facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος υποστήριξε ο Ερντογάν

Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος, υποστήριξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου ΕLTE της Βουδαπέστης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ουγγαρία. Σήμερα ο κ. Ερντογάν επρόκειτο να μεταβεί στη Σλοβακία για επίσκεψη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CNN Turk, στην αναφορά του για την Κύπρο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι δεν υπάρχει μια χώρα με το όνομα Κύπρος, αλλά «ε/κ διοίκηση της νοτίου Κύπρου», διότι – συνέχισε - υπάρχει μια πράσινη γραμμή και στο βορρά το ψευδοκράτος. «Πώς είναι δυνατόν να παρουσιάζεται ως Κύπρος ένα νησί στο οποίο υπάρχουν οι δυνάμεις ασφαλείας του ΟΗΕ;».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η ονομασία του ψευδοκράτος στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) είναι «τ/κ κράτος» και πως πρόκειται για ονομασία στην οποία γινόταν αναφορά στο σχέδιο Ανάν. Όταν ήρθε το σχέδιο μπροστά μας, ανέφερε, εκείνο που είπε στον Ανάν ήταν «εμείς (οι Τούρκοι) πάντα θα είμαστε μπροστά, αλλά οι Ε/κ θα μένουν πίσω». Όταν τελειώσαμε τις εργασίες και φθάσαμε στη φάση της υπογραφής, συνέχισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, «ο Καραμανλής είπε τότε να το αναβάλουμε και ο Ανάν γυρίζοντας σε μένα με ρώτησε, λέγοντας: ‘Τι λέτε αξιότιμε πρωθυπουργέ;’. Η απάντηση που του έδωσα ήταν: ‘Εγώ στο Νταβός σου έδωσα μια υπόσχεση. Είπα ότι θα είμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους Ε/κ και δεν έκανα πίσω από την υπόσχεσή μου αυτή’. Όταν είπα έτσι, ο Ανάν είπε: ‘Ισχύει αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Να υπογράψουμε’, και υπογράψαμε».

Στη συνέχεια, είπε, έγινε το δημοψήφισμα, για το οποίο – ανέφερε – είχε πει στον τότε ΓΓ του ΟΗΕ και την ΕΕ ότι θα τηρούσαν την υπόσχεση που έδωσαν. «Όμως εάν η νότια Κύπρος δεν τηρήσει την υπόσχεσή της στο δημοψήφισμα, ποια θα είναι η κύρωσή σας για εκείνους;’ και εκείνος μου είπε ‘Μην ανησυχείτε’. Τότε έγινε το δημοψήφισμα και η βόρεια Κύπρος είπε ‘ναι’ με 65%, ενώ η νότια Κύπρος είπε ‘όχι’ με 75%».

Στο θέμα αναφέρεται σήμερα και η εφημερίδα «Μιλλιέτ», η οποία γράφει ότι η ομιλία του κ. Ερντογάν στο Πανεπιστήμιο ΕLTE αφορούσε την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας πολύ πολύτιμη την υποστήριξη που παρέχει η Ουγγαρία στο χρονοδιάγραμμα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Αλλά – είπε - δεν είναι δυνατόν να ειπωθεί το ίδιο για το σύνολο της ΕΕ και αυτό επειδή συνεχίζονται τα πολιτικά εμπόδια, τα οποία παρεμβάλλουν ορισμένες χώρες μέλη στο χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων που άρχισε το 2005.

Αυτήν τη στιγμή, συνέχισε, πολλές από τις χώρες μέλη της ΕΕ βρίσκονται πολύ πιο πίσω από την Τουρκία, τόσο με την οικονομική τους κατάσταση όσο και στον τομέα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, έχουν γίνει δεκτές με ιδεολογικές προσεγγίσεις και μια από αυτές, όπως είπε, είναι και η «νότια Κύπρος» .

«Κατ’ αρχήν, η νότια Κύπρος δεν είναι κράτος, είναι μια «διοίκηση», διότι δεν υπάρχει κάποια χώρα με την ονομασία ‘Κύπρος. Σε ένα νησί όπου υπάρχουν δυνάμεις ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πώς εσείς αυτό το παρουσιάζετε ως ‘Κύπρο’;» Δεν υπάρχει μια χώρα που να λέγεται Κύπρος, υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά «ε/κ διοίκηση της νοτίου Κύπρου» και βόρεια της πράσινης γραμμής το ψευδοκράτος και το νέο όνομα αυτού στον ΟΙΔ είναι «τ/κ κράτος της Κύπρου».

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επικαλέστηκε τον πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ που είχε πει πως «έγινε κάτι το ανήθικο κατά της Τουρκίας», όσον αφορά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ μετά το Όχι στο σχέδιο Ανάν και το ίδιο – συνέχισε – δήλωσε η νυν Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, αλλά μετάνιωσε που το είπε.

«Λέει ότι έκαναν λάθος που δέχθηκαν τη ‘νότια Κύπρο’. Όμως τη δέχθηκαν και τώρα πληρώνουν το αντίτιμο. Ο Χριστόφιας τι είπε; «Χρεοκοπήσαμε». Τι μπορείς να περιμένεις άλλο από μια τέτοια περίπτωση; Θα τους κρατούσε συνέχεια στο πόδι υποστηρίζοντας;», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Ταγίπ Ερντογάν. 


philenews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος υποστήριξε ο Ερντογάν"

Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις από το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

To υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζει, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, ότι απολύτως καμία επαγγελματική δραστηριότητα δεν εξαιρείται από... την υποχρέωση ανάρτησης πινακίδας με την οποία ενημερώνεται ο συναλλασσόμενος για το δικαίωμά του να μην καταβάλλει αντίτιμο των υπηρεσιών που έλαβε, εφ’ όσον δεν έχει λάβει και νόμιμο παραστατικό.

Επίσης επισημαίνει ότι καμία εξαίρεση δεν υπάρχει επίσης και ως προς την ουσία του μέτρου, δηλαδή το δικαίωμα του καταναλωτή να μην πληρώσει αν δεν λάβει απόδειξη.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα, έγγραφο- απάντηση της Διεύθυνσης Τιμών παροχής Υπηρεσιών προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών με αριθμό πρωτοκόλλου Α4-17/28-1-2013, το υπουργείο διευκρινίζει ότι η απάντηση της υπηρεσίας προέκυψε από υποκειμενική ερμηνεία της αναφοράς περί τηρουμένου τιμοκαταλόγου, στη σχετική αγορανομική διάταξη.

ipop
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις από το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»"

Συνθήκες ασφυξίας από νέο φόρο ακινήτων, λέει το Επιμελητήριο Πειραιώς

«Ο νέος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα ολοκληρώνει τη φορολογική αφαίμαξη των εμπορικών, βιομηχανικών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, δημιουργώντας συνθήκες πλήρους ασφυξίας», επισημαίνει... σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, αναφορικά με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, η δήλωση του κ. Κασιμάτη έχει ως εξής:

«Το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στις παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες της βιομηχανίας το απαράδεκτο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα υψηλό κόστος ενέργειας στον ηλεκτρισμό και στο φυσικό αέριο έρχεται να συμπληρώσει ο νέος φόρος ακινήτων.

Παραγωγικές (βιομηχανικές και βιοτεχνικές) μονάδες έχουν ήδη κλείσει και άλλες είναι στα πρόθυρα να σταματήσουν τη λειτουργία τους, ενώ η παραγωγή, οι εξαγωγές και οι θέσεις εργασίας μειώνονται με γοργούς ρυθμούς.

Η ακίνητη περιουσία στη χώρα μας βρίσκεται πλέον υπό διωγμό, αφού τιμωρείται ο κάθε επιχειρηματίας ή ιδιώτης που αποφάσισε να επενδύσει όλες τις οικονομίες του σε ένα ακίνητο, με σκοπό να βοηθήσει την επιχείρησή του, ακόμα και με την ενοικίασή ή την πώλησή του για να ξεπληρώσει τις πάσης φύσεως δανειακές του υποχρεώσεις. Στην παρούσα κατάσταση, με τέτοιες συνθήκες ανασφάλειας και οικονομικής ανέχειας και την καλπάζουσα ανεργία, είναι παράλογο το σύνολο των επιχειρήσεων να επιβαρυνθούν με έναν ακόμη φόρο. Το μόνο που έχει απομείνει είναι η απέλπιδα φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν για να επιβιώσουν» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Κασιμάτης.

Ολοκληρώνει λέγοντας πως «είναι επιβεβλημένη η εξαίρεση των βιομηχανικών-βιοτεχνικών ακινήτων από τον νέο ενιαίο φόρο, διότι το ήδη υψηλό κόστος έχει ως αποτέλεσμα πολλές από αυτές να οδηγηθούν στο κλείσιμο, τροφοδοτώντας έτσι την ανεργία. Η οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση θα οδηγήσει σε αύξηση του συντελεστή παραγωγής και κατά συνέπεια της τιμής των προϊόντων κατανάλωσης, καθώς και στη μείωση των θέσεων εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται γενικότερα. Υπενθυμίζεται ότι τα βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα έχουν εξαιρεθεί από το ΕΕΤΗΔΕ.

Είναι επίσης αδιανόητο να φορολογούνται ακίνητα και εγκαταστάσεις που δεν λειτουργούν και δεν αποδίδουν κανένα απολύτως εισόδημα στην επιχείρηση ή τον ιδιοκτήτη τους».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνθήκες ασφυξίας από νέο φόρο ακινήτων, λέει το Επιμελητήριο Πειραιώς"

Με διασταυρώσεις με τα δημοτολόγια η απογραφή των συνταξιούχων

Με διασταυρώσεις από τα δημοτολόγια θα γίνεται ο νέος ενιαίος τρόπος απογραφής δικαιούχων συντάξεων αιτία θανάτου... (συντάξεις χηρείας, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Η υλοποίηση της ειδικής αυτής απογραφής θα πραγματοποιηθεί άμεσα, με την υποστήριξη κυρίως του υπουργείου Εσωτερικών, με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους καθώς σε πρώτη φάση θα γίνει με την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων.

Εφόσον υπάρξουν κενά και αποκλίσεις, θα απαιτηθεί αυτοπρόσωπη παρουσία των δικαιούχων.

kerdos
Διαβάστε Περισσότερα » "Με διασταυρώσεις με τα δημοτολόγια η απογραφή των συνταξιούχων"

Το αβγό του φιδιού, βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το αβγό του φιδιού, βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑΣε μία τοποθέτηση – Βόμβα για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης στο Facebook, ο οποίος την ημέρα της τραγικής για πλείστους λόγους επετείου των Ιμίων, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις Έλληνες αξιωματικοί, έγραψε πως κατά την άποψή του ονομάζονται …Καρντάκ, όπως δηλαδή αποκαλούν τη βραχονησίδα οι Τούρκοι!
Όπως χαρακτηριστικά, ο ίδιος αναφέρει, τα Ίμια κατά την παραχώρηση των Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβαναν μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες, σημειώνοντας πως τα Ίμια «είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο».
FB1
Και συνεχίζει λέγοντας, πως «το επεισόδιο στα Ίμια αποτελεί την πιο ευφυή επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών που είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».
FB2
Σε άλλο σημείο ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει, πως «μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων που κοστίζουν ζωές και χρήμα, αλλά και να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια».

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Το αβγό του φιδιού, βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ"

Αυστηρότερη η νομοθεσία για ξέπλυμα χρήματος

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_86052.jpgΠρόστιμα ύψους έως και 10% επί των ετήσιων εσόδων τους ενδέχεται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις τράπεζες, εάν δεν καταφέρουν να καταπολεμήσουν το ξέπλυμα χρήματος και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.


Ποινές έως και 5 εκατ. ευρώ μπορεί επίσης να επιβληθούν στο προσωπικό των τραπεζών, στο πλαίσιο των προτάσεων που υιοθετήθηκαν χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι κανόνες αυτοί θα επεκτείνουν τις απαιτήσεις οι επιχειρήσεις να ελέγχουν την ταυτότητα των πελατών και να παρακολουθούν τις συναλλαγές τους, σύμφωνα με αντίγραφο εγγράφου που επικαλείται το Bloomberg. Οι κανόνες αυτοί θα ισχύουν επίσης για δικηγόρους, λογιστές εμπόρους πολύτιμων λίθων και εταιρειών τυχερών παιχνιδιών.

Οι κανόνες της ΕΕ θα επιβάλουν σε επιχειρήσεις όπως τράπεζες και νομικές εταιρείες να πραγματοποιούν ελέγχους στους πελάτες τους εάν πραγματοποιούν συναλλαγές ύψους τουλάχιστον 7.500 ευρώ, έναντι των 15.000 ευρώ που είναι το υφιστάμενο όριο.

Τα σχέδια της Κομισιόν πρέπει να εγκριθούν από τις εθνικές κυβερνήσεις και τους νομοθέτες στη Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προτού τεθούν σε ισχύ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρότερη η νομοθεσία για ξέπλυμα χρήματος"

Πυρήνες στο Indymedia: Οι συλληφθέντες δεν είναι μέλη μας

Οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης δεν είναι μέλη μας, τονίζουν σε κείμενό τους στον δικτυακό τόπο του indymedia οι «Πυρήνες της Φωτιάς», ενώ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους 4 «αναρχικούς αιχμαλώτους».

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση τους που δημοσιεύει το protothema, για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης «τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας» τονίζοντας ότι από τις συλλήψεις δεν «χτυπήθηκε» η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις τους όσο και οι πυρήνες τους «παραμένουν αλώβητοι».

Αναλυτικά το κείμενο:

Αν μιλάμε, μιλάμε γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο βόθρο της κρατικής προπαγάνδας.

Για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας, άλλωστε από αυτές τις συλλήψεις δεν ΄χτυπήθηκε΄ η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις μας όσο και οι πυρήνες μας παραμένουν αλώβητοι..

Όμως επειδή ο κρατικός μηχανισμός της προπαγάνδας αναφέρεται διαρκώς στη Συνωμοσία, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας. Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης δεν είναι ούτε ΄καλά παιδιά΄, ούτε έχουν ανάγκη υπεράσπισης από τους υποκριτές του ανθρωπισμού και τους εργολάβους της αριστερής ευαισθησίας.

Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης εγκαταλείπουν το ρόλο του θύματος για να πάρουν θέση ως θύτες ενάντια στην παθητική σιωπή της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε ότι η αναρχική βία ενάντια στο καθεστώς είναι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση. Όσοι διστάζουν να οπλιστούν, θα αποδειχθούν δειλοί για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Μακριά από την ανθρωπιστική ρητορεία και τα κροκοδείλια δάκρυα, πάνω στα χτυπημένα πρόσωπα των συλληφθέντων, χτυπήθηκαν συγκεκριμένες επιλογές. Η επιλογή μιας ληστείας τράπεζας με σκοπό την ενίσχυση παράνομων αφορμαλιστικών αναρχικών πυρήνων ήταν, είναι και θα είναι μια αναρχική πρακτική.

Στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και στην κοινωνία του δεν ζητάς έλεος από τον εχθρό. Οι αναρχικοί της πράξης δεν σέβονται καμία αστική νομιμότητα. Το ζήτημα δεν είναι να μιλήσει κανείς για αυθαιρεσία αστυνομικής βίας, αλλά να περάσει πρώτος στην επίθεση εδώ και τώρα. Άλλωστε η ζωή θα ανήκει πάντα σε ένα είδος ανθρώπων, τους ανθρώπους της δράσης.

Δύναμη στους 4 αναρχικούς αιχμαλώτους που διώκονται για την ληστεία στην Κοζάνη. Στηρίζουμε αυτούς που στηρίζουν τις επιλογές τους και παραμένουν αμετανόητοι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI/IRF) ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ.

Υ.Γ. Στέλνουμε ολόψυχα την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους Alfredo Cospito και Sergio Maria Stefani που οι δεσμοφύλακες στις ιταλικές φυλακές τους απαγορεύουν τα επισκεπτήρια καθώς και στον φίλο και απεργό πείνας από 4/02 Σπύρο Δραβίλα που το ελληνικό «σωφρονιστικό» σύστημα εκδικητικά του στερεί τις άδειες του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρήνες στο Indymedia: Οι συλληφθέντες δεν είναι μέλη μας"

Κοκτέιλ ιών γρίπης τις ερχόμενες εβδομάδες

Αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης αναμένουν οι ειδικοί τις επόμενες οκτώ εβδομάδες στη χώρα μας και εφιστούν την προσοχή στους ηλικιωμένους καθώς και σε όσους έχουν επιβαρυμένη υγεία από σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

Σύμφωνα με έκθεση Εκτίμησης Κινδύνου που συνέταξε ομάδα ευρωπαίων επιστημόνων για το Eυρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (European Centre Disease Control, ECDC), η Ελλάδα καλείται να προετοιμάζεται για έξαρση της γρίπης. Ανάλογες συστάσεις γίνονται και για τις άλλες χώρες της ηπείρου, ιδίως στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη, όπου μέχρι τώρα καταγράφεται πολύ χαμηλή δραστηριότητα της νόσου.

Οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι η γρίπη έχει έντονη δραστηριότητα μέχρι στιγμής στη Δυτική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία, θεωρούν ωστόσο ότι είναι θέμα μιας –δυο εβδομάδων ώστε το κύμα της γρίπης να περάσει και από τις υπόλοιπες χώρες.

«Κοκτέιλ» ιών γρίπης

Σε ό,τι αφορά τα στελέχη της γρίπης που επικρατούν, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι εφέτος στην Ευρώπη δεν υπάρχει κάποιο «κυρίαρχο» στέλεχος, όπως άλλες περιόδους, πχ το λεγόμενο Α(Η1Ν1) της περιόδου 2009- 2010. Αντίθετα, κάνουν λόγο για… κοκτέιλ γρίπης, που αποτελείται από τους γνωστούς ιούς Α(Η3Ν2), Α(Η1Ν1) και τον τύπο Β, με «δοσολογία» όμως που αλλάζει δραστικά από χώρα σε χώρα.

Στην Ελλάδα όπως δείχνουν τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η πλειοψηφία των στελεχών τύπου Α είναι Α (Η3Ν2). Από τα 24 δείγματα που βρέθηκαν θετικά στον ιό της γρίπης την περασμένη εβδομάδα, τα 22 έφεραν τον ιό τύπου Α και τα δύο τύπου Β. Από τα στελέχη τύπου Α, τα 13 ήταν Α (Η3Ν2) και τα 9 Α (Η1Ν1), το λεγόμενο και πανδημικό στέλεχος.

Ομάδα – «στόχος» ηλικιωμένοι και ασθενείς με χρόνια νοσήματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι περισσότεροι ασθενείς ηλικίας κάτω των 40 χρόνων που νοσηλεύτηκαν εφέτος στις Εντατικές είχαν νοσήσει από γρίπη τύπου Α(Η1Ν1). Τα κρούσματα τύπου Α(Η3Ν2) εμφανίζονταν κυρίως σε άτομα ηλικίας άνω των 40 χρόνων.

« Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου φάνηκε από την αρχή της περιόδου ότι θα κυριαρχήσει το στέλεχος Α(Η3Ν2), η μέχρι τώρα εικόνα στην Ευρώπη και τη χώρα μας δείχνει ότι δεν υπάρχει καθαρή επικράτηση κάποιου στελέχους, γεγονός που δεν επιτρέπει να μπορούν να γίνουν και πιο συγκεκριμένες εκτιμήσεις. Είναι πιο απρόβλεπτη η γρίπη υπό αυτές τις συνθήκες» λέει στο protothema.gr ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο νοσοκομείο «Αττικόν», προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό που δυστυχώς δεν είναι απρόβλεπτο ούτε και την εφετινή περίοδο αφορά τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού με το αντιγριπικό. «Η πλειονότητα των ατόμων που εμφανίζουν επιπλοκές και εισάγονται σε ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί» λέει ο κ. Τσιόδρας.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι ηλικιωμένοι καθώς και όσοι, αδιακρίτως ηλικίας, πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, μεταβολικά κα) πρέπει να εμβολιαστούν ακόμη και στην παρούσα φάση, μεσούσης της περιόδου της γρίπης. Και τούτο, γιατί, όπως εξηγούν, ο εμβολιασμός θα μειώσει σημαντικά τις επιπλοκές της γρίπης από τις οποίες διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής πρέπει να επισκέπτονται τον γιατρό τους ο οποίος και θα κρίνει εάν πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα αντιική θεραπεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοκτέιλ ιών γρίπης τις ερχόμενες εβδομάδες"

Τι σημαίνει η κατάργηση του "νόμου Ραγκούση": Ποιοι χάνουν την ελληνική ιθαγένεια

Την επανάληψη εκλογών όπου υπάρχουν υποψήφιοι μετανάστες, την ακύρωση του δικαιώματος συμμετοχής σε εκλογές έστω και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει μεταξύ άλλων, η κατάργηση του νόμου Ραγκούση


Ενταφιάστηκε αμετάκλητα από χτες Τρίτη και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η δικαιωματική πολιτική για τους μετανάστες: ακόμα και οι διατάξεις του νόμου Ραγκούση κρίθηκαν αμετάκλητα αντισυνταγματικές. 'Ετσι, κανένα παιδί δεν αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, ακόμα και αν γεννηθεί στην Ελλάδα ή έχει φοιτήσει επί 6ετία στο ελληνικό σχολείο.

Σύμφωνα και με αναλυτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εφημερίδα των Συντακτών", κανένας μετανάστης - ούτε οι 13.000 που συγκέντρωναν έως τώρα τις βασικές προϋποθέσεις - δεν θα μπορεί πια να συμμετέχει στην πολιτική ζωή του τόπου, ούτε καν σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας.

Το σκεπτικό της πλειοψηφία είναι ότι η πολιτογράφηση θα γινόταν "με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για την συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Στο σκεπτικό της απόφασης χαρακτηριστικά αναφέρεται "ελάχιστος όρος και όριο των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας είναι η ύπαρξη γνήσιου δεσμού του αλλοδαπού προς το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία.

Το ουσιώδες για τους δικαστές της πλειοψηφίας λοιπόν είναι η προστασία της καθαρότητας του ελληνικού λαού. αφού αν δεν λαμβανόταν υπόψη ο ουσιαστικός δεσμός, τότε θα είχαμε την προσθήκη απροσδιόριστου αριθμού προσώπων ποικίλης προελεύσεως, με χαλαρή ή ανύπαρκτη ενσωμάτωση, με ό, τι τούτο θα συνεπάγονταν για την συνταγματική τάξη και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Ποιες οι συνέπειες της ακύρωσης του νόμου Ραγκούση:

* Περίπου 3.500 θα απολέσουν την ιθαγένεια, ενώ οι αιτήσεις περίπου 10.000 άλλων θα απορριφθούν.

* Άλλα 200.000 παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, με την ενηλικίωσή τους θα αντιμετωπιστούν ως μετανάστες: αν εκτός ενός έτους δεν βρουν δουλειά, δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην χώρα.

* Όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, θα ακυρωθούν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών το 2010 στα εκλογικά τμήματα όλων των δήμων όπου συμμετείχαν μετανάστες, ως υποψήφιοι και οι εκλογές θα επαναληφθούν.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι σημαίνει η κατάργηση του "νόμου Ραγκούση": Ποιοι χάνουν την ελληνική ιθαγένεια"

Σκάνδαλο στη ΔΕΣΦΑ: Μισθοί έως και 8.500 ευρώ στα “GoldenBoys”

7d8103c12a23f13073c9bb5956859b82_XLΟ Αρ. Ντινόπουλος καταγγέλλει το «φαγοπότι» των «Χρυσών παιδιών» του Γ. Παπανδρέου -Ποιος είναι ο Γ. Παπαρσένος, κολλητός φίλος του Γ. Παπανδρέου και πρωταγωνιστής στον μισθολογικό εκτροχιασμό

Η απίστευτη σπατάλη χρημάτων για τα «Χρυσά παιδιά» του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Οι αποκαλύψεις για υπέρογκους μισθούς σε… «δικά τους παιδιά» είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και αποδεικνύουν τελικά πως όντως «λεφτά υπάρχουν»!

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αργύρης Ντινόπουλος καταγγέλλει σε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τεράστιο σκάνδαλο με υπέρογκους μισθούς έως και 8.500 ευρώ στην ΔΕΣΦΑ.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε σκληρές θυσίες, τα «GoldenBoys» συνεχίζουν να πληρώνονται με παχυλούς μισθούς και μάλιστα εν γνώσει της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Ντινόπουλος, καταγγέλλει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) Γιώργος Παπαρσένος εισπράττει 8.500 ευρώ μηνιαίως, ενώ «φρόντισε» ακόμα 45 συναδέλφους του οι οποίοι εισπράττουν από 5.000 έως 7.500 ευρώ μηνιαίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ανώτατος μισθός δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4.750 ευρώ μεικτά!

Ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνει πως αυτή τη μικρή «λεπτομέρεια» κατάφεραν να την παρακάμψουν βασιζόμενοι «σε δήθεν νομικές γνωμοδοτήσεις δικηγόρων της εταιρίας».

Ποιος είναι όμως ο κύριος Παπαρσένος που συνεχίζει τα εισπράττει τους προκλητικούς μισθούς;

Πρόκειται για τον αδελφό του άλλου κύριου Παπάρσενου στην Ελβετία που ανέλαβε να υπερασπίσει τον Ανδρίκο Παπανδρέου απέναντι στην έρευνα της εφημερίδας LaLiberte.

Φαίνεται τα “GoldenBoys” του πρωθυπουργού της τρόικας και του Μνημονίου κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου συνεχίζουν το «φαγοπότι» στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ο κ. Ντινόπουλος κάνει λόγο για «ακραία μορφή κακό-διοίκησης » και για «βαθύ κράτος» το οποίο πλήττει την κοινωνία και την ίδια την ΔΕΣΦΑ, θέτοντας το θέμα υπόψιν του κ. Στουρνάρα.

Αλήθεια, γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας για αυτές τις προκλητικές αποδοχές ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα κόψει μισθούς και συντάξεις;

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο στη ΔΕΣΦΑ: Μισθοί έως και 8.500 ευρώ στα “GoldenBoys”"

Πάτρα: Κάνουν χημειοθεραπεία σε...καρέκλα! Λείπουν σκευάσματα και αναβάλλονται θεραπείες - Κίνδυνος για ασθενείς και προσωπικό

Παρέμβαση – κατάληψη στο χώρο της Μονάδας Χημειοθεραπείας, θα επιχειρήσει σήμερα στις 10:30 το πρωϊ, το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα για την ανάδειξη των προβλημάτων του χώρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου. Όπως αναφέρουν, τα προβλήματα του Νοσοκομείου δεν έχουν αντιμετωπιστεί παρά την αποστολή σχετικού εγγράφου προς τους αρμόδιους φορείς και παρά τις σχετικές παρεμβάσεις των εργαζομένων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο τους αναφέρονται τα παρακάτω: "Η Προαναφερόμενη παρέμβαση μας, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πού έχει αποφασίσει και πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο το Δ.Σ του Σωματείου μας, για τα μεγάλα και Σοβαρά Προβλήματα πού αντιμετωπίζουμε στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και ειδικά στο πολύπαθο Σεισμόπληκτο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.

Η Μονάδα της ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ που "προσωρινά" λειτουργεί στον 3ο όροφο του Κτιρίου Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, λειτουργεί με πάρα πολλά προβλήματα, προβλήματα που επιβάλλεται και πρέπει να αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ.

- Κατ΄ αρχήν λειτουργεί σε ακατάλληλους – Ανεπαρκείς και μη λειτουργικούς χώρους Νοσηλείας για τούς ιδιαίτερα ευαίσθητους σχετικούς Ασθενείς. Λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των Ασθενών τα 4 κρεβάτια και οι 5 πολυθρόνες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των ογκολογικών Ασθενών, των οποίων η μέση ημερήσια προσέλευση για θεραπεία κινείται στα επίπεδα των 15 και άνω Ασθενών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί ογκολογικοί Ασθενείς να δέχονται την θεραπεία στις καρέκλες πού προορίζονται για τούς Συνοδούς. Αυτό πέρα από το θέαμα ΝΤΡΟΠΗΣ για το Νοσοκομείο μας, έχει επικίνδυνες συνέπειες για τον Ασθενή σε περίπτωση επιπλοκών από την ΧΜΘ γιατί ο Ασθενής σε καρέκλα δεν αντιμετωπίζεται κατάλληλα, αλλά και κίνδυνο νομικών συνεπειών για το Προσωπικό.

- Ακατάλληλοι τρόποι και χώροι διάλυσης των κυταροστατικών φαρμάκων. Ο Ειδικός θάλαμος διάλυσης (HOOD) στεγάζεται και λειτουργεί μέσα στον ίδιο χώρο με την αίθουσα Νοσηλείας και ουσιαστικά μέσα στον αποθηκευτικό χώρο της ΜΧΜΘ, πράγμα ανεπίτρεπτο και με άγνωστα αποτελέσματα για την υγεία των Ασθενών και του Προσωπικού.

- Έλλειψη αρμοδίων υπαλλήλων – Φαρμακοποιών για την πραγματοποίηση των διαλύσεων των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Απαιτούνται δύο Φαρμακοποιοί ώστε να καλύπτεται η ΜΧΜΘ σε περίπτωση αδειών κλπ αναγκών.

- Συχνή έλλειψη απαραίτητων χημειοθεραπευτικών σκευασμάτων, με αποτέλεσμα την αναβολή των θεραπειών των Ασθενών. Αυτό έχει δύο συνέπειες: και την κακή παροχή ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών με άγνωστα αποτελέσματα για την υγεία των ογκολογικών Ασθενών, αλλά και την μεγάλη συσσώρευση Ασθενών στη ΜΧΜΘ όταν τελικά παραλαμβάνονται τα σκευάσματα πού ήταν σε έλλειψη.

- Η κοινή στέγαση στον μικρό και ενιαίο χώρο, της αίθουσας Νοσηλείας, του χώρου φύλαξης των φακέλων των Ασθενών, των γραφείων της Προϊσταμένης αλλά και Ιατρών και όχι μόνον, δημιουργεί ασφυκτικές-επικίνδυνες συνθήκες Νοσηλείας και Εργασίας.

- Απουσία χώρου Ανάπαυσης- Στάσης του Νοσηλευτικού Προσωπικού, χώρος απαραίτητος και επιβεβλημένος λόγω του ασφυκτικού τρόπου και χώρου Εργασίας αλλά και την ιδιαίτερων απαιτήσεων πού έχει η παροχή φροντίδας προς τούς ογκολογικούς Ασθενείς, ο οποίος χώρος θα προσφέρει την δυνατότητα ολιγόωρης αποφόρτισης από τα στρεσογόνα καθήκοντά τους.

Για όλα αυτά τα προαναφερόμενα πού δεν είναι και τα μόνα, ζητάμε ΑΜΕΣΑ την ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ της προαναφερόμενης μονάδας, σε χώρους λειτουργικούς και ασφαλείς, σε χώρους πού θα σέβονται πρωτίστως και κυρίως αυτούς τούς σχετικούς ευαίσθητους Ασθενείς."

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Κάνουν χημειοθεραπεία σε...καρέκλα! Λείπουν σκευάσματα και αναβάλλονται θεραπείες - Κίνδυνος για ασθενείς και προσωπικό"

Το usb της γιάφκας μίλησε -Στον Κορυδαλλό οι ληστές της Κοζάνης


Το στικάκι usb που βρέθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης έκρυβε μέσα μέρη προκηρύξεων για εμπρηστικές επιθέσεις σε εταιρεία τροφίμων στο Χαλάνδρι και στα αυτοκίνητα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου. Οι προκηρύξεις είχαν την υπογραφή «άτυπη αναρχική ομοσπονδία φωτιάς». Επιπλέον βρέθηκε και μία φωτογραφία από βομβιστική επίθεση στο πρωτοδικείο, για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ωστόσο δεν βρέθηκαν στοιχεία που να συνδέουν τους δράστες με την επίθεση στο Mall.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ το περιεχόμενο που εντοπίστηκε στο usb ήταν:
  • Μέρος κειμένου για την ανάληψη ευθύνης πράξης εμπρησμού, που πραγματοποιήθηκε από την ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ - την 24η Σεπτεμβρίου 2012, σε βάρος της εταιρείας TRANSAM Trading Co Ε.Π.Ε. στο Χαλάνδρι, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 27η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 22.57, υπάρχει αποθηκευμένο σε αυτό προγενέστερα της ανάρτησης και συγκεκριμένα από την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012.
  • Μέρος κειμένου που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης, το οποίο έχει αποθηκευθεί την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με την ανάληψη ευθύνης από τη ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ/ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ για την εμπρηστική επίθεση στην οικία του πρώην Υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου 2012 και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 18.18 ώρα της ίδιας ημέρας.
  • Αφίσα που απεικονίζει φωτογραφία του επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ 85 κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την επίθεση με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, που πραγματοποιήθηκε την 08.30 ώρα της 30ης Δεκεμβρίου 2010 από την τρομοκρατική Οργάνωση ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.
Επισημαίνεται ότι στο κέντρο της αφίσας εντός κύκλου υπάρχει κείμενο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο κλείνει με τη φράση «ΖΗΤΩ Η F.A.I-I.R.F.- ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ» και η εν λόγω αφίσα αναρτήθηκε την 22α Δεκεμβρίου 2011 στην ιστοσελίδα
http://lechatnoiremeutier.wordpress.com.

Επίσης, η αφίσα μετά του κειμένου δημιουργήθηκε την 9η Δεκεμβρίου 2011 και η μορφή του αρχείου το καθιστά κατάλληλο για εκτύπωση.
Το εν λόγω κείμενο υπάρχει αποθηκευμένο στο usb – stick γραμμένο στην ελληνική γλώσσα με λατινικούς χαρακτήρες ( greeklish ).

Προφυλακιστέοι και οι τέσσερις συλληφθέντες
Το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες Δημήτρης Πολίτης, Δημήτρης Μπουρζούκος, Νίκος Ρωμανός και Γιάννης Μιχαηλίδης (Τοξοβόλος) μεταφέρθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Κοζάνης προκειμένου να δικαστούν. Οι ίδιοι αρνήθηκαν τη διαδικασία και υποστήριξαν ότι δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία και δεν δέχονται να απολογηθούν.. Κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.
Αμετανόητοι και προκλητικοί οι δράστες
Οι νεαροί πάντως είναι αμετανόητα και συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Ο Δημήτρης Πολίτης, ο οποίος έκανε και το μοιραίο λάθος που τους πρόδωσε, μόλις κατέβηκε από το βανάκι της ΕΛ.ΑΣ έστρεψε το βλέμμα του προς την τηλεοπτική κάμερα και έφτυσε προς το μέρος της. Και ο Τοξοβόλος (Γιάννης Μιχαηλίδης) επιμένει στο σκληρό του προφίλ και βγαίνοντας από το όχημα της αστυνομίας φώναξε «ζήτω η αναρχία».
Εξω από τα δικαστήρια Κοζάνης είχαν συγκεντρωθεί 50-60 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους δράστες. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό και φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης προς τους τέσσερις συλληφθέντες, ενώ πέταξαν φυλλάδια διαμαρτυρίας όπου έγραφαν «όποιος σηκώνει χέρι σε αγωνιστές κόβεται» και «Μπάτσοι δικαστές πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι».

«Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες»
Ένταση προκλήθηκε όμως όταν μητέρα αστυνομικού σήκωσε πανό με το οποίο εκδήλωσε την διαμαρτυρία της για την συμπεριφορά κατά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Το πανό έγραφε «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες». Η γυναίκα απευθυνόταν ουσιαστικά στις μητέρες των ληστών του Βελβεντού.

Επιστολή Τοξοβόλου, Ρωμανού και Μπουρζούκου από τον Κορυδαλλό
Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης σε επιστολή τους υποστηρίζουν πως είναι αναρχικοί, τονίζουν ότι η ληστεία στην τράπεζα ήταν μια συνειδητή επιλογή αντίστασης, ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν συνεργάζονται και δεν απολογούνται.

Συγκεκριμένα αναφέρουν στην επιστολή τους
«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα. Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.
Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.
Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.
ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
Οι Αναρχικοί
Νίκος Ρωμανός
Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
Γιάννης Μιχαηλίδης
Παράλληλα η έρευνα προχωράει και φαίνεται πως και το DNA του Γιάννη Μιχαηλίδη -Τοξοβόλος- ταυτοποιήθηκε με το DNA ενός εκ των δραστών της ληστείας που είχε γίνει στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης στις 28 Νοεμβρίου 2012.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » " Το usb της γιάφκας μίλησε -Στον Κορυδαλλό οι ληστές της Κοζάνης"

«Καίει» τον Παπακωνσταντίνου συνεργάτης του‏

Συνεχίζεται το σίριαλ με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς ο Γιώργος Αγγελόπουλος ο άνθρωπος που του ανατέθηκε να βρει τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες, αποκάλυψε στην Προανακριτική Επιτροπή μετά από ένορκη κατάθεση ότι το CD το οποίο παρέλαβε ο ίδιος από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ήταν σε διαφορετική μορφή αρχείου από αυτό που παρέλαβε η Τριμελής Επιτροπή το 2012 στο Παρίσι από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.

 Η κατάθεση του πρώην υπεύθυνου πληροφορικής και χρηματοοικονομικών του υπουργείου Οικονομικών, διαφέρει πολύ με την κατάθεση του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών Θεόδωρου Φλωράτου όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ» σε δημοσίευμα τους, ενώ πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η κατάθεση αυτή να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών. Η αντίδραση της Βουλής ήταν άμεση, με την Επιτροπή να διακόπτει την συνεδρίασή της, προκειμένου να εξεταστούν από το χρηματοκιβώτιο στη Βουλή τα αρχεία που παρέλαβαν εκ νέου από τη Γαλλία και να συγκριθούν με αυτό που περιέγραψε ο κ. Αγγελόπουλος

Ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Αγγελόπουλου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»:
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ήταν αυτός ο οποίος με εντολή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εντόπισε τους 20 μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία. Όπως ο ίδιος κατέθεσε, μετέγραψε την λίστα σε υπολογιστή του υπουργείου, δημιούργησε φάκελο με τα 20 ονόματα και μετά, κατόπιν εντολής του κ. Παπακωνσταντίνου τον διέγραψε. Ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν αντέγραψε το αρχικό CD σε USB, ούτε του είχε ανατεθεί η φύλαξη του περίφημου stick από τον κύριο Παπακωνσταντίνου.

 iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καίει» τον Παπακωνσταντίνου συνεργάτης του‏"

Εξευτελιστικές οι διαδικασίες για πιστοποίηση αναπηρίας

ΠΡΟΣΟΧΗ. Το άρθρο περιέχει φωτογραφία μαστεκτομής που πιθανόν να ενοχλήσει. Μην πατήσετε την συνέχεια του άθρρου εάν δεν επιθυμείτε να την δείτε. Οι κύριοι υπεύθυνοι όμως που υποχρεώνουν γυναίκες με μαστεκτομή να εκτίθενται συνεχώς μπροστά σε “επιτροπές”, ας σκεφτούν τι πραγματικά διαπράττουν.



Απολύτως εξευτελιστική για τους πολίτες με αναπηρίες και χρονίως πάσχοντες ασθενείς είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Χιλιάδες άνθρωποι άρρωστοι, ηλικιωμένοι ή οι συγγενείς τους που αναγκάζονται να απουσιάζουν από την εργασία τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ανήμπορους οικείους τους, έρχονται αντιμέτωποι με μια παράλογη και εξευτελιστική διαδικασία.
Πρόκειται για μια απίστευτη γραφειοκρατία, σύμφωνα με την οποία ζητούνται κάθε είδους δικαιολογητικά που για να τα εξασφαλίσει κανείς θα πρέπει να μην απασχολείται με τίποτε άλλο και συχνά να πληρώνει για έξτρα πιστοποιητικά από γιατρούς. Όταν καταφέρει να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και να πάρει σειρά προτεραιότητας και να κλείσει ραντεβού για να περάσει επιτέλους από υγειονομική επιτροπή, θα πρέπει να περιμένει ακόμα μήνες μέχρι να έρθει η σειρά του. Αυτή την τριτοκοσμική και απάνθρωπη κατάσταση έχει καταγγείλει και στο παρελθόν η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μια επίσκεψη στα ΚΕΠΑ εν ώρα λειτουργίας αρκεί για να αποτυπώσει την εικόνα.
Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες παραμένουν επί μήνες στη λίστα αναμονής περιμένοντας να περάσουν από υγειονομική επιτροπή στα νεοσύστατα ΚΕΠΑ. Και σαν μη φτάνει όλο αυτό, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ενώ έχουν πληρώσει το παράβολο για να περάσουν από την επιτροπή και έχουν εγκριθεί, λήγει ο χρόνος χωρίς να έχουν πάρει τα χρήματα και αναγκάζονται να πληρώσουν νέο παράβολο για να περάσουν και πάλι από επιτροπή.

Και την ίδια ώρα που σοβεί όλη αυτή η αθλιότητα, τα κανάλια και ΜΜΕ που εξυπηρετούν κυρίαρχα συμφέροντα καταλήστευσης του ελληνικού λαού και του δημόσιου πλούτου, και που μόνο για την κοινωνική πολιτική δεν ενδιαφέρονται, συνεχίζουν να προβάλλουν μεγενθυμένες μεμονωμένες περιπτώσεις εξαπάτησης. Αφήνουν έτσι στο απυρόβλητο την υποβάθμιση και τον αφανισμό του κοινωνικού κράτους, δίνοντας μάλιστα εμμέσως το άλλοθι για αυτές τις πολιτικές επιλογές, αποσιωπώντας το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας αλλά και οικονομικά προβλήματα,εξευτελίζονται και αντιμετωπίζονται ως αναξιοπρεπείς.

* Τη φωτογραφία της ολικής μαστεκτομής τη δημοσιεύουμε χωρίς μοντάζ κάνοντας παράλληλα μια ερώτηση στους υπευθύνους, συγκεκριμένα για την περίπτωση αναπηρίας στις γυναίκες με μαστεκτομή. Είναι ανύκουστο να υποχρεώνουν τις μαστεκτομημένες γυναίκες να υποβάλλονται κάθε χρόνο σε έλεγχο από επιτροπή, που συνήθως αποτελείται από 3 άτομα, δείχνοντας σε αυτούς κάτι το οποίο τους θυμίζει την περιπέτεια που πέρασαν. Δεν είναι δυνατόν να είναι υποχρεωμένη η κάθε μαστεκτομημένη γυναίκα να δείχνει συνέχεια το ανύπαρκτο στήθος της που αισθάνεται τόσο άβολα για αυτό και που δεν υπάρχει περίπτωση να φυτρώσει από μόνο του. Μήπως είναι καλύτερο να φυλάνε το στήθος που τους κόβουν σε φορμαλδεϋδη για να το δείχνουν στον εκάστοτε Υπουργό Υγείας και στους γιατρούς των ΚΕΠΑ για να δούμε αν αντέχουν να το βλέπουν; Είναι ντροπή τους!

 enimerwsi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξευτελιστικές οι διαδικασίες για πιστοποίηση αναπηρίας"

Χειροπέδες και αυτόφωρο για όσους δεν πληρώνουν ΙΚΑ

Αντιμέτωποι με χειροπέδες και αυτόφωρο είναι οι επιχειρηματίες και υπεύθυνοι διοικήσεων εταιρειών που δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, αφού η διοίκηση του Ταμείου θέτει σε ισχύ το νόμο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Συγκεκριμένα το αδίκημα είναι αυτόφωρο και θεσπίζεται η ποινική ευθύνη εκ της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών - εργοδοτικών και εργατικών, προκειμένου δε περί των τελευταίων και εκ της μη αποδόσεως αυτών - προς τους εις το υπουργείο Εργασίας (ήδη και Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας) υπαγομένους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφαλίσεως κ.λπ., μεταξύ των οποίων και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εφόσον αυτές υπερβαίνουν από της ισχύος του άρθρου 30 του Ν. 3904/2010 (ΦΕΚ Α'/218/23.10.2010), το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00 ευρώ) και δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 ευρώ) αντιστοίχως.

Τα προβλεπόμενα εις βαθμό πλημμελήματος ιδιώνυμα αδικήματα, διωκόμενα αυτεπαγγέλτως, είναι γνήσια εγκλήματα παραλείψεως, συντελούμενα διά της παραλείψεως της εμπροθέσμου καταβολής (ή αποδόσεως) των εισφορών.

Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο το αδίκημα των παρ. 1 και 2 για όσους οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές άνω των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000,00 ευρώ), με χρόνο τελέσεως του αδικήματος το χρονικό διάστημα από την παρέλευση του μηνός από τότε που οι ασφαλιστικές εισφορές κατέστησαν απαιτητές μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντιστοίχου με το 1/3 της προθεσμίας παραγραφής (η οποία είναι πενταετής λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα αυτού).

Κατά συνέπεια, προκύπτουν τα εξής:

Στοιχειοθέτηση του αυτόφωρου αδικήματος της εισφοροδιαφυγής:

Απαιτείται αφενός μεν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 30 του Ν. 3904/2010 (ΦΕΚ Α'/218/23.10.2010) για την εφαρμογή των παραγράφων 1 & 2 του άρθρου 1 του α.ν. 86/1967, αφετέρου δε το συνολικό ποσό της εκδοθείσης Πράξης Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ) να υπερβαίνει τις εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ (150.000,00 ευρώ).

Χρόνος τέλεσης του αυτόφωρου αδικήματος της εισφοροδιαφυγής:

Το χρονικό διάστημα 20 μηνών που αρχίζει μετά την πάροδο μηνός από τότε που οι ασφαλιστικές εισφορές κατέστησαν απαιτητές (5 έτη x 1/3 = 20 μήνες).
Χρόνος παραγραφής του αυτόφωρου αδικήματος της εισφοροδιαφυγής:

Η παραγραφή συμπληρώνεται μετά πέντε έτη από τη λήξη του χρόνου τέλεσης αυτού (ήτοι από την πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος των 20 μηνών).

Σημειώνεται ότι τα αδικήματα που τελέστηκαν μέχρι την ημερομηνία ισχύος του νέου νόμου (2.2.2012) είναι στιγμιαία, με χρόνο τέλεσης αυτών την πάροδο μηνός από τότε που οι ασφαλιστικές εισφορές κατέστησαν απαιτητές και η παραγραφή τους συμπληρώνεται μετά την πάροδο πέντε ετών από την τέλεσή τους.

Περαιτέρω, με το δεύτερο εδάφιο της ιδίας παραγράφου (6), όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με την παρ. 8 του τρίτου άρθρου του Νόμου 4087/2012 (ΦΕΚ Α'/196/16.10.2012), ορίζεται ρητώς η διαδικασία ενάρξεως της ποινικής διώξεως, συνίσταται δε αυτή εις την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, η οποία συνοδεύεται υποχρεωτικώς από πίνακα των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους προσθέτων τελών ή προσαυξήσεων.

Διαδικασία έκδοσης μηνυτήριων αναφορών από τα τμήματα ποινικής δίωξης

Ως προς τη διαδικασία έκδοσης και παρακολούθησης των μηνυτήριων αναφορών από τα τμήματα ποινικής δίωξης εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στο με αριθμ. πρωτ. Γ99/1/14/25.1.2011 Γενικό Εγγραφο "Ποινική Δίωξη - Νέες Διαδικασίες έκδοσης και παρακολούθησης των μηνύσεων" της Δ/νσης Ασφάλισης - Εσόδων της Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΙΚΑ: Οι ευθύνες για εργοδοτικές εισφορές

Επιπλέον, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, μέσω διαφορετικής λογισμικής εφαρμογής στο Πληροφοριακό Σύστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΟΠΣ-ΙΚΑ), η έκδοση των μηνυτήριων αναφορών για τις οποίες θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία δίωξης, δημιουργείται νέα ροή στον ρόλο "Ποινική Δίωξη" με τίτλο "Ροή Δημιουργίας Μηνύσεων - Διαδικασία Αυτοφώρου".

Κατά τη διαδικασία έκδοσης μηνυτήριας αναφοράς με την αυτόφωρη διαδικασία πραγματοποιούνται οι παρακάτω έλεγχοι:

Το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικές) που βαρύνουν τον υπόχρεο εργοδότη να υπερβαίνει τις είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000,00 ευρώ) και/ή το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που παρακρατούνται να υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000,00 ευρώ) και το συνολικό ποσό αυτών να υπερβαίνει τις εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ (150.000,00 ευρώ).

Η Πράξη Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ) δεν έχει εξοφληθεί.

Το Μητρώο Εργοδότη να είναι ενημερωμένο ως προς τους υπευθύνους.

Ο εργοδότης να μην ανήκει στην κατηγορία που δεν μηνύεται βάσει νομικής μορφής.

Οι οφειλές για τις οποίες συντάσσεται μήνυση να ανάγονται στο εντός του χρονικού διαστήματος των 20 μηνών από τότε που κατέστησαν απαιτητές.
Η εκδιδόμενη μηνυτήρια αναφορά συνοδεύεται υποχρεωτικά από πίνακα των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους πρόσθετων τελών ή προσαυξήσεων.
Ηθικοί αυτουργοί του αδικήματος της εισφοροδιαφυγής στα νομικά πρόσωπα

Με το άρθρο 25 παρ. 1 του Νόμου 4075/2012 (ΦΕΚ Α'/89) ορίζονται πλέον ρητά τα φυσικά πρόσωπα που διώκονται ως αυτουργοί των αδικημάτων του άρθρου 1 του Α.Ν. 86/1967 (Α'/136) για οφειλές των νομικών προσώπων, στα οποία ασκούν τη διοίκηση ή διαχείριση».

Μη καταβολή και απόδοση: Χρηματικά όρια για την ευθύνη

Με το άρθρο 1 (παρ. 1 και 2) του Α.Ν. 86/1967 (Α'/136) θεσπίζεται η ποινική ευθύνη εκ της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών - εργοδοτικών και εργατικών, προκειμένου δε περί των τελευταίων και εκ της μη αποδόσεως αυτών εφόσον αυτές υπερβαίνουν από της ισχύος του άρθρου 30 του Ν. 3904/2010 (ΦΕΚ Α'/218/23.10.2010), το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00 ευρώ) και δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 ευρώ) αντιστοίχως.

Αυτόφωρη διαδικασία: Δημιουργία μηνύσεων και λογισμική εφαρμογή

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί, μέσω διαφορετικής λογισμικής εφαρμογής στο Πληροφοριακό Σύστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΟΠΣ-ΙΚΑ), η έκδοση των μηνυτήριων αναφορών για τις οποίες θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία δίωξης δημιουργείται νέα ροή στο ρόλο «Ποινική Δίωξη» με τίτλο «Ροή Δημιουργίας Μηνύσεων - Διαδικασία Αυτοφώρου». Κατά τη διαδικασία έκδοσης Μηνυτήριας Αναφοράς με την αυτόφωρη διαδικασία πραγματοποιούνται συγκεκριμένοι έλεγχοι.

Για την εισφοροδιαφυγή: Στοιχειοθέτηση του αυτόφωρου αδικήματος και προϋποθέσεις

Απαιτείται αφενός μεν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 30 του Ν. 3904/2010 (ΦΕΚ Α '/218/23.10.2010) για την εφαρμογή των παραγράφων 1 &2 του άρθρου 1 του α.ν.86/1967, αφετέου δε το συνολικό ποσό της εκδοθείσης Πράξης Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ) να υπερβαίνει τις εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ (150.000,00 ευρώ).

Χρόνος τέλεσης: Το χρονικό διάστημα 20 μηνών που αρχίζει μετά την πάροδο μηνός από τότε που κατέστησαν απαιτητές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες και αυτόφωρο για όσους δεν πληρώνουν ΙΚΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news