facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων του ΙΚΑ την Πέμπτη

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν για αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, αντιδρώντας στις απολύσεις των 450 συναδέλφων τους, επιτυχόντων του διαγωνισμού 9Κ του ΑΣΕΠ.

«Αντιστεκόμαστε στη διάλυση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, αντιστεκόμαστε στην κατάργηση του θεσμού της αξιοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ζητεί να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος του Ιδρύματος.

Την ίδια ώρα, για εμπαιγμό των απολυμένων υπαλλήλων του ΙΚΑ, επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 9Κ/2008, καθώς και των αδιόριστων επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ.

Όπως καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, «παρά τις κατ' επανάληψη δεσμεύσεις των συναρμοδίων υπουργών για οριστική λύση και αποκατάσταση των επιτυχόντων των δύο διαγωνισμών, καμία υπόσχεση δεν έχει τηρηθεί έως σήμερα» με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να αντιμετωπίζει «τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας».

Καλεί τέλος τα στελέχη των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων-μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ, στις 12:00 έξω από τη Βουλή.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων του ΙΚΑ την Πέμπτη"

Οκτώ πρώην στελέχη του ΟΤΕ κατηγορούμενοι για δωροληψία


Οκτώ πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται από τους τρεις ανακριτές, Μαρία Νικολακέα, Ι. Φιοράκη και Νίκο Πιπιλίγκα, που διερευνούν το σκάνδαλο της Siemens, για να απολογηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από αυτούς έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος, ενώ οι άλλοι διετέλεσαν μέλη Επιτροπών του ΟΤΕ την επίμαχη περίοδο των προμηθειών του Οργανισμού από τη γερμανική εταιρεία. Σε τέσσερις από αυτούς εντοπίστηκε, την επίμαχη περίοδο, μεγάλη δραστηριότητα σε επενδύσεις σε ακίνητα ενώ ερευνώνται και τρεις λογαριασμοί σε αυστριακή τράπεζα...
Εντοπίστηκε, επίσης και ύποπτο έμβασμα απευθείας από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, που κατέληξε σε συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Όλοι κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με βάση την δικαστική έρευνα που γίνεται στην χώρα μας και αφορά τη σύμβαση 8002 ΟΤΕ - Siemens. Με τις οκτώ κλήσεις σε στελέχη του ΟΤΕ οι υπάλληλοι του Οργανισμού που κατηγορούνται για την υπόθεση είναι συνολικά 16.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΔΣ του ΟΤΕ παρουσιάστηκε πρόσφατα και η πραγματογνωμοσύνη ιδιωτικής εταιρείας για το αν ο Οργανισμός υπέστη βλάβη από την συγκεκριμένη προμήθεια. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν εντοπίζεται η ζημιά αφού ο ελεγκτής επικαλείται αδυναμία διότι δεν δόθηκαν στοιχεία από τους αντίστοιχους Οργανισμούς Τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Οκτώ πρώην στελέχη του ΟΤΕ κατηγορούμενοι για δωροληψία"

Ρυθμίσεις για αποπληρωμή χρεών μέχρι 96 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

Ρυθμίσεις για αποπληρωμή χρεών προς τα ασφαλιστικά που θα δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής ως και σε 96 δόσεις εξετάζεται το κυβερνητικό επιτελείο.
Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν υπό πέντε προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την τρόικα.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο ήδη τρόικα φαίνεται πως έχει ανάψει το πράσινο φως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» υπάρχουν τουλάχιστον οι εξής πέντε βασικές προϋποθέσεις:

- Οι επιχειρήσεις να έχουν ενεργή απασχόληση, να απασχολούν δηλαδή τουλάχιστον ένα άτομο.

- Να υπάρχει ανώτατο όριο χρεών που θα μπορούν να ρυθμιστούν. (Η τρόικα θέτει όριο τις 100.000 ευρώ και εξάμηνη περίοδο χάριτος για όσους πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας)

- Να καθοριστεί ένα νέο σύστημα δόσεων βάσει των κριτηρίων βιωσιμότητας

- Τέλος να αποτυπωθεί εξ αρχής το ποσό που μπορούν να εισπράξουν τα Ταμεία
asfalisinet
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρυθμίσεις για αποπληρωμή χρεών μέχρι 96 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία"

Αντισυνταγματικά τα αυτόφωρα για χρέη προς το δημόσιο

Απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης ανατρέπει την κυβερνητική πολιτική με τις αθρόες επ' αυτοφώρω συλλήψεις για μη καταβολή χρεών στο δημόσιο κρίνοντας, ότι οι υποθέσεις πρέπει να εισαχθούν στην τακτική διαδικασία. Στην εισαγγελική πρόταση, που υιοθετεί το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, γίνονται νύξεις για ρύθμιση-μέτρο πίεσης με εισπρακτικό και μόνο χαρακτήρα, και η αυτόφωρη διαδικασία χαρακτηρίζεται αντισυνταγματική.
Από την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων με τον σχετικό νόμο 3943/2011 παρατηρήθηκε μπαράζ αυτόφωρων συλλήψεων οφειλετών του δημοσίου, καθώς ουσιαστικά το αδίκημα χαρακτηρίστηκε διαρκές. Παρότι όμως συνελήφθησαν περίπου 1.800 φορολογούμενοι για διάφορα αδικήματα (μη καταβολή χρεών, μη έκδοση φορολογικών στοιχείων κτλ.) για οφειλές που φτάνουν το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το δημόσιο εισέπραξε περίπου... 20 εκατομμύρια. Εκατοντάδες οφειλέτες οδηγούνται στα αυτόφωρα μονομελή και τριμελή πλημμελειοδικεία, χωρίς να προβαίνουν σε ρυθμίσεις -με αντίστοιχες καταβολές- και καταλήγουν να δικάζονται με ποινές που έχουν αναστολή και να μένουν ελεύθεροι. Συνέπεια αυτού είναι να μην έχει εισπράξει το δημόσιο χρήματα, όπως επιδιωκόταν με τη θέσπιση του σχετικού νόμου, αλλά να συνωστίζονται υποθέσεις στα ακροατήρια των δικαστηρίων και να κινητοποιούνται αστυνομικοί, εισαγγελείς, δικαστές και γραμματείς.
Η αναποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου νομικού πλαισίου, που καθιέρωσε τα αδικήματα ως αυτόφωρα, ήδη διαπιστώθηκε από τον αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή, ο οποίος έχει προτείνει ρυθμίσεις, προκειμένου οι ποινές που επιβάλλονται στους οφειλέτες να μην έχουν αναστολή ή μετατροπή, για να ασκηθεί επιπλέον πίεση και να εισπραχθούν δημόσια έσοδα.
Η απόφαση
Το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην 34279/2012 απόφασή του γίνεται το πρώτο δικαστήριο που νομολογεί εναντίον των αυτόφωρων συλλήψεων, κρίνοντας ότι είναι αντισυνταγματικές. Η υπόθεση που κρίθηκε αφορά πρατηριούχο υγρών καυσίμων στη Νέα Μηχανιώνα, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω κατηγορούμενος ότι σε «ανεξακρίβωτες ημερομηνίες» του 2011 και του 2012 προμηθεύτηκε καύσιμα χωρίς τιμολόγια. Η σχετική παράβαση περιλαμβάνεται σε αυτές του νόμου 2523/1997, όπως και οι οφειλές στο δημόσιο και μετατρέπεται επίσης σε διαρκές αδίκημα με τον νόμο του 2011.
Στην πρότασή του, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασίλης Αδάμπας, που υιοθετήθηκε απόλυτα από την απόφαση του δικαστηρίου με πρόεδρο τον Δ. Γιαννούλη, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση «είναι αντισυνταγματική, διότι προσκρούει στα άρθρα 2, 6 και 25 του συντάγματος», που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τον ρητό ορισμό των στοιχείων της πράξης και το καταχρηστικό του αυτοφώρου. «Ο νομοθέτης εισήγαγε μία μη πειστική -δογματικά- ρύθμιση με αυτοσκοπό την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας», επισημαίνεται στην πρόταση.
Ο εισαγγελέας αιτιολογεί την άποψή του, κάνοντας λόγο για μέτρο πίεσης που παραπέμπει σε εισπρακτικούς σκοπούς. «Είναι προφανές ότι ο εξαναγκαστικός χαρακτήρας της σύλληψης και της κράτησης του κατηγορουμένου εμφανίστηκε ως μέσο πίεσης για μη ομολογημένους σκοπούς (πιθανώς τη διοικητική διευθέτηση της εκκρεμότητας). Με άλλα λόγια, ο κατηγορούμενος και η 'προδικαστική' στέρηση της ελευθερίας του αναδείχτηκαν το δυσανάλογο επαχθές μέτρο για σκοπό που αφίσταται του αναμενόμενου», αναφέρει. Με την απόφαση, η δικογραφία που είχε εισαχθεί στο αυτόφωρο επιστρέφει στον εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθεί η τακτική διαδικασία παραπομπής σε δίκη. «Το δικαστήριο κρίνει ότι η υπόθεση εσφαλμένα εισήχθη προκειμένου να δικαστεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία», επισημαίνεται στο διατακτικό.
Η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης συνάντησε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις απ' όσους υπερασπίζονται την αυτόφωρη διαδικασία για να επιτευχθούν εισπράξεις. «Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία απόφαση μονομελούς πλημμελειοδικείου, το ζήτημα είναι τι θα αποφασίσουν τα δευτεροβάθμια δικαστήρια, που ήδη δέχονται τον χαρακτήρα του αυτοφώρου», επισημαίνουν εισαγγελείς, υπέρμαχοι της ρύθμισης.
Από την άλλη, οι θεωρητικοί μελετητές των οικονομικών αδικημάτων και του φορολογικού καθεστώτος επικρότησαν τη σχετική απόφαση, καθώς ανταποκρίνεται στις ενστάσεις που είχαν προβάλει από την αρχή εφαρμογής του αντίστοιχου νόμου. Χαρακτηριστικές είναι οι παρατηρήσεις, επί της απόφασης, του επίκουρου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργου Δημήτραινα, όπως δημοσιεύτηκαν στο τεύχος 12/2012 της «Ποινικής Δικαιοσύνης»: «Είναι στην πραγματικότητα μία αυθαίρετη επιλογή να προσδιοριστεί ως 'αυτόφωρο' ένα νέο είδος εγκλήματος, το οποίο ούτε 'εν τω πράττεσθαι' καταλαμβάνεται ούτε 'ετελέσθη προσφάτως', αφού ούτε αν πράττει πλέον ο δράστης ενδιαφέρει ούτε αναζητείται η βουλητική επικάλυψη της πράξης του στο χρονικό διάστημα που πλασματικά προσδιορίζεται η δήθεν πράξη». Μάλιστα, αφήνει σαφείς αιχμές για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση του μονομελούς δείχνει τον ορθό δρόμο της αντιμετώπισης ενός δογματικού προβλήματος, που έπρεπε να αποφύγει ο νομοθέτης. «Εκτός αν νομοθετεί πλέον σε 'πανικό', οπότε είναι αμφίβολο εάν μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος και για τις μελλοντικές παρεμβάσεις του», καταλήγει το σχόλιό του.
ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ «Ό,τι αποφασίσουν τα δικαστήρια»
Το εύθραυστο του αυτόφωρου χαρακτήρα του αδικήματος που αφορά τις οφειλές στο δημόσιο επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής. Σε ερμηνευτική εγκύκλιό του, που είχε στείλει στους εισαγγελείς όταν θεσπίστηκε το αυτόφωρο, παρέπεμπε την κρίση του νόμου στα δικαστήρια και στις αποφάσεις τους. «Η συμβατότητα της ρύθμισης με τα άρθρα του συντάγματος θα κριθεί στην πράξη από τα δικαστήρια. Μέχρι την παγίωση της σχετικής νομολογίας, η κατ' επιταγή της διάταξης αυτής εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιπτώσεις ακραίας και προκλητικής φοροδιαφυγής δεν μπορεί εκ προοιμίου να αποκλειστεί», αναφέρει.
Στην ίδια εγκύκλιο, ο κ. Παντελής, που τώρα προτείνει αυστηρότερη δικαστική πολιτική για τους οφειλέτες στο δημόσιο, κάνει λόγο για «δημιουργία θολού και δυσερμήνευτου τοπίου», λόγω των συνεχώς νομοθετικών παρεμβάσεων στα φορολογικά αδικήματα. Πάντως, ο συγκεκριμένος νόμος βρήκε εφαρμογή μόνο στην αυτόφωρη διαδικασία, αφού ο σχεδιασμός για δημιουργία «φορολογικών δικαστηρίων» δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Άλλωστε, ο αυτόφωρος χαρακτήρας τέτοιων αδικημάτων ενισχύθηκε και από άλλους εισαγγελείς. Ενδεικτική είναι η εγκύκλιος του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Λάμπρου Τσόγκα στις 13 Δεκεμβρίου 2012, προς το ΣΔΟΕ, ο οποίος χαρακτηρίζει διαρκές και το αδίκημα της μη έκδοσης αποδείξεων από καταστήματα, διευρύνοντας το όριο του αυτοφώρου για τη σύλληψη των παραβατών.
makthes
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντισυνταγματικά τα αυτόφωρα για χρέη προς το δημόσιο"

Μια βυζαντινή πόλη εκτροχιάζει εκ νέου τα βαγόνια του έργου

Σε μεγάλη κατάρα εξελίσσεται το θέμα των αρχαιοτήτων στο μετρό της Θεσσαλονίκης, θέτοντας για πολλοστή φορά σε κίνδυνο την συνέχεια του έργου λόγω νέων αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου.

Πρόκειται για πολύ σημαντικές βυζαντινές αρχαιότητες που χρονολογούνται μεταξύ 6ου και 7ου αιώνα, οι οποίες φέρνουν στο φως την ζωντάνια μιας αρχαίας πόλης με τους λιθόστρωτους και μαρμάρινους δρόμους, την αγορά και την καθημερινότητα των ανθρώπων της.

Tην ώρα που οι αρχαιολογίες έχουν τινάξει στον αέρα το χρονοδιάγραμμα αλλά και το κόστος του έργου (οι ανασκαφές των αρχικά εκτιμώμενων τριών ετών έγιναν έξι και από 15 εκ. ευρώ εκτινάχθηκαν στα 90 εκ. ευρώ) και το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει να δώσει το στίγμα της εγρήγορσης, αποκαθιστώντας τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις, μια ολόκληρη πόλη στα έγκατα της γης που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι κατά τις ανασκαφές στο σταθμό Βενιζέλου, ανοίγει τον κύκλο για νέες περιπέτειες.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων (ΚΑΣ) με απόφασή του ζητά τα ευρήματα να μεταφερθούν στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, θεωρώντας «ρομαντική» οποιαδήποτε συζήτηση για την διατήρησή τους. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ισοδυναμούσε με την κατάργηση του σταθμού, αν και αντιδράσεις για την υποδοχή των αρχαίων διατυπώνει και ο δήμος Παύλου Μελά που σχεδιάζει εδώ και χρόνια στο χώρο, την δημιουργία πάρκου.

Πληροφορίες πάντως από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι ο δήμος δεν είναι αρνητικός αλλά ζητά να μην γίνει «σαλαμοποίηση» του χώρου και τα ευρήματα να ενταχθούν στο περιβάλλον. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισε το μετρό και στο σταθμό της Αγίας Σοφίας μόνο που εκεί οι αρχαιολογικοί θησαυροί αποθηκεύτηκαν μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που θα τους μεταφέρουν.

Οι εξελίξεις στο μετρό της Θεσσαλονίκης που έχει βραχυκλώσει από τα προβλήματα του αναδόχου προκαλούν νέα εμπόδια για αυτό και σήμερα είναι προγραμματισμένη έκτακτη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη που θα δώσουν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος και ο διευθύνοντας σύμβουλος της Αττικό Μετρό κ. Χρήστου Τσίτουρας.

Ο κ. Σιμόπουλος υποστηρίζει ότι οι αρχαιότητες δεν υπάρχει τεχνικός τρόπος για να παραμείνουν στο σταθμό γιατί τότε κινδυνεύει να πάει πάνε πίσω όλο το έργο. Ήδη η κατασκευή του με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το περασμένο Φθινόπωρο αλλά όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα παραδοθεί το έργο το 2017!

«Έχουμε δώσει 100 εκ. ευρώ μέχρι τώρα για το σταθμό. Είναι τρομακτικό νούμερο» ανέφερε χθες σε συνέντευξή του ο κ. Σιμόπουλος τονίζοντας ότι κινδυνεύει να απενταχθεί το έργο καθώς εάν καταργηθεί ο σταθμός θα πρέπει να επανασχεδιαστούν όλοι οι σταθμοί στη δυτική πτέρυγα της πόλης.

«Θα έχουμε την υπέρβαση της μέγιστης χωρητικότητας, αυξημένους συνολικούς χρόνους μετακίνησης, θα έχουμε αυξημένους χρόνους εκκένωσης, θα έχουμε μεταξύ δύο σταθμών 1.150 μέτρα απόσταση ενώ το μέγιστο είναι 800 μέτρα. Δεν γίνεται», είπε.

Λάδι στην φωτιά όμως βάζουν οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος μιλώντας για τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα δήλωσε ότι «οι δρόμοι δεν είναι αγάλματα για να μεταφερθούν» διαφωνώντας με τη μεταφορά την ευρημάτων στη Σταυρούπολη.

Υπέρ του να μείνουν τα ευρήματα στον Βενιζέλου έχει ταχθεί και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ενώ επισήμως το υπουργείο Πολιτισμού ρίχνει το μπαλάκι στην πόλη, λέγοντας ότι εκείνη θα πρέπει να αποφασίσει.

Παρόμοια προβλήματα είχαν εμφανιστεί και στην πλατεία Συντάγματος πριν από δέκα χρόνια, όπου 2.000 τετραγωνικά αρχαιοτήτων μεταφέρθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μια βυζαντινή πόλη εκτροχιάζει εκ νέου τα βαγόνια του έργου"

Η Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα έγινε «Πανελλαδικώς Περίγελως» [video]

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αντέννα αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ στο θέμα (περιγράφοντάς το με μελανά χρώματα) της αθώωσης των εμπλεκομένων στο πόρισμα της ΕΔΕ στο δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, για την απώλεια εσόδων από την Πρωτομαγιά, όπως το και σχετικό δημοσίευμα – ΚΟΛΑΦΟΣ για τη διοίκηση Γαϊτανά, που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο «Εθνος της Κυριακής» και για το οποίο σας ενημέρωσαν (πρώτοι) από χθες οι «Ορίζοντες…»! Στα πλαίσια του ρεπορτάζ, δημοσιογράφος έλαβε δήλωση της δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, η οποία συμμετείχε στην επιτροπή που αθώωσε τους εμπλεκομένους, όπως και οι 5 αντιδήμαρχοι – 2 από τους οποίους παραιτήθηκαν τότε, καταγγέλοντας πιέσεις και από τη δήμαρχο!!

Οι προσβλητικότατοι χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν το ρεπορτάζ θα έκαναν κάθε Φιλαδελφειώτη ή Χαλκηδονιώτη να κοκκινήσει από ντροπή! Η δήλωση της δημάρχου προκαλεί αρκετές απορίες (π.χ. μιλά για ομόφωνη απόφαση! είναι αλήθεια ή ψέμα;). Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα αποκαλύφθηκαν στις 15 Νοεμβρίου, από τη δήμαρχο και τους δύο παραιτηθέντες αντιδημάρχους για το ίδιο θέμα, αλλά και ο πρωτοφανής καυγάς της με έναν εκ των δύο, τον κ. Φ. Νικολόπουλο:
Μ. Χούκλη (παρουσιάστρια Αντέννα): «…υπάρχει πληθώρα περιπτώσεων υπαλλήλων σε υπηρεσίες του δημοσίου ή στην τοπική Αυτοδιοίκηση που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στα καθήκοντά τους, αλλά υποπίπτουν σε βαριά πειθαρχικά παραπτώματα ή ζημιώνουν εν γνώσει τους τα κρατικά ταμεία… σταχυολογήσαμε 3 τέτοια παραδείγματα (σ.σ. το ένα αφορά τη Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα)»

Λ. Ανστρουλή (δημοσιογράφος Αντέννα): «…άφεση αμαρτιών από τα Πειθαρχικά στους επίορκους… τρανταχτό παράδειγμα 5 υπάλληλοι του δήμου Φιλαδέλφειας που τη Πρωτομαγιά του 2011 δεν εισέπραξαν από μικροπωλητές 80.000 ευρώ για τους πάγκους, αλλά τα…!!!» (σ.σ. δεν συνεχίζουμε την καταγραφή, είναι ασυγκρίτως ντροπιαστικά τα όσα ακούγονται στο βίντεο… Ακούστε τα με τα ίδια σας τα αυτιά!).
Φ. Νικολόπουλος (παραιτηθείς αντιδήμαρχος): «Την Κυριακή ήμασταν παρέα με τη δήμαρχο, πίναμε τα ουζάκια μας, δεν μας είπε ότι είχε θέμα κομματικής πειθαρχίας… Την Τρίτη το πρωί είχαμε εκτελεστική επιτροπή… και η κα δήμαρχος λέει: “μπαίνουμε στο θέμα της ΕΔΕ’… ο κ. Κουτσάκης παίρνει το λόγο και λέει: “αν δεν είμαστε ομόφωνοι εγώ παραιτούμαι από την παράταξη’… καπάκι η δήμαρχος λέει: “ε, βέβαια! Όποιος δεν ακολουθήσει, θέτει τον εαυτό του εκτός παράταξης!!!“».

Φωνές και ένταση! Η δήμαρχος σηκώνεται όρθια φωνάζοντας!

Ευτ. Γαϊτανά (δήμαρχος) προς τον κ. Φ. Νικολόπουλο: «…είπα εγώ τέτοιο πράγμα; Ψέματα! Λες ψέματα!»

Ακολουθούν και ακούγονται λόγια που δεν περιγράφονται εύκολα… Δείτε το σύντομο βίντεο, στο τέλος αυτού του δημοσιεύματος. Και το «κερασάκι στην τούρτα»… δίπλα σε όλα τα κωμικοτραγικά, το όνομα της δημάρχου αναγράφεται ως «Γιαταγάνα» αντί για το ορθό «Γαϊτανά»!

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως γράφαμε σε χθεσινό μας δημοσίευμα, ο Γενικός Επιθεωρητής κ. Λ. Ρακιντζής σε δηλώσεις του στο «Εθνος της Κυριακής» αφήνει υπόνοιες ότι τα πειθαρχικά συμβούλια λαμβάνουν αθωωτικές αποφάσεις για να γλιτώσουν τους συναδέλφους τους από τη διαθεσιμότητα που επιβάλλει ο νέος πειθαρχικός νόμος και κάνει ειδική αναφορά στην αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού του δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας όταν, σύμφωνα με το άρθρο «…και οι πέντε υπάλληλοι του δήμου παραπέμπονταν στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο με ένα αναλυτικότατο κατηγορητήριο για παράβαση καθήκοντος και για απώλειες εσόδων του δήμου«!!! Ενώ υπενθυμίζει ότι «σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όταν η ΕΔΕ διαπιστώνει σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα πρέπει να επιβληθεί πειθαρχική δίωξη«!!!

orizontes
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα έγινε «Πανελλαδικώς Περίγελως» [video]"

«Όλα έγιναν νόμιμα»

«Θύελλα αντιδράσεων» ξεσήκωσαν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν προχθές, σύμφωνα με τις οποίες, τόσο ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου, όσο και ο πρώην...
αντιδήμαρχος Παύλος Μαρκάκης κατηγορούνται για κακούργημα, με αφορμή προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου Βόλου που είχαν γίνει το 2006.

Σε δηλώσεις τους χθες το πρωί στο «Ράδιο Ένα» τα δύο πρώην στελέχη, υπεραμύνθηκαν της επιλογής τους, τονίζοντας ότι στις προγραμματικές απασχολήθηκαν άνεργοι του ΟΑΕΔ, ενώ κόστισαν κατά 50% λιγότερο απ’ ότι οι εργολαβίες. Ο δε Π. Μαρκάκης έκανε λόγο για σκοπιμότητα του δημοσιεύματος που έχει στόχο τον ίδιο.

«Είναι τραγικό να ξυπνάς το πρωί της Κυριακής και να σε λένε κακούργο, επειδή δεν έκανες τίποτα παραπάνω από το να βοηθήσεις την πόλη να βελτιώσει τις συνθήκες της καθημερινότητας, μέσα από μια διαδικασία, πέρα για πέρα νόμιμη, που είχε όλες τις εγκρίσεις», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Βόλου.

Ο κ. Μήτρου πρόσθεσε ότι είναι μια διαδικασία και μια προγραμματική σύμβαση που συνεχίστηκε και από την επόμενη Δημοτική Αρχή, ενώ τόνισε ότι ο καταγγέλλων, που άνοιξε και το θέμα, ο κ. Στάμος, το 2006, παραμονές των εκλογών, ήταν εκείνος που υλοποίησε την επόμενη προγραμματική σύμβαση 2007-2008, που ήταν πανομοιότυπη.

Το κόστος της προγραμματικής σύμβασης ήταν 700.000 € για δύο χρόνια με συμμετοχή του Δήμου 150.000 €.

Ο πρώην δήμαρχος εξήγησε ότι την περίοδο εκείνη, υπήρχαν μεγάλα προβλήματα στην πόλη, λόγω αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης 193 χλμ., που είχαν αποτέλεσμα η πόλη να έχει «οργωθεί».

Τα προβλήματα που υπήρχαν στις αποκαταστάσεις από την ΕΡΓΗΛ, αλλά και τις πλημμύρες, οδήγησαν στο σημείο να γίνονται καθημερινές παρεμβάσεις, κάτι που ανάγκασε την Τεχνική Υπηρεσία να πει στη ΔΕΥΑΜΒ ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. «Αναγκαστήκαμε συνεπώς, να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση που κάλυπτε αυτή την ανάγκη, με εργάτες που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ, ήταν Έλληνες και επιδοτούνταν από το κράτος», τόνισε ο πρώην δήμαρχος Βόλου.

Ο κ. Μήτρου, τόνισε ότι αν ο Δήμος πήγαινε σε εργολαβία, το κόστος θα ήταν 50% μεγαλύτερο, καθώς υπάρχει εργολαβικό κέρδος και ΦΠΑ, ενώ επισήμανε ότι το προσωπικό δεν διατέθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά στο Δήμο, που έβαλε και δικά του μηχανήματα.

Ανέφερε δε, ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονταν για προγραμματικές συμβάσεις εγκρίνονταν από το Δημοτικό Συμβούλιο και από την Περιφέρεια.

«Το βούλευμα αναφέρει ότι παραπλανήθηκε η Περιφέρεια. Αν έγινε αυτό, παραπλανήθηκα κι εγώ και δεν φταίω επί της ουσίας», δήλωσε ο κ. Μήτρου και τόνισε ότι το θέμα είναι τυπικό και ο ίδιος άδικα κατηγορείται για κακούργημα.

«Πολιτικό ξεκαθάρισμα»

«Θέλω να γίνει το Δικαστήριο για να μην υπάρχει η παραμικρή μομφή και το παραμικρό ψεγάδι. Αλλά πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκινάει από το 2006, γίνεται προανάκριση σε επίπεδο Βόλου, βγαίνει βούλευμα, πάει στη Λάρισα και ξαναγυρίζει με κατηγορητήριο σε βαθμό κακουργήματος, η υπόθεση είναι λίγο «περίεργη», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Βόλου. Πρόσθεσε δε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και τόνισε ότι θα λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που υπάρχει και μεγαλοποιήθηκε από το δημοσίευμα.

Ερωτηθείς αν πρόκειται για πολιτικό ξεκαθάρισμα ενόψει των εκλογών, ο κ. Μήτρου τόνισε ότι απέχει από την πολιτική εδώ και τρία χρόνια και δεν μπόρεσε να το αποκλείσει, αν και δήλωσε ότι εξεπλάγην από τον τίτλο του δημοσιεύματος. Επισήμανε δε ότι οι σημερινές «συμμαχίες» στην πολιτική, αύριο μπορεί να είναι αντιπαλότητες και ίσως αποκαλυφθούν όσα έγιναν χθεσινά.

Π. Μαρκάκης: «Σκοπιμότητα…»

Σκοπιμότητα απέδωσε στο δημοσίευμα ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου και βουλευτής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης, που έχει να κάνει με την πολιτική του δράση και την ενδεχόμενη επαναδραστηριοποίηση στην κεντρική σκηνή ή στο Δήμο Βόλου.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» για το ζήτημα, ο κ. Μαρκάκης ανέφερε ότι το θέμα των προγραμματικών συμβάσεων είναι μια πολιτική ομηρία που κρατάει πάνω από έξι χρόνια. «Αυτή η υπόθεση που πήγε στο αρχείο και ανασύρθηκε ξανά, με βρήκε εν ενεργεία βουλευτή και χρειάστηκε να πάει στη Βουλή για να γίνει άρση της ασυλίας μου, που έγινε και με τη δική μου συναίνεση και έφτασε στην ακροαματική διαδικασία, σήμερα που δεν έχω κανένα δημόσιο αξίωμα», ανέφερε.

«Υπάρχει πολιτικός δάκτυλος, που δεν θέλει το πρόσωπό μου να εμπλακεί ξανά στην πολιτική, διότι ενδεχομένως για κάποιους είμαι πολιτικός κίνδυνος», ήταν η δήλωση του κ. Μαρκάκη, που χαρακτήρισε μη δεοντολογικό το δημοσίευμα.

Ο κ. Μαρκάκης έκανε λόγο για τραγέλαφο της υπόθεσης και δήλωσε ότι αν βρεθεί έστω και ένας εργαζόμενος στις προγραμματικές συμβάσεις που να έχει μαζί τους μέχρι και πέμπτου βαθμού συγγένειας, ο ίδιος θα παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ένοχος.

magnesianews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όλα έγιναν νόμιμα»"

Αθλιότητα από τον υποτακτικό της Τρόικας!

Στην ΜΚΟ του Αλαβάνου και της "Υπατίας" ο "εραστής της νομιμότητας"!!


Είναι ίσως η επιτομή της αθλιότητας. 

Μία φαρσοκωμωδία που παίζεται στην πλάτη μίας εξαθλιωμένης κοινωνίας από υπεπροβεβλημένες πολιτικές περσόνες, όπως ο "ατσαλάκωτος" κύριος Χατζηδάκης. 

Ο υπουργός που υλοποιεί αδίστακτα όλες τις εντολές της Τρόικας αδιαφορώντας για την φρίκη που προκαλεί στους πολίτες, με δαμόκλειο σπάθη την "παραμονή στο Ευρώ", είναι συνέταιρος του εκπροσώπου του "Λόμπυ της δραχμής", Αλέκου Αλαβάνου!

Μιλάμε για την περιβόητη ΜΚΟ "Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης", όπου το όνομα του υπουργού φιγουράρει στην διοικούσα επιτροπή δίπλα σε αυτό του Αλαβάνου! 



Ναι, του κυρίου Αλαβάνου ο οποίος τοποθετείται ξεκάθαρα υπέρ της εξόδου από το Ευρώ την ίδια στιγμή που ο ομοτράπεζος του Χατζηδάκης ξιφουλκεί υποκριτικά κατά του "λόμπυ της δραχμής".

Υπάρχει όμως άλλο ένα σημείο που εξοργίζει.

Ο υπουργός κύριος Χατζηδάκης ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην επίταξη των απεργών του Μετρό για την "υπεράσπιση της νομιμότητας". 

Φαίνεται ότι δεν είχε τις ίδιες ευαισθησίες όταν η ΜΚΟ και ο ιδρυτής της Αλέκος Αλαβάνος πρωτοστατούσε στην καταστρατήγηση της νομιμότητας στην υπόθεση της "Υπατίας", όταν παρανομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τα Χανιά, κατέλαβαν τη Νομική και έπειτα μεταφέρθηκαν στο γνωστό μέγαρο της Αθήνας καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας.

Η νομιμοφροσύνη του κυρίου Χατζηδάκη φαίνεται ότι εξαντλείται στους νόμιμους εργάτες, στους νόμιμους δανειολήπτες, στους σκληρά εργαζόμενους που ισοπεδώνει σε ένδειξη υποταγής στην Τρόικα.

Ο κύριος Χατζηδάκης πρωταγωνιστεί στην πολιτική της ύφεσης και της αναλγησίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση και την δραχμή. 

Τώρα μαθαίνουμε ότι έχει τον πρώτο ρόλο πλάι στον "λομπίστα" της δραχμής, διαθέτει συμβούλους "λομπίστες" συμφερόντων, την ίδια ώρα που η Ελλάδα αναζητεί "λομπίστες¨για τους πολίτες.

Όσο η κυβέρνηση διατηρεί τον κύριο Χατζηδάκη στην θέση του, όχι μόνο δεν πείθει για το αγαθό των προθέσεων της, αλλά εξοργίζει και τους πλέον καλόπιστους υποστηρικτές της.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθλιότητα από τον υποτακτικό της Τρόικας!"

Κάποτε είχαμε και λιπάσματα…

Του Γιώργου Κράλογλου

Όταν η ασυναγώνιστη ελληνική βιομηχανία λιπασμάτων των δεκαετιών 1960-1980 απειλούσε την διεθνή αγορά με 4 συγκροτήματα δυναμικότητας 2.000.000 τόνων και παραγωγής 1.000.000 τόνων, τρέφοντας  5.000 οικογένειες, ποιος φανταζόταν ότι ο γίγαντας αυτός θα σωριαζόταν το 2013 μετά από μια σειρά απαράδεκτες υπερβολές που χειροτέρεψαν την ανταγωνιστική συγκυρία. 

Ποιος να φανταστεί ότι τα κολοσσιαία αυτά συγκροτήματα της Α.Ε Ελληνικής Εταιρίας Χημικών Προϊόντων του Μποδοσάκη στην Δραπετσώνα, της Α.Ε. Χημικές Βιομηχανίες Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη επίσης του Μποδοσάκη της Εθνικής και Γάλλων, της Α.Ε. Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης του Ανδρεάδη και της κρατικής Α.Ε. Βιομηχανίας Αζωτούχων Λιπασμάτων της Κοζάνης που έκλεισαν, ερμητικά, για μισό αιώνα τα ελληνικά σύνορα στις εισαγωγές και έβαλαν τα ελληνικά λιπάσματα μέχρι και στην αγορά της Κίνας, θύματα μικροπολιτικής σπέκουλας κομμάτων και Δήμων, αθλιοτήτων των συντεχνιών, πολιτικής αδιαφορίας και δολοφονιών, μαζί με την απελευθέρωση της αγοράς και τον ανταγωνισμό θα έπεφταν στην άβυσσο. 

Χωρίς βοήθεια. Χωρίς συμπαράσταση.

Σειρά έχουν τώρα ο χάλυβας, τα τσιμέντα και τα καύσιμα. 

Ιστορικά η πρώτη απαράδεκτη υπερβολή ήταν το ανακάτεμα κομμάτων και κυβερνήσεων και στο κύκλωμα προμηθειών για την γεωργική παραγωγή όχι για να την νοικοκυρέψουν και να την αυγατίσουν αλλά για να την εκμεταλλευτούν πολιτικά προσφέροντας ρουσφέτια στους αγρότες.

Αντί να υπάρξει από την αρχή και σχέδιο εξωστρέφειας του κλάδου που ήδη υπερκάλυπτε τις εγχώριες ανάγκες «εφευρέθηκε» το σύστημα επιδότησης των λιπασμάτων αλλά σε ποσοστό που έκανε τα λιπάσματα φθηνότερα από την κοπριά...

Είναι για γέλια να αναλογιστεί κανείς ότι την εποχή των επιδοτήσεων είχε παρουσιαστεί το φαινόμενο να χτίζονται αγροτικές αποθήκες με σάκους γεμάτους λίπασμα γιατί ήταν φθηνότεροι από τους τσιμεντόλιθους...

Πάρτε φτηνό λίπασμα και ψηφίστε μας... Αποτέλεσμα η εγκληματική υπερλίπανση των καλλιεργειών λόγω μηδαμινού κόστους.

Η δεύτερη απαράδεκτη υπερβολή ήταν η συσσώρευση άμεσα και έμμεσα στο κράτος των λιπασματοβιομηχανιών πάλι με στόχο τις πελατειακές σχέσεις με τους αγρότες. 

Το ανακάτεμα του κράτους ξεκίνησε το 1965 με την ίδρυση της κρατικής ΑΕΒΑΛ στην Κοζάνη για την παραγωγή αζωτούχων από αμμωνία με αξιοποίηση του λιγνίτη. Η πρωτοβουλία ήταν τότε σωστή. Αλλά, στα δύσκολα, η μονάδα αφέθηκε στην τύχη της χωρίς βοήθεια για να καταντήσει κουφάρι. Και ως κουφάρι να αποτελεί σήμερα «αξιοθέατο» του Δήμου Κοζάνης.

Το κρατικό ανακάτεμα συνεχίστηκε το 1975 από τον Καραμανλή με την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων του Ανδρεάδη στην Καρβάλη. Ήταν μια συγκυριακή κρατικοποίηση γιατί στόχος του Καραμανλή ήταν οι Τράπεζες του ομίλου και τα ναυπηγεία. Έτσι η ΒΦΛ αφέθηκε στην τύχη της ως θυγατρική μιας κρατικής Τράπεζας.

Κρατήθηκε στην ζωή από τις φιλότιμές προσπάθειες εργαζομένων και συγκεκριμένων προσώπων. Σήμερα που την ξεφορτώθηκε το κράτος έπεσε στα χέρια του Λαυρεντιάδη που φέσωσε την ΔΕΠΑ με περισσότερα από 65.000.000 ευρώ με συνέπεια να τινάζεται στον αέρα και το συγκρότημα και το νοικοκυριό της ΔΕΠΑ.

Στην ΑΕΧΠΛ της Δραπετσώνας παίχθηκε την δεκαετία του 1980 η μικροπολιτική που οδήγησε στην τρίτη υπερβολή. 

Ο τότε επικεφαλής του συγκροτήματος Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ανιψιός του Μποδοσάκη, υπολογίζοντας, στην απελευθέρωση της αγοράς από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμμάτισε επενδύσεις πάνω από 500 εκατομμύρια δραχμές για να φτιάξει μια μεγάλη υπερσύγχρονη δεξαμενή αμμωνίας ώστε να εξασφαλίζει πρώτη ύλη για τα λιπάσματα της μονάδας. Έπεσαν να τον «φάνε» Δήμαρχοι, κόμματα, συντεχνίες και οικοπεδοφάγοι με την μορφή των περιβαλλοντολόγων.

Τα σχέδια κόλλησαν. Και τον Απρίλη του 1988 προλαβαίνουν και τρώνε τον Αθανασιάδη οι συμμορίτες δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη. Ήταν σύμπτωση;

Η απελευθέρωση της αγοράς έγινε το 1992, με καθυστέρηση δεκαετίας. Όμως η έλλειψη Μποδοσάκη και Αθανασιάδη οδήγησε σε έμμεση κρατικοποίηση μέσω Εθνικής και την ΧΒΒΕ της Θεσσαλονίκης.

Μετά από μια δεκαπενταετία ο νεώτερος Καραμανλής υποχρεώνει την ΒΦΛ να αγοράσει την μονάδα της Θεσσαλονίκης και να φορτωθεί ζημιές 30.000.000 ευρώ από την πρώτη ημέρα.     

Η αναδρομή μου στην άνοδο και την πτώση και του γιγαντιαίου κλάδου λιπασμάτων και χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα δεν έχει θέση «μνημόσυνου».

Αντίθετα εύχομαι να βρεθεί λύση με την εμπλοκή ΔΕΠΑ-ΒΦΛ και να αποκατασταθεί το πρόβλημα. 

Περιγράφω την πορεία του κλάδου γιατί θεωρώ ότι σήμερα που η Ελλάδα διαγράφεται από τον βιομηχανικό χάρτη της Ευρώπης και δεν έχει καμία προοπτική επανόδου (οι επενδύσεις που ακούγονται και θα ακουστούν είναι ραπανάκια για την όρεξη..) πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες.

Γιατί και ο ελληνικός κλάδος λιπασμάτων μπορούσε να σωθεί και να πρωταγωνιστήσει στα Βαλκάνια πριν πάρουν την θέση τους αυτοί που την πήραν και μας προμηθεύουν σήμερα πάνω από 500.000 τόνους λιπασμάτων τον χρόνο. Όσο λίπασμα δηλαδή θα μπορούσε ακόμη και σήμερα να κάνει εξαγωγή η Ελλάδα αν πρυτάνευε λίγη σοβαρότητα. 




capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάποτε είχαμε και λιπάσματα…"

Παραθυράκι για τη συνέχιση λειτουργίας της ELFE

Παράταση ζωής δόθηκε στην ELFE, τη γνωστή πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, μετά την κατάθεση από τη διοίκησή της, πρότασης προς τη ΔΕΠΑ, για τον διακανονισμό των χρεών της εταιρείας που φθάνουν στα 75 εκατ. ευρώ.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ΔΕΠΑ έχει μειώσει κατά 95% την τροφοδοσία της σε φυσικό αέριο, λόγω των χρεών της ELFE, με αποτέλεσμα η βιομηχανία λιπασμάτων να υπολειτουργεί.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου με συμμετοχή εκπροσώπων από τη διοίκηση της ELFE, της ΔΕΠΑ, του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και βουλευτών του νομού Καβάλας όπου βρίσκεται και το εργοστάσιο της βιομηχανίας.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η πρόταση διακανονισμού των χρεών της εταιρείας προς τη ΔΕΠΑ να τεθεί προς έγκριση από τη γενική συνέλευση της τελευταίας. Μέχρι τότε η ΔΕΠΑ δεν θα διακόψει εντελώς την παροχή φυσικού αερίου προς την εταιρεία.

Σύμφωνα με τη συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε στη σύσκεψη η ELFE, προβλέπεται η αποπληρωμή για τις παλαιότερες οφειλές της προς τη ΔΕΠΑ ύψους 55 εκατ. ευρώ (μέχρι και 30/9/2012) να γίνει σε έξι χρόνια, καταβάλλοντας 9 εκατ. ευρώ ετησίως.

Για να δεχτεί η ΔΕΠΑ την πρόταση ζητάει από την ELFE να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013, όπως επίσης να εξοφλεί από εδώ και πέρα άμεσα το φυσικό αέριο που θα αγοράζει.


voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραθυράκι για τη συνέχιση λειτουργίας της ELFE"

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΜΠΡΑΒΟ στον χειριστή του F-16 Block 52+


Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, επιφύλαξαν μια δυσάρεστη έκπληξη στο ζεύγος μαχητικών F-16 Block 52+ που είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), προσπαθώντας να εξακριβώσει την ταυτότητα του αργοκίνητου ίχνους που είχε προηγουμένως εντοπιστεί από το εθνικό σύστημα αεράμυνας προχθές τη νύχτα λίγο πριν τα μεσάνυχτα (θα αναφερθούμε στο θέμα σύντομα…).
Ένα από τα μαχητικά κατά τη διάρκεια της νυκτερινής έρευνας κτυπήθηκε ξαφνικά από κεραυνό, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός στο συντονιστικό κέντρο έρευνας και διάσωσης! Ελικόπτερο Super Puma τέθηκε σε επιφυλακή αναμένοντας εντολή για να προβεί σε διάσωση χειριστή, που ενδεχομένως θα είχε εγκαταλείψει το λαβωμένο μαχητικό. Μεσολάβησαν μερικά βασανιστικά και αγωνιώδη λεπτά κι ενώ οι διασώστες βρίσκονταν εντός του ελικοπτέρου, πριν από την αρνητική απάντηση του χειριστού του κεραυνόπληκτου μαχητικού.
Ο χειριστής – …. ένας από τους «ένστολους» που πληρώνουν τις εγκληματικές πολιτικές δεκαετιών, δηλαδή την κοροϊδία – όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ενεργώντας ως πραγματικός έμπειρος ιπτάμενος, αποφάσισε να επιχειρήσει να προσγειώσει το μαχητικό και να διασώσει για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα, το πολύτιμο επιχειρησιακά, αξίας 40 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, αεροσκάφος.
Δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της βλάβης που προέκυψε, ούτε εάν το ΓΕΑ σκοπεύει να απονείμει ευαρέσκεια στον αξιωματικό της που κατάφερε και προσγείωσε το μαχητικό, το οποίο σύντομα θα βρίσκεται ξανά στον ουρανό του Αιγαίου στα χέρια κάποιου ιπτάμενου της Αεροπορίας προστατεύοντας την ακεραιότητα της πατρίδας.
Εκείνο όμως που αποδείχτηκε περίτρανα – με αποδέκτες όλους εκείνους που βυσσοδομούν με κάθε ευκαιρία κατά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – είναι ότι κάποιοι που παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα στον αέρα επί 24ώρου βάσεως, χωρίς αργίες και αποχές (σ.σ. αφορά χειριστές των μαχητικών, πληρώματα και διασώστες των Super Puma και φυσικά πολλούς από τις μάχιμες ειδικότητες πάνω στις οποίες στηρίζεται η έγκαιρη ειδοποίησης και η ασφαλής πτήση των προηγούμενων), αναγκάζονται κάτω από την πίεση των συνθηκών να λαμβάνουν από δύσκολες έως και επικίνδυνες για τη ζωή τους αποφάσεις, προκειμένου να μην χαθεί το πανάκριβο αεροσκάφος που τους εμπιστεύθηκε η πατρίδα.
Ένα μεγάλο μπράβο, μαζί με ένα ακόμη πιο μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ από όλους εμάς που απολαμβάνουμε τις ειδήσεις googlάροντας (ακόμη ένας νεολογισμός…) στον υπολογιστή μας, προς τον Επώνυμο και μαζί Ανώνυμο χειριστή της Πολεμικής Αεροπορίας της115 Πτέρυγας Μάχης για την επιτυχή προσγείωση του λαβωμένου μαχητικού.
Ίσως κάποιοι να σχολιάσουν «ε, και; Αφού έχει ξανασυμβεί…». Σε αυτούς τους ανειλικρινείς λοιπόν σχολιαστές μιας μόνιμα στρεβλωμένης πραγματικότητας, θα απαντήσουμε ότι η διαφορά μεταξύ ατυχήματος και δυστυχήματος είναι τόσο προκλητικά και συνάμα απελπιστικά μικρή, ώστε να αποκτά ουσία και περιεχόμενο η ευχή την οποία δίδουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους Ίκαρους της Πολεμικής Αεροπορίας με την φράση: «ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ»…

defence-point
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΜΠΡΑΒΟ στον χειριστή του F-16 Block 52+"

"Τελευταίος Πάπας Πέτρος ο Ρωμαίος" - Επικρατέστερος ο Γκανέζος Πήτερ Τάρκσον


Προς επαλήθευση οδεύει η προφητεία του Άγιου Μαλαχία (Καθολικού αγίου) ο οποιος έλεγε ότι ο τελευταίος Πάπας πριν τα συγκλονιστικά γεγονότα του Τέλους του Κόσμου (τουλάχιστον όπως τον γνωρίζουμε) θα είναι μαύρος και θα λέγεται Πέτρος!
Σύμφωνα με όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικρατέστερος θεωρείται ο Γκανέζος Καρδινάλιος Πήτερ Τάρκσον, που πλασάρεται ήδη από τους "προοδευτικούς" κύκλους ως η...ενδεδειγμένη επιλογή επειδή είναι μαύρος! Ούτε επίτηδες να το έκαναν.
Η προφητεία του Αγιου Μαλαχία αναφέρει ότι ο διάδοχός του Βενέδικτου,ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο 268ος Πάπας, «Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους».
Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα του Αγίου Μαλαχία αριθμεί 268 Πάπες, δύο παραπάνω από εκείνη του Βατικανού, πιθανότατα επειδή ο «προφήτης» συμπεριλαμβάνει και δύο «Αντιπάπες» στη λίστα του.
Ποιο είναι το αξιοπερίεργο; Πως σε περίπτωση που εκλεγεί ο Τάρκσον, θα έχει επαληθευτεί η προφητεία του Αγίου Μαλαχία.
Το πρωτότυπο κείμενο στα Λατινικά:
In psecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus : quibus transactis ciuitas septicollis diruetur, & Iudex tremêdus iudicabit populum suum. Finis.
Πολλοί αναρωτιούνται τι συμβαίνει και επαληθεύονται τόσες προφητείες στην σημερινή εποχή. Ισως γιατί όντως ζούμε σε καιρούς συγκλονιστικών, και επώδυνων γεγονότων,ίσως γιατί όπως ισχυρίζονται κάποιοι κύκλοι αρχαίες Αδελφότητες κυβερνούν τον πλανήτη, και "κανονίζουν" τα γεγονότα αιώνες πριν, υπάρχουν και μερικοί που προτιμούν να αγνοούν τους μαθηματικούς νόμους, και να τα χαρακτηρίζουν όλα αυτά...συμπτώσεις.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » ""Τελευταίος Πάπας Πέτρος ο Ρωμαίος" - Επικρατέστερος ο Γκανέζος Πήτερ Τάρκσον"

«Δεν θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ»

Την εκτίμηση ότι η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ έχει χαθεί για πάντα και πως πιθανότατα τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρότερα από αυτά που γνωρίζουμε διατύπωσε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής που ερευνά την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ,

«Αυτός που εξαφάνισε το πρωτότυπο αρχείο ήθελε να κρύψει κάτι σοβαρό», δήλωσε ο πρόεδρος της προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση «κουκουλώματος» και πως η επιτροπή δουλεύει σκληρά για την εξεύρεση της αλήθειας.

«Δε θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, ήρθε ως μάρτυς ο Σφακιανάκης (σ.σ επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος) στην προανακριτική και είπε ότι το πρωτότυπο από τη Γαλλία δεν μπορούσε να το αλλοιώσει κανείς, αυτός που το εξαφάνισε ήθελε κάτι σοβαρό να κρύψει γι’ αυτό δεν εμφανίζεται (σ.σ. το πρωτότυπο), το πρόβλημα ίσως είναι μεγαλύτερο από τα τρία ονόματα που έχουν βγει μέσα από τη λίστα» 


«Όταν έχω λογαριασμό 550 εκατ. δολάρια έχω την υποχρέωση να τον κάνω κόσκινο• θα ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς να γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων κάθε ονόματος που υπάρχει στο usb με τα αντίστοιχα στο cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι εργασίες της επιτροπής είναι πιθανό να διαρκέσουν πέραν και της 25ης Μαρτίου.


Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ»"

Κείμενο 4 Αναρχικών συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης


Το κείμενο όπως αναρτήθηκε στο indymedia

Οι μέρες μας περνάνε, οι νύχτες μας δεν περνάνε.
Τρέχουμε προς τη διαφυγή μας, ενώ γύρω μας εξελίσσεται ένα κανονικό ανθρωποκυνηγητό. 

Πίσω μας μία ζωή προκαθορισμένη, χαραγμένη από τα χέρια των κυρίαρχων, με στόχο να εσωτερικεύσουμε την υποταγή ως αντικειμενική συνθήκη, να νομιμοποιήσουμε ηθικά συστήματα νόμων και κανόνων, να εξισώσουμε το άτομο με μία στατιστική λογική αριθμών. 

Μπροστά μας ο κόσμος των «ουτοπικών» μας φαντασιώσεων που κατακτιέται μόνο με βία. Μία ζωή, μία πιθανότητα και αποφασιστικές επιλογές.

Κοίτα το κενό ανάμεσα στα σύννεφα και πήδα, γιατί ποτέ η πτώση δεν υπήρξε πιο σίγουρη επιλογή.

Την Παρασκευή 01.02, μαζί με ομάδα συντρόφων, προχωρήσαμε στη διπλή ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομείου στο Βελβεντό Κοζάνης. 

Άποψή μας είναι πως έχει κάποια ουσία να αναλύσουμε σε ένα βαθμό το επιχειρησιακό κομμάτι της ληστείας. Κυρίως για να αναδειχθούν όλες οι πτυχές της επίθεσης, οι επιλογές που κάναμε, τα λάθη που διαπράξαμε και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτά:

Το πρωί της Παρασκευής λοιπόν, επιτεθήκαμε στους δύο στόχους χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Επιδίωξή μας από την αρχή ήταν να πάρουμε τα χρήματα και από τα δύο χρηματοκιβώτια, όπως και έγινε. Κατά τη διάρκεια της διαφυγής μας, μία σειρά από ατυχή γεγονότα και λανθασμένους χειρισμούς, οδήγησαν στην έκθεση τόσο του οχήματος μας, όσο και στην κατεύθυνσή μας στην αστυνομία.

Λόγω του αστυνομικού κλοιού που σχηματίστηκε αυτόματα, ο σύντροφος που οδηγούσε το διαμορφωμένο εξωτερικά σαν ασθενοφόρο βαν, αναζητούσε διεξόδους διαφυγής για την ομάδα που έκανε τις ληστείες. 

Στην προσπάθειά του αυτή, έκανε το λάθος να περάσει τρεις φορές από όχημα των μπάτσων, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ύποπτος. 

Ακολούθησε καταδίωξη και μετά, λόγω άγνοιας της περιοχής στην οποία κατέληξε, έφτασε σε τέσσερα αδιέξοδα στους χωματόδρομους των ορυχείων, με αποτέλεσμα στο τελευταίο να περικυκλωθεί και να μην έχει πια κανένα ουσιαστικό περιθώριο διαφυγής. 

Έτσι, αφού έκαψε το βαν, τον συνέλαβαν. Με αυτές τις εξελίξεις και ενώ ο σύντροφός μας με το όχημα διαφυγής βρισκόταν ήδη στα χέρια των μπάτσων, το εύρος των επιλογών μας μειώθηκε σημαντικά.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να σταματήσουμε το πρώτο διερχόμενο όχημα, καθώς θα εξασφάλιζε μία πιο ασφαλή διαφυγή για εμάς και τους συντρόφους μας. 

Το μείζον ζήτημα σε αυτή τη συνθήκη ήταν να μη γίνει γνωστό στους μπάτσους το νέο όχημα διαφυγής των συντρόφων μας, οπότε αποφασίσαμε να κρατήσουμε τον οδηγό στο βαν μαζί μας, μέχρι να βρούμε έναν τρόπο διαφυγής και για εμάς. 

Κάπου εκεί υπήρξε και η συνάντησή μας με ένα περιπολικό που εξελίσσεται σταδιακά σε άγρια καταδίωξη ως την πόλη της Βέροιας με τις περισσότερες δυνάμεις αστυνομίας, που υπήρχαν στη περιοχή, πίσω μας. 

Προφανώς δε διανοηθήκαμε στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τον συγκεκριμένο όμηρο ως ανθρώπινη ασπίδα(δεν θα είχαμε π.χ. πρόβλημα αν είχαμε τον διευθυντή μίας τράπεζας), άλλωστε η αστυνομία δε γνώριζε την ύπαρξή του. 

Εν τέλει, λειτούργησε ως ανθρώπινη ασπίδα για τους μπάτσους εν αγνοία τους, καθώς αποτέλεσε την αιτία που δε χρησιμοποιήσαμε τα όπλα μας για να απεμπλακούμε. Γιατί η συνείδησή μας και ο αξιακός μας κώδικας δε μας επιτρέπουν να ρισκάρουμε τη ζωή ενός τυχαίου ανθρώπου που βρέθηκε μαζί μας παρά τη θέλησή του.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι τα όπλα δεν τα είχαμε για εκφοβισμό, αλλά ως εργαλείο σε περίπτωση συμπλοκής μας με μπάτσους. Άρα, λοιπόν, ο λόγος που τελικά δεν πράξαμε όπως αναλογούσε, ώστε να διαφύγουμε, ήταν μία συνθήκη στην οποία βρεθήκαμε από λανθασμένο χειρισμό.

Η μόνη εκδοχή διαφυγής πλέον ήταν η ταχύτητα και η προσπάθειά μας να κερδίσουμε απόσταση με το όχημα μας από τους μπάτσους που μας καταδίωκαν. 

Βέβαια η, πόλη της Βέροιας δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο και έτσι σύντομα εγκλωβιστήκαμε σε ένα στενό με αποτέλεσμα τη σύλληψή μας. 

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής μας, το μόνο που δηλώσαμε από την αρχή ήταν ότι ο άνθρωπος που είχαμε μαζί μας δεν είχε καμία σχέση με τη ληστεία και εμάς. Παρ’ όλα αυτά οι μπάτσοι συνέχιζαν να τον χτυπάνε και αυτόν, τουλάχιστον για όσο είχαμε οπτική επαφή μαζί του.

Η παραπάνω αφήγηση δεν γίνεται στα πλαίσια της επίδειξης και της αυτοπροβολής, αλλά για να αντιστρέψουμε την παρακαταθήκη μίας άνευ μάχης σύλληψης που οι συνθήκες μας οδήγησαν.

* * * * *

Η αφήγηση τελειώνει στα κεντρικά της αστυνομίας στη Βέροια, όπου ακολουθησε πολύωρος βασανισμός τριών από εμάς από τα γουρούνια της αστυνομίας. Οι τακτικές γνωστές και αναμενόμενες: κουκούλα, δέσιμο με χειροπέδες πισθάγκωνα και ξύλο.

Θεωρούμε αυτονόητο πως ανάμεσα σε εμάς και το σύστημα υπάρχει μία σαφής διαχωριστική γραμμή που αποτυπώνει τον πόλεμο μεταξύ δύο κόσμων. Τον κόσμο της κυριαρχίας, της καταπίεσης και της υποδούλωσης και τον κόσμο της ελευθερίας που δημιουργούμε και κρατάμε ζωντανό μέσα από την αδιάκοπη πάλη με την εξουσία.

Σε αυτόν τον πόλεμο τα γουρούνια της αστυνομίας αποτελούν μόνιμο στόχο των αναρχικών ανταρτών ως εμπροσθοφυλακή και κατασταλτικός βραχίωνας των μηχανισμών της κυριαρχίας. Για αυτό θεωρούσαμε τη στάση των μπάτσων απέναντί μας αυτονόητη. 

Αν το κράτος δε μας πολεμούσε, τότε θα είχαμε ένα καλό λόγο να ανησυχήσουμε. Τα βασανιστήρια ως μέθοδος ήταν, είναι και θα είναι ένα όπλο στη φαρέτρα της εκάστοτε εξουσίας. 

Εμείς, φυσικά, σαν αναρχικοί, αρνούμαστε να χρησιμοποιήσουμε μεθόδους βασανισμού απέναντι στους εχθρούς μας και προτάσσουμε την αξιοπρεπή πρακτική των πολιτικών «εκτελέσεων», καθώς δε θέλουμε να αναπαράγουμε τη σαπίλα του κόσμου τους αλλά να την εξοντώσουμε.

Η άποψη που θέλει τους αγωνιστές βορά στα νύχια των κατασταλτικών μηχανισμών εσωτερικεύει την αντίληψη της ήττας στους κόλπους των ανατρεπτικών κύκλων. Είναι η αποδοχή μίας αντίληψης περιορισμού του πολέμου εναντίων των εχθρών της ελευθερίας, στα πλαίσια αποδοχής της αστικής κοινωνικής ηθικής και νομιμότητας. 

Και για να μην παραξηγούμαστε, η παραπάνω νύξη αφορά σε ανακοινώσεις τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ή Α.Κ., που συμβάλουν περισσότερο στο ρεφορμισμό παρά στη ριζοσπαστικοποίηση. 

Περιττό να αναφερθούμε σε δημοσιογράφους, το ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κομμάτια του συστήματος που με «φιλικές» ανακοινώσεις προς εμάς επιχειρούν να επαναπροσεγγίσουν όσες συνειδήσεις ξεκινούν να αποκλίνουν από τις νόρμες, εξυπηρετώντας έτσι τη σταθεροποίηση του καθεστώτος.

Τώρα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των πρακτικών βασανισμού, για εμάς η απάντηση βρίσκεται στην πολυμορφία. Η ανάδειξη συγκεκριμένων γεγονότων μέσα από δράσεις αντιπληροφόρησης όπως προκυρήξεις, αφίσες, συγκεντρώσεις, πορείες κ.τ.λ. είναι σίγουρα αναγκαία, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να οδηγούνται σε μία διαπίστωση. 

Μία διαπίστωση που δε χωράει «μεμονωμένα περιστατικά» ή «εκδικητικές συμπεριφορές» αλλά οδηγεί στην αντίληψη ότι η φυσική βία ήταν πάντοτε μέσο καταστολής και ελέγχου από την εξουσία. Αποτελεί το κομμάτι του πολέμου μεταξύ κυριαρχίας και εξέγερσης.

Όσο βέβαια εξαπλώνεται το μήνυμα αυτό, άλλο τόσο πρέπει να εξαπλώνεται και ένα μήνυμα τρόμου προς τους εκ φύσεως βασανιστές, τους μπάτσους. Για να μη χτυπάνε οι μπάτσοι δεν έχουν νόημα οι ενδοσυστημικές καταγγελίες και οι δικονομικές διαδικασίες, που συνεπάγονται εκπτώσεις και άτυπη αποδοχή της δικαστικής ή δημοσιογραφικής εξουσίας. 

Χρειάζεται αντίσταση× και η αντίσταση πρέπει να έχει και βίαιες μορφές. Γιατί μία επίθεση στους μπάτσους, όχι μόνο της Βέροιας, είτε με πέτρες, είτε με μολότωφ, είτε με όπλα, τους οδηγεί αδιαμφησβήτητα στο να επανεξετάσουν τις επιλογές τους, μετρώντας τις πληγές τους πριν ξανασηκώσουν χέρι. Γιατί όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί, οι εχθροί έχουν όνομα και διεύθυνση.

* * * * *

Δε θα αναφερθούμε αναλυτικά στο ρόλο των τραπεζών, ούτως ή άλλως στην εποχή που ζούμε είναι γνωστός στον καθένα. Η ύπαρξή τους είναι μία διαρκής ληστεία. 

Για εμάς, ως αναρχικούς, αποτελούν στόχο για κάθε μορφή επίθεσης: εμπρηστική, βομβιστική, ληστρική. Βέβαια, πολύς λόγος έγινε για την υπόθεσή μας και σίγουρα υπάρχει ανάγκη να αναστρέψουμε το κλίμα. 

Να χτυπήσουμε τη διαρκή επιχείρηση απονοηματοδότησης της επιλογής μας και να αναδείξουμε τη σαπίλα της κοινωνιολογικής προσέγγισης και του ψευτοανθρωπιστικού υπόβαθρου, που λόγω ηλικίας θέλησαν να προσδώσουν.

"Παιδιά της διπλανής πόρτας και χτυπάνε τράπεζα. Γιατί;"

Γιατί η ληστεία είναι μία συνειδητά πολιτική πράξη. Δεν αποτελεί το επόμενο στάδιο μίας ανήσυχης εφηβικής περιόδου, φιλοδοξίες για προσωπικό πλουτισμό, ούτε φυσικά είναι αποτέλεσμα της δήθεν τεμπελιάς μας. 

Περιέχει όμως την επιθυμία να μη δεσμεύσουμε τις ζωές μας στη στυγνή εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας. Την άρνησή μας να γίνουμε γρανάζια οικονομικών συμφερόντων. Την αντίστασή μας στην επέλαση της ψυχικής κα αξιακής χρεοκωπίας του κόσμου τους.

Είναι σαφές για εμάς ότι δεν αρνούμαστε τη δημιουργικότητα μέσα στις κοινότητές μας. Άλλωστε, η οργάνωση μίας ληστεία απαιτεί καί πνευματική καί υλική εργασία. Αρνούμαστε όμως να υποδουλώσουμε τη δημιουργικότητά μας στον κόσμο της παραγωγής και αναπαραγωγής της εργασίας. 

Βέβαια, για εμάς λίγη ουσία θα είχε η άρνηση της μισθωτής σκλαβιάς αν δεν εργαζόμασταν παράλληλα και για την καταστροφή της. Είμαστε αμετανόητοι αναρχικοί και δεν επιζητάμε συμπάθεια, συμπόνια ή κατανόηση επειδή πράξαμε «λάθος» σε ένα «λάθος» κόσμο. Επιδιώκουμε τη διάδοση των προταγμάτων μας και των πρακτικών μας και θα το παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας λέξη, μέχρι την τελευταία μας σφαίρα.

* * * * *

Κάθε μας επιθετική πράξη, είναι και μία στιγμή του συνολικού επαναστατικού πολέμου που διεξάγεται σε όλα τα επίπεδα. Τα χρήματα από αυτή τη ληστεία δεν είχαν προορισμό τον επίπλαστο καταναλωτικό παράδεισο. Είναι απλά το εργαλείο για να κινηθεί κάθε μορφή αγώνα. Από την εκτύπωση προκυρήξεων μέχρι την αγορά όπλων και πυρομαχικών, για τη χρηματοδότηση των παράνομων υποδομών άμυνας και επίθεσης. Από την ενοικίαση των παράνομων σπιτιών μας μέχρι την προμήθεια εκρηκτικών για να τινάξουμε στον αέρα την κοινωνική ειρήνη.

Ο σκοπός είναι η διάχυση της άμεσης δράσης ενάντια στη γενικευμένη συνθήκη της αιχμαλωσίας που βιώνουμε. Είτε αντάρτικα, είτε ανοιχτά και κατά μέτωπο, με όποιο τρόπο ο καθένας εκτιμά ότι είναι πιο γόνιμο και αποτελεσματικό, με όποιο τρόπο διατίθεται και γουστάρει κάθε άτομο και κάθε συλλογικότητα που συμβάλει στον αγώνα. 

Πάντα στόχος κάθε μας κίνησης, κάθε αντάρτικης επίθεσης είναι η εξάπλωση της επαναστατικής συνείδησης. 

Για να σταθούμε συνειδητά απέναντι στον κόσμο της καθολικής υποδούλωσης, απέναντι σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο εχθρό που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, η μάχη για την ελευθερία και η προσπάθεια να προσδώσουμε μαχητικά χαρακτηριστικά σε κάθε πτυχή του αναρχικού αγώνα είναι γόνιμη και αναγκαία.

Γιατί η αναρχία δεν μπορεί ποτέ να γίνει ευχάριστη ιδέα μέσα στον καθολικό κόσμο της υποταγής, παρά βρίσκεται σε αδιάκοπη σύγκρουση μαζί του.

Δεν μπορεί να περιοριστεί ούτε σε ακίνδυνες και δημοκρατικά αποδεκτές εκδηλώσεις, ούτε σε φετιχισμούς των μέσων, αλλά συνιστά μία αδιαίρετη ολότητα κάθε μορφής αγώνα. 

Το κάθε άτομο ή ομάδα, ανάλογα με τις επιθυμίες, τις διαθέσεις και το σκεπτικό του, συμβαλει με όποιον τρόπο γίνεται στη συνέχιση του αγώνα.Αναρχία είναι ο τρόπος μας να οργανωνόμαστε, να ζούμε και να παλέυουμε. Είναι η οργάνωση χωρίς περιορισμούς, είναι η αδιάκοπη πάλη. Είναι η ακραία συντροφικότητα που βιώνουμε στις εξεγερμένες κοινότητες απέναντι στο σάπιο κοινωνικό οικοδόμημα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να χαιρετίσουμε όλους τους συντρόφους που δραστηριοποιήθηκαν. Κολλώντας αφίσες, φωνάζοντας συνθήματα, οργανώνοντας συγκεντρώσεις, βγάζοντας κείμενα αλληλεγγύης (μέσα και έξω από τη φυλακή). Σε αυτούς που αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους.

Υ.Γ.1 Θέλουμε ακόμα να στείλουμε την αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Σπύρο Δραβίλα ο οποίος δίνει μία επίπονη και σκληρή μάχη για μία ανάσα ελευθερίας. Καλή δύναμη.

Υ.Γ.2 Πριν λίγο καιρό σκοτώθηκε σε μία τυχαία συμπλοκή ο σύντροφος Riyano στην Ινδονησία. Ο Ryo ήταν αναρχικός που μέσα από τη δράση του προωθούσε τη διεθνή αλληλεγγύη. 

Τώρα ακόμα και αν λείπει από τις εχθροπραξίες που προκαλούμε ενάντια στο υπάρχον, είμαστε σίγουροι ότι κοιτάμε πάντα προς το ίδιο αστέρι, το αστέρι της αναρχικής διαρκούς εξέγερσης. Τιμή στο σύντροφο RIYANO.

Oι αναρχικοί:

Νίκος Ρωμανός
Δημήτρης Πολίτης
Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
Γιάννης Μιχαηλίδης


athens.indymedia.org
Διαβάστε Περισσότερα » "Κείμενο 4 Αναρχικών συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης"

Η ΔΟΕ αφαιρεί την πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό, προκαλεί η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ να αφαιρέσει την πάλη, ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα από το πρόγραμμα των  Ολυμπιακών Αγώνων, αρχής γενομένης από το 2020.  

Είναι μία απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής που προκάλεσε έκπληξη σε όλο τον κόσμο. Η ΔΟΕ υποστήριξε στην ανακοίνωση της ότι αυτό γίνεται σε μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων! Αν η εισήγηση αυτή της εκτελεστικής επιτροπής επικυρωθεί από τη σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊρες τον προσεχή Σεπτέμβρη, θα τεθεί  σε ισχύ από τη διοργάνωση του 2020. 

Η πάλη ήταν ένα από τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, όπως άλλωστε κι άλλα, τα οποία είχαν όρους και κανόνες όχι άγνωστους στους σύγχρονους αθλητές. Αλλα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας τα οποία είναι και σήμερα στο πρόγραμμα, είναι το ακόντιο, το άλμα, ο δίσκος, ο δρόμος, τα ιππικά αγωνίσματα και η πυγμαχία. 

«Η απόφαση δεν είναι οριστική», είπε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Ανταμς. «Εχει να κάνει με τον πυρήνα του αθλητισμού και θέλουμε να δούμε τι λειτουργεί καλύτερα. Δε σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την πάλη, αλλά είναι για το καλό των Αγώνων». 

Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ έχει αποφασίσει επίσης να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2016 στο Ρίο, το ράγκμπι και το γκολφ! 

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΔΟΕ αφαιρεί την πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων"

Επιστολή σωματείου ειδικών φρουρών στον αρχηγό για τις μεταθέσεις


ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ 2013

Επιστολή προς τον κ. Αρχηγό απέστειλε το Σωματείο μας ενόψει της έκδοσης διαταγής των τακτικών μεταθέσεων του 2013, η επιστολή κοινοποιείται και στην πολιτική ηγεσία του Σώματος.

«Η κοινωνική στασιμότητα, οι άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης ,οι στερήσεις καθημερινών 
βιοτικών αγαθών ,η ανικανότητα παροχής των αναγκαίων πνευματικών και υλικών αγαθών στις οικογένειες μας ,καταστρέφουν καθημερινά οράματα και στόχους του μέλλοντος, μετατρέποντας τα σε μίζερες ευχές για ένα καλύτερο αύριο.»

«Η Αττική αποτελεί υπ΄αυτές τις συνθήκες το «δεσμωτήριο» χιλιάδων οικογενειών αστυνομικών, που απέναντι στη δυστυχία τους να ζουν και να εργάζονται στην Αττική, διαφαίνεται η μοναδική ελπίδα ανάτασης με την ενδεχόμενη μετακίνηση τους , για όσους έχουν την καλή τύχη να κατάγονται από την περιφέρεια της χώρας.»
«αναμένουμε προσκληση για συνάντηση πριν την εκδοση της διαταγης»

Το ΣΕΦΕΑΑ αντιλαμβανόμενο την αξία, την βαρύτητα και την ανάγκη ικανού αριθμού μετακινήσεων προς την επαρχία, ικανοποιώντας όσους περιμένουν να μετακινηθούν αλλά παράλληλα διατηρώντας την ελπίδα σε όσους παραμείνουν στην Αττική, για το μέλλον, θα δώσει τον αγώνα του όπως κάθε χρόνο να πείσει την ηγεσία για την αναγκαιότητα ικανού αριθμού μετακινήσεων.

Αντιλαμβανόμαστε την αντιξοότητα των συνθηκών που σίγουρα δεν ευνοούν την προσπάθεια, όπως πάντα όμως συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε ότι κανένας αγώνας και καμία προσπάθεια δεν πηγαίνει χαμένη και ότι χαμένη μάχη είναι εκείνη που δεν δόθηκε ποτέ.


https://www.facebook.com/sefeaa
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή σωματείου ειδικών φρουρών στον αρχηγό για τις μεταθέσεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news