facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Guardian: "Έλληνες φάγατε κι εσείς άλογα και γαϊδούρια(!)


Πάνω από 74 τόνους κρέατος ιπποειδών, ακόμα και μουλαριού, έφτασαν και καταναλώθηκαν στη Ελλάδα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύει η γνωστή Βρετανική εφημερίδα Guardian.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, στην Ελλάδα καταναλώθηκαν περισσότερα από 74.000 κιλά αλογίσιου κρέατος, ενώ περισσότεροι από 60.000 τόνοι κρέατος ιπποειδών διανεμήθηκαν στο εμπόριο από και προς τις χώρες της Ευρώπης μέσα στο 2012.
Εκτός από τον κιμά αλόγου και γαϊδουριού, οι επιτήδειοι που απέκρυψαν την ταυτότητα του κρέατος, φαίνεται πως προώθησαν ακόμα και κρέας μουλαριού, με το διατροφικό σκάνδαλο να παίρνει πλέον τεράστιες διαστάσεις καθώς αποδεικνύεται ότι και η Ελλάδα, υπήρξε σταθμός για την διανομή του κρέατος.
Δείτε στους πίνακες που δημοσιεύθηκαν στην Βρετανική εφημερίδα, τις ποσότητες που κατανάλωσαν οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.



Διαβάστε Περισσότερα » "Guardian: "Έλληνες φάγατε κι εσείς άλογα και γαϊδούρια(!)"

Ακατάλληλα χάπια αδυνατίσματος στην αγορά – Ζητήθηκε η απόσυρση τους

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι σε πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες σε Συμπληρώματα Διατροφής κατά την εισαγωγή, εντοπίστηκαν χάπια αδυνατίσματος με το εμπορικό όνομα «Nature’s Way» με προέλευση από την Κίνα, δείγματα του οποίου στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, στα δείγματα εντοπίστηκε η φαρμακευτική ουσία Σιπουτραμίνη (SibutramineHClmonohydrate) η οποία δεν αναγράφεται στη σήμανση του προϊόντος και δεν επιτρέπεται στα Συμπληρώματα Διατροφής.

Όλη η ποσότητα του συγκεκριμένου σκευάσματος, η οποία ανέρχεται στα 1000 μπουκαλάκια, έχει δεσμευτεί και είτε θα
καταστραφούν είτε θα επανεξαχθούν στη χώρα παρασκευής τους, ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας.
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει σχετικά το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF).

Επειδή ενδέχεται τέτοια προϊόντα να κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά μέσω ενδοκοινοτικού εμπορίου ή μέσω διαδικτύου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συμβουλεύουν το καταναλωτικό κοινό όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και αποφύγει την κατανάλωση τους.

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει, τέλος, ότι η κατανάλωση Συμπληρωμάτων Διατροφής που το κοινό προμηθεύεται από το διαδίκτυο, εγκυμονεί κινδύνους καθότι τα προϊόντα αυτά δεν ελέγχονται από τις Αρμόδιες Αρχές και ως εκ τούτου θα πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακατάλληλα χάπια αδυνατίσματος στην αγορά – Ζητήθηκε η απόσυρση τους"

Αγωγή Χρυσής Αυγής κατά εφημερίδας «Το Έθνος»

Αγωγή κατετέθη σήμερα το πρωί από τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κατά της εφημερίδας «Το Έθνος» για συκοφαντικό δημοσίευμα, που εμφανίζει τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο ως… «ιδιοκτήτη ροζ ξενοδοχείου», το οποίο μάλιστα κατάσχεται από τη εφορία!!!

Φαίνεται πως το καθεστώς έχει λυσάξει με τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής και μεταχειρίζεται τα πιο καταφανή ψέματα για να μας δυσφημίσει στον ελληνικό λαό. 
Ανάλογο δημοσίευμα είχαμε την ίδια ημέρα και στον «Ελεύθερο Τύπο», κατά του οποίου θα κατατεθεί αγωγή εντός των επομένων ημερών.

Σημαντικές λεπτομέρειες: Το «Έθνος», που ξεκίνησε την εκστρατεία λάσπης κατά της Χρυσής Αυγής εκδίδεται από την Πήγασος Εκδοτική Α.Ε, της οποίας πρόεδρος και εκδότης είναι ο Γεώργιος Μπόμπολας. 

Ο «Ελεύθερος Τύπος» εκδίδεται από τον Αλέξη Σκαναβή, ο οποίος υπήρξε εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. και δεξί χέρι της οικογένειας Μπόμπολα. 
Ο Μπόμπολας είναι ταυτόχρονα μεγαλομέτοχος στο Mega, το οποίο τους τελευταίους 6 μήνες και μετά το 7% των εκλογών δεν κάλεσε ούτε μία φορά εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής σε πολιτική του εκπομπή.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου


Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγή Χρυσής Αυγής κατά εφημερίδας «Το Έθνος»"

To τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Υπάρχω» στα Εβραϊκά!

Σίγουρα πολλά είναι τα Ελληνικά τραγούδια που έχουν διασκευαστεί από καλλιτέχνες σε πολλές χώρες των Βαλκανίων αλλά και από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Αυτό όμως που δεν περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του αξέχαστου λαϊκού μας ερμηνευτή Στέλιου Καζαντζίδη, «Υπάρχω» στα Εβραϊκά!

Ακούστε το πρωτότυπο και την εβραϊκή εκδοχή του.





Διαβάστε Περισσότερα » "To τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Υπάρχω» στα Εβραϊκά!"

Φρανσουά Ολάντ: Ψάξτε για πετρέλαιο, σας καλύπτω!

- Με "πλάτη" τις γαλλικές φρεγάτες που θα νοικιάσει η Ελλάδα θα γίνουν οι έρευνες για πετρέλαιο
- Ολάντ: Αν η Γαλλία μπορεί να συμβάλει στο να γίνει από κοινού διερεύνηση πλουτοπαραγωγικών πόρων θα το κάνει
- Θα στηρίξω τις κινήσεις της Ελλάδας για την ελληνική ΑΟΖ
- Είμαι εδώ για να ενισχύσω τις επενδύσεις - Να εκμεταλλευτούμε μαζί τα κοιτάσματα
- Ο Γάλλος Πρόεδρος αναχώρησε από την Ελλάδα στις 19:30

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Σε όποια συνάντηση κι αν έκανε, από τις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, μέχρι και την ομιλία του στους Γάλλους της Ελλάδας, οι αναφορές του στις σχέσεις των δυο χωρών ήταν θερμές.

Αν δει κανείς πέρα από τις βαρύγδουπες εκφράσεις για νεο κεφάλαιο στις ελληνογαλλικές σχέσεις, θα διαπιστώσει ότι τα πιο σημαντικά που ειπώθηκαν ήταν εκείνα για την ενέργεια και την ΑΟΖ. Με άλλα λόγια: πετρέλαια!

Αν συνδυάσει κανείς μάλιστα το γεγονός ότι έχει ήδη συμφωνηθεί να μας νοικιάσει η Γαλλία φρεγάτες οι οποίες θα περιπολούν στο Αιγαίο τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε εξελίξεις στο θέμα των υδρογονανθράκων.

Όταν ο Ολάντ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ, τόνισε ότι είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη η ύπαρξη κοιτασμάτων.

«Είναι ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη η ύπαρξη υδρογονανθράκων. Εδώ θα επικρατήσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Αν η Γαλλία μπορεί να συμβάλει στο να γίνει από κοινού διερεύνηση πλουτοπαραγωγικών πόρων θα το κάνει».

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η Ελλάδα θα μπορεσει να γίνει κόμβος υδρογονανθράκων για ολόκληρη την Ευρώπη και μαζί με την Κύπρο να διαδραματίσει έναν ρόλο. Θα μπορέσουμε, όπως είπε, «να εφοδιάσουμε την Ευρώπη με ευρωπαϊκές πηγές».

Αναφορικά με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, είπε ότι θα το πράξει με τις σωστές κινήσεις, παρατήρησε ότι τα κοιτάσματα βρίσκονται στον ελληνικό χώρο και πως η χώρα μας είναι προσανατολισμένη στη φιλία συνεργασία με τους γείτονές της, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι σε περίπου 15 ημέρες θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν έπαψε επίσης να καλεί τις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να δείχνει κατανόηση για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρανσουά Ολάντ: Ψάξτε για πετρέλαιο, σας καλύπτω!"

Παράνομες οι κλήσεις χωρίς συγκατάθεση δανειοληπτών


Αλωνίζουν οι εισπρακτικές εταιρείες, οι υπάλληλοι των οποίων συχνά εμφανίζονται ως εντεταλμένοι των τραπεζών, εκφοβίζουν και ασκούν ψυχολογική πίεση στους δανειολήπτες, απειλώντας ακόμα και με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην Γ.Γ. Καταναλωτή και στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή.

Τις περισσότερες φορές αποκρύπτουν ότι τηλεφωνούν από εισπρακτική εταιρεία και επικαλούνται μόνο το όνομα της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται.
Το φαινόμενο των τηλεφωνικών οχλήσεων από εισπρακτικές έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν δανειολήπτες που μπορεί να δεχτούν και τρία τηλεφωνήματα μέσα στην ίδια ημέρα από διαφορετικές εταιρείες οι οποίες όμως συνεργάζονται με την ίδια τράπεζα. Και τις περισσότερες φορές η άσκηση ψυχολογικής βίας είναι τέτοια, που σύμφωνα με καταγγελίες δανειοληπτών γλίτωσαν παρά τρίχα το εγκεφαλικό.
Τι απαιτείται
Οι δανειολήπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι παράνομη όποια ενόχληση δεχτούν από εισπρακτική εταιρεία αν προηγουμένως δεν ενημερωθούν από την τράπεζα που τους έχει δανειοδοτήσει ότι πράγματι συνεργάζεται με την α ή β εισπρακτική, και απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεσή τους για να ενημερώνονται από την εταιρεία αυτή.
Εξάλλου, από τα μέσα του 2012 η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει θεσπίσει το πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να λειτουργούν οι εισπρακτικές εταιρείες ή εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών όπως μετονομάστηκαν.
Συγκεκριμένα οι εταιρείες αυτές:
  • Οφείλουν να καταγράφουν και να τηρούν για 1 χρόνο το περιεχόμενο της επικοινωνίας προκειμένου να ελέγχεται η παραβίαση του νόμου σε περίπτωση καταγγελίας. Ο οφειλέτης ενημερώνεται υποχρεωτικά για την καταγραφή και τον σκοπό της. Το περιεχόμενο της καταγραφής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του οφειλέτη.
  • Οφείλουν να χορηγούν χωρίς επιβάρυνση στον οφειλέτη ή, ύστερα από καταγγελία του οφειλέτη στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εντός 10 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης κατάσταση με τα συναφή δεδομένα κίνησης των τηλεφωνικών συνδέσεων, καθώς και τα αναγνωριστικά στοιχεία του κατόχου της τηλεφωνικής παροχής από την οποία πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία με τον οφειλέτη, προκειμένου να ελεγχθεί καταγγελία για παραβίαση του νόμου.
  • Οι εταιρείες ενημέρωσης είναι υποχρεωμένες να τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο τηλεφωνικών επικοινωνιών ενημέρωσης στις οποίες προβαίνουν προς τον οφειλέτη και να χορηγούν τα στοιχεία αυτά, εφόσον ζητηθούν, στον οφειλέτη ή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Τηλεφωνικά
Μόνο ενημέρωση και μόνο σπίτι
Οι εισπρακτικές εταιρείες θα πρέπει να καλούν μόνο στην οικία του δανειολήπτη τις εργάσιμες μέρες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα. Τηλεφωνήματα στον χώρο εργασίας του οφειλέτη απαγορεύονται, εκτός και αν ο αριθμός τηλεφώνου της εργασίας είναι ο μοναδικός αριθμός επικοινωνίας που έχει δώσει ο οφειλέτης. Σύμφωνα με τον νόμο 3758/2009 που τις διέπει, οι εταιρείες αυτές έχουν αποκλειστικό σκοπό την εξώδικη ενημέρωση των οφειλετών για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Πέραν τούτου ουδέν, ούτε απειλές για κατασχέσεις, ούτε νουθεσίες του τύπου «όταν παίρνατε το δάνειο δεν ξέρατε ότι έπρεπε να το πληρώσετε;». Ανάλογες παραβατικές συμπεριφορές οι πολίτες μπορούν να τις καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στην τηλεφωνική γραμμή 1520.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομες οι κλήσεις χωρίς συγκατάθεση δανειοληπτών"

Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ!

Βόμβα μεγατόνων εξερράγη, πριν λίγο, στην προανακριτική της Βουλής που ερευνά τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχέση με την αλλοίωση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Οπως έγινε γνωστό, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο διέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και συγγενείς δύο εν ενεργεία βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι, μάλιστα, είναι και μέλη της προανακριτικής επιτροπής!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος αποκάλυψε στην Επιτροπή ότι λογαριασμοί συγγενικών προσώπων τόσο του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όσο και του κ. Άδωνι Γεωργιάδη περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Και οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. είναι μέλη της προανακριτικής, ενώ ο πρώτος μάλιστα είναι και αντιπρόεδρός της.

Μετά την αποκάλυψη του κ. Καπερνάρου, ο κ. Βαρβιτσιώτης παραδέχθηκε ότι μεταξύ των ονομάτων της λίστας είναι και αυτό του θείου του. Από την πλευτρά του, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Καπερνάρο, γιατί -όπως ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε- δεν γνώριζε ότι στη λίστα περιλαμβάνεται και λογαριασμός στενού συγγενικού του προσώπου. Μετά από την απάντηση αυτή, ο κ. Καπερνάρος ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου, στην Ελβετία!

Βέβαια, από τις απαντήσεις των βουλευτών της Ν.Δ. προκύπτουν πελώρια ερωτηματικά για τον τρόπο που στελεχώθηκε και συστάθηκε η Επιτροπή, με τη συμμετοχή βουλευτών συγγενικά πρόσωπα των οποίων εμπλέκονται στη λίστα. Μάλιστα, το θέμα είναι μείζον σε ό,τι αφορά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αφού κατέχει και θέση αντιπροέδρου στην επιτροπή. Ασφαλώς, τεράστιο θέμα τίθεται και για τον κ. Γεωργιάδη, καθώς αποδεικνύεται ότι στην επιτροπή συμμετέχουν και βουλευτές που -κατά δήλωσίν τους (άσχετα με το πόσο πειστική ή όχι είναι αυτή)- «δεν γνώριζαν» ότι υπάρχει εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων.

Άραγε, μήπως κάπως έτσι εξηγείται και το -φαινομενικά μυστηριώδες- μήνυμα που «ανέβασε» νωρίτερα στο tweeter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος στο οποίο προειδοποιούσε πως «σήμερα ξεκινά η ανατροπή του συστήματος από την επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, προστάτευαν τους προστάτες τους και τους σπόνσορες...»;

Το μέγα ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι τι γίνεται τώρα, μετά από αυτή την αποκάλυψη και σαφώς εάν θα παραμείνουν στη θέση τους οι κύριοι Βαρβιτσιώτης και Γεωργιάδης, τη στιγμή που υπάρχει προφανές ασυμβίβαστο...

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ!"

Στην Εθνική το 84,35% της Eurobank

Στην Εθνική το 84,35% της EurobankΣτον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας ανήκει και επίσημα πλέον η Eurobank, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της προαιρετικής δημόσιας πρότασης και την απόκτηση ποσοστού 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Eurobank Ergasias από την Εθνική Τράπεζα.

Συνολικά 466.397.790 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank προσφέρθηκαν κατά την περίοδο αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική υπέβαλε στις 5 Οκτωβρίου 2012 προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Eurobank, ονομαστικής αξίας 2,22 ευρώ η κάθε μία, τις οποίες δεν κατείχε, με προσφερόμενο αντάλλαγμα νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές του προτείνοντος με νέα ονομαστική αξία 1,00 ευρώ με σχέση 58 νέες μετοχές έναντι κάθε 100 προσφερόμενων μετοχών της Eurobank.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Εθνική θα κατέχει συνολικά 466.558.809 μετοχές, οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 84,38% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2013 θα συναφθεί σύμβαση για την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των προσφερθεισών μετοχών.
Η Εθνική, με νεότερη ανακοίνωσή της θα γνωστοποιήσει την ημέρα έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, που σύμφωνα με το Πληροφοριακό Δελτίο προβλέπεται να είναι η 27η Φεβρουαρίου 2013.

Τουρκολιάς: Να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα

«Εθνική Τράπεζα και Eurobank», όπως επισημαίνει στους εργαζόμενους της Εθνικής και του Ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, «ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού τον μεγαλύτερο τραπεζικό Όμιλο της χώρας, ικανό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

«Με την απόφασή μας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής κίνησης, η Τράπεζα θέτει τις βάσεις, προκειμένου να πετύχει την επαρκή και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίησή της, την ενίσχυση της ρευστότητας, τον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και τη συγκράτηση των επισφαλειών», αναφέρει ο κ. Τουρκολιάς.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, έτσι ώστε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και να προσφέρουμε, μέσω ενός διευρυμένου τραπεζικού Ομίλου, αυξημένες δυνατότητες χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας.

Ο νέος Όμιλος θα διαθέτει ένα ευρύτατο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα και στις βασικές περιφερειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης αντίστοιχα, μέσω του οποίου θα προσφέρονται καθημερινά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σε πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο νέος Όμιλος αποκτά ηγετική παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη, όπου θα αποτελέσει και έναν από τους κύριους μοχλούς επανεκκίνησης της οικονομίας της περιοχής», προσθέτει επίσης.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Εθνική το 84,35% της Eurobank"

Επιστολή σοκ Ταξιάρχου ε.α. για διαγραφή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας

nea-dimokratia-teleiosΠΡΟΣ: Νέα Δημοκρατία
Λεωφ Συγγρού 340
17673 Καλλιθέα
Κύριοι
Είμαι 57 χρονών, πατέρας πέντε παιδιών και από ενηλικιώσεώς μου στήριζα με την ψήφο μου το κόμμα αρχών και αξιών που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πιστεύοντας ότι κάνω το σωστό για την πατρίδα μου, την οποία και υπηρέτησα από το χώρο των ΕΔ ως μόνιμος αξκός του ΣΞ. Με την έξοδό μου μάλιστα από την ενεργό υπηρεσία, έγινα μέλος του κόμματος μαζί με τη σύζυγό μου.
Η τρέχουσα πολιτική συγκυρία, όμως, δεν διέψευσε απλά τις προσδοκίες μου, αλλά κατέδειξε με τραγικό τρόπο τη λανθασμένη μου επιλογή, αφού τα εγκληματικά λάθη αυτών που άσκησαν εξουσία, για τα οποία και ποτέ δεν θα λογοδοτήσουν, φορτώνονται συνεχώς στις πλάτες μου και κατ’ επέκταση όλων των ανίσχυρων και εξαπατημένων Ελλήνων πολιτών, προκαλώντας τους αηδία, μένος και δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε όλα τα επίπεδα, μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα στοχοποίησης και τρομοκρατίας.
Μέχρι τώρα έχω υποστεί σειρά περικοπών (άνω του 50% του εισοδήματός μου), οι οποίες θα συνεχισθούν με τη σχετική πάντα αναδρομικότητα (καημένο ΣΥΝΤΑΓΜΑ), κόβεται ακόμα και το πολυτεκνικό μου επίδομα, ενώ την ίδια στιγμή προκλητικά και απροσχημάτιστα προστατεύεται το ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα, με περίτεχνες νομοθετικές διατάξεις, σκόπιμες παραλήψεις, αβλεψίες, ασάφειες κλπ.
Πληρώνω φόρους μεγαλύτερους από τους χρυσοπληρωμένους βουλευτές, στους οποίους εξαιρείται έντεχνα το 75% της αποζημίωσης, διότι έτσι λέει προβλέπει το σύνταγμα,  δεν θα μπορούσε αυτό άραγε να παρακαμφτεί άμεσα με έκτακτη εισφορά, μόνο για το λαό γίνονται όλα άμεσα, έκτακτα και αναδρομικά;
Τολμάτε και αγγίζετε τον κατώτατο μισθό, τις συντάξεις του ΟΓΑ, των πολυτέκνων, τα επιδόματα πρόνοιας, ανεργίας, οικογενειακά κλπ, την ώρα που διατηρείτε για τον εαυτό σας ΔΙΠΛΕΣ και ΤΡΙΠΛΕΣ συντάξεις, κρυφές αποζημιώσεις που νομίζετε ότι δεν γνωρίζει ο λαός και συνεχίζετε να νομοθετείτε και να συμπεριφέρεστε με λογικές βολέματος ημετέρων (ΒΥΡΩΝ).
Αλήθεια το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 από 300, γιατί δεν ήταν αυτό το ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΡΟ, που είναι το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ, για να εμπνεύσετε και το δύστυχο λαό, που πηδάει απελπισμένος από τις ταράτσες και τα μπαλκόνια; αλήθεια δεν φοβάστε αυτόν τον προδομένο λαό, μόνο όταν σας σύρει στο δρόμο θ’ αντιληφθείτε ότι τον εξαθλιώσατε;
Επειδή δεν καταστρέφετε την οικογένειά μου μόνο οικονομικά, αλλά με εκθέσατε ανεπανόρθωτα για τις επιλογές μου, απέναντι στα παιδιά μου, τα οποία προσπαθώ να αναθρέψω όπως οι περισσότεροι, με πολύ μεγάλη δυσκολία, θεωρώ χρέος μου έστω και τώρα, να προστατεύσω την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μου τουλάχιστον, κάτι το οποίο δεν αναμένω πλέον να πράξει το κόμμα σας.
Σας παρακαλώ να διαγράψετε άμεσα και οριστικά, εμένα και τη σύζυγό μου ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΤΡΕΚΗ, ως ουδέποτε εγγραφέντες στο κόμμα, αποστέλλοντας σχετική επιβεβαιωτική επιστολή και σας υπόσχομαι να σας πολεμήσω με την περιφρόνησή μου, την ψήφο της οικογένειάς μου, αλλά και κάθε νόμιμο μέσο, μέχρις εξαφανίσεως σας από τον πολιτικό χάρτη και αποκαταστάσεως της πραγματικής δημοκρατίας στη χώρα μου, η ψυχή και το σώμα της οποίας θεωρώ ότι κατακρεουργούνται και βιάζονται καθημερινά, μπροστά στα μάτια όλων των Ελλήνων.

                                                           Κατσαμπέκης Ευάγγελος
                                                                           Λάρισα
                                                                       18 Φεβ 2013
infognomon
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή σοκ Ταξιάρχου ε.α. για διαγραφή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας"

Ο αρχισυντάκτης της γερμανικής Bild ανοίγει τα χαρτιά του για την Ελλάδα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Crash» ο αρχισυντάκτης της γερμανικής Bild Πάουλ Ροντσχάιμερ μίλησε για την κατάσταση στη χώρα μας και την οικονομική βοήθεια που δεχτήκαμε από τη Γερμανία.


Αναφερόμενος στον τίτλο που είχε σχολιαστεί ιδιαίτερα στη χώρα μας και είχε γράψει ο ίδιος «Έλληνες τι κάνατε τα δισεκατομμύριά μας;» είπε: «οι Γερμανοί πολίτες γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει  γιατί τόσο εμείς, όσο και διάφορα άλλα έντυπα ανέδειξαν το θέμα, πως αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στις τράπεζες και όχι στους πολίτες». Στην ερώτηση αν η ελληνική κρίση αποτυπωνόταν διαφορετικά στα γερμανικά ΜΜΕ απαντά: «Δεν νομίζω. Εμείς καταδείξαμε “κακώς κείμενα”, όπως την κατάσταση στον δημόσιο τομέα, τις δημόσιες εταιρείες που πλήρωναν μπόνους πέρα από τη φαντασία κάθε Γερμανού…  Υπήρξαν κάποιες γενικεύσεις από την πλευρά μας στην αρχή της κρίσης. Προβάλαμε ίσως τον δημόσιο τομέα περισσότερο από όσο έπρεπε ως παράδειγμα για το τι συνέβαινε σε όλη τη χώρα».

Η βοήθεια της Γερμανίας στην Ελλάδα

«Η Γερμανία έχει κάνει πολλά για να βοηθήσει την Ελλάδα και να τη χρηματοδοτήσει. Αν η Γερμανία δεν έδινε τα χρήματα τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να πιστέψουν οι Έλληνες ότι δεν υπάρχει “πιο κάτω”, αλλά υπάρχει. Εάν το καλοκαίρι είχαν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη ή οι Γερμανοί δεν είχαν δώσει τα χρήματα, η ανεργία θα ήταν πιο υψηλή και η κατάσταση πιο δραματική».

Είναι υπέρ ή κατά της συνέχειας της εφαρμογής του μνημονίου;

«Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα βοήθεια. Πρέπει να αλλάξει η δημοσιονομική πολιτική της. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει αυτή την κατάσταση πια. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να το αντιληφθούν και νομίζω πως το έχουν ήδη αντιληφθεί. Περιμένω ένα νέο κούρεμα στο τέλος του χρόνου ή το φθινόπωρο, μετά τις γερμανικές εκλογές. Αναμένω και ένα πακέτο ανάπτυξης κάποια στιγμή».


Η άποψη του για τον Αλέξη Τσίπρα και το άρθρο του με τίτλο «Κομμουνιστές, αντισημίτες και ημιεγκληματίες: Θα κυβερνήσουν αυτοί οι ακραίοι σύντομα την Ελλάδα»;

«Δεν σχολιάζω τίποτε για τον Αλέξη Τσίπρα. Από την πλευρά του, ο Τσίπρας είναι ένας ταλαντούχος πολιτικός-οι ομιλίες του, η δράση του όλο αυτό τον καιρό… Φοβάμαι όμως ότι το επόμενο βήμα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για την Ελλάδα. Τι θα γίνει αν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία και οι πολίτες διαπιστώσουν ότι η πολιτική του δεν τους βγάζει από το χάος; Πραγματικά, φοβάμαι τι θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας και πως θα επηρεάσει τη Χρυσή Αυγή. Πρέπει να προσέχει τι λέει. Δεν είναι εύκολο να βγείτε από την κρίση, όχι τόσο εύκολο όσο λέει στους Έλληνες ψηφοφόρους». 


Τα περιστατικά βίας στην Ελλάδα 

«Θεωρώ ότι ανέκαθεν υπήρχε ο κίνδυνος η διαμαρτυρία να γίνει πιο εκρηκτική. Εξεπλάγην και όταν σκοτώθηκαν εκείνοι οι τρεις άνθρωποι στην τράπεζα. Τότε, όλοι περιμέναμε ότι η βία θα εξαπλωθεί στην Ελλάδα. Κατόπιν, όμως, νομίζω ότι οι άνθρωποι κουράστηκαν με αυτό. Όταν έχεις τέτοιο ποσοστό ανεργίας, υπάρχει πάντα ο φόβος τα πράγματα να παρεκτραπούν και οι άνθρωποι να καταφύγουν σε πιο ριζοσπαστικούς τρόπους αντίδρασης. Δεν γνωρίζω αν θα συμβεί, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να συμβεί. Αγαπώ την Ελλάδα και ειδικά τους ανθρώπους της».

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αρχισυντάκτης της γερμανικής Bild ανοίγει τα χαρτιά του για την Ελλάδα"

Πόσο πιό Ελλάδα πιά; Πόσο;


Όπως θυμάστε, στις 4 Φεβρουαρίου, διαβάσατε πρώτοι στο taxalia την είδηση ότι το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, καταλήγει για 12 τουλάχιστον μήνες σε εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, που ..
πλειοδότησε στον διαγωνισμό του ΙΚΑ


<<Στον Ιβάν Σαββίδη το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ !


Τρεις εταιρείες κατέθεσαν προσφορά για τον ανοικτό διαγωνισμό 12μηνης μίσθωσης του «Μακεδονία Παλλάς». Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις εταιρίες...
Black & White του Προέδρου του ΠΑΟΚ, που κατέθεσε προσφορά μηνιαίου μισθώματος 95.000 ευρώ, Aenaos με προσφορά 81.000 ευρώ και Grecotel με προσφορά 51.000 ευρώ.

Το οριστικό αποτέλεσμα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθεί μετά την παρέλευση δύο (2) εργάσιμων ημερών, χρόνος που προβλέπεται από τον Κανονισμό Μισθώσεων Εκμισθώσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την υποβολή τυχόν ενστάσεων από τους συμμετέχοντες.>>



Το πολύπαθο ξενοδοχείο παραμένει εδώ και 2 μήνες κλειστό και όλοι περίμεναν την έκβαση του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 4-2-2013 και τότε το ΙΚΑ, γνωστοποίησε ότι τα αποτελέσματά του θα ανακοινωθούν επισήμως σε 2 ημέρες, μέχρι δηλαδή να δουν αν υπάρχουν ενστάσεις.

Πέρασαν, όχι 2, αλλά 14 ημέρες από τότε και η επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει ακόμη, ενώ επίσημη, οριστική απόφαση, πάρθηκε μόλις χθες, σε συνεδρίαση του Δ.Σ.
Όλα αυτά, την ώρα που όχι μόνο ο εκμισθωτής (ΙΚΑ), αλλά και ο μισθωτής (Σαββίδης), έχουν κάθε λόγο να ανοίξει το ξενοδοχείο το συντομότερο. Όλοι βιάζονται, καίγονται, αλλά η ανακοίνωση αντί για 2 ημέρες, έκανε 15.
Γιατί;
Την απάντηση στο ερώτημα, διαβάζουμε στην εφημερίδα Δημοκρατία:

"...υπήρξε καθυστέρηση αρκετών ημερών στην ανακοίνωση του οριστικού αποτελέσματος του διαγωνισμού καθώς εξαιτίας των καταλήψεων στο ΙΚΑ από τους υπαλλήλους των διαγωνισμών Κ8 και Κ9 του ΑΣΕΠ δεν ήταν δυνατό να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του φορέα."

Και σε αυτό το κράτος-μπουρδέλο, θέλουμε να έρθουν να επενδύσουν σοβαροί άνθρωποι;
Ποιός θα μας πάρει στα σοβαρά, εκτός από απατεώνες επενδυτές, όταν το κράτος έχει, κάθε μέρα,  χίλιους λόγους για να μη λειτουργεί;
Και το κυριότερο: γιατί να μας πάρει σοβαρά; γιατί να σωθούμε; Το αξίζουμε σαν λαός;


taxalia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο πιό Ελλάδα πιά; Πόσο;"

Κρέας αλόγου και σε γεύματα της Nestle

Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, αφού όπως έγινε γνωστό η Nestle απέσυρε από τα ράφια σε Ιταλία και Ισπανία, κατεψυγμένα γεύματα με ζυμαρικά και «μοσχαρίσιο» κρέας που έπειτα από τεστ DNA αποδείχθηκε ότι περιείχε και κρέας αλόγου.

Εκπρόσωπος της Nestle δήλωσε ότι το ποσοστό κρέατος αλόγου που εντοπίστηκε ήταν πολύ μικρό, ωστόσο ξεπερνούσε το 1%.

Δυο κατεψυγμένα γεύματα, τα «Buitoni Beef Ravioli» και «Beef Tortellini», έχουν ήδη αποσυρθεί από Ιταλία και Ισπανία, ενώ τα «Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes», που απευθύνονται σε εταιρείες catering, αναμένεται επίσης να αποσυρθούν από την Γαλλία.

Η Nestle έχει σταματήσει τις εισαγωγές προϊόντων από τον προμηθευτή HJ Schypke στην Γερμανία, που συνεργάζεται με την JBS Toledo, μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος με έδρα το Βέλγιο.

Σε ανακοίνωση της Neste αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας, ωστόσο η τοποθέτηση στα προϊόντα ετικετών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνονται στα πολύ υψηλά στάνταρ που οι καταναλωτές περιμένουν από εμάς». Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την διεξαγωγή περαιτέρω τεστ DNA πριν το στάδιο της παραγωγής σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου έχει ήδη επηρεάσει 12 ευρωπαϊκές χώρες και διευρύνεται συνεχώς.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρέας αλόγου και σε γεύματα της Nestle"

Για φόνο εκ προμελέτης κατηγορείται ο Όσκαρ Πιστόριους

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστηρίζει πως επρόκειτο για ατύχημα.

Κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης απήγγειλε σε βάρος του Όσκαρ Πιστόριους το δικαστήριο, για το φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο σπίτι του στην Πρετόρια. Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστηρίζει πως επρόκειτο για ατύχημα.
Στην κατάθεσή του, που αναγνώστηκε από τον συνήγορό του, ο Όσκαρ Πιστόριους λέει πως ένιωθε ευάλωτος όταν άνοιξε πυρ κατά της κλειδωμένης πόρτας του μπάνιου. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ήταν μόλις τότε που συνειδητοποίησε ότι η Στέενκαμπ δεν βρισκόταν στο κρεβάτι. «Με πλημμύρισε φόβος και τρόμος» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τότε φόρεσε τα τεχνητά του πόδια και προσπάθησε να ρίξει την πόρτα με κλωτσιές, και στη συνέχεια την έσπασε με ρόπαλο του κρίκετ, για να βρει μέσα την Στέενκαμπ. Όπως αναφέρει, πέθανε στα χέρια του.

Ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ είπε στο δικαστήριο πως ο παραολυμπιονίκης σηκώθηκε από το κρεβάτι, φόρεσε τα τεχνητά του μέλη, περπάτησε επτά μέτρα προς το μπάνιο και πυροβόλησε την 29χρονη μέσα από την πόρτα του δωματίου. Κατά τα λεγόμενα του Νελ, η πόρτα ανοίχτηκε βίαια αργότερα. Όπως είπε, ο φόνος ήταν εκ προμελέτης, καθώς ο Πιστόριους είχε προσχεδιάσει να ισχυριστεί πως άνοιξε πυρ εναντίον ενός εισβολέα. «Ήταν όλα μέρος του σχεδίου. Γιατί να κλειδωθεί μέσα στο μπάνιο ένας διαρρήκτης;» ρώτησε σχετικά. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Μπάρι Ρουξ, δήλωσε πως επρόκειτο για ατύχημα, αρνούμενος τους ισχυρισμούς περί δολοφονίας. Η λήψη απόφασης σχετικά με το αν ο Όσκαρ Πιστόριους αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση αναβλήθηκε.

Την ίδια ώρα, το πτώμα της Στέενκαμπ μεταφερόταν σε εκκλησία στο Πορτ Ελίζαμπεθ, για την επικήδεια τελετή.

Ο τοπικός τύπος επικαλούμενος εκθέσεις των ερευνητών της υπόθεσης – κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα – γράφει για σοβαρές φιλονικίες μεταξύ του Πιστόριους και της κοπέλας την Τετάρτη το βράδυ, αρκετές ώρες πριν από την τραγωδία. Η αστυνομία έχει ήδη δηλώσει, ότι η Ρίβα πυροβολήθηκε με τέσσερις σφαίρες 9 mm, ενώ φαίνεται ότι ενοχοποιητικό στοιχείο είναι και ένα ματωμένο ρόπαλο του κρίκετ, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να συνθλίψει το κεφάλι της νεαρής γυναίκας.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » " Για φόνο εκ προμελέτης κατηγορείται ο Όσκαρ Πιστόριους"

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Διαμάντια αξίας 50 εκατ. ευρώ κλάπηκαν από αεροδρόμιο

Τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι έκλεψαν διαμάντια αξίας 350 εκατ. ευρώ ενώ φορτώνονταν σε αεροσκάφος Ελβετικής εταιρείας που επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών χθες.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι οι οποίοι επέβαιναν σε δύο οχήματα προσέγγισαν το χώρο φόρτωσης του αεροσκάφους και άρπαξαν τους πολύτιμους λίθους.
Δεν σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών ούτε και κινδύνευσε κανείς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος. Το ένα από τα οχήματα εντοπίστηκε αργότερα. Οπως πιστεύεται, οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο αφού απέκοψαν φράκτη ασφαλείας του αεροδρομίου.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Διαμάντια αξίας 50 εκατ. ευρώ κλάπηκαν από αεροδρόμιο"

Μπερλουσκόνι: “Η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα αποχωρήσουν πρώτες και σύντομα από το ευρώ”

Το ευρώ είναι ασθενές νόμισμα, σύμφωνα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μάλιστα προέβλεψε ότι η χώρα μας και η Ιρλανδία θα είναι οι πρώτες που θα αποχωρήσουν. 

 Ο Καβαλιέρε τόνισε ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ μπορεί να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη ζώνη του ευρώ, εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν γίνει δανειστής εσχάτης ανάγκης. 

 “Το ευρώ είναι ένα ασθενές νόμισμα, επειδή δεν έχει μια κεντρική τράπεζα να το υποστηρίξει” δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στη διαδικτυακή τηλεόραση της εφημερίδας “Corriere della Sera”. 

Και πρόσθεσε: “Αν συνεχίσει να μην έχει μια τράπεζα, η οποία να εγγυάται κρατικά ομόλογα και δεν είναι διατεθειμένη να τυπώσει χρήμα, ορισμένες χώρες μπορεί να αναγκαστούν να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα. Ας είμαστε ρεαλιστές. Οι φόβοι περί διάσπασης του ευρώ είναι πραγματικότητα”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα αποχωρήσουν πρώτες και σύντομα από το ευρώ. Έπειτα από αυτές τις χώρες θα ακολουθήσει η Ιταλία”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπερλουσκόνι: “Η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα αποχωρήσουν πρώτες και σύντομα από το ευρώ”"

Το υπουργείο Παιδείας λύνει 34 απορίες γύρω από το σχέδιο Αθηνά

Aπαντήσεις σε 34 από τις ερωτήσεις που τίθενται πιο συχνά για το σχέδιο Αθηνά παραθέτει δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Με τη μορφή 34 ερωταπαντήσεων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, www.minedu.gov.gr, το υπουργείο Παιδείας, επιχειρεί να λύσει τις συχνότερες απορίες που διατυπώνουν φοιτητές, υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί και έχουν να κάνουν με τους στόχους του σχεδίου, τις παθογένειες της ανώτατης εκπαίδευσης, το ποιους αφορά πρωτίστως το σχέδιο και άλλα παραπλήσια ερωτήματα.

Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικές με τον αριθμό των φοιτητών που θα αλλάξουν τόπο σπουδών με την εφαρμογή του σχεδίου.

Ειδικά σε αυτό το ερώτημα, το υπουργείο απάντησε: «Συνολικά 31.528 ενεργοί φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στα Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ τα οποία «μετακινούνται» από τη σημερινή τους έδρα. Όμως το 15% από το σύνολο αυτό των φοιτητών υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μέχρι τον Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη και τη συμβολή των Εξεταστικών περιόδων Φεβρουαρίου και Ιουνίου, για τους επί πτυχίο φοιτητές. Σε κάθε περίπτωση, στο σύνολο των 250.000 ενεργών φοιτητών θα απαιτηθεί η μετακίνηση περίπου 18.000 φοιτητών - και αυτή εντός των Περιφερειών που σήμερα φοιτούν. Δηλαδή από τα Γρεβενά στην Καστοριά και από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες ή από την Αμαλιάδα στη Πάτρα.

Είναι αναπόφευκτο το ότι η θεραπεία μιας τέτοιας έκτασης και έντασης παθογένειας συνδέεται με κάποιο κόστος, για το οποίο όμως καταβάλλεται προσπάθεια να είναι το λιγότερο δυνατό. Παράλληλα όμως πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι στη λογική των συγχωνεύσεων εντάσσεται η απόκτηση ισχυρότερων πτυχίων από τα νέα Τμήματα, με μεγαλύτερο αντίκρισμα, τα οποία θα δώσουν καλύτερη, περισσότερο ρεαλιστική προσέγγιση στην αγορά εργασίας, ώστε οι απόφοιτοι να μην πηγαίνουν κατευθείαν στην ανεργία. Παράλληλα, θα ληφθούν μέτρα αντιστάθμισης όπως η κάλυψη μέρους του κόστους μεταφοράς».

Όσον αφορά το κόστος των μετακινήσεων των συγκεκριμένων φοιτητών το υπουργείο απαντά: «Θα επιδοτηθούν οι μετακινήσεις με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα».

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο των απαντήσεων που δίδει το υπουργείο αφορά τον αριθμό εισακτέων φέτος : «Η αύξηση θα είναι 30% στα ΑΕΙ και η μείωση στα ΤΕΙ 15%. Συνολικά η μείωση που θα προκύψει εκτιμάται ότι δε θα ξεπεράσει το 4%».

Διαβάστε και τις 34 ερωταπαντήσεις πατώντας εδώ

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το υπουργείο Παιδείας λύνει 34 απορίες γύρω από το σχέδιο Αθηνά"

Aδωνις στον Μπερλουσκόνι: Κέρδισε στις εκλογές για να σωθεί η Ευρώπη! [επιστολή]

Αφού βρήκε το προσωπικό του φαξ το οποίο διαβάζει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης του απηύθυνε επιστολή με την ευχή να κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής. Στην επιστολή, η οποία είναι γραμμένη στα ιταλικά, γράφει:

 Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2013 «Κύριε Πρόεδρε, Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την υποστήριξη και τις ευχές μου για τη νίκη σας στις επόμενες εκλογές. Αυτή η νίκη δεν είναι μόνο για το καλό του λαού σας, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη ώστε να αντιμετωπίσει μια παράλογη πολιτική λιτότητας. Εμείς εδώ στην Ελλάδα ελπίζουμε ότι θα κερδίσετε τις εκλογές της Κυριακής».

 Με τιμή, Αδωνις Γεωργιάδης Βουλευτής ΝΔ Πρώην Υπουργός.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Aδωνις στον Μπερλουσκόνι: Κέρδισε στις εκλογές για να σωθεί η Ευρώπη! [επιστολή]"

Και έσονται... εις σάρκαν μίαν ΠΗΓΑΣΟΣ και ΔΟΛ;

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται να προχωράει το μιντιακό deal της χρονιάς μεταξύ ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΥ!


Το τελευταίο ραντεβού των εκδοτών φέρεται να έγινε σήμερα το πρωί και όλα δείχνουν πως οι δύο όμιλοι έσονται... εις σάρκαν μίαν!
Αλλωστε ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛΤ στο Editorial την Κυριακή στο «ΒΗΜΑ» είχε προαναγγείλει ουσιαστικά την εξαγορά του «ΠΗΓΑΣΟΥ»! Συνδέει μάλιστα την εξαγορά με την προσπάθεια να ξεφύγει η χώρα από την κρίση! Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ.
Το Editorial
Εχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από τότε που η αγορά ορισμένων εφημερίδων απαιτούσε τόλμη και μυστικότητα. Η εφημερίδα ήταν πολιτική ταυτότητα. Ακόμη και στη δεκαετία του '60 εφημερίδες όπως «Το Βήμα» και «Τα Νέα», το «Εθνος», η «Αθηναϊκή», η «Αυγή» και η «Δημοκρατική Αλλαγή» και κατά περίπτωσιν άλλες επωλούντο διπλωμένες ανάποδα - για να μην τις αναγνωρίζει ο «χαφιές της γειτονιάς» που τροφοδοτούσε τους φακέλους της Ασφάλειας.
Μετά ταύτα οι εφημερίδες πέρασαν πολλά, για να φθάσουμε τις τελευταίες δεκαετίες και στο άλλο άκρο - μια μάλλον αδικαιολόγητη άνθηση ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά την εμφάνιση εντύπων που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις πηγές των εσόδων τους ήρθε και η ιδιωτική τηλεόραση που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε καθεστώς ανομίας.
Οπωσδήποτε τις τελευταίες δεκαετίες και παρά την εισβολή της τηλεόρασης στον χώρο της ενημέρωσης αρκετές εφημερίδες άρχισαν να μετατρέπονται από βιοτεχνίες σε βιομηχανίες αυτοσυντηρούμενες και συχνά κερδοφόρες. Οι αποτυχημένοι ανακάλυψαν τον κυβερνητικό κορβανά. Εν ονόματι τής τα πάντα συγχωρούσης δημοκρατίας ορισμένες εφημερίδες με ασήμαντη κυκλοφορία έτυχαν προνομιακής ενισχύσεως από τα δημόσια ταμεία. Χωρίς διαφάνεια το κράτος μοίραζε με διάφορους τρόπους τις διαφημίσεις του Δημοσίου. Ολοι γνωρίζουμε ονόματα και στοιχεία.
[Ορισμένοι που σήμερα φωνασκούν είχαν ενεργό συμμετοχή στο δούναι και λαβείν. Κρείττον σιγάν...]
Αυτός ο πρόλογος ήταν αναγκαίος για να θυμηθούμε όλοι ότι αυτός ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.
Η μεγάλη αλλαγή που συνετελέσθη στην ενημέρωση με την εισβολή της τηλεόρασης δεν είναι τίποτε ενώπιον των επερχομένων. Ολοι τώρα μπορούν σχεδόν δωρεάν ανά πάσαν στιγμήν να έχουν την ενημέρωση στα χέρια τους κυριολεκτικά.
Η τεχνολογία φέρνει θαύματα. Και διασφαλίζει την ενημέρωση του πολίτη. Η αλματώδης ανάπτυξη συνοδεύεται από την αυτονόητη έξαρση του ανταγωνισμού που θα λειτουργήσει υπέρ των πολιτών. Φυσικά ο νόμος της φυσικής επιλογής θα επικρατήσει και στον χώρο της ενημέρωσης - τα πρώτα αποτελέσματα των ριζικών αλλαγών στον χάρτη των ΜΜΕ δεν θα βραδύνουν.
«Το Βήμα», πρωτοπόρο εδώ και ενενήντα χρόνια, άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες τη μορφή του ελληνικού Τύπου. Τώρα φθάνει η ώρα για ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός - στην κορυφή της προσπάθειας να ξεφύγει η χώρα από την κρίση με ουσιαστικές αλλαγές.
Σ' αυτό το γοητευτικό νέο ταξίδι προσκαλούμε τους αναγνώστες του «Βήματος», που προαγγέλλει σήμερα την επερχόμενη επανάσταση στην ενημέρωση.

sportdog
Διαβάστε Περισσότερα » "Και έσονται... εις σάρκαν μίαν ΠΗΓΑΣΟΣ και ΔΟΛ;"

NBC News: Αυτή είναι η δουλειά που θα ανθίσει όσο καμία άλλη στο μέλλον

Ειδικοί στην καλλιέργεια και κατανάλωση μαριχουάνας ζητούνται στις ΗΠΑ με σκοπό να καλύψουν θέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, τώρα που σε ορισμένες πολιτείες η κατανάλωση μαριχουάνας έχει πλέον νομιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με την περιγραφή του αντικειμένου της εργασίας απαιτούνται: 5 χρόνια συνεπούς εμπειρίας στο αντικείμενο, πτυχίο νομικής (θα συνεκτιμηθεί ως θετικό προσόν), εκτεταμένη γνώση επί όλων των ζητημάτων που άπτονται της μαριχουάνας.

Καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να βρουν τρόπο να δημιουργήσουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για το νεοαναδυόμενο φαινόμενο, προσλαμβάνουν επίσης διαφημιστές με σκοπό την προώθηση πληροφοριακού υλικού που έχει να κάνει με τον καταλληλότερο τρόπο καλλιέργειας, ξήρανσης, δοκιμής, συσκευασίας καθώς και ψησίματός της υπό μορφή brownies...

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "NBC News: Αυτή είναι η δουλειά που θα ανθίσει όσο καμία άλλη στο μέλλον"

Επίδομα ανεργίας και περίθαλψη για όλους τους ανέργους

Σε επέκταση του επιδόματος ανεργίας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανέργους άμεσα συμφώνησαν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της κυβέρνησης στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και μέτρα για τις οικογένειες στις οποίες όλα τα μέλη είναι άνεργα.

Όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, δεν θα υπάρξει κανένας άνεργος έξω από το σύστημα περίθαλψης, ενώ προγράμματα επανακατάρτισης για ανέργους θα χρηματοδοτηθούν με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβαν άλλωστε, ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απολύσεων στο Δημόσιο και τόνισαν την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η διοικητική μεταρρύθμιση.

Όσο αφορά το θέμα των αγροτών, οι κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν  ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για το πετρέλαιο κίνησης και για τη συνταξιοδότηση όσων είναι στο προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

Επίσης, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και τις επιχειρήσεις, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιδιώξει σχετική συμφωνία με τράπεζες.

Οι πολιτικοί αρχηγοί επεσήμαναν, τέλος, την ανάγκη επιτάχυνσης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Στην πρώτη συνάντησή τους μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι κυβερνητικοί εταίροι έθεσαν όλα τα ζητήματα που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και με την τρόικα σε λίγες μέρες, με έμφαση στα «αδύναμα σημεία» τα οποία μπορεί να ανάγουν σε προβλήματα οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας.

sofokleousin

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα ανεργίας και περίθαλψη για όλους τους ανέργους"

Βρέθηκε καρκινογόνος τοξίνη σε γάλα

Νέο διατροφικό σκάνδαλο φαίνεται πως θα σπείρει τον πανικό αυτή τη φορά με γάλα στα Βαλκάνια...

Μεγάλος πανικός έχει προκληθεί στην περιοχή των Βαλκανίων καθώς υπάρχουν αναφορές πως έχει βρεθεί σε γάλα μία τοξίνη που προκαλεί καρκίνο.

Όπως αποκαλύφθηκε, από τα 39 δείγμτα γάλακτος που εξετάστηκαν στην Σερβία, τα 29 είχαν υψηλό δείκτη περιεκτικότητας αυτής της επικίνδυνης ουσίας. Το ίδιο επιβεβαίωσαν νωρίτερα αρμόδιοι της Βοσνίας, οι οποίοι σημείωσαν μάλιστα πως ποσότητες πάνω από το φυσιολογικό όριο της επικίνδυνης τοξίνης εντοπίστηκαν σε γάλα που εισήχθη από την Ουγγαρία, την Σλοβενία και την Γερμανία.

Πρόκειται για την αφλατοξίνη η οποία σε μικρή ποσότητα δεν είναι ιδιαίτερα βλαβερή αλλά σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή λίγα 24ωρα μετά το μεγαλο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και δεν αποκλείεται εκτός από τον πανικό να προκαλέσει και συναγερμό στα Βαλκάνια.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε καρκινογόνος τοξίνη σε γάλα"

Συμμαχία Ελλάδας - Γαλλίας για την ΑΟΖ

Το ενδιαφέρον της Γαλλίας στην οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Μπορεί λίγες μερες νωρίτερα ο τουρκικός Τύπος, να πανηγύριζε για οπισθοχώρηση της χώρας μας σε αυτό το ζήτημα λόγω των τουρκικών αντιδράσεων, ωστόσο ο έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται όχι μόνο να μην κάνει πίσω αλλά και να βρίσκει έναν ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην Τουρκία. 

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς σχετικά με το ζήτημα ανακήρυξης της ΑΟΖ, δήλωσε ότι η Ελλάδα κάνει προσπάθειες προς την κατεύθυνση της οριοθέτησης της. «Σε λιγότερο από 15 μέρες θα επισκεφτώ την Τουρκία σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου. Ορισμένες συμπεριφορές δεν βοηθούν την επίλυση των προβλημάτων. Θα επιλύσουμε τα προβλήματα μας με φιλικό τρόπο, καθώς αυτό συμφέρει και την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Σαμαράς. Πρόσθεσε επίσης ότι τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας βρίσκονται στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, αποτελούν πλουτοπαραγωγικές πηγές ευρύτερα της Ευρώπης και η Ελλάδα έχει το δικαίωμα της ΑΟΖ, να το κάνει όποτε θέλει. 

«Τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας είναι πλουτοπαραγωγικές πηγές και για την Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «εάν η Ελλάδα, άρα και η Ευρώπη, αποκτήσει τους δικούς της υδρογονάνθρακες θα απεξαρτηθεί από αστάθμιτους παράγοντες». 
Από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα επικρατήσει το διεθνές δίκαιο για την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ. Μάλιστα εξέφρασε ανοικτά το ενδιαφέρον του για την κοινή εκμετάλλευση αυτών. «Αν η Γαλλία μπορεί να συνεκμεταλλευτεί πιθανά κοιτάσματα στην Ελλάδα, θα το κάνει» είπε. «Είναι ευκαιρία για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη να έχει αποθέματα αερίου» είπε. 

Γαλλικό ενδιαφέρον και για τις αποκρατικοποιήσεις 
Την ίδια ώρα ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την συμμετοχή γαλλικών επιχειρήσεων στις αποκρατικοποιήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Ολάντ γαλλικές επιχειρήσεις προτίθενται να συμμετάσχουν στις αποκρατικοποιήσεις στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, ενέργεια και σιδηροδρόμους.

«Με μεγάλη διαφάνεια οι γαλλικές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι στον τομέα της ενέργειας η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. 
Όσον αφορά στους σιδηροδρόμους προωθείται η αποκρατικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO. Το σχέδιο προβλέπει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, στα τέλη Μαρτίου, ώστε οι διαδικασίες για την υποβολή προσφορών να εκκινήσουν τον Ιούνιο. Την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και η ROSCO, που είναι επιφορτισμένη με τη συντήρηση του τροχαίου υλικού. 
Τέλος, την περασμένη εβδομάδα το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ βάσει του χρονοδιαγράμματος ο διαγωνισμός πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο πώλησης της ΕΥΑΘ αποτελεί ένα είδος πιλότου για την πολύ μεγαλύτερη ΕΥΔΑΠ. 

newspost
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμαχία Ελλάδας - Γαλλίας για την ΑΟΖ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news