facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Υπεξαίρεση 205.000 ευρώ στο σύλλογο εφοριακών!

Μια ασυνήθιστη υπόθεση διαφθοράς αποκάλυψε έλεγχος, που έγινε στα ταμεία του συλλόγου εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, μετά από επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες...

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε έλλειμμα 205.000 ευρώ, ενώ ο ταμίας Γιώργος Γιαννάκης έχει τις τελευταίες ημέρες εξαφανιστεί!

Η περίοδος κατά την οποία, εκτιμάται ότι έγινε η υπεξαίρεση αφορά στην προεδρία του σημερινού προέδρου της Πανελληνίας ομοσπονδίας Χαραλαμπου Νικολακοπουλου.

Η υπόθεση προκαλεί ήδη τριγμούς στην ομοσπονδία, καθώς παραιτήθηκε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η γενική γραμματέας Ρεβεκα Πασβατιδου, η οποία κατήγγειλε την ηγεσία. Αντιδρώντας στις εξελίξεις, η ηγετική ομάδα της ομοσπονδίας επισκέφθηκε χθες βράδυ τον εισαγγελέα και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεση.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισήμαναν πάντως ότι για να γίνει εκταμίευση χρημάτων, χρειάζονται δυο υπογραφές, του ταμία, αλλά και του προέδρου, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι υπάρχει θέμα με τον κ. Νικολακοπουλου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεξαίρεση 205.000 ευρώ στο σύλλογο εφοριακών!"

Η απάντηση του υπ. Υγείας για το «Μαχαίρι στα δωρεάν φάρμακα»

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, που αναφέρεται στο σημερινό δημοσίευμα, με τίτλο «Μαχαίρι στα δωρεάν φάρμακα», διευκρινίζεται ότι «ουδεμίαν μεταβολή στην μηδενική συμμετοχή του ασθενούς συμβαίνει για τα φάρμακα που εξαιρέθηκαν αυτής της λίστας και αυτό γιατί είναι φάρμακα που συνεχίζουν να χορηγούνται ενδονοσοκομειακά και ως εκ τούτου δεν έχει καμία συμμετοχή ο ασθενής». 

Το υπουργείο Υγείας παραθέτει τον πίνακα με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που εξαιρέθηκαν της λίστας με την επισήμανση της μηδενικής συμμετοχής για όλα αυτά.


Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του υπ. Υγείας για το «Μαχαίρι στα δωρεάν φάρμακα»"

Μαχαίρι στα δωρεάν φάρμακα

Για 230 σκευάσματα θα αποζημιώνονται πλήρως οι ασφαλισμένοι

«Ψαλίδι» μπαίνει στη χορήγηση ακριβών φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις, τα οποία καλύπτονται αποκλειστικά από τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς τη συμμετοχή των ασθενών. 

Σύμφωνα με τη νέα λίστα, τα ακριβά φάρμακα που θα αποζημιώνονται πλήρως από τα ταμεία, θα είναι μόλις 230, ενώ στην παλιά λίστα ο αριθμός των φαρμάκων ήταν 900.

Έτσι οι ασθενείς, εν μέσω κρίσης, θα αναγκάζονται να πληρώνουν συμμετοχή, για τα ακριβά φάρμακα που έχουν αποκλειστεί από τον κατάλογο. 

Οι τιμές των ακριβών φαρμάκων ξεκινούν από 200 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα φάρμακα, συνταγογραφούνται για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος και αυτοάνοσα νοσήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Νέων», από τη λίστα δεν έχουν αφαιρεθεί τα πιο ακριβά φάρμακα. Αντίθετα, έχουν εξαιρεθεί τα φθηνότερα σκευάσματα, ώστε να περιοριστεί το κόστος, που θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους.

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα σκευάσματα που εμπεριέχονται στον κατάλογο του υπουργείου Υγείας εδώ...

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » " Μαχαίρι στα δωρεάν φάρμακα"

“Δεν γνωρίζω κανένα λάθος του ΔΝΤ!” δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών

Την ώρα που η κυβέρνηση στο εσωτερικό “σκίζει τα ιμάτιά της” ότι θα εκμεταλλευτεί την ομολογία του ΔΝΤ για να διαπραγματευτεί με την Τρόικα!

Για ακόμα μία φορά αποκαλύπτεται το διπλό παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης που την στηρίζουν, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια της ανυποψίαστης κοινής γνώμης την ώρα που συνεχίζει “σαν καλός μαθητής” να επιδεικνύει στρατιωτική πειθαρχία στις εντολές των δανειστών μας. 

Δεν θα υπήρχε θέμα αν η κουβέντα που άνοιξε στην Ελλάδα σε σχέση με την παραδοχή του Ταμείου ότι υποεκτίμησε τις επιπτώσεις της σκληρής πολιτικής λιτότητας στην πραγματική οικονομία, περιοριζόταν μόνο σε δημοσιογραφικές αναλύσεις και δεν χρησιμοποιούνταν από το Μέγαρο Μαξίμου ως ακόμα ένα προπαγανδιστικό εφεύρημα για να πείσει τους πολίτες ότι έχει σκοπό- έστω και αργά- να διαπραγματευτεί με την Τρόικα.


Την ώρα που σειρά κυβερνητικών στελεχών αλλά και επικεφαλής των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με πρόσφατο παράδειγμα τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ότι “η ομολογία του λάθους του ΔΝΤ θα αποτελέσει σύντομα ένα επιχείρημα στα χέρια της Ελληνικής πλευράς” για να αλλάξει το μείγμα οικονομικής πολιτικής και πιθανότατα κάποιες παράμετροι του Μνημονίου, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας χθες από τις Βρυξέλλες κινήθηκε σε άλλη γραμμή… 


Παρά την προσπάθεια που έγινε λίγες ώρες μετά από τα γνωστά και μη εξαιρετέα “παπαγαλάκια” να σώσουν τον κ. Στουρνάρα από την γκάφα του, ήταν ήδη αργά. 


Πιο συγκεκριμένα, ένα 24ωρο μετά το Eurogroup στο οποίο η Ελλάδα έμεινε μετεξεταστέα με τους Ευρωπαίους να αναβάλλουν την καταβολή της δόσης των 2,8 δις ευρώ, το μιντιακό σύστημα Στουρνάρα έπεσε με τα μούτρα να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών έθεσε κατά την συνεδρίαση στους ομολόγους του το θέμα του λάθους του ΔΝΤ. 


Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού όμως ομολόγησε ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup σε ερώτηση Έλληνα ανταποκριτή “η συζήτηση για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές περιορίστηκε σε ένα γενικό θεωρητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο”.


Παρόλα αυτά, το σύστημα Στουρνάρα την επόμενη μέρα επιχειρούσε να μας πείσει ότι αυτή η “γενική θεωρητική ακαδημαϊκή συζήτηση”- όπως την ονόμασε ο Πρόεδρος του Eurogroup- ήταν το δήθεν… αίτημα του Έλληνα ΥΠΟΙΚ να εξεταστεί το λάθος του ΔΝΤ. 


Εκτός όμως όλων αυτών, ο κ. Στουρνάρας, όπως μαθαίνουμε από καλά πληροφορημένη πηγή στις Βρυξέλλες, όχι μόνο δεν έθεσε το θέμα, αλλά σχεδόν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει καν θέμα λάθους του ΔΝΤ! 


Κι αυτό γιατί κληθείς από τους δημσιογράφους να απαντήσει αν συμφωνεί με την άποψη ότι το ΔΝΤ ομολόγησε το λάθος του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι “εγώ δεν έχω πει κάτι τέτοιο!”. Και συνέχισε λέγοντας: “εγώ προσωπικά δεν έχω εξάγει κανένα συμπέρασμα για την Ελλάδα από τα όσα γράφονται στην έκθεση του ΔΝΤ” αναφερόμενος στην επίμαχη έκθεση Μπλανσάρ για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές.


Το ερώτημα είναι απλό: πώς ο κ. Στουρνάρας έθεσε το θέμα του λάθους του ΔΝΤ στους Ευρωπαίους- όπως διατείνεται η κυβερνητική πλευρά και οι πηγές του Υπουργείου Οικονομικών- την ώρα που ο ίδιος στις δηλώσεις δεν αποδέχεται την ύπαρξη του λάθους;


Ανεξαρτήτως πάντως του πώς προσπαθεί να “πουλήσουν” η κυβέρνηση και τα φίλα προσκείμενα σε αυτήν μέσα ενημέρωσης το θέμα στην ελληνική κοινή γνώμη, το βέβαιο είναι ότι όπως το ΔΝΤ έτσι και οι Βρυξέλλες δεν προτίθενται να ανοίξουν καμία συζήτηση για τυχόν “λάθη” στο Ελληνικό πρόγραμμα τα οποία δεν αναγνωρίζουν προτιμώντας έτσι ότι λάθη έχουν γίνει, να τα χρεώνουν αποκλειστικά στην Ελληνική πλευρά. 


Και αυτό κάποιοι το ονομάζουν “διαπραγμάτευση”…


newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "“Δεν γνωρίζω κανένα λάθος του ΔΝΤ!” δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών"

Υπό εξαφάνιση οι γιατροί ΕΟΠΥΥ στην περιφέρεια

Ολόκληροι νομοί χωρίς ειδικότητες

Σε νησί του Ιονίου, ένας ασφαλισμένος που θέλει να κλείσει ραντεβού σε καρδιολόγο έχει ως βασικές επιλογές είτε να πληρώσει από την τσέπη του σε ιδιώτη γιατρό είτε να ταξιδέψει μακριά από το νησί του. Οπως καταδεικνύει η αναζήτηση στους παρόχους υπηρεσιών υγείας που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ) από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη Λευκάδα δεν υπάρχει κανένας συμβεβλημένος γιατρός, ενώ είναι καταγεγραμμένοι πέντε φυσικοθεραπευτές!

Στη Σάμο είναι καταγεγραμμένος ως συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ μόνον ένας γιατρός. Στην Τρίπολη συμβεβλημένος καρδιολόγος δεν υπάρχει, ενώ σε όλο τον νομό Αρκαδίας είναι καταγεγραμμένος ένας. Στη Λέσβο υπάρχει συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ κυτταρολόγος, αλλά όχι καρδιολόγος ή παιδίατρος.

Ο Οργανισμός δεν έχει σύμβαση με ιδιώτες παιδιάτρους σε 19 νομούς της χώρας και συγκεκριμένα σε Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αρτα, Βοιωτία, Γρεβενά, Ευρυτανία, Ημαθία, Καβάλα, Λασίθι, Λέσβο, Λευκάδα, Ξάνθη, Πέλλα, Πρέβεζα, Ροδόπη, Φλώρινα, Χίο και Σέρρες (όπου υπάρχει σύμβαση με παιδοψυχίατρο αλλά όχι με παιδίατρο). Χωρίς συμβεβλημένο οφθαλμίατρο είναι 27 νομοί της χώρας, ενώ σύμβαση με αλλεργιολόγους έχει ο ΕΟΠΥΥ μόνο σε έξι νομούς.

Η ανορθολογική γεωγραφική κατανομή των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Οπου δεν υπάρχουν ειδικοί συμβεβλημένοι γιατροί, οι ασφαλισμένοι είτε θα καταφύγουν στις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ) και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όπου η αναμονή για ραντεβού σε ορισμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους δύο μήνες, είτε θα πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος επίσκεψης σε γιατρό. Από την άλλη, υπάρχουν νομοί όπου ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών είναι ιδιαίτερα μικρός σε σχέση με τις ανάγκες του πληθυσμού.

Με δεδομένο ότι ισχύει το «πλαφόν» των 200 επισκέψεων τον μήνα για τις οποίες αποζημιώνει κάθε γιατρό ο ΕΟΠΥΥ, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο από το πρώτο δεκαήμερο του μήνα να έχουν «κλείσει» τα ραντεβού και για τις 200 επισκέψεις, οπότε όλες οι υπόλοιπες γίνονται με χρέωση του ασφαλισμένου.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζει το πρόβλημα ελλείψεων σε κάποιες ειδικότητες, που θα ληφθεί υπόψη στον επικείμενο επανασχεδιασμό των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Ομως προς το παρόν τα χέρια της είναι «δεμένα», αφού όχι μόνο δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες συμβάσεις, αλλά πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της χώρας προς τους δανειστές, να μειωθεί ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ κατά 10%.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των γιατρών που «διέθετε» ο ΕΟΠΥΥ στις 31 Δεκεμβρίου του 2012 είναι 12.128, εκ των οποίων οι 6.626 είναι μόνιμοι και αορίστου χρόνου, απασχολούνται στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ και έχουν δυνατότητα για ιδιωτικό ιατρείο το απόγευμα με πλαφόν επισκέψεων ασφαλισμένων ανά μήνα τις 150.

Οι υπόλοιποι 5.502 είναι συμβεβλημένοι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί με πλαφόν επισκέψεων 200 τον μήνα. Η χαμηλή αμοιβή της κάθε επίσκεψης (10 ευρώ μεικτά και 6,5 ευρώ καθαρά) από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή έχουν αποτέλεσμα πολλοί από τους συμβεβλημένους γιατρούς να σκέφτονται να διακόψουν τη συνεργασία με τον Οργανισμό.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου αμφισβητεί τα στοιχεία του Οργανισμού, σημειώνοντας στην «Κ» ότι ήδη πολλοί γιατροί έχουν αποχωρήσει από τον ΕΟΠΥΥ. Οπως επισημαίνει, «τον Νοέμβριο κατέθεσαν τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ μόλις 4.200 από τους 5.500 συμβεβλημένους γιατρούς που έχει ο Οργανισμός. Εχουμε δε καταγγελίες ασφαλισμένων που μας δηλώνουν ότι όταν καλούν γιατρούς που αναφέρονται ως συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, για να κλείσουν κάποιο ραντεβού, αυτοί δηλώνουν ότι δεν συνεργάζονται πλέον με τον Οργανισμό».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, διαψεύδει τους γιατρούς που κάνουν λόγο για «μεγάλη έξοδο από τον ΕΟΠΥΥ». Οπως τόνισε στην «Κ», «ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει λάβει αιτήσεις από γιατρούς για καταγγελία της σύμβασης, αντίθετα υπάρχουν εκατοντάδες γιατροί που αναμένουν για να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό εξαφάνιση οι γιατροί ΕΟΠΥΥ στην περιφέρεια"
Όταν ευημερούν οι αριθμοί...

Τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για το 2012, όπως αποτυπώνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα Police On Line, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, καταγράφηκαν στην επικράτεια οι λιγότερες ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές-διαρρήξεις της τελευταίας τριετίας (2010 – 2012).

Τα στοιχεία της Αστυνομίας αναφέρουν ότι σε σύγκριση με το 2011, καταγράφηκαν 19 λιγότερες ανθρωποκτονίες, 644 λιγότερες ληστείες, 9.013 λιγότερες κλοπές – διαρρήξεις και 1.076 λιγότερες κλοπές τροχοφόρων.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2010, για πρώτη φορά, η Ελληνική Αστυνομία με ειδικό λογισμικό αποτυπώνει ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο όλα τα αδικήματα και τα συμβάντα αστυνομικού ενδιαφέροντος. Με το νέο αυτό τρόπο καταγράφονται καθημερινά, μέσω του συστήματος Police On Line όλα τα περιστατικά, σε κάθε αστυνομική Υπηρεσία της χώρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στα πάσης φύσεως αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας (ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, κλοπές οχημάτων κ.λπ.) παρατηρείται μεσοσταθμικά μια ποσοστιαία μείωση της τάξης του 7,5 %, σε σύγκριση με το 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αδικήματα αυτά περιλαμβάνεται η γενική κατηγοριοποίηση των περιπτώσεων, ανεξαρτήτως αφαιρεθέντος ποσού, αξίας, αντικειμένου, ή μεθοδολογίας διάπραξης, ενώ η επιμέρους περιπτωσιολογία παρουσιάζει μικρές αποκλίσεις.

Ανθρωποκτονίες



Το 2012 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 165 ανθρωποκτονίες, έναντι 184 για το 2011 (19 λιγότερες). Επίσης, διαπράχθηκαν 185 απόπειρες ανθρωποκτονίας, έναντι 182 που είχαν καταγραφεί το 2011 (3 περισσότερες).

Από τις αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 268 περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνά το 78%.

Ληστείες

Το 2012 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 5.992 ληστείες, έναντι 6.636 για το έτος 2011. Επίσης διαπράχθηκαν 324 απόπειρες ληστείας, έναντι 289 που είχαν καταγραφεί το 2011. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο έτος καταγράφηκαν οι λιγότερες ληστείες της τελευταίας τριετίας (6.079 είχαν καταγραφεί το 2010).



Σε ορισμένα είδη ληστειών, ιδίως σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια παρατηρείται αισθητή μείωση, σε ποσοστό που φθάνει το 35% και σε ληστείες χρηματαποστολών παρατηρείται μείωση σε ποσοστό 70%.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Επικράτειας καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου παρατηρείται ο κύρος όγκος των ληστειών, στη σύγκριση του 2012 με το 2011, καταγράφονται:

- 644 λιγότερες ληστείες σε όλη την Επικράτεια (5.992 ληστείες έναντι 6.636)
- 639 λιγότερες ληστείες στην Αττική (4.495 ληστείες έναντι 5.134)
- 26 λιγότερες ληστείες στη Θεσσαλονίκη (578 ληστείες έναντι 604)

Ως προς τα είδη των ληστειών που τελέστηκαν στην επικράτεια κατά το έτος 2012, παρατηρείται, σε σχέση με το 2011, μείωση σε ορισμένες κατηγορίες ληστειών, ως εξής:

- 145 λιγότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (119 έναντι 264)
- 226 λιγότερες σε καταστήματα (414 έναντι 640)
- 144 λιγότερες σε σούπερ μάρκετ (200 έναντι 344)
- 40 λιγότερες σε τράπεζες και ταχυδρομικά ταμιευτήρια (75 έναντι 115)
- 39 λιγότερες σε ΕΛ.ΤΑ. (32 έναντι 71)
- 278 περισσότερες σε οικίες (1.191 έναντι 912)
- 3 περισσότερες σε ταχυδρομικούς διανομείς (28 έναντι 25)




Κλοπές – Διαρρήξεις

Το 2012 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 87.912 κλοπές - διαρρήξεις, δηλαδή 9.013 λιγότερες σε σχέση με το 2011 (96.925). Επίσης, διαπράχθηκαν 5.288 απόπειρες κλοπών-διαρρήξεις έναντι 5.045 που είχαν καταγραφεί το 2011, δηλαδή 243 περισσότερες σε σύγκριση με το 2011. Επισημαίνεται ότι το 2012 και σε αυτή την κατηγορία των αδικημάτων καταγράφονται τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας (με 90.931 κλοπές-διαρρήξεις το 2010).



Συγκεκριμένα, σε επίπεδο επικράτειας, καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου καταγράφεται ο κύρος όγκος των κλοπών και των διαρρήξεων, στη σύγκριση του έτους 2012 σε σχέση με το έτος 2011, καταγράφονται τα εξής :

- 9.013 λιγότερες κλοπές - διαρρήξεις σε όλη την Επικράτεια (87.912 έναντι 96.925)
- 8.067 λιγότερες κλοπές - διαρρήξεις στην Αττική (48.785 έναντι 56.852)
- 990 περισσότερες κλοπές - διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη (12.897 έναντι 11.907)

Ως προς τα είδη κλοπών - διαρρήξεων που τελέστηκαν στην επικράτεια, παρατηρείται ανάλογα αυξομείωση σε ορισμένες κατηγορίες, ως εξής:



- 602 περισσότερες από οικίες (28.193 έναντι 27.591)
- 5.233 λιγότερες από αυτοκίνητα (19.664 έναντι 24.897)
- 186 λιγότερες σε μέσα συγκοινωνίας (2.427 έναντι 2.613)
- 945 λιγότερες αρπαγές τσαντών (2.621 έναντι 3.566)

Κλοπές Οχημάτων

Το 2012 διαπράχθηκαν σε όλη την Επικράτεια 31.166 κλοπές τροχοφόρων, δηλαδή 1.076 λιγότερες σε σχέση με το 2011. Επίσης, διαπράχθηκαν 599 απόπειρες κλοπών τροχοφόρων έναντι 665 που είχαν καταγραφεί το 2011, δηλαδή 66 λιγότερες.



Συγκεκριμένα, σε επίπεδο επικράτειας, καθώς και στις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπου καταγράφεται ο κύριος όγκος των κλοπών τροχοφόρων, στη σύγκριση του έτους 2012 σε σχέση με το έτος 2011, καταγράφονται τα εξής:

- 1.076 λιγότερες κλοπές τροχοφόρων σε όλη την Επικράτεια (31.166 έναντι 32.242)
- 1.360 λιγότερες κλοπές τροχοφόρων στην Αττική (18.782 έναντι 20.142)
- 178 λιγότερες κλοπές τροχοφόρων στη Θεσσαλονίκη (2.780 έναντι 2.958)

Ως προς τα είδη κλοπών τροχοφόρων που τελέστηκαν στην επικράτεια, παρατηρείται μείωση στις περισσότερες κατηγορίες, ενώ αύξηση στις κλοπές λεωφορείων, ως εξής:

- 525 λιγότερες κλοπές μοτοσικλετών (12.392 έναντι 12.917)
- 409 λιγότερες κλοπές αυτοκινήτων (11.145 έναντι 11.554)
- 293 λιγότερες κλοπές μοτοποδηλάτων (3.127 έναντι 3.420)
- 133 λιγότερες κλοπές λοιπών οχημάτων (636 έναντι 769)
- 284 περισσότερες κλοπές λεωφορείων (3.866 έναντι 3.582)





newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Το 2014 θα αναθεωρηθεί το σύστημα του κατώτατου μισθού

Την ώρα που όλοι, στην Ελλάδα, διαψεύδουν τις δηλώσεις του κ. Μέργου περί «υψηλού» κατώτατου μισθού, στην Ευρώπη έχουν αντίθετη άποψη και όπως φαίνεται διαφορετικά σχέδια.


Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση δύο Ελλήνων ευρωβουλευτών, του κ. Πουπάκη και του κ. Χουντή, δήλωσε πως «αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

Δεν αναφέρει μεν, ρητά, αν η αναθεώρηση αυτή θα είναι προς τα κάτω αλλά όταν αναφέρεται στο πλαίσιο της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δεν μπορεί παρά όλοι να εξάγουν το ίδιο συμπέρασμα. Σχολιάζοντας αυτή την απάντηση ο κ. Πουπάκης είπε πως η όποια «διαβεβαίωση» του Υπουργού Εργασίας για διατήρηση των μισθών στα ίδια επίπεδα μέχρι το 2016 μόνο καθησυχαστική δεν μπορεί να είναι και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει δημόσια ώστε να κλείσει οριστικά προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά, κάθε βλαπτική και ανεύθυνη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Χουντής δήλωσε πως «όπως προκύπτει από την απάντηση Ρεν, είμαστε μπροστά σε άλλη μια ακραία υποκρισία των κυβερνητικών συνεταίρων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι έχουν δεσμευθεί από το Μνημόνιο, να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό, γεγονός που ασφαλώς θα συμπαρασύρει σε μείωση όλους τους μισθούς στην Ελλάδα.»

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 2014 θα αναθεωρηθεί το σύστημα του κατώτατου μισθού"

Ο Μέργος € 3.700,00 κι ο μούργος € 370,00

mourgoΤελικά αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι πως όταν το στομάχι είναι γεμάτο, τότε ο άνθρωπος τελεί υπό καθεστώς νωθρότητας και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για να μην εκτίθεται με όσα δηλώνει ή πράττει.
stratisτου Στρατή Μαζίδη
Ο ΓΓ του ΥΠΟΙΚ κος Μέργος ανήκει στην κατηγορία των απρόσεκτων. Στο Κολωνάκι, τη Βούλα και τη Φιλοθέη δεν υπάρχει πείνα. Κάπου λοιπόν ανάμεσα στο κάπνισμα ενός Αβάνας ή μετά το φουαγκρά σκέφτηκε πως ο βασικός μισθός των € 586,00 ευρώ που για ένα νέο κάτω των 25 μεταφράζεται σε € 426,00 καθαρά (ή € 370,00 δίχως τα οδοιπορικά) αποτελεί υψηλότατη αμοιβή.

Έτσι είναι νεαρέ μου.

Τι σημασία έχει αν βγήκες από ΑΕΙ, κολλέγιο, μεταπτυχιακό, τεχνική σχολή, σχολείο ή την κοιλιά της μητέρας σου;

Έπρεπε να γεννηθείς Μέργος. Όμως μας βγήκες μούργος.

Ο κος Μέργος μόνο από το ΥΠΟΙΚ καθαρίζει € 3.700,00 το μήνα όπως διαβάζουμε στις ιστοσελίδες. Εσύ ΑΝ ποτέ βρεις δουλειά γιατί στα 22 και 23 σου θα σου ζητήσουν προϋπηρεσία, θα πάρεις το 1/10.

Γιατί; C’est la vie.

Ο κος Μέργος θέλει € 370,00 το Σαββατοκύριακο για την αναψυχή του ή για μια βραδιά σε ένα καλό και ακριβό restaurant όπου θα δροσίσει τα χείλη του με ακριβό γαλλικό κρασί και θα ταξιδέψει τον ουρανίσκο του με τις σπεσιαλιτέ του chef.

Την ίδια ώρα εσύ θα μετράς τα € 370,00 καμιά 20αρια φορές μπας και πολλαπλασιαστούν ή σκεπτόμενος πως θα καταφέρεις με τα χρήματα αυτά να πληρώσεις τους λογαριασμούς που έχουν σχηματίσει πυργάκι πάνω στο τραπέζι.

Έχει δίκιο ο κος Μέργος, € 370,00 είναι πολλά χρήματα για ένα νέο. Γιατί στην ουσία αυτό μας λέει όταν μια νέα μείωση θα συμπαρασύρει τα πάντα.

Του διαφεύγει όμως ένα πράγμα και που το έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές. Ότι όσο και να μειώσει το μισθό, ο μούργος όταν οδηγηθεί στο έσχατο σημείο ανέχειας θα καταφέρει να αγοράσει ένα γιαταγάνι. Και τα κεφαλάκια κεφαλάκια όσων αμολάνε τέτοιες κοτσάνες δεν τα βλέπω καλά. Κι είναι κατηφόρα από την Ερμού ως το Μοναστηράκι…

freepen
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μέργος € 3.700,00 κι ο μούργος € 370,00"

Ο Μέργος παραδέχεται ότι παίρνει... δύο μισθούς!

Την είσπραξη δύο μισθών παραδέχεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, ο οποίος μάλιστα κάνει λόγο και για λαϊκίστικες επιθέσεις που δέχεται!

Σε απάντηση του προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο κ. Μέργος αναφέρει πως δεν εισπράττει τρεις μισθούς, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, αλλά δύο: τον μισθό του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και την αποζημίωση ως εκπρόσωπος του υπουργείου στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας!

Παράλληλα αναφέρει ότι για δεύτερη ημέρα γίνετα στόχος λαϊκίστικών και παραπλανητικών επιθέσεων.

«Για δεύτερη συνεχή ημέρα γίνομαι στόχος λαϊκίστικων και παραπλανητικών επιθέσεων. Σήμερα, κάποιοι, και συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης «ανακάλυψε» ότι εισπράττω τρεις μισθούς, χρήζοντάς με έτσι με πολυθεσίτη. Για την ενημέρωσή του, αλλά και όποιου ενδιαφερόμενου, από τις 17 Ιουλίου που ορίστηκα Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών, δεν λαμβάνω το μισθό μου από το Πανεπιστήμιο, αφού υπάρχει αναστολή των καθηγητικών μου καθηκόντων.

Η μοναδική αμοιβή μου από τον Ιούλιο του 2012 είναι ο μισθός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και η αποζημίωση ως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ο νόμος ορίζει, και όπως άλλωστε και ο προκάτοχός μου Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ελάμβανε» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Μετά την παραπάνω απάντηση εξηγείται γιατί τα 586 ευρώ/μήνα θεωρούνται υψηλός μισθός...

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μέργος παραδέχεται ότι παίρνει... δύο μισθούς!"

Ο καλοπληρωμένος Γ. Μέργος, που θεωρεί "υψηλό" τoν κατώτατο μισθό


Να απορροφήσει τις αντιδράσεις από την απαράδεκτη δήλωση του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, επιχειρεί η κυβέρνηση.
Το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο υπουργός Εργασίας "άδειασαν" τον γενικό γραμματέα, ενώ σε σκληρές δηλώσεις αποδοκιμασίας προχώρησαν όλα τα κόμματα.
Ο κ. Μέργος, υποχρεώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης να ανασκευάσει, λέγοντας ότι "απομονώθηκε" η δήλωσή του, ωστόσο το ερώτημα είναι αν λειτούργησε ως "λαγός" για όσα περιμένουν τους εργαζόμενους στο μέλλον.
Πόσα παίρνει όμως ο κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ;
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.700 ευρώ καθαρά το μήνα (5.000 μεικτά) για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Οι ετήσιες μικτές αποδοχες του ως μέλους του ΤΧΣ,  θα ανέρχονται στα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ !!! (περίπου 2.500).Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Με τόσο υψηλές αμοιβές είναι φυσικό να μην καταλαβαίνει ότι με 586 ευρώ δεν μπορεί κάποιος να ζήσει και να θεωρεί ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καλοπληρωμένος Γ. Μέργος, που θεωρεί "υψηλό" τoν κατώτατο μισθό"

Γ. Μέργος: «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα»!

«Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα». Η δήλωση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον εκπρόσωπο της τρόικας αλλά... στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο.

Άφωνο άφησε το ακροατήριο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών ο κ. Μέργος όταν κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποστήριξε: «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη», είπε ο κ. Μέργος παρουσιάζοντας διαφάνειες αναφορικά με την πορεία των μεγεθών της οικονομίας μετά την μέχρι τώρα ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική. Ο κ. Μέργος υποστήριξε ότι «υπάρχει φως στο τούνελ» επικαλούμενος στοιχεία που δείχνουν τη δημιουργία πλεονάσματος και τη μείωση των ελλειμμάτων.

Αμέσως μετά τη διαφάνεια που έδειχναν τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ ο κ. Μέργος υποστήριξε ότι «η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή».



imerisia



Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Μέργος: «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα»!"

Κατέρρευσε η στέγη του αντιδραστήρα Νο 4 στο Τσέρνομπιλ

Μεγάλο μέρος της στέγης του Τσέρνομπιλ κατέρρευσε την Τρίτη το βράδυ.

Τοίχοι και τμήματα της οροφής, έπεσαν στο τμήμα του Αντιδραστήρα Νο 4, στο σημείο δηλαδή από όπου ξεκίνησε η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή της ανθρωπότητας το 1986.

Το τμήμα της στέγης που κατέρρευσε είχε επιφάνεια 600 τ.μ. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την κατάρρευση, ούτε μεταβλήθηκαν τα επίπεδα της ραδιενέργειας στη ζώνη αποκλεισμού γύρω από την πυρηνική εγκατάσταση-φάντασμα, που βρίσκεται σε ουκρανικό έδαφος.

«Δεν υπάρχει απειλή για τη ζωή ή την υγεία του πληθυσμού» ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας και υπέδειξε ως αιτία της κατάρρευσης το βάρος του χιονιού που είχε συγκεντρωθεί στην οροφή.

Πάντως, η «σαρκοφάγος» που περικλείει τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα δεν υπέστη καμία ζημιά.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέρρευσε η στέγη του αντιδραστήρα Νο 4 στο Τσέρνομπιλ"

Τιμολόγια τριών ταχυτήτων ετοιμάζει η ΔΕΗ

Τιμολόγια κατά περίπτωση για βιομηχανίες, σουπερμάρκετ και εμπορικές εταιρείες ετοιμάζει η ΔΕΗ προκειμένου να κατευνάσει τις αυξανόμενες αντιδράσεις για το υψηλό ενεργειακό κόστος, που από φέτος έχει επιβαρυνθεί με το επιπλέον κόστος αγοράς των δικαιωμάτων ρύπων.

Οι προτάσεις της ΔΕΗ βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας τους και, σύμφωνα με επιστολή του γενικού διευθυντή Εμπορίας της επιχείρησης Λάζαρου Καραλάζου στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, θα παρουσιαστούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για κίνηση με την οποία η ΔΕΗ επιχειρεί να απαντήσει στα πολλά εξώδικα που δέχεται το τελευταίο διάστημα από τους μεγάλους πελάτες της, τα οποία αφορούν τόσο το ακριβό κόστος ενέργειας που φτάνει να αντιστοιχεί μέχρι και στο 50% του κόστους παραγωγής τους όσο και την απουσία εξειδικευμένων τιμολογίων ανάλογα με το προφίλ κατανάλωσης και τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΣΕΒ με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα τιμολόγια μέσης τάσης έχουν απελευθερωθεί από πέρυσι και θεωρητικά οι χρεώσεις αποφασίζονται έπειτα από διαπραγματεύσεις. Η ΡΑΕ έχει ζητήσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι από τη ΔΕΗ να καταρτίσει τουλάχιστον τρία ή περισσότερα διαφορετικά τιμολόγια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θα ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά ζήτησης των επιμέρους πελατών της, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει γίνει ακόμη.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Τιμολόγια τριών ταχυτήτων ετοιμάζει η ΔΕΗ"

Ποιες οικοδομικές εργασίες δεν χρειάζονται άδεια και έλεγχο


Με ένα απλό έγγραφο γνωστοποίησης των εργασιών θα μπορούν πλέον οι ιδιοκτήτες κατοικιών και διαμερισμάτων να πραγματοποιούν μία σειρά από οικοδομικές εργασίες. Οι άδειες δόμησης και μία σειρά απο γραφειοκρατικές διαδικασίες θα αντικατασταθούν από μία ενημέρωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος.
Σύμφωνα με το ν. 4067/2012 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός», άρθρο 4 «Άδειες Δόμησης», παράγραφο 3 ορίζεται ένα πλήθος εργασιών για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια δόμησης και Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας. Σε αυτές τις εργασίες δεν πραγματοποιείται κανένας έλεγχος από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις που απαιτούν έγκριση και από έναν τρίτο φορέα όπως το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (παραδοσιακοί οικισμοί) και η Αρχαιολογική Υπηρεσία (αρχαιολογικοί χώροι). Συναίνεση των συνιδιοκτητών της οικοδομής απαιτείται εφ' όσον οι κατασκευές βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους (ακάλυπτοι χώροι του οικοπέδου) ή κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου (όψεις, φέρον οργανισμός, κλπ).
Αναλυτικότερα οι εργασίες για τις οποίες απαιτείται, μόνο έγγραφη ενημέρωση για την εκτέλεσή τους της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, που γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα:
- Μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν μεταβάλλουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή τις όψεις του, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευών που απαιτούνται για τη μετακίνηση ή την κάθε μορφής εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων. Δεν συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή ανελκυστήρα της παραγράφου 2 του άρθρου 27.
- Εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων χωρίς χρήση ικριωμάτων.
- Αλλαγή ή επισκευή δαπέδων.
- Συντήρηση, επισκευή ή διασκευή εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων. (Ν.4067/12 ΦΕΚ 79 Α 9-4-2012)
- Αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα.
- Συντήρηση, επισκευή στεγών χωρίς χρήση ικριωμάτων.
- Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός μέτρου (1,00 μ.) ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό χωρίς χρήση σενάζ, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές. (Προσοχή: Δεν επιτρέπεται στη ζώνη 500μ. από τη θάλασσα). Επίσης, επιτρέπεται οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου.
- Κατασκευή πέργκολας σε ισόγειους υπαίθριους χώρους κατοικιών ή στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο. Κατασκευή εστιών, φούρνων και τζακιών σε εσωτερικούς χώρους.
- Τοποθέτηση ασκεπούς δεξαμενής νερού η πισίνας, μέγιστης επιφάνειας 50 τ.μ., που εξυπηρετείται με εξωτερικά συστήματα μηχανοστασίου τύπου compact και δεν απαιτείται για την εγκατάστασή τους τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα και με την προϋπόθεση ότι το ύψος όλων των κατασκευών σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει περισσότερο το ένα μέτρο (1,00 μ.) από την οριστική στάθμη εδάφους και εφόσον δεν απαιτούνται εκσκαφές ή επιχώσεις του φυσικού εδάφους μεγαλύτερες από 1,00 μ. για την τοποθέτησή της και τηρείται η απαιτούμενη φύτευση του υποχρεωτικώς ακαλύπτου χώρου. Για την εγκατάσταση απαιτείται δήλωση αρμόδιου μηχανικού που αναλαμβάνει την ευθύνη της στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής ασφάλειας της κατασκευής και των εγκαταστάσεων.
-Μικρές διαμορφώσεις του εδάφους με πέτρα μέχρι συν/πλην 0,50 μ. έδαφος.
- Τοποθέτηση κλιματιστικών και επιτοιχείων λεβήτων αερίου για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, σε υφιστάμενα κτίρια, εγκατάσταση συστοιχίας επιτοιχείων λεβήτων αερίου για θέρμανση ή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε ισόγειους υπαίθριους χώρους κατοικιών, εγκατάσταση συστημάτων τροφοδοσίας, ρύθμισης και μέτρησης φυσικού αερίου (ρυθμιστές, μετρητές, παροχετευτικοί αγωγοί), εγκατάσταση συστημάτων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ), υπέργειοι σταθμοί διανομής ή μέτρησης και ρύθμισης φυσικού αερίου.
- Η κατασκευή φυτεμένων δωμάτων και φυτεμένων επιφανειών.
- Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις υφιστάμενων κτιρίων, εφόσον δεν αλλοιώνονται οι όψεις. (Προσοχή: Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η υποβολή Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης).

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες οικοδομικές εργασίες δεν χρειάζονται άδεια και έλεγχο"

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον "πόλεμο" αγροτών - ΜΑΤ στην Ανθήλη

Σκηνικό πολέμου στην εθνική οδό έξω από τη Λαμία, στον κόμβο της Ανθήλης, είχαμε νωρίς το μεσημέρι. Στο σημείο είχαν δώσει ραντεβού οι αγρότες από τα μπλόκα, χωρίς τρακτέρ, από τα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας.

Όταν οι αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν την εθνική οδό, υπήρξε ένταση και αντιπαράθεση με την αστυνομία. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και για λίγη ώρα η εθνική οδός έγινε πεδίο μάχης.

Οι αγρότες επιτέθηκαν με πέτρες, καδρόνια, πορτοκάλια και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, για να απαντήσουν εκείνοι με χημικά και καπνογόνα.

"Εμείς ήλθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η αστυνομία μας προκάλεσε. Από δω και πέρα όλο τέτοια θα βλέπετε... " είπε στο LamiaReport ο επικεφαλής των αγροτών Δημήτρης Δημογιάννης.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του LamiaReport από το πεδίο μάχης της εθνικής οδού στην Ανθήλη.


Όπως μπορείτε να δείτε και στην επόμενη φωτογραφία, στη συμπλοκή τραυματίστηκε στο κεφάλι από καδρόνι, ο επικεφαλής των μέτρων, Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης, καθώς επίσης ελαφρά τραυματίστηκαν και κάποιοι από τους αγρότες.


Ακολούθησαν προσαγωγές αγροτών στο αστυνομικό μέγαρο Φθιώτιδας, στο οποίο βρέθηκαν αυθόρμητα και πολλοί άλλοι αγρότες για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν συλλήψεις.

Δείτε φωτογραφίες:


lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον "πόλεμο" αγροτών - ΜΑΤ στην Ανθήλη"

Πρώτες αλλαγές στο σχέδιο Αθηνά

Διατεθειμένο να προχωρήσει σε βελτιώσεις του σχεδίου Αθηνά εμφανίζεται το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από... το πρώτο δεκαήμερο διερευνητικών συναντήσεων στο πλαίσιο της διαβούλευσης με πρυτάνεις, διοικήσεις ΤΕΙ, τοπικούς παράγοντες και φοιτητές.

Σε ενημερωτική συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας με δημοσιογράφους, εκφράστηκε η πρόθεση να γίνουν αλλαγές και διορθώσεις, σε σημεία που «υπάρχουν αστοχίες».

Τονίζεται όμως ότι σε περιπτώσεις τμημάτων που λειτουργούσαν ως «συνοικιακά φροντιστήρια» ή για απομονωμένα τμήματα δεν μπορεί να υπάρξουν αλλαγές.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τα τμήματα Τεχνολογίας Οχημάτων και Ηλεκτρονικών φαίνεται πως τελικά δεν μεταφέρονται στις Σέρρες.

«Όπου υπάρχουν αστοχίες θα διορθωθούν. Θα γίνουν επιμέρους αλλαγές στη βάση των αρχών που έχουν ανακοινωθεί και όχι με βάση τοπικά κριτήρια. Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν προέκυψαν λόγω της κρίσης. Το μοντέλο αυτό που εφαρμόζαμε τόσα χρόνια οδήγησε στην κρίση» τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι οι σπουδαστές ΤΕΙ που βρίσκονται στην πτυχιακή σε τμήμα που συγχωνεύεται θα πάρουν το πτυχίο τους από το παλαιό τμήμα και όχι από το καινούργιο με το οποίο θα υπάρξει η συγχώνευση.

Σε ό,τι αφορά τους εισακτέους στα ΤΕΙ, με τον εξορθολογισμό των τμημάτων ο αριθμός τους από 18.000 αναμένεται να είναι εφέτος 11.000.

Το επόμενο βήμα θα είναι επιστημονική κατάταξη των πανεπιστημίων, βάσει της αξιολόγησής τους και η δυνατότητα από την πλευρά τους να γίνουν ανταγωνιστικά ώστε να προσελκύσουν φοιτητές από άλλες χώρες, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.

e-go
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτες αλλαγές στο σχέδιο Αθηνά"

Λίντινγκτον: Η συμφωνία στο Κυπριακό προϋπόθεση για ένταξη της Τουρκίας

Πιστός στην προεκλογική θέση των Βρετανών Συντηρητικών ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ όσο συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ντέιβιντ Λίντινγκτον σε συγκέντρωση Κυπρίων του Λονδίνου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το κοινό που συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας στο βόρειο Λονδίνο, ο κ. Λίντινγκτον απάντησε: «Η πραγματικότητα είναι πως κάθε απόφαση για ένταξη πρέπει να λαμβάνεται ομοφώνως. Άρα απλά δεν μπορώ να δω πώς είναι δυνατό για την Τουρκία να ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης αν δεν έχει προηγηθεί συμφωνία για το μέλλον της Κύπρου. Επιπλέον, πάγιο τμήμα των προϋποθέσεων ένταξης είναι οι καλές σχέσεις γειτονίας».

Κατά την εισαγωγική του ομιλία ο Βρετανός Υφυπουργός είπε ότι η βρετανική Κυβέρνηση προσδοκά στο χτίσιμο της στενότερης δυνατής σχέσης με το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ανεξάρτητα από το ποιος υποψήφιος θα εκλεγεί. Ο Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί νωρίς μια σχέση που θα επιτρέπει την εποικοδομητική συνεργασία σε θέματα που άπτονται του μέλλοντος της Ευρώπης και του νησιού ειδικότερα.

Εξέφρασε την ελπίδα ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου να αφοσιωθεί με τρόπο δυναμικό στην αναζήτηση οδών προσέγγισης μιας τελικής συμφωνίας στο Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι παράλληλα το Λονδίνο θα συνεχίσει να καλεί σε κάθε ευκαιρία την Τουρκία να αναλάβει παρόμοια δέσμευση και σε λόγια αλλά και σε πράξεις.

Ο κ. Λίντινγκτον επανέλαβε πως πάγια θέση της κυβέρνησης της Βρετανίας είναι ότι αναζητείται μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με ίσα δικαιώματα για όλες τις κοινότητες, σε συμφωνία με όλα τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το ακροατήριο διευκρίνισε ότι στην πράξη ο όρος «διζωνική» θα πρέπει να σημαίνει κάτι που οι ηγέτες των δύο πλευρών θα αισθάνονται ότι μπορεί να πείσει τις αντίστοιχες κοινότητές τους.

Συνέχισε εκφράζοντας για ακόμα μία φορά τη θέση του Λονδίνου ότι δεν είναι ο ρόλος του να εισβάλει στη σκηνή του Κυπριακού λέγοντας ότι έχει την απάντηση. «Το δίδαγμα από την αποτυχία του σχεδίου Ανάν είναι σίγουρα ότι αν όλες οι κοινότητες της Κύπρου δεν νιώθουν πως η τελική διευθέτηση είναι δικής τους ιδιοκτησίας, τότε είναι απίθανο ένας τέτοιος διακανονισμός να αποδειχθεί βιώσιμος», είπε ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον και συμπλήρωσε ότι για το λόγο αυτό η βρετανική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ισχυρή στήριξη στην κυπριακής καθοδήγησης διαδικασία.

Απαντώντας σε ερώτηση από το ακροατήριο, είπε ότι αυτό που μπορεί να κάνει η Βρετανία είναι να συζητά με τις εμπλεκόμενες πλευρές για το πώς μπορούν να προσεγγίσουν τη λύση. Είπε δε ότι η λύση είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για «απομόνωση και οικονομική υπανάπτυξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας που αποτελεί μια πραγματικότητα». Πρόσθεσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αρθεί αυτή η «απομόνωση» είναι μια πλήρης διευθέτηση του προβλήματος.

Απαντώντας εκ νέου σε ερώτηση που αμφισβητούσε την εγκυρότητα της αναφοράς σε «απομόνωση των Τουρκοκυπρίων», ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών επέμεινε, παραπέμποντας «στους δείκτες οικονομικής ανάπτυξης και στην αναστολή εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ο κ. Λίντινγκτον πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεν να δούμε ενεργοποίηση από την Τουρκία ως προς την πλήρη τήρηση του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, αλλά ότι δεν είναι μυστική η στήριξη του Λονδίνου στην πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και η επιθυμία του για άνοιγμα διαπραγματευτικών κεφαλαίων. Εκτίμησε ότι όσο ο στόχος της ένταξης θεωρείται εφικτός, τόσο οι Τούρκοι ηγέτες και πολίτες θα επικεντρώνονται στο τι πρέπει να κάνουν για να διαπραγματευτούν λύση του Κυπριακού.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την ελπίδα στο τέλος να δούμε την ανατροπή αυτής της «σκληρής» διαίρεσης της Κύπρου και την «αρχή ίασης» του πόνου, ο οποίος «σαφώς δεν μπορεί ποτέ να διαγραφεί».

Ο κ. Λίντινγκτον δεν παρέλειψε να εξάρει την προεδρία της ΕΕ όπως ασκήθηκε από την Κύπρο. Έκανε λόγο για εκτέλεση καθηκόντων με αφοσίωση και δεινή ικανότητα. Έπλεξε ιδιαίτερα το εγκώμιο του Ανδρέα Μαυρογιάννη, προσθέτοντας ότι πολλά από τα δομικά υλικά της πρόσφατης συμφωνίας επί του επόμενου προϋπολογισμού της ΕΕ τοποθετήθηκαν στη θέση τους επί κυπριακής προεδρίας. «Η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να επαίρεται για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της», είπε συμπερασματικά ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών.

Σχολίασε εξάλλου πως η οικονομική πρόκληση θα είναι μάλλον η πρώτη προτεραιότητα του νέου προέδρου της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι αν και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θέλει να ενταχθεί στην ευρωζώνη, θέλει να δει την Κύπρο και τους υπόλοιπους εταίρους του ευρώ να δημιουργούν μία σταθερή νομισματική ένωση με ευημερία και ανάπτυξη.
Στάθηκε επίσης στην «αποφασιστική» έκφραση στήριξης από το Φόρεϊν Όφις του δικαιώματος της Κύπρου να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Έθεσε εξάλλου το ζήτημα της γενικότερης ευημερίας της Ευρώπης, λέγοντας ότι Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να βρουν κοινό σκοπό σε ευρωπαϊκού επιπέδου πρωτοβουλίες που θα προσπαθούν να δημιουργήσουν ευημερία παρά την παγκόσμια οικονομική πρόκληση που έρχεται από χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. «Η επόμενη γενιά Ευρωπαίων πολιτών δεν θα μπορεί να απολαμβάνει το επίπεδο διαβίωσης και την κοινωνική προστασία που η δική μας γενιά θεωρεί δεδομένα. Άρα πρέπει να δούμε την Ευρώπη να εργάζεται συλλογικά για περαιτέρω ανάπτυξη της ενιαίας αγοράς και αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της», επισήμανε ο κ. Λίντινγκτον.

Σε ερώτηση για την υποχρέωση της Άγκυρας να παράσχει ελευθερία δράσης στη Επιτροπή Αγνοουμένων ο Βρετανός Υφυπουργός είπε ότι πρόκειται για ζήτημα ανθρωπιστικής φύσης. Είπε ότι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως και στην ελεύθερη Κύπρο υπάρχουν περιοχές που πρέπει να ερευνηθούν. «Ανεξάρτητα από το δίκαιο ή άδικο μεμονωμένων ισχυρισμών, όλες οι οικογένειες ανεξαρτήτως προέλευσης δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια», συμπλήρωσε ο κ. Λίντινγκτον.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τους βουλευτές των Συντηρητικών του βορείου Λονδίνου Τερέζα Βίλιερς (υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας), Μάικ Φρηρ και Μάθιου Όφορντ σε συνεννόηση με παράγοντες της παροικίας.

philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λίντινγκτον: Η συμφωνία στο Κυπριακό προϋπόθεση για ένταξη της Τουρκίας"

Η Γαλλία «ξεμπλοκάρει» το δρόμο της Τουρκίας στην ΕΕ

Την πρόθεση της Γαλλίας να ξεμπλοκάρει ένα ενταξιακό κεφάλαιο για την πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Παρίσι.

Πρόκειται για το κεφάλαιο 22 των ενταξιακών διαπραγματεύσεων «Περιφερειακή Πολιτική και Διαρθρωτικά Ταμεία», το οποίο είχε μπλοκάρει η Γαλλία το 2007, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί.

«Του επιβεβαίωσα ότι είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τις συνομιλίες για το κεφάλαιο 22», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Α.Νταβούτογλου.

Οι προενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία έχουν ξεκινήσει από το 2005 αλλά μέχρι στιγμής η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις μόνο για ένα από τα 35 κεφάλαια - τα θέματα πολιτικής που πρέπει να συμφωνήσουν οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Η Γαλλία έχει προβάλλει βέτο σε πέντε κεφάλαια.

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι ελπίζει η ανακοίνωση να δώσει νέα ώθηση στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γαλλία αναμένει τώρα από την Τουρκία να συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτή τη νέα διαδικασία.

tvxs
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γαλλία «ξεμπλοκάρει» το δρόμο της Τουρκίας στην ΕΕ"

Στον "αέρα" βρίσκονται 100.000 δανειολήπτες του ΟΕΚ

«Όμηροι» των κακών σχέσεων του δημοσίου με τις τράπεζες είναι περισσότεροι από 100.000 δανειολήπτες μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Σύμφωνα με καταγγελίες δανειοληπτών, οι τράπεζες δέχονται…
να ρυθμίσουν τις οφειλές των δικαιούχων του ΟΕΚ μόνο αν οι δανειολήπτες δεχτούν να πληρώνουν από την επόμενη κιόλας δόσης τους πολλαπλάσιο επιτόκιο σε σχέση με αυτό που πλήρωναν προ ρύθμισης, χάνοντας την επιδότηση επιτοκίου.

Πρόκειται για δάνεια 15ετούς διάρκειας με κάλυψη του επιτοκίου από 50% έως και 100% για 9 χρόνια. Το κόστος της επιδότησης των δανείων αυτών ανέρχεται στα 380 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, τα αποθεματικά του ΟΕΚ επαρκούν για την κάλυψή του.

Τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα υιοθετούν τη συγκεκριμένη πρακτική, προκειμένου να εξασφαλιστούν έναντι συσσωρευμένων οφειλών του ΟΕΚ άνω των 250 εκατ. ευρώ προ τα ίδια, και ταυτόχρονα να πιέσουν το δημόσιο για να αλλάξουν οι όροι λήψης δανείων μέσω του ΟΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες προκειμένου να διακόψουν τις συναλλαγές τους με το δημόσιο ζητούν την καταβολή της επιδότησης από τον καταργηθέντα πλέον Οργανισμό απευθείας στους δανειολήπτες, οι οποίοι στη συνέχεια θα καταβάλλουν εξ’ ολοκλήρου το ποσό της δόσης στις τράπεζες.

Το πρόβλημα για τους 100.000 δανειολήπτες περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς έως αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που να ορίζει υπεύθυνο διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες τον ΟΑΕΔ, όταν ΟΕΚ και ΟΕΕ έχουν καταργηθεί από το φθινόπωρο.

Καθυστερημένη λύση στο αδιέξοδο αναμένεται να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προωθώντας ευνοϊκότερη ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ από αυτήν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Συγκεκριμένα το υπουργείο μελετά μία σειρά σεναρίων προκειμένου να ανακουφιστούν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Κατσέλη».

Συγκεκριμένα εξετάζεται:

- να λαμβάνονται υπόψη όλα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια του δανειολήπτη
- η δόση θα είναι μικρότερη από το 30% του μηνιαίου εισοδήματος τους, που ορίζει η γενική ρύθμιση
- περίοδο χάριτος για όσους είναι άνεργοι μέχρι και 5 χρόνια με επαναξιολόγηση

Στο μεταξύ πρόταση για την διευκόλυνση των δικαιούχων στεγαστικών προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, κατέθεσε ο Συνήγορος του Πολίτη μετά από προσφυγή δικαιούχων.

Με επιστολή του προς τον διευθυντή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, στον οποίο έχουν πλέον μεταβιβαστεί οι αρμοδιότητες του ΟΕΚ, ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει ότι οι δικαιούχοι οδηγούνται στην απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να καταβάλλουν την δόση, λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ δεν προβλέπεται καμία διαδικασία διευκόλυνσης για την τμηματική καταβολή της.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, που ζητεί να προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση, υποβάλει τις εξής προτάσεις για την διευκόλυνση των οφειλετών:

α) Να συνεκτιμώνται όλα τα στοιχεία των δανειοληπτών, δηλαδή διάστημα ανεργίας, εισοδηματικά κριτήρια, οικογενειακά κριτήρια (πολύτεκνοι, κ.α.), ύψος δανεισμού, διάρκεια αποπληρωμής, κ.λ.π., προκειμένου να υπάρξουν λύσεις για τον τρόπο διαχείρισης της αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων από τους δανειολήπτες.

β) Να υιοθετηθεί μια περίοδος χάριτος για τέσσερα έτη για τους δανειολήπτες οι οποίοι βρίσκονται σε ανεργία, και

γ) Να επανεκκινήσει το Ειδικό διαρκές πρόγραμμα κατ' εξαίρεση παροχής στεγαστικής συνδρομής σε άτομα με ιδιαίτερα έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες και άγαμες μητέρες, το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί για τουλάχιστον δύο έτη, αφήνοντας αυτή την κατηγορία πολιτών χωρίς καμία παροχή σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον "αέρα" βρίσκονται 100.000 δανειολήπτες του ΟΕΚ"

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, η κακοδιοίκηση και οι ανθρώπινες ζωές...!!!

Φωτογραφία για Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, η κακοδιοίκηση και οι ανθρώπινες ζωές...!!!Η κατάσταση στη δημόσια Υγεία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το πρόβλημα των οφειλών δισεκατομμυρίων παραμένει άλυτο και το ερώτημα πολύ απλό: δε μπορεί ή δε θέλει ο κ. Παπαγεωργόπουλος;

Ειδικευμένος δικηγόρος στα εργατικά και ασφαλιστικά θέματα, θα περίμενε κανείς μια καλύτερη διαχείριση του ΕΟΠΥΥ από τα… χέρια του.

Ο λόγος για τον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, νυν πρόεδρο τουΕΟΠΥΥ, που είχε διατελέσει διοικητής του ΟΓΑ για έξι ολόκληρα χρόνια από το 2004-2010.

Ο συγκεκριμένος πρόεδρος του νέου φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης «σέρνει» μαζί του την εμπειρία ενός κατά βάση προνοιακού οργανισμού, του ΟΓΑ, όπου για κάθε παροχή υπήρχε πάντα έτοιμη και η κρατική επιχορήγηση.

Δεν χρειάζονταν λοιπόν και ιδιαίτερες ικανότητες για μια υπογραφή, ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Τώρα, όμως, σε καθεστώς ύφεσης, χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες διοίκησης και διαχείρισης, προκειμένου «να βγει» το πρόγραμμα και να εξυπηρετηθούν τα 9,5 εκατομμύρια Ελλήνων που χρειάζονται την υγεία τους, αλλά δεν μπορούν να τη βρουν!


Η γνώση της νομοθεσίας, απ’ ότι φαίνεται, στρέφεται εναντίον των ασφαλισμένων, αλλά και όλων των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στη χώρα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να χρωστά ένα ασαφές ποσό που το υπουργείο τοποθετεί «στην περιοχή του 1,7 δισ. ευρώ», τη στιγμή που οι υπολογισμοί των φορέων μιλούν για 1,8 ή 1,9 δισ. ευρώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επικρατεί τέτοια κατάσταση χάους στο εσωτερικό του οργανισμού τον οποίο διοικεί ο κ. Παπαγεωργόπουλος, που κανείς δεν είναι σε θέση καν να μας πει πόσα ακριβώς χρωστάει και πού. Και, βέβαια, τα προαναφερθέντα ποσά αφορούν μόνο στο 2012, χρονιά που έκανε την «πρεμιέρα» του ο νέος οργανισμός. Δηλαδή, δεν περιλαμβάνουν καν τα προηγούμενα, συσσωρευμένα χρέη από τα ασφαλιστικά Ταμεία που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Όπως είναι απόλυτα αναμενόμενο, λοιπόν, αφού δεν έχουν ιδέα στον ΕΟΠΥΥ του κ. Παπαγεωργόπουλου για τα χρέη που δημιούργησαν οι ίδιοι, πού να ξέρουν τι χρωστάνε συνολικά… Είναι ενδεικτικό ότι οι εκτιμήσεις για τα προϋπάρχοντα χρέη ξεκινούν από το 1,7 δισ. ευρώ και να ανηφορίζουν μέχρι τα 2,5 δισ. ευρώ!

Και να ‘λεγε κανείς ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος δείχνει να εργάζεται ώστε να υπάρξει κάποιο φως στο βάθος του τούνελ… Μπα. Ο οργανισμός που ανέλαβε να διοικήσει δεν έχει κάνει σχεδόν καμία πληρωμή. Το αντίθετο. Συνεχίζει να συσσωρεύει χρέη κάθε μέρα, εκμηδενίζοντας την πιθανότητα κάποτε να πληρώσει όλους αυτούς που αγωνίζονται για την υγεία του μέσου Ελληνα.

Φαίνεται ότι το… πλάνο του κ. Παπαγεωργόπουλου και των συνεργατών του είναι το εξής απλό: η Υγεία όλων μας θα συνεχίσει να στηρίζεται στον «πατριωτισμό των Ελλήνων», με τους γιατρούς να δέχονται ασθενείς για εξέταση δωρεάν, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα να έχουν δεσμεύσει κεφάλαιά τους για αγορά αντιδραστηρίων, αναλωσίμων, απεικονιστικών μηχανημάτων κ.λ.π., ώστε οι ασθενείς να μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους, και να μην πληρώνονται ποτέ, προνοιακοί φορείς και φυσιοθεραπευτήρια να εξυπηρετούν τους αντίστοιχους ασθενείς και κλινικές να νοσηλεύουν ασφαλισμένους, χωρίς να έχουν εισπράττουν τα νοσήλια Μάλλον κανείς δεν έχει ενημερώσει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο για το αντίστοιχο του Χότζα που… μόλις είχε εκπαιδεύσει το γάιδαρό του να δουλεύει χωρίς να τρώει, ο γάιδαρος ψόφησε!


Ο κακοδιοικούμενος ΕΟΠΥΥ του κ. Παπαγεωργόπουλου έχει μπλοκάρει στην κυριολεξία ολόκληρη την αγορά υγείας. Δεν υπάρχει εξόφληση απαίτησης ούτε καν με το σταγονόμετρο, με συνέπεια οι εργαζόμενοι σε όλο τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας να μένουν απλήρωτοι ή να πληρώνονται έναντι στην καλύτερη περίπτωση και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να μεταθέτει πληρωμές τις οποίες έχει υποσχεθεί στους εκπροσώπους των κλάδων από σήμερα για αύριο και από αύριο για… κάποτε!

Όσο για τους ασφαλισμένους, αυτοί έχουν αναγκαστεί να επωμιστούν ουσιαστικά την εξωνοσοκομειακή τους περίθαλψη (στην οποία ήδη προ ΕΟΠΥΥ συμμετείχαν σε ποσοστό 40% σύμφωνα με διεθνείς μελέτες), έχοντας πλέον να αντιμετωπίσουν την πλήρη κατάρρευση του τομέα και μάλιστα στην περίοδο που την έχουν ανάγκη, πιο πολύ από ποτέ!

Ανθρωποι που ασθενούν σοβαρά υποχρεώνονται ολοένα και περισσότερο να πληρώνουν από την τσέπη τους για γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα. Ανθρωποι που δεν έχουν λεφτά και, πολύ συχνά αναβάλλουν επισκέψεις σε γιατρούς και θεραπείες, για τον απλό λόγο ότι αδυνατούν να τις πληρώσουν από την τσέπη τους!

Ανθρωποι που δουλεύουν σκληρά μια ζωή, που έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε (υποχρεωτικές) εισφορές και κρατήσεις από το μισθό τους, ακριβώς για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν τη χρειαστούν… Με τον τρόπο αυτό, τεράστια ευπαθή στρώματα του ελληνικού πληθυσμού ζουν μέσα στην απόλυτη μιζέρια, και χάνουν χρόνια από τη ζωής τους, έχοντας απολέσει την υγεία τους, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της διοίκησης του οργανισμού του κ. Παπαγεωργόπουλου.

Στο κέντρο αυτού του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία χάους, η ευθύνη του κ. Παπαγεωργόπουλου είναι σαφής και ξεκάθαρη: είτε δε θέλει να κάνει κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ και άρα στη δημόσια υγεία, είτε δε μπορεί. Εάν δε θέλει –που εμείς δεν μπορούμε ούτε να το σκεφτούμε, πόσο μάλλον να το πιστέψουμε- είναι ο ίδιος επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και πρέπει να «πάρει πόδι» σήμερα κιόλας.

Εάν δε μπορεί, δύο τινά συμβαίνουν. Είτε δε μπορεί λόγω ανικανότητας, οπότε η κυβέρνηση οφείλει να τον αντικαταστήσει χωρίς καμία χρονοτριβή, γιατί την –πιθανή- ανικανότητα ενός προέδρου του ΕΟΠΥΥ την πληρώνουμε σε ανθρώπινες ζωές. Εάν δεν μπορεί επειδή κάποιοι δεν τον αφήνουν, οπότε οφείλει να βγει ο ίδιος να το καταγγείλει δημόσια και να παραιτηθεί. Αν δεν το κάνει, τότε η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιον, όπως και το κρίμα για τους θανάτους που προκαλεί καθημερινά η αδυναμία του οργανισμού τον οποίο διοικεί να ανταποκριθεί έστω και στοιχειωδώς στις ανάγκες των Ελλήνων για δημόσια υγεία.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, η κακοδιοίκηση και οι ανθρώπινες ζωές...!!!"

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας οι ελλείψεις στις ΜΕΘ

Η δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία προκαλεί νέα παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Αφορμή, αυτή τη φορά ήταν τα δημοσιεύματα στον Τύπο που αποκαλύπτουν τις τραγικές ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα κρεβάτια εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων γιατρών και νοσηλευτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε καθημερινή βάση και μόνο στην Αττική, 30 ασθενείς αναζητούν θέση νοσηλείας σε ΜΕΘ και βρίσκουν μόνον οι μισοί. Όπως ανέφερε μάλιστα, μιλώντας στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απόστολος Αρμαγανίδης, στη χώρα μας λειτουργούν 540 κλίνες εντατικής θεραπείας και 154 είναι κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ όπως τόνισε αναμένεται να κλείσουν ακόμη 40 έως 50 θέσεις εντατικής νοσηλείας με τη λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών.

Για τις καταγγελίες αυτές διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δυνατή η δέουσα αντιμετώπιση των συναφών περιστατικών και εάν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας οι ελλείψεις στις ΜΕΘ"

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο δύο παιδιών που δεν υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καρδιάς

Μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για το λουκέτο στην καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα. 

Τη διενέργεια έρευνας διέταξε ο εισαγγελέας με αφορμή δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν καταγγελίες πως δύο παιδάκια έχασαν τη ζωή τους καθώς η καρδιοχειρουργική κλινική στο “Αγία Σοφία” έχει κλείσει και δεν κατέστη δυνατό να χειρουργηθούν στο Ωνάσειο. Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αυτεπάγγελτες αξιόποινες πράξεις.


 Οπως ανέφερε το δημοσίευμα, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες "Η Αγία Σοφία" Χρυσάνθη Κοκολάκη, “υπάρχουν παιδιά που έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν πρόλαβαν και δεν χειρουργήθηκαν από το Ωνάσειο. Ειδικά για ένα παιδί ανασφάλιστο αλβανικής καταγωγής η καθυστέρηση έφθασε τον έναν χρόνο, από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012. 


Οι καθυστερήσεις φυσικά οφείλονται και στο γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστο”. Μια άλλη ιστορία φαίνεται ότι κόστισε τη ζωή ενός βρέφους καθώς οι αρμόδιοι του Ωνασείου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος των Γονέων, αδιαφόρησαν και αρνήθηκαν ακόμη και να έρθει ειδικός από το εξωτερικό παρ' ότι υπήρχε και η έγγραφη διαβεβαίωσή του ότι μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσει δωρεάν την επέμβαση για την οποία δεν υπήρχε εμπειρία στη χώρα μας.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο δύο παιδιών που δεν υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καρδιάς"

Καβγάς στην ΕΛ.ΑΣ για τους «Πυρήνες»

Πρώην και νυν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερίζουν για την …εξάρθρωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που δεν έχει γίνει ωστόσο ποτέ. 

 Τη στιγμή που ο νέος βραχίονας της οργάνωσης προχωρά σε βομβιστικές επιθέσεις και ληστείες υπάρχει σε εκκρεμότητα αίτημα 250 αστυνομικών -κυρίως της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας- να βραβευθούν για την «διάλυση» της συγκεκριμένης ένοπλης ομάδας. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτήν την διαδικασία, που έχει εξελιχθεί σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων(!), έχουν υπάρξει «παρεμβάσεις» άλλων πρώην και νυν στελεχών της ΕΛΑΣ. Οι αξιωματούχοι αυτοί καταγγέλλουν συναδέλφους τους ότι τους έχουν αποκλείσει από την διαδικασία βράβευσης- η οποία θα συνοδευτεί από χρηματική αμοιβή- γιατί είχαν και αυτοί σημαντικό ρόλο στην «εξάρθρωση» των «Πυρήνων»! 

Οι οποίοι ωστόσο παρατείνουν τη δράση τους. 

 Το αίτημα για βράβευση των 250 περίπου αστυνομικών για την εξάρθρωση των «Πυρήνων» υποβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2012, με έγγραφο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Το αίτημα βασιζόταν στις επιτυχημένες επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την σύλληψη μελών των «Πυρήνων» σε Αγρίνιο, Πειραιά, Καλλιθέα και Βόλο, την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2010 μέχρι τον Μάιο του 2011 και ζητείται η βράβευση όλων των αστυνομικών που συμμετείχαν σε αυτές. Στις αρχές του 2012 υπήρχε η πεποίθηση στις διωκτικές αρχές ότι η οργάνωση, μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα από την ΕΛ.ΑΣ, «έχει πλέον εξουδετερωθεί και κλείσει τον κύκλο της». Ετσι λοιπόν αποφασίστηκε να κινηθούν οι διαδικασίες βράβευσης όσων συμμετείχαν στον εντοπισμό των τελευταίων κρησφύγετων της οργάνωσης. Όμως εκεί άρχισαν οι εμπλοκές και οι διαψεύσεις των εκτιμήσεων. 

  Την 1η Φεβρουαρίου 2012 υπέβαλε ένσταση γι αυτήν τη διαδικασία απονομής μεταλλίων κι εύφημων μνειών ενας πρώην ανώτατος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 


 Ο αξιωματικός αυτός υποστήριζε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι εσφαλμένη και παράτυπη γιατί εξαιρεί από την βράβευση μια μεγάλη ομάδα δεκάδων αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που είχαν εντοπίσει, τον Σεπτέμβριο του 2009, την πρώτη «γιάφκα» της οργάνωσης στην οδό 25η Μαρτίου στο Χαλάνδρι. 


Σύμφωνα με το κείμενο αυτό ο εντοπισμός του καταλύματος της «Συνωμοσίας» στην οδό 25ης Μαρτίου ήταν ζωτικής και καθοριστικής σημασίας αφού εκεί εντοπίσθηκαν αποτυπώματα και δείγματα DNA δεκάδων μελών της οργάνωσης που μέχρι τότε ήταν άγνωστα στις αρχές και συνελήφθησαν αργότερα. Σημειώνεται ότι η ομάδα αυτή των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ που συμμετείχαν στην έρευνα στο Χαλάνδρι απομακρύνθηκε, λίγους μήνες αργότερα, αιφνιδιαστικά από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Και ετσι κανείς από αυτούς δεν είναι ανάμεσα στους υποψήφιους τώρα για βράβευση, για τις νέες γιάφκες της οργάνωσης. 

  Οι συγκεκριμένες έριδες συνεχίζονταν μάλιστα μέχρι και προ μερικών εβδομάδων και είναι δείγμα ενός «πολέμου παρασκηνίου» που εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια γύρω από τις έρευνες για τις ένοπλες οργανώσεις.


Οπως έλεγε στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη «ο κάθε ένας αξιωματικός μπορεί να ζητά βράβευση για οτιδήποτε. Τώρα ζητήθηκε η βράβευση για τις γιάφκες στον Βόλο, το Αγρίνιο και τον Πειραιά. Δεν ζητήθηκε η απονομή μεταλλίων ούτε για τους πρώην αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής αλλά ούτε για τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ή των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που συμμετείχαν στις συλλήψεις και στις έρευνες. 


Αν ήθελαν αυτοί που είχαν βρει την γιάφκα του Χαλανδρίου ας είχαν ζητήσει τότε εγκαίρως την βράβευση τους. Εμείς εξάλλου δεν ξέρουμε τότε ποιοι ακριβώς ήταν στην συγκεκριμένη έρευνα». Από την άλλη πλευρά οι αποχωρήσαντες -το 2009- ένστολοι σημειώνουν «εμείς δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε να μας βραβεύσουν ενώ οι έρευνες ήταν ακόμη στην αρχή. Εξάλλου μας έδιωξαν σχεδόν αμέσως. Υποκρύπτονται σκοπιμότητες και υπάρχει προφανής αδικία…» 

 Ετσι λοιπόν τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί ποιοι θα βραβευθούν για την εξάρθρωση των «Πυρήνων», οι οποίοι ωστόσο έχουν επανεμφανισθεί με τα κτυπήματα σε Πάρο, Φλώρινα, Mall και Κοζάνη. 

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Καβγάς στην ΕΛ.ΑΣ για τους «Πυρήνες»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news