facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Εντοπίστηκαν 13 τόνοι κρέας αλόγου στον Πειραιά

Στη δέσμευση 13 τόνων βοείου κατεψυγμένου κρέατος, προέλευσης Ρουμανίας, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω εργαστηριακοί έλεγχοι, προχώρησε σήμερα -σε δύο ψυκτικές αποθήκες- το τμήμα ελεγκτών τού τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, μετά τον εντοπισμό ποσοστού κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, έγγραφο τού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και αντίστοιχο τού Ε.Φ.Ε.Τ, αναφέρει ότι δύο εταιρείες απέσυραν από την αγορά τού Ηνωμένου Βασιλείου κατεψυγμένα γεύματα, επειδή περιείχαν κρέας αλόγου σε ποσοστό 30% - 100%, που πιθανόν να προήλθε από δύο σφαγεία στη Ρουμανία.

Επισημαίνεται ότι, τόσο οι αρχές της Ιρλανδίας, όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρούν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας από την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων. Ενδεικτικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό δεν έχει ενεργοποιηθεί το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) τής Ευρωπαϊκής Ένωσης

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκαν 13 τόνοι κρέας αλόγου στον Πειραιά"

Προσφυγές και αποζημιώσεις σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς και ιδιοκτήτες ακινήτων

Μορφή χιονοστιβάδας αποκτούν πλέον οι προσφυγές, αλλά και οι αποζημιώσεις τις οποίες υποχρεώνεται να καταβάλλει το Δημόσιο σε ιδιοκτήτες γης, γιατί με διάφορα μέτρα που πήρε εκ των υστέρων (περιβαλλοντικά, όροι δόμησης κ.λπ.) αδρανοποίησε ή περιόρισε την προοπτική της εκμετάλλευσης και εμπορικής αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Η νέα «καμπάνα» για το Δημόσιο ήλθε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που το υποχρεώνει κατ' αρχάς να πληρώσει πάνω από μισό εκατ. ευρώ σε οικοδομικό συνεταιρισμό για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) για τους περιορισμούς δόμησης που έθεσε το κράτος το 2003 σε 824 στρέμματα (από τα 7.300 της συνολικής ακίνητης περιουσίας του).
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ξεπερνώντας την αντίθετη νομολογία του ΣτΕ (που δεν δεχόταν αποζημιώσεις για εκτός σχεδίου ακίνητα, αφού δεν προορίζονταν κατ' αρχάς για οικιστική αξιοποίηση) έκρινε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση διαταράχθηκε η δίκαιη ισορροπία ανάμεσα στο δημόσιο και στο ιδιωτικό συμφέρον και το κράτος με τα περιοριστικά μέτρα δόμησης, παραβίασε το 1ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ που προστατεύει την περιουσία.

Η μεταστροφή που αναγκαστικά ωθείται στη νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων ύστερα από σχετικές «ευρωκαταδίκες», έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα κύμα σχετικών αγωγών και ήδη τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας κατακλύζονται από αιτήματα θιγόμενων ιδιοκτητών για αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

Κατά το ευρωδικαστήριο, ο οικοδομικός συνεταιρισμός πρέπει να αποζημιωθεί γιατί υπέστη διαφυγόν κέρδος που συνδέεται με τον περιορισμό της εκμετάλλευσης ενός μέρους της ιδιοκτησίας του με τον τρόπο που επιθυμούσε, αφού στα 824 στρέμματα επιτράπηκε δόμηση ακινήτων μεγαλύτερων των 4 στρεμμάτων.

Παράλληλα μένει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας δικαστικής διαμάχης τόσο για την αποζημίωση, όσο και για τη χρήση γης στην επίμαχη περιοχή της Λαυρεωτικής, καθώς το ίδιο το Δημόσιο επισήμανε ενώπιον του Ευρωδικαστηρίου ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα σχετικά ένδικα μέσα στα ελληνικά δικαστήρια, με αγωγές αποζημίωσης (βάσει του άρθρου 24 του Συντάγματος, του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα κ.λπ.) αλλά και για το εάν η γεωργική γη εμπίπτει ή όχι στους περιοριστικούς όρους του διατάγματος που εκδόθηκε προ 10ετίας για τη Λαυρεωτική.

Η αποζημίωση θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη από 507.000 ευρώ, εάν το ευρωδικαστήριο αξιολογούσε τον περιορισμό αξιοποίησης ολόκληρης της ακίνητης περιουσίας που αγοράστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '60 για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες (εξοχικές κατοικίες) των 3.402 μελών του Οικοδομικού συνεταιρισμού στέγασης υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδος στην Π. Φώκαια. Ωστόσο το ευρωδικαστήριο δέχθηκε ότι το υπόλοιπο τμήμα της ακίνητης περιουσίας δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί πριν από το ΠΔ του 2003, αφού είχαν εκδοθεί νομαρχιακές αποφάσεις που χαρακτήριζαν αναδασωτέες διάφορες εκτάσεις, ύστερα από πολυάριθμες πυρκαγιές. Ταυτόχρονα δέχθηκε ότι οι κρατικές αρχές δεν είχαν δημιουργήσει στον συνεταιρισμό την ελπίδα ότι θα υλοποιήσει πλήρως τα σχέδιά του για την επίμαχη έκταση, μολονότι ενέκριναν τη σχετική αγορά γης.

Κομβικό σημείο για τη μειωμένη αποζημίωση στάθηκε επίσης το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί φορολογικές δίκες μεταξύ Δημοσίου και συνεταιρισμού, όπου είχαν υποστηριχθεί εντελώς διαφορετικά ποσά για την αξία του συνόλου της περιουσίας. Το ίδιο το Δημόσιο ενώπιον του Δ. Πρωτοδικείου Αθήνας πριν από 17 χρόνια την αποτιμούσε σε 88 εκατ. ευρώ για να εισπράξει αντίστοιχο φόρο, ενώ το δικαστήριο την προσδιόρισε πολύ χαμηλότερα σε 25,4 εκατ. ευρώ.

Ο συνεταιρισμός προσφεύγοντας στο Δ. Εφετείο υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά νομικά και πραγματικά προβλήματα στην έκταση (το υπουργείο αρνείται την κατάτμηση) γιατί είχε χαρακτηριστεί αλλού δασική ενώ αλλού αποτελούνταν από βοσκοτόπια και άνυδρα εδάφη, με συνέπεια να έχει μηδαμινή αξία, χωρίς προοπτική εμπορικής εκμετάλλευσης.

Η προσπάθεια του συνεταιρισμού να περιορίσει το φορολογικό βάρος (λόγω του περιορισμού εμπορικής εκμετάλλευσης) επηρέασε το ευρωδικαστήριο στο να αποκρούσει τους ισχυρισμούς ότι η σημερινή αξία της συνολικής έκτασης θα ανερχόταν σε 2,6 δισ. ευρώ (σύμφωνα με έκθεση πραγματογνωμοσύνης) εάν δεν είχαν προηγηθεί περιορισμοί, τη στιγμή που η ευρύτερη περιοχή αναπτύχθηκε τουριστικά, πολεοδομικά κ.λπ. Αλλά η διαμάχη για την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία θα έχει προφανώς δικαστική συνέχεια...

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγές και αποζημιώσεις σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς και ιδιοκτήτες ακινήτων"

Προβόπουλος: Δύσκολο το 2013, ορατή ανάκαμψη το 2014

«Ο κίνδυνος της κατάρρευσης αποφεύχθηκε, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ απομακρύνθηκε, ωστόσο δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό» τονισε σήμερα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της ΤτΕ, ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε δύσκολο το 2013, ορατή όμως την ανάκαμψη το 2014. Προσθεσε ότι το τμήμα της προσπάθειας που απομένει, παρότι μικρότερο, θα είναι εξίσου δύσκολο, καθώς η προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί επιπλέον των θυσιών που ήδη έγιναν.

Στην έκθεση της ΤτΕ που θα παρουσιάσει ο κεντρικός τραπεζίτης σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώνεται ότι η φοροδοτική ικανότητα μισθωτών και συνταξιούχων εξαντλείται και προβλέπεται ύφεση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013, αλλά επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Ο κεντρικός τραπεζίτης αξιολογεί ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει κατά την τριετία 2010 – 2012 να ανακτήσει το 75% της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει από την είσοδό του στο ευρώ.

Εύσημα στην Ελλάδα αποδίδει στο μεταξύ σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι έχει πραγματοποιήσει πρόοδο.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβόπουλος: Δύσκολο το 2013, ορατή ανάκαμψη το 2014"

«Ελεύθερος»... προφυλακισμένος ο Μάκης Ψωμιάδης

Ελεύθερος αφέθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης για το θέμα που αφορά τον παράνομο στοιχηματισμό σε ματς της Καβάλας κατά την περίοδο 2009-11. Παραμένει ωστόσο κρατούμενος για την υπόθεση των "ύποπτων" αγώνων

Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης για το θέμα που αφορά τον παράνομο στοιχηματισμό σε ματς της Καβάλας κατά την περίοδο 2009-11.

Κατά την απολογία του την Δευτέρα (25/2) στον εφέτη ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο, ο οποίος ερευνά την υπόθεση για τους "ύποπτους" αγώνες, ο Μάκης Ψωμιάδης τόνισε ότι δεν είχε μετοχική σχέση με την Καβάλα, ισχυριζόμενος πως μέτοχος ήταν ο γιος του και όχι ο ίδιος.

Πλέον, ο Ψωμιάδης παραμένει προφυλακισμένος μόνο για το σκέλος των "ύποπτων" αγώνων, αφού για την κατηγορία περί παράνομου στοιχηματισμού ο ανακριτής έκρινε πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να κριθεί προφυλακιστέος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μ. Ψωμιάδης δεν κρατείται για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΑΕΚ, καθώς οι αρχές των Σκοπίων δεν τον έχουν εκδώσει στη χώρα μας για τη συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ο ανώτερος χρόνος προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη (18 μήνες) για τα "ύποπτα" παιχνίδια πλησιάζει στο τέλος του.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ελεύθερος»... προφυλακισμένος ο Μάκης Ψωμιάδης"

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο – Οι αορίστου χρόνου θα φύγουν πρώτοι

- Δεν κινδυνεύουν όσοι μπήκαν στο Δημόσιο μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι με ειδικά προσόντα δεν μπαίνουν σε διαθεσιμότητα
- Πολύ πιθανή η απόλυση όσων ανήκουν στην κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης
- Δέσμευση της κυβέρνησης για χιλιάδες αποχωρήσεις μέσα στους επόμενους μήνες

Τα κλιμάκια της τρόικας καταφθάνουν και η κυβέρνηση για να πάρει την έγκριση σε όλα, δεδομένου ότι υπάρχουν αστοχίες σε πολλά επίπεδα προσπαθεί να απαλλαγεί άμεσα από τα μεγάλα αγκάθια.

Το μεγαλύτερο είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και έτσι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι οι μισθοί από τους 25.000 υπαλλήλους που ζητά η τρόικα να αποχωρήσουν ότι θα έχουν φύγει μέχρι το καλοκαίρι.

12.500 άτομα θα έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο και πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου που υπολογίζονται σε περίπου 54.000 άτομα κινδυνεύουν περισσότερο όσοι ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικής και δημόσιας εκπαιδευσης.

Ειδικά οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης που είναι εκείνοι και με τα λιγότερα προσόντα είναι εκείνοι που κινδυνεύουν άμεσα να μην βρουν νέα θέση στα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και έτσι μετά την παρέλευση του 12μηνου να βρεθούν εκτός δημοσίου.

Αντί αποζημίωσης για την απόλυση αυτή θα ληφθεί υπόψη το 75% του μισθού που λάμβαναν σε αυτό το 12μηνο.

Βέβαιο είναι ότι δεν θα κινδυνεύσουν τουλάχιστον άμεσα από τη διαθεσιμότητα είναι οι υπάλληλοι που διαθέτουν ειδικά προσόντα αλλά και εκείνοι που βρήκαν μια θέση στο Δημόσιο μέσω των εξετάσεων του ΑΣΕΠ.

Επίσης θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα υπάλληλοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί σε διαθεσιμότητα ή εφεδρεία, εκείνοι οι οποίοι έχουν σύζυγο ή παιδιά με αναπηρία από 67% και άνω αλλά και οι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο – Οι αορίστου χρόνου θα φύγουν πρώτοι"

Υπάλληλος φυλακών είχε άριστα στο πλαστό απολυτήριο Λυκείου!

Ιστορίες του... Δημοσίου για γέλια και για κλάματα «φιλοξενούνται» στο πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως έδειξε το πόρισμα των Ελεγκτών, που έχει στα χέρια του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, τον δημόσιο τομέα στελεχώνουν υπάλληλοι με πτυχία - «μαϊμού», επίορκοι, που ακόμα και αν έχουν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά και υπάλληλοι που απλά δεν «πολυπατάνε» στο γραφείο χωρίς φυσικά νόμιμη άδεια!

Σύμφωνα με το Έθνος Κυριακής, στο πόρισμα καταγράφονται περίπου 7.000 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που εξακολουθούν να αμείβονται κανονικά, ενώ μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν:

-Διευθύντρια σχολείου της Στερεάς Ελλάδας που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση.

-Υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18.

-Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών που δεν γνωρίζουν ούτε λέξη αγγλικά και μάλιστα υπηρετούν σε θέσεις «ξενόγλωσσες»!!!

-Περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά πτυχία για χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλος φυλακών είχε άριστα στο πλαστό απολυτήριο Λυκείου!"

Άκαρπη η σύσκεψη με τους αγρότες - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Χωρίς συμφωνία έληξε η διυπουργική σύσκεψη με θέμα την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Μπούτας προανήγγειλε την συνέχιση και ένταση των κινητοποιήσεων.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρης και Περιβάλλοντος κ. Ε. Λιβιεράτος, καθώς και αντιπροσωπεία αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Μπούτας προανήγγειλε την συνέχιση και ένταση των κινητοποιήσεων.

«Ακούσαμε τα αιτήματά τους, βέβαια τους είπαμε ότι είναι στενά τα δημοσιονομικά πλαίσια, οι δυνατότητες είναι μικρές, παρ' όλα αυτά όμως η προσπάθεια συνεχίζεται μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, έχει ψηφίσει η Βουλή και με βάση αυτή την ψήφο συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. Μάλιστα, πρόσθεσε πως το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος «με 40 χρόνια δουλειάς», ενώ ανέφερε ότι συγκροτήθηκε Επιτροπή που εξετάζει την εφαρμογή της κάρτας αγρότη στην προμήθεια πετρελαίου των αγροτών προσθέτοντας ότι οι δαπάνες αυτές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα από το 2014 με βάση το νέο λογιστικό σύστημα φορολόγησης των αγροτών με τη χρήση βιβλίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπούτας υποστήριξε ότι «επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή και είπαν ότι δεν μπορούν να μας ικανοποιήσουν τα αιτήματα, αν καμία φορά η οικονομία ανακάμψει τότε θα δουν» και συμπλήρωσε πως «για εμάς είναι αγώνας επιβίωσης, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα», καλώντας τους αγρότες την Τρίτη στις 11.00 να προσχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Για εμάς δεν λέει τίποτα η κάρτα πετρελαίου, εμείς ζητούσαμε και ζητά αφορολόγητο πετρέλαιο, η κάρτα είναι ένα τεχνικό μέσο για το πως θα μοιραστεί το ποσό που ήδη διανέμεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αγροτών που ανέφερε πως το αίτημα των αγροτών είναι «οι άνδρες να βγαίνουν στη σύνταξη στα 60 και οι γυναίκες στα 55».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Άκαρπη η σύσκεψη με τους αγρότες - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις"

To υπουργείο Οικονομικών θα βγάζει στο ίντερνετ τα ακίνητα μετά από κατάσχεση

Στη δημιουργία ειδικού site στο οποίο θα αναρτώνται όλοι οι πλειστηριασμοί ακινήτων τα οποία έχει κατασχέσει η εφορία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι περισσότεροι πλειστηριασμοί ακινήτων κηρύσσονται άγονοι λόγω μη εμφάνισης ενδιαφερομένων και στο ΥΠΟΙΚ εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι, εκτός από την οικονομική κρίση που προκαλεί μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με την ελλιπή ενημέρωση της αγοράς αναφορικά με τους πλειστηριασμούς που διενεργούνται. Το αποτέλεσμα είναι να κηρύσσονται άγονοι και το δημόσιο να χάνει σημαντικά έσοδα, όπως αναφέρει το capital.

Με βάση το υφιστάμενο νομικό καθεστώς οι φορολογικές αρχές μπορούν με συνοπτικές διαδικασίες να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Μάλιστα στην περίπτωση χρεών προς το δημόσιο δεν υπάρχει και προστασία της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, όπως ισχύει για τα χρέη προς τις τράπεζες εφόσον το χρέος είναι έως 200.000 ευρώ.

Η ελάχιστη τιμή στην οποία, βάσει νόμου, μπορεί να πωληθεί ένα ακίνητο με πλειστηριασμό είναι η αντικειμενική αξία. Εφόσον η διαδικασία πλειστηριασμού κηρυχθεί άγονη μετά από τρεις πλειστηριασμούς, τότε ο ενδιαφερόμενος (στην περίπτωση αυτή το ελληνικό δημόσιο) μπορεί με αίτησή του προς το πρωτοδικείο να ζητήσει διόρθωση της τιμής προς τα κάτω προκειμένου να είναι δυνατή η πώληση σε τιμή κατώτερης της αντικειμενικής.

Εκτός από τους πλειστηριασμούς ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών προχωρά και σε κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων», δηλαδή μισθών και συντάξεων (ακατάσχετο έως 1.000 ευρώ), ενοικίων, καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, απαιτήσεων από πελάτες κ.ά.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "To υπουργείο Οικονομικών θα βγάζει στο ίντερνετ τα ακίνητα μετά από κατάσχεση"

«Λουκέτο» σε όσα πρατήρια δεν εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών


Με αυστηρά πρόστιμα έως και με «λουκέτο» απειλούνται οι πρατηριούχοι που δεν θα εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών στα βενζινάδικά τους εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο νόμος, σύμφωνα με νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δυο μήνες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την εφαρμογή του νόμου για εγκατάσταση συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκοντας να θέσει αυστηρότερες βάσεις στην εφαρμογή του νόμου, θέτει θέμα ακόμη και αναστολής της λειτουργίας των πρατηρίων εάν βρεθούν υπότροποι οι πρατηριούχοι σε θέματα εγκατάστασης ή λειτουργίας των συστημάτων. Σε όλη τη χώρα θα έχει εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα από τα μέσα του 2014.

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο οικονομική βοήθεια μέσω του ΕΣΠΑ για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου να εγκαταστήσουν τα συστήματα, τα οποία θα εξομαλύνουν τη λειτουργία της αγοράς, θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα αποτρέπουν το λαθρεμπόριο.

Ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως επισημαίνει σχετικά, «η Πολιτεία υιοθέτησε με καθυστέρηση 12 ετών τις προτάσεις και τα αιτήματα του κλάδου για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, με την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών. Έστω κι αν σε αυτή τη φάση τα συστήματα εγκαθίστανται μόνο στα πρατήρια, το πρώτο βήμα γίνεται».

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν με δωρεάν συμμετοχή στην Αθήνα την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο MEC Παιανίας (Λ. Λαυρίου 301) στις 9.30 πμ, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο ξενοδοχείο MET Hotel και στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Στις ημερίδες θα αναλυθούν από στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και εξειδικευμένους επαγγελματίες οι τεχνικές παράμετροι των συστημάτων, οι πληροφορίες που θα μπορούν να αντλούν οι πρατηριούχοι, καθώς και οι ελεγκτικές αρχές, κ.α.

Επίσης, θα γίνει αναφορά στις δυνατότητες χρηματοδότησης της εγκατάστασης των συστημάτων με βάση τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» σε όσα πρατήρια δεν εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών"

Ο… «φοροφυγάς» Ρεχάγκελ πλήρωσε πρώτος και μετρητοίς

Το ποσό των 40.000 ευρώ πλήρωσε στην εφορία ο Ότο Ρεχάγκελ! Μόλις ο Γερμανός «κόουτς», που «χάρισε» στην Ελλάδα το Euro του 2004, πήρε το σχετικό ειδοποιητήριο στα χέρια του έσπευσε να εξοφλήσει το χρέος του.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» ο Ότο Ρεχάγκελ είχε ανοιχτό χρέος από φόρο εισοδήματος που δεν είχε καταβάλει όταν αμείβονταν για τις υπηρεσίες του στην Εθνική Ελλάδος. Έτσι άρχισε η αναζήτηση του στη Γερμανία...

Το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια υπήρξε επίσημη ενημέρωση που τις γερμανικές αρχές για την υπόθεση. Σκοπός ήταν να εντοπιστεί και να ειδοποιηθεί για το χρέος του. Τελικά βρέθηκε πριν μερικές μέρες και αμέσως φρόντισε να πληρώσει το χρέος του.

Πάντως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η οφειλή ήταν υπαιτιότητα του ίδιου ή της γραφειοκρατίας του ελληνικού δημοσίου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο… «φοροφυγάς» Ρεχάγκελ πλήρωσε πρώτος και μετρητοίς"

Τους δίνουνε και αποζημίωση για την καραμανιόλα

25,2 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της Ολυμπίας Οδού

Την κατεπείγουσα διάθεση 25,2 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός» προκειμένου να τη διασώσει από πτώχευση αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για την καταβολή αποζημίωσης για έσοδα από διόδια (μέχρι το τέλος του 2011) που υπολογίζεται ότι έχασε η κοινοπραξία λόγω της μη λειτουργίας μεγάλου αριθμού σταθμών διοδίων που προέβλεπε η σύμβαση. Το σταδιακό κλείσιμο, λοιπόν, των οικονομικών εκκρεμοτήτων απέναντι στους παραχωρησιούχους συνεχίζεται, στο πλαίσιο της επίλυσης των διαφορών των δύο πλευρών. Με νέα απόφαση, στις 15 Φεβρουαρίου, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, εγκρίνεται η διάθεση στην «Ολυμπία Οδό» 25,2 εκατ. ευρώ. Η αιτιολόγηση της απόφασης δίνει ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες:

1. Οπως αναγνωρίζεται, τα έσοδα του παραχωρησιούχου είναι λιγότερα από τα προβλεπόμενα, καθώς δεν ξεκίνησε η αμφίπλευρη χρέωση διοδίων στους σταθμούς Ελευσίνας και Ισθμού, δεν ξεκίνησε η λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στο τμήμα Ελευσίνας - Κορίνθου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, ενώ η «Ολυμπία Οδός» δεν προχώρησε σε αύξηση της χρέωσης των διοδίων από 0,025 ευρώ/χλμ. (τιμές 2003 προ ΦΠΑ) σε 0,04 ευρώ/χλμ. Επιπλέον, διότι δεν ξεκίνησε η αμφίπλευρη λειτουργία των σταθμών διοδίων Ρίου, Νικολέικων και Ζευγολατιού, καθώς και των πλευρικών διοδίων σε Ζευγολατιό, Κιάτο, Δερβένι, Ακράτα, Καλάβρυτα και Αραχωβίτικα.

2. Ο ανεξάρτητος μηχανικός έδωσε την άποψή του στις 25 Ιανουαρίου 2013. Οπως ανέφερε, η απώλεια εσόδων της «Ολυμπίας Οδού» από διόδια μέχρι το τέλος του 2011 εκτιμάται, με βάση το επικαιροποιημένο κυκλοφοριακό μοντέλο, σε 35 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό πρέπει να αφαιρεθούν 7 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν διέθεσε (δηλαδή εξοικονόμησε) ο παραχωρησιούχος το ίδιο διάστημα λόγω της ίδιας αιτίας. Επομένως, το προς αποζημίωση ποσό ανέρχεται σε 29,9 εκατ. ευρώ.

3. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 28 Ιανουαρίου 2013, ο παραχωρησιούχος κατέθεσε στο υπουργείο αίτημα αποζημίωσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αιτιολόγηση της άμεσης καταβολής των χρημάτων: «Την περίοδο αυτή συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι συζητήσεις μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχου». Προϋπόθεση, όμως, για την επανεκκίνηση του έργου «αποτελεί η διασφάλιση της κατ’ ελάχιστον απαιτούμενης ρευστότητας προς διατήρηση της βιωσιμότητας του παραχωρησιούχου (πληρωμή τόκων δανείων και swaps)». Ετσι, «παρίσταται η ανάγκη να καλυφθούν οι ανελαστικές δαπάνες του παραχωρησιούχου για την πληρωμή swaps, προκειμένου να αποφευχθεί πτωχευτικό γεγονός, που δεν θα επιτρέψει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Τους δίνουνε και αποζημίωση για την καραμανιόλα"

Αθώοι Τεγοπούλου - Κουρής για την μη καταβολή εισφορών

Αθώοι κρίθηκαν με απόφαση του Αρμοδίου Αυτοφώρου Δικαστηρίου η Ελένη Τεγοπούλου και ο Ανδρέας Κουρής. Η πρώτη αντιμετώπιζε κατηγορία για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών ύψους 266.357 ευρώ ενώ ο Ανδρέας Κουρής για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε για την Ελένη Κουρή ότι πρέπει να αθωωθεί για τη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς δεν είναι το Αρμόδιο Εκτελεστικό Οργανο για την εξόφληση των εισφορών και παράλληλα διαβίβασε τη σχετική δικογραφία σε εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της αδερφής της και εκδότριας της εφημερίδας η «Ελευθεροτυπία» Μάνιας Τεγοπούλου (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελευθεροτυπίας).

Με το ίδιο σκεπτικό το δικαστήριο αθώωσε από την κατηγορία της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και τον Ανδρέα Κουρή. Εκρινε δηλαδή ότι δεν είναι ο υπεύθυνος για την εξόφληση των εισφορών αυτών της «Νέας Τηλεόρασης».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώοι Τεγοπούλου - Κουρής για την μη καταβολή εισφορών"

Μετακομίζει ο ΕΟΠΥΥ! Κρίση και προβλήματα ξεσπιτώνουν τον Οργανισμό

Μαζεύουν σιγά σιγά τα πράγματά τους από το κτίριο της Κηφισίας και αναχωρούν για άλλες…πολιτείες διοίκηση και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ καθώς εντός των ημερών ο Οργανισμός αλλάζει στέγη. 

Μετακομίζει και ο ΕΟΠΥΥ από το πολυτελές αλλά ημιτελές κτίριο της Λεωφόρου Κηφισίας, ένα κτίριο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω προβλημάτων στη σύμβαση και οικονομικών εκκρεμοτήτων. 

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται οι υπηρεσίες να μεταφερθούν σε κτίριο που ανήκε στο παρελθόν στο ΙΚΑ και βρίσκεται βέβαια πολύ κοντά στο υπάρχον. Ο ΕΟΠΥΥ θα γειτνιάζει πλέον με το ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς τα κτίρια βρίσκονται εξαιρετικά κοντά. 

Πρόκειται ωστόσο για έναν χώρο πολύ μικρότερο όπου θα στεγασθούν οι κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού. 

Εξάλλου το σημερινό κεντρικό κτίριο παραμένει σχεδόν στο 80% άδειο καθώς καλύπτεται μόνο ένας όροφος για τον ΕΟΠΥΥ και τμήμα του ισογείου για το ΕΚΕΠΥ. 
 
Παραμένει όμως και μεγάλη πληγή για το υπουργείο Υγείας καθώς ειδικά το τελευταίο διάστημα είχε εγκαταλειφθεί πλήρως λόγω λιγοστών κονδυλίων με συνέπεια να μην προχωρήσουν ποτέ τα έργα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρεςπέφτουν ακόμη και σοβάδες σε πολλά τμήματα του χώρου. 
 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην προέδρος του ΕΟΠΥΥ είχε καταγγείλλει όταν αποχωρούσε ότι δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο Οργανισμός ενίοτε να ...δανείζεται και ρεύμα από διπλανά κτίρια. 
Πάντως τα εγκαίνια του νέου κτιρίου αναμένεται να γίνουν με την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετακομίζει ο ΕΟΠΥΥ! Κρίση και προβλήματα ξεσπιτώνουν τον Οργανισμό"

Γιατρός του Νοσοκομείου Γρεβενών, έγραψε συνταγή σε ..ψηφοδέλτιο (του ΠαΣοκ) !!!


Ένα τραγελαφικό περιστατικό συνέβη την Δευτέρα (24/2) στο Κέντρο Υγείας της Σιάτιστας όπου νεαρός από την Σιάτιστα βρέθηκε εκεί για να θεωρήσει μία συνταγή που είχε πάρει προηγουμένως από γιατρό του Νοσοκομείου Γρεβενών.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Το παράξενο της υπόθεσης, είναι ότι από την άλλη πλευρά του… εντύπου ήταν τα ονόματα των υποψηφίων του ΠαΣοΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στον Ν.Γρεβενών.

Αυτό σημαίνει πως ο συγκεκριμένος γιατρός (το όνομά του το γνωρίζουμε στον Star-Fm), έγραψε κανονικά τη συνταγή και έβαλε τις σφραγίδες ..σε ένα ψηφοδέλτιο.

Τελικά δεν υπάρχουν χρήματα στο Νοσοκομείο Γρεβενών ούτε για απλή γραφική ύλη; Τόση πολλή οικονομία κάνουν; Τυχαίο;

Το περιστατικό περιέγραψε στον Star-Fm 933, ο ιδιοκτήτης τουΡάδιο Σιάτιστα Θοδωρής Πεσνικάς.


star-fm

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατρός του Νοσοκομείου Γρεβενών, έγραψε συνταγή σε ..ψηφοδέλτιο (του ΠαΣοκ) !!!"

Μπαγίς: «Ηγέτης κοινότητας» ο Αναστασιάδης

«Ηγέτης κοινότητας» και όχι Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον Νίκο Αναστασιάδη ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης υπουργός της Τουρκίας,Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε εξάλλου την τουρκική πρόταση περί ταυτόχρονου ανοίγματος του αεροδρομίου «Ερτζάν» στα κατεχόμενα της Κύπρου και του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Τουρκίας στα Κυπριακά αεροσκάφη και πλοία.

«Ευχής έργο είναι να υπάρξει στην Κύπρο μόνιμη λύση που θα στηρίζεται στην πολιτική ισότητα. Στην περίπτωση αυτή ελπίζουμε ότι θα υπάρχει πρόεδρος της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει εκεί ένας εκλεγμένος αρχηγός κοινότητας» είπε ο Μπαγίς απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και πρόσθεσε:

«Η μεγαλύτερή μου συμβουλή προς τον Αναστασιάδη είναι, επειδή μέχρι σήμερα τάχθηκε υπέρ της λύσης και με δεδομένο το ότι οι πολίτες του τον εξέλεξαν και τον εμπιστεύτηκαν, θα πρέπει να υψώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτούς που θέλουν να απομακρύνουν τα πράγματα από τη λύση».

Ερωτηθείς για το χρόνο που απαιτείται για την επίλυση μετά την εκλογή Αναστασιάδη, ο Μπαγίς είπε ότι αυτό θα καθοριστεί, όπως είπε «από τους εκλεγμένους ηγέτες της ΤΔΒΚ και της "Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου"» και είπε ότι «εμείς δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε κάθε συμβιβασμό στον οποίο θα καταλήξουν».

Ο Μπαγίς είπε επίσης ότι «την ημέρα που η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου" επιτρέψει την προσγείωση αεροσκαφών των χωρών μελών της ΕΕ στο αεροδρόμιο Ερτζάν, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τα λιμάνια και αεροδρόμιά μας στα πλοία και τα αεροσκάφη που ανήκουν στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου» και τόνισε: «Αφού υπάρχει μία οικονομική κρίση, καλώ τον Αναστασιάδη να αξιοποιήσει την πρόταση αυτή η οποία θα είναι άκρως ωφέλιμη για την οικονομία της Νότιας Κύπρου».

e-go
Διαβάστε Περισσότερα » " Μπαγίς: «Ηγέτης κοινότητας» ο Αναστασιάδης"

Απάτες ύψους 100 εκατ. ευρώ από αγρότες - 8εκ. ευρώ για κρεμμύδια στον Πύργο!


Πλαστά ή εικονικά τιμολόγια από 37.000 άτομα το 2012 διερευνά το ΣΔΟΕ

Συναλλαγές με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ έχουν πραγματοποιηθεί από αγρότες μόνο στη Θήβα και τις γύρω περιοχές για το διάστημα 2005 - 2008, σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ. Περίπου 300 - 400 αγρότες φέρονται να εισέπρατταν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ (11%) για προϊόντα τα οποία ουδέποτε παρήγαγαν ή πούλησαν. Στελέχη της ελεγκτικής υπηρεσίας από την Αθήνα μίλησαν στην «Κ» για εκτεταμένη απάτη, η διερεύνηση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εμπλοκή και εταιρειών

Εκτός από τους αγρότες, στην απάτη φαίνεται ότι εμπλέκονται και εταιρείες οι οποίες εξέδιδαν κάποια από τα τιμολόγια, ενώ το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα κοινοποιήσει εμπλοκή δημοσίων λειτουργών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η έρευνα ξεκίνησε το 2010 κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στη Θήβα, ωστόσο απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των διασυνδέσεων των παραβατών της περιοχής με επιχειρήσεις σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα, από έλεγχο επιχείρησης στην Πρέβεζα που εμφανίζεται ως οπωροπωλείο προέκυψαν τιμολόγια αγοράς κρεμμυδιών από τη Θήβα συνολικής αξίας 1.400.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσότητες ικανές να ταΐσουν όλη την Ηπειρο.

Κατάστημα στον Πύργο που πουλάει τρόφιμα για κατοικίδια εμφανίζεται να έχει αγοράσει μέσα σε δύο χρόνια κρεμμύδια από τη Θήβα αξίας 8 εκατ. ευρώ. Σε έλεγχο που έγινε στα λογιστικά βιβλία του καταστήματος δεν βρέθηκαν καταχωρισμένες οι συγκεκριμένες συναλλαγές, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο καταστηματάρχης δεν είχε ανάμειξη στις συναλλαγές.

Το ίδιο έχουν υποστηρίξει αρκετοί επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως αγοραστές κηπευτικών σε τιμολόγια που κατατέθηκαν στην εφορία από τους αγρότες για την επιστροφή ΦΠΑ. Οι περιοχές στη Θήβα που απασχολούν το ΣΔΟΕ είναι το Αρμα, το Νεοχωράκι, η Καλλιθέα και το Σχηματάρι. Αγρότες με μικρά χωράφια, δήλωναν ποσότητες που δεν μπορούσαν να παραγάξουν. «Στο Νεοχωράκι Θηβών, ένας αγρότης εμφάνισε εικονικά και πλαστά τιμολόγια αξίας 4.364.000 ευρώ. Στο ίδιο χωριό, γυναίκα αγρότισσα υπέβαλε εικονικά τιμολόγια 680.000 ευρώ», αναφέρει το ΣΔΟΕ.

Ακόμα, επιστροφή ΦΠΑ φαίνεται να έχει εισπραχθεί παράνομα με τη χρήση εικονικών τιμολογίων σε Κόρινθο, Καλαμάτα και Ζαχάρω. Στην Κόρινθο, αγρότης χωρίς ούτε ένα κιλό παραγωγής είχε εισπράξει επιστροφή ΦΠΑ 500.000 ευρώ. Στη Ζαχάρω, «αγρότης έλαβε εικονικό τιμολόγιο 900.000 ευρώ, ενώ στην Καλαμάτα σε έλεγχο εντός Ι.Χ. βρέθηκαν στοιχεία για πωλήσεις αγροτικών προϊόντων με πλαστά τιμολόγια αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ», αναφέρει πηγή του ΣΔΟΕ.

Αγρότες που εξετάζονται από το Σώμα αρνούνται την ενοχή τους, λέγοντας ότι οι παραγωγές που δηλώθηκαν είναι πραγματικές. Στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχουν κινήσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς που να αποδεικνύουν τις σχετικές συναλλαγές, οι ίδιοι απαντούν ότι οι πωλήσεις και οι πληρωμές γίνονταν επί τόπου, στα χωράφια. Ακόμα και αν τα ποσά ξεπερνούσαν τις 30.000 ευρώ τη φορά.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης εκτιμά το συνολικό ποσό της απάτης με τις επιστροφές ΦΠΑ, το 2012, σε 224 εκατ. ευρώ και τους εμπλεκόμενους αγρότες στους 37.000! Σε πολλές περιπτώσεις, οι επιστροφές ΦΠΑ που έπαιρναν οι αγρότες ήταν μεγαλύτερες από το συνολικό εισόδημά τους (π.χ. είχαν εισπράξει 25.000 ευρώ με εισόδημα 15.000 ευρώ), όπως προέκυψε από τη διασταύρωση των στοιχείων από τα Ε9 με τα ποσά που ζητήθηκαν το 2012 από τους αγρότες (πέρυσι 292.000 αγρότες εισέπραξαν ως επιστροφή ΦΠΑ συνολικά 400 εκατ. ευρώ). 

Από την πλευρά τους αγρότες υποστηρίζουν ότι η αναφορά του ζητήματος αυτήν την περίοδο αποσκοπεί στην υπονόμευση των κινητοποιήσεών τους, καθώς ένα από τα αιτήματά τους έχει να κάνει με την αύξηση του ποσοστού επιστροφής του ΦΠΑ. Από το 11% το ποσοστό της επιστροφής έχει μειωθεί στο 6%.


Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτες ύψους 100 εκατ. ευρώ από αγρότες - 8εκ. ευρώ για κρεμμύδια στον Πύργο!"

Καταδίκη σε μεγάλο κύκλωμα που έδινε σε Αλβανούς την ελληνική ιθαγένεια

Ποινές φυλάκισης από πέντε μήνες έως δύο χρόνια και οκτώ μήνες επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε πολυμελές κύκλωμα έκδοσης πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων σε Αλβανούς για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Για την υπόθεση καταδικάστηκαν συνολικά οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών γιατροί των Κέντρων Υγείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Σκύδρας Πέλλας και Κοζάνης, δημοτικοί υπάλληλοι των δύο πρώτων περιοχών και ιδιώτες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι γιατροί χορηγούσαν τα ιατρικά πιστοποιητικά, χωρίς να εξετάσουν τους ενδιαφερόμενους. Οι δε δημοτικοί υπάλληλοι συμπλήρωναν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά βοηθώντας τους αλλοδαπούς να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Στη δικογραφία αναφέρονται δεκάδες περιπτώσεις χορήγησης «μαϊμού» πιστοποιητικών κατά το διάστημα 2005/06. Το δικαστήριο ανέστειλε τις ποινές των κατηγορουμένων (μία μόνο μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη).

Στις απολογίες τους οι γιατροί τα «φόρτωσαν» στους διοικητικούς υπαλλήλους, υποστηρίζοντας ότι οι τελευταίοι προσκόμιζαν συμπληρωμένα τα δικαιολογητικά, με το πρόσχημα ότι οι ενδιαφερόμενοι, λόγω φόρτου εργασίας, θα εμφανίζονταν για εξέταση σε μεταγενέστερο στάδιο. Οι δε δημοτικοί υπάλληλοι είπαν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θέλησαν να εξυπηρετήσουν σε ανθρώπινο επίπεδο τους αλλοδαπούς για να μη χάνουν πολύτιμο χρόνο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη σε μεγάλο κύκλωμα που έδινε σε Αλβανούς την ελληνική ιθαγένεια"

Καταδικάστηκε ο διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς για φακελάκι

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμλειοδικείο Κιλκίς στον 50χρονο διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζήτησε και πήρε φακελάκι μετά την χειρουργική επέμβαση σε ηλικιωμένη.

Ο γιατρός, διευθυντής στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς συνελήφθη στις 19 Φεβρουαρίου, έπειτα από ραντεβού - παγίδα που στήθηκε έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με την καταγγελία όταν ο γιος της ηλικιωμένης πήγε στο γραφείο του γιατρού για να τον ευχαριστήσει δίνοντάς ένα μπουκάλι ουίσκι αυτός φέρεται να απαίτησε χρήματα. Ο άνδρας πήγε στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. και αφού προσημειώθηκαν 400 ευρώ ο καταγγέλων πήγε στο γραφείο του γιατρού για να του τα δώσει. Οταν ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής παρέλαβε τα χρήματα επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται χωρίς ωστόσο να πείσει τους δικαστές.

agelioforos
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάστηκε ο διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς για φακελάκι"

Τι λέει ο δικηγόρος του Βλαστού Φ. Ραγκούσης.(Βίντεο)

Δείτε στο βίντεο τι καταγγέλλει ο δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης του ΣΥΡΙΖΑ


"Άνανδρη η επίθεση των φυλάκων που πυροβόλησαν,έπρεπε να τους αφήσουν να δραπετεύσουν"..

Δείτε το βίντεο.

Τα σχόλια δικά σας
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λέει ο δικηγόρος του Βλαστού Φ. Ραγκούσης.(Βίντεο)"

52χρονος Καλαματιανός διαβητικός έμεινε χωρίς σύνταξη γιατί δεν τον εξετάζει η επιτροπή!

Δεν παίρνει από τον Αύγουστο την αναπηρική σύνταξή του 52χρονος Καλαματιανός που πάσχει από διαβήτη, γιατί καθυστερεί η επανεξέτασή του από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ): Αυτό κατήγγειλε ο ίδιος στην "Ε" απευθύνοντας παράκληση να γίνει κάτι σύντομα γιατί και η σύζυγός του είναι άνεργη ενώ ο γιος του κάνει αιμοκάθαρση.

Η Αθανασία Καρούνου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ατόμων με Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) είπε ότι πράγματι υπάρχει θέμα με αυτές τις καθυστερήσεις και πως έχει ήδη καταγγελθεί στα κεντρικά του ΚΕΠΑ. Η βασική αιτία καθυστέρησης όπως απάντησαν από τα κεντρικά τόσο στην ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, όσο και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ), είναι η έλλειψη γιατρών προκειμένου να συγκροτηθούν οι υγειονομικές επιτροπές. Είπαν μάλιστα πως οι λιγότερες συμμετοχές γιατρών στις επιτροπές παρουσιάζονται στις ειδικότητες νευρολόγων και ψυχιάτρων οι οποίοι δύσκολα συμμετέχουν στην διαδικασία. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την κ. Καρούνου είναι «να έχουν δημιουργηθεί επιτροπές, αλλά δεν είναι επαρκείς ο αριθμός των γιατρών για να στελεχωθούν και να προχωρήσουν οι διαδικασίες». Επιπλέον, «από τα κεντρικά του ΚΕΠΑ, αφού μας διαβεβαίωσαν πως γνωρίζουν το πρόβλημα, μας είπαν ότι αρχικά θα εστιαστούν σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία με επίκεντρο την Πάτρα, όπου σημειώνονται πολύ μεγαλύτερες καθυστερήσεις - ενώ μετά σειρά θα πάρει η Κρήτη». Είπε ακόμη πως ήδη έχει αναφερθεί η καθυστέρηση και στη Μεσσηνία, αλλά το βασικό είναι να δηλώσει συμμετοχή ικανοποιητικός αριθμός γιατρών, που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για τη συγκρότηση επιτροπών.

Εν τω μεταξύ και στη Μεσσηνία, για εκείνους που έχει λήξει η προηγούμενη απόφαση υγειονομικής επιτροπής, η καθυστέρηση έως ότου επανεξετασθούν και εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση είναι γύρω στους 5 με 6 μήνες. Οπως τόνισε η Αθ. Καρούνου δεν έχει κοπεί σε όλους τους διαβητικούς, αλλά σε εκείνους που έχει λήξει η προηγούμενη απόφαση υγειονομικής επιτροπής - ενώ σημείωσε πως καθυστέρηση δεν υπάρχει μόνο όσον αφορά τις αναπηρικές συντάξεις, αλλά και για τα προνοιακά επιδόματα.

Υπενθύμισε δε πως ήδη η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και η ΕΣΑΜΕΑ έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να κάνουν παρεμβάσεις γιατί υπάρχουν τρομερές καθυστερήσεις, με συνέπεια άνθρωποι με αναπηρίες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

«Εμείς πάλι θα κάνουμε παρέμβαση γιατί επικρατεί ένας χαμός σε όλη την Ελλάδα - από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ήδη έχουν γίνει διαμαρτυρίες και τοπικά, έξω από το ΚΕΠΑ της Καλαμάτας, αλλά προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε πανελλαδικά γιατί είναι γενικότερο το φαινόμενο», ανέφερε κλείνοντας η Αθανασία Καρούνου.

eleftheriaonline
Διαβάστε Περισσότερα » "52χρονος Καλαματιανός διαβητικός έμεινε χωρίς σύνταξη γιατί δεν τον εξετάζει η επιτροπή!"

Βρήκαν κιμά αλόγου σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ που πωλούνται και στην Ελλάδα

Κιμά αλόγου σε κατεψυγμένα κεφτεδάκια που προορίζονταν για τα εστιατόρια των ΙΚΕΑ, εντόπισαν οι αρχές στην Τσεχία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά προληπτικά την πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος σε 12 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ Ίλβα Μάγκνουσον στο Χέλσινγκμπορκ της Σουηδίας.

Εκτός από την Τσεχία και την Ελλάδα, οι χώρες όπου οι παρτίδες ύποπτου κρέατος εστάλησαν στα καταστήματα ΙΚΕΑ, είναι οι Ουγγαρία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Ιρλανδία και Ολλανδία. 

Η ανακοίνωση της ελληνικής ΙΚΕΑ, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του facebook της εταιρείας:

«Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους».

Τα ΙΚΕΑ σταμάτησαν τη διάθεση του συγκεκριμένου δημοφιλούς εδέσματος σε όλα τα καταστήματά τους στη Σουηδία και σε άλλες χώρες, μετά τη ανακάλυψη το μεσημέρι της Δευτέρας ότι αλογίσιος κιμάς εντοπίστηκε σε κεφτεδάκια της φίρμας στην Τσεχία. 

Συγκεκριμένα, η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τσεχίας ανέφερε ότι εντόπισε κιμά αλόγου σε φορτία κατεψυγμένων γευμάτων που προορίζονταν για τα εστιατόρια στα καταστήματα της ΙΚΕΑ, και τα οποία είχαν παρασκευαστεί στη Σουηδία. 

Συνολικά, η υπηρεσία μπλόκαρε φορτία 760 κιλών από τα γεύματα. Η Τσεχία είχε εντοπίσει αρχικά «ύποπτο» κρέας την περασμένη εβδομάδα, εκείνη τη φορά σε λαζάνια που πωλούνταν στα Tesco. Η προέλευση του κρέατος στις δύο περιπτώσεις είναι προς το παρόν άγνωστη. 

Η αποκάλυψη για τον αλογίσιο κιμά στα ΙΚΕΑ έρχεται την ημέρα που οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης συζητούν στις Βρυξέλες θέματα σχετικά με την ασφάλεια και την ταυτοποίηση των προϊόντων. 

Η μητρική IKEA Σουηδίας ανέφερε ότι «οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου», αλλά εξαιτίας των «ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών» σταματά τις πωλήσεις του προϊόντος στη χώρα.

Δεν έχει δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα κάποια ανακοίνωση από την έδρα του ομίλου σχετικά με το εάν οι θυγατρικές της θα σταματήσουν να πωλούν το προϊόν και στις άλλες χώρες όπου η IKEA έχει υποκαταστήματα. 

Η επιχείρηση διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία, σύμφωνα με ΜΜΕ στις χώρες αυτές.


tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρήκαν κιμά αλόγου σε κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ που πωλούνται και στην Ελλάδα"

Αρνήθηκαν να συναντηθούν με την τρόικα οι δικαστικοί υπάλληλοι

«Οι πολιτικές μνημονίων έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αρνησιδικία και διάλυση των δικαστικών υπηρεσιών», δηλώνει η ΟΔΥΕ..

Η ΟΔΥΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι πολιτικές μνημονίων έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αρνησιδικία και διάλυση των δικαστικών υπηρεσιών».
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΟΔΥΕ, «οι λόγοι της απόφασης αυτής έχουν να κάνουν με τη δεδηλωμένη αντίθεσή μας στα εφαρμοζόμενα μνημονιακά προγράμματα λιτότητας, εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, καταστροφής του κοινωνικού κράτους κλπ, τα οποία οδηγούν σε ύφεση και καταστροφή της οικονομίας.»
«Η δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων με την ταυτόχρονη και άγρια επιβολή φόρων και χαρατσιών έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση το λαό (εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους) και δημιουργούν πρωτοφανή ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση», υποστηρίζει η ΟΔΥΕ .
Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία τονίζει πως οι ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές
«έχουν σαν αποτέλεσμα τις εκατοντάδες καταδίκες της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και την πληρωμή εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ ως προστίμων για την αργοπορία απονομής της Δικαιοσύνης».
news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνήθηκαν να συναντηθούν με την τρόικα οι δικαστικοί υπάλληλοι"

Τι λέει το Focus για Μπόμπολα, Εβραίους και λίστα Λαγκάρντ.

Η Μαρία Παντελή το όνομα της οποίας ενεπλάκη στο σκάνδαλο με τον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων και βρισκόταν στη λίστα Λαγκάρντ μίλησε για όλα στο γερμανικό περιοδικό Focus που την βρήκε εξόριστη στη Γαλλία. Αποκαλύψεις.

Συντάκτες του γερμανικού περιοδικού «Focus» έψαξαν τη Mαρία Παντελή στη γαλλική εξορία και εκείνη τους έδωσε οικειοθελώς πληροφορίες για λεπτομέρειες του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ. Η Παντελή αισθάνεται ότι έχει διαπομπευθεί άδικα, ενώ, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό στον πρόλογό του, έχει μια εκπληκτική εξήγηση για το πώς κατέληξε το όνομά της στη λίστα, όπως αναφέρει το Βήμα.

Ερ.: Κυρία Παντελή, τι κάνετε αυτή τη στιγμή;
Απ.: Υπέβαλα αγωγή κατά του Παπακωνσταντίνου. Ο άνθρωπος κατέστρεψε τη ζωή μου. Με τον άντρα μου και τα παιδιά μου προσπαθούμε να ξεκινήσουμε ένα νέο μέλλον στη Γαλλία. Στην Ελλάδα υποβληθήκαμε σε πόλεμο και διαπόμπευση. Η συνολική διαδικασία του υπουργείου ήταν μάλιστα εγκληματική.

Ερ.: Στην Ελλάδα θεωρείστε ως η «άγνωστη πλούσια». Σύμφωνα με τη φορολογική σας δήλωση δηλώσατε στα επίμαχα έτη ένα εισόδημα ύψους σχεδόν 2000 ευρώ μηνιαίως. Εκεί υπάρχει μια σίγουρη ανακολουθία με μια περιουσία 550 εκατ. δολαρίων.
Απ.: Σίγουρα. Αλλά στην πραγματικότητα κέρδιζα μόνο τόσα λίγα. Επειδή ήμουν υπάλληλος μιας εταιρίας, η οποία συμβούλευε επενδυτικά funds. Υπάρχει και αυτή στη λίστα Λαγκάρντ. Εκεί υπάρχει μεν πραγματικά το όνομά μου, αλλά με την προσθήκη «internet user». Η δουλειά μου ήταν να πρωτοκολλώ τις κινήσεις των λογαριασμών. Ημουν μια διοικητική υπάλληλος.

Ερ.: Αυτό θα μπορούσε όμως να διερευνηθεί εύκολα. Γιατί θα έπρεπε τότε να μεταναστεύσετε;
Απ.: Αυτό πιστεύετε εσείς. Αλλά, όχι. Οι υπηρεσίες κινήθηκαν πλήρως ερασιτεχνικά και παράνομα. Ο Παπακωνσταντίνου διαβίβασε το όνομά μου έτσι απλά και χωρίς περαιτέρω εξέταση από το ΣΔΟΕ. Αυτό παραποίησε όλη μου τη ζωή.

Ερ.: Σε έναν από τους επίμαχους λογαριασμούς παρατάσσονται έξι ακόμα ονόματα, μεταξύ άλλων και μια εταιρεία η οποία έχει αναλάβει έργα ως δημόσιος ανάδοχος των επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης Μπόμπολα. Ο όμιλος Μπόμπολα κατασκευάζει αυτοκινητόδρομους, εγκαταστάσεις αξιοποίησης απορριμμάτων και έλαβε για σχεδόν 11 εκατ. ευρώ πρόσβαση σε ένα κοίτασμα δισεκατομμυρίων στον κόλπο της Χαλκιδικής. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη ψαριά. Αντ' αυτού πληγήκατε εσείς. Γιατί;
Απ.: Το fund μας θα έπρεπε να είναι ένα από τους πλέον νόμιμους επενδυτές της συνολικής λίστας. Η εταιρία είχε εξεταστεί πολλές φορές, έχει ακόμα καταχωρηθεί και στην Ιρλανδία. Σκέφτομαι ότι ο πραγματικός στόχος της εκστρατείας ήταν το πρώην αφεντικό μου ο Σάμπυ Μιώνης.

Ερ.: Ο Μιώνης είχε εκποιήσει τη διοίκηση του fund ήδη πριν από τη συγκέντρωση των στοιχείων της λίστας, περίπου το 2006, στην ελληνική EFG Eurobank. Σε εκείνη ανατέθηκε επισήμως η διοίκηση του fund, επομένως ο Μιώνης ήταν μόνο σύμβουλος και όχι ο κάτοχος των χρημάτων. Γιατί επομένως θα έπρεπε να ήταν εκείνος ο στόχος;
Απ.: Ο Μιώνης είναι εβραίος. Και υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι αντισημιτών στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό εξηγεί για μένα το ότι μετά τις διαψεύσεις του Μιώνη και μια επίσημη ανακοίνωση τον Τύπο, η οποία με απήλλασσε, τα καταδιωκτικά δημοσιεύματα εναντίον μου καταλάγιασαν. Το σπίτι μου περιβαλλόταν από παπαράτσι. Είχα δυσφημιστεί στη γειτονιά. Όπως ελέχθη, ήταν ένα «εικονικό διαμέρισμα».

Ερ.: Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Σάμπυ Μιώνης είναι έλληνας και ισραηλινός πολίτης. Ζει από το 1988 στο εξωτερικό. Το ελληνικό περιοδικό Hot Doc υποψιάζεται τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, έναν πρώην συμμαθητή του Μιώνη, υποκινητή της ιστορίας. Είναι σωστό το ότι μόνο λόγω μιας καταχώρησης στη λίστα δεν μπορεί να αναγνωριστεί καθόλου μια σχέση με τον Μιώνη για τους εξωτερικούς παρατηρητές;
Απ.: Αυτό είναι σωστό.

Ερ.: Αυτό θα σήμαινε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπλέχτηκε σε σαφή αντίθεση όταν ισχυριζόταν ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη λίστα, αλλά σίγουρα διάβασε τρία εβραϊκά ονόματα ως τους πλουσιότερους καταθέτες;
Απ.: Δεν είναι προφανές; Κατ' εμέ προσπαθούν με την εστίαση στο fund να αποδεσμεύσουν άλλους φοροφυγάδες. Έτσι όμως συμβαίνει στο ελληνικό κράτος. Είναι το ίδιο πολύ διεφθαρμένο, όμως καταδιώκει σφοδρά και χωρίς αποδείξεις απλούς πολίτες. Το fund πέρασε στο ράστερ, επειδή ανήκε σ' έναν Εβραίο. Επιπλέον, σ' έναν διάσημο που στηλίτευε τον αντισημιτισμό. Αμέτρητα ψέματα διαδόθηκαν και στο τέλος κανείς πλέον δεν γνωρίζει. Αυτό για μένα είναι φασισμός, συγκάλυψη ή ένας συνδυασμός των δύο.

Ερ.: Τι ακριβώς εννοείτε ως ερασιτεχνικές μέθοδοι στο υπουργείο οικονομικών;
Απ.: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβίβασε τη λίστα σε έναν συνεργάτη, ο οποίος προφανώς δεν ήξερε καμία ξένη γλώσσα.

Ερ.: Πώς αυτό; Το 2009 οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του υπουργείου επελέγησαν μετά από δημόσιο διαγωνισμό μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων. Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι κάποιος κατέλαβε ένα τόσο υψηλό πόστο χωρίς γνώση ξένων γλωσσών.
Απ.: Ο άνθρωπος κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή ότι μετέφρασε τη λίστα με το πρόγραμμα Google Translate, επειδή διαφορετικά δεν μπόρεσε να την καταλάβει. Ακριβώς εκεί αιτιολογείται ένα σημείο στην αγωγή μου κατά του Παπακωνσταντίνου. Κατέστρεψαν πλήρως τη ζωή των παιδιών μου, των γονιών μου, του άντρα μου και τη δική μου με μια μετάφραση μέσω του Ίντερνετ. Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό ο οποίος ισχυρίζεται επίμονα ότι αντέγραψε τα δεδομένα από ένα επίσημο CD που εστάλη από τη Γαλλία σε ένα στικ για να τα σιγουρέψει απ' ό,τι σ' ένα CD. Αυτό όντως φάνηκε απίστευτο.

Ερ.: Θα πρέπει τώρα να παρουσιαστείτε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής. Το φοβάστε;
Απ.: Όχι. Θα με εξετάσουν για ακόμα μια φορά. Αν δεν συμβεί τόσο ερασιτεχνικά, όπως στο υπουργείο οικονομικών, τότε δεν έχω τίποτα να φοβηθώ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λέει το Focus για Μπόμπολα, Εβραίους και λίστα Λαγκάρντ."

Ντροπή! Υπουργός απαίτησε ρουσφέτι από έφορο!

Τι και αν η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού... Τι και αν ολοένα και περισσότερες οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με το φάσμα τις ανεργίας... Κάποιες συνήθειες τελικά δεν αλλάζουν!

Ενώ για τον απλό κοσμάκη η εφορία στέκεται αμείλικτη απέναντί του ένας υπουργός θέλησε να κάνει την διαφορά.

Όπως αναφέρει το cretalive, υπουργός της υπάρχουσας κυβέρνησης σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου και σχημάτισε τον αριθμό έφορου της Κρήτης. Δεν ήθελε να ενημερωθεί για την πορεία είσπραξης των εσόδων ή τις οφειλές των φορολογούμενων, αλλά να απαιτήσει ρουσφέτι...

Ναι καλά διαβάσατε! Ρουσφέτι τη στιγμή που απαιτούν από τον ελληνικό λαό να κάνει χιλιάδες θυσίες προκειμένου να περάσει και αυτή η μπόρα για την πατρίδα μας...

Αλήθεια αυτή θα κάνουν καμία ή θα συνεχίσουν την πεπατημένη τους οδό;

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του Cretalive, ο υπουργός, με έντονο ύφος απαίτησε από τον έφορο να προωθήσει την υπόθεση πασίγνωστου ξενοδόχου, με δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα, χρηματοδότη της ΝΔ και προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού, προκειμένου να του καταβληθεί άμεσα η επιστροφή ΦΠΑ.

Η απαίτηση αυτή, ωστόσο, ήρθε τη στιγμή που ο φάκελος του μεγαλοξενοδόχου δεν έχει ακόμη ελεγχθεί, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν και κάποιες παρατυπίες.

Μπορεί να μην περισσεύει χρόνος για να προχωρήσουν θέματα που καθημερινά ταλαιπωρούν τους πολίτες αυτής της χώρας, υπάρχει όμως χρόνος για τον υπουργό να τηλεφωνεί και να απαιτεί ...

Άλλωστε ποιος θα προβάλει αντίσταση σε έναν άνθρωπο που καθημερινά «μάχεται» για τη σωτηρία της χώρας μας...

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντροπή! Υπουργός απαίτησε ρουσφέτι από έφορο!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news