμήματα τουλάχιστον των δημοσίων κτιρίων που δεν χρησιμοποιούνται για τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών του ΤΕΙ Χανίων, καθώς, όπως ενημερώθηκα, τηλεφωνικά για το Πολυτεχνείο Κρήτης δόθηκε ή θα δοθεί λύση.

Είχα τονίσει τότε ότι δεν μπορεί οι καθηγητές των ΤΕΙ με έρανο να πληρώνουν το ενοίκιο των φοιτητών τους, και το κράτος να κρατά κλειστούς χώρους 100% ολοκληρωμένους.

Δεν μπορεί τα Υπουργεία να θεωρούν «προσωπική τους ιδιοκτησία» τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις και να μην τις παραδίδουν σε χρήση στους πολίτες.

Η ιδιοκτησιακή αντίληψή τους είχε πιθανόν έννοια μια άλλη εποχή. Αυτή η εποχή πέρασε ανεπίστρεπτη, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, με εξαίρεση ίσως, την ατελείωτη και αδιόρθωτη γραφειοκρατία.

Πιστεύω ότι οι φοιτητές μας σε χώρους εξοπλισμένους πλήρως θα είναι τουλάχιστον προστατευμένοι. Τα Υπουργεία πρέπει να πάρουν τις ορθές αποφάσεις.

Η ΠΕ Χανίων δεν διεκδικεί χώρους για ιδία χρήση. Ζητά επίμονα να αξιοποιηθεί η υποδομή των Χανίων σε όφελος των δομών του τόπου μας».

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή-κόλαφος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για την φοιτητική στέγη"

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες σε ηλικία 58 ετών.

Στη μάχη με τον καρκίνο υπέκυψε, σε ηλικία 58 ετών, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Το θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολα Μαντούρο, κάνοντας λόγο για στιγμή «βαθιάς θλίψης».

«Λάβαμε την πληροφορία για το πιο τραγικό γεγονός που έχουμε ανακοινώσει στο λαό μας. Στις 16:25 (20:55 GMT) σήμερα, 5 Μαρτίου, απεβίωσε ο κομαντάτε Ούγκο Τσάβες», δήλωσε ο Μαντούρο.

Εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες ο κ. Τσάβες δεν είχε κάνει καμία δημόσια ή τηλεοπτική εμφάνιση, πυροδοτώντας τα σενάρια σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

Ο Τσάβες, ο οποίος είχε χτυπηθεί από την επάρατη νόσο στα μέσα του 2011, επέστρεψε στη Βενεζουέλα στις 18 Φεβρουαρίου, μετά από περισσότερο από δύο μήνες νοσηλείας σε νοσοκομείο της Αβάνας, όπου υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση. Ήταν η τέταρτη επέμβαση στους 18 μήνες από τότε που έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Η αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για τη υγεία του προέδρου της χώρας και ότι σύντομα θα αναγκαστεί να πει στον λαό όλη την αλήθεια. Ωστόσο, η κυβέρνηση μέχρι και την τελευταία στιγμή ισχυριζόταν πως η υγεία του βαίνει καλώς.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Δεκέμβριο είχε ταξιδεύσει στην Αβάνα, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ήταν η τέταρτη επέμβαση στους 18 μήνες από τότε που έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Ο κ. Τσάβες κέρδισε τον Οκτώβριο του 2012 τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό, λόγω προφανώς της ασθένειάς του, να ορκιστεί επίσημα στις 10 Ιανουαρίου.

Μετά από πολιτική διαμάχη το Ανώτατο Συμβούλιο της χώρας διέταξε την καθυστέρηση της ορκωμοσίας επικαλούμενο το Σύνταγμα.

Ο θάνατος του Τσάβες έθεσε τέλος στην 14χρονη κυριαρχία του στην πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες σε ηλικία 58 ετών."

Παναγιωτόπουλος: Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η ΑΟΖ

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο θέμα της ΑΟΖ, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν προσεγγίσεις σε άλλα θέματα, επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας, με βάση το διεθνές δίκαιο.

Όπως ανέφερε, στις συνομιλίες που είχε με τον ομόλογό του, Ισμέτ Γιλμάζ, χθες, έθεσε το θέμα των παραβιάσεων και παραβάσεων στο εναέριο χώρο, καθώς και τους «περίεργους πλόες» τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο, υπογραμμίζοντας ότι δεν συμβάλλουν, ούτε κάνουν καλό, καθώς δείχνουν προθέσεις αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιωτόπουλος: Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η ΑΟΖ"

Δεν είναι υποχρεωτική η ασφάλιση ακινήτων

Το Υπουργείο Οικονομικών, απάντησε σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων.

Με μια λιτή ανακοίνωση, το Υπουργείο, διαψεύδει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα:

«Σχετικά με δημοσιεύματα περί υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων έναντι φυσικών καταστροφών, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι δεν τίθεται θέμα υποχρέωσης».

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν είναι υποχρεωτική η ασφάλιση ακινήτων"

FT: Στο στόχαστρο των Καταριανών πέντε ακόμη νησιά, Ελληνικό, Ελευθέριος Βενιζέλος, Αστέρας και Finansbank

Στο ενδιαφέρον της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα αναφέρονται, σε εκτενές άρθρο τους, οι Financial Times, με αφομή την αγορά του νησιού Οξειά στο Ιόνιο έναντι 4,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Οπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η αγορά του ακατοίκητου νησιού ανακοινώθηκε τέσσερις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κατάρ για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Κάποια μεγάλα επενδυτικά έργα που είχαν παγώσει, τώρα τίθενται ξανά επί τάπητος», αναφέρει στους FT Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατανομάζεται.

Το δημοσίευμα επικαλείται, επίσης, δηλώσεις του δημάρχου Ιθάκης, Ιωάννη Κασσιανό, που υποστηρίζει πως ο εμίρης του Κατάρ έχει δείξει ενδιαφέρον και για την αγορά πέντε ακόμα μικρότερων νησιών από το σύμπλεγμα των Εχινάδων προκειμένου να δημιουργήσει ένα ιδιωτικό οικογενειακό θέρετρο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η προσέλκυση επενδύσεων από τα κράτη του Κόλπου αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί σε ό,τι αφορά τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

Οπως αναφέρουν, μάλιστα, οι FT, μετά την επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάρ, η επενδυτική αρχή του εμιράτου αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφασή της να μη συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του «φιλέτου» του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και να συμμετάσχει τελικά στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Ενδιαφέρον για την Ελλάδα υπάρχει και από την πλευρά της Qatar Airways, μετά την αποχώρηση της γερμανικής Hochtief από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Τέλος, οι FT αναφέρουν ότι οι Καταριανοί μπορεί, επίσης, να δείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον και για την απόκτηση του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως και για την αγορά μεριδίου στη Finansbank, «τον κερδοφόρο βραχίονα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Τουρκία».

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "FT: Στο στόχαστρο των Καταριανών πέντε ακόμη νησιά, Ελληνικό, Ελευθέριος Βενιζέλος, Αστέρας και Finansbank"

Πύργος: Ζει με τον ανάπηρο γιο της χωρίς ηλεκτρικό...

Με ένα κερί αναμμένο για να φωτίζει το σκοτάδι της και μια γεννήτρια για να ξεγελά το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, ζει μια γυναίκα από την πόλη του Πύργου, που εδώ και δεκαπέντε ημέρες διαμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι της, όπου συντηρεί και τον ανάπηρο γιο της, ενώ τα δικά της προβλήματα υγείας την έχουν φέρει σε απόγνωση.

Η Παναγιώτα Ασημακοπούλου ζει στο Καταρράχι τα τελευταία 26 χρόνια, μια συνοικία που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο, προς την παραλιακή περιοχή της Σπιάντζας. Η κ. Ασημακοπούλου μόλις πρόσφατα υπεβλήθη σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς στο Νοσοκομείο Ρίο της Πάτρας και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, εδώ και δεκαπέντε ημέρες είναι αναγκασμένη να ζει στο παγωμένο και γεμάτο υγρασία σπίτι της, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή λόγω της υψηλής οφειλής του λογαριασμού, που φτάνει το ποσό των 2.000 ευρώ.

«Εδώ και δεκαπέντε ημέρες είμαι με κομμένο το ρεύμα καθώς ο λογαριασμός είναι πολύ υψηλός και δεν έχω αυτή τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσω», αναφέρει με δάκρυα στα μάτια η κ. Ασημακοπούλου, η οποία ζητά από τη ΔΕΗ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να συνδέσει και πάλι την παροχή του ρεύματος ενώ με σπαρακτική φωνή υπόσχεται πως η ίδια θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να συγκεντρώσει τα χρήματα για να εξοφλήσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Τα χτυπήματα της μοίρας

Η απελπισμένη γυναίκα, που εκτός από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, θα πρέπει σε καθημερινή βάση να φροντίζει τον ανάπηρο γιο της, Γιώργο, τώρα είναι αναγκασμένη να δέχεται τη βοήθεια της αδελφής της Θεώνης καθώς και γειτόνων ώστε να πραγματοποιεί τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού.

Η σύνταξή της μόλις που φτάνει τα 400 ευρώ, ενώ περίπου 300 ευρώ είναι η αναπηρική σύνταξη που λαμβάνει ο γιος της τα τελευταία χρόνια.

Η τραγική ειρωνεία όλων αυτών είναι πως η κ. Ασημακοπούλου δέχεται απανωτά τα χτυπήματα της μοίρας, καθώς έχει χάσει τον άνδρα της, τον αδελφό της αλλά και την μόλις 23 ετών ανιψιά της πριν από λίγα χρόνια.

Εκείνο που ζητά η κ.Ασημακοπούλου είναι η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και η ρύθμιση της οφειλής της, ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει τον λογαριασμό το συντομότερο δυνατόν.

patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πύργος: Ζει με τον ανάπηρο γιο της χωρίς ηλεκτρικό..."

Guardian για Τσοχατζόπουλο: «Ο παραλίγο πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμβολο της διαφθοράς στη χώρα»

Σύμβολο της διαφθοράς στη χώρα μας χαρακτηρίζει η βρετανική εφημερίδα Guardian τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αναφερόμενη σε άρθρο της στην 8ετή ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζεται ως «άλλοτε πανίσχυρος σοσιαλιστής πολιτικός» που λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός και βρέθηκε στη φυλακή καθώς «παρέλειψε να αποκαλύψει την πηγή του πλουτισμού του».

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Τσοχατζόπουλο χαρακτηρίζεται ως η πιο αυστηρή που επιβλήθηκε σε πολιτικό τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο κατά τη διάρκεια της δίκης «προέκυψαν στοιχεία ενός πλουσιοπάροχου τρόπου ζωής για τον πρώην υπουργό που επιβεβαίωσαν τη δημόσια εντύπωση για μία ελίτ που χρησιμοποιεί τα δημόσια αξιώματα για προσωπικό πλουτισμό».

Στο άρθρο συνδέεται η περίπτωση Τσοχατζόπουλου με την ισόβια κάθειρξη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης , η δίκη του οποίου χαρακτηρίζεται ως «η πρώτη δίκη για διαφθορά από όταν προέκυψε η κρίση».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » " Guardian για Τσοχατζόπουλο: «Ο παραλίγο πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμβολο της διαφθοράς στη χώρα»"

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο ΙΚΑ Αχαρνών!!!

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο ΙΚΑ Αχαρνών! Όσο τραγελαφικό κι αν ακούγεται, αυτή την ώρα εκατοντάδες ασφαλισμένοι που περιμένουν στην ουρά είτε για να εξεταστούν, είτε για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια τους, βρίσκονται στο… σκοτάδι!

Κλιμάκιο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο «πολυτελές» κτίριο του ΙΚΑ που βρίσκεται επί της Λ. Κύμης (εκεί όπου στεγάστηκαν με… αγώνα όλες οι υπηρεσίες που βρίσκονταν στις Αχαρνές) γιατί πολύ απλά είχε πάρα πολλούς μήνες να πληρώσει τους λογαριασμούς του!!!

Το ποσό είναι μεγάλο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ωστόσο γεννιούνται ερωτήματα για το αν έπρεπε να είναι προτεραιότητα της ΔΕΗ ένας χώρος όπου εξυπηρετούνται εκατοντάδες ασφαλισμένοι, τις περισσότερες φορές ασθενείς, αντί ενός Υπουργείου που επίσης χρωστά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

acharnorama
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο ΙΚΑ Αχαρνών!!!"

Πως βλέπουν οι Τούρκοι την επίσκεψη...

(Το παρόν είναι μετάφραση αποσπάσματος σημερινού άρθρου της Χουριέτ)

“Άν ληφθεί υπόψη το ιστορικό της ενέργειας, με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας για πιθανή ένταση μεταξύ των δύο πρωτευουσών.

Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, η ανάγκη στην Ελλάδα για φθηνότερη ενέργεια είναι πιο έντονη από ποτέ, ενώ η ίδια ανάγκη ισχύει και για την Τουρκία, δεδομένου ότι με μια αναπτυσσόμενη οικονομία, η ζήτηση ενέργειας της από την άποψη της ποσότητας είναι ακόμη μεγαλύτερη από ότι στην Ελλάδα.

Τα ευρήματα των Κύπριων και Ισραηλινών έχουν δημιουργήσει ενθουσιασμό, ενώ η Τουρκία φαίνεται να μετατοπίζει τις δραστηριότητες εξερεύνησης του από τη Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο. Υπάρχει πρόσφατα μια εστίαση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά οι εμπειρογνώμονες που έχω μιλήσει, καθώς και οι εκθέσεις που έχω διαβάσει, δεν δείχνουν ένα πιθανό λόγο για “πόλεμο”. Συνεπώς, είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσουμε το χρόνο λήψης της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να παραπονεθεί στον ΟΗΕ για την Τουρκία …λίγο πριν από μια υψηλού προφίλ επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τούρκοι αξιωματούχοι φαίνονται να πείθονται ότι αυτό έγινε για εσωτερική κατανάλωση, με σκοπό να φιμώσουν “υπερ-εθνικιστικούς-ριζοσπαστικούς” κύκλους που δεν μπορεί να αποδεχθούν την ιδέα ότι η Ελλάδα, έχει περιέλθει σε μια θέση όπου ένας πρώην “εχθρός” τώρα προσφέρει βοήθεια.

Μοιάζει η οικονομική κρίση να θέτει ένα δίλημμα στις τουρκική-ελληνικές σχέσεις: Από τη μία πλευρά, είναι μόνο προς όφελος της Ελλάδα να βελτιώσει τις σχέσεις της με την μεγάλη αγορά στα ανατολικά της ως ένας από τους τρόπους εξόδου από την οικονομική κρίση. Ωστόσο, η ίδια οικονομική κρίση που γίνεται ένα κρίσιμο κίνητρο για την προώθηση των σχέσεων, γίνεται επίσης ένα εμπόδιο, δεδομένου ότι η οικονομική δυσκολία τροφοδοτεί τον υπερ-εθνικισμό που οδηγεί στην αντιπολίτευση για συνεργασία με την Τουρκία.

Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο οι οικονομικές κρίσεις θα είναι κατάρα ή ευλογία για την τουρκο-ελληνικές σχέσεις.

Το γεγονός ότι και οι δύο χώρες τελικά έκαναν αμοιβαίες δηλώσεις για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, με την επιθυμία τους να διατηρήσουν καλές σχέσεις αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία“…

exomatiakaivlepo
Διαβάστε Περισσότερα » "Πως βλέπουν οι Τούρκοι την επίσκεψη..."

Λιγότερες οι μετακινήσεις από το σχέδιο "Αθηνά"

Λιγότεροι φοιτητές θα χρειαστεί τελικά να μετακινηθούν από το σχέδιο "Αθηνά" για την αναδιάρθρωση του πανεπιστημιακού χάρτη, μετά τις τελευταίες αλλαγές που επέφερε ο υπουργός Παιδείας, καθώς δέκα τμήματα θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι να αποφοιτήσουν οι σημερινοί φοιτητές σύμφωνα με "Τα Νέα".

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ οι φοιτητές ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ βασική αλλαγή στο νομοσχέδιο είναι η θέσπιση της "μεταβατικότητας" για δέκα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν θα συγχωνευθούν παρά μόνο αφού αποφοιτήσουν οι σημερινοί φοιτητές, δηλαδή μένουν στην έδρα τους ως τον Οκτώβριο του 2018.

Το παραπάνω αφορά 31.250 φοιτητές που δεν θα ανατρέψουν τον προγραμματισμό τους, αν και το υπουργείο - σύμφωνα με "Τα Νέα" υπολογίζει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ως 18.000 άτομα καθώς θεωρεί πως οι άλλοι μπορούν να επιστρέψουν στην οικογενειακή εστία.

Βασική αλλαγή είναι επίσης ότι δεν συγχωνεύεται το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το ΤΕΙ Σερρών για τη δημιουργία του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακόμη προβλέπεται μείωση του αριθμού των εισακτέων κατά 4% ενώ δεν αλλάζει ο αριθμός των διδασκόντων.

Τέλος, τα τμήματα που επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό του 2013 εμφανίζονται μειωμένα κατά δύο, δηλαδή ήταν 386 και τώρα θα μπουν 384.

Δυναμικές αντιδράσεις από φοιτητές

Συλλαλητήριο προγραμματίζεται για την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία παρουσιάζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή το σχέδιο "Αθηνά", από τους σπουδαστές.

Συγκεκριμένα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε συλλαλητήριο τους φοιτητές προκειμένου "να μείνει στα χαρτιά το σχέδιο Αθηνά", όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του.

Εξάλλου, ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών καλεί τα μέλη, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της σχολής, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του σχεδίου για τη Φιλοσοφική Σχολή στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κύριο αίτημα είναι να διατηρηθεί η αυτοτέλεια και η αυτονομία των ξενόγλωσσων τμημάτων.

nooz
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιγότερες οι μετακινήσεις από το σχέδιο "Αθηνά""

Έλεγχος στα πόθεν έσχες 240 υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ

Τα πόθεν έσχες τουλάχιστον 240 υπαλλήλων του Yπουργείου Οικονομικών, θα ελέγξει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου.

Όπως ορίζεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, μεταξύ των κριτηρίων για την επιλογή των υπαλλήλων που θα ελεγχθούν είναι η άσκηση καθηκόντων ελεγκτικής διαδικασίας, η θέση ευθύνης, ο χρόνος άσκησης καθηκόντων και οι υπηρεσίες άσκησης των καθηκόντων αυτών.

Στο δείγμα θα συμπεριληφθούν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι συγκεντρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

i) Ασκούν ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία τα καθήκοντα του προϊσταμένου Οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης ή τμήματος στις οργανικές μονάδες που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και στην Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

ii) Ασκούν, τα καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές Διευθύνσεις των παραπάνω οργανικών μονάδων τουλάχιστον για δύο έτη.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλεγχος στα πόθεν έσχες 240 υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ"

Μετά την Barilla και την Bic η Nestlé και η Kraft διέψευσε το Βήμα για τους μισθούς των 300 ευρώ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων και σχολιάζοντας πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Χαλουλάκος επεσήμανε ότι δεν ετέθη θέμα μείωσης μισθών κατά τη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων πολυεθνικών εταιρειών με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι ανέρχονται σε 580, εφέτος θα λάβουν αυξήσεις 1-2% ενώ πέρυσι η εταιρεία διατήρησε σταθερούς τους μισθούς των εργαζομένων, δίνοντας όμως υψηλότερα μπόνους.

Ο κ. Χαλουλάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης της παραγωγικής δραστηριότητας της Kraft Foods Hellas στην Ελλάδα και παράλληλα πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τις επενδύσεις των πολυεθνικών εταιρειών που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Και η Nestlé δεν έθεσε ζήτημα μείωσης μισθών

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη μείωση της περιόδου προμήνυσης ως ένα από τα υποτιθέμενα ζητήματα που έθεσε ο CFO του Ομίλου Nestlé στην πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, η Nestlé Ελλάς δηλώνει ότι ούτε ο κ. Raymond Franke ούτε οποιοσδήποτε άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας έθεσαν ποτέ το παραπάνω ζήτημα μεταξύ των προτάσεών τους για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Με την εταιρεία να έχει παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1899, αποτελεί στρατηγική απόφαση της Nestlé να παραμείνει στην Ελλάδα και να συνεχίσει να επενδύει στη χώρα μέσα από τα εργοστάσια που διατηρεί και τις θέσεις εργασίας που προσφέρει. Σήμερα η Nestlé λειτουργεί 4 εργοστάσια στην Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 1.000 μόνιμους εργαζομένους και, παρά το δυσμενές επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, δεν έχει προχωρήσει σε καμία μείωση προσωπικού ή περικοπή μισθών.

Το 2012 η Nestlé Ελλάς υλοποίησε το πλάνο της για επενδύσεις στη χώρα ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το πρόγραμμα της εταιρείας για το 2013 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, προβλέποντας επενδύσεις ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της και την παραγωγή νέων προϊόντων.

Με τα παραπάνω να αποδεικνύουν στην πράξη τη δέσμευση της Nestlé στην ελληνική αγορά και την υποχρέωση που νιώθει ότι έχει να συνεχίσει να προσαρμόζεται και να προσφέρει μέσω της καθημερινής δουλειάς της αλλά και πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα, η διοίκηση της Nestlé Ελλάς εκφράζει την έκπληξή της για τα ως άνω παραπλανητικά δημοσιεύματα. Η διοίκηση της εταιρείας διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την ελληνική οικογένεια και οικονομία με κάθε δυνατό τρόπο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά την Barilla και την Bic η Nestlé και η Kraft διέψευσε το Βήμα για τους μισθούς των 300 ευρώ"

Συνελήφθη γνωστός Έλληνας παρουσιαστής με 185 κιλά ασήμι στο αεροδρόμιο!

Οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έπιασαν γνωστό τηλεπωλητή κοσμημάτων.

Ο τηλεπωλητής κουβαλούσε δύο βαλίτσες γεμάτες ασήμι και θα ταξίδευε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Βηρυτό. Ενδεχομένως ο εν λόγω κύριος αγνοούσε πώς για να μπεις στο αεροπλάνο εάν η βαλίτσα ξεπερνά σε βάρος τα 80 κιλά, πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Οι βαλίτσες ζυγίστηκαν και ανοίχτηκαν και οι υπάλληλοι του αεροδρομίου σοκαρίστηκαν σύμφωνα πάντα με το anatropinews, μιας και περιείχαν ασήμι βάρους περίπου 185 κιλών.

 Δέσμευσαν το περιεχόμενο των δεμάτων που είχε στην κατοχή του και διεξάγουν έρευνα, προκειμένου να μάθουν για ποιο λόγο ήθελε να κάνει αυτή την εξαγωγή!

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη γνωστός Έλληνας παρουσιαστής με 185 κιλά ασήμι στο αεροδρόμιο!"

Παπαγεωργόπουλος από τη φυλακή:Έβαλα το καλό μου κοστούμι για να ακούσω αθώος και άκουσα ισόβια

Συνεχίζει να επιμένει ότι είναι αθώος ο καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη τέως δήμαρχος και να υποστηρίζει ότι αυτός αποκάλυψε το σκάνδαλο.Δείτε τι αναφέρει σε επιστολή του μέσα από τη φυλακή

Το χτύπημα μεγάλο. Απίστευτο!
Όταν μάλιστα είναι αποτέλεσμα μιας ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΝΗΣ.
Να βάζεις ο καλό σου κοστούμι και να πηγαίνεις χαμογελαστός στο δικαστήριο για να ακούσεις την «πανηγυρική σου αθώωση» και να φεύγεις με την κλούβα της Αστυνομίας για τα Διαβατά είναι πολύ βαρύ. ΑΣΗΚΩΤΟ.

Να μην έχει επί 5,5 μήνες ακουσθεί κανένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ εναντίον σου, να μην έχεις γνωρισθεί ποτέ με τον επίορκο υπάλληλο του Δ.Θ. (ένας ανάμεσα σε 5.000 υπαλλήλους) ο οποίος σύμφωνα με το Βούλευμα, σύμφωνα με τον έλεγχο της Θ. ΔΟΥ και το πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας υπεξαιρούσε και πλαστογραφούσε χρόνια ολόκληρα πριν ορκισθώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δ/ντής της Ταμειακής Υπηρεσίας, η Γραμματεία του Δ/ντού και η Προϊσταμένη του υπαλλήλου που διενεργούσε τις υπεξαιρέσεις να μη σε αναφέρουν πουθενά στις καταθέσεις τους και στα 66 σου χρόνια -μετά από μία διαδρομή που πολλοί θα την ζήλευαν- ν’ ακούς ΙΣΟΒΙΑ, δύσκολα αντέχεται!

Είναι πρωτοφανές πιστεύω, στα δικαστικά χρονικά:

Να μην έχεις αρμοδιότητες οικονομικής φύσεως, να μην υπογράφεις πουθενά στην καθημερινή διαχείριση, ο επίορκος υπάλληλος να ελέγχεται από 3 Προϊσταμένους Εξόδων στα 10 αυτά χρόνια οι οποίοι αθωώνονται να ελέγχεται από τα στελέχη της Γραμματείας του Ταμία τα οποία αθωώνονται να ελέγχεται από 2 Διευθυντάς της Ταμειακή Υπηρεσίας τα 10 αυτά χρόνια που τιμωρούνται με αναστολή (σωστά) μέχρι το Εφετείο, οι Διευθυντές της Ταμιακής Υπηρεσίας να λογοδοτούν όχι στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών ή στον Δήμαρχο αλλά στο Ελεγκτικό Συνέδριο βάσει του Β.Δ. του 59 , εγγράφως όλοι οι ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ (Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπ. Οικονομικών, Περ. Κεντρ. Μακεδονίας, Ορκωτοί Ελεγκτές κ.λ.π.) να βεβαιώνουν ότι λειτουργεί άψογα η Ταμειακή Υπηρεσία του Δ.Θ., ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου να λέει ότι «ερευνήθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Παπαγεωργόπουλου και δεν βρέθηκε τίποτε» και τελικά σου επιβάλουν ΙΣΟΒΙΑ δύσκολα αντέχεται!!

Το μόνο που σε σώζει είναι ότι εσύ ξέρεις την ΑΛΗΘΕΙΑ, ξέρεις ότι έχεις την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΗ και κατορθώνεις να στέκεσαι ΟΡΘΙΟΣ.

Διακατεχόμενος από αυτά τα συναισθήματα είδα το Σάββατο (2-3-2009) την πρωινή εκπομπή μεγάλου Αθηναϊκού καναλιού όπου ήταν καλεσμένος και ο Δ/ντής μιας εφημερίδος της πόλεως μας.

Σκέφθηκα ότι θα ακουστούν κάποια σημαντικά πράγματα και παρακολούθησα την εκπομπή προσεκτικά.

Όταν πήρε τον λόγο ο Δ/ντής της Εφημερίδος είπε:

«Ο Παπαγεωργόπουλος έκανε δύο μεγάλα σφάλματα»

Είπα, επιτέλους θα ακούσω 2 συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την συμμετοχή μου στις υπεξαιρέσεις και ακούω με έκπληξη: «Το πρώτο σφάλμα ήταν ότι έδωσε συνέντευξη τύπου (24 ώρες μετά την αποκάλυψη της υπεξαιρέσεως) μίλησε για 1,5-2 εκ. €»!

Και το δεύτερο ότι είχε τον ίδιο συνήγορο με τον Γραμματέα του Δήμου»!….

Έμεινα άφωνος! Είναι δυνατόν; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Αλήθεια τι σχέση έχουν αυτά ; Τι σχέση έχουν αυτά με τα ΙΣΟΒΙΑ.

Καταδικάστηκα επειδή 34 ώρες μετά την ενημέρωσή μου από τον Προϊστάμενο της Ταμειακής Υπηρεσίας έδωσα συνέντευξη Τύπου και μετέφερα ότι μου είχε αναφέρει ο Προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας που είχε κάνει την έρευνα;

Και γιατί αποκρύβεται το γεγονός ότι την επομένη ημέρα (20-2-2008) δεσμεύσαμε με δικαστική απόφαση τα περιουσιακά στοιχεία του επίορκου υπαλλήλου μέχρι του ποσού των 10 εκ, € για να είμαστε σίγουροι, όπως μου είχε εισηγηθεί η Νομική Υπηρεσία;

Και γιατί αποκρύβεται το γεγονός ότι με εισήγηση και πάλι της Νομικής Υπηρεσίας προκαλέσαμε νέα δικαστική υπόθεση για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων μέχρι ύψους 30 εκ. € ;

Καταδικάστηκα αλήθεια σε ΙΣΟΒΙΑ γιατί είχα τον ίδιο συνήγορο με τον Γ. Γραμματέα του Δήμου; Σοβαρολογούμε; Που είναι το μεμπτό; Που είναι γραμμένο; Οι ένοχοι είχαν προκαθορισθεί πριν από την δική;

Ο ΓΓ είχε κηρυχθεί ένοχος ΠΡΙΝ την δίκη και έτσι ήταν επιλήψιμο να έχω τον ίδιο συνήγορο;

Με τέτοια κριτήρια αλήθεια καταδικάζουμε σε ΙΣΟΒΙΑ έναν άνθρωπο που διέθεσε την ζωή του για την πόλη του και την Πατρίδα του, χωρίς μάλιστα να έχει κατατεθεί εναντίον του το παραμικρό «συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο» που να τον συνδέει με τον επίορκο υπάλληλο, όταν οι κανόνες δικαίου αξιώνουν πάντοτε την ύπαρξη τους;

ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΝ.

Και οι Θεσσαλονικείς να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο επί 12ετία Δήμαρχός τους δεν τους πρόδωσε ΠΟΤΕ!

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγεωργόπουλος από τη φυλακή:Έβαλα το καλό μου κοστούμι για να ακούσω αθώος και άκουσα ισόβια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news